Elsas svar om Gotland

Men mest handlar det om att Pontus har varit orolig att vår hemförsäkring inte ska gälla om man berättar för allmänheten var man befinner sig och inte så han har bett mig att inte skriva ut det. //Elsa Billgren

Nu på morgonen har Elsa skrivit ett inlägg om Gotland där en problematik med hemförsäkring nu är en av anledningarna till att hon inte svarat på frågor.
Att den inte ska gälla om hon berättar att de ska vara bortresta. Jag antar att det är ett nytt problem som uppstått då det aldrig varit ett problem tidigare.

En sak som jag ofta fascineras av när det kommer till personer som tjänar pengar på ett varumärke de byggt kring sig egen person, särskilt dessa influencers (som på svenska blir påverkare. PÅVERKARE!!!)
När de påverkar till någonting positivt så ska dem och deras varumärke hyllas och de tjänar gärna massor av pengar, men när de använder sitt varumärke till att påverka till någonting negativt och får kritik (som att genom vara helt plötsligt vara extremt otydlig få det att framstå som att det kanske är okej ändå att resa till Gotland trots coronarekoimmendationerna.) så är de helt plötsligt ledsna privatpersoner som bara vill bli lämnade ifred, trots att de postar alltsammans på ett och samma forum.
Tänk om de skulle bli lämnade ifred även när de försöker tjäna pengar på att påverka sina följare? För DÅ vill de ju INTE vara privatpersoner utan använder det mesta i sina liv för att tjäna pengar.
Gör gärna det, men ska du vara en influencer som tjänar pengar på att påverka människor så är du ju en influencer och ett varumärke för 100% av allt du publicerar i egenskap av det, även det privata.

För att undvika att få kritik och bli ledsen över det som helt plötsligt är privat – håll det i så fall privat 100% av tiden – för i Elsas fall är hennes sociala medier hennes jobb, varumärke och där hon tjänar stora pengar och det som publiceras där måste kunna kritiseras.

Kan du inte hantera det, bygg inte ditt varumärke kring din person då!

135 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det där med hemförsäkringen är ju sånt bs 😂 varför har det aldrig varit ett problem tidigare? Menar hon att hon aldrig igen kommer skriva när de åker till Gotland?

  Svara

   Ja i så fall borde hemförsäkringen på Gotlandshuset nästan aldrig gälla eftersom de till största delen är i Sthlm och det gör de ju ingen hemlighet av direkt. Eller har de olika försäkringsbolag i stan och på landet?

   Jag gillar verkligen Elsa och tycker att hon är absolut bäst på att göra innehåll som intresserar mig men nu tycker jag att hon snurrar till det onödigt mycket.

   Svara

   Snarare: Menar hon att hon aldrig mer kommer skriva när hon inte är på Gotland? Knäppaste jag hört. Känns verkligen som hon målat in sig i ett hörn.

   Svara

    Åh jag blir ledsen av dessa bloggare 😓 Att ha så otroligt mycket kapital, dyrt hem, ha kvar jobbet och göra massa samarbeten även nu mitt under Corona kris. Samt ha nära till så mycket socialt stöd. När så fruktansvärt många människor har blivit av med all inkoms och kämpar med att få mat på bordet, och så många som saknar allt socialt stöd. Men ändå så ska vissa bloggare tycka synd om sig själva, pga av några kritiska kommentarer som endast ifrågasätter på rimlig nivå. Visst vissa kan ha en onödigt vass ton. Men många kommentarer är faktiskt rimliga.

    Svara

   Hennes senaste inlägg om tavlor, där hon strategiskt ställer frågor till läsare och ber om hjälp med placeringen av tavlor.

   Lyssna på psykologi podden ”Dumma människor” där de talar om den psykiska effekten ”Benjamin Franklin effekten” Det handlar om i stort sett att när man ber folk om en tjänst på ett inställsamt och smörande sätt så får du de på din sida. Jag ser att detta låter like galet 😆 Men lyssna på podden så fattar ni 🧡

   Svara

   Aldrig har man väl hört talas om att man måste vara hemma hela tiden för att hemförsäkringen ska gälla?

   Svara

    Eller att du inte får berätta för någon om du ska åka bort….

    Svara

  Det där med hemförsäkringen är bland det dummaste jag hört på länge.

  Svara

  haha, hörde jag EFTERKONSTRUKTION? tror dom har tänkt åka hela tiden men fegar ur nu när dom konfronteras. brukar läsa elsas blogg och de kommentarer och hon får generellt väldigt mycket beröm och medhåll och gulligull från alla som läser. man märker att hon inte kan ta kritik och inte tål att bli ifrågasatt för då slår hon på stora trumman och bliR LEDSEN buhuhu. alltså nu snackar jag inte om idioter som är elaka, utan bara vanlig, saklig kritik, typ att nån ställer en fråga eller kanske försöker göra henne uppmärksam på hur otroligt priviligerad hon är. allt sånt raderas DIREKT!
  hon brukar ju ha för vana att berätta precis när det ska åkas till gotland, vilka veckor dom ska vara där, om lägenheten i stockholm ska hyras ut under tiden och till vem. varje minut av hennes liv redovisas så att nu komma med nåt jävla bs om hemförsäkring var ju riktigt pantat.

  Svara

   Prinsessa. Märks hur curlad i ” Billgrens”.

   Svara

  Byt i så fall försäkringsbolag för det måste vara Sveriges sämsta. Om det ens existerar.

  Svara

   Så sant!

   Svara

  Stackars speciELSA som nu gråter och är skör och ledsen pga lite frågor i kommentarsfältet.

  Och det där med hemförsäkringen, alltså den sämsta bortförklaring jag hört.

  Nä kan man inte tåla frågor som är på sin plats i sådana här tider utan endast välkomnar gulligullkommentarer om sig själv och sin törstande lyxkonsumtion då har man en snedvriden självbild.

  Svara

   Undrar också om hemförsäkringen gäller om man skryter på socmed över all sin svenskt tenn-inredning?

   Svara

  Influencer? De är de som uppmuntrat människor till köp, resa och nöjen? Är de de som sprider influencan covid-19 må tro? EB borde iallafall inte uppmuntra till att umgås med 3 olika gäng människor på 1 vecka. EB borde uppmuntra till att hålla sig hemma med sin familj för att inte sprida smitta. Ta kritiken, fundera över den och omsätt i handling för ni kommer nog aldrig kunna överleva med er blogg annars när personer kommer prioritera andra saker än att köpa, resa och mingla om ett år.

  Svara

   Klart vi ska förvänta oss ansvar och rimligt agerande av influensers, men det blir ju lite knepigt att peka ut influensers som totalt ansvariga för faktumet att människor konsumerar mat, kläder och resor. Misstänker att vi hade gjort aktiva konsumtionsval utan en värld med sociala medier, om än lite annorlunda val.

   Svara

  Hon är skör just nu🤔. Vem fan är inte det? Jobbar ute i samhället och utsatt riskgrupp. Slår vad om att de hade åkt om det inte blivit såna protester.( Eller så smyger de iväg ändå)

  Svara

   Jeeeetejobigt att vara bortskämd bohemwannabeinfluencer med mosebackelägga och gotlandskåk nu ju!

   Svara

   Sitter och skriver min masteruppsats nu och kommer förmodligen inte få jobb till hösten så som ekonomin rasar nu. Har inte heller föräldrar som kan hjälpa mig ekonomiskt, och blir utkastad ut lägenheten snart pga att det är en studentlägenhet.

   Svara

    Men grym typ är du som kommit så långt som till mastern! Mer än de flesta klarar av, och definitivt mer än rika influencers med rika föräldrar skulle ha hjärna och tålamod för.

    Hoppas det ordnar sig för dig så snart som möjligt!

    Svara

    Pröva att prata med hyresvärden, förklara din situation och se om de inte kan förlänga ditt kontrakt. Jag bodde också i en studentlägenhet men blev väldigt sjuk, hade ingen inkomst och att flytta ut just då hade inte gått så de förlängde med en termin, vilket jag var oerhört tacksam över. Det skadar inte att försöka resonera, ofta är de ganska förstående, då många studenter befinner sig i ett ganska kaosigt skede i livet där mycket händer.
    Lycka till, hoppas det löser dig för dig!

    Svara

     Eller söka en 15hp-kurs (eller hur många poäng som nu behövs) tillfälligt. Torskar du kursen (U/F) är du ändå inte tvungen att flytta ut förrän den terminen är över + 1-2 månader.

     Svara

      Det är den nuvarande planen, hittat lite kurser som dels är vidareutbildning inom mitt område och lite företagsekonomikurser vilket alltid är vettigt för en karriär i industrin. Även sökt lite doktorand platser, både i Sverige och utomlands. Men det är sjukt svårt med motivationen just nu. Att slita sig igenom gymneför tillräckliga betyg samtidigt som jag skulle hantera mina föräldrars kaosartat skiljsmässa där de använde mig som sin psykolog. Sedan slita sig igenom fem år på universitetet och komma ut till något som riskerar att bli en totalkrasch. Jag önskar innerligt att jag pluggat till läkare istället just nu 😔

      Svara

   Ja vi är många som är sköra.

   Svara

  Det är väl ändå ingen idé för en influencer att åka till Gotland över påsk om man inte kan visa upp det i blogg och på Instagram??

  Svara

  Asså jag känner mig fett seg men vad menar hon ens med hemförsäkringen? Fattar att det är en dålig ursäkt hon drar med, men liksom vad är det hon försöker påstå? Att hemförsäkringen inte gäller för att….dem är där? Eller är det hemförsäkringen på lägenheten på Mosebaaaacke? Snälla förklara, puss och kram från gravid segis :)<3

  Svara

   Typ att hon bjudit in tjuvarna till Mosebacke (fniss)… löjligt bara

   Svara

    ”Tjuvarna på Mosebacke” låter som nån buskisfilm med Dunder-Karlsson & Blom.

    Svara

  Så genomskinligt!!

  Vill gärna också lyfta att alla icke bofasta gärna får hålla sig borta från Öland över påsk också. Normalt sett väller det in folk då, merparten från Sthlm. SNÄLLA tänk till och stanna hemma ❤️❤️❤️

  Svara

   Redan fullt med Stockholmare. Märks på sophämtningen. Folk som kommer in i affären och säger att de sitter i karantän. Husbilar står parkerade tätt på campingarna.

   Svara

    Katastrof med tanke på att Öland har Sveriges äldsta befolkning.💔

    Svara

    Ja Jisses, alla dessa korkade Stockholmare som förorenar landet med sin blotta existens.
    Så skönt att ingen utanför Stockholm skulle komma på tanken att lämna sina bostad…
    Undrar lite….Stockholmare, gäller det boende inom el utanför tull, eller inom kommunen, eller länet?
    Hur länge måste man ha bott i Stockholm för att räknas som Stockholmare?
    En månad?
    Ett År?
    En generation eller tre?

    Svara

     Men, i det här sammanhanget är det väl solklart? Människor i storstadsregionen Stockholm är mer utsatta för viruset nu. Genom att åka härifrån riskerar vi att sprida det till hela landet. Vi räknas som stockholmare om vi bor här. Vi ska inte åka bort utan stanna i Stockholm (länet) för att inte belasta redan överbelastad sjukvård på andra platser.

     Svara

      Såg en intervju på TV idag, där dom pratade med folk som var ute på stan i Stockholm. De var från många olika ställen i Sverige.
      Alltså är det inte bara Stockholmare som är korkade? Det är fler som rör på sig?

      Svara

     Just nu räknas väl bara i vilken kommun/region du är skriven = den som är beräknad med kapacitet för sjukvård för sina invånare. Ganska självklart att en kommun med ett par tusen invånare, och vård beräknad för dessa, inte kan ta emot flerfaldigt många sommarhusgäster just nu.
     Vet dock inte hur många generationers uppbyggd intelligens som behövs för att fatta detta. Många verkar det som, i Stockholm i alla fall…

     Svara

      Det jag opponerar mig emot är epitetet ”stockholmare” Majoriteten av Stockholmarna tar detta på absolut största allvar! Det är bara att se över statistiken för att inse det, permitteringar haglar över våra invånare. Orsaken är glasklar! Alla i vårt land ska stanna hemma, oavsett var vi bor! Den konstanta framställan att Stockholmare per automatik är ignoranta och egoistiska hörs som en sanning genom samtliga kanaler. Visst finns det de som inte tar situationen på allvar, men det gäller inte bara oss ”jävla 08:or”

      Svara

       Kände du dig lite träffad kanske? Alla måste ta ansvar. Man lämnar inte länet!

       Svara

        Läste du inte vad jag skrev? Det var precis det, Alla ska stanna hemma! Känner mig inte alls träffad, barnen studerar hemmifrån, maken jobbar hemmifrån, jag är egenföretagare utan rätt till statliga hjälpinsatser. Påskfirandet, dvs skidresan avbokad och vi lämnar inte vår lilla förort! Flera av våra närmaste har förlorat jobbet och är alldeles förkrossade. Tack och lov har vi ännu inte förlorat ngn vi älskar! Att ständigt få höra/ läsa om oss egoistiska och nonchalanta ”Stockholmare” som riskerar livet på våra medmänniskor är jäkligt upprörande. Det finns de som bor i stockholm som skiter i allt, likaså i övriga landet. Alla bär ett personligt ansvar!

        Svara

         Håller med dig Petronella. Tycker mest att det låter korkat att hata på Stockholmare.
         Ruttna ägg finns överallt.

         Svara

       Petronella, det handlar väl främst om kontexten här? Att människor som bor i Stockholmsområdet just nu är till större det potentiella smittbärare och i högre utsträckning pratar/skriver om sina semesterbilder i övriga delar av landet. Då kan man ju prata om stockholmare i det här fallet, det betyder ju inte att man menar alla.

       Jag bodde i Karlstad innan Stockholm och där upplevde jag att det var vanligt att åka till t.ex. Bohuslän på semester. Det finns dock färre Karlstadbor än stockholmare så det blir inte lika påtagligt i mindre samhällen och därmed pratar man om det på olika sätt.

       Svara

       Om inte stockholmare var så förbannat dryga hela tiden…..

       Svara

        Det roliga är ju att en stor del av de som bor i stockholm kommer från mindre städer. Jag har många vänner och bekanta men ingen som är född här. Undrar därför om man automatiskt blir dryg vid inflytt? Det är inget jag märkt av men det kanske är mer påtagligt när man bor någon annanstans, märkligt nog 😊

        Svara

        Vad exakt tycker du är drygt, med dom?

        Svara

       Haha när stockholmare får känna på hur det är att bli dragen över samma kant (kam?) som andra som råkar vara född och bo på samma ställe😅 cry me a river

       Svara

        Fast Stockholms befolkning består till stora delar av inflyttade från andra delar av landet. Så en ’dryg’ stockholmare kan lika gärna vara en inflyttad norrlänning tex

        Svara

         Stockholmares standardargument när deras dryghet kommer på tal. ”Det är de inflyttade som är dryga…”! Nej alltså det är ni infödda som är tro mig. Elsa m.fl som tror att gotlänningar (i detta fall) ser henne som nåt annat än en dryg stockholmare. Fast ok, hon bodde några år i början av livet så hon kanske räknas som inflyttad av andra stockholmare?? Well inte av oss andra…

         Svara

          ”När deras dryghet kommer på tal”?
          Är det så du pratar med Stockholmare, talar om att du tycker dom är dryga?

          Svara

           Finns typ en miljon citat i kommentarsfälten på denna blogg som bekräftar min tes, jag behöver inte säga det till dem😏

        Kam. Och stockholmare om några vet väl det, hör jämt det (inflyttad till Stockholm). Kan vi sluta med de här ”stadskrigen” nångång?

        Svara

    Var det folkvettet som efterlystes? Vad är egentligen folkvett och uppfattas det olika beroende på var du bor?

    Svara

  OT Isabella Löwengrip ute och reser över landet Stockholm- Ystad för skojs skull, och få lite fina insta bilder🤦👍. Reaktioner inte så positiva på Instagram.

  Svara

   Vad är att förvänta av en så stor egoist? Så tragiskt beteende 😢

   Svara

   Detta visar bara att hon fortfarande är samma Blondinbella som tidigare, lika självisk och provokationssugen som alltid.

   Svara

   Fast hon har rest i bil och hotellet vill tydligen ha gäster eftersom att de har öppet. Hon reste dessutom på torsdagen och rekommendationen om att inte resa gick regeringen ut med på fredagen.

   Svara

    🚀🛸👾

    Svara

    Hon hade kunnat besöka hotell i Lidingö. Myndigheterna i Sverige har bett folk inte ta onödiga resor och hennes resa var onödig. Det går inte att försvara att någon ”bara” tar bilen tvärs över landet för att stödja ett hotell med en peng när vi har en pågående pandemi som skadar och dödar folk.

    Svara

     Hon reste i torsdags, myndigheterna och regeringen gick ut och bad om det i fredags. Hon hade troligtvis inte åkt i fredags eller igår. Hon har inte begått ett brott och hotellet sa uppenbart inte nej till henne.

     Svara

      Nej, FHM sa redan 19:e mars att folk skulle undvika att resa till och från storstadsregionerna.

      Svara

       Nej, FHM sa att personer med symptom eller i riskgrupper skulle undvika att resa till och från storstadregionerna. Bra kämpat, bittra du.

       Svara

    Så du ska inbilla mig att hon inte stannar någonstans på vägen för att äta eller går på toa. Räcker med det så har hon startat en smittlinje.

    Svara

     Nja fast då krävs det väl att hon nyser, hostar eller andas nära på någon OM hon bär på smitta vilket hon kanske inte gör.

     Svara

      Det kan också spridas via ytor om små partiklar hamnar på de ytorna och någon annan rör samma yta inte långt efter.

      Svara

       Bäst att stänga alla restaurnager då. Märkligt att inte personer i samma hushåll som någon som är sjuk också blir sjuka då OM de nu har smittan?

       Svara

        *restauranger

        Svara

        Rekommendationen är väl att om en är smittad så ska alla i familjen bete sig som om de kände av symptom?

        Svara

         Nej. Familjemedlemmar får gå till jobbet etc.

         Svara

         Nej så länge man inte har symtom räknas övriga i familjen som friska.

         Svara

         Den som känner sig sjuk stannar hemma. Dom andra går till jobb och skola.

         Svara

    Det vore helt omöjligt för Bella att missa att folk avbokade resor inom Sverige långt innan torsdagen. Hon brydde sig bara inte.

    Svara

    Redan 19:e mars sa Folkhälsomyndigheten att folk inte borde resa till eller från Stockholm. Varför försvarar du Bella vars beteende kanske sprider smittan?

    Svara

     Ska ni gnälla på Ann Söderlund och Anitha C som igår eller i fredags åkte till Steam hotell i Västerås också?

     Svara

      Absolut! Lika jävla illa!

      Svara

      Ja, om de har gjort så är det självklart inte ok! Menar du på allvar att denna corona-oro bara handlar om att kritisera Bella och inte om att se till att folk inte smittas av en sjukdom som kan döda dem? Hur tänker du?

      Svara

       Japp uppenbart att en del bellabelackare tar chansen att spy galla och att de passar på eftersom att de hånar på så många sätt och inte enbart verkar oroa sig för virussmitta ja.

       Svara

        Och uppenbart att Bellas försvarare hellre försvarar Bella i gott och ont, till och med när det handlar om en smitta som kan döda folk.

        Svara

        Hör du till Bellas hjärntvättade skara?

        Svara

       Ja, det är ju rätt uppenbart att en del lindar in sin kritik mot enskilda personer i ”corona-oro”.

       Nej, inte alla.
       Och nej, jag försvarar inte Bella.

       Svara

   Vi får hoppas att karma hinner ifatt henne denna gång.

   Svara

  Känner mig så skör just nu, ja, det gör hon väl så fort nån ifrågasätter något. Mycket praktiskt. Trots att Stockholm är värst drabbat i Sverige och trots att FHM avråder från resor OCH Gotland bett fritidsboende att inte komma dit just nu så hade de tänkt att resa tolkar jag det som. Att vi i Sverige har ganska få restriktioner funkar bara så länge de flesta av oss faktiskt följer rekommendationerna och inte tänker att det inte gör nåt om just vi gör det där man inte ska göra. Mycket bra att Elsa får lite press på sig att tänka om. För försäkringen lär inte ha nåt med detta att göra.

  Svara

  Influencers som klarar av kritik växer verkligen inte på träd. De allra flesta av dom (finns några undantag) verkar vara bortskämda, självcentrerade och anse att de befinner sig högre upp på skalan än alla andra med ”vanliga” jobb. Så glad att denna blogg finns för att analysera och ifrågasätta influencersfären, då resten av världen verkar buga framför deras fötter.

  Svara

   Ja, de är sannerligen en snarstucken skara! Så genomskinliga i sin egocentriskhet. När de kan tjäna pengar så glada och när de får kritik så otroligt kränkta och vill vara privata. Usch!

   Svara

  Jag var så himla förbannad förra veckan, min mans kompisar bestämde sig för att gå ut och dricka öl och nuha r en av dom insjuknat. Hur många blev smittade i den lilla puben på Södermalm???

  Svara

   Och han har suttit på en överfull buss och dessutom varit på jobbet.

   Svara

   Läste ett oroande inlägg på twitter idag från en 30-årig läkare som arbetar på iva i Uppsala. Han ska nu efter sitt pass gå hem och spela in en minnesfilm till sina barn.
   Så svårt sjuka människor i corona och hälften under 50-år. 😳😷😢

   Svara

    Enligt Pernilla W så är det absolut ingen fara. Är man frisk och under 70 år så är Corona bara som en förkylning. Det blir inte svårare än så.

    Svara

     Och PW uppfann ju hjulet så henne bör vi lyssna på!

     Svara

  Alltså, vi pratar om en familj som tyckte de ”sparade” genom att sänka sin månadskostnad till banken med 4000 genom att *trumvirvel* bland annat dra ner på amorteringarna.

  https://elsa.elle.se/massa-fragor-om-att-uppfostra-en-pojke-min-kost-mina-klanningar-och-pandoras-ask/

  Kanske inte så lätt att ha koll på försäkringar då.

  Svara

   Hon skriver ingenting om att ”spara”, hon skriver sänkt månadskostnad.

   Svara

   11.22 Månadskostnaden blir mindre. Inget konstigt med det. Hur tänkte du där?

   Svara

  EXAKT DETTA!! Tänkte på det när jag läste hennes snyft inlägg….. buhu ”ibland är jag bara någons fru” och jadajada.

  Ok men Med hennes resonemang så ska jag som vanlig privatperson utan stor plattform då också kunna renovera mitt kök gratis då det är helt rimligt att jag ringer nån (Kvänum) och plötsligt tom får det betalt?

  Nej det är det såklart inte. Men man kan liksom inte välja! Med ALLA yrken kommer bra och dåligt. Sluta gnäll. Punkt.

  Svara

  Hemförsäkringen inte gäller? Liiiite bättre kunde de väl kommit på.
  Som om Elsa och familj skulle vara på Gotland hela påsk utan att hon lagt upp en enda bild därifrån och därmed avslöjat var de befinner sig.

  Svara

  Det kan ju vara som hon säger, att Pontus varit orolig att hemförsäkringen inte ska gälla och därför har de mörkat var de ska vara. I ett äktenskap är det inte ovanligt att man lyssnar på sin partner om den är orolig. Å andra sidan borde inte försäkringsbolaget tycka att det är fel att berätta att man är hemma. Tvärtom borde det vara bra, för då vet ju ev. bovar att det inte är någon idé att krångla med inbrott just där just då. Sitt Gotländska boende kan de ju låna ut till nå gågon bofast och skriva ut det på bloggen så vet även de Gotändska bovarna att de får leta jobb någon annanstans. Det underlätrsr ju för tjuvsrna också, de kan leta vidare på sociala medier efter andra som trotsåker från sina hem. Sen när resenärerna återvänder har någon stulit allt toapapper de hamstrat på sig och lagrat upp.

  Svara

   Isåfall är Pontus korkad. Vem har någonsin brytt sig om hemförsäkring när man reser/reser mellan olika boenden.

   Svara

    Han verkar ju också ha missat att Elsa de senaste 10? åren dokumenterat varenda steg hon tar. Varför detta skulle bli en issue just nu är en gåta.

    Svara

    Ganska många får man ändå förmoda. Försäkringsbolagen accepterar inte att man delger på sociala medier att man är bortrest. Det utesluter ju inte att hon drar en lögn dock.

    Svara

     Så du menar att folk som har haft inbrott inte får ut på försäkringen på grund av det?

     Svara

      Ja, det händer absolut nu för tiden. Har tom stått i media om detta. Försäkringsbolagen hållet koll.

      Svara

       Så du menar att alla som bloggar om vart dom reser typ 20 gånger om året riskerar att inte få ersättning om dom har inbrott?
       Länk på det tack.

       Svara

   Jag tror att det kan vara precis så. Tänk på er egen partner eller er själva. Ibland kan man i en ovan, stressad situation få en hangup på nåt som för andra och i efterhand bara verkar knäppt.

   Svara

    Han har missat att han är gift med en bloggare? Som delger varenda helg i Køben, semester i Itaaaaalien, besök på sväris kennel, sponshotellnatt?

    Svara

   Men det var ju just det att hon skrev i januari att de skulle vara borta i påsk. Så då har hon ju redan bränt ev försäkring

   Svara

  Blir spännande att se vad det blir för bilder från Elsa i påsk🤔. Blir det återvunnet från förra påsken 🙈, eller blir det tystnad. För jag sätter på att de åker över. Ska följa med spänning.

  Svara

   Tror inte det kommer gå att lämna Stockholm under påsken överhuvdtaget.

   Svara

  Försäkringsbolag brukar informera om att försäkringstagaren inte ska offentliggöra NÄR en ska åka iväg, så tjuven vet när bostaden är tom, så att inte berätta var en ska befinna sig och inte är inte fullt ut ”bullshit” men hon tittar lite märkligt på hur det fungera.
  Om det gäller boendet på fastlandet så föll Elsa på eget grepp redan i januari när hon berättade att boendet på fastlandet står tomt hela påsken (kunde likväl lämnat nyckeln i dörren åt tjuven liksom, bild på planlösningen, var alla värdesaker finns etc.). Om det gäller boendet på Gotland så berättade ju Elsa i januari att de inte ska dit förrän i påsk, vilket innebär att tjuvarna fått nära på tre månader på sig att länsa stället. Förutsatt att ingen annan i Billgren-släktet åkt dit under perioden januari-mars, om de deläger huset med t.ex. föräldrar och syskon i familjen Billgren.

  Så, precis som du skriver Camilla blir det en fråga om att de gärna påverkar till saker som gynnar deras egen verksamhet och ekonomi, men när de behöver besvara frågor kring hur de resonerat kring något de ändå delat med sig av från början, så heter det att de är privatpersoner. Absolut, men använd då din plattform till det – Vem har undgått alla som helt sonika fortsatt sina liv utan minsta förändring, där kan ju Elsa absolut komma som frontfigur för de som tar ansvar och faktiskt ändrar planer för att följa rekommendationerna så vi alla är goda medmänniskor.
  Jag tänker nämligen att så länge jag delar med mig av saker i mitt privatliv kan jag förvänta mig att folk förutsätter att jag är okej med att tala om just det, även om det finns gråzoner i detta. Men om hela Elsas anledning är att hon tyckte det var en självklarhet att de avbokar, så skadar det absolut inte att vara tydligt utåt sett med det, på samma vis som hon varit tydlig med att de skulle åka.

  Svara

  Efterkonstruktionernas efterkonstruktion 😂 sätter allt jag äger och har på att de tänkt åka ända fram till typ nu och insett att backlashen på sociala medier blir för stor. Hon hade nog velat vara vanliga för en vecka nu så hon kunde smita iväg 😉 🚢

  Svara

  Tycker Elsa borde ta bloggpaus ett tag. Men troligen tjänar hon väl för mycket pengar på det för att sluta, och Pontus är någon slags kommentarspolis så han skulle ju också bli sysslolös i så fall.

  Svara

   På så sätt kan ju Elsa betala ut två löner ur bolaget som båda går till familjen!

   Svara

  Hur tror ni andra Stockholminfluensers kommer att göra i påsk?
  Vågar någon åka bort med tanke på den otroligt dåliga PR det ger?
  Jag kan tänka mig att Katrin Z mer än gärna reser bort. Och så Bella då förstås, men det är sen gammalt! 🤷🏼‍♀️

  Svara

   KZ har ju redan tagit med sig hela familjen och isolerat sig någonstans i Jämtland..

   Svara

    Och tror att det är ok bara för att de lovar att inte smitta ngn på affären. Poängen i Jämtland är ju att om de ramlar och bryter armen eller får en stroke så belastar de vården.

    Svara

  Det dummaste jag hört på länge. Har ju aldrig varit ett problem förut för Elsa att berätta när de ska till Gotland.

  Svara

  Hm undrar om hon menar att de har en utökad reseförsäkring via hemförsäkringen och att de vill få tillbaka för de avbokade biljetterna?

  Svara

  Undra hur Schulmans har det med hemförsäkringen? Om den täcker nu när dom i flera veckor gått ut med att dom isolerat sig på Gotländska landsbygden.

  Svara

   De har ju sålt sin lägenhet i Stockholm.

   Svara

    Men står så klart skrivna i Sthlm fortfarande…….

    Svara

     På vilken adress då?

     Svara

    Vad händer där egentligen?
    Sålt lgh, hänger i veckovis på Gotland, går inte deras barn i skolan?
    Eller har de flyttat dit?
    Lite mysko alltihop…

    Svara

     Deras barns skola campus Manilla har väl hållits stängd flera veckor nu?

     Svara

  Kan försäkringsfrågan ha blivit en snackis bland påverkare efter att Paula och Hugo hade inbrott medans de var bortresta?

  Svara

   Bra 😁Tycker vi ska hålla oss till Påverkare i fortsättningen. Säger så mycket det ordet…

   Svara

  Dom får kanske en liten lucka i sommar. Eller inte. Skulle inte detta hålla på i flera år? Iaf i omgångar

  Svara

  Men alltså Elsa och Pontus… För några veckor sen, och länge innan det, när Elsa är så skör så skör, så sitter de på allvar i timtals och raderar ”hemska kommentarer” som jag och andra skrivit. Vissa är säkert väldigt hemska men andra är faktiska frågor om hur hon tänkte med vissa reklamsaker bl.a. Jag själv och flera andra frågade om ett samarbete hon gjorde i Gotlandshuset: ”det här rosa oljefluffet du gör reklam för innehåller till en väldigt stor del mineralolja – alltså ej bra för nån.” Och jag ställde också frågan om varför mängder med kommentarer raderas när det inte står nåt elakt i dem. Och vips raderades det. Gång på gång på gång. Förstår ju att det handlar om pengar enbart pga var ett samarbete, men hur skevt är inte det att radera/”moderera” läsare en haft sen urminnes tider över typ ingenting? Allt som finns kvar i kommentarsfältet är endast det den positiva sektliknande skaran som hyllar henne som nån gud skrivit, och som bryter ihop pga att hon skriver sååååå fina texter och är så äkta, när hon i själva verket inte kunde vara mer fake.

  Svara

   Spelar inte så stor roll vad du tycker om det.

   Svara

   Hej! Jag var en av de som skrev frågor om det samarbetet och ifrågasatte att mina kommentarer raderades på löpande band. Till slut skrev Pontus ett mail: ”Jag såg din kommentar, och vill informera om att det är Aller och inte Elsa eller jag själv som administrerar kommentarerna i de sponsrade annonsinläggen” och så hänvisade han mig att kontakta Aller. Det gjorde jag, och de skrev tvärt om att det var bloggaren och dennes team som raderar kommentarer, inte Aller!

   Svara

    Detta är intressant! Gräv i det här CC!

    Svara

    Snacka om att inte kunna ta kritik. Nu stängs nog bloggen ner , för Elsa är så skör.😭

    Svara

    Men herregud, hur patetiska får de där två bli egentligen… Varför ens sitta och ljuga ihop nåt som en så lätt kan kolla upp? När hon från första början kunde ha svarat istället för att radera allt som vi skrev under en hel dag och säkert mer. Vissa tyckte att Elsa inte skulle behöva ta ansvar för alla andra, men hon kan ju börja med att ta ansvar för skiten hon gör reklam för. Mailade t.o.m Camilla om detta pga så jävla arg haha men det var kanske inte tillräckligt spännande ^ ^

    Svara

     Har du inget annat att vara så jävla arg över? Grattis i så fall

     Svara

      En får väl vara arg över vad fan en vill? Tack för grattiset! 🎈

      Svara

  Jag tycker inte att hennes förklaring att hon ville prata med sin familj först innan hon skrev inlägget ”Våra nya påskplaner” är helt osannolik, och jag förstår att hon tappade sugen att förklara sig när det förmodligen blev en lavin av negativa kommentarer efter att hon blivit omskriven här. Även om Camilla inte direkt uppmuntrar till att kritisera i kommentarsfält är jag säker på att många går rakt härifrån till en ilsken kommentar. Så jag tycker inte att Elsa gjort bort sig så grovt här. Däremot Pontus som tror att inbrottsrisken i huset ökar mer om man skriver ”Vi åker inte till Gotland i påsk” än om man skriver ”Den här veckan gör vi det här och det här i Stockholm”.

  Svara

  Men sluta nu.
  Fakta är att Elsa skrev i JANUARI att hon längtade till Gotland i påsk. Vad deras familj beslutat eller inte beslutat sedan dess vet ingen av oss. Jag hade själv planen att åka till min familjs stuga i fjällen fram till alldeles nyligen och om jag ska vara helt ärlig VILL jag fortfarande åka men kommer med största sannolikhet inte att göra det på grund av rådande situation.

  Angående hennes så kallade bortförklaring. Vad spelar det för roll? Hade jag fått en bråkdel av alla påhopp som kommit endast i detta inlägg (!) hade jag också velat förklara mig på något sätt. Och Pontus kan ju ha bett henne också.

  Jag vet inte men det känns som en sån orimlig jakt på syndabockar i samhället, särskilt med Corona-krisen. Behöver vi verkligen lägga energi på att baktala och hata på varandra? Det kommer ju lösa situationen PRECIS lika lite som att åka till Gotland över påsk…

  Svara

   Åh vad jag håller med dig! Det är så trist att läsa alla elaka och ifrågasättande kommentarer här.

   Svara

  Håller med dig til 100% om typ allt i inlägget 🙂 Sååå trött på influensers atm.

  Svara

  Jobbigt! Men ifluensare finns ju hela tiden se bara på Pernilla W:s dotter som springer runt på stan och hostar dit näsan pekar. Sedan tycka synd om sig! Djur i bur etc men strunta då i att visa upp dig i TV LR annan media, svårt att känna empati för någon som dig! då du å ena sidan vill vara anonym men mesta delen vill exponera dig på alla vis. Nej du kommer inte köpa vare sig menskoppar LR annat som du föreslår framför allt inte dricka mitt mensblod. Isch du knasigt förslag.

  Svara

  Hoppas att Zlatan statyen kan komma hit till Molkom:s statstorg 🙂 Säker på att den får stå helt oberörd på alla sätt här! Gillar fotboll Gunnar G & N som spelade bra den där ZZlatan är nog snart lika bra. Skicka hit plåtbiten den får vara i fred

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.