Hur kommer det se ut efter corona?

Alltså, I love it och tänker köpa den. Det är bara ett problem. Maken och jag har inte riktigt samma smak.”Alltså, vafan, lobotomerade dom dig på sjukhuset? Den där ser ju förjävlig ut!” // Monas Universum

Jag kan inte låta bli att fundera över hur det kommer se ut efter coronakrisen.
Hur många hem har hobbyrenoverats ”hellre än bra” , fått nya tapeter eller golv och hur många märkliga inredningsdetaljer, kläder eller annat har klickats hem för att klickfingrets ägare haft tillräckligt mycket tid för att hitta till försäljningssidan?

Hur många konstiga rätter kommer ha tillagats och mängden märkliga bakverk som bakats i uttråkade kök går bara att spekulera kring.
Hur många människor kommer på riktigt börja tro att det bor en ”Sveriges mästerkock-vinnare” i dem?

Kanske kan vi sammanställa en ”coronakokbok” med de hundra absolut bästa recepten som tagits fram i isolering?
Kalops-pannkaka, margarin-latte eller vitlöks-aladåb, fylld med cocktailfrukt och Mamma Scans köttbullar?
Visst låter det lockande, och då har jag knappt ens kommit igång?

Än så länge har jag inte köpt eller renoverat något corona-inspirerat men det är nog bara en tidsfråga.
Har ni?

Aladåben – ett konstverk för både matbord och mage.

Ps. Girafflampa? Ja eller nej?
Jag säger ja! Sambon – förmodligen NEJ!

Ps 2. Att hela världen kommer behöva en detox från TikTok är en sak som är jävligt säker och än så länge VÄGRAR jag både skaffa och konsumera skiten!

89 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag är medveten om att vi i Sverige har det väldigt lyxig och en extrem lightversion att ”karantän”.

  Jag lever precis som innan, eftersom jag ändå inte har vänner och dessutom är en fattig jävel. Att endast vara hemma och på jobbet är liksom mitt liv. Alltid.

  Svara

   Jobbar du inom vården? Nätshoppar du? Blev så orimligt nyfiken på ditt liv och varför du är så fattig om de ändå bara är hemma och har ok lön borde du ju va rik som ett troll?😄

   Svara

    Varken jobbar inom vården eller nätshoppar 🙂
    Hade varit gött att vara en av dem som magiskt sparar massa pengar genom att ”sluta köpa latte varje dag” eller något annat fiffigt ekonomistatips. Har aldrig köpt latte, så är tveksam till att det hjälper, haha.
    Min man pluggar utan CSN, (han har pluggat innan, så det är slut) jag tjänar ganska dåligt och vi bor i en dyr stad.
    Obs, jag tycker inte synd om oss, vi har mat på bordet varje dag och kan betala räkningar i tid! Många har det som vi och vissa har det värre.
    Många timvikarier och andra som förlorar sin inkomst helt, och de hade det ju inte jättefett till att börja med.

    Svara

     Jag sparar magiskt massa pengar just nu. Hehehe. Går jättebra att köpa latte helt själv, vilket jag dock inte gör just nu. Men har fått indragen lön så det är en bra grej att jag åtminstone inte spenderar pengar jag inte har på skit 🙂

     Svara

   Samma samma här.
   Fördel läget just nu, kommer inga inbjudningar som jag behöver tacka nej till.

   Vaknar, dricker kaffe, går en mil med hundarna, jobbar lite, stallet, äter, hundar, sover. Repeat.

   Svara

    Haha, eller hur! Visst är det skönt att slippa tacka nej! Äntligen är det inne att vara lite folkskygg… 🙂

    Svara

    Fan vad underbart. Önskar vi hade medborgarlön så man alltid kunde leva såhär

    Svara

     Same! Alla pratar om karantänlivet och jag bara detta är mitt liv hela tiden haha.

     Svara

  Snacka om att jag är skadad, tänkte per automatik att det självklart är en toarulle hängd på halsen om giraffen.
  Det är väl klart man måste ha en girafftoarullshållare!!
  Jaha, det var en lampa alltså, eh okej, det funkar väl det också.

  Svara

  Nej tack till girafflampa!

  Jag har blivit coronapåverkad på så sätt att jag känner mig mer och mer håglös. Har svårt att motivera mig till att göra något vettigt med all hemmatid. Inte ens klicka hem onödigt krafs känns motiverande. Halleluja för netflix och c more osv säger jag bara.

  Svara

   Jag går ut och går 10 till 15 km per dag. Är skittråkigt men hjälper. Sedan Netflix och god mat ❤️

   Svara

  Lågkonjunktur.

  Svara

  JAAAA – Till Girafflampan.

  Men kanske turkos med svart skärm…. eller något. Fast toarullehållare var nog ändå ännu bättre, som ”toarullen 06:02” skrev.

  Och som en annan skrev ovan, jag har ÄNTLIGEN inte dåligt samvete, för första gången i mitt liv, för att jag inte vill mingel and jingel konstant.

  Svara

  Älskade kaninlampan längre ner i hennes inlägg! 😍

  Svara

  Jaaa till girafflampan 😍 vill inte gå in på hennes blogg. Någon som kan läsa var den är ifrån?

  Svara

   Hon skriver inte vart, men Googla på ”lampa giraff” så kommer den upp, verkar finnas på flera sidor.

   Svara

    Hon hade skrivit det i kommentarerna.

    Svara

   Giraffen: https://inspiri.se/belysning/bordslampor/bordslampa-giraff-med-skarm-guld/ (1299 kr)

   Om nån vill veta så kommer kaninen härifrån: https://www.e-teak.se/produkt/kaninlampa/ (3999 kr)

   Svara

    Fasen att kaninen var så dyr, gillade den!

    Svara

     Stor är den också, 116 cm hög. Men det är ju en golvlampa.

     Svara

      Oj, jaha. Nej det blir för mkt, skulle vara gullig som liten.

      Svara

       Håller med, känns läskigt med en över 1m hög kanin liksom 😂

       Svara

        Tänker på donnie Darko.

        Svara

       Märker att jag är sims-skadad när första tanken vid din kommentar är ”men du kan ju bara förminska den”..

       Svara

        Sims har ju just en sån girafflampa också! Har du ett kortkommando för att förminska på svenska eller behöver man engelskt tangentbord?

        Svara

  Svaret är rätt enkelt – vi kommer att ha miljarder av fattiga människor i världen. I Sverige, precis som i andra länder, kommer arbetslösheten att vara så hög att vi befinner oss i en depression. Bostadspriserna kommer att rasa men bostadskostnaderna gå upp så att många kommer att tvingas gå från hus och hem men ändå vara svårt skuldtyngda.

  Fortsätter pandemin ett tag till kommer det också att börja bli ont om mat och den mat som finns kommer att bli så dyr att bara de allra bäst ställda kommer att ha råd att äta normalt bra. Samma sak med dricksvattnet.

  Där har du de allra mest basala effekterna av coronapandemin. Även i Sverige. Där har du livet efter corona.

  Svara

   Oj här var vi positiva. Många kommer ha det tufft ekonomiskt. Men sådär illa tror jag knappast det blir.

   Svara

   Hur påverkas dricksvattnet? Förstår inte riktigt vad du menar med det.

   Svara

    De har gått ut med att Många sjuka på Jordbruksverket Kan leda till minskning av vatten. Som jag förstått det.

    Svara

     Svara

     Sverige har kommunal vattenförsörjning, som dessutom är automatiserad. Har inget med Jordbruksverket att göra. Vi har även extra höra grundvattennivåer pga mycket regn i höstas

     Svara

     Hahaha men sluta nu! 😂

     Varför kan folk inte bara vara tysta om de inte vet något med säkerhet? I dessa tider är kommentarer som din farliga, speciellt för personer som har svårt med att sålla bland korrekt information och desinformation.

     Svara

    Kemikalier som vi använder till vattenrening för att kunna åter drycka vatten framställs utomlands. Kanske tom Kina det har de inte sagt rakt ut men det var häromdagen på presskonferens MSB gick ut medatt vi kan ha brist på drycksvatten i och med Corona.

    Svara

     Men läs länken, msb hade fel

     Svara

      Nej, då, MSB hade inte fel, de redogjorde faktiskt bara för problem som kan komma. Och det här är ju inget konstigt, på samma sätt som andra varuleveranser påverkas när gränser är stängda och transporterna påverkade kan det även bli brist på de kemikalier som behövs för att rena vatten. En eventuell dricksvattenbrist har alltså inget med vattenflöden och regnande i höstas och så vidare att göra, det handlar om att få tag i renande kemikalier. Det handlar precis som vad gäller så många andra varor om att den svenska beredskapen i princip inte finns.

      Svara

   Lugn nu..de har också sagt att det inte bedöms som en risk att vi får problem med dricksvatten. Och skulle vi få det mot förmodan så går det att lösa också. Geeze har du aldrig träffat någon som har talat om för dig hur det varit att bo i ett krigsdrabbat land eller har flytt från diktaturer?
   Lägg ner det alarmistiska kortet känner jag 🙂 du skrämmer bara upp folk om något du inte vet mer än nån annan om.

   Svara

   Nja. Det är mestadels människor inom låglönejobb som blir arbetslösa (och kan ha svårt att hitta nya jobb med en gång). Bostadsmarknaden kommer absolut att påverkas lite grann, men det är så marginellt att det inte kommer att märkas för andra än de som är insatta i priskurvorna. En del kommer att ha svårare att få lån naturligtvis, och priserna kommer att falla lite och marknaden bli trögare. Men något större prisras kommer vi nog inte att se.

   Ont om mat kommer det heller aldrig att bli. Inte värre än vad vi sett tidigare när leverantörer haft problem med små skördar. Dvs vissa varor blir dyrare en period. Men då får man väl välja att äta något annat istället.

   Småföretagen är förlorarna i det här.
   I värsta fall kan det ta åratal att bygga upp ett nytt småföretagsklimat.

   Svara

   Var har du fått fram den informationen?

   Svara

   Spännande att du är så säker på det när inte ens nationalekonomerna tror det.

   Svara

  Gud vad jag kände mig träffad nu. Haha! Jag har aldrig lagat så mycket mat som nu och aldrig varit så nöjd heller med den. Tänkte på riktigt att jag skulle starta ett matkonto på insta. Så originellt var det tydligen 😂. Har köpt ett soffbord som min man hatar men hade nog gjort det ändå. Har slutat dricka kaffe ute och spenderar i princip inga pengar just nu så unnade mig bordet frp eBay. Bor i Tyskland och här finns INGET att göra. Kände mig som en tönt nu pga ditt inlägg haha. Tack 😘

  Svara

  Jag lever precis som vanligt, dom dagar jag inte jobbar så är jag hemma och städar eller diskar. Eller virkar. Eller inte gör ett skit. Ibland ringer jag min bästa vän, ibland till pappa som är pensionär. Vi träffar inte mycket folk privat, eftersom vi båda bor i en stad som ingen av oss kommer ifrån och det har inte jag någonting emot 😊

  Efter Corona-skiten (ja, man får kalla Corona för skit!!!) är över, när den nu må vara det, så blir det en väldigt sen inflyttningsfesten här hemma. Jag vägrar träffa mina kompisar/anhöriga just nu, då jag jobbar inom äldreomsorgen och vill absolut inte smitta någon, gammal (tant eller farbror på jobbet) eller ung (vänner / familj). Sista gången jag var ”hem” var över dagen nu i påsk, som var en nödvändig resa, så får vi se när jag kommer dit nästa gång helt enkelt.

  Men det värsta är ju ändå all skit jag beställt, seriöst alltså… Vem fan har jag blivit egentligen?! 😬
  Glasögon/solglasögon, trådlösa hörlurar till mobilen, garn. Ja, alltså det är ju faktiskt behövliga saker ändå kan jag tycka, men sen beställde jag även en ”this too better fucking pass” ring från Etsy. Jag älskar Etsy. Och sen köpte jag nya kläder. Hur fan kan du stötta den industrin undrar du?! Ja, det har jag inget svar på. Men jag behöver korta shorts som passar mina feta lår och inte sitter som ett satans körvskinn. Världen behöver dessutom berikas med fler gula klänningar.
  Nu sitter jag och försvarar alla mina köp för er också, jag är en sorglig människa, jag vet..

  Men nu blir det spara pengar som gäller 😎

  Så, nu har ni en novell att läsa.
  Kram på er ❤️ så här i jävla-skit-Corona tider.

  Svara

   Kul skrivet!

   Svara

    Kul skrivet, hälften vunnet eller va äre man säger? 😉😎

    Svara

   Hahah du gjorde min morgon ❤️

   Svara

    Åh va glad jag blir, känns bra såhär i trök-Corona tider 😁❤️

    Svara

   Haha! Jag älskar dig Nora!

   Svara

    Woho! 😂😁❤️

    Svara

   Hade läst alla dina noveller Nora 😁💓

   Svara

    Men åh, va bra, dig kan jag lita på då 😉😁❤️

    Svara

   Bli min vän! 😁😍

   Svara

    Ja, jag har redan så få vänner så en till skulle ju ändå inte skada 😂

    Svara

   Åh haha har också köpt massa garn. Virka is life! 😀 Nora vad virkar du på just nu?
   Själv har jag precis virkat färdigt en söt gosedjur varg is mjuk ljusgrå bomull och nu virkar jag på både en bebisfilt (aaah Scheepjes Whirl garnkaka 😍) och en zigzag soffa-filt.
   Har även tagit mig tid till att gå tillbaka till alla mina ofärdiga projekt som typ bara behövde garnändarna insydda och färdigställt dom. Så skönt! Ska sluta nörda nu men blev så glad att du skrev om garn och virka haha 🙂

   Svara

    Men åh va mysigt det låter 😍 Jag virkar på en bebisfilt, nån sorts wanna-be-filt, alldeles för många sjalar, försökt virka pannband och handledsvärmare men gått lite sisådär.
    Men har å andra sidan bara virkat i typ en månad, för jag insåg att jag har ju ingen hobby, så jag skaffade en! 😂
    Har beställt Big Verona, ska virka en halsduk till gubben och typ tio sjalar till ungefär 🥰 Älskar det garnet och fanns dessutom i nya fina underbara färger 😍 härligt att jag inte är den enda ”tanten” här inne 😂

    Svara

     Wooh! Jaaa att virka sjalar är så himla kul men jag använder själv inte sjalar så dom ligger på hög här hemma 🤷🏼‍♀️ Åh jag har bara klämt på Verona så mjuuuukt 😍 Tipsar om Ravelry.com om du inte redan visste om den sidan! Obs en blir lätt beroende och vips så har man 1029837st olika projekt en vill göra 😀

     Svara

      Haha, inte jag heller 🙈 Har gjort en åt mormor, mitt första projekt var en sjal på raggi garn så den blev inte så bra. Sen har jag gjort en sjal jag tänkt ge till mamma, twister garn, lila. Så fin 😍 Men blev rätt mycket garn över för orkade inte göra den större och den är väldigt stor 🙈 Man vill ju inte ha en bauta stor sjal liksom 🤷‍♀️ Ska hämta ut paket imorn med 6 st Veronagarner i 😍 hittade på RA trikå, tror jag sidan hette, det var dessutom rabatt på typ 22 kr eller nåt 😂 Mitt nästa projekt blir att försöka göra en virus sjal. Får aldrig till det, verkar så sjukt svår, men har inte haft ”rätt” garn än heller så 🙄
      Åååh men tack 😍 ska genast kika på det! 😁

      Svara

  Jag kommer minnas den här våren som ”våren då vi aldrig varit så friska men aldrig vabbat så mycket”. (”Vi” är alltså min familj)

  Svara

   Men har barnen varit sjuka eller har du bara hållit dem hemma?

   Svara

    Hos oss ska barnen vara hemma på förskolan vid minsta tecken på snorig, hostig, feber eller hängig nu. I vanliga fall är snorig okej tex eftersom barn är snoriga oktober-maj typ. Nu är det vabb ca hela tiden för någon nyser och så 48 symptomfria timmarsregeln. Obs: Förstår poängen vill jag verkligen poängtera, men mycket vabb med friska barn blir det.

    Svara

    På vår förskola ska barnen vara hemma vid minsta förkylningstecken, dvs snörvla till, rinnig näsa osv. Förut fick dom komma bara allmäntillståndet var bra och dom inte hade feber, snoriga är ju barn mer eller mindre ett halvår i vanliga fall. Jag förstår reglerna men det blir många dagar vabbande av friska barn eftersom det ska vara 48h symptomfritt innan återgång till förskolan också. Så mkt vabb. Väldigt mkt.

    Svara

     Exakt. Förskollärarna ser en snorkråka och sen måste barnen vara hemma i tre dagar. Jag förstår och accepterar samtidigt som att det känns vansinnigt.

     Svara

   Precis!
   Jag fattar inte alls var den här extratiden folk pratar om finns. Vi är två vuxna som jobbar och studerar hemifrån nu och ingen av oss kan vabba så mycket som skulle behövas riktigt så vi får pussla järnet. (Vi är inne på vab-vecka 3-4).
   Vi försöker hålla barnens rutiner någorlunda och hemskolar dem samtidigt som vi själva skall hinna sitta i eoner av live-distans-möten. Det blir också mycket mer matlagning och disk och städ för att alla går hemma. Hade vi inte haft så fantastiskt väder som vi haft det sista så vi kunnat vara ute mycket hade jag fasen gått under.

   Svara

    Tror mina barn snittat en dag på förskolan senaste 4 veckorna. Man torkar inte snor en enda gång på tre dagar men efter en halvtimme på förskolan ringer de och vill att man ska hämta.

    Svara

  Kommer vi att slippa alla ’påverkare’ efter Corona? Om man ska se något positivt i detta elände är det att slippa se alla sponsrade reseinlägg.

  Svara

  Jag har målat om min sovalkov, köpt sänggavel, tavla, golvlampa, ett sideboard, nya handdukar och massor av nya växter, dricker för mycket rosévin och provar nya recept. På torsdag tänkte jag köpa en ny matta. Känner mig en liten liten smula träffad.

  Svara

  TikTik, om det används rätt dvs som ett substitut för Vine, är fantastiskt ju. Istället för att själv försöka leta upp den ”roliga” hörnan finns det compilations på youtube. Låt någon annan göra sållandet. Testa, helt plötsligt kommer 10h passerat

  Svara

   Är man för gammal för Tiktok om man är snart 28 bast? 🤔

   Svara

  Hm? Varifrån for folk all extra tid? Jag jobbar hemifrån, tränar extra mycket, kollar på typ 1 h tv-serie extra per kväll och läser lite mer böcker och bakar bröd istället för köper och tar en lugn helgmorgon varje dag. Samt har liiite mer sex. Sedan är den där extratiden förbrukad.

  Svara

   Jag tycker det låter som ganska mycket extratid. Du hinner både träna, läsa, baka, kolla på serier och ligga mer än förut.

   Svara

    Perfekt att ligga medan bröden gräddas i ugnen!! Tidseffektivt 😁

    Svara

    Sure, men ingen tristess direkt. Förutom bristen på att träffa människor då 😕

    Svara

  Ja tack till girafflampan!
  Nej tack till alla former av aladåber! Hua så icke-gott!

  Svara

   Är det verkligen någon under 75 år som fortfarande äter aladåb?
   Varit på en del middagsbjudningar genom åren och aldrig sett aladåb serveras.

   Svara

  Nix. Konsumerar mindre eftersom man är hemma mer. Brukar för övrigt aldrig lägga pengar på småköp hit och dit annars heller. Köpa sällan och dyrt är mer min melodi. Ligger i vassen och lurar i väntan på att butiker ska dumpa priserna eller gå omkull så att vi kan fynda vitvaror m.m. Vi funderar också på ny bil och kommer att passa på om priserna går ner.

  Däremot har vi testat massor av recept och lagat mat och bakat mer än vad vi gör på somrarna på landet till och med. Hämtar inspiration och idéer från Instagram och youtube. Problemet är att förslag på nya grejer kommer upp hela tiden… 😅

  Svara

  Här är det tvärtom, pengar rinner ut som sand genom kruka med hål i botten. Mitt vardagsrum är ommålat, jag har köpt ny soffa, ny sittpuff, är mitt i renovering av en bunte möbler inklusive fåtölj, bokhylla och kontorsstol. Tristessen verkar som en drivande kraft att greja hemma, och trots allt är jag nöjd med det. I den här situationen så bör de som har möjlighet att spendera pengar göra just det. Utan konsumtion stannar samhället av, och nu när så många blir av med merparten blir av med sina inkomster är det extra viktigt att vara solidarisk med samhället och spendera pengar, och hjälpa den nationella och globala ekonomin så gott det går. Ingen kan göra allt men alla (läs de flesta) kan göra något.

  Svara

  Antar att jag inte får klaga men är en av dem som har precis lika mkt att göra på jobbet som vanligt, om inte mer. Så visst jag är glad för att jag känner mig trygg. Men blir lite avis när folk pratar om hobby-projekt och DIY pyssel och hemmafix. Lever nog på mycket som vanligt med skillnaden att träningen numera är utomhus och kompishäng numera är promenader (som såklart är supermysigt!!) och mycket telefonprat.

  Svara

   Jag jobbar övertid varje dag, för att kollegorna vabbar eller är hemma med symptom. Vi har liksom fått mindre fritid, haha. Knasigt.

   Svara

  Cancan! Du skrev sambo men visst är han fästman? Nyfiken i en strut kanske.

  Svara

  Köpte ett hus 🏘

  Svara

  Oroar mig för mitt sparande, borde jag köpa aktier eller sälja av lite fonder innan läget förvärras?
  Borde jag placera om i mitt sparande nu eller ha is i magen?!
  Vaf** ska jag göra ens?!
  Pandemin härjar utanför och jag jobbar bara hemifrån. Börjar bli tokig

  Svara

   Jag månadssparar och tänker så här. Jag vill inte sälja nu när det är nedgång (billigt), i och med att jag köpt under uppgång (dyrt).
   Jag försöker tänka positivt och ”köpläge” nu när det är svajigt.

   Svara

   Ha is i magen! Man ska bara sälja till förlust om man behöver pengarna desperat. This too shall pass och då går allt upp igen.

   Svara

  Jakten efter lyckan fortsätter och då behöver man bara ha pengar – inte smak😄

  Svara

  Jag och sambon skulle nog vara eniga ett Nej! 🙂 Även om han har en förkärlek till konstiga djur detaljer, men då får de inte vara vräkiga eller ens stiliga, utan gärna typ fula eller roliga. Det blir ett Nej från mig på det med! Förutom lite gulliga och fina små fåglar som vi har lite varstans, det är vår grej! 😍

  Svara

   Djurdetaljer*. Dumma autocorrect.

   Svara

  Kämpigt att handla och handla ännu mer utan bostad.

  Svara

  Har aldrig lagt så mycket pengar på utemat som nu. Jag har vanligtvis en väldigt enkel livsstil och vi har tidigare köpt utemat 1 gång/månaden till middag. Nu är det 1-2 gånger veckan…. Började med ”support your locals” till att nu ha det som en ursäkt för latheten.

  Svara

  Arbetar som undersköterska på ett äldreboende. Har inga fritidsproblem. Jobbar extra för sjukskrivna och vabbande föräldrar. Hoppas att detta snart tar slut! Hur länge orkar vi?

  Svara

  Den där lampan har jag funderat på i flera veckor! Men jag har inte plats för fler lampor. Älskar den så den kommer säkert inhandlas ändå.

  Svara

  Jag såg först att det var en hållare för papper giraffen snacks om blind😂 men tyckte den var läcker o som lampa ännu finare men tycker guld.
  Ja till lampa i guld 😀 nej till aladåben😖

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.