#herchoice för utsatta kvinnor och barn

Så här skriver Ann Söderlund på sin Instagram:

Det är orealistiskt att tro att hemmet är en trygg plats för kvinnor och barn. Våld i nära relationer ökar i coronakarantän.
Så är det i Sverige och så är det i resten av världen. Vi kunde inte bara sitta och vänta på statistiken.
Vi skapade en kampanj och en stiftelse @herhouse.foundation @mathildalundins @lovisalowenborg @malinhoerberg.
Tack @nordicchoice för att ni ville göra detta med oss och öppna upp era hotell för kvinnor och barn i kris!
Vi vill stötta Sveriges alla kvinnojourer och stå beredda när hjälpen behövs. Tillsammans har vi skapat en brygga att hjälpa en utsatt grupp.
Och tack till er andra som stöttar #herchoice och använder ert civilkurage och hjälper oss sprida kampanjen! Vi blir sååå glada om ni är med och bidrar på det sättet ni kan!
Alla har ett kollektivt ansvar för att alla har ett safe space när krisen kommer!

Swisha gärna: 1231284777 BG: 5475-5160
Kärlek i coronatider!
@herhouse.foundation ❤️design: @aliaserban

Snöbollseffekten av den här coronakrisen är så mycket mer omfattande än jag tror någon av oss ens kan greppa.
Medan de flesta av oss kanske blir uttråkade av att behöva spendera så pass mycket tid hemma så finns det människor som känner rädsla, fruktan, oro och ångest över vad som kan tänkas hända, och det här är ett initiativ som skapats för att hjälpa dem.

Vill du vara med och stötta det så delar Ann Söderlund informationen här ovan.

Tack för tips, Sofie! 

46 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jättebra! Dock ska man inte glömma alla äldre som är utsatta för misshandel också; en dold men stor grupp. Vi får hjälpas åt att lyfta fram dem också. 👍

  Svara

  Mycket bra initiativ. Se nu bara till att hålla Cissi borta så att inte alla blir ovänner.

  Svara

  jag har levt i ett sådant förhållande. det är vidrigt. bra initiativ

  Svara

   ❤️

   Svara

  Två saker vi lär se mycket av om ett par månader – skilsmässor och graviditeter.

  Svara

   Fast varför tror så många att antalet barn skulle öka? Visst att många är hemma och kanske har tid att ligga men oron för vad som händer med jobb osv borde väl ändå leda till att färre skaffar barn?

   Svara

    Sen när slutade folk att skaffa barn pga ekonomi, jobb och livssituationer som är dåliga? Folk kommer fortsätta skaffa barn trots arbetslöshet, noll inkomst och sparande och att man lever med någon som behandlar en dåligt

    Svara

     Ja tyvärr är det så. Sen sitter dom där med en kull ungar och tigger hos soc. Tjo vad kul för barnen!!

     Svara

      Bild av Catrin Hedlund dök upp …

      Svara

       Hon satt inte och tiggde hos soc utan polisen och inför nämndemän grät hon krokodiltårar.

       Svara

     Sant, folk verkar tro att barn är en mänsklig rätt oavsett livssituation. Överlever man knappt månaden, skaffa inte barn. Hur svårt ska det vara? Är man så oansvarig borde det inte ens vara lagligt att skaffa barn.

     Svara

  Regn på paraden – men kunde de inte bara fixat detta utan att starta stiftelse och AB? Det finns kvinnojourer i varje kommun i Sverige, varför inte stötta dem bara? Vad slags ”brygga” är dessa kvinnor mellan vadå? Och, ska Choice slänga ut kvinnorna i juni när hemestern I Sverige börjar för oss alla? I call bs. Jfr gärna Eksvärds ”treskablinoll”, var är den stiftelsen, som också var AB från början? Nu har de i proncip bara en shop som leder direkt till reklamklädesbolaget NEH, print on demand på hoodies och ryggsäckar. Det är ett verkligt problem med igkändisar som sätter igång saker för att stärka sitt inbillade varumärke. Vore de beredda att jobba politiskt och verkligen se till att kvinnofrid uppnås skulle jag tycka det vore en annan sak.

  Svara

  Kolla gärna deras hemsida med snygg , cleanlogo. Vad är det ens? Vad gör de, hur ser programmet ut? Eller ig:n, foton och tecknat saknar cred. Använd hjärnan nu, folk.

  Svara

  Fast vad exakt gör dem för kvinnorna? Hittar ingen information på deras hemsida och deras insta är några få bilder med ”Systerskap” som text till….?

  Svara

  Vem skyddar dem på hotellen? Måste man skriva ut hotellkedjan?

  Svara

   De vill naturligtvis ha goodwill.

   Svara

   Jag jobbar på Choice och på de här hotellen är det egna låsta våningar med vakter, så hotellen bidrar för att alla ska vara trygga

   Svara

  Suck för män ibland alltså… Nej jag vet, inte alla män, däremot alltid män.

  Svara

   Bara att googla ”kvinnor som misshandlar” så kan du se att det inte stämmer. Ja, män är överrepresenterade, men även kvinnor misshandlar sina barn och män. Jag (kvinna) arbetar med barn som har det svårt hemma och jag hoppas de aldrig ska behöva läsa din obildade kommentar. Men deras helvete räknas tydligen inte enligt dig eftersom det är deras mamma som slår.

   Svara

    Varenda gång vi uppmärksammar mäns våld mot kvinnor så är det ALLTID någon som ska dra upp att kvinnor minsann också slår. Brukar du engagera dig i dessa frågor annars eller drar du bara upp dem när vi pratar om mäns våld mot kvinnor?

    /någon som blev slagen av både mamma och pappa

    Svara

     Det kanske är för att det ständigt är mäns våld mot kvinnor som tas upp men inte tvärtom. Menar inte att argumentera för något men jag visste själv inte tycker kvinnors våld mot män var väldigt utbrett och inte alls i så liten skala som jag trott, det känns som ett ämne som ingen nånsin pratar om, men vad vet jag, det kanske är för männen att ta upp.

     Svara

    Blir sjukt trött på folk som ständigt ska deraila och dra fokus från ett stort problem så som du gör. För övrigt kan du skriva exakt vad du vill på nätet om vad du jobbar med, kunde ärligt talat inte bry mig mindre.

    Tycker det är rent av äckligt att dra till med din slutledning. Vet du om att mäns våld mot kvinnor ofta dödar?

    Svara

  Undrar hur stort mörkertalet är på kvinnor som misshandlar sina män? Det är nog väldigt få som vågar anmäla. Och ja, det är vanligast med män som misshandlar kvinnor osv osv

  Svara

   Att en kvinna misshandlar en man är inte ett resultat av ett systematiskt förtryck och en patriarkal struktur i samhället snarare är det något avvikande och ovanligt. Det är inte ett utbrett problem. Väldigt hemskt att bli utsatt för misshandel oavsett men att ta upp huruvida kvinnor minsann misshandlar män också är ganska förminskande mot det förtryck kvinnor lever under. Vi måste inte prata om hur synd det är om män jämt.

   Svara

    Mnja, nu har jag inte siffrorna, men att säga att det är något avvikande och ovanligt är inte korrekt. Kvinnors våld mot män i nära relationer är snarare ganska utbrett. Ett annat problem är att de män som utsätts i princip inte har någon hjälp att få någonstans.

    Och samtidigt som du anklagar någon annan för att förminska ett problem, så gör du detsamma själv. ”Vi måste inte prata om hur synd det är om män jämt.”. Som om det bara vore någon öberdriven liten bagatell.

    Jag förstår inte varför det ska bli såna motsättningar hela tiden på det här sättet. Måste det alltid vara män mot kvinnor? Kan man inte ens tillåta att de båda diskuteras brevid varandra? Hur är det förminskande av våld mot kvinnor, att lyfta ett problem som finns för män? De är två skilda problem, som båda är viktiga och behöver diskuteras.

    Jag förstår inte varför man inte ska kunna prata om båda dessa saker?
    Jag menar, den ena utesluter inte den andra. Jag förstår att man kanske tänker som så att den andra kommer ta ljuset från den ena och att det inte är något man vill ska hända. Men det blir ändå fel att som du gör här, uttrycka att det inte är något som är ett problem och inte något vi behöver prata om.

    Det finns plats för båda att diskuteras. Och båda måste få lov att få plats för de är båda viktiga. Vad som får diskuteras och inte, kan inte mätas utefter vad som är allra viktigast och så får resten snällt stå tillbaka. Då kommer man förbise väldigt mycket som är viktigt.

    Svara

     En stor skillnad är att mäns våld mot kvinnor i mycket högre grad är dödligt.

     Svara

     Fast vad är grejen? Varför har kvinnor inställningen att våld mot män räknas mindre? Jag förstår verkligen inte det här synsättet. Både män och kvinnor i en sån hemsk situation ska ha samma förutsättningar att bli hjälpta. Bara för att kvinnor är mer utsatta betyder inte det att utsatta män ska ignoreras.

     Svara

    När en man i en homosexuell relation misshandlar sin partner är det ett uttryck för systematiskt förtryck och patriarkala strukturer i samhället? Eller ska vi inte prata om hur synd det är om mannen som blir misshandlad? Vad är det som gäller om det är en kvinna som misshandlar sin kvinnliga partner?

    Svara

  Joanna Fingal skriver på sin blogg att hon är hemma fast man på hennes instagram kan se att hon gått emot FHMs rekommendationer och rest till Göteborg och familjen över påsk…

  https://joannafingal.com/

  @joannafingal

  Svara

   Okej.

   Svara

   Är hon på jobbet? Nä, då är hon i fhms ögon ”hemma”.
   När de skriver ”stanna hemma” betyder inte det att man ska låsa in sig i sin bostad och aldrig gå ut och ta frisk luft. Det innebär ”stanna hemma från jobbet”

   Svara

    Nej det betyder att man inte ska resa bort

    Svara

     Nej det gör det inte. De skriver att man ska undvika att resa i rusningstrafik och avstå från onödiga resor.

     Svara

      Där har du fel. Man ska helt enkelt inte resa dit man inte är folkbokförd för att undvika smittspridning samt —- Belasta vården där du ej hör hemma ——

      Svara

      Du ska undvika ALLA resor. Blir mörkrädd hur lite folk lyssnar.

      Svara

  Goodwill företag som bara vill ”vara duktiga feminister”, där det egentligen inte bidrar till ett stöd för våldsutsatthet. Ett riktigt stöd för våldsutsatta är att hänvisa till kvinnojouren eller socialtjänsten i dennes hemkommun. Behövs skyddat boende så är det i första hand socialtjänsten den våldsutsatta ska vända sig för att utöver skydd och samtalsstöd även prövas för ekonomiskt bistånd.

  Svara

   Ja Emma, i första hand är det kommun och socialtjänsten som ska hjälpa till. Men tror du att vi skulle behöva kvinnojourer drivna av frivilliga om kommun och socialtjänst faktiskt gjorde något?

   Svara

  Ja, det är väldigt oroande att tänka på alla kvinnor och barn som lever med våld och dessutom ofta saknar utbildning, språk, stadig inkomst.. Om det var svårt att lämna förut, hur svårt är det då inte nu?.. Jag tycker att det känns lite överväldigande ibland hur stora behoven är. /Socialsekreterare i socialt utsatt område

  Svara

  Så du menar att så länge man undviker rusningstrafik och resor till och från arbetet, så är det lugnt att resa till släkten på andra sidan Sverige? Swosh… 😥

  Svara

   Till anonym 21.31.

   Svara

  Nu när polisen har så lite att göra pga den övriga kriminaliteten minskat tillfälligt kan dom kanske göra en punktinsats som en stor jävla razzia. Öppna en direktlinje och åk direkt hem till dom här asen vid anmälan och bura in dom. Det är helt jävla sjukt att vi har ett land där såna här initiativ behövs. Vi har en grupp som systematiskt misshandlar en annan grupp. Det är så orimligt att det får pågå.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.