Nej, barn ska inte vara sjuka!

Ni skriver, jag lyssnar. Ibland. 😉

Tack för feedback!
Jag ville skicka kÀrlek och stöd till berörda parter men inser att jag gjorde det pÄ fel sÀtt.

Nu ska jag sÀtta mig och jobba pÄ lunchinlÀgget.
Hej sÄ lÀnge.

66 kommentarer

Kommentarerna Àr omodererade sÄ du stÄr sjÀlv för vad du skriver sÄ hÄll dig pÄ mattan!

  FörlÄt, men varför mÄste det uppmÀrksammas hÀr?

  Svara

  TÀnkte samma. Outa ett barn till Ànnu fler mÀnniskor? Camilla gjorde samma sak för ett par mÄnader sedan med ett annat barn som just insjuknat i cancer.

  Svara

  Det hÀr kÀnns lite som ett kvantitativtsinlÀgg, inlÀgg för inlÀggs skull, trodde inte barn under 18 skulle diskuteras hÀr.

  Svara

   NÀ, det har jag aldrig haft som en generell princip, men det finns en anledning till varför JAG inte skriver om hennes tillstÄnd eller bÀddar in bilden.

   Svara

  Fattar om du hÀnger ut influensers men tycker inte det Àr okej att hÀnga ut ett barn som dessutom inte Àr offentlig (hade ÀndÄ inte spelat nÄgon roll)

  Gör nÄgot samhÀllsnyttigt och tex bidra med att lÀgga upp bild pÄ nÄgon som har försvunnit frÄn missing people.

  Svara

   Haha, och sist Camilla lade upp ett inlĂ€gg frĂ„n Missing People fick hon SÅ mycket skit för det ocksĂ„. Damned if you do osv.

   Svara

    Tycker inte hon borde göra nÄgot av det.

    Svara

     HĂ„ller med. LĂ„t Bloggbevakning vara Bloggbevakning.

     Svara

    Det var inte ett inlÀgg frÄn Missing People.

    Svara

  SĂ„ jĂ€vla pinsam grej egentligen. DehĂ€r med att vuxna mĂ€nniskor, förĂ€ldrar, hĂ€nger ut sina barns liv för _alla_ att ta del av. Det Ă€r vĂ€ldigt fĂ„ vuxna mĂ€nniskor idag som skulle sĂ€ga ”Jo men det hade varit helt ok att mina förĂ€ldrar la ut allt om mig och min barndom för vemsomhelst att ta del av” VĂ€ldigt fĂ„ vuxna sĂ€ger det nu, och vĂ€ldigt fĂ„ vuxna om 20 Ă„r kommer att sĂ€ga det.
  Kidsen kommer inte alltid vara kids, sÄ att sÀga. Men det Àr vÀl lÀtt att tÀnka sÄ nÀr ens hela inkomst Àr baserat pÄ ett oskyldigt barns liv

  Svara

   Finns vÀl till och med en lag nu pÄ att man inte fÄr.

   Det ska inte ens va nĂ„got att ens behöva diskutera… sjĂ€lvlart ska man som förĂ€lder alltid sĂ€tta sina barns integritet först. SĂ€rskilt nĂ€r dom Ă€r sĂ„ smĂ„ att dom inte riktigt kan upprĂ€tthĂ„lla den sjĂ€lva.

   Svara

  09:06 och 09:15, vad vill ni lÀsa om dÄ? SprÀttben, folk som gÄr pÄ krogen eller smiter ivÀg till landet? Tips: om ni kÀnner för att klaga bara för klagandets skull, sÄ kan ni öppna fönstret och prata med vÀrlden.

  Svara

   FrÀmmande mÀnniskors sjuka barn vs. bevaka bloggar? Hellre sprÀttben hÀr pÄ Bloggbevakning för min del.

   Svara

   jag Ă€r inte nĂ„gon av dom anonyma, man ja, det Ă€r precis vad jag vill lĂ€sa om hĂ€r. Vuxna influencers som pĂ„ ett eller annat sĂ€tt vĂ€ljer vad de delar frĂ„n sitt egna vuxna liv. Att klaga till en person om som driver en blogg om bloggare att det hĂ€r inlĂ€gget faktiskt inte handlade om bloggare Ă€r inte bara ”klaga för klagandets skull”.

   Svara

  Jag blir sÄ ofantligt trött pÄ alla som ska outa sina sjuka barn.
  Det Ă€r fruktansvĂ€rt synd om t ex den dĂ€r stor-influenserns dotter som Ă€r cancersjuk. Men jag mĂ„r uppriktigt sagt illa av alla presenter och ballonghav som hon vĂ€ltras i (gĂ„vor frĂ„n företag och andra kĂ€ndisar).PĂ„ rummet bredvid ligger ett annat svĂ„rt sjukt barn och Ă€ven lĂ€ngre ner i korridorerna som inte fĂ„r en brĂ„kdel av detta. Varför inte dela upp det. Det gamla talesĂ€ttet ”delad glĂ€dje Ă€r dubbel glĂ€dje…” som min gamla mormor lĂ€rde mig blir aldrig fel!
  Jag skÀnker gÀrna pengar till Barncancerfonden. Det Àr en mardröm att barn drabbas av svÄra sjukdomar eller olyckor. Men snÀlla förÀldrar! LÄt inte barnen fÄr vara rekvisita i era sociala medier. Gör ett Instagram-konto för nÀrmaste slÀkt och vÀnner för att hÄlla dem uppdaterade om det behövs. Respektera barnens integritet!

  Svara

   HÄller med om det du skriver om barn som rekvisita! Det kÀnns stötande pÄ nÄgot sÀtt att svÄrt sjuka barn anvÀnds för att fÄ fler följare/samarbeten/uppmÀrksamhet vilket jag uppfattar gÀller influencern du skriver om. Samtidigt som jag förstÄr att det kan vara en slags terapi att fÄ skriva av sig. SÄ lite dubbelt Àr det.

   Svara

   Ja fy fan vad det Àr osmakligt med alla som skickar presenter och taggar henne i skumma inlÀgg bara för att fÄ synas pÄ hennes insta och dra fördel av hennes barns utsatta situation.

   Jag förstÄr att hon inte kan tÀnka klart i denna enorma sorg men nÄgon borde ta telefonen frÄn henne. SÀttet hon visar upp sitt svÄrt sjuka lilla barn, nedsövd, i duschen, grÄtandes, Àr faktiskt hemsk. Att hon sjÀlv fÄr tröst frÄn det Àr ingen ursÀkt, ett barn Àr sitt eget och har rÀtt till sin egen integritet.

   Svara

    Usch ja, sĂ„ galet integritetskrĂ€nkande. 😱 MĂ„ste allt upp pĂ„ nĂ€tet? Det Ă€r oĂ„terkalleligt. Kan hon inte ha ett privat konto med nĂ„gra nĂ€ra och kĂ€ra ang dottern och ha kvar sitt stora konto om sig sjĂ€lv/inredning om hon vill.

    Svara

   Exakt sĂ„. Min lillasyster blev svĂ„rt sjuk i cancer nĂ€r hon var liten, minns inte sĂ„ mycket idag eftersom jag nog har förtrĂ€ngt mycket. Visst fanns inte instagram och sĂ„dant dĂ„, men det hade bara kĂ€nts sĂ„ fel om mamma eller pappa hade publicerat bilder pĂ„ min sjuka syster och gjort sig ”kĂ€nda” pĂ„ det. Absolut att man kan söka stöd, men barnet förtjĂ€nar inte att hĂ€ngas ut nĂ€r det Ă€r sĂ„ otroligt skört och sĂ„rbart.

   Svara

  Nu fÄr du fan skÀrpa till dig! TillrÀckligt illa att förÀldrar hÀnger ut sina barn pÄ sociala medier utan att Àven du ska bidra till idiotin!

  Svara

  Jag har aldrig kritiserat dig tidigare Camilla, men det hÀr inlÀgget kÀnns bara mÀrkligt. Jag förstÄr faktiskt inte vad du Àr ute efter.

  Svara

  Gud vad ni gnÀller.

  Stackars familj, jag hoppas att de fĂ„r all hjĂ€lp och stöd och att barnet snart tillfrisknar. ❀

  Svara

   Du kallar det gnÀll, jag kallar det stÄ upp för barn som fÄr sin integritet inskrÀnkt av bÄde förÀldrar och bloggare. Potato, potato

   Svara

    Det Àr sÄ vÀrlden ser ut idag. Allt kommer finnas pÄ socmed om 10 Är.

    Svara

     Bara om vi lÀgger ut det

     Svara

     Mycket möjligt, men nÀr mina barn vÀxer upp vill jag att de ska fÄ göra valet sjÀlva av hur mycket de delar med sig och av vad, jag tÀnker inte göra det valet Ät dom, och inte Ät nÄgon annans barn heller.

     Svara

     Kanske..

     Men jag hade inte velat att min mamma startade ett öppet konto och la ut bilder och texter om mig idag om jag blev svÄrt sjuk. Om inte jag vill det i vuxen Älder, varför utgÄ frÄn att ett barn vill det dÄ?

     Jag förstÄr det terapeutiska i att skriva av sig och hitta andra i liknande situationer, men kan man inte göra det pÄ ett lÄst konto för de nÀrmsta och i slutna stödgrupper?

     Svara

      Jag var allvarligt sjuk nÀr jag var barn, jag har fÄtt lÀsa min mammas dagbok frÄn den tiden, det har betytt mycket för bÄde henne och mig i att komma över och gÄ vidare att kunna lÀsa och prata om det. Men en sak Àr sÀker: skulle hon lÀgga ut det nu, trots att jag mÄr bra och de flesta vet, sÄ skulle jag aldrig mer lita pÄ henne, det Àr fan inte rÀtt att vissa barn bara mÄste acceptera det nÀr dom vÀxer upp.

      Svara

     Jaha? Är det sĂ„ man ska tĂ€nka kring saker? DĂ„ kan man ju skicka ut nakenbilder pĂ„ sina barn ocksĂ„? VĂ€ldigt mĂ€rkligt synsĂ€tt!

     Svara

  NĂ„n som vet hur det gick med Melina, jag hittar ingen information

  Svara

   @janemarina pÄ IG

   Svara

   Jag undrar ocksĂ„ hur det gĂ„r. Har gĂ„tt in nĂ„gra gĂ„nger pĂ„ hennes konto men sĂ„g att hon gjort den privat nu. Hoppas sĂ„ innerligt att det vĂ€nt för Melina nu ❀

   Svara

    Kontot Àr inte privat, var just inne och kikade.

    Svara

     Jo, just nu Àr det privat. Det kan man se genom att söka fram kontot i webblÀsare utan att man sjÀlv Àr inloggad.

     Svara

    Det Àr du som har blivit blockad.

    Svara

     Jag ser det ocksÄ som privat och tror inte jag blivit blockad dÄ jag aldrig varken följt eller kommenterat. Men lite bra kanske att hon Ätminstone gör nÄgon slags begrÀnsning i sin exponering av detta stackars lilla barn.

     Svara

   Janes IG Àr privat och jag har inte följt sÄ jag Àr inte blockad.

   Svara

  Fast nej CamCam – dels Ă€r inte Linda ngn stor bloggare eller stor pĂ„ IG och dels ska man inte som tredje person exponera ett barn!
  Att förÀldrar vÀljer att exponera sina barn pÄ sjukhus Àr helt fel (enligt mig och stÄr till viss del i strid med Barnkonventionen) men att du gör det Àr HELT FEL!
  Och nej, det blir inte ”bĂ€ttre” av att du inte delar bild utan ist lĂ€nkar!

  Svara

  Det kan ju vara sÄ att Linda frÄgat dottern om hon fÄr dela detta pÄ Instagram? KrÀnker hon dÄ hennes integritet? Kan en 7-Äring avgöra det? Blir hon verkligen krÀnkt om hon har gett sitt medgivande?

  Nu har inte jag nĂ„gra sociala medier lĂ€ngre. Men min man har och han la ut pĂ„ sin privata Instagram (liten, som en vanlig person) att vĂ„r dotter fĂ„tt en allergichock i helgen. Hon Ă€r ocksĂ„ 7 Ă„r och gav sitt medgivande (inga bilder pĂ„ ansiktet bara). MĂ„nga har hĂ€lsat till henne, ringt osv. – vilket gjort henne jĂ€tteglad! Vet inte sjĂ€lv vad jag tycker om detta, nu tog ju jag inget beslut men det Ă€r ju mitt barn med.

  Svara

   Jag tror inte att en sjuÄring kan avgöra det dÄ hen inte kan förstÄ och ta stÀllning till eventuella konsekvenser.

   Visst kan man som förÀlder frÄga om lov, men enligt mig Àr det trots det medgivandet upp till förÀldern att ta beslutet och stÄ för det sjÀlv.

   Svara

    (Jag pratar alltsÄ generellt om sjuÄringar, inte ert barn specifikt)

    Svara

   Det finns en anledning till att 7Ă„ringar inte fĂ„r fatta beslut om sin egen person – de Ă€r inte mogna för det! Det Ă€r upp till varje vĂ„rdnadshavare att göra det – och tyvĂ€rr Ă€r inte heller alla vĂ„rdnadshavare mogna för att fatta det beslutet!

   Det Ă€r ju typ som att en vuxen inte fĂ„r ha sex med nĂ„gon under 15 trots att den sĂ€ger att den vill det – man Ă€r inte mogen att fatta sĂ„na beslut dĂ„!

   Svara

   Vem Àr Linda?

   Svara

  Anna Books frĂ„gestund dĂ€r hon bett om ”vĂ„gade” frĂ„gor… 😬

  Svara

   Smart sÀtt att fÄ uppmÀrksamhet för det lÀr ju hamna i alla tidningar, lÀr ju blir en massa tidningsartiklar av det och det förstod Anna.

   Svara

    Hon bad rĂ€tt ut om vĂ„gade frĂ„gor om sex osv (för att alla frĂ„gor hon fick in först var sĂ„ trĂ„kiga). NĂ€r hon fick en frĂ„ga om var de gifte sig och spenderade bröllopsnatten sĂ„ skrev hon ”Ă„h, Ă€ntligen en frĂ„ga som inte handlar om sex”….

    Svara

     Haha jag reagerade ocksĂ„ pĂ„ det! Liksom, klaga inte och kalla folk indirekt för snuskisar nĂ€r du bad om det? 😄

     Svara

   AlltsĂ„, jag SKÄMS SKÄMS SKÄMS Ă„ hennes stackars barns vĂ€gnar. Det Ă€r vĂ€l klart som korvspad att detta kommer att sugas upp av första bĂ€sta skvallertidning a.k.a. kvĂ€llstidning och skapa stora rubriker. Totalt filterlöst beteende som alltid. Fy fan!

   Svara

  KÀnns som att inlÀgg som drar igÄng diskussion om att lÀgga upp bilder pÄ sjuka barn kommer allt oftare. Kan vi inte bara inse att alla försöker vara sÄ bra förÀldrar som de kan? Och Àven om mÄnga förfasas över dessa bilder, hjÀlper det nog föga att uttrycka sin Äsikt hÀr. Varför inte kontakta personen som la upp bilden i stÀllet? Har förmodligen större effekt.

  Svara

  Jag fattar ingenting đŸ˜ŹđŸ€š

  Svara

   Det Ă€r ett inlĂ€gg som Ă€r redigerat av Camilla. Hon skrev ett inlĂ€gg, fick kritik i kommentarsfĂ€ltet, tog till sig och Ă€ndrande. Om du inte sĂ„g inlĂ€gget i ursprungsform förstĂ„r jag att du blir lite förvirrad nu. Glöm och gĂ„ vidare! 🙂

   Svara

  Fy vad vidrig kommentarer vissa hÀr inne skriver. Finns vÀl ingen förÀlder i vÀrlden som skulle dra nytta av sitt cancersjuka barn för att fÄ samarbetspartners och följare? Det mÄste ni vÀl ÀndÄ fatta sjÀlva.
  NÀr mina döttrar föddes för tidigt och sjuka var min instagram min dagbok, ett sÀtt för mig att fÄ dela med mig av min kaotiska tillvaro och fÄ stöd och för slÀkt och vÀnner att fÄ uppdateringar om lÀget.

  Svara

   GÄr ju att göra det i ett stÀngt konto som familj och vÀnner kan följa. Hade du ett öppet konto med tusentals följare som du inte kÀnde?

   Svara

   Direkt kanske man inte utnyttjar sina barn. Men indirekt blir det ju sÄ. Verkar inte som en del förÀldrar tÀnker pÄ vad konsekvenserna av detta delande kan ge i framtiden.

   Svara

   Fast om man skriver i princip enbart om ditt sjuka barn och man ser hur följarantalet vÀxer frÄn ett par tusen till 150 000, dÄ förstÄr man ju att följarna Àr dÀr för att se barnet. FortsÀtter man lÀgga ut bilder dÄ Àr det ju för att fÄ och behÄlla följare. Varför annars? Det Àr vÀl bara att stÀnga kontot annars och kicka ut alla som inte Àr nÀrmast berörda?

   Svara

   Om man vill uppdatera familj och vĂ€nner kan man som nĂ„gon skrev skapa privat instakonto för det, eller gruppchatt med alla inblandade. Har man över 150k följare sĂ„ Ă€r det inte lĂ€nge ”en dagbok” eller att ”fĂ„ stöd”, dĂ„ gör du det för andra anledningar. Herregud, var med ditt sjuka barn, fokus bör vĂ€l ligga dĂ€r och inte att uppdatera instagram sĂ„ fort barnet mĂ„r bĂ€ttre eller sĂ€mre. GrĂ„ter alltid nĂ€r jag lĂ€ser inlĂ€gg som förĂ€ldrar lĂ€gger upp om sina sjuka barn för det Ă€r verkligen bland det vidrigaste som kan hĂ€nda som förĂ€lder. MEN don’t fucking profit on it. Det blir bara fel.

   Svara

    ”var med ditt sjuka barn” – jag tror att de har fullt fokus pĂ„ sina barn, förmodligen uppdaterar de nĂ€r barnet tex sover, Ă€r i sjukhusskolan eller liknande. Tycker att det Ă€r lĂ„gt att offentligt hacka pĂ„ en förĂ€lder som befinner sig i en krissituation. Skicka ett pm till hen i stĂ€llet!

    Svara

   Till anonym 11.32. GÄr man in pÄ den influencern som diskuteras hÀr sÄ fÄr man intrycket av att hon utnyttjar sitt barns sjukdom och det skaver lite i en. Behöver man ha en dagbok för 156000 personer verkligen?

   Svara

  SĂ„g ni intervjun med Blondinbella i svd? Hon hade ju sjĂ€lv begĂ€rt att bli intervjuad? Är inte det lite pinsamt?

  Svara

   Hon ÄR pinsam

   Svara

   Det stod ocksÄ att huset som hon sÄlde var vÀrt drygt 30 miljoner. Really?

   Svara

    Drygt betyder ”lite mer Ă€n”. Det var alltsĂ„ vĂ€rt mer Ă€n 30 miljoner. För övrigt har jag för mig att hon köpte det ursprungligen för typ 24 miljoner som hon i sann Löwengripsanda avrundat uppĂ„t…

    Svara

     Varför förklarar du vad ordet ”drygt” betyder? Det jag undrar Ă€r om hon verkligen sĂ„lde huset för drygt 30 miljoner. Om hon varken köpte eller sĂ„lde det för drygt 30 miljoner, kan man dĂ„ sĂ€ga att det Ă€r vĂ€rt drygt 30 miljoner?

     Svara

  Vad Àr det som har hÀnt??

  Svara

   Camilla anvĂ€nde röven istĂ€llet för hjĂ€rnan igen. 🙂
   Tog bort inlÀgget.

   Svara

    Ja jo det förstod jag 🙂 tĂ€nkte mer pĂ„ vad för sjukdom det handlade om osv.

    Svara

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte.