Från Norr till Söder

1. Foki är kvar uppe i norr.
Det är inte som att hon flyttat dit permanent men har semi-bosatt sig där uppe för tillfället tillsammans med barnen. Det har ju varit allt annat än lätt för henne och Bill efter att Atari föddes och Zelda slutade äta och nu får hon lite härlig avlastning av mamma och moster som har som rutin att ta barnen ett par timmar varje dag.

I skrivande stund är jag själv i huset. Min mamma och moster är ute och promenerar med barnen. De har gjort det som deras grej nu. Varje dag är de ute några timmar med barnen så att jag kan antingen vila, tvätta håret, ta ett bad eller göra andra saker som jag behöver göra. Hur lyxigt är det inte? // Foki

2. Jonna Jinton har lärt mig att det finns mer än en droppe eller två av björksav i träden och att man ska dricka den för att få tillbaka sin styrka efter vintern.

Thank you beautiful birch trees for letting me fill my bottles with fresh birch sap every day, so that I can enjoy this sweet, rich drink and gain back my strenght and energy after the winter. // Jonna Jinton

3. GabJossan har officiellt bytt ut tuttar mot rumpa.

4. Isabelle Strömberg verkar ha kärleksproblem av Instagram att döma.

Love could be labeld poison, but we’d drink it anyways. //Isabelle

5. Engla lägger upp bilder på Jolie på hästryggen och jag blir ÅTERIGEN så sugen på att börja rida igen.
Det känns bara som ett så stort projekt innan man ens kan komma igång med utrustning och grejer. Inte som med simning där allt du behöver är en baddräkt. Och vatten. Klart.

6. Linda Blom undrar hur ni gör med tandfen. Hon har väl swish, va?

7. Josephine Qvist hänger med stöttande vänner efter uppbrottet från Stefan Warg och även på Instagram uttrycker kollegorna kärlek. Alla från Hannalicious och Keela till Jasmine Gustafsson och Elin Wood skickar hjärtan.

8. Bianca Ingrosso älskar Chimi Eyewear så mycket tydligen att hon gick in och köpte tio par glasögon SJÄLV. SÅ mycket älskar hon dem! Med tanke på att hon med största sannolikhet tar dryga 250 000 kr för att samarbete med dem så har hon råd att gå in och köpa 100 par glasögon och lotta ut dem bland sina följare istället för att dela ut en rabattkod på 15%. Om hon älskar dem SÅ mycket! Jag tror banne mig hon älskar dem MER än sitt settingspray med det magiska sprutet.

9. I parets senaste video får Jonna en sträng tillsägelse av sin barnmorska att ta det lugnt och inte överanstränga sig, detta efter att ha rensat i köket och fått ont i magen och börjat blöda.
Hon erkänner att hon inte riktigt lyssnar på barnmorskans förmaningar tidigare men att hon nu tar det på största allvar.

10. Med tanke på att Martina är utbildad Civilingenjör på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg, och har två masters: en i medicinsk bioteknik och en i biofysik (bioengineering) samt forskande doktorand så känns det aningens märkligt att kalla henne för influencer, men jag skulle rekommendera både hennes blogg och hennes bok ”Dämpa inflammation”.

11. Malin Wollin beklagar sig över att ha klippt sitt barns hår och kapitalt misslyckats. Men säg den av oss som aldrig blivit katastrof-friserade som barn, antingen av en förälder, ett syskon eller – gud förbjude –  en vän, som från och med den stunden aldrig blir lika välkommen hem till dig igen. 😉
I mitt fall var det ett syskon som klippte min lugg som en trappa, precis innan bilden till mitt livs första pass skulle tas.

12. Att skriva om att Egoina fått Liggboxen hemskickad är ungefär så mycket ”Anna Book” jag är beredd att gå just nu, men så länge Egoina inte detaljerat delar med sig av vad hon och F använder lådornas innehåll till så har jag ingenting annat att tillägga än att det verkar vara en kul tjänst. Både med och utan ett förhållande.

13. Jag får samma känsla av YayaNaomis planteringsinlägg som jag får av en bekant till mig, Mats, som är den som bor i djungelhuset i gårdagens ”Vem bor här” – nämligen ”Var får de all tid ifrån”? 
Att odla dessa mängder av olika grödor som YayaNaomi gör – det måste ju vara ett heltidsjobb bara att se till att de inte DÖR?
Jag vet inte vad motsatsfärgen till grön är, men det är i alla fall färgen på mina fingrar så kanske är det inte så svårt och tidskrävande om man vet vad man gör?

103 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Helsingborg sitter ovanligt högt upp idag.

  Svara

   Det är högtid nästa vecka, kan vara därför.

   Svara

    Troligen är det landhöjningen som fått fnatt 🙂

    Svara

     Haha vilken komiker du är, jag fnizzar i kör! Hihihi.

     Svara

     håller högaktningsfullt med dig

     Svara

   Hbg ligger väl alldeles rätt!

   Svara

  Att man har en utbildning från ett fancy universitet ger en inte frikort att uttala sig som expert i något helt annat ämne, så som Martina gör. Faktiskt upprörande att du uppmuntrar till att lyssna på henne. Viktigt med källkritik, inte minst i dessa dagar.

  Svara

   Ja herre, tycker hon inte att det är pinsamt att sitta och anta sådär på väldigt lösa grunder?

   Svara

   Just så. En snabb koll på hennes frågor och svar angående coronaviruset säger bland annat att hon tror på konspirationsteorin att viruset skapades i ett labb, samt att hennes svar på hur man skyddar sig mot viruset är att man ska ta D-vitamin (!). Nej Camilla, detta är INTE något man bör hämta information från just angående coronaviruset!

   Svara

    D-vitamin höjer immunförsvaret och med ett bra immunförsvar står du dig bättre rustad inför tex virus.
    Det finns även forskning som tyder på att hårt drabbade lider brist på just D-vitamin -läs på.
    Det är information som inte på något sätt är svårt att finna med en enkel googling.
    Vad det beträffar att viruset kommer från ett labb är det ingen som vet med säkerhet, men det finns en del som tyder på det.
    Så med andra ord så går det inte att avfärda det, liksom att påstå det är 100% sant.

    Svara

     Ta av dig foliehatten 🙂

     Svara

      Eller så kan du göra det själv.

      Svara

      Ingen tvingar dig att tro på någonting, men det skulle uppskattas om man har något sånär på benen innan man yttrar sig tvärsäkert.

      Att hysta ’foliehatt’ och annat skit när man inte kan argumentera säger mer om dig.

      Svara

       Själv hänvisade du till en drös källor då…

       Svara

        Nix, gjorde jag inte och tänker inte engagera mig i det heller.
        Jag utgick ifrån att man hanterar att googla själv utifrån att man verkar ha ett intresse i frågan.

        Ett tips är att läsa på innan man kallar någon för ’foliehatt’ och tvärsäkert mena att en annan har fel.

        Svara

         Om du googlar det du vill hitta kommer du alltid hitta det. Du kommer hitta ”bevis” på att Coronaviruset är skapat i Kina som biologisk krigsföring. Du kommer hitta ”bevis” för att LCHF utrotar Corona om du så vill. Det kallas confirmation bias. DET kan du googla.

         Svara

          Jamen precis, det är då det kritiska tänket kommer in och inte minst det sunda förnuftet.
          Det är bland annat det kritiska tänket som inte verkar kicka in efter man (en hel del av er) tagit del av stats och gammelmedia och inte minst den svenska regimen. Där utgår man (alldeles för många) att det är den enda och riktiga sanningen och med det tar tankeförmågan tvärstopp.

          Det är inte bara djupt tragiskt och inskränkt, det är direkt frustrerande och rent bedrövligt.
          Har tappat allt hopp med sådana som uppvisar ovanstående tendenser.

          Om du använder minsta logik så skulle du också komma fram till att ett vitamin som höjer immunförsvaret också gör dig starkare inför tex en influensa.

          Om det hjälper mot eller lindrar ett c-19virus får framtiden utvisa, men det skadar INGEN att boosta sig själv med det.
          Det kostar varken dig eller brukaren ett skit.
          Hur kan man bli så upprörd för något sådant?

          Om det visar sig att det finns oegentligheter kring hur c-19 spreds så kommer inte jag stå där och känna mig helt blåst liksom jag kommer bli glad om det inte stämmer.

          Hur svårt är det att hålla igång 2 tankar samtidigt?

          Svara

     Okay. Men om man kanske ska ge en mer nyanserad förklaring:
     https://lakartidningen.se/opinion/debatt/2020/05/d-vitamin-kan-skydda-mot-svar-infektion-vid-covid-19/
     Johansson försöker nog bara sälja sin bok om inflammation. Och, som nån påpekade här i kommentarerna: hög utbildning i andra ämnen gör en inte till epidemiolog/läkare. Tips även till Bildt f ö.

     Svara

      Det hjälper dock väldigt mycket när det kommer till kritiskt tänkande. Som tex.: när en guppande epidemiolog går tvärtemot resten av världens epidemiologer och inte tillämpar försiktighetsprincipen och tycker att utvecklingen är „spännande“ … kan det då vara så att man råkat ut för den där brandmannen som samtidigt är pyroman?

      Svara

       Bara en psykopat kan tycka det är ’spännande’ hur ett dödligt virus sprider sig.
       Skrämmande!

       Svara

   +10

   Svara

   ++++++ på den. Skulle nog snarare rekommendera Emma Frans eller Agnes Wold isf. Som faktiskt har relevanta utbildningar.

   Svara

    Eller bara någon som inte promotar biohacking och ketogen kost…

    Svara

   På vilket sätt uttalar hon sig i ett ”helt annat ämne”? Vet du ens vad hennes forskning handlar om?

   Svara

   Jag har också läst Chalmers och vill naturligtvis tro att vi som har gjort det är ganska rekorderliga människor. Men det blir farligt om man tror att det är en allmän kvalitetsstämpel i alla frågor. Baserat på Martinas svar om bla Corona tror jag att det är viktigt att ta det hon skriver med en mycket stor nypa salt och inte svälja det med hull och hår. Hon kan förhoppningsvis otroligt mycket inom sitt eget forskningsområde men utanför det måste vi anta att hennes kunskaper inte är högre än allmänhetens.

   Svara

  Vilket trevligt upplägg på inlägget! 😃 Har Foki och Bill separerat?

  Svara

   Inte som det framkommer av bloggen, sist jag kollade. Som jag förstod det åkte foki och barnen upp till norr för att undvika smittan. Bill var uppe någon vecka men är tvungen att vara i Stockholm pga läkarbesök (tror han är utbränd). Förhoppningsvis åker han inte fram och tillbaka, med tanke på läget i landet och världen.

   Svara

    Två barn tätt kan knäcka den starkaste, bra att de har hjälp. Men kan inte låta bli att tänka på vilket ramaskri det skulle bli om en mamma var borta från sina två små barn så länge, utbränd eller ej, covid eller ej.

    Svara

   Håller med! Mer sånt här, var skitkul att se var alla bor OCH jag kände inte ens till alla! Cam kan du göra nåt mer från detta tema? 😍

   Svara

    Jag håller med! Sandra Lindahl är en youtuber i Skellefteå jag velat se på kartan 😍

    Svara

  Har jonna Jinton lagt ner bloggen helt?

  Svara

   Ja, hon gör extremt cringe youtube-videos istället numera.

   Svara

   Jepp, hon verkar tycka det är viktigare flörta med sina internationella följare för en massa kärlek och eviga hyllningar och kunna sälja in sig än hålla sig till tråkig svenska samt slippa ta uti med att fixa sidan där bloggen ligger, trots utlovat sen länge. Och bloggen+fotograferandet skulle alltid vara hennes bas men det verkar hon skita helt i nuförtiden..

   Kan inte du Cam granska jonna lite mer istället för att bara smickra henne för hon skulle behöva få lite välbehövd kritik..

   Svara

    Skita i? En får väl ångra sig. Hon gör väl Youtube om hon vill, istället för att blogga. Helt upp till henne. Det var ett jävla gnäll.

    Svara

     Då är man schysst mot sina läsare och säger så istället för att dingla köttben och lova ditt och datt som aldrig verkar bli av! Och är jag gnällkärring för att jag påpekar hennes frånvaro och ointresse för sin blogg så fine. Man kan inte båda ha kakan och äta den som ett visst ordspråk går..

     Svara

    På tal om folk som är pinsamt dåliga på engelska (ja sämre än BB!) så passar Jonna definitivt in…

    Svara

    Om du blev viral och fick miljoner visningar på dina videos så skulle du nog också byta till engelska.

    Jag förstår inte vad det är hon ska granskas för? Vad är det för kritik du tycker hon måste ta emot? Till skillnad från Bella så gör inte Jonna någonting dramatiskt. Om du blir kränkt för att hon inte uppdaterar sin blogg, för att hon inte pratar svenska eller för att hon inte gör videos som faller dig i smaken, så är det nog snarare du som skulle behöva granskas.

    Ta ett glas vatten, andas och försök se att Jonnas kanaler inte kretsar kring dig utan kring henne själv.

    Svara

  Du kan passa på att kolla upp reklammärkningen av Alla våra ligg på insta (det är de som gör liggboxen). Extremt slarviga samarbetsposter. Kolla 27 april t ex.

  Svara

   Haha är det någon som lyssnar på dom nuförtiden? Dom känns så extremt passé?!

   Svara

    Men deras liggboxar är däremot inte passé utan helt awesome!

    Svara

  Bella ska starta podd med Sheila.

  Svara

   Det blir sure på englischka.

   Svara

  Kul inlägg! 👍

  Svara

  Roligt inlägg! Hur går det för stackars Isabelle egentligen? Hoppas hon kan hålla sig borta från skit och idioter nu.

  Svara

  Du kan ju skriva om att i sthlm har Sandra b återigen haft besök från gbg. Nödvändig resa såklart eftersom de är kära!

  Svara

   Sandra bryr sig inte om någon annan än sig själv. Hon bryr sig inte om miljön, om djur, om dåliga förhållanden i klädindustrin, om Corona… men hon röstar såklart på MP som alla andra i innerstan.

   Svara

    Men knäppskallen hon dejtar har väl varit hos henne hela tiden? Eller har han åkt hem emellan?

    Svara

     Knäppskallen?

     Svara

    Tycker också hon verkar så osympatisk. Men känner inte henne personligen, så bör väl inte döma för hårt.

    Svara

    Som om det räcker att rösta på MP så har man gjort sitt… 🙈 Dom heter ju nåt med miljö. Suck

    Svara

   Det här viruset har skapat ett litet angivarsamhälle minsann.

   Svara

    Tänk att folk verkar vilja leva i en totalitär stat

    Svara

    Haha jaa om det räknas som angiveri att skriva det i en kommentar på en blogg

    Svara

    Angivarsamhälle? Skulle inte tro det.
    Om människor som bryter mot regler som är till för att skydda andra och dem själva är det allas ansvar att säga ifrån. Först till personen som gör fel. Om det inte funkar måste man berätta för andra som kan påverka i rätt riktning.
    Tack vill inte leva i ett samhället där influensers kan göra som dom vill. Hemska tanke.

    Svara

   Bingo Rimer har precis i Göteborg umgåtts i stora grupper där han har struntat fullständigt i att hålla avstånd. Sen åker han till Stockholm och kryper ner i sängen med dottern han inte har träffat på länge pga hans karantän med Katrin i Jämtland. Från att sitta isolerad till att go all in med närkontakt med en massa random människor i en annan stad är så konstigt. Svårt att ta honom och Katrin på allvar, hon springer också runt i Stockholm som vanligt i princip. Han och Katrin svarade på många kommentarer när de var i Jämtland kring att folk inte fattade hur farligt det är med viruset och hur de verkligen var de som hade koll. En månad senare är de värre än de som de kritiserade.

   Svara

   Såg henne och hennes kille på tunnelbanan i söndags. De stod tätt hopslingrade och såg mycket kära ut. 😊

   Svara

    såklart hon blir ju kär i varenda människa.

    Svara

     Snart barn på gång då.

     Svara

      Tveksamt.

      Svara

  Bra inlägg! Känns som dina inlägg på senare tid är mer strukturerade – handlar om en sak eller följer ett tema. Dessutom är det inte lika mycket krystad humor i dem.

  Svara

   Jätteroligt, I like 🙂

   Svara

  Har Josephine och Stefan gått skilda vägar? Vad tråkigt! För Josephine främst, hon verkar så snäll och hon mådde så dåligt senast de gjorde slut.

  Svara

  Nog är jag bra nyfiken ang sprayen. Om den är så bra som Bianca säger. ??

  Svara

  Inte peppad på att Foki med familj ska dra från Sthlm och komma hit.. hoppas killen stannar kvar i hemmet.

  Svara

   Hon har varit norr ut sen mars,

   Svara

    Jo men jag hoppas att hon eller killen inte börjar pendla mellan. Fattar inte hur det kan anses som en nödvändig resa

    Svara

  Jag har varit övertygad att Martina Johansson är The Real Hmm ända sen TRH pushade för en av MJs böcker på Isabellas hemsida… 😉

  Svara

   Och Camilla är Griploov. Vad vill du ha sagt? 😴😴

   Svara

    Jag vill ha sagt att jag tror att MJ och TRH är samma person naturligtvis. Du behöver nog sova lite till om du tror att Camilla är Griploov 😂

    Svara

     Desamma om du tror Trh är MJ 😉

     Svara

   Tja de har ju ketokosten, Lundkopplingen och det tvärsäkra uttryckssättet gemensamt, så du kanske har en poäng. Men tror inte man ska spekulera om anonymt folks identitet.

   Svara

    Vad har Martina för koppling till Lund?

    Svara

   Stavar Martina också som en kratta?

   Svara

    Tja, självsäkra uttalanden långt utanför sitt kunskapsområde, besatthet av ketogen kost, samt koppling till västsverige stämmer iaf bra in… Hon påstår sig ha en av sveriges mest besökta bloggar, det kan väl knappast stämma…? 🤔

    Svara

   Tittade nu, hade ingen aningom vem Martina var. Men nu är jag övertygad att det är hon. Speciellt efter ett inlägg som är identiskt ngt thr skrev här för längesen!

   Svara

    Så denna Martina har inget liv och inget annat att göra än att hänga här 24/7?

    Svara

    Titta bara på hur M sköter sin reklammarkering i blogg och IG exemplariskt 😉

    Svara

   Tror jag absolut inte! Har följt Martina länge. Är också ganska säker på att jag haft en diskussion med TRH om typ tunga knäböj eller knäböj generellt och TRH var emot detta (mkt kortfattat) och något liknande skulle Martina aldrig säga. Dessutom har TRH rört ämnet om designerväskor tex och det skulle Martina aldrig lägga pengar på. Jag skulle kunna fortsätta men sammanfattar det som no chans in hell.

   Svara

   Hej Sherlock!

   Jag har inget minne av att jag puschat för hennes bok hos Bella. Jag har önskat mig en som present en gång men ingen av mina nära och kära nappade på förslaget, så jag har aldrig ens läst något från henne. Varför skulle jag då rekommendera något? Men visst, omöjligt är det inte.

   Jag hade väl egentligen inte tänkt bemöta ert dravel, men eftersom att ni påstår att jag förespråkar keto-kost, när det är raka motsatsen till min personliga kosthållning, så vill jag rätta er.

   Jag förespråkar ingen sorts kost alls, för vi är alla olika och det som är rätt för mig behöver verkligen inte vara rätt för någon annan.

   Det närmaste ni kan hänga på mig är min övertygelse att majoriteten borde äta som de omnivorer som människan faktiskt är.

   Svara

    Tack för trevligt svar! Bella skrev ett inlägg om att hon skulle äta mer anti-inflammatorisk kost, och antydde att det handlade om diverse grönsaker, och då skrev någon med ditt nick att hon skulle äta kött istället och länkade till MJs bok. Men om du säger att du inte är Martina så är det väl så, det lär ju du veta bäst iaf 🙂

    Svara

     Tack själv!

     Det kan ha varit jag. Det är inte omöjligt. Jag läste Ms blogg mer regelbundet på den tiden. Men jag har inget minne av det.

     Svara

   Jag är också övertygad, har man ”följt” ”båda” så är det uppenbart.

   Svara

  Bra sammanfattat CamCam! DOCK undrar jag hur du kunde glömma att ta med Norrbottens okrönta bloggdrottning med 6,3 miljoner följare bara i Luleå, i din lista 😘

  Svara

  Läste hennes blogg och blev chockad över alla råd. Kommer inte lyssna på råd från någon som kör carnivore eller väldigt strikt Keto-diet, och ska läxa upp alla som äter vegetariskt eller kolhydrater. Hennes diet funkar nog för vissa, men absolut inte för alla. Och speciellt inte för vår planet. Finns inte ens chans att alla skulle kunna äta så.
  Man kan vara kvacksalvare även med utbildning, titta på Annika Dahlqvist. Viktigt att läsa alla dessa bloggar med källkritik.

  Svara

   Ja verkligen, Annika Dahlqvist är ett riktigt skräckexempel!

   Svara

   För att inte tala om dr Sanna… 😳🤦

   Svara

   Ohållbar kost för hälsan, miljön och djur! Oansvarigt att pusha sån typ av ”kost”. Stämmer dock synnerligen in på TRH, hon som gått till attack mot veganer och vegetarianer här flera gånger!

   Svara

    😂😂😂🥒🥬🥊

    Vännen, jag har inte attackerat veganer. Jag har attackerat desinformation.

    Svara

     ”Vännen”?

     Trh du har varit så otroligt otrevlig och kommit med många falska fakta här på bloggen. Försök inte leka oskyldig.

     Svara

      Som man ropar får man svar.

      Svara

       Gäller aldrig när trh får svar….

       Svara

  biofysik e inte samma sak som bioengineering

  Svara

  Alltså källkritik!!! Lyssna inte på Martinas hittepå forskning där hon klipper och klistrar saker som passar in i hennes tankevärld. Det mesta är BS som hon försöker förpacka i nån sorts vetenskaplig kostym som gör att folk går på det.

  Svara

   Jag tog det säkra för det osäkra och tog bort länken. 👍🏻

   Svara

    Detta är så typiskt Svensk och vekt, några kommentarer från de vanliga hatarna som kritiserar utan att bidra med något själva och du låter du dig påverkas. De frågar efter källor som de aldrig orkar läsa, än mindre förstå.

    Svara

    Martina Johansson har 24 tusen följare på Instagram, så några lyssnar på henne: @nextlevelbiohacking

    Svara

   Fast vad då? Även om jag ofta invänder mot vad hon säger så har hon en tydlig disclaimer. Tror ni inte folk kan eller borde tänka själva?

   Svara

  Är Foki verkligen influencer längre? Är det hennes jobb?
  Känns som hennes tid är förbi. Oklart vad man lever på då om hennes karriär är död och sambon är sjukskriven.

  Svara

   Föräldrapenning antagligen.

   Svara

  Finns ingen blogg jag blir så triggad av som Martina Johanssons, och hon har en följarskara som litar blint på allt hon säger, man vill bara skaka om dom alla och skrika WAKE UP!! Det är dock fler och fler som varit keto frälsta som ger upp den dieten för dom inser att den inte är hållbar i längden. Om hon nu är så insatt i forskning om hälsa så är det ju bara en tidsfråga innan hon själv blir tvungen att ge upp sin keto-carnivore livsstil, men hon har grävt ner sig för djupt i denna grop så hon skulle aldrig våga erkänna att hon har haft fel..

  Svara

  Klart du skall börja rida igen CamCam! Hjälm kan du låna på ridskolan (eller köpa ganska billigt) och gummistövlar funkar till en början.

  Svara

  Martina Johansson är grym, uppskattar hennes arbete & forskning. Fler kvinnor borde följa henne och stötta henne!
  Tack vare henne så vågar jag och fler kvinnor äta mat igen aka biotillgänglig föda och försöka lära känna våra kroppars biokemi, något som det patriarkala och den kapitalistiska dietkulturen inte är så förtjust i. Det är en radikal aktion i sig mao. (Btw Kvinnor är inte gjorda av plast, det vi äter påverkar oss psykiskt som fysiskt)
  Asså MER av Martina Johansson och fler systrar som henne som tar plats, Heja!🙏
  Mvh
  Carnivorefeminist

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.