Paula uttrycker sig privat i jobb och får kritik

Mikaela svarade på den här bilden från min story: ”Hur kan du fortfarande se så glowig ut, jag känner mig levande död” // Paula Rosas

Paulas läsare är mäkta upprörda över hennes val att publicera en konversation där hon beskriver sitt mående med att hon känner sig ”våldtagen inombords” och så en skrattsmiley på det.
Nu har hon tagit bort bilden och lämnat en förklaring bland kommentarerna:

Jag tror de flesta av oss har ett annat sätt att uttrycka oss på när vi talar med våra vänner än när vi är på jobbet eller pratar med någon vi inte känner så bra.
Det är alltså inte så konstigt att Paula känner sig mer avslappnad i sitt vokabulär här.
Problemet är ju att hon laddar upp den här avslappnade konversationen på sin professionella plattform, där hon utför sitt jobb.

Kanske hoppa det nästa gång och behålla de mer ogenomtänkta uttalandena (som vi alla gör någon gång i bland, kom igen nu) just privata? 

100 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Du blir verkligen kränkt av ingenting Camilla, och försöker svartmåla folk över minsta lilla. Jag har blivit gruppvåldtagen och tar ändå inte illa upp, jag tror alla känner igen känslan när man känner sej helt död inombords, då är våldtagen ändå ett rätt passande uttryck för den känslan. Har du verkligen inget vättte att skriva inlägg om?

  Svara

   😥🤗

   Svara

   Fast alla känner inte så, jag har också blivit våldtagen och tycker det är jättejobbigt när folk använder ordet som ett skämt, speciellt när man vill måla en bild av ”död inuti” /förstörd/trasig.

   Svara

    Jag är själv en överlevare av en överfallsvåldtäkt och jag uppskattar verkligen inte att ordet används som Paula gör. Hon är priviligierad och verklighetsfrånvänd vilket gör det än värre! Nä, usch.

    Svara

     Och jag har blivit våldtagen men bryr mig ej.

     Svara

      Jag har också blivit våldtagen och det värsta jag vet är när andra människor använder det ordet för att beskriva en känsla. Hade en kollega som blev lite påhoppad på ett möte (befogat) och han ba ”nu känner jag mig våldtagen). NEJ det gör du inte jag kan tala om hur det känns om du vill.

      Svara

  Töntigt att du raderar kommentarer. 😂

  Svara

   Det är ju Camillas blogg och hon raderar väl vilka kommentarer hon vill?

   Svara

   Din kommentar hamnade i modd pga vissa ord du använde men nu är den publicerad till allmän beskådan.
   Dock tror jag du missuppfattat inlägget och rekommenderar dig att läsa det en gång till, då det inte är JAG som är upprörd över Paulas sätt att uttrycka sig och försöker således heller inte svartmåla någon.
   God morgon förresten, din solstråle! 🙂

   Svara

  Förlåt för OT- men ville bara belysa att Michaela forni just nu outar inte bara en utan två läsares IP nummer.
  Någon hade skrivit något surt om hennes favoritchoklad (?) samtidigt så filmar hon en helt oskyldig annars läsares full IP plus att den personen även skrivit ut sitt fulla namn.
  Har nära vän som jobbar med IT säkerhet och att få tag på någons fulla namn plus IP mm. Det är verkligen inte säkert.
  Tycker inte det är okej att hänga ut oskyldigas IP nummer sådär.

  Svara

   Vem bryr sig

   Svara

    Att hon inte skyddar sina läsare uppgifter är rätt allvarligt håller jag med om, brott mot GDPR kanske?

    Svara

     Men vem bryr sig ändå

     Svara

      Jag bryr mig och uppenbarligen personen som skrev första kommentaren

      Svara

      Skit i att kommentera om du inte bryr dig. Scrolla vidare och gå vidare med ditt liv. Så trött på onödiga svar hela tiden.

      Svara

      Så nu kan vi bryta mot lagen plötdligt

      Svara

   Hon är en liten snöflinga som måste få gå på spa 😇😇

   Svara

   Vilka sitter på fasta ip’n?
   Och om nu de outas vad gör hennes läsare med den informationen?

   Man ska ju alltid starta om sin router då och då. Din ISP tilldelar dig ett nytt ip då.

   Svara

    Hennes email syns också!

    Svara

     Ja det är väl värre än ens ip skulle jag säga.

     Svara

   Det är en favoritsysselsättning som fler verkar ha. Helt stört att de med gott samvete kan med att göra så, men är man svag i sitt vokabulär, så är det väl enklast att bemöta kritik med ett ip-nummer och gärna en ingående beskrivning på vem det är, helst med namn.

   Ett fegt och lågt vapen, men de får tala för sig själva. Man får helt enkelt passa sig för att skriva på deras plattformar och en dag så får de käka sin egen sk*t.
   Jag hoppas på karma.

   Svara

   Hon outar den oskyldiga tjejens privata email också!! 😱😱
   Det är verkligen inte ok, eventuellt brott mot GDPR?
   Camcam snälla kolla upp detta och vad som gäller!

   Svara

   Fast den stollen skrev ju en galen kommentar. Men håller med i sak. Har screenshots på detta. Var skickar man dessa för anmälan? En bloggare som tror att den kan outa andras personuppgifter ostraffat? Nää. Sen kan man å andra sidan fatta henne hon är trött sömnbrist osv hennes unge verkar ju ganska kämpig med allt.

   Svara

    Fast hon driver ett bolag med hög omsättning.
    Detta är inte första gången hon slänger etiken åt sidan när det gäller hennes bloggande och jobb kring det.
    Men nu hänger hon ut oskyldiga, och i och med att alla hemsidor som samlar in personuppgifter lyder under GDPR så finns de risk att detta faktiskt är direkt olagligt och inte bara oetiskt.
    Alla bolag måste ju skydda sina användare/läsares uppgifter, så att hon visar upp de inför alla hundratusen följare, det är inte ok.
    Men som sagt inte första gången hon beter sig oetiskt.

    Svara

     Dags att sätta stopp för det. Så där gör man inte att man ger ut andras ip m m. Jag fått läsa men ej hos henne jag bytt nummer. Men min mobil har många år på nacken och krånglar ochjag måste då ta ut batteriet och starta om. 😕Så nu vet du det.

     Svara

    Hit anmäler man brott mot GDPR samt för utredning ifall det är brott mot GDPR

    https://www.datainspektionen.se

    Svara

     Hm, tack! Är själv intresserad av vart man kan vända sig när sådant här inträffat.

     Svara

    Jag tror inte att Michaelas barn är jobbigare än något annat barn, tvärtom verkar han vara en fullt normal bebis. Men eftersom Michaela spenderat hela sitt vuxna liv med inget annat än att shoppa, blogga och äta långa vinluncher på stan är det klart det är jobbigt för henne när hon för en gångs skull måste tänka på någon annan än sig själv. Stackars barn däremot som alltid ska hängas ut i hennes blogg som världens gnälligaste unge när det nog i själva verket är Michaela som är världens gnälligaste mamma.

    Svara

  Hon verkar ha en ganska osmart hjärna tyvärr.

  Svara

  Alltså nu har jag varit med om övergrepp så är kanske lite känsligare bara därför, men jag förstår inte hur man ens får för sig att använda ordet våldtagen i det sammanhanget? Det är inte ens kul liksom. Ungefär som att använda ”cp i huvudet”, det är bara ologiskt och nåt man borde kommit över år 2020.

  Svara

   Nu är det ju faktiskt så att människor när dom är bekväma inte tänker på om dom råkar säga fel saker. Man pratar på gut utan eftertänksamhet om att bli dömd för det man säger pga tryggt rum(med sina vänner etc).

   Det är inte helt sjukt att använda sig av ord som skulle vara kontroversiella om utomstående hörde, kompisar emellan.

   Svara

    Nej så kan det ju vara. Jag menar bara att det för mig är helt ologiskt att få för sig att säga sånt överhuvudtaget, skämt eller inte. Det handlar inte om att allt måste vara pk.

    Svara

     Vad behöver inte vara pk då? Vad är okej? Är det som du tar personligt (våldtäkt) inte okej, men att skämta om bögar okej? Svårt att hitta en gråzon känner jag, när det gäller om allt ska vara pk eller inte.

     Tänker att människor måste få vara människor också, och inte konstant gå på tå. Det är inte sunt.

     Svara

      Nej jag menar inte att jag blir triggad av detta även om jag formulerade mig så. Förstår inte humorn i det bara. Förstår inte varför det är roligt att skämta om bögar heller. Alltså jag vet inte, tycker bara att det är så himla ickeroligt och det handlar inte om att jag personligen tar åt mig av saker. På samma sätt som att man kan tycka att ordvitsar är förjävla tråkiga typ. Ser inte poängen bara. Men då kanske jag har tråkig humor bara 🤷‍♀️

      Svara

      Haha allt jag försöker skriva hamnar i modd nu, jaja. Poängen jag försökte komma fram till är inte att jag tar detta personligt utan snarare att jag inte förstår det roliga bara. På samma sätt som att folk typ kan tycka att knackknack-skämt är tråkiga och inte på ett djupare plan än så. Skulle inte dra ett knackknack-skämt och skulle inte dra ett våldtäktsskämt helt enkelt för att jag inte ser humorn.

      Svara

      Håller med dig. Alla har sina personliga erfarenheter, vad dessa nu kan vara och blir därför svårt att reagera på exakt varje sak en person säger eller väljer att utrycka sig, när man kanske är väldigt bekväm i goda vänners sällskap. Självklart förstår man om man tänker ett steg längre att ”känna sig våldtagen” inte är det man gör egentligen och att det är fel valda ord. Men alla är bara människor som inte alltid tänker sig för sig för varje gång man uttrycker sig och det är nog få som kan vara så ”perfekta” att ett ord som anses opassande aldrig slinker ur ibland. Svårt att ta illa vid sig för allt hela tiden – och vem bestämmer vad som är fel att säga och inte?

      Svara

       Men jag tror inte det är det Anonym 06:35 menar. Jag tolkar det mer som att hen tycker det är konstigt att vissa ord ligger så nära till hands i konstiga (i brist på bättre ord) tillfällen. Om man ser en katt kallar man det inte för en kejsartamarin för det är ju inte en sån. Om man är ledsen säger man inte att man är avskedad från jobbet för det är ju inte det man är (om man inte är det förstås, och det är därför man är ledsen, hehe). Varför välja ord som inte är relevanta för att beskriva något?

       Svara

        Tycker inte alls att ordvalet är så konstigt eller likställt med att kalla en katt en apelsin eller whatever. Det är grova ord som beskriver grova handlingar, ja. Känner man sig då överkörd (ett bättre ord i paulas fall kanske, men då går det ju att diskutera att det är ologiskt och hänsynslöst att säga det för det finns faktiskt människor som blivit överkörda och dött eller överlevt och som kan ta illa vid sig), slut, så kan det ordet komma till tankarna (uppenbarligen). Sen självklart finns det bättre ord, men alltså… Jag tvivlar på att paula satt och tänkte igenom hur hon skulle uttrycka sig utan det bara kom. Och ja, jag är av åsikten att oavsett om det finns bättre ordval som inte förminskar eller kränker någon, så kan och får man använda ordval som är grova, kontroversiella och som vissa kan ta illa upp av. Det finns liksom en gräns för hur mycket vi ska lägga oss i varandras sätt att tala och vara nu också, vänner emellan etc.

        Svara

         Hur många av oss säger inte att vi skrattar ihjäl oss, dör av skratt, får panik på något osv. Är det kränkande mot de som faktiskt dött eller har panik?

         Svara

          Det är lite skillnad tycker du inte? En våldtäkt är fruktansvärt kränkande mot en annan människa då det är mot ens egen vilja. Så dra inte en sådan vidrig jämförelse.

          Svara

           Det är också vidrigt med panik, tortyr (jag känner mig torterad) (sker också mot ens vilja), att bli överkörd, bli sönderslagen, spottad på, rånad etc. Sen är dock våldtäkt ett av de vidrigaste brotten just för att det är en sådan kränkning mot ens person och integritet. Men man måste få lov att använda dumma jämförelser, använda grova ord och dessutom få lov att skämta om allt. Vi kan inte gradera vilka uttryck som använder brottshandlingar och dylikt som är värst.

           Som jag försökte säga så menade jag inte att jag inte tycker det är okej för att jag blir kränkt, utan för att jag inte förstår det roliga i skämtet. Förstår liksom inte hur ordet våldtäkt kan ligga så nära till hands i en skämtsam situation. På samma sätt som att jag, som sagt, inte förstår det roliga i tex knackknack-skämt.

           Men du kanske förstår att någon som inte blivit våldtagen har närmare till det ordet i en konversation med en nära vän, där konversationen i sig inte är laddad utan totalt avslappnad?

           Om jag ska vara ärlig så säger jag nog en hel del dumt bland mina vänner som jag nog hade skämts ihjäl över om någon utomstående hörde det. Skönt tycker jag, att det finns rum där jag får vara mig själv och inte bli dömd för att jag tänker igenom varje rad jag säger.

           I din krets finns det garanterat en jargong med vissa ord som en annan hade dömt dig för, om det råkade ske inför fel publik.

           Kan vi bara få vara ibland?

      Jag håller helt med dig. Och om någon uttrycker sig dumt så har folk inte längre något överseende. Allt är svart eller vitt, någon är bra eller dålig och de får bara en chans.

      Svara

       Precis- så går det ju ej till i verkliga livet!

       Svara

   ❤❤❤❤❤ jag har inte blivit utsatt för fysiska övergrepp men verbala medan min älskade mamma blev våldtagen av sin pojkvän i ungdomen. Så jag förstår dig fullt ut och är precis lika känslig som du.

   Svara

    ❤️❤️

    Svara

   6:35. Jag också utsatt. Ja det är ogenomtänkt av henne. kram.

   Svara

    ❤️❤️

    Svara

  Men snälla någon man måste få kunna dra grova skämt och skämta om precis allt. Ja, allt. Detta var harmlöst. Att känna sig överkörd av tåget då? Får man säga detta? Man måste få ta till grova uttryck för att beskriva en känsla. Varför är vi så himla rädda för detta? Varför är vi så rädda för obekväma samtalsämnen? Varför är det så svårt? Vad exakt är skadan här?

  Svara

   Att känna sig överkörd av tåget är väl ändå mer logiskt än våldtagen inombords? Absolut att man får dra ”grova skämt” men vissa saker är bara helt humorbefriat. Sedan var väl poängen att det inte är så himla smart att säga sånt där man tjänar sina pengar.

   Svara

    Att känna sig våldtagen inombords låter också så fel i situationen, vadå har nån läst din dagbok eller?
    Våldtäkt för mig är ju liksom inte själva handlingen värst, det är kränkningen, att nån annan tar sig rätten till dig liksom.
    /nån som blivit våldtagen flera gånger.

    Svara

    jag tycker avföringshumor är extremt humorbefriat och osmakligt. men det kanske inte är min subjektiva upplevelse som ska bestämma vad folk får skämta om?

    Svara

     Rätt stor skillnad på att skämta om bajs och att skämta om att bli utsatt för våldtäkt kan i alla fall jag tycka.

     Svara

   Kanske skillnad på att dra såna skämt med folk man känner och att lägga upp det offentligt.

   Svara

    Jo det kan jag gå med på, man svär inte i alla sammanhang och så vidare. Men paulas blogg handlar ju om hennes eget liv och hur hon är som person. Jag tänker såhär, vad blir konsekvensen av att vi hela tiden måste slå vakt om alla dessa triggers där varenda människas känslor måste tas i åtanke? Och människor inte får lära sig att själva ta ansvar för sina känslomässiga reaktioner. Har inte covid lärt oss detta att vi faktiskt lever i en värld som inte är varken skottsäker eller småbarnsanpassad? Att vi faktiskt får lära oss att hantera lite obehag?

    Svara

     Nej alltså jag menar inte att jag blir triggad, är mer att jag inte fattar varför såna saker är roliga. Är väl samma som att använda typ cp, bög, hora osv som skällsord eller för att beskriva saker. Det är liksom inte kul bara 🤷‍♀️ men kanske är jag som har torr humor då. Jag bryr mig inte specifikt om vad paula sagt eller inte, förstår bara inte varför man tycker det är roligt.

     Svara

     Konsekvensen av det blir väl en ökad förståelse för andra människor. Visst att Paula får skämta om vad hon vill men innebär inte det också då att alla får reagera hur de vill och säga ifrån om de vill?
     Vad skulle konsekvensen bli om att man inte längre fick säga ifrån för att man är rädd för att bli kallad pk? Är det inte att hantera ett ”obehag” att säga ifrån? Är det inte lika viktigt att hantera ett obehag som kommer ifrån att ens skämt har landat fel?
     Jag tycker helt ärligt att din kommentar är lika ”upprörd” som den som reagerade på Paulas skämt. Du kanske bara ska acceptera att triggers finns, folk kommer att säga ifrån och att man behöver ta hänsyn till andra människor.
     Trodde att cover-19 hade lärt oss detta.

     Svara

      I: fast nu har vi i rätt många år haft diskussioner om TW och det som händer är att folk polisar på varandra i kf, de använder detta som ursäkt för att be folk att hålla käften i princip.

      Det är helt okej att påpeka att man tyckte någons skämt var smaklöst och inte kul. Men det är en annan sak att använda det för att uppröra sig över någon och börja kalla folk problematiska och det ena med det tredje som vi ser händer inom många instagramfeministiska diskussioner.

      Och ja, jag är uppröd över hela social justice warrior-pandemin (oh no I didnt) som kommit på senare år. Den är infantil och löjlig och försvårar viktiga debatter. Och detta anser jag vara en del av det hele.

      Svara

   Jag ser inte det här som något man kan skämta om. Under mina 33 år på jorden har jag aldrig använt uttrycket våldtäkt i skämt-sammanhang.

   Svara

  Jag tycker man kan skämta om allt/uttrycka sig grovt bland rätt personer. Pga att folk just tar illa upp.

  Det felet Paula gjorde här var att lägga upp det på sin blogg.
  Man vet direkt när Paula ska få en ”hatstorm” när hon endast råkar vara människa haha.

  Svara

   Vad är det roliga med att sparka på folk som redan ligger? Är det så roligt att dra rasistiska eller homofobiska skämt eller liknande, bara för att du vet att folk mår dåligt av det och reagerar?

   Svara

  Ibland känns det som att det enda influencers följare gör är att sitta och leta fel så fort någonting nytt läggs upp. Sen rusar man in hit och skriver en kommentar om det i hopp om att det ska bli ett inlägg där man kan diskutera hur dålig den personen är.

  Svara

   Nej men starta en dialog och kunna säga ifrån när någon går för långt. Bra camcam att du tog upp detta. 😊

   Svara

    ”Starta en dialog”… okej

    Svara

  Eh, vet inte om camcam är den som ska säga något i just den här frågan. Upplever betydligt fler övertramp här än på bloggarna som bevakas. Och då inkluderar jag sexualiserade skämt, länkar till andras sjuka barn och inlägg som får ändras i efterhand för 200 kommentarer säger åt att det är olämpligt. Men först när det gått flera timmar.

  Oh inte heller glömma att svara otroligt oprofessionellt på saklig kritik.

  Svara

   Tror faktiskt att Camilla gör lite annat än sitter och går igenom alla kommentarer timme ut och timme in.

   Svara

    Går ju att sätta väl valda ord på modd.

    Svara

   Jag rekommenderar väl mest att kanske inte lägga upp internskämt mellan två personer på bloggen, för att undvika den här typen sv kritik? Typ det…

   Svara

  Jag fattar inte, hur känner man sig när man säger så? Menar man att man är väldigt trött?

  Svara

   Jag tror hon menar Våldtagen = utsliten och förstörd. Usch blev ännu värre nu när man tänker på vad hon menade

   Svara

  Nu ligger Maggan Graaf i träning för hon ska väl fotas i Katrins bikinis för endast smala kvinnor.

  Svara

   Och?

   Svara

  Paula verkar inte vara den vassaste kniven i lådan

  Svara

  Ni som sitter och kritiserar vad bloggare skriver och hur de uttrycker sig. ( inte bara Paula)
  Är ni inne på respektives blogg och ifrågasätter dom där? Slänger era pekpinnar till dom det berör?
  Nej, skulle inte tro det.

  Svara

   Nej då riskerar man ju att bli uthängd med mail- och ip-adress

   Svara

   Ja, men Paula sopar allt under mattan som vanligt. Hon kan aldrig be om ursäkt när hon gör fel, och hon svarar i princip aldrig på kommentarer.

   Det är många som har ”ifrågasatt och slängt pekpinnar” på Paulas blogg.

   Svara

  Det är ju ett så laddat ord. Jag som blivit våldtagen och många andra vet ju att man får bära på det resten av livet. Det bleknar men finns ändå kvar. Som en ond tagg.

  Svara

  Cam, det verkar som att du diskuteras rätt friskt på the real hmm’s blogg, några kommentarer om det?

  Svara

   Svara

    Fast du har ju själv varit där inne och kommenterat, och bett om att de ska sluta diskutera dig? Blev det jobbigt när andra skriver om dig precis som du själv gör här?

    Svara

     Nej, det är inte alls vad det handlar om.
     Jag tyckte att TRH skrev en sak om Madde på Svenska Bloggare som jag inte tyckte var helt okej efter att hon pingat två av mina inlägg, vilket jag ville uppmärksamma henne på och även anledningen till det. Jag glömde helt bort att jag faktiskt har TRHs mail.
     Så när jag hade gjort det så bad jag henne ta bort kommentarerna så jag inte är ett dugg intresserad av att diskutera där inne, vilket man kunde tolka min konversation med bloggens innehavare som.

     De får diskutera mig hur mycket de vill, men om mina kommentarer står kvar så förväntar de sig kanske ett svar som aldrig kommer komma.

     Svara

     09:31

     Nej det var inte det CamCam bad om. Att vi ska sluta diskutera henne. Jag intygar att CamCams redogörelse ovan mer eller mindre stämmer helt och hållet.

     Svara

      Däremot så förstår jag inte problemet med CamCams sista stycke eller hur hon resonerar där samt att det hon skrev varken var konstigt eller något som man kan stort ha problem med. Dessutom så efter mail med Madde så förstår jag att detta inte var något som CamCam tog rätt från luften.

      Men det är bara att respektera.

      Svara

   Ett jäkla foliehattsgäng där inne 🤯

   Svara

    Men det är det ju även här inne varenda dag i kommentarsfältet 😂😂😂😂

    Svara

  I: fast nu har vi i rätt många år haft diskussioner om TW och det som händer är att folk polisar på varandra i kf, de använder detta som ursäkt för att be folk att hålla käften i princip.

  Det är helt okej att påpeka att man tyckte någons skämt var smaklöst och inte kul. Men det är en annan sak att använda det för att uppröra sig över någon och börja kalla folk problematiska och det ena med det tredje som vi ser händer inom många instagramfeministiska diskussioner.

  Och ja, jag är uppröd över hela social justice warrior-pandemin (oh no I didnt) som kommit på senare år. Den är infantil och löjlig och försvårar viktiga debatter. Och detta anser jag vara en del av det hele.

  Svara

   Va?

   Svara

    Hamnade fel detta kf-moddhelveeeetttte

    Svara

  Ja.. vad ska man säga? Själva konversationen två vänner emellan är ingen direkt ögonbrynshöjare. Men det är kort sag korkat att lägga ut detta på plattform där ett varumärke ska upprätthållas.

  Svara

  Blir inte någon upprörd över meningsbyggnaden??? Haha. Jag saknar ett KOMMATECKEN! Den meningen var så jävla svårläst. ”Skalet kändes våldtaget???” tänkte jag först.

  Svara

   Paula skriver ofta konstigt och fel. Hon utelämnar ord osv så att meningarna säger något annat än vad hon egentligen menar.

   Svara

  Det heter ”sin vokabulär” – inte ”sitt vokabulär”.

  Svara

   Va? Heter det inte att ha ett vokabulär? För isf blir det sitt.

   Svara

    Det heter en vokabulär.

    Svara

     Tack!

     Jag har aldrig hört något annat än att man säger ett. Undrar om det är dialektalt men isf så gäller det i stora delar av landet? Kul att lära sig något nytt. Nu ska jag bara försöka avlära mig först. 😅

     Svara

  Jag svär, både privat och i jobbet men jag skulle aldrig få för mig att uttrycka mig på det viset. Otroligt fult.

  Svara

  Man kan skämta om allting. Ja precis om allting.
  Det finns många lättkränkta människor idag och tja.. tycker detta är överdrivet. Man KAN skämta om allt sen kanske inte alla tycker om det.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.