Fejkade fräknar?

Jag har drömt om fräknar ända sedan jag var liten.
På högstadiet började det en tjej från Stockholm på vår skola som inte bara hade cool dialekt utan också alla mina drömmars fräknar.
De få gånger jag testade att måla dit egna fräknar såg jag mest ut som kärleksbarnet mellan en påsk-kärring och en dålig Madonnaimitatör.

Nu för tiden finns det både bättre och enklare sätt att skaffa sig fräknar om man fötts utan, men med bilden av en dålig påsk-kärring fortfarande på näthinnan så har jag hittills låtit bli. Att från en dag till en annan få fräknar gör att jag tycker de ser för fejk ut fortfarande – att hoppet här för stort.
Kanske börja med en enda fräken och sen sakta med säkert öka med två i veckan?

Här ovan är några influencers som givit det där med fejk-fräknar en chans. Therese Lindgren har till och med tagit det ett steg längre genom att skaffa sig en ”grill” fast för ansiktet –  Guldfräknar.

Vad tycker ni om den påmålade fräkentrenden? 
Fräck eller ful?

Valde du ”ful”?
Det hade kunnat vara SÅ mycket värre, det hade kunnat vara den gamla plåster på kinden-trenden som försökte sig på ett återtåg.
Helt plötsligt låter det inte så illa, ens med guldfräknar? Eller hur?
😉

137 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kul att skönhetsfläckar är på
  modet!

  Svara

   Skönhetsfläckar och fräknar är väl inte samma sak?

   Svara

    Vad är det för skillnad?

    Svara

     Jag trodde att skönhetsfläckar var födelsemärken, de mörkare. Alltså de man har året runt och inte bara av solen.

     Svara

      Finns ju dock många som har fräknar året om oxå…

      Svara

       Jaja, men du kanske förstod vilka andra fläckar jag syftade på? 😊

       Svara

    Nej det är det verkligen inte.

    Svara

     Samma sak alltså.

     Svara

   Skönhetsfläckar är hudförändringar. Skönhetsfläckar kan vara släta, upphöjda, stora, små… Fräknar är mindre melaninfläckar.

   Svara

    Fläck som fläck

    Svara

     Kan man tycka, men heter olika saker beroende på vad det är för fläck.

     Svara

     Skönhetsfläck, fräknar, ketchupfläck, skamfläck.. fläck som fläck😊

     Svara

      Och bläckfläckar.

      Svara

    Det roliga är att de är så sminkade i resten av ansiktet, hud, ögon osv. för att det inte ser naturligt ut då alla fräknar hade gömts av all det där spacklet.

    Svara

     Aha det är det som gör att det inte ser 100 ut trots bra teknik på själva målandet av fräknar!

     Svara

   Kan inte ”Heroin Chic” looken komma tillbaka?
   Skulle nog bli lättare för många tjejer som skulle slippa överdrivet spacklande.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Heroin_chic

   Svara

    Och ett uppsving med anorektiker 👍🏼👍🏼👍🏼

    Svara

     Allvarligt?? Ska det där vara roligt? Förstår du ens vad den sjukdomen innebär?

     Snälla Cam, radera kommentaren från Anonym 14:16

     Svara

      Hen är ju sarkastisk.

      Svara

   Jag är otroligt glad att fräknar blivit trendigt och ses som något snyggt idag. Jag blev retad och mobbad för mina under hela min barndom.

   Svara

    Kan relatera till detta. Är idag 40+ och verkligen avskydde mina fräknar som ung. Har numera accepterat dem och blir glad av att se denna trend.

    Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Nja fräknar är nog finast när de är naturliga.

  Svara

   Filosofi, vad är smink då? Vem sätter upp reglerna vad som är ok.

   Svara

    Naturliga = inte filter, inget smink
    Inget rätt, inget fel.

    Svara

    Jag sätter inga regler det är bara min åsikt

    Svara

  Beror på hur fräknarna görs och placeras. Använder man bus tycker jag det ger mer liv i huden om man gör några försiktiga fräknar.

  Svara

   Sjukt fånigt och fult med fejkfräknar. Vad kommer härnäst?
   Påmålad liten snorkråka?
   Påmålat dregel i mungipan?
   En finne på näsan?
   Menar INTE att fräknar är äckligt så klart men antingen har man dom eller också inte.

   Svara

  Blä – blir så jävla trött. Ena stunden skall man vara helt täckt – timmar framför spegeln för att täcka ALLT. Men nu så – då täcker man allt för ett MÅLA PÅ FRÄKNAR.

  Jag har alltid varit superfräknig – på sommaren exploderar det – men om jag sminkar mig så försvinner de – så jag sminkar mig inte. Ser helt onaturligt ut då. Och jag är tveksam att någon av dessa tjejer skulle gå utanför dörren utan smink – men fräknar det passar minsann.
  Nä – orkar inte mer – slut som artist. *drop mic*

  Svara

   Hm… Är det inte positivt då om det går från att dölja till framhäva?

   Svara

    Fast de framhäver ju inte – de har ju inte fräknar – that’s my point…

    Svara

     Spelar väl ingen roll om det kan få tjejer med naturliga fräknar som kanske inte gillat dem att framhäva sina?

     Svara

      Det är inte riktigt samma sak att ha fräknar som en accessoar till en perfekt lagd bas och att ha naturliga fräknar. För att de naturliga fräknarna ska synas så behöver allt annat på huden så som rodnader, plitor, finnar, ärr mm synas också.

      Svara

       Det är ju inte alls sant. Tänker alltid rodnader, finnar etc men mina fräknar syns. Är bara val av produkter och hur man täcker, du måste ju inte måla på en hel mask för att täcka delar

       Svara

   Håller med dej där.
   Som att ta bilen till gymet för att sen gå på löpbandet.
   (och nej, alla kan/vill/måste inte gå utomhus)

   Svara

    Då är det ju inte alls samma sak när du förstår varför vissa inte kan eller vill springa utomhus.

    Svara

     För jag ser det ironiska i det. Människan stressarefter jobbet försatt hinna till yogaför att stressa ner. Människan kör 2km till ett gym för att gå i 2km på ett löpband. Människan sminkar sig helt slät i ansiktet för att sedan måla dit avv

     Svara

      Tryckte vistt på sänd….

      Forts: avvikelser. Tycker det är ett lustigt nutida beteende.

      Svara

    Går/springer helst inte ute pga är rädd för att bli överfallen

    Svara

     pga=på grund av

     Svara

   Det är enkelt, allt handlar om pengar. Företagen använder sig av influensers vars enda uppgift är att framstå som perfekta vilket gör att deras följare känner sig misslyckade. MEEEN så kommer den snälla influenserna med en lösning på det- *insert valfri reklam +rabattkod*. Du kanske inte kan leva och vara Bianca/kissie/Therese/Kenza mm men du kan iaf köpa en produkt som dom bara ääääälskar och därmed blir lite mera som dom- lycklig/lyckad/snygg/framgångsrik mm. Reklam funkar utmärkt på oss flockdjur.
   Sanningen är ju att ingen egentligen behöver någon av dessa produkter de säljer på oss.

   Svara

   Mic drop* 😬 sorry

   Svara

  Jag hatade mina fräknar som liten och var helt övertygad om att jag var ful pga dem. Minns t.o.m. den dagen då mamma utbrast ”Nämen! Du har fått fräknar!”. Blev helt knäckt. Nu (äntligen) flera år senare älskar jag mina fräknar.

  Svara

  Jag hoppas att min pigmentförändring som lägger sig som en läppenna/mustasch över överläppen när solen kommer fram ska bli modern. Kanske nästa år..

  Svara

   Jaa! Det modet hoppas jag också på!

   Svara

   Jag har också det men tar ett solstift just där året om. Det är La Roche Posay med faktor 50+ . Det håller det i schack. Tyckte mest det såg smutsigt ut, därför jag började med extra solskydd just där.
   Men det är som med allt annat, oftast lider man själv mest av saker som ingen annan ens kanske tänker på.

   Svara

    Jag har fått tips om en dag- och nattcreme från eucerin. De har även en ”spot corrector” i samma serie. Den har jag smort med dagligen sen förra sommaren och har redan nu börjat med solskydd över läppen. Får se om det hjälper. Ska lägga solstiftet du nämnde på minnet tills när jag ska köpa nytt nästa gång 😊👍

    Svara

   Ja, den där extra konturen man får liksom som mest gör att man ser ”narig” ut 🙂

   Svara

   Jag fick en rejäl mustasch av solen på överläppen förut – tills jag kom på att den orsakades av de små små fjunen på överläppen; solljuset reflekterades i de små ljusa fjunen och jag blev helt enkelt brun pga det. När jag rakade bort fjunen idogt slapp jag ”mustachen”. Tips som kanske hjälper fler?

   Svara

   Haha! Får jag med!!

   Svara

  Fräknar är fint, men fejkfräknar är så FULT!
  På en bild kan man eventuellt lyckas fuska det, dock extremt få som lyckas, men i verkligheten ser det inte klokt ut!

  Jag får fräknar i hela ansiktet speciellt över näsan som det där filtret haha, men bara när jag solar på sommaren. Då jag slutade sola för många år sedan så var det länge sedan jag såg mina fräknar 😩💖

  Svara

   Håller med. Har inte sett någon med fejkade fräknar som lyckats göra det trovärdigt. Man ser massvis med spackel i hela ansiktet som gör det onaturligt slätt och felfritt, men sen dessa prickar som försöker säga att man inte alls har spacklat ansiktet och är naturlig… Så motsägelsefullt. Oftast i kombination med läppstift och målade bryn och massvis med ögonskugga och lösfransar, rubbet. Som en sexig påskkärring.

   Svara

  Töntig trend som kommer att hålla 2-3 månader?!?

  Svara

   Fast den har väl redan pågått i nåt år?

   Svara

    På insta kanske men knappast på folk i Stockholm

    Svara

     Det är väl så många trender brukar pågå

     Svara

     Vem bryr sig om vad folk i Stockholm gör och inte gör? Det finns mer spännande människor.

     Svara

      Nää

      Svara

  Snart kommen det säkert en annan trend som alla ska anamma.

  Svara

  Troooor det är ett ig-filter. Inte alla, men många av dessa (kan ha fel såklart)

  Svara

   Efter att ha kollar lite närmre ochbsett faktiska pennor på bilderna tar jag tillbaka det..🙈

   Svara

    Men du har rätt, det SER ut som det där filtret där man får fräknar, glasögon och chip munk-röst. =)

    Svara

     Finns filter med enbart fräknar också. Eller lins kanske det heter?

     Svara

      Kan man välja att få dem i guld, så som Therese Lindgren har?
      Kan influencers byta mobilskal för att matcha sin outfit så borde man även kunna matcha sina fräknar med färgen på den nya Chanelväskan. 🙂

      Svara

       Vet ej, kanske? Coolt med blåa fräknar. En ny färg på fräknar för varje dag.

       Svara

       C, det är mycket som du raderade inatt.

       ”Bloggbevakning / 2020-03-08 20:47
       Och ändå kan du skriva kommentarer?”

       Sluta upp med din dryyyyga attityd och du-m-heter Camilla. Du äger själv ett VPN
       och vi vet att du kan upp-likea dina egna inlägg så sluta och narras för det är inte en chans att 135 stycken gillade.

       Svara

        Måste tyvärr meddela att jag kan ändra antalet likes inne i systemet och inte behöver något VPN för det, men tyvärr måste jag även meddela att så inte gjorts då jag är relativt obrydd om ifall jag får likes på en kommentar eller inte. Jag har långt över 1 miljon sidvisningar i veckan på den här bloggen och behöver inga likes på kommentarer för att få en fullt utblommad hybris.
        Den funktionen är enbart för er läsare och av din kommentar tycker jag mig ana att den är extremt viktig, i alla fall för dig! 😉

        Men du tror alltså på fullaste allvar att jag satt och bytte ip-nummer via VPN 135 ggr i natt för att få likes på en kommentar?
        Jag kan bara tolka det som att du tycker att det är en fullt rimlig sak att göra?

        Svara

        Camilla tror ju att man bara har tillgång till ett ip-nummer. En normal dag så kommer jag åt säkert 7-8 st helt naturligt.
        Blockar Camilla vissa av dem så blir det svårt för många att kommentera.

        Svara

         Hahah ja många som vill skriva här från mina favishak kommer bli snopna. 😂

         Svara

       Nej det om VPN är ett svar till ditt dryyyyga ”Och ändå kan du skriva kommentarer?” som du skrev till en som sa att hen sitter i modd.

       Du har redan visat att du kan upp-likea ditt eget inlägg på en sekund med 1000 tummar.

       Svara

        Haha exakt, Camilla får det att låta som att jag hittar på att jag är blockad för att jag kommer åt andra ip-nummer förutom mitt mobila. Det roliga är att jag hade ett rätt så känt nick som till och med Camilla skrev om och nu är jag blockad för gott för att jag ifrågasatte henne om Bella.

        Svara

         Kanske är lika bra att du är blockad, med tanke på det du tillför kommentarsfältet.

         Svara

          +1

          Svara

          Vad tillför jag då? Vet du alla mina kommentarer? Du kanske till och med har likat en 😉

          Svara

  Jag har fräknar och har typ aldrig reflekterat över dom förens nu när det är ”mode”. Äntligen lite hipp och cool 😎 Trenden lär hålla i sig typ över sommaren och sen har alla gått vidare till nåt annat. Hoppas på att det ska bli trendigt med blåvita ben!

  Svara

   Förrän*

   Svara

  Vad är det för konkurs Bianca clickbaitar med i sin vlogg?

  Svara

   Hon tror att företag osv kommer gå i konkurs pga ”Coronaviruset bara är början”

   Svara

  Tycker även det är lite komiskt när folk ritar dit födelsemärken. T ex som My Feldt som har små födelsemärken i ansiktet men sen sminkar dem extra starka så det ser ut som små svarta prickar här och där. Varför inte bara acceptera sina födelsemärken/fräknar som de är?

  Svara

  Så fint med fräknar. Får när jag solar men vill ha dom kvar.

  Svara

  Älskar dom. Så snyggt med lite liv i ansiktet. Filter/smink som gör oss helt livlösa och rynkfria är så tråkiga tycker jag

  Svara

  Alltså fy fan vad fult. Alltså inte naturliga fräknar men dessa fejkfläckar ser bara konstiga ut.

  Svara

   Menar att det ser sjukt skumt ut att ha Full face of foundation Och sen plötsligt prickar på? Va? Fräknar syns bara när man inte har tre ton foundation och ser naturligt och fint ut på huden, inte ditritade prickar🙄

   Svara

    Exakt. Vem tror att det är naturligt när man dessutom har två orangeglittriga streck på kinderna?

    Svara

  Jag älskar mina fräknar men hatar min pigmentmuscha på överläppen. Är så glad över att även mina barn fått ärva fräknarna, det är ju så sött på små barn 🙂 Men nja lite larvigt att måla på fejkfräknar kan jag tycka, men smaken är som baken. Men visst jag har alltid velat ha bruna ögon och funderat på att skaffa linser så det är väl lite samma.

  Svara

  Varför vill man ha det?

  Svara

  Tycker att det ser så himla konstigt ut och inte naturligt för fem öre. Det blir liksom helt fel tillsammans med contouring, bronzer, highlighter och hela kittet.

  Svara

  Men var dras gränsen för vad som är ok liksom? Kan bli irriterad på trenden med mörka, tjocka ögonbryn då jag blev retad för mitt ljusa hår och mina buskiga, mörka ögonbryn då jag var liten, men nu ska alla ha det. Känns konstigt att grejer i ens utseende blir till en trend? Vad händer med sådana som har det naturligt när trenden dör? Är mina mörka, tjocka bryn otrendiga sedan? 🙂 Samma gäller naturligtvis andra trender gällande utseende, stor rumpa, fräknar, kurvor, stora bröst, små bröst etc. Inte så kul då ens naturliga utseende blir en övergående trend liksom.

  Svara

   Fast så är det ju med allt. Sen om du vill följa trenden och plocka dina buskiga ögonbryn är ju upp till dig. Förlåt, men vilket icke-problem att det inte skulle vara ”kul” att man inte ser ut som den rådande trenden.

   Svara

    Exakt! Folk som gnäller över att de ser ut som idealet naturligt. Sån humblebrag! Annat om man är ett barn som blir retad för sitt utseende, det är ju förstås aldrig okej. Jag har stor, putig rumpa och naturligt mörka, tjocka ögonbryn. Det är väl klart att jag är glad för dom attributen nu. Annat var det när jag var tonåring och idealet var att man skulle ha pinnsmala ben, stora bröst och tunna ögonbryn. Det kunde jag aldrig leva upp till! Iofs skulle jag väl nu som vuxen inte alls bry mig lika mycket i ”ideal” som jag gjorde då, men ändå.

    Svara

     Jag plockade mina ögonbryn som många andra för att det var inne med smala ögonbryn. Nu är det inte så längre, men ögonbrynen växer inte ut…

     Svara

   Men du måste inte följa en trend, eller ens bry dig om vad som är en trend. Gör ditt utseende till ditt, och inte en kopias av andras utseende. Du ska leva med dig själv, bättre att trivas och vara glad 🙂

   Mitt utseende var trendigt för typ 10-15 år sedan, varför skulle jag se annorlunda ut nu?

   Svara

   Hade varit as tråkigt om trender inte förändrades. Tänk om vi var fast i 80 talet till exempel? Fy.

   Svara

    Rimligtvis vore vi fast i en trend mycket tidigare än så om trender aldrig hade förändrats. Vore mindre roligt ja😊

    Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

   Förstår vad du säger, jag har naturligt stora läppar och när jag var yngre var det så himla jobbigt.
   Minns en gång när vi skulle rita av varandra (bild klass) och han som ritade av mig gjorde bara en cirkel med läppar. Mådde så dåligt över att jag inte kunde ha små ”normala” läppar.
   Nu som vuxen kan jag fortfarande tycka det skulle vara snyggare med mindre men jag har inte komplex över det på samma sätt och skulle trenden vända skulle jag inte må dåligt.

   Svara

    Stora läppar är väl inne?

    Svara

     Jo, nu är det inne. Men när jag var yngre (barn/tonåring) var det inte det så jag förstår hur Amanda känner med att det kan vara jobbigt att inte se ut som det som är trendigt.

     Svara

      Ja men alla har vi någon del av oss som inte ser ut som den aktuella trenden. Vi får väl helt enkelt försöka acceptera det.

      Svara

       Den här tråden påminner mig om vad jag läste i en inredningsgrupp på fb i helgen ”Är dukar otrendigt nu? Har ett helt skåp fullt, ska jag slänga dem eller vad ska jag göra”. Inte ett ord om vad hon själv tyckte, utan beroende på vad andra tyckte hon skulle ha i sitt hem.

       Nu är det ju inte riktigt samma som utseendetrender, men tänker på trend-ängsligheten.

       Svara

  Tittar man på bilderna så verkar fläskläpp vara den andra trenden.

  Svara

   Hahahaha

   Svara

  Jag vill inte ha fräknar

  Svara

  Tycker det 9/10 gånger bara ser konstigt ut med ditmålade fräknar. Ser nästan aldrig naturligt och fint ut.

  Sjukaste trenden just nu är dock Kim K-arslet. Folk gör på riktigt riskfyllda operationer baserade på en trend (inte alla men majoriteten enligt min uppfattning). Kommer de vara lika nöjda över stjärten när trenden går över och den ”ska” vara liten och nätt igen? Det kryper i min kropp när jag tänker på hur dessa tjejer kommer att må när deras rövar inte längre är ”inne” 😳

  Svara

   Håller med!
   Dessa Kardashianarslen är verkligen ett konstigt ”mode”! 🍑🍑🍑

   Svara

    Jag håller med om hur absurt det är att operera arslet. MEN. Jag hade sååå mycket komplex för min rumpa i högstadiet när det var inne med low cut jeans och alla skulle ha Paris Hilton-kropp. OCH SÅ KOMMER SHAKIRA! BEYONCE!! KIM K!!! Förstår ni glädjen för mig och min enorma röv 😀

    Svara

     Ja, på det sättet är det bra om det är äkta! 🙂

     Svara

  Avskydde verkligen mina fräknar i barn- och tonår! Det var något man kunde bli retad för… hade ett tjockt lager foundation året runt i tonåren. Har även fräknar på armar och axlar, och där var det svårare att dölja till min stora sorg.

  Men skönt för den yngre fräkniga generationen att fräknar nu räknas som snyggt!

  Svara

  Älskar fräknar. Så gulligt. Dock ej när de tar över hela överkroppen eller har morotshår till.

  Svara

   Älskar när folk rockar hur de ser ut. Naturligt/onaturligt. Sen faser med missnöje/nöje med olika delar kommer de flesta få.

   Svara

    /megafräknig på våren. Försvinner till sommarn. Pigmentmustaschen som avhandlas ovan 👋

    Svara

   Rött könshår = extremt sexigt!

   Svara

    Gud nej, verkligen inte haha!

    Svara

   Vad är det här för skit kommentarer?

   Svara

    Men gud, får man inte ha några preferenser längre? Så fort Linda-Marie nämns på BB så hoppar ett antal personer in och ska kommentera hur de inte tycker det är så vackert med fetma o.s.v. men fräknar och rött hår, det måste man tycka är hett eller? Trams.

    Svara

  Min kusin är en äkta ”redhead” med fräknar över hela ansiktet. Har alltid varit avundsjuk på detta, hon är så himla vacker!

  Svara

   Äkta rött hår och gröna ögon är den ovanligaste färgkombinationen hos människor! 🙂

   Svara

  OT-fråga – men hur får de så vita ögonvitor – eller är det bara retusch? Har för mig att det fanns några droppar från USA där blodkärlen drog ihop sig (förbjudet i Sverige såklart) men det skulle man ju vilja lägga vantarna på 🙂

  Svara

   Clear eyes. Det vet man om man rökt gräs hyfsat regelbundet en gång i tiden. 😉 Men det torkar ut ögonen i förlängningen

   Svara

  Jättefint och pikant med ÄKTA fräknar. Det här ser bara ut som en massa flugskitar i samtliga ansikten.

  Svara

  Jag har fräknar året om, under ögonen & över näsan. Förstår inte varför andra vill ha fräknar? Vad är grejen?

  Svara

  Jag växte upp i Mellanöstern som rödhårig fräknig tjej. Fick ofta kommenterar av lokalbefolkningen (typ på hårsallong o sånt) om inte jag skulle operera bort dom 😂 De tyckte det var så himla fult. Min syster (också fräknig) fick en kommentar av mattanten på skolan igång, då var hon ändå rätt liten o blev ledsen.. Tur att vi älskar dom idag 😉

  Svara

   What!? Jag var helt säker på att efter din första rad skulle det stå hur exotiskt och vackert alla tyckte att det var! Usch vad menar de ens med att operera bort dem, att slipa huden eller AHA-syrabehandling? För inte finns det väl något motsvarande till det där när man (försöker att permanent) dödahårsäckar en i taget? Bor du kvar där? Har inställningen (där) förändrats genom åren?

   Svara

  Jag har skrattgropar. Det är aldrig inne eller eftertraktat eller attraktivt.

  Svara

  https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.