ÖPPET SPÅR – CORONAFRITT INLÄGG

Ett inlägg att diskutera Coronaviruset återfinns direkt under detta.

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

514 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  I Kenzas senaste blogginlägg får hon en kommentar från en person som skriver att K’s son har kinesögon. K svarar med att kommentaren är rasistisk. Är det det?! Tycker asiatiska ögon är jättevackra och förstår inte varför K tog kommentaren negativt?

  Svara

   Oavsett vad man tycker eller inte tycker om Kenza så skulle jag inte påstå att ”varför har han kinesögon?” är en trevlig fråga eller menad att vara trevlig.

   Svara

    Vad förväntar man sig ens för svar på en sådan fråga?

    Svara

    Även om kommentaren inte var trevlig betyder det väl inte att den direkt blir rasistisk istället? Finns det vara två lägen i kommentarer – trevlig eller rasistisk?

    Svara

     Går en rasistisk kommentar att vara trevlig menar du? Typ lika dum fråga som ”varför är du svart?”

     Svara

   Kanske är sättet som personen kommenterade… låter kanske inte som en positivt menad kommentar.
   Hade någon däremot sagt ”vilka fina asiatiska ögon han har” så hade man nog tagit kommentaren annorlunda

   Svara

   Fy på dig TS. Förstår direkt vad du vill antyda. Ge dig ut i världen och res efter skolan

   Svara

    Ursäkta?

    Svara

    Förlåt, men vad dillar du om?

    Svara

   Klart det är en rasistisk kommentar, en kommentar behöver ju inte vara negativ för att vara rasistisk. Kenzas som är ju inte kines-Alltså är det inte kinesögon. Simple as that

   Svara

   Har också undrat varför ögonen ser ut som de gör när varken mor eller far har sådant påbrå (vad jag vet), men visst var frågan lite anklagande ställd. Rasistisk håller jag dock inte riktigt med om; kanske om man likställer kinesögon med något fult. Ungen är ju knappast ful men ovanligt drag att se asiatisk ut i alla fall.

   Svara

    Hans ögon ser inte ens ”kinesiska” ut. Dessutom liknar de Aleks ögon. Vilken icke-diskussion.

    Svara

   Om frågan istället hade varit ”varför har din unge negerläppar?” eller ”din unge har en arabnäsa” hade det inte varit rasistiskt då menar du? Även om du tycker att det är ”fint”?
   Det rasistiska i frågan är att det ”kinesiska” generaliseras, det behöver inte bara vara att en pratar negativt om något. Du tycker att bruna ögon utan ögonlocksveck är vackra, eller hur? Det är inget rasistiskt med det, men om du säger att du älskar ”kinesögon” så är det rasistiskt. I den här frågan handlar det om hur du formulerar dig så att du inte generaliserar, oavsett om du menar att uttrycka dig positivt.

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Någon som provat swiss clinic swiss skin roller eller en ansiktsroller från något annat märke? Vad tycker ni om den? Märker man någon skillnad alls? Har på senare tid fått knottrig hud på kinderna. 😩

  Svara

   Knottrig hud? Roller hjälper inte mot det. Inte mot annat heller.

   Svara

    småfinnar, knottrig hy menade jag

    Svara

   Nej inte bra. Kör inte med sådant som går långt ner i huden hemma. Gå till dom som kan ta hand om din hud.

   Svara

    Tack för svar!

    Svara

   Jag har aldrig testat och skulle inte våga utsätta min hud för det, och då är jag hudterapeut som testar mycket på mig själv. Googla skillnaden på microneedling och skinrollers så förstår du skillnaden och varför du ska välja microneedling. Angående knottrorna, var på kinden sitter dom och hur ser dom ut? Kan vara så enkelt att du behöver ändra något i din hudvårdsrutin. Tex Skincity har kostnadsfri rådgivning (där jag även tror du kan skicka in bilder). Eller så vänder du dig till en auktoriserad hudterapeut 🙂

   Svara

    Precis under kindbenen, ’upphöjda’ knottror. Ibland är det småfinnar men många gånger finns det inget i knottrorna. Tack för tips! Ska kolla upp det. 🙂

    Svara

     Låter som att du har inkapslingar. Försök att undvika att klämma och använd istället en exfoliering, tex. populära Bha tonern från paulas choice

     Svara

      Tack snälla för svar. ☺️ Det verkar vara inkapsling.

      Svara

   Jag använder det men i syftet att få bort acne ärr. För mig har det blivit jättestor skillnad. Ger mycket lyster men rolla inte oftare än en gång i veckan. Hyn blossar lätt upp dagen efter så mycket fukt och milda produkter

   Måste muncha vidare på mina dillchips nu.

   Svara

    Tack för svar! Hur många mm använder du?

    Svara

     0,5mm

     Glöm inte rengöra med desinfektionsmedel före och efter 👌🏽

     Svara

   Jag kör med dermaroller, dock rätt djup 1.5 vilket man inte ska köra hemma, men min bästa vän är hudterapeut och har visat mig hur man gör. Jag ser absolut skillnad, jämnade hudton och mina få acneärr ser bättre ut.

   Svara

    Ska kolla upp det! Tack för svar ☺️

    Svara

   Svara

    Tack snälla! ☺️

    Svara

  Jag har skrivit om detta här innan, men nu har det spårat ur och jag skulle verkligen behöva rådfråga någon om vad detta beror på! Jag orkar verkligen inte ha det såhär.

  Det började en natt nu i veckan. Jag mår bra och är frisk, och hade gått och lagt mig. Men precis i ögonblicket som jag somnar så händer det något fruktansvärt obehagligt i huvudet. Svårt att förklara, men det känns som att hjärnan vrider sig och jag blir väldigt yr och får ont, och det känns som att jag ska förlora medvetandet eller till och med dö om jag ligger kvar. Det känns bara någon sekund och blir helt bra när jag vaknat till.

  Detta fortsatte till 7 på morgonen tills jag äntligen somnade. Natten efter var det ännu värre, och tillslut vågade jag inte försöka somna utan ringde 1177 på natten. De tyckte att jag skulle åka in, så jag tog mig till akuten där dem kunde konstatera att det inte var något farligt. Dock kunde dem inte komma på vad det berodde på, och inte vad jag kan göra åt det.

  Snälla, är det någon som har en tanke på vad detta är så jag slipper lägga mig livrädd på kvällarna?
  Ingen medicin, inte gravid, inte deprimerad eller ovanligt stressad. 🌸

  Svara

   Sömnparalys. Googla.

   Svara

    Nästa gång känner du någon sitta på sängkanten,tydligt. Eller ser en skugga i dörröppningen eller på väggen. Men its all in your head.

    Svara

     Åh fyfan, det vill jag inte vara med om! Hoppas det stannar såhär

     Svara

      Vilken hypokondrisk jävel jag är om jag åker till akuten på grund av sömnparalys isåfall hahaha

      Svara

    Japp, håller med. Känner igen allt som beskrivs. Boven i dramat brukar vara oregelbundna sovtider, tupplurar på dagen, att man sover på rygg, till exempel.

    Svara

     Generell stress och oro va.

     Svara

      Ibland absolut. Men för mig kan det vara så enkelt som att jag går och lägger mig eller går upp olika tider varje dag, eller sover olika antal timmar. Eller är ovanligt trött nån dag pga för lite sömn. Eller som sagt, råkar somna på rygg. Då sätter det nästan alltid in 😣

      Svara

   Kristallsjukan?

   Svara

    Blir inte ut när jag kollar åt sidan, eller över huvud taget när jag är vaken. Men det kanske finns varianter

    Svara

   Låter som något oro eller ångestsymptom.

   Svara

    Det kan hända. Har haft depressioner innan men känner mig frisk överlag nu. Men det kan ju vara något underliggande jag inte har tänkt på

    Svara

   Men jaaa!! Trodde typ att jag var själv om det här😬 Det är i den sekunden precis innan jag håller på att somna som det känns som att jag på riktigt håller på att ”somna in”, alltså dö verkligen. Så jag får panik och väcker mig själv, och så håller det på så… jag märker att det har mycket med stress och ångest att göra.

   Svara

    Också haft liknande erfarenhet och det har berott på ångest eller stress. Får för mig ibland att jag inte kan andas också precis när jag ska somna 🤷🏻‍♀️ Så flyger upp i panik typ.

    Svara

     Klockren sömnparalys 👍

     Svara

      Jag får också såhär när jag ligger högt på ångestskalan men känner inte alls igen mig i beskrivningen av sömnparalys. Känns som en elstöt i hjärnan eller som att hjärnan upplever att den faller eller dör och släcks ner men får inte likheter med hur sömnparalys känns. För det är väl mer att man förflyttar sig ut kroppen? Eller ser saker?

      Svara

       Har fått så när jag tagit insomningstabletter men legat vaken och läst tills ögonen nästan går i kors eller slår igen. Lägger ifrån mig mobilen och får då dessa känslor i hjärnan precis i insomningsögonblicket.

       Svara

       Känner samma nu när jag läser om sömnparalys faktiskt. Hittar inget om att det händer precis vid insomning

       Svara

        Hm, för mig händer sömnparalys alltid vid antingen insomning eller uppvaknande. I gränsen mellan sömn och vakenhet.

        Svara

       Nej det behöver inte alls vara att man flyttar sig ur kroppen. Sömnparalys är enkelt förklarat att kroppen (musklerna) sover men hjärnan är vaken. I vanliga fall somnar/vaknar dessa samtidigt, men har man sömnparalys så är det liksom förskjutet. Och ibland känner man att man inte kan andas, och får såklart panik. Och så kan det kännas som att man typ håller på att förlora kontrollen och om man tillåter sig att släppa allt så dör man, ungefär.

       Svara

        Nej det håller jag med om, håller med om din beskrivning men tycker trådstartarens beskrivning låter mer likt den upplevelse som jag har fått och den tycker jag inte är lik beskrivningen av sömnparalys.
        Det känns nästan som att ögonen går i kors eller nåt. Som att jag blir så otroligt trött att det inte ens hjälper att blunda, en känsla bakom ögonen som slår till som en blixt. Skulle också beskriva det som att det känns som att hjärnan vrider till sig eller hurtrådstartaren nu beskrev det. Men jag kanske får läsa dennes inlägg igen.

        Svara

      Vad får du för märkliga sömnparalyser?
      Jag har bara haft en enda men då vaknade jag mitt i natten och var helt förlamad. Kunde bara röra ögonen. Därav namnet sömnPARALYS. Blev så omskakad av det att jag googlade i två dygn och pratade med alla jag kände för att höra om de upplevt liknande. Jag såg inga skuggor eller obehagliga figurer i rummet dock (tack och lov!!)

      Svara

    Åh vad skönt att det inte bara är jag! Och att andra som upplever detta inte har en stroke eller hjärntumör haha

    Svara

   Så blir det för mig när jag är stressad eller orolig över något en längre tid. Då blir det alltid så när jag somnat (vaknar av det) huvudet snurrar och det känns som hela världen snurrar väldigt fort. Mår så illa så jag nästan spyr rakt ut. Det brukar ge med sig när jag kommit underfund med vad det är som gnager mig och jag kan bearbeta det i valet tillstånd.

   Svara

   jag tänker direkt något psykiskt, speciellt eftersom allt verkade bra på akuten.
   Psykiska problem som oro, ångest, depression, mm, kan ge fysiska symtom.
   Jag skulle boka tid till läkaren och be att få göra en utredning för sömnen för att utesluta tex sömnparalys eller liknande. Och är allt där boka tid för att prata med någon kbt/psykolog, eller om läkaren har någon ide på någon lugnande/avslappnande medicin att ta innan sömngång för att lugna dig?
   Går ju även att själv prova saker hemma, tex yoga innan sömngång, dricka te, eller annat som gör dig lugn och avslappnad innan du ska sova?

   Svara

   Är det när du just håller på att somna? Jag får att det känns som att hjärtat slutar slå eller att jag håller på att sluta andas och ska dö. Det hjälper att kliva upp och gå omkring ett tag och sen försöka somna om. Annars fortsätter det om och om igen till jag typ tuppar av av utmattning. Sömnparalys är helt annat. Vid sömnparalys så sover kroppen och du kan inte röra dig, men du är vaken. Hallucinationer vid sömnparalys är inte helt ovanligt. Ofta försöker man skrika eller röra på sig, men för mig så vaknar kroppen av att slappna av helt och hållet. Googla även hypnopompa och hypnogogna hallucinationer.

   Svara

    Ja precis, det är när jag ska somna och är precis som du beskriver det. Så jobbigt att inte veta säkert vad det beror på så man inte vet vad man kan göra åt det!

    Svara

   Gjorde dom en röntgen?

   Svara

    Japp, magnetröntgen, EEG samt öppnade upp hjärnbarken och undersökte men de hittade inget 🙁 Men dem har ju inte så mycket tid till en på akuten så jag ska inte klaga.

    Svara

  I am a killer på netflix är så fruktansvärt sevärt. Jag bara plöjer avsnitt efter avsnitt, går typ inte att få nog. Någon mer?

  Svara

   Håller med! Blir dock stressad av mig själv när jag får empati för mördare😂

   Svara

    Ja men empati får man för att man bara hör mördarens version i början. Efter de själva har talat så får man se bebis på att mördaren inte var så ärlig och snäll som den verkade vara och allt var bara bullshit för en chans att slippa the green mile. har dock bara sett halva säsong 1 än så länge.

    Svara

   Ja! Riktigt sevärt!

   Svara

   Tyckte första säsongen var jättebra! Sjukt vad jag alltid fick medkänsla för dom tills de anhöriga gav sina versioner… jag är väldigt lättmanipulerad tydligen haha. Andra säsongen var sådär 🙁

   Svara

  Roliga spel för barn?

  Vi har senaste veckorna spelat sönder försvunna diamanten, Karibiens guld, vildkatten, bamse och tjuvstaden.

  Barnet är 4 och i riskgrupp ( om man får nämna det här)

  Svara

   Fia med knuff.

   Svara

    Ja, det kanske vi kan pyssla ihop ett själva. Tack!

    Svara

     Memory! Gör ett själv och involvera barnet😊

     Svara

      Finns i sjön klassiker.

      Svara

       Yes, spelar massa kort. Vändtia, poker, tjuv och finns i sjön. Uno kör vi också.

       Svara

   Det finns ett spel som är baserat på barnprogrammet Labyrint. Man ska samla livspuckar och undvika robotarna. Min brorson älskar det.
   Alla olika sorters memory är ju kul också.

   Svara

    Det har vi testat men utan succé. Storasyskonen älskade spelet i samma ålder..:

    Svara

   Cluedo gillade jag när jag var liten! Tror det ändå skulle passa en 4åring

   Svara

    Tack! Det har vi testat, men det var ett tag sen. Ska leta fram.

    Svara

   Resan! Klassiker men finns nog i nyutgåva. Tror vi började spela det med min dotter när hon var fyra och hon älskar det fortfarande (är sju nu).

   Svara

    Det har vi inte testat. Måste kolla upp.

    Förlorar snart förståndet.

    Svara

   Här hemma spelar vi råttfällan, alltid spännande när det smäller! Plus att vi räknar och övar samtidigt!

   Svara

   Råttfällan!

   Svara

   tv/data spel kanske vore en ide?
   På tex Steam kan man köpa och ladda ner dataspel.
   Vill ni ha sociala spel tex Charader eller uno? Eller bygga fort med soffkuddarna, kurragömma, mm 🙂

   Svara

   Det finns ett Lasse Maja spel som mina barn älskar

   Svara

  Konstant trött av p-piller? Är det vanligt?

  Svara

   Ja såklart. Ppiller har tusen dåliga biverkningar. Fortsätt på egen risk.

   Svara

    Jag har inga biverkningar i övrigt så tycker det funkar bra 🙂

    Svara

    Jag har ätit i flera år. Har inte förändrat min person eller kropp. Hade stora smärtor av ägglossning och mens. Känner inget eller väldigt lite nu. Förresten har jag knappt mens överhuvudtaget längre. Helt jävla fantastiskt.
    Kåt och våt som innan. Ibland känner jag att det är bara de negativa rösterna som hörs och det är väl så, att är man nöjd så funderar man kanske inte på det.

    Svara

     Jag tänker det! Missnöjda låter alltid mest! Barnmorskan avrådde från vissa alternativ till p-piller så hade det varit så jävligt som det verkar på alla så hade hon knappast gjort det, tänker att hon har mer insyn än alla vi som kommenterar här har tillsammans. Jag hoppas jag fortsätter må såhär bra och att tröttheten lägger sig när kroppen vant sig. Jag har dessutom fått större tuttar yey

     Svara

     Vilka p-piller använder du?

     Svara

      Abelonelle 28 använder jag 🙂

      Svara

     Älskar också mina p-piller, innan hade jag mensvärk en från helvetet, var inte ovanligt att jag krälade på golvet av smärta, spydde, blev hemskickad från skolan för att jag inte kunde sitta på stolen osv. Men var rädd för hade hört så mycket skräckhistorier om p-piller så jag vågade inte söka hjälp förrän jag var 20+ och det ångrar jag så idag. Fick ett helt nytt liv utan mensvärk med p-pillren, mår bättre både fysiskt och psykiskt tack vare dem!

     Svara

      Kan tillägga att jag är 24 år och har också dragit mig på att skaffa det just för alla skräckhistorier! men så tänkte jag om och här är vi idag. Funkar det inte så är det bara att sluta – inte svårare än så!

      Svara

   Ja p piller innehåller hormoner

   Svara

   Japp trott jag varit gravid flera gånger när jag ätit p piller pga av alla ”symptom” man får av hormonerna.

   Svara

   Tappade tålamodet så lätt… Och tappade sex lusten.. 😭. När jag åt p piller.
   Slutade förra året. Tog tre månader tills jag var normal. Kondom är min bff!

   Svara

    Haha nej tre veckor menade jag!

    Svara

  Fia med knuff.

  Svara

   Tänker bara på dejtingspelet på thesims.se när jag hör ”fia med knuff”😄

   Svara

    Åh skönt att man inte är ensam om det🙈

    Svara

     Har jag fått en konkurrent?😱😂

     Svara

      Två

      Svara

       Kul.

       Svara

      Måhända😉🙈

      Svara

  Obs, innehåller viktsnack

  Jag har alltid varit mager, men på grund av mediciner, depression och den ”livsstil” som det medfört har jag gått upp en del i vikt. Nu är jag äntligen frisk och medicinfri (hurra!) och vill gå ner lite i vikt. Påå grund av att jag alltid varit väldigt smal är det typ som att jag inte vet hur man gör. Tror ni att det räcker med att äta vanlig mat i rimliga portioner, inte snacksa så mycket och gå till gymmet några gånger i veckan? Och vardagsmotion så klart. Eller behöver jag göra något annat, mer ”drastiskt”? Jag önskar gå ner 5-6 kilo ungefär.
  Jag är 31 år, om det har någon betydelse.

  Svara

   Du går ner i vikt. Sluta oroa dig för meningslösheter.

   Svara

   Tror det löser sig om du mår bra… satsa istället på att fånen stark kropp och inte vikten i sig. Vardagsmotion är topp tycker jag att börja med 🙂

   Svara

   Det är oftast när man tänker som mest på att man måste gå ner i vikt som man inte gör det. Tänk istället på hur kroppen mår och inte så mycket på siffror 🙂 Gör inga drastiska förändringar, de är oftast det som inte håller i längden, risken är då att man börjar tänka ”när jag har uppnått mitt mål kan jag återgå till normalläge”. Det är inte bara träning/mat som spelar roll utan också den mentala hälsan, sömn och stressnivåer 🙂

   Svara

   Ja absolut!
   Jag skulle testa att göra det som känns bra i ca 1 månad. Om du gått ner 1-2-3 kg så är du på rätt väg. Har det inte gått som du tänkt eller du gått upp i vikt så får du kanske räkna lite hur mycket mat/kalorier du förbrukar och utgå från det. Men vanligtvis tror jag att det du nämner räcker. Risken är att du äter för lite.

   Svara

   http://matkalkyl.se/berakna-energibehov-kcal.php

   Där kan du räkna ut exakt vad du behöver äta för att gå ner, behålla, eller öka i vikt. 🙂

   Svara

   Det tror jag. När du slutat med mediciner kommer du få mindre sug att snacksa och då ger det sig naturligt.
   Tänk att det får ta några månader att gå ner de kilona. Då är det lugnt.
   Jag lever på ditt sätt. En cheatday i veckan med snacks. Vettig mat men räknar inte kalorier eller kolhydrater eller ngt. Tränar 4 ggr i veckan. Har gått ner några kilo. Innan hade jag en period då jag åt mkt snacks och fika och gick upp några kilo. Gått ner de på detta viset. Och formar nu mera kroppen.

   Svara

   Jag tror inte att du behöver göra några drastiska förändringar, eftersom du nämner att du varit smal sedan tidigare. Jag gick upp från drygt 60 kg till 82 kg (på 175 cm) när jag levde med ett ex som älskade onyttig mat och aldrig ville lämna hemmet.
   För mig hjälpte det ärligt talat bara att äta 3 mål mat om dagen, näringsrik mat som mättar bra, något mellanmål. Drick ordentligt med vatten, är jag törstig kan min kropp tolka det som sötsug. Inte ha sanslösa frossarkvällar längre, är jag sugen nu käkar jag choklad/chips eller vad jag än cravear men suget kommer väldigt sällan numera. Och att börja ta lite promenader några gånger i veckan. Är nere på 60 igen utan att ha gjort drastiska förändringar.

   Svara

    Bara 3 mål om dagen? Som 20 åring klarade jag det lätt. Men nu svimmar jag och är trött som fan om jag äter så sällan. Men då äter jag vegetariskt som kanske är lite mindre kalorier.. Hur gammal är du?

    Svara

     Äter mellanmål också, som jag nämnde. Är lakto-ovovegetarian och 24 år gammal och mår väldigt bra 🙂

     Svara

     Jag kör intermittent fasting och äter två mål mat och inga mellanmål. Funkar skitbra, trots att jag tidigare var en sådan som behövde äta minst sex gånger på en dag för att inte bli darrig, svag och skitsur.

     Svara

   Börja spring. Tappar i vikt samt hungerskänslor hålls under kontroll.

   Svara

   Jag läste: OBS innehåller VINSNACK…

   Tänkte, shit vad människor är försiktiga nuförtiden för att inte trigga andra, att detta måste nämnas…

   Svara

    😂😂😂

    Svara

   Om du alltid har varit mager så funkar det nog bara att köra ”vanlig” diet och lite vardagsmotion. Testa det först 🙂 Annars gäller en och samma gamla grej. Kalorier in och kalorier ut.

   Svara

   5-6 kilo syns ju knappt såvida du inte är på gränsen till undervikt.

   Svara

    Spelar väl ingen roll?! Vill hon gå ner 5-6 kg så känner hon sig väl inte bekväm i de extrakilona.

    Svara

    Jag är rätt kort, så jag upplever att 6 kilo är ganska mycket. Det är inte för utseendet jag tänker på viktnedgång. Jag känner mig tung och otymplig, mina byxor är trånga osv. Jag planerar inte att gå tillbaka till att vara som när jag var som magrast.

    Svara

  Jag blir så nyfiken på den där familjen som det stod om i Aftonbladet som var fast på maldiverna, frun va jättesjuk och pga läget nu så kunde inte de ta sig därifrån. Nu är plötsligt alla poster om hur hemskt de har det borts och artikeln på Aftonbladet är också borttagen. Får lite skumma vibbar av alltsammans. Justdoitfamily heter de på insta.

  Svara

   De gissar att de fått hjälp från UD, och de lokala myndigheterna har krävt att all negativ publicitet ska tas bort (som motkrav).

   Svara

  Tips på träningstights som är squatproof?

  Svara

   Lager 157s

   Svara

   Squatproof hur då?

   Skulle de spricka?

   Alla tights jag har fungerar att squata i, oavsett prisklass och märke. xD

   Svara

    Det betyder att hon önskar att byxorna INTE blir genomskinliga när tyget sträcks ut.

    Svara

     xD

     Svara

    😂

    Svara

   HM svarta, tror kostar kring 199.

   Klarat flera års träning med 60 graders tvätt (ej torktumlat dem dock)

   Och absolut inte genomskinliga vid knäböj

   Svara

   Har ett par jättebra från Cubus. Gamla, men finns kanske liknande fortfarande.

   Svara

   Röhnish shape tights

   Svara

   Jag köpte precis från Aimn, black ribbed seamless. Bekväma, squat proof och sitter uppe! 😊 jag brukar ha problem att hitta squat proof pga stor bakdel, haha men dessa var bra!

   Svara

   GYMSHARK! 🦈 Finns ett par som kostar 350kr, både i långa och längd 7/8. Sååå jävla sköna OCH säkra! Och billiga för att vara gymshark haha

   Hittade länk:

   https://se.gymshark.com/products/gymshark-training-7-8-leggings-black

   Svara

  Efter flera år har äntligen någon lyssnat på mig och jag ska nu om några veckor få träffa läkare för att eventuellt få medicinsk hjälp mot den depression som flera personer (Psykoterapeut, läkare och samtalshhälp via företagahälsovård) sagt jag har, men aldrig brytt sig om att hjälp mig med förrän nu då. Men jag kan ingenting om ”lyckopiller”, ni som kan, snälla hjälp.. vad har funkat bäst för er och varför? Vad ska man hålla sig borta ifrån? Vad finns det för biverkningar som läkaren kanske inte säger till mig (om jag nu får medicin utskrivet, det vet jag inte än, bara att samtalshjälpen ska rekommendera det). Ja, allt jag kan behöva veta egentligen! Ja jag vet att jag kan googla och det ska jag göra också, men vill nog mest bara känna att jag inte är den första i världen som får hjälp.

  Svara

   Hm hm hm hm. Finns ju så sjukt mycket olika antidepp och allt är individuellt. Det som funkar på den ena funkar inte på den andre. Vilket gjort antidepp ifrågasatt såklart. Så prova dig fram.

   Men mja. Tror inte något av SSRI, tricykliska etc fungerar, isf som placebo i samband med samtalskontakt. Men då är det ju samtalskontakten och tiden som gör dig friskare och inte medicinen.

   Motion, tid, vila och samtalskontakt.

   Svara

    Motion och vila är två saker jag har problem med. Sover inte, och då orkar jag inget annat heller. Jo, pallrar ju mig till jobbet, men har inte känt att jag varit en bra kollega alls de senaste 2-3 åren, känner mig bara kass på jobbet pga att jag är så trött

    Svara

     Men du, sjukskriva dig och vila upp dig i ett år. Sov ut. Tror det är det du behöver. Ett år är inget mot att förvärra din situation och landa på tre i slutändan. Då får du tid att ta in saker och fundera. Promenera i naturen utan press. Gör det.

     Svara

      Var sjukskriven 25% ett tag. Fick ingen sjukpenning och fick låna pengar av mamma för att ha råd med hyra. Så sjukskrivning är tyvärr inget alternativ

      Svara

       Vi måste ha medborgarlön nu! Så många av oss kommer få det så mycket bättre om bara politikerna fixar basinkomst.

       Svara

        Varifrån ska de pengarna komma? Från skatt? Skatt betalas av människor som arbetar….om medborgarlön delas ut kanske många skulle skippa att arbeta?

        Svara

   Har du någon diagnos, typ bipolär?
   Då rekommenderar jag starkt lamictal.
   Förändrat mitt liv totalt.
   Innan lamictal så hade jag provat på alla antidepressiva de har på listan.
   Citalopram osv. Vidriga mediciner.

   Svara

    Nej, ingen diagnos. Vad jag vet, ska väl tilläggas.. på vilket sätt vad medicinerna vidriga?

    Svara

     Som någon beskriver, en zombie. Kände inte igen mig själv eller mina tankebanor.
     Jag själv slutade tvärt med dom medicinerna,( ej att rekommendera!)
     Efter ca 6-8 veckor kom jag på mig själv att titta ut genom fönstret samt att jag log. Första gången på.. Länge.
     Det var fint.

     Svara

   Blev en zombie av SSRI, fick verkligen tvinga fram tankarna och tvinga dem att stanna kvar i huvudet annars var det helt tomt samt hade inga känslor alls! Riktigt obehagligt var det, tappade även känseln i ansiktet och ingen aptit. Som sagt en zombie, precis som samhället vill att man ska vara~

   Svara

    😐 fy, låter inte alls kul. Hur kändes det sen då när du slutade med dem?

    Svara

     Det kändes som att jag började leva igen, så skönt att känna känslor även fast de kanske inte var lyckliga och SKÖNT att kunna tänka. Blev hel igen och kom ur den själsliga tvångströjan jag var i.

     Svara

      ❤️ hoppas du mår bra idag och bara tänker lyckliga tankar

      Svara

       Tack❤️ är inte riktigt där än, men snart så. Just nu är det bara skönt att få känna allt och acceptera det även om det är förjävligt ibland. Hoppas du också snart får må bra med lyckliga tankar✨💕

       Svara

      Samma. Gick på antidepressiva i typ 10 år, även sömnmedicin, insoming och vid behovs medicin. Slutade med allt efter ett ha bott på säter och behandlingshem i 3 år. Började verkligen LEVA efter det. Kan inte ens svara på om det hjälpte mig i början, men vet att räddningen blev att sluta med allt. Var som ett tomt skal med all medicin, kände NADA! Klart som fan att man inte orkade med livet. Fick utskrivet mer ssri för ca 3 år sedan, tog inte ett enda piller pga rädslan att bli en zombie. Överlevde även de 🙂 Gå i terapi istället.

      Svara

    Samma här. Tappade även helt förmåga att få orgasm. :/

    Svara

   Det där är så svårt att svara på då det är otroligt individuellt. Till exempel räddade medicinen Venlafaxin mitt liv men många hatar den då den för många är otroligt svår att sluta med när det blir dags för det.

   Lyssna på din läkare och lyssna på dig själv. Läs bipackssedlar och testa dig fram. Något som funkar för dig funkar inte för någon annan och tvärtom

   Svara

    Jo, har förstått att det är individuellt. Hur funkar det när det är dags att sluta med medicin? Hur tas det beslutet?

    Svara

     Det bestämmer du tillsammans med din läkare. Det är också något som är väldigt individuellt.

     Svara

      Tack för svar ❤️

      Svara

   Jag blev väldigt skakig i början. Kunde knappt hålla i ett vattenglas utan att spilla och det var svårt att använda händerna pga skakningarna. Jag trodde att jag hade blivit drabbat av parkinsons eller något liknande innan min psykolog sa att det var tabletterna.

   Efter nån månad eller två var det borta. Sen kände jag inte av det alls. Jag åt antidepp i nästan 2 år.

   Gick upp dock upp i vikt av dem.

   Svara

    Låter obehagligt med skakningarna.. Hoppas du mår bra idag ❤️ viktuppgång är det sista som den här redan för stora kroppen behöver, något jag ska komma ihåg att fråga om också

    Svara

   När jag tagit min meningslösa medicin i nästan ett år fick jag reda på att den bara fungerade på 60% av alla människor, så att jag bara märkt av bieffekter var inte så konstigt. Mitt tips är att du måste stå på dig. Märker du att det inte fungerar, vägra ta skiten och kräv att få pröva någonting annat. Det är inte värt att ta sig igenom flera månader av bieffekter i hopp om att något som uppenbarligen inte fungerar magiskt ska börja fungera. Du känner dig själv bäst, så lita på din egen känsla.

   Svara

    Har skitsvårt för att stå på mig men ska försöka!

    Svara

     Tips är att se efter om du kan ha rätt till ett personligt ombud som då kan hjälpa dig med att bland annat stå upp för dig själv.

     Svara

   Lycka till förresten ❤ Det kommer ordna sig, lovar ❤

   Svara

   Medicin räddade mitt liv, fungerar knappt utan ssri. Fick dock upp mängder i vikt av den första, sertralin (vilket är ovanligt!!) men Nisse bra i övrigt. Fick sedan Fluoxetin och den funkade också bra! Nu ammar jag så har varit utan medicin under graviditet och hela amningen, sammanlagt 1 1/2 är nu. Håller på att avsluta amningen och ska börja direkt med min medicin igen. Har en kronisk depression tillsammans med ångest och panikattacker. Lycka till!

   Svara

   Min man har ätit SSRI (Sertralin) två vändor vid depression. Fungerar jättebra för honom. Insättningen ger mer ångest, men läkaren har varit suveränt stöd och diskussionspartner under upptrappningen.
   Utöver honom har jag flera vänner som ätit Sertralin och de flesta har tyckt att det hjälper bra. Lite mer zombie, som nån skrev, men det är användbart för att kunna göra praktiska och mentala saker för att må bättre. Har själv haft turen att inte behöva äta mediciner, men skulle våga prova, i hopp om att kunna trappa ut efter terapi och behandling.

   Svara

   Jag har alltid blivit hjälpt av antidepressiva, men pga av så mycket återkommande depressioner fick jag senast lamotrigin. Mycket nöjd. Min erfarenhet är att när man mår så dåligt att man tycker livet inte är värt något så har man inget att förlora. Gällande all medicinering och vård över lag kommer du alltid höra de värsta exemplen på internet, speciellt här. Där utöver får de flesta en bra utgång. Hoppas du mår bättre snart!

   Svara

   Jag åt zoloft/sertralin i ett år. Hamnade upp i 300mg eller vad det nu var. 3st tabletter eller motsvarande flytande. Gjorde varken till eller från kände jag då Enda som hände var att jag tappade sexlusten. Jag var dock under 20 då så jag reflekterade inte alls om jag blev känslolös eller ej. Men nu i efterhand så tror jag att glädjen dämpades. Att allt dämpas. Därav många tycker att man blir som en zombie. Det visade sig senare att min egentliga diagnos var adhd. Jag var aldrig deprimerad.

   Svara

   Har ätit escitalopram i nästan 1 år och det har främst hjälpt med att skruva ner de värsta av mina katastroftankar. Därmed har min ångest och oro minskat och jag kan lägga mer tid på att ta itu med problem och bygga upp mitt liv. Biverkningar för mig har varit drömmar och ökat sömnbehov, konstiga drömmar och muntorrhet. Har social fobi, depression och hetsätningsstörning.

   Svara

    Trötthet och ökat sömnbehov, ska det vara

    Svara

   Tack alla ni snälla människor som svarat ❤️ Känner mig mycket lugnare nu inför att träffa läkaren och få min ”dom”, sen vad det blir, det får jag se då

   Svara

   Jag åt Sertralin och de första två veckorna var förjävliga. Illamående, yrsel och mensliknande blödningar. Men i övrigt var de där tabletterna tillsammans med deltidssjukskrivning min räddning.

   Svara

  Nån här som använt ”blodmasken” som det inte gick så bra för? Jag pajade min hy med den… Behöver hjälp

  Svara

   På vilket sätt pajade din hy?

   Svara

    Antar att du fått en barriärskada? Hur ser det ut?

    Svara

     Utslag i hela ansiktet, främst haka o käkparti. Knottror, bölder, rött, varmt, och klåda. Hemskt! Vet inte hur jag ska göra nu

     Svara

      Är detta efter en gång eller hur har du använt den? Hur ser din övriga hudvårdsrutin ut? Använd inga aktiva ingredienser. Har du typ miniderm hemma?

      Svara

       Fick 10tals finnar över en natt ca 6 dagar efter jag använde den. Har ALDRIG haft problem med finnar innan. Trodde det var acne så i desperation o i ren desperation och panik syrade jag igen (jag vet, ni behöver inte förklara hur dumt det var. Jag har märkt det). Och nu är hela ansiktet förstört.

       Min rutin:
       Sminkar mig aldrig till vardags så jag använder acos cleansing milk (rosa) på morgon och återfuktar med acos dagkräm för torr hy. Samt hyaluronsyra.

       På kvällen samma sak, rengör men då tsm med min foreo.
       Sedan sveper jag paulas choice bhasyra med en pad varje kväll.
       Efter det jojobaolja från maria åkerberg och acos nattkräm.

       Har alltid fungerat super.

       Nu rengör jag bara försiktigt med cleanser och händer + återfuktar med nattkräm o hyaluronsyra.

       Svara

       Och ja, det var första ggn jag använde den.

       Svara

      Är det kanske perioral dermatit du fått? Man kan få det när man skadar barriären. Antibiotika har hjälpt mig.

      Svara

       Mja… Googlade men vet inte riktigt om det stämmer in. Men ja, det är möjligt. Tack för tips 💕

       Svara

   Jaaa the ordinarys blodmask?! Hatar den. Dock har jag känslig hy så det är nog därför. Den förstör min hy, vilket även alla andra produkter från the ordinary gör. Använder nu en mix av de ceuracle, medik8 och skincity och min hy är bättre än nånsin, men aldrig mer the ordinary. Förutom deras botox in a bottle.

   Svara

    Ja precis, den maske. Hm.. Jag gillar ändå märket men inte masken. Hur reparerar man en pajad hy? Kan man använda olja eller täpper man igen allt då? Nu smörjer jag bara hyaluronsyra och nattkräm.

    Svara

     Tror inte att du ska ha syra på alls nu faktiskt. Den har ju en skada just pga starka ämnen

     Svara

      Fast hyaluronsyra är väl inte en sån syra. Binder fukt och kapslar in typ:)

      Svara

     Hyaluronsyra är inte en syra i den bemärkelsen. Utan en fuktbindare, däremot kan hyaluronsyra också vara irriterande för en redan skadad hud. Så skippa den. Är det en olja till ansiktet så ska den inte täppa igen något, men den kanske inte har de reparerande egenskaper din hud behöver.

     Svara

     Barriärkräm. Bara skydd, ingen vård eller andra effekter på den huden.

     Svara

    Japp. Min hy tål inte heller den.

    Svara

   Jag fick allergi av den en gång. Jag är inte ovan vid syror samt hade använt den tidigare. Men en dag så svullnade under användning upp, hettade och blev stramt , skrovligt och torrt. Såg brännskadad ut..

   Paniken! Baddade i kallt vatten och aloe Vera fasiken en hel kväll. Såg ok ut på morgonen, så ingen skada skedd. Men ALDRIG den masken igen!

   Emma S enzym peeling säger jag bara 👌

   Svara

   Som hudterapeut blir jag förtvivlad när jag ser i alla facebookgrupper man är med i hur folk lägger upp bilder på the ordinarys produkter och frågar hur dessa ska användas och om de kan kombineras. (Menar inte att ts är en av dom). Men varför köpa på sig allt detta när man inte ens vet vad det är? Det finns en anledning till varför the ordinarys produkter är billiga, de köper sina ingredienser till billigast pris- därför kan de va olika resultat av samma produkt för att dom helt enkelt inte kommer från samma fabrik ens. Jag är inte en av dom hudterapeuterna som menar att man måste ha dyraste märkena, använder från olika prisklasser själv- men skulle aldrig använda the ordinary.

   Svara

    Jaha oj, detta hade jag ingen aning om. Har du, några tips till mig hur jag ska lindra detta?

    Svara

     Först och främst utesluta alla aktiva ingredienser. Gå back till basics, tvätt, ansiktsvatten och kräm. Din hud är antagligen upprörd och behöver återfå sin normala balans. Bra ingredienser för att lugna är bla bisabolol, ceramider hjälper huden att stärka barriären igen.

     Svara

      Tusen tack. Fungerae acos sensitive serie tror du?

      Svara

       Kanske locobase? Har för mig den innehåller ceramider.

       Svara

    Alltså jag är beredd att betala dig för att få minsta hjälp. Jag har panik och mår så jävla dåligt över detta.

    Svara

     Jag förstår dig, men det kommer lägga sig! Jag läste ditt svar ovan, tycker din ”nya rutin” ser ut så som jag skulle rekommendera dig att göra. Olja är inte fel, om huden känns skönare när du använt den så skulle jag ta det med 🙂

     Svara

      Jag har inte koll på vad locobase innehåller, men rekommenderar ibland tex miniderm till mina kunder vars hud har ballt ur. Sådana produkter kan såklart orsaka allergi som allt annat, men är relativt ofarliga. Lägger sig mest som ett skönt skyddande lager på huden.

      Svara

       Tack tack tack 😭💕💕 hoppfulla lyckotårar. Är så tacksam.

       Vill bara att dett ska vara över nu… Kan man använda typ kortison? För att få bort det röda och klådan…

       Svara

        Hur länge har din hud sett ut så här? Är det först ikväll det hänt skulle jag avråda från kortison och vänta hur det lagt sig imorgon

        Svara

         En vecka nu. Blir inte bättre heller, snarare värre.

         Svara

          Okej. Det är svårt utan att se hur din hud ser ut exakt. Kortison är inte fel för en hud som behöver det, men svårt att säga om din behöver. Jag själv skulle antagligen experimentera och använda det. Men har provat mycket dumt med min hud. Dig skulle jag istället råda att ta kontakt med en vårdcentral om du upplever det illa. Om du använder kortisonen så var noga med spf, speciellt nu när vårsolen tittar fram, och använd bara till kvällen.

          Svara

           Tusek tack, jag smorde in ansiktet med riklig mängd jojobaolja igår och det ser MKT BÄTTRE UT IDAG 💕💕 TACK

   När använde du den? för tänkte om det var typ igår eller idag kan det ju vara en reaktion bara på att du inte tål den, och då borde symtomen försvinna inom ett par dagar.
   Om du har fått en reaktion skulle jag låta huden andas, bara tvätta, inge smink, krämer eller andra medel på huden förens den återhämtat sig, tänk även på att dricka mycket vatten.

   Svara

    Lördags, sista ggn. Sen dess har allt gått åt helvete 😢

    Svara

  Någon som använt p-pillret Diane för att få bukt med dålig hy? Gav den bra effekt på hyn och fick ni några biverkningar?
  Jag har nog ett lindrigt case av finnar men det är tydligt att huden är urballad hormonellt.

  Svara

   Hade Jasmine tidigare och det fungerade kanon mot dålig hy. Fick dessvärre ändra preventivmedel pga högt blodtryck.

   Svara

    Jag har Jasmine nu Och har haft det i 10 år men huden är ändå så reaktiv. Har alltid tänkt att Jasmine väl skulle ha positivt inverkan på huden så jag trodde det här var det bästa huden kunde bli men när jag sen googlade ”p-piller mot acne” nämndes bara Diane och ett annat (det var på nån läkarsida om olika behandlingsformer mot acne), inte Jasmine. Så jag drog slutsatsen att Jasmine inte hjälper mot hudproblem, även om jag minns det som att de förr marknadsförde det som en behandling mot acne. Blev lite förvirrad och vet inte om det är värt att byta till Diane?

    Svara

   Yes, jag använde Diane i ett par år och det funkade bra. Hade dock rätt påtaglig akne när jag fick det utskrivet.

   Svara

   Japp. Har testat både diane och Jasmine mot dålig hy, det ångrar jag djupt. Fick brutal akne av det och min hy har inte återhämtat sig sen dess…. massa gamla ärr och röda partier.

   Svara

    Fick du acne AV pillren? Det låter oroande.😬 Kommer nog chansa och testa ändå.

    Svara

   Ja! Helt ärligt var Diane det enda som hjälpte mig med min acne. Har även ätit ruaccuotan men all acne kom tillbaka efter. Diane var det bästa och inga andra biverkningar alls. Körde med dem i 9 år.
   Nu efter 2 barn får jag små finnar bara innan mensen.

   Svara

    Tack för svar, låter hoppfullt för en stressad själ. 😘

    Svara

   Värt att mixtra med hälsa och hormoner för att få en fin hud.. använd bara p-piller för att undvika graviditet, inte annat!

   Svara

    Man kan även använda p-piller mot hemska menssmärtor, mycket kraftiga blödningar, svår pms…

    Svara

   Har haft Diane i nästan 20 år. Funkar kanon. Fick det dock utskrivet som p-piller på egen begäran till att börja med (tyckte jag fick skruttig hy av vanliga p-piller & hade läst en miniartikel i Damernas Värld om att Diane kunde vara ett bra alternativ). Jag började alltså med Diane när det i princip var nytt på marknaden och har fått behålla det för att jag reagerar dåligt på andra p-piller. Idag vet man mer om hur Diane och dylika piller funkar. Eftersom risken för allvarliga komplikationer (dvs blodpropp och död) är mycket hög jmf med senare generationers p-piller skrivs Diane numera endast ut om man har svår akne. Tror alltså inte du kan få Diane om dina besvär med akne inte är väldigt stora. Och det är ju bra. Att dö är liksom ingen liten biverkning. Skälet till att jag får Diane (och känner mig lugn med att ta det) är att jag redan haft det så länge att ökad risk för blodpropp av just dessa piller inte finns hos mig (risken är förhöjd precis i början, typ det första året eller något sådant). Hade aldrig chansa med ett sådant här högriskpiller idag. Aldrig! På den tiden jag började visste man inte om det här med ökad dödsrisk. Det har kommit fram senare och därför har också reglerna kring utskrivning av Diane skärpts kraftigt. Om jag var du skulle jag försöka finna en annan väg till målet. Diane känns inte värt risken tycker jag… 💛

   Svara

  Ja ha vad åt alla till middag i dag?

  Svara

   Scrambled eggs.

   Svara

   Nudlar… 😒

   Svara

   pasta med bacon, stekt ägg och pizzasallad🥰

   Svara

   tomatsoppa och spenatpaj + sallad

   vad åt du?

   Svara

   Tacos 🙂

   Svara

   Cheesy garlic bread. 5 dagar till mens, då är bröd det enda jag kan tänka på! Och hur ful och kass jag är såklart.

   Svara

    Hamnar i samma situation som dig den tiden på cykeln, förstår dig precis!💕

    Svara

   Baconlindad kycklingfilé fylld med mögelost, gräddsås och pasta

   Svara

    Yum

    Svara

   Chips

   Svara

   Spagetti med köttfärssås och vitlöksbröd.

   Svara

   Potatismos och grynkorv

   Svara

    Fyfan vad gott!!!

    Svara

   Kassler med ananas (grädde, chili, ananasjuice) och ris. =)

   Svara

   Sallad med melon, skinka och fetaost som jag blandat med vitlök och färsk basilika 😋

   Svara

    Åh, lät så gott!

    Svara

   Oxfilépasta med gräddsås med en skvätt konjak i. Och ett glas rött till.

   Svara

   Spenatplättar och potatisgratäng

   Svara

   Hemgjorda hamburgare med hembakta bröd, picklad gurka och rödlök, tomat och coleslaw. Köttfärsen från eko-Krav-ko som bor i närheten. Jäklar, börjar nästan närma mig Lovisa Lo! *OBS, skämt!*

   Svara

   Indiskt. Takeaway!

   Svara

   Lasagne!! Och ett glas rött 🍷

   Okej, tre glas rött.

   Svara

   Pizza från pizzahut.

   Svara

   Linsbiffar med sötpotatis och grönsaker

   Svara

   Äh du! Om du äter kött:

   • Fläskfilé (skiva i småbitar)
   • Lägg bitarna i soja för att få lite marinad
   • Stek tills de är klara
   • Häll på grädde, oxfond och i med champinjoner
   • Kokt potatis/morötter
   • Skär upp gurka och blanda örtmix (med olja och vatten)

   TADA!

   Klart 😍 Nämen alltså ni anar inte. Det är så sinnessjukt gott! Tog ca 30 minuter att göra. Sååå gott! Längtar redan till resterna imorgon 😂

   Svara

   Vegoköttbullar med potatismos och brunsås. 🙂

   Svara

  Alla förskollärare/föräldrar/alla som kan barn!

  Går förskollärarutbildningen nu och har en uppgift att hitta på och utvärdera en lek som är bra för barnens motorik och kroppsuppfattning. En för barn 1-3 år och en 4-5. Har kört fast helt, någon som har några idéer överhuvudtaget? Kan vara en lek som redan finns också 🙂

  Svara

   Huvud, axlar knä och tå.

   Svara

    Tack 😃

    Svara

   Jag såg en rätt rolig lek häromdagen, jag tror inte den passar för 1-3 åringar men kanske till 4-5 åringarna? https://youtu.be/3mUuvdKFfmk

   Svara

    Tack, ska kolla 😃

    Svara

   1-3år peka ut kroppsdelar ”var är magen, var är näsan osv”
   sjunga huvud, Axlar knä och tå sakta och fint;)
   4-5år ”härma olika Positioner ” typ plankan, kissande hunden, stå på ett ben..
   ”Frysleken” En person står och tittar framåt ( eller mot ett träd/vägg) resterande barn smyger fram.. när trädtittaren tittar bak ska alla barnen frysa, alltså stå i Den rörelsen de hamnade i. Sedan smygs det igen och den vinner som kommer fram utan bli upptäckt i rörelse.

   Svara

    Tack 😃

    Svara

   Själva grejen är ju att du ska göra det själv, inte att någon ska komma på det åt dig.

   Svara

    Jo absolut, själva planeringen och utvärderingen måste jag ju såklart göra själv, vilket är den största delen utav uppgiften. Behöver bara lite inspiration så jag kommer vidare.

    Svara

    Tror du man är originell i någon idé? Jag går sista terminen på utbildningen och speciellt i förskolan kopierar eller drar man inspiration av varandra, det är ingen tävling. Finns massor av bloggar och instagrams med inspiration också.

    Svara

   Under hökens vingar kom!

   Svara

    Vi sa alltid ”under hökens alla vingar”. Men nu med din kommentar så inser jag ju att höjden inte har så jätte många vingar att välja mellan så din är nog mer riktig

    Svara

     Känner också igen det där med ”alla vingar” (totalt ologiskt egentligen) kanske är nån regional/dialektal grej? 🤔

     Svara

   Kanske klassiker Simon säger? Där man som ledare står i mitten och säger Simon säger ”klappa händerna”, men samtidigt gör man en helt annan rörelse. Leken går ut på att man alltid ska följa det som Simon säger, inte det ledaren gör.

   Svara

   Hinderbana!

   Svara

   Twister!

   Svara

  Ni som använder linser, tips på billig och pålitlig sida att beställa ifrån?

  Svara

   Jag brukar beställa mina på lenson.com, de brukar ha nedsatt pris och erbjuder även prisgaranti

   Svara

   Lensway. Kommer jättefort och så sparas dina recept så det är bara att göra samma beställning nästa gång.

   Svara

    använder samma

    Svara

   Jag har valt linsabonnemang hos synoptik så alla syntest och ögonkontroller ingår, betalar ungefär 350 kr i månaden

   Svara

    Låter sjukt dyrt. Beställer linser från typ lensway, för ca 600 kr, då räcker de i 6 månader. Om synes inte förändrats så tar jag samma styrka som förra beställning.

    Svara

     Ser det som trygghet att kunna gå till en fysisk butik om det är något. För ett tag sen gick en lins sönder och jag fick inte ur den ur ögat, då kunde jag gå dit och få den ”utgrävd” och ögat undersökt direkt. Men ja jämfört med ditt pris är det dyrt! Om du då menar linser för 7dagar/vecka i 6 månader?

     Svara

      Månadslinser beställer jag. Alltså tot. 6 par linser som man har 30 dagar i taget. Det är nog dyrare med endagslinser. Men för månadlinser tillkommer ju en utgift för linsvätska som man måste använda.

      Svara

     Du ska vara glad att du inte har brytningsfel. 600 är vad jag betalar per månad typ

     Svara

   mat.se?

   Svara

   Specsavers. Har abonnemang och betalar 119 kronor/ månaden. Får linser i brevlådan var tredje månad

   Svara

   Börja alltid på prisjakt, hitta din lins och beställ från någon av de större sidorna. Det är jättestor skillnad i pris om man går via prisjämförelsesite jämfört med att gå direkt till nätbutikens sida.

   Svara

   Alensa är alltid billigast för mig

   Svara

   Hahaha 🤣 Av någon anledning tänkte jag matlinser. Altså röda linser, belugalinser osv. Blev supetförvånad över det finns speciella sidor för just linser på nätet. Tog en stund att koppla. Total kortslutning i hjärnan liksom 🤦‍♀️😂

   Svara

   Använd alltid prisjakt eller pricerunner. Priserna varierar, ofta erbjudande. Har endagslinser varav en med brytningsfel. Priset ligger på drygt 300 i månaden. Ibland köper jag 90-pack, ibland är det billigare att köpa 3 st 30 pack, så ha lite koll.

   Svara

  Har det forskats något om Saharaöknen? Typ vad som finns under sanden? Typ gamla skepp eller en stad. Mvh funderar på meningslösa saker

  Svara

   Finns valskelett och annat som tyder på att medelhavet en gång sträckt sig över hela Nordafrika. Så ballt!

   Svara

   Åh gillart. Mer!

   Svara

   Vill med veta mer! Sugen på dokumentärer som handlar om sådana grejer, är det någon som har tips?

   Svara

    Samma här! Vart skitnyfiken på Sahara nu bara för det.

    Svara

   Det finns massor med dinosaurieskelett i Sahara, en helt unik fauna som vi börjat upptäcka först nu. Det finns människor som livnär sig på att gräva upp skeletten mitt i natten och sälja dem på svarta marknaden. Såg en dokumentär om det men minns inte vad den hette. Nån som har mer tips? Älskar också sånt här.

   Svara

  Någon här som har kolla på hur lärarutbildningarna i Sverige fungerar? Eftersom universitet är stängda kan jag inte träffa en syv som planerat 🙁

  Min fråga är isåfall om man kan undervisa både mellanstadiet och lågstadiet om man läser lärare 4-6? Har hört att man inte har behörigt att undervisa lägre årskurser isåfall.

  Svara

   Och ni som är lärare får jätte gärna också svara på vilken årskurs ni tycker är bäst då jag är så kluven på vad jag ska välja.

   Behöver inte kommentarer om att jag inte borde plugga till lärare för de som vill påpeka det😂

   Svara

   Jag killgissar på att det åtminstone är större chans att få hoppa neråt än uppåt. Åtminstone så borde det vara lättare att komplettera med de kurser som behövs 🙂 men vet som sagt inte

   Svara

    Har hört att det är lättare att gå upp Årskurser än ner för de tydligen skiljer så mycket

    Svara

   Du kan säkert mejla en syv

   Svara

   Kan du inte ringa till universitetet istället? Vi jobbar fortfarande även om all undervisning/tentor osv ska ske på distans o det ska vara mötesfritt eller ifall ska möten ske på ställen där det är lätt att hålla distans till varandra. Tänker att universitetet du vill plugga på kan svara på dina frågor på telefon eller ordna ett möte via Zoom eller dylikt?

   Svara

   Universiteten är inte stängda, allt sker on-line. Vi anställda jobbar på som vanligt. Du kan säkert boka ett skype eller zoommöte med universitetets syo. Denna veckan kan det vara svårt då det är en omställning och digitala verktyg ska på plats, men sen är det som vanligt.

   Svara

   Jag började läsa lärarutbildningen 4-6 2013. Då sades det att man kunde vidareutbilda sig för högre årskurser, men inte nedåt.

   (Kan inte rekommendera läraryrket. Det är ett jobb som innebär konstant ångest pga orimliga krav. Läs i media om hur vi betraktas under coronakrisen. Det enda vi duger till är att passa barn så att alla med viktiga yrken kan jobba: vi och eleverna är kanonmaten. Välj något annat yrke så slipper du höga studielån för att må dåligt, stressrelaterade sjukdomar och att ta adjö av fritid och sömn fram till pensionen.)

   Svara

    Vikarierar på en skola och tycker faktiskt om det. Trivs nästan i kaos även om jag hört mycket negativt. Bor fortfarande hemma då jag bara är 19 så tänker undvika lån så mycket som möjligt. Men vad är det som gör att du mår så dåligt överlag som lärare?

    Svara

     KUL! Klart du ska bli lärare, det behövs bra lärare som är intresserade och engagerade! Heja dig!! 😃

     Svara

     Att vara vikarie och ansvarig lärare är absolut inte samma sak. Som lärare lägger man all sin tid på dokumentation och att ta sjuka samtal från föräldrarna. Att planera, genomföra och analysera undervisningen får ta allt mindre tid, trots att kraven på kvalitet bara blir högre och högre. Att verkligen finnas där för elever som behöver dig är helt bortprioriterat och absolut ingen lyssnar när du slår larm om elevernas hemförhållanden.

     Svara

      Fast varför ska du försöka få läraryrket att framstå som dåligt när hon verkar vilja ge sig in på det? Det är väl precis vad som behövs dvs flera lärare med positiv inställning? Så onödigt av dig att försöka skrämma iväg henne istället för att se det som En chans att få ännu en engagerad kollega! Det har inte undgått någon att läraryrket kan vara dränerande med sisådära löner men det kommer ju inte bli bättre om ni skrämmer iväg nya lärare, eftersom det är ett yrke som behövs!

      Svara

    Herregud vad du ser ner på ditt eget yrke. Va stolt istället! Det i media handlar ju om hur viktig utbildningen är för barn, samt (i grund och botten) hur viktigt det är att skolan rullar på för att föräldrarna behövs i sina viktiga jobb. Vi är alltså grunden för hur stora delar av samhället ska fungera.

    Men man väljer ju att tolka hur man vill.

    Svara

   Är universitet stängda?

   /en som jobbar på ett av alla universitet i Sverige.

   Svara

    Nja äru säker på att du jobbar där

    Svara

     Nu blir jag ju osäker eftersom min arbetsplats inte är stängd 🤔 får ringa 1177 och fråga helt enkelt

     Svara

      Nä det tar på tok för lång tid, åk till närmsta akutmottagning!

      Svara

      Snälla ring 113 13, belasta inte 1177 med din fråga!

      Svara

   Kan ni inte ta det på telefon eller online?

   Svara

  Hur blir man säker på att man har känslor för en kille? mvh en tonåring

  Svara

   Är han den första du tänker på när du vaknar och den sista du tänker på när du somnar? (:

   Svara

    Den sista jag tänker på innan jag somnar, på morgonen kommer han nog på femteplats (:

    Svara

     Älskar ditt svar om femteplats haha. Tänker du på honom lite extra, och inte skulle vilja att han gillade någon annan så kanske det finns känslor där?:)

     Svara

     Haha! 🙂 Gulligaste jag läst! ”En femteplats”. ❤️❤️❤️❤️

     Svara

   Ok, är du osäker på om du har känslor- så är du inte stormförälskad i allafall.

   Svara

    Finns risken att jag blir förälskad i honom i framtiden?

    Svara

     Haha jaaa

     Svara

   Om du tänker dig att han skulle bli tillsammans med någon annan, väcker det några känslor hos dig (arg, ledsen, besviken..) eller är du likgiltig? 🙂

   Svara

    Hmmm, låt mig finna rätt ord… Jobbigt och lite frustrerandd tror jag

    Svara

     frustrerande* såklart haha, blev nog lite irriterad av tanken

     Svara

      Då har du ju känslor för honom! Grattis 😀

      Svara

  Vad har ni ätit idag? 🍱🍲🍳🌭🍕

  Svara

   En himlans massa onyttigheter…skäms på mig😂🙈

   Svara

   Chips

   Svara

   Persisk mat. Det är persiskt nyår idag 😄🎉

   Svara

    Grattis! Eller vad man nu säger heheh

    Svara

     Gott nytt år kanske? 😉😁

     Svara

      Såklart hahaha! Gott nytt år🎉🎊

      Svara

     Tack! 🥰

     Svara

    Älskar persisk mat! Gott nytt år!

    Svara

     Tack!! Håller med dig 🥰😘

     Svara

    Glad nowrouz!! Älskar persisk mat!!

    Svara

     Tack ska du ha! 🥰 faktiskt bästa maten i Mellanöstern, om jag får säga det själv haha.

     Svara

   Halloumivåffla med rom smetana och rödlök till förrätt. Gratinerad hummer med pommes och aioli till huvudrätt. Mumm i glasen:) obs! Födelsedagsmiddag för sambon(hade det varit en vanlig fredag hade det väl blivit chips typ)

   Svara

   Frukost: Overnight oats, knäckebröd med ost
   Lunch: Linsgryta som jag haft i frysen
   Middag: Grekisk yoghurt och blåbär.

   Så fattig matdag, men har försökt rensa kylen då universitetet har stängt ner och kör på distans, och jag pyser hemåt imorgon. Får äta något roligare imorgon haha.

   Svara

   Pyttipanna med ägg, ett äpple, en pastasallad och grillchirr och en mini baguett

   Svara

   Grekisk böngryta, scrambled eggs med en skiva bröd, fyra kexchoklad, en banan ett päron, några chips, några rutor drömcrisp, Parmaskinka, hästkorv på lite knäckebröd och nu oxfilépasta. Är det för mycket? 😄

   Svara

   Rostmackor med leverpastej och ost imorse, chicken tikka masala med ris-rester till lunch och lasagne till middag.
   Himla bra mat-dag kände jag nu!

   Svara

   På hela dagen? Fjällfil hjortron. Fulllornsfrukostknäcke med ost. Kaffe. Linsbiff. Sötpotatis. 3 falafelbitar med vitlökssås. Burk med färdig mac and cheese. 2 mini vegetariska vårrullar. 3 öl.

   Svara

   Åt foul (bönor i oliv olja/vitlök/citronsaft) till frukost och så åt jag hemmabakat bröd, några jordgubbar, ett äpple.. kommer inte på något mera jag åt, blev så lite bara för att jag är gravid och mår illa utav allt 😭

   Svara

  Sen i somras har jag en mindre knöl på ena skinkan. Känns nästan exakt som en ”inåt-finne”, men den är inte öm och gör inte ont alls. Nu har den ändrat i färg (från röd, till lätt ljusbrun) och ser typ ut som ett födelsemärke, men är fortsatt som en knöl under huden liksom (inte ovanpå huden som vanliga födelsemärken). Knölen är något större än en ärta, och nästan hela sitter under huden.
  Någon som har fått liknande, vad kan det vara??

  Svara

   Inflammerad hårsäck eller ingrown hair.

   Svara

    Tusen tack för svar! Jag har typ inga hårstrån på den här platsen (mitt på skinkan), men det kanske går att få ändå haha.
    Men när jag googlar på inflammerad hårsäck ser det inte ut som det. Min är inte röd, bara svagt färgad ljusbrun, sticker inte upp så mycket heller, men när man känner på den känner man att det är en knöl inåt liksom?

    Svara

     När kläderna skaver så kan man ändå få ingrown Hair. Även om man inte har så mycket hår. Och ja dom blir typ ljusbruna efter ett tag, när inflammationen lagt sig.

     Svara

     Du har hårstrån över hela din kropp förutom möjligtvis armhåla, knä/armveck och hand och fotsulor skulle jag tro. (Du har inte cancer, sluta googla om du nu gör det) har du tighta byxor/underkläder? Svettas du? Perfekt ställe för finnar/inåtvuxna hårstrån!

     Svara

   Kan det vara en cysta?

   Svara

    Aterom dvs 🙂

    Svara

     Hmm kanske, men den sticker inte upp så mycket som på de gör påbilderna som kommer upp när jag nu googlar aterom. Den känns som en hård kula ”neråt” i huden liksom… Men det kanske kan vara lite olika!

     Svara

   Låter som en bindvävsknuta. Jag har en knöl på (eller i) överarmen, som en liten ärta, som man känner tydligt med fingret. I början var den ljusröd, sen ljusbrun och nu brun/svart. En hudläkare kollade på den nyligen och så att det var en bindvävsknuta iaf. Kan vara värt att kolla upp?

   Svara

   Hidradenitis suppurativa?

   Svara

   Kanske Hidradenitis suppurativa? Har du liknande på andra ställen?

   Svara

  Varje gång det går sämre i förhållandet börjar jag drömma och fundera på en gammal kollega som vi flörtade häftigt, tänkte ske nåt men inte tur det då båda hade förhållande på olika håll. Fan att jag inte får honom ur huvudet, trots att det gått 9 år🤦🏻‍♀️

  Svara

   Tror vi alla har en sån person som man tänker lite extra på… Man får bara hoppas att man är deras person också.
   Skäms inte! ❤️

   Svara

  ALLTSÅ hur fan får man tillbaka sexlusten efter man har fått barn?? Vi har en 11 månader och en 2åring (täta graviditeter, skiljer 15 månader på mina barn) och jag känner noll nix nada sexuella känslor mot min man eller någon annan levande varelse. Vi brukade ha sex två gånger om dagen, nu KANSKE 2 gånger i månaden. Går det över?

  Svara

   Jag hade inte sex förän typ 1 år efter att jag fött. Först då kom min lust. Ni verkar ju ändå ha ett sexliv så lust har du väl ändå? Låt det ta tid. Det kommer tillbaka tids nog.

   Svara

    Har tagit drygt 1 år här med, att få tillbaka lusten. Amning och sömbrist var orsaken. Trodde jag var onormal men hör flera som beskriver liknande situationer, att det kan ta nåt år! Ett tips kan vara att försöka få tid på dagen, då man är lite piggare. Inte tro att man ska orka på kvällen.

    Svara

   Ja det går över, för många. Vänta tills barnen blir äldre, inte ställer så höga krav på er på dagarna och låter er sova på nätterna 😏 / Been there done that

   Svara

   Man får tillbaka sexlusten genom att vara utvilad! Som småbarnsförälder så kan man ju bli lurad och tro att man är utvilad efter en hel natts 8 timmars sömn, men det är du inte! Med barn i huset så ligger mamman och mikrovaknar av minsta lilla huff och puff. Med 2 eller fler förskolebarn under 3 år? Glöm allt som har med sex att göra! Skaffa barnvakt, städa huset så du kan slappna av och sov sen ut utan barn i huset. Dag 2 kanske du känner dig på gång 😉

   Svara

   Tycker två ggr/månaden är bra haha. Här snittar vi en gång i månaden fast vi kanske är onormala.

   Svara

  Jag vill kackla som en höna, har ni något mumsig skvaller ni sitter på? Obs! Om okända personer som får förbli anonyma såklart.

  Jag börjar (detta har jag inte berättat för någon i hela världen):

  1. Min arbetskollega är gravid med en annan kollega men låtsas som att barnet är sin mans.

  2. Jag vet vilka och hur ett av Sveriges största drog-rån gick till (tyst i media). Kan inte gola tyvärr trots att jag vill.

  3. En kille jag trånat med några gånger på gymmet går runt i stringtrosor (spets, lila). Han såg att jag såg i spegeln. Har inte sett honom på mitt gym, såg honom dock på sats förra veckan.

  4. Mammas hemliga bullrecept kommer från en receptbok.

  Svara

   Den första hemligheten är helt genomrutten.. hoppas hennes man får reda på det.

   Svara

    Håller med men jag är den enda som vet ( manliga kollegan berättade när han var full och ledsen). Hon är inte min vän eller nära så det känns som att jag inte bör lägga mig i. Håller käft för min skull…

    Svara

     Nejdå lägger inte skulden på dig, det är hon (och han) som bär den. 🙂

     Svara

      Det tråkiga är att han typ vill vara delaktig. Jag sa klart och tydligt: antingen tar du upp detta med henne innan barnet kommer eller så håller du tyst för evigt. Själviskt att valsa in när ungen är 12 och bara ”hej, jag är din riktiga pappa”.

      Svara

     Hennes man måste få veta!! Skriv anonymt. Det är för barnets skull. Skit i alla vuxna inklusive dig själv och tänk på barnet. Barnet har ingen egen röst, var dens röst.

     Svara

    Ca 10% av alla barn har en annan far än den som är officiell far. Siffran bygger på sjukvårdsstatistik (anonymiserad data) . Denna kan man anta är representativ för samhället i stort då faderns identitet ju inte påverkar benägenhet att bli sjuk eller skadad. Så ca 10% alltså. Just sayin…

    Svara

   Du ljuger. Sats hade stängt förra veckan

   Svara

    Anonymt så ja, jag ljuger om detaljer på alla.

    Svara

    Fast de stängde ju i mitten på veckan så absolut möjligt

    Svara

     Det var i ärlighetens namn inte sats. Var inte ens ett gym men resten är helt sant.

     Svara

      Tycker bara det är löjligt av Stina att påpeka ;p

      Svara

       Håller med haha!
       Stina är en sån som bara vill ha rätt.
       Man kan antingen ha rätt eller må bra, aldrig båda.

       Svara

   En person som står mig nära är gift med en man som antingen är intersex? Eller inte föddes man?(förlåt om jag uttrycker mig klumpigt, det är i brist på kunskap och inget annat) De har försökt få barn länge och misslyckats då han inte kan få barn…han har allstå ingen plan och berätta.
   Jag vet det jag vet pga hans bror är mitt ex och en av mina närmsta vänner…

   Svara

    Vänta lite, jag fattar inte. Menar du att det är någon som genomgått könsbyte? För i så fall syns det ju tydligt på könsorganet. Det är omöjligt att skapa ett nytt kön på ett naturtroget sätt. Och är opererad till man kan man givetvis inte få utlösning så det kommer heller ingen sädesvätska.

    Men jag kanske missförstod dig och du menar något helt annat?

    Svara

     Tror hen menar intersexuell? Alltså det som förr kallades hermafroditer; så han har väl en penis men saknar testiklar invändigt

     Svara

      Ahh. Är lite vilse i könsdjungeln så tack för förtydligandet.

      Svara

   Åh jag vet också lite saker haha

   1. Några influensers står på typ ruinens brant, men utåt är allt så bra, vän som jobbar med dessa (inget par eller så utan olika personer) har berättat
   2. Vet var de dumpat kroppen efter en man som varit försvunnen många år (Eller ja har fått det berättat av mig av en som var med, jag umgås inte i såna kretsar utan det var verkligen undantagsfall)
   3. En chef på mitt jobb är supersugen på mig och jag tycker det är kul med uppmärksamheten, skulle dock aldrig göra något

   Svara

    2. Hur kan du inte ha tipsat polisen om en sån grej? Tänk på personens anhöriga, fyfan vad vidrigt!

    Svara

     Ja vafan, tipsa anonymt?? Vad hade du känt om det var din familjemedlem eller vän?

     Svara

      Skyddande av brottsling har en preskriptionstid på 10år! Och du kan teoretiskt bli dömd för grovt narkotikabrott. Du är medbrottsling! Sug på den du.

      Svara

    Allt annat än att tipsa polisen är bara så fel. Tänk dig själv att en anhörig till dig är försvunnen och någon oinblandad vet vart din anhörige finns men tiger om det. Eller att du försvinner och den som vet om det inte berättar så dina anhöriga hittar aldrig dig, du blir bara borttappad och försvinner ur livet och historien. Usch.

    Svara

    #2. Mest troligt är du uttråkad och gillar att skapa fantasidraman, annars så har du fel på hjärnan. Tvivlar på sanningshalten men om det nu är sant så måste du berätta för polisen vart du hört det, vem som sagt det osv. Du kan inte skadas pga rykten.

    Svara

   HERREGUD vilket liv du lever

   Svara

   En av mina kollegor slickade min andra kollega i rövhålet, när dessa två hade ett one night stand. Detta var innan de visste att de skulle börja på samma jobb någon månad senare.
   Tjejen har en lite högre ställning på jobbet, och jag brukar be honom sluta slicka hennes röv när han fjäskar, men han vet inte att jag vet…

   Svara

    Hahaha

    Svara

   Tycker att du berättar för den mannen som tror att hans fru är gravid med hans barn. Hur kan du sova på nätterna? Stackars man som blir den sista som får veta. Du kan ju först få de två största idiotierna att berätta för honom, men sen får du faktiskt göra det enda rätta.

   Svara

    Äh lägg av, är inte hennes ansvar alls.

    Svara

     ALLA har ett ansvar mot barn. ALLA barn förtjänar att veta vem dess föräldrar är!!

     Svara

     Du jobbar statligt va?

     Svara

   Har sett en känd influencermamma snorta kokain

   Svara

    Och jag vet att min (inte jättenära) tjejkompis pojkvän har legat med sitt ex(som också är i ett förhållande)under det nuvarande förhållandet med min tjejkompis.

    Svara

     Äckligt. Hon förtjänar att veta

     Svara

    Dasha?

    Svara

     Nope

     Svara

      Margaux?

      Svara

   Min kille har en kompis och han skaffade ny tjej något år sedan. Hon är min ålder och vi alla fyra hängde ofta och jag blev kompis med henne. Varenda gång vi träffade kompisen utan tjejen så slog han sig ner vid mig och berättade om hur han fortfarande träffar sitt ex och har så svårt att välja vem han ska vara med och frågade mig om råd osv. Detta pågick i säkert ett år. Sa aldrig något åt tjejen om att hennes kille fortfarande ligger med hans ex (och allt annat med två ben och ett hål emellan). Nu har dom fått barn tillsammans och hon vet fortfarande nog inte hur äcklig hennes kille är.

   Det roliga är att jag tillslut sa upp kontakten med dom helt pga att hon väldigt ofta var extremt dryg mot min kille framför alla i vår vänskapskrets när vi var på restaurang osv. Hon snackade skit om honom och sa saker om att han flörtar med andra tjejer osv. Blev lack tillsist av hennes respektlösa beteende. Ändå sa jag aldrig något otrevligt om hennes äckliga knarkar kille 🙂

   Svara

    WT

    Svara

  20,48. På Nr2 kan jag säga att du ljuger! Sluta ljug och gå in på krita en 5a på instagram och njut av Sala-Roger och Johannes som är skaparna av kontot.

  Svara

   Men ja, klart jag ljuger för att behålla hans anonymitet. Han skulle känna igen sig själv med en gång!! Eller någon som vet om detta.

   Första är inga kollegor utan något annat.

   Sista är faktiskt nästan helt sann.

   Svara

   Får du betalt för varje ny följare de får härifrån?

   Svara

    21,10 Du låter lite bitter! Men du frågar ärligt och svaret är att jag faktiskt känner Johannes. Den avskedade fd snuten Sala-Roger känner jag dock inte.

    Svara

  Alice 👏🏻💃

  Svara

   Ja. Tänk att hon blivit någon tack vare Bianca.

   Svara

    Nä jag tänkte att hon dansade bra

    Svara

   Anders Svensson är min favorit.

   Svara

  Känns fett jobbigt att jag hade skrivit en jättelång text om något jag vill diskutera / prata med om andra här, som jag kände mig tvungen och radera pga: mår för dåligt för och bli påhoppad av de som kmr tycka jag är dum i huvudet 😂

  Ärlift talat: varför har de flesta här så dålig ton och måste jämt kritisera andra som skriver istället er för och typ, ba svara på sånt som resonerar med hen och låta alla andra vara?

  Svara

   Folk är något otroligt grälsjuka, särskilt om de är isolerade.

   Svara

   I feel you. Hoppas det finns någon annan du kan prata med om det som tynger dig!

   Svara

   Ja Gud, känns så orimligt att man öppnar upp sig om något man mår dåligt över och så finns det JÄMT någon som ska komma och såga någon skit åt en. Herregud mår nog inte bättre utav det. Jag behåller hellre min egna irritation gentemot någon annans situation/agerande inuti mig själv (om det mot förmodan skulle uppstå någon sån negativ känsla) och skrollar vidare än att vara dryg och få någon annan må ännu sämre. Empati kommer man långt med här i världen och allt behöver man inte hålla med om ❤️

   Svara

  Såg ni Kenzas instastory om att det går dåligt för Ivyrevel och att hon indirekt ber personer att beställa från deras hemsida? Tror ni företaget kommer gå i konkurs?

  Svara

   Inte pinigt att det går dåligt men sjukt pinigt hur hon sitter och tigger. Usch!
   Tror att de konkar snart.

   Svara

    men ellerhur!!!

    Svara

   Känns så falskt. Det har gått dåligt för dem länge och de har varit när konken ett tag. Det här blir väl dödsstöten, men känns som att hon försöker lägga fram det som att det är just corona situationen som gör att de går med förlust (de har gått med förlust långt innan det…).

   Svara

    Hon sa ju iofs att det varit knackigt länge för företaget!

    Svara

   Jag tycker ivyrevel alltid ”ligger efter” när det kommer till kläder, känns typ 2017. Det blir nog konkurs inom snar framtid

   Svara

  Hur kan man lära sig att tycka om sitt eget utseende? 🙁

  Svara

   Börja med att aldrig aldrig tänka eller säga någonting negativt om ditt utseende. Se det här steget som en hjärntvätt och var stenhård. Du kommer att göra det av ren vana i början men avbryt dig själv mitt i meningen om du märker att du gör det. Tillåt dig att bara prata/tänka om din kropp i neutrala eller positiva ord. Och har du inget neutralt eller positivt att säga så säg ingenting alls om den.

   Det låter kanske löjligt men mig har det hjälpt. Kom ihåg också att man inte behöver tycka om sitt utseende. Kanske kan man börja med att ha som mål att inte hata det. När man har nått dit kan man ha som mål att acceptera det. Och kanske räcker det med att acceptera sitt utseende.

   Och avfölj exakt alla som du jämför ditt utseende med. Där ska du också vara stenhård. Mata inte dig själv med bilder som får dig att tänka negativt om dig själv. Börja följ folk som gör saker utan att utseendet är fokus. Folk som tävlar i idrotter, folk som bakar, är aktiva i frågor du brinner för osv. Flytta fokus från utseendet.

   Jag hoppas att kommentaren inte blev rörig.

   Svara

    Men gud vilken fin kommentar – tack <3 den här ska jag spara

    Svara

    Åh vad jag håller med om ditt tips om att sluta följa människor man jämför utseende med. Följde så otroligt många på instagram förr, som bara gjorde att jag undermedvetet tryckte ner mig själv för att jag ansåg mig så mycket ”fulare”. Nu jämför jag mig aldrig, och det hjälper verkligen otroligt mycket.

    Tänk också på att du är helt unik (klyschigt jag vet), men ingen annan ser ju ut precis som du. Framhäv dina drag och lär dig till en början att acceptera dig själv. När du har accepterat dig själv är steget mot att tycka om hur du ser ut inte stort 🙂

    Svara

     Alla har sådana kloka svar. Uppskattar ditt svar jättemycket, tack!

     Svara

   Du kan aldrig älska allt så börja smått. Titta på dina ögon och lista fem saker du tycker om. Färgen, fransarna, formen, att du kan se med dem m.m.
   Gör så med dina läppar, ansiktet som helhet och sen kroppen. Lite i taget. Öista det du tycker är bra och vackert. Lägg fokus på det och framhäv det. Långa ben? Ha klackat med svarta vida byxor så att de ser längre ut. Framhäv dina vackra ögon med svart kajal och maskara. Framhäv ditt fina hår genom att släppa ut det och styla det.

   Är du något du absolut hatar, fixa.
   Jag hataaaaaade mina armar så jag tränade. Jag hatade mitt hår, så jag lockar det. Hatade mina gula tänder så det fick bli blekning.
   Kommer alltid finnas något du hatar eller stör dig på men var tacksam ändå. Du är vacker och framförallt frisk, bara det räcker.

   Svara

    Du har rätt i det du skriver, jag borde värdesätta mer att jag är frisk. Tack snälla för din kommentar

    Svara

   Håller med om att det hjälper att säga snälla och tacksamma saker till sig själv. Känns både fejk och klyschigt i början, men efter ett tag blir det vana, och tillslut sanning. Förr brukade jag tex alltid sucka, morra och sura lite när jag såg mig i spegeln. Alltid fann jag något att vara missnöjd över. Men så en dag bytte jag strategi. Om jag tex kom på mig med att dra i magen och känna mig ful började jag istället mjukt och vänligt klappa mig själv på magen och säga snälla saker. T.ex. ”Tack för att du jobbar så hårt varje dag och för att du fungerar och är frisk och för det att du hjälper resten av min kropp få näring och energi och må bra”. Låter asfjantigt, jag vet. Men så höll jag på, så fort jag märkte att jag var kritisk och tjurig mot mig själv (dvs varje gång jag råkade se på mig själv) vände jag medvetet på steken och sade något snällt istället, hur tillgjort det än kändes. Ganska fort slutade det kännas fånigt & fejk och sedan blev det som en autogrej. Så numera tänker jag något glatt och snällt varje gång jag råkar få syn på mig själv och vet du, jag känner mig snygg, glad och nöjd i princip hela tiden, fast än jag egentligen ser i princip likadan ut som jag alltid gjort. Guld värt I tell you. Guld värt 💛💛💛

   Svara

    Tack för att du delade med dig!<3 Ska börja med detta idag

    Svara

  Jag är lite nervös. På grund av corona och ett universitet som nu bedrivs på distans, ska jag bo hos min pojkvän tills det börjar klarna upp. Han har tidigare aldrig bott med någon trots att han haft ett långt förhållande innan mig, och jag kommer från ett långt samboskap innan honom där jag i princip blev hushållerska eftersom id*oten tyckte det var en kvinnas jobb att hålla hemmet i ordning. Jag är lite nervös för att han är väldigt pedantisk och jag är nojig över att han kanske tycker att jag inte är ”ordningsam” nog. Han är ganska pedantisk, och i mitt vänskapsgäng brukar mina vänner skoja över om att mitt hem är kliniskt rent men jag vet att jag inte är lika fullblodspedant som han är.
  Han har tidigare sagt att han ser fram emot att få bo med mig i framtiden, vilket han aldrig velat med någon tidigare. Han uttrycker även en längtan om att någon gång skaffa familj med mig mellan raderna, vilket han också aldrig velat tidigare. Det ser jag väl som sundhetstecken, att han vill bo med mig medan han i sitt tidigare förhållande mest kände sig kvävd och inte ville bo med personen.

  Bör jag ta ett snack med honom om hur vi ska dela upp städningen och sådant? Vi har bott veckovis tillsammans i somras, och under hösten/vintern när jag har haft paus från skolan och det har fungerat kanon, men nu lär det röra sig om en längre period än så.

  Svara

   Absolut ta och snacka om det!

   Svara

   Jag tycker absolut ni borde prata om olika delar att bo ihop innan ni gör det, bara bra =) Ta upp städning, matlagning, matinköp osv. Sen efter 1-2 veckor har ni uppföljning, hur har det gått, ta upp både bra och dåliga saker. När ni pratar se till att vara mätta och glada så kommer ni säkert ha ett bra samtal =)

   Svara

    Tack! Bra idé, det ska jag göra 🙂

    Svara

  Idag fick jag reda på att min mamma kanske har cancer eller början till det. Inte säkert än men de har hittat en del de måste kolla vidare på. Känns så himla otäckt och jobbigt. Denna ovissheten, tills hon/vi får reda på mer, känns så hemsk. 😔💔

  En av mina kompisar förlorade sin mamma i cancer för ett par år sedan. Nu efter beskedet idag så tycker jag ännu mer synd om henne. Det går verkligen inte att föreställa dig hur det känns innan man själv eller någon i ens närhet får ett jobbigt besked. 💔

  Jag försöker tänka positivt, att det inte är 100 att det ens är något och om det är det så tror dem att det finns goda chanser att allt blir bra. Lever på hoppet. ❤️

  Ta hand om er alla! ❤️🌷

  Svara

   All kärlek till dig ❤️❤️❤️

   Svara

   All styrka till er! Tänk positivt ❤️❤️❤️

   Svara

   Min pappa fick cancer för några månader sedan och min värld gick sönder kändes det som. För mig har cancer alltid betytt död. Men – ingen spridning och nu får pappa en aggressiv behandling i syfte att bota. Läkarna är väldigt optimistiska trots att pappas sort anses vara en av de svåra cancersorterna. Så klappa inte ihop fullständigt ännu, cancerforskningen har kommit GALET långt! <3

   Svara

   ❤️❤️❤️

   Svara

   Jag har haft cancer 2 gånger. en är helt frisk nu! Så det behöver inte betyda ngt hemskt, även om det så klart är en vidrig sjukdom i sig.

   Svara

  Vill få en mer tränad rumpa, har ni tips? Springer och cyklar samt går på promenader. Tränar även benpressmaskinen på gymmet men tycker min rumpa nästan blivit mer platt. Inget fel på platta rumpor men jag vill ha en större

  Svara

   Springa tycker jag är dåligt för rumpan. Det är för nedbrytande.

   Svara

   Du får göra rumpövningar, höftlyft osv. Kolla booty builder videos på Youtube.
   Större muskler får man genom att lyfta inte springa

   Svara

   Hanna Öberg på instagram, hon har grymma tips! Och Alice Stenlöf har ett klipp på Youtube med ett bra jävla rumppass! Sök bara på ”Alice Stenlöf Rumppass” så kommer det upp! 😃

   Svara

   Det finns ju som flera andra svarat massor av bra träningskonton på instagram/youtube, kan också varmt rekommendera podden Styrkelabbet för tips på bra övningar för olika muskelgrupper. Men här är en lista på bra rumpövningar, googla eller fråga en instruktör på gymmet om exakt hur de ska göras:
   1. Knäböj med eller utan skivstång
   2. Höftlyft
   3. Utfall/bulgariska utfall
   4. Raka marklyft
   5. Har inget namn på denna, men kliv upp med ena foten på en låda/bänk (c:a 50 cm hög), sträck andra benet rakt bakåt och spänn skinkorna, kör 10 ggr och byt sedan ben
   6. Enbent knäböj

   Om du gillar att springa så skulle jag också tipsa om att springa intervaller uppför och helst i terräng, då får rumpan jobba mycket mer.

   Svara

  Har ni hår på ovansidan av foten??

  Jag har några fjun som står rätt upp så jag rakar dom. Är svensk och håren är blonda och mjuka men syns när ljuset ligger på, om man tittar efter.

  Svara

   Jag har några mörka hårstrån på stortårna. I övrigt är håren på min kropp ljusa.

   Svara

   Ovansidan på mina fötter är håriga, och stortårna också, jag är mörkhårig så de syns tydligt 😂

   Svara

  PODDTIPS!!!

  Jag lyssnar på Della Q, Daddy issues och tankesmedjan i p3. Då och då lyssnar jag även på Skäringer & Mannheimer, p3 dokumentär, tendens, filosofiska rummet och radiopsykologen. Men vill mest ha tips på intressanta eller roliga poddar där intressanta eller roliga personer typ bara pratar. Hit me!

  Svara

   Mina favoritpoddar är Wahlgren & Wistam, Konsten att vara och Lika & Olika. Dålig stämning ibland också, men kan bli lite för mycket barnsnack för mig som är en frivilligt barnlös.

   Svara

    Åh, Wahlgren och Wistam har jag hört ska vara bra. Ska kolla upp resten! Tack för tips!

    Svara

    alltså wahlgren och wistam. min favoritpodd!!

    Svara

   Allt du velat veta – experter som intervjuas i sina respektive ämnen. Allt från adoptioner till palmemordet och framtidens energi.

   Skyldig? – två försvarsadvokater som diskuterar brott utifrån deras syn. Väldigt intressant om man gillar true crime. Ett nytt perspektiv liksom.

   Över min döda kropp – två fd kriminalinspektörer som diskuterar brott, kriminalteknik osv.

   Svara

    Ja, allt du velat veta gillar jag! Och kul med true crime-tips! Tack!

    Svara

   Brita Zackari och Parisa amiri. En varg söker en podd.

   Svara

    Just det, en varg söker sin podd har jag lyssnat några avsnitt på, ska kolla upp det andra! Tack!

    Svara

   Spår- granskande kriminalpodd.

   En mörk historia – true crime podd. Jag tycker avsnitten om Arboga kvinnan är väldigt bra.

   Spöktimmen – 2 kvinnor som pratar om olika läskiga och obehagliga ämnen. Just nu Sveriges största podd.

   Bear Brooks – amerikansk podd i ca 6 delar som granskar och försöker hitta sanningen om ett cold case fall där kroppar hittas i Tunnor i parken Bear Brook med över 20 års mellanrum. Under poddseriens gång framkommer nya uppgifter. Väldigt spännande! Rekommenderas verkligen!

   Svara

    Ska kolla upp! Tack för tips!

    Svara

   Flashback forever – Emma Knyckare, Ina Lundström och Mia (vet ej efternamn) läser högt ur flashbacktrådar. Låter som ett ganska basic upplägg, men det är en galet rolig podd. Väldigt lättsamt, fördomsfritt och icke-dömande

   Svara

   Över min döda kropp! Finns på spotify

   Svara

  Idag är det två år sedan pappa dog och det gör så himla ont att leva utan honom. Min grundpelare i livet, min stjärna och min sol. Åh min älskade pappa. Det gör så ont att förlora en förälder och min kärlek går ut till er som förlorat en förälder alldeles för tidigt i livet <3

  Svara

   <3

   Svara

   ❤️

   Svara

   åh, känner så med dig. Förlorade nyligen min pappa. Det är så ledsamt och samtidigt ofattbart att han inte finns mer ❤️

   Svara

   ❤️❤️❤️❤️

   Svara

  Min pappa är i riskgruppen för viruset-som-inte-ska-nämnas-vid-namn, och både han och mamma försöker minimera social kontakt i största möjliga mån. De har, med all rätt, förbjudit mig från att komma och hälsa på.
  GREJEN ÄR att min katt bor med dem, och jag håller på att sakna ihjäl mig efter henne och tanken på att jag inte kommer få träffa henne förrän hela corona-skiten är över ger mig tokmycket ångest och gör mig asledsen.

  Jag har funderat på att ta hit henne till mig, i alla fall ett litet tag, MEN grejen är att hon är utekatt hos mina föräldrar och kommer bara vara innekatt hos mig (eftersom jag bor relativt centralt). Jag har haft hit henne ett par dagar innan, och då satt hon först bakom soffan i 24 timmar och när hon väl kom fram jamade hon konstant i typ 12 timmar. Mamma har sagt att hon verkar lite deppig, så tänkte att hon kanske kan bli gladare att vara med mig – nu när jag ändå inte mest är hemma – men det blir kanske kontraproduktivt när hon inte får gå ut.

  Tror ni att hon kan vänja sig vid att vara inomhus, eller ska jag bara släppa den tanken?
  Tankar/tips/råd/åsikter?

  Svara

   Njaae det en van utekatt som är ute mkt så chansa inte.
   Men att hon inte trivdes på två dagar beror nog mer på flytten än på att hon va inne.
   Katter har väldigt svårt för den typen av förändringar. Kan ta veckor eller månader att vänja sig vid ett nytt hem.

   Svara

    Enligt mina föräldrar är hon inte ute speciellt mycket nu utan ”ligger mest och sover”. Hon går ut genom altandörren, kommer in genom dörren på baksidan av huset fem minuter senare typ. Hon är i regel ute väldigt lite under vintern, men brukar börjar gå ut såhär när våren börjar dra in och därför blir jag lite orolig när hon uppenbarligen inte är lika haj på att gå ut som hon brukar vara.

    Svara

   Hmm katter gillar ju oftast inte att byta miljö. Men kan du inte åka dit och bara vara utomhus och träffa katten på det sättet?

   Svara

    Alltså grejen är att jag inte har någon bil, så någon av mamma eller pappa måste hämta och skjutsa mig i sådana fall så då fallerar ju liksom hela inte träffas-grejen :/ det går inga bussar till dem heller.

    Sedan är hon inte jättesocial när hon är ute hahah. Vi kan gå runt på skogspromenader osv, hon följer efter mig vart jag än går, men hon vill sällan vara nära då och man får absolut inte lyfta henne. Så vet inte om jag skulle få ut så mycket av det mer än att längta ännu mer 🙁

    Svara

   Förstår att du längtar, men tror katten har det bäst i sin invanda miljö. Bor du inte långt bort så kan du mysa en stund med henne utomhus. Kanske ni kan mysa under en filt i vårsolen som börjat värma lite.

   Svara

    Såg inte att du fått ett snarlikt svar.

    Svara

  Flyttade till ny stad för ett tag sedan vilket gjorde att jag gled ifrån gamla kompisarna från hemstaden trots att vi träffas ibland och har sjukt kul, så är jag inte med som en medlem i gänget vilket gör så ont, men vet också att det är ju inte någons fel utan bara så som är livet.

  Blev ihop med min sambo för ca tre år sedan och vet inte, jag känner mig hundra år gammal trots att jag är under 30 år? Och de lever singellivet med gänget. Känner inte igen mig själv, har tappat mig själv på vägen. Ibland grubblar jag på nätterna, tänker om jag ska bara lämna allt ibland och hitta tillbaks till mig själv. Är det någon som känner igen sig?? Vill så gärna höra om andras erfarenheter. Obs! Har vänner i nya staden och älskar killen så är inte helt ensam, så det är egentligen inte så synd om mig..

  Svara

   Men gud, förlåt för katastrofal grammatik, please have mercy

   Svara

   Det är alltid en sorg när en eller flera vänskaper liksom rinner ut i sanden. Är mitt uppe i en nu, med en vän jag har haft hela livet. Alltid varit jag som hört av mig i 20 år, nu när jag inte gjort det så har vänskapen helt gått i graven. Man blir ledsen jag vet, och man känner att dem inte förstår. Allt ordnar sig ❤️

   Svara

  Dragkedjan på min vinterjacka från 8848 är totalt sönder efter flitigt användande från vintern 13/14 och framåt. Jag antar att det går att byta dragkedjan hos någon sömmerska. MEN, jackan är en dunjacka antar jag då jag har märkt att det kommer ut små dun ibland nu under denna vinter. Inte alltid men ibland. Är det fortfarande idé att försöka laga jackan? Eller kommer den att ”rasa sönder” av typ ålder eller sådär? Har aldrig ägt en så bra jacka innan, har fått leva med mera budgetgrejer som inte haft lika lång livslängd.

  Svara

   Men vad kostar det att byta dragkedja?
   Om kedjan skulle kosta typ 300 och en ny jacka som du vill ha, kanske 2000, då skulle jag definitivt börja med att testa med en kedja.
   Min dunjacka börjar också ”fjädra” (är inte från ditt märke) men håller ändå

   Svara

   Det är inte särskilt svårt att byta dragkedja själv. Om du orkar lägga en kväll på det kan du t.o.m göra det med handsömnad (dvs utan symaskin). Först mäter du din gamla dragkedja och köper en lika lång som du gillar (viktigt att den är delbar samt att du väljer en envägs- alt. tvåvägsdragkedja enl. tycke och smak). Du kan enkelt beställa en ny dragkedja på nätet. Se till att ha en bra tråd hemma (jag gillar Gutermans universaltråd) och passande nål avs längd och tjocklek. Sedan sprätter du bort den gamla dragkedjan stygn för stygn, söm för söm. På så vis ser du hur den gamla dragkedjan var fastsydd och kan sy fast den nya på samma vis. Misslyckas du/ger upp halvvägs med att göra det själv kan du alltid lämna in jacka+dragkedja och få det fixat. Ingen skada skedd. Vet att en del kemtvättar fixar dragkedjor. Lycka till. Kommer gå fint. Och självklart är jackan värd att fixas. Ha det gott 🌻

   Svara

  Jag har för första gången börjat dejta en kille på en normal nivå. Alltså tidigare har jag blivit ihop med killar på typ en kvart. men detta gör mig så osäker. Recap: träffades för första gången för 8 år sedan, ytligt bekanta. Nu hittade vi varandra på tinder, han superliekade mig.Pratade i en månad innan vi tog tag i att faktiskt ses! Tog en öl och herregud, var längesen jag var med någon och helt glömde tid och rum. Plötsligt tändes lamporna och stället stängde en helt vanlig vardag och klockan var 02. Vi hördes vidare, inte så intensivt, men lagom. Träffats fyra gånger sedan dess. Vi har så himla roligt ihop, allt känns så skönt, avslappnat och bara äkta. Inte påklistrat. Men så eftersom att vi tar det lite steg för steg, att vi verkligen lär känna varandra och har lite annan kemi också om ni fattar vad jag menar. Vi pratar om avd vi ska göra nästa gång vi ses och han har sagt ”jag har minst två matlagningar att bjuda på efter den här” för att jag lagat. VARFÖR kan jag inte bara vara i nuet? Alltså jag menar, blir det inget mer så har vi kul iaf å det är ju inte så farligt. Blir det mer så är ju det bara underbart. det blir ju inte bättre av att man sitter i en jävla karantän och bor själv, snacka om hjärnspöken! haha. Tips?

  Svara

   Det låter ju som att ni har det väldigt härligt, och det låter som att du själv uppskattar att ni verkligen tar tid till att lära känna varandra. Stressa inte, han tycker förmodligen att du är ett kap och då kommer han inte kasta bort dig för att du sitter i karantän. Fokusera på det ni har nu. Alla gånger det har gått åt skogen för mig när jag dejtade var när jag drömde mig bort för mycket, även om jag inte krävde saker av personen eller delgav mina tankar var det som att jag utstrålade att jag typ ville gifta mig/skaffa barn och kväva personen.

   Min pojkvän träffade jag 1 månad innan jag skulle flytta 60 mil till en ny stad för att plugga och tänkte väl typ att en sommarflirt innan jag lämnar hemstaden kan inte skada, men hade inga tankar på att det skulle bli mer, inte han heller initialt även om kemin var otroligt stark. Nu har vi varit tillsammans ett bra tag, och jag vill inbilla mig att det är för att båda sågs ganska förutsättningslöst och utan den där pressen på att ”nu ska vi bli tillsammans, jag vill ha honom/henne resten av livet”, det var någonting som växte fram och vi båda insåg den dagen när jag skulle flytta och båda var helt förstörda av sorg att det skulle bli vi.

   Svara

    WOW huvudet på spiken, precis så jag gjort tidigare! Tänk när vi får barn osv osv. INTE till honom men haha man kan ju drömma sig bort på de sjukaste vis! Tack snälla för att du orkade svara 🙂

    Svara

  nu sitter min lilla hund framför sängen med sitt lilla gosedjur, som heter Fru höna, och visar att det är dags att gå och sova. Alltid Klockan 22:00, här görs ingen skillnad på vardag och helg. Ibland glömmer hon Fru Höna men då hoppar hon alltid ner från sängen och springer och lägger den framför sängen och sätter sig bakom den. Det går inte att sova utan Fru höna!

  Svara

   Så fint. Hundar <3

   Svara

    Ja, hundar är verkligen fantastiska <3

    Svara

   Hundar är världens finaste djur ❤

   Mvh personen som råkade läsa om Dog Farms in Asia och nu inte kan sova.

   Svara

    Nej det är verkligen hemskt! Avskyr när djur far illa.

    Svara

   Min katt har en apa som hon när runt på och sover med.

   Svara

    Oh katter är med fina! Underbara djur <3

    Svara

  Meds kommer få in handpsprit nästa vecka :))

  Svara

   Som tar slut på nolltid igen?

   Svara

  Ni hästmänniskor där ute som vet vem Nellie är
  När A skulle sälja Laissa som hon köpte av Nellie blev det ju världens kalabalik då Nellie hanterade det dåligt genom att hänga ut köparen, och många förstod att köparen som blivit gravid valde att bara behålla 1 ridhäst + 1 ponny som sällskap.
  Jag var en av dem som förstod köparens beslut att med ett litet barn räcker det med 1 ridhäst + 1 sällskapsponny för att kunna ha dem hemma på gården.
  Men tydligen var detta bara skitsnack från A’s sida, hon har nu valt att sälja ponnyn och behålla båda 2 ridhästarna, och okej det är ju hennes val, MEN sedan köper hon in ytligare en ponny (ser ut att vara C eller D ponny).
  Sälja 5 hästar/ponnysar pga graviditeten och sedan köpa in en ny?

  Hästar är vane djur, dem mår inte bra av att flytta och byta ägare 1 gång/år eller mer liksom…

  Svara

  Trodde aldrig jag skulle bli tjejen som blev förälskad av en man som har sambo. Vi har haft kontakt i ca 10 mån och jag har försökt avsluta det flera gånger, men är helt plötsligt för svag och faller alltid tillbak när han hör av sig och säger att han saknar mig. Är så äcklad av mig själv (tycker dock inte synd om mig snarare hans sambo som är ovetande att han skickar dickpics lite då och då). Vet inte varför jag inte kan sluta. Han påstår sig sakna mig men frågar sällan om något genuint om mig.
  Förstår inte om han tycker om mig på riktigt eller om han bara vill ha en tjej på sidan av. Någon som varit med om samma sak?

  Svara

   Sluta svara när han hör av sig, han är ett as emot sin nuvarande sambo, även om han dumpar henne och vill bli tillsammans med dig, vill du då verkligen ha en partner som betet sig som ett svin emot sitt ex? finns ju risk att han gör exakt samma sak emot dig i framtiden.

   Svara

   Varnar för hårt svar..
   han är inte intresserad av dig! Han är mer intresserad av att stoppa sin *** i någon annan än sin sambo. Eller åtminstone få visa den för någon.

   Svara

  Har problem med torra händer och eksem den här tiden på året. Det enda som hjälper är att gnugga händerna med citron. Är det någon som kan svara på varför citron fungerar? Tar gärna emot tips på handkräm (utan parfym pga allergi) också. Jobbigt att släpa med sig citron i väskan till jobbet 😅

  Svara

   Haha citron känns faktiskt lite osmidigt! Jag har med problem med torr hud året om. För mig hjälper det att alltid diska och städa med diskhandskar på händerna. Som kräm tycker jag att helosan fungerar bra på på både händer och fötter. Smörjer in mig med det efter varje dusch och varje kväll när jag har extra torra perioder.

   Svara

   Jag har känslig hud och får ofta torr hud då jag är mycket utomhus, denna handkräm är det bästa som finns på marknaden enligt mig
   https://apohem.se/nivea-soft-tub-75-ml?gclid=EAIaIQobChMI7azl74iq6AIVzhoYCh1bdAeQEAQYASABEgIwH_D_BwE

   Svara

   Miniderm 😍

   Svara

   O’Keeffe’s Working Hands hand Cream är räddningen!

   Svara

  Pratade idag med vad jag tror är en tvättäkta psykopat och mytoman.
  Behöll lugnet genom hela samtalet men efteråt bröt jag ihop totalt och grät i 30 minuter, och jag är knappast den människan som lätt gråter.

  Har aldrig varit med om den här situationen tidigare, kände mig så maktlös och hjälplös när samtalet var avslutat.
  Hur hanterar man psykopater och mytomaner bäst? Som manipulerar och förvränger allt hela tiden.

  Svara

   Sluta se denna människa. Om du redan nu börjar gråta efter ett samtal, hur tror du att denna person kommer att få dig att må i längden?

   Svara

    Det är ingen människa jag träffar utan en VD på ett företag jag beställt en produkt ifrån 🤷🏽‍♀️

    Svara

     Men oj. Får man fråga vad som föranledde den situationen som gjorde att du började gråta?

     Svara

      Det är en historia som börjar i november och har fortfarande inte löst sig. Aldrig varit med om ett företag med oproffsigare medarbetare eller VD. Har behövt ringa ca en gång i månaden för att undersöka vad som händer med min produkt, samtal som inte hade behövt om någon som helst återkoppling hade funnits.
      VDn är så manipulativ och ljuger hela tiden om saker som finns skriftligen på mail och tar man upp att han ljuger skriker han bara tillbaka hela tiden eller kommer med personangrepp, som idag- jag artikulerade för mycket när jag pratade.

      Svara

       Låter som ett väldigt oseriöst företag. Hade svartlistat det företaget efter allt var klart (om svartlista fortfarande finns kvar).

       Sen låter det inte som att allt har gått rätt till rent juridiskt, så om du önskar en starkare grund hade jag kollat upp regler hos KO/i Köplagen 🙂

       Hoppas att det löser sig snabbt så att du slipper VD:n!

       Svara

        Tack snälla! Det är tyvärr företag vs företag så är lite klurigt.

        Svara

   Usch! Är det en människa du behöver träffa igen?

   Svara

    Kommer antagligen behöva ringa ett samtal till då det är en produkt jag beställt (och fått fel).
    Alltså, jag har aldrig i hela mitt liv känt mig så tom efter ett samtal om en jävla pryl, haha. Var helt matt. Kändes som jag bråkat i flera timmar med min man och detta var ett 15min långt samtal.

    Svara

   Pratade du med Isabella L?

   Svara

    Eller PlagiatPingis kanske?

    Svara

   Det tar längre än 15 minuter att diagnosera någon med psykopati.

   Svara

    Såklart! Jag diagnostiserade inte honom utan skrev ”vad jag TROR”. Slänger inte diagnoser omkring mig😊

    Svara

  Är det någon Här som brevväxlar med folk i fängelse? Finns det någon sida att rekommendera? +/-?

  Svara

   Antar att du vill brevväxla.. varför?

   Svara

    Jag kapar här och tipsar om en p1 dokumentär om att brevväxla med fångar. Intressant om man är nyfiken på varför en del gör det och lite olika erfarenheter av det.

    https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1011996?programid=909

    Svara

     Tack ska lyssna.
     Jag har funderat på en brevvän ett tag, jag tycker ändå att oavsett om man sitter i fängelse så är man fortfarande en människa, det är antagligen många som har sagt upp kontakten med den här personen och då kan ett brev göra stor skillnad.
     Jag tänker inte brevväxla med någon i Sverige och inte heller någon som är dömd för något som jag inte tycker är moraliskt ok – tex droginnehav vs. Mord.
     Ville mest höra om någon hade input eller erfarenhet av brevväxling.

     Svara

   Nej tack, jag är rädd om mitt liv och mina nära och kära.

   Svara

    Vilka brott tycker du är moraliskt ok?
    Varför hamnar droginnehav uppe på listan med mord? Är det värre att knarka än att råna, misshandla, våldta, hota, kidnappa, ofreda, inneha barnporr osv?

    Svara

  Jag mår dåligt över ALLT jag gjort och sagt och alla väl jag tagit. Då menar jag allt. Jag önskar att jag kunde fått göra om hela mitt liv. Hur kommer man över allt?

  Svara

   Det kan du inte ändra. Börja om från och med idag att göra valen och säga sakerna du vill.
   Och tiden läker alla sår. Hatar denna mening, när allt känns som värst, men det är tyvärr så!

   Svara

  Hur ofta byter ni lakan? Själv gör jag det cirka varann vecka

  Svara

   2-3 ggr i månaden. Eller städerskan gör. Men skulle jag få bestämma skulle jag byta var 5 dag typ. Älskar när det luktar nytvättade lakan

   Svara

   1 gång i veckan minst. Hade jag inte haft delad tvättstuga där tiderna går åt jättefort hade jag gjort det 2 gånger i veckan.

   Svara

    Samma här! En gång/veckan men det oftast byter jag örngott (och ibland underlakanet) två- tre gånger i veckan. Älskar känslan av nytvättade sängkläder. Dessutom sover hunden i sängen så det känns fräscht att byta ofta.

    Svara

   Ungefär varannan vecka. Hade gärna gjort det oftare men hatar verkligen att behöva dra på påslakan 😂 Det är det absolut värsta jag vet med alla hemmasysslor 😅

   Svara

   Oj, högst 1 gång i månaden! Am i the only one?

   Svara

  Vilka är era ”skämmigaste” hemligheter? Mina är:

  1. Älskar russebussmusik trots att språkbruket är hemskt. Det och en stor kopp kaffe på morgonen gör att man vaknar till.
  2. Råkade gilla en 2 år gammal bild föreställande en crush från Tinder och hans ex, när jag var singel.
  3. Blir i smyg besviken på att min pojkvän inte har några pormaskar på ryggen att klämma, brukar söka igenom ibland men ryggen är helt ren haha.
  4. Jag kräks alltid efter en utekväll med alkohol frivilligt för att jag har upptäckt att jag mår väldigt bra dagen efter av det.

  Svara

   Åh så många…
   – Smygäter ibland när sambon inte är hemma. Igår åt jag 0,5 liter glass. Hatar det för jag försöker gå ner i vikt men det är så svårt att låta bli.
   – Tittar på porr när jag onanerar.
   – Har för länge sedan haft sex med en kille i min väns brors säng (stor fest). Måste varit något blodkärl som sprack där nere för började plötsligt blöda. Skickade ut killen och sa på morgonen jag fått mens plötsligt på natten. Skämdes så otroligt mycket över att ha blött ner hans säng. 🙁 Jag och vännen har aldrig pratat om detta efteråt (hon blev inte arg eller något).
   – Tycker det är så otroligt fult med ”gingers” och är förvånad de inte alla färgar sitt hår/fransar/bryn.
   – När jag var typ 13-15 hängde jag på amerikanska musikforum och ljög om vem jag var. Jag snodde en snygg tjejs bilder och sa det var jag. Tyckte om att låtsas leva det livet.

   Svara

  Ska till Åre hela påskveckan🙈🙈🙈 bokat och betalt sen länge.!

  Hade ni åkt?

  Tror ni det stängs?

  Svara

   Nej du ska inte åka!!
   Håll dig hemma!

   Svara

   Vad säger experterna?

   Svara

   Åre kan bli samma smitthärd som Tyrolen!

   Svara

  Kan vi diskutera Therese Lindgrens obsession av sin tarmflora???

  Svara

   Det har gått överstyr haha. Jag tycker också det är intressant, är väldigt intresserad av kroppen och kost men det börjar bli väldigt tjatigt.

   Svara

    Ja alltså all cred att man går till djupet av något för att hitta problemet. Meeeeen att bygga om sin garderob till ett rum man kan göra kroppsscanning och diverse andra tarmflore-relaterade grejer i? Haha

    Svara

   Kul för henne att något intresserar henne så mycket. Kan dock inte låta bli att höra mina varningsklockor från min tid som ätstörd ringa. Förhoppningsvis är Therese frisk och kry men får dåliga vibbar av hela grejen tyvärr 🙁

   Svara

  När Annica Englund slutade att blogga fick hon endast 60 kommentarer till det inlägg där hon offentliggjorde sitt beslut. I vanliga fall knappt ett dussin, om ens det. På Instagram har hon över 130000 följare, men väldigt få som regelbundet lämnar avtryck. Bara en tanke.

  Svara

   Det är synd, gillar Annica på något vis eftersom jag följt henne sedan BB-tiden. Tycker verkligen hon borde fortsatt med bloggen, i min mening gör hon sig inte alls lika bra på youtube och i videoformat :/

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.