Hamlin och Hoss – i ett lite mer positivt inlägg

Tre kvinnor jag vill lyfta fram i dagens sista inlägg.
Den ena – Dr Cathrine Hamlin – har betytt enormt mycket för vården av kvinnor som drabbats av förlossningsskador.
Hon avled den 18/3 2020 och jag vill lyfta fram henne i det inlägg från Kvinnnoklinikens Instagramkonto.

De andra två, Sharareh och Roshi  har kanske inga riktigt lika tunga poster på sitt CV som Dr Hamlin, men jag tycker ändå det är värt att lyfta fram Systrarna Hoss som anpassar sig efter rådande omständigheter och kör ett online event istället för ett fysiskt för att få samhällets hjul att fortsätta snurra istället för att helt stanna av.
Det kan verka trivialt och simpelt men det är den här typen av innovativt och kreativt tänkande, som ett komplement till de traditionella sätten att arbeta på, som kommer hjälpa Sverige framåt ur Coronakrisen.
Kanske hittar fler mindre kommersiella företag och branscher ideér på nya lösningar tack vare att influencers är snabba på att tänka innovativt vad gäller internet och sociala medier?

Är det kanske det som krävs från Kenza? Mer agerande istället för (som ni kallar det) tiggande på Instagram?

Jag väljer att fokusera på det här, snarare än att eventet handlar om att marknadsföra handväskor som ingen kanske egentligen behöver just nu.
The silver lining, helt enkelt.

The silver lining, you have to reeeeeeaally wanna see it, som Chandler Bing så klokt en gång uttryckte det till Rachel..

Jag vill lyfta upp alla som tänker utanför boxen och försöker komma på nya sätt att göra saker på i den här krisen, så gott det går utan att för den sakens skull vara dum och utsätta sig själv eller andra för risker!

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Snälla Camilla ta upp Dashas efterblivna instastory om Corona. Varför tror hon att hon är Folkhälsomyndigheten????

  Svara

   Alla har ju rätt till en åsikt. Ingen vet exakt vad som är rätt och fel just nu. Tycker hon har en poäng, vi ska såklart inte leva exakt som förut och vi ska vara försiktiga. Men liv förstörs ju på många olika sätt just nu.

   Svara

    Vilken del tycker du att hon har en poäng i? Jag ser ingen logik alls i det hon skriver. Vi har inget utegångsförbud än i Sverige, är du frisk så är det ju bara att gå ut om du kan och vill?

    Svara

    Absolut att hon för tycka det men det hon skriver går ju TOTALT emot det Folkhälsomyndigheten säger. Hur jävla oansvarigt är inte det när hon när ut till så många?

    Svara

     Fast folkhälsomyndigheten har ju sagt att man ska leva normalt så vida man är 100% frisk, dock med försiktighet i form av god handhygien och avstånd

     Svara

     Vad är det hon säger som går emot?

     Svara

    Lyssna på en person. Johan Giesecke – han och ingen annan.

    Svara

   Men sluta kalla saker efterblivna bara för du inte håller med. Jag tycker hon har helt rätt. Det är helt orimligt att samhället ska stanna upp, folk förlorar sina jobb, ekonomin går åt helvete. Tänk om det håller i sig ett halvår? Ett år?

   Och hon säger ju inte direkt emot FHM? Det är ingen karantän etablerad.

   Svara

    Fast vem vet hur många som är i en riskgrupp. Ska alla de förlora sina jobb och vara hemma? Hur kan det vara rätt?

    Svara

     Är det bättre att alla stannar hemma?

     Svara

      Fast vad har ni fått det ifrån? Vi har inget utegångsförbud just nu iallafall. Vi behöver inte stanna hemma. Om vi är sjuka ska vi stanna hemma, det borde alla alltid göra så är ganska sjukt att vi ens tjatar om det nu.

      Svara

       Jag tycker att friska ska fortsätta gå till jobbet, gå ut och äta, köpa glass mm. Det är det enda jag säger. Det är det Dasha skriver också. Därför fattar jag inte vad trådstartaren här uppe motsätter sig?

       (Förresten får jag inte gå till jobbet enligt min chef, har helt vanligt kontorsjobb, ingen hos oss är riskgrupp)

       Svara

    Unga friska människor har såklart också påverkan på kurvan och en av de viktigare sakerna där är att stanna hemma om man är det minsta sjuk. Även om man isolerar alla gamla och sjuka (och var drar man gränsen, hur gammal ska man vara, hur högt blodtryck ska man ha osv?) så arbetar ju unga friska människor med en ganska stor del av gamla och sjuka.

    Denna strategi bygger på 1. att folk strängt följer rekommendationerna 2. att man faktiskt smittar bara eller till största, högsta del när man faktiskt har symptom. Det optimala är ju om detta stämmer och funkar, gör det inte det så är det inte så konstigt strängare åtgärder kan behövas.

    Sen vill jag också poängtera att den pågående dystra situationen i svensk ekonomi inte har en snabb eller smidig lösning – en pandemi sprids över världen, människor dör och människor är rädda och det är inte konstigt, det är mänsklig psykologi att uppfatta och reagera på hotfulla situationer. Det ÄR hemskt för ekonomin, men man kan inte tvinga bort en pandemi och rädsla eller låtsas som att den inte finns. Man får aktivt anpassa, ställa om, sätta in effektiva åtgärder uppifrån (pumpa in pengar mao) i väntan på en stabilisering. Inte rycka på axlarna och göra ingenting, men inte heller bara tänka sig att ”nu fortsätter vi som vanligt” för det kommer inte att funka, läget har förändrats och vi kan inte gå tillbaka till var vi var för en månad sedan. Tänker man så som företagare (eller kommun, region, och stat) förlorar man bara tid (och pengar!) som man effektivast använder på att ställa om och göra allt man kan för att ställa om och anpassa (om man kan, det är inte lätt och inte alltid möjligt, och all stöd man kan få behövs). Svenska företag och konsumenter verkar inte i isolering, vi är beroende och i samspel med andra länder och andra ekonomier. Vår ekonomi kan inte blomstra när vår omvärlds ekonomi faller.

    Det hade varit trevligt om vi kan få ett slutdatum på detta – men det kan vi inte. Vi kan jobba som satan för att minimera skadan och forska, forska, forska för att få fram medicin/vaccin.

    Svara

   Ja det var kanske inte det mest genomtänkta inlägget. ”men det är inte vi friska som höjer kurvan för vi är kloka nog att inte belasta sjukvården när/om vi får corona”.
   Kan vara den mest korkade meningen jag läst från en influencer någonsin. Även annars friska personer kan bli rejält sjuka av covid-19 och behöva vård – det visar studier från Kina och Italien. Har ju inget med klokhet att göra? Som att man skulle bära någon skuld över att man har otur och blir sjuk..?

   Svara

    Jag mailade precisCamilla om det.

    Jag är en av dom som ”belastat sjukvården”. För jag kunde inte andas, och ville inte dö. Fy fan va ruttet skrivet av D! Usch.

    Svara

     Fy vad hemskt. 🙁 ❤️ Hoppas du mår bättre nu! Jag har feber, ont i halsen, huvudvärk och tappat all smak? 🤔 Känner bara att om jag inte skulle få luft så kommer jag att söka vård, även om jag inte anses som sjuk annars. Mycket märkligt skrivet av henne.

     Svara

      Var det du som inte visste helt säkert häromdagen om du hade Corona eller inte? Har du fått klarhet i det än?

      Krya på dig iaf🤗

      Svara

       Jag? Svarar ifall att – jag har inte skrivit nåt här iof om det. Jag vet att jag har ett virus, men de tar inte tester påVC mer så därför vet jag inte till 100%.

       Meeen läkaren misstänkte det då alla symptom stämmer in. Jag har aldrig haft influensa innan utan att snora. Läkaren va förövrigt klädd som en rymdgubbe. Kändes sjukt märkligt att bara se två ögon.

       Tack så mkt ☀️

       Svara

        Hade för mig att du/murderino skrev det i nåt ös men det kanske inte var så haha.

        Svara

         Var oklart, hade feber och snorig då.
         Men är det någon annan som tappat smak? Jag känner ingen smak alls, inte ens lakrisal smakar. 🙁

         Svara

          Det ska vara symptom, i slutet typ. Men det är det ju ofta vid förkylning osv med. Men absolut, kan vara. Jag har dock smak kvar, sån tur, fick precis en feeet godispåse av syrran delivered haha..

          (Jag är anonym 19.20 och 19.45)

          Svara

      Jag började med halsont, hosta och feber – ingen snuva alls på dessa 14 dagar. Haft så ont i ryggen pga hostan. I onsdags fick jag typ ingen luft. Slutade med två astmainhalatorer och hostmedicin med morfin. Och sjukskriven än, KUL. Och när folk som Dasha skriver sånt, då blir jag så oerhört provocerad. Skrevdrt till Camilla med, jag önskar aldrig någon att bli sjuk. Men ändå lite att hon Dasha som ör frisk och inte belastar vården – VARSÅGOD att testa att inte kunna andas, hosta så lungorna ploppar ur ögonen och så ska vi se hur hon sitter kvar hemma och ”inte belastar vården”. Äh är så arg haha..

      Krya på dig 🌼

      Svara

   Riktigt obildat att kalla människor efterblivna 😏

   Svara

    Vad för emoji är det ni försöker göra? Den där ser mest hånfull ut. Typ som att du skriver en sak men håller egentligen med.

    Svara

     Snällt att du vill påpeka att du inte gillar emojin, jag tolkar den annorlunda men du begrep väl budskapet.

     Svara

      Jag undrar också vilken emoji ni försöker göra när det blir den tror inte vi ser samma om du tycker den passar

      Svara

       Som med alla emojis dårå. 😏 använder jag bara om jag har en baktanke med något, typ ”kom hit, jag har Netflix😉😏”

       Svara

        Ja, precis, en baktanke. Ser helt skevt ut i sammanhanget här.

        Svara

   HÅLLER MED!!

   Svara

   Blir sjukt provocerad av Dashas stories, tidigare uppmanade hon till AW. Samtidigt kan väl ingen missar hur smittspridningen gick till i Österrike.

   Svara

   Margaux kom med insidertips i en av vloggarna från förra vecka. Petra kom med tips i något inlägg sedan… 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Hur ska att skapa ett online-event för väskor få oss att klara oss igenom corona-krisen? 😂 Eller menar du att dom fortsätter tjäna sina pengar trots alla influensers får ta paus från sina eventspäckade arbetsscheman?

  Svara

   Fattar inte heller det positiva i det. Varför just de ska lyftas fram.

   Svara

   Jag menar att de tänker utanför boxen och ersätter sitt ett event med ett online istället för att ställa in det.
   DET tycker jag är värt att lyfta för kanske gav det en idé till ett annat företag som inte alls har samma vana med att arbeta online och inte ens insett att man kan göra så.
   Det kan vara värdefullt för fler tänkte jag, medan att bara uppmana människor att köpa kläder eller liknande inte är det. Kenza hade kunnat köra ett live event och visat upp kläderna, berättat hur de tänkt när de designats (av designerna) och hur de valt temat på kollektionerna.
   Visat hur kläderna skulle kunna matchas, kanske sälja några klassiska plagg från tidigare kollektioner till några av tittarna.

   DET hade varit att tänka utanför boxen så som systrarna Hoss gjort och därför lyfter jag fram dem.
   Det är för övrigt NI som kritiserar Kenza, jag har mest lyft fram er och andras kritik för att det var ett önskeinlägg.

   Svara

    Är ju dock tvärtom? Värdefullt för oss i längden att folk shoppar kläder. Att någon livesänder sitt event är inte värdefullt. Vad gör det för nytta?

    Svara

     För att det kanske ger uppslag till andra företag som inte alls har samma vana med att arbeta online och inte ens insett att man kan göra så.
     Det står ju till och med i min kommentar…

     Svara

      Alla de stora eventbråer ställer nu om till digitalt och hjälper sina kunder så gott det ännu kan, och många har gjort det sedan dag 1 efter restriktionerna kom, så jätte innovativt är det inte..

      Svara

       Bra! Och Camilla, som via sin blogg som bevakar bloggar och influencers, skriver om en trend som hon ser: att alltfler events blir digitala. Varför blir vissa av er så irriterade när hon bevakar något i influencervärlden? Det är hennes jobb.

       Svara

  Vad är det för skillnad på dessa och Kenza mer än att folk inte gillar Kenza? Hur hjälper ett online event någon annan än de själva?

  Svara

   För att folk sett igenom kenza nu, tack och lov.

   Svara

  😂😂😂

  Fattar ärligt talat inte hur Camilla tänkte där.

  Svara

  Tycker att det är fult hur du håller på just nu och väljer vilka som är dåliga och vilka som är bra. Skippa personlig åsikt om personen bakom och lyft fram alla som ger mängder av gratis reklam åt företag tex. Även Kenza har gjort det nu i dagarna. Varför tar du inte och printar hela Zeinas story och ger gratis reklam på din stora blogg åt mängder av företag landet runt? Hon har lyft fram allt från frisörer, till massage, caféer, restauranger, pizzerior över hela landet.

  Svara

   Du menar lite så som i det här inlägget?
   https://bloggbevakning.se/2020/03/22/stod-dina-lokala-foretag/

   Svara

    Nästan. Testa att skriva ett inlägg utan att dra ner någon i samma veva. Som sista inlägget på dagen hade du lika gärna kunnat fylla inlägget med tips och gratis reklam. Du når ju ut till väldigt, väldigt många. Sett att det är många som frilansar som kör online föreställningar tex.

    Svara

     Det här stycket lades till i efterhand pga alla kommentarer om som skrevs om henne och Ivyrevel men tillräckligt många önskade ett helt eget inlägg om det vilket ledde till det följande inlägget.

     ”Tidigare har hon även delar ut rabattkoder till sitt eget företag Ivyrevel som hon menar går dåligt pga coronaviruset och vill att folk ska handla kläder för att rädda hennes anställda, men har inte Ivyrevel gått dåligt ett bra tag?
     Både H&M och Zalando hoppade ju av partnerskapet för inte så längesedan.”

     Läs kommentarsfältet om du vill se turerna.

     Svara

      Jojo, men du kan ju alltid köra ett inlägg med enbart tips. Eller hur? Kör som Zeina, tips runt om i hela Sverige. Kan hjälpa dig att kolla runt vad folk gör nu för att överleva online och maila om jag hittar något bra.

      Svara

       Jättegärna! Jag välkomnar alla tips och skulle gärna publicera lite fler positiva inlägg som är enbart positiva. Peka mig annars bara i rätt riktning så behöver du inte göra mitt jobb åt mig. 🙂

       Svara

        Vi kommer alla påverkas om det skiter sig, så varför inte hjälpas åt? Skriv din mail. 👍🏻

        Svara

  Undrar om bloggarna har lätt panik och därför bjuder på så mkt gratisreklam mm. Gissar att deras liv blivit trist utan resor, event mm och att de verkligen ligger i risken för en kraftig minskning av betald reklam framöver. Är det någon av dem som gjort någon samhällsnytta i dessa coronatider?

  Svara

   Hur ska vi göra det då? Om vi inte jobbar inom yrken som behövs just nu? Jag gör nog inte mycket mer än random influencer gör tillfället. Det enda vi kan göra är ju att försöka vara hemma om vi är sjuka och hjälpa de som är sjuka tex med att handla.

   Svara

    Tänkte att de bloggare som inte har ngt att göra kunde rycka in på sjukhus, äldreboenden, hemtjänst och andra ställen som behöver personal.1 dags intro och koll av belastningsregistret.

    Svara

     Har de bett om det då? Inte sett att de ber folk ur andra yrkem hoppa in?

     Svara

  OT: Men flera influensers säger att de är i karantän, men äter ute på restaurang. Hur svårt är det att inte bara ta hem maten? Jättebra att de stödjer företagen, men sitt hemma! Margaux har varit ute och ätit de flesta av de senaste dagarna… vi hjälper inte sjukvård eller företag genom att sitta och trängas på uteserveringar eller restauranger.

  Svara

   De tycker det är coolt att få skriva ”karantän” och krantändag 6″ och liknade på sina kanaler.
   Utan att de sitter i karantän.

   Det säger väl ett och annat om nivån…
   Precis ALLT går att omvandla till business.

   Svara

    Men eller hur. ”Karantän med småbarn” som Margaux skrev. Ja jo, karantän förutom att dra ut med vänner varje kväll då. Tufft!

    Svara

    Precis, är så jävla trött på alla som skriver att de sitter i karantän när de är fullt friska och bara jobbar HEMIFRÅN! Tänk på de länder de folk inte ens får lämna sin bostad och allt är helt nedstängt.

    Svara

  Camilla, youtubern Lina Dawood som tidigare haft en konflikt med Bianca kring retuscherade bilder, har nu gjort ett reportage om Caia och huruvida deras företag är pålitliga och ärliga om sitt varumärke. Det var faktiskt intressant och kolla på. Amatörjournalistik men det funkade ändå.

  Svara

   Alltså nej, jag tål inte den människan, hon har byggt sin ””karriär”” på att snacka skit om Bianca och även Benjamin där hon gjorde en hel grej om något som till sist visade sig inte ens hade skett. Patetisk människa. Hade hon haft något att komma med själv hade hon inte behövt klanka ner på andra.

   Svara

  Om man ska se något positivt i detta helvete som corona har skapat,med allt vad det innebär för oss alla, så tänk när vardagen kommer tillbaka och vaccination mot corona, då kanske vi kommer att uppskatta livet mer! Lite peptalk skadar inte.

  Svara

   Det är ju inte den första pandemin, och inte den sista heller… Vad som kommer hända är precis som vanligt: vi ska aldrig glömma detta och… Hur många resor kam du göra på en månad?

   Svara

   Tror allt återgår till det vanliga. Förutom det har jag insett att pengar är mer viktiga än nånsin och att den med mest pengar klarar sig bäst, sorgligt att världen inte utvecklats mer än så.

   Svara

  Jag har svårt för syskonen Hoss. Fine, ett plus för innovativt tänkande men jag gillar inte opportunistiska människor som slickar uppåt och sparkar neråt. Tror inte en sekund på den bilden de vill ge sken av eller att de är selfmade. Samma med Rosanna Charles.

  Svara

   Jag tycker systrarna Hoss ser trevliga ut.

   Svara

   Tycker de verkar vara obildade och ytliga.

   Svara

   Äntligen någon mer som känner så. Kände dem båda,”Roshi” mest som hon kallar sig idag, från högstadiet och uppåt. Hon har inte ens en lilltå kvar på jorden idag 🙂 och allt har gått enligt deras planer med att bli ”kända”

   Svara

  20,05 Samma nick! Sorry det var inte meningen.

  Svara

   Kan ni inte komma på något bättre än en enda bokstav? Det bäddar ju för ihopblandningar.

   Svara

    22,20 Du har rätt! Nu har jag lagt till min 1a bokstav i efternamnet. Jag har precis tittat på det förinspelade talet till nationen av våran dåre till statsminister. Funkar inte handhjärtan på corona?

    Svara

  Har ni sett det här kontot Kajjan tipsar om? 😂 https://instagram.com/dagensem?igshid=ckoatqarw7l4

  Svara

   😂😂😂 Hur kan man ens få över 400 följare på några timmar Sjukt genomslag större konton har

   Svara

  Ser att Harvey Weinstein är smittad. Kan inte säga att jag blev ledsen av nyheten.

  Svara

  Hör och häpna! Hon där Dasha Masha eller fan hon heter vet hur vi ska lösa Corona-krisen! Hon vet bättre än folkhälsomyndigheten och även forskare!

  Såklart delar Paow hennes story… 🧠

  Svara

  Mycket bra. Inspiration är människor som Catherine Hamlin. Jag gillar även Denis Mukwege.
  http://www.instagram.com/drdenismukwege/

  Svara

  Varför pratar ingen om hur fruktansvärt smal Therese Lindgren har blivit? I hennes senaste sminkvideo ser hon väldigt smal ut.

  Svara

   Hmm, kanske för att vi kommit längre än att diskutera folks kroppar.

   Svara

   Hon håller ju på och läser en massa om tarmfloran osv och äter utefter det vilket inte verkar vara någon hälsosam kost what so ever med tanke på hur hon ser ut.

   Svara

   Vad är det att prata om? Varför ska ett gäng anonyma människor sitta i en stor blogg och kommentera någons kropp eller eventuella hälsa överhuvudtaget? Jag tycker snarare att vi ska prata mindre om hur folk ser ut 🌷

   Svara

  Enligt Expressen är det här Sveriges största influencer med 8 miljoner följare.
  Kan erkänna jag aldrig hört talas om henne

  https://www.expressen.se/dinapengar/sveriges-hemligaste-influencer-talar-ut/

  Svara

  Sandra Beijer har postat en gullig och ganska uppmuntrande högstadiedikt på bloggen. Hoppas bara att hon inte på _riktigt_ faktiskt tror att handsprit skyddar mot Corona i folkmassor.

  Svara

   På Katarinas ölcafe räcker det att hångla med pojkar För att bli immun, tihi

   Svara

  Vad är det att prata om? Varför ska ett gäng anonyma människor sitta i en stor blogg och kommentera någons kropp eller eventuella hälsa överhuvudtaget? Jag tycker snarare att vi ska prata mindre om hur folk ser ut 🌷

  Svara

   Kommentar hamnade fel. Igen. Varför hamnar kommentarer ofta fel föresten?

   Svara

    Skit bakom knapparna? 🙊

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.