50 shades of Grey

Jag tänkte ta upp en situation som många är i eller kommer att befinna sig i mot framtiden. När gråa hår uppstår får man oftast panik och det första man vill göra är att springa till närmsta affär och köpa en ”color in a box” för att radera all synlighet av dom oönskade stråna.
[…]

Med det sagt tänkte jag ge er lite tips på hur ni kan tänka om man börjar se sina första gråa strån. Det sämsta man kan göra är att mörka ner och täcka över dom gråa stråna. Det kommer bidra till att man överfärgar och efter två veckor har du redan fått en synlig utväxt som är värre än själva stråt från början. Mitt bästa tips är att bli vän med dom gråa stråna och försöka gömma in dom i det befintliga håret. // Elin Molimenti

Jag rycket ut mina med pincett om jag ser dem i närheten av en, men det kanske inte är så bra? 
Grått hår kan ju vara SÅ snyggt men inte enstaka små strån som jag har utan mer så här.

Bildkälla: www.demilked.com

Men äntligen kommer Elin Molimenti (MOLIMENTI IS BACK!!) med ett tips som kan vara användbart för mig, om det nu visar sig att man inte ska slita ut sina enstaka gråa hår.
Kanske får jag måla över dem som en ”paint by number” om jag helt enkelt inte bara låter dem vara.

Hur gör ni?

99 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Grå strån är okay, mem när de blir kritvita av stress så rycker jag dem!

  Svara

   Blir man verkligen gråhårig av stress?

   Svara

    De kan bli VITA av stress och trauma.
    Fick tre kritvita strån i samband med att ta hand om ett dödsbo.

    Svara

     Okej. Jag har trott att det är något man bara säger🙈

     Svara

      Det finns något som heter Marie Antoinette syndrome. Forskare har kommit fram till att håret blir vitt av hormoner som stänger av håret. Sitter på mobilen så jag kan inte kopiera, om jag går till en annan sida så måsye jag skriva om allt.

      Svara

       Intressant. Ska googla det 😊👍

       Svara

        Jag är 26 år och har flera vita strån. Inga gråa. Har bara antagit att detta är början på resan mot ”grått” hår och att jag börjar bli äldre. Varför dra massa andra slutsatser när det finns en logisk?

        Svara

         Matte
         Om du menar mitt första inlägg så var det stress. Jag var i en jätte stressad aituatuon plus trauma. Jag hittade tre kritvita strån och efter det roh det 7 år plus innan det första grå stråt kom.

         Det hade varit en sak om det fortsatte att komma vita strån. Men det kom inga mer efter att jag ryckt ut dem. Det kom inte heller några gråa strån efter. Hade det kommit nya vita strån hela tiden så hade jag inte ryckt dem.
         Tappade även en massa hår i samma period.

         Svara

          Okej, men bara för att DU tror att det är så pga DIN erfarenhet omvandlas inte det till fakta.

          Svara

          Okej! Jag förstår. Skönt om det inte kommit fler. Jag syftade bara på för att det är vitt direkt behöver det inte va stress! Hoppas du mår bra nu 🙂

          Svara

           Jodå det var ett par år sedan. Men den perioden som var då vill jag inte vara med om igen.

     Botox wanabee Idamarieisaksson passar på och ger tips hur man kan inreda sovrummet med hennes kod från jotex. Omärkt samarbete som alltid. 😴
     Försäkringskassam borde få tips om alla mammalediga morsor som kränger vid sidan av föräldrapenning.

     Svara

      Herregud det mjäkiga rösten varför göra sig till sådär ser bara inte klokt ut. 😂😂

      Svara

      Låt Försäkringskassan fokusera på att betala ut sjukpenning.

      Svara

       Vilken dröm det hade varit om de faktiskt gjort det, betalat ut sjukpenning men icke sa Nicke. Det spelar ingen roll att både psykiatrin och distriktsläkare på vc sjukskriven en pga psykisk ohälsa mm..

       Svara

   Grå strån eller ej hade missat vilken tanta du var cammis. Nu förklarar sig din missunnsamhet över yngre och sexigare kvinnor…
   Likheterna mellan dig och häxan i snövit är ju slående.

   Svara

    🤭😉😅

    Svara

     Gulligt att gilla din egen kommentar, Snowie! 😉

     Svara

      kan du se ip-nummer som likear?

      Svara

       Ingen aning, däremot kan jag se alla kommentarer skrivna från ett och samma ip-nummer…

       Svara

        Jahaaaa, missuppfattade 💡

        Svara

      Mm och typ 20 pers till som likeat samma kommentar. Undrar vad som stör dig mest, att en person dissar dig eller att en halv skolklass håller med hen 😹

      Svara

      Meanwhile in the real world; så kan ju ingen mäta sig med hur du brukar likea _dina egna_ kommentarer CaMCaM..
      Just sayin’ 😄

      Svara

       Du kan ju fixa 1000 likes på 1 kommentar så att dina egna svar alltid ligger lite över dissarnas tar jag bara som en bekräftelse på din osäkerhet och svaghet som person. Men jäklar vad du ska klaga på andra i sin tur

       Svara

    Har inte heller sett det förrän nu!

    Svara

    Vi älskar båda äpplen! Helst gröna för min del dock… 😉

    Svara

     Ni älskar båda att förgöra kvinnor vackrare och mer framgångsrika än er själva, menar du väl?
     😉

     Svara

    Vilken bitter människa du är ”Snowie”.
    Du måste leva ett väldigt tråkigt inrutat liv.

    Svara

     Newsflash, vi lever alla tråkiga inrutade liv numer!

     Svara

   Vet inte om jag skulle lita på en Molimenti?

   Svara

   Har fått massa vita strån. Började när jag pluggade och nu när jag är ny i min arbetsroll. Har varit duktigt stressad under tiden hehe. Håret är även SÅ risigt. Kan det också ha med stress att göra?

   Svara

  Brukade också tycka ut dem men har kommit till det skedet att mitt hår skulle vara hälften så tjockt om jag rev ut alla, så jag embracear dem istället. Har min naturliga bruna hårfärg så de syns ganska tydligt, men orkar verkligen inte bry mig. Haha.

  Svara

   Eller ja, mina strån är mer silvervita än gråa. Längtar tills hela håret har den färgen!

   Svara

    Skrev precis en kommentar ovanför! Har upptäckt mina vita hårstrån och troligtvis haft sedan ett år tillbaka. Är glad att dom är vita och fina och inte gråa och ”svinto-torra”

    Svara

  Jag kör på hemma färgning och färgbomb då jag inte färgar hos frissan, vilket jag gör ca 3ggr/år för det är så jävla dyrt. Det funkar för min del, brukar bara färga utväxten då jag färgar hemma och sedan ta i övriga håret ca 5 min.

  Svara

  Längtar tills allt är grått. Silvergrått ser det ut att kunna bli.

  Mvh
  En råttfärgad med tuch av lite grönt

  Svara

  Färgar bort mina grå hemma, ca var 6-8:e vecka och då bara i hårbotten.
  Lite jobbigt, men resultatet är kanon. Man ser dessutom yngre och fräschare direkt! 🤩

  Svara

   15,26 Jag tror att du menar utväxten och inte hårbotten? Ingen normal människa färgar hårbotten.

   Svara

    Men det fattar du väl själv att hon menar? Dumbass

    Svara

     Trevligt…

     Svara

      Välförtjänt! 👍🏻

      Svara

    SFI, du verkar vara en ”skoj” person att hänga med! 🙄

    Svara

  Så tacksam att jag är blond. Strawberry blonde i grunden, men med åren börjar det röda blekna mer och mer och nu övergår jag sakta till vitt, vilket inte stöter sig med det blonda.

  Svara

   Samma här. Kollar på mina föräldrar som fortfarande inte är gråa (55+) och hoppppas att det blir samma för mig. Jag orkar inte börja färga och krångla.

   Svara

   Samma här. Jag har kopparrött hår och mina gråa hår är som silver och syns inte så väl, det ser mest bara ut som att jag har slingor.

   Svara

    Det låter snyggt! 🙂

    Svara

   Det heter rödblont på svenska.

   Svara

    Jag tror Tesla vet om det, varför skriva en så syrlig kommentar?

    Svara

     Det var väl inget syrligt med den kommentaren?

     Svara

  Nästan svart från början p.g.a ursprung, men nu två silverslingor i luggen. Jag har jämnlångt hår nästan till midjan och tycker det ser bra ut😀

  Svara

   Fint 🙂

   Svara

  Jag älskar min gråa slinga! Den kom ”över natten” när jag skulle fylla 20 eller 21. Den är ganska bred, men inte lång. Mitt hår går till svanken ungefär, och slingan är typ hälften. Så resten av den är min vanliga färg. Den har inte ändras något sedan jag fick den. När jag är hos frisören och färgar brukar jag säga att jag vill ha kvar den ofärgad, många frisörer som blir glad av det och jag får behålla min slinga 🙂

  Svara

  Mitt hår är grått, eller silver. Där någonstans & jag ÄLSKAR det! Mitt är färgat 😁

  Svara

  Min farmor blev aldrig gråhårig, hon hade korpsvart kalufs trots att hon var över 85. Pappa är 62 och börjar få lite vitt i skägget, men håret på huvudet är lika tjockt och brunt som vanligt. Fascinerande sånt där, tycker jag. En kompis började bli gråhårig redan på universitetet. Coolt hur olika det är 🙂

  Svara

   Min farfar har också kolsvart lockigt hår. Så fort solen kommer fram blir han solbrun. Folk som inte känner honom brukar tro att han är spanjor. Men han är från norra finland 😜

   Svara

    Antagligen sameblod!

    Svara

    Åhhh så fint, hela min familj på mammas sida är likadana, turkosa ögon och svart hår har alla kvinnor i släkten 😆 vi är som kopior

    Svara

    Samma här med min farfar, svarthårig, blir lätt brun och från norra Finland!

    Svara

     Samma var det med min far. Svart hår även när han var 70 och alltid lätt för att bli brun. Folk trodde alltid han vart på solsemester men tji fick de när han berätta att han bara tagit sig någon kaffe på solsidan av huset haha. Inte ifrån Finland dock utan norra Norge!

     Svara

   Min farmor blev heller aldrig gråhårig. Hennes hår var ljusbrunt, men blev lite dassigare på slutet. Pappa (62) har inte heller några gråa hår förutom i polisongerna. Jag hr samma hårfärg som dem så jag hopps det blir samma för mig.

   Svara

  Har en fet slinga mitt på huvudet, ca 3 cm diameter. Hur ska jag dölja den utan att färga? Skaffa ett svindyrt diadem?

  Svara

   Hört att det finns från Molimenti

   Svara

  Gillar inte alls grått hår, man åldras så otroligt mycket av det. En ny kollega la till mig på FB och jag fick en chock när jag såg hennes profilbild. Där hade hon ljusbrunt hår, såg ut att vara typ 50 år, medan jag trodde hon var 65 i verkligheten för hon sedan ett år slutat färga sitt hår. 😮 Hårfärgen gör mycket.

  Svara

  Ditt hår oplattat är mitt drömhår!

  Svara

   De har folk till allt. En del sysslar med sjukpenning, andra med bostadsbidrag, en del med assistans och omvårdnadsbidrag, föräldrapenning en del som gör kontroll på felaktig utbetalning även skattefusk så det finns folk till allt. Och det är bara bra att folk anmäler de som fuskar de som myndighet ska utreda så att pengarna går till de som har rätt och inte till pennahungriga människor som medvetet håller undan att de tjänar pengar fast de tar ut föräldrapenning.

   Svara

  En fundering appråpå hår.
  Hur kommer det bli för de unga influencerna när de blir över 30? Mycket hårfärg och extensions sliter på håret. En del har fått kala fläckar då en del extensions rycker ut rötterna. Om man blonderar sig flera gånger per år så kan det förstöra rötterna.

  Svara

  Kan vi inte efterlysa vanlisar som gått hos Elin Molimenti och betalat riktigt mycket pengar (minns en i kommentarsfältet som betalat 25 000). Finns det fler med liknande historier? Andra influenser som säljer tjänster eller produkter som varit svindyrt? Är t.ex. Rebecca Stellas hudvård och smink såååå bra?

  Svara

  Ja det är verkligen tur att det är hur man är som människa som är det viktig och inte hur man ser ut.

  S t y r k e k r a m

  Svara

  Jag fick gråa hår när jag var typ 17, tydligen genetiskt då hälften av släkten är vithåriga tidigt i livet. Så jag är så noga med att färga varje 3-4 veckor då de flesta vita strån ligger längst fram vid ansiktet. Och jag känner mig helt enkelt ofixad utan att färga.

  Svara

  Hatar mina. Inte många men ändå. Men tycker det är fint när någon har hela håret grått.

  Svara

  Hatar mitt gråa hår och försöker färga/täcka över det så ofta det går. Tyvärr måste jag göra det allt oftare nuförtiden.
  Jag ser äldre ut – inget fel att se äldre – men när man även ser härjad ut så känns det inte bra för mig iallafall.
  Har sett både unga och gamla som är skitsnygga i grått hår. Lyllos dem!

  Svara

  Jag har haft några få grå sen tidiga 20årsåldern. Nu är jag 27 och har fler. Har mörkt hår så jag rycker faktiskt bort dem. Men har så himla mkt och tjockt hår så det gör inget om det slutar växa där jag rycker. Tyvärr fortsätter de att komma upp grå.. när jag är äldre kommer jag antingen färga rötterna ofta eller ha ljusare slingor. Just nu är mitt mål att växa ut håret till helt ofärgat och ha min egna färg ett par år.

  Svara

  Har blont långt hår som börjar bli silvergrått, är äldre🙂. Trivs så bra i det.

  Svara

  Vad jag gör? Bryr mig inte för fem öre. Finns lite viktigare problem i livet än om håret får gråa strån.

  Svara

  Silverstänk är väldigt vackert, tycker jag 🙂

  Svara

  Upptäckte mina första vita små strån när jag var 25 år, ca. ett år efter min mammas cancerdiagnos. Jag vet inte hur mycket belägg det finns för att stress och trauma kan påverka sånt men det kändes i alla fall som att jag åldrades typ 15 år under den tiden.

  Svara

  Har färgat under många år, men för två år sedan slutade jag med det. Bär de gråa stråna med stolthet, 39 år gammal. Har gråa slingor i mitt bruna hår, men jag tycker det är fint. Märker att folk jag pratar med sneglar på mitt hår, men det bjuder jag på. 😊

  Svara

  Har haft grått hår sedan jag var under 30 alltså i över 10 år. Kan verkligen inte embräjsa nånting med det. Det enda som är värre än en utväxt är den läbbiga känslan av sträv Cover up-färg i hårbotten. Väntar på ett mirakelpiller ☹️

  Svara

   Kan rekommendera att färga håret med metoden balayage, blir väldigt naturligt och du behöver inte få den där randen på samma sätt. Om du har råd att gå till frisören lite oftare 🙂

   Svara

  Jag har enstaka grå strån sen ett par-tre år tillbaka (är 40 nu) och gillar det inte alls. Vill fortsätta vara brunett. Så jag färgar håret hemma typ varannan månad eller mer sällan. Jag tycker inte grått hår i sig är speciellt snyggt på någon men om man är ung och slät så ser man ju i alla fall inte äldre ut av det. Om man däremot börjar få lite övriga ålderstecken i fejan så gör ju grått hår att man ser ännu äldre ut – tycker jag. Med det sagt bryr jag mig inte om hur andra gör, och kan absolut avundas såna som inte har problem med att åldrandet syns. Egentligen är det ju fånigt att inte bara vara trygg med sin ålder, men ja…

  Svara

   Håller med om allt! Är också brunett.

   Svara

   Anonym 16.37 här. Tycker det är synd att du inte kan acceptera ditt utseende bara för att du blir äldre. Man kan ju vara så trygg i sig själv, vara i fin form med en kropp man gillar, vad spelar det då för roll om håret börjar bli silverfärgat. Känns som du inte trivs riktigt med dig själv eller har jag fel?

   Svara

    Är du hobbypsykolog? 🙈

    Svara

    wow har drog vi slutsatser! Vad får dig att göra det? Har du svårt att se till dina egna bekymmer och har en därför en tendens att fokusera på andras? Känns som du inte trivs riktigt med dig själv eller har jag fel?

    Svara

     Det var det jag försökte säga, att vad är det som är jobbigt med att åldras? Varför får det inte synas? Kan man inte vara trygg i sig själv även om håret blir vitt/grått?

     Svara

      Jag tänker som sagt att det är fint och avundsvärt om man inte tycker att det är jobbigt alls att börja se äldre ut. Men bevisligen har ganska många ändå problem med det. Varför det är så kan man gärna diskutera, men vad blir det för diskussion om den inleds med att det måste handla om generellt dålig självkänsla hos den som vill färga bort sina gråa hår?

      Jag tror ju att det finns fler tänkbara förklaringar till varför många av oss hellre ser yngre än äldre ut. En uppenbar sådan skulle ju kunna vara de samhällsideal som vi alla är präglade av.

      Svara

  Varför jobba mot sitt hår och välja en frisyr som kräver platttång? Vågigt hår är ju jättefint!

  Svara

  *plattång

  Svara

  Tycker du var superfin i oplattat hår också! Snyggt självfall på luggen framförallt

  Svara

  Hur känns era grå strån? Jag får ett grått, hårt, tjockt och vasst strå på samma ställe hela tiden. I hårfästet bredvid örat. Som ett skäggstrå. Så jag funderar om det är damskägg eller ”vanligt hårstrå som blivit grått”. Resten av håret är som vanligt.

  Svara

  I oplattat hår hår ser du ut som en snäll och förtroendeingivande syokonsulent eller bibliotekarie <3

  Svara

  Är inte redo för gråa hår och då fick jag mitt första när jag var typ 25-26. Då började jag färga håret, fast så nära min naturliga hårfärg som det bara går.
  Min naturliga färg är nästan svart så det syns ju rätt väl med gråa strån i mörkt hår. Kommer fortsätta färga ett bra tag till!

  Svara

  Jag föddes blond, mörknade till ljusbrunt runt 20årsåldern. Nu är jag 40 och vill bara att håret ska gråna/ vitna, så jag blir ljusare igen. Mamma gick från mörkbrunt till gråvitt redan vid 27, medan pappa fortf är blond/ljusbrun vid 70 års ålder. Får väl se hur det blir för mig. Hittills inga grå eller vita strån, tyvärr. 😭

  Svara

  Jag fick mina första grå hårstrån när jag var 20. Idag är jag 32 och har ganska mycket grått. De grå håren i sig stör mig inte, men jag färgar håret svart eftersom jag känner mig mer hemma i det än mitt naturliga ”råttfärgade”. Tycker det är en så vansinnigt tråkig färg på mig och har i princip konstant varit svarthårig sedan jag var 15 (med några undantag för rött hår).

  Så ja, jag får ju dessvärre en rätt markant utväxt efter några veckor – men det fick jag ju innan grått hår med.

  Svara

  Jag fick mina första grå som 28-åring. Var absolut inte redo så ryckte bort dem. Nu är jag snart 38 och hade inte haft nåt hår i tinningarna och väldigt tunnsått i luggen om jag tagit bort.
  Så sedan 2 år tonar jag (intensivtoning ttor jag) ca var 3e månad. En ton rätt nära mitt eget men med lite rött i.
  Har lovat mig själv att när jag fyller 40 så ska jag låta det vara.
  Mycket gråa hår är fint, utspritt lite här och där gillar jag inte. Så jag väntar lite och ser.
  Känns liksom som att 40 känns somen bra ålder att vara gråhårig i!
  Önskar jag kunde få som min mamma fick, fina grå slingor! Men hon började inte gråna förrän runt 50 å andra sidan.

  Och så ingen missuppfattar nu: jag pratar om vad jag tycker är fint på mig och vad jag passar i. Hur andra har sitt hår bryr jag mig icke i. 🙂

  Svara

  Bruden som gjort håret grått ser ut som en 80årig tant som gift sig med en 18åring. Inte snyggt någonstans. Annars är naturligt grått snyggt! Alltså grått som inte är gjort till grått hos frisören.

  Svara

  Svart kvinna i 30-årsåldern här. Börjat få kritvita, ej gråa, hårstrån i ögonbrynen och håret. Gillar det inte eftersom dessa är raka och inte lockiga som mitt vanliga hår. Älskar mina lockar och vill inte förlora dem.

  Svara

   Vill tillägga att min normala hårfärg är brun.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.