ÖPPET SPÅR – CORONA EDITION

Här kan ni skriva om Corona, men alla andra ämnen tas i inlägget här ovan.

245 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Någon som vet hur Corona ser ut för Helsingborg? 🙂

  Svara

   Inga bekräftade fall 👍

   Svara

   Misstänker att jag har det men fpr inte testas eftersom jag inte är på sjukhus 😩

   Svara

   Tack för svaren alla! Misstänker att jag blev smittat efter ett besök i staden (var bl.a. i Väla för något ärende), men ännu oklart :/

   Svara

  Jag är i riskgrupp, lungsjuk och håller mig hemma utan att träffa folk. Men vad ska jag göra med mitt jobb? Finns det någon ersättning för folk i riskgrupper?

  Svara

   Min kompis är i riskgrupp och är hemma från sitt jobb. Men jag vet tyvärr inte hur det fungerar med lönen, den frågan glömdes bort att svarad på i allt annat.

   Prata med din chef, läkare och f-kassan kanske.

   Svara

   Om inte din arbetsgivare kan anpassa dina arbetsuppgifter så har du rätt att bli sjukskriven. Förutsatt att din behandlande läkare gör samma bedömning, att du inte kan utföra dina ordinarie arbetsuppgifter.

   Svara

    Lyssnade på radion idag när FK-chefen var där och talade. Det finns INGENTING i nuläget uttalat för de som inte kan utföra sina arbeten om de befinner sig i riskgrupp. Regeringen ska kolla upp det.
    Försök hitta inslaget på dagens P1 för att lyssna mera. FK-chefen sa att detta är ett dilemma.

    Svara

   Man kan ansöka om smittbärarpenning.
   Kolla på försäkringskassan.

   Svara

  Varför måste vårdpersonal ha bekräftelse hela tiden? Räcker det inte med lön? Vi alla är överens om att dom gör ett bra jobb men måste dom höra det precis hela tiden? Alla jobb är mer eller mindre samhällsnyttiga och behövs, men ingen annan yrkesgrupp kräver ständig bekräftelse.

  Svara

   Hur ser lönerna ut då? Kanske behövs bekräftelse för att rätt personer ska fatta vad som utförs och hur förhållandena faktiskt ser ut. Så kanske lönerna anpassas efter det

   Svara

    Jo såklart det räcker med en dålig lön när man själv riskerar att bli allvarligt sjuk❤️ (Obs ironi)

    Svara

     Ni har ju valt erat yrke precis som alla andra. Man är ju medveten om lönen när man ger sig in i ett arbete. Jag tycker inte att det är kul att jobba som busschaufför och Köra er till jobbet för 96 kronor i timmen men jag söker inte bekräftelse eller applåder för det.

     Svara

      Haha jag personligen har aldrig sökt bekräftelse, och kan helt ärligt säga att de flesta blir irriterade på alla heja rop, applåder och skit. Men nu handlar det ju snarare om att man står öga mot öga och vårdar människor som man är 100% medveten om har en sjukdom som kan vara dödlig. Och om man har sjukdomar själv, eller i vissa fall inte, så kan man själv bli allvarligt sjuk och i värsta fall dö. Men ja jag valde det här jobbet och jag är stolt över det. Förhoppningen är ju att lönerna ska bli bättre såklart men jag vill jobba för att hjälpa människor. Och jag kan med handen på hjärtat säga att jag älskar mitt jobb, för det ger så mycket tillbaks. Men att du hatar ditt jobb är ju tråkigt. Och om du känner som du gör så borde du byta jobb.

      Svara

       Jag skrev inte att jag hatade mitt jobb, skrev att det inte var särskillt kul. Hade it e tyckt att det vore särskillt kul att jobba inom vården heller, men hade inte begärt applåder eller bekräftelse där heller.

       Svara

      Troll. Är väl ingen i vården som söker applåder. Vi vill att ni ska stanna inne och hålla käften så vi kan göra vårt jobb och kunna återgå till det normala.

      Svara

       Amen på den. <3

       Svara

       😂😂 bästa jag läst

       Svara

       👍

       Svara

      Jag håller med dig om att man väljer sitt yrke och allt vad det innebär. Upplever dock inte att de aktivt söker bekräftelse. Tänker dock att i såna här lägen får man bara stötta med det lilla man kan. Om en sjuksköterska finner en gnutta energi från att människor klappar för dem så kan jag gott bjuda på det under den här perioden.

      Svara

      Det där är ju största bullshitet jag hört. Den enda gången någon inom vården får någon form av bekräftelse är när högt uppsatta människor inser ”oh fan jag kommer också behöva vård”. DÅ hajar folk till. Tror du någon av oss bett om applåder? Inte riktigt. Det är skrattretande att NU inser folk att dom behöver vården, när den håller på att gå under. Det gjorde den redan innan allt med corona. Och sorry, men att ta bussen på morgonen räddar inte någons liv, även om det är skönt att slippa gå. Alla människor kommer förr eller senare behöva vård, och det är då det är så viktigt att lönerna återspeglar nyttan och betydelsen i samhället. Absolut visste jag att det inte var lika hög lön för mig som för någon inom IT. Vilket är helt sjukt. Alltså sorry men vem fan behöver ännu en influencer, ITsnubbe eller modell just nu.
      Vi behöver inga applåder, samhället behöver fler undersköterskor, sjuksköterskor, läkare, sjukgymnaster osv osv osv. Och för att få det krävs att yrkena blir högre värderade och mer attraktiva. Allas våra liv och framtid hänger på det. Så sluta applådera, börja agera.

      Svara

       Okej jag förnekar inte att vårdpersonal gör ett viktigt jobb för det gör de. Men även jag är irriterad på attityden att inga andra jobb är viktiga och det du säger här ”busschaufförer räddar inte liv”. Faktum är att för att vårdpersonalen ens ska kunna göra sina jobb krävs en hel massa andra yrkesgrupper i bakgrunden, men det är vårdarbetarna som syns, lite som toppen av ett isberg.

       Några exempel:
       Som nämndes ovan, utan busschaufförer kan många vårdarbetare inte ta sig till jobbet.
       Utan ekonomer skulle vårdarbetarna inte få sin lön utbetalad och inte heller få sin utrustning inköpt.
       Utan IT-personal skulle varken systemen inom sjukvården eller inköp eller något annat fungera.
       Utan transportpersonal skulle inget material komma fram till sjukhuset.
       Utan ingenjörer skulle inte materialet bli tillverkat i fabrikerna.
       Osv osv osv. Alla jobb är viktiga för att samhället ska fungera.

       Svara

    Fast vem vill utföra ett arbete under kassa förhållanden men till bra lön? Prio ett för mig är att vi ska kunna göra vårt jobb ordentligt och säkert, en bra lön kompenserar inte för taskiga arbetsförhållanden.

    Svara

   Men det är nog mycket vad tidningarna skriver. När jag tackade dom sa dom det är vårat jobb.

   Svara

    jag har samma uppfattning som du när det gäller när man själv söker jobb. Då tacksar man och får oftast som svar ”det är mitt jobb” ”jag är glad att jag kunde hjälpa till”. Men på internet finns det en generation av vård-snöflingor som ska få allt att handla om deras insatser vad som än diskuteras

    Svara

     Är du avundsjuk för att du inte får nån bekräftelse? För det är så du låter.

     Svara

   Ja, när man tar ett jobb accepterar man ju villkoren, lönen och arbetsuppgifterna. Självklart kan vissa personer vara i en sits i livet där det är svårt att byta jobb, omskola sig, flytta etc men för de flesta finns andra möjligheter och om inte just nu, kanske sen. Som vårdpersonal uppskattar jag verkligen när patienter och anhöriga är tacksamma när de får vård, precis som jag är tacksam och uttrycker det när jag får/köper någon service, det tycker jag är otroligt viktigt, att vi tackar och ser den som hjälper oss! Men att kräva att alla kollektivt ständigt ska vara tacksamma för oss och kämpa för att få upp våra löner blir så konstigt, vi är ändå vuxna människor som tagit ett visst jobb för tillfället. Folk har fullt upp med sina liv, jah tänker inte dagligen på hur glad jag är att det finns brandmän till exempel, den dagen jag behöver dem kommer jag dock överösa dem med tacksamhet! Vi gör vårt jobb, vi gör det vi kan, vi är inga hjältar och vi bör vara kapabla att dra om jobbet inte är bra. Det är en speciell situation just nu men som sagt, vi gör det vi kan.

   Svara

    Jag förstår var du menar och jag är väldigt tacksam såklart! Tycker att det kunde vara intressant att diskutera mest

    Svara

     Intressant att diskutera en halmgubbe?

     Svara

   Såklart de vill ha rätt lön för det jobb de utför. Man ska aldrig nöja sig med skitlön eller dålig arbetsmiljö oavsett yrke. Varför skulle man acceptera det bara för att man valt jobbet? Hade folk gjort så hade vi ju stått still med både löne utveckling och arbetsmiljö sen 100 år.

   Vården är oerhört stressig att jobba inom, psykiskt och fysikskt och det har varit kaos redan innan corona på många ställen. Politiker o folket inser nu hur ovärderlig vårdpersonal är men de kommer inte förbättra lön eller arbetsmiljö för det. Troligen inte. Vi vill inte höra hur fantastiska vi är utan få rimlig lön o bta arbetsmiljö för jobbet vi utför.

   Svara

    Då kanske det inte är dig personligen jag menar så du behöver inte ta åt dig

    Svara

    Klart att ni ska ha rimlig lön och bra arbetsmiljö! Det är bekräftelsesökandet jag pratar om

    Svara

      Det där har de ju inte? Lönerna för offentlig sektor är ju skit.

      Svara

       33.000 är INTE på något sätt, överhuvudtaget en skitlön och kommer aldrig att bli.

       Svara

        Men en ssk inom offentlig sektor tjänar INTE 33.000 kr. Det gör de INTE, definitivt inte som ”genomsnitt”. Dessutom absolut inte som grundlön. Möjligtvis om man har lyckats kamma hem jobb i en stad som Stockholm eller ett ställe där behovet är mycket stort, men min syster som (numera, sedan ett halvår) är specialiserat ssk i Malmö med mer än 5 års erfarenhet tjänar 28.500 som grundlön. Tycker att det är en skamlön. Så vet inte hur många personer och i vilka städer man fått fram dessa fantasi-siffror?

        Svara

        Tror du missuppfattade den Anonym du svarade förresten, personen säger ju att ingen ssk tjänar 33k inom offentlig sektor? 😄

        Tror inte ens många inom det privata gör det.

        Svara

        Jag tycker att en specialistsjuksköterska efter en lång karriär ska ha möjlighet att komma upp i åtminstone 55-60000/ månad inom offentlig verksamhet. Det är ju absurt att läkaren på sjukhus i dagsläget kan få MINST 50 000 kr mer i månaden än en specialistutbildad sjuksköterska och hen är ju precis lika viktig för patientens överlevnad som läkaren. Tänk er IVA utan sjuksköterskan? Vill ni ligga där då? De kommuntjänstemän jag känner (kommunikatörer, hr med ca 10 års erfarenhet) har en lön på 40-65000 och vem märker på riktigt om de är borta en dag från jobbet? Jag själv jobbar med något ”oviktigt” kontorsjobb och jag skäms för att jag får så mycket mer lön än vårdpersonal.

        Tänk er en sjukvård med rimlig belastning, personaltäthet och en god löneutveckling. Om det var verkligheten skulle till och med jag kunna tänka mig att jobba inom vården.

        Svara

       Inte ens specialistutbildade sjuksköterskor har en generell lön på över 30.000kr. Men hursom:

       För att bli sjuksköterska krävs en kandidatexamen. Det är där jämförelsen ska göras. Hur ligger andra löner för likvärdiga utbildningar?

       Svara

        Tja, Det är inte ovanligt att en nyexaminerad ekonom med kandidatexamen har en ingångslön på 23-24.000. Med en generell timlön på typ 80kr eftersom man varken har någon övertidsersättning, ob-ersättning, mer semesterdagar eller några andra förmåner som vårdyrken har.

        Svara

        Efter min master (”svårt” program) var min ingångslön som doktorand på ett universitet 25k. Halvvägs in (2.5 år), efter licentiatexamen, ligger den på 30k. Kunde varit bättre om jag börjat på ett företag istället, men jag ångrar absolut ingenting.

        Svara

   Jo dagisfröknarna

   Svara

    Spännande. Dagisfröknar finns inte HA! Förskolepedagoger, barnskötare och förskollärare däremot.

    Svara

     Vad är skillnaden på förskolepedagoger och förskollelärare? Obs försöker inte vara dryg undrar genuint

     Svara

      Ingenting egentligen förutom att pedagoger är ett samlingsnamn för alla som jobbar inom förskolan, barnskötare och förskollärare inkluderat.

      Svara

      Det anonym 21:52 sa kan jämföras med vårdpersonal, sjuksköterskor och läkare.

      En barnskötare är alltid en förskolepedagog, men en förskolepedagog behöver inte vara en barnskötare 😉

      Svara

   Fast är det någon som borde få bekräftelse året om, är det just vårdpersonal. Jag hamnade på akuten i januari och fyfasiken vad dem slet. Jag är så tacksam för all vårdpersonal som jag stötte på, trots kaos så fick jag ett proffsigt bemötande och de var helt fantastiska. Jag hoppas så innerligt att det blir stora förändringar inom sjukvården efter denna kris. Att vårdpersonal får bättre villkor, att man anställer fler och betydligt högre löner.

   Tack för att ni är samhällets hjältar, inte bara nu, utan året om❤

   Svara

   Uppfattar du att vårdpersonal själva aktivt söker bekräftelse?

   Svara

   Upplever inte att vårdpersonal söker bekräftelse alls, den är ganska oombedd. Mer att det nu (äntligen) blir bekräftat att vårdpersonal gör ett viktigt jobb, och att dom emellanåt har ganska kass arbetsmiljö. Bekräftelse är kanske trevligt, men jag (och dom flesta av mina kollegor tror jag) skulle hellre få den lönen vi är värda och gärna lite bekräftelse alla andra dagar/veckor/år när det inte är corona-kris.

   Svara

   Håller inte alls med om att vårdpersonal i allmänhet skulle vara särskilt bekräftelsesökande…en helt annan grej är ju att de riskerar mycket och exponeras mkt nu. Men varför i hela friden skulle man inte uppmärksamma det i en situation som denna?

   Svara

   Vad får dig att tro att de kräver bekräftelse och applåder? Känns som att det är regeringen/staten som gör det för att de inte vill höja deras löner och tänker att om vi hyllar dem med applåder så glömmer de bort att de förtjänar högra lön….

   Svara

   Tycker de förtjänar allt beröm som finns för de jobb de gör. Varför inte?

   Svara

   Sjukvårdspersonal är helt ointresserade av bekräftelse. De vill ha lön för det jobb de utför. Med vänlig hälsning, Sjuksköterska

   Svara

   Jag är undersköterska och anser inte själv att jag måste ha bekräftelse MEN ibland är det fint att höra att man gör ett bra jobb. 🙂 Och ja, jag valde detta yrke för att jag vill hjälpa människor och JA, jag var medveten om att lönen är ganska usel men man kan väl få drömma? Det finns säkerligen yrken som är överbetalda och som USK anser jag att jag och mina kolleger är underbetalda men jag går fortfarande till mitt jobb och tycker om det.

   Svara

  Sitter hemma med suuuperlite ont i halsen men ändå känningar och trötthet. Är så frustrerad för såhär hade jag ändå gått till jobbet förr.. det är ju såhär man ska göra såklart och jag gör ju rätt men det är tufft när man vet hur det slits på jobbet redan innan och nu ytterligare en hemma. Detta samvete…

  Svara

   Jag har troligtvis Corona nu. Läkarna tror det och det började med trötthet och lite ont i halsen.

   Svara

   Jag har haft Covid 19 (är testad) och för mig började det med att jag fick lite ont i halsen. Stanna hemma!

   Svara

    Ni som haft covid 19 vilka har era symptom varit och hur har ni upplevt sjukdomen i sin helhet?

    Svara

     Jag upplevde det som en jojo. Ena dagen var jag jättedålig, sen blev jag bättre någon dag, för att sen få hög feber igen. Varje gång jag trodde att jag var frisk blev jag sjuk igen. Huvudvärk, ont i halsen, bröstet, lite hosta. Nu har jag hosta, men ingen aning om jag fortfarande är smittad eller om det är för att halsen tagit stryk under tiden man var sjuk.

     Svara

  Sjuk dag 8. Hostar så hela lägenheten skakar. Trött. Orkar inget. Skulle jag inte haft en saturationsmätare hemma skulle jag åkt in till sjukhuset för länge sedan. Så rädd jag kommer bli ännu sämre …

  Svara

   Men varför måste du ha en saturationsmätare där att åka in? 🤔

   Svara

    Kanske hen är orolig för sin syresättning, men har kunnat kolla sig och sett att det ser bra ut..

    Svara

    syremätaren visat bra saturation, därför håller mig lugn.
    Klart jag skulle åkt in om jag skulle behövt det.

    Svara

   Du bör nog söka vård. Vad säger 1177?

   Svara

   Det behöver inte vara Corona. Det kan vara annan influensa också, det är influensatider.
   De flesta osm får Corona behöver inte ens söka vård så sitt still i båten och ta hand om dig.

   Svara

    Skillnaden är att influensa normalt går över på ett par dagar, vilket corona inte gör

    Svara

  Jobbar i hemtjänst och fick reda på att en brukare jag varit hos hela helgen är smittad av covid-19 och ligger inlagd. Och det var nära vårdkontakt utan skyddsutrustning. Vi är flera som varit där men vi har enligt chefen inte rätt att va hemma pga dåligt med folk. Vell fml.

  Svara

   Fan. Stackars. Hoppas verkligen du ej blir sjuk 🙁 Ta hand om dig!

   Svara

    Har börjat få lätta symtom nu under kvällen.☹️ Känner mig lite varm men samtidigt frusen. Får se om det är inbillning eller om jag mår sämre imorn.

    Svara

     Tråkigt! När var du där? Efter hur lång tid utvecklade du symtom?

     Svara

      Var där i lördags och har fått lätta symtom idag

      Svara

  Funderar kring de här med korttidspermittering. Tycker ni det är okej att en arbetsgivare på papper säger att du jobbar 40%, du får 93% lön men i själva verket jobbar du mer än 40%? Och hur skulle ni argumentera emot detta? Tänker mycket på att de är lätt att säga upp personer som ej är fackligt ansluta just nu om de ej är medgörliga…

  Svara

   Nej, för det är emot lagen väl? Haha så det är mitt argument. De tar pengar från staten de ej har rättigheter till.

   Svara

    Så rätt! Tyvärr resonerar inte alla så 🙁

    Svara

     Svår sits… tror Magdalena Andersson prata om detta igår. Titta på hennes diskussion kring det sa och se vad du kan göra.

     Svara

      Det ska jag göra. Tack

      Svara

   Jag är just nu korttidspermitterad. Ska bara jobba 40% men har fortfarande arbetsuppgifter för 150%. Alla på jobbet har ungefär samma belastning. Arbetsgivaren har sagt att vi bara ska jobba 40%, men ser ju inte till att detta efterföljs.
   De flesta på jobbet känner att det inte spelar sådan stor roll om man jobbar över de här 40 procenten, för vi får ändå lön för 95%. Men det är inte så att vi går till arbetsgivaren och berättar att vi jobbar mer än 40%.

   Vi skulle t.ex. bara jobba 9,2 timmar den här veckan. Jag är redan uppe i 22, och då har jag ändå varit ledig idag (vilket egentligen betyder att jag jobbat 2 timmar).

   Svara

    Vet du om du kommer få signa av det sen i tidrspportteringssystemet? och hur känner du för det i så fall? Kommer du ljuga för din arbetsgivares skull även om det inte är ok enligt reglerna? 🙂

    Svara

     Ingen på företaget får övertidsersättning, sådant kompenseras på andra sätt.
     Så jag antar att alla gör som jag när vi tidrapporterar. Timmarna för arbetsdagarna är redan förinställda och man tar bara och tycker på klarmarkera alla dagar. Och så är allt färdigt.

     Svara

     Så ja, för den här veckan kommer jag att klarmarkera att jag jobbat 9,2 timmar. Vilket då innebär att jag ljuger om man ska dra det så långt.

     Svara

      Svårt men förstår dig! Är du orolig för att de säger upp dig om du säger emot?

      Svara

       Nej, gud nej. Jag har en schyst arbetsgivare på det sättet. Och som sagt, de uppmuntrar inte till att vi ska jobba mer än 40%.
       Däremot är jag ansvarig för ett stor projekt med deadline. För att inte vara tvungen att skjuta upp den (vilket kommer att kosta företaget tiotals tusen kr extra) så vill jag bli klar så snabbt som möjligt. Vilket innebär att jag inte kan ta 60% ledigt.

       Svara

        Skönt att höra. Lyckat till med projektet 🙂

        Svara

         Tacktack!

         Svara

        Kommer du att gå ner till 40% när projektet är klart?

        Svara

         Nej, för då är vi förhoppningsvis inte permitterade längre.
         Men jag jobbar ju inte mer än nödvändigt. Tro mig, jag skulle väldigt gärna vilja vara ledig på 60% om jag kunde.

         Svara

    Jättekonstigt. Vi får inte jobba en minut mer än vi ska. Vi får inte ens öppna datorn eller något. De kan bli av med stödet om de inte följer reglerna. Inte meningen att staten ska betala era löner om ni har att göra ändå.

    Svara

     Vi har alltid jobbat under eget ansvar. Det skulle vara jättekonstigt om arbetsgivaren nu helt plötsligt skulle börja bestämma om hur/när/var vi använde våra datorer.

     Som jag sagt. Det är inte så att någon berättar för arbetsgivaren när man jobbat över. Det har liksom aldrig hänt det heller då ingen har övertidsersättning.

     Svara

    Varför blev du permitterad om du har jobb för 150%? Tanken är väl ändå att det ska kompensera de arbetstagare som inte har lika mycket jobb under en viss period? Eller jag kanske har missförstått?

    Svara

     Företaget har inte lika mycket jobb nä. Men jobbar man med något annat som inte innefattar säljkår eller order så har man ändå att göra. Ekonomiavdelningen behöver fortfarande göra sina bokslut, IT’n på företaget behöver fortfarande fungera osv osv.

     Svara

      Ok, men varför då permitterad? Jag förstår att vissa avdelningars jobb fortfarande rullar på, men då borde de ju inte bli permitterade (om de har jobb för 8 tim så att säga). Rätta mig gärna om jag tänker fel

      Svara

       Jag vet faktiskt inte. Alla blev permitterade, utan några undantag.

       Svara

        Ok, tack för svar!

        Svara

        Har dom varslat personer samtidigt iom Corona eller blev hela bolaget permitterat?

        Svara

         Inga varsel, bara permittering. För att förhindra att man behöver varsla senare.

         Svara

         Hade vi haft tillfälliga anställningar etc så hade de blivit varslade först. Nu är alla på företaget tillsvidareanställda så det behövdes inte tack och lov

         Svara

   Jag skulle vara noga med att skriva ner de timmar jag arbetar trots permitteringen. Jag tänker att den dagen krisen är över så tänker kanske företaget att ”varför ska x antal människor arbeta 100% när vi fick lika mycket gjort när samma antal människor jobbade 40%” Och så börjar man varsla pga det.
   Dessutom kan företaget bli återbetalningsskyldigt om det visar sig att man fuskar på det sättet.

   Svara

    Smart, det ska jag göra. Det är en konstig situation men som du säger kommer ett liv efter Corona!

    Svara

   Jag är korttidspermitterad och jobbar endast 40 procent nu. Anledningen till att staten går in och ger extra lön är för att bolagen inte ska varsla anställda. Även om jag är med i både a kassa och har inkomstförsäkring så vill inte staten att så många ska bli arbetslösa samtidigt. A kassa får du inte hur länge som helst, de gör att du drar in på konsumeringen (och på sin tur gör att fler bolag går sämre och varslar). Jag kan fatta att jo som jobbar 100 Tyxler de är frustrerande att vi som endast jobba 40 får lika mkt lön men en a kassa hade ändå varit pengar från staten (och inte bara hälften utan hela beloppet). Nu kan bolagen säkra att sina anställda stannar och de behöver inte rekrytera igen när de sen börjar gå bra igen. Hoppas du förstår min förklaring

   Svara

    Förstår. Men bra att din arbetsplats tar ansvar över er & försöker få så många som möjligt att gå ner i tjänst för att spara era jobb 🙂

    Svara

   Då tycker jag du ska tipsa tillväxtverket om detta. Vi får inte jobba en minut mer än vår 40%

   Svara

    För min del är det inte aktuellt men tycker det är viktigt att tänka igenom nu för det finns en viss sannolikhet att jag blir tillfrågad & med tanke på att jag jobbar mycket mer än 100% i nuläget tycker jag att det är omoraliskt (och dessutom ett brott).

    Svara

   Jag är också permitterad och på mitt arbete gick ledningen ut med att det är av yttersta vikt att vi inte arbetar mer än 40%. Allt annat är olagligt och bedrägligt.

   Svara

   Eh självklart inte. Det är bedrägeri på skattebetalarnas kostnad.

   Svara

  Haha jag personligen har aldrig sökt bekräftelse, och kan helt ärligt säga att de flesta blir irriterade på alla heja rop, applåder och skit. Men nu handlar det ju snarare om att man står öga mot öga och vårdar människor som man är 100% medveten om har en sjukdom som kan vara dödlig. Och om man har sjukdomar själv, eller i vissa fall inte, så kan man själv bli allvarligt sjuk och i värsta fall dö. Men ja jag valde det här jobbet och jag är stolt över det. Förhoppningen är ju att lönerna ska bli bättre såklart men jag vill jobba för att hjälpa människor. Och jag kan med handen på hjärtat säga att jag älskar mitt jobb, för det ger så mycket tillbaks. Men att du hatar ditt jobb är ju tråkigt. Och om du känner som du gör så borde du byta jobb.

  Svara

   Hamna fel

   Svara

  Skrev förra veckan och undrade om jag kunde åka hem till föräldrarna i påsk och träffa dem + min katt.
  Nu har jag känt mig lite hängig i ett par dagar och tagit ett beslut att inte göra det för att inte riskera något. Jag är verkligen så himlahimla ledsen för detta, känner mig helt knäckt. Hade sett fram emot att ladda batterierna med kattgos, skogspromenader, bastubad, god mat, samtal med föräldrarna osv. Men nu fortsätter batterierna vara totalt urladdade.

  Är så jävla LESS på den här jävla pisscoronan nu. Min bror skulle komma och hälsa på med kidsen som jag inte träffat sedan förra påsk, men det blev ju avbokat för flera veckor sedan. Och nu kan jag inte ens umgås med mina föräldrar och kommer behöva sitta ensam i min lilla jävla lägenhet hela påsken. Blir så himla frustrerad och börjar tappa livslusten av den här skiten. Om någon bara kunde veta och berätta när det tar slut, när det kommer gå över, så man har någonting att greppa vid.

  Svara

   Du kan göra allt det där en annan helg istället. Och ta dig tid att träffa dina brorsbarn om de är så viktiga för dig. prioritera istället för att klaga. Folk dör för fan. Ha lite perspektiv.

   Svara

    Så jävla onödig kommentar. Har du inget vettigt att säga så säg ingenting alls. Du vet ingenting om mig eller mitt liv.

    Svara

     Om du inte vill ha ärliga åsikter, utan bara medhåll får du nog vara lite mer tydlig med det i ditt inlägg.

     Svara

      Man kan lägga fram sina åsikter på ett lite bättre sätt, om man nu är tvungen att yttra sina känslolösa åsikter hela tiden. Du är medveten om att man kan välja att hålla käften ibland också va?

      Svara

    Men så kan man ju säga om allt? Det är alltid någon som har det värre, man har väl ändå rätt att få klaga ibland. Även på små värdsliga problem. Det betyder inte att man glömmer bort att folk dör.

    Svara

     Tack, Shrek. Precis min tanke. Jag är mycket väl medveten om att folk dör, och det är en anledning till varför jag väljer att inte åka till mina föräldrar eftersom jag är lite orolig för min pappa, men jag har fortfarande rätt att vara ledsen och besviken.

     Svara

    Tycker alla har rätt att klaga och känna sig less på krisen oavsett om de har små eller stora problem. Bara för att man gnäller av sig betyder det inte att man inte är tacksam också. Visa lite empati.

    Svara

     Tack… blir ännu mer ledsen över att höra att jag ska prioritera att träffa mina brorsbarn ”om de nu betyder så mycket för mig”, när det inte ens handlar om prioriteringar. Är så less på att folk ska hålla på och yttra sig på det här sättet och vara såhär fett osköna när de inte vet ett skit om en. Jag har all rätt att känna som jag gör.

     Trodde öppet spår handlade om att få gnälla på små som stora problem, men där hade jag ju tydligen fel.

     Svara

      Bry dig inte om sådana surmusar. Jag vet precis hur du känner. På grund av en helvetets vinter med alla möjliga kriser är batterierna helt slut, man går på ångorna och det finns inga marginaler till att hantera ännu en motgång. Då kan man fan tappa det av vad som helst.
      Tycker ändå det är bäst att ställa in sig på att detta kan pågå länge, och försöka hitta en sorts frid i det. Umgås online osv. Så kanske man får en behaglig överraskning om saker vänder fortare än man trott. Tror det slukar mer energi att varje dag kl 14 hoppas på att Sverige öppnar igen. Kram.

      Svara

   Det är ok att vara ledsen och nere. Jag kommer inte heller iväg till min familj i påsk och har inte träffat dem sedan i julas.
   Vi är många som förstår hur du känner.

   Svara

   Tänk på de stackars kineserna. De måste ju få äta sin fladdermussoppa.

   Svara

    Eller svenskar som äter industridjur där nästa sjukdom kommer dyka upp.

    Svara

    Men ge dig…du tror att vi lever rumsrent i resten av världen? Det är ett virus liksom.

    Svara

   Sorry men jag hade åkt ändå. Har du suttit isolerat hela tiden och har även de varit isolerade samt att du åker eget färdmedel (eller deras), då ser jag inga större risker? Jag ska åka och hälsa på familjen imorgon och förra veckan var jag i skogen med sammanlagt 8 släktingar. Har försökt ha ett så normalt liv som möjligt, såklart med viruset i åtanke och isolerar mig oftast 5-6 dagar när jag varit med familj och vänner.

   Svara

    Ska hen smitta ner föräldrarna eller vad hade du tänkt? Alla dessa små undantag folk gör hela tiden …

    Svara

    Hon känner sig dock ’hängig’ och pappan kanske tillhör riskgrupp (ej färdigt utredd).

    Svara

    Nu handlar det inte bara om att bli smittad utan att man själv kan vara en potentiell smittobärare!!! Det krävs att alla ställer upp på de uppmaningar som gäller om vi ska få ett slut någon gång. Alla sliter men ibland måste man göra uppoffringar för allas bästa.

    Svara

    Fast isolering 5-6 dagar betyder nog inte så mkt om inkubationstid är upp till 2 veckor. Sen är väl det här ett riktigt jäkla skitvirus som överlever utanför kroppen.

    Svara

   Känner precis likadant som dig, och det är såklart helt okej att vara trött och less på allt som händer. MEN, med det sagt så har det hjälpt mig att tänka att om det största problemet man har mitt i denna kris är att man inte kan träffa sin familj och fira en vanlig påsk, då har man ändå klarat sig väldigt lindrigt undan. Det som händer nu hade kunnat drabba en själv och ens omgivning väldigt mycket värre än så. ❤️

   Klen tröst kanske men ändå viktigt att komma ihåg i dessa tider.

   Svara

   Jag förstås dig och jag tycker du får klaga. Min lilla familj har suttit i frivillig karantän (riskgrupp i familjen) och sen förordnad lockdown i snart sju veckor och vi var redan sjuka mycket innan. Vissa dagar känns jättemärkliga vid det här laget och då har vi Skypekontakt åt alla håll och konsert varje kväll i vår gata. Men det blir overkligt med så få kontakter och intryck. Promenader hjälper inte heller när folk måste undvika varandra.

   Svara

   Jag har suttit ensam i min lilla jävla lägenhet i 6 veckor (nedsatt immunförsvar efter operation). Känner med dig men vi är inte ensamma om att tvingas sitta helt ensamma. Är också less och vill ha ett slutdatum men vi får försöka gilla läget lite. Så gott det går

   Svara

    Kramar till dig. Är i samma situation dock genetisk nedsatt immunförsvar.

    Svara

   Kan sätta ditt lidande i lite perspektiv, jag är i tre riskgrupper och skulle trogligtvis inte överleva Corona trots att jag är ung och inte ser sjuk ut.
   Jag har akut behov av tandvård sedan februari men har inte kunnat gå till tandläkaren pågrund av smittorisken i Stockholm då det inte är någon lockdown här. Hade de varit lockdown hade jag kanske vågat gå, men då alla lever som vanligt tvingas jag sitta i total isolering och lida fysiskt pga av detta.
   Att inte kunna umgås med vänner är inget lidande eller jobbigt, det jobbiga är att ha akuta hälsoproblem men inte kunna söka vård pga av risken att man då drabbas och dör.
   Jag försöker tänka på alla med cancer och hur synd de är om dom som pågår behandlingar just nu. Förösker tänka på alla som ligger inlagda för andra sjukdomar.

   Blir så himla trött på alla som gnäller om att de saknar kompisar eller familj och att livet inte är som vanligt. Tänk er själva om ni vore i flera riskgrupper hur livet då skulle varit för er….

   Svara

    Lider med dig! Hoppas du får en helt ok påsk ändå 🙂

    Svara

  Man måste älska dessa motstridiga uppgifter.

  Tegnell: vi ser en utplaning och att smittan är på väg att flytta från Stockholm ut i landet.
  Sjukhusen: vi behöver kravallpolis för att hantera uppretade klaner när vårdplatserna tar slut.

  Crazy times…

  Svara

   Kaozfolk gonna kaoza …

   Svara

   Det var vårdpkatsbrist innan Corona det är ju inte bara coronamittade som ligger på sjukhus.

   Svara

   Det är ju bara förberedelse utifall att det skulle behövas. Du skall icke sprida fake news.

   Svara

    Jag sprider inga fake news.
    Det är ju exakt de förberedelserna jag menar?! Man vill ha/anser sig behöva kravallpoliser.

    ”Insatsen startar på torsdag och kommer pågå tills vidare” enligt Aftonbladet

    Svara

     Vi har behövt använda väktare för att skydda oss mot förbannade patienter och anhöriga sedan minst 2010 när jag tog min examen…

     Med tanke på hur människor som är rädda beter sig lär behovet vara än större idag och behöver alltså inte handla om att det eg är sjukvården det är fel på, eller att hela landet går under utan om att människor idag är mer rädda och beter sig mer som arslen än tidigare.

     Svara

   Uppfattar det som att det är en utplaning i antal fall, inte antal dödsfall. Många blir inlagda ganska sent under sjukdomen och kräver långa vårdtider. Dvs både en fördröjning av sjukhusvårdade jämfört med diagnostisering av inlagda och en akumulering av inlagda.

   Svara

  Jag har troligtvis Corona nu. Svårt att veta till 100% eftersom man inte får testa men läkarna tror det. Har ingen hosta men hade feber i slutet på förra veckan 38,1 bara.

  Gör ont i ryggen och ibland i bröstet. Känns tungt på ett sätt att andas fast jag inte har andningsproblem direkt, det är som när man vill öppna fönstret för att få syre för luften är så dålig.

  Började med svag feber, ingen hosta och lite halsont. Hade det inte varit Corona-tider hade jag lätt tagit en alvedon och kört på och gått till jobbet som vanligt. Kan förstå att smittan sprids då man inte känner sig sjuk direkt. En sak jag reflekterat över, finns massor av smittade i hela världen, men ändå är det så svårt att googla upp hur symptomen känns? Tycker det är konstigt. Har känt som en kall känsla i bröstet ibland redan innan jag blev sjuk. Som om man tränat på vintern. Har även haft ringande tinnitusljud i öronen. Inte hittat något om det när jag googlat. Nu är jag bara sjukttrött trots att jag inte har feber. Försöker ta en dag i taget och hålla mig lugn. Någon annan som sitter i samma sits som mig och känner igen sig?

  Svara

   Sitter i samma sits! Inte pratat med någon läkare men har varit dödstrött i 3 dagar nu (trodde det var pollen, kan ju vara det också men verkligen jätte trött) har ont i ryggen och värk i hela kroppen, lite hjärtklappning (som om jag skulle ha druckit för mycket kaffe) lite yr, halsont och en jääääkla huvudvärk! Är frusen med som kommer i intervaller typ… Är nojjig över att de e Corona, kommer antagligen gå fint eftersom jag e ung o frisk men har endå en jävla dödsångest eftersom jag har två barn också! Hur har du varit i kontakt med läkarna? Via app?

   Svara

    Jag ringde 1177 och har varit i kontakt med vårdcentralen. Min läkare där råder mig bara till att ta det lugnt och återkomma om det blir värre. Tycker det är läskigt med andningen ibland men annars försöker jag bara ta det lugnt. Har också barn, inte så lätt att ta det lugnt när två klättrar på en. Stress och rädsla påverkar ju andningen med så får verkligen anstränga mig för att inte få panik. Försöker aktivt tänka på det hela tiden. Andas. Ta det lugnt. En timme i taget. Läkarna sa att det är bra att jag är ung och frisk i övrigt. Verkar väldigt lugna.

    Jag hade frossa någon dag innan. Men inte kännt mig yr. Lite huvudvärk på morgonen men det har jag ofta.

    De råden jag fick idag var att dricka mycket, ha fönstren öppna även när jag sover så det kommer in frisk luft och att ligga högt, bulla upp med kuddar, och vila.

    Hoppas du har någon som kan hjälpa dig med barnen. Och ta det lugnt! Skräm inte upp dig av media. Lita på kroppen och ring 1177 om du blir orolig. De har lugnat mig bra. Har ringt dom 3 gånger senaste veckan och de har svarat direkt.

    Svara

     Tack ❤️
     Hoppas du kryar på dig snabbt!

     Svara

      Du med!!

      Svara

       Åh, måste säga att det var skönt att läsa era inlägg! Gick in in i spåret pga misstänker att jag har corona, men var rädd att inläggen skulle spä på min tidvisa dödsångest..men känns positivt att läsa era inlägg! Hur länge har du AnonymG varit sjuk? Jag har varit hemma en vecka nu: ingen feber, ingen egentlig trötthet, lite snuva, lite hosta, lite slemmig hals men samtidigt ibland torr hals, lite öm över rygg och bröstkorg och ingen lukt/smak. Tycker typ att det är inhumant att man inte kan få testa sig, ovissheten är det värsta för mig just nu. Men jag förstår ju såklart vårdens prio och skulle aldrig kräva ett test. Undrar dock om alla privvade politiker förstår vilket lidande det är för många att inte få veta? Den dagen de blir sjuka kommer de ju serveras det bästa möjliga test på bara några sekunder..

       Ta hand om er och krya på er!

       Svara

   Upplever också att symptomen varierar väldigt. Misstänker att jag och min familj hade Corona för sex veckor sedan. Symptomen vi hade (alla fick inte samma symptom, det varierade lite) var: feber runt 38-38,5, huvudvärk, hjärtklappning, värk i muskler/leder, extrem trötthet, ont i halsen, rinnande/svidande ögon, illamående, kräkning, diarré, hosta och rinnsnuva mot slutet. För min del har hostan varat flera veckor och jag var också den som blev mest sjuk, under de tre första dagarna orkade jag inte ens vara uppe. Hostan har lagt sig men nu har jag bihåleinflammation istället. Ett av barnen tappade dessutom hörseln på ena örat (pga vätska i örat) i slutet av infektionen. Tog nog en vecka eller två innan hörseln var helt tillbaka.

   Svara

    Hur länge var din familj sjuk? Hur länge har du varit sjuk och är alla andra friska nu? Sorry för frågebatteri, men tycker det är så himla jobbigt att inte veta något just nu

    Svara

     Barnen blev friska rätt snabbt, Var sjuka 5-7 dagar. Pappan var den som blev sjuk sist av alla och där var det mer utdraget- först lite febrig och sedan extremt ont i halsen flera dagar. Jag har hostat totalt i 6 veckor, har äntligen börjat lägga sig. Självklart vet vi inte (än) om det är Corona vi haft, men jag tycker mycket talar för det. Särskilt med tanke på att ett av barnen och jag fick hjärtklappning, det är tydligen ett symptom och särskilt barn kan ha det enligt statistik från Kina.

     Svara

      Tack snälla för svar! Hoppas det fortsätter gå åt rätt håll för dig och att ni får vara friska i familjen nu 🙂

      Svara

    Låter som säsongsinfluensan.

    Svara

     Den är jag vaccinerad mot…

     Svara

   Men suck…vill alla ha, eller stoltsera med att de ”Kanske” haft Corona?
   Det är influensatider = Hosta, huvudvärk, ont i kroppen osv.
   Det kan lika gärna vara det. Det är det som gör det svårt att veta hur många som är sjuka. Speciellt när folk sätter egna diagnoser.

   Oavsett vad man har för sjukdom får man ju ta det lugnt och kurera sig hemma och blir det akut söker man hjälp. Svårare än så är det inte.
   Känns som ngn massrädsla bland vissa här.

   Svara

  Jobbar i hemtjänst och en vi går till har bekräftad covid-19 och är inlagd. Vi fick det bekräftat idag! Jag var där hela helgen med nära patientkontakt. Våran chef säger att vi borde vara hemma men vi ”får” inte pga brist på personal. Är rädd för att ha blivit smittad och för att smitta andra nu.

  Svara

   Om du tvättar händerna och låter bli att nysa på folk så kan du fortsätta jobba så länge du inte känner dig sjuk själv

   Svara

    Fast är det så klokt om man är hyffsat säker på att man blivit smittad?

    Svara

     ”Hyffsat säker”? Det blir man först när man vet att man hånglat med patienten. Eller när man börjar få symptom.
     I det här läget är man bara nojig över att ha blivit smittad.

     Svara

      Fast nej! Patienten i fråga har hostat på mig och jag har borstat tänder och det skvätter. I det läget är det nästan konstigt om jag inte blivit smittad. Vi får inte testa oss heller som det ser ut nu. Och symtom har inte kommit än, vissa får inte ens symtom.

      Svara

       Har du inte symptom är risken extremt liten att du smittar andra. Så, så länge du tvättar händerna noggrant och låter bli att nysa direkt på patienterna kan du lugnt jobba vidare.

       Svara

        Har börjat utveckla lätta symtom och är orolig då vi inte får testa oss.

        Svara

         Dessa ”lätta symptom” är garanterat något du känner bara för att du går omkring och oroar dig extremt mycket. Tvätta händerna och låt bli att nys på folk bara

         Svara

          Gode gud (är inte samma person som ovan) men det finns ju massvis med indikationer på att du är smittsam innan symptom om du ens får symptom. Sluta uttala dig tvärsakert eller ge folk råd, finns inte studier klara än så ingen vet.

          Svara

  Läste (dock på aftonbladet…) att polisen börjar övervaka sjukhus i Sthlm med start imorgon. Om vårdplatserna tar slut kan det bli stökigt. Kan det verkligen stämma?

  Svara

   Klart Helge går bärsärk när Ulla-Britta inte får en vårdplats. Svenska pensionärer har alltid hållit på så.

   Svara

    🤣🤣🤣🤣

    Svara

   Inte osannolikt. Min bror jobbar som vakt utanför Östra i Göteborg. Tänk dig då hur läget är Stockholm.

   Svara

   Ja det kan jag tänka mig. Det görs ju bedömningar i kommunerna nu om vilka som ska få en vårdplats.

   Svara

   Varför skulle det inte stämma?

   Svara

   Självklart? Tror du folk kommer låta sina anhöriga dö i plågor utan att göra väsen av sig?

   Svara

   Ja det kan stämma. Både patienter och deras anhöriga kan vara fruktansvärt aggressiva.

   Svara

  WTF!!MF!!!
  Jag förväntar mig inga applåder!
  Jag arbetar inom inom vården
  ”In the frontline,hun”
  Men jag är tacksam för det är de sätt övriga människor kan visa uppskattning
  Genom applåder
  Det är en liten gest men mkt uppskattad!
  Vi tar hand om din mamma ,syster ,barn,farmor mm
  Vi hör alla vårat bästa efter de resurser vi har fått!!
  Tack till all personal inom vård och omsorg❤️
  Tack till er alla andra som har förståelse och hjälper till❤️

  Svara

  Någon som är rädd o har dödsångest? Även friska har dött så är jätterädd plus att ja känner mig febrig😭

  Svara

   +1!

   Svara

   Njae inte direkt. Om jag dör så dör jag kan inte göra så mycket åt det. Men är väldigt orolig för mina anhöriga.

   Svara

   Samma här.

   Svara

   Är det någon som har hört något om det finns någon spridning på skolor och förskolor? Borde man inte ha hört mer om det om det var en stor spridning?

   Svara

    Tror inte det. Barn verkar ju hantera smittan bäst av alla så de testas väl inte. Tror inte det finns så många andra länder där förskolan är öppen pga risken för smittspridning.

    Svara

     Men hur hanterar personalen det? Ingen som tänker på det.

     Svara

    Det skulle de aldrig erkänna om det var så. De testar inte barn.

    Svara

    Man vet inte alls iom att man inte testar barn på förskola. Men rimligtvis borde det ju ske spridning där.

    Svara

     Barn som skulle hamna på sjukhus med Coronaliknande symtom skulle testats precis som vuxna. att barn inte skulle testas är ju inte sant.

     Svara

      Ja, men barn hanterar corona bäst och sannolikheten att de hamnar på sjukhus och testas är därför minst. Det innebär tyvärr inte att de inte sprider smitta.

      Svara

   Brukar inte vara det men att ha svårt att andas är inte lockande oavsett om man dör eller inte. De söver ju ner folk för att det blir så obehagligt för dem.

   Svara

   Jag har haft 38+ graders feber i 12 dagar nu. Är helt slut och det känns som om det aldrig kommer att gå över. Har tokmkt ångest på kvällarna. Läste nyss att nån hade haft så i 3.5 vecka, så halvvägs…😷😑

   Svara

    Kämpa på ❤️❤️

    Svara

  Hur gör ni som dejtar under pandemin? Jag har pratat med en kille i två månader och vi har nu träffats 4 ggr, alltid tagit en promenad eller en kaffe ute. Fattar att det är dumt att hångla runt i dagsläget men jag gillar honom så mycket och vill bara slänga mig över honom. Jag är seriöst rädd för att tappa en potentiellt framtida partner om det inte blir något hångel på flera månader eller hur länge detta fortgår. Hur hade ni tänkt?

  Svara

   Hur hade du gjort om han redan va din kille?😉

   Svara

   Tufft läge! Ta tempen på honom innan i smyg

   Svara

   Hångla på va fan!
   Så länge han inte har några symptom är det fritt fram 😉

   Svara

   Detta är ett ypperligt tillfälle att lära känna en person innan man slänger in sex eller hångel i bilden och då får så kallat clouded judgement pågrund av attraktion och sexuell kemi. Lär känna varandra på riktigt istället. Jag hånglar aldrig med killar jag bara träffat i några veckor ens kunna Corona. Jag vill lära känna killen innan jag byter saliv med honom.

   Prata i telefon, ta promenader och ha något att se fram emot 😉

   Svara

  Har ni läst om kopplingen mellan covid19 och 5G? Oavsett vad man tycker, det är Otroligt läskigt att alla artiklar och youtube video’s blir censurad om ämnet. Varför då? Om det finns ingen koppling, vad är problemet? Varför sätts upp 5G master utan att folk ens vet de är? Vad händer med yttrandefrihet?
  Tänker också på de som bor utomlands.. de frågor ingenting, bara acceptera allt som de bli tillsagda. Till exempel, i Stor Britannien får man går ut och motionera sig en gång om dagen, varför inte flera gånger om man håller avstånd? På vissa platser i Grekland man måste vara hemma innan klockan 20, varför? Vad gör det för skillnad mot spridningen?
  Telefon bolag tracka vart folk är, finns data i media och på google. Är det verkligen nödvändigt? Vart går gränsen? Samma data används av polisen i stor britannien för att upptäcka en folksamling av 6 personer som firade någons 18 årsdagen.
  När ska folk börjar ställa frågor.:..vart är vi på väg?

  Svara

   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   Svara

   Vad menar du med att det sätts upp 5G-master utan att någon vet det? Är det annorlunda än när de drar någon annan sorts ledning eller sätter upp en mast?

   Svara

    Titta på intervjun, det förklara väldigt mycket.
    Ger den en chans och skriv dina åsikter, första timmen är viktigaste och är på engelska.
    https://www.bitchute.com/video/H4W7FwBy0Ukh/

    Svara

     Videon 👆är till The Real Hmm
     Mvh Sara

     Svara

      Tack så väldigt mycket för länken. Nu är jag bara en anonym på nätet men jag kan ändå garantera dig att av det jag hörde på klippet, lyssnade tyvärr inte på hela två timmarna, så var inget av det sant. Jag lovar.

      Sköt om dig! 💚

      Svara

    Ja, eftersom det finns redan ett motstånd (från de som är oroliga för strålningen). Strålningen är så mycket högre än 3G och även 4G. Det ska används för mycket i framtiden, till exempel för att styra fordon.
    Det har nämndes i media i Sverige i dec 2019. I stor Britannien till exempel de brinner ner masterna för de säger de orsaker ohälsan. (Det är där covid19 kopplingen kommer in, gissa vart 5G började…..).

    Svara

    Svara

   Den här tjejen kan nog vara något för dig:

   https://www.youtube.com/watch?v=cHiYhUuiaRw

   Lycka till!

   Svara

   🤣🤣🤣

   Svara

   Foliehatten på..

   Svara

    Strålskyddsmyndigheten jobbar ständigt för tat utreda hur strålingen påverkar människorna, då 3G visade på ökade cancerfall. Som exempel för att nämna något.

    5G har man inte hunnit utreda än men dock krävt att folk själva skall få bestämma om masterna skall sättas upp i närheten av deras bostadshus då strålningen har högre halter än exempelvis 3G. Detta har man ignorerat och således börjat sätta upp master på taket på folks bostadshus, nära arbetsplatser etc och startat igång 5G nätet runt om i världen i början på året och släppt igång mer och mer.

    Jag har själv skrivit ett arbete om den by i England där vartannan kvinna drabbades av Bröstcancer inom en period på 5 år frn det att de satte upp 3G mast mitt i byn.
    Detta har de fått rätt i och fått upprättelse i domstol. Den masten sades inte vara ngn fara.
    Det finns en dokumentär också om detta fall.
    5G är utrett alldeles för lite men något som ansvariga vill puscha igång och därför säger man bara att det är ofarligt och så nöjer sig folk med det då man vill ha snabb surf.
    Man har en stor tilltro till myndigheter ” de skulle inte sätta upp det om det var farligt”. men så är det inte.

    Det har lagts förslag om att det skall vara förbjudet att sätta upp 5G master nära skolor och daghem, men vad som hänt med det vet jag inte.

    Men det har i allafall startats igång och det är inte bara ”foliehattar” som reagerar. Allt beror på hur påläst man är, och om man köper allt som myndigheterna säger rakt av.
    Att du inte ska ha mobilen i samma rum som du sover i är allmänt känt, ändå har nästan alla unga det. Att Routern bör vara avstängd på natten i hela huset för att minska strålningen är också ganska känt, men ändå stänger få av den.
    Folk rycker på axlarna och kallar då folk som informerar om detta för just foliehattar.

    Trist.

    Strålskyddsmyndigheten är en jättebra sida att läsa mer på, även strålskyddsstifelsen.

    Svara

     Sara som skrev orginalinlägget verkar tro att 5G har orsakat Coronaepidemin. Absolut att det finns forskning som visar att starka elektromagnetiska fält har negativa effekter på hälsan. Men den som påstår att virus sprids genom strålning har faktiskt foliehatten på!

     Svara

      Behöver man inte ha, utan att man har läst information som man anser är övertygande.
      Då brukar jag be om att få ta del av samma information och själv skapa mig en uppfattning istället för att direkt påstå det.
      Även om det verkar konstigt.
      Det är ju väldigt många som drar en koppling kring detta och läser man argumenten är en del galna men en hel del ganska intressanta.

      Svara

   Är även jorden platt?

   Svara

   Jag har hört att 5G är så farligt att det faktiskt dödar Covid-19-viruset. Men det här är så skithemligt att inte ens 5G-antagonisterna fått tag på den infon ännu. Det är ett superhemligt labb utanför Vetlanda som gjort testerna. Vänta bara och kom ihåg var ni läste det först.
   (I lägger kan innehålla spår av ironi, säger inte vilka spår)

   Svara

  Jag råkade nysa någon i ansiktet idag. Det var dessutom en sådan där nojjig person som hade ansiktsmask på sig.
  Så fruktansvärt pinsamt. Varför händer sådant bara mig??

  Svara

   🤷🏼‍♀️

   Svara

   Nojjig person? Låt mig göra något jäkligt tydligt, de flesta som bär mask är riskgrupper, nedsatta immunförsvar, cancersjuka, multisjuka, lungsjuka, astmatiker.

   Jag har både genetisk immunbrist och astma och jag bar mask på trånga platser redan innan Corona.
   Sluta håna folk med mask det är INTE nojiga människor som ni tror, de är i 9 av 10 fall personer som tillhör riskgrupper

   Svara

    Men tagga ner lite. Det är inget negativt att vara nojig och det är inte att håna. Det är ganska självklart att man är orolig och nojjar för att bli smittad om man tillhör en riskgrupp.
    Jag själv är lite orolig eftersom jag inte vet om jag skulle våga åka in till ett sjukhus ifall det är så att jag i år skulle behöva syrgas pga pollenallergin (har hänt tidigare år).

    Svara

  Har du pratat med honom om det? Det kan nog vara en god idé! Och sålänge ni båda tar det försiktigt och är symptomfria så skulle jag anse att det är ok att ses, sålänge ni båda känner lika.

  Svara

  gillar ni anders Tegnell? jag gillar honom

  Svara

   Nej inte speciellt. Lyssnar väl på honom men är ingen favorit.

   Svara

   Gillar och gillar. Tror att han verkligen besitter djup kunskap men tyvärr framstår han som luddig och otydlig, väldigt svamlig och många märkliga uttalanden. Tror att de hade vunnit mycket på att låta ta Anders Wallensten, biträdande statsepidemiolog, vara ansiktet utåt istället. Han är mer förtroendeingivande.

   Svara

   Verkligen inte. Gillar inte hur han ljuger i utländsk media där han hävdar att alla svenskar följer direktiven.

   Svara

  Ja, eftersom det finns redan ett motstånd (från de som är oroliga för strålningen). Strålningen är så mycket högre än 3G och även 4G. Det ska används för mycket i framtiden, till exempel för att styra fordon.
  Det har nämndes i media i Sverige i dec 2019. I stor Britannien till exempel de brinner ner masterna för de säger de orsaker ohälsan. (Det är där covid19 kopplingen kommer in, gissa vart 5G började…..).

  Svara

  Jag är så orolig för mina föräldrar. Båda ganska nyligen fyllda sextio. Inga underliggande sjukdomar, men ändå.. Lider så med alla som förlorat någon. Jag hoppas verkligen att detta är över snart!
  Ta hand om er och var rädda om er där ute!

  Svara

  Hur pratar ni med era barn om corona?

  Allt för ofta (och speciellt nu senaste veckan med påsklov) har jag mött grupper (3-5 pers) med skolbarn inne i matvaruaffären. De håller inte avstånd varken mot varandra eller mot övriga och de både nyser och hostar rakt ut. Pratar inte skola/föräldrar med barnen om att visa hänsyn?

  Dessutom, mötte föräldrar i affären med småbarn som också sprang runt. De satt på den där kanten där man packar i kassen och tog på alla (och allas) saker som kom på bandet – ingen förälder sa till. Reagerar på det i icke-corona tider, men just nu känns det väl som att man visar lite extra hänsyn. Är verkligen bortom min förståelse.

  Svara

   Mina barn (6 och 10 år) får inte följa med och handla just nu. Vi går inte i klädbutiker osv heller. Påminner dem om att hålla avstånd till andra när vi är ute. De går i skolan och den äldsta får träffa kompisar (inte stora gäng) ute i parken/närområdet. Det är en begränsad tid och detta känns rätt för oss, att visa hänsyn.

   Svara

   Jag säger alltid ifrån till barn som håller på så vid bandet. Vill inte hankladdiga barn händer på mina saker. ”Kan du gå ner jag behöver plats till min kasse” eller ”Du får flytta på dig.”. De lägger av på en gång.

   Svara

   Då ska du se de vuxna som plockar smågodis med HÄNDERNA!!!!

   Svara

  Blir galen på influensers som reser trots att FHM och regeringen är så tydliga med att man absolut inte ska resa. Joanna Fingal och nu Henrietta Fromholtz, så egoistiskt!

  Svara

   Något sådant har dock inte FHM sagt. Deras restriktioner är bara att man ska undvika att åka i rusningstrafik och försöka avstå från onödiga resor.

   Svara

    Nej. Vad är du för instängd typ? Regeringen avråder starkt till ALLA resor inom Sverige samt utomlands. Regeringen, folkhälsomyndigheten och till och med kungen bad alla att låta bli att resa under påsken. Sluta sprid felaktig information.

    Svara

     Det är inte felaktig information! Det kommer direkt från FHMs publikation och officiella rekommendationer.
     Där skriver de: Undvik rusningstrafik och försök avstå från onödiga resor. Med onödiga resor menas semesterresor, inte resor till familj.

     Svara

      Jo det är onödiga resor…

      Svara

      Om det får dig att må bättre, så kan du fortsätta intala dig själv det. Vi andra fattar att hälsa på familjen tyvärr inte ingår i nödvändiga resor. Sorgligt att inte alla tar sitt ansvar, vi är många som saknar våra familjer så att det gör ont, men vi väljer ändå att göra det enda rätta och stannar hemma.

      Svara

      Har du missat hela debatten senaste två veckorna? Resor till familj är onödiga om de inte är av absolut akut karaktär, typ din bror behöver mediciner för att överleva som bara du kan fixa.

      Svara

    Du skämtar va? Deras budskap är ju övertydligt, res inte i påsk om det inte är absolut nödvändigt.

    Svara

  Du skämtar va? Deras budskap är ju övertydligt, res inte i påsk om det inte är absolut nödvändigt.

  Svara

  Tycker det ser ut som att många inte följt med i lektionerna om hur ett virus smittar. Hur tror ni att viruset kom till Sverige och varför tror ni så många har blivit smittade just i Stockholm? Vad har ni själv för lösning på hur detta virus ska stoppas? Hur många av er har en äldre nära släkting som har dött?

  Svara

   Viruset kommer inte att kunna stoppas. Det man vill är att sakna ner spridningen så att vården hinner med.
   Har en pappa som är allvarligt sjuk i corona nu och ligger nersövd. Men han är inte så gammal.

   Svara

   Tror viruset kom i januari med alla direkt flygen från kina, bland annat planet från wuhan som landade 24e januari….
   det var inte kontroller på flygplatserna och dagliga flyg från kina hela februari också

   Svara

  Min man är sjuk, inne på dag 13 snart och han har i stort sätt omvärderat sitt liv totalt.
  Tidigare har pengar varit ”målet” men under den här tiden har han kommit underfund med att familjen är viktigast, att ha nära och kära faktiskt nära och att stort hus inte gjorde någon lyckligare.
  Han vill typ sälja huset, köpa en stuga i skogen vid vattnet, vara självförsörjande till större delen osv.
  Vilket är fine för mig! Jag är inte materialistisk av mig.

  Har ni omvärderat era liv på något sätt under den här smittan?

  Svara

   Jag har alltid levt med båda fötterna på jorden, inte brytt mig om status & prylar, så jag är närmast förstärkt i min livsfilosofi. Men grattis till maken, bättre sent än aldrig …

   Svara

  Intressant kommentar på FB:

  Hoppsan. Viruset var tydligen dubbelt så smittsamt som man först hade trott…

  https://thinkpol.ca/2020/04/08/covid-19-twice-contagious-previously-thought/

  R0 ligger på 5.7 enligt senaste studien.
  Det ställer alla modeller på ända.

  Hur tacklar man då en sådan smitta?

  “However, when 20% of transmission is driven by unidentified infected persons, high levels of social distancing efforts will be needed to contain the virus (Figure 6), highlighting the importance of early and effective surveillance, contact tracing, and quarantine.”

  Nämen se där. Precis dom tre sakerna som Sverige INTE gör…

  Svara

   Inte alla modeller. Det var en tidig som publicerades (tror det var i JAMA) där de uppskattade det till ca 4-7. Minns inte exakta siffrorna, tror det var typ 4.7-6.4.

   Svara

  Mår inte bra, kan inte sova längre…
  Vill inte dö ensam. Jag känner mig som den enda människan som inte vill vara ensam. Igår var allt bra…. Nu samma sak igen. Började fantisera om livet, sommarstuga, vatten, bada. Det är som det är tänker jag ibland. Finns inget.

  Svara

   ❤️ finns här, jag hör dig. Imorgon när du går och lägger dig – sätt på denna video. https://youtu.be/s01nuhufIG4

   För mig går inte att fortsätta låta tankarna storma runt samtidigt. Efter en stund av tittandes på sånna mysiga filmer somnar jag lättare med ro 🙏

   Svara

  Lyssna på talböcker vid läggdags, det finns både bra feelgoodromaner och avslappningsböcker. Det kan skingra tankarna.
  Skypa med familj och vänner om du kan.
  Du är inte ensam, och kanske kan du göra det du drömmer om snart❤

  Svara

  Folk verkar inte förstå. Jag bor norr om Sthlm och igår var det mer folk än aldrig förr på det lilla torget, ute och inne på caféer/restauranger. Folk som hängde runt i grupp och när man möter dem stryker de en längs ryggen extra nära. Är det någon försenad tonårstrots hos alla invånare eller vad är grejen? Ja, det är sol och fint ute men det betyder ju inte att man ska tappa hela sansen.

  Svara

   Tillägg: vad är liksom viktigast, att caféerna överlever eller att fler folk blir sjuka och dör?

   Svara

  Lever, bor och jobbar i Finland. Inom vården. Förundrar mig över kurvorna i dom nordiska länderna: Fin, Nor och Dan har typ samma politik gentemot covid-19. Sverige…? Vad händer?

  Svara

  Om du inte har symtom kan du jobba som vanligt, enligt folkhälsomyndighetens rekommendationer. För ca en vecka sen
  vakade jag över en bekräftat Corona-smittad släkting i flera timmar, utan skydd (sista timmarna innan hon dog). Ringde till linjen som ger råd kring Corona och berättade hur det låg till och de sa att om jag inte hade symtom kunde jag jobba. Valde själv att sjuka mig i 2 dagar efteråt då jag själv jobbar inom vården, trots att jag ej hade symtom. Fick symtom igår, 8 dagar efter att jag var med min släkting. Kan förstås ha exponerats för smittan efteråt men mest troligt blev jag smittad av min släkting. Gick hem från jobbet så fort jag kände symtom, i mitt fall lätt rinnsnuva som jag i vanliga fall aldrig hade gått hem för. Timmarna efteråt fick jag huvudvärk och lite ont i luftvägarna.

  Svara

   Oj, den skulle hamna som svar men blev en egen kommentar? Inte så teknisk 😂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.