Kungafamiljen visar hur ”social distansering” ska gå till…typ..

Men de ÄR ju så moderna, vår blåblodigt vive la france-inkvoterade Kungafamilj!!!
De anammade sociala medier tidigt och har använt både Instagram, Facebook och Youtube för att bland annat tillkännage förlovningar eftersom det är där ”folket” finns.
Nu visar de hur man kan fira påsk tillsammans samtidigt som man respekterar rekommendationerna om att inte blanda bakterier och virus mer än nödvändigt.
Det ser kanske inte mycket ut för världen, men att koordinera en sådan här kvadrupel-konversation mellan olika tidzoner kräver ett och annat PM och är ingenting för nybörjar-kungahus.

Det brittiska Kungahuset vågade ju inte ens ha ett Skypesamtal mellan Meghan Markle i Kanada och resten av klanen i England när hennes och Harrys framtid skulle diskuteras. Kanske bör de fortsätta skicka fax och brevduvor fram och tillbaka över pölen ett tag till?
På nästa Statsbesök kan kanske prinsessan Estelle visa prins Charles hur det funkar med Snapchatfilter? Get him in the game, liksom?

Han och drottning Elisabeth skulle kunna önska nationen God Jul nästa år som två fräkniga hundar med chipmunkröst.
Det skulle ge det brittiska folket någonting annat att fokusera på så här i dyningarna efter Meghans och Harrys uttåg ur det brittiska kungahuset.

Det här förstör upplägget för hela mitt inlägg så därför lägger jag det här, längst ner. *sur*
Jäkla Birgitta alltså, vad hon ska förstöra!!
Fick hon inte igång sitt gruppsamtal där nere i Spanien eller?

93 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  den svenska kungafamiljen ❤️❤️❤️

  Svara

  Kungahuset stavas med litet k i löptext! 🤓

  Svara

   Plus statsbesök och god jul kommer jag på nu. Enkla skrivregler – speciellt för någon som ska skrivandet som yrke.

   Svara

   Petra Tungården.. vad vore hon utan sociala medier? Förstår inte på vilket sätt hon är inspirerande. Stel i ansiktet kopierar allt och alla. Vem är hon liksom? Har hon en egen identitet? Och- finns det en enda bild där hon inte håller runt magen?
   Hoppas dessa ytliga wannabes försvinner snart. Gör nåt vettigt av era liv!! Fan vad jag blev på dåligt humör

   Svara

    Varför tillåter du dig själv att slösa energi på sånt? Och dessutom kommentera elakt och nedvärderande?

    Svara

     Vem är du ens?

     Svara

     Hej Petra man får tycka att det är ytligt

     Svara

      Men måste man yttra sig såhär, öppet på nätet?
      Jag vill gärna veta varför man isf måste det. Upplys mig.

      Svara

    Ja där kan du sitta bakom skärmen och skriva ner andra, riktigt illa.

    Svara

    Jag tycker Petra har en ganska unik stil (i jämförelse med andra svenska influencers) och hon har definitivt ett öga för matchning när det kommer till både både färg och form, blir alltid glad och inspirerad när jag klickar mig in hos henne! Alltid härliga outfits och hennes lägenhet är fantastisk.

    Svara

     Jag tycker hennes lägenhet är fullkomligt gräslig. Skulle aldrig vilja bo så där. Smaken är som baken, antar jag.

     Svara

    Hur hon ser ut är en sak men att dra ihop ett gäng vänner för att fira påsk just nu är fruktansvärt smaklöst. Vi träffar inte ens släkten i påsk. Ska hon tvunget göra det behöver hon väl inte lägga upp det och få det att framstå som ok beteende.

    Svara

     I den frågan håller jag med dig fullständigt, hon och många med henne beter sig ytterst nonchalant och egoistiskt. Har föräldrar i riskgrupper och räknar med att inte träffa dem alls innan pandemin blåst förbi, de har stängt in sig i sin lägenhet, går enbart ner till entrén för att hämta post på tider då ingen annan rör sig. 😔

     Svara

  Varför ett spydigt inlägg om kungafamiljen?? (Visst, Camillas blogg, Camillas val men jag undrar varför).

  Svara

   Därför att hon är en bitter och oskön människa.

   Svara

    Och ändå läser du hennes blogg 🤔

    Svara

     Man kan läsa bloggen och ändå ogilla personen som driver den. Kan ni snälla försöka komma på något nytt? 😊

     Svara

     Håller inte med ovan men i dennes försvar så handlar inte denna blogg om henne…

     Svara

    Here we go again

    Svara

   Så märkligt och spydigt inlägg.

   Svara

   Vari ligger det spydiga?
   Läs med lite tjosan hejsan i huvet så blir det nog bättre ska du se.

   Svara

  Gud bevare konungen!

  Svara

   Är du Livgardist?

   Svara

    Livgardist stavas med litet L i löptext 🤓.

    Svara

     I <3 U! Glad Påsk, din sköning.

     Svara

      Haha, tack!

      Svara

   Jag sägerDetdamma!

   Svara

  De är så fina ❤❤

  Svara

  Har inte mycket till övers för monarki generellt runt om i världen. Men våran kungafamilj ligger mig ändå lite varmt om hjärtat. Speciellt Victoria. Fantastiskt människa. Och Daniel. Eftersom tronen går vidare till Victoria och hennes familj så tror jag monarkin kan överleva i Sverige, för alla verkar älska vår kronprinsessa. Hade tronen gått till t.ex. Madde istället hade det nog inte tagit allt för lång tid innan Sverige blivit republik 🤔

  Svara

   Eller hur 😍 deras familj är SÅ fin. Jag älskar Victoria och Daniel och deras barn är ljuvliga. Gillar även Kungen – han ger fina tal och är jäkligt rolig. Men har ingenting över för Madeleine eller Carl-Philip.

   Svara

    Det är väl helt vanliga barn (förutom titlarna då)?

    Svara

     Det sade jag ingenting om. Men jag gillar de inte.

     Svara

      ”Deras barn är ljuvliga” stod det?

      Svara

       Victoria och Daniels ja dvs Estelle och Oscar. Läs.

       Svara

       Okej förlåt nu fattar jag 😂😂😂 jag menade att jag inte gillar Madeleine och Carl-Philip. Pms-senil

       Svara

     Kan man inte tycka helt vanliga barn är ljuvliga? Tycker också barnen i kungahuset är väldigt charmiga, precis som min gudson och grannens unge också är – också helt vanliga barn! 💁‍♀️

     Svara

      Nja inte barn man inte känner, man vet ju knappt om dem på riktigt. Men en del tycker ju alla barn är ljuvliga så 🤷🏻‍♀️😄

      Svara

   Håller med helt angående Victoria. Verkar vara en underbar människa.

   Svara

    Och det där bröllopet! Seriöst, man kunde verkligen se kärleken mellan dem. Inte stelt som det kan vara på såna bröllop

    Svara

     ELLER HUR! 😍😍 ”Störst av allt är kärleken, Victoria jag älskar dig så”

     Svara

    Har träffat Victoria en gång och hon verkade precis lika varm och genuin i verkligheten! Tycker att det är dags för kungen att lämna över till henne nu. Hon är överlägset den mest populära medlemmen i kungafamiljen i alla undersökningar som gjorts, så förstår inte vad man väntar på.

    Svara

     Carl XVI Gustaf kommer inte att abdikera så länge som han är kapabel att fullgöra sina plikter.
     Är det något som kännetecknat vår nuvarande statschef under hela hans långa tid på tronen så är det respekt inför uppgiften och vilja att bevara traditioner och kontinuitet.

     Svara

    Vad mer specifikt är så fantastiskt med Victoria och vilka av dessa egenskaper gör henne lämpad som statschef? Jag ser en ganska högdragen och ytlig person som å ena sidan vill verka progressiv och modern – när det gynnar henne personligen – å andra sidan konservativ traditionalist – när det gynnar henne personligen. Vid intervjuer upprepar hon inövade floskler och uttryck, ett tag var det hela tiden ”utanförskap”, sedan var allting ”tragiskt”, osv. Miljöintresset är lika falskt, varför vräka upp en villa på Öland i den strandnära zonen och anlägga en pool där man hotas av vattenbrist? Men visst, de plockade skräp på stranden – iförda designerplagg som ständigt köps nya. Nej, den som verkar genuint sympatisk är Carl Philip. Lågmäld och strävar inte efter att synas även om utseendet tål att tittas på.

    Svara

     Prins Carl Philip var tronföljare och Sveriges kronprins 13 maj–31 december 1979 (233 dagar).
     Efter grundlagsändring från 1 januari 1980 blev det förstfödda barnet tronföljare oberoende av kön.

     Svara

  Jag fattar ingenting. Vad vill du säga med det här inlägget?

  Svara

   Läs inte detta på ett snorkigt sätt för min fråga är endast nyfiket ställd.
   Förstår du verkligen inte vad det här inlägget handlar om, om du tar med i beräkningen att du är på en sida som skriver om sociala medier?
   Och om nej, vad tog du med dig i så fall, förutom förvirring?

   Jag är verkligen genuint nyfiken att höra ditt svar, för kanske kan det innehålla någonting som jag faktiskt inte tänkt på. 🙂

   Svara

    Jag skrattar lite när jag skriver det här svaret till dig, för jag tror att du kan ha rätt i det där att jag helt enkelt är mindre bra på sociala medier. Jag har ingen blogg, jag har inte Facebook. Inte Twitter heller och jag läser nästan inga bloggar. Jag kollar Bloggbevakning, som jag hittade av en slump, just för att se vad andra skriver OM bloggar. Och så har jag fastnat här därför att jag inte gillar de här ”influerarna” som jag tycker tillför samhället platt ingenting – och då är det det utmärkt att du granskar dem.

    Jag kanske är lite udda i det här ointresset för sociala medier, för jag är bara strax över 30 år. Jag är bra på själva nätet, så att säga, för jag använder det mycket i mitt jobb (men det gör väl å andra sidan de flesta i dag). Men sociala medier – not so much.

    Så ja, det kan nog vara så att jag helt enkelt läser ditt inlägg på fel sätt. Men nej, jag tyckte absolut inte att du på något sätt verkade snorkig.

    Och glad påsk!

    Svara

     Hej igen!
     Så här tänkte jag…

     Den primära anledningen till att inlägget platsar på Bloggbevakning är för att det handlar om Instagram – där videon lades upp på Kungafamiljens officiella konto och att Kungafamiljen var snabba med att haka på trenden med sociala medier genom att tillkänna ge frierier mm på Youtube istället för via traditionella presskonferenser.

     Det brittiska kungahuset är däremot extremt gammalmodiga och Meghan Markle var tvungen att stänga ner alla sina sociala medier innan hon gifte sig med Harry.
     De har aldrig använt sig av sociala medier och är extremt traditionsbundna, så när Meghan och Harry skaffade sig ett instagramkonto och tillkännagav DÄR att de ville lämna det kungliga livet innan de ens pratat med någon annan om det så satte nog drottningen och stora delar av engelsmännen sitt afternoon-tea i vrångstrupen.

     Därför vore det kanske bra om prinsessan Estelle kunde visa prins Charles lite hur Snapchat fungerar. Ta klivet in i 20120-talet.
     DET vill jag att du ska ta med dig från mitt inlägg! 😉

     Glad påsk!!! 🙂

     Svara

      Ingen i svenska kungafamiljen har ett personligt konto eller blogg som är öppen för allmänheten som Meghans instagram och Tig var? Sofia hade väl en blogg för längesedan men den har raderats.

      @theroyalfamily, @clarencehouse, och @kensingtonroyal fanns på instagram före @royalsussex som för övrigt inte skapades just för att tillkännage att de skulle lämna.

      Svara

       Tänkte detsamma, dessutom hade William och Kate ett online möte för några dagar sedan.

       Camilla, för övrigt, brittiska kungahuset må vara gammalmodiga med mycket regler men att Harry och Meghan var moderna som angav att de att de ville lämna kungahuset på instagram hör inte dit. Det var inte metoden i sig som skapade problem utan att de inte pratat med drottningen innan.

       Hur skulle du själv känna om ditt partners barn skrev på Snapchat att hen bryter kontakten med er utan att ens prata med er först?

       Jag förstår vad du vill säga med inlägget men tycker du kastar sten i glashus och måste göra mer research. Svenska kungahuset ÄR bra, lyft fram det utan att vara elak mot någon annan.

       Svara

       Du kanske inte ska uttrycka dig om sånt då inte har en aning om. Prinsessan Madeleine hade en officiell Facebook- sida innan någon i den brittiska kungafamiljen. Sedan en lång tid tillbaka har hon även ett officiellt Instagramkonto. Så du har helt fel.

       Svara

        >ett personligt konto eller blogg som är öppen för allmänheten som Meghans instagram och Tig var

        Madeleines konto är ”Princess Madeleine of Sweden”’s konto. Det är inte personligt, hon ’representerar’ på det kontot. Ingstagramkontot och bloggen Meghan Markle hade som skådespelare var mer personligt än så så det är förståeligt att dessa inte kunde finnas kvar. Det du i så fall skulle kunna jämföra med är Chris O’Neills instagramkonto som fick raderas när folk hittade den.

        Svara

   Hon vill säga att svenska kungahuset är bättre än brittiska.

   Svara

   Jag är visserligen stenad men fattar inte heller.

   Svara

    😂

    Svara

  För inte så många dagar sedan kunde man se att de gick på café och blandade sig med ”folket” Blev lite fundersam men antar att de speglar det svenska storstadslivet under pandemin som pågår?

  Svara

   De gick inte på café, de köpte take away från café för att visa att vi fortfarande kan stödja företag utan att gå utanför rekommendationerna

   Svara

    Men smittar inte virus när man köper take away?

    Svara

     Inte om man inte tänker hosta på expediten. Eller hångla upp killen på Burger Ks drive trough. Med en plexiglasskiva mellan er och sittandes i egen bil eller med gott avstånd till kassadisken så går det bra efter vad jag förstått.

     Svara

  Det som är värre än corona viruset är bittra människor.. som ska klaga o gnälla vad andra gör.. . LÄNGE LEVE KUNGAFAMILJEN ❤💯

  Svara

  Nu när jag tänker efter.. så är fan kungafamiljen mest normala… de lever ett enkelt liv med familjen , har roligt med barnen inte högmodiga och arroganta som en del INFLUENCERS. Kungafamiljen är vanliga hederliga människor om man jämför med en del INFLUENCERS som är giriga och dramaqueens , använder sina barn som cirkusapa på instagram för lite likes och fame….

  Svara

   De har integritet, heder och klass. De spelar livsspelet på en annan nivå än oss lodisar.

   Svara

    🤣

    Svara

   Vi har nog olika definitioner av vad ett enkelt liv är. Jag har ingenting emot dem som personer men att vi fortfarande har en kungafamilj tycker jag känns odemokratiskt och omodernt år 2020.

   Svara

    Du har helt rätt Sara! 👏🏻👏🏻👏🏻

    Svara

   Kungen som hängde med strippor, snortade kola och hade otaliga affärer med kaffeflickor? Bara att titta på hans närmsta vänner. Alla har skiljt sig pga otrohet och skaffat sig nya unga fruar. Men det kanske är så ett enkelt familjeliv är 😋

   Svara

  Det är ju lite komiskt att kungen sitter och förmanar svenska folket att inte resa…. Men att lillasyster reser från ett av de värst drabbade länderna till Sverige nemas problemas…

  Svara

   Vem reste? Alla dom sitter ju hemma?

   Svara

    Birgitta reste till Sverige..

    Svara

     Hahahaha ok sorry d missade jag. Tänkte på lillasyster=Madeleine

     Svara

   Jaså, var du med under diskussionerna? Vad sa dem?

   Svara

   Storasyster.

   Svara

   Svenskar får resa hem från utlandet. Vet att hon är bosatt utomlands men kan förstå om det känns bättre för henne att vara här tills det värsta är över. Är dock en annan sak om hon tänker åka fram och tillbaka.

   Svara

    Det var inte vad Kungen sa… han uppmanade alla att inte åka någonstans. Viruset bry sig liksom inte om att du bara ska åka hem…

    Svara

     Syftar du på talet den 5:e april där han specifikt pratar om att resa under påsk och som han höll veckor efter systern kom?

     ”Stilla veckan leder oss som sagt fram till påsken. För mig, och för många i vårt land, är den en viktig och efterlängtad helg. Det är en tid då man gärna vill resa och kanske umgås med släkt och vänner. Många går i kyrkan.

     Men – en del av detta kommer inte att vara möjligt denna påsk. Det måste vi acceptera. Vi måste tänka om, ställa in oss på att stanna hemma.”

     Handlar inte om huruvida viruset bryr sig om att man åker hem. Det känns väl tryggare att vara fast eller sjuk i hemlandet, t.ex. att kunna prata med vårdpersonal på modersmålet? Många länder har uppmanat de egna medborgare att komma hem och till och med ordnat särskilda flyg för att möjliggöra det.

     Svara

  Jag tyckte inte alls att inlägget var bittert eller nedtryckande. Herregud vad har folk käkat i påsk? 🤷🏼‍♀️

  Svara

  Jag tyckte mest det kändes så riggat. Vickan håller i taktpinnen och pappa läser från ett manus.

  Svara

   Exakt så! 😂

   Svara

   Road av att de inleder med Hej Stenhammar/Florida/Solbacken och ”Happy Easter” för Chris skull.

   Svara

  Oj vad mycket rojalister det var här, blä.

  Svara

   Och? Vi har en fin kungafamilj. Du kan väl flytta till Kina istället och leva under en diktatur.

   Svara

    Haha är diktatur motsatsen till monarki menar du? 😄
    Tycker varken de är fina eller fula, vanliga människor bara. Som dock ärver titlar och enorma privilegier och bidrag. Sjukt.

    Svara

     Ja, det är sånt som kallas tradition och kultur.
     Men det kanske är främmande fenomen för dig.

     Svara

      Ojoj nån har vaknat på fel sida 😄
      Alla traditioner och kultur är inte av godo du…

      Svara

       Vad gör vår kungafamilj av ondo?

       Svara

        Inte de personligen, men hela grejen. Odemokratiskt och omodernt.

        Svara

         Eh. Okej.

         Svara

          Vaddå eh? Kan inte va en nyhet att det finns motstånd mot kungahuset som institution och varför det är omodernt? Alltså man känner väl till argumenten?

          Svara

        Samt menade att något automatiskt inte är bra bara för att det är kultur eller tradition.

        Svara

     Jag har inget emot vårt Kungahus, men så ’blåblodiga’ har de aldrig varit och absolut inte nu i modern tid.

     Svara

    Korkad kommentar. Tagga ner!

    Svara

     Menar den om att flytta till Kina.

     Svara

  Åh, svenska kungafamiljen ligger mig varmt om hjärtat och då är jag endå ingen rojalist, men dom verkar så jordnära och sköna allihopa. Speciellt Victoria med familj.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.