Det där med att argumentera för sin sak

Det finns många olika sätt att kritisera en människas handling på. 
Vissa kan vara kreativa eller ironiska medan andra är mer rakt på sak utan varken målande beskrivningar eller annat lull lull. Ibland väljer man kanske det ena sättet och ibland det andra vilket jag kan tycka är helt okej för det mesta.
För det mesta
Är man inte förmögen att uttrycka eller leverera sin kritik på något annat sätt än med rena personangrepp eller elaka kommentarer om utseende så borde man faktiskt sätta sig på sina händer en stund.
På vilket sätt är exempelvis botox en relevant aspekt i kritiken mot Petras val att resa utomlands?
(Tillägg) M
ängder av kritiska kommentarer både här och på andra ställen har med hennes utseende i kritiken trots att det finns ganska mycket annat, både handlingar och agerande från Petras sida, värt att kritisera.
Kan man inte det utan tycker att utseende är ett starkt argument mot ett agerande så är det kanske läge att sätta sig på en eller båda av sina händer.
Eller tror man på riktigt att det här är det bästa sättet att få Petra att lyssna och tänka om? Eller vill man bara jävlas?

Men..
Är man inte kapabel att argumentera för sin sak på något annat vis än att önska sjukdom och olycka för Petras ofödda barn så räcker det nog inte med att bara sitta på händerna ett tag.
Personen bakom den här kommentaren borde få alla fingrarna ihoplimmade med snabblim till en enda stor klump, en klump som i sin tur sedan snabblimmas fast i vederbörandes armhålor på obestämda framtid.

Alltså, va fan?

92 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det står väl inget om botox i kommentaren?

  Svara

   Tänkte just skriva samma sak. Vad har botox med saken att göra? Kritiken är hård men rättvis tycker jag.

   Svara

   Nej, men i många andra kommentarer.
   Den jag valde ut gick steget längre…

   Svara

    Då kanske du ska visa dem istället? Känns lite vilseledande 🙂

    Svara

     Jag uppdaterade texten. Tack! =)

     Svara

      En av Danmarks största youtubers med nästan 400 000 följare har gjort en video tillsammans med Danmarks statsminister https://www.youtube.com/watch?v=P9-ByX-mXz8

      Svara

      Förslag: sätt in printscreens på båda kommentarerna, då båda är relevanta för inlägget, det blir lite virrigt såhär! 🙂

      Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Har precis läst detta på insta, inte ofta man blir helt mållös. Kommer aldrig begripa hur folk kan vräka ur sig vad som helst riktigt osmakligt.

  Svara

  Jag kanske är hemskast i världen men tycker det var en rätt saklig kommentar med en bra poäng, hon är ju sjukt egoistisk och sannolikt kommer det drabba någon annan i ledet av att hon sprider sjukdom i sin framfart. Varför skulle vi andra sitta hemma annars liksom? Och skulle min son bli smittad pga detta så skulle jag känna en enorm orättvisa, hoppas också att karma existerar och drabbar henne…..

  Svara

   Håller med. Men jag har en fyramånaders i riskgrupp så är kanske extra hård mot dom som skiter i smittspridningen.

   Svara

    Enligt FHM finns inga studier som pekar på att det finns några andra riskgrupper utöver hög ålder så du behöver inte vara alltför otrolig. Försiktig så klart men bli inte hysterisk.

    Svara

     FHM har uppdaterat sin information då det inte finns studier att gå på. De vet helt enkelt inte hur riskerna ser ut. De säger att framförallt äldre är en riskgrupp, pga att majoriteten som dött är i högre åldersgrupper, sen säger de:

     Däremot finns personer med astma, allergi eller njursjukdom inte med som riskgrupper i studierna, det är oklart i vilken utsträckning dessa grupper har studerats och därmed är det svårt att helt utesluta att de inte har ökad risk. Om du eller ditt barn har sjukdom som som generellt innebär ökad risk vid infektioner, till exempel nedsatt immunförsvar bör du rådgöra med din behandlande läkare om du har frågor kring din behandling eller vad du kan göra för att minska risken kopplad till sjukdomen covid-19.

     Svara

     fast det finns fall både i Sv samt i utlandet att barn i lågstadiet är smittat?

     Svara

      Ja barn blir smittade. Men ingen under 10år har dött. Är ju ett nyfött barn smittat i London just nu.

      Svara

     Sluta sprid felaktiga uppgifter! Folkhälsomyndigheten säger INTE att endast äldre är i riskgrupp.

     Svara

      Fattar inte hur man ens kan komma på tanken att flyga höggravid och riskera att bli smittad. Hon hade dessutom extremt tur som lyckades komma hem i sista stund.

      Det är pga egoistiska människor (alla som kom direkt från norditalien direkt till jobb o skola) och en lam regering som denna smitta har exploderat senaste veckorna.

      Svara

       Hamnade fel, skulle inte vara svar till Anonym 15:54.

       Svara

     Borde förtydligat, hon är lungsjuk för hon är prematurfödd 🙂 finns ju liksom ingen forskning (vad jag hittat) som utgår från prematurer så är ganska orolig faktiskt… inte hysterisk (än) men rätt obehagligt är det ju

     Svara

      Håller tummarna för er 💜

      Svara

      Usch, förstår din oro. Hoppas du kan bli lite lugn snart.

      Svara

    EGOismen härskar.

    Svara

   Håller med, hon förtjänar såna kommentarer när hon beter sig som en förbannad egoistisk idiot. Det är tack vare Petra och hennes likasinnade som vi har en helt okontrollerad smittspridning.

   Svara

   Men det är ju inte ens säkert att hon blivit smittad. Man kanske inte ska ta i så man blir blå innan man ens vet att hon blivit smittad på resan.

   Svara

  Vet inte när Petra åkte men hon hade nog inte åkt igår eller i fredags liksom. Minna är lite väl hård tycker jag, såg också en som gick på Isabella L på hennes insta för att hon åkte till bageri och köpte bröd, ordvalet där vittnar om att personen mest bara vill hata på IL och trycka till henne oavsett, och så känns det i Minnas fall mot Petra också. Ser en del ”vanligt” folk på diverse instakonton som berättar att de har feber och hosta och så även deras barn men ”nu måste jag åka och hämta dem” – folk går alltså ut bland folk och lämnar sina barn trots feber och hosta – DÅ snackar vi, inte bra – men ser inte att ”vanlisar” attackeras.

  Svara

   Hon åkte i onsdags.

   Svara

  Förstår inte varför den här kommentaren tas upp?

  Svara

  Håller med om att det är onödigt att dra in barnet i det hela. Sen är jag 0 imponerad över hur Petra har hanterat detta. Att hon skyller på att utvecklingen gått fort? Det har det ju absolut gjort. Men att det var dumt att resa borde hon förstått vid tiden resan bar av. Med det sagt: onödigt att gå till personangrepp.

  Svara

  Jag tycker att det som folk skrev är rätt vidrigt emellanåt, men hon fick rätt bra kritik också, sakligt och konkret. Och hennes inlägg på insta om att man ska rå om sin granne och inte roffa åt sig i dessa tider är bara BS. Anledningen till att hon åkte, upplever jag, var ett egoistisk ”jag, jag, jag och mina pengar/mitt företag”. Hon kunde alltså inte vaska en modell och ett hus i Portugal för några bilder ute i dens svenska naturen istället?
  Jag är dessutom själv på smällen, min BM ville inte ens svara på huruvida jag får färga håret el inte då det inte finns stöd i bevisning för att det skulle vara ofarligt. Och hon menar då seriöst att hon har fått ”klartecken” på att åka? Låter som så mkt efterhandskonstruktion. Och sen var hon dryg och elak i kommentarerna om hur hon ska sitta i karantän då hon är höggravid och måste besöka sjukvård flera ggr de närmaste dagarna. Fattar Inte alls hur det här beslutet gick till. Tror ho. Hade vunnit mer på att var tyst, pudla och erkänna fel än att kaxa tillbaka.

  Svara

   EXAKT! Min BM ville inte ens svara på om jag skulle flyga eller inte, hon typ la över det på mig att ta det beslutet själv. Tror som du, no way någon läkare sagt ”absolut det är helt lugn kör på”.

   Svara

    Föreställer mig en situation där hon tjatade och fick ett ”nja”.

    Svara

  Ett jäkla käbbande på en del om detta virus och hur folk ska vara hit och dit, såg på Paula Rosas blogg att det nästan typ var krig bland kommentarerna, värsta bråken liksom.

  Svara

  Här försöker miss Tungården vända fokus från sitt egoistiska handlande genom att visa hur ondskefulla folk på nätet kan vara. Ja kommentaren va onödigt hård men fan börja ta ansvar och sluta va ego, pengakåta människa finns andra människor på jorden inte bara DU Petra…

  Svara

  Jag tycker det är mer fel på Petra att hon åker, än på kommentaren. Kommentaren är saklig och konstruktiv, visst hen som skriver är arg, men går inte till överdrift.

  Men Petra utsätter på tok för många för fara. Sjukt egoistiskt. De som reser frivilligt nu borde inte få hjälp av sjukvården.

  Svara

   Är ju så det är nu. UD gick ju ut igår å sa att åker man nu så ska man inte räkna med någon hjälp från dem om man drabbas å blir sjuk. Men det gäller nog kanske bara de som åker utomlands efter att UD meddelade detta.

   Svara

    Nä, lär gälla alla. Läget i världen är inte direkt en nyhet och alla som pkt utomlands har tagit en medveten risk.

    Svara

    Om UD saknar eller har begränsad möjlighet att hjälpa svenskar som insjuknar utomlands spelar det nog ingen roll om man åkte innan eller efter beskedet.

    Svara

    Alltså hon åkte i onsdags. Redan då var det ILLA. Hon får det att framstå som om hon åkte för 2 veckor sen..

    Svara

  Hm. Jag vet inte. Kommentaren är överdriven, men ibland ska skit ha skit som man säger.

  Svara

  Det är skillnad på argument och invektiv.

  Svara

  Camilla kan lika gärna öppna ett never-ending ongoing Öppet Spår där folk kan få vara självutnämnda experter, meddela att de tillhör riskgruppen eller bara klanka ner på alla som inte satt sig i frivillig isolering i en stuga i skogslandskapet i Norrbotten. Alla hackar på alla just nu och vet bättre än någon annan. Skammandet vet inga gränser just nu.

  Inte konstigt att Coronaviruset hamnat på Wikipedias ”List of mass hysteria cases”

  😂😂😂

  Svara

   ”Hamnat på” Du vet om att precis vem som helst kan gå in och redigera va? Jag kan skriva att Camilla är Drottning av Sverige på hennes sida. 🤷🏻‍♀️

   Svara

    Finns fortfarande en anledning till att det hamnade där.

    Svara

    Även om du hade skrivit det så hade Wikipedia raderat det inom kort 😝

    Svara

  Ot men Cissi Wallin hade 35-årsfest igår såg jag på Monas blogg. Vet inte om Lady Dahmer var där, hur är status mellan dem nu? Hur är statusen i feministgänget nu och i gardet?

  Svara

   Åh snälla, kan inte en till person berätta att Cissi hade fest. 🙂

   Svara

    visste du att cissi hade fest?

    Svara

    Man kunde se bilder ifrån festen där alltså, såg inte LD dock. Skrivs inte om dem så mycket här nuförtiden.

    Svara

   Jag vill också veta, så nyfiken!!

   Svara

  Jag tror de fastnat i Portugal nu, går inga flyg hem imorgon längre som hon skrev att de bokat om till. Också varit kritisk till mkt riskfylld resa men alltså stackars dem om de fastnat. Köra hem som nödlösning går ju inte heller eftersom spanska gränsen är stängd. Fy tusan!

  Svara

   Enligt senaste inlägget är de ombord planet.

   Svara

    Pjuh! Vilken tur!

    Svara

     För min del skulle hon fått sitta kvar i Portugal efter hon åkte och medvetet utsätter andra för risk

     Svara

  Börjar bli tjatigt och trist med Corona-tjafset nu. Räcker att lyssna på nyheter, ha sunt förnuft och sen kan vi sluta tjata om det sinsemellan. Osmakligt att Expressen utnyttjar det för att folk ska betala för att läsa info om Corona. Precis lika osmakligt att vissa influencers använder det för content och klick och samtidigt gör reklam. Sen är det inte konstigt att alla pratar om det men hela tiden … ah vet inte tycker det blir så trist.

  Svara

   Klart det är trist? Verkligheten är trist just nu. Döda, 100 000 tals sjuka, städer i karantän, ett helt land i karantän, folk blir av med jobbet, oro, världsekonomin faller… På vilket sätt skulle det kunna vara roligt?

   Svara

    Fast det är inte bra att folk ska gå och ständigt vara rädda/oroliga. Och ingen påstod att man behöver tycka situationen är rolig.

    Svara

     Är väl bättre att folk pratar om hur de känner än att de går runt och håller sina känslor för sig själva?

     Svara

    Ingen som sagt att det ska vara roligt, klart det inte är roligt men det finns annat att prata om kan man tycka. Det är absolut oroande allt som händer, och trist, mycket trist. Hemskt med personer som dött och att det sprids men tror att det är på övergående, hoppas det. Det är inte dödligt för de allra flesta och att världsekonomi och att folk blir av med jobb är skrämmande också och så ska det väl kanske inte behöva vara egentligen. Roligt är det absolut inte nej.

    Svara

   Jag var trött på allt coronatjafs redan i januari! Men jag var i Asien då… Hela samhällsdebatten är hjärndöd.

   Svara

   Jag tycker doctormounas inlägg på Instagram ”Has the coronavirus hijacked your brain” sammanfattar det hela väldigt bra.
   Läsvärt! Tips!

   Svara

   Läs Aftonbladet istället. Gratis och bra live-uppdatering om covid-19.

   Jag tänkte som du innan jag blev sjuk – ”sunt förnuft räcker”, ”kan folk sluta prata om viruset” och ”så farligt kan det väl inte vara”.

   Är i karantän nu. Ej självvald sådan.

   Svara

  Det är för mycket hat på nätet, ett tag fick man inte flyga utan att bli uthängd och nu är det corona. Kritik är okej men detta hatade och drevande!

  Svara

   Japp folk använder det som går till att få klaga, rasa och dreva. Det letas fel också för att få klaga och hata mot vissa. En del verkar ha som intressen att klaga på folk på nätet. Det är inne nu också, kom väl stort 2018 hade sin pik 2019 och fortsätter 2020….

   Svara

   Iom rådande hälso- och samhällskris så anser jag att korkade, verklighetsfrånvända och egoistiska influencers med möjligheter till bred räckvidd i sina dumheter är ett större problem än näthat.

   Svara

    +1

    Svara

  Tänkte mest på att om Petra blir smittad och måste in på sjukhuset på grund av sin graviditet (komplikationer, kontroller, tidig födsel etc) så kommer hon vara en smittohärd för alla barnmorskor och alla hon kommer i kontakt med.

  Tänk vilka onödigt stora resurser hon skulle ta upp och hur fruktansvärt mycket extrajobb det skulle medföra. Gravid + smittad, på ett sjukhus. Jeesus.

  Svara

  Kommentaren var hemsk, men ju mer Petra försöker försvara sig ju knepigare blir det. I senaste inlägget kritiserar hon de som köpt upp handsprit ”Det värsta är att de stackarna som behöver handspriten som mest, de äldre”. Ok, men hon själv bunkrade för att kunna resa till Portugal? Ska bli intressant att se hur hon tolkar ”frivillig hemmakarantän” i 2 v. Det är inte helt lätt att isolera sig så länge och jag uppfattar henne som väldigt social.

  Svara

   Petra skrev ju att de tog fel beslut, och att de inte kan göra mer än att åka hem och isolera sig. Hon kan ju inte gå tillbaka i tiden. Och självklart har hon rätt att få ha åsikter även om hon gjorde ett misstag. Hade väl varit ännu värre om hon fortsatt att inte ta situationen på allvar.

   Svara

    Fast det argumentet kan man ju alltid ha ”om jag bara visste bättre, så…” – läget var redan väldigt akut samma dag hon åkte iväg så detta kan inte komma som någon överraskning…suck. Hon är INTE ett offer.

    Svara

     Påstod jag att hon är ett offer? Men vad mer ska hon göra? Hon har ju medgett att det var ett korkat beslut, hon är hemma, hon ska ta sitt ansvar och isolera sig osv. Folk har skällt på henne nu. Det räcker.

     Svara

      Hon kom med ett 10tal ursäkter för att hon minsan inte gjorde fel. Är väl bara att säga att man fattade ett dåligt beslut och att man nu försöker göra det bästa av situationen? Hur kan man skylla på allt annat och försöka peka finger åt andra som minsann är sämre. Är ju lite Anna Book över det hela.

      Svara

    Efterklok är detsamma som dum.

    Svara

  Från senaste inlägget: Vad är rätt och vad är fel? Varför tas inte ett gemensamt beslut? Vem ska man lyssna på?

  Dags att dra jag-visste-inte-bättre korrekt.

  Svara

   Vi får inte vara så hårda. Hur skulle hon kunna ha vetat bättre? Ni menar väl inte att hon skulle ha läst nyheterna eller tänkt efter själv? Eget ansvar är så omodernt.

   Svara

  Inget orimligt i den kommentaren. Klart att man inte önskar barn illa men måste jag välja så är det klart som korvspad att det är Petras unge som ska åka på det. Varför skulle jag tycka att någon annans barn ska drabbad för att Petra är korkad, egocentrisk och respektlös?

  Svara

   Risken som Petra utsätter omgivningen för är verklig.

   Hoppas hon inser det.

   Svara

  O My M är väl salig nu 🙄 (tv-profil 😂😂)
  När Aftonbladet rapporterar om hennes son.

  Svara

   Ja och hennes blogg upp i topp så nu är hon salig. Hennes vänner som skrivit artikeln och inte första gången hon är i aftonbladet angående sjukdomar och näradödenupplevelser på henne och sonen…. finns massor av artiklar, nästan som om hon använder sjukdom och sjukhusbesök för publicitet, och det funkar ju, drama funkar ju. Som hon kämpade dagarna före sonens eventuella smitta för att få spridning på sin blogg genom att skriva om Corona och be folk att dela hennes inlägg… hennes vanliga strategi, utnyttja allt som utnyttjas kan.

   Svara

   Modd, så tröttsamt att fastna i modd när man kommenterar.

   Svara

  Elin skoglund tog bort kommentarer som handlar om hennes själviska resa på Instagram. Då hon fått en hel del ifrågasättande kommentater vilket är helt normalt i detta läge så väljer hon att ta bort de alla och att man inte kan kommentera längre. Hopöas innerligt att många avföljer henne. Har aldrig följt henne men hoppas att de aom gör det kommer att avfölja henne pga hennes själviska och skrytsamma handling. Hon får gärna stanna kvar i Italien utan Sveriges hjälp att ta sig hem.

  Svara

  Samma egoism som hos Gabjossan. Där typ huvudsakliga syftet med resan var att hitta nya locations att ta rumpbilder på…Hon hade också extrem tur som lyckades ta sig hem i sista sekund. En dag senare och hon hade suttit fast där med sina småbarn. Ryser av tanken på vilka risker en del utsätter sig för speciellt som höggravid eller med småbarn.

  Svara

  Tur att man inte är med i sociala medier ALLS.
  Inget foto heller och uttalar mig inte under mitt
  eget namn i något på nätet.

  Svara

  Det på grund av människor som denna ”Petra” som det är viktigt att stänga Sveriges gränser. Reser man nu, då ska man heller inte tillåtas komma in i landet igen.

  För mig får man gärna vara hur hjärndöd som helst. Och man är det ju uppenbart i de här influencerkretsarna. Men man ska inte tillåtas ta andras liv för att man är det.

  Inga svåra avvägningar detta.

  Svara

   Ja, tyvärr behövs det drastiska åtgärder när folk inte kan tänka själva och fattar egoistiska beslut. Vem som helst med sunt förnuft fattar att det inte är klokt att ge i väg på nöjesresor just nu.

   Svara

   Varför skrev du Petra inom citationstecken?
   Hon heter Petra, det är hennes namn.

   Svara

    Det var det absolut viktigaste i kommentaren eller? 🧠

    Svara

     Det hade onekligen varit intressant att få svar på frågan.
     Eller ”frågan” 😉

     Svara

  Hoppas influensereran tillsammans med influensan är på permanent utdöende nu. 😷

  Svara

  Förstår inte inlägget alls faktiskt. Hon skriver att ”trist om bebisen skulle drabbas av hennes egoism”
  Det är väl inte en helt orimlig kommentar? Hon säger ju inte att bebisen ska dö, bör dö eller liknande.
  Och med tanke på stress, se nedan, så kan bebisen såklart bli påverkad.

  Petra själv skriver ju ”Tror inte den här stressen och oron är bra för någon, hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att det skulle urarta som det gjort. Samtidigt vet jag varken ut eller in. ”

  Hur bra är det för bebisen om mamman känner så?

  Och hur jävla korkad är man som sätter sig på ett flygplan när man är gravid i dessa tider?

  Svara

   Det föds fullt friska barn i krigszoner också. Jag var så fruktansvärt sjuk båda mina graviditeter. Kände mig döende eller ville dö i princip varje dag. Mina barn är två fullt friska ungar. Stress påverkar inte alls barnet så som man tidigare påstått. Med det sagt är det en risk att flyga och utsätta sig för diverse smittor på en flygplats.

   Svara

    Stress kan leda till tidig förlossning.
    Det hände mig, men då stress i form av ett akut livshotande tillstånd. Men det är ju en annan slags stress än den Petra upplever.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.