Amningshjärna och bokrekommendationer

Carina Bergfeldt är en av mina absoluta favoritjournalister och författare, som just nu är mammaledig med sin son som är åtta veckor gammal.
Hon ger några strålande exempel på det som kallas amningshjärna och vill gärna veta att hon inte är ensam om att drabbas av detta.
Min favorit är den där hon vill köpa glass för att locka igång bebisen i magen att sparka – trots att den befunnit sig utanför magen i hela 8 veckor.

Både jag och THK känner igen oss i det här som någonting som kan inträffa var och varannan dag och då ammar vi ingen, inte ens varandra. 
Vad är det knasigaste du gjort pga amningshjärna?
För visst är hon föga ensam? 😉

Ps. Ohämmad gratisreklam för Carina Bergfeldts böcker som är galet bra!

– Sju dagar kvar att leva : en berättelse om brott och dödsstraff
– Bergfeldts Amerika. Tre dagar med Ku Klux Klan
– Fadersmord
– Fotografiet

Kan även rekommendera Carinas rapportering kring 22 juli-dåden.  
Hon var en av de som chatt-rapporterade inifrån rättegången för Aftonbladets räkning. 

144 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Älskar Carinas analyser kring USA, lär mig så mycket! 👏🏼

  Svara

   Hjärntvätt kring USA menar du?

   Svara

    Hennes partiska rapportering kring Trump är stor humor.

    Svara

     Stor hjärntvätt för många tyvärr.

     Svara

      Har man kritik bör man framföra den med argument och inte endast med ett barnsligt ord.

      Svara

       Menar du att hjärntvätt är ett barnsligt ord? Det är snarare ett obehagligt faktum. Carina är extremt partisk och ger analyser efter hennes egna (hjärntvättade) åsikter, ska man presentera analyser bör man göra det opartiskt.

       Svara

        På vilket sätt är hon hjärntvättad?

        Svara

         Tycker inte du att det är lite märkligt att hon är SVT:s (alltså public service som ska vara opartiska) USA korrespondent och uttryckligen ogillar och gör narr av USA:s president? Varför hatar hon Trump? Varför hatar ni Trump?

         Svara

          När har hon gjort det?

          Svara

           Vadå när? På TV, på hennes twitter, i radio, i övrig media… det är en googling bort. Snälla kan ni inte börja göra research själva istället för att kräva källor/exempel och lyssna blint på vad personer säger? Det gäller självklart även det jag, Carina, Trump eller vem som helst säger, var kritiska och sök efter information och jämför olika källor själva!

           10:04

           Och om man inte hittar några exempel på hat/göra narr av USAs president?

           (Till 10:04) Jag följer henne på twitter och facebook, och har dessutom bott i USA under en stor del av Trumps tid vid makten. Har alltså följt henne parallelt med att jag bott där och läst amerikansk media. Håller inte med dig och hade gärna velat se ett exempel. En grundpremiss för bra journalistik är ju dessutom att kritiskt granska makthavare.

          Det var inte så lätt för dig i skolan va?

          Svara

           Varför antar du det?

          PÅ vilket sätt är hon opartisk. Kom med ett konkret exempel. Jag börjar. Jag hatar Trump för att han satte barn i burar vid mexikanska gränsen.

          Svara

          Man behöver inte ens vara emot det Trump står för att ogilla honom. Han är ju riktigt otrevlig och kan uttrycka sig sjukt elakt om andra människor.

          Svara

          Känner du till Trump? Inte direkt svårt att hitta argument för att människan inte direkt är statsmannamässig. Personligen skulle jag säga att han inte är lämpad som president men hat känner jag inte och är heller inte det jag läser i media.

          Svara

          Hahahahaha men vem kan annat än avsky/hata Trump?

          Svara

        Ja jag menar att hjärntvätt är ett barnsligt ord och du har fortfarande inte framfört någon reell kritik. Jag hävdar också att dina kommentarer är extremt partiska och speglar dina egna hjärntvättade åsikter. Herregud, stay in school kids! För är det här framtiden är jag mörkrädd.

        Svara

         Jag kritiserar att hon är partisk och därmed hjärntvättar folk eftersom hon är korrespondent för SVT som gentligen ska vara opartiska, folk tar alltså det hon säger för sanning. Vad mer för kritik väntar du på från mig? Jag blir också mörkrädd över hur inkapabla folk är att kolla upp information och tänka själva.

         Svara

          Om nu flera frågar, varför inte bara ge ett exempel?

          Svara

          Du bör nog kolla upp vad hjärntvätt innebär.

          Svara

          Om hon nu är så opartisk och därmed hjärntvättar folk. Hur svårt kan det vara att ge ett exempel på detta beteende. Ett enda litet exempel. Förstår du inte att om man ger kritik måste man ge exempel på det. Min kritik till dig är att du endast säger att hon är opartisk men backar inte upp det med ett exempel. Vidare använder du ordet hjärntvättar men du förklarar inte på vilket sätt hon hjärntvättar folk. Har hon någon drog hon ger dem eller ger hon dem elchocker så hon kan ta över deras hjärna. För övrigt är jag kritiskt till ordet hjärntvättar för det förutsätter att extremt många människor sväljer allt hon säger med hull och hår och det ifrågasätter jag.

          Svara

           Vilka dumma kommentarer. Herregud ni har för mycket tid. Personen tycker hon är hjärntvättad, eftersom det inte passar er att någon inte hatar Trump ska personen hånas. Herregud.

           Anonym 11:51, herregud, om man ber om ett exempel så hånar man väl inte?

          Du kanske ska ta reda på vad hjärntvätta betyder innan du kritiserar andra för att be dig om källa på dina påståenden.

          Svara

     Kan du ge ett exempel?

     Svara

      Tråkigt att trollen försvann när folk började ifrågasätta

      Svara

    Jag va nyförlöst och vankade fram med vagnen, hög på känslor och pånyttförälskad i min pojkvän. Promenaden va viktig för jag skulle posta faderskapspapprena till stadsdelsförvaltningen. Måste hitta en postlåda, får gå runt en stund för de inte många nu förtiden hinner jag tänka. Men vad gör jag? Jo går glatt fram till en sopkorg och kastar ner brevet!!! Ridå! Fick lirka upp det och skämdes för alla glodde. Viktigaste pappret nånsin, jo tjena!

    Svara

    Svårt att ta dig seriöst när du inte kan backa upp ditt påstående med argument. Tänk om alla debattörer bemötte de som inte tycker lika med ”det är bara att googla” 😂

    Svara

  Älskar att Bloggbevakning har blivit nya Familjeliv 😍🙏👏🥰️🔥🔥💪

  Svara

   😂😂

   Svara

   Snarare en hybrid mellan Familjeliv och Flashback. Kommentarsfältens intelligentia fast helt tvärtom.

   Svara

   Jag köpte en påse med ” räkor med ansikten” på Lidl. Big mistake! Men vad gör man!!!!!

   Svara

  Så nu kan man skylla ytterligare en grej på graviditet/amning, good for you!

  Svara

   Jag börjar inse mer och mer att en av anledningarna till att jag inte vill ha barn är att jag fan inte skulle palla att reduceras till/bli ””förslavad”” under sådana här kroppsliga konsekvenser. Liksom bli helt personlighetsförändrad, nej tack… Nu är det dock plötsligt lite tystare från ”barn är meningen med livet”-hållet, kan väl knappast tänka mig att det finns ett samband med att kidsen inte kan skickas iväg till skolverksamheterna i lika hög utsträckning😉

   Svara

    🤣
    Det ligger något i det…

    Svara

    ”Nu är det dock plötsligt lite tystare från ”barn är meningen med livet”-hållet”

    Var är det tystare? Vilka föräldrar menar du har slutat skriva detta?

    Svara

     Jag har två barn som jag skulle dö för och jag ångrar inte dem men jag hade haft ett rikligare (lyckligare) liv som barnlös. Barn passar inte alla och det är inte meningen med livet.

     Svara

      Håller med dig på alla punkter. Mitt liv hade mening innan jag fick barn också, och jag var också en mer harmonisk person.
      Men jag skulle utan att tveka offra mitt liv för mina barn. Om det stod mellan dem och mig, det är en känsla som jag inte har för någon annan. Det är häftig känsla och jag har aldrig förstått att man kunde känna så starkt för en annan individ som man kan med ett barn. Den känslan går inte att förklara eller föreställa sig.
      Så skaffar man inte barn vet man ju inte vad man går miste om så det spelar ju ingen roll då. Det är mycket man inte vet hur det är innan man testat det. Jag kan verkligen känna att man kan leva ett superbra, lyckligt och meningsfullt liv utan barn.

      Svara

       Here we go again…

       Svara

       Fast jag tycker inte att det är en häftig känsla. Hade jag vetat vad det innebar att ha barn så hade jag valt bort det.

       Svara

       Alltså är jag enda som inte skulle offra mig för barnet? Skulle det stå mellan att rädda mig själv eller min dotter hade jag alla gånger valt mig själv. Bad mom kanske 😁😂😂😂

       Svara

        Du är nog inte ensam, men det är nog väldigt väldigt få som känner som du. Finns inte en chans att jag skulle klara av att leva vidare utan mina barn om jag visste att jag kunde räddat dem.

        Svara

        Gissar att du trollar och inte alls har barn. 🤫

        Svara

         Haha nej? Har en femåring. Överväger ett barn till nästa år. Men nej hade inte offrat mig. Jag vill leva. Min rangordning är 1. Jag 2. Mitt barn 3. Min sambo, tillika barnets far.

         Svara

       Har du inte ens den känslan för din partner? (Anonym 11:41). Ingen kritik, alla är olika.

       Svara

     Här inne tex. Brukar krylla av folk som vill bekräfta att barn är meningen med livet. Varit väldigt lite sånt här på sistone tycker jag nu när jag tänker på det.

     En annan och ja jag har barn själv.

     Svara

    Äsch det är bara några månader man ammar. Det är sjukt kul att ha barn 😄

    Svara

     Jag ammade 2 år och 3 månader. Så det är ju väldigt olika hur länge någon ammar 😀

     Svara

      Samma här. Måste bara fråga, inte ofta jag träffar på någon som ammat så länge. Påverkades ditt humör/psykiska mående när du slutade amma?

      Svara

       Ja det påverkades. Jag mådde bättre psykiskt när jag slutade amma. Men det berodde på mycket annat också som hände i samma veva. Som att jag började plugga efter 3 år hemma som gravid och med barnet. Mitt barn har en kronisk sjukdom så mitt mående blev mycket bättre av att få paus från det och komma hemifrån. Så svårt att säga vad som berodde på vad. Men på slutet tyckte jag att amningen blev jobbig för min del. Så det kändes så dags att sluta då. Kunde bli väldigt lätt irriterad på slutet vid amning. Hur kände du när du slutade amma?

       Svara

        Tack snälla att du tog dig tid att svara.
        Anledningen att jag frågar är att jag har mått otroligt dåligt sen jag slutade amma (men samtidigt lättad, det var kändes rätt att sluta). Men då beror det kan inte på amningen i sig utan på mer omständigheterna just nu. Vi slutade amma 2 dagar innan vi var tvungna att gå i lock-down (bor i Tyskland) så allt som var normalt försvann, och min man är dessutom deprimerad sen 2 år tillbaka så det kanske tar ut sin rätt nu på mitt mående.

        Tack igen för ditt svar, fick lite perspektiv och igenkänning

        Svara

         Jag mådde jättedåligt när jag slutade amma mitt första barn. Jag tror det var en hormonell omställning jag mådde dåligt av. Det tog några veckor innan jag blev mer i balans så det skulle ju kunna vara en bidragande orsak till om du mår dåligt. Jag hoppas du mår bättre snart!

         Svara

     Har slutat amma för länge sen och är fortfarande helt borta i huvet 😭😂

     Svara

    Önskar innerligt att dina föräldrar hade haft samma resonemang som du.

    Svara

     Wtf?

     Svara

     Varför?

     Svara

     Är så roligt med den här typen av ”argument”. Någon säger att den inte vill ha barn av diverse anledningar, och då förtjänar den personen plötsligt inte att leva själv? Det är ju egentligen helt sjukt, och YTTERLIGARE något som spär på motviljan att skaffa barn. Fy vad jag inte skulle vilja ha en sådan människosyn som ges uttryck för i M:s kommentar.

     Svara

      Ja precis. Måste man vilja skaffa barn som någon form av skyldighet till de som en gång skaffade en själv? Mina föräldrar ville ha barn och såg fördelarna över nackdelarna så nu måste jag göra detsamma för att visa tacksamhet. Rimlig anledning att skaffa barn?

      Svara

    Vi är upptagna med att umgås med våra barn, återkommer när staten tar tillbaka dom!

    Svara

     Hmm.. umgås ni med era barn genom att hänga här inne?

     Svara

      [Borttagen kommentar]

      Svara

    Man kan älska livet som förälder OCH tycka att dom är skitjobbiga ibland.
    Tycker absolut att barn är meningen med livet.

    Svara

   Jag skulle säga att man kanske ska ta sig till en V.C. och be att dom tar ett prov för att se om det är sköldkörteln som håller på att lägger av. Inte ovanligt alls.

   Svara

  Det heter amningshjärna för att det är vanligast hos mammor som är vaken mycket under dygnet, alltså sömnbrist. Det skulle dock kunna hända vem som helst som sover för lite eller är utbränd, stressad osv. Avskyr uttrycket amningshjärna. Jag har två barn, ammade inte och fick ändå ”amningshjärna”. Har det fortfarande också nu 2,5 år sedan senaste barnet och tror numera det beror på stress.

  Svara

   Det finns ju en anledning till att sömnförvägran används som tortyrsmetod under förhör.

   Svara

   Precis. Sömnbristhjärna! Jag ammar en nyfödd bebis nu men för tillfället sover hen bra om nätterna = ingen amningshjärna! Jag njuter så länge det varar, för varar gör det inte 😉

   Svara

    Det kan det visst. Jag har två barn och de är nu tonåringar men de har sovit hela nätter hela tiden. Vi har aldrig lidit brist på sömn.

    Någon enstaka natt på alla år utan sömn pga krupp eller feber är de enda undantagen.

    Svara

     Härligt för dig (inte alls bitter 😉)

     Svara

   Precis, det borde heta sömnbristhjärna eller nåt.. Har ammat länge men upplevt sömnbristhjärna långt efter jag slutat amma. Inte så konstigt att hjärnan inte hänger med när den aldrig får reboota ordentligt på natten..

   Svara

   Eller lågt blodsocker-hjärna. Hade konstant lågt blodsocker när jag ammade.

   Svara

    Som i att du har diabetes och fick lågt blodsocker eller som i att du fick energibrist?
    Om diabetes:
    Har precis fått veta att det går åt jättemycket energi från kroppen att amma och att diabetiker får lågt blodsocker om man inte fyller på med energi samtidigt som man ammar och blev så nyfiken på om det stämmer? Och hur många mmol/L går det ner isåfall?

    //Nyfiken diabetiker utan barn

    Svara

     Nej det handlar bara om att jag slarvade med att äta när jag bara gick hemma, och då kunde jag få väldigt lågt blodsocker. Numera känner jag igen känslan och vet när det är dags för ett glas saft och lite lunch.

     Svara

     Jag kunde dricka en vanlig burk Fanta och äta ett wienerbröd utan insulin när jag ammade , det var på den nivån 🙈 ammade inte länge alls pga bs. / typ 1

     Svara

      Oj h*elvete! :O
      Det var ju riktigt jäkla mycket kolhydrater ändå! Jätteintressant, stort tack för svar <3

      Svara

   Exakt! Under sista delen av graviditeten sov jag knappt någonting om nätterna och blev helt knäpp på kuppen. När bebisen kom sov hon som en stock så fick aldrig riktigt uppleva det här ”zoombiestadiet”som man blivit varnard för 😬

   Svara

   Ja men mammor älskar ju att tillskriva sig egenskaper som om de vore de enda i världen som förstod.

   Svara

   Helt rätt.

   Finns det något värre än småbarnsföräldrar som med näsan i vädret proklamerar ”Vadå trött? Du som inte har barn vet inte vad trött är för något!”. Så jäkla förminskande. Jag har gått hos ett antal läkare, psykiatriker, psykologer, m.m. för att lösa mina sömnbesvär jag haft i nästan 20 år. Gått i terapi, varit sjukskriven, knaprat SSRI, benso och Z-preparat. Så jo, jag vet fan vad TRÖTT är för något och tyvärr har jag lidit längre av sömnbrist är de flesta småbarnsföräldrar (om de inte har typ 10 barn då kanske)…

   Svara

    Där kan jag faktiskt hålla med dig, innan jag fick barn så blev man alltid ifrågasatt om man kom till jobbet på måndagen och sa att man var trött… Har man inte barn så fyller man ju livet med andra saker som kan ta energi. Känns ju konstigt att man måste jämföra. Att vara trött efter en tex. paryhelg är väl lika självförvållat som att sitta uppe med en bebis 🤷🏼‍♀️

    Svara

     Och det är ju också ofta så att det antas att man har festat i 48 timmar under helgen bara för att man inte har barn och är singel, som om det enbart finns bullbakande mamma eller rave-prinsessa att välja mellan? 😛 Tror tyvärr många är omedvetna om hur jobbigt det kan vara att lida av en sömnstörning. Berättar jag om det säger många ”Men har du provat kamomillte? Har du provat att använda persienner?”, men jag tänker mig att samma folk skulle bli sura om jag sa ”Har du provat att läsa en godnattsaga för bebisen?”… 😉 Jag bara önskar att folk inte hade så förutfattade meningar om andra och att småbarnsföräldrar slutade tro att jorden kretsar just kring dem…

     Svara

    Blir GALEN av det där. Jag är sjukskriven just nu pga svåra sömnproblem och vissa av mina vänner med barn KAN INTE förstå hur någon utan barn kan ha sömnproblem och tror jag har semester.

    Svara

     Åh fy, känner med dig! Hoppas du får ordning på det! Jag sover oftast okej nu för tiden, men det krävs väldigt mycket av mig för att sömnen ska fungera hyfsat.

     Jag tänker mig att de där som lider så av sömnbrist pga sina barn hade väldigt lätt för att sova innan de fick barn. Då blir ju skillnaden enorm, men det märkliga är att de förväntar sig att ALLA har lika lätt för att sova!? Är ju inte ofta man tänker så annars… Vad gäller tandhälsa, hälsa överlag, hur fort håret växer, om man gillar koriander, o.s.v. så antar alla det är väldigt individuellt och personligt, men just sömnen så ska alla som inte har barn sova 10 timmar utan besvär varje natt eller? Märkligt.

     Svara

    Ja fy min bror sa alltid så innan jag fick barn, att nu skulle jag minsann få se hur det är att va trött på riktigt. Och visst, min unge har varit svår när det gäller sömnen och jag har varit jättetrött från och till. Men inte tusan är jag tröttare än innan barn. Mina sömnstörningar innan va betydligt värre.

    Svara

     Ja alltså är man trött så är man trött. Man är inte mer trött för att det är ett barn som håller en vaken än om det är någonting annat. En månad utan sömn är en månad utan sömn oavsett.

     Svara

      Nej, där håller jag inte med. Har du en vaken och eventuellt ledsen bebis kan du inte ligga och vila på natten, då är du uppe och går och tröstar vilket kan vara väldigt påfrestande för psyket. Har du sömnstörningar kan du ändå ligga och vila på natten. Inte alls samma stressnivå.

      Svara

      Fast skillnaden är ju att du blir väckt från djupsömn hela tiden med små barn. Just som man lyckats somna så blir man väckt gång på gång.

      Svara

    Exakt! Jag har en kronisk sjukdom som tar så jääävla mkt energi så jag kan behöva sova sjukt mkt och vara fruktansvärt trött.

    Svara

    Kan hålla md dig Koala till viss del. Jag hade ”lätta” sömnsvårigheter innan barn och hatade när föräldrar sa att -du vet inte vad trött är. Men! En stor skillnad i att sova piss på nätterna med barn är att du får ingen vila på dagen/kvällen heller medan en som är barnlös kan ta det lugnt och återhämta sig på så vis. Nu pratar jag att barnet har sömnsvårigheter även när föräldrarna börjar jobba igen, så att båda har jobb- sover piss- men en får komma hem och vila efter jobbet medan den andra måste laga mat, bada, leka, natta osv. Så måste ändå säga att det är jobbigare att vara trött som förälder än barnlös. Menar inte att provocera, men det tror jag.

    Svara

     Barnfri om man frivilligt inte har barn.

     Svara

      Det har du rätt i, inte tänkt på det. Såklart barnfri passar bättre här. =)

      Svara

     Tja, det beror väl på lite hur ens liv ser ut? I så fall kan det ju vara jobbigare att ha arbete som läkare på akuten för har man sovit illa men ska ha jour och jobbar långt nattpass så har man inte så stor chans att ta igen sig heller? Då kan ju alla läkare börja hojta ”du vet inte vad trött är förrän du arbetat som jourläkare OCH har 3 barn!!”. 😛 Hela den där tävlingen i vem som är tröttast är jag lite less på. Man är så olika och gör så olika val i livet.

     Och personligen om jag har en riktigt jävlig period med insomni så spelar det inte roll om jag får ”vila” efter jobbet eller om jag ska hålla i ridlektion eller träna eller något för det ger inte igen den förlorade sömnen ändå. Sedan tycker jag det verkar skitjobbbigt med barn – därav att jag inte har några. 😉 Så det är jag med dig på. Men det är som någon skrev ovan: är du trött så spelar det inte någon roll vad det beror på för du är trött likväl…

     Svara

      Är också trött på diskussionen om vem som är tröttast. Vi alla är trötta hahha 😉

      Svara

   Fast hormonpåslaget vid amning, oxcetycinet eller vad det heter 🙂 ger extra amningshjärna. Alltså precis vid amningstillfället. Kroppens sätt att skapa lugn och fokus.

   Svara

    Ja, men då kan du ju inte lida av det om du inte ammar i just den sekunden.

    Svara

   Haha jag jobbar ständig natt just nu, den här moshjärnan är fan inte att leka med 😂

   Svara

  Du borde tagit med inlägget efter detta som hon publicerade med olika svar hon fick. Det var galet roligt och jag skrattade högt.

  Svara

   Jag också! Vissa grejer var sjukt roliga!

   Svara

  Känner inte av nån amningshjärna på det sättet.
  Dock innan mens.. Då drabbas jag av nån typ av hormonkonfusion; ställer in diskmedel i kyl, ramlar på mattkanter och måste läsa grejer flera gånger för att fatta. Haha.

  Svara

  jag var på väg ut med soporna. Kom på att jag skulle boka tvättid. Gick till tvättstugan. Kom på att jag var på väg ut med soporna. Glömde bort det och gick tillbaka till lägenheten. Kliver in i hallen och känner inte igen mig. Gick in i fel lägenhet. Gick hem. Med soppåsen i handen och utan tvättid 🥴

  Svara

   Lite mycket nu eller?;)

   Svara

  Igenkänning. Har en snart 4 åring och både jag och min man har sömnbrist då vi aldrig kan sova en hel natt . Kan lätt glömma namnen på dom jag pluggat med senaste 2 åren eller ställa mjölk i skafferiet.

  Svara

   Varför kan ni inte sova en hel natt?

   Svara

   Barnet är 4.

   Varför inte?

   Svara

    För att barnet Kanske inte sover hela nätter…

    Svara

     För att barnet har diabetes typ 1. Så det är mycket larm och fix med det på nätterna. Men 4 åringen sover oftast hela nätterna. Det är vi föräldrar som får vakna.

     Svara

      Och har haft diabetes sen 1 års ålder. Typ precis när han började sova hela nätter 😅

      Svara

      Åh vilka krigare ni är. ❤❤❤ blir själv galen på alla larm. Kollade historiken på pumpen häromdan, 12 jävla larm på en natt. Då kan jag ändå själv trycka bort larmen själv så jag kan inte ens tänka mig hur ni påverkas och kämpar för er son.

      Svara

       Du har själv diabetes? Vilken krigare DU är 🌻 Vi kommer behöva ta hand om hans larm och diabetes en begränsad tid av våra liv. Sen ska han få leva med det resten av sitt liv. Sen får han ta att han har två virriga, trötta föräldrar 😅 Viktigast är att han får en bra sömn.

       Svara

      Mamma till barn med diabetes typ 1 här också. Han fick diabetes vid ett års ålder precis när han börjat sova hela nätter och är nu två år. Så det blir ingen sömn här för oss heller! Hans sjukdom är helt klart den största sorgen i mitt liv.

      Svara

       Jag förstår dig ❤ Så mycket dom fått vara med om redan!
       Vår son har nu börjat prata mycket om att han inte vill ha insulin eller diabetes och vägrar alla stick och byten av podd och sensor. Såna stunder gör det ont i hjärtat. Hade bytt med honom om jag kunde. Hatar när alla säger ”vilken tur att han fick diabetes när han var så liten, då vet han ju inget annat ”. Jo han vet. Att inget annat barn i hans närhet har det, då vill inte han heller. Vi hoppas att något läger kan få bli av snart. Han skulle behöva lära känna fler barn med det.

       Svara

   Låter hemskt.
   Själv känner jag mig trött av att ha vaknat mitt i natten för en sexstund med mannen. Ska ta en kortare lur snart så det löser sig.

   Svara

    Jag älskar dig henrietta 😄❤️

    Svara

   Jag jobbar ständig natt just nu, testa det istället 😉 🙂

   Svara

    Det är ju vanligt för dem som jobbar natt (förstår inte) , vad är poängen med din kommentar?

    Svara

     Och det är vanligt att ha sömnbrist när barnen är små, vad är er poäng?

     Svara

    Har jobbat natt under många år inom vården. Sov på dagarna. Gör inte du det? Så jag led inte av någon sömnbrist då.

    Svara

     Nä, just nu är det svårt att sova på dagarna eftersom grannens ungar skriker hela tiden, en annan renoverar och solen skiner. Värst är nog fanskapen till barn och föräldrar. Och jag jobbar inte inom vården eller offentlig sektor.

     Svara

      Hade bytt med dig alla dagar i veckan. Din situation går iaf att påverka.

      Svara

       Preventivmedel påverkar också. 😉

       Svara

  Jag undrar CamCam, varför jag måste trycka på alla dina bloggposts, monasuniversums mfl samtidigt som jag utan problem kan läsa Pernilla Walhgrens, spiderchicks mfls bloggposts utan att behöva klicka på dem i appen Bloglovin?

  Svara

   Har också tänkt på detta. Vet att det iaf fanns en inställning i Bloglovin där bloggaren själv kunde välja hur mycket som ska förhandavisas hos bloglovin. Cam kanske har ställt in det så för att få mer klick? Vem vet… 🤷🏽‍♀️

   Svara

  Gå in på Insta och läs kommentarerna hon fått på sitt inlägg 🤣🙈🙊

  Svara

  Har inte läst hennes böcker, men hennes sommarprat förra året är ett av de bästa jag hört. Rekommenderar starkt.

  Svara

  Barnet heter Hamilton. Man upphör aldrig att förvånas över dagens föräldrars val av namn.

  Svara

   På riktigt?

   Svara

   Va? Jag tyckte förklaringen till varför han heter så är jättefin.

   Svara

    Vad är det för förklaring?

    Svara

   Och jag upphör aldrig förvånas över vuxna människor som ska tycka till om olika namn barn fått. Som kallar en del av namnen white trash mm.

   Svara

    Nu har jag inte kallat namnet white trash men i allmänhet tycker jag att ett namnval kräver en tanke eller två. De föräldrar som väljer en viss typ av namn och/eller stavning för att sticka ut, gör det enligt forskning för att ge sitt barn mer status, man vill kompensera och inte bara vara en i massan. Jag syftar inte på Carina utan pratar modenamn i allmänhet.

    Intressant läsning: https://www.svd.se/du-ar-vad-du-heter-mer-an-du-tror

    Svara

     Nej inte just du. Menade mer generellt. Många som tycker till om namn till barn drar ofta till med att något namn är white trash.

     Varför skulle föräldrar inte ha tänkt igenom namnen flera gånger innan, bara för att det inte faller dig i smaken?

     Ang länken. Så kan det säkert vara i många fall men det kan ju inte tala för alla. Kan ju också vara så att man helt enkelt fastnar för ett namn man tycker är fint?

     Svara

      Att döma av vissa typ av namn verkar de inte tänkt igenom beslutet. Och angående artikeln så är det ju forskning som talar sitt språk, även om undantag sker, som med allting annat.

      Svara

       Vad grundar du det i? Att de inte tänkt igenom namnen ?

       Svara

        Läs artikeln Du är vad du heter i SVD. Tycker du Nova-Lee är ett namn för en 50-åring? Eller Luna-Belle? Och tycker du det låter smakfullt? Men anser man att de namnen eller Liam, Kevin eller Cassandra är vackra namn säger det allt. Det finns ju en anledning till att just dessa namn kategoriseras som WT. Ingen skulle någonsin säga att namn som Ida, Johan eller Hanna är WT.

        Svara

  Kan även rekommendera Carinas rapportering kring 22 juli-dåden.
  Hon var en av de som chatt-rapporterade inifrån rättegången för Aftonbladets räkning.

  Var hittar jag den?

  Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

  Känns som om jag har amningshjärna när jag läser kommentatorsfältet här! 🙄

  Svara

  Vaknade i panik över att jag inte känt fosterrörelser på länge. Konstigt när bebisen i fråga låg i sitt nest bredvid mig…

  Svara

  Jag blev mest extremt trögtänkt när jag ammade som mest. Tog extremt lång tid att koppla liksom. Trodde dock att det mer berodde på den konstanta sömnbristen snarare än amningen. Nu har jag en tvååring som fortfarande ammar en slurk på kvällen för att det gör henne lugn och ofta så somnar hon fort av det

  Svara

  Jag var trögare när jag var gravid än när jag ammade.
  Kunde plötsligt inte läsa siffror när jag skulle hjälpa min man att kolla en sak på datorn. Men han fick komma hem, för jag löste det inte. En sifferkombination på 4 siffror gjorde att jag tappade det och grät i 3 timmar.

  Svara

  Hmm…minns att jag la nycklarna i kylen vid något tillfälle.
  En gång gick jag ut och råkade glömma att jag inte hade byxor på mig, något mina grannar aldrig glömt 🙂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.