Corrrrrrrrrrrrrrrrona?

Så här skriver Margaux på sin blogg och jag tänkte fråga er lite om det…
Det är svårt för min blogg att vara ”corona-fri” med tanke på att den nuvarande situationen i världen berör alla aspekter av samhället, så även influencernas, men hur mycket är för mycket?

Så, vill ni att jag ska försöka skriva färre inlägg med corona-anknytning – så gott det nu går utan att allt för mycket försöka koka soppa på en spik?
Eller vill ni ha fler coronarelaterade inlägg eller är det precis lagom?

Rösta i kommentarsfältet eller under den här bilden som kanske inte alla fattar fullt ut?
Gör du?  😉

129 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Helt klart för mycket.

  Svara

   Ja gud, håller med..

   Svara

    Intressant att kommentatorerna här verkar tycka att det är för mycket coronarelaterade inlägg, medan majoriteten läsare som har röstat tycker tvärtom (hittills). Siar om att de som kommenterar 1. har en mer negativ inställning 2. Inte återspeglar de åsikter som läsarna har i allmänhet

    Svara

     Kan också bero på hur aktiv man är bland kommentarerna. Är man mindre aktiv och mest läser inlägg så skulle jag tro att man upplever att bloggen handlar mindre om corona än om man också är aktiv bland kommentarerna. Och det bör ju rimligtvis vara de senare som också kommenterar det här inlägget😊

     Svara

     Det var en inte helt enkel ja/nej fråga.

     Jag läser gärna Camillas inlägg om influencers och corona (t ex hur de hanterar krisen, uttalanden m.m.). Det är superintressant och högaktuellt. Ligger rätt i tiden. Och svårt att undvika om man rapporterar om sociala medier-världen.

     Däremot tycker jag att det är ALLDELES för mycket coronahysteri bland kommentarerna. Samma tjat om och om igen. Självutnämnda experter och frilansande coronapoliser. Det är riktigt tröttsamt.

     Svara

     Ändå intressant att kommentarerna egentligen inte återspeglar majoritetens åsikt. Det finns hopp.

     Svara

  MIN största skräck är att det skall bli just så;
  ”nääää nu har det tjatats om den däringa kåråånan sååå länge, låt oss ignorera allt nu och köra till stugan i Kivik”
  ”men nu har vi ju tvättat händerna sååå noga och sjungit blinka lilla och whatever så nu räcker det nog”
  ”det rapporteras knappt något alls negativt längre, faran är nog över, jag slickar random 80+ i munnen”

  Svara

   Så min svar på din faktiska fråga Camilla är nej, jag tycker du har en bra balans, KÖR PÅ.
   Man KAN liksom inte ignorera ett faktum som berör en hel planet!!

   Svara

    Fast här blir det ju mest tugg och vem som vet bäst, bättre att läsa på säkra källor, än att läsa vad självutnämnda experter skriver.

    Svara

     mmm förvisso kan jag hålla med om att kommentarerna ibland kan ”balla ur”, men det speglar också den stora oro som faktiskt finns bland befolkningen.

     Sen oavsett vad som är intressant eller ej, ALLA som Camilla bevakar skriver om mer eller mindre – Corona. Deras liv påverkas av det och det är nog knepigt att hitta MÄNGDER av blogginlägg som INTE berör Corona ur någon aspekt.

     Svara

   Men det lär väl inte hända för att en blogg om sociala medier skriver mindre om det??

   Svara

    Man kan följa trender i samhället genom olika kanaler.
    Nej, jag tror inte att EN blogg påverkar samtliga människor i samhället, men personers tyckande och tänkande här inne kan mycket väl spegla hur trenden ser ut i samhället.

    OCh jag är orolig för att ”intresset” för att så kallat sköta sig skall mattas av om det förskönas för mycket i media.

    Svara

     Tycker inte att det förskönas nånstans. Och tycker inte att en blogg om bloggare ska handla om samhället så mycket, sånt läser jag för underhållning.

     Svara

      Notera att jag skrev ”om det förskönas” , jag håller med dig, i nuläget gör det inte det, förskönas alltså.

      Svara

     Jag förstår din oro, en viktig aspekt jsg inte tänkt på. Men jag hade hellre sett mer kvalitativ rapportering än den kvantitativa som jag upplever det är nu. Jag förstår medias roll och jag förstår också att ny information genererar inkomst till dem men just nu är det väldigt mycket killgissningar vilket skapar en oro. Att vara rädd för Corona och konsekvenser är en sak – att bli orolig för osund rapportering är en annan. Jag vet att även folkhälsomyndighetens information konstant ändras pga ny fakta men vi har väldigt mycket tyckare just nu vilket skapar mer oro. Gick in på en nyhetssida igår dör det stod ”DÅ kan smittan vara över” (1. Ingen vet 2. Varje dag uttalar sig någon om detta osv.) en annan skrev ”siffrorna om dödsfall KAN vara uppblåsta”, en tredje ”en tredjedel av Dödsoffren kan ha Dött av andra sjukdomar” och så en fjärde ”vet du något okänt om Corona? Tipsa oss”. Jag hade önskat kvalitativ medial rapportering, det hade hållit kvar intresset under längre tid och också förhindrat ryktesspridning… (tror jag 😉 ) (Sen ver jag att det är flera dimensioner i detta, ex konsekvenser, viruset, ekonomin, folkhälsan i övrigt osv).

     Svara

     Jag hoppas verkligen inte tyckanden här inne återspeglas i samhället

     Svara

   Även om man vill ha en paus från det ibland betyder det ju inte att man glömmer bort det, börjar leva som att det inte finns eller börjar strunta i att vara försiktig osv. Jag kan inte påverka hela situationen. Kan bara acceptera att det är såhär just nu och vara försiktig för min och andras skull. Men personligen mår jag väldigt dåligt och är väldigt stressad över att tänka på och påminnas om corona hela tiden. Är gravid och måste få ner min stress som är väldigt hög just nu pga många saker. Vill kunna läsa eller lyssna på något som tar upp annat också. Mycket därför jag går in här för att det är skönt och behövligt att ibland läsa om mindre viktiga saker. Men nästan alla inlägg börjar handla om corona här mer eller mindre. Och i de inlägg som handlar om annat fylls kommentarerna ändå av corona.

   Svara

    Jag är gravid med och vill verkligen glömma det för en sekund ibland. Har grov ångest över ekonomin nu pga corona och vill bara slippa tänka på det ibland.

    Svara

     Sätt på en film.

     Svara

      App app. Vi kan inte kräva att få en paus från corona bara för att vi är trött på det.

      Svara

     Du hade ingen ångest för den miserabla framtid ditt barn skulle få uppleva som vuxen innan corona eller? Snacka om att detta måste blitt ett wake up call då

     Svara

      Efter pesten på medeltiden fick de som överlevde det bättre. Resurserna var de samma, men det var färre kvar som delade på dem. Darwin kommer att ta hand om den här frågan.

      Svara

      Vilken onödig kommentar.
      Ditt liv måste verkligen vara just miserabelt!

      Svara

       [Borttagen kommentar]

       Svara

        [Borttagen kommentar]

        Svara

        [Borttagen kommentar]

        Svara

         [Borttagen kommentar]

         Svara

          Olyckor händer 😂🤷🏽‍♀️

          Svara

      Vad är det ens för bitter kommentar? Du måste vara någon miljö-fanatiker. Folk har levt fantastiska icke-”miserabla” liv oavsett katastrofer och samhällsförändringar. Det är inte som att ens liv blir miserabelt pga lite skit.

      Svara

     Se på Tiger King på Netflix! Du glömmer garanterat bort allt annat 🙂

     Svara

    Stor kram till er som är gravida! Fick barn precis innan allt detta med corona blossade upp i Sverige och mår dåligt över att min föräldraledighet inte direkt blivit som jag tänkt. Mestadels suttit isolerad, också mycket pga att min man jobbar med coronapatienter just nu med all oro som det också innebär.
    Kan verkligen förstå att ni är oroliga med tanke på läget. Vill ändå berätta att jag har kollegor på förlossningen som berättar att förlossningen i dagsläget rullar på bra och att man separerar mammor med symptom från mammor som inte har symtom. Man separerar inte mor från barn om det inte är så att ens barn tex behöver vårdas på neo och man själv har Corona.
    Kämpa på tjejer! Ni är fantastiska och kommer greja detta 🌸

    Svara

     Gravid här, tack snälla för dina rader och lycka till nu – hoppas resten av föräldraledigheten blir lite mysigare <3

     Svara

    Håller med. Är sjukskriven 100% pga psykisk ohälsa sedan flera år och hade börjat den senaste tiden att se ljuset i tunneln och började komma in i en sysselsättning jag trivdes med och hade börjat tassa mot att känna mig som den friska delen av mig själv och nu har nästintill allt raserat.
    Ingen sysselsättning och ingen vårdkontakt.

    Allt kretsar såklart inte bara kring mig och finns de som har det mycket värre, jag vet.
    Men i min värld är jag huvudpersonen och jag mår skit. Försöker lägga ifrån mig telefonen så gott jag kan, kollar inte nyheterna och avföljt/raderat flera men det går ju inte komma undan… är så skönt att bara ”låtsas” som att allt är bra ibland när man läser bloggar, kollar på youtube.. eller vad som.

    Svara

     Det låter jättejobbigt och tyvärr drabbas människor med psykisk ohälsa lite extra hårt just nu. Har du någon du kan prata med? Familj, vänner? Det kanske inte är någon tröst, men du är inte ensam. Du är heller inte ensam om att må dåligt. Det är en svår tid. Men precis som alla virus, kommer det att plana ut och försvinna tids nog. Även om det också är en klen tröst just nu.
     Kram till dig 🌸

     Svara

      Va fin du är, tack 💕
      Jag har en sambo och en stöttande mamma som finns här för mig men jag har hamnat i den spiralen att jag inte vill tynga ner någon i min omgivning med mina besvär, speciellt inte under dessa omständigheter när alla har en gnagande oro inom sig.
      Så jag har nära och kära kring mig men känner mig ändå så himla ensam, så alltid skönt att få skriva av sig lite.

      Svara

   Men det rapporteras och pratas om det EXAKT överallt. Om det skrivs om annat här inne gör nog varken till eller från.

   Nej just det… jag glömde.. det kom ju fram en gång under ett inlägg att det finns folk som tycker att bloggbevakning räcker för att få sin uppdatering om omvärlden.

   Svara

  Lagom. Det går liksom inte riktigt att komma undan.

  Svara

  Fattar inte bilden alls 😄 Nån som gör det som kam förklara?

  Svara

   Bild från Margauxs inlägg.

   Svara

   Det är en parafras på det svenska trallpunkbandet Coca Carolas logga 🙂

   Svara

    Haha jaha. Tack! Aldrig hört talas om.

    Svara

  Problemet är väl att det nya temat istället för att ”flygskamma” dom du skriver om så är det istället ”coronaskamning”. Självklart är både klimatförändringar och Corona något som påverkar oss något otroligt, men i komebtarsfältet blir det mest tråkig stämnk g där den som det skrivs om ska sågas vid fotknölarna, o även dom som i dessa tider som vill göra ngt snällt tex Anna bok, ja visst kan man tycka det är konstigt att instagramma om det, men samtidigt så har hon faktiskt gjort fina saker för personer nu i Coronatider, dessutom så om det är sagt- lämna vid dörren. O ärligt talat är det inte mer inspirerande att se någon lämna en present än att se ngns kaffekopp/frukost/solglasögon osv osv

  Svara

   Svenskarnas SKAM är det enda sättet att nå fram.
   Skit i förbud eller påbud, den stora SKAMMEN är det som gör att svensken följer direktiv och regler.

   Svara

   Ja gud! Och att alla hela tiden ska förfäras över influencers, som om de vore väsensskilda från vanliga människor. News flash: de är de inte. Kan lova er att det finns massa andra priviligierade stockholmare och annat folk som också åker till fjällen/stugan/Österlen. Its a people problem, inte ett influencerproblem.

   Svara

   Håller med. Kan inte förstå hur ett modernt samhälle kan kännetecknas av en sån bymentalitet. Alla dessa drev och tyckanden för man måste tycka lika annars är man bränd, galet.

   Svara

  Missade att du hade en röstning längst ner också, ska in och rösta!!

  Svara

  Alldeles för mycket anser jag men det är endast för jag är så trött på hela situationen. Men skriver du inte om det så lär du få på huvudet av en och annan läsare som blir förbannad över att du skriver om andra saker i denna tuffa tid.

  Svara

  Jag förstår verkligen inte denna hets kring att många vill att alla ska prata om Corona hela tiden. Givetvis ska de tas på allvar och givetvis bör influensers & alla vi andra föregå med gott exempel men, ett litet break från allt prat om Corona kan vara skönt.
  Jag jobbar inom vården & har varit konstant omgiven av detta nu i flera veckor, många långa timmar på jobbet men även utanför, därför tycker jag att det är skönt att kika in här och få ett litet break från allt de fruktansvärda!

  Svara

   Då kan jag vända på din kommentar.
   Jag jobbar på ett litet företag med 15 anställda. Ingen kontakt med omvärlden på hela dagarna. Tittar in här på rasterna och får lite uppdatering om vad som händer. Så för mig är det uppskattat.

   Svara

    Jag skulle nog inte gå in här för en ”daglig corona-uppdatering” 🙄 det finns nog bättre källor där ute

    Svara

    Oj… du ska absolut inte läsa dessa inlogg och kommentarer och tro att du får den uppdatering du behöver om corona. Uppdatera dig vad experterna säger i stället.

    Svara

     Det är ju inte bara om corona jag går in här fattar ni väl.
     Aftonbladet och Expressen plus andra medier blir oxå läst. Men den ”lättsammare” biten där corona finns med att läsa om läser jag här.

     Svara

      Om du inte vill bli ifrågasatt kanske du inte ska uttrycka dig som om BB är din enda källa till nyheter…

      Svara

   Ett välment råd är att du kanske istället bör söka dig till fiktion, såsom en trevlig tv-serie eller en skönlitterär bok i jakten på information som inte riskerar härröra från den dagliga medierapporteringen.

   Svara

  Jag tycker helt klart att det är för mycket. Men det är inte bara hos dig utan rapporteringen över huvudet taget är för mycket. Det finns en gräns för hur mycket man kan ta in. Majoriteten har ändå fattat det allvarliga och gör det de kan. Det behövs inte mer känner jag. Inte för min del.

  Svara

   Samma här, det har gått så långt att jag läser nyheterna max 1 gång per dag, försöker söka mig till allt annat som inte handlar om Corona. Kikar in här med jämna mellanrum i hopp om något som inte rör Corona. Jag är fullt medveten om det jag bör veta och vad jag ska och inte ska göra men det finns ändå en gräns för hur mycket man orkar läsa/höra om det, det är dessutom samma samma hela tiden.

   Svara

    Ja, folk verkar tro att man undviker all typ av information och rekommendationer bara för att man någon stund varje dag vill ta in någonting som inte rör pandemin.

    Man kan faktiskt ta in den information man behöver OCH läsa om annat.

    Svara

  Jag känner att det börjar bygga en ångest, nästan som dödsångest. Inte för att jag personligen är rädd för att dö, har aldrig riktigt varit det utan sett död som en naturlig del i livet. MEN när man matas med det dygnet runt, överallt, det är det nya kallpratatet, då tar det över tillslut. Precis som det hade varit nåt annat, inte just ett virus. Jag tror inte det är hälsosamt att vi matas med information dygnet runt för att sedan drömma mardrömmar om det, till slut gå upp för en ny dag med ny information. Jag har gjort så att jag har raderat fb-appen, tagit bort expressen-appen, och uppdaterar mig endast via folkhälsomyndigheten. Jag tror det tar över mig annars, det börjar bli så lite grann..

  Svara

   Ja Gud känner igen mig så mycket! Kunde inte sova inatt för hade så mycket ångest, inte för att dö/bli sjuk men allt annat runt om. Jag är gravid och föder i höst och får panik över hur detta påverkar vårt företag/inkomst inför bebisens ankomst. Är konstant oroligt för hur vi ska ha råd att leva och samtidigt ta hand om en bebis och förse den med allt den behöver. Så jag uppskattar verkligen coronafri-zon mitt i allt som händer, man är redan fysiskt instängd, tycker inte man behöver bli psykiskt instängd också.

   Svara

    Där är det nog lånebilden som blir avgörande. Har ni inte enorma studie- och bostadslån klarar ni er alltid.

    Svara

    Förstår din oro och panik! Det vi upplever nu är historiskt och verkligen unikt. Inte unikt i positiv bemärkelse…
    Det är många som oroar sig ekonomiskt just nu, men precis som mycket annat är detta tillfälligt. Jag har hopp och stark tro om att Sveriges ekonomi och välfärd kommer att resa sig snart igen. Kämpa på! Det är naturligt att oroa sig som gravid, och kan föreställa mig att det inte blir enklare att dessutom behöva gå igenom en pandemi på det. Det är verkligen en jobbig tid för oss alla på olika sätt.
    Kram till dig 🌸

    Svara

   Antar att Greta T hade rätt, folk bryr sig bara om pengar och ekonomi. Det här är det bästa som kunde hända för vår jord och vårt klimat men folk sitter hemma och gråter över pengar?!
   Jag som varit fattig länge har inte så mycket att förlora på den biten men klimatet har oroat mig länge och effekten av nedstängningar och avsaktning gläder mig. Jag tar det här på allvar, håller mig hemma där jag kan, jobbar och sköter mitt där det är möjligt. Jag utnyttjar även den här krisen till att jobba med mig själv och se över hur och var jag kan göra förändringar i mitt leverne för att i framtiden inte leva såsom alla andra, -över våra tillgångar.

   Vad gör ni andra förutom att lipa över spilld mjölk?

   Svara

    Haha vänta lite så kanske också du ser vilka problem en kraschad ekonomi leder till.

    Svara

     Det är väl ingen som inte inser att saker och ting kommer att ändras för framtiden. Det här är ju dock incentive att göra hållbara förändringar för framtiden och tänka om och tänka rätt. Änsålänge har jag jobb som behövs och som rullar på så jag klarar mig även med en mindre lön. Men jag förstår att folk som är vana att få in större summor för jobb som inte är så viktiga är upprörda över det mer än att folk dör.
     (Såsom Nellie B uttryckte sig på sin insta)

     Jag tror att det här var enda sättet för oss alla att se allvaret i hur vi behandlat vår planet och vår omgivning och man kan väl bara hoppas att de som inte är villiga att göra förändringarna för en bättre framtid inte får chans att förstöra för dom som är det.

     Svara

      Det handlar inte bara om individers privatekonomi utan snarare om hela samhällets ekonomi och de effekter vi kommer att se när den ekonomin kraschar.

      Svara

       Ja det var väl ingen som inte trodde att detta skulle ha en märkbar effekt på samhället i stort? Jag må prata om individers oförmåga till empati för de drabbade och för vårt klimat men jag nämnde ju även att detta kommer att få märkbara effekter för vår framtid. Att var och varannan sitter hemma och lipar över sin privatekonomi istället för att bli driven att göra förändringar och följa med i tidens skiftningar kommer vara en stor del i hur framtiden ser ut när den här stormen bedarrat.

       Svara

        Se det från den ljusa sidan, bostadsbristen kanske avhjälps av det här. Win win!

        Svara

         Speciellt i sthlm

         Svara

        Oförmåga till empati för de drabbade? Vi är _alla_ drabbade även om vi inte blivit sjuka i viruset eller blivit arbetslösa.

        Jag vet helt ärligt inte vad du vill ha sagt längre så jag backar här för att undvika onödiga missförstånd😊👍

        Svara

         Ja det är nog bäst, jag orkar inte behöva förklara det meat basala i en mening för att någon letar efter kryphål och möjliga sätt att missförstå. Jag nämnde ju ovan vad jag menade så det går ju att uttröna rätt lätt, varken skrivit i kod eller gåtor..

         Svara

          De vill straffa dig för att du INTE gråter över din ekonomi eller samhällets ekonomi. Ja fy för dig Greta som lyckas se det positiva i att folk inte längre kan konsumtionshetsa och dra på weekendresor. Fyfan för dig, gå en kurs, sluta fascista, väx upp osv osv etc i all oändlighet. Du har inte direkt fel, men, du oroar dig inte för samma saker som ytliga svensson och det ska du fanimej skammas och straffas för.
          Sverige idag alltså.
          Hepp!
          😅

          Svara

    Intressant att se hur en miljöfascist tänker. Samma cynism som andra fascister, ser jag.

    Svara

     Hur menar du att det är fascistiskt?

     Svara

    Ja, rekommenderar en kurs i miljöpolitik för att få svar på ekonomi vs klimat.

    Men nej, klimatet har inte fått sitt break nu, det blir värre än någonsin sen, när allt är igång igen.

    Svara

     Nä ingen säger att det är ett långvarigt break, det här är en vision av hur vår luft och klimat HADE kunnat sett ut om vi gjort andra val längs vår historiska väg och hoppet ligger i att vi tar lärdom av detta och gör ändringar för framtiden. Uttrycker jag mig verkligen så luddigt eller har jag bara förträngt vilka bittra bråkstakar som hänger här?

     Svara

     Naaaw du rekommenderar en kurs, vad omtänksamt av dig. Verkligen. Fler borde vara som du!

     Svara

   När coronakrisen precis börjat så drömde jag om det varje natt. Och om basala hygienrutiner. Nu har min hjärna ändå vant sig så jag får sova på nätterna….

   Svara

  Vill man läsa om corona kan man gå in på aftonbladet / expressen.. denna bloggen vill vi läsa om annat 🙂

  Svara

   Snarare dn eller svd

   Svara

    Eller SVTs sida.

    Svara

   En struts hade varit en bättre avatar för dig.

   Svara

  Jag tycker det är jättebra att du har inlägg om Corona, för min del så tycker jag man får en helhetsbild från hela Sverige och även att man kan läsa om hur det är att ha Corona. Alla som vill kan komma till tals med både frågor och svar.

  Jag tycker inte det kan bli för mycket av detta när hela Sverige berörs.

  Svara

  Corona står mig upp i halsen. Så ja, jag tycker det är för mycket Corona här… och i alla andra medier. Men jag förstår ju att det är omöjligt att undvika eftersom allas vardag påverkas av det.
  Fortsätt du som du gör Camilla att blogga om bloggare, sen om det blir Corona eller påskliljor det får så vara. 🤗

  Svara

   Nä, corona är på väg långt ner i halsen på dig.

   Svara

    Oj, det var snällt skrivet av dig…

    Svara

  Tycker det är lagom! Världen är i kris just nu. Det är liksom ingenting man kan ”välja bort” för att man ”är trött på det” anser jag. Det finns andra sätt att pausa flödet med info om detta virus: stäng av telefonen, ta en promenad i skogen, kallbada i en sjö, laga en lång middag och lyssna på en ljudbok. Farligt när folk kräver att omgivningens informarion och innehåll ska anpassas för att det är jobbigt!! JA! Det är brutalt jobbigt, det ör ju pandemi?!

  Svara

   Men varför är det bättre att ta en promenad i skogen än att läsa lite skvaller om influencers för att få en paus i flödet?

   Svara

    Det finns rigorös forskning som visar att utomhusvistelse är mycket positivt och i vissa fall livsviktigt för psykiska välbefinnandet. Utöver det så är det heller inte fel att utöva aktiviteter som är konditionsbyggande.

    Så, för att svara på din fråga, om alternativet är att sitta och sura över att det bara är coroniansk relaterad information på de mediakanaler du använder dig av, så torde alternativet att ta en paus i form av skogspromenad vara att föredra.

    Svara

     Nu var promenad i skogen bara ett av ts exempel. Välj lyssna på ljudbok i stället då. Varför anser du att det är så mycket bättre än att läsa skvaller för att få en paus från flödet? Ljudbok, Netflix, bloggar… fyller väl samma syfte i slutändan. En stunds underhållning när vi har en paus från det andra vi gör.

     Och nej, alternativet är inte att sitta och sura över inläggen här, utan att läsa här inne som en den underhållning den här bloggen är. Jag har själv inte sagt om jag tycker att det är för mycket, för lite, eller lagom corona här inne….

     Svara

      Poängen är ju inte att det är dåligt att läsa skvaller om man vill ha en paus. Poängen är att skvallret inte kommer anpassas efter att en andel av läsarna vill ha det coronafritt = vill du ha en paus från corona får du ta eget ansvar och hitta ett sätt där det är coronafritt, finns massor med ställen som ovan nämnda naturen typ, och hänga där helt enkelt!

      Svara

    Om man verkligen genuint behöver en paus för att man mår dåligt av allt infoflöde: vad tror du hjärnan och själen mår bäst av, promenad eller scroll här? Dessutom känns det helt orimligt att en blogg med så mycket inlägg, kommentarer och besökare faktiskt skulle lyckas att inte nämna corona en enda gång (i flera månader??). Det funkar helt enkelt inte och kommenterar någon någonting om corona är ju din ”paus” förstörd. Inte hållbart helt enkelt.

    Svara

     Svarade ovan men det kan svaras här också.

     Svara

   Men… det här en blogg.. Varför läser du den? Jag läser den i alla fall som lite slött tidsfördriv när jag har en paus i vardagen. Ungefär exakt samma anledning som varför jag lyssnar på en ljudbok eller ser en serie. Menar du att det är lika illa att titta på en serie som handlar om något annat än corona som att gå in här för att läsa om något annat än bara corona? (Obs inte samma som att KRÄVA att den ska handla om annat)

   Svara

    (Jag menar… att se på exempelvis gamla avsnitt av vänner är ju också att ”välja bort” det för att man är ”trött på det”. Vi kan ju inte aktivt spendera 24 timmar om dygnet på att inte välja bort att ta in ny information om corona bara för att en kris pågår.)

    Svara

  Jag tycker att det största problemet med alla inlägg om corona är alla självutnämnda experter som kommenterar. De lägger fram ”fakta” baserat på studier de har hört talas om men varken läst själva eller förstått innebörden av, bollar statistik som de har noll koll på osv.

  Det sista vi behöver i allt det här är ännu mer desinformation. Våra egna erfarenheter av viruset och diskutera vår oro och våra åtgärder är förvisso bra, men då har vi tre öppet spår tillägnat corona varje vecka.

  Svara

  Din blogg är ju om influensers och deras påhitt i vardagen. Corona kan jag läsa om på sidor gjorda för det ämnet.

  Jag säger sluta helt, kan inte gå in på Spotify utan att få en Corona påminnelse, ett ställe hade väll varit trevligt att ha utan.

  Svara

   Spotify? Lyssnar på spotify hela mina arbetsdagar, dvs 9h om dagen, hittills inte fått en enda hint om corona där. Hur menar du?

   Svara

    Den där inforutan som dyker upp på Spotify, Youtube osv jag klickar bort den minst 10gr om dagen

    Svara

  Gillar inte M men gud jag håller helt med henne. Kan man bara så släppa ångesten ett tag ibland och foka på det härliga i livet, jag hade blivit knäpp annars?

  Är så trött på människorna som tycker att alla måste ha skrik och panik runt detta hela tiden varje dag. Låt M skriva om annat och låt Sandra Beijer kalla det pandemys, om de mår lite bättre av det.

  /En som ser fram emot att träffa sina systrar och sin mamma på påskfirande nästa vecka 🐣

  Svara

   Det sagt tycker jag inte att du Camilla behöver sluta skriva om corona. Den som är trött på det och vill tänka på något annat bör ju rimligtvis inte gå in hit just då.

   Svara

    Ska man bara veta när ett inlägg handlar om corona då?

    Svara

     Om man vill tänka på annat än corona bör man nog undvika internet helt och hållet ett tag.

     Svara

  Tycker det är väldigt mkt Corona men det är ju så det är. Eftersom influenserna skriver om det så blir det ju så även här. Men du kanske inte aktivt behöver söka efter nya vinklar på det.

  Svara

  ÄLSKAR coca carola! Så snyggt jobbat där! 😉😍

  Svara

  Som sjuksköterska blir jag så sjuuukt provocerad av folk som ”lever life i karantän” medan andra yrkesgrupper (vårdpersonal, barnomsorg, butiksanställda, polis med fler) får jobba på som satan för att försöka rädda världen, hur länge tror ni det kommer kommas ihåg…? Det intressanta är ju att NU fick folk verkligen se vilka yrken som är viktiga för samhället, men antar att lönerna inte kommer höjas för det…

  Svara

   Men folk måste ju få göra det bästa av sin situation eller?

   Svara

   Men på vilket sätt blir det bättre för dig för att de som sitter i karantän inte ”lever life”? Vad vill du att de ska göra? Leva på vatten och bröd i någon form av sympati för de som jobbar inom vård?

   Svara

   Men vilka jobb menar du inte är viktiga för samhället?
   Alla sliter i sitt, och möjligtvis kan Influensers glassa runt men det är en promille i samhället som inte är representativa för befolkningen i allmänhet.

   Svara

    Tror hen syftar på de tolv (?) yrken som tidigare listades som samhällsbärande.

    Svara

   Om vi inte lever life blir det inte så mycket pengar till din lön.

   Svara

   Som icke sjuksköterska börjar jag bli sjuuuuuuukt trött på hur ni gnäller över att folk i karantän/annat jobb har det bättre. Inte hört min mormor som är leg sjuksköterska gnälla en enda gång. Inte heller min styvmamma som är polis. Eller min bror som är inkallad av försvaret. VARFÖR väljer man samhällsviktiga jobb och sen inte fattar att det är ni som får jobba när vi andra ”gömmer oss” i krislägen?

   Svara

    Ingen har det bättre eller sämre nu tror jag på det sättet. Men personligen hade jag varit väldigt lättad och tacksam om min man hade kunnat jobba hemifrån istället för att vårda coronasmittade människor hela dagarna. Det är en oro för både honom och vår familj. Att kunna isolera sig är en trygghet för familjen och omvärlden! Så känner i alla fall jag. Nu kan vi inte det, och försöker göra det bästa av situationen!

    Svara

    Kan man jobba som ”inte leg. sjuksköterska”? Trodde alla sjuksköterskor var legitimerade?

    Svara

   Jag lever f-n inte life kan jag säga. Arbetar som konkursförvaltare. Vuxna män gråter framför mig ungefär varannan dag för att deras livsverk är förstört och de måste säga upp sina anställda. Jag kan bara lyssna och vara förstående. Jag måste också säga upp personal som är superduktiga men som nu går rakt ut i en arbetslöshet. Jag kan bara lyssna och vara förstående. Kan man ska man hjälpa och lyssna och ta in. Gnälla hjälper ingen. Det är en ynnest att ha ett arbete som hjälper folk i kriser.

   Svara

   Du kan ju försöka se positivt på det hela i och med att du tillhör en av grupperna som inte kommer bli av med jobbet. De dagar det känns extra tungt. Annars kan du alltid skola om dig kanske. Det är inte direkt en dans på rosor att isolera sig och jobba hemifrån heller, även om det såklart inte är jämförbart. Men vi alla gör uppoffringar just nu, tro inte att ni inom vården är ensamma.

   Svara

   Du gör ett jätteviktigt jobb, men yrken som inte har med vård och omsorg är också jätteviktiga, det ser vi ju nu om det blir en ekonomisk kollaps. ALLA jobb är samhällsbärande. Men ja ditt jobb är ett jätteviktigt jobb! Tror inte det är många som lever life i karantän just nu, att bli av med jobbet eller att inte få ut full lön är otroligt stressande och förödande för många familjer i vårt land.

   Svara

  Jag tycker inte att inläggen i sig är för många, däremot nämns skiten under i stort sett varje inlägg i kommentarerna, och där är det i vissa stunder inte trevligt alls att vistas. Vissa driver skrämselpropaganda, vissa låtsas vara (eller bara är) idioter, vissa skriker och gormar och är bara ute efter bråk, vissa vill provocera genom att inte bry sig… Vill tvångsimplementera Mouffes teorier i allas huvuden.

  Svara

   Precis! Jag tycker inte heller att inläggen innehåller för mycket corona men kommentarsfältet har ju helt spårat ur.

   Svara

  Meddelande till alla snöflingor: Världen är inte, har aldrig varit och kommer aldrig att bli ett tryggt rum!

  Svara

   Tuffing

   Svara

  Hur Camilla än vänder sig har hon ändan bak.
  Inget inlägg kommer passa alla corona eller inte.

  Svara

  Nu tycker jag att du förminskar dig och dina kollegor, ni gör ett superjobb som alltid och det är inget som kommer att falla i glömska. Men sedan förstår jag inte varför vi ska sluta leva livet i karantän som du själv så fint uttrycker det, du och dina kollegor har valt era yrken själva, ni finns med era kunskaper just för sådana här situationer. Jag kan förstå att hela situationen kan kännas övermäktig för er men ni har valt att jobba med att rädda liv. Sedan är det många utanför dessa yrkesgrupper som gör sitt yttersta och hjälper till i den mån de kan.

  Svara

   Svar åt Anonym 08:14.

   Svara

   Var glad då för hennes och andra inom vårdens, val. För om ingen valde det skulle du inte kunna få hjälp när du behöver. Vi går mot tider när människor inte tycker att det är värt att jobba inom vården pga extremt dåliga arbetsförhållanden och dålig lön.
   Tror hennes inlägg är ett inlägg av frustration. Jag är föräldraledig just nu, men arbetar annars inom vården. Det är frustrerande när ens arbete inte värderas högre, annat än i såna här ovanliga situationer.
   Sen hjälper det givetvis inte om alla människor slutar hålla sig i karantän. Då får vården ännu mer att göra.
   Tror det hon försöker förmedla är: Var tacksam. Du kan isolera dig och din familj. Det kan inte hon, om samhället ska gå runt.
   Så tack för din insats du som jobbar inom vården, polisen, med livsmedel, med bränder och andra samhällsbärande yrken ❤️

   Svara

    Men snälla, väljer du med flit att missförstå mitt inlägg? 🤨

    Svara

     Antagligen uttrycker du dig väldigt klumpigt om du anser att dit inlägg var välmenande. Såhär tolkar jag det:
     Du tycker att det är bra att vi som jobbar inom vården gör det, du ”förstår” frustrationen, men vill ändå poängtera att vi minsanna valt våra jobb själva och därmed får skylla oss själva i situationer som dessa. Har jag missat något? För av dom ord jag läser var det inte mycket uppmuntran direkt.

     Svara

  Tycker Coronainlägg är okej om det på nåt sätt är kopplat till bloggens syfte – att bevaka och skriva om influensers. Rena Coronainlägg tycker jag man kan skippa här och istället gå in på FHM eller liknande om man vill läsa det senaste 🙂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.