Kritik mot Cissi Wallins pseudo-feminismkrönika

Även transfrågan har mer och mer börjat definiera kvinnokamp. Transpersoners rättigheter är självklart jätteviktiga, de som alla andra utsatta grupper ska slippa hat och förtryck. Men personer som levt som män i 30-40 år och förra året började kalla sig kvinnor kan omöjligen veta hur det känns att ha levt ett helt liv som kvinna. Ändå verkar stora delar av den feministiska agendan handla om dessa personers åsikter om kön och förtryck. // Cissi Wallin

Är hon uttråkad, där i lägenheten på Södermalm? Har hon fullständigt och totalt tappat det pga covid-19s sociala isolering?
Har hon råkat sätta någon av sönernas könsneutrala leksaker i halsen och andras av akut syrebrist i hjärnan? Är hon trött på att Linnea Claeson får all uppmärksamhet och tänker att det kan vara ”kul” att röra om i grytan lite med lite transfobi och icke-inkluderande?
Varför annars skulle hon annars sätta sig och skriva en krönika som den här som är ett stort jäkla ”fuck you” till alla som trott sig kämpa sida vid sida med Cissi Wallin, mot patriarkatet.

Hur är det då tänkt att krossa patriarkatet om bara vita heterosexuella ciskvinnor från innerstan får vara med och bekämpa de patriarkala strukturerna, skriver Andrés Esteche Caratte i en krönika på QX som har mycket lite förståelse för Cissi Wallins sätt att uttrycka sig.

Några som är lite mildare i sin framtoning, också på QX, är Kim Nilsson och Maria Hansson, som i sin debattartikel uppmanar henne att sluta använda regnbågsflaggan som någon generell acceptansflagga för alla som känner behov av att kräva mer rättigheter:

Den första maj hade Cissi Wallin en krönika i Expressen som i sig var väsentlig. Vi förstår hennes vilja att lyfta sina systrar för att ta mer plats i den grundläggande kampen om basala rättigheter och möjligheter för alla kvinnor.

Men i artikeln fanns det något som verkligen irriterade oss, nämligen användandet av HBTQ-personers symbol för frihet – regnbågsflaggan. Sluta använda vår flagga som en symbol för all mångfald. Den här texten skickades också till Expressen som valde att ändra illustration, men det transfobiska budskapet i Cissi Wallins krönika finns kvar. // Kim Nilsson och Maria Hansson på QX

Ifrågasätter man är man blixtsnabbt dubbad till ”o-systerlig” och allmänt elak. Inga kritiska frågor får ställas, ingen friktion får uppstå. Alla ska bara vara ”kumbaya”-överens och alla ska få definiera fritt vad feminism är. Oavsett om definitionen är såväl analys- som historielös. // Cissi Wallin

Personligen kan jag inte låta bli att bara skaka på huvudet åt den här lilla slutpiruetten. På tal om att vara historielös menar jag.
Vi behöver inte backa många månader för att hitta Cissi Wallins utspel där JAG anklagades i långa haranger för att ”sälja ut en medsyster” då jag kritiserade hennes sätt att agera mot Haveristernas granskning av henne, men jag är bara en av många i en LÅNG rad av kvinnor som ”avsystrats” av Cissi Wallin.

Så vad ska man göra för att få tiden att gå i en sin social isolering om man inte ens har framtidens försörjning att oroa sig för så här i coronatider?
Tja, man kan exempelvis sätta sig och tillverka visir till sjukvården av överblivna overhead-blad av plast om man är mer åt det pyssligare hållet. Annars kan man bege ut och sprita runt uteserveringarna vid Medborgarplatsen med en skylt på bröstet som uppmanar till minst två meters avstånd, även efter 8 öl då alla plötsligt förvandlats till din bästa kompis.
Eller så kan man sätta sig och tillverka framknapprade molotov-cocktails och skicka ut åt alla håll som går med förhoppning om en reaktion.

Vad Cissi Wallin valde vet vi.

Håll en god ton, tack!

310 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag håller med Cissi

  Svara

   Även jag håller med Cissi till viss del i detta. Föds du som man och behandlas som man i hela ditt liv så gör inget könsbyte att du automatiskt vet hur det är att leva som kvinna.

   Svara

    Könsbyte existerar inte, ditt kön bestäms av dina kromosomer och de går aldrig att ändra på. Stympning och hormonbehandling gör inte att man blir till det andra könet.

    Svara

     Verkligen många ciskvinnor utan förmåga att förstå att inte allas könstillhörighet är lika simpel och ser likadan ut som ens egen som läser denna blogg alltså

     Svara

      Did you just assume my gender?

      Svara

       Det där skämtet var kul 2015.

       Svara

        😘

        Svara

      Kalla mig oldschool men jag föredrar män utan vagina…
      Denna bild sammanfattar för övrigt hur löjlig hela denna debatt blivit:

      https://9gag.com/gag/am5QqOv

      Svara

       Alltså när det visar sig att män är bättre än kvinnor på att vara kvinnor så måste man ju ta kampen mot det också. Eller?!

       Svara

        Surt, så kan det bli

        Svara

     Kön är en flytande skala, även rent biologiskt:

     https://www.aftonbladet.se/kultur/a/3j4kr9/naturligt-vara-fodd-i-fel-kon

     Sedan gör vi förenklingar för att anpassa oss till våra sociala normer och juridiska frågor, absolut. Sedan om det är bra eller dåligt är en annan fråga, men så har det iaf sett ut.

     Vissa är mer kvinnliga eller manliga än andra och det är inget konstigt med det.

     Svara

     Varför väcker könsbyte så otroligt mycket känslor? Varför kan det inte bara få existera?

     Svara

      Det blir problem när feminism anklagas för att vara ”diskriminerande” när de diskuterar problem som ”exkluderar kvinnor” som inte har problem relaterade till exempelvis abort eller mens. Det är faktiskt inte ok

      Svara

       Det finns också de som inte är kvinnor, men ändå har mens och förmågan att bli gravida, ska inte de få höras i debatten om deras kroppar?

       Svara

     ”Stympning och hormonbehandling gör inte att man blir till det andra könet.”

     Vad konstigt att min hormonbehandling plötsligt gjort så att främlingar och nya personer jag lär känna kallar mig för hon och behandlar mig som vilken annan kvinna som helst. Konstigt att jag blir kodad som kvinna om det inte gör mig till det ”andra könet”. Du får tycka vad du vill om mig och personer som mig, men jag fucking älskar mitt liv nu 😍.

     Förresten så ”stympas” man inte om man gör en SRS. Stympa är att amputera, vilket inte är det man gör under en sådan operation. Men att du tror det visar ju bara på en okunnighet om transfrågor.

     Svara

      Bla bla bla. Orkar inte bry mig

      Svara

    Fast den här kompartmentaliseringen av ”kamper” där du måste vara svart för att stå upp för svartas rättigheter i USA, kvinna för att vara feminist, hbtq för att… osv är inte bra. Det låter fint att bara föra kamper grundat på ens egen erfarenhet innan man tänker efter men det blir ett fruktansvärt samhälle att leva i. Klart feminismen ska vara inkluderande och vare sig du gör ett könsbyte eller ej är du välkommen. Det är en erfarenhet som ska räknas och är värdefull.

    Svara

     Tänkte lägga till: om du inte tycker om identitetspolitik och inbördeskrig.

     Svara

     Dock måste man ju kunna välja sina kamper själv och inte tvingas föra någon annans talan när man är obekväm med det. Precis som jag inte vill att ex Lamotte för min talan

     Svara

      Jag håller inte med dig 🙂 Vem som helst som har nåt vettigt att bidra med vad gäller dina rättigheter (säger inte att det måste vara lamotte) har rätt att uttrycka dem och vem som får yttra sig eller vara ideolog ska inte vara baserat på kön eller hudfärg etc.

      Svara

   Jag trodde aldrig att jag skulle säga det men jag håller också med CW i detta, måste vara covid-19 som gjort mig knäpp eller CW mer normal…

   Svara

   Håller inte med Cissi. Sektarism funkar inte för jämställdhet eller jämlikhet. Sen är jag iof osäker på om jag förstår henne som ideolog över huvudtaget, hennes definition av feminism har jag aldrig riktigt uppfattat.

   Svara

    CW känns som en gammal relik anno 1968 när bokstavsvänstern hade sin glansperiod. Jag förstår att hon tar avstånd från all form av inkluderande eftersom det går emot hennes radikalfeministiska agenda att kampen även är en klasskamp som enbart radiakalfeministen kan driva. Hon är dock inte enbart en relik utan en historielös relik då hon helt bortser ifrån alla de kvinnor som samarbetade över gränserna och inkluderade alla som var för kvinnlig rösträtt och övriga rättigheter som deras manliga gelikar då hade.

    Svara

    Kvinnor hade allmän rösträtt innan män här i Sverige så din sista mening är helt historielös om något. Man kan undra varför detta är så okänt. Obekväm sanning?

    Svara

   Rutten syn på människor.

   Svara

   Helt rätt! Föds man till (vit)man ska man veta sin plats! Skit ska skit ha.

   Sen är det bra att hon står bakom AFAs hatbrottet mot en moderatspolitiker. Kärlek 🤗

   Svara

    ”hatbrott”. Hela Svesonius agerande emot sjukvården är ett jäkla hatbrott

    Svara

    Hon tyckte det var harmlöst i jämförelse. Hon påtalade också att hon inte står bakom AFA som hon upplever vara en grupp vita killar som bejakar våld.

    Svara

  Cissi Wallin är en pajas.

  Svara

   Ungefär som Stollis, menar du?

   Svara

    Nja S är åtminstone konsekvent i sin stollighet.

    Svara

   Precis som Geeervide Caaaamillla då, men det tar hon bort, om Ciss får det stå kvar.

   Svara

    Precis som Stollis.

    Svara

    Du är den största pajasen S.

    Svara

  Skriv gärna om Anna Björklund och Tankesmedjan 🙂

  Svara

   Ja tack!!

   Svara

  Är inte så förtjust i Cissis verk i vanliga fall, men detta tyckte jag var riktigt bra och behövde sägas. Ingen annan politisk inriktning tvingas ta ansvar för ALLT annat förtryck som existerar, enbart feminister. Varför? Är det verkligen SÅ problematiskt att se att att förtrycket mot kvinnor och förtrycket mot transpersoner är två olika sorters förtryck med olika rötter? Båda ska givetvis bekämpas men måste de bekämpas av samma grupp? Själv är jag CIS-kvinna sedan födseln och har politiskt alltid kämpat för kvinnors rättigheter. Att ta mig an transpersoners rättigheter känner jag inte är min sak att göra för det är ett förtryck jag inte har erfarit och därför lämnar jag hellre över det till andra med mer erfarenhet och kunskap i ämnet. Inga konstigheter. Till och med veganer har ju försökt tränga sig in i feminismen med sitt ”Hallå, ni måste även vara veganer för kor är faktiskt kvinnor och då ska ni slåss för deras rättigheter med!”… Eeh?

  Svara

   Jag är också CIS-kvinna och jag håller inte med dig.

   Svara

   Varför ska vi separera oss i raser, kön, tillhörigheter. Vi är alla sammanlänkade. Jag kommer alltid endast se kvinnor om människor identifierar sig som kvinnor, alla kvinnor har rätt till feminismen.

   Svara

    Nej och det är väl precis det som är poängen? Att alla är kvinnor oavsett hudpigmentering. De problemen som tillkommer med pigmentering är utöver det alla kvinnor har gemensamt.

    Svara

    Håller med, vi är alla människor men just när vi pratar om förtryck så måste vi kunna diskutera skillnader. Varför förtrycker män kvinnor? Varför förtrycker vita mörkhyade? Där blir det väldigt nonchalant att inte kunna se att vissa grupper förtrycker andra. Och det handlar inte om just ”vi kvinnor” som grupp här egentligen, utan snarare att när vi pratar om vissa frågor knutna till kvinnor så får vi hålla oss till det. Vi ska inte behöva överge vissa frågor bara för att veganer eller andra känner sig exkluderade för en stund. Sedan kan man givetvis kämpa för både kvinnors, invandrares, djurs och transpersoner rättigheter men allting behöver inte göras i samma forum, för då överskuggas frågor som förtjänar sin egen uppmärksamhet. Så ser jag det i alla fall.

    Svara

     Det är inte så du ser på det koala, det är så det är. Du är spot on och har till skillnad från många andra förstått vad CW menade med sin text.

     Svara

     Koala: Jag har en tanke om den frågan som väntar tills att CamCam får tid.

     Svara

     Fast det är separationen som skapar förtryck. Man kanske ska börja där.

     Svara

    Du ja, men inte samhället. Jag kan och har sett mig själv som människa med lika rättigheter som män och fått smaka på konsekvenserna. Män behöver inte passa sig för att vara ute själva när de är mörkt ute, blivit kallad för slampa/hora, anpassa skolgången pga mens, ta ansvar för oönskad graviditet mm. Bara för att jag tycker att det inte ska vara skillnad på henne, honom och hen så ser inte samhället ut så. Uppfattas du som man av samhället så kommer du att bli bemött därefter och tvärtom.

    Svara

     Skämtar du eller?

     Hur noll koll är det okej att ha?

     Män drabbas av mer våld än kvinnor, män blir också våldtagna, likaså små pojkar …
     Män drabbas oftare av psykisk ohälsa, det är fler män som tar sitt liv, det är fler män som är bostadslösa osv osv…
     Män blir också utsatta av vidriga kvinnor på en mängd olika sätt. Kvinnor är inte godare än män, de använder helt enkelt en annan typ av vapen.
     Läs på innan du yttrar dig.

     Jag är sååååå trött på kvinnors offerkofta att jag skäms å era vägnar.

     F.ö är det fler män som kräver Iva och flest män som dör i c19 (om vi ska nämna ngt som sker här och nu).

     Svara

      Män drabbas av mer våld på grund av andra män så ta och utbilda dig lite i frågan innan du slänger dig med ord utan verklighetsförankring.

      Svara

       Och det gör det ok eller?

       Svara

        Varför är det kvinnors ansvar att lösa mäns problem?

        Svara

         Har någon påstått det?

         Svara

         Varför är det mäns ansvar att lösa kvinnors problem?

         Svara

          För att det är män som misshandlar, våldtar och mördar kvinnor. Män löser ”kvinnors problem”=slutar misshandla, våldta och mörda kvinnor. Men som det ser ut så är det kvinnor som försöka lösa det problemet också.

          Svara

      Om dessa problem är så verkliga att de påverkar mäns vardag och liv, var är då alla män som kämpar för era rättigheter? Vilka är det som utsätter er för allt detta? Kvinnor? Feminister? …män?
      Du antar väl inte att kvinnor ska lyfta era problem?

      Svara

       jag Är mamma till 2 tonårssöner och det påverkar deras liv dagligen då Det driver omkring stora gäng som enbart är ute efter att slåss, råna och förnedra.
       De får välja vart de ska röra sig, avstå saker, vara jävligt försiktiga med vad de har på sig.
       En av dem blev nyligen överfallen av ett 20-tal, vilket har skapat en hel del problem med hans mående.

       Är gruvligt trött på det här ska du veta.

       Svara

        Okej, är det unga tjejer eller feminister som utsätter dina söner för detta?

        Svara

         Men vad spelar det för roll vem förövaren är? Män kan väl vara offer för män också, kan vi inte vara överens om det?

         Svara

          Men varför ska kvinnor och feminister lösa det? Var är alla män som står upp för att lösa attitydproblemen hos dem som leder till våld?

          Svara

           Du behöver väl inte försöka lösa någonting om du inte vill det, men jag emotsäger mig meningen ”Män behöver inte passa sig för att vara ute själva när de är mörkt ute”, och att man förminskar problemet som t.ex personen ovans tonårssöner upplever.

           Vem har skrivit det? Ja män är också utsatta men vad har det med kvinnokampen att göra? Män blir inte begränsade av kvinnor såsom kvinnor blir begränsade av män. Det är männen som är problemet här så varför ta upp det när kvinnor pratar kvinnokamp och feminism? Starta en egen rörelse då och sluta vifta med mäns offerkofta så fort kvinnor nämner mäns våld som om det fanns män och ”män-de som finns men ingen känner eller vill kännas vid” och få det att låta som om vi har en tredje gemensam förtryckare. Män vill glida in i offerrollen så fort tillfälle ges istället för att faktiskt ta sitt ansvar och försöka förändra mäns attityd. Dessa tonårssöner har väl vuxna män omkring sig, vad gör de? Snackar de med unga killar omkring sig? Vad har de själva för attityder? Blir så ofantligt trött på att kvinnor förväntas lösa handlingsförlamade mäns problem.

           Mäns våld mot kvinnor och barn ses som ett globalt hot mot folkhälsa. Det är alltså ett väldigt reellt problem…..

           Att män också utsätts för våld av män finns såklart också. Men det är inte feministers sak att lösa.

         Varför försöka förminska upplevelsen av två stackars tonårskillar? Trött jag blir

         Svara

          Den enda gången det snackas om våld mot män (av män) är när vi pratar kvinnokamp. Det är att förminska.

          Svara

           Jaså? I detta kommentarsfält kanske men det finns en värld utanför den. Senast idag pratade jag med några grannar om hur orolig hon är att hennes tonåringar är ute sent om kvällarna, för det har börjat bli så stökigt i vårt område. Ingen nämnde någon kvinnokamp innan.

           Ja med en kvinna gissar jag? Var är männen i det hela då?

       Det är väl snarare retoriken om att det alltid är mest synd om kvinnor och att män har det så jävla bra som sticker i ögonen.

       Svara

        problemet är män så ja, det är mest synd om kvinnor. Även om män utsätts för rån, hot, misshandel mm så är det från andra män och trots att dessa män är offer för andra män så kan de ÄNDÅ utsätta kvinnor för förtryck. Att män har depressioner och högre självmordstal har inte med kvinnor att göra. Att fler män dör i covid-19 har inte med kvinnor att göra men de flesta brott som kvinnor utsätts för har med män att göra. Så vilka har offerkofta egentligen? Män.

        Svara

         Det är så här illa det kan bli när man tänker i termer av grupper istället för individer.
         Ska ha det här i åtanke nästa gång jag tar hand om en tonårskille på akuten som blivit grov misshandlad och kommer ha men resten av livet. Jag ska då informera honom att han minsann inte är ett offer för någonstans i Sverige just nu så är det en man som utsätter en kvinna för något.

         Svara

          Förstod du verkligen inte mer än så av kommentaren?

          Svara

          Oj, jobbar du på akuten med den läsförståelsen?

          Svara

           Hahaha du menar alltså att du tror vårdpersonal så som undersköterskor bland annat tillhör samhällets intellektuella grädda?
           Med tanke på hur verkligheten ser ut så ska du egentligen bara tacka och ta emot så länge vi ens har hyffsat ”behörig” personal.

           När babyboomers generationen ligger på ålderdomshem, kommer det att bli en smäll vi inte är rustade för, vilket troligen kommer sluta med att vården får ta första villiga istället för första bästa.

      I hemmet är det kvinnor som blir mer drabbade av våld än män.

      Svara

       Och framför allt mer drabbade av grovt och dödligt våld.

       Svara

      Rätt åt dom jävlarna

      Svara

       Männen alltså

       Svara

      Om jag skämtar? Du läser ju in helt vansinniga saker ifrån min text. Jag skrev inte att män inte drabbas av våld, men dom drabbas inte av mäns våld som kvinna. Det kan inte ens du säga emot. Ingenting i din text är ens värt att svara på då du läser in det du vill.

      Svara

      Att män dör i större utsträckning i Covid-19 är förmodligen för att ni lever mycket mer ohälsosamt än kvinnor.

      Svara

       En ganska marginell skillnad. Och föga förvånande med tanke på att kvinnor tenderar att leva längre än män i vanliga fall.

       Svara

   så transkvinnor är inte kvinnor? eeh..? så jävla konstig grej med feminister som vill krossa patriarkatet, och vill att de binära två könen ska upphöra, och sen när vissa personer inte råkar tillhöra någon av dessa två kön, som vi ju vill befria oss ifrån, ja men då ska de personerna uteslutas!?! TÄNK till lite kära ni

   Svara

  Cissi Wallin eldar med parketten, allt för att hålla ångan uppe i sina försök att (fortfarande) ”komma in i media”. Men Cissi, 35 bast och du har kommit så långt till att skriva en och annan krönika i Expressen? Woohoo, liksom.

  På tal om något annat, hur går det med Gardet? Finns det ens en styrelse? Och inte många patreons kvar, heller … Märkligt det där, du om någon borde ha tid till ”feministkampen”. Eller det kanske inte finns så många kvar som vill arbeta tillsammans med dig?

  Svara

   Den enda kampen CW är engagerad i är för CW.

   Svara

    +1 Men vad vill hon med sin kamp? Hon kommer ju aldrig att bli accepterad i media-Sverige, never ever.

    Svara

     Om du inte fattat det än så har hon ungefär noll vilja att bli accepterad av ”media-Sverige”. Tvärtom pratar hon ofta om hur incest den är och hur alla slickar varandras rövar och inte står upp för någon och aldrig vågar säga ifrån vilket gör att media-Sveriges kändisar som beter sig som skit kan fortsätta bete sig som skit.
     Dessutom vore ju hon sämst om hennes mål var att komma in i media-Sverige genom att ta stånd emot så många stor, säga obekväma saker osv osv.

     Svara

      Men vad är det hon slåss för? Inte är det feminismen. Möjligen sitt ego.

      Svara

  Håller också med Cissi.

  Vi kvinnor måste få slåss för just frågor som rör kvinnor. Det är inte vårt jobb att slåss för tex transfrågor. Förstår inte varför de har en egen rörelse?

  Och var har Cissi skrivit att feminism endast är till för vita kvinnor i innerstan?

  Svara

   Så då tycker du inte heller att män på något sätt borde stötta kampen i att få kvinnors rättigheter ska förbättras? Det är inte männens jobb att slåss för t.ex kvinnofrågor, utifrån vad du säger.

   Svara

    Du menar som Joakim Lamotte som gör ett amazing jobb att främja kvinnokampen…? Vi har det bättre utan vissa män i vår båt tänker jag.

    Svara

     Hellre Lamotte än Virtanen 🤷‍♀️

     Svara

     Gäller det om du skulle bli överfallen också, om en man går förbi är det bättre att han inte lägger sig i?

     Tycker det är fantastiskt att lamotte valde att lyssna på unga tjejer som berättade sina historier och att han försökte göra något åt det.

     Svara

      Ja, ett aktivt övergrepp och en rörelse är absolut samma sak.

      Svara

     Är alla på den här sidan 7 år gamla? Du kunde inte ens i din vildaste fantasi komma på att det finns fler män i världen?

     Svara

      Det var ett relevant exempel eftersom han så högljutt proklamerar att han är den bästa feministen i Sverige, men de flesta kvinnliga feminister vill ju inte ta i honom med tång… Han är ett bra exempel på hur man INTE stöttar en viss rörelse på ett bra sätt…

      Svara

     Nej jag menar inte joakim lamotte eftersom jag inte tycker rasism och feminism går hand i hand. Precis som inte transfobi och feminism gör det.

     Svara

     Lamotte har lyft oerhört viktiga frågor kring tjejers situation på tex skolorna där killar ur vissa grupper attackerar dem sexuellt och kallar dem för horor.
     För att de tycker att de är horor när de inte lever upp till deras normer.
     Skamligt att inte feminister lyfter en sådan allvarlig fråga.

     Svara

      Om du inte sett att feminister lyft den frågan har du troligtvis aldrig lyssnat på en feminist.

      Svara

    Nej har inget behov av män i kvinnokampen. Överhuvudtaget.

    Svara

     Betänk då att man och kvinna inte är de enda identiteter som går att ha. Vad tror du det här synsättet får för effekter.

     Svara

     Men om nu män sitter på all makt, vad tror du då att feminismen ska kunna åstakomma?

     Svara

      Att lyssna och agera annorlunda är vad män bör göra samt ta mindre plats. Inte tala över kvinnor om vad de upplever och föra deras talan. Prata om vad män gör med andra män istället. Kvinnorörelsen är för kvinnor inte för män. Man kan stötta något utan att delta aktivt och överrösta de som berörs av problematiken.

      Svara

    Krönikan handlar inte om vilka personer som inte ska få vara med och stötta feminismen, utan vilka handlingar och frågor som (enligt Cissi) inte är en del av feminismen.

    Svara

    Nu handlar det uppenbarligen inte om att trans inte får stötta kvinnokampen, utan att kvinnokampen måste stötta alla andra kamper och då hamnar frågor som rör kvinnor i skymundan. Män får absolut stötta kvinnokampen men det är väl väldigt orimligt att kräva att kvinnor även ska lösa männens problem?

    Svara

   Stötta kampen kan man ju göra, men att göra feminism till något slags paraplybegrepp som vem som helst kan använda för att driva sina hjärtefrågor är en annan sak. Sättet ciskvinnor och transkvinnor förtrycks på skiljer sig åt och det ena ska inte ta plats på den andres bekostnad.

   Svara

   Utan transpersoner och män kan feminismen aldrig bli norm.

   Svara

    Transpersoner är ca 0,5 eller mindre av jordens befolkning. Jag tror vi klarar oss bra utan deras ”stöd”, som för övrigt mest består i polisande av kvinnors språk och aggressiva krav på att all kvinnokamp ska inkludera trans alltid.

    Svara

  Jag skulle inte påstå att Cissi är den att kasta verbala(i text?) Molotovs omkring sig. Vill jag ha sådan läsning däremot så hittar jag den på den här sidan!
  Ja vi fattar att du är krenkt för att cissi gick på DIG av alla i hela världen (huuur vågar hon?!!) Men det blir så tydligt när du skriver inlägg som grundar sig i personliga vendettor, Cam.
  Måste vara den mest snark-framkallande läsningen du erbjuder..

  Svara

   Ja, det personliga agget blogginnehavaren har lyser igenom lite väl tydligt. Och innan Cissi blev arg på henne dyrkade c a milla Cissi..

   Svara

    Hur är det med ditt personliga agg, Stollis?

    Svara

     Tror det redan är vedertaget att många av oss med sunda värderingar och god människosyn blivit kallade för det öknamnet och det faktumet i sig motbevisar ju din lilla tes. Du kanske ska ta en paus härifrån på ..säg en månad iaf? Tror det kan göra gott för dina nerver.

     Svara

      I så fall är ni en härlig liten grupp med samma märkliga särskrivningsbeteende – allesammans. 😉

      Svara

       Behövs ingen särskrivning för att bli kallad stollis. Det har blivit något en del kastar hejvilt på alla som inte direkt kastar skit på Bella. På så sätt kan man direkt dumförklara personen utan att behöva svara på motargumentet. Smidigt. Men väldigt irriterande.

       Svara

        Skulle säga att stollistermen knölas ram såfort intelligensen tryter.. vem var det förresten som myntade uttrycket? Åh justja.. cam va?

        Svara

       Jag skulle inte påstå att jag tidigare fått det framlagt som att jag särskriver, så du tänker nog på någon annan.
       Men det är absolut praktiskt för dig om det nu bara är en liten liten klick som inte håller med dig alls.
       Däremot jag har blivit kallad gör både stollis och TRH, och om jag fattat rätt är väl ingen en större rövslickare än TRH när det kommer till Cam så det är verkligen högt och lågt härinne…
       Så vem är jag? Den som slickar eller en som kickar cams röv?

       Svara

        Skulle TRH slicka min röv? Med taggtrådsinlindad tunga i så fall.
        Hon är sällan överens med mig skulle jag säga.. 🙂

        Svara

         Åh, det är många genom åren som tycker att jag är eller har varit din rövslickare för att jag skiljer på sak och person och också därför gått till ditt försvar. Jag kan tycka att saker som sagts eller gjorts har varit orättvist mot dig trots att jag tycker att du har behandlat både mig och andra orättvist och illa.

         Jag tycker inte att bara för att någon har bett sig illa mot en att den förtjänar skitkastning och lögner själv. Jag tror inte på ett öga för öga etc. Och jag tror inte på en förändring hos den som beter sig illa främst sker genom tillbakakaka.

         Därför tycker visst folk att jag slickar din röv. Förmodligen för att de tror att jag är ute efter någon sorts förmån. Det och att de anser att jag är en bidragande orsak till att din blogg blivit stor.

         Men du har hel rätt CamCam. Jag tillhörde en av de tidigare tillsammans med A som inte får nämnas vid namn för att skälla ut dig när jag tyckte du gick för långt.

         Jag tror inte vi har mycket gemensamt men jag erkänner att jag är lite fascinerad av dig och gärna skulle vilja förstå vad det är som får dig att ticka och hur dina tankebanor verkligen går.

         Svara

     Men sluta nu. Jag är och har aldrig varit samma person. Anledningen till att jag särskrev namnet var för att undvika modd. Jag håller ibland med c a milla och ibland inte. Här gör jag inte det för jag tycker det är så uppenbart hur hon vänder kappan efter vinden här, och dessutom får en stor del av inlägget att handla om henne själv.

     Svara

      Mitt förnamn är inte moddat, har aldrig varit.

      Svara

       Jag visste inte hur det låg till så jag tog det säkra före det osäkra. Om du nu inte tror mig så kolla min ip-adress? Jag skrev förut under nicket ”Seckalina-Lisa”.

       Svara

        Din ip är ju heller inte moddad så jag tror uppenbarligen inte att du är ”stollis” om det är till någon tröst.

        Svara

      Haha alltså mina syftningsfel här. Förtydligande:
      – Jag är inte och har aldrig varit denna ”stollis” och faktiskt inte blivit anklagad för det förrän nu. Blev faktiskt förvånad!
      – Ca milla får en stor del av inlägget att handla om sig själv. Sånt har jag väldigt svårt för.

      Svara

      Jag blir frestad att göra ett inlägg med några av alla de hundratal kommentarer med dessa särskrivningar som jag stoppat så kan kan ju få säga vilka man äger, lite som när Stig-Helmer pekar ut sin väska i Sällskapsresan.

      Svara

       Men kan du sluta då? Jag har aldrig skrivit ditt namn så tidigare. Detta är första gången. Du kan som sagt kolla alla mina kommentarer så ser du. Ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag inte har 100% koll på vilka ord som är moddade och inte.

       Svara

    Det håller jag faktiskt inte med om. Tycker absolut Camillas inlägg är kritiskt, men ser ingen personlig vendetta, utan bara Camillas åsikter.
    Detta säger jag även om jag tycker att Cissi har rätt i just denna fråga.

    Svara

  Man kan ju också gå in och läsa på sidan terfisaslur.com om man inte förstår varför många feminister ej tkr att transkvinnor tex ska få vara med eller att feminismen ej är deras kamp.
  Samma gamla kvinnohat bara förpackat i en ny ”härlig” förpackning.

  Svara

   Kan hålla med om att det verkar som att transkvinnor använder i det här fallet Cissi, i andra fall, andra feminister (finns det någon feminist som inte fått sitt namn satt under TERF-listan) för att kanalisera sitt egna kvinnohat. Och visst är Cissi lätt att störa sig på om man är av en annan åsikt, eftersom hon är så obeveklig i sina ståndpunkter men det är lixom sådan hon är, jag tycker det säger mer om de som förolämpas, kränks och ska börja hata och hota på henne för hur hon är. Hello, inget nytt under solen, ditt hat påverkar bara dig själv, Cissi kommer nog fortsätta sitt race oavsett

   Svara

    Men vadå ”kvinnohat”? Man kan tycka illa om en person som individ, utan att det baseras på könet. Jag är kvinna själv, men inte tusan håller jag fram mitt kön som ursäkt om någon tycker illa om mig. Det får jag ta på mig helt själv.

    Svara

     Det är ofantligt ofta som feminister pekas ut som TERF-are. Dessa feminister är 9 av 10 gånger kvinnor. Jag kanske uttryckte mig otydligt men självklart är det ju ett kvinnohat som uttrycks oavsett om personen som pekar ut feministen i fråga kallar sig man kvinna eller fisk

     Svara

      Om någon ogillar dig så får du stå för det själv, det handlar inte om ditt kön utan om dig som individ. Vad den som ogillar dig har för kön är helt irrelevant, eftersom det också handlar om en individ.

      Svara

       Du vet att många kvinnor hatas för att de är just kvinnor va? Eller har du missat det?

       Svara

        Jag undrar mest vad du har missat här i livet, men du kanske växer upp du också.

        Svara

       Agree to diarréer

       Svara

        Disagree, ska det stå. Blev en freudiansk autocorrect där. Jag står fast vid min åsikt, det är klart det har med kön att göra. Allt annat är skitsnack. Pun intended. 💩

        Svara

         Ovan vänder sig till Sara

         Svara

         Stå fast vid din åsikt du, det gör dig säkert jättelycklig!

         Svara

     Att skriva att kvinnor som tycker annorlunda än en själv ska mördas, misshandlas och våldtas är ett typiskt manligt beteende som grundas i kvinnohat.

     Svara

      Precis, manligt beteende även om det kommer från transmän. Jag tror det är mycket där skon klämmer. Även att vad som uppfattas av kvinnor som män kräver att få röra sig i kvinnliga rum där de skapar obehag och rädsla. Jag blev själv mött av vad jag uppfattade som en naken man i duschen på gymmet. Oehört obehagligt då jag var själv i duschen. Det handlar inte om tansfobi utan vad personen utgör för hot mot mig i en utsatt situation. Påstår inte att transpersoner våldtar och misshandlar men män gör i större utsträckning än kvinnor. Jag vill kunna duscha utan att känna mig rädd.

      Svara

  Cissi gör en fantastisk sak som vågar lyfta detta inom feminismen, oavsett annat tidigare blåsväder. Kvinnors förtryck är könsbaserat/reproduktivt baserat till stor del och måste få diskuteras som sådant.

  Svara

   Det blir väldigt märkligt när CIS-kvinnor och transpersoner ska diskutera samma förtryck. T.ex. kvinnor förtrycks i arbetslivet då de blir gravida och föder barn… *blir avbruten av transperson* ”Inte alla kvinnor har livmoder!! Inte alla kvinnor kan bli gravida!!! Inte alla kvinnor har vagina!!”. Det blir så svårt att prata om ett specifikt problem när det ständigt ska avbrytas för att en annan grupps förtryck ska skjutas in just där. Det hade ju varit likadant om jag som CIS-kvinna gick på någon slags föreläsning för transpersoner om deras förtryck, om jag skulle slänga in mitt största problem med mens eller att inte få välja kejsarsnitt, apropå att det tar lång tid inom vården att få sin könskorrigering beviljad…! Därför finns det ett visst behov av att få diskutera specifikt förtryck i enskilda rum.

   Svara

    Spot on!

    Svara

    Exakt! Det är så viktigt att få behålla kvinnokampen just för kvinnor!

    Svara

     Eller så är resultatet det viktigaste.
     Om jag nu på allvar är förtryck (jag anser mig inte det) så kommer jag inte sitta och bestämma vilka som har rätt att hjälpa mig utan jag inkluderar alla med tacksamhet.
     Feminismen idag har blivit en hobbyförening istället för ett verktyg mot riktigt förtryck.

     Svara

    För övrigt typiskt manligt beteende att få allt att handla om en själv 🙄

    Svara

  ”Avsystrad” är det bästa ord jag läst idag.

  Något ot btw men är det inte märkligt att vara Kristdemokrat och transkvinna?

  Svara

   Lite otydligt, men kvinnan som skrev för Artikeln som länkas till QX syftar jag på då.

   Svara

   Nej varför skulle det vara märkligt? Kristdemokraternas ungdomsförbunds Förbundsordförande är homosexuell.

   Svara

    Bara aldrig upplevt KD som speciellt öppna eller ”kroppen är din att göra vad du vill med” men jag kanske har haft fel 🙂

    Svara

  Cissi Wallin är så galet komisk, jag skrattar ihjäl mig åt henne! I går, eller hela förra veckan förresten ,var hon packad eller påverkad av något va? I går gick hon ju helt berzerk, inget direkt ovanligt i och för sig. Offerkoftan på så snart inte folk håller med henne så klart.
  Absolut mest komiskt är ju när hon skriver om hur kvinnor som fått lite luft ska tas ner. Underförstått henne själv då. När fick Cissi luft, alla skrattar ju bara åt henne. Och hon går omkring och tror att det är för att ”hon fått luft”som folk inte gillar henne.
  En annan fantastiskt insiktslös sak är väl när hon tror att människors åsikt om henne beror på ”kvinnohat”….. Vem som helst inser väl att om man tycker illa om någon så beror det inte på könet, utan på individen. Men hon har ju extremt svårt att se något utöver könet tydligen, medan vi andra i samhället ser individer.

  Svara

  Jag förstår inte alls grejen med att presentera henne som helt knäpp här….Krönikan var väl knappast helt tokig? Transdelen är såklart alltid känslig, men von skriver ju egentligen bara att hon tycker att de frågorna får oproportionerligt mycket utrymme inom rörelsen, vilket man verkligen måste kunna diskutera på ett öppet sätt utan att hon kölhalas. Och det är inte samma sak som att säga att alla som är trans ska uteslutas. En rörelse blir tandlös om den ska skrida i exakt alla kamper på exakt samma gång. Ingen aning om transfrågor får för mycket utrymme inom feminismen, men det måste kunna diskuteras utan att man sågas som knäpp.

  Läste Lisa Magnussons svar i DN först, och hon brukar ju vara vettig, men när jag väl klickade in på Cissi krönika kände jag bara att jösses vad är grejen med att medvetet missförstå Cissi på det sättet? Cissi skriver liksom om reklam för smink som säljs in med feministiska budskap. Att kritisera det är väl i de närmaste så okontroversiellt att jag snarare kände att det var att sparka i öppna dörrar. Men Lisa Magnusson väljer att misstolkas det till att Cissi inte vill att kvinnor som sminkar sig ska förekomma i den feministiska rörelsen (följdfråga på det förresten – Cissi ser onekligen rätt sminkad ut?).

  Och delen med regnbågsflaggan – det är väl ändå inte krönikören som väljer vilken bild som ska illustrera texten så varför ens lyfta det som kritik mot Cissi.

  Tycker det verkar som många är upprörda över saker Cissi gjort tidigare (med rätta, absolut!) och har svårt att skilja på sak och person.

  Svara

   Kan tillägga att jag normalt tycker Cissi brukar skriva mest tokigheter så blev förvånad över hur rimligt resonemang hon förde i den här krönikan.

   Svara

    Ah, där kom ordet ”rimlig” också, ett av Cissis favvo-ord! Väntade bara på att det skulle dyka upp 🙄🙄

    Svara

   Håller med om att det där om regnbågsflaggan var skum kritik mot Cissi. Svårt att tro att det var hon som bestämde det.

   Sen kan jag känna att många människor har en konstig retorik just med henne. Skriver hon ”jag gillar blått” ifrågasätter folk varför hon hatar gult ungefär. Folk läser ju in saker hon faktiskt inte skriver och bygger upp hela case kring det, och sen är Cissi utmålad som ditten och datten. Tycker bara det är lite trist, lägg inte ord i hennes mun liksom.

   Svara

    Ja eller hur – höj nivån på kritiken…

    Svara

  Men, allting är ju en del av kvinnorörelsen. Miljön? Kvinnliga attribut är mer omhändertagande så släng in miljörörelsen i kvinnorörelsen. Djur? Kor är kvinnor som utnyttjas så släng in djurrätten i kvinnorörelsen. Mat? Alla kvinnodjur utnyttjas för mat så släng in veganrörelsen i kvinnorörelsen. Rasism? Vit feminism är dum mot icke-vit feminism. Män vill ”hjälpa till” – se till sina egna intressen. En transkvinna är född man, kan ha identifierat sig som kvinna vid 3 års ålder så väl som 33. Det är ett förtryck. Ett lila väl existerande och hemskt förtryck. Det är inte samma rörelse. Det finns väl två grupper i samhället som förväntas vara 100% perfekta, feministerna och miljö aktivisterna. Gör någon av de ett litet ”fel” är de körda, hemska och dumma.

  Svara

  Problemet är ju att många kallar saker för feminism fast det inte är feminism. Tillslut blir ju ordet helt urvattnat och tappar helt betydelse om precis allt ska ingå.
  Tex tjejer som plastikopererar sig och säger att det är feminism att göra som man vill. Men plastikoperationer kan aldrig vara feminism! Det är ok att op:a sig om man vill, men man kan inte kalla det valet feminism.

  Om jag skulle kalla mig vegan och äta kött så skulle ju folk protestera och säga att jag inte alls är vegan. Samma med feminism, man kan ju inte ta det ordet och använda det på allt bara för att man är kvinna.

  Svara

   Håller med, feminism är idag 356866 olika saker som man (jag) omöjligt kan ställa mig bakom antingen pga att jag inte lever så eller helt enkelt tycker annat.

   Blir ofta ramaskri när jag säger det men det finns en anledning till att jag inte kallar mig feminist.

   Svara

    Samma här, vägrar kalla mig feminist med allt som kommer med ”stämpeln”. Är f.ö väldigt konservativ så jag är säker på att feminister skyr mig som pesten ändå så då är vi alla nöjda.

    Svara

     Jag är feminist och jag skyr inte dig som pesten på grund av att du är konservativ. Varför skulle jag?

     Svara

   Det är väl just det här som är problemet känner jag, när vissa ska ta sig rätten att bestämma vad som är feminism. Det finns liksom ingen regelbok, Cissi och tydligen även du vill bestämma vad som är feminism. Det är inte upp till vissa att bestämma vad som ingår i betydelsen feminism! Eller har du förslag på vilka som ska vara bemyndigade att bestämma?

   Svara

    Jag känner personligen att feminism har blivit förknippat med så mycket annat än bara jämställdhet mellan män och kvinnor. Många drar också feminismen så långt och nästan letar fel för att bevisa sin ståndpunkt.

    Det är tråkigt att det är så, annars hade jag glatt kallat mig för feminist. Och nej, jag borde inte bry mig om extremfeminister utan själv förändra detta urvattnade begrepp – men jag funkar bara inte så. Jag väljer att vara bara jag istället och inte sätta etikett på mig själv.

    Svara

    Menar du att du tycker att allt som någon säger är feminism, är feminism?
    Visst finns det riktlinjer om vad som är feminism och vad som inte är feminism, annars betyder ju ordet precis ingenting.

    Svara

     Nej men om tillräckligt många feminister propsar på samma sätt om saker som inte har direkt koppling till jämställdhet mellan könen och jag inte håller med så dras jag med i en grupp som har åsikter som jag inte står bakom.

     Jag väljer istället att låta bli att kalla mig feminist och svarar som jag tycker i sakfrågor. Kampen för personer som utsatts för sexuella övergrepp är en sak jag brinner för t.ex. och som jag tycker att Cissi gör väldigt bra, men det är många gånger jag bara skakar på huvudet åt vad stora feministiska profiler skriver och säger.

     Svara

      Jag håller med dig. Men det du säger motsäger ju inte vad jag skrev, snarare tvärtom, du säger samma sak som jag nu?
      Feminism handlar bara om jämställdhet men ordet kidnappas och används numera till allt.

      Svara

       Ja, det är därför jag inte vill kalla mig det, haha. Vad snurrigt det blev 😂

       Svara

   När folk, framförallt tjejer drar till med feministkortet är det egentligen en försvar mot att de gör något som per definition är antifeministiskt. Ditt exempel kring plastikkirurgi är ett bra sådant som egentligen handlar om objektifiering. Att då hävda att man har rätt att göra vad man vill med sin kropp i feminismens anda gör det hela lite mer lättsmält än att kallade det för vad det är dvs objektifiering som kvinnor gjort sedan urminnestider för att behaga män.

   Svara

  Och Camilla: lugna ner dig lite. Vi vet att du är arg och ledsen och irriterad, men lugna ner dig.

  Svara

   Ta du och andas..lugnt och fint. Om det inte känns bättre, slå skallen i dörrposten och vila ett tag.

   Svara

    Alltså vem är du? Och hur mår du? På riktigt!

    Svara

     Man kan tro att det är c själv eller hennes man kanske. Ser att c tagit bort kommentar också som skrev att vi vet ju alla vad C väljer och vad hon gör. Hon verkar ha tappat det i sin isolering och verkar ju ständigt trött på att andra får uppmärksamhet och hon rider på andras uppmärksamhet och vill röra om genom att vinkla, förvrida och kassta smuts på andra, då är hon nöjd. Att hon själv får mycket kritik döljer hon och viftar bort.

     Svara

      En kommentar som är borta också skrev att Cissi borde skriva om C:s otäcka beteende, hur hon skapar ”sanningar” raljerar och sprider rykten, skapar d rev och triggar galningar. DET borde Cissi skriva krönika om.

      Svara

       Ja, en galning som triggas är ju Stollis.

       Svara

        Och du triggas av stollis 😂😂

        Svara

         Och du triggas av någon som triggas av Stollis! 😂😂

         Svara

          Nej, det stannar vid stollis. Ville bara poängtera att det uppenbart är samma person som kommenterar under ”stollis” kommentarer med samma ”konspirationsteorier!!!”,
          ”psykfall sök hjälp”,
          ”Du är otäck” osv.
          That’s all!

          Svara

           Det är uppenbart mer än 1 person som kritiserar inlägg här, vi kan inte alla vara stollis. Känns det inte lite patetiskt att under varje kommentar som ifrågasätter eller poängterar att något är under bältet här, så känner du dig manad att ropa stollis? Jag har nog blivit kallad det 2 gånger iaf. Är säker på att det är fler än 1 person till som fått det epitetet. Eller är stollis som ’anonymous’ -”we are legion!” ?

          Nej, stannar vid dig 😉

          Svara

          Min kommentar försvann 🙁

          Jag triggas inte. Men man ser att det alltid är samma person som går bananas lika mycket som ”stollis” gör med grövre och hotfullare kommentarer ibland.
          Bara ett konstaterande

          Svara

           Ja och framförallt anonym med litet a.

           Som?

           17:39
           Tja.. att ”stollis” är ett p*ykf*ll, instabil, id*ot, ret*rder*ad, behöver söka hjälp osv.
           Konstigt nog blir denne aldrig blockad av Cc?
           Medans andra blir det.

      Du glömde h-ckla..

      Svara

    Wtf!? 😂😅

    Svara

  Jag kan tycka Cissi får oförtjänt skit. Varför ska hon hålla transor under armarna i sin kamp när det är kvinnors liv och rättigheter som kommer i första rummet? Jag menar, jag själv kan ju inte gå i täten för svarta kvinnors kamp?! Däremot så tror jag inte att hon skulle sätta krokben om någon från transvärlden slöt upp i hennes kamp för att föra transfrågor framåt, bara det att det inte ligger i hennes personliga agenda.
  Och nej, jag vill inte heller lyfta de som haft kvinnofrågor som aktuella i sitt liv i en kvart enbart. Hur ska de kunna relatera till hur det är att vara uppfattad som kvinna i alla rum?
  I vården, skolan, arbetet och samhället i stort.

  Nä lägg ned med era trumpna miner och för er egen kamp i istället. Det finns andra grupper utöver feminism som faktiskt på riktigt exkluderar trans till 100%
  Det här är att koka soppa på en spik ni fantiserat ihop.

  Svara

   Men är det några transkvinnor som ”blev kvinna förra året” eller hur hon uttryckte sig som sagt något annat? Jag fattar inte, vilka transkvinnor är det som lackat över exkludering? 😅

   Svara

    Håller med dig alltså, menade inte att låta dryg om det framgick 😁

    Svara

    Themegabitch på insta är en stor hatare av CW

    Svara

     Themegabitch hatar väl allt och alla, det har väl inget att göra med att hon är trans eller CW tokig….

     Svara

   Vilken kamp? Hon talar till redan frälsta på Söder.

   Svara

    Jag bor i ghettot själv och jag känner mig tilltalad

    Svara

     Fast problemet blir ju da att det ska du inte gora. Med denna typ av sektaristisk identitetspolitik maste du skapa en egen feministisk gruppering for ghettokvinnor som enbart ska agna sig at jamlikhet for andra ghettokvinnor eftersom du inte delar erfarenhet med Cissi Wallins medelklassbakgrund/married rich. Raljerar men det ar ju tyvarr vad hon sager.

     Svara

   Ursäkta, ”transor”?

   Svara

  Du har tagit fel. Detta inlägg handlar inte om Bellsan. Inte så lätt alla gånger.

  Svara

   Sluta dra upp Bellla i allt men ja Ccs otäcka beteende mot framförallt henne är sjukt. Så rätt i det du skriver 15:31 det är ett obehagligt beteende cc har och hur hon piskar upp h-atdrreev, skapar ”sanningar” och sprider rykten, raljerar och triggar galningar… DET borde Cissi skriva en krönika om.

   Svara

  Och du verkar ju helt tossig oavsett vad det skrivs om. Hatet du har mot Camilla är inte sunt.

  Svara

   Du verkar tossig anonym med litet a som hela tiden och snabbt kommer till C:s försvar. Du verkar vara den mest hatiska och osunda här.

   Svara

    Nix, det är Stollis som fortsätter sin kamp mot väderkvarnar som alla gånger är den mest hatiska och osunda personen här.

    Svara

     Tror det redan är vedertaget att många av oss med sunda värderingar och god människosyn blivit kallade för det öknamnet och det faktumet i sig motbevisar ju din lilla tes. Du kanske ska ta en paus härifrån på ..säg en månad iaf? Tror det kan göra gott för dina nerver.

     Svara

  Håller med Cissi i detta. Tycker själv att det kan bli för mycket. Är man feminist måste man väl inte automatisk kriga för transexuella? Jag kan tycka det blir knepigt för dels är jag inte tillräckligt insatt och även inte det jag brinner för, inget som jag någonsin kan relatera till heller.
  Bara för att man är feminist måste man ju inte vara antirasist heller. Även om myclet går hand i hand med orättvisor, allas lika värde osv så ska inte feminismen behöva stå upp för alla andra.

  Svara

   Suck. Och hur tror du det blir när alla andra – ismer resonerar likadant och det enda som har tillträde är ens egen identitet?

   Svara

   Det är ingen som hävdat att feminister behöver kriga för transkvinnor. Folk reagerar på exkludering, inget annat.

   Svara

   Nej, däremot vill transsexuella kvinnor att andra kvinnor inte ska kriga >>mot<>här<< hennes transfobi lyser igenom. Att större delen av världens transpersoner lever i sk. stealth, dvs utan att någon vet att de är transpersoner, är inget som denna kader vare sig tror är möjligt eller vill acceptera. Så man nöjer sig med bekräftelsebias, medelådersmannen i klänning med synligt skäggstubb och djup röst, transtjejen i 20-årsåldern, för att ta ett exempel, vill man inte se. Tanken att en transkvinna som lever som kvinna och ses som kvinna av sin omgivning inte skulle vara uttsatt för kvinnoförtryck och därmed inte ha del i den feministiska kampen på grund av att manligt privilegium skulle vara någon slags mystisk kraft som tilldelas via kromosomerna och inte genom det samhälle man lever i är ju en helt absurd tanke.

   Svara

    Jaha, den formatteringen sket sig ju fullständigt, orkar inte skriva om.

    Svara

  Jag tycker själv att det är knepigt att feminism idag gärna fokuserar lika mycket (eller mer) på medelklassfrågor som icke-binäritet, blandas upp med antirasism, kroppspositivism etc. Det är viktiga frågor, men det är lite märkligt att det känns som fler feminister i sociala medier pratar om t.ex. rätten att vara tjock, eller att vara icke-heterosexuell/inte passa in i könsrollerna, än kämpar för vårdbiträdens och undersköterskors (kvinnodominerade yrkens) arbetssituation.

  Svara

   Instämmer. Det blir för brokigt och många saker drunknar när samma rörelse ska lyfta precis allt på samma gång och då också stå åt sidan för att det finns dem tolkningsföreträde och andra komplicerade (onödiga) saker att förhålla sig till att alldeles för många får en munkavel satt på sig.

   Svara

   Håller helt med dig! Det är lyxfeminisn på något sätt att kunna gotta ner sig i sådant när det forfarande finns jättemycket kvar att göra när det gäller löner, arbetsvillkor osv.

   Svara

   Dagens feminism är ett skämt. Man borde fokusera på jämställdhet mer

   Svara

  Jag sällar mig till kören som tycker att Cissi har en poäng.

  Dock tycker jag alla är välkomna för ett bättre samhälle tillsammans, men det är för den sakens skull inte ok att någon annan high-jackar en rörelse för sin egen lilla klicks fördel och på en klar bekostnad av andras problem och rättigheter.

  Svara

   Yes! Denna gång håller jag med dig 💯

   Svara

  Tomma tunnor skramlar mest. Jag påminner återigen om hur innehållslös CW är:

  Svara

   Jag håller med CW. Sen är det inte hennes fel att SVT Debatt väljer att ringa upp Rickard Olsson?

   Svara

   Varför ska du påminna folk om det? De flesta har gått vidare, CW i allra högsta grad. Låt mig gissa, du är en av dom som ska påminna om alla brister IL har med för alla de som inte stämmer in i hatkören?!
   Patetiskt.

   Vi gör alla misstag och tokigheter men det är ju mer anmärkningsvärt att sol åskådare till dessa hänga sig kvar för att påminna andra om dessa än att ge folk en ny chans till utveckling. Bakåtsträvare kallas dom. små ynkliga människor som inte är nöjda med aig själva och måste minnas andra människors felsteg för att känna sig nöjda med sig själva. De har säkert dessa felsteg numrerade och räknar dessa som en annan räknar får innan läggdags.

   Svara

    Vaknat på fel sida? Du vet ingenting om mig.

    CW är tom, har inget att komma med. Allt hon gör förvandlas till mierda.

    Svara

    På vilket sätt har Cissi Wallin gått vidare? Ha, ha, haaaaaa!

    Svara

  Vilket ord var det som gjorde att jag hamnade i modd?

  Svara

   🙄

   Svara

   Man hamnar i modd lite då och då, så är det bara. Deal with it. Jag har hamnat där ibland fast jag inte alls har skrivit något konstigt eller elakt. Varför ska Camilla redogöra för varenda en som undrar vilka ord som gjorde att man hamnade i modd?

   Svara

    Vadå? Det är väl bra att veta så att man kan undvika dom. F-n vad arg du är.

    Svara

    För att det här ska vara ett omodererat kommentarsfält?

    Svara

    Kommentarerna här är omodererade om du läser. Just därför är det enormt konstigt när kommentarer fastnar i modd, eftersom det inte finns någon moderering enligt Camilla.

    Svara

  Snarare bloggbevakning som kastar in en molotovcocktail……. Jag tycker Cissi har HELT rätt i detta och i det hon skriver som försvar på instagram. Och nej, jag tillhör inte Cissis ”svans” osv.

  Svara

  Bella ska göra intervju med SvD skriver hon. Var det inte hon som inte skulle ge några fler intervjuer 😂

  Svara

   ”Mitt projekt med att vandra i fjällen fick inte någon ekonomisk framgång, så nu letar jag efter någon annan, förlåt, något annat att ägna mig åt.”

   Svara

    Var säger hon det? Eller är det du själv som hittar på?

    Svara

     Gissa.

     Svara

     Hittepå bara

     Svara

    Kom hon aldrig iväg och vandra?

    Svara

     Ehh, så här, förutsättningarna som låg till grund för Bellsans tvåveckorssatsning på att vandra rann ut i sanden.

     Svara

     Den mycket omtalade fjällvandringen ska ju ske i juni månad.

     Svara

   Alla kan ändra sig. Bättre hon ger intervjuer och svara på frågor annars skriver de påhitt och sk-t istället, så klokt av henne.

   Svara

    Men varför kan då inte Stollis ändra sig? Samma retarderade smet varje gång.

    Svara

     Men släpp stollis. Låt hen vara.

     Svara

      Kan hen låta oss vara??!

      Svara

       +111111

       Svara

   Hon ger sig in i musikbranschen!

   https://www.instagram.com/p/B_vHrDvlRGv/

   Svara

   Och dessutom verkar hon sminkats av en sminkös/stylist. Var det inte hon som skulle fixa allt sånt själv numera? Hon gör precis det som man förväntade sig, fasar sakta in sin tidigare, lyxiga livsstil som hon nyss ”äcklades av” så mycket.

   Svara

  Anna Book är live på Instagram nu och jag undrar om hon är full eller hög? Eller bara allmänt galen?

  Svara

  WOW! Om det är den här monotona kören feminismen har landat i, ja då är det hemskt tragiskt. Ingen av er intelligensbefriade ”feminister” verkar ens fatta vad feminismen i grunden är. Självklart kan man föra en feministisk kamp för transpersoner. Självklart kan en män föra kamp för kvinnor. Kvinnor kan föra kamp för barnen. Vita för svarta. Svarta för vita. Människor för djur. Är ni alla helt jävla tokiga och tappat all förstånd i era små hål där hemma? Fyfan vilka missunnsamma egoistiska o otroligt CIS-centrerade kommentarer. Usch!
  Ni som dock har något förstånd kvar o vill veta vad det här egentligen handlar om, skynda o lyssna på Lovette Jallows live.

  Svara

   Jag håller med dig i sak. Problem som jag ser det är att det har highjackats av för många och på samma gång så utesluter de samma flera. Tex så är feminismen från början en liberal tanke och grundad i tanken om kvinnlig rösträtt.

   Senare så var helt plötsligt öst där och såg en rörelse som de kunde utnyttja och så blev till att vänstern i väst började slänga ut liberaler och konservativa, and the rest is history.

   Jag ser samma sak ske igen och jag börjar anse att det blir bättre och tydligare om vissa frågor delas upp för att hamna under skilda ”flaggor” även när de berör varandra. Bättre då att gå ihop med jämna mellanrum och stötta varandra.

   Som det är nu finns det inte längre en klar och tydlig linje om vad man vill och för många olika instressen som drar år olika håll. Tyvärr! För vi borde alla vilja samma sak.

   Svara

   Du bidrar jättefint till debatten när du stormar in och gapar att alla är skogstokiga. Good job!

   Svara

    Bidrar o bidrar. Ni är ju skogstokiga. The point?

    Svara

  Kan du inte hålla dig till att kommentera inlägg som handlar om Bella och resten av gänget i den genren och låta de vuxna barnen leka ifred.

  Svara

   Nope. Måste ha klick till bloggen så cashen rullar in.
   Precis som andra bloggare/ influencers 😉

   Svara

  Håller med Cissi här. Herregud, hela feministiska rörelsen har ju blivit hijackad av andra grupper? Det är ju t.ex. inte ens okej att skriva ”hej tjejer!” i separatistiska grupper pga det är ”diskriminerande”. Alltså seriöst. Jajaja kalla mig TERF, men är det verkligen rimligt att kvinnor inte ska få kalla andra kvinnor för kvinnor utan blir relegerade till termer likt ”fittbärare”?

  Svara

   Fast det handlar väl i dessa fall om separatistiska grupper som inkluderar alla förutom män? Att då skriva ”hej tjejer” i dessa grupper är ju som att skriva ”hej mammor” i en föräldragrupp pga att pappor och ickebinära föräldrar är i minoritet. Hur svårt kan det vara att skriva inkluderande?

   Svara

    Men är det verkligen exkluderande då? Kan man inte ta åt sig av ”hej tjejer” om man anser sig vara en tjej? Är väl mer exkluderande att säga ”hej tjejer och transkvinnor/transpersoner”?

    Svara

    Absolut, jag köper det resonemanget. Men problemet är att det inte längre finns några kvinnoseparatistiska grupper. ALLT ska vara för alla som inte är män om det handlar om ”generella” grejer (vilket jag inte tycker att kvinnohälsa är! det finns andra problem för de som är trans/ickebinära och de förtjänar sina egna säkra rum). Det är okej att ha POC-separatism, HBTQ-separatism, men kvinnoseparatism är tydligen så hemskt att det inte får finnas? Jaja jag VET att jag låter TERFig nu men tycker det är tragiskt att inte kunna använda ens något så basic som ordet kvinnor längre när man pratar kvinnohälsa.

    Svara

     Jag tycker du är så spot on här. I vanlig ordning ska kvinnor ta sig an allas känslor och välmående och nåde de kvinnor som vill ha nåt för sig själva. Blir seriöst ledsen.

     Svara

      Tack! <3 Räknade ärligt talat inte med att någon skulle hålla med mig.

      Svara

     Men skapa en sån grupp då. Du kan väl knappast klaga på en grupp som valt en större målgrupp än du önskar och tycka att de ska anpassa sig till vad DU vill att gruppen ska pyssla med? I din grupp bestämmer du, i andra grupper bestämmer deras admins🤷‍♀️

     Svara

      Men tror du inte att någon hade gjort det redan om det vore socialt accepterat? Jag kan knappast vara den enda som övervägt det men kommit fram till att den sociala kostnaden att bli identifierad som TERF (med risken att bli uthängd och exkluderad från andra separatistiska rum) är för stor. Jag är själv en del av HBTQ-spektrat. Tänker knappast offentligt riskera att inte få vara en del av de rummen för att jag anser att kvinnokampen och transpersoners kamp är två olika kamper som båda förtjänar EGNA säkra rum.

      Svara

       Separate but equal is not equality, men ok, kör på och fortsätt förfasas över att folk tycker att du beter dig illa. Det handlar ju för fan inte ens om att ni vill att kvinnokampen ska handla mer om vissa saker, det är en diskussion vi kan ta, den är viktig, men ni vill ju jaga ut vissa kvinnor fullständigt, de ska segregeras. Någon som ses som kvinna av samhället och behandlas därefter hör inte hemma eftersom hon har fel kromosomer. Vidrigt är det.

       Svara

    En bättre jämförelse är kanske att skriva hej föräldrar i en grupp och bli korrigerad för att man inte skriver hej föräldrar och bonusföräldrar?

    Svara

     Nej, inte i en grupp som riktar sig till föräldrar.

     Svara

   Jag kommer aldrig skriva under på att den vidriga termen ska ersätta ordet kvinna. Blä. Vem vill reduceras till sitt underliv?

   Svara

   De enda personer jag har hört referera till cis-kvinnor som fittbärare är andra cis-kvinnor. Det är inte något som transpersoner går runt och säger precis. Men okej…

   Svara

    Näää de säger väl cis-kvinnor eller terfs så…

    Svara

     Finns ett mycket enkelt sätt att inte blir kallad terf, var inte transexkluderande, då blir du bara radikal feminist istället. Smidigt va?

     Svara

  Håller också med Cissi. Nu är det diskriminering att säga att vi med livmoder är kvinnor, vi ska kalla oss menstruatister eller nåt sånt istället?? Sjukt

  Svara

   Påminner om hur mitt ex som är en transkvinna idag skicka sms till mig då och då för flera år sen, trakassera mig genom att skriva hur jag inte är kvinna nog för att jag inte har en perfekt normativ kropp. Hatade och mobba mig för att jag har mens och naturligt stora bröst.

   Svara

   Enligt vem?

   Svara

    Enligt många. Kolla bara i gruppen Fittbärare på facebook – som är den största gruppen för kvinnohälsa. Men där får man inte använda ordet kvinnor när man hälsar. Samma i alla gäris-grupper, ”hej gäris” möts med tillrättavisande.

    Svara

  ”Håll en god ton, tack!” efter det här inlägget är…brist på självinsikt personifierad!

  Svara

   Va? Det kanske kommer som en nyhet för dig, men det är inte Camilla som skriver kommentarerna.

   Svara

    😭😭😭

    Svara

    Cissis mamma?

    Svara

     Nope CCs

     Svara

      Får inte hon kommentera här?

      Svara

       När syftet endast består av att skriva hur dumma i huvudet allt och alla är eftersom man anser sig själv vara smartast i Sverige konstant..?
       Är det inte lite patetiskt att sitta och kommentera på sin vuxna unges blogg?

       Svara

        Nu surrar du. Det finns fler som gillar det Camilla skriver.

        Svara

       Och emellanåt skriva ”detta var ett bra inlägg”,
       ”Bra inlägg idag Camilla”,
       ”Bra granskning Camilla detta var bra”
       Alltså…?! 😂😂

       Svara

  Cissi kanske inte är den som ska uttala sig. Låt en transperson få ta ordet

  Svara

   Och där kom det. Det berömda tolkningsföreträdet. Gå och dra något gammalt över dig. ALLA har rätt till en åsikt.

   Ja, vi vet att du är trans.

   Svara

    Nej jag är inte trans 😂 jag är ciskvinna med man och barn 👍🏾 Men visst kör ditt race

    Svara

   De har pratat alldeles för mycket över kvinnor nu. Är så jävla glad att detta äntligen tas upp och att se andra intelligenta kvinnor i kommentarsfältet. Är lesbisk och vet inte hur många gånger jag fått höra att jag är transfobisk för att jag inte skulle dejta en transkvinna eller för att jag vägrar ha sex med en man bara för att han identifierar sig som en kvinna.

   Svara

    Det är ju HELT SJUKT?! På riktigt samtiden gå hem du är fullständigt dum i huvudet

    Svara

    Måste hålla med. Jag är cis-kvinna och lesbisk, vilket uppenbarligen betyder att jag är sexuellt attraherad av kvinnor och kvinnokroppen med bröst och fiffi. Det är det som jag tänder på, vill dejta, ligga med, och vara tillsammans med. Jag tänder inte på män och den manliga kroppen med penis. MEN det är tydligen diskriminerande – mot transkvinnor, för att jag bör överse att personen har en penis. Jag har ingenting emot transpersoner, har aldrig haft det & kommer aldrig ha det, men låt mig och alla andra homosexuella personer ha vår sexuella läggning och preferenser ifred utan att vi ska bli kallade för ”transfobisk” eller bli tvingade till att vara ”pansexuella”. I like pu$$y, deal with it.

    Svara

     Gäller det även transkvinnor som genomgått underlivsoperation och därmed har en fitta?

     Svara

      Ja för att de inte har ett kvinnligt underliv, de har en inåtvänd penis som utsöndrar vätska från analen. De har fortfarande manliga kromosomer, utsöndrar manliga feromoner, samma skelettstruktur som män etc. Finns en anledning till att hundar som är rädda för män visar samma rädsla för transkvinnor och varför deras kroppar skulle stöta bort ett kvinnligt organ som livmodern ✌🏼 lesbiska kvinnor är inte attraherade till män in any way, shape or form

      Svara

       🤦🏻‍♀️ Herregud vilken sorglig människa du är. Du behöver inte dejta transkvinnor. Men för i helvete, släng inte ur dig massa skit som inte stämmer. Ugh…

       Och har du personligen blivit kallad transfobisk av en transkvinna för att du inte ville dejta henne? Eller återupprepar du bara sånt som andra har sagt pågår. Säger inte att det inte finns transpersoner som skulle kalla någon transfobisk för att du inte dejtar dem, men det kanske är 1/100 transpersoner som säger så. De flesta fattar och är förstående över att du som lesbisk inte vill dejta eller ligga med någon med penis.

       Svara

       🤦🏻‍♀️ Fy fan säger jag bara. Herregud vilken sorglig människa du är. Du behöver inte dejta transkvinnor. Men för i helvete, släng inte ur dig massa skit som inte stämmer. Ugh…

       Och har du personligen blivit kallad transfobisk av en transkvinna för att du inte ville dejta henne? Eller återupprepar du bara sånt som andra har sagt pågår. Säger inte att det inte finns transpersoner som skulle kalla någon transfobisk för att du inte dejtar dem, men det kanske är 1/100 transpersoner som säger så. De flesta fattar och är förstående över att du som lesbisk inte vill dejta eller ligga med någon med penis.

       Svara

       Det var länge sedan vaginoplastik nödvändigtvis använder sig av tarmvävnad, det görs nu endast i sådana fall där det finns för lite underlivsvävnad att arbeta med. Metoden togs fram för att behandla cis-kvinnor i behov av vaginal rekonstruktion dessutom, men dessa är väl inte kvinnor heller antar jag. Kromosomer är väl knappast relevant på det interpersonella planet men är inte heller allstädes gällande, variationer finns, så även vad gäller skelettstruktur och muskulatur. Några faktiska bevis för att människor känner av feromoner finns inte och är alltså inte relevant i frågan om mänsklig sexualitet, men även om så var fallet så blockeras det manliga feromonet androstadienon av de antiandrogener som är en del av transfeminin hormonbehandling. Grejen med hundar är en anekdotisk skröna för vilken inga belägg finns, och lika många anekdoter finns för det motsatta förhållandet. Summa summarum så pratar du strunt och sprider desinformation och psuedovetenskapligt dravel för att attackera transpersoners existens på ideologisk grund. Det är DETTA som gör dig till transfob, inte att du inte vill knulla transkvinnor. Jag vet att ni är helt faktaresistenta men nu har jag försökt i alla fall.

       Svara

    Samma här! Tycker ärligt talat det är väldigt respektlöst att som biologisk man kalla sig lesbisk och försöka inleda sexuella/romantiska relationer med lesbiska kvinnor – vi är ju verkligen den gruppen av människor som är helt ointresserade av dem.

    Svara

   Den som verkligen inte ska uttala sig är väl i så fall Andrés esteche

   Svara

  Den var ju inte pseudofeministisk…

  Svara

   Jo det var den. Liksom allt som Cissi gör, hon har inte fattat något alls av hur man stärker och stödjer kvinnor. Offerkoftor däremot, är hon sjukt bra på! Bäst i Sverige skulle jag vilja påstå!

   Svara

  Jag håller med cissi till 100%. Mitt ex levde som en man i över 30 år sen berätta han sanningen att han är i fel kön. det som är fucked up är att han är feminist idag. Är med på pride osv. När han levde som en man så begick han både övergrepp och misshandel. Plus att låt oss ej glömma att han upplevde alla privelegier som en man. Och rejäl kvinnohat har han med mot cis kvinnor. Blir helt paff hur han tar del av allt idag inom kvinnorörelsen och tror att han kan dela våra upplevelser.

  Svara

   Vad har feminism med Pride att göra?

   Svara

    Mitt ex är ju en våldäktsman och en kvinnomisshandlare. Ska såna alltså gå runt på Pride tycker du eller?

    Så av allt jag skrev så reagerar du på sånt? What…

    Svara

     Fattar nu att du är djupt personligt berörd, såklart. Men ”problembarn” eller fuskideologer och principlöshet kan du hitta överallt. Jag förstår att ditt ex tidigare var man men tror du fastnat lite (superenkelt att göra såklart efter vad du varit med om) i din personliga erfarenhet men du kan inte ta ut den på alla du tycker liknar ditt ex. ”berit” kanske är asjust feminist och ”ny” kvinna. Ge henne en chans.

     Svara

      HAN är en kvinnomisshandlare och våldtäktsman. Detta försvinner inte för att han sätter på sig läppstift och växer ut sitt hår.

      Svara

       Nej, iom att exet genomgått en könskorrigering så är HON kvinnomisshandlare och våldtäktsman.

       Svara

        Absolut inte. Detta är varför det är viktigt att ha statistik baserat på kön och inte könsidentitet. Män utgör 98% av alla våldtäktsmän och kvinnor utgör 96% av alla våldtäktsoffer. Män utför faktiskt majoriteten av alla grova brott och nästan 100% av grova sexualbrott. Dessa siffror skulle kraftigt dras ner om vi istället registrerade våldtäktsmän som identifierar sig som kvinnor som kvinnliga våldtäktsmän vilket innebär att vi inte längre kan använda oss av samma statistik för att belysa mäns våld mot kvinnor.

        Svara

         Om personen begick brottet som man registreras det som utfötr av en man och om det utförs av en kvinna givetvis som kvinna. Det finns inget problem om man inte skapar det.

         Svara

        Nej. Han var en man. Punkt slut.

        Svara

         Ja ingen tvivlar på att han var man. Idag är han kvinna. ”Berit” symboliserar inte ditt ex. Min poäng är att du inte kan se ditt ex i alla som genomgått könskorrigering. Det är Berit du ska ge en chans, inte ditt ex.

         Svara

      Vänta nu… Så mitt ex har våldtagit mig och slagit. Jag ska alltså ge personen en ny chans och förlåta? Fan är det för fel på dig. Bara för att mitt ex är en trans idag betyder det inte att han är en bra människa.
      Han mobbade mig och hotade t.om efter han bytte namn osv.

      Jag bryr mig förresten inte att jag kallar mitt ex för en han fortfarande. Vi har ej haft kontakt på flera år plus att vi är ovänner.

      Svara

  Some en jättetrogen feminist håller jag med Cissi. Jag gillar inte henne ett dug men hennes beskrivning hur trans-frågor har övertagit kvinnorättigheter i feministrörelse är sant. Jag ser det som vissa män med makeup kräver att bli kallad för kvinna och även kräver att lesbiska kvinnor acceptera dem annars kallar dem för transphobe, vilket det är helt sjukt. Bra av henne.

  Svara

  Kommer du skriva om universums nya hus🙈

  Svara

  Känns som du missförstått diskussionen. Många av oss som inte är Cissis svans anser ändå att hennes krönika var helt rimlig och hade bra poänger, trots att hon är komplett dum på så många andra sätt. Varför inte nämna cancellingkulturen? Att folk i identietspolitikgrupper nu försöker göra allt i sin makt för att få tyst på ”transfoben” Cissi. Så jäkla 2017. Exakt samma sak som hände med Kajsa Ekis Ekman, bara man vidrör diskussionen om vad kön är – ska man kölhalas och aldrig förlåtas.

  Svara

  Det är så självklart att feminism är kvinnornas sak. De som byter kön får rätta sig i ledet för de kom sist. Och de kan inte kräva att få tillgång till alla kvinnorum. Så är det bara.

  Svara

   Varför?

   Svara

  Feminism kan inte reduceras till vad Cissi vill.

  Svara

  Hahaha, vad komisk hon är Cissi! Nu måste hon genast berätta hur woke hon är, hur ”brett” hon skriver (kommer osökt att tänka på Kurt Olsson så klart hahaha) Jag undrar verkligen om hon inser hur hon får folk att skratta 🙂 Damage control tror hon säkert själv, alla vi andra roas enormt!

  Svara

  Tycker Cissi har rätt här. Det är klart det är skillnad på att födas som biologiskt kvinna och inte. En transkvinna kan ALDRIG förstå hur det är att leva som kvinna, precis som jag aldrig kan förstå hur det är att leva som trans. Tycker självklart synd om de som upplever sig födda i fel kropp, och stöder transrättigheter m.m. till 100%. Men det är skillnad. Stor skillnad. Det går inte att förneka.

  En annan debatt är ju alla tonåriga/unga transmän, dvs tjejer som byter kön till kille. Finns oerhört många dokumentärer om många som sedan ångrar sig, och studier om hur detta egentligen är självriktat kvinnohat osv. Väldigt intressant och sorgligt.

  Svara

   Inte bara självriktat kvinnohat. Lesbiska unga kvinnor/tjejer blir itutade av ”välvilliga” psykologer att de egentligen är transmän. Helt jävla absurt. Kolla gärna upp alla detransitioning-videos som finns på youtube.

   Svara

  Du, Camilla och flera andra har valt att läsa Cissis krönika som fan läser bibeln p.g.a era personliga vendettor ni har mot henne.

  Svara

   😂😂😂

   Svara

  Cissi säger bara det som många kvinnor tänker and trans. 🤷‍♀️ Förvänta er mer sånt här i framtiden.

  Svara

  herregud vilket äckligt fördärv av transfobiska cis-kvinnor det är här inne. hej då

  Svara

   tillägg, alla ni kvinnor som håller med cissi, detta bevisar bara hur oerhört priviligerade ni är. som inte behöver bry er om ett intersektionellt perspektiv, utan bara behöver tänka utifrån faktorn ”kön”. att ni kallar er feminister, när den enda rörelsen ni bryr er om är er egna, gör ER till identitetspolitiska individualiser

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.