Nellie Berntsson gnäller över sin egen skapelse

Problemet här skulle jag säga är att Nellie pratar personligt som privatperson om någonting som hon borde bemöta ur ett företags/varumärkesperspektiv.
Hon har valt att bygga sitt företag och sitt varumärke kring sin person, betydligt mer än kring sin ridsport och då får hon ju också acceptera att vissa av frågorna, granskningarna och undringarna hamnar där, snarare än att vara rent ridsportsrelaterade.
Jag skulle säga att de flesta, eller i alla fall många av de som följer Nellie på exempelvis Instagram, följer hästinfluencern Nellie, som tack vare sina sociala medier tjänat tillräckligt med pengar för enbart kunna ägna sig åt hästarna.
Det är nog inte många som följer ryttaren Nellie, som även råkar ha lite fler följare på Instagram än gemene man.
Det är inte att förringa hennes talang som ryttare, utan det är så hon (och hennes föräldrar) valt att göra och utan sina inkomster som influencer så hade hon inte varit där hon är idag. Det är knappast intäkterna på tävlingsbanorna som möjliggjort hennes livsstil och yrkesval.

Allt detta har skett på grund av att Nellie, med hjälp av föräldrarna, från en väldigt tidig ålder valde att exponera sig själv, sin familj, sitt privatliv, sina relationer, sina privata tankar och känslor, sina bråk med stallfolk, vänner, företag, ridsportsförbundet mfl med tillhörande uthängningar och allt annat som för många människor skulle vara helt otänkbart att dela med någon utanför den närmsta kretsen. 
Därför har hon blivit en framgångsrik influencer, inte för att hon byggt upp ett professionellt risportskonto utan tillstymmelse till det privata innehåll jag listar här ovan och därför har fog för att beklaga sig över privata frågor, funderingar eller granskningar.
Det är ju DET hela hennes varumärke går ut på och så hon och föräldrarna valt att bygga det, ända sedan starten.
Att exponera varenda millimeter av privatpersonen Nellie Berntsson, som även råkar gillar hästar och som genom att just exponera privatpersonen Nellie Berntsson, till slut tjänade tillräckligt mycket pengar för att kunna köpa sin första, lite bättre ponny och sedan har det rullat på.

Hon kan ju försöka plocka bort sina sociala medier eller i alla fall radera allt som är personligt eller privat att göra, så får hon ju se hur länge hon kan leva enbart på att vara ”ridsportsprofilen” Nellie Berntsson som hoppar högst i världen när det kommer till personlig integritet och aldrig skulle drömma om att visa mer än en enstaka bild på sig själv när det verkligen krävs. 
Tyvärr så verkar det krävas betydligt mer än bara talang för det flesta att lyckas i den här extremt kostsamma branschen.

Exempel på det:

Den häst som Peder Fredricson tog OS-silver med 2016 – ”All in” – ägs av Charlotte Söderström som köpte in den till Fredricson 2013. Hon är dotter till H&M-ägaren Stefan Persson.
Enligt Aftonbladet ska hon har fått många bud på hästen men inte velat sälja vilket gjort att Fredricsson kunnat fortsätta skörda framgångar tillsammans med ”All in”.

Hans fru, Lisen Bratt Fredricson har själv ridit OS två gånger och direkt efter båda tävlingar sålt de hästar hon ridit då. Försäljningen av Casanova, den häst hon tävlade med under OS i Sydney 2000, är det som betalade för gården på Österlen där Peder och Lisen nu har sin verksamhet, enligt en intervju med SVT Sport från 2018.

Enligt Lisen är det är den del av verksamheten där de säljer hästar som gör att de kan betala löner till hästskötare och köpa en ny lastbil.
I Lisens stall finns det ingen häst som inte skulle kunna säljas.

– Nej, jag måste sälja hästarna ibland. Ingen är till salu men alla har ett pris, brukar jag säga. Som tur är för Peder sitter han bara på hästar som vi inte äger själva. // Lisen Bratt Fredricson

Det är sant, men skulle Charlotte Söderström besluta sig för att sälja ”All in” så skulle Peder Fredricson stå utan topphäst att tävla.

Kanske kan Nellie Berntsson i så fall ge honom några handfasta tips i hur man snabbast bygger upp ett Instagramkonto att maximerar intäkterna på?
Drama och sprättben verkar vara något av en magisk formel.

 

205 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jamen exakt! Det hon förväntar sig är en orimlighet. Utan allt drama kring hennes person hade hon inte haft en tillstymmelse av allt hon har idag.

  Svara

  Håller med henne. Har också ett jobb (lärare) där folk tycker sig ha rätt att söka upp mig alla tider på dygnet och vräka ur sig alla möjliga elaka saker. Vet inte hur länge jag ska orka. Tror inte det kommer finnas någon som orkar ha detta yrke om några år om det är så här det ska vara.

  Svara

   Alltså… Va? Är du någon slags lärar-influencer, där du fläker ut ditt liv online men sen ändå vill vara privat? Eller på vilket sätt menar du att ditt liv har med detta med Nellie att göra?

   Svara

   Fast det är ju en enorm skillnad på lärare och influenser?! Hennes jobb går ut på att visa upp sig själv och fläka ut sitt liv, du har en arbetstid som du kan hänvisa till. Får du mail på kvällen så kan ju vänta med att svara tills nästa morgon – så gjorde alla mina lärare under alla skolår.

   Svara

    Nej det är ingen skillnad, man ska visa respekt för medmänniskor oberoende av yrkesval.

    Svara

     Som Nellie gör, eller?

     Svara

      Vi är väl inte 8 år gamla (vi som skriver härinne)?

      Svara

     Det är klart att man ska visa respekt för alla oavsett yrke. Och två fel gör inte ett rätt, det är alltså inte rätt att vara elak mot nb även om hon beter sig illa. Jag tror dock att många blandar ihop saklig kritik och näthat. Jag tycker att det är skillnad mellan personangrepp och att kritisera handlingar, som på grund av yrkesval (influenser) kan bli ganska integritetsnära.

     Även om lärare och influenser är olika yrken, tänker jag att lärare är en yrkesgrupp som utsätts för mycket gränslöshet, och jag tror det är viktigt att hålla på sin integritet och gränsen mellan privat och arbete.

     Jag brukar dra mig för att skicka meddelanden till barnens lärare utanför kontorstid, för jag har märkt att jag kan få svar alla tider på dygnet. Det är ju ingenting jag förväntar mig. Fördelen med e-post är ju att mottagaren kan välja när den ska läsas.

     Svara

      Fast samma sak är det väl med sms?
      Jag läser endast mina sms på kvällen strax före läggdags.
      Om det ringer på dagtid så väljer jag alltid om jag ska svara eller ej – oberoende av vem som ringer. Brukar inte ens kolla. Är jag upptagen så svarar jag helt enkelt inte. Fullkomligt avskyr denna ständigt uppkopplade värld! Lämnar ofta mobilen hemma när jag är på affären, stan, ärenden, hälsar på hos folk etc.
      Det verkar störa folk ruggigt mycket att man inte reagerar omedelbart, oavsett om det var något oviktigt. Oftast är det fullkomligt oviktigt.
      Älskar mitt arbete där vi inte har täckning. På vissa ställen finns det dock.. Men sån befrielse att ha på flygplansläge och bara lyssna musik.

      Svara

   Du får faktiskt säga nej till folk som utnyttjar dig. Prata med huvudman om det är föräldrar som du inte kan hantera.

   Svara

   Jag har ett serviceyrke och egen firma. Löste det genom att skaffa en arbetstele som jag stänger av kl 16 och sätter på kl 07. Alltid avstängd på röda dagar och helger. Inga notiser på mail utan tar det på arbetstid.

   Har gjort mitt liv väldigt stressfritt och jag kan slappna av på ledigheten. Sen att jag ibland måste gå in och jobba andra tider än 07-16 eller sitta med papper på en söndag. Det är en annan sak, men det är ingen som drar eller kan höra av sig.

   Kan verkligen rekommendera en enskild arbetstele. Obs glöm inte att du då aldrig får ge ut ditt privata, riktiga nummer eller mail till kunder/föräldrar/chefer. Det förstör hela grejen 🙂

   Svara

  Ibland får vissa influensers det att låta som om dom inte själva tjänar nåt på det dom gör, utan bara delar med sig av sina liv av ren godhet. Självklart förtjänar ingen att få massa hat, men att man blir ifrågasatt och kritiserad ibland kommer nog med jobbet. Gillar man inte det kanske man får skaffa ett annat jobb. Influensers har det ändå ganska bra i jämförelse med många andra om man säger så…

  Svara

   Ja det finns många yrken där utövaren är utsatt och ifrågasatt. Vi pratade om detta på mitt arbete idag, myndighetsutövning inom socialtjänsten;

   Antingen är vi för generösa i våra beslut (om man frågar skattebetalarna, politikerna och de högsta cheferna), eller så är vi för snåla i våra beslut (om man frågar de som söker bistånd), eller så fattar vi fel beslut (om vi frågar dem som besluten gått emot eller de som ska verkställa besluten). Vi blir uthängda till politikerna, våra chefer, allmänheten, i sociala medier. Man ringer våra grannar. Gör anmälan till IVO och JO. Våra löner är så låga att vi tjänat mer om vi inte tagit studielån utan valt att arbeta som exempelvis våra kollegor undersköterskorna.

   Svara

    Ni som arbetar inom socialtjänsten gör ett helt fantastiskt jobb! Men får så oerhört mycket skit från alla håll! Det känns så himla sorgligt! Stolpskott som tar fel beslut finns inom alla branscher, och många är så oerhört snabba med att döma ut en hel arbetskår efter det.
    Ni är fantastiska, och gör ett fint och väldigt tufft jobb som jag tror många inte skulle orka med ens en kortare tid.

    Svara

   Vilken drömvärld lever nb i? Den drömmen vill jag också leva i där ingen av mina handlingar någonsin leder till en konsekvens för mig. Ja visst är en del konsekvenser tråkiga att ta och många av dem känns säkert orättvisa för alla människor är inte snälla.
   Sedan undrar jag varför ska människor vara tacksamma för att nb som hon uttrycker det öppnar upp och berättar mer än andra om sitt liv? Ledsen känner ingen tacksamhet mot henne eller någon annan influenser.

   Svara

  Håller med både dig och henne. Men det jag tänker på är varför ingen reagerat på att hon började blogga som 9 åring. Känner ni någon 9 åring?
  Tycker ni de är redo att starta karriär som hob gjorde då? 😅 Hon kan Omöjligt gjort allt själv.

  Här klagas det ofta på alla som visar upp sina barn och gör samarbeten med de och hänger ut de men har aldrig hört någon säga något om Nellies föräldrar…

  Svara

   Det är väl tvärtom VÄLDIGT många som haft starka åsikter och kritiserat Nellies föräldrar?! Ifrågasatt att ett barn blivit exploaterat och ibland även sexualiserat!

   Svara

    Säkert, men jag har aldrig sett någon göra det.

    Svara

     Då har du inte varit länge här..

     Svara

   Håller med, det låter lite på inlägget här att nellie skulle medvetet ha börjat blogga för att tjäna miljoner på sitt privatliv, som 9 åring. Är det rimligt att kräva att hon ska ta ansvar och ”skylla sig själv” för något hon valde som barn? Insikten om hur det påverkar henne kanske har kommit under åren och nu är det svårt att skilja privatliv och yrke åt. Samtidigt som du kritiserar hennes ”gnäll” så skriver du i samma inlägg att hon aldrig skulle bli framgångsrik utan att fläka ut sitt privatliv, det är väldigt konstigt. Hon ska sluta gnälla, stå för hennes val som barn samt inse att för att tjäna pengar så är det det enda hon kan göra. Elak var nog ordet.

   Svara

    Hon är vuxen, alltså får hon ta konsekvenserna av sitt handlande.

    Svara

     Jaha, gäller det allt som man gör och bestämmer som barn?

     Svara

      Hon är vuxen nu, eller hur? Och hon var vuxen när hon mosade Alexandra.

      Svara

       Att folk inte förstår det!!

       Svara

      Nej inte allt men faktiskt ganska mycket. Vissa barn i övre tånåren/unga vuxna gör saker de faktiskt måste ta konsekvenserna av som vuxna. Jag säger inte att det är bra eller dåligt men det är fakta. Blir du gravid som 14åring och behåller barnet är det såklart en konsekvens som vuxen, samma om du börjar knarka som 12åring eller börja leva som kriminell som 10åring. Mycket av de val man gör som barn har stor betydelse över hur du lever som vuxen.

      Svara

       Ja det förstår jag också men man säger väl inte till någon som är drogberoende att hon valde det själv och nu får ta att folk kallar henne för ”pundare” och inte vill ha med henne att göra.
       Tänk på alla dessa barnskådespelare som också ”valde” det själv men mår sen riktigt dåligt. Säger man samma sak till dom?

       Svara

     Vilka konsekvenser? Ska du agera domare och bödel? Vad snackar du om?

     Svara

      Snickesnackkommentar, det vet du.

      Svara

   Det har reagerats genom alla år! Men alla reaktioner har bemötts av familjen med att de som kritiserar är avundsjuka och motarbetar Nellie.

   Svara

  Jag tror det är många influencers problem. Att men tar kritik och åsikter personligt. Tänker tex på när Joanna Fingal fick MASSIV kritik för att hon ljög om att hon var hemma men egentligen var hon i Gbg. Då menade hon på att hon själv att kritiken hon fick var har. Men jag tänker att om ett företag hade gjort samma sak så hade även det fått massiv kritik och jag tror inte ett seriöst företag hade kallat det för hat. Influencers måste förstå att dom har byggt sitt varumärke och företag på sin person och att man måste försöka tänka att det är kritik mot ens varumärke och inte ta det personligt.

  Svara

   Fast alltså VEM skulle orka all kritik man får som infuencer? Jag har läst tillräckligt mycket bloggkommentarer i mitt liv för att kunna ha en liten röst i bakhuvudet som säger ”det här hade jag fått kritik för om jag var offentlig, och det här, och det här….”. Och så tror jag faktiskt det är för alla människoe? Säg den influencer som duger, som är bra nog? Det finns ingen? De influencer som är lite duktiga och har ambitioner att bete sig etiskt brukar ju också vara de som för skit för exakt vad som helst. Sandra Beijers läsare tog illa upp när hon kallade en vegansk semmma för äcklig osv.

   Sen brukar jag tänka att ”äh jag hade väl utelämnat det från bloggen om jag var influencer”. Men de är ju exakt så alla influencers gör du? Och därför bloggarna blir tråkigare och tråkigare att läsa, för att alla måste skriva massa lättuggat slätstuket. Jämför typ underbara Claras podd med hennes blogg, där hon systematiskt och medvetet väljer att lyfta kontroversiella och lite utlämnande ämnen enbart i podden. Inte lika smidigt att kritisera en podd och då vågar influenserna vara lite roligare.

   Svara

    Intressant tanke!

    Svara

    Jag håller med om att det är svårt för influencers att göra men jag tror att följarna ser på dom på samma sätt som man ser på företag medans influencers själva ser sig som personer.

    Svara

     De är ju ett företag, de tjänar ju pengar på det de gör.

     Svara

      Ja precis MEN jag tror inte dom själva känner sig som ett varumärke. Om HM får kritik så är det ju inget som tas personligt men om en influencer får kritik så tas det ofta personligt, även om det är varumärket som egentligen får kritik.

      Svara

  Man kan ju också vara personlig utan att vara privat. Det går, jag lovar. Öppnar man upp om konflikt a, b c och d så skapar man en förväntan hos folk att också få dela konflikt e. Det blir en väldigt konstig gränsdragning att göra. Bättre då att inte nämna några konflikter (exempel men ja, ni fattar poängen).

  Samtidigt som jag tycker det är skrattretande när personer kommenterar och skriver ”vi har rätt att läsa om detta” eller ”du har inte uppdaterat idag”.

  Ursäkta virrigt inlägg men för att sammanfatta: är bloggare konsekventa med vilka situationer i livet de väljer att dela med sig av så tror jag att kraven på öppenhet kring varenda grej minskar.

  //Virrpennan

  Svara

   Absolut helt rätt. Tror dock det är svårare ju yngre man är att separera personlig och privat.

   Svara

   Hon har fortfarande rätt att sätta gränser och vuxna människor borde kunna respektera dessa.

   Svara

    Men jag tycker inte att där passerats några hemska gränser i Nellies fall i den senaste tidens kommentarer och spekulationer. Inte värre än att hon kunnat himla med ögonen och låta det vara samtidigt som det gjort henne mer spännande som influencer och därmed dragit in lite mer pengar. Vem vill läsa om nån urtråkig och perfekt? Jag tycker ofta att hon överreagerar för småsaker, men vet ju å andra sidan inte om hon får jobbiga meddelanden och kontaktförsök privat vilket ju är en annan sak.

    Svara

  Ytterligare en som vill äta kakan och ha den kvar …

  Svara

  Herregud att du orkar skriva dessa långa inlägg, är förundrad och fascinerad av hur du orkar… Idag är det långa inlägg och det märks att du är arg idag, du verkar väldigt irriterad och ilsken idag. Då gnäller både du och Nellie i så fall ju. Jag tycker det var klokt och bra skrivet av Nellie, hon har helt rätt tycker jag.

  Svara

   Alltså va?
   Nellie måste lära sig ta kritik. Camilla har helt rätt i det hon skriver. Ibland måste man lära sig att hålla tyst och sen ignorera folk. Nellie har fläkt ut massor på sina kanaler utan att ta hänsyn till nån.

   Svara

    Det kan inte ha undgått dig att c verkar vara en väldigt obehaglig människa överlag?

    Svara

     Nej jag gillar Camilla. Men det får mig att undra vad du gör här…

     Svara

      Vad gör alla som inte gillar Nellie här?

      Svara

       Va?

       Svara

     Men det har undgått dig att Nellie är en.

     Svara

     Du verkar väldigt obehaglig Greta! här hänger du på en blogg där du tycker den som har bloggen är obehaglig. Tragiskt.

     Svara

     ’Obehaglig människa’ känns som ett aningen överanvänt uttryck.

     Svara

    Nej, hon har inte det minsta rätt. Vad ger någon rätt i att hålla på med personangrepp? Det är bara att läsa kommentarerna under tidigare inlägg om henne. Det är bedrövligt att ”vuxna” människor kommenterar som dom gör.

    Alla kommentarer om hennes utseende och kille. Vad har det med hennes varumärke/företag att göra?

    Svara

     Vad har Nellie hållit på med då? Hon är också vuxen och gick till personangrepp på en människan som absolut inte förtjänade det. Bara för att hon köpte häst av Nellie.

     Svara

     Ser sällan kommentarer om hennes utseende? Kolla hennes Instagram så består kommentarerna till 99% av dem att hon är snygg.

     Svara

      ….sällan kritiska/dåliga/elaka kommentarer om…

      Svara

     Sist jag kollade så var Nellie själv en ”vuxen” kvinna. Eller har det gått så långt nu att när man närmar sig 30, ja då är man vuxen och ska ta ansvar.. Vid 20-25 är man en ungdom som inte behöver det?? Antingen har vi myndighetsålder vid 18 när man får rösta, gifta sig, handla sprit på krogen, ligga med vem man vill, flytta utomlands (ensam) , starta företag, hamna i fängelse, stämma folk, köra bil mm. Eller så har vi det inte. Då borde vi höja myndighetsåldern till ca 24 i så fall.

     // snart 30 själv

     Svara

      Så vad är din poäng? Att man får skicka massa hat till någon för att den inte är 12?

      Svara

       Försvarar du Nellies beteende? På riktigt?

       Svara

   Det är hennes jobb!!!

   Svara

  Bara en fotnot, Peder har har en handfull topphästar, All In är inte den enda 😉 Både Hansson och Christian K är på samma nivå och fler på väg dit.

  Svara

   Hade gärna följt Youtubern Peder Fredricsson, han behöver inga tips från lilla Nellie. Fantastiskt duktig hästmänniska och en mycket ödmjuk person, han är allt som hon inte är. Typisk influencers att i ena sekunden klaga på att folk inte tar dem seriöst som företagare och i nästa grina över att alla är sååå taskiga som har åsikter om livet de tjänar goda pengar på att fläka ut.

   Svara

   Älskar Peder och All In! Fasen 😍😍

   Svara

   Tänkte på exakt samma sak!
   Och han är dessutom tillräckligt skicklig att snabbt få upp en mindre utbildad häst på hög nivå. Så hans karriär är inte ett dugg förstörd om Allan skulle bli såld. (det skulle vara väldigt tråkigt, men det är dock så det funkar i hästvärlden, bara att kolla på Rolf Göran Bengtsson och Pia Lotta historien, han har tagit sig rätt långt ändå…)

   Mvh smått kränkt hästtjej när du skriver om saker du inte har koll på!

   Svara

    Du kan väl inte påstå att Roffe tävlar med toppeliten sedan Casal pensionerades?! Roffe är inte längre med i landslaget pga han inte har tillräckligt bra häst för de högsta nivåerna och placeringarna. Du hästtjej verkar inte ha så bra koll själv !

    Svara

     Vem är det som har dålig koll? Roffe har själv tagit casall till toppen-det gick bra trots att han blev av med pia-lotta

     Svara

      God dag yxskaft !Vad svamlar du om !! Du får ta och läsa om några gånger till så förstår du för förhoppningsvis. Vad jag skrev. Jag skrev inget om utbildning av hästar. Roffe har ingen elithäst NU och har inte haft någon häst i eliten på 3 år, sedan han blev av med Casall. Du får ta och uppdatera dig och hänga med vad som händer nu de senaste åren. Pialotta såldes 2002 & Casuall pensionerades 2017.

      Svara

     Men att Casall pensionerades är ju en annan sak än om All In skulle säljas (till och börja med).
     Nu var det dock inte den pensionerade hästen jag talade om, utan att han blev av med sin dåvarande topphäst (Pialotta) för en massa år sedan men kom tillbaka med många nya hästar inte allt för långt efter. Och bara för att man inte var uttänkt till OS-laget så betyder inte det att man inte är med i landslaget. Han är för tillfället med i B-truppen enligt denna sida (http://www3.ridsport.se/Tavling/Hoppning/Landslag/), vilket betyder att han är högst aktuell för de största nivåerna. Och har så klart mer än en häst som inom kort är kapabel att gå de högsta klasserna.

     Om vi ska återgå till Nellie så är hon ju dock inte med i någon landslagsgrupp, huruvida det har att göra med att resultaten inte varit tillräckliga eller efterdyningar från konflikten för några år sedan har jag dock inte koll på.

     Svara

      Ja, RG har varit verksam på elitnivå sedan 70-talet och plockat fram en massa Flyinge-hingstar under åren, Cirrus, Magini.. Han blev, förutom Pia-Lotta, av med både Roofs och MC Kinley innan mästerskap till Tops. Tycker inte att han har haft världens lättaste hästar genom åren, snarare han som lyft dem ett snäpp.

      Svara

      Hon har mest tävlat regionala tävlingar i typ Borås och Skåne i år, har en tredjeplats som bästa resultat och men hamnar ofta långt ner i resultatlistan och så har det sett ut de senaste åren. Hon blev känd som typ tolvåring genom ett program Ponnyakuten och började blogga och fick många unga följare då som även såg programmet. I dag är hon inte stor inom ridsport.

      Svara

       Nellie började blogga redan som 9-åring och var redan känd när hon var med i Ponnyakuten.

       Svara

       Hon var en av Sveriges bäst rankade juniorer de tre senaste åren? Och hon har internationella poäng så klart fasiken att hon är duktig!

       Svara

      Poängen är att bli av med sin hopphäst blir förödande om man inte har någon annan lika bra tillgänglig . Så att Roffe fick upp Pialotta till elitnivå gör inte att Roffe är bland de 10 bästa ryttarna i värden nu. En ryttare måste alltid ha tillgång till en bra h1äst , det är ett sammarbete, för att hålla sig kvar på elitnivå. I oktober förra året blev Roffe av med sin bästa häst Öka Grove’s Carlyle pga ekipaget blev inte uttagna till EM. Det är 4 år sedan Roffe red sitt senaste mästerskap- OS Rio de Janeiro pga att han sedan dess inte haft så bra häst som klarar att gå i de högsta nivåerna.

      Svara

      Hon är med i utmanartruppen

      Svara

     Han har också valt att fokusera på annat än att vara i den högsta eliten. Så bra koll…

     Svara

      Jo fast varför? För att han inte har någon toppsponsor längre. När han hade la silla, och ask så hade han topphästar. Sen hade han inte det, och hade inget annat val än att ta upp nya hästar

      Svara

    Väldigt bra exempel när C försöker tro att hon har koll men verkligen inte har det

    Svara

  Fint att du orkade läsa! Du verkar lite sammanbiten idag.

  Svara

   Fint av dig att du orkar läsa

   Svara

  Alltså vad gnäller Nellie om nu? Det finns ju en post på hennes insta med bild på henne och snubben, där frågor från vad jag antar är hennes följare/läsare lyder ”hur var er första gång?” Jag vet inte hur de svarade på det för bryr mig inte, men reagerar ibland på att när Nellie syns i olika sammanhang så är det med en sexuell underton snarare än fokus på exempelvis hästarna eller som ryttare.
  Och vem vet, det kanske är någon sliskig gubbe på andra sidan den där sjuka frågeställningen och ingen nyfiken 13årig tjej som trånar efter sin egen första pojkvän osv.

  Nellie får nog ändra om på mycket om hon vill ha andra upplevelser av sitt kändisskap. Och hur hon ska bryta sig loss från indoktrineringen att knäppa upp en extra knapp på skjortan och pluta med läpparna inför varje selfie, är något hon får jobba på

  Svara

   Jag hade hoppats och trott att det var så hennes nya influencerliv skulle se ut: om hästarna, ridningen, det nya livet i Danmark och allt vad det innebär. Där tror jag att hon på bloggen kunnat hitta en ny följarskara som tilltalar henne annorlunda, mer seriöst och inte så mycket fjortisföljare.

   Svara

  Va, orkar du inte läsa är det bara att låta bli. Lite härskarteknik så här på kvällskvisten…

  Svara

   Va, pratar du med mig nu för jag hänger inte med…

   Svara

  OT: Mina tankar efter Alice breakup video är, hoppas det löser sig + HUR har hon råd att själv köpa en trea i Vasastaden? Är impad!

  Svara

   Wtf? Alice breakup? Det trodde jag aldrig. Och nej seriöst, hur jag hon råd? Den måste gått på minst 6 miljoner. Hur får dessa influencers ens lån?

   Svara

    Det var nån som skrev det här häromdagen. Haha vem är du skvallerkärring?

    Svara

     Skvallerkärring? Hon har ju lagt upp en video kring det?

     Svara

     Inte du! Det var någon annan som skrev här för flera dagar sedan att de gjort slut så jag syftade på hen.

     Svara

      Jaha, haha sorry. Verkar som många misstänkt det. Jag följer ej henne så noga, men hon kanske hintat?

      Svara

   Va? Bor inte hon typ i hammarby eller nåt? Det ser inte ut som hon bor i stan?
   Och oavsett, hennes föräldrar kan gått i borgen, medlåntagare, företaget belånas osv.

   Svara

    De köpte nyligen en ny lgh ihop som de ännu inte flyttat in i.

    Svara

    Bianca var på riktigt hennes guldhöna. Herregud, hon hade aldrig lyckats ens tio procent så bra om det inte vore för hennes vänskap med b.

    Svara

     Och Bianca hade inte lyckats så bra om hon inte vore en Wahlgrens. Vad är din poäng? Att rätt kontakter tar dig framåt. Ja, så är det många branscher.

     Svara

    Dom bodde i Enskede i en 1:a (omgjord till en 1.5:a) på 42 m2. Att köpa en trea i Vasastan är en väldigt stor steg tycker jag.

    Svara

   Under hur mycket hon fick för ’showcasten’?

   Svara

  Lol ”Hur tråkigt hade livet och världen vart om inte sociala medier funnits?”

  Ja vi klarade oss väldigt bra innan sociala medier fanns. Då roade vi oss med andra saker.

  Svara

   Så roliga kan dessa saker inte ha varit eftersom de inte duger idag när sociala medier finns.. alla sitter vi ju till exempel här och läser om alla dessa sociala medier i stället för att roa oss med allt de där vi roade oss med förut.

   Svara

    Ja, och tänk på elektriciteten, rinnande vatten och avlopp. Det roar vi oss med i dag, istället för att roa oss med vedspis, ämbar och utedass.

    Svara

     Älskar att hugga ved dock. Och få röra om i elden. Tar det framför sociala medier om jag kunnat

     Svara

      Men asså, ”om jag hade kunnat”?? Ingen tvingar dig att ha sociala medier. Suck? Gå och rör om i elden om du vill

      Svara

       Wow tankeverksamheten är på topp här.. hade jag kunnat… bo på landet och hugga min ved och röra i min brasa så hade det varit mer värt än modeminternet som erbjuds. Men nu kan jag inte det och får nöja mig med idiotin här. Stackars mig

       Svara

        Ingen tvingar dig att vara här bland all idioti.

        Ut och gör upp en eld i stället.

        Svara

         Det är eldningsförbud, din idiot.

         Svara

          Inte överallt. Värt att flytta för att få peta i en eld.

          Svara

     Jag har aldrig påstått att vi hade det ”väldigt bra” innan elektriciteten och att vi roade oss med att hugga ved. Men nice try 🙃

     Svara

  Måste säga hög kvalitet på inläggen idag Camilla! Både det förra angående samarbeten och detta. Välskrivna och intressanta👍

  Svara

   Hej Camilla! 😁

   Svara

    Snark på dig.

    Svara

   Tack! Jag är riktigt nöjd själv faktiskt! 🙂

   Svara

  Nellie, men det går bra att använda dina sociala medier + följare för att mosa människor du inte tycker om? Tänker på Alexandra. Usch, du ger ett gediget intryck av att vara en elak, bortskämd person. Skäms.

  Svara

   Vilket intryck ger du själv!

   Svara

    Va?

    Svara

   Vem är det här till? Nellie? Eller mig?

   Svara

    Till Nellie … Ja, jag kunde ha varit tydligare.

    Svara

  Bara för att förtydliga, Nellie är en influenser som har hästar, hon är inte en ridsportsprofil.

  Hon ”jobbar” inte i det danska stallet hon hyr in sig där.

  Svara

   Vad jobbar hon med i danmark då?

   Svara

    Lever på snubben eller?

    Svara

     De gör samma sak och har ett företag ihop så det är nog ingen som lever på den andra.

     Svara

     Hon lever på sina sociala medier. De möjliggör hästeriet.

     Svara

      Det är kul att det genererar så mycket pengar då hon är duktig.

      Svara

       Alltså nej, så duktig är hon inte. Hon har pengarna, hästar och möjlighet. Ändå händer ingenting, hon utvecklas knappt.

       Svara

        Du verkar inte ha bra koll. Hon debuterade 150 med väldigt bra resultat när tävlingar fortf var igång och är med i obs truppen

        Svara

  Hur gammal är hon? 19-20 år? Känns det kul att trycka ner en ung kvinna?

  Svara

   Familjen Berntsson, är man myndig får man ta konsekvenserna av sitt handlande. Men det kanske inte gäller Nellie?

   Svara

   Är det här Gretasyndromet? När något kommer från en ung person måste det sväljas med hull och hår och inte ifrågasättas?
   Den som ger sig ut i offentligheten måste vara beredd att försvara sin ståndpunkt.

   Svara

    Nix, det handlar om att så många skulle vilja vara Nellie men saknar helheten.

    Svara

     Ha, ha, ha! Dagens skratt!

     Svara

     Helheten? Innefattar det utseendehets och silikonbröst?

     Svara

      Vad har bröst med detta att göra? Ringde 90-talet igen?

      Svara

       Nelli har förstorat brösten så ring henne och fråga? Om det är vad vi andra saknar som ”helhet” som nämndes ovan

       Svara

     😂😂😂 Jo tjena

     Svara

     Nej tack, vill inte vara en elak person som hänger ut folk på sociala medier 🙂

     Svara

  Kommer vi aldrig bli av med.

  Svara

  Jag tycker Nellies text är vettig. Man har ingen rätt att vara elakt mot andra människor för att de lägger ut sitt liv offentligt. Det är ett osunt och omoget beteende och det är bara att låta bli.

  Bästa sättet att aldrig råka ut för att någon är elak är att låsa in sig hemma. Det ger inte andra människor någon som helst ursäkt för att kasta ur sig glåpord när du går ut genom dörren.

  Befogad kritik då? Absolut, men där kan man också tänka efter faktiskt och fundera på hur man formulerar sig, om kritken är konstruktiv, om det blir för mycket kritik om man är väldigt många människor som påpekar varenda liten grej, om det räcker att 100 andra personer redan sagt det. O. Du inte hade vågat säga till din kollega samma sak kanske du inte bör göra det med en okänd offentlig person heller?

  Internets existens är ingen ursäkt för att bete sig ouppfostrat.

  Svara

   ”Internets existens är ingen ursäkt för att bete sig ouppfostrat.” Du tänker på Nellies eget uppförande? Så det är OK att hon skapar hatstormar, men när hon själv får kritik så är det inte OK? Bigott skrymtare.

   Svara

   Fast hon tycker ju alla som inte håller med henne eller har minsta kritik är elaka.

   Svara

   Självklart har läsare ett ansvar för sina kommentarer. Ingen har rätt att vara elak mot någon annan.
   Men – som influencer med stor plattform måste man ta ansvar för vad man lägger ut och vilka konsekvenser det kan få för andra. Nellie har flera gånger hängt ut folk utan problem. Senaste gången var ”Laissagate” – det var bara fult gjort och en stackars tjej for väldigt illa.
   Ansvar går åt båda håll. Nellie framstår som en bortskämd, bråkig tonåring när hon inte får som hon vill. Jag skulle få större respekt för henne om hon ibland visade den ödmjukhet hon många gånger skrivit att hon har.

   Svara

   Håller med helt. Folk som sitter hemma hela dagarna och letar fel för att komma med kritik som egentligen är fördolt hat. Går ni runt och ifrågasätter vad folk i er vardag äter, köper, tittar på? Det är rätt stört beteende faktiskt.

   Svara

    Så det är OK att använda sina mycket stora sociala medier till att hoppa på dem som inte har så mycket att sätta emot?

    Svara

    Ja. Vi är alla lite störda ibland, så låt oss

    Svara

    Å andra sidan tjänar inte gemene man pengar på mig.

    Svara

   Hade du träffat Nellie med familj skulle du veta att det finns få som är så genomruttna och genuint elaka som just Nellie med mamman ivrigt påhejande och tänder bränder överallt medan pappan försöker rädda och släcka så mycket han hunnit med min alltid legat tio bråk efter.

   Svara

   Fast Nellie har flera ggr vart elak på sina sociala medier emot folk som inte delar sina liv offentligt, och även emot folk som är offentliga. Så om hon tycker man ska vara snäll och visa respekt emot alla, kan hon ju själv börja behandla andra som hon själv vill bli behandlad.

   Svara

  Det finns väldigt många hemska saker som vi människor, barn och vuxna, kan råka ut för. Att du väljer att dela ett exempel med en länk till friatider säger en hel del om dig. Bespara oss, är du snäll.

  Svara

  Bra inlägg, Camilla! Alltid intressant när uppblåsta människor får uppmärksamhet.

  Svara

  Nu ska vi vara tacksamma också, för att hon m.fl VÄLJER att dela varje minut, sekund å alla händelser i deras liv.

  Naw.
  Tack.

  Svara

  Är det Nellie på bilden? Samma Nellie som är typ 20?
  Har aldrig följt henne och sådeles inte sett en bild. Är det hon?

  Svara

   Ja vad tror du? Att inlägget skulle visa en bild på en helt annan person än den det handlar om? 🧠

   Svara

   ja det är hon. Vad är det med bilden du reagerar på? tycker du hon ser yngre/äldre ut än 20? eller är det något annat du reagerar på?

   Svara

  Jag levde när sociala medier inte fanns och jag lever nu. Det var nyhetens behag när de kom. Jag var också med och delade en massa smörja, bilder, åsikter osv. Nu har jag stängt ner det mesta och jag lägger inte ut någonting.
  Jag tycker mänskliga relationer har blivit fattiga och ytliga i dessa kanaler. Dessutom är folk nästan rädda för att svara i telefon eller träffas nuförtiden, de sitter hellre och messar fram och tillbaka i en halvtimme istället för att ta ett kort samtal.
  Det som läggs ut är till 90% falskt dravel, en glossig yta av ett drömliv som sällan existerar.
  Influencers är kronan på detta verk. Människor som bara bidrar till känslor av otillräcklighet och konsumtionshets. Utan att göra världen bättre på något vis. De skänker oss några minuters tom förströelse som glöms bort så fort man scrollat vidare till nästa grej.

  Svara

   Känner samma sak. Följer en ekonomibloggare som aldrig gör några samarbeten, det är allt.

   Men Bloggbevakning ger jag inte upp! Fortsätt CamCam!

   Svara

   Det var bättre förr!!
   Och förr var det också bättre förr.

   Svara

    Ju förr, desto bättre.

    Svara

   Nyfiken på vad du känner att du får ut av en blogg som bevakar just dessa influencers..?

   Svara

    Tom förströelse som jag glömmer inom 30 sekunder.

    Svara

     Verkar inte så.

     Svara

  Jag kan hålla med henne. Det är fint att få lite samhörighet med människor som delar med sig så man inte känner sig ensam. Det är värdefullt. Folk behöver inte vara elaka och kalla det granskning gentemot den som väljer att dela med sig. Man kan granska respektfullt och lämna respektfulla meddelanden. Allt behöver inte handla om att kasta skit.

  Svara

  Naaaw, fint att få litet samhörighet, som Nellie fick med Alexandra. Åh, så fint.

  Svara

   Berntssonskadereglering i denna tråd. Men varumärket O.N Sporthorses har nog ändå fått sig en törn. Vem vill köpa häst och bli uthängd?

   Svara

    Jag hade varit livrädd för att handla (eller sälja) till en influencer. De har sån genomslagskraft att man inte vill ta i dem med tång.

    Svara

     Tror att det sprider sig till fler branscher. Det var väl någon gnällinfluencer som blev sur för att hon + pojkvän inte fick köpa ”drömlägenheten” trots att de lagt högsta budet? Själv skulle jag aldrig våga sälja något till en influencer. Eller till Märsta-Anna.

     Svara

      Hur privvad får man vara att man ska hänga ut varenda nisse som gör en missnöjd?

      Svara

  Jag kan samtidigt tycka lite synd om henne. Jag följde hennes blogg men har inte gått över till, vad det nu är för sociala kanaler hon använder nu. Jag har fått en känsla av att detta drivit mycket av föräldrarna och en del bilder från unga tonår är ju rena sexualiseringen av barnet. Hon har fått växa upp i en värld där allt kretsar runt henne och alla strider verkar ha tagits av folk runt henne. Allteftersom hon blivit äldre har hon börjat ta sina strider själv och det har inte gått speciellt bra. Hon försöker vara vuxen på samma gång som hon försöker vara ett barn utan någon form av eget ansvar. Utan att veta så tänker jag att det är ett hårt fall när verkligheten och det riktiga livet kommer farande mot en i 190 knyck och träffar en rakt i nyllet. Hon verkar inte vara uppfostrad med ödmjukhet och omtanke om andra utan snarare ett egoistisk sätt

  Svara

   Klokt skrivet, jag tror du har rätt i mycket.
   Jag tror att hon har styrkan att skapa sitt eget liv, utifrån vad hon önskar. Att lägga ner bloggen och bryta med familjen är säkert ett första steg.
   Jag önskar henne lycka till i vuxenlivet. Ett gott råd är att visa ödmjukhet inte bara skriva om den.

   Svara

    Håller helt med, nu måste hon stå på egna ben, och orsakar hon bråk eller problem måste hon själv stå där och ta konsekvenserna. Ingen familj som packar ihop hela stallet och flyttar från stall till stall till stall så fort det blir problem.
    Jag tror detta kan vara bra för henne, att hon nu har en chans att utvecklas och lära sig ta ansvar för sina handlingar och agerande.

    Svara

  Oj, trodde det var Annica Englund på bilden, de är ju väldigt lika dessa två!

  Svara

  Ser ut som atr hon rättar till peruken på bilden 😝

  Svara

  Nellie lär aldrig bli någon Peder, hon har inte samma talang och samma ödmjukhet mot hästen. När Peder var 20 red han OS, i en annan gren än den han rider nu!

  Sen verkar hon ju dessutom förstöra många av sina egna chanser, som när hon hängde ut och pratade skit om landslagsledningen när hon inte blev uttagen till mästerskap, vilket hon inte blev på grund av hennes allmänna attityd…

  Svara

   Väldigt få personer inom hela hästvärlden lär bli som Peder, han blev ju den yngsta svenska OS-ryttaren genom tiderna när han som 20-åring red OS i fälttävlan i Barcelona 1992. Finns många duktiga 20-åringar, men det han gjorde då är ovanligt, så man kan inte jämföra folk med honom på det sättet.

   Svara

    Nej såklart, men det finns ju massvis med ungdomsryttare i Sverige i Nellies ålder som är lika framgångsrika eller ännu bättre. Dock ÄR hon ju faktiskt i B-truppen nu så det är klart hon är skicklig! Rent ridmässigt är hon ju på en bra nivå för sin ålder. Men precis som du säger är det dumt att jämföra med Peder, han är väldigt speciell vilket var vad jag ville belysa i mitt inlägg. Camilla jämför ju lite med Peder i sitt inlägg.

    Som sagt, jag tror att för Nellie är det attityden och tendensen att ventilera för mycket på bloggen och lite för mycket martyrskap som gör att hon kanske inte kommer vara förstahandsval för mästerskap/landslag.

    Svara

  I en annan del av världen, vår finaste Cissi Wallin som hyllar vänsterblivna Afas attack hemma hos en politiker: ”Men seriöst, heja AFA förfan!” Och sedan säger Cissi Wallin hon bara var ironisk.

  Klas Granström, chefredaktör på Expressen, hur länge kan du ha kvar en sådan person?

  https://www.dagensmedia.se/medier/digitalt/cissi-wallin-om-afa-inlaggen-sa-himla-roligt-att-det-har-blivit-en-uppblast-grej/

  Svara

   Ja hon raljerar och är ironisk ibland. Släpp din vendetta

   Svara

    Ja, ja, Cecilia.

    Svara

     Eh, jag heter Noella tack ska du ha. Det är full debatt på instagram, vill du fortsätta diskutera ditt hatobjekt kan du ju göra det där. Jag hänger inte här för att läsa om fucking cissi så lägg ned

     Svara

      Tack för ditt fina svar, fina du. ❤️

      Svara

       Sålänge budskapet gick fram är jag nöjd, peace, löken

       Svara

        Budskapet gick fram, även om budskapet i sig var tämligen värdelöst. Bättre lycka nästa gång!

        Svara

   Undrar vad som hade hänt om Hanif hade sagt samma sak om NMR?

   Svara

    Inget. Absolut inget. För alla hans tweets går ut på att spetsa till grejer och ironisera. Är liksom hans grej. ❤️

    Svara

  Svara

  Hon använder sina sociala medier till att tjäna pengar. Har hon en gång släppt in följarna i sovrummet är det inte så lätt att få ut dem. Hennes hästverksamhet gissar jag går på minus. De fina hästar hon haft har hon till största delen ridit på andras arbete. Hon är en bland många ryttare men har det väldigt mkt mer förspänt än de flesta i hennes ålder.

  Svara

   Vilken häst är de hon ridit på nån annans ridning? De är väll bara chipsy som varit hos någon annan än henne och fått resultat? Hilda, laissa, tornado, Joe och Fia har hon ju utbildat och själv tagit fram till 140-150 nivå. Lux var också ”färdig” när han köptes men har stått skadad mer än vad han tränats/tävlats. Och den har smilla nu.

   Svara

    Captain köptes in ”färdig” också 😊

    Svara

    Jag tycker inte man kan säga att hon själv tagit fram dem när hästarna i de flesta fall tävlat på 130-nivå tidigare.

    Svara

    Hilda gick 130 i Falsterbo innan nellie köpte henne som 6-åring alltså väl framme för sin ålder, Laissa var hos både BJörn s och Hannes Melin i perioder som jag skulle vilja påstå gjorde det mesta av jobbet, tornado välutbildad dock något valpig i kroppen men fått bra förutsättningar hos Royne innan. Joe har jag dålig koll på och Fia hade resultat innan och är dessutom en superhäst som presterat under sin förmåga hos nellie.

    Svara

    Hon köpte ju dock inte Hilda för att utbilda henne, det var ju hennes första stor häst, så den hästen köptes ju mer för Nellie att utvecklas på, Hilda hade gått 130 innan Nellie köpte henne.
    Laissa lyckades ju Nellie inte direkt utbilda, den var ju iväg hos flera tillrida, och Laissa gick bättre hos tillridarna (som var äldre och hade mer erfarenhet, så inge konstigt med det), men när hon kom hem till Nellie gick hon bara okej, dock är Laissa en svår häst så ingen konstigt att Nellie var för ung och oerfaren för kunna utveckla Laissa till max.
    Chipsy och Fia var färdiga och är för kunds räkning. Captain och Joe var färdiga. Det är väl Tornardo men han hade innan visat kapacitet, och utvecklades massor när yngre syrran Smilla red och tävlade honom.

    Nellie är bara 20 år, hon är ung, det tar tid och erfarenhet att bli en bra ryttare som kan utbilda och utveckla hästar på det sättet du pratar om.

    Svara

    Fast Hilda är ju en sanning med modifikation, den reds i Falsterbo och unghästchampionat som unghäst, och Nellie köpte den som 6 åring. Då var den med för sin ålder och den ryttaren hade henne ridbar, att den lilla Nellie tog över tyglarna och gick på studs i kombinationer är ju inte samma sak som att den inte var utbildad från start. Nellie klarade inte av henne, sen började Nellie klara av henne och då tog hon upp den vidare, men den var bättre när hon tog över en vad det ofta framgår. Den förra ryttaren hjälpte allt Nellie att rida Hilda efteråt också, men det har N aldrig skrivit om. Den förra ryttaren red Hilda mellan klasserna på tävling, så N skulle kunna styra runt i början.

    Svara

  Eh, jag heter Noella tack ska du ha. Det är full debatt på instagram, vill du fortsätta diskutera ditt hatobjekt kan du ju göra det där. Jag hänger inte här för att läsa om fu*king cissi så lägg ned

  Svara

   Vem var det där till??

   Svara

  Aldrig förstått mig på hästfolk

  Svara

   Sätt inte allt hästfolk i samma fack om Nellie tack. Som att säga att alla skådisar är som Bill Cosby.

   Svara

  Jag vet inte jag, jag klarade mig otroligt bra på 90-talet utan sociala medier… 😂

  Svara

  Att där existerar ett skrämmande och otäckt näthat är ju ingen överraskning och inget man ska acceptera oavsett vem som utsätts. Men Nellie verkar se all kritik, alla spekulationer, all nyfikenhet, som något negativt och oacceptabelt. Och det går inte ihop med hennes jobb som influencer med 350 000 följare på instagram och egen youtubekanal – som handlar om hennes person och hennes liv! Hennes blogg var i mångt och mycket byggd kring just detta, kring drama i pojkvänslivet, ideliga teasers om händelser som hon snart skulle berätta om men inte än, osv osv i det oändliga. Ofta var det dramat i kommentarsfältet som fick folk att klicka in och läsa igen och igen. Allt fungerade utmärkt för att få den uppmärksamhet som krävs om man ska leva på sitt influencerjobb som tonåring – och inte har nåt annat mycket speciellt som bär ens stories. Nellies hästeri var ju inte på någon extremt hög nivå (även om hon ÄR duktig och väldigt ambitiös!) så det var allt drama som drev bloggen/kändisskapet. Framgångarna/inkomsterna hade aldrig infunnits annars. Hade hon valt en annan, privatare, väg hade hennes liv sett helt annorlunda ut idag.

  Jag tror hon får fundera lite. Antingen lägga ner allt med kommentarsfält och satsa hårt på hästverksamheten (OCH sponsorerna där!) och hoppas att det bär. Eller låta folk snacka och spekulera (det gör man ju ändå vid det här laget) och bara strunta i det. inte läsa. Jag vet många skådespelare t.ex. som menar att de ALDRIG läser recensioner, artiklar, skvaller etc om dem själva. För själsfridens skull.

  Lycka till, Nellie! Du ÄR duktig och jag hoppas du får det hästliv du vill ha!

  Svara

   Hon kan ju börja med att uppföra sig som folk, om det nu är möjligt i hennes fall.

   Svara

    Det är nog inte möjligt, det tåget har redan gått. Vad sorgligt egentligen, tänk om Nellie på riktigt hade varit allt det som hon skriver att hon är (snäll och ödmjuk och bla bla bla), vilken fantastiskt rolig människa att följa! Men nä. Verkligheten ser helt annorlunda ut och N.B är i mina ögon ingen människa jag längre vill följa på sociala medier.

    Däremot är hon en duktig ryttare, ingen fantastisk ryttare, men duktig. Så jag följer henne gärna på tävlingarna när de kommer igång igen, absolut. Tror hon skulle ta och göra sig själv en tjänst och skippa samtliga sociala medier, och helhjärtat ägna sig åt hästlivet. Hon hade mått fasen så mycket bättre av det.

    Svara

  Jag tycker hon är helt ute och cyklar. För det första, varför ska någon vara TACKSAM över att det finns folk som lägger ut hela sitt liv på nätet? Väljer man att lägga ut hela sitt liv på nätet så får man ofta tillbaka vad man sänder ut. Nellie är en av de som varit absolut mest elak, intrighungrig, skitsnackande av alla sk influencers. Hon har aldrig någonsin gett intrycket av att vara en schysst tjej, hon pratar skit om alla i alla stall hon stått, trycker ner andra tjejer, skriver hemska saker om ex osv. Hon är så otroligt osympatisk.
  Om det nu är så jobbigt, vilket jag förstår att det är när man är en sådan person som hon är, så sluta då? Ta bort alla offentliga kanaler. Hon kommer ändå snart märka att folk är precis likadana mot henne med eller utan sociala medier, som man ropar får man svar. Hon är ingen trevlig person, så enkelt är det. (Ja, jag har personlig erfarenhet av henne, och nej, jag är inte avundsjuk).

  Svara

   Har bara hört riktigt tråkiga saker om henne. Nåja, till slut kommer hon ner på jorden, vare sig hon vill eller inte.

   Svara

  Jag känner att det kanske är lite snöflingevarning på hennes inlägg…? De som råkar ut för stalkers och andra knäppskallar, de som förföljs på nätet och i verkliga livet, som får riktigt vidriga hotfulla kommentarer som skulle ge vem som helst ångest över sin säkerhet – där har man problem, som är en följd av sociala media inte minst. Men spekulationer och tjabbel i kommentarsfält tror jag man får stå ut med – OM man har sitt personliga liv som sitt yrke i form av ett influencerliv (VAD jag avskyr det ordet…). Igen – var skulle hon varit idag utan allt drama kring hennes liv och leverna? Hade hon haft en blogg utan kommentarsfält hade det knappast heller lett nånstans.

  Svara

  Både Peder och hans fru har över 100k följare på Instagram (utan att vara influencers), så jag tror att de klarar sig rätt bra. 😉

  Svara

   Räknas man inte som influencer då? Vad gör att man kvalar in under den kategorin?

   Svara

    Jag känner att om man får sin inkomst genom instagram/blogg eller liknande är man en influencer. Men har men ett annat jobb där man tjänar sina pengar och lägger ut bilder när man vill så är man inte en influencer. Men jag kan ha fel

    Svara

  Hon är inte ens en av de bäst tusen rankande juniorerna vilket andra 20 unga svenskar är så näe.
  https://ridenews.se/hoppning/sveriges-20-basta-u25or-i-hoppning/

  Svara

   Nellie är inte junior, hon är Young rider, och listan du länkar är för u25 så det är givet att hon inte är med där, det är tre olika åldersklasser.

   Svara

    My bad förresten, såg att de tog med alla tre klasserna på den listan.

    Svara

  Jag är lite nyfiken på Johanna Lassnack. Hon verkar trevlig och sympatisk till skillnad från andra influencers men reklammarkerar inte sina Instagram-inlägg samt Youtube-videor. Inte så vettigt om hon vill ge ett professionellt intryck.

  Svara

   Tycker också hon verkar vara en vettig tjej. Tkr dessutom hon tar fint hand om sina hästar och rider trevligt. Känns som hon är genuin. Tror hon markerar dom nu? Iaf vad jag sett och om man tittar senaste inläggen

   Svara

   Ja, hon (J.L) verkar vara N.B’s raka motsats. Där har vi en tjej som inte pratar så mycket om att hon är ödmjuk, hon bara är det. Verkar vara en genuint bra hästmänniska och person. Och man kan verkligen titta på hennes videor också! Jag kan icke se på N.B’s YT-kanal, ty jag står icke ut….

   Svara

   ”F” vad menar du med att hon inte annonsmärker? Vad jag har sett och ockdå när man skrollar ner i hennes bilder så står det ju reklam? Räcker ej de? Har ej så bra koll så försöker oxå lära.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.