Sandra Beijers duvdrama

När jag kom hem hade jag fått en inneboende på balkongen.
Ånej. En duva hade byggt bo i kryddlådan och dessutom värpt ett ägg. Jag orkar inte. Hon var här förra året också, men då lyckades jag stoppa hennes bo innan hon byggt klart.
Hon stirrade surt på mig genom balkongfönstret.

Detta hände. Och ja, hata mig gör det ni.
Bad om hjälp på instagram och fick ett tjugotal skräckhistorier om arga duvor och nedskitade balkonger. Viktigt var tydligen att städa bort boet innan äggen kläcks.

Boet byttes således ut mot en orm i plast. Förvirrad flög hon iväg och hämtade en ny pinne. Då byttes kryddlådan ut mot en vattenkanna och hon verkade fatta läget. Och oroa er inte, hon värper nya ägg på ett kick och finner en ny plats. // Sandra Beijer

Sandra Beijer fick besök av en duva som hade tänkt starta familj i hennes kryddlåda.
Beijerskan skrämde bort den med hjälp av en plastorm och en vattenkanna och kommentarsfältet fylldes av kommentarer där det ena lägret var förespråkare för alla duvors rätt att lägga ägg överallt medan resten antingen heja på Sandra eller garvade åt ovan nämnda kategori av pro-duvfolk.

Folk är nästan lika engagerade som när Calle Schulman slog ihjäl en fridlyst snok, och då har Sandra inte ens försökt ta livet av fågelstackaren, inte ens lite… 

Team Sandra eller Team Duva?
Eller Team Ägg?

Borde hon göra en liten liten omelett på ägget för att riktigt skaka om i dessa annars så monotona coronatider?
Med tryffel, så det hela får en influencisk anknytning ovanpå allt annat?

209 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Team Sandra.

  Svara

   Vad gjorde hon av ägget/äggen?

   Svara

    Det skrev hon inte men antar att det komposterades hehehe! 🥚 ♻️

    Svara

    Pannkaka.

    Svara

   Håller med. Minns med skräck den gång jag vaknade av att en duva flygit in i ett springa jag ställt upp i fönstret. Klockan var runt 4 och jag hade precis somnat efter att ha varit ute. Tog väldigt lång tid att få ut duvan och den sket överallt.

   Funderade på att öppna dörren och låta duvan flyga ut i trappen, men det kändes inte schysst mot någon annan än mig själv.

   Svara

   Har mer problem med att SpeciElsa bygger ’rum’ till Lynn som omöjligt kan uppfylla dagsljuskrav för sovrum / vistelserum. Hon kommer helt säkert försöka sälja lägenheten med ett extra rum sen också:
   https://elsa.elle.se/vart-kok-slutresultatet/

   Svara

    Och raderar kommentarer om att det bryter mot Plan- och bygglagen samt Boverkets byggregler…

    Svara

   SpeciElsas ’rum’ till sonen, som inte uppfyller dagsljuskrav tycker jag är värre…

   Svara

    Stackars Linn! Tänk att dina föräldrar köper en lägenhet för 8 miljoner SEK och du får bara ett litet rum utan dagsljus? Fönstret är litet! Det finns ju massor av alternativ när man har pengar….! Men om det nu absolut måste vara Mosebacke, varför sover inte Elsa och Pontus i det lilla ”mysiga” rummet och Linn får deras sovrum så att han inte måste leka i mörkret med sina kompisar? Eller varför är Linns rum inte där köket ligger? Obegripligt! Egoistiskt!

    Svara

     Han heter Lynn

     Svara

      Löjliga ni är. Barn har sovit kammare och kattvindar och mysiga vrår i alla tider. Lynn rör sig såklart i de andra rummen också. Att sova i ett mörkt rum är knappast ett problem. Vill han lägga pussel sitter han antagligen i vardagsrummet.

      Svara

       Oavsett vad man tycker om det, eller om barn sovit i garderober och utedass genom tiderna, så bryter det mot Plan- och bygglagen samt Boverkets byggregler och får inte räknas som vistelserum. Det betyder inte att man inte får vistas i det. Du får vistas i ditt garage, men du får inte sälja din bostad och kalla garaget för ’rum’.

       Svara

        Hade de varit hyresvärdar och sonen en hyresgäst/inneboende hade de fått rummet utdömt som boende av miljöförvaltningen, med vitesföreläggande om att det inte får vara en säng i rummet ens.
        /Miljö- och hälsoskyddsinspektören.

        Svara

         Ritar man en sådan lösning som arkitekt får man inte kalla rummet ’sovrum’, utan ’förråd’ / ’garderob’ el.likn.

         Svara

         Man får visst ha en säng i rummet. Men man får inte definiera det som ett sovrum.

         Svara

          Inte om du är hyresvärd. Googla ”olovligt boende”. Finns praxis på att själva närvaron av en säng är okej skäl att vitesförelägga för tills den är borta.
          /Miljö- och hälsoskyddsinspektören

          Svara

  Borde du inte svara på den massiva kritik du får istället för att skriva nya inlägg?

  Svara

   Sluta tjata nu. Det kommer bara sluta med att hon lägger ner bloggen (har känts som att det har vart nära länge). Är det vad du vill?

   Svara

    Om hon lägger ner bloggen på grund av att hon får frågor om en insamling hon startar så ska hon nog inte ha en blogg nej.

    Svara

    Jag bryr mig inte nämnvärt, forum finns på annat håll om det är diskussion man är ute efter och influencers kan man följa, även om det är smidigare att få en update om dem här.
    Varför ska Camilla kunna kritisera alla andra men ducka för kritik själv?

    Svara

    Du kan vara lugn! Camilla kommer inte lägga ner bloggen på ett bra tag. Hur annars ska hon tjäna pengar?

    Svara

     Måste hon skaffa ett riktigt jobb då? 😱

     Svara

     Det finns väl ifs andra sätt för Camilla att tjäna pengar…………

     Svara

      Kom det någonsin fram vad som hände med pengarna från insamlingen till Catrins offer?

      Svara

       Pengarna gick till att köpa upp ett lager av Cola Zero enligt Cam.

       Svara

        Du kan anmäla hos gofundme om du anser att det är något fel med den. Skulle väl eventuellt kunna vara att hon haft en innan där pengarna inte gick till det som insamlingen var till.

        Svara

        Ja, scrolla ner och klicka på Report fundraiser.

        Svara

       ”Hon startade en insamling till ett av Catrins offer att vi skulle betala resan de blev blåsta på. Vi fick ihop mycket pengar, 20000 +. När C väl skulle ge dem resan ville de inte ha den så C blev shady och vägrade precis som här att svara ordentligt på frågor vad pengarna skulle gå till så folk blev lacka som fan. C stängde ner diskussionen som vanligt genom att radera kritik och blocka personer.”

       Kommentar under insamlingsinlägget.

       Svara

     hur vet du det?

     Svara

    Jag har skrivit det förr att jag tror att Camilla var den som skulle förlora mest på sitt drev på IL. Jag verkar ha fått rätt. För nu finns det inte längre så mycket att skriva om IL längre.

    Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

    Men ändå fortsätter du att läsa den. 🤔

    Svara

    Sluta gå in här om du inte vill bidra. Vad är problemet?

    Svara

     Problemet tror jag faktiskt är att många läsare ser sig som en del av BB. Det är ju sant i någon mån: folk kommer hit för kommentarsfältet och inläggen får väl ses som någon slags start i diskussionen. Ingen skulle nog läsa här om det inte var för kommentarerna. Därför är det nog svårt för folk att bara ”sluta gå in här” = de kommer först säga sin åsikt och försöka få till en förändring. Det är väl ganska unikt för BB och på gott och ont!

     Svara

      Fast är det verkligen så svårt då? Förstår inte varför man går in på nån sida som man inte gillar, vilket de uppenbarligen inte gör. Ingen tvingar en att gå in här.

      Svara

       Nej det handlar inte om vad du förstår eller gör personligen. Du frågade vad problemet var och jag skrev mina tankar om det! 🙂 För vissa är det ju uppenbarligen svårt eftersom ingen är tvingad men folk ändå kommer hit.

       Svara

        Nej nej, jag förstod vad du menade, tog inte åt mig personligen heller☺

        Svara

   Exakt. Och duvdramat har redan avhandlats bland kommentarerna.

   Svara

   Vad får hon kritik för?

   Svara

  De riktiga problemen kommer när ekonomin kraschar.

  Svara

  Team Sandra. Min pojkvän sjasade inte bort duvorna från sin balkong vilket resulterade i att den blev helt nedbajsad och obrukbar. Kan vara farligt att städa undan stora mängder fågelbajs också för att man kan få papegojsjukan.

  Svara

  Herregud. Dessa lättkränkta människor. 🙂

  Svara

   Folk som aldrig haft duvor lr andra fåglar riktigt nära sin bostad ska inte uttrycka sig i öht. För då finns det inget att jämföra med så förståelsen är noll.
   Har man inte blivit störd pga div galna fågelläten 24-7 från april-juli, fått balkongen nersketen o fjädrar med div äckligt osanitärt skit i på sov-/vardagsrum lr kök/badrum lr stänk av fågelskit – ja, då vet man ingenting i ämnet. För fy fan så vidrigt det är. På alla sätt.

   Svara

    Precis

    Svara

  Team Duva. Hatar människor.

  Svara

   Same. Team djur, alltid. Människan är en vidrig varelse.

   Svara

    Så om råttor flyttade in hos er och sket ner överallt i ert hem, bland annat på diskbänken så låter ni dom bara vara?

    Svara

    Verkligen? Så om råttor flyttade in hos er och sket ner överallt i ert hem, bland annat på diskbänken så låter ni dom bara vara? Fick själv problem med möss. De sket ner och kissade i varje rum och var uppe på diskbänken och käkade av brödet.

    Svara

    Duvor sprider smitta.

    Svara

    På riktigt? Om möss eller råttor flyttade in hos er, skiter och kisssar ner överallt i ert hem, bland annat på diskbänken så låter ni dom bara vara? För att vara snälla?

    Svara

     Tredje gången gillt 🎉

     Svara

      Haha ja. Jag moddas för nästan alla kommentarerna numera.

      Svara

  Team Duvan såklart!!!! Här är alla fåglar välkomna att bygga bon, har tex svalor som kommer tillbaka varje år och det är båda mysigt och otroligt fascinerande att kunna följa dem på nära håll. Men storstadsbor skiter väl i äkta djur och natur som inte är på en skärm.

  Svara

   Kom tillbaka när duvorna blir aggressiva och börjar dyka mot er i någon form av utfall.

   Mvh en som vet

   Svara

   Det är ju i för sig skillnad på att ha svalor i huset och en duva som lägger sitt ägg på bordet där man vill dricka sitt morgonkaffe… men det kanske det bara är vi storstadsbor som förstår! 🙂

   Svara

    På samma sätt som att man kan ha en hamster som husdjur men inte gärna en kloakråtta….

    Svara

   Helt klart Team Duva! Jag hade låtit duvan ha balkongen i fred och sen suttit och kollat genom fönstret hela dagarna =) Hade varit roligare än att titta på tv!

   Svara

   Så du hade varit ok med att inte kunna bruka din balkong om du bodde i stan?! Enda stället där man lätt kan gå ut och få lite sol och luft?!

   Svara

   Duvor räknas dock som ett skadedjur eftersom de gör så fruktansvärt stor skada.
   Tänker du samma sak mot råttor och möss i bostaden?

   Svara

   Haha knappast bara storstadsbor som inte vill ha fågelbon på sin tomt. Jag bor på landet (alltså verkligen på landet. Inte tjugo minuter från Stockholm) och jag river ner skatornas bon varenda år.

   Svara

    Varför river du ner skatbon? Vi har skatbon i flera av våra äppelträd och det är ju både fint och trevligt.

    Svara

   Skickar du över din adress så jag vet var jag ska eftersända mina balkongduvor? Jag kan packa med en kasse bajs också så de känner sig hemma direkt.

   Svara

  Hej Camilla, kan du svara på frågorna i inlägget om din insamling? det är en hel de legitima frågor och det är ändå våra pengar du frågar efter.

  hur ska pengarna skänkas? vem köper in materialet? Vilket sjukhus skänker du till och är det regnkappor du tänkt köpa? Är det material som är godkänt i vården?

  Svara

   Absolut, det ska jag göra.
   Min sambo fyller år idag men jag ska kika på dem senare idag och svara på dem.

   Svara

    Du har ju uppenbarligen haft tid att skämta bort frågorna tidigare idag..

    Svara

    Varför svarade du så drygt tidigare för?

    Svara

     Vart är det dryga i det svaret?

     Svara

    Varför raderades de två sakliga kommentarerna som efterfrågade redovisning?

    Svara

  Har anmält din insamling. Bella-varningar!

  Svara

   Ge fan i att blanda in Isabella i allt vad har hon med detta att göra.

   Svara

   Men herregud folk får lugna ner sig här inne.

   Svara

   Herrgud, besatt much? Anonym 16:09 låter helt galen.

   Svara

  Jag hade med mycket dåligt samvete förmodligen slängt bort ägget och jagat bort mamman. Men det är mest för att jag hund och han skulle nog ta ägget annars. Och jaga mamman.

  Svara

   Varför måste man slänga ägget? Kan man inte bara flytta på det?

   Svara

    Men hur ska hon hitta det igen då?

    Svara

    För att när en människa tagit i ett fågelägg vill fågeln inte ha med det att göra längre.

    Svara

  A: betala dyr hyra för lgh med balkong för att sen inte kunna använda balkongen för att en ilsk duva försvarar sina ungar.

  B: använda balkongen och hänvisa duvan till mer lämplig plats samt låta aktuellt ägg gå till runda arkivet.

  Definitivt B!!!!

  Svara

   Likade för runda arkivet! 👍

   Svara

  De har rätt i att tonen på Beijers blogg blivit mer och mer syrlig och otrevlig. Begriper inte varför? Det skiner igenom en slags förakt mot läsarna i många inlägg, särskilt efter att hon fick massiv kritik för att umgås tätt i grupp på barer när FHM ”rekommenderade” att hålla avstånd. Hon kanske är less? Men då ska hon nog inte blogga. Tonen e…

  Svara

   Verkar som att tonen överallt har blivit mer syrlig och otrevligt. Inte bara hos Sandra.

   Svara

   Tror egentligen att SB vill sluta blogga men det måste vara helt fruktansvärt svårt eftersom hon gjort det så måååånga år och det säkert är en sjukt stor del av hennes personlighet.

   Svara

    Ja du kan ha rätt, det är ju verkligen en del av hennes liv så man begriper ju att det är tufft att sluta.

    Svara

     Tycker inte det känns som hon vill sluta? Sandras blogg är en av de mest genomarbetade bloggarna vi har. Den uppdateras regelbundet och inläggen håller generellt (sjukt) hög standard kontra de flesta andra bloggar.

     Tror bara folk som stör sig på Sandra irriterar sig på att hon inte är tillräckligt normativ, lever inte upp till förväntningarna för kvinna ~35. Barnfri, festar lite, dejtar, romantiserar livet, klär sig fortfarande ganska kul och nischat. Ni bortser ju från att Sandra dessutom är författare? Böcker som används i skolor till och med. Hon vill ju bara skriva.

     Det är tydligt att det är störigt för många. De fattar ofta inte vad det är som skaver med henne, men är övertygad om att det är att hon inte rättar sig i ledet som leder till irritation.

     Svara

      Hon har ju själv sagt att hon inte tjänar så mycket pengar på sina böcker utan bloggen är största inkomstkällan. Tycker också hon verkar lessnat på att blogga.

      Svara

       Hon tjänar säkert inte storkovan på böcker, men hon har andra skrivjobb och är ju utbildad Copywriter. Det är inte så att hon står i sjön om hon skulle vilja sluta blogga. Till skillnad från ganska många (alla andra..?) influensers har hon ju en seriös utbildning, bra betyg, arbetat på reklambyrå etc. Beijer är en helt unik bloggare enligt mig i alla fall. Fangurlar henne inte, bara konstaterar.

       Svara

    Tycker snarare hennes inlägg håller högre kvalitet nu än på länge.

    Svara

   Folk är så satans bittra så jag förstår att tonen blir syrlig.

   Svara

   Kan ju bero på att hon framställer sig som en korkad tonåring.

   Svara

    Varför följer ni henne då? Vet inte ens vem det är men snälla, tycker man så illa om någon kanske man inte ska följa henne.

    Svara

   Trist när bloggare riktar sig mot kritiker och går i försvarsställning direkt med ”Ni kommer att hata mig”, ”Snart kommer det någon och klagar om X”, ”Jag vet att ni hatar när jag skriver Y, så Y Y Y”, och dylikt. Förstår att det kan var jobbigt med kritik men de bidrar till negativiteten genom att lyfta det särskilt när man får så mycket uppskattning och beröm för allt möjligt men väljer att fokusera på det negativa.

   Svara

    Kritik… kritik kritik. Folk kritiserar seriöst varje ord dessa bloggare yttrar. Är inte förvånad över att de blir irriterade med tiden

    Svara

  Jag har två duvor som håller till under taket på min balkong på övervåningen. Dom har skitat ner nåt fruktansvärt. Stora högar med skit längs hela balkongräcket.
  Har inte hjärta att skrämma bort dom, så det blir till att mocka skit istället.
  Använder inte balkongen till mer än att skaka sängkläder och sånt, så det är inget jätteproblem tycker jag.

  Svara

   Men vill man använda sin balkong till mer än att skaka sängkläder så är det absolut ett problem att ha duvor där.

   Vi hade duvor i garaget. Deras skit frätte (?) sönder lacken på bilarna.

   Svara

    Fågelskit på bilen ska tas bort ASAP för det blir lackskador

    Svara

   Eeeeeuuuu, läser bara ’fågelloppor rakt i sängen’!

   Svara

    Ja så kan man ju också se på naturen. Själv bor jag på landet med både möss, fåglar och allehanda kryp.
    Det ingår i livet för oss liksom. Det är inte det första jag tänker på när jag ser en fågel precis, att den kan ha loppor.
    Rätt synd om dig som har det som första tanke.

    Svara

  Jag hade gjort samma sak. Klart man inte vill ha fågelbo på balkongen.

  Svara

   Är inte alls chockad över kommentarerna. Läser man ÖS så får man en bra bild av bloggläsarna. Majoriteten är dystra och olyckliga. Stå på dig, Camilla!

   Svara

    Min kommentar hamnade fel.

    Svara

  Är ingen av Camillas riddare här idag? Ännu ingen ”Varför läser ni om ni stör er på henne så mycket???????”…..

  Svara

   Bara för man försvarat någon eller tyckt en sak så är man inte en riddare som håller med om allt personen gör.

   Svara

   Varför söker du bråk?

   Svara

  Fyfan, för dina läsare. Camilla, jag håller inte med dig alla gånger men jag älskar dig. Ta ingen skit, som Grynet skulle säga.

  Svara

   Jepp, många bitterf*ttor här just nu.

   Svara

    Är folk bitterfittor för att de vill veta var deras pengar går och Camilla svarar med en konstig citerad text som inte svarar på frågor? 🤔

    Svara

    Då kanske inte Camilla ska peka finger åt andra som inte kan svara sakligt på kritik och frågor.

    Är det orimligt att fråga var pengar man skänker kommer att gå tycker du?

    Svara

   Det där med att skilja på person och sak….

   Svara

  När pappa levde byggde en duva bo ovanpå hans fågelholk på balkongen. Han tvingade mej att plocka bort alla grenar och kvistar men inte kändes det bra. Inga ägg iallafall.

  Svara

   Tror man känner empati med duvan helt enkelt. ☺️ Men klart det måste plockas bort! Tycker ni gjorde rätt n

   Svara

  Jodå jag gillar fåglar, jag bjuder på mat hela vintern, men de går fan inte på min balkong.

  Svara

  Är inte alls chockad över kommentarerna. Läser man ÖS så får man en bra bild av bloggläsarna. Majoriteten är dystra och olyckliga. Stå på dig, Camilla!

  Svara

   Jag håller förvisso med dig men tror snarare att det handlar om att C förväntar sig mycket av andra men inte lever upp till det själv. Det ska navelskådas om minsta lilla misstag men uppiskad ton som får med kommentatorsfältet sen går hon och gör precis samma sam själv (fast värre) utan att svara på frågor. Med bloggskaparens logik hade vi mejlat sambo, föräldrar och arbetsgivare om kommentarer.

   Svara

    Tillägg: det är också c som är orsaken till stämningen i bloggen. ingen annan.

    Svara

     Så du menar att vi inte har något eget ansvar för vad vi skriver här och på andra ställen? Att vi är svaga viljelösa stackare som är manipulerade av CamCam? Då får du tala för dig själv för bättre tror jag om de flesta av mina medmänniskor.

     Svara

      Men verkligen. Vad ska hon göra? Hon modererar ju det som är klart över gränsen, i övrigt får ju folk kommentera lite hur som. Skulle inte nåt kvar annars? Vad är din lösning?

      Svara

      Det är klart att alla har ett eget ansvar över vad de väljer att skriva på nätet.
      Men på inget sätt går det att komma ifrån att C själv alltid har det yttersta ansvaret för vad som tillåts på hennes blogg. Hon kan själv lägga ribban där hon vill ha den på bloggen.
      För inte är det ju så att hon på något sätt står helt hanfallen inför sitt kommentarsfält?
      Man kan exempelvis vara tydlig med vad som är okej och inte och sen hålla fast vid det, man kan radera och man man modda. Om det är så att man är intresserad av att hålla ordning.

      Sen kan man ju också alltid diskutera hur mycket ansvar som ligger på den som startar diskussioner (genom att skriva inlägg) och där (igen) är den som lägger ribban för det som ska diskuteras. Självklart kan man styra in diskussioner på olika spår genom hur man skriver. Det handlar om vilket perspektiv man har när man skriver om något. De som sedan ger svar på det man ha skrivit tenderar ofta att svara utifrån ungefär samma perspektiv.

      Detta är dock inte detsamma som att folk är viljelösa stackare, men att påstå att en sändare inte har någon påverkan på mottagaren är nog lite naivt.

      Svara

       Precis det jag menade. Det som solrosfrö skriver. Klart folk har ansvar för sig själva och sitt eget beteende men det går inte att komma ifrån att blogginläggens ton påverkar tonen i kommentarsfältet. C har konsekvent pekat ut när andra gjort fel i hennes ögon, kritiserat när folk inte bemött kritik och gått långt för att få svar på saker. Då förväntar nog de flesta läsare att hon själv ex. besvarar (saklig) kritik och frågor.

       Nu har hon dock svarat och tagit bort insamlingen. Ibland blir ju inte saker helt genomtänkta och det suger säkert extra när man (som så uppenbart) bara menade väl.

       Svara

     Hur kan det vara det?

     Svara

  Hon har ett betydligt trevligare kommentarsfält, men, inläggen är spretiga och oftast ointressanta. Vem bryr sig om du säger att du ätit thaimat eller pad thai liksom.

  Svara

   Jag tror att hon har för mycket personligt emot Camilla för att kunna göra en saklig granskning. Men hon får gärna motbevisa mig😊👍

   Svara

    Skriv inte att hon gärna får motbevisa dig 😂 It will never end

    Svara

     Fast hon har ett annat beteende på sin egen blogg, det får man ändå ge henne.

     Svara

    Till ”anonym” 16.26: du kan skriva med ditt eget alias, Trh.

    Svara

   Dessutom är hälften av kommentarerna skrivna av TrH själv.

   Svara

   Instämmer, har kollat då och då. Mest är det monologer, långa sådana, från TrH och de få som kommenterar är alltid samma personer. Ofta består kommentarerna av att TrH chattar med en och samma person fram och tillbaka. Tröttsamt att ens försöka följa med i deras konversation, allra helst när den andra personen verkar leva sitt liv via sin sambo, sambon nämns i nästan varje kommentar.

   Svara

    Håller med. Och tyvärr är inläggen alldeles för ostrukturerade för att hänga med i tycker jag.

    Svara

  Flashback.

  Svara

  Team Sandra! Etthundra procent! Skulle aldrig offra min balkongvår för en aggressiv fågel.

  Svara

   Team duva och allt som är naturen!

   Svara

    Människan är också en del av naturen.

    Svara

  Givetvis team Sandra! Det spelar ingen roll om man är djurvän och lever en vegansk livsstil. Man kan inte dela ytor som tillhör ens hem med en duvfamilj! De stör, kan sprida sjukdomar och begränsar en i ens eget hem!

  Råkade ut för samma sak själv och eftersom de räknas som skadedjur kommer dessutom fastighetsägaren och plockar bort boet. Så man behöver inte ens plocka bort det själv om man nu får dåligt samvete av att göra en en sådan sak.

  Svara

  Team Sandra. Fåglar och fågelbo i nära anslutning till hemmet, t ex balkong, kan sprida fågellöss
  (fågelkvalster) till hemmet. Handlar inte bara om att dela på balkong eller bajs, det är inte trevligt med en massa kliande bett och löss här och var.

  Svara

  Ser ni bookens live? Är hon full?

  Jag undrar verkligen hur det är att ha en mamma som henne.

  Svara

   Kollade lite nu. Kul när Felicia säger ”… hudvårdsexperten i mig säger..” expert??

   Svara

    Varför pratar hon bebisspråk med sina barn?

    Svara

   Var tvungen att gå in o kolla nu 😄
   Hon verkar aggressiv idag..
   Vad kom det där med ”vill ni se mig gå på toaletten” ifrån? Hennes svängningar är obehagliga.
   Tror det är en riktig prövning faktiskt.. får man kanske höra i nån bok/intervju i framtiden av barnen..

   Svara

  Team Sandra. Syn på den som säger att hen hade delat sin balkong inne i stan med en duva.

  Svara

  Vad gjorde du med pengarna som Catrins brottsoffer skulle få? De över 20 000 kr som samlades in här på bloggen?

  Svara

    ”Jag ska se till att Kerstin reser för alla sina pengar så att pengarna går till exakt det och inga välgörande ändamål. Detta var också den sista insamling jag någonsin gör. Men resa ska hon, om det så är det sista jag gör.”

    Vart åkte hon då? Eller vart gick pengarna exakt? Och hur var det med ”Detta var också den sista insamling jag någonsin gör”?

    Svara

     Jag har tidigare sagt att jag aldrig mer skulle dra igång en insamling, men i nöd kan man komma att behöva att tänka om, vilket jag gjort nu.

     Ja, det beslutet bet mig i röven minst sagt.

     Texten du kopierat in är sarkastisk skrivet efter att Kerstin bestämt sig för att inte behålla pengarna själv.

     Men alltså – 29 kommentarer på förra inlägget?

     Svara

      Det är ingen ursäkt. Du tog pengar du samlat in och berättade inte hur de användes. Nu erkänner du att de inte användes till det de samlades in till.

      Svara

       Berättade jag inte hur de användes?
       https://bloggbevakning.se/2017/12/04/ett-stort-tack/

       Svara

        Nej det gör du inte. Nu visar du dessutom att du satt över pengarna. Så på vilket sätt berättar du hur de användes? Hur vet vi om de gick till mat eller en resa?

        Svara

         Men om man samlade in pengar till Kerstins resa är det inte okej att Kerstin köpte mat för pengarna istället? Hade förstått om det var en insamling för att köpa mediciner och det sedan visade sig att Kerstin inte ens var sjuk på riktigt men en semesterresa? Ponera att hon köpte mat den gången så kan man tänka att man i alla fall har subventionerat en senare semesterresa med de pengarna hon själv slapp betala för maten.

         Svara

          Men hade folk velat skänka pengar till Kerstin med familjs matkassa? Med vetskapen att de egentligen inte var i ett behov av de pengarna, eller ens ville ha dem?

          Jag förstår inte hur man inte kan se problemet med att samla in pengar till ett ändamål som är nära på påhittat.

          Kerstin med familj ville aldrig ha några pengar, men Camilla hävdade ändå att hon hade pratat med dem om det. Men så var det ju inte, kom det tillslut fram. Det las fram på så sätt att familjen blivit snuvad på en resa och att vi nu skulle sträcka ut en hjälpande hand. Men familjen var varken i behov av eller ville ha någon hjälp. Då är det inte konstigt att man som givare känner sig lurad och tycker att saker inte gått rätt till. Insamlingen av alla pengar var ju helt onödig och många känner nog att deras pengar hade gjort med nytta på annat håll. Och att de med facit i hand inte hade velat skänka pengar.

          Det är trots allt folks pengar det handlar om. Man kan inte göra precis som man vill med dem. Även om man själv tycker att det är skitsamma.

          Svara

           Nu är jag inte insatt i hur det var med kontakten mellan Kerstin och Camilla men det fanns väl ingen anledning att tro att det någonsin förelåg något riktigt BEHOV när folk donerade till en ersättningssemesterresa till Maldiverna.

        Att hon behöll pengarna själv är verkligen inte att berätta hur de användes.

        Svara

        Nu blir även jag nyfiken på vad som hände med pengarna. Jag minns insamlingen och vad som hände kring den men sen glömde jag hela historien. Vem fick pengarna till slut?

        Svara

         Kerstin fick pengarna, men vi har inte fått veta vad de användes till. Kerstin ville skänka dem till välgörenhet eftersom det hos familjen inte fanns behov av dem. Därför tyckte hon att det kändes fel att ta emot dem. Men ja som sagt, Camilla verkar inte vilja svara på vad pengarna sen gick till.

         Svara

          Pengarna skänktes av Kerstin till SOS Barnbyar och Barncancerfonden. Jag dubbelkollade precis i mailet från 2017.

          Svara

           Visa mailet

      Varför försöker du flytta fokus till hur många kommentarer någon har skrivit? Blocka hen om du tycker att hen postar för mycket. Annars behöver du väl inte sitta och påpeka vem som skriver vad och när?

      Svara

     ”Hon startade en insamling till ett av Catrins offer att vi skulle betala resan de blev blåsta på. Vi fick ihop mycket pengar, 20000 +. När C väl skulle ge dem resan ville de inte ha den så C blev shady och vägrade precis som här att svara ordentligt på frågor vad pengarna skulle gå till så folk blev lacka som fan. C stängde ner diskussionen som vanligt genom att radera kritik och blocka personer.”

     Svara

      Precis som hon alltid gör, raderar kritik. Syns den inte finns den inte?

      Svara

       Den är inte raderad.

       Svara

        Nej, men mycket kritik i ursprungsinlägget.

        Svara

    Du gav henne alltså kontanter? Det är brottsligt att ha en insamling till ett specifikt ändamål (I det fallet en resa.) och sen använda pengarna på annat sätt.

    Svara

    Igen, varför svarar du inte på frågan?

    Svara

  ”Hon startade en insamling till ett av Catrins offer att vi skulle betala resan de blev blåsta på. Vi fick ihop mycket pengar, 20000 +. När C väl skulle ge dem resan ville de inte ha den så C blev shady och vägrade precis som här att svara ordentligt på frågor vad pengarna skulle gå till så folk blev lacka som fan. C stängde ner diskussionen som vanligt genom att radera kritik och blocka personer.”

  Svara

   Camilla har redan tagit bort snart ett hundratals kommentarer från idag. Och fler lär det bli.

   Svara

    Ja, ungefär 60 st, skrivna från 2 ip-nummer.

    Svara

     Tack för den infon. Fick tillbaka en liten liten tro på mänskligheten. Lätt att tappa den vid läsning av kommentarer i dag. Bra med ett inlägg om insamlingen. Då ska jag bombardera kommentarerna med exempel på ytterst frivilliga, seriösa och framgångsrika exempel på insatser för t ex handsprit och skyddsutrustning. I stället för att sitta och skriva dumdryga kommentarer.

     Svara

    Ja, kommentarer kan hon radera men inte svara på kritik. Var det inte sambons födelsedag?

    Svara

     UPPDATERING:
     Ni är många som ställt en massa frågor om insamlingen som jag tänkte svara på här.

     En kvinna här på Värmdö startade en insamling på Facebook för att förse vården med regnrockar eftersom de nya direktiven om att kortärmade rockar är godkända för vård av coronapatienter – enligt bland annat läkaren som intervjuandes i Expressen – helt enkelt beror på att de långärmade är slut.
     Under det första dygnet samlade hon in 21 000 kr som hon köpte regnjackor för och lämnade av till SÖS och sedan dess har bland annat Brisak skänkt hela sitt lager med regnjackor.
     Ett fantastiskt initiativ av henne!
     Jag hade först tänkt dela hennes insamling men eftersom hon verkar använda sitt privata nummer för swish så ville jag inte dela det eftersom man kan råka illa ut rent skattemässigt om det kommer in på tok för mycket pengar. Jag vet inte om det fungerar på samma sätt som 2013 men jag vill inte utsätta henne för risken.

     Jag hade tänkt göra ungefär samma sak – använda alla pengar till att köpa in regnjackor och lämna av dem på ett av Stockholms sjukhus som inte redan fått regnjackor av Helena, som kvinnan här ovan heter.
     Eftersom de nya direktiven är att använda kortärmade rockar så är detta ingenting som skattemedel kommer stå för, inte heller är de ”godkända hjälpmedel” men det som finns att tillgå för den personal som inte vill vara iklädda kortärmade rockar när de behandlar coronapatienter.

     Kommentarer om att jag skulle starta den här insamlingen för att behålla pengarna själva och annat strunt kommer raderas.
     Givetvis kommer alla pengar som inkommer och spenderas på regnjackor redovisas här inne. Hade jag velat blåsa någon hade jag väl uppmanat alla att swisha till mitt telefonnummer där ingen kan se hur mycket pengar som faktiskt kommit in, eller hur?
     Att det är den första tanken som dyker upp i huvudet på vissa när de hör ordet insamling säger helt ärligt mer om dem än någon annan…

     Har ni fler (seriösa) frågor så får ni gärna ställa dem här!
     Tack på förhand! 🙂

     Svara

      Om direktiven är att personal ska använda kortärmat så förstår jag inte varför man ska lämna dit en massa regnrockar. Har jag missförstått något? (En seriös fråga trots att jag har kritiserat din insamling)

      Svara

       Direktiven är inte att personal ska använda kortärmat, tvärtom anser både FHM och WHO att vårdpersonal ska ha långärmade rockar men de tog slut inom region Stockholm så då bestämde regionen att kortärmade funkar lika bra. Vårdpersonalen håller inte med.
       https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/vardpersonal-uppmanas-jobba-i-kortarmat-trots-corona

       Svara

       Varför insamling till regnjackor? Svar:

       1. långärmade är slut
       2. i brist på annat har man godkänt kortärmade för de som jobbar
       3. de som jobbar vill dock helst ha långärmat
       4. TADA- här kommer regnjackorna in! Dom är långärmade
       5. … med dom känner sig åter personal sig säkra när de jobbar

       The end.

       Svara

     Men ge dig.

     Svara

   Din kommentar är dock inte raderad.

   Svara

    Det är inte min kommentar. Jag bara postade den här.

    Varför skriver du inte istället ett inlägg där du svarar på våra frågor istället för att ägna tid till att radera kommentarer?

    Svara

     UPPDATERING:
     Ni är många som ställt en massa frågor om insamlingen som jag tänkte svara på här.

     En kvinna här på Värmdö startade en insamling på Facebook för att förse vården med regnrockar eftersom de nya direktiven om att kortärmade rockar är godkända för vård av coronapatienter – enligt bland annat läkaren som intervjuandes i Expressen – helt enkelt beror på att de långärmade är slut.
     Under det första dygnet samlade hon in 21 000 kr som hon köpte regnjackor för och lämnade av till SÖS och sedan dess har bland annat Brisak skänkt hela sitt lager med regnjackor.
     Ett fantastiskt initiativ av henne!
     Jag hade först tänkt dela hennes insamling men eftersom hon verkar använda sitt privata nummer för swish så ville jag inte dela det eftersom man kan råka illa ut rent skattemässigt om det kommer in på tok för mycket pengar. Jag vet inte om det fungerar på samma sätt som 2013 men jag vill inte utsätta henne för risken.

     Jag hade tänkt göra ungefär samma sak – använda alla pengar till att köpa in regnjackor och lämna av dem på ett av Stockholms sjukhus som inte redan fått regnjackor av Helena, som kvinnan här ovan heter.
     Eftersom de nya direktiven är att använda kortärmade rockar så är detta ingenting som skattemedel kommer stå för, inte heller är de ”godkända hjälpmedel” men det som finns att tillgå för den personal som inte vill vara iklädda kortärmade rockar när de behandlar coronapatienter.

     Kommentarer om att jag skulle starta den här insamlingen för att behålla pengarna själva och annat strunt kommer raderas.
     Givetvis kommer alla pengar som inkommer och spenderas på regnjackor redovisas här inne. Hade jag velat blåsa någon hade jag väl uppmanat alla att swisha till mitt telefonnummer där ingen kan se hur mycket pengar som faktiskt kommit in, eller hur?
     Att det är den första tanken som dyker upp i huvudet på vissa när de hör ordet insamling säger helt ärligt mer om dem än någon annan…

     Har ni fler (seriösa) frågor så får ni gärna ställa dem här!
     Tack på förhand! 🙂

     Svara

      Tycker det är ett jättefint initiativ!!! All hjälp är bra hjälp ❤️

      Svara

  Dock gjorde hon något olagligt. Under häcknings­säsong (1 april – 31 juli) är fåglarna fredade i hela landet. Under denna tid får man inte plocka ägg eller röra bon! Det man ska göra är att planera så fåglarna inte vill bygga sina bon på olämpliga platser, tex genom rovfågelsattrapper som kan köpas i jaktaffärer och skrämmer bort fåglar

  Svara

   Skedde tydligen slutet av mars och det finns något undantag om det blir en olägenhet

   Svara

    Du får endast ta bort boet om det orsakar allvarlig olägenhet, vilket ett bo på en balkong inte är, och ska man ta bort det är det enligt lagen om skyddsjakt/regler i jaktförordningen (1987:905)

    Svara

     Jo det är en olägenhet och medger undantag.

     Svara

      Har du någon källa/bevis på det?

      Svara

  Bryr mig inte ett dugg om huruvida Sandra har rätt i detta fall eller ej. Men det är väl rätt självklart att hon bara vill provocera och håva in klick?! I och med hennes arroganta ton mot läsarna som hon hållt på med i typ ett halvårs tid, där hon i förväg ska läxa upp dom, visste hon såklart vad för slags reaktioner denna historia skulle få. Får sekundärskam av att hennes handlande är så genomskinligt 🙁

  Svara

   Hon kör mkt clickbait nuförtiden?

   Pandemys, ”weekendresa utomlands” i en rubrik bara för att i inlägget slänga in mitt i texten ”skoja bara om weekendresan”. Får hon betalt i antal besök på bloggen?

   Svara

  Det märks verkligen nu att den del har för mycket ledigt. Har ni inte förmågan att läsa innantill vad som skrivs?
  Hittar fel i allt Camilla gör. Tror ni på allvar att hon skulle blåsa folk på pengar som samlas in till bättre behövande.
  Vad den där Kerstin bestämde sig för att göra för pengarna hon fick kan ju inte Camilla stå till svars för.

  Svara

   Några få sitter och väntar på ett tillfälle att få ur sig sina aggressioner. De kan inte vara riktigt friska. Heja dig Camilla!

   Svara

   Jo det kan hon.

   Svara

   Väl talat!

   Svara

   Får.

   Svara

  Team Sandra givetvis! Är folk inte kloka? Så om man hittar råttor/möss/mjölbaggar i sitt hem ska man bara glatt börja mata dem? Vilken idioti. Jag har arbetat på en infektionsklinik och kan säga att fåglar sprider mycket sjukdomar, ofta för att man råkat ta i avföringen. Så nej, fåglar bör skickad iväg till sina egna tillhåll, de ska inte dela balkong/hem med oss människor.

  Svara

  Team duva 🐦

  Svara

  Bilderna ser ut att vara inspirerade av starten i Half-Life Alyx.

  Svara

  Väl talat!

  Svara

  Heja kungen🤴 ❤️ uteblir nya inlägg nu pga allt tjafs?

  Svara

  Bilden på duvan är ju så rolig 😂 stirrar med äckliga fågelögon på den där ormen 🐍

  Svara

  Ni måste ju inte donera pengar om ni är osäkra på att det går rätt till heller. Sluta gnäll och negga på C!

  Svara

  Jag hatar fiskmåsar!

  Svara

   Har du valt att bo nära kusten får du ju acceptera att leva ihop dem djur som bor nära kusten, annars får du väl flytta till ett ställa där du slipper dem?

   Svara

    Det finns fiskmåsar i inlandet också ditt pucko!

    Svara

     Eh nej, uppenbarligen du som är ett pucko 😉
     Fiskmåsar finns bara nära vatten, bor du inte nära vatten = inga fiskmåsar, utom när dem är på genomresa för flytt, men genomresa för flytt gör även andra fågelarter som svanar, mf.l, även lo och varg kan göra genomresor.
     Här där jag bor finns inga måsar, vi har istället vildsvin och älg som står på trädgården framför bilen så man inte kan åka iväg i tid till jobbet, men det får man acceptera när man valt att bo på landet nära vilda djuren helt enkelt.
     Tyvärr verkar stadsbor tro att dem ägare världen och bara djur dem gillar ska få finnas där och inte andra djur…

     Svara

      ”Vid vatten” och ”vid kusten” är absolut inte samma sak. Finns massor med vatten i inlandet 🙂

      Svara

       Ja precis vad jag säger, gillar du inte djur/fåglar som bor nära vatten, bo inte själv nära vatten, hur enkelt som helst

       Svara

      Bor varken vid kusten eller vid vatten eller i någon stad, så håll du bara käft när du inte har koll!

      Svara

  Team ägget!

  Svara

  Dock är det olagligt att ta bort fågelbon!
  Emellan 1 april – 31 juli är det häckningsperiod, och då är fåglarna fredade i hela Sverige = under den tid det är förbjudet att ens röra ägg eller fågelbon.
  Det är personen som äger platsens uppgift att se till att fåglar inte är intresserade av att bygga bo där, tex genom att använda fågelskrämmor. Om fågeln väl byggt bo emellan 1 april – 31 juli får man stå sitt kast och vänta tills mamman och ungen flyger iväg och säkra bättre nästa år.

  Svara

   Hon tog bort den 31/3. Läs även lagen ordentligt tack.
   Men får ta bort om det kan bli en olägenhet vilket duvboet 100% hade blivit.

   Svara

    Läs lagen ordentligt?
    Du kan uppenbarligen inte läsa lagen själv, du får endast ta bort boet om det orsakar allvarlig olägenhet, vilket ett bo på en balkong inte är, och ska man ta bort det är det enligt lagen om skyddsjakt/regler i jaktförordningen (1987:905), betvivlar att du eller Sandra vet någonting om skyddsjakt…

    Svara

     Så när är det allvarlig olägenhet? Om fågeln byggt bo i en barnsäng eller? Givetvis är det olägenhet på en balkong då människor vistas på balkonger och kan få papegojsjuka, löss m.m. från fåglars avföring. Solklart.

     Svara

  Så jävla vidrigt gjort, och lika illa av Camilla att driva om det.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.