Vanlisar vs Influencers i Coronatider

Man har väl inte så mycket annat att göra än att se på Youtube, serier, film och…. så där. // Bianca Ingrosso

Influencers alltså..
Dessa stundtals världsfrånvända individer.
Lovisa ”Lojsan” Wallin oroar sig i sin podd över att vara den enda influencern som kommer gå in i väggen av att bara vara hemma för att hon har så mycket saker att göra, medan Bianca Ingrosso tror att människor inte har någonting annat att göra hemma än att kolla på Youtube, serier eller film, som du kan se i klippet här ovan.

Deras uppfattning av konceptet karantän är intressant.
För det första – vad som ÄR karantän och vad som händer om en vanlig människa sätts i en.
För det andra – att jobba hemifrån är inte att sitta i karantän. Att jobba hemifrån innebär att man gör samma jobb som man brukande göra på sin arbetsplats, fast hemma.
Enligt influencer-definition har jag annars suttit i karantän sedan jag slutade på Stim 2017 och efter det enbart arbetade hemifrån med Bloggbevaknings företag.

I give you:
Vanlisar vs Influencers – i en rumba fyrstegsraket i bildformat.

Tillägg: Det borde kanske stått ”enligt” en vanlis/influencer för extra tydlighet….

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  De påstod väl inte att alla har det så.

  Svara

  Ännu ett inlägg om corona… Zzzzz

  Svara

   Så jävla förra veckan

   Svara

  Det är nu man verkligen verkligen märker hur världsfrånvända dessa influencers är med sina diverse uppmaningar till omvärlden. Nej, jag kommer aldrig se deras arbete som ett ”riktigt” jobb, och jag är ingen bitter kärring utan 27 år. Sen gillar jag Bianca men hon är absolut världsfrånvänd.

  Svara

  De gör nog lite mer än glor på youtube och film, bara trams detta.

  Svara

   Bianca menar att alla andra (hennes tittare bland annat) inte har annat att göra om dagarna än att titta på Youtube och film, därför filmar och lägger hon upp sin video på Youtube trots att det inte var planen från början.

   Svara

    Fast hon menade väl inte bokstavligen? Det finns ju inte jättemycket nöjen att hitta på under sin fritid för tillfället om man ska undvika att gå ut och träffa folk, käka på restauranger, shoppa, resa, mycket är inställt osv. Att fler tittar på youtube, netflix osv i dessa tider stämmer ju.

    Tror knappast att hon har missat att det finns folk som jobbar hemma, tvättar, lagar mat, betalar räkningar…

    Svara

   Ja dom sminkar sig ju och fixar håret också.

   Svara

  Skick alla influenser till Dubai, så slipper vi se…

  Svara

  Ida Wargs tid i karantän är också lustig, först en bild på när hon är hos frisören, sen på något produktionsbolag och efter det en lunch på kafé, hm…

  Svara

   Fast det är ju influencers ”jobb”! Frisör, spraytan och ”””möte””” ✋☹️😂

   Svara

  Daniel Paris är en förebild. Har så stort hjärta och betonar hur viktigt det är att tänka på andra. Tycker mycket om honom. Och hans härliga humor. ❤

  Svara

  Varför skulle karantän, alltså sista två bilderna, skilja sig mellan ”vanlisar” och influencers? Blir de smittade påverkas de på samma sätt som alla andra.

  Svara

   Det är väl snarare vad de verkar tro att en karantän innebär.

   Svara

    Samma med Paula o Hugo som tror dem är i karantän… går ut o har picknick med hela konkarongen till familj!
    Nej de vet inte vad att vara i karantän innebär. Bara för att ev skola är stängd är de inte i karantän. Såå störande!
    De var väl även på något cafe med barnen förra veckan. Inte karantän enligt vad jag vet iallafall! Löjligt!

    Svara

  Dagens fråga:

  ”Blir man idiot om man jobbar som programledare på Sveriges Radio eller får man ett eget SR-program så fort man bevisat sig vara idiot?”

  https://sparosverige.blogspot.com/2020/03/karensabstinens.html

  Svara

   Åhå, karensavdraget gäller hela landet, men det är långt ifrån hela landet som har biltullar.

   Svara

  Kom att tänka på att Qetsala Blanco på Nyheter24 skrev igår att ”Bianca jobbar hårt och inte latar sig, hon tjänar 50 000 om dagen” MEN Bianca jobbar inte hårdare än andra OCH Bianca tjänar pengar ÄVEN när hon ligger och latar sig. Vissa andra bloggare vill få det att låta som att de förlorar pengar nu MEN i själva verket så tjänar de mer när deras blogg fått ökat med besök till det dubbla OCH de kan sköta sitt jobb hemifrån och tjäna pengar hemifrån till skillnad från många andra OCH – de brukar i vanliga fall också sköta sitt jobb hemifrån med både blogg och samarbeten…. finns andra som har det värre.

  Svara

   Fast hur mycket pengar tjänar de egentligen på besök? De tjänar pengar på samarbeten. Just nu kan det säkert öka, men vem vet hur det blir i längden, de får väl inte samarbeten om följarna slutar shoppa?

   Svara

    En del bloggar tjänar mer pengar ju fler besök de har därför som en del clickbaitar och skriver LÄS MIN BLOGG med versaler men detta läge kan ju leda till att de får färre samarbeten ja, eller fler. Ju högre besökstatistik de har desto mer samarbeten och desto mer betalt kan de ta. Är inte du själv bloggare?

    Svara

     Men många blir arbetslösa, för att influencers ska tjäna så krävs det att folk shoppar när de har samarbeten.
     Varför skulle jag vara en bloggare? 🤔

     Svara

      Förstod du inte? Vissa tjänar pengar på sina bloggar och en del tjänar mer på högre antal bloggbesök, så de har en inkomst iaf som de troligtvis klarar sig på även om de missar en del andra övriga inkomster. Att folk shoppar när de har samarbeten är bonuspengar för många alltså. Men visst detta kan slå på många företag och personer, inte främst på bloggare men kan bli kännbart för alla.

      Svara

       Fast om de som har samarbeten med bloggare inte tjänar något på sina samarbeten kommer de i längden sluta betala bloggare. Vad är det du inte fattar?

       Svara

     Det är en bild

     Svara

   Och dessa influencers som typ skryter om att de är i egenvald karantän…Isabella Jedler skriver på story att hon är i karantän sedan 4 veckor… Vad duktigt… Men på hennes insta finns en 2 veckor gammal bild på stranden med vänner. Är det så man är i karantän?

   Svara

    Haha jag såg också det, hur tänkte hon egentligen 🙈

    Svara

     Lotta: Ja man undrar ju 😂 Inte så bra på att räkna eller inget problem med att tumma lite på sanningen för att låta mer ”imponerande”. Och sen tro att folk är så dumma att inte se…

     Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    😂😂😂😂 så sant

    Svara

    Och (ni) borgare är å andra sidan ena hejare på att smickra sig (er) själva…

    Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

      Såklart borttagen kommentar. Att Quetzala uttryckt sig helt förkastligt flera gånger om och betett sig som ett barn är ingen åsikt utan fakta.

      Svara

   Herregud. 50.000kr per dag?!

   Svara

    Varför tror du att Catrin Hedlund så desperat försökte bli influencer? Synd bara att hon inte förstod att det krävs mer än 2.000 bilder i samma vinkel.

    Svara

     Det krävs att man har ett liv med någon slags substans också, något som är intressant. CH har inte det, inte ens barnen är ”kul” att följa.

     Svara

   Bianca tjänar betydligt mer än 50.000 om dagen. Men bara för att hon tjänar den summan så betyder det inte att hon tar ut den summan i lön.

   Svara

  Jag ser det här som en liten ovetenskaplig men intressant tid då folk börjar inse att verkligheten inte går att blinka bort med rådjursfransar eller att smita undan bara för att man sätter sig själv i en karantän med undantag för en tur ut när man inte orkar bara se sig själv i spegeln, bara för man själv inte kan drabbas av detta virus. Hur blir det sen och vad ska de nu ta till för att inte folk helst ska tröttna? Nä, världen är inte som den var igår och ja vi måste alla ställa upp. Solidaritet är ett ord som många aldrig har kommit i kontakt med men som de kommer att upptäcka är rätt så käckt när de krävs

  Svara

  Det kommer bli spännande att se hur många influensers som finns kvar när krisen är över. Majoriteten lever ju på samarbeten och konsumtion.
  Nu när folk prioriterar bort konsumtion så kommer det påverka rejält….

  Naturligtvis hoppas jag inte att någon influenser far illa av krisen men jag tror att det här kommer bli en wakeup call när dom inser att dom kommer få jobba hårt för att komma tillbaka igen. Eventuellt gå en period med liten/ ingen inkomst…

  Svara

   Man kan ju alltid hoppas 🤞🥺

   Svara

  Tycker att coronakrisen är riktigt hemsk för alla. Men… kan inte låta bli att tycka det är underhållande att se hur mycket dessa influencers lider av att inte kunna gå på sina luncher och events. Och alla sponsresor. Förhoppningsvis får de ett litet wake-up call i alla fall.

  Svara

   Tror inte att det är det de lider av utan de är oroade precis som andra är. Jag mår då inte bra av situationen i världen.

   Svara

  Finns det verkligen ingenting annat att skriva om än sådant som är relaterat till corona? Så jävla tröttsamt.

  Svara

   Händer nog inte så mkt annat då alla blir då påverkade

   Svara

  Det är väl ändå nu man kommer kunna skilja de intressanta influenserna från de ointressanta? De som verkligen brinner för jobbet bör ju kunna provocera vettigt innehåll för sina kanaler utan alla luncher, hemliga ”möten” osv? Ska bli intressant att se vilka som står sig genom den kör perioden där de kanske inte kan rida på varandras framgång på samma sätt. Dvs ses och käka lunch=taggad i varandras bilder, göra challenges ihop och allt vad de gör i den lilla ”klicken” i Sthlm.

  Svara

   Verkligen! Vore ju kul att följa någon som sadlade om och tog ett riktigt jobb!

   Svara

   Säger mer om oss följare om det ska krävas en pandemi för att vi ska kunna upptäcka det.

   Svara

  Biancas instabild igår – smygreklam för ACO? Undrar om hon gör fler videos nu för att vara snäll när folk är hemma och har tråkigt och inget annat att göra eller om hon passar på så att hennes videos ska få fler views så att hon då ska tjäna mer pengar?

  Svara

  Och sen kommer smarta dasha in med sina dagens tankar och spottar på alla som är i riskgrupp som mindre värda. Och att hon som är frisk är så jä*la duktig och smart som drar till Ikea i dessa tider.. Wow.

  Svara

   Ja men man får göra det. Är man frisk så är det liksom inte förbjudet. Så..?
   Dock behöver man inte klanka ner på nån som är i riskgrupper det är fånigt!

   Svara

    Bara för att det inte är förbjudet betyder inte det att det är bra. Finns en anledning till varför alla andra länder stänger ned allt.

    Svara

  Ser framemot influensers nedåtgående trend nu och hur de sedan permanent försvinner!

  Svara

  Nån som vet vad Amir pysslar med? Gick utför sedan det tog slut med pojkvännen. Ingen uppdatering på yt. Något annat jobb måste han ju ha, eller är det svarta/mygelpengar från företag som finansierar?

  Svara

  Hahaha!

  Sen tycker man ju att de lite ”äldre” i gebitet borde visa större vett.
  Men ta bara Jennys matblogg, som blev toksur för att hennes Stockholmsresa kritiserades – infon om avrådan att åka till och från Stockholm och andra storstäder, publicerades ett dygn innan de åkte iväg – och ansåg att hon inte kunde sluta arbeta bara för en influensas skull. Mm, bara för en influensas skull. Hur kan man vara så nonchalant?

  Nu så här i efterhand, i ett försök att släta över det hela, säger hon att de inte hade fått den infon och att hennes kollegor inte heller hade hört nåt. Really? Det tror jag inte en sekund på.
  Människan är en totalegoist som mest av allt verkar intresserad av att fortsätta leva sitt lyxliv.
  Göra reklam för vad som helst, om arvodet är tillräckligt högt och ständigt flyga jorden runt på sin jakt efter fler länder att samla på.
  I dessa tider ett helt obegripligt val.

  Svara

  Ser att ordet karantän används hejvilt på sociala medier i Sverige. Sitter man i karantän går man inte till frisören, går och fikar hos en kompis, sätter sig på en uteservering eller tränar på gym. Man stannar hemma och umgås inte med någon annan än de man bor med!
  Jag bor i Frankrike och har inte varit utanför dörren på 11 dagar! Inte träffat någon annan än de jag bor med. Det är karantän!!!

  Svara

   ❤️ hälsningar från🇳🇴, här är det inte riktigt lika strikt, men kan verkligen förstå att det är kämpigt.

   Svara

   Precis. Jag bor i Spanien och det är samma sak här. Sen hör jag kompisar i Stockholm klaga över att jobba hemma fast de är ute och promenerar i solskenet och träffar vänner….

   Svara

   Exakt. Bor i Kina. Mer eller mindre isolerad i 8 veckor nu. Så är livet ibland. Men vissa i sthlm verkar inte förstått allvaret än…

   Svara

   Bor i Tyskland och sitter också i husarrest. Jag har som tur är möjligheten att jobba hemma men har samtidigt en uttråkad femåring som ska underhållas och tas om hand, inte helt enkelt alla dagar. Vi får endast gå till läkare och mataffär där jag bor men röra oss utomhus max två personer tillsammans. Inte en enda gång har jag kommit på tanken att klaga över situationen eller gå emot de regler som satts upp! Är rent ut sagt pinsamt att se hur svenskar beter sig och hur de klagar som små bortskämda barn när det blir sagt att de inte bör fortsätta med de lyxsaker som mycket av deras vardag verkar bestå av.

   Svara

  Förra året var ett rekordår för Margaux.
  Hennes bolag visar över 10 miljoner i vinst i bokslutet för 2019.
  2020 riskerar förstås att bli sämre.
  Eller inte. Vem vet? Nytt bröllop kanske hjälper upp…
  https://www.resume.se/marknadsforing/sociala-medier/rekordvinsten-for-margaux-dietz-10-5-miljoner/

  Svara

  Manfred Erlandsson har mitt i allt bestämt sig för att åka till New York och bosätta sig där på obestämd framtid. Vilket i praktiken väl blir max 90 dagar om han åker på turistvisum

  Svara

   Har han missat att USA har stängt gränserna på obestämd framtid?

   Svara

  Lägg till att de tycker det är superviktigt att fullfölja sina reklamåtaganden. Ja-det är väl deras brödföda. Har också sett att de älskar att använda ordet karantän.

  Svara

  Jag kommer snart gå i sociala medier karantän. Jag är sjuk i Covid 19 och orkar inte ta in mer information. Tar tacksamt emot tips på ställen (internet) som är Corona fria.

  Svara

   Krya på dig! 🌺

   Svara

  Men ursäkta CamCam men på mitt jobb är folk satta i karantän fast det jobbar hemifrån – är det du som kommit på definitionen av ”karantän”???

  Svara

  Måste tillägga att det är i denna blogg hon säger något i stil med följande: ”Jag har ju inte mått så bra det senaste, har trott att jag varit på väg in i en depression. Men nu så sminkade jag mig för första gången på flera dagar så nu mår jag kanon igen!”

  På riktigt. Sluta använda ordet depression om du är på dåligt humör. Man botar inte depression genom att sminka sig.

  Svara

   Ja det är verkligen sjukt tröttsamt hur vissa influensers häver ut sig ”ångest” ”panikångest” ”depression” i sammanhang där de verkligen inte hör hemma. Precis som du säger, man botar ej en depression genom att sminka sig…

   Svara

   Borde läkarna börja skriva ut presentkort på Kicks istället? 😉

   Svara

  Tycker nästan det mest komiska är när influencerna ska ge sk ”jobba hemmatips”. Börja med en lång frukost, ta sen en promenad etc etc…

  Svara

  Men Bianca vloggar jag och delar med sig av sånt hon gör hemma, vilket alltså blir hennes jobb den dagen. Jag uppskattar iaf verkligen hennes vloggar nu när man är hemma extra mycket!!

  Svara

  Jordens undergång som rubrik och frågan om sista måltid i dessa dagar känns väl inte särskilt kul av Maggan G där hon sitter med paraplydrink på stranden långt från Sverige men sen är hon ju god vän med Katrin Z.Inte särskilt förvånad.

  Svara

   Hon stjäl även toalettpapper (dåligt skämt?) på offentlig toalett och dansar med barn och nån som röker så jag utgår från att de inte är nyktra. Så dåligt omdöme kan man bara inte ha annars. Det är kanske lika bra att hon stannar i Thailand och inte kommer tillbaka till PK-Sverige…

   Svara

   Och sen undrar hon varför kommentarerna inte bara är gulligull.
   Men Ester, Maggan beter sig så här alldeles av sig själv. Katrin har inget med det att göra.

   Svara

  Sen har vi fantastiska influencers/youtubers som lägger upp inlägg på sina stories och skriver att de är i karantän samtidigt som de skålar med ett glas vin och äter gott på restaurang med vänner. Hur är det att vara i karantän? Idioti på hög nivå, och nonchalans.

  Svara

  Skrattade rakt ut när Bianca sa så. Mitt yrke räknas som samhällsviktigt av vår regering (bor inte i Sverige) och jag har aldrig jobbat så här mycket i hela mitt liv. Kollar enbart på influencers för att meningslösa ytligheter ger min hjärna en paus från allt skit som pågår. Så jag får väl tacka dem för det antar jag =).

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.