Was it? Was it really?


Det sägs att det var bättre förr, att det var en enklare tid men var det verkligen det? Inte alltid va?
Inte när det kommer till att retuschera sina bilder i alla fall.
Det här tipset kommer från en gammal Frida-tidning som jag hittade häromdagen och visst känns det som att tekniken gått en smula framåt.
Förstår ni det, kidz – så här hade vi det innan det kom telefoner med appar som Facetune och den ytterst naturliga YouCam Makeup.

Nu går det såååå fort! Man sparar minst 2 minuter nu och resultatet blir MINST lika naturligt som om man följt Fridas tips, visst, visst?

Vilket år tror ni Fridas tips kommer ifrån?

SVARET: 2013

174 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag skäms men jag brukade retuschera mina bilder lite förr just i Photoshop. Fanns något blurr-verktyg som man försiktigt kunde förminska näsan och ta bort finnar med. Pinsamt men det var nog runt 2007 när jag var typ 18 och satt mycket på helgon och olika forum på nätet. Men helt klart mer ansträngning än dagens smidiga filter. 😉 Idag skulle jag aldrig göra något annat än att typ ändra ljuset på en bild. Hade känts otroligt pinsamt att retuschera ansiktet när folk ser hur jag egentligen ser ut varje dag ju?

  Svara

   Jag gjorde också det, jag skar bort halva kinderna, förminskade näsan, förstorade munnen, skar bort låren osv. Hottade ett gammalt USB-minne med bilder som är över 10år gamla som jag gjort såhär med, såg inte klokt ut 😅 det såg inte ens mänskligt ut, äe mycket sötare på mina oredigerade bilder. Men då tyckte jag det blev sååå mycket finare än vad jag egentligen såg ut. Ganska sorgligt.

   Svara

   Åh helgon. Alla snygga alternativa killar… och så alla losers som hängde där…
   En annan tid minsann… var hittar man alternativa eller rockiga killar idag? Ingenstans för det är helt ute nu. Kom igen snubbar våga gå emot trenden och sluta vilja vara så jävläka schtekiga, det är fett avtändande..

   Svara

    Haha, min kille är exakt den du pratar om. Vi har inte alls känt till varandra innan vi började träffas. Jag fick en riktig chock när han visade en bild på sin 18-åriga ”alternativa Helgon-look”. Älskar att gå igenom hans kartonger med sparade kläder 😍

    Svara

    Haha, som ”alternativ” kvinna tycker jag att jag träffar på dem överallt. Känns som att jag drunknar i rockiga snubbar på krogen. Men det beror förstås på vart man går… i Göteborg finns det många kring Andra lång. Vet ju inte var du befinner dig, men det finns säkert motsvarande stråk där också. 😁

    Svara

     Så jävla avis, jag bor i mitten av sverige typ och närmsta rockiga ställe att hitta en sån goding är typ västerås eller sthlm och eftersom jag hatar 08:or…
     Vi brukade ha en halvrockig klubb i min lilla stad men den brann ned och folks musiksmak och stil brann tillsammans med den verkar et som…

     Svara

      Förlåt, men ”hatar 08:or”?
      Det är bara ute i landet man stöter på sådan här mentilatet. Trots att typ 90% av alla som bor i stockholm är inflyttade och födda någonannanstans. Och trots att det är sjukt många som bor i Västerås och runt övriga mälardalaren och dagligen pendlar till sitt jobb i Stockholm.

      Är det för att ni känner er övergivna av era barndomskompisar som vill ha ”något större” och inte bara nöjer sig med att börja arbeta på närmsta fabriken efter gymnasiet och börjar varva jobb med föräldraledighet när man är 21?

      Svara

       Haha ” något större”, så säger bara 08:or😂 kanske därför ni inte är så omtyckta förresten?

       Svara

        Well, jag tycker att en lång eftergymnasial utbildning med tillhörande karriär är ”något större” än att harva runt på slentrian som en 22 årig småbarnsfarsa i en småstad där man jobbar som CNC-operatör vid samma maskin till pensionen.

        Det livet är inte för alla, så varför se ner på de som vågar säga tack och hej, det här är inget för mig?

        Svara

         Såsom du nu ser ner på folk i arbetarklassen? Nädu, jag vill ha en real man, and a real man works,
         Digging, digging, shoveling dirt
         The kind of work, that when you get home you’re back hurt
         Blood stains cover your shirt, that’s real work!

         Svara

          Jag ser definitivt inte ner på arbetarklassen. De behövs väldigt mycket de också och är väldigt viktiga.
          Däremot är det ingenting för mig då jag inte alls passar i ett typiskt arbetarklassyrke. Jag vet att jag inte heller passar med en partner som har en sådan personlighet. Då blir vi alldeles för olika och det slutar bara med att båda är olyckliga.

          Svara

           Ajustdet den gamla arbetarklass-personligheten, ja den är tuff att stå ut med. Folk som utför saker på egen hand och inte behöver googla hantverkare för att slå i en spik… Nä men stockholm är nog rätt plats för din personlighet 🤣👌

           Arbetarklassjobb brukar oftast gå ut på att arbeta med kroppen utan någon vidare eftertanke. Som att stå vid ett rullande band och göra samma saker dag ut och dag in. Man stämplar in exakt en viss tid och man stämplar ut 9 timmar senare. Efter det är man ledig, har inget som samlas på hög eftersom arbetsplatsen är stängd.

           Jag trivs inte i en sådan miljö utan måste jobba med huvudet. Ett jobb där jag funderar på problem, kan använda mig av trial and error, får utrymme att analysera, vara kreativ osv. Sedan tycker jag faktiskt om att det bara är jag på arbetsplatsen som kan göra det jag gör. Jobbet slutar definitivt inte när jag går hem och saker läggs på hög och väntar på att just jag ska komma tillbaka.

           Jag skulle väldigt gärna vilja bo någonstans långt från civilisationen. Problemet är bara att mitt yrke inte finns i små byar och det är också omöjligt att göra det på distans. Men det är sådant man får ta.

           Anonym 12:41

           Snacka om:
           1 – klassförakt och en nedvärderande syn på arbetare, mindre bildade än du, folk som väljer annat än du
           2 – noll koll på industrin och hur den fungerar

           Anonym 12:59
           Ge mig några exempel på var jag uttryckt klassförakt, en nedvärderande syn på arbetare, mindre bildade eller folk som väljer annat livsspår än mig.

           Koll på industrin har jag definitivt. Jag jobbar väldigt tätt intill den, inte bara i Sverige utan i hela världen. Mina kunskaper i den blir ju lite missvisande när jag väljer att inte utveckla just de tankarna då just det här forumet ger en extremt begränsat utrymme.

           Du har inte en tanke på att jag kanske i allra högsta grad vet vad jag pratar om och därför faktiskt vet att ett sådant liv inte är för mig? Det har inget att göra med att jag föraktar sådana yrken, det har att göra med att jag har självkännedom. Precis på samma sätt som att jag vet att åklagare, spelutvecklare, VD eller politiker inte heller skulle vara ett jobb för mig.

         Åh ja, karriär framför familj är sååå attraktivt. Snacka om att ha ett högre syfte!

         Svara

          Det ena utesluter inte det andra. Dock så är jag övertygad om att man får mycket mer livskvalitet om man skaffar en familj för att man vill och för att man är mogen. Och inte i alldeles för låg ålder bara för att bota tristess och skaffa en sysselsättning.

          Svara

       Ok förlåt jag skrev otydligt. Jag hatar Stockholmska, sättet folk pratar på, inte bara uttalet förresten utan nonchalansen. Och tillpåköpet den där storstads-mentaliteten a la ”jag lever i en världsmetropooooool” näfyfan, hade hellre dejtat Håkan Hellström och bara tanken på det gör att jag får kväljningar.

       Svara

        Okej, så du hatar det faktum att man pratar som i en ihopblandning av Sveriges alla dialekter och mentaliteten som bara inflyttade har?
        Tro mig, det finns ingen riktig infödd Stockholmare som tycker att de bor i en världsmetropol. Det är bara småstadsungar som går på universitetet som har den mentaliteten. Det är för övrigt samma ungar som senare efter examen letar sig hem igen.

        Svara

         Nej jag pratar om de som fötts och vuxit upp i sthlm. De som flyttat dit pga studier eller kärleken är inte lika hemska

         Svara

          Jag hatar stockholmska. Vill jag höra rixsvenska tar jag mig till typ eskilstuna/strängnäs/arboga/sala/västerås. Älskar norrländska dock! ❤

          Svara

           Nu vill jag inte vara den som är den, men både västmanländska (Eskilstuna, Arboga, Sala, Västerås) och sörmländska (Strängnäs) ligger ganska långt ifrån att låta som rikssvenska…

           Anonym 12:47

           I Eskilstuna pratar man verkligen inte västmanländska. Eskilstuna är det fina härliga gnällbältet med långa Ä, en ihopsättning av ord (hyvlarn, hammarn), böjelser som setat och husena, karta upp i trät, dä blör hela tin. Hatkärlek på dessa fina ord ❤

           Eskilstuna ligger väl förfan inte i västmanland?!

           Anonym 13:03 – Okej, så är gnällbältet det nya rikssvenska då? Eller vad är det frågan om? Varför ska man åka till Eskilstuna om man vill höra rikssvenska?

           Strängnäs är ju det stället i Sverige som talar genast svenska 😄 dvs rikssvenska

           Sörmländska= så nära man kan komma rikssvenska, alltså där e uttalas som e och ä uttalas som ä.

           Inga jävla ”reker, såna man eter”

           Anonym 13:22
           Du snackar om ekensnacket, så har ingen låtit på över 50 år.
           Att prata rikssvenska finns dessutom egentligen bara i teorin. Det finns ingen som uttalar orden på det sättet de skrivs. Sörmländska är ett klockrent exempel på det. Skulle de prata rikssvenska där skulle de inte bo i ”Sörmland”, utan i Södermanland och de skulle prata Södermanländska och inte Sörmländska.

          Ändå är det bara de som flyttat till staden som tycker att de bor i en metropol och de gör dem bara de första åren.

          Svara

        Fast du kan ju inte dra alla stockholmare över en kam och säga att alla är likadana? Har träffat typen som ”gör karriär” och som verkar tycka att de är lite bättre än alla andra. Men dessa är ju minoritet, de flesta stockholmare (infödda och inflyttade) jag känner är vanliga människor som har fötterna på jorden.

        Svara

       Nä alltså det är ärligt talat för att 08-or tror att det är ”något större” att bosätta sig i en tredjehandsetta med en hyra på närmare 10 lax för att få jobba med media och växa upp när de är närmare 40 år. Sveriges mest ängsliga människor.

       Jag flyttade till Stockholm och också hem tids nog. Visst var det himla lajbans men bilden av att livet pågår I STORSTADEN och att alla de som valt annat är lite korkade gör att ingen pallar med stockholmare. Ingen saknar utflyttade ”kompisar” heller för vi kommer ju hem emellanåt och BERÄTTAR OM DET UNDERBARA LIVET I STORSTADEN. Been there done that, GLAD ATT MAN INTE KÖPTE T-SHIRTEN. För medan ni (vi) lajvar storstadsliv i en glorifierad håla skaffade sig de som stannade kvar fasta anställningar med goda förmåner och lite kids och kanske ett hus. Men det är klart att det är mer värt att pissa iväg sina bästa år på ”något större”.

       Svara

        Så med 08:or menar du alltså egentligen inte de som hade det riktnumret skrivet i dagisväskan. Utan de som växt upp någon annanstans och flyttade till Stockholm i vuxen ålder.
        Då skulle jag vilja hävda att du inte pratar om stockholmare. 08:a blir man först när man är född på ett BB i Stockholm, av föräldrar som också är födda i länet.

        Svara

         Man hör ju på snacket om det är en 08 eller en utböling. Jag som startade snacket om 08or står fast vid min ståndpunkt. De är offputting som få andra…

         Svara

        10 lax?! Är du galen? Man får ingen etta för 10 lax… Det är dyrare än så. 😉

        Svara

       Det är bara icke-Stockholmare som hatar stockholm (säges med nasal röst)

       Exakt! Point proven , bitches

       Svara

        Det jag menar är att det bara är småstadsbor som har en mentalitet att man ska hata på vissa invånare, bara för att de råkar bo på ett visst ställe.

        Jag har åkt runt en massa i landet och stannar rätt så ofta och snackar med folk. De är hur trevliga och öppna som helst och berättar både det ena och det andra. Tills man berättar var man kommer ifrån och då är det förvånansvärt ofta som folk bara stänger igen och plötsligt kommer ihåg att de har bröd i ugnen, barn som ska hämtas eller något annat som är uppenbar lögn.
        Jag fattar verkligen inte det där.

        Svara

         Jag förklarade ju vad jag hatade med stockholmare, de är helt enkelt inte en attraktiv typ för mig… men visst ge en hel utläggning om din egn kränkta åsikt vem kan stoppa dig, scenen är din, snowflake!

         Svara

         Det där låter förövrigt som en skröna. Tippar på att de under konversationens gång haft överseende med mycket du sagt men sen när det visar sig att du är en lost cause så orkar folk inte mer. Hade du varit västeråse så hade man ju kunnat tillskriva att det är pga småstadssyndromet som du är lite koko… och den typen kan ju avhjälpas. Men om du är 08, not so much.

         Nä oj, jag har visst lite bröd i ugnen… måste dra!

         Svara

          Inte riktigt. Anledningen till att man stannar och snackar är för att man har ett delat intresse.
          Man snackar avgasrör, storlek på motor, andra tillbehör och uppgraderingar. Går vidare till att sparka lite på däcket, känner på saker och kanske även provsitter för att sedan prata om varandras upplevelser, berättelser om roadtrips osv osv. Man har en gemensam syn och har ett bra utbyte tills den andre frågar var man kommer ifrån.

          De som tycker om motorcyklar brukar inte grotta in sig i om hur folk är, ingen märker om man skulle vara koko för man har full fokus på hojen man har framför sig och resten av fokuset läggs på att hinna berätta om alla sina egna hojar man haft. Men så fort man berättar att motorcykeln vanligtvis står parkerad i Stockholm är den inte intressant lägre och det blev definitivt inte intressant att berätta om sina egna man ägt.

          Svara

           Men det fattar du väl själv om du håller låda i en kvart oavbrutet (som bara en 08 kan), så tröttnar folk för ingen vill diskutera med en egenupptagen mansplainer som håller monolog.

           Vem har sagt att jag håller låda?
           En sak som är säker är att jag i princip aldrig är den som tar initiativet till sådant snack.
           Om du inte vet vad du pratar om, utan måste komma med antaganden och förutfattade meningar för att kunna svara så kanske det bästa alternativet för dig bara är att vara tyst.

        Intressant att det helt plötsligt är okej att hata människor baserat på ursprung och inte personlighet. Är det lika okej att säga att man hatar alla ifrån Kabul eller Teheran?

        Svara

         Som jag klargjorde i en annan kommentar så var det den allmänna jargongen samt uttal jag ogillar och finner icke attraktivt. Så därför tönker jag dra mig för att åka till sthlm för att ragga. Slutledningsförmågan härinne alltså…

         Svara

          Alltså helt sjukt att en obetänksamt skriven rad i förbigående, som jag trodde bara skulle förklara varför jag inte åker till sthlm för att ragga, genererar så många halmgubbiga kommentarer och frågor. Allt jag ville var att träffa en för mig personligen, och efter mina preferenser, attraktiv kille. Tänk att det kan vara så kränkande för någon som inte lever upp till de kriterierna..

          Kan ju säga att jag INTE fått högre tankar om folk rån hufvudstadten

          Svara

         Det är nog okej att säga att man exempelvis inte finner skånska eller dalmål attraktivt heller.
         Eller att man inte föredrar svartmuskiga potentiella partners?

         Svara

          Det var iofs inte vad som sas från början så….

          Svara

           Nä men om du läst kommentarerna såhär långt så borde du ju sitta på alla info för att slippa göra en sådan felaktig slutledning, personen har förklarat sig men vissa vill ju uppenbarligen missförstå

           Om man inte läst kommentarerna och efterkonstruktionerna så är det ganska lätt att förstå att man postar en sådan fråga. Eller hur?

       ”Uschäkta?!! Hataaaaar 08:or?!! Det var det värsta jag hört, vet ni inte att 07:or är typ bättre än ALLA andra?!”
       😝😆🤣

       Svara

        08*

        Svara

       Det är inte alls bara ute på landet. Tro inte att allt som inte är Stockholm är landet. Det är sådan där attityd som gör att folk har svårt för stockholmare.

       Svara

        Jag skrev ute _i_ landet, inte på landet. Meningen får en helt annan innebörd om du byter ut den prepositionen.
        ”Landet” innebär också landet Sverige, det betyder inte bara landsbygden 😉

        Det spelar ingen roll om man är i Trelleborg, Örebro, Åsele eller Östersund. Du ser den där attityden överallt. Man tycker inte om någon bara för att den råkar komma från en viss stad, oavsett hur trevlig den är från början. Det tycker jag är väldigt konstigt, speciellt när de aldrig får samma attityd tillbaka.

        Svara

         Om alla du möter behandlar dig likadant… så kan du ju prova med att förändra ditt sätt att ”möta folk”?

         För du uppfattas som ett riktigt rövhål, kränkt, hybris eller whatever…

         Svara

          Jag har aldrig hävdat att precis alla jag möter ute i landet har en sådan attityd. Det jag säger är att det händer förvånansvärt ofta och lite för ofta för att det ska vara en tillfällighet. När detta aldrig händer i större städer där folk är vana vid att folk har annat ursprung.

          Och ja, jag blir faktiskt lite kränkt av det. För det är inte jag det är fel på, jag är väldigt trevlig, intresserad, lätt att prata med och tillmötesgående. Och samtalet flyter på bra ända fram tills att den andre får höra var jag är ifrån och då blir det helt plötsligt tack och godnatt. Det är väl ändå självklart att det är kränkande! För det är inget annat än rasistiskt och diskriminerande. Jag är intressant att prata med ända fram tills dess att de får veta mitt ursprung. Det är såklart att man ifrågasätter ett sådant beteende och tankesätt.

          Svara

       Well well. Din kommentar svarar på varför alla hatar 08 or

       Svara

        Nej, det gör den inte. Så länge det inte är för att alla har obearbetade trauman över att de känner sig övergivna av barndomskompisar som flyttat från orten?
        Eller vad menar du?

        Svara

         Du är på god väg att traumatisera ett helt kommentarsfält här du..

         Svara

       Och det är bättre att uttrycka sig som att det bara är folk på landet som säger så?

       Svara

      Alltså, allt jag ville var att hitta en snygg alternativ kille… som inte är 08.
      Vad får jag istället? Uppmärksamhet av någon jäkla mansplainer med hybris, som är inte bara 08, utan öven kränkt. Suck.

      Finns det ingen dejtingportal för folk med alternativ stil ?

      Hjälp mig. Jag vill inte ha en mainstream mes med felriktade ambitioner och självförtroende de inte har fog för…

      Svara

       Jag ser väldigt många fel i din kommentar här.
       Det är jag som kommenterade dig och jag är för det första inte kränkt, jag vill bara förstå hela attityden att man är skit bara för att man har ett visst riktnummer. När egentligen ingen ger er småstadsbor samma attityd.
       Mansplainer? Jag vet inte, jag tycker att jag håller mig ganska saklig och inte ett dugg nedlåtande. Har inte heller hybris.

       Något jag faktiskt på riktigt finner lite kränkande är at du antar att jag är man. Kvinnor kan också bo i Stockholm och köra en motorcykel. Jag är dessutom extremt straight och är inte alls intresserad av dig på det sättet. Så jag blir faktiskt lite intresserad av att höra lite mer ingående av vad som pågår där uppe i ditt huvud.

       Till sist så är det första felet du gjorde var att ens yttra frågan om hur man hittar en alternativ kille.

       Svara

        Jag var inte den enda anonym du skrev med ovan så chilla bara… 👆

        Svara

        ”Vadå få skit pga visst riktnummer…”
        Någon säger att de inte finner stockholsmål attraktivt och du tar det personligt?

        Och sen tror jag att du ska läsa om kommentarerna från personen igen och inte ta det så hårt som du gjort för jag uppfattade inte andemeningen alls likadant som du.

        Och snälla, sluta tala om för folk vad de gör för fel när de ställer frågor , om du inte vill bli uppfattat som en självgod pajas med hybris som dessutom är kränkt

        Svara

         Jag vill inte vara sån, men ”eftersom jag hatar 08:or..” är inte direkt att säga ”jag finner inte stockholmsmål attraktivt”.
         Att sedan komma och skylla på dialekten känns bara som en väldig uppenbar efterkonstruktion…

         Svara

          Nä sen skrev jag en ursäkt och förklarade hur jag faktiskt menade men den missade du kanske i din iver att klaga lite?

          Svara

           Jag gillar inte folk som säger ’e’ istellet för ä, osv såsom de gör i sthlm, varför skulle det vara en efterkonstruktion?

           Johoo då, jag svarade på det också, du kommenterade men svarade inte på något sätt på mina frågor. Det kanske du missade i din iver?

           Det finns dessutom ingen som är yngre än Jerry Williams som pratar på det sättet som du givit exempel på. Och det är en av sakerna som gör att din ”förklaring” känns som en efterkonstruktion.
           Hade det bara varit uttalet så hade uttrycket ”jag hatar stockholmsslang” varit mycket närmre än det du skrev från början ”eftersom jag hatar 08:or”.
           Kan du inte förstå att du blir ifrågasätt av något sådant från början?

        Ingen bryr sig om vilka fel du hittar din osympatiska fjollträskare

        Svara

         Vilken extrem konstruktiv och mogen kommentar…

         Svara

          Den som ropar får svar..

          Svara

           Du menar ”som man ropar får man svar”?
           Hur tycker du att det går att applicera här?

         De stockholmare jag träffat har pratat så men wow, hade jag vetat att jag skulle bli så missförstådd så hade jag verkligen tänkt på hur jag uttryckte mig. Skoja bara jag bryr mig inte!

         Poängen var att åka till sthlm inte var ett alternativ för mig, det gick fetbort helt enkelt. Trist att någon valde att bli kränkt av det. Eller inte.

         Svara

       Var ju lite överdrivna kommentarens fick ja…
       Men om fokus är att hitta någon med alternativ stil kanske du ska fokusera på det och inte sortera bort dem för att de är 08:or..?

       Svara

        Jag vill inte åka till sthlm för att gå på rock-klubb var vad jag ville ha fram. För et första pga hur man måste byta tåg för att ta sig dit och för det andra för att jag har svårt att bortse från hur avtänd jag blir av stockholmska, men jag fattar det här är helt fel forum

        Svara

         Starta en egen klubb där du bor! 😀

         Svara

     Tycker också att jag ser dem överallt, tråkigt eftersom det inte är vad jag dras till. Mina ”schtekiga” män verkar lysa med sin frånvaro i mina trakter, i alla fall mellan augusti och maj😅

     Svara

      Men guuuud, vart hänger du någonstans för att se dom överallt? Jag brukar se en typ, på ica ibland och han är ju ihop med den andra alternativa tjejen i bygden och dessutom småbarnsfar…

      Svara

    Medusa i gamla stan.

    Svara

     Den kränkta 08:an var ju bäst ❤

     Svara

      Det råder en allmän acceptans att det är okej att hata just Stockholmare enbart baserat på ursprung. Detta finner jag oerhört intressant. Bland annat eftersom vad någon påpekar lite högre upp, skulle någon säga ”eftersom jag hatar araber/palestinier/örebroare/norrmän/alla andra ursprung” så skulle det blir ramaskri. Samma sak om någon skrev ”eftersom jag hatar tjocka/smala/blonda/brunögda” eller något annat yttre attribut som en person inte kan rå för.
      Men just Stockholmare är okej för folk. Säger man ifrån så blir man genast nedtryckt och överröst av argument som att alla stockholmare beter sig som arslen, de är arroganta och alla som bor i Stockholm tycker alltid att de är mycket bättre än alla andra. Den som säger ifrån är osympatisk, har klassförakt, man är en självgod pajas med hybris osv osv.

      Snälla, kan inte någon svara på frågan om varför folk tycker att detta beteende är okej? För hade det gällt något annat så hade det inte varit okej någonstans överhuvudtaget.

      Svara

       Det är väl för att det anses vara mer ok att sparka uppåt än nedåt. Men det är inget unikt för Sverige, är ju denna friktion mellan de som bor i huvudstäder vs de som inte gör det i bra många andra länder också.

       Svara

        Då vill jag utveckla den frågan lite mer och fråga varför huvudstäder (eller större städer överlag?) anses stå högre i rang än lansbygden.
        Jag menar, Sverige är ett väldigt starkt industriland, vi exporterar bearbetade varor för många mer miljarder varje år än vad tänstesektorn gör. Och det är en väldigt liten del av de varorna som bearbetas i Stockholm. Vi har dessutom alla egna inhemska varor vi behåller i landet, det kommer också från övriga landet. Gevaliakaffet man dricker på morgonen är inte direkt rostat på Kungsholmen liksom. Utan resten av landet har inte Sverige något att komma med. Kvar kommer egentligen bara vara en massa tjänster ingen kommer att behöva.

        Så varför anser övriga landet att Stockholmare är förnämare än resten? För Stockholmarna själva har ju inte den attityden, i princip alla tycker ju att alla är lika viktiga.

        Svara

         För att stockholmare tar sig rätten att ta så jävla stor plats i alla rum e befinner sig i. Det är kommentarsfältet är ett gott exempel på det. De längsta och mest nedvärderande, om så illa dolt, kommentarerna är skrivna av vad som verkar, en 08.

         Om det är pga storstadsmentalitet eller pga att en tror sig vara så jävla viktig låter jag vara osagt. Men allt som oftast utmärker sig 08an på ett kanske osvenskt sätt.
         Hoppas det besvarar din undrab ör jag orkar inte läsa fler milslånga inlägg om en sthlmares kränkthet. Är bara glad jag slipper höra dom prata jag å.
         Tjarå

         Svara

          Fast jag håller inte med dig här. Det här kommentarsfältet är ju ett exempel på att de mest nervärderande kommentarerna kommer från alla andra utom 08:or.
          Folk skriver ”jag hatar 08:or”, inte någonstans kan man läsa någon annan som skriver att de hatar ett annat folkslag.
          ”så säger bara 08:or😂!”, ”stockholm är nog rätt plats för din personlighet” osv, du ser inte någon 08:a hålla på med sådan härskarteknik.
          ”Stockholmare är Sveriges mest ängsliga människor.”
          ”hade jag vetat att jag skulle bli så missförstådd så hade jag verkligen tänkt på hur jag uttryckte mig. Skoja bara jag bryr mig inte! Trist att någon valde att bli kränkt av det. Eller inte.”
          ”Ingen bryr sig om vilka fel du hittar din osympatiska fjollträskare”
          ”om du inte vill bli uppfattat som en självgod pajas med hybris som dessutom är kränkt”
          ”För du uppfattas som ett riktigt rövhål, kränkt, hybris eller whatever…”

          Hela det här kommentarsfältet är nerlusat av helt öppna extremt nervärderande kommentarer. Till och med du kunde inte låta bli med ett ”Är bara glad jag slipper höra dom prata”.
          Behöver man leta efter ”dolda” budskap är det för det mesta bara i sitt egna huvud de där budskapen existerar. Så vad är problemet egentligen? Att de tar plats? Det är ju lätt löst genom att själv ta lite av platsen! Det är ingen som stoppar någon att själv gå upp på scen för att ta så stor plats de vill. Det ger fortfarande inte rätten att diskriminera en hel befolkning enbart baserat på den bokförda adressen.

          Svara

           Stockholmare är inte diskriminerade. Snälla någon.

           Hela kommentarsfältet vittnar om att en relativt stor grupp gör åtskillnad mellan olika människor som inte bygger på varken meriter eller talanger, i det här fallet på den adress de är skrivna på. Den åtskillnaden gör att det får negativa konsekvenser för den drabbade. I det här fallet personen vars adress anses vara ”fel”. Det är själva definitionen på diskriminering.

           Bara en snowflake-08 tror sig vara diskriminerad för att någon inte finner denne attraktiv. Alltså jag garvar ihjäl mig.

           That Lady, du har verkligen missat väldigt mycket. Det är verkligen inte därför jag anser att det är accepterat att diskriminera Stockholmare.
           Bara för att du inte varit med om det så betyder det inte att det inte existerar. Du kanske inte ska vara så snabb att garva bort det när du inte vet vad jag pratar om?

           Nej.. Stockholmare är inte diskriminerade hur gärna du än vill tro det.

           … folk alltså…

           Vad för negativa konsekvenser får det för en stockholmare? På vilket sätt blir stockholmare diskriminerade rent konkret?

           Snacka om att förminska den diskriminering mot människor som FAKTISKT sker.

           Är det under ’etnisk tillhörighet’ du vill hävda att stockholmare faller?

           https://www.do.se/om-diskriminering/skyddade-diskrimineringsgrunder/

           Hahahahahaha
           ”Jag håller inte med dig” säger 08 och skrriver en milsslång kommentar och fläker ut sig över hela kommentarsfältet… vad är det är ordet jag letar efter… dissonans någonting?

           Ja personligen är JAG glad att slippa höra 08or prata. för som jag vidhållit sedan min andra (nr2 alltså)kommentar så är dialekten avtändande. Min halvsyster är 08 och jag ryser när hon säger vissa ord. Det talar jag glatt om för henne och hon dissar min dialekt tillbaka. Men jag ska tala om för henne att hon är diskriminerad och att anledningen till att hon ska glömma att jag vill bli presenterad för hennes schtekiga 08-polare om är singlar är för att jag är rasist, inte för att jag ser de som könlösa älvor som hatar på arbetarklassen

           Anonym 19:18 & 19:24,
           Det får liksom inte plats med något mer i det här kommentarsfältet. Det skapas snart ett Öppet Spår. Fråga samma frågor där och jag lovar att svara på dem.

         Lustigt att du får generalisera om alla 08:or i positiva ordalag, men gu’ förbju’ om någon säger något neggigt om din favoritras i sverige. Usch, du är smuts.

         Svara

          Av alla kommentarer av generaliseringar svarar du den som har minst av dem? Du är sjukt oklar för mig.

          Svara

           Svaraknappen var borta på andra kommentaren du skrev så tog bara nämsta knapp under. Men visst alla sthlmare är trevliga, lättsamma roliga och tillmötesgående.
           Det är verkligen en gåta varför ingen tål dom.

           Så nu kan du gå vidare med ditt liv och vi andra kan fortsätta baka bröd!
           😉

          Favoritras i Sverige? Lätt. Golden retriever. Våga bara säga något neggigt om den😡

          Svara

           Älskar golden sålänge de inte snackar stockholmska

         Jag tycker inte stockholmare är mer förnäm, jag tycker de pratar fult och är avtändande. Tycker skånska är hetare då ja och den förstår jag knappt.

         Svara

          Okej, det är ju en ganska dryg åsikt att yttra så jag förstår inte varför någon skulle bli överraskad över att du blir ifrågasatt över det. Visst, det står dig fri att tycka så. Men folk kommer ju tycka att du är en rätt oskön person som delar med dig av den åsikten.

          Jag tycker att ett visst folkslag luktar äckligt. Inte har jag ett behov av att dela med mig av den åsikten eftersom att jag har ett filter och jag förstår att andra kan ta illa upp och jag kan såra andras känslor.

          Svara

           Dålig jämförelse med dialekt och doft där… och det står dig absolut fritt att tycka jag är oskön. Faktum är att jag uppmuntrar dig och alla andra 08or att göra det. Om det innebär att ni håller er borta.
           Dessutom så tror jag att du bevisat iaf 5 gånger om att du/ni är värda att ogillas för mer än bara er dialekt. Tack

           Det tycker inte jag att det var. Alla stockholmare pratar inte likadant, långt ifrån. Men av dem som pratar på det sättet du avskyr som pesten så har alla gemensamt är att de bor på samma ställe.
           Jag vet att det inte är alla av det här folkslaget som luktar på det sättet jag har svårt för, men alla som har den här lukten kommer från samma ställe i världen. Det är exakt precis samma sak.

           Om det finns fem kommentarer som du inte tycker om bevisar bara att det finns upp till fem osköna personer. Det förstår du väl själv att det inte är på något sätt ett underlag för att bara avvisa 2 miljoner människor som osköna bara för att de råkar dela samma riktnummer??

           Men heregud din incel, kom över det faktum att du blivit avvisad bara

           Bara för att du är trött på Stockholm betyder inte det att du kan bete dig hur som helst gentemot invånarna. Herregud skärp dig och tänk på hur du tilltalar folk!

           🤏❄

           Snark, man är inte en snöflinga om man reagerar på att bli kallad för incel. Hur oempatisk och dryg är du egentligen?

  Skulle gissa på att tidningen är från 2014

  Svara

  2005?

  Svara

   Jag tror också på 2005!

   Svara

   Två år innan iphonen släpptes, många år innan alla sociala medier kom, ett år innan ”vanligt” folk började blogga osv.
   Tror ni verkligen det?

   La man verkligen upp retucherade bilder på lunarstorm?

   Svara

    Facebook kom till Sverige 2007, bloggar exploderade runt 2005 så många år innan sociala medier är att ta i.

    Svara

     Facebook handlade till början om att spela minispel och ”poka” personer. Några la upp suddiga bilder från festkvällar eller semestrar. Men de var ju inte alls så stylade som de är idag.
     Bloggarna blev stora i mitten på 2006 och då la man inte heller upp stylade foton. Då var det också väldigt suddiga och pixliga bilder som var tagna av antingen en billig kompaktkamera eller en webbcam.

     Svara

  Apropå tjejtidningar har jag ett följtips: henrikwahlstroem på instagram, han brukar lägga ut en massa sjuka tidningsklipp från t.ex veckorevyn och Frida osv. Riktigt intressant och heeelt sjukt att det var så mycket kvinnohat i de tidningarna.. och det är det ju iofs fortfarande. Inte konstigt att vi kvinnor mår skit och hatar våra kroppar så mycket som vi gör

  Svara

   Ja, hans konto är så bra! Mycket rolig humor också 🙂

   Svara

    Hans tolkningar av Bamse är ju hysteriskt roliga 😆

    Svara

   Han är bäst! Blir helt förskräckt över det han visar upp från gamla tidningar, reklam osv. Det värsta är ju att man inte tyckte samma sak då, liksom helst normalt att en reklam hade som slogan ”Om du bestämt dig för att inte bli fet”

   Svara

   https://www.instagram.com/p/B_5ESJqpCBp/?igshid=oizwmtwl5d7c

   Är det vad som pågår på en här bloggen ??

   Svara

    Den*

    Svara

    Ja exakt

    Svara

  2002. Sen är ju PS rätt dyrt så undrar hur många Frida-läsare som hade råd att köpa det.

  Svara

   Förr var Adobe ganska generösa. Det var enkelt att få tag i gratisvarianter, och hade man en piratvariant var de inte så hårda med att sätta dit folk.

   Svara

    Adobe hade det som en outtalad strategi, de ville att unga datoranvändare skulle lära sig programvaran så att de sedan skulle föredra den i yrkeslivet. De ansåg att de inte förlorade några större pengar på detta då det ofta gällde användare som ändå inte hade råd med licenser.

    Svara

  2003?

  Svara

  2007, 2008?

  Svara

  Tips är att följa @henrikwahlstroem på insta. Han lägger upp grejer från gamla tidningar typ Frida och Veckorevyn. Fruktansvärd läsning i vissa fall.

  Svara

  Japp, spänningen är olidlig! Bara 7620 sekunder tills vi får veta resultatet

  Svara

  Om det är din gamla Frida antar jag att den är ca 25 år gammal då, eller åtminstone 20. Men hade gemene man Photoshop då? 🤔

  Svara

   Jag ställer mig frågan var man överhuvudtaget kunde publicera bilder på sig själv för 25 år sedan. Än mindre retuscherade sådana.

   Svara

    Mm… men handlade det om publicering då? Man hade väl Lunar och kanske nån hemsida vill jag minnas. Men jag antar att jag är 100% ute och cyklar. Jag gick enbart på att jag och Camilla är ungefär lika gamla och i vilken ålder man köpte Veckorevyn. ☺️ Jag har noll koll på Photoshop och läppstift i största allmänhet 😆

    Svara

     Lunarstorm fanns inte för 25 år sen.

     Svara

      Inte för 25 år sedan med det tog faktiskt och lanserades för 20 år sedan i år :-O

      Svara

  Jag tror inte alls det är filter på sista bilden. Jag tror Camcams telefon har samma fel som Anna Books.

  Svara

  Varför göra reklam för en app som fixar till skavanker i ens utseende? Känns så konstigt att uppmuntra till det istället för att uppmuntra människor till att duga som de är.

  Svara

   🤦

   Svara

   Men det är ju typ en ”clown app” som jag driver med?

   Svara

    Du gör misstaget att folk förstår ironi, som 10:06. Ganska intressant, att den förmågan verkar vara på kraftig tillbakagång. Själv orkar jag inte skämta lägre, för alla tar allt på största allvar. Suck.

    Svara

    Ok, svårt att förstå ironin i skrift ibland 😂

    Svara

  Man kan ta bort det slätande filtret om du bara klickar på ångra knappen och sen lägger till läppstiftet…

  Svara

  1999

  Svara

  Jag gissar på typ 2010 kanske? 1999-2003 som en del gissat på låter helt orimligt. Hade verkligen gemene man en dator som klarade av photoshop då? (OBS, jag är född i slutet av 90-talet så har väldigt dålig koll).

  Svara

   Jag gick i högstadiet 2003-2006 och hade Photoshop, hade emoperiod samtidigt så svarta tårar photoshopades in frekvent på mina bilder 😂

   Svara

    Var la du upp de här bilderna någonstans? Det är ju inte som att insta fanns 2003 liksom

    Svara

     Typ Lunarstorm va inne då😛

     Svara

      Ps. Något år senare kom nattstad.

      Svara

     Helgon eller Lunarstorm gissar jag på, fanns många liknande sidor som de två, sen släpptes ju Facebook till de större massorna runt 06 eller va det var

     Svara

     Lunarstorm, helgon, skunk(?)…

     Fanns bilddagboken då?

     Svara

      Men hade man verkligen ett behov att redigera de bilderna innan man la upp dem?

      Svara

       Har man någonsin ett behov av att redigera bilderna?

       Svara

       Mitt emojag svarar JA. Satt där med mitt Photoshop CS3 och gjorde ögonsminket svartare, ögonfransarna längre och så självklart favoriten ”Allt i bilden är i svartvitt förutom blomman som är i färg och symboliserar min unika personlighet”!

       Svara

       Tja… varför skulle man haft mindre anledning då än nu?

       Svara

      Jaa bilddagboken kom typ 2006 till min stad 🙂

      Svara

      Sen fanns ju snyggast.se också, ungefär samma period när Lunarstorm var stort.

      Svara

       snyggast bestod ju typ enbart av massa suddiga dickpicks och bröst!

       Svara

     Åh vad du inte kan ha varit tonåring på den tiden 😂. Lunarstorm var the shit och bilddagboken va väldigt stort när jag gick på gymnasiet 2006-2009

     Svara

      Jag träffade min kille på/via Lunarstorm 2006, då gick jag andra året på gymnasiet. Haha det var tider det och visst redigerade en sina bilder då och även några år innan.
      Är fortfarande tillsammans med samma kille 🙂

      Svara

       Jaaa herregud min första pojkvän träffade jag på Lunarstorm. På den tiden var lunarstorm förspelet för att få någons MSN. Tider det 😂 kan seriöst sakna vissa av mina MSN-polare och undra vad de gör idag? 🤔

       Svara

        Åh samma här! Senast igår låg jag och tänkte på några msn polare jag hade och undrade över vad de gör idag. Konstigt ändå de betydde så himla mycket då, msn 24/7 och ringa o prata i telefon i timmar och sen på någotvis rann det ju ut i sanden. Hade ju iofs en jävla massa kamrater på msn, värsta killtjusaren var jag 🙈

        Svara

      Nu känner jag mig helt lost …

      Svara

      Sant, vid den tiden gick jag på universitetet. Trodde att Lunar försvann runt 2004. Bilddagboken vet jag bara en enda som höll på med och det var min engelskalärare i gymnasiet.

      Svara

     Lunarstorm, helgon eller liknande. Sen skickade iaf jag bilder via MSN och ICQ till killar jag träffat på olika chattsidor.

     Svara

      Och föregångaren till Lunarstorm var StajlPlejs. Gick att ladda upp bilder dit i slutet av 90-talet.
      Varför känner jag mig riktigt gammal när så många verkar ta för givet att vi inte hade sådana sociala medier kring millennieskiftet?

      Svara

     I slutet av 90talet fanns det väldigt många som gjorde sina egna hemsidor. Där hade man föregångaren till ’blogg’, gick oftast under namnet ’dagbok’. Många hade även ’fotodagböcker’ där man postade bilder och text. Jag köpte min första digitalkamera 2000, men innan dess scannade man in sina kort. Hemsidorna kodade och designade man själv, och laddade sen upp dom på olika gratis-sidor där man fick ett eget domännamn.
     Jag hade en egen-kodad hemsida från 1997-2010. Nätet existerade alltså innan Facebook och Lunarstorm 😉

     Svara

     Förlåt, men det här kommentaren var ju jättesöt😍 det fanns communityn många år innan Instagram. Minns Lunarstorms storhetstid med sån värme haha.

     Svara

      Jag som skrev kommentaren var till och med med innan MSN fanns och ICQ hade sin storhetstid.
      Vi var runt på en massa forum, hängde på lunar och väldigt mycket på Dobedo 😀
      Men vad jag minns det som så delade man inte bilder så mycket alls med varandra. Man la inte ut några heller för andra att se på. Utan man pratade mest. Och delade man något så var det inte alls en speciell uppstyrd bild och man la definitivt inte upp så stylade bilder som man ser idag.

      Eller är det jag som är naiv som inte använde forumen som alla andra??

      Svara

  En kompis skulle lära mej hur man ser snygg ut på nätet. Lägg huvudet på sned och Pluta med munnen . Nope jag är inte bra på det. Nu har jag hört men detta är bara rykten att ibland går THK in på toa och ställer sig framför spegeln och plutar och försöker hitta hans mest tilltalande vinkel. Men som sagt det är bara rykten. 😉

  Svara

  2007!

  Svara

  OT men varför har Alexandra Nilsson gjort sin IG privat?

  Svara

   För att folk fortfarande inte kan respektera att hon bett om att följare ska låta bli att kommentera vissa saker?

   Svara

    Är väl snarare för att få fler följare och inte folk som bara klickar in och kollar hennes bilder/storys utan att följa?

    Svara

     Fast hon har varit väldigt öppen med att hon mår rätt dåligt just nu, hon fortsätter få dumma kommentarer och hon har sagt ifrån och berättat att hon inte klarar av det just nu.
     Jag tror att det är en strategi för att klara av att gå igenom kommentarsfältet.

     Svara

  Ser precis ut som det filtret Anna Book använder

  Svara

   Hennes filter slutade plötsligt fungera under en livesändning nyligen utan att hon märkte det, det var ganska roligt.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.