Anders Lundell

Joakim och Jonna Lundell avslöjade nyligen att de ska bli tvåbarnsföräldrar och att Lilla LunaBelle ska bli storasyster.
När jag googlade på stavningen för ”tvåbarnsföräldrar” eftersom ordet rödmarkeras i WordPress så dök den här peppiga och upplyftande artikeln upp som första träff:
Så fixar du tvåbarnschocken – psykologens och föräldrars bästa tips!

Nu är visserligen ordet ”tvåbarnschocken” också rödmarkerat så kanske inte ett jättevanligt uttryck men visst känns det inte direkt inbjudande… en CHOCK!
Kan ordet chock någonsin vara positivt?
Enligt Google så är mitt svar….njaaae…

Lunabelle Lundell föddes i oktober 2018 och delar namn med ett annat influencerbarn – nämligen med Elena Belles dotter och jag kan inte låta bli att fundera över vad nästa våg av trendiga influencerbebisnamn kommer bli.
Jag menar, de kommer ju i stim, likt ett klamydiautbrott i Sunny Beach.
Inte influencerbebisnamn specifikt utan bebisnamn, och då särskilt flicknamn – Tindra, Blinka, Vilda, Smula, Dingla, Flinga, Yrla Virvla Virvelflicka mm.
Detta var efter den internationella vågen av Michelle, Kevin, Chloe och Estelle (som kom tillbaka som en ”best of” tack vare Kungahuset) och då gärna med lite märkliga stavningar, typ ”Cewin”. 

Vad är namntrenden nu?
Kommer den inspireras och influeras av vår samtid, den tid vi lever i nu?
Här är min topp fem-lista på namn jag tror kommer bli SÅ populära under 2020.

5. Skamma
4. Pinga
3. Trenda
2. Corona
1. Anders

Anders.
Anders Tegnell.
The Teg.
Allas våran Statsepidemiolog aka röda faran som även är en het kandidat till utnämningen ”Årets bäst klädda man! på ELLE-galan 2021 som sannerligen visat oss att ”Less is more”.
Vinröda stickade tröjor som matchas till byxor av annan vinrödnyans, komplett med en foträt sko av joggingmodell kommer bli ”Årets Outfit” alla kategorier och även som bubblare för Årets julklapp-kit. 

Less is more.
Less is sannerligen more.

Så jag lägger min röst på namnet ”Anders Lundell” – oavsett kön.
Frågor på det? 

257 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  All mark åt Anders Tegnell VÅR statsepidemiolog! ❤️ #TeamTegnell

  Svara

   Håller med 💚

   Svara

   *makt – skall det stå såklart!

   Svara

   Alltså är inte det här nån jättekonstig krisreaktion hos svenska folket? All respekt åt Anders tegnell/FHM som säkert gör så gott han/de kan men det är inte läge ta den här situationen som en pingismatch eller cissi wallin vs virtanen. Alltså mindre för och emot och mer nyanserad debatt kommer ge ett bättre resultat. Det är omöjligt för tegnell göra precis allting rätt hur mycket han än försöker, det handlar om ett helt nytt virus.

   Svara

    Jag håller med dig. Jag blir dessutom misstänksam mot debatten när den tar politisk färg. Dvs när det plötsligt är ”högerextremt” att ifrågasätta Anders. Fram för nyanser. Vi är medspelare i det här, inte motståndare.

    Svara

     Nåt konstigt är det. Människor vill ha stabilitet i kris vilket är fullt förståeligt men med tanke på komplexiteten i situationen är det otäckt om debatten polariseras och politiseras.

     Svara

      Tycker det är otäckt att vi inte har fri debatt i en demokrati. De som har en annan åsikt än Tegnell och co är alarmister, kritiserar man invandring är man populist/rasist och har man annan åsikt i klimatdebatten är man klimatförnekare.

      Svara

       Av en ren händelse brukar det också vara samma personer. Du vet de som kritiserar Tegnell, invandringen och är klimatförnekare.

       De har oftast gått livets hårda skola, saknar utbildning eller relevant erfarenhet men tillhör världseliten i rubrikläsning och framförallt att bara söka information som bekräftas sin egen åsikt.

       Svara

        Nej men herregud. Snacka om att kapa debatten och fördumma den. Agnes Wold har uttalat sig väldigt bra, ibland har hon hållit med anders tegnell och ibland har hon kritiserat honom. Det har hon gjort på basis av sin proffesur i klinisk virologi och inte för att hon är korkad rasist? Har du rökt på?

        Svara

        Är du vänsterpartist eller socialdemokrat om jag får fråga?

        Svara

         Är du en sdgubbe?

         Svara

          Nej det är jag inte. Jag håller med många partier i olika frågor men ser mig mest som moderat.

          Däremot reagerar jag på klassföraktet i din kommentar (om det nu var du som svarade nu alltså). Är det inte just de partier som vill värna om lågutbildade låginkomsttagare, de som är längst ner i samhällets hierarki? Klimatförnekare, kritisk mot Tegnell eller till hur invandring hanterats kan man vara i vilken samhällsgrupp som helst men att avfärda och osynliggöra någon för att de saknar utbildning tycker jag är märkligt.

          Nu ska jag dra till med en provocerande motfråga: Har du källa på att folk utan högre utbildning i större grad kritiserar Tegnell, invandring och förnekare klimathotet? Handlar det om x antal Facebookinlägg du lagt på minnet och ser som din trovärdiga källa? Eller är det bara önsketänkande och ett behov av att få kategorisera människor med i dina ögon mindre accepterade åsikter? Blir spännande att få höra 🙂

          Svara

           Kolla på valfria inlägg på Aftonbladet Debatt, Aftonbladet Ledare, Expressen Debatt och DN på Facebook så kommer du rätt snart se vilken sorts personer det är som är kritiska mot ovannämnda ämnen.

           Jag har en högre utbildning, min umgängeskrets likaså och min bransch ställer höga krav på utbildning. Du hör aldrig någon ifrågasätta klimatfrågan, invandringen eller FHM hantering av coronakrisen.

           Givetvis är det en generalisering men nu var det just det jag gjorde. Generaliserade.

           Du driver? Vilken miljö du än vistas i låter det som att du blivit både hemmablind och inskränkt. Ta ett sabbatsår och vidga dina vyer.

           Det är väl lite lustigt ändå Anonym18. 39
           Är det inte något man kan förvänta sig att högutbildade människor, att de inte sväljer allt med hull och hår utan faktiskt ifrågasätter och kräver bevis? Vilket inte förekommer i största delen av debatterna.

           Anonym 18:39

           Mycket nyfiken på vad du jobbar som då läget hos mig är väldigt annorlunda. Jag jobbar som managementkonsult och umgås med folk i finansbranschen och har vänner som sysslar med ekonomi eller forskar. Umgås i princip bara med högutbildade personer, har helt enkelt blivit så. Kommer ursprungligen från en liten stad där ingen läste vidare på universitetet.

           Däremot diskuteras invandringsfrågan MYCKET frekvent i bland kolleger och bekanta. Många är tämligen negativt inställda till svenska politikers agerande (vad jag själv tycker i frågan tänker jag inte kommentera för tillfället). Kritik mot Tegnell kommer spritt från olika håll. Klimatförnekare har jag inte träffat tillräckligt många för att kunna bilda mig en uppfattning om vilka de är, parti de brukar tillhöra osv. Min uppfattning utifrån egna erfarenheter är att du hittar dessa åsikter ÖVERALLT. Mina kolleger på en av världens största consulting byråer hade du aldrig trott röstade på SD (största delen vågar dock inte men håller i hemlighet med i vissa frågor och skulle gärna lobba för dem).

           Jag har svårt att tro att du verkligen är högutbildad som du uttrycker dig? Eller så rör du dig inom extremt snäva politiskt likriktade kretsar (finns dem?). Normalt brukar debatt om klimat, invandring och fhm väcka åsikter. Det är också lustigt du uttrycker dig på ett sätt som att diskutera invandringspolitik eller klimatfrågor per automatik innebär att man ”kritiserar invandrare” eller ”förnekar klimatfrågor.” Kopplingen till epidemiologi därefter är mest absurd… Jag tror faktiskt inte du har så hög utbildning, det kan åtminstone inte vara inom samhällsfrågor.

           Anonym 23:15

           Vi har olika upplevelser tydligen. Jag arbetar på Accenture och är managementkonsult inom IT. Jag skrev aldrig att ämnena inte diskuteras, för det gör det. Däremot är de inte SD anhängare, klimatförnekare eller FHM kritiker.

           Det tar inte många minuters engagemang att ta reda på vilka grupper som är överrepresenterade när det gäller att rösta på SD. En hint, det är inte högutbildade kvinnor.

           Kolla medlemmarna i vilka grupper du vill på facebook som är klimatförnekare vad det är för medlemmar. Fördelningen mellan ”Livets hårda skola” och KTH, Chalmers, Lund och Handels t ex.

           Gällande kritik av Sveriges hantering av coronakrisen så finns det redan data på det. T ex Demoskop har presenterat en undersökning som visar att 7/10 svenskar tycker att hanteringen är rätt. Det är främst kvinnor som tycker det sköts bra förövrigt.
           De 30% som inte tycker det bestod till största delen av personer utan högre utbildning och var till stor del män.

           Är det ingen som ser en röd tråd i det?

           Men den stora frågan är ju varför du börjar dilla om SD under en debatt om virologi /epidemiologi. Det finns ju ingen logisk koppling till ämnet öht.

         Nej, jag röstade senast på Liberalerna.

         Svara

        De 22 forskare, läkare och professorer som skrev en kritisk debattartikel angående coronahanteringen är alltså outbildade och har gått livets hårda skola? Du är ett typexempel på en som enbart fördummar debatten med förutfattade meningar om dem som inte tycker som du.

        Svara

         En kritisk artikel full av felaktigheter som dessutom är baserade på siffror över 2 dagar. En artikel skriven av 1/3 vara forskningsområde inte ens är närbesläktat.

         Svara

        Du illustrerar poängerna hos personerna ovan dig. De allra flesta svenskar vill att beslut som gäller virus, epidemiologi och folkhälsa ska styras av den absolut bästa information och kunskap som går att få tag på, inte politisk tillhörighet.

        Svara

         FHM är inte partipolitiskt

         Svara

        Jamen precis, hela WHO rekryteras från Sjöbo. Det är sen gammalt.

        Svara

         WHO rekommenderar inte total nedstängning. De har fördömt hur länder som Norge, Danmark och Finland har hanterar det. Det är politiska beslut som tagits och inte vetenskapliga.

         Svara

          WHO ”fördömer” inte särskilt ofta…WHO har ju kritiserat Sveriges agerande flera ggr (oftare än Finland, Norge och Danmark) , hur ser du på det ? Eller var det bara de outbildade rasistiska klimatförnekarna inom WHO?

          Svara

           Hur jag ser på det?
           Ganska enkelt att du har fel.

           Det är i princip obefintlig kritik mot Sveriges agerande jämfört med total lockdown som våra skandinaviska grannar gjort. Men du letar väl vad du vill läsa förstår jag

           Faktum är att jag kan inte hitta en enda artikel om att WHO kritiserar Sveriges agerande. Hur kommer det sig?

        Ironiskt nog lät det som att du beskrev dig själv. Hatten av för dagens mest oavsiktligt roliga kommentar!

        Svara

   Bitr statsepidemiolog Anders Wallensten 😍

   Svara

    Han är inte dum han heller! 😊👍

    Svara

    At least he’s easy on the eyes ☺️

    Svara

    Superhunkig🤩

    Svara

    Omg, ja! T.o.m mitt gayiga hjärta klappar lite extra för honom 😍

    Svara

    What? Tegnell är fan hetare än den andra Anders. Han är läskig.

    Svara

    Det finns två Anders på Folkhälsomyndighetens; Anders Tegnell och Snygg-Anders. AT är inte full eller så men Snygg-Anders ändå ❣️

    Svara

   Gud förbjude att all makt är i händerna på Tegnell. Så jävla trött På att folk inte ens kan ifrågasätta myndigheter utan att de blir lynchade. Man måste inte hylla Tegnell för att vara smart.

   Svara

    Så jävla trött på okunniga människor som inte fattar att Tegnell företräder en hel myndighet!! Det är en hel GRUPP experter som arbetar tillsammans även om det är Tegnell som leder deras arbete.

    Svara

     Är du dum i huvudet eller? Jag vet att Tegnell inte fattar beslut själv utan tillsammans med övriga i fhm, jag påstår att det är folk som inte vågar ifrågasätta som är de ointelligenta i denna diskussion. Bara för att Tegnell sitter på en viss position betyder det inte att han är felfri. Att benämna folk som inte tycker Tegnell är guds gåva till mänskligheten som dumma oavsett om de är precis lika utbildade som han, mer eller mindre är bara korkat och det är läskigt att ha ett samhälle där yttrandefriheten enbart inskränks av att människor inte klarar av att myndigheter ifrågasätts. Ni som hyllar Tegnell som att han vore en gud (och ni är oftast vänster) är en fara för samhället.

     Svara

     Du är fan korkad 18:04. Ts skrev ”all makt ÅT TEGNELL” och personen svarade på det.

     Svara

   Håller med!

   Svara

  Varför ska folk envisas med hittepå wt namn 😫

  Svara

   Anders?

   Svara

   Alla namn hitttades väl på någon gång? Menar du att nya namn aldrig ska få tillkomma?

   Svara

    Ja för i så fall skulle vi nog få rensa bort ganska många namn, beroende på hur långt man backar. Och så skulle alla heta Styrbjörn och Syrena eller något sånt!

    Svara

   Ja hade varit så varierande om alla killar hette Adam och alla tjejer Eva. Undrar hur alla andra namn kom till? Kanske har nån hittat på dom nån gång kanske?

   Svara

   Det där är inte de mest populära namnen hos alla, bara hos wt människorna. Fråga soc.

   Svara

    Usch vad du låter obehaglig.

    Svara

   ”WT” xD

   Svara

  Personligen förknippar jag namnet Anders med en norsk massmördare, tyvärr 🙁

  Svara

   Hette han inte Andreas?

   Svara

    Nä, Anders

    Svara

     Numera heter ju Anders Breivik, Fjotolf Hansen. Sedan 2017.

     Svara

      Fjotolf!? 🤣 Kan bara tänka Tjoflöjt.

      Svara

       Hahaha, tur han inte döpte sig till Snorre 😬

       Svara

     .

     Svara

   Jag tänker på Anders Eklund.

   Svara

    Fy fan!
    Det är en person som den vanligtvis luttrade GW Persson har mycket svårt för.

    Svara

  Cewin?
  Wtf!!

  Okej prova Anndärz då..?

  Svara

  Tidningen Café har kanske nått på spåren om hur man klär sig som Anders Tegnell, så kanske blir han ”Årets Bäst Klädda Man” på Elle-galan 2021! 😉

  https://www.cafe.se/anders-tegnell-sa-snor-du-stilen-av-statsepidemiologen-och-landsfadern/

  Svara

  Behöver ett flicknamn till min dotter. Ge mig era bästa namnförslag!

  Svara

   Leya : ) Heter min lilla tjej, älskar det namnet.

   Svara

   Elsa är fint!

   Svara

    Uttjatat..

    Svara

   Henddåk 🤣

   Nä skoja, tycker Anna är ett fint namn.
   Vackert att skriva ocså liksom

   Svara

   Ulrika, Therese, Sara, Fanny, ja det var några. 😊

   Svara

   Den dagen jag får en dotter ska hon få heta Judit.

   Svara

   om vi hade fått en tjej, inte två pojkar, så hade hon fått heta Agnes 😍

   Svara

   Mina favoriter är Sara och Edith.

   Svara

    Edith var mitt favoritnamn när jag väntade min dotter, men min man gillade det inte… nästa gång, kanske!

    Svara

     Ny man?

     Svara

      Haha nej, men han kanske tycker mer om Edith en (eventuell) annan gång? När han sovit på det i några…..år? 😂

      Svara

       Hahah han kanske ”kommer på” att det är ett superfint namn. ”Älskling, det va ju DU som föreslog Edith och ja, jag gillar det med” 😂 Superfint!

       Svara

       Ja håll uppe hoppet!! Min man ratade namnet Stella med vår första dotter och nu heter andra dottern det. Gjorde dock en fuling och ba vad tycker du om Stella? Som att jag inte kom ihåg att han redan ratat det 🤷🏻‍♀️

       Svara

       Det händer! Min andra sons namn ratade min man med första sonen för han kopplade det till en film men nu andra gången ’kom han på det’ så winwin för mig hehe…

       Svara

   Cecilia,

   Svara

   Vendela
   Elise
   Lovis
   Malva
   Sonja

   Svara

    Älskar Malva ❤

    Svara

     Är inte det en växt?

     Svara

      Jo en blomma precis som Linnea.

      Svara

      Och en skogsmaskin! 😅 Eller skogsmaskinerna kanska stavar det med w.

      Svara

   Öppet spår.

   Svara

    Fast detta bör vara OK då inlägget handlar om namn osv.

    Svara

   Ida är såå fint.

   Svara

    Förutom på engelska – ’Aïda’

    Svara

   Ingrid och Majken älskar jag 🙂

   Svara

    Min dotter på 5 månader heter Ingrid 😊

    Svara

   Penny!

   Svara

   Liv är det vackraste namnet jag vet, men eftersom jag själv heter Lina kan jag ju inte döpa eventuella barn till det :/

   Svara

    Jo? Det var inte ens särskilt likt?

    Svara

     Livlina

     Svara

      Fast va? Neeeej, klart du kan döpa henne till Liv 🙂

      Svara

    Hon kan heta Liv Lina 😋

    Svara

   syrena, gammalt nordiskt namn 🙂

   Svara

    Låter hittepå

    Svara

     ALLA namn är hittepå….

     Svara

   Liv eller Marion!

   Svara

   Seckalina

   Svara

   Öppet spår ringde och bad oss hälsa dig att det går bra att återkomma på fredag. Tack och bock.

   Svara

    Nää du är för hård. Temat är namn på barn.

    Svara

    Det är onsdag idag så man behöver inte vänta till fredag.

    Svara

     Se där, ännu större anledning att inte leka familjeliv i förväg då. Temat är väl möjligen namn på _influensers_ barn, inte lika med att det är rimligt att efterfråga namn till sina egna.

     Svara

      Hon kanske är influencer, det vet vi ju inte 🙂

      Svara

       Då kan hon kan efterfråga namn i sina egna sociala mediekanaler i så fall.

       Svara

   Snälla inget tantnamn.

   Har haft flera smä flickor med namnen:
   Helga, Beata, Judith, Lillemor

   I mina barngrupper. 🤢

   Svara

    Och Bodil. Så fult.

    Svara

    Helga hette en förbannad tant på jobbet, kommer inte döpa min dotter till det 😂 Alva däremot 😍

    Svara

    Lillemor är ett jättefint namn tycker jag. Har bara träffat två Lillemor. Min systers mormor och en klasskompis på universitetet. Trodde inte att det var vanligt bland små barn men där ser man😊

    Svara

    Ja alltså namn går ju i cykler så det är inte så konstigt. Elsa, Astrid, Alva, Ingrid. Tanter och småbarn allihopa. Kommer kännas konstigt när nästa byte kommer liksom och barnen börjar heta Kerstin, Inger, Börje… 😄

    Svara

     När en generation dör brukar namnen komma tillbaka. Vill man vara riktigt unik ska man ge sitt barn namn som ens föräldrar har. I mitt fall Anette, Monica, Mats, Hans, Lars-Åke osv.

     Svara

      Många föräldrar du har…

      Svara

       🤦‍♀️ du förstod nog.

       Svara

     Lennart, Sven-Erik och Chenneth ser jag fram emot

     Svara

      Snarare Lennarth, Cven-Erich och Chenneth…

      Svara

       Tack för dagens skratt! Chenneth.. 😂

       Svara

      Och där räknade du upp namnen på mina morbrödrar. 👌🏼

      Svara

   Vilja är fint. 😊

   Svara

    Ingegärd

    Svara

    Wilja. Oerhört WT

    Svara

   Molly
   Elvira
   Filippa
   Tuva
   Ellie
   Allie
   Chloe
   Stella

   Svara

   Maj<3

   Svara

   Filippa! Eller kanske Bonnie?

   Svara

   Saga och Ines tycker jag är fint

   Svara

   Olivia tycker jag mycket om

   Svara

   Eira (eyra, eijra, ejra), Mila, Mira, Majken, Maite, Minna, Ella, Vida, Alma

   Svara

   Susannika!

   Svara

  Tror på namn som är ett ord men med.en vokal utbytt.

  Stol= Styl
  Burk = Bork
  Träd = Trid
  Handduk = Henddåk
  Osv

  Svara

   Inte så vackert dock inser jag nu…

   Svara

   Låter ju superfornnordiskt 😆 lär ha varit riktiga namn en gång i tiden haha!

   Svara

   Henddåk och Bork 😂

   Svara

   Skrattade högt åt Henddåk

   Svara

    Vad härligt, ja, jag tyckte själv jag var lite kulig

    Svara

     Skitkul till och med! Fick mig ett gott skratt, Bork haha

     Svara

   Alltså jag dör, Bork 😂😂😂 Lätt mitt framtida barns namn. Lille Borkis.

   Svara

  Har en förkärlek till namnet Anders då min kattunge, som tyvärr fick somna in i slutet av förra året, hette Anders. Märkligt namn på en katt, kan man tycka, men han passade verkligen som Anders.
  Vet inte varför jag berättar detta, jag bearbetar väl fortfarande en del sorg efter min kära katt ❤️

  Svara

   RIP katt-Anders❤️
   Människonamn på djur är en personlig favorit, min katt heter Micke och har haft hundar som hette Janne och Kerstin.

   Svara

    Åh jag håller med, vi har tre katter som kommer och går, Magnus, Katten, och Kise-Mis

    Svara

    Jag håller med 😻 familjekatten (som är 19 år nu!) heter Ester, mina nuvarande katter heter Lovis och Brynolf. ❤️

    Svara

    En väns katt heter Hassan 🙂

    Svara

     Klockrent namn! 👍🏻😂

     Svara

    Heter inte alla hundar och katter, människonamn just nu?

    Svara

     Ja känns som att vissa människonamn till och med har gått över till att ha blivit djurnamn nu.

     Svara

   Så fint skrivet. Lilla Anders <3

   Min katt Suki tog jag hand om från ett jourhem och hon blev tyvärr bara ett år gammal (vi bor vid en järnväg). Namnet kom av att jag trodde att det fanns en Bondbrud som hette Suki men det visade sig att jag blandat ihop Bondbruden Aki med typ bilmärket Suzuki eller något? Så det blev Suki haha. Mycket älskad och saknad.

   Svara

    Åh Suki, vilket originellt och fint namn på en katt ❤️ Hon fick ett fint liv hos dig, låter det som ❤️

    Anders blev också bara ca 1 år gammal, han hade medfött blåsljud på hjärtat 💔 vi tog över honom från en bekant med den vetskapen att han kanske inte skulle leva så länge. Han genomgick hjärtultraljud när han var ca 5 månader och då såg allt fint ut. Vid 11 månaders ålder hade hjärtat plötsligt vuxit sig nästan lika stort som hans bröstkorg, klämde ut lungorna. Han mådde bra och var en lycklig katt fram tills dagen innan han fick somna in, då han blev successivt värre i allmäntillståndet och vi fick åka in till djursjukhuset på morgonen när de öppnade. Usch, värsta dagen i mitt liv 💔

    Svara

     Jag beklagar verkligen. Som tur var fick han ett lyckligt liv till dess att han somnade in, förhoppningsvis ovetande om vad som skulle hända och kände sig trygg med dig. Gläds för tiden du fick med honom! Fick inte heller ha Suki så länge och det kändes orättvist eftersom det var så kort men å andra sidan var det en lycklig tid och det var det säkert för er med. Kram! ❤️

     Svara

    Så den vart överkörd av ett tåg?

    Svara

     Ja. HON, inte den, blev tyvärr överkörd av ett tåg.

     Svara

   Inte märkligt! Älskar ”människonamn” på djur. Helst gubbnamn (för jag föredrar att ha handjur, har bara haft det iaf) och min framtida tax ska heta Assar.

   Svara

   Vilket fint namn på en fin katt ❤️

   Svara

   En katt som jag levde med i 8 år dog 2012. Kan fortfarande bli lite tårögd om jag tänker på henne.

   Svara

  Lunders Andell, det låter originellt för ett influencerbarn.

  Svara

   Vet inte varför jag skrattade så mycket

   Svara

    Samma här, jättekul! 😂

    Svara

   Lägg bara till ett B där i början så…

   Svara

   Haha fan vad ni är roliga i kommentarsfältet idag 😂
   Lunders Andell jag dör

   Svara

  Min son heter Anders

  Svara

   ok.

   Svara

  Tvåbarnschock är ju ett begrepp som folk använder… jag upplevde den iallafall, även om det såklart också är underbart att ha två barn så är det smått kaotiskt.

  Svara

   +1

   Svara

   Två barn gick bra för mig, chocken kom vid 3 😂 Och den håller i sig.

   Svara

   Har aldrig fattar hur man kam bli chockad med barn nummer två? Kan någon förklara?

   Svara

    Samma här. Snarare första som var mest chock för mig.

    Svara

    Jag tycker också att det är en större omställning med första och att man faktiskt blir förälder. Men skulle nog ändå säga att det var en liten chock att jag inte ”kunde allt” med andra barnet, att amningen krånglade MER än med första och kaoset när man skulle underhålla en tvååring samtidigt som bebisen hade kolik och gallskrek.

    Svara

    Hänger ju också ganska mycket på hur tätt man har mellan barnen också. Har man fem år emellan får man nog ingen chock, men vid två år emellan och man har båda barnen hemma, då blir det ganska så mycket liv i luckan.

    Svara

     Ettan kan man också koncentrera sig på helt och lär sig fortare att läsa av. Det tar längre tid att lära känna den andra eftersom man inte har samma tid att ägna sig åt barnet, den får mer hänga med bara. (Om man får dem relativt rätt vill säga)

     Svara

   Ett barn är ett barn, men två barn är som att ha fem! 😳
   Uppmärksamheten och armarna räcker inte till fler än en som ska ha något NUUU

   Svara

    Men det måste ju ALLA fatta innan? Att det kommer bli kaos med en vild tvååring och en bebis? ALLA måste ju sett det komma?

    Svara

     Jo men man får behålla föräldrapenningen från första barnet om man skaffar dem tillräckligt tätt 😭

     Svara

     Såklart förstår man det, men det finns mycket som man förstår kommer att vara jobbigt och svårt men som man gör ändå och överlever. Att det vissa dagar är en chock hur svårt det faktiskt är trots att så många människor klarat av det är inte så konstigt tycker jag.

     Svara

  Svenskar som ger sina barn amerikanska namn är 🥶

  Svara

   Ja i Sverige ska alla ha svenska namn och i Amerika engelska namn.
   Tycker du att alla ska vara vita och blonda också här också?

   Svara

    Hänger inte med i din tankevurpa.

    Svara

    Nöjd med den tankegången?

    Svara

    Men hur förlegat är det inte att tycka att alla i Sverige ska ha svenska namn?!
    Du hänger nog inte riktigt med i din egna tankegång. 🤯

    Svara

   Folk som ser ner på folk för hur de väljer att namnge sina barn är 🥶

   Svara

    Det är väl inget konstigt att man har fördomar om folk baserat på hur de väljer att namnge sina barn? Det är ju vida känt att ett namn säger en hel del om ens bakgrund.
    Ett namn ska man bära med sig hela livet och därför tycker jag att man ska välja ett namn som är gångbart i olika åldrar och sammanhang, ex Elsa eller Oskar. Jag skulle aldrig välja ett namn som låter barnsligt eller ser felstavat ut, ex Tindra eller Nowa-Lii.

    Svara

     Om man har en engelsk pappa då? Går det för sig att välja ett engelskt namn då?

     Svara

      Finns ju namn som både är ”svenska” och ”engelska”.

      Svara

      Svar ja

      Svara

     Tur att alla inte är så trångsynt som du. Jäklar vad tråkigt om alla hette Sven och Anna. Underbart att andra kulturer och lite nytänk kommer in.

     Svara

      Jag heter Anna och min pappa heter Sven, blev sekundärkränkt nu. Anna är ett svinbra namn, Sven är gulligt eftersom pappa är gullig.

      Skojade om att bli kränkt, resten är dock sant.

      Svara

     Tror att barnen lider mer av dina fördomar om andras namn än att ha ett unikt namn själv.

     Svara

     Men nog förstår du att Elsa och Oskar är namn som just du tycker fungerar?
     Jag skulle aldrig i livet döpa mitt barn till varken Elsa eller Oskar. Just för att dom i mina öron är sjukt trista, låter som en gammal människa och är liksom torra o dammiga.

     Svara

      Tycker att folk som väljer jättevanliga namn är tråkiga och fantasilösa.
      Jag hade aldrig velat heta som alla andra. Så otroligt opersonligt.

      Svara

   Är gift med en amerikan och har bott i USA ett antal år. Har familj i USA. När vi flyttade till Sverige och fick barn här var det en självklarhet att ge vår dotter ett namn som utalas på samma sätt svenska/engelska. Därför blev det Emily, med amerikansk stavning. Hon är även amerikansk medborgare. Funkar inte att ge henne ett supersvenskt namn som halva hennes familj och pappa inte kan uttala. Tycker det är fint att vi har olika kulturer och livshistorier som bidrar till namntraditionen.

   Svara

    Många uppfattar nog ändå Emily /Emilie som väldigt svenskt. (Har absolut inget emot amerikanska namn själv)

    Svara

     I Sverige ja. Men i usa uppfattar man Emily som amerikanskt.

     Min son har en engelsk pappa och vi valde Daniel. Varken konstigt i Sverige eller i England.

     Svara

      (Obs, jag tycker inte att det är wt att välja ett typiskt engelskt namn. Oavsett ursprung på föräldrarna)

      Svara

     Tror personen syftar på två helsvenska föräldrar från typ Mjölby som döper sin unge till Heaven eller Hailey

     Svara

      Åh gud ja, Hayley/Haley/Hailey/whatever. Det nya Nova/Nowa för mig 😬

      Svara

       Heighleigh. Nämen seriöst? Varför vill man komplicera livet för sin unge genom att ge den ett namn som alla kommer ha svårt att stava till??

       Svara

        Eller hur. Jag heter något så basis som Matilda och har fått säga ”utan H” i hela mitt liv. Hur funkar det då när det blir ”med två eigh”?

        Svara

   Håller med. Namn som funkar internationellt har jag inget emot, t.ex Adam, Simon, Julia. Men ett med amerikanskt uttal, nej, det gillar jag inte.

   Svara

   Ska och ska är väl onödigt.

   Men förstår din tanke, om en vit, blond och blåögd pojke bara ”hej jag heter Abdul/Mohammed/Ping Lee/Awwab” eller liknande är det nog många som omedvetet skulle haja till då vi är vana att ett visst utseende har ett visst typ av namn.
   Men tids nog kommer det bli mer vanligt med olika namn oavsett utseende. Det har nog bara att vi är så vana vid att det alltid varit på ett visst sätt, och tar tid att lära om

   Svara

    Min dotter som är halvarab är just ljus, blond och blåögd – med ett arabiskt namn!

    Svara

     Finns så många fina arabiska flicknamn. Vad heter din dotter?

     Svara

    Pinglee 😂😂

    Svara

   Min dröm är att få barn med en islänning så att jag har en anledning att ge mitt barn ett coolt isländskt namn. Utan isländsk pappa skulle det bara kännas töntigt.

   Svara

    Vad heter dom för coolt där borta? Kör ändå tycker jag! ☺️

    Svara

     Ta ett vanligt svenskt namn och lägg till -ur på slutet😉

     Svara

      Justusur

      Svara

  London kanske?

  Svara

   Nej.

   Svara

  Ulf Lundell?

  Svara

   Eller för att få nåt som är lika bökigt att säga som Lunabelle Lundell: Tegnelle Lundell.

   Svara

    Haha tyckte du skrev ’bögigt’ och försökte läsa om stycket för att förstå vad som var bögigt med det 😂 Sitter i isolering så hjärnan är inte super med alla stunder!

    Svara

  Michelle Lundell
  Estelle Lundell
  Karamell Lundell
  Fjäll Lundell 🏔

  Svara

   😂🤣😂

   Svara

  Är en influencer som ska döpa sin dotter till Juvelia.
  😖

  Svara

   Ja där är allt så sockersött och gulligt så att jag spyr.

   Svara

   Låter som en magisk värld i ett program för 3-åringar.
   ”Glitter-Magnolias äventyr i Juvelia”

   Svara

    Elakt så ser hennes Instagram ut. Som nån bubbelgums-värld för små barn. 😅

    Svara

   Ja, men hon är ju också riktigt wt. Även om hon inte förstår det själv.

   Svara

   Vem är denna wt influensa då?

   Svara

    Linn Andersson

    Svara

     Tingeling eller vad hon kallar sig?

     Svara

      Tiingelinn t.o.m

      Svara

    Linn Andersson (Tiingelinn) om jag inte missminner mig…

    Svara

   För att få perspektiv på det hela bör man veta att hennes första heter Tindra.

   Svara

   När jag var på babysim med min son för några år sen hette en annan baby Juvelia. Lite up-and-coming a’la Tindra kanske?

   Svara

   Juvelia , då associerar jag till juver . Så det är inte ett namn som jag tycker är snyggt.

   Svara

  Anna, Johan, Oskar, Karl, Lisa, Sigrid, Ingrid, Astrid, Erik, Anton och Arvid är fina namn.

  Svara

   Tycker du. Du ger inte uttryck för fakta utan en personlig åsikt.

   Svara

    Eh?

    Svara

  Alla former av Nova (Nova Lee, Nowa-Lii etc), Kevin, Dewin, Elton, Colin, Liam, Tindra, Tuva, Melissa, Michelle, Vanessa, Mirabelle… Stackars barn som växer upp med dessa namn.
  Ryser…

  Svara

   Tycker mer synd om dig som tänker så.

   Svara

   Med risk att få halva kommentarsfältet emot mig så säger ju namn en hel del om vilken klass och typ av familj man kommer ifrån. Vad säger era fördomar om en Carl-Fredrik till exempel? Kommer han och Victoria från samma klass som Kewin och Nova-Loh?

   Alla får ge sina barn vilka namn man vill men namn kommer med vissa föreställningar.

   Svara

    Exakt så.

    Svara

    Äh, häng med i tiden lite. Saker och ting förändras och så även status på namn.

    Svara

     Absolut. Men det faktum att olika ”grupper” ger sina barn en viss typ av namn kvarstår. Typen av namn ändras däremot.

     Svara

    Stämmer troligen, men är det bättre att komma från överklassen? Kommer man bli behanlad bättre i livet då, t.ex? Eller vilka ”bra fördomar” är det som kommer med ett ”bra” namn?

    Du har säkert rätt, men samtidigt är det ju människor som är dumma med sina fördomar om man ska se det ur en etisk synvinkel.

    Svara

     Nej jag säger inte att överklassen är bättre.

     Svara

    Du har rätt. Lo är inget modenamn dock, men möjligen med den stavningen.

    Svara

   Liam är ju jättefint. Har väl varit med bland de 10 populäraste namnen som folk döper till i många år .

   Svara

  Håller inte med om att Lunabelle och Luna är samma namn.. Hon heter ju Belle Theanne som efternamn?

  Svara

   Är inte Belle mellannamn?

   Svara

   Kom hit för att skriva exakt detta! Hon heter endast Luna i förnamn. Efternamnen Belle efter mamman och Theanne efter pappan. Inte Lunabelle Theanne (:

   Svara

  Tula var också nytt för mig

  Svara

  Avskyr modenamn och älskar gamla namn. Astrid, Alfred, Ellen, Elin, Ida, Arvid, Erik, Alice, Karin och så vidare. HUR kan man tycka att namn som Kevin,Liam och Hailie är vackra namn?! Det blir ännu värre med alla dessa h inklämda. Khevin, Lhiam. Eller när det är ett amerikanskt namn och ett svenskt efternamn. Hailie Nilsson och Kevin Gustafsson. Ja, jisses. Jag blir irriterad så fort jag hör någon förälder ropa dessa gräsliga namn. Ingen klass alls. Så är det bara.

  Svara

   Fattar inte varför alla är så främmande mot Kevin? Är inte det jättevanligt i Sverige och varit det länge? Var svinmånga killar i min klass som hette det redan på 90-talet.

   Svara

   Klass? Alla heter verkligen Agnes, Elsa och Alfred. Medelklass i så fall. 😂

   Svara

    Fel uttryckt med klass, menade mer stil och smak!

    Svara

     Fast då är det ju en smaksak och det är bara din smak.
     Herregud låt folk tycka om olika namn. Fan vad uptight och tråkiga alla är.

     Svara

   Kevin är väl förfan ett av de mest etablerade svenska namnen vi har nuförtiden

   Svara

    Ja, tyvärr!

    Svara

    I fängelserna, ja.

    Svara

   Och jag blir irriterad på tvärsäkra, dömande människor som ser ner på andra man upplever står lägre än en själv. Det är att inte ha klass, om något. Du har uppenbarligen ingen klass, även om du försöker övertyga dig själv om det.

   Svara

    Och du verkar ha gett ditt barn ett modenamn eftersom du tar åt dig så, ha ha.

    Svara

     Tänkte samma 😂

     Svara

     Och jag antar att ni heter nåt så roligt som Anna som sitter och tror så högt om era namn.
     Hoppas ni satsar på någon form av utbildning i livet eftersom ni tror att så mycket klass och ära ligger i ett namn. 😂

     Svara

     Nej stämmer ej. Men jag beter mig inte som du.

     Svara

      Okej Eva.

      Svara

  Cleo verkar vara det nya modenamnet för tjejer. Har sett flera som döpt sina döttrar till det nyligen.

  Svara

  Vad händer med dina inlägg Camilla?
  Blir konstigare och konstigare som blandas med helt ointressanta personer…

  Svara

  Jag har svårt för engelska namn som uttalas svenskt. Typ Jason, som uttalas Yay-son, och inte engelskan ”Djason”. Självklart får man göra namn mer svenska på de sättet, de låter bara konstigt i mina öron.

  Svara

  Jag tycker så synd om Ulf Lundell som fått sitt efternamn besudlat.
  Kan inte vara roligt…..

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.