Varför inte bara radera?

Bilden här ovanför, som är en av flera i samma serie som det här handlar om, publicerades på influencern Nicoline Hedlund Beletics Instagram år 2014, men diskussionen som återges är från gårdagen.
En följare har suttit och skrollat igenom Nicolinas flöde och hamnat på bland annat den här bilden där Nicoline kallar sin sminkning för ”mulatt inspirerad smink och hår” (särskrivning och allt) vilket följaren reagerar på.
Hon ifrågasätter den och får svaret att ”Så jag är rasist pga min caption? Wow! Smart tjej!”
Nej, hon är kanske inte rasist – det är att dra det hela lite för långt, men hennes caption är rasistisk, oavsett vad hon själv tycker.
Hon har inte tolkningsföreträde här vilket följaren vill försöka förklara för henne, men då har hon blockats av Nicoline, som tydligen inte alls verkar ta in att texten kan uppfattas som stötande och att hon borde ta ner bilden, eller i alla fall ändra sin caption, även om hon inte själv förstår varför.

Men nej.
Hon låter bilden ligga kvar och vägrar tydligen ta in sin avsaknad av tolkningsföreträde men kanske hade poletten ramlat ner om hon hade hunnit läsa följarens långa förklaring innan hon blockerade henne?
Nu gjorde hon inte det, men här är den igen för henne och alla andra som inte förstår problematiken här.

Förhoppningsvis blir det lite klarare nu för Nicolina så fler slipper bli illa berörda av hennes okunskap kring sin publicering? 

Tack för tips!

280 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ot om schulmans: Tycker att det är så sjukt hur Hannah och Amanda om och om igen dumförklarar människor som köpt deras tidigare produkter och affärer som de marknadsfört. Typ Amanda på instagram nu: skriver hur kokboken de skrev är till för idioter (en känga till sig själva men i slutändan ett stort FU till de som köpt den). Erkänner hur recepten är framgooglade osv. Snacka om att utnyttja sina följare.

  Svara

   Men alltså hon driver ju med sig själv. Hon mer eller mindre erkänner att boken är kass och att hon inte kan ngt om matlagning.

   Svara

    Jo men det skrev jag ju också, det är ju en känga till sig själv, men i förlängningen är det ju ändå ett dumförklarande av alla som köpt det hon sålt, så att säga.

    Svara

   Dom två idioterna….. man rent av kokar av de faktum att Alex Schulman sitter och hånar folk som är orolig för Corona, spelar ner risken och sedan tar de sina barn ur skolan och drar till GOTLAND. Han säger att Sverige ska vara ett experiment för hela världen samtidigt som han sitter och trycker på sitt sommarställe och lägger ut skrytbilder. Om någon får Corona på Gotland snälla åk och hälsa på dom :)))

   Svara

    Fast dom åkte ju till Gotland för att Amanda är livrädd för corona. Sitt inte och sprid massa felaktig skit när du inte vet vad du snackar om ens

    Svara

     Varför hånar då Alex alla som oror sig för Corona? Har du ens läst hans artiklar i expressen???

     Svara

      Har du lyssnat på podden? Han pratar ju även om Amandas rädsla och skojar om det

      Svara

       (Jag är en annan än trådstartaren) Jag blir så ledsen när jag ser att du försvarar dem. De vill att du ska köpa deras skit/sponsorskap, men egentligen föraktar de dig, så snälla ta inte dem i försvar.

       Svara

     Hyggligt att åka till Gotland och riskera både att dra med smitta och belasta deras sjukvård. Hur tänker folk? Nej just det, de tänker inte.

     Svara

   Detta!! Jag har skrivit om det förut. De brukar även skämta om sina matlagningsprogram som de hade förut. Och ja, visst, de skämtar om sig själva men de är ju så korkade att de inte fattar att de ju även hånar sina ”älsklingar”, ergo de som har konsumerat deras program och kokböcker. Så här låter det under lansering: ”Åh, snälla älsklingar ni MÅSTE köpa vår kokbok så ni också får en magisk sommar!!! 🙂 Den är SÅ bra och användbar!” Och fyra år efter lansering: ”haha Hannah, minns du när vi skulle göra kokbok…. Vi kan ju ingenting om sånt! Vilket skämt!”

   Jag förutspår att nästa grej de kommer att garva åt är sin romantrilogi (med rätta förvisso, den är fruktansvärd). ”Hannah, minns du när vi försökte vara författare???”. Tror det hånandet är typ 2 år bort, just nu är det lite för nära eftersom böckerna fortfarande säljs. Cash först, hån sen.

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Omg
  Folk måste chilla.

  Denna hets att hitta fel hos folk och sen hetsa. Detta gör att riktiga rasister kan hålla på för att alla andra anses vara det med.

  Mvh

  Svara

   Att reagera och påpeka rasistiska uttryck för att sen förklara varför det är rasistisks kan väl aldrig vara fel eller att hetsa.
   Nej detta gör inte att ”riktiga” rasister” kan få hålla på i skuggan av att ”andra” skulle anses vara rasister.

   Förklaringar och påpekande om vad rasism gör att utrymmet för rasism och rasister att verka minskar vilket är bra att bara ”chilla” gör att normaliseringen av rasismen kan breda ut sig.

   Om du inte förstår det så är du en del av problemet och inte lösningen.

   Svara

    Svennehoura är grövre. Det blev jag kallad var och varannan dag i skolan.

    Svara

     Tydligen anses det inte rasistiskt…

     Svara

     Aja, pandemin har bara börjat.
     Och här nagelfars burdusa texter från kvinnor utan djup men med yta. 🤷

     Svara

     Aftonbladet ger dig svar på tal idag.

     ”Rasism mot vita finns inte i Sverige”

     Svara

      Aftonbladet är sjuka. Svenskar utsätts för rasism varje dag och värst är det i grundskolan. Det rånas och våldtas varje dag. Om vi svenskar är så jävliga, varför vill hela världen flytta till Sverige!

      Svara

      Nej, rasism mot vita i Sverige finns faktiskt inte. Om ni inte förstår innebörden av ordet rasism så föreslår jag att ni söker mer information och läser på. /Linda

      Svara

       Right back at you…

       Svara

       Tror du har svårt att förstå skillnaden på strukturell rasism och rasism men bägge två kan utföras mot vita. Strukturella rasismen mot vita i Zimbabwe var lika verklig som Covid-19.
       Alla vita barn i skolor i förorter etc som varje dag trakasseras, hotas, mobbas, misshandlas, förnedras för att de äter fläsk, är ”kristna”, svenska, icke muslimer utsätts för rasism.
       Rånoffer som blir rånade, förnedrade, misshandlade, torterade, pissade i munnen osv just för att de är svenskar är utsatta för rasism.
       Det är en floskel och myt att vita och svenskar inte kan, och inte blir, utsatta för rasism oavsett om det är strukturell, även om det är ytterst ovanligt, och rasism som blivit betydligt mer förekommande de senaste 1-2 decennierna och kommer fortsätta att bli mer förekommande.

       Svara

     11:23 Lite får man väl tåla, eller hur?

     Svara

      Tja, om det är åt båda håll så….🤔

      Svara

     Det är naturligtvis inte ok att kalla någon för ho*a.

     Svara

   Hets att hitta fel? Alltså snälla gå tillbaka till skolbänken. Vilken normalbegåvad människa som helst förstår hur man för sig med språket och att anspela på saker med rasistisk bakgrund är allt annat än okej 2020. Då vi har tillgång till så mkt information, så många olika typer av människor o bakgrunder. Att fortsätta i dessa tider vara tappad – nä not good enough.

   Svara

   Jag förstår hur du menar, men vet inte riktigt om jag håller med.

   Tycker dock att det är onödigt att gå på ett inlägg från 2014, det är sex år sedan. Hur långt tillbaka kan man gå? Sen behöver hon inte svara kommentaren öht, men kom igen… Ett sex år gammalt inlägg? Det är verkligen en grälsjuk människa som letar fel. Tips: vi i Sverige är just nu inte i karantän,gå ut i skogen, det är folktomt.

   Svara

    Själv tycker jag att de är super bra att man går tillbaka i tiden. så långt det nu bara går, och rättar till sina misstag. Och om man till förmodan inte har kolla på vad som är rätt eller fel, så är det väl super bra att någon annan påpekar detta!

    Svara

    Vem vågar ensam gå ljuvliga och uppfriskande skogspromenader i dagens Sverige.

    Svara

   Det är just sånt här som riktiga rasister håller på med – reducerar individers unika egenskaper till en grupptillhörighet baserad på fördomar och förutfattade meningar om hur alla i den gruppen är.

   Vill vi bli av med rasism gäller individualism – antirasism är bara en motreaktion som inte riktigt har klart för sig vad den vill uppnå.

   Svara

  Fast nicoline är inte ens hel svensk 😅

  Svara

   Hur är det relevant?

   Svara

   Fast hon är inte mixed med svart så dedär är irrelevant.

   Svara

   Vad har det med saken att göra? Otroligt trött på att folks rasistiska uttalanden viftas bort med detta påstående.
   1. Det är inte bara svenskar som kan vara rasister så man är inte automatiskt mindre rasist för att man inte är helt svensk.
   2. Att man inte är 100% av ett visst ursprung (i detta fall svensk) ger en inte nödvändigtvis tolkningföreträde.

   Man kan uttrycka sig rasistiskt OAVSETT ursprung, och oavsett om man har ett eller flera.

   Svara

    Det finns det olika åsikter om. Du gav din.

    Svara

   Alla med utländskt påbrå blir inte rasifierade… och jag kan ha fel men tror inte att hon ofta blir rasifierad oavsett om hon är hel-, eller halvsvensk!

   med andra ord så är hon fortfarande vit oavsett om hon har påbrå från något annat land!

   Svara

  Om jag bara ser bilden tycker jag den är fin, lite somrig känsla, 70-tal.

  Men hon gjorde den alltså i ett visst syfte? Bara så fel!

  Svara

   Spännande kommentar! 🥛

   Svara

  Hon borde givetvis omedelbart ta bort det inlägget, och medge sitt misstag. Ett misstag som grundas i vårt vita privilegium som är så stort att många inte ens lägger märke till såna här otäcka uttryck. De passerar förbi eftersom vår vita värld är så långt ifrån den verkligheten. Det handlar alltså inte ens om elakhet utan nåt ännu farligare – privilegium.

  Svara

   Oj.
   Hjärntvättad much..?

   Svara

    Faktaresistent much?

    Svara

     Presentera gärna dina ”fakta”.
     Och nej, känsloargument är inte fakta.
     Go ahead, I’ll wait.

     Svara

      Haha. Gör det själv? Go ahead, väntar ej.

      Svara

       Är det här löjliga tråden?

       Svara

        Det blir så här när man ber PKismen underbygga sina argument… 😁

        Svara

         Vilka argument då? Ser ingen nytta med att gå i polemik med någon av er.

         Svara

         Fast det gjorde ju ”browsbysup” väldigt konkret, håller du inte med? Jag vilja påstå att det är sidan som ställer sig ”mot alla PK-människor” som har känsloargumenten. ”så onödigt att ta upp” ”jag tycker inte det finns något problem här” osv. istället för att se till statistik och strukturer.

         Svara

          Nej, jag såg inte en enda källhänvisning faktiskt.

          Svara

          Fast brows personen har ju fel, hens fakta är inte trovärdig och är ingen fakta

          Svara

  OT: Kenza lägger ut story om att support our _local businesses_.

  Vilka är dessa lokala företag som man måste stödja för att de inte ska konka?
  Nelly, Ginatricot, nordicfeel och creative headz….

  Ok att man bör stödja småföretagare men att Nelly och Gina tricot ska räknas med i listan är bara löjligt.

  Svara

   Haha, jag såg det. Jisses!

   Svara

    Varför skriver inte Camcam om detta??? Jag vill höra folks åsikter 🙂

    Svara

     de som är intresserade lär väl ge dig sina åsikter här.

     Svara

     Sedan tidigare känt att Can favoritiserar Kenza lol

     Svara

    Fast det är ju inte bara småföretag som lider i detta.
    SAS, Volvo, Scania, Nordic choice hotel mfl har redan permitterat större delen av sin personal.
    Ingen vet om hela den permitterade styrkan kommer kunna återgå till arbetet när detta är över eller om varsel väntar.

    Svara

     Man permitterar väl för att staten betalar det mesta av lönen då?

     Svara

      Arbetsgivaren ansvarar fortfarande för ca 50% av lönen.
      Så det underlättar, men företaget kommer fortfarande blöda pengar.

      Dessutom vet ju ingen hur branscher och sektorer kommer återhämta sig när detta är klart.

      Kommer vi flyga på samma nivåer? Hur snabbt kan industrin återhämta sig? På vilken nivå kommer konsumtionen ligga på om arbetslösheten breder ut sig? Hur påverkar det bostadspriser och uthyrning av kommersiella lokaler och byggsektorn i sin helhet.

      Snälla, det går inte att pausa en ekonomi och tro att allt är som vanligt efter 2-3 månader..

      Svara

       Nej det stämmer inte. Första dagarna ja men inte i förlängningen.

       Svara

   Nelly varslade redan innan coronan kom, så lär ju inte gå bättre nu 🤷🏻‍♀️

   Svara

    Gjorde de? Varför? Nelly går väl bra?

    Svara

    Nelly säljer ändå fejk produkter så de får gärna konka om ni frågar mig.
    (Ja jag har fått hem fejk real technique borstar från Nelly…)

    Svara

     Hur vet du att de är fejk? Ifrågasätter inte utan är bara nyfiken för min egen skull!

     Svara

   Det jag tycker är ironiskt är att influerners fått och får så mycket gratis från dessa företag. Hoppas verkligen att de själva öppnar plånboken nu

   Svara

   Skrattade högt åt hashtaggen #saveourjobs. Nej Kenza jag tänker inte slösa mina surt förvärvade pengar för att rädda Ivy Revel HAHA. Alla fast fashion-företag kan gärna hamna i konkurs för min del.

   Svara

    Precis!! Jag som var tonåring innan internet shopping började kan glatt intyga att världen var mycket bättre innan alla dessa tjafs företag kom. Ivy, Nelly, bubbleroom + alla hundratals lokala bagerier, restauranger och fik som poppat upp senaste 10 åren BEHÖVS INTE.
    Man behöver inte äta ut, det behöver inte vara en kvarterskrogar i varje hörna, det behövs inte massa online shopping och influencer producerade låtsasmärken.
    Nej ni, allt vara finemang år 2002-2004 sp de får gärna återgå till den tiden 😊

    Svara

     Eh, vad är det för fel på lokala bagerier och kvarterskrogar? Låter ju asmysigt. Jag vill ha levande städer och centrum! Är jätterädd för att många kommer få lägga ner nu i den ekonomiska krisen som följer. Och kedjor som typ McDonalds och Espresso house överlever nog, så säg inte att det blir skönt utan dem. Men det är ju inte dem du skriver om?

     Svara

     Internetshopping är ju det bästa! Hur kan det ha varit bättre innan? (Jo jag är äldre än dig så jag minns, retorisk fråga 😉) Bästa som hänt. Slippa gå och trängas i affärer.. Men om du menar ur ett miljöperspektiv så backar jag, orkar inte va i en sån diskussion och du har säkert rätt 😉

     Svara

     Mycket som inte behövs, men en sak som tveklöst behövs är jobb och sysselsättning.

     Svara

     Haha va? Ser hellre att det är en massa lokala pubar, restauranger och fik som ploppar upp lite varstans än att man bara skulle ha McDonalds, Olearys och typ Pinchos som utbud.

     Svara

     Fast va? Lokala bageriet och restauranger är ju det bästa. Det är ju skit som typ Espresso House som ska bort!

     Svara

    Vad empatiskt av dig. Själv har jag gärna kvar mitt jobb

    Svara

   Ett tillägg: Det är faktiskt rentav patetiskt hur Kenza m.fl. håller på nu. Det passar inte att engagera sig samhället och för utsatta människor när problematiken inte berör de själva och när de kan fortsätta med 100 000 kronors resor till Maldiverna – MEN när plånboken riskerar att sina lite för influensorna själva då passar det att kräva aktion från följare! Pinsamt!

   De borde fatta att det inte är någon arbetande människas prio just nu att slösa pengar på en overpriced polyestermagtopp sydd i en sweatshop.

   Svara

    Haha, exakt!
    Världsfrånvända influenser med ett enda intresse, sin egen plånbok! 🤮

    Svara

    Faktiskt. Att uppmuntra Svenssons att fortsätta konsumera i nuläget för att ”rädda ekonomin”? Behöver verkligen människor fler mini-toppar och korta shorts i nuläget?
    Visst Corona påverkar ekonomin och många blir av med jobben men det ger oss också en chans att reflektera över hur vi vill att vår ekonomi/vårt samhälle ska se ut. I samma takt som vi stänger oss själva inne har klimatet fått sig en chans att återhämta sig. Det måste ju vara prio ett när allt detta är över, att vi ser över vårt sätt att leva och hur vi kan hitta nya vägar som håller i längden. Jag hoppas faktiskt att vi slutar att överkonsumera så som vi gjort alltför länge. Människan kan överleva utan shopping.

    Svara

   Känner spontant att jag tänker inte stödja ett skit, världen behöver mindre massproducerade kläder, gjorda av barnarbetare i Asien.
   Glöm inte att kenzas ivy revel ägs av H&M som är de absolut VÄRSTA. Bojkottar allt hon gör 🙏🏼

   Svara

    H&M sålde sina aktier i Ivy för några veckor sen.

    Svara

    Ägs inte av H&M längre, de lämnade företaget

    Svara

  OT: Men kan vi diskutera att Sandra Beijer är ute och flänger precis som vanligt? Verkar äta ute minst en gång om dagen och är ute även på kvällarna. Förstår hon inte vad det är som pågår just nu? Fattar om hon vill supporta sina favvorestauranger men beställ take-away och stanna hemma för bövelen?!

  Svara

   Om hon är frisk så spelar det väl ingen roll att hon äter ute?
   Klubbande skulle jag själv hoppa över pga trångt och fulla människor med sämre konsekvenstänk. Men att äta på restaurang ser jag inget fel i så länge man mår bra och sköter hygienen.

   Svara

    Man kan även föra över smittan trots att man inte har symptom. Stanna hemma folks

    Svara

     Fast det vet man väl inte?

     Svara

      Vad menar du att vi inte vet? Vi vet hur Covid19 smittar. Vi vet att man kan ha blivit smittad och kan smitta innan man själv utvecklat några symtom. Därför borde man undvika att trängas med folk.

      Svara

       Okej. Jag trodde inte det var klarlagt att man kunde smitta utan symtom, men det kanske är så att man visst kan det. Jag vet inte, därav min fråga.

       Svara

   Men hela samhället kan inte stagnera på grund av en influensa.
   Sluta nu.

   Svara

    Tänk för att de kan det. De är de som kallas PANDEMI. Detta är ingen övning eller överdrivning. Unga människor får permanent lungskador i form av lungfibros och nedsatt lungkapacitet efter infektionen. Om du vill flåsa och inte kunna träna resten av ditt liv får stå för dig, men alla som har lite högre IQ fattar att det kommer bli EB mardröm om majoriteten av världen plötsligt drabbas av permanenta svåra lungproblem…
    Vem fan bryr sig om ekonomin om majoriteten av världens befolkning blir svårt sjuka. Lycka till att jobba då!

    Svara

     Nu drar du väldigt höga växlar på en ytterst liten studie. Har du ens läst studien kring lungskador på tillfrisknade?

     Svara

     Blir bättre om majoriteten av världens befolkning är svårt sjuka samtidigt som vi har ekonomisk depression. Det får ses som solklart.

     Svara

     DET*

     Svara

     Länka gärna till denna studie.

     Svara

     Kan ju vara bra om någon bryr sig om ekonomin. Eller vad tänkte du själv leva på?

     Svara

    Alltså sådant här tänk gör mig så provocerad.

    Jag bor i England och här har skolorna stängt till alla förutom barn med föräldrar som är key workers.
    Jag är key worker så måste fortfarande gå till jobbet och då också lämna mitt barn i skolan och riskera att han får viruset och sedan ger det till mig som i sin tur kommer ge det till 40+ äldre och sjuka.

    Vet iaf att JAG inte vill vara den som ger våran 103 åriga boende viruset som gör att hen dör och inte någon annan boende för den delen… kan alla bara sluta vara så själviska och tänka på andra????? Det är inte hela världen ifall ni inte kan gå ut och festa på en månad?! Eller äta på restaurang??
    Jag hade gärna stannat hemma i två veckor för att vara på den säkra sidan men då finns det ingen som tar hand om eran farmor/farfar/morfar/mormor/mamma/pappa/moster/morbror/faster/farbror ETC ETC

    Svara

     Men låtsas vara sjuk då, så kan du vara hemma i två veckor.

     Svara

      Och vem ska ta mitt pass? Det blir en mindre att ta hand om de äldre och mina kollegor får mer att göra = stress = större chans att blir sjuk.

      Så nej, tänker inte låtsas vara sjuk bara för att få vara hemma. Är som sagt inte självisk som 95% av befolkningen

      Svara

      Men vad för typ av jubelidiot ÄR du?!

      Svara

     Bor också i England och håller med dig, M. Har familj och vänner i Italien och alla där tänkte ”men det är ingen fara om man är ung och frisk” och nu har tusentals människor dött och fler dör varje dag. Man kan smitta fast man inte har symptom eller känner sig sjuk. Jag bryr mig inte så mycket om jag själv blir sjuk, men jag vill inte att andra ska smittas och dö pga mig. Hoppar gärna över restauranger/klubbar/barer/caféer i en månad för det.

     Svara

   Fast nu är det ju inte en influensa. Man kan ju dessutom bära på det utan att visa symptom ännu och smitta andra.

   Sarah – tänk om servitören som dukat bordet tänker likadant?! Att hen känner sig frisk men sedan för över smittan via bestick, glas etc.

   Svara

    Precis.
    Därför stannar man hemma om man vet att smittan skulle utgöra en hälsofara för en.

    Svara

     Anonym 09.50
     Inte bara en själv, utan andra också. Det handlar om att inte belasta vården. Även som fullt frisk vet du inte hur det kommer påverka dig.

     Svara

      Jag kan bli påkörd av en bil eller bryta benet en vanlig dag så…

      Svara

      Jag utgår från de statistiska underlag som finns och de säger att jag som ung och frisk kommer att klara mig fint. Det är incitament nog för mig att hålla samhället och ekonomin i rullning så länge jag kan.

      Svara

       Och de statiska underlag som visar hur de äldre i samhället påverkas rör dig inte?

       Svara

        Det är upp till dem att isolera sig. Min mormor stannar hemma i karantän för hon hade absolut inte klarat av en influensa. Så vi ringer alla henne ofta istället 🙂

        Svara

    Inget tyder på att covid-19 kan smitta via mag-tarmkanalen, alltså via det man äter.

    Svara

     Idioti. Corona smittat när man andas in, andas man genom munnen? Ja
     Smittar Corona via saliv och kyssar? Ja
     Smittar Corona via mat? JA
     #TyphoidMary

     Svara

      Fast det är inte luftburet så andas in stämmer inte.

      Svara

       Nej, men det andra hostar/nyser ut stannar i luften en stund förrän det försvinner.

       Svara

       Jo om du står tillräckligt nära en person smittar corona genom andning. Alla andas ut små vattendroppar. Vattendroppar = droppsmitta. Därför rekommendationen en meters avstånd.

       Svara

    Men då måste vi sitta i total (!) isolation. Gör du det?

    Svara

     Det verkar som om en hel del gör det faktiskt. Om man läser Öppet spår corona edition t.ex.

     Svara

     Jag går endast ut en gång per dag för att springa/promenera. Tidig morgon innan folk vaknar.

     Bor i London och vi ligger framför Stockholm, men om några veckor kommer det nog införas strängare regler hemma också.

     Fast nu talar jag inte om maten i sig utan bestick, glas etc. alla ytor.

     Svara

      Jag rör ytor bara för att ta mig ut ur mitt lägenhetshus. Så länge det inte är förbud mot det och jag känner mig 100% frisk så kommer i alla fall jag försöka leva så vanligt det bara går (men med socialt avstånd).

      Svara

     Jag undviker i möjligaste mån att stå så nära människor att de andas på mig, ja.

     Sedan kan inte alla isolera sig helt, men onödiga risker kan man undvika.

     Svara

    Nja inte helt utan symptom va. Man kan ha milda symptom och smitta.

    Svara

   Det finns inga rekommendationer om att man inte ska gå ut på restaurang och äta.

   Svara

   Du SKA gå ut och äta nu! Stötta dina lokala fik, restauranger och affärer. Varför inte köpa årets julklappar nu till exempel?

   Svara

    Alltså man ska inte stötta ett skit. Man ska bara köpa de man absolut behöver och spara sina pengar då en ekonomisk kris kommer…

    Svara

     Ska och ska.. Där får man också tänka/välja själv. Krisen kan ju komma snabbare/bli hårdare om ingen konsumerar nåt också..

     Svara

      Nja krisen KOMMER drabba oss hårdare om man slutar konsumera. Sluta konsumera -> inga jobb -> ingen lön -> ingen skatt -> ingen välfärd. I slutändan är alla företag beroende av att vanligt folk handlar.

      Svara

       Ja absolut, uttryckte mig lite försiktigt bara.

       Svara

   Sverige har inte karantän och inte nånstans avråder myndigheter och experter från att gå ut. Där måste man själv avgöra vad man vågar.

   Svara

    Visst är det så, men kolla på andra länder. Varför inte försöka förhindra så mycket det går?
    Jag förstår dilemmat och har själv blivit varslad vilket känns förjävligt men jag hoppas också att isolering gör att det ”går över” snabbare.

    Svara

     Ja där får man välja själv. Det står mot ekonomin också, många restauranger går under nu utan kunder. Vi vet inte än vilka länder som gjort rätt val.

     Svara

      Ja, det står emot ekonomin men restauranger kan införa take away only och därmed ha fortsatt inkomst.

      Men visst time will tell vad som är rätt beslut och jag hoppas jag har fel och Sverige klarar sig bättre än UK.

      Svara

       Det gör de men det räcker inte, folk är ju inte där.

       Svara

        Fast det är bättre än ingenting och förhoppningsvis bara tillfälligt.
        De ger restaurangerna en inkomst (take away och delivery) och de som vill kan fortsätta stötta. Det handlar om att fortsätta göra något.

        Svara

         Ja självklart. Men många i Sverige går under nu, särskilt i Stockholm. Och det är ju det Sandra gör (och de som hör som henne) gör något, stöttar.

         Svara

     Isolering kommer inte att få det att gå över snabbare, tanken är att det ska gå långsammare (flatten the curve).

     Svara

  Än en gång bevis på att många Influencers tillhör den del av befolkningen med låg intelligens. :/

  Svara

  Usch. Som ”mulatt” själv (vilket betyder mulåsna så det ska helst inte användas) blir jag äcklad. Hur kan en sminkning vara inspirerad av ett visst ursprung (som inte ens är ett ursprung eftersom mixade kommer från olika länder)? Vad menas? Nej jag tycker detta är patetiskt och respektlöst.

  Men som vanligt sitter vita i kommentarerna och skriver ”men vah det var väl inget!”. Bra att du lyfter CamCam!

  Svara

   Precis! Vi är så priviligierade att vi inte ens ser, inte ens fattar!

   Svara

    Ja, vi borde klä oss i säck och aska som flagellanterna.

    Svara

     Skärp dig.

     Svara

   Tyckte texten och bilden var bedrövlig och håller med om att hon borde ta med den eller ändra caption. Sen tror jag verkligen inte hon är rasist, och att hon kallade henne det bidrog kanske till Nicolinas initiala respons. Tyckte den kommentaren hon skrev efter hon blivit blockad borde varit den första. Väldigt bra och informativ! Jag hade inte den blekaste aningen om ordets ursprung och betydelse!

   Svara

    Shit du borde verkligen komma ut mer… vem har missat det?!

    Svara

     Fint svar. Man blir verkligen positivt inställd till dig för du känns så intelligent, inkännande, allt annat än trångsynt och verkar vara en stjärna på retorik!

     Svara

  Vi har alla gjort dumma grejer och sagt/skrivit grejer som inte är okej. Jag är rätt PK, men hittade ett jättegammalt Facebookinlägg där jag använt orden tr@nsa. Verkligen inte okej, så det plockade jag givetvis genast bort. Ett ”förlåt, jag hade fel” kostar inte så mycket.

  Svara

   Vad ska man säga istället för det nu igen då

   Svara

    Transperson.

    Svara

     En transa är väl dock en drag queen? Alltså inte sån som född i fel kropp utan klär ut sig till kvinna för det är kul? Så har jag alltid hört det användas, av drag queens t.ex. (förutom av några få puckon för länge sen).

     Svara

     Men orka!!! Haha! Vad fan är det för påhitt?

     Svara

      Va? Att drag queens kallar sig transa?

      Svara

   Rätt PK 🙄

   Svara

  Vad kan man ens förvänta sig av en influnser? Att dom plötsligt ska kunna tänka längre än vad näsan räcker? Självklart förstår inte den tjejen vad som kan vara fel med att uttrycka sig på det sättet, hon förstår ju inte ens när en påläst människa som kan historia försöker förklara för henne varför det är fel

  Svara

  Man är inte rasist för man skriver så

  Svara

   Man tillhör en priviligierad ”elit”, däremot, och måste dels inse detta, dels utbilda sig själv och försöka se och fatta bortom sin egen vita horisont.

   Svara

    Du verkar vara white guilt personifierad 🤣

    Svara

     Men sluta!
     Mörkhyade får ta emot så mycket rasism på daglig basis, att du nedvärderar detta är så fel.

     Svara

     Det handlar inte om guilt, om skuld. Det handlar om medvetenhet!

     Svara

     Inte mer än rätt att ha lite ”guilt” som vit…

     Svara

      Varför? För saker som hände för 400-200 år sedan..?

      Svara

       Mm för det är bara då det fanns rasism och diskriminering…

       Svara

       Helt sjukt att du tror att det inte finns rasism idag

       Svara

        Vill bara förtydliga att jag 10.49 , var sarkastisk. Men du kanske syftade på den ovanför som jag också svarade. Svårt att se på hur kommentarerna hamnar ibland.

        Svara

         Nej det var 10.40 jag syftade på 🙂

         Svara

          👍🏻

          Svara

      Hahah Du skojar va? Jag känner ingen som helst skuld för något jag inte gjort och kommer aldrig göra. Hela världens befolkning ska isåfall känna skuld för vad deras förfäder gjort.

      Svara

    Vet folk som själva kallar sig mulatter av ren okunskap vad ordet kommer ifrån o tror att det bara betyder att man har en vit och en svart förälder.

    Svara

    Så låt oss utbilda oss, Ashkenazi judar är den folkgrupp som är kraftigt överrepresenterade vad gäller nobelpris, platser på prestigeuniversitet, bankväsendet, läkare, advokater osv. Beror det på att just de tillhör en ”priviligerad elit”, att de har vit hudfärg eller kan det möjligtvis ha något att göra med att de även är den grupp som har högst snitt IQ i världen? Om de har den högsta så betyder det oxå att det finns grupper som har lägre IQ, vissa lägre än andra (vita tillhör bara mellanskiktet). Skriker det rasist i ditt huvud av att läsa det här, betänk då att det är bara fakta jag presenterar, du väljer själv vilka känslor du ska koppla till dem.

    Svara

     CC, ta bort denna kommentaren? Blir väldigt illa till mods och känns som jag befinner mig i ett klassrum på rasbiologiska institutet.

     Svara

      Facts don’t care about your feelings 😘

      Svara

       Ok Trump supporter

       Svara

        Såååå du menar att det är typiskt Trumps supportrar att förlita sig på fakta i stället för känslor? Jag håller helt med så det är ju skönt att vänstern äntligen erkänner det 😂

        Svara

      Du blir illa till mods av fakta? Välkommen till en kbtsession av verkligheten isf: IQ är till ca 80% ärftligt och är det trait med högst ärftlighet. Något som är ett riktigt sänke för IQn är generationer av kusinäktenskap. Din uppgift idag blir att ta reda på hur vanligt kusinäktenskap är i olika länder, bildgoogla cousin marriage tex så får du upp lämpliga kartor. Så, nu kan du andas i fyrkant.

      Svara

      Kära snöflinga. Är du medveten om att världen inte är ett tryggt rum? Om inte, läs lite om exempelvis Syrien.

      Svara

     Finns lite djupare analyser kring varför det ser ut så med nobelpris. Men något säger mig att det är lönlöst att förklara det för dig.

     Svara

      För att parafrasera Einstein: kan man inte förklara sin teori för ett barn så har man inte föstått den själv till fullo. Så låt höra din tagning av detta!

      Svara

     Vilken källa har du till påståendet att judar är överepresenterade som läkare, advokater etc? Är nyfiken då jag har svårt att se att det samlas in statistik över vilken religionstillhörighet olika yrkesgrupper har. I Sverige sker det ju tex inte.

     Svara

      Hen har såklart ingen källa utan bara en massa konspirationsteorier! 🙄

      Svara

        Exklusive Israel finns det bara en person från MENA som fått ett vetenskapligt nobelpris. Han arbetade hela sitt liv i Frankrike.

        Svara

        Sen när blev Wikipedia är tillförlitlig källa? Det enda lärarna pratade om när man gick i skolan var att man ej skulle ha Wikipedia som källa. Hitta ursprungskällan istället. Vem som kan skriva på wiki

        Svara

       På vilket sätt skulle det vara en konspirationsteori att Ashkenazijudar har hög IQ? Är det på något vis elakt att säga att någon är framgångsrik eller hur menar du egentligen?

       Svara

      Läs den här tex https://www.gp.se/kultur/kultur/bo-rothstein-acceptera-inte-kr%C3%A4nkthetsstudierna-p%C3%A5-g%C3%B6teborgs-universitet-1.10169896 Sverige mäter inte nej, men andra länder gör det. Den judiska befolkningen i UK tex uppgår till ca 0,4% av befolkningen, medan 7-9% av studerande på Oxford är judar.

      Svara

       Vad av denna obsession för judar som du besitter?

       Svara

     Ja, men det är inte så enkelt som att direkt koppla det till IQ.

     Svara

      Nejhej, utan det kausala sambandet ser ut hur?

      Svara

       Finns mycket att läsa om hur och varför de i högre grad utbildar sig på universitet tex. Jag kan inte leta länkar just nu, kan länka något lite senare om du inte hittat något själv till dess 😊👍

       Svara

        Hög korrelation mellan IQ och hur man lyckas prestera i den akademiska världen, ja. Dvs någon som har IQ 130 kommer att ha lättare att prestera än någon som har IQ 80.

        Svara

         Och det finns flera länder i Afrika där snittet ligger under nivån där man räknas som efterbliven i Sverige.

         Svara

         Ja men det krävs betydligt mer än så. Att du har högt iq betyder inte att du kommer att prestera inom akademin.

         Svara

         Linda: Nu är iofs vad som ingår i ett IQ-test inte helt oproblematiskt samt är utformad efter en viss bias. Framförallt hur man tolkar resultaten av dem.

         Men i sak håller jag ändå med och inte minst för att medicinkliniken forskningen ska kunna bli mer relevant samt jämställd så bör man erkänna att det finns skillnader i olika folkslag. Annars kommer bara medicin som bäst fungerar på dem med kaukasiskt ursprung bli de som framställs.

         Svara

     Låt mig utbilda dig. IQ – alltså intelligenskvot – är kvoten av en persons mentala ålder (som erhålls via ett test) och kronologiska ålder. Denna ekvation var det ett gäng identitetspolitiker från Tyskland under 1930- och 1940-talen fäste väldigt mycket vid. Man försökte tydligen bygga ett helt land baserat på konspirationsteorier om hur vissa smarta människor var för smarta för tyska folkets bästa och således skulle rensas bort istället.

     Eller är det kanske en sentida konstruktion att nazzarna var inne på IQ?

     I vår mer tid som inte längre är besatta av gamla föreställningar om behovet av att mäta allt tänkbart utifrån ett rangordningssystem så har vi lämnat vikten av IQ bakom oss. Såvida man nu inte vill gå med i Mensa, förstås.

     Vidare kan man fråga sig om det verkligen behövs extraordinär IQ för att bli läkare, advokater, osv. idag. Vi har en betydligt lättare väg till nu kunskapen än förr. För att få ett nobelpris inom naturvetenskap fordras nyfikenhet, ett öppet sinne och en förmåga till fokus under många årtionden. Att man då tränar upp sin mentala förmåga under tiden är högst troligt.

     Svara

   Men det är det ju ingen som säger? Dock att det hon skrivit var fel.
   Väldigt få människor ”är rasister” btw. Alltså tar på sig det epitetet. Väldigt många fler uttrycker sig eller agerar rasistiskt däremot. Det är lite kontraproduktivt att prata om ”rasist eller ej” då blir beteendet, det viktiga, svårare att förändra och det är det som är det viktiga.

   Svara

    Tror detta hamnade fel/för långt ner.. Ska va ett svar på ”hon är inte rasist”.

    Svara

    Fast jo, rasister är stolta rasister, rasister skäms inte för sina åsikter, rasister anser sig överlägsna och andra underlägsna, osv. Det är inget rasister skäms för dom är stolta över det. Vi ska inte blanda ihop riktiga rasister med harmlösa människor som kanske uttrycker sig klumpigt men inte alls känner hat mot människor som inte tillhör samma ”ras” som dom själva. Man kan inte uttrycka sig rasistiskt om man inte är rasist, däremot uttrycka sig ignorant passar väl bättre?

    Svara

     Exakt det jag säger få människor kallar sig rasister men rasismen är mer utbredd. Klart man kan bete sig/uttala sig rasistiskt ändå. Stämplar är irrelevant.

     Svara

  1. Ja formuleringen är rasistisk.

  2. Ja, tjejen borde ha hanterat det annorlunda.

  Med det sagt:

  3. Kvinnor får inte själva definiera vad som är en våldtäkt. Det är ganska väl juridiskt definierat. Sådana påståenden spär på vanföreställningen som vissa män har om att ”jaha så om tjejen ångrar sig är det alltså en våldtäkt då, va va va?!”

  4. Jag är allergisk mot ”ta bort det”-kulturen på instagram. Har det legat ute i sex år spelar det ingen större roll nu. Mest tycker jag borttagna inlägg leder till ryktesspridning där ingen riktigt vet vad som stod i originalinlägget. Bättre då att var och en kan läsa och bilda sig en egen uppfattning.

  Det rimliga i min värld är att be om ursäkt och kanske lägga till en uppdatering till inlägget i stil med ”så här skulle jag inte formulera mig idag”.

  Svara

   Tack för ett sakligt inlägg. Behövs mera sånt!

   Svara

  Fast att scrolla tillbaka sex år i ett flöde är väl ändå inte jättenormalt? Idag har denna influenser över 2,5k bilder. Hur många hundratals bilder har personen (som uppenbart ville hitta någon gammal skit) gått igenom? Hur mycket tid spenderades? Också väldigt uppenbart att hen sedan ville göra en grej av det hela eftersom hen printscreanade ett så långt svar som aldrig ens kunde publicerats pga för långt?

  Jag personligen skulle aldrig dragit mig med ord som m-ordet för sex år sedan. Men jag skulle heller aldrig orka gå igenom hundratals bilder för att leta efter fel hos någon. Mycket meningslös och rent av onödig skit kan jag konsumera på internet. Jag kan säkert också ha hamnat ett gäng veckor tillbaka i tiden hos någon av tristess. Men när det väl händer, då är jag jävligt noga med vart mina tummar är. Att råka gilla något från förra sommaren hos någon man inte känner, är ju samma skamkänsla som att ramla offentligt.

  Svara

   Vill också tillägga att influensern absolut kunde skött det mycket snyggare. Ett ”förstår dig helt och hade verkligen glömt bort detta. Jag skulle aldrig använda ett ord som detta idag. Ber om ursäkt om du tog illa vid dig. Raderar med en gång”. Typ. Och sedan tyckt vad hen tyckt om den andra personens scrollande av år i hens flöde i det tysta.

   Svara

   Men det är så SJWmaffian fungerar…

   Att vara överviktig, aldrig arbeta, få könssjukdomar, eller vara kriminell är inte ens eget fel. Men satans jävlar din förfäder som hade en färgad person arbetande på sin gård för 350 år sedan, det är helt ditt fel och du ska straffas för det!!!

   Svara

    Vad menar du med färgad person? Är vit inte en färg menar du? 🙂

    Svara

     De som kallar sig själva ”coloured people”, antagligen? 🤔

     Svara

      Nej din gamla rasist. Coloured people är helt förbjudet att säga, det har det varit länge. Efter det kom afro-amerikan, sedan african american och nu är vi nästan tillbaka där vi började, nu måste man nämligen säga ”people of colour”. Det gäller att hänga med.

      Svara

  OT. MEn hjälp!

  Min väns text syns inte i messanger. Blir bara en vit rad/ruta.

  Någon som vet hur vi löser det?

  Svara

   Vilka är vi? Vi läsare? Starta om appen

   Svara

   Tips är väl att höra av sig till FB…

   Svara

   Googla.
   Kontakta support.
   Ta det i öppet spår.

   Svara

   Ring upp vännen och fråga vad hen skrev.

   Svara

  Kan inte camcam skriva om Ivyrevel (Kenzas företag) där de på instagram uppmanar folk att köpa deras kläder för att rädda hon och hur viktigt det är i dessa Coronatider. Skitmycket kommentarer efteråt som påpekar hur sinnessjukt okänsligt det är att fokusera på att kränga billiga kläder från Asien till alla när folk 1) dör 2) blir allvarligt sjuka och 3) redan förlorat sina jobb, ärligt talat vem vill då spendera pengar på lite fast fashion? Blir galen. Och så copypaste intentsägande svar till alla ifrågasättande kommentarer. Kanske inte skulle åkt på en 100,000kr resa till Maldiverna för att sen böna och be om sitt företag.

  Svara

   Jag fattar inte varför det inte kommer ett inlägg om det. Hade det varit blondinbella som bad folk att köpa saker så hon inte konkar hade det skrivits om typ igår

   Svara

   Fattar grejen med att bli upprörd av det hon gör nu. Men argumentet att spendera pengar på fast fashion har jag sett flera gånger här och fattar inte. Alla är inte i riskzonen att förlora sina jobb och eller är allvarligt sjuka. Mina prioriteringar har inte ändrats liksom av corona, är fortfarande intresserad av kläder och kan shoppa? Obs, förstår att alla inte kan/vill det nu och kanske har det jobbigt med ekonomin och det är jättesynd.

   Svara

    Sen är inte IvyRevels kläder nåt för mig, men andra företag/märken.

    Svara

    Bra, shoppa på Kappahl, Lindex, hm. Kappahl och Lindex permitterar på måndag och många människors vardag sätts i skiten. Även vissa centrum har begränsat sina öppettider vilket kommer att ge heltidsanställda flera tusen mindre i månaden pga bortfall av ob. Så vill någon shoppa, gör det i våra svenska kedjor och i småbutiker som drivs av småföretagare.

    Svara

     Sen kan jag fortfarande inte komma över att småföretag och familjeföretag inte omfattas av krispaketet, istället säger Löfven att köpa takeaway istället för att göra krispaketet tillgängligt för flera tusen utsatta människor som varje månad betalar stora summor skatt och nu lämnas i sticket, men det är en annan fråga. Så det enda vi kan göra är att se till att våra pengar går till rätt företag. Och ivy revel är inte ett sånt.

     Svara

      Håller med helt.

      Svara

      Man kanske måste dra en gräns nånstans för vem man bör hjälpa? Tänker att småföretag knappt har några anställda, och att det är anställda man tänker på i första hand eftersom de måste tas hand om ändå (a-kassa och liknande). Entreprenör är ju även lite mer någonting man ÄR och inte väljer. Men jag vet inte, jag spekulerar bara.

      Svara

       Småföretag anställer oftast sig själva, dessa människor betalar oftast över hälften i skatt på allt som kommer in om de tar ut en lön. Småföretagare än allt från taxichaufförer (t.om taxi Sthlm har egna åkare), till färdtjänst och restaurang. Med tanke på hur mycket dessa människor betalar i skatt är det självklart att de ska ha hjälp. Varför ska de straffas, de är ju också anställda av sig själva? Helt idiotiskt.

       Svara

       Småföretag har visst anställda, oftast sig själva, varför ska de straffas för att de driver eget? Det är så de flesta frisörer, och restauranger (som Löfven pratar om, drivs). Ska man låta en hel bransch gå under? Nej.

       Svara

        Varför ska CSN straffa studenter i tid och otid? Svar: jag vet inte. Varför regeringen inte tar med egenföretagare: för att de anser att de inte kan med just det krispaketet. Det är såhär med kapitalism. Det är underbart i goda tider och hemskt i dåliga tider.

        Svara

   Är de kenza som tigger igen eller är det på ivyrevel instagram de håller på?

   Svara

  Har vi inte kommit överens om att vi inte kommenterar när folk stavar fel eller särskriver?

  Svara

   Hur ska vi annars få bukt med problemet?

   Svara

    Kan du inte komma på ett enda alternativ?

    Och nej, att påpeka stavfel hjälper inte den som stavat fel. Fundera lite på varför så trillar nog polletten ner.

    Svara

     Folk måste läsa mer böcker. Inte sitta på internet hela dagarna.

     Svara

     Det skulle det väl kunna göra? Har sett flera som tackat för infon de fått och tagit till sig. Man måste ju se det rätta och öva för att lära sig. Så länge man påpekar det trevligt. Vem vill gå runt och stava dåligt? Svårare att få jobb, uppfattas seriös (sorry men sant) mm.

     Svara

      Går ni runt och rättar folk i verkligheten också? Era kollegor som kanske kom hit när de var 30-35 och inte har prefekt svenska? Vill ni bli rättade när ni är invandrare, alltså bor i ett annat land än Sverige och försöker er på språket?

      Svara

       Jag ska börja påpeka varenda gång mina utlandsfödda kollegor uttalar ett ord fel eller betonar fel. Ska se hur uppskattat det är på möten.

       ”Men hur ska ni annars lära eeeer!?!?!??!??!?!!?!?!?!?!?!??!??!?!”

       Svara

        Eller hur, hade hellre skjutit mig själv än att vara en sån person. Kan inte vara omtyckta. Om de värnar om det svenska språket så mycket så håll er till att läsa akademiska journaler och ge fan i en skvallerblogg.

        Svara

       Lite skillnad ju..

       Svara

     Skolan kan jag komma på som ett alternativ men det är ju lite försent om man redan gått ut? 🤷🏻‍♀️

     Svara

    Problemet är nog också att man skriver för fort och inte kollar, då blir det lätt fel. Betyder ju inte att man har svårt att stava alla ggr.

    Svara

    Alltså, Camilla har sagt att hon inte vill att vi kommenterar det. Jag personligen stör mig när folk stavar fel och särskriver

    Svara

  Hoppas alla puckade influenser med sitt tröttsamma tjat om att läsarna ska köpa produkt efter produkt efter produkt, förtvinar nu i coronatider. Orkar inte se mera kappor på Strandvägen av Ebba von Sydow, sköna loppisfynd hos Elsa, barnprodukter hos Marie Serneholt, idiotisk olja hos Katrin Z och polyesterklänningar hos Bella! 🤯

  Svara

  Wow visste inte detta om ordet mulatt, trodde det var ett neutralt ord. 😮😮

  Svara

   Samma här! 😞

   Svara

  Jag undrar hur nervösa alla influensers är för deras framtida försörjning. Det har sällan varit så tydligt hur otroligt onödigt deras ”arbete” är. Allt de gör reklam för och säljer är sånt som verkligen inte spelar någon större roll. Detta kan ju slå ut deras affärsidé helt.

  Jag är jättenervös över ekonomin och arbetslöshet, men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka att detta kan bli en väckarklocka över hur otroligt mycket onödigt vi konsumerar. Kan inte tänka mig att gå och köpa ett par nya skor just nu, smink eller en ny klänning eller något annat skit jag inte ens behöver. Och tycker det känns så fel när influensers gör reklam nu.

  Och dessutom så förstår vi ju också vilka som verkligen är viktiga i samhället. Inte influensers som ”inspirerar”, utan sjukvården, mataffären, lokalvårdare, osv. Det är ju de som gör att samhället fungerar, influensers klarar vi oss utan.

  Svara

   Händer alltid i lågkonjuktur. När det vänder så kommer allt igång igen. Så länge vi inte ändrar hela vår samhällstruktur (kapitalism) men det känns otroligt.

   Svara

    Sovjet provade. Det gick inget bra.

    Svara

   Och vissa lever på som vanligt. Har man inte förlorat jobbet eller blivit allvarligt sjuk så påverkar nog inte corona kläd-/sminkintresset? Tycker också det vore skönt om influencermarknaden minskade men jag tror folk sätter för stor tilltro till att denna kris ska lösa det.

   Svara

   Vill gärna att det ska vara så också. Att den här Corona-skiten iaf för något gott med sig.

   Svara

  orka bli så upprörd över ett SEX ÅR gammalt inlägg😂😂

  Svara

   Exakt vad med inlägget var SÅ himla roligt, Rebecka?

   Svara

   Du har ju blivit upprörd tidigare över vad Bella gjort som är flera år tillbaks i tiden?

   Svara

  Hon har visst ändrat texten. Lägg av så larviga ni är!

  Svara

  Men vem hittade på att kvinnan är mulan? Jag menar alltså inget illa nu men det finns många historiska förklaringar bakom ordet, vissa menar att det kommer från arabiskan och andra menar att det är en term för något som är en hybrid mellan två ting, och vissa menar att det är ett ord för mulor. Jag skulle aldrig använda ordet själv och tycker den här personen verkligen borde be om ursäkt och plocka bort ordet och lära sig bättre. Dock undrar jag varför man tolkat att den vite mannen är en häst och den svarta kvinnan en åsna, är det en tolkning folk gjort själva eller på riktigt det som menats från början? Och vad är det som säger att just den svarta kvinnan är åsnan och inte mannen? obs menar INGET illa och tycker hen är en idiot som är så nonchalant i sitt svar, jag är bara nyfiken på själva ordet.

  Svara

   Åh, älskar Mulan! 🙏🏻

   Svara

   Men alltså, inget har ”hittat på” det. Det är ju ordets ursprung, etymologi. Googla och läs mer om ordet. (Obs menar ej drygt, tror bara det blir lättare så och du får info direkt. Samt att det är bra att ta reda på saker själv.)

   Svara

    Fast anonym gjorde just det. Gav dig en etymologisk förklaring. Faktum är att ingen vet var ordet kommer ifrån och i Europa så var ordet fram till för 10 år sedan en stor komplimang.

    Svara

    Fast om du läser vad jag skriver förstår du att jag har googlat det och ingenstans står det att ordets etymologiska ursprung är att den vite mannen ansågs vara en häst och den svarta kvinnan en mula. Som jag skrev går ordet att härleda både till arabiskan och portugisiskan, där den betyder olika saker men är ett ord för en blandning av något. Så jag undrar vart jag kan hitta information om att den vite är en häst och svarta en åsna om eller om det bara är en tolkning någon gjort.

    Svara

    ” Samt att det är bra att ta reda på saker själv”

    10.44 Ts tog ju reda på det och gav en förklaring, och ändå sitter du där och drygar dig och kan inte ge ett relevant svar på frågan?

    Svara

     Menade inte att vara dryg som sagt så ta det lugnt. Framgick inte att hen sökt redan. Jag är heller inte den som skrev om ordet innan så jag har inte svaren. Men den som söker finner tänker jag.

     Svara

      Det var visst din mening att vara dryg, annars hade du inte lagt en sån kommentar. Hade du läst hade du ju sett att personen gav flera av de förklaringar som finns bakom ordet nu, men ingen av dem nämner något om att svarta människor är ”åsnorna”, så✋

      Svara

  Camilla
  Fortsätter göra c influencers kända… aldrig hört talas om denna människa

  Svara

  Det här med tf är har blivit ett missbrukat begrepp som så många andra. Det betydde från början att ingen annan har rätt att beskriva DIN verklighet åt dig. Du har alltid tf på den. Det betyder inte att ingen annan får uttala sig i en fråga som den inte direkt själv har upplevet. Det betyder heller inte att den som inte har upplevet något har mer fel i frågan an den som har upplevet något. Ibland är det ju tex lättare att se saker från helikopterperspektiv än när man står mitt i det tex.

  Person A och person C kan komma från samma utsatta grupp och ha helt olika tolkningar. Båda har tolkningsföreträde för sina egna känslor, och tolkningsföreträde framför person C som aldrig upplevt X och Y.
  Men det är allt.
  Tf kan inte användas som ”jag har Tf så jag har alltid rätt, sitt ner och håll käften”. Eller ännu värre, sekundärkränkta människor som kommer farande med ”men jag har minsann hört från en med Tf att…”.

  Mao tf betyder inte att ens ord är mer sanning än någon annans. Bara att den har rätt till sina egna upplevelser och hur den känner inför det. SIN EGEN. Ingen annans.
  Det heter TOLKNINGSföreträde, dvs du har företräde att _tolka_ en händelse som du upplevt. Det har inget med absoluta sanningar att göra, det handlar om tolkningar.
  Att ha Tf om sina egna upplevelser är självklart, men det används så ofta felaktigt.

  Svara

  OT, men kan du inte skriva om hur Kenza uppmanar konsumenter att ”Come together and save our jobs” och ger folk 40% på att shoppa deras kläder? Så lågt att gömma dig bakom att ”rädda jobb” när de vill rädda sitt egna skinn och livsstil

  Svara

   Ja! Sedan är det extremt osmakligt att uppmana till konsumtion när folk dör, och vi dagligen kämpar med att ha tillräckligt många intensivvårdsplatser tillgängliga för de svårast sjuka. Jag kommenterade detta i hennes senaste blogginlägg. Men hon har inte godkänt den än…

   Att Kenza utnyttjar Coronakrisen för att locka till sig kunder till sitt företag är förkastligt!

   Svara

    Bojkotta Kenza!

    Svara

     Håller med ovanstående! Bojkott!

     Svara

     Håller med helt, totalt osympatisk människa. Skulle inte handla om de så hade 70% på allt.

     Svara

    Håller med. Förstår att hennes business också blir drabbad, men kan man inte ge 40% rabatt utan att nämnda Corona och snyfta om att att vi måste rädda henne? Osmakligt.

    Svara

     Det är ingenting annat än ett manipulativt sätt att locka kunder. Spela på känslor, få oss att känna empati och framförallt få oss att känna oss viktiga som kan hjälpa genom att köpa ett klädesplagg.

     Svara

    Men de sakerna står ju inte emot varandra? Pengar man lägger på shopping skulle annars inte gå till intensivvårdsplatser. Och ”vi” kämpar inte alls med det, alltså de flesta individer har ingen påverkan på det alls. Och även om man oroar sig så kan man väl ha två tankar i huvet och fortsätta köpa kläder, sminka sig, spela musik eller vad man nu gillade innan man hörde om corona? Fattar inte det argumentet.

    Svara

  Jobbigt faktum: Många av de som tog slavar i Afrika var svarta som sedan sålde dem vidare. Slaveriet är lika mycket ett svart som ett vitt problem. Läs gärna Dick Harrisons bo i ämnet.

  Svara

   Absolut ska vi läsa vad en vit snubbe har att säga om rasism. Snälla.

   Svara

    ”Vit snubbe”. Älskar att ni måste blanda in hudfärg i ALLT!!
    Han är professor i historia. Han om någon har väl en objektiv syn på historia.
    Om du förstår vad det betyder..

    Svara

   Som sålde dem vidare till…?

   Svara

  Camcam skriver om ett sex år gammalt inlägg i stället för att ta upp giriga Kenza som folk bett om i varenda inlägg. Andas något rasism är det överordnat allt annat.

  Svara

  Kolla på youtube ”Circle of Caia Cosmetics”!!! Tydligen är produkterna gjorde i Kina och inte Italien såsom Bianca hävdar…

  Svara

  Fast Dick tar inte upp frågan om rasism utan hur det gick till i slavhandeln. Så jo du kan nog lyssna på en vit snubbe där.

  Däremot ser jag inte relevansen för anonym kl 11:42 i ämnet även om hen har rätt i sak men vad jag misstänker försöker göra fel poäng av det.

  Men jag tycker att du kl 11:44 inte beter dig ett dugg bättre.

  Svara

   Sluta lek lärare och tala om för oss vem som har rätt eller fel.

   Svara

   Ok, så bara för att man specifikt inte uttalar att det handlar om rasism så är det inte rasism? Läs mellan raderna, har du gjort det någon gång?

   Svara

    Vet du ens vad jag kommenterade längre för den kommentaren är nämligen borta.

    Svara

   Kom inte nu igen med dina kvasiutlägg! 🙉

   Svara

  Våldtäckt = täckt med våld?

  ”Får ej neddekas.”

  Svara

  Tror knappt folk vet vad ordet mulatt kommer från. Det är ett vidrigt och rasistiskt uttryck som betyder mulåsna. Nu kan ju gissa vem av parterna som är hästen och vem som är åsnan.

  Svara

   Med risk för att låta dryg men: Källa på det?

   Svara

    Men lägg av! Ne?

    Svara

     Jo, källa!!?? Är det en tolkning eller på riktigt att man ansåg den svarta vara åsnan och den vita hästen? Vem säger att det inte kan vara benämningen på en mix, eller en hybrid bland två arter, i detta fall hudfärger? Vem har hittat på (om du nu inte har källa) att ordet just är det ni påstår att det är? Med den information jag fått fram nu är det en tolkning folk gjort, inte något som faktiskt är. Med det sagt kommer jag ändå aldrig att använda det ordet, men jag tycker det är konstigt att folk tjatar om ett och samma mantra men inte kan backa upp ordets etymologiska ursprung.

     Svara

      Och jag är inte samma anonym som ovan

      Svara

      Jag hade NE Som källa. Men antar att jag är en av de få som betalar för min kunskap istället för Wikipedia!

      Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.