ÖPPET SPÅR

 

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

DET KOMMER KOMMA ÖPPET SPÅR UNDER HELA PÅSKEN FRÅN SKÄRTORSDAG TILL PÅSKDAGEN (OCH EVENTUELLT ANNANDAG PÅSK) DÅ NI ÄR MÅNGA SOM ÖNSKAT DET.

128 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Heej!

  Svara

   Hej hej 🙂 allt bra?

   Svara

  Hur firar ni påsken iår?

  Svara

   Hemma med maken. Några ägghalvor och lite sill. Påsk är ändå påsk, så lite god mat lär man ju ha åtminstone. Annars hoppas jag att vi kan möta upp mina svärföräldrar och grilla lite ute, lättare att hålla avstånd då.

   Svara

    Låter mysigt ändå ❤️

    Svara

   Bara jag som ej firar påsk? Aldrig gjort det i min familj. Verkar mysigt!

   Svara

    Påsk är bästa högtiden, tycker jag. Man är ledig några dagar i sträck och det är inte samma ’krav’ som på jul (jag älskar för övrigt jul).
    Barnen klär ut sig, man letats efter påskägg och kanske träffar familj eller vänner någon av dagarna. Sen njuter man bara av ledigheten och har man tur (som nu) är det fint väder och man är ute mycket.

    Svara

    Som liten firade min familj inte påsk eftersom föräldrarna jobbade men som gott vuxen har jag börjat uppskatta både pynt och god mat. Lite dåligt samvete att jag likt mina föräldrar jobbade mycket på påsk och inte gav mitt barn den traditionen.
    Fast det är som sagt inte försent att starta när man blir stor:)

    Svara

   I sängen med ett antal böcker jag har längtat efter att få läsa.

   Svara

   Firar inte påsk. Bara skönt med extra lediga dagar.

   Svara

   Ebba frågade.

   Svara

   Ebba frågade…

   Svara

   I morgon bitti sätter vi igång och renoverar bottenvåningen på vårt hus! Äntligen!

   Svara

   Nice 👍🏻

   Svara

  Min katt skriker väldigt mycket. Hur gör jag för att få tyst på honom? Maffiametoder?

  Svara

   Stimulering och aktivering. Eller skaffade du bara katt för att ha något att titta på ibland? Du får väl vara lite mer lyhörd och ta reda på vad den vill

   Svara

    Har haft katter i nästan hela mitt liv och det är inte direkt så att jag ignorerar honom. Jag leker med honom och aktiverar honom med sån där hjärngympabräde för katter varenda dag och ofta så får han slut på energi. Jag gosar med honom och försöker förstå men det är just vissa stunder på dagen som han bara går runt och skriker. Gärna pisstidigt på morgonen också.

    Svara

     Pisstidigt på morgonen skriker min katt efter mat. Så fort han hör att någon vänder sig i sängen anser han att det är morgon och frukost 😬😬

     Svara

      Svarar mig själv; min katt är utekatt på landet, käkar möss o hela faderullan. Likförbannat ska han ha upp oss på morgonen för att få ”blötmat”. (Han har fri tillgång till torrfoder). Med det sagt; katten behöver inte må dåligt/vara missnöjd för att den jamar, möjligtvis bortskämd.

      Svara

       Det tar ca 3 dagar av konsekvens att lära in ett nytt beteende hos en katt, tänkvärt.

       Svara

       Drömmen att få flytta ut på landet med mina katter!! Så avis på dig! Men en vacker dag… 🙂

       Svara

     Sh, du menar tiden på dygnet då de naturligt vill jaga och äta? Ge middag vid 23 efter lekstund så ska du se att katten sover längre. Om inte gå upp och ge frukost och somna om. Om du är lat skaffa en foderautomat som ger mat vid den tiden jamandet börjar. Not rocket science. Men biologi.

     Svara

     Låter som att bara för att man haft katt hela sitt liv så betyder det inte att man lärt sig något eller ens vet något om dess etologi. Tragiskt fan. Stackars katt.

     Svara

      Ja, stackars katt som får mat, blir lekt med, får gos när som helst, blir borstad och får all jävla kärlek jag kan ge. Det är så. Jävla. Synd. Om. Honom. Kanske därför han går runt och skriker?

      Svara

       Ja men det är väl dina attitydsproblem kattfan lider av skulle jag tro.

       Svara

   Är han kastrerad? Våran gick och skrek mycket, efter kastrationen noll! Annars rekommenderar jag en pingisboll storlek mindre, enda leksaken han inte tröttnat på och kan hålla på i timmar.

   Svara

    Han är kastrerad men min man tror att han skriker för att han vill ha uppmärksamhet. Inte jätte populärt på morgonen men han är en väldigt nöjd katt överlag. Sen skriker han inte dygnet runt, som tur är.

    Svara

     Borstar du hans tänder? Annars kan den skrika pga ont pga tandsten.

     Svara

   Älskar att min katt ”pratar”… Han kanske inte går runt o skriker hela tiden. Men ofta när han vill något, leka, mat eller bara uppmärksamhet. Mjauar när han kommer in i rummet jag är i. Svarar när jag pratar med han. ❤️

   Svara

    Mm mina med, och är man bara intresserad så fattar man ju snart vad dom vill. Har 1 katt som låter gnällig som fan, när han vill bli borstad. Verkligen missnöjd och deppig och sen börjar han kurra direkt när borsten kommer fram, lägger sig på rygg och älskar livet. Så jag antar att han bara försöker låta som en människa och förklara exakt vad han vill. Funkar ju!

    Svara

   Har 5 katter och blir aldrig väckt av dom! Men så fort jag vaknar kommer alla och ska gosa, se till att ge go mat på kvällen och ha torrfoder alltid framme så ska du se att det löser sig 😊

   Svara

   Ha i åtanke att katter inte jamar åt varann, det är med oss människor de jamar för att få vår uppmärksamhet. Vi läser ju inte deras signaler lika lätt som andra katter.

   Så försök fundera på när han började jama. Förändrades något i samband med det? Har något annat förändrats? Du kanske? Hemförhållanden? Ny sand eller mat? Har du börjat eller slutat med något katten är van vid?
   Är katten frisk? Är katten van vid annat kattsällskap som kanske försvunnit (gått bort)?
   Ofta beror deras beteende på vårat beteende. Det krävs lite detektivarbete och att man tänker ur kattens perspektiv.
   Lycka till ❤️😃

   Svara

  Filmtips: ”Under körsbärsträden” SVT2 kl. 21:45 ikväll, rörande drama från Japan.

  Svara

   Har sett den! Så fin ❤

   Svara

  Idag bakade jag toscakaka!

  Svara

   Så himla gott! Vilket recept använde du dig av?

   Svara

    Birgitta Rasmussens recept 🙂 hon som är jury i Hela Sverige bakar!

    Svara

     Jag har bakat toscakaka i hela Sverige bakar-tältet, minsann. Birgitta är bäst 🥰

     Svara

  Jag ska flytta min vigseln utomhus och letar efter en jacka att ha över brudklänningen. Är det nån som har tips på nån snygg jacka?

  Svara

   När jag gifte mig var det stundvis kallt, jag hade köpt en kofta från odd molly, de är väldigt fina och romantiska tycker jag. Sen hade jag en vit bred sjal/poncho i ull över axlarna. Lite lager på lager. Tyckte det var svårt att hitta en tjusig jacka. Det var inget svar på din fråga men.. 😁 sorry

   Svara

   Du klarar dig utan jacka i en timma eller vad nu ett bröllop kan ta. Bor i norra norrbotten och det är varmt ute redan nu..

   Svara

  Varför tre ÖS?🤔

  Svara

   Så du har något att fråga om. Tihi 😉

   Svara

    😛

    Svara

    Den som inte frågar får heller inget veta😉

    Svara

  Har 5 katter och blir aldrig väckt av dom! Men så fort jag vaknar kommer alla och ska gosa, se till att ge go mat på kvällen och ha torrfoder alltid framme så ska du se att det löser sig 😊

  Svara

  Tanbyklara, vad är ert intryck av henne som influencer? Har ni lyssnat på hennes podd med Fanny Lyckman, vad tycker ni om den?

  Svara

   Tycker hon är lite för mycket. Men å andra sidan är det nog nåt hon är väldigt medveten om att folk tycker om henne och spelar på. Ibland rolig. Ibland jobbig

   Svara

   Jag tycker hon är skön! Kollar på henne på Youtube ibland och skrattar ofta rakt ut. Vet dock inte om jag skulle orka vara vän med henne, hon verkar väldigt på och mycket ibland. MEN å andra sidan kanske jag skulle behöva en sådan person i mitt liv, så varför inte egentligen. Helhetsintrycket är i alla fall att hon är fett rolig och skön! Verkar vara trygg i sig själv, vilket är härligt att se.

   Svara

   Är det hon som var ihop med hunken Sanny Dahlbeck?

   Svara

  När började ni köpa saker till bebis? Gravid i v. 22 och har köpt lite kläder hittills men börjar fundera på om vi ska börja köpa lite större saker, typ vagn och sånt, ganska snart för att sprida ut kostnaderna?! (Och för att det är kul…) Hur tänkte ni, när satte ni igång?

  Svara

   Köpte typ större saker i v 38 och satte ihop säng och sånt strax efter barnet hade anlänt. Kände inte alls något större behov eller längtan över att köpa saker innan dess.

   Svara

    Vi hade allt klart i v 30. Jag är sån som alltid vill ha allt färdigt i tid, i alla fall såna stora saker. Förlossningsväskan var packad v 32 och tur var det för i 35+6 kom han! Det sjuka var att bara två dagar innan så hade vi satt dit sängen för att se så det blev bra, haha.
    Det var väldigt skönt mentalt att vara förberedd i tid!

    Svara

   BebisEN

   Svara

   Om ni planerar köpa en ny vagn kan de ha rätt lång beställningstid, så det kan ni snart fundera på. Åtminstone åka till butik och provrulla för att bestämma vilken modell som passar er bäst. Finns också massor med begagnade i bra skick på tex blocket som kommer ut med jämna mellanrum. 😊

   Svara

    Man köper väl begagnat för miljöns skull?

    Svara

     Det ena utesluter inte det andra. Smålänningar är också miljömedvetna. Faktiskt.

     Svara

     Även för plånbokens om man inte har råd med annat

     Svara

     Jag köpte absolut ny till min första bebis som jag väntar nu 🥰

     Svara

     Även vid begagnad köp är det bra att provrulla vagn, kolla vilken modell som är av intresse osv.

     Svara

   Vagn i vecka 20 för då hittade vi den vi ville ha i bra begagnat skick.

   Allt annat i vecka 32-36. Kläder fick vi ärva av kusiner och kompisar så det fick vi i vecka 37.

   Svara

   Köp när du väl hittar något du känner att ni behöver. Graviditetsvecka spelar ingen roll.

   Svara

  Idag är det Pretty Woman kl 21 😍 älskar den!

  Svara

   Du verkar glad idag!

   Svara

    Du förklarade precis allt om dig.

    Svara

  Men stackars dig 😄 menar du alltså att någon tvingar in dig hit ibland?

  Svara

   Haha hur kan du tolka in det i TS? Nä men jag förstår vad TS menar. I mina kretsar anses det fult, dåligt, lite obildat och likställs med flashback. Nu på senare tid mår jag allt sämre av att gå in här p.g.a. Cs hånfulla ton, hånfulla svar och ickesvar, personer som kommenterar… Det känns lite som jag gjort något jag inte borde göra. Men ett beroende är ett beroende.

   Svara

  Ja det är ju inget man rekommenderar till folk man gillar, och inget man gärna avslöjar för sina fiender. Det här är ett ställe för folk som vill hata på framgångsrika kvinnor i sällskap av folk som tycker likadant.

  Svara

  Haha same! Något jag inte talar allt för högt om

  Svara

  Kommer ni köpa Camillas bok när/om den släpps? 😊

  Svara

   Haha betala för hennes skrivförmåga och vassa analys? Skämt eller?

   Svara

   Definitivt inte :p

   Svara

   Självklart.

   Svara

   Inte ens om det var en bilderbok av hennes knarkarkvart tror jag..

   Svara

   om du nu måste trolla, så gör det åtminstone lite bättre…

   Svara

   För att ingen annan kommer köpa den?

   Svara

  Är det värt att uppsöka psykologhjälp om man mår psykiskt dåligt av saker som har hänt i ens liv tidigare? Hjälper det verkligen?

  Svara

   Ja även om de hände i ens tidigare liv

   Svara

    Nej, är missnöjd. Vad göt det för skillnad för dig? Tror du glömde Caps lock dessutom…

    Svara

   Anonym: det kan ju vara så att du mår dåligt just på grund av det som hänt dig tidigare, men att du inte har bearbetat dessa händelser. Det är absolut värt det. Jag har via terapi bearbetat trauma från 80-talet och det är otroligt skönt att slippa må dåligt efter så många år. Lycka till!

   Svara

    Ja det är lite det jag menar! Att jag vet att jag mår dåligt pga det som har hänt och att min framtid ser ut på ett visst sätt pga det och det jag kan tänka är att hur ska en psykolog kunna hjälpa mig när den inte kan ändra på sånt som redan har hänt? Men då verkar det ju kanske vara värt ett försök!

    Svara

     En psykolog/terapeut kan, precis som du skriver, inte ändra på det som hänt men kan hjälpa dig med hur du ser på händelsen.

     Svara

   Absolut värt! Du kan i princip bara vinna på det (om inte terapeuten skulle vara ett rötägg men det förutsätter jag att 99% inte är).

   Oavsett vem det gäller och vad för problem man har så tror jag att alla skulle ha nytta av att prata ut ibland 🙂

   Svara

  Sluta löjla dig. Du är inte TRH

  Svara

   Det är löjligt att låtsats vara någon annan för att ge den personen dåligt rykte. I det här fallet, sämre rykte. Så frågan är ju vadfan du håller på med?

   Svara

    Okej wow tack för den ska gå å skära mig nu

    Svara

     Okej wow tack för den ska gå å skära mig nu

     Svara

      Okej wow tack för den ska gå å skära mig nu

      Svara

   *as*teri*xia är det du? Get a life

   Svara

  Det ör okej sålänge de FÅR blåmärken

  Svara

  Skulle aldrig erkänna att jag kommenterat och verkligen varit engagerad i Bellas liv tex. Men att jag läser skäms jag inte ett dugg över, precis som jag kan erkänna att jag ser på kardashians och sån skit ibland. En guilty pleasure bara.

  Svara

  Ska det vara kul att planera bröllop? Eller är det en hollywood-myt? Jag har inte kul alls. Så besviken på vissa vänner och allt runtomkring. Skulle vilja kidnappa min fästman och gifta mig utomlands men många skulle bli besvikna då…

  Svara

   Gå och lägg dig och ta en funderare över ditt liv. Något är fel.

   Svara

   Det är en myt. Det är bara stressigt, pressat och dyrt. Man velar mellan att göra det du vill, din blivande vill och vad man tror att gästerna förväntar sig. I slutändan så ska alla vara glada och tacksamma men sanningen att de sällan är 100% glada ändå. Många har väldigt mycket åsikter om bröllop.
   Vill inte vara pessimistisk, att gifta sig är ju fint. Men det ska vara på era villkor, så vill du ta din snubbe och dra så gör det 😊 ni gifter er för er egen skull inte för någon annan så varför ha ett visst bröllop för att någon annan förväntar sig det? 😊

   Svara

   Vi har aldrig tjafsat så mycket som när vi planerade bröllop. Stressigt, jobbigt och…stressigt 😛
   Jag tyckte inte det var ”värt” det egentligen, men min man hade en ganska tydlig och bestämd åsikt gällande bröllop.
   Jag ÄLSKAR att vara gift och kalla min favoritmänniska för make, men själva planeringen var ångestfylld och bröllopet var ganska stressigt och inte superkul. Jag var mest nervös och trött.

   Svara

   Nej tyckte inte var jättekul, mest stressigt. Och då var det ändå ett litet bröllop. Blev dock nöjd med dagen! Men känn efter, gift er själv om ni känner för det.

   Svara

   Jag har nog aldrig varit så stressad som innan vårt bröllop!! Men såhär långt efteråt var allt värt det:) Men ta in så mycket hjälp ni kan om det är möjligt för det ÄR mycket jobb med bröllop!

   Svara

   Ni som tycker det är stressigt och jobbigt, ni har för höga krav! Bröllop handlar om kärlek. Släpp kraven på planering och tänk mer på stämningen och gemenskapen.

   Svara

  Men snälla, tror du att du är rolig eller? Pinsamt.

  Svara

  Du kan sluta nu, vi är inte imponerade.

  Svara

  Vem är er kändis förälskelse just nu? 🤩

  Svara

   Jason Momoa 🤤🤤🤤🤤🤤

   Svara

   Harry Styles

   Svara

   Louis Tomlinson

   Svara

  Jag är öppen med att jag älskar skvaller. Mitt guilty pleasure 😅 Folk som tror att man inte skulle kunna vara utbildad/intelligent osv pga det är ute och cyklar…

  Svara

   Jaha, där försvann tråden jag svarade på, haha 😂

   Svara

  Tack för rensningen Camcam!🥰

  Svara

  Varför raderades tråden om hur det känns att läsa här?

  Svara

   Dålig pr antar jag.

   Svara

    Vissa troll skriver ofantliga mängder kommentarer och jag raderade dem i mängd och då kan tyvärr vissa andra ryka av bara farten.
    Den tråden raderades inte medvetet så jag ber om ursäkt att den försvann. 🙁

    Svara

     Fast det var en skitkommentar den med. Bara negativ och ute efter att sprida skit.
     Så det gjorde inget. Tycker jag åtminstone 😎

     Svara

  Jag köpte absolut ny till min första bebis som jag väntar nu 🥰

  Svara

  Var väl inte ens direkt kritik mot Camimma

  Svara

  Vad är det som gör att du ibland väljer att helt ta bort en kommentar (så att den inte ens syns) men att du ändå ganska ofta låter själva rutan va kvar ”anonym: [kommentar borttagen]”
  Varför konsekvent inte det ena eller det andra?

  Svara

   varför inte alltid bort helt (som du verkar gjort nu med nån tråd) istället för att visa att du raderat folks kommentarer?

   Svara

   För att jag ska bli nyfiken och vilja veta vad det stod!

   Nej men, bra PR för bloggen? Visar på trafik och att Camilla är duktig som tar bort mindre bra kommentarer?

   Svara

   Raderar jag inne i bloggen så det står [kommentar borttagen] så kan jag ta bort kommentarer mitt i diskussionstrådar men tar jag bort kommentarer inne i själva WordPress så försvinner alla kommentarer som låg under den i tråden. Är det en tråd som totalt spårat ur så kan det vara enklast att bara radera den översta kommentaren så att hela tråden försvinner i ett nafs men jag försöker att inte radera kommentarer av ”misstag” som collateral damage.
   Därför ser det olika ut…

   Svara

  Orkar inte med min fiffig längre! Fick barn för 3 år sedan och sedan dess så har jag haft enorma flytningar! Måste byta trosor 5 gånger per dag MINST om jag inte kör med trosskydd. Vad är det för fel? Har testat behandla med lactal (och svampmedicin de gånger jag hade svampsymptom.) De luktar starkt ibland men gyn har inte sagt annat än att jag behöver använda lactal, men tydligen är det normalt att ha mycket flytningar?! Det är fan hemskt att alltid gå med blöta underkläder!

  Svara

   Vad sa din gynekolog när du frågade hen?

   Svara

    Eller menar du att gynekologen sa att det var normalt att behöva byta trosor 5 ggr/dag? Låter superjobbigt 🙁

    Svara

     Ja. Hon sa att det var normalt. 🙁

     Svara

  Är det någon här som har en/fler helig birma-missar? Hur är de i sinnet/psyket/allmänt? -har världens chans att ta över två stycken men undrar över detta 😏 busiga? Keliga? Elaka?

  Svara

   Har haft birmor i 20 år. De är lugna, trevliga och väldigt sociala. Ligger gärna i knät på oss och gillar även besökare. Tycker om att leka, apportera mm.

   Svara

   Tveka inte! Birmor är underbara! Våra är lugna, gosiga, keliga, pratar gärna med oss och vill vara med (ligger vid fötterna vid matlagning, snor runt benen vid tandborstning). Så klart de är olika. En håller sig undan gäster, en kommer genast fram. En är det mer fart i och rusar runt i huset ibland.

   Svara

  Cissi Wallins misslyckade projekt Gardet fortsätter att plocka in 7-8000 kr i månaden från sina fans trots att man inte gör ett dugg. Sidan har inte uppdaterats på två månader. Varför lägger hon inte ner skräpet?

  Svara

  Patricia vide Carlsson har tydligen varit otrogen igen. Kolla hennes ex instagram!
  Kanske inte någon vidare skräll.

  Svara

   Igen? Berätta! Kan inte se någonting på hans insta.. Hans konto är väl privat?

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.