Öppet Spår – Coronafritt inlägg

Ett inlägg att diskutera Coronaviruset återfinns direkt under detta.

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

534 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hej! Jag undrar om det är någon mer här som blir deppig av solen? Känns som att det är så tabu, att alla bara pratar om att SÅ FORT dendär solen dyker upp så kommer livet tillbaka! För mig är det tvärtom, älskar mörker, regn, åska, och storm. Mår så mycket bättre då, kunna tända ljus i vardagsrummet, det blir mörkt fort så man somnar bättre, och man kan bära stickade tröjor varenda jävla dag. Så likaväl som vissa av er vill ta tips mot höstdepression så vill jag gärna få tips mot vår-och sommardepression. ❤️ Speciellt i dessa tider. Corona-ångest och sol på det, fyfan.

  Svara

   Förstår dig exakt! Mitt tips är väl att ta dagens situation som ursäkt till att vara inne och knarka serier. Man har en legitim reason liksom.

   Svara

   Älskar också regn, men samtidigt älskar jag solen också! Idag tog jag tillvara på den på ett sätt jag inte brukar göra. Kl 8 i morse åkte jag till ett naturreservat och gick en mil, fy tusan vad skönt det var!
   Men regn, ja det hindrar normalt sett inte mig från att gå ut heller. Och det är bästa vädret att spela fotboll i.

   Svara

   Nja, men ändå lite. Jag blir generellt gladare när ljuset återvänder, men som världens blekfis som haft hudcancer ökar ångesten och nojigheten så fort solen tittar fram. Tog jag solkräm på händerna? Sitter kepsen helt rätt? Är mina solglasögon verkligen uv-säkrade, tänk om dom fuskat? Kan jag gå i skugga hela vägen? Har jag tillräckligt många svala långbyxor och skjortor för att klara mig hela sommaren? Var har jag lagt min uv-tröja? Tänk om någon vill bada?! Osv osv i all evighet.

   Svara

   Tycker också solen matchar dåligt med Coronaångesten haha. Behöver regn o rusk så man kan få vara inne ifred.

   Svara

   Får vårdepression varje år. Älskar hösten.

   Svara

   Känner igen mig i allt. Blir t.o.m. nere när det snöar och allt blir så ljust. Har inget tips. Bara att stå ut. Snart är det höst igen 😊.

   Svara

   Jag avskyr sol och värme det är verkligen det värsta jag vet! Denna jävla hysterin när värmen kommer fram ökar stressen något enormt. Jag har ingen partner och inga vänner heller så medan alla lever livet under sommaren är jag ensam och blir bombad med glada bilder överallt. Underbart. Verkligen.

   Svara

    Samma här, helt sjukt vad alla går igång på den där jäkla värmen och stekiga solen 😐 Jag förstår inte grejen, svettas så fort man bara rör sig lite. Sitta still och svettas är väst. Dålig luft, får inget syre när jag motionerar. Uuuh låt det vara mulet och 15 grader hela sommaren!

    Svara

     Taaaack!! Exakt så!!

     Svara

     Känner likadant. Blir svimfärdig i sol och över 20+. Sen ser man sina grannar stå på huvudet i rabatter, måla och klippa gräs i gassande sol. Sitter i skuggan och förstår inte hur de orkar. Beredd att hälla en hink vatten över dem. Men de gör mig besviken och håller sig på benen.

     Svara

   Jag var sån men det berodde aldrig på solen utan ångesten av sommaren och allt vad det innebar, umgänge osv. Nu lever jag typ istället för sommaren just pga de underliggande problemen är borta. Så solen var inget problem i sig..

   Svara

   Åh, känner igen mig! Egentligen vill jag gilla sommaren, men nej med åldern har jag lärt mig att acceptera att jag gillar att byta om till mysiga hemmakläder, tända ljus, krypa ner i soffan och bara vara. Klä mig i stickat och kappor etc.
   Våren och ljuset gör att jag alltid börjar våren med en jättetrötthet…gäspar hela tiden. Känner mig allmänt nedstämd och ensam fast jag inte är det?! Långa varma dagar som stressar mig om att ”fånga dagen”. Vill ”gilla” att bada och sola men blir bara rastlös nu för tiden och gillar mer tanken av det än själva ”görandet”.
   Att gå upp kl 06 och det är blå himmel och sol och man ska jobba. Vad ska man ha på sig som så man inte blir en blöt fläck men samtidigt ser proper ut- för att sen komma på att man inte rakat sig och måste välja något annat som sen visar sig kräva en viss färg på BH som visar sig ligga i tvätten… Så skönt på hösten/vintern- ett par byxor och en snygg stickad tröja med ludna ben och en blå BH..

   Svara

   D-vitamin tillskott, motion, inget socker, bra sömn anor!

   Svara

   Hade samma när jag var yngre och fick fruktansvärda vårdepressioner. Gick över när jag började äta hög dos d-vitamin från oktober.

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Hej,

  Är det någon som känner till om det finns någon klinik i Sverige som utför c-vitamininjektioner? Vet att det finns i Tyskland men hittar inget i Sverige trots att jag googlat.

  Tack på förhand!

  Svara

   Vad är poängen?
   Överskott av C-vitamin kissar du ändå ut, ät lite apelsiner istället.

   Svara

    Eller en kiwi som innehåller ett dagsbehov av c-vitamin 🙂

    Svara

     Eller en röd paprika som innehåller 3x så mycket c-vitamin som en apelsin 🙂

     Svara

      Vitkål is the shit!!

      Svara

    Men det ska ju tex vara så otroligt bra med sådana behandlingar mot cancer

    Svara

     Har du cancer?

     Svara

     Så du menar att apelsiner botar cancer?
     Tror du får överväga att vara lite mer faktakritisk till dina källor.

     Svara

      Sluta! Kissar på mig….”så dy menar att apelsiner botar cancer? ” …hahahaha

      Svara

     Nu vet jag inte om du trollar med oss men C-vitamin är en antioxidant. Antioxidanter gör att cellförnyelsen ökar vilket kan vara bra eller iallafall ofarligt när man är frisk men eftersom det gäller alla celler innebär också att cancercellerna ökar när det finns sådana i kroppen. Så strunta i extra kosttillskott och nöj dig med normala mängder frukt och grönt.

     Svara

     Konstigt att min närstående aldrig fått sån behandling för sin cancer.

     Svara

   Googla antioxidanter och cancer och se vad dom nya rönen säger 🙂

   Svara

    Rön…. alltså inte vetenskapligt.

    Svara

     Jo vetenskapen säger att antioxidanter som kosttillskott göder cancerceller.

     Svara

   Varför vill du ha injektioner? Har du inte råd med mat? C vitamin går inte att få brist på så länge man äter frukt och grönsaker.

   Svara

    Kan hålla med dig om att behovet av vitaminer tillgodoses vid ’sunt födointag’. I min sits får jag inte i mig viktiga mineraler och vitaminer via kosten (äs) så får knapra tabletter. Tänker då främst på kalcium och kalium, något som är på liv och död för mig. Sveper bananer och annat innehållsrikt på kalium men då elektrolytbalansen rubbas dagligen för mig måste jag äta tabletter just nu.

    Svara

    Jag har råd med mat. I överflöd om man så vill.

    Svara

   Det finns en klinik i Falköping och jag har för mig att det finns en till, men jag minns inte var. Det finns en naturlig cancergrupp på Fb, kolla där.

   Svara

    Annars kan du köpa liposomalt C-vit, som är väldigt bra det med.

    Svara

   Ta max två c-vitamintabletter så har du slagit i taket för hur mycket du kan ta upp. Resten hamnar i urinen. Tro mig, har gjort tester på just hur mycket man kan ta upp och hur mycket som hamnar i urinen. Komplicerat sätt att bli av med pengar tänker jag.

   Svara

  Dokumentär man måste ha sett innan man dör?

  Svara

   Brexit-a British coup finns på yt🇬🇧😍

   Svara

   Blackfish på SVT play

   Svara

   Alla Air crash investigation avsnitten genom tiderna

   Svara

    Älskar också flygkraschprogram! 🛩💥

    Svara

     Nemen, det händer inte ofta, hej på dig 🙂

     Svara

      Hello sistah!

      Svara

      Mayday någon?

      Svara

       Jag jag jag jag jag

       Svara

     Vad tror ni hände med MH370?

     Svara

   Step into liquid

   Svara

   Out for blood in Silicon Valley (tror jag att den heter), en dokumentär om Elisabeth Holmes. Den går på HBO och är fascinerande.

   Svara

   Till min dotter! Finns på Cineasterna (logga in via ditt bibliotekskort)

   Svara

   Abducted in plain sight. Sjukaste jag sett (kanske liten överdrift, men nästan iallafall)

   Svara

   West Memphis Three

   Svara

  Hej, jag planerar att söka till Oxford nästa år och undrar om någon här pluggar eller pluggar där nu som vet hur man gör med svenska betyg och så när man ansöker? Om ni har fler tips så får ni gärna skriva dem med.

  Svara

   Ska stå pluggat eller pluggar*

   Svara

   Ingen aning, men lycka till i oxford!

   Svara

    Tack, får hoppas att jag kommer in!

    Svara

   Skulle höra av mig till en syv om jag vore du, så att ingenting blir fel! Lycka till

   Svara

    Njae, syvarna brukar inte veta något utan bara vara jobbiga, har inga bra erfarenheter av syv haha.

    Svara

   Inte pluggat där men pluggar på King’s och använt UCAS. Oxford ansökningarna stänger i Oktober (om jag minns rätt) så väldigt tidigt jämfört med andra skolorna som har deadline i Januari. Börja förbereda dig redan nu! Googla fram allt som går om ansökan, personal statement (så viktig!), intervjun osv. Ta också reda på vem du ska be om referenser och prata med dom. Tror man möjligtvis kan behöva översätta Svenska betygen till Engelska (alltså själva betyg pappret) ifall skolan vill se men är inte helt säker. Beror på vilket ämne du ska söka in på, men mina kompisar sökte in på Law och kuggade LNAT för ansökningarna var så tidiga. Om ditt program har ett prov du måste göra, öva en massa i god tid! Lycka till hoppas de går bra x

   Svara

    Vad pluggar du för någonting?

    Svara

     Jag pluggar law!

     Svara

    Tack, har redan läst om vad jag behöver på deras hemsida där man även ansöker. Ska plugga law och politics.

    Svara

     Åh kul, jag pluggar straight law. Ibland kommer man vela dö men de e kul!

     Svara

      Okej, på Oxford så heter det LawDrPhil! Men är King’s något du rekommenderar ifall det inte går vägen med Oxford? För vill verkligen plugga i England och behöver backups så om du vet andra bra skolor får du gärna berätta om dem, för for now har jag mest koll på Oxford då det är mitt nr1 alternative!

      Svara

       Jaa älskar King’s! Andra bra alternativ är både LSE och UCL. Sök till Cambridge med om du redan ändå söker till Oxford. Man får söka till 5. Jag visste för min egna del att jag inte ville gå på ett skituni i 3 år så valde alltså bara mellan dom bästa, och skulle nog inte gått på några andra än dom jag nämnde🙏🏻 I england är det också rätt viktigt att ha gått på bra uni om man sen vill ha jobb här.

       Svara

        Man kan bara söka till en av Oxbridge skolorna på ett år, så antigen Oxf eller Cam.

        Svara

         Helt fel!!

         Svara

        Ja det vet jag, men tack för tipsen, får man fråga vad dina betyg låg på? Ämne för ämne helst, är skit nojig över betygen så vill gärna ha något ex att gå på hehe😅 Så stressad, känns lite b att vara så stressad över Uni i 1an redan, ingen annan är det fattar inte hur de inte kan vara det🤷🏼‍♀️

        Svara

         Gjorde som sagt en Access kurs och hade SKIT betyg från gymnasiet, alltså inte ens en fullständig examen. På access kursen fick jag 42 credits at distinction och 3 credits at merit

         Svara

        hade du gett upp en helt universitetsutbildning om du inte kommit in på de ovan 🙄

        Svara

         Nej, hade bara väntat ett år till och sökt igen tills jag kom in

         Svara

       Men du ska alltså göra en doctorate eller bachelors?

       Svara

        Är bachelors grundutbildningen som man läser först och sedan masters va?

        Svara

         Ja bachelors först, masters och sen doctorate ifall man vill

         Svara

       Hur kommer det sig att ni ville söka till just de här universiteten i England? Extremt inspirerande så berätta gärna!

       Svara

        Ja det hela började med brexit som jag lyckades bli besatt av hehe, och sedan är jag bara oerhört fascinerad av UK och dess politik samt drottning och vill verkligen bo där och då jag vill jobba med juridik behöver jag plugga i landet jag vill bo och jobba i så då blir det naturligtvis England, the country of my dreams😍👑🇬🇧 Valet av Oxford är ju såklart att det är en väldigt prestigefull skola med en gedigen historik med tanke på alla som gått där I mean Isaac Newton, Thatcher och även BoJo haha! Svårt att förklara varför jag just vill gå på Oxford men är bara en dröm jag har!😍😍😍

        Svara

         Vad betalar du för utbildningen?

         Svara

          För law på King’s betalar jag £9250 per år (tre år).

          Svara

        För mig handlade det om att bli bäst. När jag var 16-17 och sa att jag ville gå på King’s så retade folk mig i skolan en massa och sa jag var för dum för att komma in osv. Fick inte ens en fullständig gymnasie-examen. Men visste vart jag ville nå, så jobbade skithårt för att komma in på King’s ändå och det gjorde jag. Allt som jag gått in med mentaliteten att ”det löser sig” och ser det som en självklarhet att det kommer hända, alltså att de ba blir så, inget alternativ, så blir det jämt så. Är väldigt målmedveten och tycker inte det känns värt att göra något om man inte lägger sitt allt på de! Går klart min law-utbildning till nästa vår och så kanske går jag någon masters (Cambridge eller LSE) men ultimata målet är en MBA på Columbia 🙏🏻

        Svara

         Får jag fråga hyr gammal du är?

         Svara

          Jag är 24 nu

          Svara

         Varför gå MBA när du specialiserat dig inom law? Arbetsmöjligheterna som jurist är betydligt större om du tar ut en riktig juristexamen istället som ger dig behörighet att arbeta som advokat, domare mm. Det kräver dock att du kommer in på en master som ger den behörigheten. Men lyckades du komma in på Kings utan gymnasieexamen så klarar du det säkert.

         Svara

          För jag vill troligtvis inte ens jobba inom juridik alls, har andra planer. I England kan man göra vad som helst bara man har en utbildning, spelar ingen roll vad man pluggat.

          Svara

          Vill nog inte ens bli jurist, jag kan jobba inom (typ) vad som helst trots en juristutbildning, spelar inte så stor roll i England.

          Svara

       LawDrPhil låter som en doktorsutbildning (ph d). Är du säker på att det är rätt?

       Svara

        Nej haha får verkligen titta vidare på detta! Har inte tänkt på det du säger men så är det säkert får titta närmare på kurserna.

        Svara

         Nej tänkte samma, på Oxford finns det bara Law LLB, med eller utan utbytes år. Finns ingen PPL eller dylikt

         Svara

   När jag läste min master i USA så översatte de betygen själva. Innan dess sökte jag också till ett universitet i England och de sa att de också översätter svenska betyg via ECTS. Så jag tror det brukar vara standard att universiteten själva översätter.

   Tänk på om du behöver någon IELTS intyg – sånt måste göras i god tid innan. Även personal statement och referenser som Anonym här ovan skrev. Det är nog det jag hade mest problem med när jag sökte till USA – främst för mina svenska professorer inte hade någon aning om hur man skrev en vettig referens 😅 Sen kan det vara värt att kolla själva ansökningsprocessen – kostar det pengar? Det gjorde det i USA (smärre chock haha) och tog mig minst 2 tim att göra. Vidare iom hela Brexit – gör det att det krävs någon extra dokumentation etc.

   LYCKA TILL!!

   Svara

    Brexit ska som jag förstått det inte vara något problem, kan vara så att avgiften blir dyrare men annars är det ingen skillnad om inte EU ställer till det då men lyssnar man på den brittiska regeringen ska det gå bra.

    Svara

    Blir nyfiken på var dessa professorer som inte kan skriva vettiga referenser finns? Den institution jag jobbar på har standardbrev, men naturligtvis blir de vagare ju sämre omdömde som ska ges. Har sett många referensbrev från våra utländska studenter och tycker de är relativt samma/standardiserade oavsett land.

    Svara

  Finns det några yrken där man på en daglig eller vecklig basis jobbar/har kontakt med polis- och försvarsmyndighet? Bortsett från jurist.

  Svara

   Spion.

   Svara

    Ändå drömyrke. Bond, Anonym Bond 😜

    Svara

     Jag har jobbat inom underrättelsetjänsten i många år. Ironiskt att inlägget publicerades 007.

     Svara

      😍

      Svara

   Ja eller någon annan form av kriminalitet som påverkar rikets säkerhet.

   Svara

   Kronofogden, socionom, tull, kustvakt, ordningsvakt, sos operatör

   Svara

   Gissar på socialtjänsten?

   Svara

   Jobbat många år med ungdomar i socialtjänsten. Mkt kontakt med polis då anmälningar till soc görs på alla under 18 misstänkta för brott samt då man gör yttrande till domstol när en minderårig ska åtalas.

   Svara

   Yrkeskriminell

   Svara

   Kriminolog

   Svara

  Du missade rubriken

  Svara

  Jag har upptäckt att kungliga operan har en playtjänst, och nu så tänkte vi vara några stycken i denna tid av stängda kulturevenemang köra en kväll med mat och opera. Någon som har idéer på mat för rätt stämning? Toast skagen givetvis och bubbel, men vad mer kan passa?

  Svara

  Har någon här pluggat i London?

  Svara

   Nej, men funderar på att plugga i England så vet en hel del om det är något speciellt du undrar över.😊

   Svara

    Vet du om alla antagningar är baserade på betyg eller har de även reella antagningar där man exempelvis får ha en antagninsintervju?

    När är sista dagen man får ansöka och hur gör man med betygen haha?

    Funderar på att plugga ekonomi där.

    Svara

     Du behöver ha A/B i ämnen som är relevanta för det ämnet du vill plugga samt ha ok (C typ) i övriga ämnen, du ska också skriva en uppsats om ämnet du vill läsa och ett personligt brev. Ett tips är att gå in på universitetets hemsida och läsa om vad som krävs. Du bör ha minst C i engelska också men det visste du säkert!😊 Lycka till!

     Svara

      I alla engelskalurser jag läst då eller?

      Tack detsamma 😘

      Svara

   Jag har pluggat här i 3 år.

   Svara

    Vad pluggar du? Är det svårt att komma in?

    Svara

   Jag gör det för närvarande, går juridik på King’s. Ansökningarna stänger i mitten av Januari. Du måste förbereda ett personal statement (en sida med info om sig, varför du vill plugga det du söker osv. Se till att göra det bra, det väger rätt mycket på din ansökning). De flesta skolorna har antagningskrav på deras hemsida (även Svenska betyg på en internationell sida oftast), vissa kan vara lite flexibla men försök ha dom betygen dom frågar efter. Gör också ett engelska prov (IELTS tex) och se till att få bra betyg där (skolornas hemsidor har exakta krav). Om du är på gränsen på att komma in så ber dom dig komma in på intervju. Vilka skolor har du kollat på?

   Svara

    Hur gjorde du? Tog du ett sabbatsår eller pluggade du direkt efter gymnasiet? För när man ansöker till brittiska universitet så är ju inte alla kurser klara om man vill börja plugga direkt efter gymnasiet alltså, hur gör man då egentligen?

    Svara

     Jag tog några år sabbatsår, hade skit betyg, och så gick jag en access to higher education kurs här i London året innan. Om du går klart skolan året innan du ska börja uni så skriver man in ”predicted grades” som din lärare ger dig på ansökan. Sen när man får svar (runt Feb-Mars tror jag) så svarar skolan antingen nej eller ”ja, OM du får dessa betyg” (tex AAB osv). Det heter en conditional offer. Sen då du får betygen på sommaren så skickar du in bevis till skolan på att du nått betygen dom sa du måste nå och så får du confirmation på din plats på uni!

     Svara

      Jag håller på att läsa upp några kurser för att få högskolebehörighet men ifall jag vill gå den här kursen i London för högre utbildning, hur gör jag då? Hur lång är den kursen och vad är antagningskraven?

      Jag har ju tyvärr inte höga betyg men vill plugga ekonomi. Hur lång är din utbildning?

      Tack för att du tar dig tiden 🙂

      Svara

       Ja men den kursen jag gick i London var ett år, man pluggade juridik (jättelätt nivå) för ville söka in på juridik sen, och den var för högskolebehörighet. Folk som inte gått klart gymnasium, gått länge sen osv. Jag hade liksom en halv IB utbildning att utgå från haha så de var skit, gick inte ens matte eller något i gymnasiet/IB. Fanns nog inga antagningskrav egentligen, dom ville bara se att man kunde skriva/tänka på en viss nivå (level 3, uni är level 4 första året) och sen typ en intervju för att se varför och vad du ville göra. Kursen kostar några tusen pund men ifall de e din första level 3 kurs så blir det gratis (blev så för mig). Jag gick på Kensington & Chelsea College och juridik-linjen var skitbra. Man var bara där 2 dagar i veckan. Jag gjorde också engelska och matte GCSE där samtidigt (skitlätt). Man kan lätt göra Access kursen och ha ett jobb samtidigt för att överleva. Väldigt många ”mature students” eller just såna som aldrig riktigt fixade gymnasiet går denna kursen. Tror unis har ett visst antal Access-studeranden de måste ta in per år för att vara fair. Jag älskade det och gillade att man fick så mycket vägledning ang UCAS ansökningarna osv!

       Svara

      Nu fattar jag inte riktigt vad du menar, kan du förklara det med betygen igen?

      Svara

       När du ska skicka in ansökan i Oktober, så måste din lärare ge dig betyg som hon ”uppskattar/gissar” att du kommer få som slutbetyg. Det heter predicted grades och det är dom du söker in till skolan med om du fortfarande går sista året utav gymnasiet när du söker in till uni.

       På våren då universiteten skickar ut svaren på ansökningarna, så säger dom antingen nej helt eller så säger dom ”jo, vi vill ha dig om du kommer uppnå dina predicted grades (eller så säger dom vilka minimum krav dom har för att du ska komma in, tex A i allt eller A i halva betygen och B i halva osv). Detta heter en conditional offer för du får ett erbjudande om en plats på universitetet om du uppfyller dom kraven de har satt åt dig.

       På sommaren när du får dina slutliga betyg så måste du skicka in dom till universitetet för att bevisa att du nått deras krav (alternativt inte nått). Om dom ville ha alla betyg A, och du fick alla A förutom ett B så kan dom ändå släppa in dig beroende på skolan, men de behöver inte göra det så satsa på att uppfylla alla krav helt som dom vill. När du skickat in dina slutgiltiga betyg och bevisat att du fått tillräckligt bra betyg så ger universitet dig en plats och så får du confirm att det är där du vill gå.

       Dock tror jag att för Oxford så behöver man gå på intervju också däremellan, så det är inte lika ”lätt” som för alla andra skolor.

       Svara

    Var det svårt att komma in på King’s?

    Svara

     Jag upplevde det inte alls svårt, eller ja det bara gick för mig haha men hade bra betyg på min Access to HE kurs och bra personal statement! Kom också in på City och Brunell, de va skitlätt.

     Svara

      Är du nöjd men universitet då? Kan du ha ett jobb vid sidan av eller är csn din primära inkomst? Tack igen för dina svar, det är flera år sen jag tog studenten (sista killen med IG-MVG) så jag har tappat koll lite haha.

      När kan man söka till denna access kurs då?

      Svara

       Ja det är jag! Jobbade förra året (mitt andra år) typ 36-40h i veckan och de var skitjobbigt för jag jobbade alldeles för mycket haha men typ 24h i veckan skulle jag säga går rätt bra! Skulle nog säga att rätt många har ett jobb vid sidan om. Levt på både CSN, samt att min pappa och min kille hjälpt mig (jobbar med honom ibland).

       Tror man kan börja kolla på Access kurser redan nu, jag sökte kanske i april-maj? Men fanns flera som hoppade på när det redan börjat. Min college var iaf väldigt avslappnad och de va int så formellt vad gällde ansökningar. (Vet inte hur de e på andra colleges dock, men tror inte det är så intensivt)

       Svara

        Får jag fråga vilket college det var? Ponera nu att det förhoppningsvis går vägen för mig med komvux och jag kan söka direkt till uni istället för access kursen. Har de bästa universiteten i England bara antagning via betyg eller finns det intervjuer också? Är det som i Sverige med olika urvalsgrupper? Vill så gärna men fan, betygen alltså. Så lätt att vara efterklok.

        Svara

         Ja, jag är samma anonym som skrev ovan hehe. Gick på Kensington & Chelsea College! Ja I feel you, kände samma. De flesta kollar nog mest på personal statement (en sida du skriver om dig själv och varför du vill plugga ekonomi osv) och betyg. Om man är på gränsen och dom inte kan bestämma sig om dom ska ge dig en chans eller inte så ber dom dig komma på intervju. Vet tyvärr inte alls hur det fungerar i Sverige då jag inte är Svensk men tror dom ba bestämmer ja eller nej beroende på om man möter kraven. Sen har dom väl lite så att dom måste ta in några från Access kurser, mature students, osv. Inte helt säkert men min gamla access lärare sa något om det. När alla accepterat sina platser (slutet av sommaren) och om man inte fått något/har bättre betyg än förväntat kan man också kolla på ”clearing” på UCAS där dom ”annonserar” om dom har platser kvar på programmen eller så ba ringa runt och kolla på olika unis, men man måste ha sökt in vanligt först.

         Svara

   Jag pluggade också juridik på King’s College, som skribenten ovanför! Var där 2012-2013. 👌🏼

   Svara

  Blev så glad när jag fick min deklaration igår – drygt 12 000 i skatteåterbäring!

  Svara

   Man ska inte bli glad av skatteåterbäring! Då har dina pengar legat utan ränta där du hade kunnat på några procent ränta eller börsuppgång.

   Svara

    Ja, eller minus 25,81% som OMXSPI står i just nu.

    Svara

    I teorin ja. I verkligheten hade man käkat upp dem alternativt så hade de hängt i garderoben.

    Svara

    Eller hur, tänker samma. Jag får 11500:- tillbaka i år, har både anställning samt eget AB och har visst dragit skatt i rena förskräckelsen förra året, jag brukar vara duktigare än så (jobbar som redovisningskonsult dessutom, pinsamt nog).
    Hade varit sjukt mycket bättre att ha satt de pengarna i arbete under året!

    Svara

    Fast? Vi som får tillbaka pga bostadsköp och ersättning för resor till jobbet då? Vi kan ju inte gärna göra nåt med pengarna innan vi får tillbaka dom i form av skatteåterbäring.
    Jag är skitglad över mina 27 loppor jag får tillbaka.

    Svara

   Äh, grattis och njut som du vill!

   Svara

   Grattis vad roligt 😊

   Svara

  Har någon här bra pluggtips som gör att man når höga betyg (läs A/B)?
  Samt hur jag ska få tillbaks min motivation?

  Svara

   Gymnasiet eller universitetet?

   Svara

    Gymnasiet

    Svara

     Finns en numera uråldrig bok som heter ”hur man får mvg I allt” eller så. Kolla om du kan få tag på den.

     Svara

   Lyssna ordentligt på lektionerna. Ta anteckningar, fråga lärare när du inte fattar. Planera ut din tid så du hinner plugga allt. Ta lite pauser på 5 minuter mellan seten då du Äta nått litet.

   Svara

   Läs böcker!

   Svara

   Tänk på framtiden och saker du vill göra, jag blir mer motiverad till att plugga när jag gör så! Mvh stressad tonåring som ska söka till teknikprogrammet till höst

   Svara

   Jag valde en folkhögskola i Rosengård. Enda svensk och fick högsta betyg i allt. Gäller att vara smart!😉

   Svara

    De låga förväntningarnas rasism …

    Svara

     Ja eller så går man efter betygstatistik. Visste såklart inte vilka elever som studerade där innan.

     Svara

   Menar inte det här drygt alls. Men var på lektionerna! Lyssna, gör alla uppgifter läraren säger, FRÅGA. Det är verkligen inte svårt att få bra betyg i gymnasiet om du är på alla lektioner, gör alla uppgifter du får, och frågar om du inte förstår.

   Svara

    Till att få medelbetyg ja, ska du ha de högre betygen som B och A så får du kämpa BETYDLIGT mer än så.

    Svara

     Beror väl på hur man är och hur lätt man lär sig.

     Svara

  Oh! Mordern i Midsomer (på 8an) har precis börjat om på säsong 1

  Gamla Barnaby är bäst 😁

  Svara

   Hear hear!

   Svara

   ÄLSKAR morden i Midsummer. Så mysigt! Om än förutsägbart! Nästan alltid avslöjas det att någon har utomäktenskapliga barn någon annanstans i byn, och allt som oftast slutar det med att de döda har något i munnen (vad är det för konstig fetish manusförfattaren har?).

   Svara

  Nu är Bianca i farten igen med sitt coronasnack på Instagram…. Jag gillade henne så mycket men nu är hon för mycket.

  Men ja, hon skrattar väl hela vägen till banken.

  Svara

   Haha hon sa något i sin vlogg häromdagen som fick mig att skratta. Minns inte vad nu bara för det, men kände där och då att hon bör inte prata om Corona…

   Svara

  Bloggbevakning hade ju jubileumskommentar idag och vi borde fira mer i vardagen tycker jag!

  Så jag och min partner firar att det är helg, att vi efter 5 år tillsammans fortfarande älskar varandra varje dag och att jag har fått mitt drömjobb efter 5 hundår!

  Så, vad firar ni?

  Svara

   Jag har startat AB, varit symtomfri från influensan i 48 timmar och fyller år imorgon!

   Svara

    Grattis 🎉🎇

    Svara

     Tack!

     Svara

   Brukar fira lillördag! Då blir det god mat och hemmaspa.

   Svara

    Firar alltså ingenting idag, om det var det du menade. Jag tolkade det som firande i allmänhet😊

    Hörde på radion en gång för några år sen något som har fastnat. Temat för morgonen på nån radiokanal var just vad man firade och en ringde in och sa att de firade tisdagar. Blev inspirerad och kände att ja, varför inte! Att ha något mitt i veckan att se fram emot.

    Svara

   Har kommit långt i pluggandet till ett nationella prov jag ska ha den 1 april… vilket skämt hahaha. det firar jag

   Svara

   Jag firar livet, solen, att jag orkar vara lite bakis, att jag fick träffa mina bästisar idag trots corona och att min syster skickade en film på sin utomjording hon har i magen.
   Tänk att våren är här ☀️

   Svara

    Underbar idé att fira tisdagar. Tycker personligen att tisdagar är veckans puckel! Efter tisdagar känns det som nerförsbacke till helgen liksom.

    Tillägg till mitt Tidigare inlägg: Firar också att vi (Jag å sambo) har börjat visa det civilkurage som vi pratat om att vi borde göra.

    Nu = sängdags!

    //ts

    Svara

     Personligen har jag inget emot tisdagar faktiskt, men kan ju bero på att jag har träning då. Annars tycker jag absolut att det är en toppenidé att fira något annat än födelsedagar och jul typ.
     Hade själv namnsdag häromdagen som vi firade igår, bara en sån sak, supertrevligt.

     Svara

  Vad är bättre att plugga – företagsekonomi eller nationalekonomi?

  Svara

   Hört att företgasekonomi e stressigt på annan nivå. Många jag känner som e företagsekonomer har gått in i vägen om man jämför med nationalekonomer.

   Svara

    Vad är det för skillnad på företagsekonomi och nationalekonomi?

    Svara

   Företagsekonomer går 10 på dussinet. Det är sånt som folk pluggar när de inte vet vad de vill plugga.

   Svara

   Om du är bekväm med mycket matte, ta nationalekonomi. Man får mkt mer jobbalternativ och färre konkurrenter. Speciellt som tjej. Nationalekonomi är krävande på högre nivå, iaf tyngre matematiskt jämfört med företagsekonomi.
   / Snart nationalekonom och kandidat i fek

   Svara

    Vad kan man jobba med som nationalekonom då? Är det typ börsen, samhällsekonomin…? Tack för svar!

    Svara

     Allt som en företagsekonom kan jobba med (förutom bokföring), och utredningar, mycket finansiella analyser, försäkringsbranschen, möjligheterna är ganska många. Kolla Anders Boegs cv tex haha. Men vi är 5 tjejer i min klass på c-nivå, alltså mest killar. Så satsa hårt och ta minst en master så kommer du kunna konkurrera ut dom flesta. Lycka till.

     Svara

      Det är ju bokföring som är roligt!

      Svara

   Du behöver inte fundera på det nu. Läser du ekonomiprogrammet så läser du en termin FEK och en termin NEK, sedan väljer du inriktning. Det är otroooligt stor skillnad, inte bara på FEK och NEK utan även på inriktningarna inom vart och ett av områdena. Jag älskar NEK men många, även de som verkligen gillar det, vågar inte köra vidare på NEK-spåret p.g.a. osäkerhet kring matten (svårare mer abstrakt matematik med mkt statistik & ekonometri i NEK jmf med FEK där det i princip är lite basic algebra och de fyra räknesätten som gäller). I min klass (i Lund) så valde ca 30 av 300 att specialisera sig inom NEK, resten valde olika FEK-inriktningar. NEK är ju ett akademiskt ämne på ett helt annat vis än FEK, som är mer ”jobba-i-näringslivet-inriktat”. Karriärmässigt väljer du det du gillar. Tycker du det är kul blir du duktig och duktiga engagerade människor kan alltid sälja sina skills . Men det behöver du som sagt inte fundera på ännu.

   Svara

   FEK: Du lär dig olika regelverk och hur du ska tillämpa dem.
   NEK: Du lär dig analysera utfall i samhället (samhällsutfallens orsak och verkan) utifrån vilka du skapar regler för att påverka samhället (eller åtminstone delar av samhället) åt det håll du anser vara gynnsamt.
   FEK är kul, mattnyttigt och tydligt.
   NEK är en superkraft. Du får röntgensyn avs väldigt mycket i samhället och du kommer bli en annan person. Din moral kommer att förändras (bli mer neutral). Du kommer att bli mindre dömande och mer analytisk. Intresset för att ha rätt slipas ned. Istället blir man mer nyfiken på hur man formulerar en bra fråga. Du kommer bli immun mot vad andra ser som motbjudande frågeställningar och istället tänka i termer av effektivitet (paretoeffektivitet närmare bestämt). Hur mycket är t.ex. den rätta nivån av miljöförstöring? Varför är fastighetsskatten den enda riktigt optimala skatten vi känner till (trots att den är superimpopulär)? Och hur kan det egentligen komma sig att banksektorn (egentligen finanssektorn) är världens tveklöst viktigaste bransch nödvändig att skydda till varje pris (den tar emot va… )? Det finns tydliga svar på alla frågorna och de är essentiella för att vi som art i dagsläget ska kunna överleva över huvud taget (i större antal i alla fall). Eller vad sägs om denna: Vad är det verkliga utfallet av ett ökat antal skillsmässor i samhället? Svaret är färre mord, specifikt mord där kvinnan mördar sin man. Detta är det enda utfallet man finner stöd för i datan. Ingenting annat!!! Jupp, världen är mycket mer kontraintuitiv än man tror och med tillräckligt mkt NEK i bakfickan kommer du att kunna se hur saker och ting verkligen är, snarare än hur de verkar vara (ofta helt olika ting) och agera därefter. Men NEK är också mer arbete (kräver att du tar på dig större intellektuella utmaningar) än FEK och är du inte ett mattegeni redan innan så behöver du slipa en del på den biten för annars blir det väldigt tungt och då blir det svårt att njuta av allt det roliga (envariabelanalys, flervariabelanalys, algebra & statistik är superviktigt att ha koll på). Lycka till. Du hör ju vilket lag jag är på … PS. Kan såklart utveckla den där skilsmässogrejen om någon är intresserad men tja, sanningen är att det enda som händer på samhällsnivå när fler skiljer sig (allt annat lika) är att färre äkta makar blir mördade av sina fruar. Hejjja skilsmässor med andra ord 🤷‍♀️

   Svara

    Godmorgon!! Utveckla den där skilsmässogrejen, tack! Vad intressant.

    Åh, blev ännu mer intresserad av nationalekonomi nu. Men jag är inget mattesnille alls (ironin att jag gillar ekonomi då haha) så jag vet inte. Jag vill ju inte kugga kurs efter kurs..

    Tack dock för ditt utförliga svar. Så pepp!🥰

    Svara

    R borde plugga NEK om det kan sänka hans fördomar och bli bättre på att inte se saker som han tror de är 😋

    Svara

     Vad menar du? Han?

     Svara

  Jag hoppas att många influencers drabbas ekonomiskt av corona-krisen (skadeglad) för att de ska vakna ur sin priviligierade hybrisvärld. Att de får avveckla sina företag och gå tillbaka till skolbänken. Denna kris visar oss att vi alla är sårbara på alla sätt, både ekonomiskt och utifrån ett hälsoperspektiv.

  Svara

   Elak du är. Tänk om det drabbade dig?

   Svara

    Jag menar mer att det ska drabba ”yrket”.

    Svara

     Men dom är ju sina ”yrken”?

     Svara

     Äsch , chilla? Influenser är inget yrke, de överlever inte länge. Det finns bara urymme för x antal som kan göra reklam för skräpklockor eller collagen från en död ko.

     Svara

   Öppet Spår ska vara Corona fritt

   Svara

   jag hoppas att den drabbar skadeglada och missunnsamma människor som du! Tycker du att det ska regleras av staten vilken typ av företag som är okej och inte? Ska staten reglera vilka företag som kan tjäna mycket pengar och inte? Vilka företag som överlever och inte? Eller hur menar du? Det enda rätta är väl att hålla marknaden fri så att efterfrågan styr marknaden? Nu tjänar influensers mycket pengar därför att den gruppen konsumeras av så många människor. Även av dig antar jag eftersom du är här? Eller du kanske tycker att de ska arbeta gratis?

   Svara

   Stackars alla lärare! De kommer bli utbrända av att försöka lära dessa utseende- och jagfixerade bimbos skillnaden mellan de och dem och hur man skriver en mening med korrekt meningsbyggnad samtidigt som de, för femte gången på trettio sekunder, ber dessa framtida hjärnkirurger att lägga ner mobilen och sluta ta selfies.
   There, I said it.
   Ja, jag var elak.

   Svara

    Just den saken är en ickefråga numera då ordet dom är officiellt infört i det svenska språket sedan länge… 😉

    Svara

     Säg det till alla som envisas med att skriva dem i tid och otid. Är du osäker, skriv dom!

     Svara

   Jag är ledsen att säga det, men i kristider blir det än mer viktigare för företag att nå ut till folk.
   Marknadsföringsbudgeten tenderar att växa i och med en lågkonjunktur, så vi kommer inte se en minskad efterfråga på influencermarketing. Snarare tvärtom.

   Svara

   Tips, lägg din energi på att förverkliga dig själv ist för att önska olycka åt andra

   Svara

  I öppet spår för ca 2 veckor sedan skrev jag om att min mamma nyss hade fått en stroke och såg att jag fick en del fina svar 💕 Idag är det 2 veckor och 3 dagar sedan och hon har överlevt stroken och lunginflammationen samt har blivit utskriven till ett omsorgsboende då sjukhuset fick massa corona-fall.

  Under några dagar på sjukhuset var hon rätt pigg, pratade, åt, var vaken några timmar i stöten ect men de senaste dagarna har hon sovit nästan dygnet runt. Är det någon som vet om detta är normalt efter en stor stroke? 🙏😔

  Supertacksam för alla tips!! ❤

  Svara

   Ja det är väldigt vanligt med en enorm trötthet efter en stroke.

   Svara

    Tack! Är det vanligt att det går upp och ner?

    Svara

   Skönt att hon fått komma till ett boende. Min pappa var i omgångar inlagd på neurologen och det var riktigt jobbigt. Tyckte boendet var mycket lugnare. Hoppas hon blir piggare snart igen.

   Svara

   Exakt, hjärntrötthet. Fullt normalt

   Svara

    Tack! Är dock orolig för vad det innebär för henne, igår hade hon knappt rätt i sig någon mat för hon bara sov…

    Svara

   Ja det är vanligt. Sömnbehovet kommer fortsätta vara större framöver, då hjärnan behöver vila och alla intryck tar mer energi än innan.

   Skönt att höra att det är påväg åt rätt håll iaf💚

   Svara

    Tack snälla! Jag blir så orolig… Typ som igår när hon i telefon orkade säga 4 ord och sen somnade med mig i örat 💔 Vill ju att hon ska få rehab iom att hennes kropp är väldigt påverkad av stroken, nu är hon i behov av hjälp för ALLT. Men förstår att hon måste vila också ❤

    Svara

   Har jobbat som arbetsterapeut på en strokeavdelning och balansen mellan rehab och vila är superviktig. Som flera redan skrivit ovan behöver hjärnan vila mer än vanligt då den utsatta för skada. Däremot även viktigt att komma upp under dagen och beroende på vad för symtom din mamma fått även träna de funktioner som kan ha försämrats i och med stroken.

   Stor kram till dig!

   Svara

    Tack för ditt svar! Jag undrar dock hur hon ska kunna få träning när hon bara sover… Hon äter knappt och vill bara sova. Efter stroken har hon afasi (svårt att forma orden, ej förvirrad för övrigt) och svårt att svälja (äter trögflytande mat) samt är halvsidesförlamad. Eller tänker man att hon behöver vila nu och få träning när hon har en bra dag?

    Svara

  kalla lakan och kuddar. Hur kommer det sig att när jag ska sova att påslakan och kuddar är så kalla.? Tycker det är jättejobbigt. Har syntet och vill inte ha dun. Ska köpa nya.

  Svara

   Värmefilt att sova på, eller bara värma upp säng2n med?

   Svara

   Menar du att påslakanet och örngottet är i syntest? I så fall rekommenderar jag bomull.
   Tycker du att det är jobbigt att tyget känns kallt mot kroppen kanske en vetekudde i sängen innan du lägger dig kunde kännas skönt? Eller en tunn bomullspyjamas så att du inte har direktkontakt.
   Kanske en varm dusch innan läggdags då att du är ordentligt varm?

   Svara

    Nej täcken och kuddar i syntet. Men varför så kalla. Hade värmefilt men den började brinna. Hatar verkligen att frysa. Påslakan i bomull. Vadå har ni andra det inte så. kan det vara drag från fönstret?

    Svara

     Sängkläder i linne!

     Svara

     Nej jag upplever inte det alls och vi har ändå alltid sovrumsfönstret på glänt. Jag är inte särskilt varm av mig i övrigt, men i sovrummet vill jag ha svalt, på gränsen till kallt och sova naken.

     Svara

     Jag har ett set med lakan i sammet som jag nyligen köpt. Jag sov med det några nätter och tyckte det var ovanligt varmt mot huden så använder det inte längre. Testa det.
     Annars har jag alltid värmefilt att värma upp sängen med. Den gamla brann ett hål i men den nya har hållit 2,5 år nu.
     Vetekudde är ju bra för det brinner inte.
     Men tror främst att det är du eller rummet som är kalla.

     Svara

   Blås med hårtork nån minut eller två.

   Svara

   Sov i pyjamas

   Svara

   Värm en vetekudde och lägg i sängen 10 minuter innan du ska lägga dig. Blir varmt och skönt!
   Sen när man lagt sig kan man flytta runt den lite där det känns kallt.

   Svara

  Jag undrar lite över allt med Isabella Löwengrip, det där med uppblåsta siffror och hur det påverkat relationer, osv. Jag antar att hon även ljugit om sådant och förstorat upp sig själv till andra utöver annonsörer och media, t ex. vänner mm? Man måste väl löpa hela linan ut med lögnerna för att inte riskera att information läcker?

  Kom att tänka på det då jag reflekterade över att hon inte umgåtts med Annie Lööf, Foppas tjej på länge (ursäkta, har glömt namnet, jag vet att hon är en egen person), osv på länge, och tanken slog mig att många vänner kanske inte vill finnas kvar efter en sådan grej, delvis för att man kanske känner sig lurad, men kanske också för att man skäms över att förknippas med sådant beteende? Även prinsessan Sofia hängde ju med henne vid något tillfälle, tänker att det kanske inte är något som kommer hända fler gånger?

  Svara

   Känns som att alla dom drog sig undan direkt när hon började visa upp dom som ”kända kompisar.” De måste förstått att relationen inte var äkta, det med prinsessan Sofia var ju extra pinsamt…

   Svara

   Du tänker för mycket

   Svara

    Du tänker för lite. Jättebra med människor som faktiskt TÄNKER och funderar.

    Svara

     Haha självklart på viktiga saker, men inte på Isabella

     Svara

   Jag har sett dem tillsammans men nu har ju inte AL träffat så många på länge på grund av att hon varit på neo. Jag har även sett IL och S tillsammans fast de var ett gäng på kanske fem inte bara de två just då.

   Svara

    Aha intressant! Kanske har de bett henne att inte lägga upp bilder från när de hänger då. 🙂 Tack för svar! Blir glad av att höra detta!

    Svara

  Kan någon lärare här hjälpa mig med att Ge Mig anledningar till varför jag borde plugga till lärare och varför ni tycker jag inte borde det. Är det verkligen så illa? Varför är det så hemskt?

  Svara

   Jag älskar eleverna och egentligen arbetet. Jobbar i högstadiet. Tycker om att planera och utföra lektioner i klass, göra de anpassningar som krävs i klassen samt mitt mentorskap. MEN löneutvecklingen är obefintlig, precis som att utvecklas ”intellektuellt” tid för kurser etc finns inte. Jag HATAR också allt det andra: individuell undervisning med elever, jaga elever som skolkar, jaga föräldrar till elever som skolkar, jaga rektorn för stöd, inte ha tid att gå pp toa, obetald övertid typ dagligen, nationella prov, se hur ungdomar mår sämre och sämre… jag har jobbat nio år och kommer söka mig vidare.

   Svara

    Spännande att man kan vara så olika, allt du skrev att du hatar älskar jag med med arbetet, och tvärtom. (Förutom faktumet att eleverna mår sämre som du nämner). Nu är ju iofs jag inte utbildad lärare men arbetar på en resursskola med totalt 37 elever så det är ju en stor skillnad på ditt och mitt arbete, även om även jag har pedagogiskt ansvar 🙂

    Svara

     Ja vi säger ofta det på min arbetsplats. Tänk om man fick göra det man tycker är kul/är bra på. 🙂
     Hoppas att du får hjälp från din arbetsgivare att plugga till lärare på arbetstid så att du kan fortsätta göra skillnad. (Obs! Menar inte att du nödvändigtvis behöver utbildningen dör att bli bättre men kanske för att få fast jobb.)

     Svara

   Du ska läsa till det du känner att du brinner för. Genom att ha lärare som brinner för sitt yrke, engagerar sig så får vi barn som kommer lära sig otroligt mycket.

   Tycker inte du ska fokusera på det negativa? Det finns negativa saker med alla jobb.

   Du ska arbeta med det du vill. Du har en möjlighet att förändra det du tycker är tufft/utmanande/jobbigt. Du kan bli fackligt ombud, då får du djupdyka i regler och kam sätta stopp för vissa händelser.

   Svarade dig igår med – vill du plugga till lärare, så självklart ska du göra det! Hen som kommenterade att du inte borde plugga till lärare – ja. Skittråkigt.

   Vill du bli lärare, så bli det – och ha en positiv inställning och gör ett kickass bra jobb!

   Lycka till!
   Mvh en annan lärare

   Svara

    Det går inte att förändra läraryrket. Det styra på så höga nivåer med skolverket i spetsen. Eller varför inte en utbildningsminister vars enda erfarenhet av skolan är när hen själv var elev?

    Visst det går att kriga sig rakt in i väggen med att arbeta fackligt eller försöka påverka sin kommun/huvudman man vill du förändra skolan får su bli politiker.

    Svara

     ”Tillsammans är vi starka”. Orkar inte ens gå in mer i detta.

     Gör vafan ni vill, nu pallar inte jag med era negativa kommentarer mer 🙃

     Trevlig helg!

     Svara

      Men orka med dig. Folk påpekar stora systemfel och du bara ”var inte så negativa”.

      Svara

   Gymnasielärare här. Jobbar på resursstark skola i socioekonomiskt välmående område med överlag ambitiösa elever.
   + enkelt älska mitt jobb i och med att det är så mycket man får gratis när det går bra för skolan, eleverna osv. Framgång föder framgång. Så var man jobbar socioekonomiskt måste man vara på det klara med, vad man föredrar och var man kan få jobb. Gymnasiet är lättare än grundskolan (råder ju ej skolplikt) så man behöver inte jaga elever på samma sätt. Se över vilka ämnen du väljer också, det påverkar både arbetsbelastning och utsikter på arbetsmarknaden. Det tog mig många år innan jag fick en bra balans mellan jobb och fritid men nu innebär det en hel del frihet mellan de mer och mindre arbetsintensiva perioderna. Loven kan man inte klaga på heller (men din semester är styrd, saftiga löneavdrag om du vill vara ledig annan tid). Sedan är eleverna helt underbara och man får vara med dom under en intressant period i deras liv vilket är häftigt.
   – är du inte duktig på ditt jobb blir det SKITsvårt (så klart). Tror du att du har kombinationen av social begåvning/pedagogiska skills så kommer allt bli mycket enklare. Sen så är tonåringar tonåringar, man får vara beredd på allt, men det är en del av charmen också. Skolverket är ett skämt (kursplaner för många kurserna är inte realistiska. De håller emellertid på att revideras nu). Man begravs av arbete om man inte kan begränsa sig.

   Jag kan inte tänka mig ett roligare jobb, jag är otroligt lyckligt lottad.

   Svara

   Det jag älskar med läraryrket är det som många säger är jobbigt/ att man gör så många saker på en dag. Alla relationer med barn och föräldrar. Att vara en viktig trygg person för den som behöver det. Att hjälpa, fostra och stötta.
   Att se mina elevers framsteg och utveckling.
   Nu jobbar jag i särskola i en utsatt stadsdel så jag har inte så mycket lektioner att planera. Skulle dö av tristess om mitt jobb bara var att planera, undervisa och rätta prov.
   Det fina med lärarjobbet, tycker jag, är att det aldrig blir tråkigt eller enformigt. Du vet aldrig hur din arbetsdag kommer bli när du går till jobbet på morgonen.

   Svara

   Jag är lärare i gymnasiet och var rätt skeptisk under min studietid men allt överträffar mina förväntningar. Jag tror det beror mycket på var man jobbar men jag uppskattar att det är hög akademisk nivå hos kollegor, fria arbetstider, roliga elever och man får vara väldigt kreativ. Har upplevt att man kan få ta mycket plats och utvecklas på arbetsplatsen om man har det drivet. Samt har haft en löneutveckling på 12000kr på 4 år utan några tillägg. Så är väldigt positivt överraskad 🙂

   Svara

   Jag skulle inte rekommendera någon att plugga till lärare.
   Jag tycker supermycket om mina elever (jobbar på högstadiet), men yrket är ett skityrke. Du blir behandlad som ett tjänstehjon av föräldrar och alla vet allt och kan allt bättre än du själv. Du är ju bara en lärarjävel som inget förstår. Dessutom är det ständiga neddragningar (vilket i budgetar kallas ”effektiviseringar”), vilket gör att du får sämre förutsättningar på jobbet. Detta ska enligt politiker och skolutvecklare lösas genom att du ”jobbar smartare”. Jag har jobbat som lärare i tio år och hittills har ingen kunnat förklara för mig vad ”jobba smartare” betyder i praktiken.
   Du kommer bli ansvarig för världens alla problem (ett förslag är att du måste se till att ingen radikaliseras och går med i IS).

   Det är ingen slump att Sveriges lärare flyr sina yrken. Var tredje lärare byter karriär och vi har en akut lärarbrist jag inte ens vågar tänka på. Ge dig inte in i detta. Välj något annat. Det skulle jag ha gjort.

   Svara

  Hej!

  Är det någon som hört eller vad vad Hanna & Amandas kris innebar? Mer ordagrant än att bolagen gick i konkurs.
  För någon podd sedan sa dom: ja ni vet ju vad krisen var… men jag har nog missat det.
  Dom har pratat om och sagt att; en vacker dag ska vi berätta allt. Om alla drev, hur dom mådde osv.
  Har dom det nu? Vilket avsnitt är i såfall det?
  Tack på
  Förhand!

  Svara

   Nej det dom har inte berättat om vad det var än.

   Svara

   Deras salonger gick omkull och de säljer väl inga kläder längre.

   Svara

  För er som letar efter sköna, snygga, enkla och relativt billiga träningbyxor – VARSÅGODA:

  https://se.gymshark.com/products/gymshark-training-leggings-black

  Önskar att jag hade blivit tipsad om dessa tidigare haha 🦈

  Svara

   Älskar människor som du.

   Svara

    😃😃😃

    Svara

   Tack! Är faktiskt på jakt efter nya!🥰

   Svara

    Alltså du kommer inte att ångra dig! Jag är kräsen med byxor, det ska inte vara konstiga sömmar så man får camel toe, de ska inte vara för långa i benen (jag är 163 och de sitter perfekt!). Nämen de är sååå sköna! Och ”billiga”. När jag skulle köpa nya stod det mellan att chansa på dessa eller att köpa ett par för typ 300kr på HM.

    Chansade och funderar på att köpa i nån kul färg med. De är squatproof med! Jag blir mer peppad på att träna med ”riktiga” byxor 😂

    Okej onödigt lång kommentar om ett par jäkla brallor. Dag 10 i corona-karantän, är så socialt törstig så det finns inteee haha

    Svara

  Undrar över beroende av Stilnoct. Jag har tagit dem litegrann då sömnen strular rejält. Kroppen kan inte sova eller varva ner och problemet är förra år gammalt.
  Hur vet jag om jag blir beroende? Får man abstinens Typ huvudvärk eller förlorar man bara förmågan att somna utan dem?

  Svara

   jag kan inte sova utam dom

   Svara

   Om jag var dig skulle jag prata utförligt om hur du tar dem med din läkare, om du litar på hen(superviktigt). Tänker att läkaren säkert kan hjälpa till med att lugna dina tankar kring det alternativt hjälpa dig finna en lösning. Om du känner att personen inte lyssnar fullt ut på det som du säger, be om att få prata med någon annan för att få en mer komplett bild. Obs att jag tycker att du absolut kan kolla med oss andra. Jag är ofta orolig (Se lätt paranoid) för att bli orolig för att bli beroende av något och haft turen att bli lugnad av vissa läkare. Önskar att du också kan få den upplevelsen ❤️

   Svara

    Ok jag råkade skriva fel. Jag är inte orolig för att bli orolig. Jag är orolig för att bli beroende av något.

    Svara

     Jag är beroende av Stilnoct. Ska prata utsättning på läkarbesök i maj. Har dubblerat min dos pga ökad tolerans. Effektiva, men luriga piller det där.

     Svara

      De gånger jag haft slut på dem är det ångest och vakna nätter. Ingen huvudvärk eller annat fysiskt.

      Svara

       Är ångesten typ kemisk och orsakad av avsaknaden av preparatet tror du? Som en typ av antändningsångest eller är ångesten mer psykologisk pga känslan att vara utan tabletterna och behöva uthärda natten ändå?

       Svara

        Båda delar tror jag. Hög puls och inre stress. Tankemässig fixering. Är en beroendetyp likt min ena förälder.

        Svara

         Låter jobbigt. Lider med dig! Tack för att du berättade och beskrev hur du upplever det.

         Svara

          Svara

    Vad skönt att du fått träffa läkare du kan känna den tillförsikten till. Min egna erfarenhet av det är att läkarna är hysteriska kring dessa beroendeframkallande läkemedel och att det inte går att föra en dialog kring det. Jag har hört att man kan få beroende efter fyra dagar i vissa fall men jag har tagit 5-10mg i 7-8 veckor som mest och ändå kunnat sova utan minsta beroende efter det.
    Men ja, jag blir såklart rädd att det plötsligt slår till och att man sen inte kan sova själv eller att man får abstinens, men vet ju inte vilket av dessa besvär man ska var uppmärksam på.
    Är också rädd att en läkare ska skriva i journalen att man ”pratat om oro för beroende” och att det liksom förstoras upp av andra läkare framöver, som att man får en stämpel om man nämner ordet beroende.
    Menar ju inte att jag tror jag är beroende, men de kanske kommer vrida o vända på det.
    Tack för dina ord.💕❤️

    Svara

     Ja efter lång tid fick jag en överläkare i psykiatri som det känns helt rätt med. Före henne hade jag en läkare som jag fick ångest av bara genom telefonsamtal. Har jag inget förtroende för läkaren så vill jag inte blotta mig för mycket. Nuvarande läkare är genuin och empatisk.

     Svara

      Nu har det nog blivit lite fel med svarsfunktionen. Det är inte jag som skrev det här om förstående läkare som skrev det här ovan. Glad över att du också har fått hjälp såklart.

      Jag hoppas att du får en förstående läkare för då kan du även ta upp oron om att det ska tas upp i journalen. Försök trycka bort oron tills du finner rätt. Det finns en anledning till att du fick din medicin. Tänk att den har varit/är din krycka just nu. Till slut kommer du att kunna gå utan den. Om du haltar i början betyder inte det att du måste ha den ❤️

      Svara

       Ja det blev lite snurrigt men jag hänger med i vem som är vem trots många anonyma.😅

       Kloka ord från dig! Jag ska minnas dem när jag väl pratar med en läkare om detta. ❤️

       Svara

   Varning varning för Stilnoct! En väninna till mig har varit svårt beroende av dem i flera år. Hon har varit på rehab flera gånger utan att lyckas bli drogfri så nu har hon även förlorat jobbet. Även de ”värsta” heroinisterna varnar för denna drog!

   Svara

    Oj det låter illa! Blev lite nojig nu. Men hur mycket tog din väninna?

    Det märkliga är att jag ätit dem vid behov i flera år men väldigt lite, jag typ ett paket 30 tabletter á 10g på ett år, som jag delar till en halv tablett per natt och jag får ingen tolerans. Har aldrig behövt gå upp till 10 mg som de säger att man till slut får göra pga ökad tolerans. Tar dem lite oftare senaste året men i perioder när jag mår bättre sover jag bra utan tabletter.

    Vill såklart inte bli beroende men jag blir sämre i min hälsa när jag sover uselt och klarar varken jobb eller enkla personliga vardagssaker.

    Svara

     Hon tar massor. Flera tabletter, dag som kväll/natt. Hon bor inte i Sverige, så det finns ingen registrering och det är möjligt att gå till olika läkare och olika apotek. Jag törs inte ens gissa hur många tabletter hon tar per dygn, men det började ju som en låg ”normaldos” vid sänggående…

     Svara

     Nu är det jag med beroendet igen. Utifrån mitt medicinerande så verkar ditt brukande väldigt lite. 30 tabletter räcker 15-20 nätter åt mig. Jag har hållit på i 20 år i stort sett dagligen. Tror inte du behöver oroa dig som läget är idag.

     Nu börjar jag bli lite lullig och ska sova. Natti natti!

     Svara

     Som en som räknas som ”de värsta heroinisterna”, eller nåja f.d sådan iaf så vill jag ändå nyansera lite. Stilnoct är en svag bensodiazepin, den svagaste ihop med imovane, och man brukar kalla dem kusin till benzo just för att de inte är så starka. Jag har aldrig hört någon varna för denna drog mer än någon annan, just för att den är så mild i jämförelse med xanor, stessolid, iktrovil osv. Med det sagt är den såklart inte ofarlig, inga narkotikaklassade mediciner är ofarliga och man bör vara uppmärksam.

     Det är stor skillnad på att utveckla en beroendesjukdom och missbruka dem mot att bli fysiskt beroende för att man tar regelbundet pga sin sömn. Din vän hade antagligen blivit missbrukare vilken substans hon än börjat med, då hon uppenbarligen tar dem för att dämpa något och få en kick. Missbruk är alltid ett symptom på något annat.

     Jag har människor i min närhet som tagit flunitrazepam (gamla ryhypnol, kallad våldtäktsdrogen då den är så stark) som sömntablett i 30 år, aldrig höjt sin dos och sedan slutade (med stor oro efter att hört mig beskriva benzoavtändningar) och mest kände sig lite lättirritetad, mer oro och sömnproblem ett par veckor. Det går helt enkelt inte att jämföra, jag skulle få abstinenssymptom efter några dagars användning idag för att min hjärna utvecklat en kognitiv funktionsnedsättning iom missbruket och därmed har en känslighet mot substanser.

     Till dig som tar det som sömnmedicin: Var noga med att inte höja dosen stup i kvarten för att få effekt och inte ta dem för att du mår psykiskt bättre. Det är då du riskerar att utveckla ett missbruk. En abstinens för en missbrukare är inte samma sak som en abstinens för någon som slutar med sin medicin, då det förstnämnda har flera andra psykologiska effekter som påverkar, en ökad tolerans och en blandning av psykiskt och fysiskt beroende. Mao det som är en beroendesjukdom.

     Det är nästan oundvikligt att inta känna av om man slutar med en medicin man tar på regelbunden basis. Jag som varit läkemedelsberoende i tio år skulle dock inte påstå att stilnoct är något att oroa sig för, så länge du tar dem av ”rätt anledning” och inte för att du mår bättre psykiskt. Sömn är så jävla viktigt att man ibland måste välja vad som är värt mest. Du är redan uppmärksam och med det kommer du långt, första gången jag testade benzo var min tanke ”om jag kan må så här bra istället för sorg, depression och ångest. Varför ska jag inte?”. Det fanns inte i min värld att inte ta något som fick mig att må så mycket bättre även om jag alltid varit anti droger. Och jag tror det är skillnaden på dig och mig, att du redan är uppmärksam och den tanken inte ens fanns i min världsbild.

     Svara

      Ja, jag har ju förstått att hon är ”missbrukartypen” och känner andra som blivit rädda för Stilnocts påverkan på dem och tagit tabletten en eller två gånger, men aldrig mer. Min väninna gillade den flummiga effekten…

      Men men, jag känner flera som blivit rekommenderade Stilnoct av svenska läkare ”då man inte kan bli beroende av det”. Man kan inte alltid lita blint på läkare.

      Svara

      Tack för att du delade med dig av din synvinkel. Det gav mig mycket!

      Svara

   Hur länge har du tagit Stilnoct och i vilken dos? Sitter själv i abstinens efter att ha tagit Nitrazepam (15mg, maxdosen är egentligen 10mg) i fem månader.

   Har provat Imovane och Stilnoct tidigare och de två är inte fullt lika beroendeframkallande som rena bensopreparat 🙂

   Svara

    Jag har tagit det väldigt sparsamt i flera år men efter att min hälsa och sömn förvärrats i höstas tar jag det oftare nu. Kan vara utan i två veckor men sen kan jag behöva det dagligen i några veckor. Som längst tog jag det 7-8veckor i sträck i höstas 5 mg per dos men har varit utan det under perioder efter det. Så än så länge är min sömn inte beroende av dem men vet ju inte hur ett beroende av dem kan kännas.

    Har ätit benso, oxascand, också. Även där restriktivt och ingen hög dos men upplever ingen toleransökning som de säger kan uppkomma efter bara några dagar.

    Svara

    Hur känns din abstinens?

    Svara

     Okej. Utifrån det du beskriver så ska det inte vara nån fara. Det du ska vara uppmärksam på är om du får sämre effekt av tabletterna (man brukar då prova ca 2 veckor utan för att se om tabletterna återfår sin verkan) och om du behöver gå upp i dos. Alla narkotikaklassade sömnmedel är ju till för att ta i kortare perioder och jag tycker du verkar sköta det bra 🙂 Är dock ingen läkare, refererar till min + lång erfarenhet av psykiatrin, så att du är med på det.

     Jag åt Imovane i samma utsträckning som du gör med Stilnoct och då var det ingen fara förutom att tabletterna fick mindre effekt efter ett tag. Det dåliga är om man äter under längre perioder och behöver dosöka hela tiden.

     Abstinens kan skilja sig beroende på vad man tar. Jag slutade med Nitrazepam cold turkey så jag fick mer symtom än om jag skulle trappa ur den sakta så klart 🙂 Första dagen var värst men redan under kvällen samma dag så hade de värsta skakningarna lagt sig. Jag svettades kopiösa mängder främst under natten, fick ryckningar i kroppen och blev rastlös samtidigt som jag fick mer oro och ångest. Till en början sov jag som en stock (sjukt nog) innan sömnen sen blev sämre igen.

     Idag är jag sjuk i influensa så jag har svårt att veta om jag har abstinens fortfarande eller om det bara är sjuksymtom kvar. Har gått två veckor sen jag slutade 🙂

     Svara

      Jag hade nog trott att de där 7-8 veckorna skulle ha lett till ett behov av dosökning Med tanke på att de varnar så stort för stilnoct och då jag nånstans hört att bara några dagars användning kan ge beroende. Men det kanske är för kort tid?

      Hur som helst, ska fortsätta vara försiktig och minnas alla era ord om era erfarenheter.

      Tack!❤️

      Det har bara hänt ett fåtal gånger i helt olika perioder att en halv tablett inte tagit så jag fått ta en hel. Kvällen därpå är det inga problem att somna på en halv igen. Nästan som kroppen Har haft olika mottaglighet beroende på något annat.

      Svara

       Tolerans är ganska individuellt, för vissa går det snabbare än andra. Skönt att du inte verkar vara en av dom 🙂 Jag upplever mig själv som en som har lätt att bli beroende, efter nån månad eller två så slutar tabletterna ge effekt.

       Hoppas det kommer fortsätta gå bra och toppen att du är försiktig! ❤

       Svara

  jag har fläckvist håravfall. nu har frisören rakat av det lilla som fanns och jag har skaffat peruk. nån mer med peruk? hur länge tar det att vänja sig?

  Svara

   Det tar tid att vänja sig med alla förändringar :/ Se till att gå till en perukförsäljare där du kan måttbeställa en peruk utifrån dina mått. Jag upplever att det är värt att ha äkta hår i förhållande till syntet hår.

   Jag har levt med håravfall från att jag var tonåring, är strax över 30år nu. Har nog inte accepterat att jag inte kommer få tillbaka mitt egna hår, men livet fortsätter även fast vissa dagar är tuffa.

   Svara

   Jag har ingen erfarenhet av peruk men skulle ändå vilja tipsa dig om två att acceptera förändring som brukar fungera för mig. 1. Sitta och kolla mig i spegeln ett bra tag, tills det inte känns konstigt längre. 2. Inte titta mig i spegeln alls efter det (också på ett bra tag,) Tips två brukar göra att jag helt slutar tänka på det sedan.

   Svara

  Skulle ni ta illa upp om er kille/man likeade instagrambilder på heta tjejer ifrån gymmet han tränar på, alternativt följde deras konton? Mvh, orimligt(?) kränkt flickvän.

  Svara

   Beror väl på hur er relation ser ut i övrigt och hur trygg du är i dig själv? Jag vet inte… sociala medier ställer ärligt talat med mycket skit imho

   Svara

   Jaaaa. Eller okej beror på vilket gym. Vanligt gym (typ sats osv) så verkligen ja. Håll till dig själv varför vet du ens någon random rump-tjej från gymmets insta? Han är ju där för att träna inte ragga. Från hans fighting-gym? Nää. Där e dom alla bara för att fightas och man pratar ju/tränar ju med varann på ett annat sätt.

   Svara

    Det är ett ”vanligt” gym han tränar på, som Sats. Det handlar om alltifrån rumpbilder på gymmet till att han går in på deras konton och gillar random selfies eller bilder ifrån helt andra miljöer. Jag har berättat för honom att jag blir ledsen över det men jag får svar som handlar om att jag inte behöver vara orolig eftersom att inte är ”kär” i dem utan helt enkelt bara tycker att de är snygga och att likeandet/följandet av dem är en manlig instinkt🙃🙃 Skall tilläggas att han själv är väldigt svartsjuk utav sig och kan bli upprörd av att jag bara säger att någon random kändis ser bra ut.

    Svara

     Va?? Jag skulle bli galen om min kille sa att han gillade bilder för att han tyckte andra tjejer var snygga. Om man vill titta på andra får man göra det i smyg. När han dessutom gLikar deras bilder så säger han ju till dom att han gillar dom. Inte normalt. Eller ja om man som tjej skulle tycka de så visst.

     Svara

      Men exakt! Jag förstår ju att man självklart kan tycka att andra än ens partner ser bra och det är helt naturligt att man tittar lite i smyg, men att han gillar/följer får mig verkligen att känna att han försöker sända ut en signal till dem om att han är intresserad. Han har själv ett öppet konto där han lägger ut många muskelspännarbilder ifrån gymmet. Min kränkthet består i att det känns som att han som sagt försöker fånga deras intresse genom sitt gillande :/

      Svara

       Förlåt men din kille är en skit. Ingen som verkligen är kär gör så. Ingen seriös person som älskar någon håller på stalkar och lajkar andra människors kroppsdelar. Hade lämnat direkt.

       Svara

     Haha manlig instinkt my ass. Män slänger sig gärna med “inte alla män” eller “alla män” beroende på Om/hue det gynnar dom.

     Du frågar ju här så jag utgår från att du bli sårad.
     Jag hade inte accepterat det, vad är det för jävla beteende liksom? Min kille är min absoluta bästa vän, vi delar tankar, känslor och allt annat. Att han skulle sitta och gilla andra tjejers kroppsdelar är fan bara skumt. Tänk om jag började leta upp killarna från mitt gym för att gilla deras rumpor och sen skylla på att alla tjejer håller på så?

     Svara

     🚩🚩🚩🚩🚩

     Svara

     Varför tål visss sånt hääär 😫 det är inte så det ska vara!!! Inbilla er aldrig det!

     Svara

     Jag tycker det är jättetaskigt av honom. Varit i en liknande situation själv. Vad jag tänker på är som sagt hur han ens vet dessa tjejers instagram? Då måste han ju prata med dom på gymmet? Det känns väl inte så kul att han kanske går runt och flörtar med tjejer och lägger till dom på IG. Det liksom innebär ett intresse som jag tycker är lite för mycket i det sammanhanget då alla går runt i skittighta kläder och han uppenbarligen bara fokuserar på snygga rumptjejer. Överlag så skulle jag tycka det var like obehagligt om min kille la upp muskelspännarbilder, för vems uppmärksamhet vill han ha? Vet inte vad du ska göra men tycker inte alls det är orimligt att vara kränkt!

     Svara

   Min sambo kollar på heta tjejer på Instagram men han följer inte dem eller gillar bilderna. Dock så är jag helt okej med det och han har sagt många gånger att han slutar direkt om jag skulle bli sårad över det. Ta och prata med honom om hur du känner!

   Svara

   Eh jag hade tyckt att det var helt sjukt. Men så är jag jävligt cynisk av mig också pga tidigare erfarenheter. Män är svin.

   Svara

   Han blir svartsjuk om du säger att någon kändis ser bra ut, men han går in på andra tjejers konton och kollar in dom för att de ser bra ut, och tycker att du ska vara okej med det? Känns väldigt orimligt från hans sida. Då ska han vara ok med att du går in på heta, vältränade snubbars konton.

   Svara

   Han gillar aktivt gillar bilderna (random bilder) = han vill att tjejerna ska veta att han tittar = onda avsikter…

   Titta och trycka gilla om det är vanliga träningsinspobilder typ = helt okej. Han diggar deras träning

   Så hade jag tänkt

   Svara

    Ta bort ett ”gilla” i första raden 🤭

    Svara

   Tycker det är fel. Hade inte uppskattat om min sambo gjorde så.
   Jag tränar själv 4-5 ggr i veckan på regelbundna tider, så många personer träffar jag ofta. Pratar inte ens med dem? Vem gör ens det med random folk på gymmet? Säger kanske Hej men thats it. Skulle aldrig följa dem och lika bilder.

   Svara

    Din kille är ett svin och älskar dig inte och det är bara en tidsfråga innan han är otrogen. Vadå ”manlig instinkt”? Är han ett djur eller? Varför håller sig inte den manliga instinkten till dig? Förlåt men det låter som att ni är jätte unga och han precis insett att han har en snopp. Ingen mogen mat beter sig så.

    Svara

     Du satt den! 🙌🏻

     Svara

   Tack för alla jättebra svar!!!❤️❤️ Så skönt att få höra hur andra ser på saken. Man går runt i sin lilla förhållandebubbla och börjar till slut acceptera saker som man intuitivt känner är fel och märker hur ens självkänsla sjunker för varje dag som går. Inser att jag nog inte är tillsammans med rätt person…

   Svara

    Underbart! Jag känner inte dig men det enda jag vet är att du är inte med rätt person, sånt ska inte förekomma i ett förhållande alls, och alla som upplever liknande i sina förhållanden är inte med rätt person. Du är värd så mycket mer. Ta hand om DIG!!

    Svara

   När det gäller att flörta med andra, för det är ju det din kille gör när han går in på främmande tjejers konto och likear selfies, så tycker jag att det är något man som par måste diskutera komma överens om var gränsen går. Uppenbarligen är detta över din gräns och får dig att må dåligt. Det som jag reagerar på är två saker: du skriver att du blir ledsen, har bett honom sluta men att han påstår att det är manlig instinkt att kolla in snyggbilder på tjejer som tränar, och att han är väldigt svartsjuk själv och inte skulle acceptera att du gjorde samma sak. Detta i kombination med att han själv lägger upp snyggbilder på sig får mig att tro att han är ganska omogen, bekräftelsesökande och saknar förmåga att sätta sig in i dina känslor. Det är inte konstigt att du blir ledsen när han inte respekterar vad du känner. Om du verkligen är kär i honom och ser att ni skulle kunna ha en framtid tillsammans så gör ett ordentligt försök att prata allvar om att han behöver sluta med detta med en gång. Annars dumpa honom, det finns hur många män som helst som inte beter sig så här, det lovar jag!

   Svara

  Har en komplicerad relation med min familj/släkt sedan lång tid. Är 30 år nu och har en egen familj. Har medvetet valt att bo i en annan stad 15 mil bort för att skapa ett eget liv o få distans till släktingarna.

  När det blivit någon konflikt, eller jag bara inte orkat ha kontakt så har jag öppet sagt hur jag känner mm. Berättat att jag inte alltid vill vara tillgänglig. Kan gärna ha telefon avstängd en helg tex. Sagt att svarar jag inte så behöver dom inte ringa flera ggr per dag för jag hör av mig när jag känner för det. Ändå fortsätter de ringa upprepade ggr dagligen (för att fråga vilket väder vi har tex)

  Nu har min mamma, pappa och mormor ringt senaste dagarna runt 4 ggr var varje dag. Man skulle kunna tro att det är något viktigt. Men det är det aldrig då de bara pratar ytliga saker, som vädret.

  Har inte haft kontakt med min mamma på 2 veckor. Och kommer inte orka ha det resten av min graviditet och en tid efter förlossning pga konflikter som leder till stress för mig. Och det är det sista jag behöver.

  År efter år har jag ältat detta. Försökt lösa det. Förklarat att ring inte tusen ggr. När jag bad om en paus från min mamma efter ett bråk ringde hon 5 ggr dagligen, pratade in telesvar, sms:ade och ringde min sambo. I 3 veckor tills jag ringde och sa ifrån (då började hon prata om deras hund).

  De respekterar inte min vilja om att vara ifred, de ignorerar mig när jag pratar om för dom jobbiga saker. Och de kunde inte ens gratta mig på min examen jag nyligen tog efter flera års slit. De vill komma hit, fika, prata väder och samtidigt inte ställa upp när jag o min egna familj har de tufft med sjukt barn. De leker att vi är lyckliga släkten samtidigt som jag blir ignorerad gång på gång i vanliga samtal. Och även då jag Tex säger att de inte ska höra av sig . Så denna gång efter senaste konflikten med min mamma har jag bara slutat svara dom och blockerat dom. För det är ingen idé att jag säger att jag vill ta en paus då dom inte respekterar det. Min mamma borde kunna lägga ihop 1+1 från mitt senaste sms o samtal med henne.

  Vet fan inte vad jag ska göra med detta. Mår så dåligt av att de alla ringer samtidigt. Svarar jag inte en så pratar de ihop sig för de ringer då alla samtidigt. Har ju sagt att jag hör av mig när jag kan/orkar om jag ibte svarar första gången. De här leder till så mycket stress som gravid.

  Någon som varit med om liknande?

  Svara

   Har inget bra svar på hur o vad du ska göra.
   Men jag hade banne mig bytt tfnnummer. Och gjort det hemligt.

   Svara

   Prata med mvc om att få samtalsstöd. Hjälpte mig i en liknande situation när jag var gravid.

   Svara

    Tack flr tipset. Pratade med mvc häromdagen. Fick till till kurator nästa vecka. Så hon förhoppningsvis hjälpa mig hantera stressen.

    Svara

   Blocka alla nr som ringer och stör dig! Jag kan skriva sidor upp o ner o ge tips. Men skit samma. Du är gravid och behöver inte stress i ditt liv. Blocka!!!!!

   Svara

    Jag har blockerat via telefon. Men det syns ändå i telefon listan när jag ska ringa upp någon att de har ringt och hur många ggr Sms syns inte. Men att alla samtal syns stressar. Önskar de gick att inte se alls. Men blockade är de. Så snart börjar de ringa sambon eller dyka upp här hemma. De borde bara fatta…

    Svara

     Antar att du inte har IPhone? Fördelen med den telefonen är att man slipper se alla blockade som ringt en. Hoppas det löser sig för dig! Varit i samma sits som dig.

     Svara

      Då blir det en iPhone nästa! Behöver ändå byta telefon snart. Bra att veta så Tack 🌷

      Löste det sig för dig? Eller fick du bryta kontakt helt?

      Svara

       Du MÅSTE ha en IPhone säger en Apple fanatiker lol men du kmr slippa se att dom ringt dig iaf, en mindre sak att oro sig över. För mig löste det sig genom att jag bröt helt och hållet. En sorg i sig men jag mår så mycket bättre idag. Man måste tänka på sig själv i slutändan. Hoppas det löser sig för dig oavsett. Ta hand om dig!

       Svara

        Förstår sorgen i det. Tyvärr slutar det nog så här med tillslut om de efter upprepade försök o förklaringar inte respekterar mina gränser som jag vill ha. Man måste må bra själv ❤

        Svara

     Kolla om du inte kan ta bort att blockade nummer syns när de ringt. Jag letade upp det i min telefon då jag liksom du blev sjukt stressad av att ett visst nr syntes. Vet inte vad du har för telefon men jag hittade ”regler blockering” på optimeraren

     Svara

      Ska kolla upp, kanske finns någon inställning jag missat. Ska se om 3 kan hjälpa mig med det också. Tack för tipset!

      Svara

   Jag har exakt likadant, fast tvärtom. Alltså konflikt med familjen – men min mamma framförallt bryr sig inte ett skit. Jag skickade ett meddelande I februari som många hade tolkat som kanske nästintill självmordslängtan. Det tog fram till idag (mer än en månad) tills hon hörde av sig.

   Hade jag varit död nu, så hade hon aldrig upptäckt det. Det känns så jävla fruktansvärt och jag mår skitdåligt över vår relation.

   Förlåt, detta va ingen hjälp. Men kanske en pyttetröst att du iaf inte ör själv 😰🙏🏽

   Svara

    Förstår hur det får dig att känna att bli ignorerad så ❤

    Jag är själv mamma o hade mina barn skickat ett sånt sms som du skickade så hade jag velat vara där. Det är min vision med mina barn att verkligen bygga upp en relation där jag finns för dom, hela livet. Allt annat skulle för mig vara ett misslyckande.

    Svarade hon på ditt sms nu? Eller skrev hon något helt annat där ditt sms ignorerades? 🌷 Hoppas du mår bättre nu än i feb. Har själv varit i ett sånt mörker men kommit ur det efter många år. Man tar sig igenom så mykt mer än man tror.

    Svara

     Jag lever själv, har endometrios som däckar mig totalt ibland. Just nu mår jag också apa, mest troligt ”det där vi inte ska prata om”. Men nåt virus har jag iaf.

     Nä hon ringde, talade in ett meddelande och sa typ ”Det va längesen vi hördes. Hör av dig om du har lust” och nä. Jag fick sån panikångestattack. Det är så många ggr jag blivit lämnad helt ensam. Tex låg jag på sjukhusgolvet, där jag bad om stöd av mamma. Hon svarade ”Nä jag ligger på stranden, är inte klädd för akuten”.

     När jag misstänkte tablettförgiftning (morfin på tom mage, spydde ut allt och ännu mer) skrev jag att ”Nu dör jag nog”. Hon läste, svarade inte. Tre veckor senare hörde hon av sig som om inget hänt.

     Jag blir så jävla ledsen. Jag har ingen pappa heller, så jag känner mig fruktansvärt liten ibland. Nu i februari fick jag åka upp till sjukhuset pga smärtor men nä inget svar. Så fick snällt köra mig själv.

     Har konfronterat, men det vänds mot mig att jag ger henne dåligt samvete. ”Jaja jag är väl världens sämsta mamma”. Jag tar paus, men det hjälper heller inte. Allt sopas under mattan, jag känner mig totalt oälskad, saknad och värdelös.

     Usch nu kommer tårarna igem 😔

     Svara

      Såg ditt svar nu,tur att det inte försvann. Din mamma påminner om min. Hör att du har haft det väldigt tufft och fortfarande har ❤ Då vill man ju verkligen känna ett stöd också från de i ens närhet, när man behöver det som mest. Bara få frågan, ”hur mår du” och att personen vill lyssna till ens svar, kan betyda så mycket. Jag kan ofta undra vad meningen är att ens ha kontakt med ens släkt om man bara ska prata runt saker och aldrig kan finnas där på riktigt?

      Har du tänkt på att bryta kontakten helt någon gång?

      Svara

      Det här lugnar säkert inget men vill ändå säga till nästa gång, så kanske du slipper oroa då. Illamående och att spy är jätte, jätte, jättevanligt på morfin (och som du skrev ännu mer på fastande mage). Men det behöver inte va taböettförgiftning utan är typ vanligaste biverkningen ❤️

      Svara

     Åh nej! Skickade ett långt svar som försvann 😭

     Svara

      Haha okej nu kom
      Er det väl två liknande bara för det 😂

      Svara

     Försöker igen: Nä hon talade in röstmeddelande ”Hej det va längesen vi hördes. Du kan väl höra av dig om du vill”.

     Känner bara nä. Inte just nu. I februari låg jag med ett fruktansvärt endometriosskov. Jag åt smärtstillande, försökte liksom överleva. Skickade det i rop om hjälp och lite sällskap (I wish). Nu ligger jag i Corona-karantän, så mår inte så bra nu heller.

     Jag låg inlagd i tre veckor på sjukhus förra året, hon varken ringde/sms:ade eller hälsade på. Jag låg på gynakutens golv och hade ont, åkt dit med ambulans ftån jobbet. Men stranden va viktigare (Ligger 10 minuter bort), och hon va inte ”klädd för akuten”.
     När jag på tom mage hade tagit smärtstillande och spydde upp allt o lite till, så tog det tre veckor innan hon hörde av sig. Men då va det likadant, ”Hej det va längesen!”

     Blir så jävla ledsen att det är så 😔 Jag lever själv med. Jag fixar det, men ibland önskar man att hon kunde komma hit o bara sitta bredvid mig med en kopp te och vara en mamma liksom 😔

     Svara

   Känner verkligen med dig!!
   Har varit med om liknande, känner så igen mig i vad du skriver.
   Du är inte ensam!
   Hade velat skriva lite mer till dig men är så trött just nu så huvudet orkar inte riktigt…
   Lyssna på dig själv och din känsla!
   All kärlek och pepp till dig och bebisen i magen! ❤️

   Svara

    Tack fina ❤

    Svara

  Vilket är Stockholms sämsta bageri/konditori? Undrar genuint.

  Svara

   Tösse. Så j-a otrevliga.

   Svara

    Tack! Är det de bakar också dåligt?

    Svara

     Vet inte. Har bojkottat dem i många år efter att ha fått en utskällning för att jag frågade om de hade bullar som var garanterat nötfria (min son är hyperallergisk). Hoppas de går i konkurs.

     Svara

      Shit. Tack för tips!

      Svara

    Och deras äckliga semmelwraps som jag köpte pga influencers, vidrigt.

    Svara

     Ej ts btw

     Svara

  Tipsa gärna om Instagram-konton som gör dig riktigt glad:

  Jag kan börja:
  Feldts Konditori/My Feldt. De sprider sån glädje runtomkring sig och jag blir alltid glad när de lägger upp en video!

  Svara

   Bodyposipanda

   Svara

   Functionaltennis

   Svara

   joannaswica
   Fast jag inte är så intresserad av träning så gillar jag hennes konto av nån anledning. 😄

   Svara

   here_to_uplift

   Svara

  Ah men Jonhenrik 🥰 vilken fining

  Svara

  Väldigt ytligt men behöver tips om var man hittar ett par grymma svarta leggings som inte är genomskinliga? Vill kunna beställa de online 🙂

  Svara

   Till träning? Tipsade om ett par från Gymshark längre upp 😀 Maaagiska

   Svara

   GAP, billiga och supersköna. Köper mina via deras hemsida eller zalando.

   Svara

    Tack!

    Svara

  Jag undrar om jag är den enda som tänkt på detta, eller om det finns nån mer. Varje gång jag ser en dansgrupp (anser att det är vanligare när jag ser en grupp än ett par tex) så har jag tänkt på att de har extremt starkt minspel – nästintill gapar och gör märkliga miner med munnen. Vad är grejen med det? Jag slutar fokusera på uppträdandet och tittar bara på deras märkliga minspel och gapande munnar.

  Om ni inte lagt märke till detta än, youtube fram valfritt klipp på en dansgrupp om ca 5-10 pers.

  Vet inte varför men jag stör mig orimligt mycket på detta 😂

  Svara

   hahaha jag kommenterade på det senast idag när jag visade för min man en dansvideo. Kollar också på ansiktet om de gör tokiga miner mer än själva dansen. Kollade på något dansprogram förut, kommer inte ihåg vilket men då sa en av domarna till en av dansarna att hon måste tänka på ansiktsuttrycket då det var too much. Så antar att de vet att de inte ska överdriva men att de kanske gör miner utan att tänka på det då de tänker på dansen så mycket.

   Svara

    Hahaha älskar att det är nån mer iaf 😂

    Svara

   Om det inte är en del av uppträdandet så kanske det handlar om koreografin i övrigt. Tex om de gör mycket handrörelser. Har nämligen hört att hjärnans centrum för att styra händerna sitter nära centrum för munnen så man kan tappa munnen lite om man är fokuserad på intensiva handrörelser. Men jag vet inte om det stämmer eller stämmer in på dansare.

   Svara

  Min dag började bra, men sedan gick den käpprätt åt helvete. Varenda gång som jag lyckades samla mig kom något nytt jobbigt att hantera. Jag är trött på att gråta. Har någon tips på något roligt och upplyftande att se/göra såhär sent? Har fixat provperiod på Viaplay och HBO samt har Netflix och letar mer än gärna upp något på Youtube om ni vet något där att se. Imorgon ska jag försöka sy lite för att stänga ute omvärlden. Bytt till jobbmobilen nu för att slippa se fler sms. Ni hör ju att jag är lite desperat. Godiset är slut sedan länge 😳 Hjälp?

  Svara

   Prata med nån i telefon. Jag älskar att döda timmarna genom att prata i telefon haha 🙏🏽😍

   Svara

    Jag måste definitivt ta och göra det imorgon. 💐 Har inga sådana nummer på den här telefonen. Får ladda ned Skype.

    Svara

   Om du gillar brittisk humor så kolla på The Big Fat Quiz of Everything på YouTube! Finns hur mycket som helst!

   Svara

    Åh älskar Bigf Fat Quiz!! Goth detectives var ju guld.

    Svara

    ÄLSKAR big fat quiz! Även 8 out of 10 cats does countdown, alla avsnitt finns på youtube. Taskmaster är svårare att hitta men de avsnitt som finns är roligt tidsfördriv. Vill man ha roligt och kanske lära sig något så är det Qi man ska titta på.

    Och har man riktigt sjuk humor och inte är det minsta känslig, Celebrity Juice. https://youtu.be/h5c-mAYmox8 Säger som en i kommentarsfältet: british tv, when someones balls are out and the show is still going

    Svara

     Brittisk humor är ju bäst. QI är jag beroende av. Kollar på The big fat quiz nu och ler framför tvn. Som jag tycker om er här på ÖS 💖

     Svara

      Du har många timmar underhållning framför dig! 💖

      Svara

   Roliga kattklipp på Youtube, Scrubs, Fresh Prince, That 70s show, Gänget och jag ❤❤

   Svara

    Gänget och jag var längesen. Älskar ju Fonzie. Ska leta upp den imorgon bitti, kan behöva vakna till den 😃

    Svara

   Hej, jag vet inte om vi delar samma humor, men detta är sjukt jäkla roligt, jag skrattar så jag gråter varje gång jag ser det 😂 Hoppas att du känner till Oprah och fingers crossed att det kan ge dig lite glädje. Ta hand om dig, du är starkare än du tror ❣️

   https://m.youtube.com/watch?v=SrHC8ERR6qU

   Svara

   Den här:

   Svara

   ”Meet Achmed the Dead Terrorist” med Jeff Dunham på youtube. (Försökte länka men hamnade i modd.)

   Svara

    Hahaha älskar!

    Svara

   Cody Ko & Noel Miller på youtube

   Svara

   Såg denna för ett tag sedan på TV. Skrattade så jag grät:

   Svara

   Dad at comedy barn

   Svara

  Nån som har tips på sköna, lite styva, sängkläder? Liksom hotellkänsla?! Vill inte ha för mjuka, sladdriga! Hellre hårda! 😌
  Haha, låter lite sjukt men tipsa gärna!

  Svara

   Tror du behöver mangla dina sängkläder? Dom blir tydligen superstyva har jag hört. Och använd stärkmedel med.

   Svara

   Tvätta utan sköljmedel och hängtorka, inte tumla, då brukar det bli så för mig iaf. Föredrar också det😊

   Svara

    Tänkte skriva samma. Avskyr sladdriga och mjuka sängkläder

    /Måste vara något fel på mig 😅

    Svara

   Köp sängkläder i bomullspercale! Svalt, krispigt och lite stelt.

   Svara

   Jag köpte en gång sängkläder från IKEA som var sjukt hårda. Hatade dem 😂 Men det var inte i 100% utan tror det var en blandning mellan polyester och bomull. Kanske kan vara ett alternativ?

   Svara

    *inte i 100% bomull 🙄

    Svara

   Linne!
   Har sett nåt knottrigt påslakan på Hemtex också från nåt specialvarumärke de har där. De ser skönt riviga ut!

   Svara

  Nån som såg julia frändfors och julia lyskovas live? Såg att julia f fick frågor om hanna och amanda men hann aldrig se om hon svarade på det. Nån som kan uppdatera mig?

  Svara

   Åh jag vill också veta, höll på att kolla men så försvann den!

   Svara

   Såg hela! Hon sa att hon själv tagit bort Amanda, Alex, Hannah osv från sin instagram så de har inte avföljt henne. Hon försökte att inte snacka skit om dem men när någon frågade typ ”Var inte ni vänner utöver jobbet?” sa hon ”Det trodde jag med”. Förstår att hon är bitter…

   Svara

  Upptäckte idag att jag är gravid, vilket jag helst inte vill vara. Orkar inte hantera det här, kan man inte bara trycka på ctrl Z?

  Svara

   Du kan alltid göra abort🤷‍♀️

   Svara

   Hört talas om abort?

   Svara

    Ja men man måste boka tid, så ska man blöda och det kommer säkert göra ont. Blir så less bara.

    Svara

     Bara att behålla barnet då om du inte pallar boka tid och är rädd för nått som garanterat kommer göra mindre ont än en förlossning🤷🏻‍♀️

     Svara

     Hur tror du det är när man föder då? Man måste boka flertalet barnmorskebesök. Man blöder MYCKET mer än vid en abort. Och det gör hundra gånger ondare. Att du blir less? Sker det ofta att du blir oplanerat gravid? Boka tid för preventivmedel. Fast det låter som att du är deprimerad så sök hjälp för det i samma veva.

     Svara

      Jag har redan två barn så jag vet precis hur det är att vara gravid och föda barn. Jag blir bara less på att livet aldrig har lite jävla överseende med mig. Nej, nu slarvade vi en gång, det är väl själva fan att man ska bli gravid då.

      Svara

       Betänk alltså att det här är enda samlaget på över en månad. EN gång. Förstår ni hur lite sex jag har? Jag har dessutom haft superregelbunden cykel senaste tiden men tydligen inte just precis den här månaden.

       Svara

       Men grattis och välkommen till verkligheten! Ansvaret ligger liksom på de som väljer att ligga tillsammans. Och har man dessutom vart gravid (två gånger!) så lär man ju veta hur fan barn blir till!

       Svara

     Man måste ta sitt ansvar. Bara för att saker är jobbiga kan du inte undvika dem

     Svara

   Nä, det är ju det som suger med (oönskade) graviditeter; man måste ta itu med det på något sätt. Har inget mer att säga än att jag hoppas att det löser sig, och att du har bra stöd 🙂

   Svara

    Ja jag har en tendens att skjuta upp saker men det här får man ju bara tugga i sig. Känns bara så hopplöst att man inte ens kan få ligga lite med sin man utan att bli gravid…

    Svara

     Gör abort för med den inställningen borde du verkligen inte bli mamma

     Svara

     Och för andra känns livet hopplöst pga att hur mycket de än ligger med sina män så blir de inte gravida.

     Alla lever i sin verklighet och jag hoppas att oavsett vilket beslut du tar så blir det det rätta beslutet för dig.

     Svara

  Jag drömmer om ett till barn. Jag är 36 år så inte ung längre. Är det vansinne med ett till barn?
  Vi har råd. Pengar och kärlek är inte ett problem.

  Svara

   Du kommer ångra det barn du aldrig satte till världen, men aldrig ångra det barn du föder. Lycka till ❤️

   Svara

    False

    Svara

   Men sluta! Klart ni ska ha barn! Ni har råd och vill ha ett till barn! Plus att 36 ÄR ungt! Go for it!!!

   Svara

    Ungt? Jag tycker jag är gammal.

    Svara

     Asså sluta! Jag måste skratt gråta nu lol. Hade du varit 65 år hade jag sagt chilla kanske dags att tänka på barnbarn. Du är ung! ❤️

     Svara

      Tack!

      Svara

      Men alltså.. I livet är inte 36 gammalt, men i skaffabarn-sammanhang är det åt det äldre hållet ja. Inte att det är olämpligt men kan börja bli svårt.

      Svara

       Det var så jag menade. Inte att jag är gammal, jag är inte ens medelålders än.

       Svara

   Ironin i att inlägget ovanför mitt handlar om att någon är ofrivilligt gravid.

   Svara

    Och så finns det dom som vill ha barn men inte kan få det av olika skäl…

    Svara

     Ja, det är väldigt ledsamt.

     Svara

    Jag som är ”ofrivilligt” gravid ovan säger kör på! Finns ju inget mysigare än en bebis. 36 är ju absolut inte gammalt, många som skaffar sin etta då och ändå får syskon.

    Svara

   Du är absolut inte för gammal. Om det inte finns några praktiska eller emotionella hinder så kör bara

   Svara

   Det är vrkligen inte vansinne. Kör på och se vad som händer 🌷

   Svara

   Min mamma var 37 mot 38 när hon fick min lillasyster. Jag tycker det är ungt!

   Svara

  Hej på er, hoppas ni har en fin kväll! Jag tänkte höra om någon av er har testat att fylla läpparna med lite, lite fillers? Hur tyckte ni att resultatet blev?

  Svara

   Jag testade läpp fillers en gång, som en rolig grej. Behöver inte det eg då jag har fylliga läppar naturligt. Det var slöseri med pengar plus att man ser lite fånigt fake ut. Testa en gång o se vad du tkr?

   Svara

  Det här kommer ju låta helt knäppt, men skriver för att jag undrar om det finns någon där ute som varit med om något liknande.

  Jag har träffat en kille sedan 4 månader tillbaka, och efter varje gång vi setts och varit nära varandra, så får jag som en allergisk reaktion. Jag får eksem som kliar över hela armarna, bröstkorgen, ryggen och ansiktet. Jag har aldrig varit med om detta tidigare, och då har jag ändå haft nära relationer med ganska många killar. Han har slutat använda parfym och andra ”onaturliga” produkter, och även börjat använda samma dushtvål som jag. Men det är fortfarande samma. Utslagen brukar bli bättre dagen efter jag varit med honom, men det här gör mig så fruktansvärt ledsen. Det är samma varje gång vi ses. Har en bokad tid på vårdcentralen men det känns lönlöst och som att de inte kommer att säga något mer än att jag ska återfukta och fortsätta att utesluta saker. Jag har alltså till och med testat allergitabletter, men det hjälper inte heller. Det gör förstör mig totalt. Vad fan ska jag göra?

  Svara

   Har han skägg? Be han köpa mjukgörande olja

   Svara

   oj vad jobbigt!! kan det vara hans tvättmedel?

   Svara

   Har ni varit hos han eller dig? Tvätt/sköljmedel? Ohyra i säng? Typ kvalster? Skabb? Löss? Något i hans hus? Husdjur? Något du gjort annorlunda nyligen, typ hårfärg? Ny hudkräm? Nickelallergi om han har oäkta smycken? Har du nya tvätt/sköljmedel? Annars så blir man torr och Det kliar under vintern.

   Svara

  Någon som också tittar på McLeods döttrar som nu finns på SVT? Jag har blivit helt besatt!

  Svara

   Japp, alla serier från Australien, gamla som nya sitter jag som klistrad vid.

   Svara

    Åh har du några tips på flera? Känns som man missat en hel värld av tv-serier!

    Svara

     Mot alla vindar
     Doktorn kan komma
     Floden blev mitt liv
     Tillbaka till Eden
     Grannar För att nämna några. 🙂

     Svara

  Ni som har drabbats av utmattningssyndrom, hur har ni gjort för att komma igång fysiskt igen? Jag är ständigt sjuk eller har så ont i huvud, nacke, rygg, muskler och leder att det inte går att röra på sig pga att viss värk förvärras. Korta promenader funkar t.ex. jättebra mot min onda rygg men förvärrar huvudvärken. Känner mig helt förtvivlad just nu 😭 Varit totalt inaktiv i nästan ett helt år…

  Svara

   Strunta i träning o dyl. På sin höjd ska du ta en kortare prommis. Meditera, sov och gör yin yoga och ge det tid.

   Svara

    Tack för svar. Är bara rädd att inaktiviteten ska göra smärtorna ännu värre? Så fort jag har energi så rör jag mig, går en kort kort vända med min hund som är världens segaste för att han ska lukta på varje förbannat grässtrå, haha.

    Känns som att jag är tillbaka mycket mer mentalt än fysiskt 🙁

    Svara

     Oroa dig inte. Det tar tid att bli ok igen på den nivån att börja träna. Ta det lugnt, du vinner på det i längden. Risken är att man krashar.

     Svara

      Tack för stödet, ska försöka tänka så ❤

      Svara

   Träna inte som en frisk person förrän du på riktigt känner dig starkare. Gör nån typ av rörlighetsträning typ yoga. Simning är bra också.

   Jag gick på Stressmottagningen och där hade vi fysioterapi i form av superlätta träningspass med hjälp av en foam roller. Man ligger i olika positioner på den och gör olika benlyft och dylikt. Att ligga på den gör att kroppen måste balansera och parera genom att tex bålen spänns så man inte rullar av rullen. Det är mkt mildare träning än tex sit-ups och allt sånt.
   Skaffa en foam roller, googla typ ”foam roller rehab övningar stress” eller liknande så hittR du säkert såna övningar.

   Annars hjälper cbd-olja oväntat bra mot min ryggvärk (spända muskler) och ledvärk och det främjar min aktivitetsnivå. Kan gå promenader och simma nu. Dock hjälper det inte mot stressen i sig eller depression, inte för mig i alla fall. Akupunktur och spikmatta hjälper mig i stunden när tex ryggvärken påverkar min sömn negativt.

   Tycker även det hjälper mot spända muskler i ryggen att stå i ett hörn med armarna upp
   Mot väggen Böjda i 90 grader och försiktigt pressa mot väggen. Det stretchar den tighta bröstmuskeln som är orsaken till att ryggmusklerna spänner sig, när man rullar fram axlarna som man lätt gör vid stress. Finns yogaprogram på youtube om man söker yoga back shoulder neck som jag tycker ger lindring också. 15-minutersprogram.

   Svara

    Tack för dina tips, verkligen! Har älskat yoga de få gånger jag provat men det känns svårt att genomföra och få ut det mesta av det utan en instruktör. Men ska absolut ge det en chans 🙂

    Helst hade jag velat ha en person från vården som kunde hjälpa mig att komma igång nån gång i veckan typ och ge mig bra råd om vilken nivå jag ska börja på.

    Hade feber 3,5 månad i sträck våren 2019 och sen har den kommit och gått lite som den vill trots att jag inte känt mig fysiskt sjuk. Då kanske det inte är nån fara att göra lättare rörelseövningar?

    Dock så jag dragit på mig nån influensa så måste vänta tills förkylningen och febern gått över. Är inne på dag 9 idag 🙄

    Svara

     Du har inte fått borelia? Ger feber, värk, trötthet osv!?

     Feber låter ju konstigt annars, får man det av utbrändhet?

     Svara

      Hjärnhinneinflammation och borrelia uteslöts de 4 första månaderna. Tycker också att febern är konstig, kan det bero på försämrat immunförsvar?

      Svara

     Jag skrapade ihop mina bästa tips.😊

     Det kanske finns någon person inom vården som du kan få kontakt med. Om man på stressrehab använder sig av fysioterapeut borde ju vilken fysio som helst kunna hjälpa dig med det. Kolla med din VC om du kan bli remitterad till någon fysioterapeut som är ansluten till landsting, eller sök privat. Jag gick hos kiropraktor på Adolf Fredriks fysiocenter I Stockholm, de kanske håller på med sån rehabträning? Jag skulle kolla med dom eller något liknande om du bor runt Stockholmstrakten.

     Om du har feber eller feberkänsla av din utmattning förstår jag om du inte orkar träna. En förkyld person med feber hade ju inte tänkt tanken men man hamnar ju i något sorts normaltillstånd när man allt som oftast mår som att man har influensa och så tror man att man ska klara av att träna. Pressa dig inte för hårt! Tillåt dig att ha en period där du läker och det övriga får bli sekundärt.

     Svara

      Tack fina du för ett bra svar! ❤ Ska be vc om rehabträning så fort den här ”riktiga” influensan är över (drygt att få influensa på influensakänslor).

      Jag bor tyvärr inte i närheten av Stockholm men jättegulligt av dig!

      Svara

     En annan sak fysioterapeuten sa på Stressmottagningen var att jag skulle röra mig mycket för att inte stelna i nacke axlar och rygg. Hon sa att jag bara skulle ta nåt i mina händer som inte vägde så mycket men som man går bra grepp om och bara lyfta armarna och improvisera lite rörelser. Typ som när man tränar med vikter fast inte lika uttänkt. Flaxa lite upp och ner med raka armar, 90 grader vinkel uppåt röra upp och ner eller från sida till sida. Hej och hå liksom. Allt för att öka blodflödet och lösgöra lite utan att forcera på kroppen något som bryter ner musklerna. Så det är ett tips också.😊Jag tycker det svåraste med detta är bara att få in det på rutin. När man blir stel och öm är det lätt att man bara sjunker djupare ner i soffan, men försök att ha den disciplinen. Kanske att man varje gång man går till toaletten så svänger man lite extra på armarna åt alla håll och skakar loss axlarna.

     Svara

      Bra tips! Ska försöka nöta in det men som du säger så är det lätt att sjunka ner i soffan när man har ont.

      Jag tycker att jag är bra på att ta till vara på små rörelse-/stretchövningar när jag har lite mer energi men ska kanske göra det till en liten rutin att ”skaka loss” några gånger om dagen.

      Svara

   Jag blev remitterad till både sjukgymnastik och medicinsk yoga när jag blev sjuk. Jag tyckte att det var jättebra att få hjälp att komma igång på rätt nivå.

   Svara

    Ska be om att få det jag med tror jag, tack för tips! 🙂

    Svara

   Har läkarna kollat ferritin? (Järndepå). Det var så roligt när jag sjukskrevs för utbrändhet som 15 åring och blev det lite titt som tätt därefter. Nu är jag 30 och har haft problem ända sen dess. Nu förra året visade det sig att jag hade ADHD och dåligt järnupptag! Fan nöjj er inte med ett enda läkarutlåtande. Jag har spenderat hela mitt vuxna liv med påbörjad skolgång 20 gånger + och alltid varit arbetslös förutom kortare vikariat eller extra arbetare.

   Svara

    Ja, ferritinet ser bra ut. Har gått på extremt mycket undersökningar i ett års tid nu, inkl hjärnröntgen och koloskopi och de har inte hittat felet på mig än 😔 Det är flera läkare oberoende av varandra som har nämnt utmattningssyndrom och det är den linjen vi är och undersöker nu.

    Blir lite skraj när jag läser om ditt liv för det är så mitt har sett ut sen tonåren 😳 dock mest pga psykiska problem men ändå 😛

    Svara

  Har fått veta att jag i juni står utan jobb. Varslad pga arbetsbrist. Har länge velat plugga men vet inte vad.. har ig i matte b vilket gör urvalet betydligt mindre. Vill arbeta med människor..
  vad har ni för erfarenheter? Gällande både att bli uppsagd och plugg.. 😊

  Svara

   Jag har inte heller matte b och kände samma när jag kollade runt vad som fanns att söka till. Egentligen ville jag f-3 då jag har så fina minnen från lärare i de årskurserna. Men jag hade inte matte b så det blev förskollärare istället vilket jag inte ångrar en enda sekund (hittills haha). Och att plugga upp matte b kändes hopplöst då det var ca 10 år sen jag läste matte a.
   Så, antingen pluggar du upp matte b men är medveten om att det tar längre tid innan du kan börja läsa det du vill. Eller så söker du annat och hittar glädjen i det.

   Svara

   Blev uppsagd från mitt drömjobb, myndigheten hade slut på pengar.

   Jag tog första bästa jobbet jag fick, på en bensinmack. Det var skittråkigt och dåligt betalt men det betalade mina räkningar undertiden jag funderade på vad jag ville göra samt letade nytt jobb.
   Det tog en månad så fick jag ett bra jobb med bra lön, det jobbet fick mig att inse vad jag ville plugga. Tog tag i det betyget jag saknade och sökte sen in.
   Tyvärr kom jag inte in av medicinska skäl, något jag inte kan påverka.

   Men det jag vill ha sagt är nog att först säkra din inkomst, trots att jobbet kanske är trist så kan du slappna av och sen ta nästa steg.
   Allt brukar komma av sig själv om man bara tar ett steg.

   Svara

  Ni som fått barn, när fick ni mensen tillbaka och ”hur”? 😅
  Alltså hade ni mer/mindre mensvärk, blödde ni mera eller mindre..
  Fick själv barn för snart 4 månader sedan, för typ en månad sedan kom det lite blod en dag sen slutade det. Samma sak nu denna månad, lite blod en dag och sen inget mera. Vet inte om det är mensen som är på väg tillbaka eller om det är nåt annat?

  Svara

   Har du haft oskyddat sex efter födseln? Hade förfärliga mensverkar innan jag fick barn, tre månader efter födseln blödde jag lite grann en dag, men var redan gravid igen så det var ingen mens.. Efter andra ungen och mensen kom tillbaka på riktigt så kände jag knappt av den alls, men blödde rikligt. Jätte mycket. Och det gör jag fortfarande, blöder massor och i typ 6 dagar. Men har inga smärtor över huvudtaget.

   Svara

   Jag ammade tills han var 10 mån, sen tog det två månader innan mensen kom och då var den som innan i alla avseenden. Så 1 år efter födseln.

   Svara

   Min mens kom tillbaka ordentligt efter 2 år när jag slutade amma. Har mycket mer blödningar o mensvärk nu än innan barn. Hade också någon en dags blödning innan de kom igång på riktigt.

   Svara

   6 veckor efter förlossning ✌🏽 Ammade och gör det fortfarande

   Svara

   Har du haft sex då? Sköra slemhinnor pga amning. Helammade båda mina barn och mensen kom tillbaka efter ett år eller mer.

   Svara

   Jag har två barn och mensen kom tillbaka inom en månad efter förlossningen båda gångerna. Kan tillägga att jag helammande. I övrigt var mensen samma som innan graviditeterna.

   Svara

  Någon annan här som har svårt att komma in i samhället pga sin funktionsnedsättning?
  Jag har avslutat arbetsträning och haft praktik i 2 år. Vill verkligen jobba och få lön. Då jag inte har något problem med att utföra arbete. Under 2019 fick jag inga jobb och jag sökte alla möjliga. Har fått veta i efterhand (genom skvaller och granskning) att jag blivit nekad från många pga att jag har en funktionsnedsättning. Att det ses som ett problem och är jobbigt att ta itu med. Söker fortfarande jobb hela tiden överallt.

  Anpassat jobb kan jag inte få just för att kraven för det uppfyller jag inte inom min funktionsnedsättning. Jag är för självständig.

  Någon som kan ge mig lite hopp? Jag har än sålänge aktivitetsersättning på 6000 efter skatt så pengar finns ju.

  Jag känner att jag ljuger/undanhåller min identitet om jag inte tar upp att jag har en funktionsnedsättning.

  Förstår ni vad jag menar?

  Edit: jag får inte ta körkort/truckkort pga diagnosen så där är jag redan begränsad.

  Svara

   Hej! Sök jobb på Ica eller annan matbutik. Går det inte att få hjälp vi arbetsförmedlingen?

   Håller tummarna för att du får en fast anställning snart, men ge inte upp! Dethär fixar du!!

   Svara

   Knepig situation, men det är helt rätt att du är ärlig. Låtsasfasader rasar snabbt och tar energi.

   Svara

   Förstår att situationen måste vara jobbig. Vilket skit att de nekar jobb pga din funktionsnedsättning. Bra att du ändå är öppen med det. Tror du har mycket att vinna på det i längden.

   Har du sökt jobb på äldreboende? Skulle det jobbet fungera för dig? De är alltid i behov av folk. Skulle söka på ett mindre ställe i så fall.

   Svara

   Vad har du för funktionsnedsättning? Det hade hjälpt veta vilken

   Svara

  Vad tar ni på er när ni vill känna er vardagligt uppklädda?

  Svara

   Svarta finbyxor och silkesblus. Och till det skor med klackar och kappa.
   Eller en fin klänning.

   Svara

   Klackar

   Svara

   Svarta byxor (kan tipsa om Lindex) och någon fin blus/skjorta och har ett par svarta loafers till.

   Ska det vara lite extra slänger jag på mig en kavaj/blazer och klackar.

   Svara

   Kostymbyxor, skjorta, klackar, enkla smycken, kappa, snygg halsduk.

   Svara

   Vanliga kläder, jeans och sneakers men med en riktigt snygg jacka! Så underskattat med en snygg jacka, är ju trots allt typ 50% av vad som syns av vad man har på sig. Gillar jackor som sitter lite större och i skortmodell, annars tipsar jag om en snygg väska!😊

   Svara

  Hallå vart köper ni era kläder? Har enbart köpt second-hand/sellpy så länge att jag inte ens vet vad som är ”inne” eller bra haha…

  Svara

   Kan tipsa om Zalando, tog mig alltför lång tid innan jag hittade dit. De har många märken jag redan handlar från redan, men med fri frakt och fria returer. Är även sjukt bra på att rekommendera styles de tror man gillar, samt föreslå liknande plagg av de man redan kikat på som kanske sålt slut. Så ja, zalando.se alla dagar i veckan 🙂

   Svara

  På min mobil (iPhone SE) har funktionen ”Touch id och Lösenkod” försvunnit. Den finns inte längre kvar som val i inställningar. Mycket märkligt! Någon som varit med om något liknande och har något förslag på vad jag ska göra för att få tillbaka funktionen? Jag har senaste iOS.

  Svara

  Jag har träffat en ny kille och han har den minsta k u k jag någonsin sett. Vad ska jag göra? Jag gillar honom skarpt men samtidigt vet jag att jag inte kommer bli tillfredsställd av honom sexuellt. Nån fler måste varit med om samma?!

  Svara

   Har han pyttesmå händer och en liten salamanders tunga också?

   Svara

    Nej inte det 😁😁 bara liten k u k

    Svara

     Men allvarligt det är inget att skoja om. Men det är ett sort problem känner jag. Eller litet då… Kommer aldrig glömma känslan jag fick när jag första gången stoppade handen inanför byxan på honom…

     Svara

      Det är ju egentligen hemskt att det är ett problem, för en kille med liten snopp kan inte göra så mkt åt den.
      Men å andrasidan så är vi inga barmhärtighetssamariter som ska härda ut för att han är ”snäll”.
      Förr var vi illa tvungna att härda ut med allsköns skit, men idag tycker jag vi kan få lov att vara kräsna.

      Svara

       Sant! Amen 🙏

       Svara

      Hur många cm? Alltid undrat vad som klassas som liten. Jag är kvinna för övrigt.

      Svara

      Är du ihop med mitt ex? Han hade sjukt liten. Alltså typ LITEN, och han kom på typ juck varenda gång…

      Så ja, vi gjorde slut. Inte för hans snopp egentligen men jag tror att all min frustration grundade i det egentligen. Det liksom låg och gnagde. Denna ständiga besvikelse.

      Svara

    För en del är snoppen det viktigaste vid sex, jag tänder av helt sjukt mycket på en liten snopp. Tanken på att han måste använda annat för att väga upp sin klena utrustning gör det ännu mer avtändande.

    En man med en rejäl snopp och som vet hur man använder den är det jag vill ha, sen gärna ett par fingrar som grädde på moset.

    22:07, ledsen men jag har inga tips, jag hade avslutat eller valt bort sexet. Jag hade inte stått ut tyvärr.

    Svara

     Men eller hur. Sex ska ju inte kännas som petting eller onani men så är det faktiskt med den här killen

     Svara

      Va trist. För er bägge.

      Svara

   För kort eller för smal eller både och?

   Svara

    Både kort och smal tyvärr

    Svara

     Vad talar vi om, i centi … förlåt millimeter?

     Svara

   Men det beror på vem du jämför med? Har du haft xxl killar innan så? Annars är jag helt fel person att fråga, kmr inte ge ngt uppmuntrande råd o folk kmr hata mig. Sry.

   Svara

    Dom jag haft innan har nog varit både xxl och normala. Mest ”normala” skulle jag tro

    Svara

    Är inte ”liten”, liten oavsett vad man haft innan? 6cm är litet även om du jämför med 5cm, den är fortfarande liten men 1cm större.

    Svara

     Jo sant iofs…

     Svara

   Hur liten?

   Svara

    Jag har ju inte mätt den men ca 12 cm vid stånd och omkretsen vet jag inte, men inte särskilt grov. Som två max tre fingrar kanske.
    Usch det känns hemskt att prata om för det finns superfina killar där ute som inte är särskilt väl utrustade. Hoppas dom inte läser här!

    Svara

     Tre fingrar omkrets?? Det är inte litet ju.. tror han har normal penis faktiskt. Ge hnm en chans.

     Svara

      Tre fingrars omkrets kan ju inte räknas som stort

      Svara

       Hon kanske tänkte tre fingrars radie eller vad det heter. I genomskärning. Om jag håller tre fingrar bredvid varandra och tänker att jag lägger på lite kött runtom så blir det en bra snopp. Men om jag trycker ihop dessa tre fingrar till ”snoppform” blir det väldigt litet.

       Svara

        Jaaa! Jag tänkte tre fingrar brevid varann! På bredden!

        Svara

     Personligen tycker jag inte att det låter så litet 🙂 men det är ju du som ska ligga med honom. Om du verkligen gillar honom, ni har roligt, han är snäll, ni kan prata om allt och det finns en kärlek så tror jag inte att storleken kommer att vara ett problem i längden. Det finns ju så många sätt man kan ha sex på 🙂
     Och den verkar ju inte vara 3 cm liksom.. fan det måste vara jobbigt ( för honom).

     Svara

      Du har rätt ❤

      Svara

     Min förra kille hade 13 cm och det sägs vara mkt sorts ”normalt”. Hans omkrets var också ”normal” men det kändes inte mkt vid sex. Och då är jag både torr och trång. Men gillar när det fyller ut och känns lite. Ska som tidigare konstaterats inte kännas som petting!

     Svara

   Har legat med män som haft stora kukar. Men som varit totalt värdelösa på att tillfredställa mig och bara har haft sin egna njutning i fokus. Han kan ju tillfredställa dig på massor av andra sätt? Om du gillar honom ändå så ge det en chans?

   Svara

   Har inte varit med om det själv men kommer genast att tänka på när Samantha i SATC träffa en med en liten, och hon försökte och försökte för hon gillade honom men vad jag kommer ihåg så gick det inte tillslut.
   För de allra flesta är ju sex en viktig del i ett förhållande och om du känner att nej detta kommer aldrig tillfredsställa mig så tror inte jag att det kommer funka.
   Och nu blir det grovt- så sluta läs om du blir lättgenerad hahah men jag skulle inte vilja leva utan den där känslan av att bli ”uppfylld” hahha fyfan =P alltså när man är riktigt k*t så vill man ju bara att han ska stoppa in den, därav skulle jag aldrig klara av att bara vara med tjejer för jag skulle sakna uppfyllnadskänslan som bara en good sized dick kan ge haha hoppas ni fattar annars låter jag så konstigt ^^

   Svara

    Samma här! Hade lätt blivit lebb om det inte vore för avsaknaden av kuk. Dildo är inte samma sak!

    Men har han micro penis? Det finns! Googla… Been there, Done that….

    Svara

     Nja inte micropenis. Men kanske inte så jäkla långt ifrån 😁

     Svara

     Erdogan lär ha det.

     Svara

    Klart sex är en stor del av förhållandet och man vill ju känna sig uppfylld… Jag håller helt med om vad du säger

    Svara

     Men karlar med stora kukar behöver inte vara bättre! Dom tror ofta att det räcker och att dom inte behöver prestera utöver det. Min erfarenhet är att dom med mindre är bättre i sängen

     Svara

   Jag har alltid varit en sån som tänkt att ”storleken spelar ingen roll så länge man vet hur man ska använda den” – tills jag träffade en kille med jätteliten penis 😅 Jag har också ”lyxproblemet” att bli väldigt våt så jag visste liksom inte om han var inne eller inte… 🙄

   Har ni legat tillräckligt för att du ska veta att det inte kommer funka? Isåfall får du fundera på hur pass viktigt sexet är för dig och om det är något du kan leva med eller inte.

   Svara

   Ja men också en med för stor och då föredrar jag den mindre för att en för stor gör ont.

   Svara

    Då har han med stor inte haft så lång erfarenhet…

    Svara

     För att det gjorde ont? Det kan väl lika gärna varit mig det var ”fel” på. Vet att han hade haft förhållande/sambo innan han dejtade mig så han bör ha haft erfarenhet.

     Svara

   Hur är han för övrigt sexuellt? Kan han sina grejer liksom?
   Har också träffat mindre välutrustade män..om de kan kompensera för det här jag inte direkt upplevt det som ett problem.
   Men är man pytteliten får man ju liksom lära sig att tillfredsställa kvinnan på annat sätt…

   Svara

  Nån som är extremt stel i mage/höft/rygg? Jag är alltid helt fruktansvärt öm och stel i sidan av magen, höften, midjan och bak mot ryggen. Sträcker jag ut överkroppen eller drar ut den åt sidan känns det precis som träningsvärk men kan inte se nåt mönster i samband med träninG. Känner inget av massage så sitter liksom långt inne i kroppen? Inget i musklerna. Från höfterna upp till revbenen känns det som att min kropp är en betongklump typ. Har försökt stretcha o allt möjligt men känner såhär konstant. Har fött 2 barn (sista för snart 1 år sen) och tänker att det har med det att göra men har liksom inte ont utan är bara så sinnesjukt stel. Är det nån som varit med om något liknande?

  Svara

   Hade du mycket foglossning? Jag hade väldigt ont som gravid och kunde knappt gå i slutet för det gjorde så ont. Efter fl så blev det absolut bättre men känner fortfarande av i just höfterna och insida lår. Och då är det 4 år efter fl haha. Men har inte heller kommit tillbaka till träningen efter barnet, vilket jag planerar att göra när jag tar examen till sommaren. Tänker att det kanske blir lite bättre då.
   Om det inte är foglossning så vettefan ^^ Då får du kanske söka dig till en sjukgymnast? =)

   Svara

   Låter som det är bindväven? Tipsade ovan om foam roller, man kan använda dem för att massera bindväven. Googla ” foam roller fascia.”

   Svara

  Jag har alltid haft en känsla av att alla som kommenterar här är kvinnor, undantaget några få män. Kan det stämma? 😀 Eller är det många män här inne som kommenterar?

  Svara

   Jag är man

   Svara

  Avsliten hälsena, nån som hur länge man behöver hoppa runt på kryckor? Eller när man kan börja använda benet igen?

  Svara

   Fy. Är du opererad/ska bli opererad? Alltså tyvärr tar det månader … när senor slits av tar det en jäkla lång tid. Dras just nu med en muskelbristning som ligger kvar 6 månader senare….

   Svara

    Det är min sambo det gäller, han skadade sig idag och ska bli opererad imorgon.
    Då ställer jag in mig på att det är jag som får sköta det mesta här hemma i lång tid framöver!
    Kanske en konstig fråga men gäller lång tid framöver att köra bil också? Hade underlättat logistiken här hemma om han kunde fixa att lämna/hämta barn på skolan.

    Svara

     De brukar gipsa efter operation så att köra bil kan bli knepigt (beror såklart på om vilket fot det gäller samt om ni har manuell växel)

     Svara

      Tack för svar!
      Vi har automat men tyvärr är det höger hälsena som är av.
      Då ställer jag in mig på lång tid så får det bli en positiv överraskning om han kan sätta sig bakom ratten inom kort 😊

      Svara

   Min mammas hälsena gick av häromåret, hon gick med gipsat ben i typ tre-fyra månader, sedan med en sån där pjäxa lika länge. Hennes hälsena var visserligen av i sju veckor utan att hon visste det och innan hon opererades, så tror hon fick ha både gips och pjäxa extra länge pga detta. När hon hade pjäxa hade hon inga kryckor och kunde leva sitt liv relativt normalt. Hon var i Spanien i en månad under tiden och kunde göra allt utom att bada då 🙂

   Svara

    Vi får hoppas att tiden med gips inte behöver bli lika lång för sambon, han skadade sig idag och opereras imorgon så förhoppningsvis minskar det tiden med gips.
    Om du mamma har körkort/bil vet du om hon kunde köra bil med pjäxan? 🙂

    Svara

  Kan ni berätta er bästa spökhistoria! Gärna självupplevd 😊

  Svara

   Jag vill också höra en bra Sann spökhistoria. Älskar sånt!

   Svara

   Har kanske inte någon riktigt bra, men har flera självupplevda oförklarliga berättelser.

   Hade ett natt jobb på ett äldreboende för flera år sen. Hände ofta oförklarliga saker när jag eller kollegorna jobbade på nätterna. Vi jobbade ensamma och hade 2 våningar var att se efter.

   En natt jobbade jag på våning 4 för första gången på länge. Det var första gången jag hade ett jobbpass där efter att en tant som kom mig väldigt nära hade gått bort. Stod och tänkte på henne när jag höll på i köket med att plocka ur från diskmaskinen. Plötsligt slås tv.en på. Jag går och stänger av. Och den sätts på igen. Känner av en närvaro men försöker slå bort det då jag inte vill skrämma upp mig själv och jag tänker att det bara var något tekniskt fel med tv.en. Då flyttas ett av glasen som jag plockat ur från diskmaskinen, rakt framför ögonen på mig. Jag tänker att den kanske gled, att ytan var sned eller nått, vilket den inte var och jag ställer upp nästa glas som då hastigt glider iväg och förflyttar sig det med.

   Jag tror det var min älskade tant som hälsade på mig den natten ❤

   Svara

    Åh den var ju fin på något kusligt sätt! 💕

    Svara

   När jag var 14 så skulle jag koka nudlar vid ett flertal tillfällen. Var ensam hemma, kokade nudlar och glömde bort dom. Kommer på att jag började koka nudlar för länge sen, upptäcker perfekta nudlar men plattan är avstängd trots att det gått över en halvtimma. Det hände ofta att plattan slogs av i tid. Spisen hade ingen timer och inga lampor släkter så inget elavbrott. Ändå hände det flera gånger. Hörde även en röst som mumlade otydliga ord lite då och då, men när jag flyttade därifrån upplevde jag aldrig det igen. Jag tror inte på spöken men jag hade inga andra symtom på psykos så jag vet inte hur jag skulle kunna förklara rösten. Det var inte sömnparalys eller grannar då jag bodde i fristående hus. Ingen spökhistoria direkt men.

   Svara

    Ooou ett nudelspöke! 👻
    Älskar att fokus var på nudlarna och inte rösterna, haha.

    Meeeeer fler historier tack!

    Svara

   Har ganska många men när jag var liten hade jag en kompis som bodde väldigt nära en skog, var bara en promenadväg mellan, sen var man i skogen.

   På dagen hade vi lekt där i skogen, eller vi hade hållit oss nära promenadvägen men i skogen liksom så att vi hade nära till hennes trädgård. Inga konstigheter där egentligen, vi såg en tant som plockade blåbär, en tant med hatt och trenchcoat återagen i midjan och minns att kragen på trenchcoaten var inte helt nedvikt.

   På kvällen sov vi över hos kompisen och alltid när vi sov över tyckte vi om att smyga runt i trädgården och skrämma upp varandra.
   Men så såg vi upp mot skogen och såg en vit gestalt stå där och titta på oss. En kvinna med hatt, man såg konturerna av en krage som inte var vikt och en markerad midja. Blåbärstanten?

   Vi vågade inte springa runt i trädgården efter det men några år senare hade min lillebror hade en klasskompis som bodde bredvid min kompis och den klasskompisen berättade samma sak. De hade sett en likadan vit kvinna i skogen men den gången hade hon kommit ner på promenadvägen också, mot trädgården.

   Inbillning och livlig fantasi hos barn (vi var 11, vet inte hur gamla min brors kompisar var), jag vet inte. Men fyra stycken med typ samma historia, känns som att det borde vara något i alla fall..🤔

   Svara

    Åh ja definitivt något! fan vad spännande

    Svara

  Jag tog av mig mina sockor för 6 timmar sedan och jag har fortfarande strumpmärken på benen. Vad beror det på? Samma om jag klämmer en finne så ligger nagelmärkena kvar där i en timma eller två, men aldrig tänkt på om det här varit så här länge!

  Svara

   För lite vätska kanske?

   Svara

    Kanske.. Har haft så i många år. Även avvikande ekg, enorm trötthet, hjärtklappningar, leukocyter i urinen, uselt ferritin, osv, men läkarna säger att allt är normalt. Fått flera hjärtsvikt tester som såg bra ut tydligen utan att de har sagt något (läste min journal).

    Svara

   rithud kanske? Har ett medicinskt namn eller term som jag inte kan minnas just nu..

   Svara

   Kolla upp njurvärden om du får andra symptom!

   Svara

  1177-fråga här, sorry! Ni kan scrolla undan om ni inte vill läsa 🙂

  Senaste månaderna har jag haft en hemsk smärta vid vänster äggstock. Inträffar alltid precis efter mens och pågår en vecka med svullen mage, illamående och svårt att sova p.g.a. smärta. När jag var hos gyn så konstaterade hon att allt såg fint ut och att smärtan jag beskrev faktiskt satt ovanför äggstocken, d.v.s. tarmarna.

  Är det någon här som har en aning om vad jag ska be om härnäst, vad gäller undersökning? Har inte så mycket problem med magen i övrigt, typ IBS och så. Jag vet ej om jag har endo heller, har väldigt lätta mensblödningar utan så mycket smärta så jag tror inte att det är det.

  Svara

   Det där låter inte bra ❤ försök kontakta din vårdcentral (om du har någon) och tala om dina problem. Nämn även att du har varit hos gynekologen där allt ser fint ut men att hen nämnde att det gällde dina tarmar och du behöver uppsöka en läkare. Det är inte blindtarmen?

   Svara

    Tack så mycket för svar 🙂 Jag har ingen aning om det kan vara blindtarmen men det är på höger sida har jag för mig. Ska kolla med vårdcentralen, lite rädd att de inte ska ta mig på allvar bara. Men tack, som sagt!

    Svara

   Vad knäppt, jag har typ exakt samma historia😱
   Tror det kommer från ryggen på mig, en lätt begynnande diskutbuktning. Det brukar bli bättre när jag kör lite olika ”ryggövningar”

   Svara

  Om ni fick 100 000 kr i morgon som inte behövde användas till något särskilt, vad skulle ni göra för pengarna? Boka en resa känns ju inte så aktuellt. Investera på en fallande börs? Stoppa i madrassen? Annat?

  Svara

   Betala skulder och spara resten.

   Svara

    Spara resten till hand penning till hus.

    Svara

   Lägga i bufferten. Nästan varje svensk är ju 3 löner ifrån en personlig konkurs så vill gärna slippa det!

   Svara

   Just idag: Stoppa i madrassen.

   Svara

   I de här tiderna? Spara.

   Svara

   Skulle köpa material till en stooor hönsgård och köpa höns 🐓

   Svara

  Jag tar examen i juni och jag mår så jävla dåligt. Ständig ångest, sömnsvårigheter, självmordstankar, avundsjuka, rädsla.

  Och alla mina klasskompisar är så jävla lyckliga för nu börjar livet. Nu tar mitt liv slut, för jag kommer aldrig hitta ett jobb för jag är sämst.

  Skitkväll.

  Svara

   Du är inte sämst ❤ Så länge du vet hur du ska beskriva de färdigheter som du är bättre på än andra, så kommer du hitta ett jobb. Och hitta någon att prata med om ditt mående, du måste inte må så här.

   Svara

  Min pappa är alkoholist. ( Jag är vuxen). I princip varje gång jag ringer är han påverkad. Han prioriterar alkoholen över att träffa mig och sina barnbarn. Mamma är inte i livet och något av det sista hon sa innan hon dog var att jag skulle hålla ihop familjen och försöka se till att pappa inte skull dricka för mycket. Han var inte alkoholist då men drack enligt min mening mycket redan då. Jag känner mig så sjukt besviken och ledsen, mest på honom men också på mig själv att jag inte förmått mig att göra som mamma ville. Hur skulle ni tänkt?

  Svara

   Det var ett stort ansvar att lägga på dig, från din mammas sida. Förstår att hon säkert menade väl. Men nej, det är inte ditt ansvar att se till att han inte dricker för mycket. Det kan du inte ens påverka om du så försökte. Det du kan göra är väl att ställa ett ultimatum till din pappa. Sök hjälp för ditt missbruk om du ska ha kontakt med oss. Berätta hur det får dig att känna när han ständigt är påverkad och när han prioriterar alkoholen framför sina barn och barnbarn.

   Måste vara en svår och jobbigt situation för er alla ❤

   Svara

   Min pappa är alkoholist och har varit hela livet vad jag kan minnas. När jag blev vuxen och fick barn så sa jag till honom att om han ska finnas i mitt och mina barns liv så är det dags att skärpa till sig. Drick inte, ring inte berusad, inga hemligheter och skuldbelägga inte mig mera.
   Och nu ligger helt enkelt bollen hos honom, det är hans val vad han vill göra nu. Jag vägrar ta på mig den skiten längre.

   (Han är en av stans värsta alkoholister, en sån man ser på stan som pissat ner sig och sover i sina egna spyor i en park en söndagsmorgon).

   Svara

   Man kan inte se till att någon annan inte dricker för mycket. Jag bröt mitt eget ansvarsförhållande till dysfunktionella föräldrar genom att sluta ringa dem. Om någon av dem ringde talade jag med dem och var vänlig, men jag tog inga egna initiativ till kontakt. Efter några år släppte mina värsta ”jag måste fixa deras liv”-impulser. Efter det blev det lättare att ha kontakt. Var och en som är vuxen har ansvar över sitt eget liv.

   Svara

  Du kan inte ta på dig det ansvaret, bara han kan välja om han vill sluta. Din mamma ville säkert bara väl.

  Svara

  Hej asså är det någon som vet när gymnasieskolorna bör öppna igen? Är det dagar, veckor eller månader?

  Svara

   Vet inte när gymnasieskolorna öppnar men universitetet jag läser på ska ha distansstudier tills 30 augusti.

   Svara

   Ingen vet, men du kan nog räkna med terminen ut iaf.

   Svara

  Kanske för sent att fråga nu. Men iaf.
  Kan man få schlatterknä som vuxen?

  Har sen slutet av november haft ont under knäskålen efter fysisk aktivitet. Googlat på vad det kan vara och schlatterknä är vad som stämmer in mest. Har en öm svullen knöl under knät, tror inte den syns men den känns. Har gått med ett schlatterband runt knät och det brukar hjälpa.

  Tänkte ringa min sjukgymnast på måndag, men tills dess tänkte jag bara se om det är någon som fått schlatter som vuxen och att det faktiskt är möjligt.

  Svara

  Och för andra känns livet hopplöst pga att hur mycket de än ligger med sina män så blir de inte gravida.

  Alla lever i sin verklighet och jag hoppas att oavsett vilket beslut du tar så blir det det rätta beslutet för dig.

  Svara

   Kommentaren hamnade fel.

   Svara