Stark kritik mot Kenza och Ivyrevel

Kenza och hennes företag Ivyrevel uppmanar sina följare att rädda hennes, hennes samarbetspartners och hennes kompisars företag nu under coronakrisen och möts av allt annat än stöttande och öppenfickade människor.
På Ivyrevels Instagramkonto kritiseras företaget för bland annat att svara med copy/pastade meddelanden och ingen känner sig så där jättegenerös efter att Kenza och Aleks precis kommit hem från en semester i (på?) Maldiverna som ska ha gått på hundratusentals kronor där rummet kostade runt $ 2000/natt.
Kenza anklagas för att vilja finansiera sin egen lyxiga livsstil med sin uppmaning om att stötta Ivyrevel, snarare än att rädda sin personal. Att hon hade kunnat betala många löner med kostnaden för resan till Maldiverna.
Många tror även att Ivyrevel kommer gå i konkurs och att Kenza kommer skylla det på coronakrisen snarare än sin oförmåga att driva företag.
(Inte min åsikt, jag har för lite insikt i hur Kenza driver företag för att kunna hävda det här inne, men det är flera som skrivit det, både här och hos Kenza/Ivyrevel.)

Så här svarar Kenza på en kommentar på sin blogg.

Isabella Löwengrip la ut sin enorma Lidingövilla till försäljning för att kunna betala sina anställdas löner, innan Dermarome slutligen gick in och köpte upp hela Löwengrip Beauty från Isabella och Pingis.
Kenzas och Ivyrevels följare verkar vilja se något liknande från henne nu när både H&M och Zalando lämnat sina poster i företaget, trots att det måste kostat Ivyrevels resterande aktieägare både en och två miljoner att köpa tillbaka aktierna från de båda tidigare ägarna.

Tankar om detta?

328 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Skulle jag vara anställd där så skulle det sticka i ögonen att ägaren hade en lyxig livsstil medan företaget går dåligt. Men så är det väl med många företag. Knegarna får sparken när företaget går dåligt medan ägare tar ut vinst.

  Svara

   Tycker det är värt att uppmärksamma Jureskogs lyxkrog Rolfs Kök som på sin hemsida helt enkelt ber folk att swisha pengar till dem. Swishar man 100 000 kr får man sitt namn på deras hemsida och en barstol, en t-shirt och 10 % (!?!!) rabatt på notan. Wow…

   Svara

    Är det på riktigt? 😱

    Ska jag ge 100 kr, för att få betala 9kr istället för 10kr?

    Svara

     Hahahah sjukaste jag höööört😂 så generöst!

     Svara

     Nä, den tioprocentiga rabatten verkar bara gälla om du ger 100 000 kronor eller mer. Ger du hundra kronor får du snällt betala fullpris för ditt kaffe.

     Svara

    Hundratusen kronor?!???!

    Svara

    För hela prislistan se: http://www.rolfskok.se/ 😉

    Svara

     Det sjukaste!

     Svara

    Haha hallå Pöbeln kom och sponsra mitt behagliga liv

    Svara

     Har man 100 000 över att swisha till en krog har man nog rätt behagligt liv själv.

     Men jag förstår din poäng.

     Svara

      Den härliga Swishgränsen! 🤣

      Svara

    Kan inte du länka till vart du läst det här?

    Svara

     Länken finns ovan, postad 1608

     Svara

    Källa?

    Svara

     Rolfs köks hemsida. Länk finns ovan.

     Svara

      Jag ser ingen sån prislista eller nåt tiggeri om Swish på sidan.

      Svara

       Seriöst?!
       Klicka på inlägget 16.08

       Svara

        Inte jag heller. Bara öppettider och take-awayförslag.

        Svara

         Jag fick upp den precis när jag klickade på länken, det kommer upp som en extern ruta när man går in på sidan. Testa från datorn.

         Men i alla fall har de olika swishgränser (för att få något tillbaka). De kallar detta för ”Rolfs Köks vänner” Gränser:
         – Lägsta ligger på 500kr och då får man omnämnande på hemsidan samt förtur till evenemang.
         – 1000 kr ger allt tidigare nämnt samt en tavla i restaurangen.
         – 5000 kr ger allt tidigare nämnt samt en ”exklusiv Rolfs köks Tack-t-shirt”
         – 25000 kr ger allt tidigare nämnt samt ditt namn på en matsalsstol i ett år
         – 50000 kr ger allt tidigare nämnt samt ditt namn på en matstalsstol ”for life” och inbjudan till Rolf köks årliga tack-brunch.
         – 100000 kr ger allt tidigare nämnt samt ditt namn på en barstol och 10% rabatt ”for life”

         Svara

          Herregud 😂 😂 😂 😂 😂

          Svara

          Tack! Inget av det där kommer upp när jag klickar på länken från 16.08, har provat på datan, plattan och telefonen.

          Svara

           Kolla deras Instagram.

           Är de seriösa?

    Det jag gärna skulle göra för att stötta näringslivet samtidig som jag gör livet lite bättre för tex vårdpersonal, det är att tex starta en insamling för vårdpersonal på ett antal restauranger i en specifik stad. Den potten får vårdpersonal använda för att beställa mat och utkörning till det sjukhus de jobbar på.

    Vips så har vi bidragit till att restauranger för in pengar och att vårdpersonalen får äta lite bättre mat än en snabb macka i farten.

    Men att bara swisha en slant för att få en t-shirt känns jävligt onödigt.

    Jag vet inte hur det skulle gå till men jag hade gärna genomfört det.

    Svara

     Såg på K-Märkts (Stockholm) instagram att man kan köpa lunch till någon med samhällsnyttig tjänst. Annars tänker jag att man kan kontakta restaurangerna i eller runt sjukhusen.

     Svara

    10% for life…

    Svara

   Om hon reste för pengar hon fått in på samma företag skulle jag ha varit irriterad ja men nu verkar det ju att hon reste för pengar som är helt orelaterade till Ivyrevel. Vill människor alltså att hon ska plocka ut vinst från bolag A och sätta den för att betala löner i bolag B som går dåligt? Det funkar inte så…

   Svara

    Då får hon ansöka om konkurs. Vadå, ska vi fortsätta ge Ivyrevel konstgjord andning? Hur länge ska detta pågå? Ska vi handla en byxa varje månad tills de börjar göra vinster igen? Hur blir det när det går dåligt igen, ska vu klicka oss in varje gång det går dåligt!?

    Nä, vi stöttar de företag vi är lojala mot av andra anledningar än att de driver ett instagramkonto. De som säljer god mat, har grym service, svarar på våra frågor, driver handeln och tillverkningen etiskt, låter oss reklamera varor utan problem, skickar ut värdecheckar lite då och då, tar in varor vi efterfrågat, är trevliga och hälsar när vi kommer in och ska beställa osv.

    Inte en bloggares drar-sitt-sista-andetag företag för att hon ber snällt. Köp du en kappa för 2500kr i plastteddymaterial, så stöttar jag second hand, tradera, sellpy, schpock och stadsmissionen. För de 2000kr som blir över så handlar jag sånt jag behöver av aktörer som gjort sin marknadsanalys och faktislt tar in varor jag vill ha eller behöver. Som marknaden ska se ut. Ivyrevel är ett svagt företag, låt det självdö som Löwngrip.

    Svara

     Hade gääärna stöttat IvyRevel men eftersom det inte finns ett enda plagg i min storlek, en kjol/klänning som är längre än mitt pubishår eller en tröja som inte slutar nedanför naveln så skippar jag nog det.
     Innan någon hoppar på mig här – ja, jag vet att inte alla företag är skyldiga att ha exakt alla storlekar i världen. Men finns fan ytterst lite där som passar en XL och det är inte en helt ovanlig storlek. Jag vet också att många gillar korta kjolar och magtröjor – inget som helst fel med det. Men är man som sagt en XL blir det problematiskt med superkorta kjolar Pga allt junk in the trunk som ”lyfter upp” kjolen ännu mer och gör den ännu kortare. To each their own, men har aldrig sett ett plagg från IvyRevel som passar in på båda påståenden: 1) Vill ha 2) kommer passa mig.

     Svara

   Eller hur!
   Tror att alla dessa/liknande annons får helt tvärtom effekt- dvs ingen köper där något
   Bara i princip skull
   Rikstöntar hela punten

   Svara

   vAlerie alflalo skrev ett liknande inlägg på instastorys. Om att hennes företag är litet och beroende av att folk handlar osv.
   tycker det blir lite fult att alla influensers ska försöka få folk att handla extra mycket nu.
   Jag kommer få mindre lön då jag varit sjuk så har ingen lust att handla massa dyra kläder tyvärr.
   Men samtidigt förstår jag att de tycker allt är jobbigt! Men det är samma med många företag året runt tex hantverkare, städföretag.
   Inlägget blev lite luddigt men hoppas ni förstår

   Svara

    Och hon valerie har ju också gjort sjuka vinster på sitt bolag under de goda åren. Fick kunderna utdelning eller rabatt då?
    Egen företagare som har råd att bo och resa som de gör ska inte tigga pengar i dessa tider.
    De borde skänka. Till sin personal till andras personal eller iaf bara hålla käften.
    Vi ska inte stödköpa för att rädda deras företag när de själva är miljonärer. De kan väl stödköpa hela jävla lagret själva

    Svara

     Nä precis, inte direkt 👎
     Men nu sinar det i kassan och vi ska handla kläder så hon kan åka till mallorca!!

     Svara

    Precis, inte bara företagen påverkas ekonomiskt utan även många privatpersoner. Väldigt många unga (Ivyrevels målgrupp är väl unga kvinnor) har timanställningar och om arbetsplatsen stänger blir det inga timmar.

    Svara

    Ja dessutom beställer de själva lyxluncher och fortsätter med sin dyra livsstil trots att det är kris, samtidigt som de vill att följarna ska handla mer. Men uppenbarligen har de ju redan god ekonomi så rätt provocerande att rikta sig in på sina, oftast, unga följare om hjälp.

    Svara

   Då kanske du ska starta eget företag eller arbeta statligt! Varför tror så många människor att företagen är till för de anställda?

   Svara

    Vad är ett företag utan anställda? Du kan aldrig bygga upp ett stort företag utan anställda, så fråga dig istället varför företagare förväntar sig att anställda ska vara lojala och tacksamma.

    Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Alltså ärligt! Jag lider med människor som förlorar sina jobb. Däremot har jag en kompis vars man är ägare till ett företag och det ända hon har gjort de senaste åren är att skryta om hur dyrt de reser/bor. Nej, fan vad jag skulle gotta mig om företaget konkade.

  Svara

   skulle du gotta dig om din väns mans bolag går i konkurs? Vilken hemsk kommentar och vilken fruktansvärd vän du är!

   Svara

    Men snälla! Det är ingen som dör om företaget konkar, däremot får de perspektiv på livet och förhoppningsvis blir de mer ödmjuka.

    Svara

     Ingen dör, men det kommer inte vara lätt att få nya jobb när många blir arbetslösa på en gång och företagen försvinner.
     Förstår att det är irriterande med människor som skryter, men man förtjänar inte att förlora allt bara för det.

     Svara

      Det är ju ändå din vän liksom. Hoppas det går bra för dem 🙏 resa och leva i lyx lär de ju få sluta med, men hoppas företaget klarar sig.

      Svara

     vad krävs för att du ska bli mer ödmjuk?

     Svara

     Ingen fin egenskap att vara så avundsjuk som du är.

     Svara

   Usch vilken dålig vän du verkar vara!! Jag önskar din väninna styrka och lyx!

   Svara

    jag med!

    Svara

   Jag förstår ditt tankesätt Deliah. En del behöver ruskas om för att få perspektiv på hur de lever.

   Svara

    Fast att önska sina vänner olycka?
    Anser man sånt behöver man nog ruskas om lite också.

    Svara

  Tankar om detta?

  Jag tänker att jag kommer sakna min lokala pizzabagare mer om han går i konkurs än Kenza, Bella, Paow, Rebecca Stella, Catten …

  Svara

   Samma här. Pizzerian, lilla icabutiken här ute på vischan, frisören som faktiskt för mig att känna mig fin.. det ocb en del annat skulle jag sakna betydligt mycket mer än något influencerföretag

   Svara

   Och bojkotta Zykomierskas ”Cleaneating”. Bedriver falsk marknadsföring i dessa coronatider med sin jäkla olja. Och spelar chockad och förvånad över utvecklingen trots ett liv fullt av ignorerans. Blä!

   Svara

    Det är dessutom skit produkter, massa sötningsmedel. usch!

    Svara

    Bokkotta världsfrånvända Katrin och hennes produkter! Hon om någon behöver få en realitycheck!

    Svara

  BOJKOTTA KENZA. Så trött på denna rika, självgoda, egoistiska och giriga kvinna. Hon har det bra hon. Sittandes på sin trygga hög av pengar med mer.

  Svara

   Du kan vara lugn. Allt fler och fler börjar se igenom henne. Bojkotten är på gång!

   Svara

   Så fort det går dåligt så tar hon till manipulation. Nu ska vi punga ut 800 för en polyestertisha för att stackars kvinnor inte ska få sparken.
   Guess what: din målgrupp är stackars unga kvinnor som inte har råd att köpa en polyestertisha för att stödja dig och ditt företag. Sälj några väskor och babykläder, sluta bo på hotell för hundratusentals kronor och ta ditt eget ansvar istället för att rida på coronavågen.
   Inte ens min lilla lokala pizzeria tigger. Ägaren sålde sin skruttiga bil och hans fru står nu och hjälper till med städningen och kassan. Ena sonen cyklar ut till de som sitter i karantän i området. DE lider, inte Ivyrevel.

   Svara

    Håller helt med er! Dethär är rent ut vidrigt, och en rejäl käftsmäll. Det att hon dessutom tegs va ”ödmjuk” och tipsa andra ”små” företag (som hon samarbetar med såklart) är bara skrattretande! Vi har sett igenom dig kenza. Tur att fler får ögonen öppna nu.

    Svara

     Yes bojkotta Kenza!

     Svara

     Älskar företagen hon taggar som är ”nära döden”: Gina tricot, Stureplansgruppen😂

     Svara

      Vilken verklighetsfrånvänd idiot

      Svara

    Så bra sagt!

    Svara

    Någon som vet var Ivyrevels kläder produceras/sys?

    Svara

     Ellie: Vet inte om de använder olika producenter, men min IvyRevel-skjorta är tillverkad i Indien.

     Svara

    Håller helt med! Så bra.

    Svara

  Måste skiva detta igen för jag är så SÅ JÄVLA LEDSEN över detta!! ALLTSÅ att ha mage att be oss vanligt folk att öppna våra plånböcker för företag som ALDRIG kommer ställa upp för oss vanliga människor när vi väl hamnar i kris!!
  Vi vanliga som inte har miljoner i besparingar, det är ju VI som kommer ha det så satans tufft snart!
  Vi som kommer behöva hushålla med mat och behöva vrida och vända på varje krona för att föda våra familjer. Vi uppmanas alltså att rädda deras företag? Galenskap! De hade kunnat skita i alla sina lyx resor och betalat sina anställda istället. Åh denna kapitalistiska samhälle gör mig så ledsen, detta håller inte längre. Dessa klyftor mellan människor som inget har och människor som har hur mycket som helst är så jäkla orättvist!! Vi som kämpar för vår lilla lön får ingenting och ska ändå uppmanas att rädda restauranger, bagerier, klädkedjor osv osv…. Vem stödjer oss då? Vem stödjer mig när mina pengar är snart slut och jag har inte råd att köpa mat?
  Vi som kämpar och sliter som tokar på vanliga jobb för att sedan ge pengar till bloggare och till olika tjusiga restauranger, som gått med miljoner i vinst varje år.
  De har tjänat summor som vi vanliga människor inte ens kan drömma om.
  Jag hoppas denna kris ändrar denna äckliga kapitalistiska/ konsumtions hetsiga samhälle, som mest gynnar några få rika men lämnat oss andra att kämpa häcken av oss år efter år.
  Ledsen för min ton, men jag är fan ledsen av allt detta😔. Jag tror tyvärr denna kapitalistiska skit kommer fortsätta även efter denna kris, företagen tjänar för mycket pangar för att tillåta oss att göra nåt annat. Men hoppas kan man ju alltid göra. Kram till alla er därute som kämpar och har alltid kämpat i ett samhälle som inte gynnat er, oavsett religon eller hudton eller härkomst, vi som är låginkomsttagare har en sak gemensamt, vi kämpar i motvind och ingen öppnar plånböckerna för oss. Tänk då efter vem du öppnar plånboken för!

  Svara

   Så jävla bra kommentar! Var var Kenza alla dessa år när vården har gått på knäna, under flyktingkriser, när mängder av hemlösa finns på Sveriges gator och när ensamstående lever på existensminimum? Inte såg jag henne lyfta särskilt många fingrar eller öppna sin plånbok för att hjälpa någon! Men nu när hon och hennes bolag riskerar att gå lite back DÅ kräver HON av alla människor hjälp från allmänheten! Pinsamt.

   Svara

    Hon donerade 300kr till Unicef en gång.

    Svara

     👏👏👏…

     Svara

     Jamen dåså….ALLT ÄR FÖRLÅTET!

     Svara

    Kenza donerade 40.000 kronor under sin insamling till flyktingkrisen. Ni kan tycka vad ni vill om henne men ljug inte för att få henne att verka mindre.

    Svara

     40 är inget för henne. och en gång. WOW. har en vanlig lön (29) och skänker 1000 varje månad till djuren. det är mer än vad hon gör. och tro mig, hade hon gjort mer så hade hon sagt det.

     Svara

      Hur stor andel av sin lön måste man skänka (och till vad) för att få okej från dig? Frågar åt en vän..

      Svara

       man måste inget! men man ska fan inte komma och tigga pengar av sina följare där 99% av dom har så jävla mycket mindre. hon kunde ha skitit i sin lyxsemester och lagt de på sina anställdas löner. ser du inte poängen? så less på hur hon alltid ska snacka om att hon är sosse och blodet är rött, hjärtat sitter på vänster sida och blablabla och sen gör hon inte ett skit själv för samhället mer än skänkt 20.000 en gång, enligt ovan länk var de inte ens 40. hade hon gjort mer så hade hon som sagt gjort det klart och tydligt för oss alla.

       Svara

     Enligt sidan för insamling är det 20 000 kr om vi inte skall ljuga.

     https://egeninsamling.redcross.se/pa-flykt/8-5079

     Svara

    Tror inte du förstår hur mycket skatt man betalar när man driver företag. Sverige hade aldrig klarat sig utan företagare och den skatt de betalar. Vårt välfärdsamhälle är sannerligen inte gratis och hur man än vrider och vänder på det är tack vare våra företag vi har råd att finansiera det.

    Svara

     Fast ivyrevel går ju minus och betalar därför ingen skatt? Möjligtvis att de betalar moms men tror nog de ser till att kreativt få momsen till +-0

     Svara

      Så Ivyrevel betalar ut löner till sina anställda utan att betala in skatt och arbetsgivaravgifter menar du, hur fick dom den dealen?

      Svara

       Skatten är den anställdes dock, den har ingenting med bolaget att göra.

       Svara

        Arbetsgivaravgift……………

        Svara

      Wow jag visste inte att det fanns så dumma människor. Regel 1 LO, uttala dig inte om sånt du inte har minsta lilla aning om 😫. Och jag håller med helt, den skatt företagare betalar är förjävlig, dock tycker jag kenzas beteende är lika förjävligt det med, särskilt eftersom hon omfattas av krispaketet.

      Svara

       Sverige har väldigt låga skatter för företag. Bolagsskatten är 21,4% och på väg ner.

       Svara

        .Och 40% i arbetsgivaravgift, det är INTE lågt!

        Svara

        32% på utdelning och 22% på vinst, fattar du vilka summir det innebär för nån som tar utdelning? 30% i skatt + 40% i arbetsgivaravgift som egenanställd, det är över hälften av ens intäkter, är det normalt? Nej!

        Svara

     Företag betalar väldigt lite skatt. Sluta sprid skit.

     Svara

      Det är ni kommunister som sprider falsk dynga. Det märks att ingen av er nånsin satt sin fot på en ekonomisk institution

      Svara

      Vill du komma med lite fakta på exakt hur mycket (lite) de betalar i skatt?

      Svara

   PRECIS. så sjukt bra kommentar!! 👏🏻👏🏻👏🏻

   Svara

   Dessa rika influencers borde istället tex sprida info om medborgarlön/basinkomst. ta upp såna politiska frågor med sina följare. Jag vet att lady dahmer har gjort det några gånger. fler borde göra det tycker jag.

   Svara

    Jag är starkt kritisk till Kenzas agerande i den här Coronakrisen. Men snälla ni behöver väl inte förvrida sanningen? Vart någonstans har hon KRÄVT hjälp?!

    Svara

     Hon kräver visst. Kenza tvingar oss inte men att tigga är ju att kräva att någon annan tar ansvar över ens egna angelägenheter.

     Svara

      Nej det är det inte. Herregud vilka nötter som samlas här inne.

      Svara

       Det är väl inga ”nötter” som hänger här, många av oss är bildade människor med lång livserfarenhet och med massa olika bagage. Vi är många som helt enkelt har ledsnat på giriga bloggare eller företagare som villa ha mer mer mer mer!
       Vem är en nöt 🥜 egentligen?
       Enligt mig de riktiga nötterna🥜 är de som stödjer egoistiska bloggare och företag som tjänar miljoner och utnyttjar allas resurser.

       Svara

        Om du inte fattar att det är en fråga som just nu påverkar vårt samhälle och inte en enskild influencer så vette fan om du är särskilt bildad. Skatterna från de 35 anställda är viktigare än vad man tycker om Kenza.

        Svara

         Men fatta, Kenza bryr sig inte ett skit. Ingen kapitalist bryr sig om sina anställda. De anställda är en kostnad de gärna skulle klara sig utan om de kunde.

         Svara

        Ja 50% är forskare inom valfritt ämne och 50% är just nu virusexperter. Inga nötter här, snarare en stark överrepresentation av intelligens och kunskap.

        Svara

   Jag förstår din frustration men även du och alla andra i samhället är en kugge i samhällshjulet som får allt att snurra på. Verksamheten drar in skattepengar som gynnar oss alla osv.

   Om din individuella ekonomi inte tillåter shoppande, kaffe på hörnet och annat så ska du så klart inte konsumera på det viset utan fokusera på dig själv. MEN jag lovat att även du skadas av en möjlig recession. Om du som låginkomstagare riskerar att drabbas absolut hårdast när samhällets (skatte)inkomster är mindre än vanligt och utgiferna (sjukvård, arbetslöshet etc) högre.

   Det betyder att de som har pengar behöver konsumera för att hålla systemet uppe – för oss alla. Det är det kapitalistiska (och ja, totalt sjuka) systemet vi lever i. Ser inte problemet i att Kenza mfl. uppmanar att upprätthålla systemet.

   Svara

    👏🏻

    Svara

     Murderino – du är en av få som förstår. Gör mig på riktigt orolig hur dålig koll folk har på något jag vet att alla fick lära sig i grundskolan. Man måste se bortom vad en individuell influencers gör, sluta utgå från det absolut värsta om folk (som har mer) och förstå sin egen roll i samhällssystemet.

     / anonym ovan

     Svara

      Ja det är skrämmande. Är många som verkar ha dålig koll på hur ekonomi fungerar. Folk sitter och säger att vi måste rösta för bättre sjukvård samtidigt som de inte förstår att för att kunna få bättre sjukvård behöver vi skatterna från alla, även anställda i små företag. Även skatter från anställda hos influencers. Spelar ingen roll vad vi röstar på sen om det inte finns pengar att lägga på sjukvården.

      Svara

      Fast det var ju högkonjunktur på 80-talet när inte dessa menlösa influensers existerade.

      Svara

    Det finns två faktorer här som du missar – den ena är företag som redan går på konstgjord andning (ska man kanske tänka två gånger innan man som restaurang kan behöva stänga ner efter två veckors utebliven intäkt) och den andra är väl att det finns stora frågetecken kring influensers verkliga bidrag till skattkistan enligt gällande regelverk. Bägaren rinner över med alla privilegier som influencerbranchen har skapat sig, Kenza är ju ett symptom på den sjukdomen och en representant för den livsstilen.

    Svara

     Bra skrivet ”Happy”!!! 👏
     Ska vi verkligen rädda företag som bara utnyttjar alla våra resurser.
     Varför förväntas den ”lilla människan” att ha lite besparingar för tuffa tider, men företag inte behöver göra det, och sen ska VI vanliga människor rädda dem ur deras ekonomiska sits.
     Varför tvingas inte företag att ha en ekonomisk trygghet som vi vanliga människor?

     Ska man verkligen kunna ta ut såna stora summor för att resa i ren lyx till Maldiverna och sedan hoppas att vi vanligt folk ska rädda DERAS företag!!!
     Hur är det rättvist 😢

     Svara

    Men Gud. IvyRevel är väl inte så gammalt. Vi hade väl skolor och sjukvård före deras tid också? De anställda hade väl andra jobb innan? Lågkonjunktur med arbetslöshet är inget som någon här förespråkar, vi pratar om det här fallet där någon genom sitt influenserskap har skapat en produkt för vilken det aldrig fanns någon större efterfrågan. Samhället i stort vinner på att den läggs ner och resurserna omfördelas.

    Svara

   Exakt. Har tänkt mkt på detta senaste dagarna och ser hur företag agerar på detta sätt på flera håll. Kapitalister som i stort sett går ut med en humanitär vädjan. Personer som sitter på kapital, dyra boenden, lyxbilar etc. De går ut m humanitära vädjanden😩, hur de värnar om de anställda. Fick de välja mellan de anställda eller kapitalet, skruttbilen eller lyxbilen, skulle valet nog inte bli svårt. Men det vore härligt att se, någon som satte sitt kapital åt sidan för att rädda sina anställda.

   Svara

    Du vet att det finns andra sätt att driva ett land även UTAN kapitalism! Det finns system som är mer humana än kapitalismen, system som gynnar ALLA än bara några få rika!!
    System som inte bara gynnar låginkomsttagare men även skulle gynna själva moder jord, system som INTE sliter på vårt miljö.
    System som inte dödar människor och djur i onödan. System som inte utnyttjar billig arbetskraft för att producera mer mer mer mer och göra några få människor väldigt rika.
    Kapitalismens avveckling behöver inte vara en dålig sak, det i sig kan rädda jorden och dess resurser. Det finns andra sätt, sätt som är mer humana för oss alla!

    Svara

     Mitt svar var till ”Anonym” här ovan!

     Svara

      Hahah. Hann svara innan.

      Svara

     Vore fantastiskt. Men tror att den strävan tyvärr är en utopi. Människan är för girig för att sådana system skulle fungera i praktiken

     Svara

     kommunism är inte vägen, tack ändå

     Svara

      Kapitalism är inte vägen, sliter för jävla mycket på jorden, men tack ändå.

      Svara

       Varken kommunism eller kapitalismen är vägen, men det finns ett mellanting. Folk som driver företag och jobbar 14-15 timmar om dagen ska inte straffas med enorma skattesatser för det. Vi behöver företagare då de skapar jobb.

       Svara

      Ja du vill ju ha ett samhälle styrt av extrem högern. Där diktatur och fascism råder och bara de rika ska ha det bra.

      Svara

       Du kunde inte ha mer FEL. Jag vill att VÄNSTERN styr!

       Svara

   Bästa kommentaren jag läst på BB. Helt rätt. Hur många företag donerar ens pengar till välgörenhet tex?

   Svara

    Väldigt många. Alla jobb jag har haft har donerat till olika saker. Är nog vanligare att de donerar än att de inte gör det.

    Svara

     Det brukar oftast vara i marknadsföringsyfte. Annars hade ingen känt till doneringarna.

     Svara

      Vi kan välja att donera en summa direkt från vår lön.

      Svara

       Men det går väl till samma ändamål? Som sedan redovisas?

       Svara

       Då är det ju inte företaget som donerar utan du själv?

       Svara

        Företag får dra av på skatten när de donerar.

        Svara

         Vilken skatt då menar du?
         Skatten som företaget drar på lönen för den anställde?

         Svara

          Jag tänker mer att alla anställda betalar till samma ändamål, som företaget sedan visar upp som en total donation, representerat av hela företaget. Dvs i marknadsföringsyfte.
          Vilken summa som personen ovan donerar vet jag ju inte, inte heller hur många anställda eller hur dennes löneavtal ser ut.

          Svara

           Företaget får inte göra något avdrag för gåvor till välgörenhet.
           Den enskilde lönetagaran kan få skattereduktion på gåvor upp till max 6000 kr på ett år, det har inget med företaget att göra.

         Nej, gåvor/donationer är ej avdragsgilla för företag.

         Svara

          Mitt svar tii dig råkade hamna lååångt ner bland kommentarerna

          Svara

         Nej de får de inte göra.

         Svara

      Donationerna..

      Svara

   Därför röstar jag på Vänstern varje val. Och det kommer jag att fortsätta göra.
   Klyftorna måste minskas, det måste blir rättvisare mellan människor!
   Kram

   Svara

    Rättvisa är inte att ta från de som kämpar mer

    Svara

     Att ha mer pengar innebär inte per automatik att man kämpat mer än någon annan. En riskkapitalist sliter inte mer än en sjuksköterska som jobbar runt klockan

     Svara

      Du jämför två extremer. Jag håller helt med om att vårdpersonal, speciellt sjuksköterskor, ska tjäna mer pengar. Men samtidigt så blundar vänstern helt för mänsklig psykologi. Om man inte får lön för att man studerat i flera år (t.ex. 5 år civilingenjör) skulle väldigt många tappa motivationen till att göra det. Man måste få belöning om man lägger manken till och bidrar till samhället, it’s as simple as that.

      Svara

     HAHA oftast är de rikaste de som har mest ”vanligt lågavlönade” som anställda. Så de kämpar my ass

     Svara

     Hur fick du det till att man tar från de som kämpar mer? Menar du att de som sliter dag in och dag ut för mindre pengar, inte kämpar. Om det är nån som kämpar så e det just dem. Vilken förnedrade kommentar.

     Svara

      Oj vad ni tog åt er jag tycker de som arbetar hårdast är folk i vården och inom handel och andra tunga arbeten. Det jag menar är att om en egen företagare sliter med sin byggfirma 15h per dag ska inte man ta mer från denna person för hen råkar vara egen men har liknande lön som en anställd t ex.Jag uttryckte mig bara väldigt kort så jag förstår er reaktion 🙂

      Svara

     Asså detta är så mycket bullshit. Jag är rik, tjänade några miljoner på bostäder när jag var 20 och jag och min man har en gemensam inkomst på ca 500k i månaden (vi båda jobbar inom finans). Vi jobbar INTE hårdare än många andra, det finns otroligt många som tjänar väldigt mycket mindre än oss som jobbar mycket mer, anledningen till varför vi är rika är främst på grund av tur.

     Svara

      Sund och ärlig kommentar! Det finns de som kämpat sig fram och några få som inte vill kämpa, och det finns tur och otur. Själv blev jag sjuk som ung tonåring och är idag sjukpensionär, och har mycket sällan mat månaden ut vilket gör mig ännu sjukare. Det enda jag vill är att arbeta och få vara en del av samhället.

      Svara

   Bästa kommentaren på länge!

   Svara

  Kenza försöker återigen dölja sin uppenbara girighet. Att försöka guilt trippa följare till att ”save their jobs” är inget annat än patetiskt i dessa tider. Hon uppmanar liksom folk att köpa fast fashion som de egentligen inte behöver eller vill ha BARA för att stötta deras ekonomi och ”save their jobs”. Nej. Kenza måste förstå att normala människors prioriteringar nu är mat, boende, försäkringar, medicin och andra basala behov snarare än en 799 kronor asful polyesterblazer made in Bangladesh. Det är uppenbart att hon gör detta för att hennes egen ekonomi kan hotas av krisen.

  Ser inget annat företag som beter sig såhär i denna kris. Tycker synd om alla som varslats och permitteras men vi ser inte direkt SAS gå ut med en hashtag #saveourjobs – boka mer flyg så att vi inte går under snälla! We have to do this together!

  Svara

   Jag har sett den här typen av inlägg från mängder av företag. För bara några minuter sen såg jag Lyko lägga ut den här typen av ”annons” på Facebook. Men mest har jag sett från lokala, mindre företag i min stad. Så Kenza är absolut inte den enda.

   Svara

  Region Stockholm ställer nu in all planerad vård – kanske skulle folk hellre tänka på att sponsra sjukvården?

  Svara

   +1 Skulle hellre vilja swisha en undersköterska, sköterska eller läkare just nu. En peng att njuta av i framtiden när detta är över.

   Svara

    För det hjälper ju sjukvården…

    Svara

    Swisha gärna mig. 😋är gärna sjuksköterska, tillhör riskgrupp Och, är sjukskriven halvtid men jobbar på.

    Svara

   Hur? Alltså seriös fråga, hur kan vi sponsra dem? Lägger gärna lite pengar där.

   Svara

    Det kallas skatt 😉
    Så rösta på ett parti som för en skattepolitik tar pengarna går till välfärd istället för att sänka skatter för de rika

    Svara

     🤦🏼‍♀️ HUR kan vi sponsra NU. Vi kan hjälpa ekonomin genom att shoppa NU. Så hur kan vi hjälpa sjukvården NU?
     Jag kan shoppa loss nu och ändå rösta i nästa val liksom.

     Svara

      Jag som arbetar inom sjukvården skulle bli galet glad över ett gäng pizzor!
      Dagens lunchrast vart matupphåll, hann få i mig ett par knäckemackor.

      Svara

      Jag som sjuksköterska i hemsjukvården hade blivit så glad om folk swishade så att våra gamla patienter i hemmen fick något som piggade upp. Blomma, fika, god mat, tidningar… Många får inte besök av anhöriga pga Corona (och vissa även bortsett från Corona).

      Svara

       Absolut fuck-no. Samhället ser ut som det gör tack vare gamlingar och deras prioriteringar förr. 👎🏾

       Svara

        Vi är alla barn av vår tid, glöm inte det.

        Svara

     Skatten är redan hög och inte fan går den till sjukvården när sjuksköterskor går på knäna och Sverige ändå gick med 120 miljarder i PLUS förra året!!!!

     Svara

      Vad tror du pengar har gått till? Ledtråd: Jag ber er öppna era hjärtan.

      Svara

       Mhm ja precis dit har den gått

       Svara

      Ja pengar har gått till sjukvården, det är ju det jag säger, en massa pengar har gått dit, det finns en massa mer pengar som inte går dit som ligger på hög och ändå tillåter politikerna att vården går på knäna

      Svara

      Även undersköterskor och vårdbiträden går på knäna.

      Svara

     Men på riktigt. Rika betalar redan mer skatt än fattiga i det här landet. Sverige har dessutom redan väldigt höga skatteintäkter, frågan är bara varför landet fungerar så jävla dåligt ändå och var pengarna försvinner

     Svara

      Alla jävla jobbskatteavdrag, RUT och ROT avdrag kanske?

      Svara

       Haha eller hur, inbilla dig att det är dit pengarna ”försvinner”

       Svara

    har också funderat på detta. skulle gladeligen skänka pengar till vården om det innebar att man t.ex. kunde anställa en till sköterska som kunde vårda en till sjuk. eller kanske bara att sköterskor och läkare kunde få testa sig mot corona.

    Svara

    Beställ mat och skicka till närmaste sjukhus?
    Då stödjer du både restaurang och personal på sjukhuset.

    Svara

   Fast konsumtion betyder ju ökade skatteintäkter…. eller hur tänker du? att swisha en sjuksköterska stöttar inte samhällsapparaten som skatteintäkter gör.

   Svara

   Det görs för att det ska finnas flera vårdplatser i beredskap för coronapatienter t.ex. genom att frigöra narkospersonal från planerade operationer kan de vara på IVA istället. Minskar också smittspridning.

   Svara

  40% rabatt? Vilka överpriser de tar i vanliga fall om de kan rabattera allt med 40% och ändå behålla anställda osv. Helt galet ju!

  Svara

   Inte särskilt galet. De hamnar väl plus minus noll nu när de gör såhär och kan behålla sin personal medans de annars hamnar plus.
   Du tror väl inte att företag säljer saker utan att de tjänar på det?

   Svara

    Haha nej, det tror jag absolut inte. Påstod inte det heller. Menar mer att nu under denna kris när de går på knäna och inte vill att deras anställda ska tvingas bli av med sina jobb så klarar företaget sig TROTS 40% rabatt. Det innebär att de med 40% rabatt ändå går plus, för hur skulle de annars kunna behålla sin anställda? Du tror väl inte att företag behåller anställda när de går i minus?

    Svara

     40% är normal marginal.

     Svara

  Helvete vad hon är girig

  Svara

  Men alltså, menar hon på riktigt att hon inte tjänar eller aldrig har tjänat pengar på IvyRevel som är HENNES företag? Är det något jag missar??

  Svara

   Undrar också? Jobbar inte hennes kille med företaget dessutom?

   Svara

    OCH har väl tatuerat in företagets jävla namn på sin arm? Vem försöker hon lura?

    Svara

     Har Kenza glömt bort att Aleks köpte förlovningsringen från pengar de fick ut ur förtaget när Zalando gick in i bolaget?

     Svara

   Det är inte HENNES företag. De är flera stycken som startat det tillsammans.

   Svara

    Potato, Patato. Skit samma att de var flera, är väl fortfarande HENNES också? Min fråga var om det stämmer det hon själv skriver att hon aldrig tjänat pengar på det? Låter jävligt märkligt för någon som varit med och startat ett företag. Vilken blåsning att inte tjänat en enda krona isf…. 😂

    Svara

     Det tror jag stämmer, då hon flera gånger under åren skrivit att hon inte tar ut något. Är väl ingen blåsning? Aleks tar väl ut lön och Kenzas namn har gett dem många möjligheter. H&m hade ju aldrig gått in om inte Kenza varit inblandad tex.

     Svara

      Fast att mena att hon inte tjänar pengar på företaget är ju lögn om hennes man tar ut lön? Klart hon tjänar på det då om hennes make får in cash vis det hållet. What’s yours is mine i ett äktenskap.

      Svara

       Snälla säg att du inte är vuxen. Om din man jobbar tex på Ikea, tror du på fullaste allvar att DU tjänar pengar ifrån Ikea bara för att ni har delad ekonomi?

       Svara

        Det är väl klart att jag tjänar indirekt på det min make tjänar? Detsamma gäller Kinsa och Aleks.

        Svara

        Skillnad på IKEA och ens egna familjeföretag tänker jag. Kenza har mer att göra med Ivyrevel än frun till en vanlig IKEA-anställd har att göra med IKEA. Om hon designar och marknadsför har det en mer direkt koppling för hur det går för Aleks och för företaget.

        Svara

      Är det då inte missvisande att påstå att hon inte påverkas ekonomiskt av hur det går för Ivyrevel? Hennes ekonomi måste väl påverkas av huruvida hennes make har jobb och drar in egna pengar?

      Svara

      Kenza svarade i sitt senaste inlägg att Aleks inte heller tar ut lön från Ivyrevel.

      Svara

   Ja det är
   Väl därför hon aldrig gör reklam för det

   Svara

  Kommer detta även påverka Biancas företag som exempelvis Caisa? Har liksom inte förstått detta med vad som påriktigt kommer att hända när vi hamnar i en lågkonjunktur och ekonomin kollapsar.

  Svara

   Svårt att säga, folk kommer ju inte ha så mycket pengar att shoppa för

   Svara

   I längden säkert. Ju fler som blir arbetslösa och får dålig ekonomi ju mindre kan ju människor köpa smink till överpris.

   Svara

   kanske läget att fundera hur det påverkar dig själv också!

   Svara

    Det har jag gjort 🙂 gulligt av dig att tänka på mig

    Svara

  Gillar att det är copy-paste på deras svar till de som ifrågasätter. Visar hur mycket de bryr sig egentligen när alla får exakt samma svar.
  Sen att hennes man skriver ”lets change this and save our jobs” och därav taggar företag som säljer kläder, skor, glasögon. Mycket märkligt.

  Svara

   Det är inte så märkligt. Håller vi inte hela kedjan rullande så kommer vi att stå med STOR arbetslöshet och få butiker kvar när det här är över. Vet inte med dig, men jag skulle inte direkt hurra om det bara fanns matbutiker, h&m och apotek kvar sen.

   Svara

    Förstår inte hur du kan jämföra en onlinebutik som säljer kläder till överpris med en matbutik eller apotek för den delen som säljer livsnödvändiga varor för att man ska klara av sin vardag? Tänk om, tänk rätt.
    Då kanske du ska spendera lite av dina pengar i deras webbshop? Du får gärna skicka orderbekräftelse när du har gjort det.

    Behåller apotek och matbutik ALLA dagar i veckan.

    Svara

     För det var ju poängen. 🤦🏼‍♀️ Okej, ska förklara det som om du var 5 år. Om vi ska kunna behålla apotek, sjukvård, äldreboenden, mataffärer, skolor, billig medicin (högkostnadsskydd) osv osv så behöver vi ha in skatter. Skatter vi får in från ALLA SORTERS företag. En väldigt stor % av våra skatter kommer ifrån de här andra företagen, som säljer saker som just nu känns oviktiga men som vi måste fortsätta köpa. Hur tröga är ni egentligen???

     Svara

      Då ska jag förklara för dig som om du vore 2 år, det handlar inte om att hålla hårt i pengarna det handlar om hur företag utnyttjar denna situation. Got it”???” BRA.

      Svara

       M, läs en kurs i ekonomi. Eller wikipedia sidan om hur ekonomin i samhället går runt. Du har ingen koll på vad du pratar om.

       Svara

        Men herregud, det har gått DÅLIGT för hennes företag en lång tid tillbaka, det är FULT att utnyttja denna sjukdom för att de ska gå plus. Vad är det du inte förstår av det jag skrivit för 5e gången?

        Vet du vad, istället för att dividera med mig här så kan du väl gå in på deras webbshop och handla dig nåt? Jag väljer att inte göra det men gör det du.👍🏼 Du kan sprida ordet till din omgivning, Ivyrevel skulle uppskatta det.

        Tro inte att jag håller i mina pengar eller har slutat spendera pengar, tvärtom. Spenderar mer nu än någonsin. Och jag uppmuntrar andra att göra det också!

        Svara

     Tror du behöver tänka om och tänka rätt ärligt talat. Anonym ovan påtalar vikten av att stimulera ekonomin för att bibehålla en stabil konjunktur, säkra skatteintäkter och att samhällsapparaten har medel (när utgifterna är större, som nu med ökat tryck på vården)

     Allt har en del i samhällsstrukturen. Nej, det är inte lika viktigt med onlinekläder MEN även företag som Nelly etc genererar arbetstillfällen och skatteintäkter. Tänk holistiskt. För visst vill du ha mer än BARA apotek och mataffär?

     Svara

  Betalade hon verkligen Maldiverna-resan? Alla vet väl att hon är den snålaste personen som finns så låter konstigt att hon inte tiggde till sig vistelsen

  Svara

   ”Alla vet väl”.. absolut inget mer än ett antagande, löjlig kommentar 😂

   Svara

    Jo hon är snål, hon Behöll sitt fula golv i lägenheten

    Svara

   Varför är Kenza snål? 🤔

   Svara

    Ehh hon är jävligt snål. Istället för att åka på sin skitresa till Dubai och slippa kritik så valde hon istället att få den helt sponsrad, något hon bara kunde betalt själv och sluppit folks kommentarer om hur fel det är att göra reklam för ett land som Dubai. Hon är så äckligt självgod så det finns inte.

    Svara

     👏🏻

     Svara

     Menar såklart istället för att betala den själv

     Svara

   Hade ingen aning om att hon var snål? 🤔🤔

   Svara

   Det är väl allmänt känt (iaf i sthlm) att kenza är både missunnsam och snål

   Svara

    Hur har folk kunnat missa det?!

    Svara

   Jag är tveksam. Hon skrev att hon inte blev sponsrad utan taggade resortet för att de var typ snälla och uppgraderade dem 🙄 både hon och Dani taggade ALLT. Alla bilder, storys.. Men visst kan de ha betalt allt själva, de har ju fått i princip allting annat så lönen som Aleks kan ta ut från ivy revel (klart han tar lön, och de har gemensam ekonomi men där kommer hon undan med att säga att HON inte tar ut pengar) kan läggas på
   Hög, som växer fort

   Svara

  Så besviken på Kenza! Hur tänker hon? Varför skulle vi i en stundande ekonomisk kris (som kommer drabba de som redan har det knapert värst) bidra till att hjälpa henne och sitt företag?! Folk behöver sina pengar mer än någonsin just nu!

  Svara

   Varför ska vi hjälpa restauranger och butiker? Till och med politiker hetsar att vi ska shoppa, senast Ebba.
   Hur Kenza tänker? Troligen lite ledsen över att deras företag går dåligt och gör vad hon kan för att hålla det på fötter.

   Svara

    Det är lite skillnad på Kenza och restaurangbranschen i Sverige.

    Svara

     Nej, det är ingen skillnad. Vi behöver handla från alla sorters butiker.

     Svara

    Därför att det är SAMTLIGAS absoluta intresse att hålla verksamheter igång. Dels för att det genererar skattepengar som vi behöver mer än någonsin (ex. för sjukvård och alla ökade insatser just nu) och dels för att fungerande verksamheter håller folk sysselsatta (jobb alltså – arbetslöshet kostar samhället pengar).

    Det handlar inte om influencers individuella företag, det handlar om att ha ett fungerande samhälle! Därför uppmanas vi att konsumera.

    Svara

     Ja, alltså jag vet. Ironin gick kanske inte fram.

     Svara

  Det är ju inte så att tex Stordalen personligen kommer att betala lön till sina anställda vid uteblivna intäkter, utan det blir varsel och permittering istället. Och han är inte ensam, väldigt få ägare som personligen går in och täcker upp. Så varför skulle det vara annorlunda med Kenza?

  Svara

   Stordalen tigger inte.

   Svara

    Haha för du tror inte att hotellkedjor hade gjort det om flyg och turismen fortfarande var igång? Hade varit extrapriser överallt för att tigga kunder.

    Svara

    Stordalen försöker genom sin instagram hitta andra verksamheter där hans personal eller hotell kan ”hjälpa till”
    Ett finare ord för att tigga, för att rädda sin verksamhet och så många av sina anställdas jobb

    Svara

     Nä tycker inte du kan likna det som kenza håller på med. Han försöker hitta jobb åt folk, hon försöker få folk att handla från hennes företag.

     Svara

      Exakt. Stor skillnad!

      Svara

    Nej han säger Folk istället. Han har xxxxxxx miljoner På banken men kan inte ha is i magen kommer aldrig någonsin bo på något av hans hotell Igen .
    De allra värsta i det här är de rikaste, Ingen empati utan allting handlar om jag jag jag

    Svara

     Japp, var förvånad att Nordic Choice började varsla redan den 9:e.

     Svara

  Men handla inte bara. Förstår inte grejen. Klart Kenza, precis som många andra just nu, försöker få folk att köpa av dem. Förväntar ni er att Kenza ska ignorera situationen och låta företaget gå i graven bara för att hon har en inkomst från sociala medier? 🤔 🤷🏼‍♀️

  Svara

   Det handlar inte om att de vill ha kunder – det vill de såklart alltid. Det handlar om hur osmakligt och olämpligt det är att guilt trippa sina följare till att spendera pengar på skit i denna situation, som om det är synd om Kenza.

   Svara

    Är ju inte Kenza det är synd om, utan alla som blir arbetslösa. Har ni missat all gratis reklam hon gör för matställen osv också just nu? Jag får inte alls bilden av att det enbart handlar om ägarna här, utan att de vill rädda sitt företag och sina anställda.
    Jag kommer dock inte hjälpa, tycker kläderna är ganska fula. 😬😬

    Verkar även som att folk inte riktigt fattar hur ekonomin går runt i samhället. Om vi inte ska stå rejält i skiten sen behöver vi spendera pengar även på ”skit” just nu. Vi behöver handla skitsaker mer än någonsin.

    Svara

     Exakt! Sjukt oroväckande att folk inte fattar det grundläggande i vårt ekonomiska system. Verkligen oroväckande. Om Camcam vill göra något för samhället kanske lite grundläggande förklaringar av hur vårt samhällssystem är uppbyggt och varför alla gynnas av att vi konsumerar.

     Svara

      Det är pinsamt att se faktiskt. Troligen samma personer som kommer klaga högst sen också när allt är skit.

      Svara

       Klart det är samma personer som klagar i höst senare.

       Svara

       Jag tror inte du förstår VARFÖR folk reagerar som de gör här. Det handlar inte om att ingen ska konsumera mer, att vi ska hålla hårt i våra pengar, osv det handlar om hur hon la upp det här med att stötta hennes företag. Att utnyttja covid-19 för att hennes företag ska gå plus när det redan låg minus INNAN allt det här som hände/ händer. DET som många stör sig på. Förstår du nu?

       Svara

        Ska vi ta och scamma alla som ZeinasKitchen lägger ut också? Som också i panik tigger kunder? Och jag tycker inte att hon gör det. I det första inlägget hon la ut skrev hon ärligt att deras företag har gått dåligt redan sen tidigare men att det nu går sämre pga situationen vi är i.
        Hade jag haft en stor plattform och mitt företag höll på att krascha hade jag agerat likadant. Många här inne som hade gjort. Tycker ni beter er löjligt faktiskt, VEM ger upp sitt företag utan att försöka rädda det först.

        Svara

       Det gör hon bara för att folk ska tycka hon är ”genuin”. Fulspel är vad hon gör!

       Svara

     Då ser vi helt olika på saken. Jag tycker inte att vi behöver handla mer skit än någonsin, jag tycker faktiskt att det är slutskitshoppat. För både individers privatekonomis skull men även för miljöns skull.

     Svara

      Hur ska vi kunna ha fortsatt sjukvård, skolor och andra samhällsviktiga funktioner om vi inte jobbar och betalar skatt?

      Svara

       T.ex. genom att vidga de samhällsbärande funktionerna. Flytta skattetyngden till företagen istället för de anställda, för att på sikt övergå till medborgarlön. Upphöra med att kasta pengar på luftslott.

       Svara

        Med tanke på att en hel del olika avgifter och skatter tas ut av arbetsgivaren långt innan du ser din nettolön får du gärna förklara på vilket sätt företagen ska beskattas ytterligare utan att i sin tur inte beskatta den anställde…?

        Det är väldigt fint med kommunism i teorin – men fungerar inte i praktiken. Se t.ex. Venezuela.

        Länkar även en väldigt lärorik artikel: https://www.aei.org/carpe-diem/why-socialism-always-fails/

        Svara

       Men Gud. IvyRevel är väl inte så gammalt. Vi hade väl skolor och sjukvård före deras tid också? De anställda hade väl andra jobb innan? Lågkonjunktur med arbetslöshet är inget som någon här förespråkar, vi pratar om det här fallet där någon genom sitt influenserskap har skapat en produkt för vilken det aldrig fanns någon större efterfrågan. Samhället i stort vinner på att den läggs ner och resurserna omfördelas.

       Svara

   Men du Murderino, IvyRevel gick fruktansvärt dåligt även innan corona. Att Kenza nu går ut och på något vis får det att se ut som att corona gör att de snart är i konkurs är inte snyggt. Hon skulle ha tiggt pengar för länge länge sen för att rädda eventuella anställda.

   Svara

    Fast det har hon ju inte gjort? Jag tog en printscreen på hennes inlägg och där skriver hon att företaget gick dåligt redan innan corona.

    Svara

     Det gör hon visst?!

     Svara

  Det handlar inte om att de vill ha kunder – det vill de såklart alltid. Det handlar om hur osmakligt och olämpligt det är att guilt trippa sina följare till att spendera pengar på skit i denna situation, som om det är synd om Kenza.

  Svara

  Är överkonsumtion av Kina-tillverkade polyesterkläder den enda räddningen för vår ekonomi så är jag beredd att gå in i en riktigt ordentlig lågkonjunktur…

  Svara

   Inte den enda räddningen, men en del av räddningen. Vi måste se till att det kommer in pengar till staten.

   Svara

   Räddningen ligger inte i att överkonsumera, den ligger i att konsumera precis som vanligt, och inte bli helt jävla hysterisk för att några företag konkar, för att ekonomin fluktuerar, eller för att samhället inte är statiskt.
   Inte svårare än så.

   Svara

  Jag ska inte ljuga, det stör mig när det är lyxkrögare, Stureplansgruppen och influencers som ber om hjälp. Inte för att det inte påverkar jobben men för att ägarna sitter i mångmiljonvåningar och dricker skumpa ute på lyxkrogar till vardags. I min värld så ser man till att spara kapital i företaget, kan man inte klara av ett par veckor av mindre gäster/kunder (inte ens nedstängning) så kanske man skulle väntat med lyxvåningen. Dessa företag har faktiskt ett eget ansvar i vad de plockat ut och lämnat kvar i sina företag. I Kenzas fall har hon upprepade gånger sagt att hon inte plockat ut något från Ivyrevel, så tycker inte att hon är skenhelig. Men dessa förbannade krögare med lyxkrogar med svindlande priser som nu går ut i Aftonblaskan och ser ledsna ut iklädd LV scarf och Rolex… dom kan fan hålla käften.

  Svara

   Kan du känna något för deras anställda då?

   Svara

    Har du källa på hur många som förlorat sina jobb på krogarna runt Stureplan?

    Svara

    Kan du och andra känna något för folk som ej kan jobba pga olika skäl och behöva leva i misär eller inte kunna ha egen inkomst och leva på sin fru/man? Nä ingen diskuterar eller pratar om såna personer. Det är alltid synd om de som har det bäst i samhället.

    Svara

     Just nu är det synd om de som haft jobb ja, då de förlorar sina jobb. Du borde också tycka synd om dem då det kommer att påverka även dig.

     Svara

    Klart man känner för deras anställda. Men varför ska JAG behöva ansvara för DERAS anställda när de själva sitter på högar av pengar?

    Svara

     Precis, rädda mina anställda för att jag inte tänker offra något för att göra det.

     Svara

   Du har en jävla poäng där, de flesta runt Stureplan klarar en kris rätt länge innan dom går på knäna. Med 300% TG behöver man inte oroa sig, o hela kändiseliten lägger alla pengar där nu. Guldgruva kan man säga om man jämför med de små utanför tullarna.

   Svara

   Vet inte om några av kommentarerna är till mig eller om dom hamnat fel? Det jag uttrycker är UTÖVER problemet med att folk förlorar sina jobb? Folk hade inte behövt förlora sina jobb om inte ägare hade bränt pengar på lyxkonsumtion utan lämnat större kapital i företaget.

   Svara

   Haha jag håller med om Stureplansgruppen. Alla invandrare de vägrar släppa in och nu bönar de om support. Idioter.

   Svara

   Håller med!!!! Gråter ut på tv också.. endast fokus på fina restauranger o kultur eliten…

   Svara

  I en story på Insta önskar Vanessa Vanz Lindblad att hennes nyfödda dotter Cleo ska blir större så hon kan använda kollektionen med vinteroveraller fr Kenza…Knappast att hon längtar efter nästa vinter o att den ”gamla” kollektionen duger då…om det är ett samarbete? Helt klart, fast omarkerat, man måste ju rädda Kenza😅

  Svara

   Men det är ju GUMMAN, och dom får man inte kritisera hörru! Men hon är snabb på att kritisera dom som inte tycker som hon. Klarade inte av henne så slutade lyssna på podden. Så egenkär och egoistisk så det finns inte 💁🏼‍♀️

   Svara

  Handla på om ni vill. Det får man, jag hade gärna stöttat alla möjliga företag med att handla men har inte råd till det. Jag köper när jag behöver, kan inte gå och handla bara för att…

  Svara

  Alla ni som inte vill lägga pengar på skitsaker just nu så människor kan fortsätta jobba, ni inser att resultatet blir sämre sjukvård, sämre skolor osv?

  Svara

   Jag copypaste-ar mitt svar som jag skrev till nån annan nyss.

   Jag tror inte du förstår VARFÖR folk reagerar som de gör här. Det handlar inte om att ingen ska konsumera mer, att vi ska hålla hårt i våra pengar, osv det handlar om hur hon la upp det här med att stötta hennes företag. Att utnyttja covid-19 för att hennes företag ska gå plus när det redan låg minus INNAN allt det här som hände/ händer. DET som många stör sig på. Förstår du nu?

   Svara

    Vad har Kenza med min fråga att göra?

    Svara

     Har du missat vad inlägget handlar om? Annars får du spara din fråga till ”öppet spår”.

     Svara

      Varför har du alltid så dryg attityd M? Kommentarsfältet handlar om mer än bara Kenza. Men absolut, skattepengarna från Kenzas anställda behövs också för att hålla uppe samhällsfunktioner. Varje person räknas.

      Svara

   Men snälla, många människor vet inte om de kommer ha kvar sina jobb om en vecka! Staten får väl gå in och rädda istället för att uppmana folk att ”köpa takeaway”, det har dom råd med!! Det ska inte vara på medborgarnas axlar att rädda folk ur en kris utan statens. Sen är det skillnad på att stödköpa en pizza vs en ful polyesterklänning för 700.

   Svara

    Sen tror jag absolut att de allra flesta förstår att det är rimligt att stödköpa något från den lokala restaurangen, men när influencers som får ALLT gratis ska börja tigga om att man ska köpa deras överprissatta kina-skräp har gränsen passerat.

    Svara

  Kenza säger att hon inte tjänar några pengar på Ivyrevel.
  Say whaat?

  Svara

   Ja? Det har hon alltid sagt. Aleks tjänar pengar därifrån.

   Svara

    Då stämmer inte påståendet att hon inte påverkas ekonomiskt.

    Svara

    Kenza svarade i hennes senaste inlägg att Aleks inte heller tar ut lön från Ivyrevel.

    Svara

    Tydligen tjänar inte Aleks heller pengar på Ivyrevel enligt Kenza. Det ör det hon skriver i sina kommentarer i senaste inlägget.

    Svara

   Om hon tjänar 0 kr i månaden på IR varför har hon då kvar företaget?

   Svara

    För att de är flera ägare och de andra tar ut pengar?

    Svara

     Men varför ska bara de ta ut vinst? Hon jobbade där, tog hon inte ut lön?

     Svara

      Ivyrevel har aldrig visat vinst, så vilken vinst skall de ta ut tycker du?
      Det man däremot gjort konstant är att missköta sina inbetalningar av skatter i tid.

      Svara

   Alex äger aktier, men ev pengar går in i samma hushåll. Dock har de inte tjänat en krona eftersom bolaget går fruktansvärt dåligt och har gjort det i stort sett hela tiden.

   Svara

   Orkar inte att hon drar kvinnokortet. Alltså vilken opportunist. Helt sjukt. Det här påminner mig om när hon gjorde en grej av offentlig amning trots att hon aldrig blivit tillsagd att sluta med det men skapade ramaskri och tyckte att visst fan skulle hon få amma vart hon ville(utan att någon ifrågasatt det). Så jobbig självgod människa.

   Svara

    Det kändes ju också helt ärligt som en grej hon gjorde för att visa att hon fortfarande har snygga bröst..

    Svara

   Ivy Revel går med stor förlust och har aldrig varit lönsamt. 🙂

   Svara

  Ni besserwissrar som anser att vi bör stötta Kenza genom att handla Ivyrevel kläder för att skatten finansierar sjukvård och andra samhällskritiska funktioner, det ni inte fattar är:

  Vi stöttar företag vi vill behålla. Detta hadlar om starkast överlever. Ivyrevel är och har varit ett sjunkande skepp i flera månader, om inte år. Vi lägger hellre pengarna på företag som vi vill ha kvar på marknaden.

  Dessutom vill vi inte lägga 800kr på ett linne från Ivyrevel när vi kan handla på Ica, den lokala kiosken, pizzerian, stadsmissionen, apoteket och skräddaren för samma pris. Varför inte stödja 8 företag med 100kr styck istället för att lägga 800 kr på NÅGOT VI INTE VILL HA OCH SOM VARKEN MÄTTAR, BOTAR ELLER HAR ETT ANDRAHANDSVÄRDE?

  Vi är inte emot att stötta företag men VI VILL VÄLJA DE SOM VI ALLTID HA STÖTTAT, INTE KENZA FÖR ATT HON BER SNÄLLT.

  Svara

   Precis! 👏🏻

   Svara

   Tack för att du orkade förklara, så att dom hoppeligen förstår.. 👏🏻

   Svara

  Hon är så otroligt lurig som trycker på att de som blir arbetslösa är ”unga kvinnor” och att hon skulle göra ”allt hon kan för att motverka att få dem arbetslösa”?! Liksom WOHO här kommer feminister Kenza och kämpar för kvinnors rättigheter ❤️❤️❤️ Samtidigt som hon sponsrar och gör reklam för företag som har kvinnor som arbetar för slavlöner i Bangladesh, så att hon ska kunna åka till Maldiverna 🥰. Stort tips till Kenza är att kanske spara in på några resor, då skulle hon absolut haft en stor budget till att betala sina anställda vid mörkare tider (som hon för övrigt visste var på g för företaget har gått dåligt ett tag nu!). Men nä nä, istället ska vi privatpersoner som bland annat sliter inom det kommunala och för ett bättre samhälle hjälpa hennes anställda medan hon lever i lyx och överflöd? Kräker på detta konsumtionssamhälle vi har, att hon inte skäms.

  Svara

   Håller med om skenheligheten med ”feminism” när det passar. Var är känslan för ansvar och feminism när det gäller klädesbranschen överlag och hennes sponsrade resande till dubai? Både hennes eget märke och de hon gör reklam för. Under vilka omständigheter produceras deras kläder? Knappast med ansvar för miljö, arbetsrätt eller jämlikhet. Usch.

   Svara

    +1000!!!

    Svara

  Det finns alltid ett vinstintresse.

  Alla ”snälla” handlade som erbjuder utkörning av t ex djurmat. Klart som korvspad att de vill göra det. Kommer inte kunde till dem, så får de komma till kunden.

  Åh så snällt att ha öppet en timma extra för riskgrupper- NEJ riskgrupper skall inte ut och spralla i affärer alls!! Det räcker att en i riskgrupperna har gosat med sina fina barnbarn så faller hela den grejen.
  Det är kontraproduktiv!!

  Det är BARA vinstintresse.

  Svara

   Ok, kanske kom ur spår kände jag nu, men det handlade ju lite om affärers överlevnad tänker jag…

   Svara

  Ines (inesstagram) är också skenhelig. Uppmuntrar först folk att köpa solbrillor från hennes killes varumärke (alltså chimi, så det lär ju inte gå nån nöd på dom), och får det att låta som att han är en kämpade entreprenör. Sen går hon på fest och struntar totalt i alla uppmaningar om att hålla sig inne. Ligger tyvärr inte kvar i stories.

  Svara

   Hon har tyvärr blockat mig efter att jag ifrågasatte hennes sponsresa till Dubai 😂

   Svara

   Finns ingen uppmaning i Sverige om att hålla sig inne om du är frisk.

   Svara

    Och? Sunt förnuft kallas det.

    Svara

  Största bekymret är nog att inte folk vet hur samhället fungerar🙈

  Svara

   Verkligen.

   Svara

  Men det är ju inte BARA kenza som gör detta. Hela Instagram flödar ju av dessa inlägg att supporta deras små företag.
  Samt att det är viktigt att vi som är friska ska shoppa äta o konsumera… helt sjukt att alla lägger fokus på det.
  Men förstår de samtidigt också, det klingar bara fel i dessa tider 🙉
  Men görs ju i media också.

  Svara

   Det är inte sjukt. Vi behöver lägga fokus på det.

   Svara

    Nä det är inte vårt ansvar att rädda alla företag

    Svara

   visst är det patetiskt att många gör det?

   Svara

   Det är två läger.
   Läger 1. Du är en fruktansvärd egoist om du sticker näsan utanför dörren och riskerar att sprida smitta. Vädra helst inte ens eftersom du kan smitta folk som går förbi utanför eftersom du har fönstret öppet.
   Läger 2. Sitt inte hemma utan gå ut och stötta restaurangerna! Shoppa! Konsumera!

   Förvirringen är total.

   Svara

  Kenza: ”Let them eat cake.”

  Svara

  jag väljer att stötta ställen som betyder något för mig. Skulle jag bli ledsen om min lokala pizzeria gick i konkurs? Ja. Skulle jag bli ledsen om ivy revel gick i konkurs? Nej, jag skulle inte bry mig. Det Kenza kan göra är att se och göra som vanliga Svenssons och sälja prylar för att rädda sitt ivy revel. Om hon verkligen vill rädda sitt företag så kan hon sälja sin lyxvåning i centrala Stockholm (precis som blondinbella fick göra) och lägga in pengarna i företaget. Det är så vanliga Svenssons sköter det. Sedan kan hon sälja av några av alla hennes hundratals märkesväskor. Kanske rent av sluta med lyxresor, lyxhotell och restaurangmiddagar? Men vad vet jag?

  Svara

  det är i såna såna tider folk visar sitt rätta jag, att man ska rädda sig själv men skita i alla andra, som anställd förlorar du 20% av din lön om du tjänar upp till 30%tkr brutto per månad om du går tilk a-kassan i 200 dagar & efter det 30%.
  Som företagare har staten inte gjort så mkt än, man får ansöka om lån-OBS DESSA SKA BETAS TILLBAKA-man får uppskov med div skatter- MEN DE SKA BETALAS ÄNDÅ.

  Å helt rätt ser man på Ivys historik så har det gått dåligt rätt länge, denna kris är kanske spiken i kistan.

  Ändå charmligt att hon ENDAST NÄMNDE SAMARBETSBETSPARTNERS, VI ANDRA DÅ??!!?? som köper det hon gör reklam för.
  Go strong Kenza & välkommen hem fr Mauritius medan andra kämpade på IVA.

  Svara

  Kenza har i hela sitt liv genom sin blogg och på senare år Instagram alltid fått saker gratis genom så kallade samarbeten. Företag har betalat henne Allt ifrån mat, resor till och med barnkläder. Hon hon vågar påstå att hon själv inte tjänar eller aldrig tjänat pengar på Ivy Revel är sanslöst. Så hennes bror som jobbar inom Ivy tjänar pengar på att göra vad? Får inte ihop det. Om kapitalismen hade ett ansikte hade det varit Kenzas.

  Svara

   Det var det jag försökte säga ovan men du uttrycker det mer elegant ☺️

   Svara

   Kenza är ju radikal-vänster!!!

   Svara

  Två saker:

  Om det kommer något gott ur detta vidriga virus som drabbar hela världen så är det i så fall att människor som dessa influencers, som inte tillför något gott men däremot förstör vår värld med sitt ständiga resande och sin vansinneskonsumtion, försvinner. Förhoppningsvis tillsammans med viruset.

  Isabella Löwengrip har faktiskt tagit upp coronaviruset i sin blogg. Hon tyckte att det var en väldig tur att hon hann sälja sitt företag innan det visade sitt fula tryne ”för annars hade hon gått i personlig konkurs”. Det är alltså inget problem för henne att människor dör som flugor i Covid-19. världen över. Det viktiga var att hon inte tog ekonomisk skada.

  Tack för ordet.

  Svara

   Att hon tyckte att det var tur att hon hann sälja innan Corona är inte ekvivalent med att hon inte tycker det är ett problem att folk dör som flugor. Saknar du helt logiskt tänkande eller vad är ditt problem? Är helt övertygad om att de allra flesta, inklusive Bella, tycker det är ett problem att folk dör. Men hon skrev hur coronakriset skulle kunna påverkat Henne, det betyder inte att hon inte bryr sig om att folk dör. Det är människor som du, som tolkar en skriven text som fan läser Bibeln, som är farliga för samhället genom falsk informationsspridning.

   Svara

    Tack för din omtanke – men jag är faktiskt extremt duktig på just logiskt tänkande. Problemet är att det inte är relevant i sammanhanget, Isabella Löwengrips blogg är inte ett intelligenstest. Den är en uppvisning i extrem själviskhet och det hennes inlägg visar är just hur hennes fokus alltid ligger på henne själv.

    Tips! Du förefaller inte mer begåvad eller dylikt för att du krånglar till ditt skrivande med ord som du förmodligen tror ska imponera. ”Samma sak” hade också fungerat – och du hade dessutom framstått som mindre löjlig.

    Svara

     Ja precis, det är inte så konstigt att hennes blogg fokuserar på henne själv, eller hur? Den bär trots allt hennes namn. Den handlar om hennes liv. Hon vill skriva om hur coronakriset påverkar Henne, precis som många andra vill skriva om hur den påverkar dem.

     Krångla till mitt skrivande? Ekvivalent är inte ett ord som är speciellt krångligt att förstå. Säg inte åt mig vilka ord jag får eller inte får använda, tack!

     Svara

      Kriset, Henne 🧐

      Svara

  Men gäller väl inte bara Kenza?
  En designer skrev ett liknande inlägg på instastorys. Om att hennes företag är litet och beroende av att folk handlar, hon uppmanade till att vi ska handla.
  Jag kommer få mindre lön då jag varit sjuk så har ingen lust att handla massa dyra kläder tyvärr.
  Men samtidigt förstår jag att de tycker allt är jobbigt! Men det är samma med många företag året runt.

  Svara

  Lite roligt när influencer Gertrude T vid flera tillfällen (senast idag på sin story) säger att hon sitter i karantän. Igår var hon ute och åt på Ciccios och idag var hon ute på prommis samt besökte ett café 🤩

  Svara

  Mina tankar – jag ser mycket kommentarer kring detta i sociala medier. ”Stöd dina butiker ” ”shoppa lokalt” osv. Men, jag kan inte börja köpa en massa skit jag aldrig handlat tidigare pga 0 behov bara för att rädda butiker från det här?! Det låter helt sjukt att vi som privatperfosner ska lösa landets ekonomi. Nej jag sponsrar som vanligt min närmaste matbutik och apotek och sportaffär för barnens idrottsbehov. Och så pizzerian på fredagkväll of Course. Den skulle jag verkligen sakna om den konkade. I övrigt tänker jag att vi går mot en kristid ekonomiskt, jobb är osäkra i många branscher och då ökar jag heller mitt sparande än min konsumtion

  Svara

   Du har ju inte förstått.. Vi ska fortsätta handla som vanligt om vi kan. Inte börja köpa skit till höger och vänster som vi absolut aldrig har haft ett behov för.

   Svara

  De är ju en himla skillnad på privatekonomi (Kenzas som hon betalar semesterresor med) och företagets (som skall betala löner). Sen kan hon ju gå in med ex aktieägartillskott för att rädda bolaget såklart men ändå, hennes och bolagets ekonomi är ju två skilda saker. Sen tvivlar jag på att det är Coronas fel att bolaget håller på att gå åt helvete. Konstiga kläder i polyester till överpriser som jag aldrig sett eller hört ngn köpa. Deras popup i Nacka var öde JÄMNT. Har funderat på om de verkligen går runt och Att HM lämnade är väl ett bevis på att det knappast varit en framgångssaga. Stödköper gärna grejer nu men då snackar vi take-anat fika på mitt lokala café inte influencers skitkläder.

  Svara

  Skulle jag stötta företag i denna kris kommer det bli små lokala företag. Jag hade till exempel inte tänkt göra någon vårplantering men sedan jag fick reda på att den lokala blomsteraffären hade väldigt få kunder åkte jag dit och shoppade lite vårblommor. Tur det, blev väldigt nöjd 🌷

  Svara

   Samma här! Har försökt stötta lokala handlare hela veckan. Men konsumerar överlag mindre än någonsin denna period så mer stödköpande än så planeras inte heller.

   Svara

  Skönt att fler börjar inse att influensers är den mest onödiga yrkesgruppen. Hoppas det dör ut och försvinner i denna kris så att vi kan fokusera på att lyfta viktigare och samhällsnyttiga yrken.

  Svara

   Exakt, denna pandemi har verkligen visat vilka yrken som faktiskt är nödvändiga för samhället.

   Svara

  Hoppas dessa fast fashion brands och dylikt går i konkurs så denna epidemi för något gott med sig.

  Svara

  Alltså nej tack. Visste knappt vad ivyrevel var så jag gick in på hemsidan för en månad sen ungefär. Hitta en tröja jag tyckte var jätte fin, men det kosta 400kr och det tyckte jag va lite dyrt för en så enkel tröja. Beställde den ändå och tröjan var typ i sämre kvalité än tröjor jag köpt på hm.🙄

  Svara

  Bojkotta alla dessa influensers vars enda budskap är att vi ska konsumera och att de själva ska bli snuskigt rika!!! 🤮🤮🤮

  Svara

  Vi behöver konsumera mindre för att minska klimatförändringarna, inte konsumera mer. Utifrån ett klimatperspektiv rådande pandemi fantastisk. Förvisso är det synd om de som förlorar sina jobb, men ska vi kunna dra ner vår konsumtion i Sverige, kommer det krävas färre företag än i nuläget.

  Svara

  Så trött på influencers som både ska ha kakan och äta den. Det passar att ha många följare när de vill tjäna pengar, men blir de ifrågasatta av samma följare beter de sig som sura tonåringar.

  Läste följande på Bisses blogg (de har tydligen varit i Thailand): ” Dessutom måste alla ni som skriver till mig på instagram om att jag inte ska gå ut och äta eller gå till lekplatser, bara va tysta för jag vet vad som är bra för mig och vad jag ska och inte ska göra”.

  Att hålla sig hemma ett par veckor när man varit ute och rest är uppenbarligen alldeles för tråkigt 🙄

  Svara

   Fast nu är ju Corona mer sprid här än i Thailand så om hon inte har symptom så är det väl inte värre att hon är ute än att ngn annan är det? Det var kanske eg dummare att hon åkte till Thailand och tog med sig sthlms smitta dit…

   Svara

    Jag tänker att inkubationstiden är upp till 14 dagar och att man inte har någon aning om ifall man smittats på flygplatsen etc. En del sjuka har knappt heller några symptom, vilket jag antar är orsaken till att viruset sprids så pass snabbt. Misstänker själv att den virusinfektion jag hade för några veckor sedan var Corona och det var inget vidare- var länge sedan jag var så sjuk 😷

    Svara

  Det går dåligt för MÅNGA företag just nu.
  Vi kan tyvärr inte rädda alla. Mitt jobb går det också dåligt för, då de flesta besök är avbokade och mkt av personalen är sjuka/vabbar.
  Flygbranschen, hotell, restauranger… detta drabbar de flesta.
  Så det blir bara lite fel när influensers nu gör ”reklam” med någon snyft historia när de om någon lever lyxigt i vanliga fall.

  Svara

  De har redan gått dåligt för ivyrevel redan från början… inget speciellt med deras kläder..

  Svara

  Du läste länken ovan och gjorde din slutsats antar jag.
  Det är effektivare att skänka företagets pengar än privata. Man betalar då bolagsskatt vilket blir mkt mindre än vad skatteuttaget blir om man ger bort privata pengar efter inkomstskatt o soc avgifter.
  Skatteplanering

  Svara

  Antar att du gjorde din slutsats från länken ovan.
  Det är betydligt effektivare att skänka bort företagets pengar än privata.
  Man betalar då bolagsskatt vilket är mkt mindre än vad skatteuttaget blir om man ger bort privata pengar efter inkomstskatt och soc avgifter.
  Skatteplanering.

  Svara

  Många här verkar inte förstå vikten av att folk förlorar deras jobb. I en lågkonjunktur blir det en ond spiral. Om ingen vågar spendera pengar blir fler och fler arbetslösa vilket innebär att ännu fler inte kan spendera pengar på något. När jag läser Ivyrevels uppmaning så är det ju tydligt riktat till att alla typer av företag ska stöttas, inte bara klädbranschen och de själva. De vill hålla uppe hela vårt samhälle. Tro mig, ni kommer också i slutändan gynnas av att företag klarar sig ur denna kris! Ni som sitter och säger att ni hoppas företag går i konkurs – fy fan! Ni sitter alltså och hoppas att folk blir av med sina jobb. Det kommer skapa enorm psykisk ohälsa. Jag själv haft nära personer som förlorat jobb pågrund av varsel och jag kan meddela att det är bland det jobbigaste man kan gå igenom. Jag hoppas ni tänker om innan ni skriver något sånt igen.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.