Magdalena Graaf laddar för ”hjärträttsoperation”

Den 1 juni har jag tid för ”operation” ablation” Det är ju många här som gick i taket när jag kallade min hjärtåkomma för ”hjärtfel” tidigare.

Ni har säkert rätt. Jag ska iallafall bränna bort mitt ”hjärtRÄTT” om ett par veckor.
Kan nog vara bra. Det har strulat och rusat massor den senaste tiden. Känts riktigt överhettat och ur balans.
Jag tycker inte om att äta mina HJÄRT-RÄTTS mediciner. De slår ut magen, och ger mig ett riktigt deppigt blodtryck.
Faller och svimmar flera gånger i veckan. // Magdalena Graaf

Maggan fick kritik för att hon kallade sin hjärtåkomma för ”hjärtfel” så nu kallar hon den för sitt ”hjärträtt”.
Jag vet inte, är det viktigt verkligen?
Får man bara kalla det för ”hjärtfel” om det är permanent eller var drar man gränsen?
Jag tycker allt som har med ingrepp på hjärta och hjärna är lite otäckt, trots att mycket av det idag är rena rutiningrepp. Magdalena verkar mer oroad över att åka till sjukhuset i coronatider med risk att smittas och frågar om läsarna hade försökt skjuta upp det om det gällde dem.

En sak jag lärt mig under tiden jag arbetat med sociala medier är detta:
Det är ALDRIG en bra sak att fråga följarna om sjukvårdsrelaterade råd. Vare sig det gäller ”hjärträtt” eller någonting annat. Det ger ungefär samma effekt som att googla sina symptom.
Av resultaten där att döma så är sannolikheten större att fler av oss dör av vad vi nu googlat upp eller frågat om, än om man smittades av lungpesten på 1300-talet. (Dödlighet 100%)

Enligt inlägget så har hon haft en hel del tonårsbråk hemma den senaste tiden, kanske kan hon se det hela som en liten mini-semester, utan varken hormon-konfliker, blöjätande hundar och annat vardagsbestyr. En liten klocka att plinga i för att få saft – låter ju guld.
Lite som när Gavin kallade Rachels mammaledighet för ”baby vacation” i säsong 9.
Gavin: Well, while you were on your baby vacation, I was *doing* your job.
Rachel:
 A vacation? My idea of a vacation does not involve something sucking on my nipples until they are raw.
Gavin: Clearly you’ve never been to Sandal’s Paradise Island.

Som någon skriver i kommentarsfältet – som är förvånansvärt odramatiskt för att innehålla svar på en sjukdomsrelaterad fråga – hade det inte varit viktigt så hade sjukvården förmodligen flyttat fram hennes ablation, så den stora frågan är väl egentligen:
Vågar man lite på sjukvården?

Dundunduuuuuun!

114 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Om ett hjärta inte beter sig ” normalt” kan man väl kalla det hjärtfel? Verkar som det är mycket annat som strular i Maggans liv nu…

  Svara

   Den kritiken kring Magdalenas hjärtFEL, (vilket hon bland annat fick härinne) är rent bedrövlig. Givetvis så gör man inga ingrepp på ett hjärta som mår helt bra, kritiken är så dum att det inte finns ord för det.

   Jag förstår MG fullt ut och ja, jag hade också blivit osäker att göra en operation i det här smittdrabbade landet.

   F.ö tycker jag MG hanterar kritik och rena elakheter rätt bra.

   Svara

    Bra? Ha ha! Hugger ju som en jävla kobra för minsta lilla.

    Svara

     Allt är relativt.

     Jag tycker MG sköter det bra och biter ifrån på ett rätt skönt och okonstlat sätt, till skillnad från hennes kompis JT som är direkt obehaglig.

     Svara

    Hahahahaha nu har du väl sovit lite länge. Maggan är väl den i bloggvärlden som absolut inte kan ta kritik. Hon vlir hånfull elak och spydig och hugger som en cobra.

    Svara

   När man pratar om hjärtfel brukar man ju syfta på något som är medfödd, inte sånt som uppstår efter 40+ år. Alla sjukdomar är ju ett ”fel”, men vi kallar det inte bukspottkörtelfel, hjärnfel, bronkiefel, ledfel osv.

   Svara

    Då säger man ”medfött hjärtfel”.
    Man kan också få hjärtfel senare i livet, i vuxen ålder.

    Svara

    Där har du fel

    Svara

    Min mamma dog utav ”hjärtfel” vid 70. Inger medfött, kom vid 60.
    Så är min mamma inte död eller vad försöker du säga?

    Svara

  Varför får man inte säga hjärtfel? Om det inte fungerar som det ska är det ju fel på det. Fantastiskt att vården kan ta hand om det, tänker jag främst.

  Svara

   Det är bland annat läsare härinne som va tvungna att förtydliga för den stora skalan att hon minsann inte har något fel på sitt hjärta.
   Intelligensnivån hos vissa kan ju diskuteras….

   Svara

   Finns ofta hierarkier inom olika typer av sjukdomar/-fel. Maggans var antagligen inte ”fint nog”. T.ex. inom diabetescommunityt så är det många med diabetes typ 1 (eller som är föräldrar till barn med sjukdomen) som blir tokiga om man blandar ihop dem med de som har diabetes typ 2. Samma inom funkisvärlden, det har jag tyvärr personlig erfarenhet av som mamma till en grabb med en hjärnskada. Helt sanslöst!

   Svara

    Instämmer. Jag har endometrios och har ofta upplevt tävling om vem som har det värst. Varför tävla i vem som har ondast?

    Svara

  Ger upp hoppet om mänskligheten. Allt ska överanalyseras och pikas på. Är människor så jävliga på riktigt eller mår folk dåligt på grund av olika anledningar och försöker få andra att också må dåligt?

  Svara

   Det har blivit extremt under den senaste tiden.
   Jag hänger i ganska många grupper på Facebook, som behandlar ämnen man kan tycka är fredliga, tantiga och töntiga och lätt att förvänta sig kafferep och gulligull men holy shit vad folk går bananas! Nu är det kanske främst i amerikanska grupper det spårat mest, men även i svenska. Som att oron i världen lockar fram ett skitbeteende hos folk och de måste ta ut sin rädsla genom att trycka till andra människor på alla möjliga sätt. Världen måste krylla av höga blodtryck just nu.

   Svara

   OT: Bookens Instastory idag! OMG! Vad håller hon på med? Fläker ut sitt sexliv rätt ut i offentligheten. Integritet? Hallå? Så. Jäkla. Pinsamt. Stackars hennes barn. 🥺

   Svara

    Tack för dagen tips och skratt. Behövde det. 🙋🏼‍♀️😅

    Svara

    Pryd much? 😂

    Svara

     Vi pratade om integritet.

     Svara

  Hjärtat är ju en muskel och egentligen en lätt operation om man jämför med lungor, njurar, lever osv.. ❤️

  Svårt att tro egentligen.

  Svara

   Så är det säkert, men ett ingrepp är ett ingrepp oavsett vart man gör det.
   F.ö är narkosen inte helt ofarlig, har fått veta utifrån mina egna operationer att narkosen är ’större’ än självaste operationen.

   Så vad som är ’lätt’ är egentligen inte helt självklart utifrån person och situation.

   Nu härjar ju c19 och smittan smyger sig in här och där och viftas bort med ’oj, det va ett misstag, ska se över rutinerna 2024’.
   Det är många moment man inte bör ta med en klackspark.

   Svara

    Under en ablation brukar patienten vara vaken. Kan vara jobbigt då det tar flera timmar.

    Svara

     Jaha okej.

     Har ingen koll på sådant där, men tack för info🙂

     Personligen skulle jag nog tycka det va jobbigare att faktiskt vara vaken, tänker jag, rent spontant och utan kunskap.

     Svara

      Jag har gjort två ablationer, vaken båda gångerna. Jag tycker timmarna efteråt var det värsta dock, när man inte får röra sig och det börjar krypa/göra ont i kroppen.

      Svara

       Vad är det man egentligen gör, hur går det till?

       Ja usch för att vara hindrad att röra sig och samtidigt känna obehag k kroppen. Det verkar inte helt smärtfritt.

       Svara

        Det beror lite olika på vilket typ av fel du har, om du bränner eller fryser bort det tex. Jag hade en extraledning som de brände bort (båda gångerna). De gick in via ljumsken och retade hjärtat tills de fann var extraledningen satt. Sedan började de att bränna. Var värre andra gången än första för då visste jag redan innan vad jag skulle känna/uppleva. Dock tyckte jag att det var värre när de skulle upptäcka felet innan ablationen och gick in via näsan istället. Via ljumsken kändes inte lika mycket.

        Svara

         Det låter onekligen oerhört obehagligt.
         Läste ett inlägg längre ner en beskrivning av hur det kan gå till.

         Kan man inte få välja att bli sövd?

         Svara

          Sövd kan man inte bli vad jag vet. Hjärtat måste ju fungera som vanligt för att felet ska kunna upptäckas. Mitt fel var tex inte kopplat till fysisk aktivitet/ansträngning eller något sådant utan min hjärtrusning på 270 kunde ske i alla situationer när som helst. Jag visste aldrig innan. Tog läkare 10 år att ens kunna hjälpa mig. Glad att det är historia nu 🙂

          Svara

         Precis. Först görs oftast ett sk TEE (trans esofagealt eko) dvs läkaren går igenom matstrupen för att undersöka hjärtat med ultraljud inifrån (för att komma närmre och se tydligare). På så sätt kan de här cellerna som ska tas bort hittas. När det är gjort så brukar man dagen efter (vanligast) få komma tillbaka för själva ablationen. Det kan ta lång tid att utföra och som sagt här ovan så måste patienten ligga still länge efter pga blödningsrisken. Doktorn går in via ett stort kärl i ljumsken (Femoralis).

         Svara

          Till mig sa de att det hette non invasiv elektrofysiologisk undersökning, är det samma som TEE som du beskriver? För mig var det inte ablation dagen efteråt utan det var flera månader efteråt, kanske ett halvår.

          Svara

           Förlåt, det är jag som pratar i nattmössan. Just TEE görs nog framför allt för att utesluta redan existerande tromb.

  Självklart ska mammor få lite mammaledigt med barnet efter förlossningen! Allt annat är dumt.

  Svara

   Hur menar du? Vem säger emot? Och det har man ju.

   Svara

  Varför bor hon aldrig hemma numera?

  Svara

   Mm håller med ! Maggan verkar inte bo hemma!

   Svara

   Ja, varför bor inte den vuxna människan hemma längre?

   Svara

    Ja, är du dryg eller…du fattar väl vad som menas?

    Svara

   Exakt vad har ni med det att göra??? 🤔

   Svara

   Tror att du insinuerar något och ja jag tror tyvärr också att det är skilsmässa på gång, hon var i Thailand länge och det verkar ha skurit sig då, sen bodde hos syster och nu i stuga över helgen och syster och hon letar hus i skärgården att ha under sommaren och så nu spendera veckan med att skriva med systern… Tänkte det direkt när Hannah skilde sig att då blir det nog så för M också för de brukar följas åt. M verkar alltid hellre ha umgåtts med väninnor än med F faktiskt, stackars F. Hoppas det löser sig för dem.

   Svara

    💆🏼‍♀️💆🏼‍♀️💆🏼‍♀️

    Svara

     Vad betyder den emojin? Alltså på riktigt…

     Svara

    Varför är det synd om F? Samma sak när folk skriver att det är synd om Odd. Ni vet ingenting om kändisarnas personliga liv.

    Svara

    Håller med sommarhus har dom ju i Ystad😏

    Svara

    15:41 Eller så vill hon bara få upp Bloggstatistiken och leker katten råttan leken…

    Svara

  Det är ju ett fel i hjärtat, även om det är litet så kan det ju orsaka svår sjukdom. Patienter med persisterande förmaksflimmer löper högre risk (upp till fem gånger så hög) för trombbildning då blodet inte flödar på samma sätt som i ett hjärta som slår med sinusrytm (normal rytm) och hinner koagulera.
  Felet (!) är ett gäng celler som oftast finns vid lungvenerna som lever sitt egna liv och skapar den oftast snabba och oregelbundna rytmen.
  Ur ett läkarperspektiv så skulle jag väl ändå säga att det är ett hjärtfel, om än inte något stort strukturellt sådant.

  Svara

   Förlåt, men är du läkare och tror att man med TEE skulle kunna se cellerna som orsakar arytmin? Vad för sorts läkare är du?

   Svara

   Förlåt igen, var inte meningen att låta så bitchig, du verkar vara en hyvens läkarstud när jag läst längre ner i tråden. Ligger hemma med misstänkt covid som jag sannolikt fått på jobbet och är allmänt sur. Jag ber om ursäkt.

   Svara

    19:45 Krya på dig!

    Svara

     Tack! 😊

     Svara

  Jag litar inte på sjukvården för fem öre. Har två sjukdomar som enligt många läkare bara är psykosomatiska (hypotyreos samt migrän). Får noll hjälp och absolut ingen förståelse för hur livet är. Sist jag sökte för migränen så fick jag reda på att det bara är att acceptera att livet är så och skulle jag hitta något på Google som kanske hjälper så var det bara att höra av sig igen. Förtroendeingivande?

  Svara

   Fint ändå att du vet bättre än många läkare.

   Svara

    Anonym 13:06, vart har jag skrivit det? Har aldrig påstått det. Har bara beskrivit hur saker har gått till samt att jag inte har något förtroende för läkare.

    Svara

   Vad tråkigt att du blivit bemött så. Det låter som att du har väldigt dåliga erfarenheter och jag förstår att förstorandet sviktar.
   Hypotyreos är en sjukdom som ska behandlas, hoppas att du äter levaxin. Migrän är också en sjukdom som kan vara en av de mest ”förlamande”/begränsande sjukdomarna. Det finns många alternativ att pröva. Sök dig vidare! Du är värd bra vård.

   Svara

    Jag kombinationsbehandlae med liotyronin samt levaxin. Dock vill inte vårdcentralen skriva ut liotyronin då det inte är något som tror på. Så får inte vården samlad på ett och samma ställe trots att jag vill det.

    Svara

   Också blivit friskförklarad men nejdå måste göra en operation till. Lita på dej själv och magkänslan. Med stress och långa köer sker det fel.

   Svara

   Har du testat botox mot migrän? Har hjälpt mig väldigt mycket då inga andra mediciner funkar mot migrän.

   Svara

   Har du testat botox eller marijuana? Båda ska vara bra. Håller med om att sjukvården kan vara sämst.

   Svara

   Till Anonym 12:53 – Det låter som om du har haft väldig otur med vården! Jag har en helt annan uppfattning och är väldigt nöjd med all hjälp jag fått! Utan vården hade jag inte varit här – så jag är absolut tacksam!
   Jag har också hypotyreos och migrän. Jag fick Crohns sjukdom som 16-åring och har haft min stomi sedan dess (ja, en sådan där ”påse på magen” som bara ”gamla och äckliga människor” som går omkring och luktar illa har…). Jag har opererat bort hela mitt tarmpaket förutom 50cm av tunntarmen vilket innebär att det är svårt att äta mat helt enkelt… Och fått en hjärtstartare inopererad efter att ha haft två hjärtstopp, jag har en hudsjukdom som gör att det bildas finnar modell större på platser där kroppen har mycket svettkörtlar, som typ under armarna, i ljumskarna, under brösten osv. Jag har en kronisk ögoninflammation som gör att ögonen ständigt rinner och är irriterade samt att jag hela tiden känner irritation i ögonen och har en känsla av att det sitter en ”film” precis framför ögat hela tiden och den går inte att få bort oavsett hur mycket jag gnuggar eller försöker gnugga bort den.
   Efter mina två hjärtstopp har jag också drabbats av panikattacker och ångest som innebär att jag har väldigt svårt att vara ensam – jag är helt enkelt rädd för att hjärtat ska stanna igen… Jag är 53 år och vågar inte vara uppe och titta på tv:n på kvällen efter att min man gått och lagt sig. Jag är också väldigt rädd för att sova när det är natt eftersom hjärtrytmen då saktas ner och de gånger mitt hjärta stannat har det skett nattetid när jag sovit så pass djupt att hjärtat rent automatiskt minskat sin rytm. Att jag överlevde det första hjärtstoppet berodde enbart och endast på att av någon märklig anledning behövde mannen just den natten gå upp på toaletten på natten exakt samtidigt som mitt hjärta förmodligen precis stannat! Ibland förstår man inte varför saker och ting händer – man är bara tacksam för ATT det händer…

   Det jag ville komma fram till är att alla de åkommor jag har får jag behandling och hjälp med av sjukvården!
   Jag har massor av läkare – en för varje tillstånd och de har väldigt svårt för att prata med varandra och ibland får jag känslan av att de för ”krig” om vem av dem som är viktigast och har högst rang!
   Just den lilla detaljen bryr jag mig personligen inte speciellt mycket om. Jag önskar bara att jag får rätt vård när jag behöver den och helst av den läkare som besitter mest kunskap om just det tillståndet!
   Och till 95% skulle jag vilja säga att det fungerar! Jag får nästan alltid hjälp när jag ber om det och rätt form av hjälp!
   Just migrän är ju relativt svårbehandlat. Det handlar mest om att symtomlindra – och för min del är det helt ok!
   Allting går helt enkelt inte att fixa!
   Jag lär nog inte bli av med min migrän så jag får vara nöjd med att ha mediciner att ta till när den knackar på! Och att det finns mediciner mot i stort sett det mesta jag lider av och vaknar med varje morgon.
   Hoppas du orkar fortsätta kämpa!
   Man kan alltid be om en ”second opinion” och kanske få bättre hjälp!
   Ge inte upp!

   Svara

    Stor kram till dig! Jag är 33 år och haft stomi i 5 år, vet hur jobbigt det kan vara. Hade jag inte träffat rätt läkare så hade jag nog fortfarande haft stomi. Idag är jag frisk från UC och har reservoar!

    Svara

   Det finns väl ingen läkare som säger att Hypotyreos är psykosomatiskt???

   Svara

  Betyder att hon har en extra ledningsbana. Ett fel till härtat.Man bränner bort den. Varför skulle man inte kunna kalla det ett hjärtfel?
  Kanske ett rutiningrepp men aldrig helt riskfritt när man rör sig i de regionerna.
  Ett tufft ingrepp har gjort det själv. Men bättre än de ständiga hjärtrusningarna.
  För mig hjälpte inte betablockerare heller som är det första man sätter in.

  Svara

  VARFÖR ALLA DESSA FRIENDS-REFERENSER?

  Svara

   DÄRFÖR VISSA TYCKER DET ÄR KUL!

   Svara

    INTE ALLA VISSA!!!
    (Fast jag tycker det ju 😎🤘)

    Svara

  Hon nämner aldrig sin sambo i bloggen längre ! Hon verkar ju inte vara hemma ngt heller! Annars så kanske hon kurerar sig o håller distans ?

  Svara

   Håller social distans till sambon… men inte till övriga, hon gör frisörbesök och träffar syster och vänner…
   Näe nåt har hänt, hon längtade efter honom på instagram 20/3 och sedan inte ett ljud. Och flyr hemmet.

   Svara

    Men sluta bara…

    Svara

     Vadå sluta? Tror inte Kics är den enda som reagerat på det.

     Svara

      Bara sluta skvallra…

      Svara

       Nej, varför!? Kul att skvallra ju….

       Svara

        Ja, om man är en hyena.

        Svara

         Nom nom nom

         Svara

       Hej Maggan!

       Svara

    13:36 Tror inte det hon vill säkert få sina läsare till att spekulera och simsalabim bättre bloggstatistik.
    Blogg = Försörjning

    Svara

   Om det är något lär de/hon ju berätta när de vill. Så ingen mening att spekulera..

   Svara

    Man spekulerar inte för att det skulle vara ”någon mening” med det.
    Man spekulerar för att man är NYFIKEN.

    Svara

   Hon träffar hur mycket människor som helst just nu, och boken som hon och syrran ska skriva klart i veckan, gör dom boende på ett hotell i Stockholm, där Maggan bor under tiden.

   Svara

  En ablation kan man antingen bränna eller frysa nervbanan som går till hjärtat. Man går in via blodbanan i ljumsken och vidare upp till hjärtat. Själva ingreppet tar ca 45 minuter. När allt är klart får man ligga plant på rygg med en tung ”säck” på ingångshålet i ljumsken minst 4 timmar. För att det inte ska läcka blod.
  Jag har gjort det två gånger ena gången frös de nerven och andra gången brände den. OM det mot förmodan ändå inte skulle funka utan ”rusningarna” kommer tillbaks och nerverna hittar varandra igen blir det en öppen operation.
  Allt låter mer dramatiskt än vad det är.

  Svara

   Och man blir inte sövd utan bara bedövad.

   Svara

   Kanske inte riktigt så det fungerar. Det är celler som bränd/fryses bort! 🙂
   Om läkaren inte lyckas bränna/frysa bort cellerna (vilket ju är svårt) så kan ingreppet göras om. Kan det vara så att du fått förklarat för dig att det är nerver? Det stämmer inte riktigt då det är celler som initierar hjärtslaget (dock såklart finns nerver i hjärtat som också kan påverka hjärtrytmen genom signalsubstanser men i just det här fallet är det celler som lever sitt eget liv). 🙂
   Det blir inte en öppen hjärtkirurgi om ingreppet misslyckas.

   Svara

    OM det inte funkar blir det öppen operation för att ta bort nerverna som ”jävlas”.
    Och jag vet vad som läkarna förklarade för mig. DU vet det inte. Har du själv gjort en ablation?

    Svara

     Jag förstår! Ville bara inte att fel information sprids vidare till andra. Jag har inte gjort det själv, bara deltagit i form av läkarstuderande.

     Svara

     D har rätt i att det är celler och inte nerver man bränner bort.

     Svara

    Hej blivande kollega! Jag vill skriva detta på ett välmenande och inte nedlåtande sätt, men ändå vara rakt på sak. Du borde inte gå ut i kommentarsfält och använda din blivande titel för att uttala dig om medicinska tillstånd/ingrepp om du inte är helt säker på vad du pratar om. Det kan göra mer skada än nytta, och sprida förvirring. I just det här fallet undrar jag varför du säger att det inte blir öppen hjärtoperation om ingreppet misslyckas? Nej, det konverteras inte till öppen hjärtoperation omedelbart, men Mazeoperation är ett välkänt om än mer ovanligt behandlingsalternativ. Vi vet inget om ovanstående persons arytmi, vilka behandlingar som provats och hur stor tromboembilitendens vederbörande har, och vet därmed inte vad hens läkare gett för information utifrån detta.
    Jag förstår att du vill väl och gärna delar med dig av din kunskap, men det landar ofta inte som man tänkt om man inte har tillgång till rätt bakgrundsinformation om den man pratar med.
    Allt gott och lycka till i framtiden.

    Svara

   Jag frågar här ovan hur det där går till men fann den här beskrivningen efter min post.
   Tycker det låter som ett jobbigt ingrepp även om det säkert är något som betecknas som ’lätt’.

   Jag själv har gjort väldigt stora operationer men har ju sovit mig igenom det och med det har jag inte upplevt det så jobbigt, även om självaste ingreppet varit mer komplicerat.

   Det här skulle jag (tror jag) nog uppleva som jobbigare/värre isf.

   Svara

  Tycker det är lite ”roligt” när folk som själva inte gjort ett ingrepp eller behandling ”vet” vad som görs. De har läst sig till och så vet de och så är det. En hjärtspecialist kan och vet ingenting.

  Svara

  D här uppe. Vad har du för utbildning? Du verkar tro dig veta när var hur allt funkar och varför.

  Svara

   Läkarutbildning! 🙂

   Svara

    Men kan jag LÅNGT ifrån allting! Jag tror mig bara veta det jag fått lära mig genom utbildning och handledning av mer erfarna. Jag kan långtifrån allting och har själv inte gjort ingreppet (varit med dock under praktik) så jag har inte den erfarenheten. Dock så vet jag ju fysiologin bakom.

    Svara

     Vilken inriktning som läkare har du valt? 🙂

     Svara

      Ingen, än! 🙂
      Men funderar på psykiatri, barn och gyn/obstetrik. Vi får se, finns mycket spännande!

      Svara

       Spännande! 🙂

       Svara

  Stackars Maggan! 💕
  Hon har ju redan fått gå igenom så mycket jobbigt i sitt liv.

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Har du också haft barn som dött, blivit misshandlad och haft hjärnblödning och hjärtproblem?

    Svara

    Har du vidriga anonym också förlorat ett barn….?
    Kan nog med säkerhet påstå att det är det värsta en människa kan råka ut för.

    Svara

     Ja det har jag plus en syster som inte fick fylla 25

     Svara

      Kan tillägga att min dotter gick bort i en obotlig sjukdom innan hon var 7 månader, så kalla inte mig för vidrig.

      Svara

       Så det ger dig alltså ett frikort till att vara vidrig mot andra människor?

       Svara

        Vidrig? Jag konstaterade och skrev ”vem har inte det”

        Svara

  Läser precis att Stordalen ska sälja sitt förlag. Undra hur det går för Isabella och hennes bok, tveksamt om Bonniers vill ge ut den.

  Svara

   Hoppas verkligen att Bonnier inte ger ut detta skräp!

   Svara

   Varför skulle de inte vilja det? Annars finns det nog andra förlag som skulle vilja det.

   Svara

   Men om man säljer ett förlag så följer väl avtalen med?

   Svara

  Är det ett konstaterat problem (som kan åtgärdas eller ej) så är det ju ett fel. Så what ever om hon alger hjärtfel – det är ju ett fel om hon ska operera.

  Svara

   Ja visst är det ett fel men det är väl inget jätteakut tydligen men ett fel är det absolut så inget fel med att säga det.

   Svara

  Det Magdalena har brukar kallas arytmi sen kan arytmi orsakas av olika anledningar. I hennes fall skulle jag tro en extra retledningsbana till hjärtat. Jag har själv gjort samma ingepp. Jag var vaken och fick åka hem samma dag. Jobbade dagen efter så jag inte har ett fysiskt krävande jobb.

  Svara

  Magdalena skrev i ett blogginlägg för några dagar sedan, att hon var trött på halvflintiga karlar som jagade unga tjejer… kan ha något med hennes mående att göra… Hoppas det inte stämmer!

  Svara

   Gjorde hon?

   Svara

   16:55 Du ska inte tro på allt hon skriver, hon gillar ju att skoja säkert bara ett skämt!

   Svara

  Hjärtfel är ett medfött fel eller en (eller flera) förvärvade sjukliga förändring i någon av iaortaklaffen, lungpulsåderklaffen eller kroppspulsådern.

  Svara

   Ja, vi har hört det nu. I säkert tre inläggs tid har detta utretts.

   Svara

  Den här diskussionen tog väl fart för att Magdalena menade på att hon var i riskzonen för Covid-19 p g a sitt ”hjärtfel”. Dock blev hon snabbt tillrättavisad av sina läsare att det hon lider av inte räknas som ett hjärtfel, och där är vi nu.

  Svara

   Diskussion tog fart redan innan corona. Det började när hon låg på sjukhuset och bloggade om sitt hjärtfel, och många verkade tycka hon överdrev. Sedan har det hängt kvar.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.