Ska vi ta en tillfällig paus i smygreklamsjakten?

 

Nu går många influencers och andra sociala medieraktiva kändisar och offentliga människor ut och erbjuder mindre företag gratis exponering i sina flöden för att hjälpa dem nå ut till nya kunder för att minska risken för konkurs pga Coronaviruset.

Vill man tvista kring hur en eventuell reklammarkering ska se ut där så kan man givetvis göra det men jag kommer inte göra det.
Det är ett initiativ värt att lyfta och som startades av Martin Björk.

Även den omdebatterade videohälsningsappen Memmo skänker alla intäkter från anslutna influencers, märkta med #actwithmemmo till WHOs Coronafond och hoppas kunna samla in 100 000 kr.

Margaux har sedan skärmdumpen togs sänkt sitt pris till 250 kr på memmos sida.

Just nu uppmanas de kändisar som är anslutna till Memmo att skänka hela sitt arvode från försäljning av “kändishälsningar” till WHO:s coronafond “Covid-19 Solidarity Response Fund”.
Kända personligheter som Börje Salming, Stefan Sauk, Gladys del Pilar och Niklas Wikegård har nappat på kampanjen. Hashtagen #actwithmemmo på Instagram och märkta symboler på Memmos hemsida visar tydligt vilka profiler på plattformen som är med och stödjer fonden.
Memmos målsättning är att samla in 100 000 SEK till WHO:s coronafond. //Från Memmos pressutskick

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Var det inte en hel del som hånade Bianca när hon frågade om man kunde skänka pengar någonstans..?

  Svara

   Med det sagt är detta ett väldigt fint initiativ tycker jag!

   Svara

   Ja, det är inte utan att man blir förvirrad var man ska skänka pengar. Sist var det stat, kommun och landsting enligt Camilla. Men då är Bianca lite korkad.

   Men har ni tröttnat på att ringa staten för att skänka pengar så finns Röda Korset som jobbar med att förhindra spridningen: https://www.rodakorset.se

   Svara

   Jag skänker aldrig pengar till välgörenhet.

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Varför bara 24h dock? Så konstig avgränsning.

  Svara

   Så konstiga människor som alltid har en negativ synpunkt på positiva saker som ANDRA gör

   Svara

    Jag tror vi bara har olika gränser för var skillnaden mellan positivt agerande och det minsta man kan förvänta sig av någon går.

    Svara

   Kan de inte mena att en story syns i 24 h? Gissar bara…

   Svara

    Exakt! Storys försvinner efter 24 h.

    Svara

  Påminner lite om exakt alla jag känner som på deras sociala medier helt gratis delar saker som kan vara till hjälp i en av landets största kriser sedan världskrigen.

  Svara

  Fint att se ändå! <3

  Svara

  Svara

   Jag har bunkrat upp rejält med röka 😉

   Svara

    Stackars din skalle ☠️

    Svara

     Den mår bättre än någonsin 😍

     Svara

    Smart med tanke på att skiten sätter sig på lungorna.

    Svara

  Förlåt. (Nä sry not sry) men Margaux ser ju varje chans att vända sin kappa i vinden. Ena sekunden uppmana till bunkring – lägga mat.se beställningar, fly ut till landet. Sprida falska jävla rykten i sina clickbaitade Youtubefilmer för att få klicks.
  Till att totalomvända och #stöttarestaurangstockholm gå ut på stan och äta, beställa take away hitochdit. Och nu SÅKLART va bland dom första att kanske inte tjäna faktiska pengar men mer ”goodwill” på kontot genom att spela in hälsningar. Asså jag börjar bli så jävla trött på henne. Nästan mer än Coronan i sig. Och det är så jävla synd för jag älskade verkligen henne i början

  Svara

   Hur kan man älska någon man inte känner?

   Svara

    Älska kanske är att ta i. Ber om ursäkt för mitt ordval 💁‍♀️ tyckte om kanske är mer rätt. Tyckte att hon verkade vettig iaf

    Svara

    Det är jättelätt

    Svara

     Ja!

     Svara

  Men snälla rara människor…. vi har en allmän kris i typ HELA VÄRLDEN…. kan vi inte bara skärpa ihop oss och svara snällt, positivt och om vi har en avvikande åsikt – framföra den på ett trevligt sätt, inte så nedlåtande. Alla blir drabbade av detta på ett eller annat sätt, andra mer och andra mindre. Sluta att leta efter syftningsfel, misstolka etc. Utgå ifrån att folk vill väl, ända till dess att de visar annorlunda. Man kan argumentera emot utan att vara nedlåtande, dryg eller rent ut sagt elak. Vi måste hjälpas åt, nu mer än någonsin. Så var snäll. Tänk lite på vad den skäggige mannen, vars existens inte är helt bevisad för alla, sade:
  Behandla andra såsom ni själva vill bli behandlade

  Svara

   ”Behandla andra såsom du själv vill bli behandlad” /jultomten 🎅

   Svara

  Jag fick ett tips om att man nu ska köpa presentkort på butiker, frisörer, restauranger etc som man vill stötta. De som driver stället får in pengar och du kan nyttja presentkortet längre fram när du vågar dig ut igen eller ge bort det till någon när hen fyller år. Inte ett dumt tips om man har möjlighet till detta.

  Svara

   Då måste du vara säker på att den affären finns kvar när du vågar dig ut. Tror att många är rädd om sina pengar för vem vet om de kanske behövs till mat eller hyra nästa månad? Om alla kunde ta sitt ansvar och hjälpa till att stoppa smittospridningen i stället så kanske det går fortare att komma till normala förhållanden.

   Svara

    ”…om man har möjlighet…”

    Svara

  Bara jag som stör mig på att Elsa Billgren fortsätter med utprovning av bröllopsklänningar, far ut till sitt jobb med vintageklädesuthyrning etc nu? Mitt kontor stängde ner redan i förra veckan och alla möten sker online! Jag har fått ersätta min läkartid med en telefontid, och jag har börjat jogga och köpt hem hantlar och yogamatta för att inte behöva gå till gymmet. Dessutom sitter alla gymnasieelever hemma! Då springer andra runt som smittbärare bara för att de vill hålla igång en verksamhet som i det närmaste är en hobby för dem!

  Svara

   Gymnasieeleverna sitter inte hemma. Här i stan hänger de på gallerian.

   Svara

   Enligt min moster är det många gymnasieelever som åker tunnelbana dagarna i ända för att få tiden att gå, så verkar ju inte som att alla sitter hemma som sagt

   Svara

    Ja, långt ifrån alla ungdomar vill inte eller kan inte vara hemma hela dagarna.

    Jag förstår faktiskt inte hur det här kan vara bättre än att ha eleverna i sin klass. Minska på rasterna, låt de äta lunch i klassrummen i stället för i matsalen osv. Barn och unga ska ju inte bli drabbade lika hårt av smittan. Så länge de är i skolan så tror jag att de inte har lika lätt att smitta riskgrupper som när de nu i stället anser sig vara ”lediga” och far runt i kollektivtrafiken och är på stan. Men jag är ingen expert och tänker bara högt här.

    Svara

     Måste vara jobbigt för de som inte vill/kan gå hem. För mig var skolan den enda trygga punkt jag hade under mina tonår

     Svara

    Klarar svenska ungdomar inte av att ta ansvar för sin egen skolgång? De får väl bli influencers hela bunten då om det tror att världen kommer att se ut likadan som den alltid har gjort efter denna kris.

    Svara

   Jag säger heja Elsa. Fortsätt försöka få ekonomin att rulla. Allt hemmasittandet kommer dra ner oss i den värsta lågkonjunkturen sedan 90-talet.

   Svara

   Hennes jobb låter ju dock onekligen svårt att utföra online?

   Svara

   Varför ska man sitta hemma?

   Svara

  Magdalena Graaf märker alla inlägg med ”innehåller betald reklam”. Man blir lite trött på bloggare som gör det lätt för sig.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.