Lite nya pälsklingar i influencervärlden

Han är en engelsk bulldog / Rottweiler! Men ser 100% ut som en rottis, men de får ju inte vara vita vid bröstet, och det är han. Helt otroligt fin!

Han är orolig i hemmet. Lägger sig då och då men flåsar mycket , när det inte ens är varmt? Men hade önskat att han la sig lite djupare liksom. Vaknade vid 04:30 och ville absolut inte sova. Bättre idag hittills. Hoppas natten blir längre. Men otroligt snäll att ha med sig och tycker om att vara i stallet. // Nellie Berntsson

Hon är en liten tik på 9 veckor (imorgon), vi har döpt henne till Lovis och hon är en maltipoo.

Dvs en blandras mellan malteser och pudel. Vi har letat efter denna rasen i ca ett år, inte jätteaktivt dock utan det var först efter sommaren som vi började kolla ”på riktigt” och aktivt sökte. Och för en månad sedan så var vi och hälsade på henne i Uppsala. // Moa Mattsson

Har även kollat på min kattunge som jag ska hämta om typ 2 veckor när den är leveransklar! //Paow

Och så en hund som gjorde entre och försvann så pass snabbt att man knappt förstod vad som hänt.

181 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Stackars kattunge 💕
  När hon tröttnat på den är den välkommen hos mig.

  Svara

   Hon är väl en av få som faktiskt behåller sina djur – även om nån annan mestadels får ta hand om dem pga aldrig hemma

   Svara

    Hur kan man skaffa kattunge när man är borta så mycket. Tycker inte det är ok.

    Svara

    Hade inte hon skaffat en kattunge medan den gamla fortfarande levde? En svart och lurvig liten, har hon var den?

    Svara

     Kvar*

     Svara

     Ja, det har hon

     Svara

   Hade inte Paow haft sin senaste (och enda) katt i hela sitt liv sedan hon var barn? Känns ganska ansvarsfullt så du behöver inte tycka synd om katten! Tyck synd om de djur som har det dåligt på riktigt istället.

   Svara

   Det tror jag absolut inte. Paow hade ju kvar sin katt från barndomen tills den var ttp 19år och dog häromåret och hon tog det väldigt hårt. Så tror absolut inte hon kommer tröttna på sin katt och tycker det är bra att hon inte skaffade en ny direkt utan avvaktade lite. 😊

   Svara

  Denna förbaskade köksaveln på blandraser…. 🤮

  Svara

   ”Maltipoo” 😂😂😂

   Svara

   Som säljs för 20-30 000 kr, utan något som helst ansvar för hälsostatus och problem.

   Toppen att folk fortsätter att stödja detta…

   Svara

    Fast blandraser har ju ofta mindre hälsoproblem?

    Svara

     Nej!!!! Det finns en anledning till varför försäkringsbolag har högre avgifter på blandraser.

     Svara

      Oj! Chilla Gunilla! Bor i UK och här har vi lägre avgifter på blandraser. Främst pga att de har mindre genetiska sjukdomar och ungefär samma förekomst av andra sjukdomar. Du får nog googla lite bättre!

      Svara

       Svenska Kennelklubben säger att det är en myt att blandraser är friskare än renraser, de är i princip lika friska (eller sjuka, beroende på hur man ser det). Litar rätt mycket på SKK 🙂

       Svara

        Fast att de har mindre genetiska sjukdomar är ju ingen myt? Källa: alla källor förutom svenska kennelklubben då tydligen? 😂

        Svara

         Har du en faktiskt källa på det? Eller är det något du har växt upp med och trott? Så är det i alla fall för mig, jag trodde så var fallet fram tills bara ett par år sedan. Gissar på det senare i ditt fall.

         Svara

         Där har du fel, Anledning till att det är färre rapporterade genetiska sjukdomar är att data för det inte samlas in för det finns ingen ”Blandrasklubb” som man som uppfödare har en skyldighet att rapportera till. Basic statistik för den som läst det

         Svara

         Så du menar med det tankesättet att två renrasiga hundar (med problem) = en blandrashund utan problem?
         Låter väldigt logisk.

         Svara

         ”Studier har visat att cirka 40 procent av alla blandrashundar bär på minst en risk för en genetisk sjukdom” så vete fan om de är så himla friska av sig faktiskt.
         https://www.veterinarmagazinet.se/2019/11/hundarna-blir-allt-mindre-med-sjukdom-som-foljd/

         Svara

         Jag har läst att blandraser i första generationen tenderar att vara friska men sen tar det stopp och deras avkommor får inte samma hälsostatus. Är kritisk till ”designer dogs” och hur de marknadsförs, det är omöjligt att förutspå vilka egenskaper av de inblandade raserna valpen kommer få. Det finns ju såklart inget som säger att en labradoodle får det bästa från pudel och det bästa från labradoren. De kan lika gärna få de mindre positiva egenskaperna från båda. Varför köper inte folk en pudel? Det är ju uppenbarligen pudelns päls man vill åt. Oseriöst!

         Svara

       Vad har UK med detta att göra? I Sverige så kostar köksavlade hundar mer att försäkra. Genetiska sjukdomar försvinner inte för att man avlar med en annan ras.

       Svara

        Inte där min är försäkrad i alla fall.

        Svara

      Då är min hund ett undantag inte behövt besökt veterinär för någon åkomma på över 13 år självklart är han min kung 👑

      Svara

       Undantag finns i alla raser och arter.

       Svara

        Det var väl precis vad jag svarade

        Svara

       Såklart, alltid någon i minoritet som har en annan story att berätta! En vän till mig har en Schillerstövare som tydligen har noll jaktinstinkt och inte använts för det han avlats för. Ska jag dra slutsatsen att Schillerstövare inte lämpar sig för jakt eller?

       Svara

       Då tycker jag verkligen att du ska gå till veterinären. Vaccinationer ska ske varje år.

       Svara

      Vår blandras är (mycket) billigare att försäkra än vår renrasiga med stamtavla som sträcker sig flera led..

      Svara

      Jag har lägre försäkring på mim hund just för att hon är blandras. Veterinären beräknar också på en längre livslängd och färre sjukdomar just för att hon är blandras. Ansvarsfull avel år viktig oavsett ras.

      Svara

     Mindre genetiska sjukdomar kanske? Tyvärr har jag för mig att det är svårare att säkerställa sjukdomshistoria hos en blandras, särskilt en som kommit ur sk ”köksavel” då man inte vet vad man får.

     Svara

     Nej. Nej, nej nej. Blandraser har inte färre sjukdomar. Dessutom: köper du en renrasig hund (från en bra uppfödare) har du möjlighet att först kolla upp hälsostatus hos föräldradjuren och hela släkten åt alla håll via SKK:s hunddata. Där kan du även kolla upp mentalitet etc långt tillbaka. Det kan du inte hos en blandras. Så – gör jobbet först och välj noggrant. Blandisar är ett lotteri!

     Svara

       Den statistiken är inte rättvisande eftersom man inte har samma data från blandraser som för renrasiga eftersom uppfödarna inte är medlem i SKK och inte har en skyldighet att rapporterat in. Du har alltså fel.

       Svara

      Tack Valentina. Dags att slå hål på den där myten.

      Svara

      Det finns de som avlar blandraser där de också har tillgång till fysisk och mental status hos båda föräldrarna men såklart även längre bak i ledet 😊 det går alldeles utmärkt att avla på två renrasiga hundar av olika ras som är från seriösa uppfödare. Så kan folk snälla sluta med dessa sjuka ”ras” läger. Folk blir så himla svarta och vita då och det är bara enerverande och obildat. Med det sagt så håller jag med om att man vid köp av alla hundar, inte minst ”trendiga” raser är ytterst försiktig, påläst och kritisk. Finns många som utnyttjar populariteten.

      Svara

       Anonym 13:04 – var menar du då att valpköparna ska hitta info kring föräldradjuren? Hos SKK:s Hunddata? Eller från uppfödaren själv? Varför sakulle en seriös uppfödare med bra, friska och korrekta hundar, välja att avla en blandraskull med flit? Den uppfödaren blir, isåfall, utesluten ur SKK! Och där ryker kennelnamn och hela baletten. Detta av en anledning.

       Där finns SÅ många friska, korrekta, fina renrasiga hundraser att välja bland, att ingen behöver köpa en blandras med allt vad det innebär. Igen – varför är majoriteten av Hundstallets omplaceringar blandraser?

       Svara

     Blandraser har lika mycket problem som andra raser.
     Kombinerar du fralla med mops = andningsproblem.
     Kombinerar du fralla med borderterrier = bättre luftvägaren än en ren fralla, men sämre luftvägareän en ren borderterrier
     Så rätt kombinationer kan du tex få en bättre fralla, men då hade det varit ännu bättre att köpa en ren ras utan andningsproblem.
     Amstaff blandningar har samma problem med allergi och ledproblem, mm som renrasiga.
     Blandningar med cavalier king charles spaniel har lika mycket problem med hjärta som rena cavalier king charles spaniel.
     Anledningen att man tror blandraser är friskare är att man inte gör samma hälsotester på en blandras jämfört med renrasiga.
     Ja blandisar har en annan genetisk uppsättning då det kommer inte nytt blod, men dem medfödda sjukdomar och dem sjukdomar som kommer pga utseendet kommer finnas kvar.

     Svara

     Oj nej det är ju snarare tvärs om!?

     Svara

   Smakar lika gott oavsett ras.🍲

   Svara

    Go to hell. Fy fn.

    Svara

     Varför har hundar denna upphöjda status?
     🐷 🐄🐌🐇🐤🦇

     Svara

      Antagligen för att de är domesticerade och har levt sida vid sida med oss sen långt tillbaka på ett helt annat sätt jämfört med t.ex. grisar, hönor och kor.

      Svara

      1) Husdjur
      2) Domesticerade
      3) Inga lantbruksdjur
      4) Dödas levande för traditionens skull

      Så ta din vegan-aktivism någon annanstans.

      Svara

       Dödas levande? Är inte alla djur levande innan de dör?

       Svara

        ” I don’t eat lobsters because they are alive when you kill it” – Snooki

        Svara

   Fruktansvärt oansvarigt. Försökte övertala min kollega att inte köksavla på sin lilla yorkie-tik, men det skulle hon prompt göra för att få 15 000 kr per valp. Slutade med akut kejsarsnitt där tiken nästa strök med, en död valp, två friska valpar och en klen och sjuklig valp. Suck.

   Svara

    Förlåt men vilken girig idiot till kollega du har. Vad hade hon att säga om incidenten sen då?

    Svara

     Tror hon ångrade sig rätt rejält, hon är väldigt fäst vid tiken och tyckte synd om henne. Sedan gick hon nog mer minus än plus med tanke på snittets kostnad samt veterinärvård för valpen som var klen… :-/ Får hoppas hon lärt sig en läxa. Fast hmm sedan har hon ju varit väldigt nöjd med hur söta valparna blev. Suck…

     Svara

      Men hade det akuta kejsarsnittet något med att det var köksavel? Händer väl att det blir akut kejsarsnitt även bland renrasiga?

      Svara

       Absolut, men nu hade det nog betydelse i och med att hanen som tiken parades med vägde dubbelt så mycket (eller lite mer till och med) som tiken. Han var inte samma ras, utan en lite större. Eftersom yorkie är så små i sig själva är det kanske inte helt klokt att para dem med andra/större raser. Obs att jag inte är någon hundexpert, men vore det min hund så hade jag tänkt såhär…

       Svara

        Precis, ska man promt göra blandrasavel ska man tänka till lite och ha en hane i samma storlek eller mindre än tiken.

        Svara

  Så söta! 😍😍😍

  Svara

  Jag skulle vilja ha en Rottweiler och en Doberman ( stavning?) Men tyvärr har jag för lite hundvana för dessa raser. De har mycket försvar av revir i blodet. En del raser kräver erfarna hundägare som visar hunden att den bestämmer. En del hundar blir tyvärr odrägliga om de märker att ägaren inte är Alfa i flocken.

  En del raser kräver mer träning som valp då de utvecklas långsammare.

  Svara

   En del hundar är stora andra är små.
   Finns även de som har lång nos eller trubbig nos.
   Vissa kommer med lång blank påls medans andra är korthåriga och till och med lite taggiga har jag hört.
   Ja, finns mycket att välja på där ute.

   Svara

    Skulle aldrig skaffa en hund med platt nos. De är så sönder avlade att de inte kan andas. En hund ska kunna leka och busa utan att få andnöd.

    Svara

     Har en plattnos. Vi var ute och joggade 4km igår. Den enda som nästan fick andnöd var jag.

     Sluta upp mer detta övergeneraliserande av trubbnosiga raser. Största anledningen till varför detta belyses som ett problem nu är för att det blivit en så pass populär ras att giriga personer gått och blivit uppfödare och avlar på individer som ej mår bra. Många trubbnosar, t.ex. mops, är fullt kapabla till att träna såväl agility som annan fysiskt utmanande aktivitet. Varför majoriteten av mopsarnas husse och matte inte gör det är en annan femma. Kanske lockar rasen till sig oerfarna hundägare? Precis som amstaff eller liknande raser ofta betraktas som aggressiva och elaka. Tvek! Det är ju troligen för att man allt som oftast ser en supermacho-idiot i andra änden av kopplet.
     Det är inte rasen i sig som per automatik ger en hund med problem.

     Svara

   Och jag skulle vilja ha två tigrar som strosar lösa efter mig när jag tar en promenad runt kvarteret…
   Fatta vad coolt!! (ironi)

   Antingen skaffar man djur efter deras utseende eller egenskaper. Och så blir resultatet därefter. Det är dock lite förlegat att prata om Alfa, rangordning och ”visa vem som bestämmer”. Det handlar inte om att vara så sträng mot hunden som möjligt utan om samarbete och att man vägleder hunden.
   Och mycket positiv förstärkning.

   Men det stämmer att träning är a och o och att Rottweilern mognar långsamt .

   Svara

    Anontm 09:47
    Det handlar inte om att vara sträng mot hunden. Det handlar om att visa vem det är som bestämmer. Är det ingen som har kommandot så kan hunden tyvärr bli odräglig eller väldigt stressad då den tar ansvaret om att skydda flocken.

    Svara

    Men det hade varit coolt med två tigrar ändå….

    Svara

   Varför vill du ha raser du redan vet att du inte kan hantera?

   Svara

    På samma sätt som jag vill ha en labrador men inte kan på grund av allergi – kallas drömmar.

    Svara

     Allergi är väl en sak. Men jag har lite svårt att förstå varför man vill ha raser som kräver mer än man kan ge. Är det pga utseendet på dem?

     Svara

      Man kan väl drömma?
      Jag tycker att spetsar och taxar är vansinnigt vackra och söta! Skulle vilja ha en att titta på varje dag. Men nej, jag är inte intresserad av att jaga, och då är inte raserna något för mig. Men jag drömmer fortfarande, och tycker att de är magiskt vackra!
      Jag har en jack russell i stället. Den hundrasen passar mig perfekt! Och hon är också ganska så söt…:)

      Svara

       Åh vi hade en jack russel, inte sån strävhårig utan det andra vad det nu heter.. Helt underbar, blev uppåt en 12-13 år, en liten farbror 🙂

       Svara

      Bara för att en hund är svår att träna, eller att man inte har erfarenhet för den typen av hundar, eller för ”klen” personlighet, så betyder det ju inte att just den hundrasen inte är helt fantastiska hundar med fina egenskaper som man beundrar.

      Jag gillar långhåriga hundar, men valde en korthårig för att jag säkerligen inte skulle ha tålamod eller ork med så mycket pälsvård som det kräver.

      Svara

      Jag vill ha en weimaraner pga deras utseende, men kan inte ge den rasen vad den behöver så jag får snällt drömma vidare ☺️

      Svara

    Anonym 10:04
    Är det riktat till mig?
    Bara för att jag skulle vilja ha en ras så betyder det inte att jag kommer att skaffa den rasen. Jag vet nu att jag inte skulle klara av att ge hunden de bästa förutsättningarna.

    Jag skaffar inte en ras som kräver erfarenheter jag inte har. Det vore djurplågeri och lidande för hunden. Tyvärr skaffar många en ras som de inte vet hur de ska hantera för att de vill ha just den rasen.

    Svara

    Kom igen nu. Tycker du är lite väl hård. Anonym skrev ju ”Men tyvärr” och gav en ganska rimlig anledning som visade på att hen är medveten om sin okunskap kring dessa raser. Det är tillåtet att drömma. I en drömvärld skulle jag vilja ha en kuperad Dobermann då jag tycker det är estetiskt tilltalande men det kommer aldrig ske eftersom det är förenat med djurplågeri och ingenting jag vill stötta. Jag skulle också vilja ha en Fransk Bulldogg men det kommer inte ske heller eftersom jag tycker så synd om dem och hur de knappt kan andas p.g.a. sina nosar. Förstår du hur jag menar?

    Svara

    Men asså det är väl jättebra att Flundra inser själv att hon/han inte kan hantera dessa än? Istället för att bara skaffa en ras man tycker ”ser cool ut” eller är söt. Hen har ju uppenbarligen gjort någon form av efterforskning där de sett att dessa raser inte passar deras livstil. Betyder ju inte att hen inte kan tycka de är fina, eller att de kan få mer hundvana, kanske gå kurser eller nått och sen när deras livstil tillåter skaffa en hund av denna ras.

    Svara

    Fast hon som skrev det, tyckte jag ändå verkade som att hon insett sin begränsning och ”vill ha” och ”tänker köpa” är två skilda ting. Jag skulle vilja ha många saker men som jag inte kommer att köpa då jag ej bemästrar det. Så insikt är väl bra, ändå?

    Svara

   Absolut är det så. Både Rottweilers och Dobermann är brukshundar och kräver en fast hand när det kommer till uppfostran. Sådana stora hundar behöver ägare som är konsekventa och kan ge de det de behöver
   Rottweilers är dock kända för att få hjärntumörer när de blir lite äldre.

   Svara

    Alla hundar kräver en fast hand och träning. Annars blir det slit och släng, med en irriterad ägare som sliter i kopplet, hunden fattar noll, å slängs fram och tillbaka. Är så jäkla less på att se människor som inte har lagt tid på lydnad och uppfostran. För hundens skull om inte annat.

    Svara

     Såklart men en del hundar är enklare än andra när det kommer till lydnad och träning. Det går till exempel inte att jämföra en labrador med en chow chow som enbart gör saker när den känner för det.

     Och jag med – avskyr det. Har en i mitt område som har en storpudel (världens snällaste och lugnaste ras dessutom) som de har förstört totalt. Den hoppar och biter och drar så de snörar ihop munnen på den för att lättare kunna hantera den. Gör mig rasande.

     Svara

      En storpudel eller menar du kungspudel?
      Är inte de en väldigt krävande dominant hundras som är intelligent och gärna hittar på egna ideér?
      Har aldrig någonsin hört att den rasen skulle vara ”världens snällaste och lugnaste ras” , tvärt om.

      Svara

       Storpudel kallas de även. Haha okej då kan du inte mycket. Handlar om rätt uppfostran och vilka människor som hanterar den. Kolla narkotikaroteln.

       Svara

       Storpudel är det officiella namnet på vad som ibland i folkmun kallas kungspudel..
       Krävande på det sättet att den är intelligent och behöver stimulera skallen så väl som kroppen, men i stort är det en lätthanterlig ras

       Svara

   Mitt ex hade en rottweiler/doberman, den absolut finaste, lugnaste, gosigaste hund jag träffat. Stor som ett hus som gärna skulle sitta i ens knä.

   Svara

   Du gör nog rätt i att inte skaffa en sådan hund då du verkar veta noll om hundar. Det där med alfa och att man ska vara ”ledare i flocken” är förlegat och stämmer inte enligt ny forskning. Den myten kommer från forskning gjord på vargar i fångenskap och nutidens hundar har väldigt lite gemensamt med dessa.
   Jag har själv en sådan hund och jag har aldrig nånsin behövt utöva någon makt på henne eller behövt visa vem som bestämmer..
   Men en massa träning behövs såklart, och det borde även folk med små hundar ägna sig mer åt.

   Svara

   Flundra, alla som har Rottweiler eller Dobermann har ju nångång varit nybörjare på just den rasen. Precis som att alla är nybörjare första gången de går till gymmet. Ge inte upp din dröm om att äga en Rottis om det är just den rasen du vill ha. Läs på om rasen, se till att träffa en seriös uppfödare, spendera tid med rasen, ställ frågor. Sen är alla hundar egna individer, alla behöver inte vara världens vakthundar som kräver ”tuffa tag”. Jag har haft en rottis i nära anslutning till min familj. Hon vaktade deras trädgård och varnade på ett korrekt sätt när någon kom för nära men i övrigt var hon from som ett lamm. Van vid småbarn och världens snällaste familjehund. Alla hundar behöver tydligt ledarskap men det finns inga ”omöjliga” raser. Ge inte upp din dröm! Ha en fin fredag!

   Svara

    Vilket klokt och bra svar!

    Svara

    Emelie
    Jag läser på om rasen och har inte haft hund sedan jag var barn. Känner att jag vill börja med en ” lättare” ras innan jag hoppar på en rottis. Jag vet att nu i dagsläget så skulle en rottis inte funka.

    Om jag skulle skaffa en rottis så blir det via uppfödare som du tipsade om. Kommer även gå på kurser för att stärka bandet. Sist men inte minst så kommer jag att söka efter folk som äger rottisar.

    Svara

   Flundra, alla som har Rottweiler eller Dobermann har ju nångång varit nybörjare på just den rasen. Precis som att alla är nybörjare första gången de går till gymmet. Ge inte upp din dröm om att äga en Rottis om det är just den rasen du vill ha. Läs på om rasen, se till att träffa en seriös uppfödare, spendera tid med rasen, ställ frågor. Sen är alla hundar egna individer, alla behöver inte vara världens vakthundar som kräver ”tuffa tag”. Jag har haft en rottis i nära anslutning till min familj. Hon vaktade deras trädgård och varnade på ett korrekt sätt när någon kom för nära men i övrigt var hon from som ett lamm. Van vid småbarn och världens snällaste familjehund. Alla hundar behöver tydligt ledarskap men det finns inga ”omöjliga” raser. Ge inte upp din dröm! Ha en fin fredag!

   Svara

   Snälla Flundra det sitter inte i rasen. Det gäller alla hundar.

   Svara

  Vart säger Felicia att hon gjort sig av med hunden?

  Svara

   I en mukbang på sin kanal för några veckor sen. Men lätt att missa hon orkade ju inte ha kvar stackrs Gizmo många månader innan han försvann…

   Svara

  Ska du inte skriva om geniet Petty Tungården som går för sig att resa utomlands mitt i pandemitider?

  Svara

   Får för sig!

   Svara

    Jag vågar inte ens boka en träff med min morfar.
    Han är lite krasslig och även om haf vill träffa honom så måste hans hälsa och sunt förnuft få komma före.

    Svara

    Vänner som är ute på resande fot i europa (Tyskland/Frankrike/Spanien) – hur ska man förhålla sig till dem? Vänta med att träffa dem? Även om de inte varit i riskområden? De har ju suttit på ett äckligt flyg med massa andra och rört sig ute i städerna…

    Svara

     Ja

     Svara

     Du bestämmer väl själv om du vill träffa dom eller inte. Känner du att du inte vill träffa dina vänner som rest så behöver du inte göra det oavsett vad folk här inne anser.

     Svara

     Flyg var ju säkrare än tåg och buss så..?

     Svara

   Kolla tidigare inlägg

   Svara

   För att hela samhället ska stänga ner då tycker du? Det funkar ju inte heller på sikt. Var ska hon åka ens.. gaanska stor skillnad på länder och länder för tillfället. Sluta sprid panik och hat och sköt dig och din familj istället som det geni du nu är 😉

   Svara

    Fast Sverige har ju en hel del smittade, så att som svensk resa till ett annat land och riskera att sprida smitta även där är bara så jäkla illa!

    Svara

    Eh, om hon vill utsätta sig för smitta så får hon göra det MEN det är förkastligt att hon åker från en stad med stor smittspridning till ett land utan och riskerar att etablera viruset där. Förjävligt beteende.

    Svara

     Men alla är ju inte smittade. De flesta har inte Corona.

     Svara

      🤦🏼‍♀️ vi har en pågående pandemi med ett nytt virus. Då finns de alltid en RISK att få med sig smitta om man kommer från en drabbat område.

      Dags att faktiskt se det större perspektivet och vara solidarisk mot andra.

      Svara

    Fast att ta ditt ansvar inför ett nytt virus är inte panik, att bunkra upp all tvål o toapapper är panik. Jag sitter själv isolerad med mitt barn just nu för vården tar det säkra före det osäkra vilket jag är glad för. Jobbar själv som lärare och har elever i riskgrupper samt anhöriga i riskgrupp. Hellre extra försiktighet än intensivvård för de med kroniska sjukdomar.

    Svara

   Och Laila Bagge 🤦

   Svara

   Så är hon ju höggravid dessutom.

   Svara

    D

    Svara

    Haha Laila Bagge? Näeee?

    Svara

   Beror väl på var hon ska. Finns ju länder som är mycket ”säkrare” att befinna sig i just nu, Sverige är ju ett av dom mest drabbade länderna. Dock finns ju risken att man inte ens får komma in i landet eller hamnar i karantän utomlands, så personligen skulle jag aldrig våga. Just nu känns det bäst att vara nära hemmet.

   Svara

    Ja men nu talar vi inte utifrån Tungårdens säkerhet utan säkerheten för alla de andra människorna i det ”säkra” området som rikerar att få dit smittan när folk från drbbade zooner prompt ska dit på semester..

    Svara

     Exakt. Blir mörkrädd av hur extremt svårt många verkar ha att bredda sitt perspektiv. Folk är så inibomben korkade så man häpnar, det visar verkligen detta virusutbrott.

     Svara

  Felicia beskrev i ngn video att hon gjort sig av med hunden när hon flyttade till Stockholm…

  Svara

  Kan ingenting om hundars avel, temperament och behov, men jag tycker Rottweiler är så vacker hund! 🤩

  Svara

   Jo men en svår hund. Jag kan inte se att Nellie har kompetensen eller uthålligheten att hantera en sådan hund.

   Svara

    Tror inte heller den blir långvarig hos henne. Känns impulsivt. Vi får se.

    Svara

     Nä det är tredje hunden hon skaffar nu.. denna blir väl svårare att lämpa över på föräldrarna dock, så kanske blir den mer långvarig.

     Svara

      Tror inte nellie kommer tycka det är lika roligt när hunden blir ”trotsig”. En större hund är inte rolig om du inte har kontroll på den när den inte lärt sig skillnaden på lek och bråk. Även min ”lilla” Golden var riktigt jävlig på promenader när hon ville ”leka” innan jag lärde mig att omdirigera leken på leksaker/pinnar och inte på mig. Skitjobbig, kan bara tänka mig hur stark/stor en rottis kan bli innan man lärt den att lek inte alltid är OK. Tror inte hon har kunskap nog för hunden, när familjen sist hade en rottis kan hon inte varit stor nog för den tidigare kunskap hon påstår sig ha om rasen. Haft en rottis i familjen och efter MYCKET träning och TID(!) blev den, den absolut finaste/snällaste och lydigaste hund jag varit i kontakt med. Tråkigt att djuren köps så impulsivt för att sen lämnas bort när det inte är lika kul alltid!!

      Svara

      Tror som ni här som skrivit och tvivlat på att den blir långvarig hos Nellie. Den här hunden är tydligen redan omplacerad en gång nu till Nellie då, och tyvärr blir det nog inte långvarigt detta heller. Jag tvivlar starkt på att den tjejen kan fatta några bra, genomtänkta beslut som hon sedan verkligen håller sig till. Slit-och-släng verkar vara mer hennes grej.

      Helt fel (bland)ras också om ni frågar mig. Den ska tydligen spatsera runt (eller ”ströva fritt på landet” som det står i varannan hundannons på blocket) lite hur som helst där på hennes arbetsplats..? Nä. Sorry, jag tror det går åt helskotta.

      Svara

    Definitivt inte! De hade behövt sökt sig till en kurs, inte enbart för valpens skull, utan jag tror Nellie själv hade behövt lärt sig en hel del om hundträning. Men det lär vi inte se hända.

    Svara

    Alltså, skojar hon??!! En ny hund till??? Hade det inte varit bättre att hon tagit hand om de två hon redan skaffat? De som också var helt perfekta och älskade att hänga i stallet när nyhetens behag fortfarande fanns. Labilt agerande från hennes sida tycker jag.

    Svara

     Och Tilo var väl rätt nyligen också om jag minns rätt, ja iaf inte alls länge sedan.

     Det svänger snabbt i hennes liv (läs: hon tröttnar på jyckarna när de inte lyder henne perfekt, ut med dig, in med nästa. Ungefär som hon behandlar alla levande varelser, även tvåbenta, när jag börjar tänka på saken).

     Svara

  Pälskling… 😬

  Svara

  Adopt, don’t shop. ❤️

  Svara

   Dino
   Såg en bild på nätet.
   Det var en hund som blivit adoperad. Efter ett tag lämnade familjen tillbaka hunden till adoptionscentrumet för hundar. Det går ett par veckor/ månader. Hunden sitter ute på rastgården och ser sin förra familj gå till samma center för att adoptera en annan hund.

   Svara

    Fy fan vad ont den här texten gör. Jag vill placera den familjen i burar som vi kan gå förbi. Jag hoppas innerligt att den familjen inte får adoptera en ny hund.

    Svara

     Såg på ett avsnitt av Djurpolisen ( funns flera olika då det utspelae sig i olika stater i USA)
     I alla fall, det var en kille som adopterade en kamphund. Hunden var jätte fin och hade fina muskler och var jätte glad. Efter en tid fpr de in en kamphund som var jätte mager och ledsen.

     Efter en snabb koll om hundrn är chippad så inser de att det är samma hund som blev adopterad bara några månader innan. Den blev allstå nästan skinn och ben under ett par månader.

     Svara

    Borde fan vara otillåtet att göra på det viset. Hade totalvägrat att låta de ta en annan hund! Gör istället processen för att adoptera en hund mer avancerad och krävande för att säkerställa att hunden verkligen hamnas hos rätt person.

    Svara

   Ja det finns många som har ställen för det.

   (Vet inte hur jag får skriva nästa sak som jag vill säga. 🍺🐶)

   Svara

   Finns väl dock inte _jättemånga_ hundar att adoptera i Sverige? Uttrycket kommer ju från USA där hemlösa hundar är ett väldigt stort problem, här är det främst ett mindre antal hundar som behöver omplacering pga t ex allergi.

   Svara

  Det är obegripligt att någon kommer på idén att avla Rottweiler/Engelsk Bulldog. Man blir mörkrädd. Dessiutom hade ingen seriös uppfödare använt godkända och korrekta (friröntgade, mentaltestade etc) individer i sån avel, så man kan räkna med att valpen/valparna inte kommer från sunda föräldrar (omän ”jättesöta”…). Hela kedjan här är så ledsam. Nu blev valpen omplacerad vid 16 veckors ålder – är den veterinärbesiktad ens? Den flåsar väldigt mycket – är den stressad eller har den problem med andningen eller hjärtat? En så pass ung valp, som nyss omplacerats – ska den redan nu hänga med ut på tävlingsplatser och träning?

  Frågorna är många och hjärtat sjunker för varje…

  Svara

   Valentina
   Jag är ingen expert, men det låter som fel ras att ta med på tävlingar och liknande. Rottweiler är i första hand en vakthund som ska vakta ett revir.
   Kan funka väldigt bra på gården, men hur blir det på tävlingar om en främling kommer fram till Nellie och hunden känner att hon eller hästen är i fara?

   Svara

    Fast en miljötränad och socialiserad Rottis går att ha med överallt! Frågan är väl om Nellie klarar av det…

    Svara

     Till klockan
     Sedan är frågan om hon kommer att ha tiden till att träna den. Hästarna, träningen och tävlingarna tar mycket tid. Om hennes kille håller på med sina hästar vilken tid finns då kvar till hunden?

     Svara

   Tänkte exakt samma som du! Men hoppas ändå att Nellie med sin djurvana (om än hästar) är införstådd med besiktning etc..

   Svara

    Det ska vi nog inte tro. Misstänker starkt att detta var ett riktigt impulsköp, tyvärr. Var det förresten bara jag som fick intryck av att först hette det att han är en Rottweiler. Därefter framkommer det så småningom att han är korsning med engelsk bulldog. Sååå klassiskt Nellie på nåt vis. Halvsanningar hela tiden.

    Svara

    Bara för att folk säger att de kan fostra hästar så betyder det inte att de kan fostra hundar. Stod i ett stall där hästarna var ok fostrade men hunden var en katastrof. Hoppade på allt och alla. Men ägaren slog bara ifrån sig ”jag kan minsann uppfostra hästar”. Ja men hundar fostrar du inte över huvudtaget

    Svara

   Valentina! Du skrev exakt allt jag tänkte, tack för det, nu slapp jag! 😉 Finns en sorglig känsla över den här valpaffären. Själv reagerade jag också starkt på flåsningen = icke normalt hos en fyra månaders valp i mars månad…. Hoppas innerligt att de vänder sig till en veterinär och får kollat upp det (tyvärr tror jag knappt det).

   Svara

   Nellie tar bort alla kommentarer om att den kan vara stressad, kan vara fysiskt betingat, att de bör söka veterinär, frågor om de inte besiktade hunden, försäkring osv.
   Verkar som en impulsiv handling att de bara hämtat hem en hund utan att undersöka den, försäkra osv. Har de ens landat själva i nya lägenheten så de kan gr den en trygg tillvaro? Verkar som den förväntas hänga med i stallet om dagarna direkt iställlet för att få tid till en lugn omställning till nytt hem. Tvivlar på att Nellie har kunskap eller vilja till att uppfostra den så den känner sig trygg med ledarskapet. Hon frågade sina bloggläsare om tips när de inte lyckades med inkallning av lilla Tilo. Känns inte som hon har de grundläggande baskunskaper för att ha denna typ av ras. Orkar hon ens engagera sig med att gå valpkurs? Att familjen hade rottis när hon var barn ör ingen stor merit i sammanhanget att luta sig mot. Tycker hon kan chilla lite med sin impulsivitet när det handlar om levande djur.

   Svara

    Instämmer i allt Åsa skriver. Om Nellie tar bort sådana kommentarer bevisar det ju rätt väl hur hennes hundägarskap kommer att bli. Tyvärr lär hunden vara ute på annons kort efter han blivit könsmogen (om det nu tar så lång tid ens).

    Har man ingen grundläggande koll på hundträning och inte ens har liiiite hum om inkallningsträning så är denna hunden totalt fel ras/korsning. Fy f*n.

    Svara

  Felicias hund gjorde hon av sig med då han inte mådde bra av att följa med på event… 🙂 hon nämner detta i en av hennes senaste mukbangs

  Svara

   🙂 vem tar med sin hund på event med en massa skrikande förvuxna fjortisar 🙂

   Svara

    Tydligen Felicia men vem blir ems förvånad längre influencers gör en ju tyvärr sällan förvånad med sin idioti angående djur…

    Svara

  Evelina Forsell också!

  Svara

  OT men.. Svenska Influencer reser utomlands och kommer hem efter resor utan att för den sakens skull ändra på sin vardag.. Meanwhile i grannlandet Finland har nu kommit starka rekommendationer från regeringens håll att de som varit på resa bör vara karantän 14 dagar.. Då har vi ändå färre registrerade fall 🙈
  Såg nyss margaux video och Tungårdens resa har ju diskuterats här en del..

  Ja det är lite hysteri just nu men samtidigt är det kanske helt vettigt med lite hysteri om vi kan dra ut på förloppet så fler människor hinner bli friska?

  Svara

   Sunt förnuft är så ovanligt i dag att det har utvecklats till en super kraft.

   Svara

   Jag tycker att man ska utgå från värsta scenario och agera därefter för att kunna klara detta på bästa sätt, utan att framkalla panik hos stora massan. Länder som exempelvis Taiwan och Singapore har agerat väldigt noga (och testat även folk som INTE är i riskgrupper, take note Sverige…) och det har gått relativt bra för dem. Angående Tegnell så hoppas jag att han avgår när/om det lugnat ner sig lite. Han är en fara för vårt samhälle, helt tappad. Vi ska alltså inte räkna fall här längre! Great!

   Svara

   Vi har väl färre registrerade fall i Sverige pga folk inte får testa sej. Man får bara uppmaningen att stanna hemma så de kan ju inte ha någon koll på hur många fall vi egentligen har. Senast jag kollade världsfördelningen stod det t ex att Thailand har ETT fall. I helvete heller att jag litar på den siffran! De vill inte förlora turister och därmed går de inte ut med statistik.. Det jag vill ha sagt är att man kan nog inte lita på något lands statistik just nu.

   Svara

    Och nu ska ju Folkhälsomyndigheten inte ens gå ut med antalet smittade i Sverige. Tegnell vill uppenbarligen inte vårt land väl.

    Svara

     Det är väl snarare för att man slutar testa var och varannan som uppvisar symptom (pga brist på testutrustning)

     Svara

      (Dvs siffrorna säger ingenting längre)

      Svara

    Alltså min poäng var förstås att FINLAND har färre registrerade fall och att jag tycker det är konstigt att Sverige inte följer ungefär samma riktlinjer just när det gäller resor..

    Svara

     Vilket ju inte betyder annat egentligen än att Finland är en vecka efter Sverige i förloppet om jag har förstått rätt. Men varför tas inte flera åtgärder med tanke på att denna smitta spridits av resande? 🤔

     Svara

  Simon Sjögren fick sparken från Perfect Day va? De uttrycker sig precis som när någon får gå som inte valt et själv. https://www.resume.se/alla-nyheter/folk-pa-vag/simon-sjogren-har-lamnat-perfect-day/

  Han har inget nytt jobb enligt LinkedIn.

  Svara

   Låter så. Lärt sig av sin tidigare arbetsgivaren att bygga luftslott och visade sig inte leva upp till förväntningarna?

   Svara

    🤦🏼‍♀️

    Svara

   Han har startat ett aktiebolag som ska syssla med ”Konsultverksamhet avseende företags org.”
   Det kan betyda vilken konsultverksamhet som helst i princip.
   Verkar alltså som han inte har (eller kanske inte ens önskar) någon fast anställning.

   Svara

   Men det var väl minst ett halvår sen?

   Svara

   Bella uppmuntrade ju till gränslöst beteende (bjöd in honom att sova i hennes säng!!), mycket flams-trams-sång och dans. Kan bli svårt att anpassa sig till en annan arbetsplats efter det, när man vant sig vid gränser som suddats ut. Antar att det var vad som hände med tanke på ryktet varför han fick lämna arbetsplatsen. Just pga gränslöst och opassande beteende.

   Svara

  Hatar verkligen ordet ”pälskling”….

  Svara

   Jag med. Hatar även ”älskar’t”.

   Svara

    Och ”Älsk”!

    Svara

  Jag förstår inte folk som skaffar djur, gör sig av med dom och sen skaffar ett nytt. Lärde man sig ingenting första gången?

  Svara

   Alla ser tyvärr inte djur som levande varelser utan accessoarer och prydnader som ska passa in i deras image. Wannabegangsters som skaffar sig en Amstaff eller en Stureplanstjej som har en liten Chihuahua eller Pomeranian i sin väska. Sistnämnda verkar lite omodernt numera dock.

   Svara

   Tyvärr är djur en förlängd accessoar som ska visas upp.

   Svara

  Kolla Hundstallet till exempel (som tar hand om och försöker omplacera oönskade hundar) – vilken typ av hundar får de in? Är det måntro hundar från seriösa renrasuppfödare som tar ansvar för aveln och hundhalsband? Nä, nästan samtliga är blandraser – oftast med amstaff, rottweiler och liknande, polarhundsblandisar, hundar som köpts på Blocket eller liknande, från folk som avlar på sånt som säljer dvs blandningar ”kamphund”/brukshund osv. Det är så, så jävla sorgligt. Och man blandar INTE rottweiler och engelsk bulldogg om man har den minsta insikt eller vett.

  Svara

   ”Hundhalsband”?! Hah! HUNDHÄLSA ska det stå!!!!!

   Svara

    Tyvärr köper folk in hundar billigt från grannländerna. Sedan säljer de hundarna och säger att de är kastrerade m.m Ägarna fpr en mycket sjuk valp som sedan dör eller måste avlivas.

    Håller på att spara ihop pengar så att jag kan köpa en hund av en seriös uppfödare längre fram.

    Svara

     Adoptera istället då om du bryr dig så mkt omhundar

     Svara

   Ja det är verkligen sorgligt. Man har inte satt sig in i vad det är för ras och när den börjar bli krävande så lämnas den bort. Mitt hjärta brister när jag kollar på Blocket och ser en 5 månaders Amstaff/Rottis mix som ”skäller en del och gillar inte att vara ensam hemma men är världens mysigaste”. I verkligheten betyder det att den är totalt osocialiserad, skäller dygnet runt och sliter sönder gardiner och soffor när den lämnas ensam. Alla som läser förstår det och vill inte ha den. Blir så sjukt ledsen!

   Svara

    Det är alltid lika konstigt att det har blivit ändrade familjeförhållanden eller att man helt plötsligt blivit allergisk när hunden börjar närma sig ett år.🤷🏻‍♀️

    Svara

  En Rottweiler andas tyngre och lever i snitt 8år. Många har sk oxhjärta, förstorat hjärta och kan få höftproblem. Och en sk enmanshund.

  Svara

   Så sorgligt. Skulle aldrig kunna köpa en hund eller annat djur som jag vet har en kort livslängd p.g.a hur de blivit framavlade.. 😓 Har redan växt upp med sådana hundar och sett tillräckligt av deras sviktande hälsa, som var just ras-specifika eller vad man säger

   Svara

  Jag tycker att alla influencers som lägger ut sina bilder på dyra rashundar bör titta på svt:s dokumentär ’Älskade smuggelhund’.
  För vad gör unga tjejer som inte har råd att köpa en liten hund för 15.000:- att gå och bära under armen. Jo, dom kollar på Blocket och köper en lite söt valp som i slutändan kan kosta tusentals kronor i veterinärkostnad.
  Familjen Wahlgren bör ta sitt ansvar och sluta ha med hundarna i programmet. Har man inte råd och är en lämplig hundägare kan man gå till hundstallet och se vad som finns där.

  Svara

   Nu har ju hundstallet dock ganska höga krav på de som ska ta en hund därifrån. Det är verkligen inte ett ställe att vända sig till om man vill ha en liten kompanjon och inte har de största resurserna för det. En hund från hundstallet är ett åtagande, inte en nödlösning.

   Svara

    Det är därför som jag skriver lämplig hundägare, vilket hundstallet avgör.

    Svara

  Men Lovis lilla vita vovvsing är ju helt underbar!! <3

  Svara

  Intelligensnivån visas ju direkt när hunden får åka i knät i bilen.. Är det ingen som har koll på vad som händer vid tvärnit eller krock?

  Svara

  Snart lägger väl Isabella ut en bild på en nyinköpt nakenkatt. Eftersom hon hävdat allergi när hon tröttnade på sin hund.

  Svara

  Mirja tretton arenanamnen hAr också nyss skaffat en hund! Det räckte inte med 13 barn🙈

  Svara

   Dom hade ju en hund tidigare som gavs bort pga. iaf ett barn var allergisk. (Hunden har haft minst två hem efter Mirkas hushåll.)

   Svara

  Mirka trettonbarnsmamman

  Min stavningskontroll på telefonen är hemsk

  Svara

  Alla vet ju att om man korsar två sjuka renrasiga hundar blir avkommorna automatiskt immuna mot alla sjukdomar då de är blandraser.

  Stöd för fan sund avel, om inte skaffa ett annat djur.

  Svara

  Ja, inte skulle någon av dessa idiotier få för sig att adoptera en hund istället? Nej, konsumera, avla och flyg. Förstöra och slösa.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.