Paolo Roberto är inte offret här

Det hade känt så himla konstigt att publicera ett ”traditionellt” Bloggbevakningsinlägg här efter dagen som varit så jag hoppar över det idag.

Istället vill jag tillägna ett inlägg till den kvinna som Paolo Roberto förgrep sig på för 1500 :- i natt och som blivit totalt marginaliserad i hans försök att förklara, försvara och ursäkta sitt övergrepp.
HAN är inte offret här, han är förövaren och den som förtjänar all skam, och ändå är det han som redan fått gråta ut i TV4.

Till dig som råkade ut för Paolo i natt och som jag är rädd råkar ut för ”Paolos” varje natt (och dag?) – jag ser dig.
Jag ser dig och jag ser dina medsystrar som fastnat i klorna på män som tar sig rättigheter på era kroppar, som säljer er till vidriga män och berövar er på det som enbart ska vara ert.
Jag ser dig.
Jag ser DIG!

 

 

 

Rekommenderad läsning:
Cissi Wallins nya krönika på Expressen.

384 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ska vi se ”Stockholmsnatt” i kväll? Verkar vara en bra rulle.

  Svara

   🥱

   Svara

    Något att se på. Och imorgon har Strömstedt en intervju med tjejen han våldtog, poliserna eller tv4-chefer?

    Svara

     Glöm inte att varje kväll gör kvinnor detta gratis på krogen! En del människor.. Väldigt många människor verkar tro att det är i ovanlgt!! Det finns massor av sidor som visar verklighet.. Morfar och mormor träffar farmor och farfar byter partner och har sex.. Mormor vill träffa par osv osv.. Sluta blunda och få allt att kvinnor inte vill!! Blir tvobgade Det är 2020..

     Svara

      Eh va?

      Svara

      Vem är du?

      Svara

      Glöm aldrig att det finns en slavmarknad i Sverige med kvinnor och flickor som blivit kidnappade och inlåsta. Varje dag och varje natt blir de våldtagna. Flera gånger. Deras förövare betalar för det. Betalar för att våldta någon. Det är lika illa som att lurpassa i en buske och sen överfalla och våldta. Att man väljer ett offer som redan är infångat och betalar för att slippa motstånd borde inte vara en förmildrande omständighet. Det här är inte sex. Inte kvinnor som raggar på krogen. Det här är kidnappade människor inlåsta i lägenheter och män som kommer dit och begår övergrepp och våldtäkter. Vanliga män som inte är kidnappade eller utsatta för tvång. Som har valet att larma om att det sitter en kvinna inlåst och våldtagen i en lägenhet på Östermalm men istället väljer att åka dit och våldta henne. Glöm inte det.

      Svara

       Glöm inte att om man legaliserar sex köp så kan sexsäljare jobba under säkrare omständigheter så som i amsterdam där man har kameror och alarm knapp på rummen. Legalisering av sex köp skulle göra att den svarta marknaden för sex köp försvinner vilket är ANLEDNINGEN till dessa kvinnors uttsathet.

       Om ni ärligt talat bryr er om kvinnors uttsathet så skulle ni argumentera för legalisering. Men nej ! Ni är för upptagna med att leka moral kärring och att samla moral poäng

       Svara

        Jävligt viktig fråga.
        Hur fungerar det i länder där detta är lagligt, tex Tyskland eller Danmark?
        Jag får för mig att oseriösa aktörer straffar bort sig själv i de marknader där prostitution är lagligt.
        Rätta mig gärna om jag har fel.

        Svara

        Här ska du få en moralkaka av mig: Anledningen till deras utsatthet är att det finns män(niskor) som tycker om att våldföra sig på andra människor men som av någon anledning tror att om de betalar för sig så är det okej. Det är den enda anledningen.

        Svara

         Och där tog debatten slut eftersom du vill klumpa ihop våldtäkt med sexköp. Det är två OLIKA saker per definition.

         En annan sak. Lyssna på sexsäljarna själva istället för att leka moral kärring.

         Svara

        Finns det någon källa på att den svarta marknaden försvinner eller blir mindre av att man legaliserar sexköp?

        Svara

       Ja precis. Så gör det rätta: avkriminalisera, avstigmatisera!

       Svara

       Detta som händer, här och överallt i värden är så fruktansvärt. Men den personen som har sålt kvinnorna är totalt glömd bara för det var en kändis som köpte sex. Vad jag vet med lång erfarenhet, och ett långt liv så finns det bland dom flesta någon som köpt sex. Men ingen känner till det, och då finns det inte. Om man istället försöker få fast dom som säljer kvinnor, och gör stora förtjänster på andras kroppar. Då hade vi kommit långt. Det går inte en och annan gång få upp det I rampljuset för det är någon kändis har köpt sex,för med det kommer man ingen vart. Det hjälper inte att gapa och skrika, för dom som ska ta hand om det ,och ska se till att det är inte tillåtet att kidnappa någon person och sälja dom för sex lyssnar inte. Att det skrivs och pratas om det, ska ske hela tiden, men så är det. När man inte känner personen som säljer eller köper. Då händer ingenting

       Svara

    Bra krönika av Cissi måste jag säga, tycker hon kunde tagit i mer dock.

    Svara

   d e lunch

   Svara

   Fattar inte ens hur man skriver här då kommenterar, förlåt. Kolla hur Xallo på flashback skriver om att Paolo bidrar till trafficking i Stockholm FAKKING 2010?!? Det är 10 år sen!! Hur många har han förgripit sig på sedan dess????

   Svara

  Exakt. Tack!
  Varför får dessa män sååååå mycket utrymme i media? Bu fuckin hu.

  Svara

   Jag håller med, varför ska mediedagen snurra kring hans pudlande?

   Svara

    Nej det är skamligt att han får möjligheten att ”tala ut” i media.

    Har han något att säga till offentligheten borde han hålla sig till sina egna plattformar

    Skamligt att TV4 att profitera på detta

    Svara

     För att, genom att låta han ”tala ut” så kan han nu inte komma och påstå att någon förtalat honom och försökt smutskasta honom. Det är det enda positiva jag anser att tv4 gjort genom att han får medial uppmärksamhet. Sen är han: smuts.

     Men, om män mår så fruktansvärt dåligt. SÖK HJÄLP! Jobba på självkänslan! Istället för att förstöra andra människor. Hade kvinnor betett sig som män så hade ingen jäkel överlevt kvinnors pms. Men på något konstigt vänster så kan vi behärska och bete oss. Konstigt= rannsaka oss.

     Svara

      Tror inte dessa män har problem med självkänslan. En del känner sig nog macho. En del har tröttnat på frugan. En del vill lämna makt och så vudare.Men det är destruktivt att köpa sex. Och egotrippat.

      Svara

       Känna makt skulle det stå.

       Svara

      Hmmm det är dags för honom att sluta med sina bortförklaringar i offentligheten. På sitt twitter skrev han ett inlägg torsdag kväll, antagligen innan han bestämde sig för att köpa sex, om hur lycklig han var med sin nyfunna kärlek.
      En av kommentarerna till hans tweet säger allt. ” That didn’t age well”.

      Svara

      Paolo mår inte dåligt. Han är möjligen narcissist ut i fingerspetsarna och känner ingen ånger. Njuter av uppmärksamheten kring honom och tror att inget kommer att hända honom. Han har talat ut. Allt är förlåtet. Machomannen.

      Svara

   Mia Skäringer Lazar har en träffande story om Paolo på sin IG.

   Svara

   Hur hittade han adressen som den prostituerade fanns på i första hand ? Näää detta var inte hans första gång !

   Svara

    Det märkliga är att det stått om adressen!!! Ville han bli upptäckt för att äntligen våga ta steget om hjälp! Att våga öppna upp sig! För män kan detta många ggr vara värre än kvinnor då kvinnor verkar ha större stöd! Männen är en glömd grupp.. Undra hur många på tv 4 som köpt sex:) det här gör gifta män på arbets tid och raster med kvinnor med och utan betalning.. Spänningen är slut hemma och livet slentrian.. Som singel vet jag vad jag pratar om.. Tänkte alltid på deras fruar.. Nej inte prostituerad men levde livet tidigare utan betalning.. På gifta mäns lunch rast.

    Svara

     Haha förlåt, men gud så tragiskt om det är din definition av att ”leva livet”…

     Svara

      Som ung var det en del.. Du kanske är 14 än och inte börjat leva.. Det var en rolig tid..

      Svara

     Måste fråga är du en misogyn man?

     Svara

      Är du tråkig!

      Svara

       Och du kan inte ha alla hästarna hemma!

       Svara

  ❤️

  Svara

  Han har inte köpt sex, han har betalat för en våldtäkt. Sex är ömsesidigt, inte något man betalar en hallick för.

  Svara

   SÅ SANT!!!!

   Svara

   Yes. Man borde ändra rubriceringen för att låta dessa brott få den tyngd de förtjänar ”köp av våldtäkt/övergrepp” borde det heta. Och de borde verkligen inte bara få dagsböter. Helt SJUKT

   Svara

   Har precis bråkat om detta med en väninna. ”Det finns de som prostituerad sig frivilligt och tjänar bra, faktiskt”. ”Våldtäkt? Jag trodde han hade köpt sex?” ”Om han inte tvingade henne eller slog henne, så gjorde hon det frivilligt. Det är inte våldtäkt” ”Sånt sker varje dag över hela världen” Jeeeez alltså 🤦🤦🤦

   Svara

    Åh 😧 det är bra att ämnet lyfts överallt, så att allmänheten får upp ögonen för att det inte finns någon som helst ömsesidighet eller värdighet för den som blir utsatt. Det handlar om våldsutövning och går oftast ut på att förnedra så mycket som möjligt 😨😓 det är hemskt att ens skriva om.

    Svara

     Om du läser kommentarerna i de andra Paulo-inläggen finns bra och nyanserade redogörelser från faktiska Sexarbetare (en heter Henrietta, den andra har symboler som sitt nic). Så lätt för oss att moralisera och dra allt som har någonting med sexarbe att göra över en kam. Vi som egentligen har noll aning. För att det just för oss känns som ett otänkbart val. Varför lyssnas det så lite på faktiska sexarbetare? Skulle man bete sig så avs någon annan yrkesgrupp? OBS!!! Ingen rättfärdigar tvång, övergrepp etc etc här. Varken fysiskt eller psykiskt. Det är oacceptabelt. Alltid! Såklart.

     Svara

     Titta mindre på fb och Instagram och följ istället utvecklingen.. Tror inte kvinnorna från nigera och andra länder är tvingade på faran.. Det finns fall men hur många har hallik i Sverige!!! Många har det även som skydd för andra..

     Svara

      Jo kvinnorna från Nigeria är tvingade. Här du aldrig läst kvällstidningarna, hur har du missat det? De tror att de kommer till Europa för att jobba med vänliga enkla jobb . De är bundna genom ritualer , kommer inte ihåg om det häxdoktorer, shamaner eller liknande som ut för dem. Men i Nigeria tror man på att ritualernas makt är verklig och vågar därför inte lämna sina hallickar utan gör vad de säger.

      Svara

    Så det är din ursäkt? Bara för att kvinnor får betalt för att ha sex med män är det ok?
    Tror du kvinnorna vill ha sex med okända män? Tror du de gillar att riskera sin hälsa, sitt liv och sin självkänsla? Är du så naiv att du tror att det är vilket entreprenörskap som helst?

    Svara

     Väldigt säker på att det finns kvinnor som älskar detta arbete.många kvinnor har samma kunder och vet vilka männen är.. Värre tror jag att det är i city på gatan även om dessa tjejer också har stadiga kunder.. Jag vill att lagen ändras.. Går det inte köpa sex ska det heller inte gå sälja.. Det är ju sjukt!!!!

     Svara

      Är du väldigt säker?

      Svara

      Du är 100% man, som också skrev det där om att leva livet på gifta mäns lunchrast. SÅ genomskinligt. Side note: sluta skriva med flera punkter i rad. Vem skriver ens så?!

      Svara

     Ja Cilla, det finns sexarbetare som tycker att det är ett arbete likvärdigt med andra. Fast det är klart, det hade varit ännu bättre att bara få pengarna utan motprestation. Det blir svårt att föra någon form av vettig diskussion om just detta. Framförallt när så många som aldrig varit ens i närheten av att sälja sex sitter och är tvärsäkra på saker de inte vet någonting alls om.

     Svara

      Du borde läsa Simon Häggströms böcker så att du får lite fakta om prostitution och där igenom bättre verklighetsuppfattning.

      Svara

      Oj minsann vilka brösttoner. En sak är jag helt säker på, att föra en nyanserad diskussion med dig är helt lönlöst. Det vittnar mening nr 2 om i din kommentar.

      Svara

       Men guuud. Varför är det så svårt att lyssna på en faktiskt sexarbetare? Gör vi så mot någon annan yrkesgrupp? Tar deras röst ifrån dem och beslutar vad som är deras sanning? Klart det finns mycket utsatta personer inom detta yrke. Som är med om både fysiska och psykiska övergrepp varje dag. Som är utsatta för tvång av olika slag. Dom finns. Ingen disputerar det. Men hur sätts fokus på deras lidande, hur riktas resurserna bäst mot dem, genom att dra alla sexarbetare över en kam? Genom att tvinga på folk en offerkofta de varken vill ha eller känner sig hemma i? Skärpning! Jag fattar att det är lätt att översätta sin egna ”feeling” kring vad man själv skulle känna inför något till allmängiltig åsikt. Vi gör det alla ibland. Men när det är riktigt viktiga saker, som detta, måste man för fan ta sig i kragen, ta ett steg tillbaka, och lyssna noga. Lyssna! För ingen vinner på detta synsätt. Ingen. Allra minst dem som verkligen ÄR utsatta. Eller jo, det skulle väl vara den inre moralisten då, hen vinner såklart. Men vad fan har den utsatta kvinnan, eller samhället i stort, att vinna på det?

       Svara

        Varför tror du att det finns prostituerade? Jo för att det finns en grupp män i Sverige, närmare en tiondel som har en hemsk kvinnosyn och som är empatistörda som efterfrågar sex med främlingar.
        Över 90% av alla prostituerade är utsatta för någon form av tvång. Resterande som säger dig sälja sex frivilligt har någon form av problematik i bakgrunden som kan vara olika från fall till fall.

        Svara

    Hade precis samma diskussion idag och vände på det – de som köper sex kan inte (och bryr sig inte) om ömsesidighet eller samtycke eftersom betalningen gör det omöjligt att veta om den som säljer gör det för att hon vill ha sex eller för att hon vill ha betalt. Vill man veta att ett samtycke finns krävs ingen betalning. Självklart existerar ingen lycklig prostituerad som säljer sex för att hon vill som dessa människor vill måla upp, men när man vänder på det utifrån förövaren var det lättare att få fram budskapet.

    Svara

     Självklart handlar det om pengar. Det gör ju nästan alla arbetstransaktioner. Någon köper en motprestation av en annan. Att det skulle vara fult att göra saker för pengar, eller att köpa prestationer, är väl knappast kärnfrågan här. För i så fall borde alla som får lön, och alla som betalar lön, ställa sig i skamvrån direkt! En arbetsgivare köper ju att någon gör något som de ofta helst skulle slippa, för pengar! Existerar verkligen genuint lyckliga och frivilliga arbetssäljare så som folk vill måla upp eller går de primärt till jobbet för lönens skull?

     Kärnfrågan är väl snarare om tvång, eller andra fysiska eller psykiska övergrepp föreligger. Har personen i fråga blivit intvingad i situationen. Är det någon som styr eller kontrollerar dem? Har de rätt att ta sig ur när de vill utan att hinder läggs i vägen av andra? Osv osv. Det blir lättare att hjälpa om man inte moraliserar. Och inte tvingar in folk i en offerroll som de inte vill ha. Alla tänker i banorna ”är belöningen jag får värd prestationen jag behöver lägga ned” när de väljer ett jobb. Alla! Du, jag och varenda frivillig sexarbetare där ute. Våld, hot och tvång är såklart en helt annan femma. Det hör inte hemma i samma kategori. Det är inte arbete, det är slaveri. Men hur tänker man när man till varje pris vill trycka in alla i samma fack? Hur är det till nytta? För någon? Det tål att tänkas på…

     Svara

      Du rationaliserar kring prostitution som om det vore vilket yrke som helst. Detta kan komma som en överraskning för dig men många, faktiskt en majoritet väljer ett yrke som det faktiskt tror att de kommer att trivas med och en tro om att de kommet tycka att arbetsuppgifterna är rolig. Att känna sig trygg på sin arbetsplats är en annan viktig faktor.
      Du pratar om att det är en annan sak om det förekommer våld. Människor med erfarenhet av att hjälpa prostituerade kvinnor vet att prostitution och våld hör ihop. Jag håller med om att man inte ska moralisera men din naiva inställning är faktiskt mycket farligare än enstaka moraltanter.

      Svara

       Håller inte alls med dig om att personen har vare sig en naiv eller farlig inställing. ”Har personen i fråga blivit intvingad i situationen. Är det någon som styr eller kontrollerar dem? Har de rätt att ta sig ur när de vill utan att hinder läggs i vägen av andra? Osv osv.”

       Svara

    Nej att det skulle finnas frivillighet när det kommer till prostitution är en myt. Det är för en del kvinnor ända utvägen till en inkomst. Det är tragiskt att kvinnor tvingas in i prostitution. Lika tragiskt är det att läsa om avtrubbade kvinnor som tar till prostitution för att tjäna bättre pengar än det tråkiga svennekneget.
    Det som är positivt är att de flesta män och kvinnor tar stark ställning emot prostitution och tappar respekten för män som har uppfattningen att kvinnor är sexobjekt som gillar att bli knullade.

    Svara

     Hur kan du vara så säker på detta? Tänker på meningen om avtrubbade kvinnor? Varför vet du bättre än faktiska sexarbetare, som gör dessa val? Och varför skulle kvinnor inte gilla att bli knullade? Jag gillar det ibland och jag är kvinna. Jag har en egen sexualitet. Den är inte likadan som din. Den är inte ens likadan som min egen sexualitet var för 20 år sedan, eller för tio år sedan. Ibland varierar den från dag till dag. Det jag tyckte var hett på morgonen har jag kanske inte alls lust med på kvällen. Det jag vill med en sexpartner vill jag inte alls med en annan. Min sexualitet är min och jag definerar den själv. Jag behöver inte tryckas in i ett fack, varken av män eller av andra kvinnor. Ingen behöver det. Det är inte till hjälp. Någonsin! Jag har iof aldrig prövat på sex med pengar inblandade men om det nu finns folk som gör det och som hävdar att de trivs med det valet, varför skulle jag ignorera deras röst? Varför är det en bra eller ens okej sak att göra?

     Svara

      Du blandar ihop sexualitet med prostitution. Det är något helt annat och hör inte ihop.
      Har du pratat med prostituerade kvinnor i Sverige födda och uppvuxna i Svensson hem? De kvinnor som du påstår bara ser det som ett jobb? Dessa kvinnor har en historia med sig i bagaget.

      Svara

    Sen tar hennes hallick pengarna och 15 minuter senare (och innan) har hon sex med en ny.

    För att hon gillar det?! NOT

    Svara

   Mee too prat..

   Svara

  Håller med varenda ord!

  Mina tankar går ut till denna kvinna och alla andra kvinnor som är fast i sextrafficing och drabbade av vidriga män där ute!
  Hoppas att vi alla får vara med om en värld sånt här inte existerar 🙁

  Svara

  Ja även om han är ett äckel och hoppas hans snopp ruttnar .Så är han smart! Han tar över huvudrollen och dirigerar så han kan minska förlusterna , få folk på sin sida så hans affärer pengar fortsätter att rulla på

  Svara

   Hihi jag blir mera rädd för dig! Vilket hat snälla du! Från ett offer

   Svara

  Ja, det är fint att vi ser kvinnorna. Mer än vad många andra gör. Men räcker det verkligen att se? Vad gör vi för att rädda dem?

  Svara

   Jag tror tyvärr inte det finns mycket vi här kan göra för kvinnorna just nu, de måste få rätt hjälp för att ta sig ur.
   Men vad vi kan göra är att prata med våra barn och unga (alla) i vår närhet, både killar och tjejer. Prata om rätt och fel, moral och psykiskt ohälsa. Och vara uppmärksam på olika beteende (missbruk, sjalvskadebeteende= kan leda till att sälja sex. Taskig kvinnosyn och tänk om sex = kan leda till köp av sex)

   Ingen lätt fråga som det finns ett direkt rätt svar på men jag hoppas ni förstår vad jag är ute efter

   Svara

    Ja enda sättet att få stopp på det är ju att folk (män) slutar köpa sex, så att det inte finns någon marknad för att sälja sex.

    Svara

     Att lagen förbjuder att sälja sex.. Varför sälja när ingen får köpa!! När jag var yngre fanns det klubbar för sex.. Antingen släpp förbudet eller förbud att sälja.. Det blir liksom att köp mjölk men du får inte dricka upp den😁 fånigt.. Låt kvinnor som vill sälja sex. Tycker om sälja sex göra det men ha då inga köp förbud för det tror jag sätter kvinnorna i värre farlig sits ..

     Svara

     Då har jag två mycket bättre förslag, 1 : gör det olagligt att sälja? 2: gör det lagligt att köpa sex = kvinnorna kan omfattas av ett säkerhetsnät, kan betala skatt, välja sina egna kunder osv, Behöver inte en hallick, behöver inte vara otrygg. Ingen annan är just kvinnorna kan profitera på deras prostitution vilket leder till att trafficking inte är lönt att syssla med? Eller är jag ute och cyklar?

     Svara

      Du är ute och cyklar med förslag 1. Vi har haft den lagen. Många länder har sådana lagar. Funkar inte alls. Det var därför vi ändrade lagarna, för att försöka hjälpa sexarbetare genom att ge dem en brottsofferroll i förhållande till en förövare, dvs torsken. Dessvärre funkar inte det heller så bra för sexarbetarna. Förslag två är dock helt i linje med vad sexarbetare själva föreslår för att göra sin egen bransch tryggare och bättre för dem själva. Finns ett bra TED-talk om detta med Juno Mac. Mycket sevärt. Trafficking kommer vi nog inte åt ändå genom full legalisering då det där handlar om rent slaveri mha av tvång, våld, hot osv. Det hör inte hemma i samma kategori som frivilligt sexarbete, är genomruttet och vidrigt på alla vis man kan föreställa sig och behöver kommas åt, och utrotas, med alla tillgängliga medel.

      Svara

       Lösningen är att redan i förskolan arbeta med barnen och lära ut rätt beteenden för att förhindra att 10% av männen växer upp med en empatistörning och en rutten kvinnosyn. Det intressanta är att merparten av männen tar avstånd från sexarbete. Ändå är det ett ämne som skapar så mycket väsen.

       Svara

     Enda sättet är väl att kvinnor vill ligga lika mycket eller helst mer än alla män. Men om inte ens sexguden Paolo får ligga tillräckligt med en het 25 åring, och behöver köpa sex, så är det för mycket att hoppas på…. Men kvinnor ska vara lika kåta som männen sägs det. Jag tror det när jag ser det…. Sexstrejken hemma fortsätter… Den röda tråden från hjärnan ner till kuken sitter kvar tills jag ligger 7 fot under. Uppenbarligen är tillgången på kuk större än efterfrågan…

     Svara

     Tror du att bara män köper sex? Haha..

     Svara

   Kan kan stötta talitas arbete 💕

   Svara

   Ingen kan rädda någon. Men man kan hjälpa folk att rädda sig själva. En liten del i det är att se dem, låta deras öde och utsatthet ta plats. Istället för att bara döma… Ett litet steg i rätt riktning är alltid bättre än inget steg alls ❤️

   Svara

    Ingen kan rädda någon? Men vi kan hjälpa dom rädda sig själva genom att säga att vi ser dom?
    Vi som medmänniskor kan ju faktiskt söka upp såna utsatta kvinnor, ta in dom i våra hem, ringa polisen, ge dom skydd, kontakta myndigheterna i deras hemländer om det är så att dom blivit kidnappade i trafficking. Är det kvinnor som själva sökt sig till prostitution pga fattigdom kan man också hjälpa på alla möjliga sätt genom att ta sig ifrån sin hallick och komma in på en bättre väg i livet. Att bara se dom hjälper ingenting, vi alla ser dom väl? Men få hjälper.. Inklusive jag själv. Men jo det finns mycket vi kan göra.

    Svara

     Det var nog mer allmänfilosofiskt uttryck. Konkret menade jag att man inte hjälpa någon som inte vill ha hjälp. Men man kan göra det tydligt att man finns där, redo att hjälpa, om personen vill ha hjälp. Är människor intvingande i något och fasthållna med våld, hot och dylikt vill de ju ha hjälp, de är redan där, de behöver bara en möjlig utväg att ta fast i. Kan man vara den utvägen är det ju toppen. Go for it säger jag bara. Men man ska nog akta sig för att försöka påtvinga folk hjälp de inte vill ha. Det leder sällan till något gott. För någon…

     Svara

  SEXKÖP ÄR VÅLDTÄKT

  Stackars kvinna, vad händer med henne nu?

  Svara

   Hon fortsätter väl. Paolo är ju troligen varken den första eller sista hon träffar liksom. Det är inte olagligt att sälja sex så gissar att polisen inte fångar upp henne mer än ge några nummer och råd.

   Svara

    Hon kanske är riktigt arg för denna polis operation!! Hennes ställe. Hennes levebröd och kanske arbete hon trots fattigt land älskar för att det har gett status till familjen i hemland!! Att barnen går i skolan! Ni de flesta tänker bara på hat.. Men nu kanske hon fpr det riktigt tufft! Sånt glömmer feministerna!!!!!

    Svara

     Jobbigt för dig?

     Svara

     Det är inte hon som får pengarna. Det får hallicken bakom.

     Svara

     Precis. Det finns fler perspektiv att ta hänsyn till. Inte minst denna kvinnas. Alla vill tvinga in henne i en omedelbar offerroll baserad på sina egna moraliska ställningstaganden men ingen vet egentligen hur hennes liv och hennes val ser ut. Att PR gjort något fullständigt empatilöst är även jag villig att skriva under på. Men hur blir det för henne nu? Är det trafficking etc bakom är ju det vidrigt på ett sätt som knappt går att uttrycka i ord och här ska hon givetvis ha all hjälp hon kan få, men är hon frivillig sexarbetare, som gör detta för att hon ser det som en möjlighet överlägsen sina andra, måste man anta ett annat perspektiv. Nämligen perspektivet arbete. Ja, det är tragiskt att människor tvingas välja ett arbete de avskyr och mår riktigt dåligt av p.g.a ekonomiska skäl. Att sälja sex är helt säkert på den yttersta skalan av detta, men det är fortfarande på skalan. För vissa är det helt otänkbart, hellre svältdöden. För andra är det bara lite jobbigt men ändå värt det och för vissa känns det som ett helt okej val, för ytterligare några ett riktigt bra val. Man upplever sig inte som ett offer utan som någon som utför ett självvalt arbete. Hur vet jag detta? Jag lyssnar på sexarbetare. Jag antar inte bara ett perspektiv som passar min magkänsla, utan jag lyssnar faktiskt. Det är grepp som starkt rekommenderats , av betydligt klokare mer insiktsfulla figurer än mig, i alla tider. Funkar ypperligt om man är intresserad av ett bättre samhälle i allmänhet, och en tryggare tillvaro för människor (inkl. sexarbetare) i synnerlighet. Ps. Hejja Feminismen! För alla kvinnor. Även sexarbetare <3

     Svara

   Nej, alla sexköp är ej våldtäkt. Annat om det gäller underåriga, trafficking eller drogberoende kvinnor och män givetvis!! I övrigt är vi ganska många hyfsat normala som säljer sex utan tvång, våld eller annat ofog.

   Svara

    #inte alla på sexmarknaden

    Svara

    Och alla mord är inte onda gärningar. Det är inte er lagen är till för. Kul för er om ni kan göra det, jag tror dig dock inte när du påstår att du gör det helt frivilligt. Det låter som silikonbröst för sin egen skull. Vad rör sig i ditt undermedvetna? Varför säljer man sin kropp, frivilligt?

    Svara

     Av en ena anledning, man vill öka sin inkomst på ett lätt och inte tidskrävande sätt.

     Svara

      Var rädd om dig!

      Svara

      Varför tror du att just du har valt att sälja sex för att dryga ut din inkomst och att det inte är något de flesta tjejer gör?

      Svara

       Troligen för att jag i grunden är lat, slug och uträknad. Jag väger för och nackdelar i det mesta och agerar utefter det. Det handlar i slutändan även om att det helt enkelt är för mycket pengar att tacka nej till.

       Svara

        Några trauman från barndomen eller var den lycklig och normal?

        (Har jääääkligt svårt köpa att man gör sånt här, om man fått en bra självkänsla och trygghet från sitt föräldrahem)

        Svara

         Lycklig och trygg med överbeskyddande och kanske väl stränga föräldrar. Jag kanske inte upplevde den som lycklig just då, men nu vet jag hur lyckligt lottad jag var. Ensambarn med allt fokus på mig från hela släkten. Jag har fått allt och lite till. Är och har alltid varit självständig trots detta. Detta har säkert bidragit till att jag lever ensam, jag klarar mig bra själv och är inte beroende av en partner. Kan ha bidragit till att mina förhållande ej överlevt 4 års gränsen, de har inte känt att de är behövda utan snarare överflödiga. Detta har kommit upp mer än en gång under dispyter.

         Svara

          Att skriva öppet på en bloggs kommentarsfält om din egen prostitution är en sak. Är du lika öppen med dina föräldrar, släkt och vänner om ditt yrkesval?

          Svara

           Varför skulle jag göra det? Jag är ingen talesperson utåt för legalisering av sexköp. Vad jag gör anser jag vara högst privat.

           Så för att känna yrkesstolthet enligt din definition måste man vara en talesperson för sitt yrke? Konstigt resonemang. Du pratar om prostitution som att det vore vilket jobb som helst. Detta ger alla misogyna män i kommentarsfältet luft under vingarna. Tråkigt eftersom när det kommer till kritan är det något du själv smusslar med. Ditt yrkesval alltså. Undra vad det betor på?

           Slå upp ordet stigmatisering så förstår du varför. Det är applicerbart på betydligt mer än sexarbete. Man orkar helt enkelt inte med andras moraliserande och vill heller inte belasta folk med det obehag man kan tänka sig att det känner för ens yrkesval, på grund av oförmågan att se förbi sin inre moralist. Att folk tycker nedsättande saker om en betyder ju inte att de har rätt…

           Stigmatisering är just poängen. Och det är därför det blir problematiskt när människor försöket rationalisera det till att prostitution är ett yrke vilket som helst öppet för vanliga tjejer. Det är det inte. Det skapar ohälsa. Prostitution hade kanske fungerat i ett 100% jämställt samhälle även om jag inte tror det.

        Om det är så att du valt prostitution som yrke har du inte ett särskilt väl utvecklat risk- och konsekvenstänk.

        Svara

         Det har du väl ingen som helst aning om? Hur kan du ens dra den slutsatsen? Finns det något mer greppbart bakom denna slutsats än din känsla, som du du kan dela med dig av?

         Svara

       Hur vet du det! Vad vet du vad fina vänner gör!
       Du kanske inte har barn som ensamstående! Du mister jobbet. Dina barn behöver vinter kläder! Fotbolls laget för 2 barn ska byta dräkter (ej gratis) 2 barn vill åka på kollo! Din a kassa strular och du har inga hyra pengar! Lägg ner!!! Varför tror du vi har fattig pensionärer boendes på gatan!!! Därför något hävde!! Tänk.

       Svara

      Helt rätt! Vi lever i en tuff värld. Barnen måste följa sina kamrater gör att inte bli mobbade. Hyrorna är dyra för många. Räkningar m. M då väljer flera mammor än ni anar att träffa män! De säljer sin kropp gör att ge barnen vad som krävs! Många fler kommer nu sälja sin kropp där flera fått lämna arbeten och barn att försörja!! Skulle jag välja om jag hade behövt! Hur många kvinnor har i sitt liv efter krogen följt kille hem! Gratis men där flera tar betalt:) det tänkte ni inte på!! Släng inte sten i glashus

      Svara

     Varför jobbar någon någonsin med något man inte absolut älskar varenda sekund av dagen och lika gärna skulle göra gratis om man var ekonomiskt oberoende? Är det verkligen helt frivilligt? Vad rör sig i dessa människors undermedvetna? Varför säljer man sin mentala och fysiska kraft, samt sin livstid, frivilligt?

     Svara

      😂😂 snälla kan ingen göra en röstning om hur många av läsarna här som älskar sitt arbete så mycket att de gärna skulle göra det gratis, varje dag och med glädje 😅😅 jag känner ingen som skulle jobba gratis. Undra vilka trauman alla mina vänner bär på 😆😆

      Svara

       *swoosh*

       Svara

       Ptecis! /19.03

       Svara

    18:29. Men varför? sex är inte bara kroppsligt det har med själen att göra. Om man inte är tvingad hur kan man sälja sin kropp och själ. Jag fattar det inte.

    Svara

     Där ser vi det på olika sätt, för mig är det själsligt dränerande att stå på mitt vanliga arbete 9 timmar om dagen.
     Jag gör det ändå givetvis! För drygt 1300kr/arbetsdag så står jag på mitt arbete, ler, är hjälpsam och är uttråkad. Är lite äldre så visst har jag haft andra arbeten tidigare men aldrig något jag direkt brunnit för.
     Nu har jag mitt vanliga arbete 3 dagar i veckan, 1 dag jag säljer sex och tre dagar ledigt. Med tanke på de pengar det genererar så är det ett rent nöje. Om jag inte skulle njuta av själva sexakten, så gör jag det definitivt när jag ligger och funderar på vad nästa projekt på landet ska bli.

     Svara

      👍

      Svara

      Så du är ” den lyckliga horan”? Du är således inte mallen för majoriteten av prostituerade

      Svara

       Det har jag heller inte utgett mig för att vara. Allt är inte svart eller vitt utan ville bara förmedla att alla som säljer sex inte är sexslavar från öst.

       Svara

        Men jag tycker att det är onödigt att ta upp i en situation som uppenbarligen handlar om övergrepp. Inte ens du kan väl påstå att det här verkar röra sig om den väldigt ovanliga företeelse som du talar om?

        Svara

         Jag fortsätter. Stockholmssyndromet är också något som förekommer, men det är också ett ovanligt fenomen. Jag tror att det är ganska ovanligt att man tar upp diskussionen att offer för gisslansituationer faktiskt kanske helt plötsligt börjat sympatisera med sina förövare. De flesta tycker att det är självklart att man inte gör det och ser de drabbade för vad de är, offer. Utsatta.

         Svara

         Nej, det enda jag yttrade mig mot var meningen att alla sexköp är våldtäkt.

         Svara

          Men, problemet kvarstår att köparna inte bryr sig om samtycke och skiter i vad de betalar för. De som köper sex vet omöjligt om det är så att säljaren säljer för att hen VILL HA SEX gentemot om hen bara vill ha pengar. Att vilja ha betalt är inte det samma som att vilja ha sex med någon. Skulle köparen bry sig det minsta om säljarens känslor eller samtycke så skulle personen i fråga aldrig infinna sig i situationen som köpare utan ha sex på det vanliga hederliga sättet utan transaktioner och med samtycke.

          Svara

         Inte så ovanlig som man kan tro om man lyssnar på faktiska sexarbetare. Finns TED-talks i ämnet, liksom en del forskning. Det är ju jättebra att få detta perspektiv så man kan banka in i huvudet på folk att allt sexarbete inte är samma sak. Kan man det kan man kanske få till mer resurser till dom som faktiskt behöver hjälp och som är utsatta för brott (psykiskt och fysiskt tvång, människohandel osv). Liksom se till att den som inte utsätts för brott kan sköta sitt jobb på samma vis som alla andra i samhället, och få den trygghet det innebär så de kan byta jobb, eller gå i pension när den dagen kommer. Att moralisera sig fram till ställningstaganden skadar alla parter. Vill man att sexarbetare ska kunna få hjälp när de behöver måste man ju kunna kliva ur sin egen ”vad skulle jag känna mig bekväm att jobba med-zon” och se till vad som faktiskt funkar. För sexarbetarna alltså. Inte för ens egen feeling angående sakernas tillstånd.

         Svara

         Inte det minsta dumt! Majoriteten här inne är garanterat feminister. Det är som ett radband… Alla har samma trånga tänk!! Jätte bra att någon beskriver att alla inte kommer från öst och heller inte alla från öst mår dåligt! Fler kan säga för att själv klara sig.. Man måste ha ett större öppnare tänk

         Svara

          Är du rädd? Rädd för att bli omsprungen av duktiga starka kvinnor. Rädd för kvinnor som säger nej till dig. Rädd att kvinnor ska sluta acceptera att de måste ha sex med män för att det förväntas av dem?
          Bakom kommentarer som din står en liten och rädd individ.

          Svara

           Va??? Vad menar du? Jag har aldrig betalat eller tagit betalt för sex, är kvinna, och kan fullständigt följa logiken i det resonemanget.

         Älskar detta arbete !! Haha du är skojig. Menar du att du jobbar som prostituerad och älskar det ? Precis som kvinnor som blir rejält spöade av sina män och har klippkort på akuten
         & som försvarar sina män. En del vill inte se verkligheten och ljuger för sin själva och för sin omgivning, tillslut tror de på sina lögner .

         Svara

        Har också sålt den tjänsten, folk skulle bara veta vem/vilka det är som köper sex!
        Jag tjänade enormt bra och satte priset själv, ingen ifrågasatte!
        Slutade dock för länge sedan. Sparade alla pengar och la under madrassen he he. Slut nu så vem vet, kanske jag återgår..

        Gifta män, män med stor makt, grannen, rörmokaren, politiker, domare you name it!

        Svara

         Även jag under kortare tid! Fina trevliga snygga sexiga män! Gör inte idag! Men kan bli igen..

         Svara

         Det är nog ingen nyhet för någon att alla sorters män köper sex.

         Svara

        Men nu var det ju så i detta fallet, så du kanske kan propagera för sexköp någon annanstans just idag när våra tankar går till den utsatta kvinna Paolo Roberto köpt en våldtäkt av.

        Svara

         Fast det veeet vi väl inte (även om hög sannolikhet föreligger att någon typ av utnyttjande, tvång eller dylikt ägt rum). Jättebra att samtalet nyansera. Att dra alla sexarbetare över en kam är nämligen alltid skadligt. Allra mest för dem som verkligen behöver/vill ha hjälp och inte alls gör det frivilligt.

         Svara

         Jag hoppas kvinnan intervjuas! Han våldtog ingen för då vet du inte vad våldtäkt innebär! Så arbetar feminister!

         Svara

          Fast jag skulle absolut kalla mig feminist och vi vet faktiskt inte vad Paulo gjorde eller inte gjorde. Vi vet heller inte vad kvinnan i fråga är i för situation. Om hon är frivillig sexarbetare eller om det handlar om trafficking eller annat tvång. Gör det det kan man väl absolut säga att det handlade om en våldtäkt. Man kan faktiskt se fler perspektiv en ett som feminist. Man borde kunna det vad man än kallar sig. Och kan man inte det är det verkligen dax att öva!/23.17

          Svara

       Hora är ett så onödigt ord. Liksom knarkare. Direkt bakar man in en negativ konotation som slår mot personen i fråga. Varför inte bara säga sexarbetate och missbrukare/drogbrukare. Det är väl ändå det det handlar om.

       Svara

      Vad säger din familj om saken?

      Svara

       Min familj är lyckligt ovetande om mitt yrkesliv då de bor utomlands och vi bara ses 2-3 gånger per år.

       Svara

        Allt berättar man inte även om man bor nära.. Men det finns dom som gör.. Av dessa män som greps igpr utom Roberto… Kan flera av männen vara anhörig till någon som sitter här och hatar.. Då blir det jobbigt!

        Svara

         Det är ingen i kommentarsfältet dom hatar på prostituerade. Däremot en del kommentarer från prostituerade som rättfärdigar sina val, vilket jag förstår att de vill göra. Sen har vi alla män som är beroende av att köpa sex från prostituerade som försvarar sin rätt. En rätt de inte har eftersom det är olagligt.

         Svara

        Varför berättar du inte för din familj då? Indikerar ju att det är något du inte helt står för.

        Svara

       Spelar det någon roll. Att familjer har negativa tankar om andra familjemedlemmar yrkesliv är väl inget nytt. Men så länge man är nöjd över sina egna val så får väl ändå familjen hålla sina åsikter för sig själva. Det ingår faktiskt i att vara en vettig familj.

       Svara

        Just yrkesval är en av de ämnen som en majoritet är öppen med. Det är en intressant fråga till alla som påstår sig extraknäcka som sex arbetare om de berättar för familj och vänner.

        Svara

         Stigmatisering någon? Det är ju inte så att ”hatarna” nödvändigtvis har rätt. Men varför ska man ge dem luft? Vem har energi till det?

         Svara

      Sorgligt…

      Svara

     Jag lägger in länken här också. Intervjun som fick mina tankar och värderingar att utmanas.

     https://m.youtube.com/watch?v=6rIHZHsH8Y0

     All sexhandel är inte våldtäkt, eller handlar om beroendeställning. För en del människor är sex bara fysiskt. Precis som att vara massör eller frisör antar antar jag.

     Svara

      Tack för att du delade länken, det gav mig ett nytt perspektiv! Jag har inte tidigare tänkt på (vilket nu känns lite dumt) att det finns sexarbetare som har valt det själva och trivs med sitt yrke. Men tror det är viktigt att de också känner sig respekterade i lägen som det här. Vi kan inte bara anta att det handlar om tvång och övergrepp. Det är väl ändå att förminska kvinnan innan vi ens vet någonting om henne?

      Svara

     Exakt! Du fattar inte! Andra kanske inte fattar hur du kan gå med kläderna du har på dig eller hur du tänker! du är inte världen! Du är endast du..ditt syskon kanske i tysthet skulle göra det.. Du vet inte allt och folk har hemligheter? Många tycker om spänningen!!!

     Svara

      Tror du verkligen att prostitution i alla de former hade funnits om det inte efterfrågades?

      Svara

    Varför sälja sex? är du inte rädd att åka dit för att inte betala skatt för din ”inkomst”, det kan bli väldigt dyrt om du åker dit.
    Och i framtiden när det är dags att gå vidare i livet och söka jobb kommer det bli svårt att förklara varför man varken jobbat eller studerat under flera år.
    Visst man kan gilla sex, men då kan man ha sex gratis med folk man träffar och gillar, det är vad dem flesta gör.

    Jag tror absolut du är lat, men du är inte slug och uträknad, du lever i nuet med 0 tanke på framtiden.
    Kan det vara så att du har bekräftelse behov eller problem med din självkänsla, att du vill att olika män ska tända sexuellt på dig, att du ska känna dig behövd och känna att du har kontroll?

    Svara

     Skatte fritt sälja sex! Ni vet lite men hatar ändå!! Läskigt.

     Svara

      Vah?

      Svara

      All inkomst ska skattas. Det är lagligt att sälja sex = laglig inkomst.

      Så om personen tjänar ca 15 000-20 000 i månaden på att sälja sex (för att kunna leva på det) och inte betalar en krona skatt, så blir hon påkommen i framtiden kommer hon bli skatte skyldig många hundratusen kr i skatteskuld.

      Svara

     Du vill inte att män ska tända på dig! Du gör det för deras kåthet! Kvinnor följer med någon från krogen gratis! Varför! Det låter äckligt och billigt och bägge är garanterat påverkade! Usch! Kvinnor kan välja sina stadiga bra kunder.. Riskfritt

     Svara

      Man får ha sex hur man vill, om tjejen vill knulla runt med en ny karl varje helg är det hennes val, bara man är försiktig och skyddar sig ser jag inge fel.
      Alla vill inte stadga sig med en karl och leva mamma, pappa, barn i en villa med volvo och vovve.
      Vissa vill festa och knulla runt, även tjejer kan vara players, sluta tvinga in kvinnor i ett fack att dem ska vara oskyldiga och helst oskuld, medans det är okej att killarna knullar hur mycket dem vill.

      Svara

     Jag har ett ”vanligt” arbete med, vilket du verkar missat. Rent spontant tycker jag mig ana en lätt otrevlig underton men ska trots detta svara så gott jag kan.
     Nej jag är inte rädd för att ”åka dit”.
     Jag säljer mina tjänster av en anledning, de ger mig minst en månadslön extra per månad för 4 dagars arbete.
     Är det något jag tänker på och planerar för så är det just framtiden, kanske ännu viktigare för mig då jag antagligen är äldre än dig.
     Jag gillar inte sex mer än gemene man, kanske mindre rent utav när det kommer till det egna behovet.
     Förklara för andra är inte aktuellt då jag har fast anställning.
     Att ha total kontroll är för mig högsta prioritet. Därför lever jag ensam och styr över mitt eget liv och framtid. Jag behöver inte anpassa mig och kompromissa för att få ett liv att fungera med en man eller med barn så där har du helt rätt! Jag kallar det självbevarelsedrift att kunna ta egna beslut och betala för mig själv utan att ekonomin ska stöttas med hjälp av en partner.
     Jag har inget som helst behov av att män ska tända på mig, inte av någon anledning. Jag får heller ingen som helst kick eller tillfredställelse av att mina kunder vill ha min kropp eller min tid.
     Jag har nästan enbart fasta kunder som varit hos mig länge, det är självklart att föredra. Med det kommer vissa saker som andra inte ens skulle drömma om. Detta är allt annat än glamorös eller något jag går igång på.
     Äldsta fasta kunden är 88 år med inkontinensskydd sedan är det en salig blandning i fallande skala ner till 25 åriga programmerare som lever sitt liv bakom dataskärmar.
     Så bilden av att jag tänder på att vara åtrådd av män är mycket långt bort från min upplevelse.

     Hoppas detta svarade på några av dina funderingar och att du kan ta till dig dom.

     Svara

      Tack för ditt svar, jag är nog också äldre än du tror, men jag har svårt att se hur man kan vilja sälja sin kropp för pengar. Man kan tjäna bra pengar genom utbildning och arbete.
      Betalar du skatt för din extra inkomst? eller är du inte rädd att åka ditt och få en skatteskuld på flera hundratusen kr?

      Svara

       Att du har svårt att se hur någon kan välja att sälja sex är ju inte mycket jag kan göra något åt. Vi är alla olika, jag kan inte förstå hur någon kan välja att arbeta som tandläkare tex, blir kräsmagad av blotta tanken på att gräva i andra personers munnar. Samma med vårdpersonal som utför rektoskopier och liknande. Nu är ju båda mina exempel viktiga och nödvändiga yrken men bara för att klargöra att vad som är otänkbart för dig och mig kan ju vara helt ok för en tredje person.
       Man behöver inte kräva svar eller att förstå, inte heller att det måste vara något fel för att en del väljer som de gör. Alla måste inte nödvändigtvis vara olyckliga och utsatta med bakomliggande problematik.
       Detta verkar vara mycket svårt att kunna ta in för flera i tråden och tonen blir lätt lite härsken då de inte kan acceptera andras val utan att försöka ändra på andras syn på saken.
       Sedan håller jag med om att denna diskussionen inte hör hemma under detta inlägget.
       Det började som ett enkelt svar på påståendet att alla sexköp är våldtäkt, där jag bara ville klargöra att så ej är fallet.

       Och nej jag är fortfarande ej rädd för att hamna i en situation där jag blir skyldig staten skatt för min oskattade inkomst.

       Svara

      Din rätt att prostituera dig är inte viktigare än traffickingoffers rätt att inte utsättas för brott. Sluta vara så egoistisk.

      Svara

       Men varför blandar du samman de ”rättigheterna”? Det går ju att skriva lagstiftning som respekterar båda.

       Svara

     Där slog du huvudet på spiken, men inte på det vis du tror. Det där med skatt på sexarbete är nämligen ett rätt hett ämne. Blad sexarbetare! Det är alltså sexarbetare som driver frågan att få betala skatt på sina inkomster, men samhället vill inte låta dem (de flesta samhällen, finns undantag). Kolla in Juno Mac’s TED-talk så förstår du bättre vad jag menar.

     Svara

    Jag tycker på riktigt synd om dig och lider med dig att din självkänsla är så nedtryckt att det enda jobb du tycker du är värd är prostitution.

    Svara

     Läs och lär! Jag arbetar inte med prostution utan något helt annat jag inte kan skriva!! Ni måste bli bättre på att läsa och ta in! Allt kan inte vara hat:)

     Svara

     Antar att du syftar på mig? Du verkar helt ha missat att jag har ett fast arbete. Har inte varit arbetslös en enda dag från det jag tog hoppade av studierna vid 20 år. Jag har haft några arbeten som i andras ögon säkert verkat attraktiva men möjligheten att se stora delar av världen. Har dessutom passerat stadiet där jag kan räknas som ung. Nu prioriterar jag att kunna jobba mindre, kunna vara ledig 3 dagar varje vecka och styra över min tid på ett helt annat sätt än tidigare.

     Svara

      Fast nu är inte du en inporterad sexslav så du kanske det ta detta nån annanstans?

      Svara

   Hur vet du att denna kvinna inte vill! Om hon intervjuas i morgon och gillar detta! Då kommer feministerna med något nytt att hon inte vågar!! Min kamrat träffa en Rumänsk tjej och blev förtjust. Hon hade fått allt men hon trivs och vill gå på gatan! Snygg pigg glad med glimten i ögat.. med barn i Rumänien

   Svara

    Låter osannolikt att man lämnar sina barn i ett annat land, trots att man fått allt (och alltså har försörjning hemma) för att man tycker det är superskoj att jobba utomlands som sexarbetate på gatan. Ungefär lika osannolikt som att man skulle städa toaletter på löpande band under vinterkräksjukan bara för skojs skull. Trots att man egentligenr ekonomiskt oberoende. Kom igen nu va. (Eller gjorde jag precis bort mig fullständigt genom att missa din ironi… 🤦‍♀️)

    Svara

     Killen blev förtjust i henne!!! Men hon trivs gå på gatan.. Åker hem 1 ggr i månaden till Rumänien… Det är ni som inte är pålästa.. Ni vill hellre leka i klunga hata män och hålla med alla.. Ni har inget eget tänk att alla är och tänker olika.. Blev det lättare nu!

     Svara

      Men hon blev kanske inte förtjust i honom! Hon ville kanske ha sin självständighet kvar istället för att vara beroende av en specifik man. Har hon dessutom familj i sitt hemland är det väl sannolikt att hon inte vill ha en annan relation. För hon har redan en. Sexarbete är ett arbete. En annan relation är ett dubbelliv. Ett spel som kräver känslor/låtsade känslor osv. Att byta sexarbete med flera kunder mot sexarbete med en kund är inte nödvändigtvis ett positivt val. Men det är fortfarande sexarbete likväl. Vilket man sannolikt inte väljer, i ett annat land, om man har bärkraftiga alternativ på hemmaplan. Sannolikt gillade hon honom väl inte så mycket som hon lät påskina för sitt arbetes skull. Just sayin…/23.02

      Svara

     Alla tiggare lämnar långa perioder sina barn i hemländerna… Även nyfödda bebisar.. De som går på gatan är inte alltid romer trots att de kommer från Rumänien.. En heronist på gatan är tvingad då det måste få ihop till nytt heroin.. Helvetets drog!!!!

     Svara

      De lämnar sina små bebisar och sjuka barn för att sitta utanför ica i ur och skur och tigga småpengar. Det säger en hel del om vilken situation de lever i i hemlandet och hur desperata de är. Jag skulle aldrig göra det om inte jag och min familj står och faller med den lilla inkomsten som blir över efter logi och bussresor.

      Svara

  Finns ingen förmildrande omständighet, fattar varken han eller TV4 det?! Speciellt inte ”hans förmåga att förstöra sin egen lycka” eller ”tomheten i honom själv han försökt fylla”.. Jisses.

  En av hans högsta prioriteringar just nu (istället för att dämpa sitt dåliga samvete över att ha blivit ertappad alltså) och framöver borde vara att rannsaka sig själv och fundera ut hur kan ska bli en bättre människa och därtill försöka återbygga förtroendet från sina nära och kära. Försöka.

  Svara

   Även Blondinbella talar om tomhet inom sig som försvar för hennes sätt att vara.

   Svara

    Som maskrosbarn blir jag riktigt trött på denna nya typ av krishantering som använder oftast påhittade maskrosbarnstoryn för att rättfärdiga fult* och ondskefullt** beteende.

    * I Bellas fall.
    ** I Paolos fall.

    Svara

     Som maskrosbarn så är jag försiktig med att döma ut andra så som du gör!

     Dock finns det ingen ursäkt i världen som ens kan komma i närheten av vad & varför P gjorde så mot den stackars tjejen! Finns inget förlåt som kan reparera skadan i henne!

     Sen gastar jag inte ut det på nätet, för hur vidrig han än må vara så förtjänar inte hans barn att läsa allt hemskt!
     Jag lider oerhört mycket med hans barn & tjej!

     Svara

      Eller så kan du läsa min kommentar ordentligt istället för att döma mig. Jag skrev ”oftast påhittade”, inte att just deras storyn var påhittade. Tyvärr är det många som hittar på storyn om en jobbig barndom för att krishantera en skandal.

      Svara

      Han gastade ju ut det själv

      Svara

       Hmm nämnde inte ens hans namn!
       Pratade generellt men det missa du kanske?

       Svara

        Du läser denna blogg, klickar på inlägget där hans namn står tydligt, läser kommentarsfältet och väljer att kommentera detta. Det spelar ingen roll att du inte nämner hans namn i din kommentar. Du outar honom ändå, vilket hans barn och familj kommer att se om de någonsin klickar sig fram till det här kommentarsfältet som du har gjort.

        Svara

         Det är väl Paolo Robertos problem? Gör inte saker du inte kan stå för och problemet är löst.

         Svara

       Hoppas du på äldre ålder får större empati för oskyldiga!!!!!!

       Svara

      Den stackars tjejen? Har hon sagt det eller tror du det som i själva verket av dig kan vara en fel bedömmning! Hon kanske är helröt förstörd över detta och mist alka sina trogna kunder och vet att barn inte kommer kunna försörja hemna! Tror ni att det tar 1 dag att få ihop ett nätverk! Suck! Vad många tror.. Dessa kvinnor är inte svenskar med sov eller a-kassa!!!

      Svara

      Skadan i henne!!!

      Svara

     Jag är också maskrosbarn och vill be dig att sluta döma IL på det sättet. Man ska inte döma, du har inte gått i hennes skor.

     Svara

     Maskrosbarn. Världens tröttaste och mest meningslösa begrepp.

     Svara

      Nej det är det inte. Förringa inte andra människors upplevelser och erfarenheter. Jag är inte ett maskrosbarn men tänker att jag har mina föräldrar och mitt sociala stöd att tacka för mycket.

      Svara

       Maskrosbarn är ett tröttsamt begrepp.
       Det syftas oftast på barn som kommer från en tuff uppväxt men klarade sig bra i livet.
       Varför fokusera på just dem? varför inte fokusera på alla barn som kommer från en tuff uppväxt, även på dem som inte tog sig ur den, dem personerna som följde i föräldrarnas fotspår med missbruk och psykisk ohälsa?

       Varför inte fokusera på varför det sker och hur man kan hjälpa barnen i ett tidigt skede?

       Svara

        Det ena utesluter inte det andra. Det förstår du va…?

        Svara

         Nej, men trött på att man ska hylla dem som klarade det jämnt, och glömmer dem som inte klarade att ta sig ut, när folk går på stan och ser hemlösa, missbrukar, alkoholister, mm, verkar folk oftast tycka ”usch”.
         + dessa dryga kändisar som kallar sig maskrosbarn för att få uppmärksamhet fast dem kommit från en stabil uppväxt.

         Svara

       Hear hear 👏Utan min familjs kärlek, mina goda gener och ett otroligt stöttande samhälle hade jag levt en knapp skärva av det liv jag lever idag.

       Svara

    Men snälla.. blanda inte in Blondinbella i detta, ge dig!

    Svara

    Varför i helvete var det nödvändigt att blanda in henne i dessa kommentarer.

    Svara

   Hans inlägg på insta för en dag sedan där han hyllar kärleken till sin flickvän. Blir fan mörkrädd.

   Svara

    Med ålder kommer förståelse! För sitt eget bästa i livet.

    Svara

   Paolo flyttar garanterat till Italien.. Men ni kunde tycka att fd fru Lena och killarna skulle få fortsätta.. Men ni lägger ut gat även mot dom.. Samma folk som i Mee too vilket jag aldrig haka på så länge oskyldiga sitter i svenskt fängelse. Så länge vi inte får en resningskomite.. Jag är en kvinna med egna åsikter inte andras.. Jag gillar inte hatet ni sprider… Alltid runt männen.

   Svara

    Noterat.

    Svara

    Fan vad stabil du verkar vara. Lovar att sluta lägga ut gat så fort du lär dig korrekt användning av skiljetecken.

    Svara

  De som säljer sex är det deras enda utväg?

  Svara

   I många fall har de ens ingen fri vilja i detta. De är tvingade till det.

   Svara

    Frihet att välja kräver att det finns något att välja mellan 💙

    Svara

   I detta fall verkar kvinnan vara från ”Europas fattigaste land” eller hur nu polisen uttryckte sig. Du kan ju göra lite research om hur det är i Moldavien och Bulgarien och så kommer du säkert på ett svar.

   Svara

    Troligtvis Moldavien eller Rumänien.

    Svara

   Vet inte men många med stabil ekonomi som kan försörja sin eventuella familj o sund självbild väljer nog annat.

   Svara

    I Lilja forever fick man följa hennes vardag. *Iklä sig kläder som var någon dotters o låtsas läsa läxor. *Se alla hem med lyckliga bröllopsfoton o bilder på barnen. *bo i lägenhet som inte gick att öppnas inifrån *bli skrämd om att polisen var farlig för henne. *bli bortlurad. Tillslut låta allt sluta genom att hoppa ner från ett tak. Inget TV 4

    Svara

     Tänk om TV4 hade valt att visa Lilja forever idag istället för att låta gärningsmannen visa upp sig…

     Svara

   jag tänker alltid att visst kan det finnas undantal – men hur många kvinnor, från socio-ekonimiskt trygga bakgrunder, skulle välja att sälja sin kropp?

   Svara

    Det finns en hel del, oftast som ett självskadebeteende.

    Svara

   Spelar ingen roll. Så länge ingen betalar för att begå övergrepp på andra människor så är det problemet löst. Dom flesta människor köper inte övergrepp bara för att det går.

   Svara

    Aldrig övergrepp om någon är med…läs lag texten..

    Svara

   De är ju fast i ett nätverk, hitlurade med dolda avsikter, fast och beroende av sina hallickar/pimps/korvkioskägare!

   Jag tror tyvärr inte på honom att detta var första gången.

   Fy fan, han var nybliven sambo! Han var nykter.

   För mig är han lägsta smuts!

   Svara

    Hur vet du att han var nykter? Slänger ur dig anklagelser stackars du? Vad har du varit med om som hatar någon du förmodligen inte känner! När folk hatar som här känner jag! Tänk den dagen dessa har barn och det barnet skulle höra något dom hatar.. Ska dom då hata sitt eget barn!!! Blir rädd

    Svara

  Om han mådde dåligt kunde han istället göra goda gärnignar.. han som har pengar. Mata någon fattig , laga mat till hemlösa osv.. men valde att trycka ner någon annan..

  Svara

   Herregud! Hände inte detta i torsdags natt! Vad vet du vad Paolo gjort! Ni är äckligt snabva med era påhittade har.. Stackars er

   Svara

    Tror att det hänt många gånger före torsdags natt. Vem vet hur länge det pågått.

    Svara

  Skämskudde till Tv4 som lät honom få utrymme. Expressen lär ha en artikel om kvinnorna på platsen han var. Har någon läst den? Belyser de kvinnornas situation?
  Även Blondinbella gör sig till offer idag med att i P1 ange att hon blivit både psykiskt och fysiskt misshandlad av föräldrarna samt att det var alkoholproblem hemma. Inte en enda följdfråga om det finns evidens på det hon angav!

  Svara

   Men oavsett. Ta ansvar och skyll inte på andra saker? Så tröttsamt och omoget. Alla som haft tuffa uppväxter eller vad det nu må vara väljer inte av naturens lagar att göra likadant.

   Svara

    Vi pratar inte tuff uppväxt utan män som små blivit våldtagna eller sexuellt utnyttjade och burit på.. Du trodde kanske att det är bara kvinnor som känner efter dessa över grepp!!!! Typiskt feminist/Mee too tänk…

    Svara

     Du menar att män som köper sex själva är traumatiserade? Ja det kan kanske stämma men för en väldigt liten grupp.
     Det stora flertalet män som köper sex är helt vanliga män med bra jobb trygg och lycklig uppväxt. De är ofta gifta med barn som de älskar och skulle aldrig acceptera att deras döttrar skulle välja prostitution. De köper sex för att de kan.

     Svara

   Men alltså sluta blanda in Blondinbella i allt för att få henne att se dålig ut. Hon säger inte att hon blivit misshandlad av föräldrarna utan hon säger att det förekom misshandel… Vad skulle det komma för fler följdfrågor menar du, skulle hon lämna ut folk fullständigt tycker du? Då hade du klagat på det. Släpp henne lite.

   Svara

    Varför nämna det överhuvudtaget om hon vill respektera sin familjs privatliv?

    Svara

     Ja du varför nämner andra kändisar sina familjer och uppväxter, trauman eller familjebråk i intervjuer, samma sak, hon är inte ensam om att göra det precis. Bloggaren här, alltså skribenten av denna sida har väl skrivit om sin pappa t ex men du kanske tycker att hon inte respekterar sin familjs privatliv då?

     Svara

      Helt ärligt: nej, det är inte att respektera folks privatliv. Min fråga handlar om varför hon ändå outar andras privatliv om hon samtidigt förväntar sig att deras privatliv ska respekteras. Hon borde börja med sig själv.

      Svara

  Kunde inte skrivit det bättre själv. Helt sinnessjukt att han ska få ta plats i TV och ursäkta sig för något så vidrigt beteende. Jag tänker även på offret i det här fallet, beklagar så innerligt för det du får gå igenom.

  Svara

   Ni får låta bli titta i morgon bitti så ni inte bidrar till något! Själv ska jag titta med min frukost! Då mäns trauman höns bakom kvinnor… Så sov länge!!! En dag kanske det blir erat barn som hatas! För ingen bestämmer vad som händer.. Då kommer det svida i mamma hjärtat om ni något äger!!! Ni tror inte att det ligger mycket sorg bakom te. X dagis pedofilen mamna/ familj?? En bra mamma är alltid en bra mamma vilket inte innebär att hon försvarar brottets art…jobbigt hata.. Jag har blivit vt och hatar inte!! Tiden är för kort till hat.. Livet går vidare..

   Svara

    Förstod verkligen ingenting av din kommentar?

    Svara

    Stäng vinflaskan och gå och lägg dig.

    Svara

  Jag hoppas han bojkottas av allt alla precis som Martin Timell.

  Svara

   Hemska människor! Hans fd fru och söner har inget gjort.. Men hata andra brukar drabba tillbaka hårdast till hatare.. Karma.. Ni kommer alla torra i morgon bitti… Mycke prat och lite handling.. Natti från ett icke hatande offer..

   Svara

    Precis och det kanske exet och familjefadern borde tänkt på innan han gick till sin sexarbetare.
    Det kallas att ta konsekvensen av sitt beteende.

    Svara

  Det bästa med pablo att han kallar sig själv parasit..

  Btw vad tror ni han kommer göra efter finkan ?

  Svara

   Finkan för vadå? Sexköp är ett bötesbrott.

   Svara

    Nej det är upp till ett års fängelse.

    Svara

     I speciella fall, jag tror det dömts till fängelse EN gång, i det här fallet garanterat inte.

     Svara

      Det är i alla fall inget bötesbrott.

      Svara

   Fast nä han kallar sig bara parasit så han kan få dunk på ryggen och höra att han inte aaaaaalls är en dålig person.

   Svara

    +1111111

    Svara

   Finkan? Glöm det. Det blir dagsböter.

   Svara

   Han kommer bara få böter, men eftersom detta kom ut i det offentliga är hans rykte och karriär förstörd, det är ett betydligt hårdare straff för honom än fängelse i 1 år.

   Svara

  Exakt det inlägget vi behövde idag!

  Svara

  Sedan hjälper samhället männen att fortsätta då de får ett föreläggande att betala som myndigheterna tillåter sänds till annan adress än hemadressen!!! Så att hustrun inte ska få veta!

  Svara

   Det är väl ingenting att diskutera här. Vad han har gjort vet ju hela Sverige nu.
   Ingen hemlighet här.

   Svara

    Eh, det är väl visst nåt att diskutera här?

    Svara

   Exakt! Flera hatare här inne har kanske en nära släkting som köpt sex:) pappa bror farfar morfar m. M.. Vill ni då att era liv ska hatas och rasa ihop!!!! Tänk.

   Svara

    1) De flestas fäder och bröder är inte offentliga.
    2) Absolut, köper de våldtäkter så gärna för mig.

    Svara

  Ironin i att man stod och gjorde Paolos tiramisu idag när detta släpptes, för Paolos recept ”kan man alltid lita på”

  Svara

   Ok kunde inte låta bli att skratta lite nu..sry

   Svara

   Kanske borde Paolos pastanputtanesca imorgon

   Svara

   Också kul att öppna kylen och skafferiet och se en massa Paolo-produkter (hasselnötskräm, pasta, pastasås, cantucci-kakor och soltorkade tomater)

   Svara

   Undra hur lång tid det tar innan Paolos produkter reas ut i mataffärerna. Vad tror ni?

   Svara

  Sett speciellt många äldre kvinnor/mormödrar skriva om hur synd det är om honom och att alla kan göra fel mm.
  Med profilbilder på sina barnbarn och döttrar…

  Hoppas vi slipper den typen av generation sen.

  Svara

   Har de skrivit det efter att sanningen uppdagades?

   Svara

    Yes, att det är en hetsjakt typ. Inget om att det är synd om kvinnan iaf.

    Svara

     Wtf 😮

     Svara

      Han har ju fått rätt många tusentals hjärtan på sin insta också.

      Svara

   Det känns hoppfullt när jag läser vad vi här tycker – att vi ska slippa ömkande med såna här typer i framtiden! Det är absolut inte synd om pr.

   Svara

   Finns desvärre mååånga kvinnor där ute som alltid tycker det är kvinnans fel, som lockar mannen i fördärvet. Vid exempelvis otrohet eller som i fall som dessa. ”Män är ju bara män vet du, och man måste hålla hårt i sin man för kvinnor är lömska och kan lätt förvridna huvudet på en stackars karl”. Varför tror ni kvinnor som säljer sex kallas för Horor istället för t. ex sexarbetare… Det sipprar sig in lite här och var. Skambeläggandet. Låt oss hoppas att det snart är en utdöd sorts kvinnor det där. Män också såklart, men sveket känns alltid aningen större när kvinnor rycker undan mattan för andra, mer utsaatta, kvinnor. Eller?

   Svara

  Allt jag kan utläsa i hans inlägg är han, han , han!! Vidrigt, äckligt och oförsvarbart på alla sätt🤮🤮🤮 inte ett ord om kvinnan han skändat och betalat för att få utlopp för sitt eget självhat. Så lågt och respektlöst🤮

  Svara

  ” När polisen slog till mot lägenhetsbordeller på Södermalm i början på året greps totalt 41 män.
  “De har tyckt synd om sig själva och i förekommande fall sina fruar. När vi frågat dem om hur de ser på kvinnorna de precis betalat för att ha sex med har de snarast sett förvånade ut”, sa då Linnea Horgby, ingripandepolis på Södermalm.”

  🤮

  Svara

   De intalar väl sig att tjejerna vill det där

   Svara

    Jag tror det är enklare än så, dom bryr sig helt enkelt inte.

    Svara

    Jag tror att det är omöjligt att göra så som de männen och Paolo gör/gjort om man faktiskt ser på kvinnor som jämlika, tänkande och kännande varelser. De har en förmåga att reducera kvinnor till objekt.
    Paolo, den militanta antifeministen köper sex av utsatta kvinnor, det säger sig självt.

    Svara

     Tyvärr tror jag du har rätt. Jag tror att om man dessutom tänkte på att många (obs inte alla men många) av de här kvinnorna kommer från fattiga länder och kommit till Sverige under falska förespeglingar och mer eller mindre är tvingade till prostitution så skulle man inte kunna leva med sig själv. Bättre då att bara helt blockera ut det och slippa tänka på det.

     Svara

  Varför i helvete får han gråta ut hos sin arbetsgivare tv4?! Det vill jag ha svar på. Han är alltså gripen för brott (ett vidrigt sådant också) och erkänner själv på på sin Instagram. Ändå tillbaka på jobbet i en intervju typ dagen efter? Så jävla sjukt. Tv4 borde starta en utredning/granskning om sig själva.

  Svara

   Han har fått sparken från TV4

   Svara

    Han borde fått sparken genast, utan att först få ”förklara” sig. Gå direkt i fängelset utan att passera gå, så att säga!

    Svara

  Men VAD FAN ska han sitta i TV4 och tjuta ut för? Skriva om att det är så fruktansvärt att ha Expressen i trädgården. Att det är så hemskt med ett självskadebeteende som går emot allt han står för.
  Jävlar vad provocerande.
  Det enda som hade bevisat att han någonsin tyckt allt det där han nu påstår att han tycker, är om han hade försvunnit ur etern utan minsta lilla väsen.

  Svara

   Hoppas han åker på ett kok stryk.. Tror inte folk kommer vara så glada på honom ute på gatan, och med all rätt!

   Svara

    Att begå ett till brott (misshandla honom) är inte rätt bara för att han begått ett brott. Vi vill inte ha ett samhälle där människor på gatan får agera domstol. Låt domstolen döma honom, hans rykte och karriär är förstörd, är nog det värsta straff han kan få

    Svara

    Det skulle vara någon kvinna då som slår väskan i huvudet.. Tror den viga mannen är grym ta för sig! Tror inte han varit kungen i kungsan gör ingenting:) Försök du..

    Svara

    Säger du lika om gäng kriminella tufting:)

    Svara

   Självskadebeteende är just det ”själv” dra fan inte in en annan i det. Han har inte köpt sex utan betalt för ett samtycke.

   Svara

  De har ju tydligen haft span på han en längre tid. Så inte var det första gången. Tydligen rätt känt att han springer på bordell.

  Svara

   Blir ju rätt pinsamt om den spaningen blir offentligt…

   Svara

   Jag trodde inte heller att det var första gången som han sa …

   Svara

    +1

    Svara

   Var det inte bordell-lägenheten de har haft spam på?

   Svara

    Troligtvis, men när folk här får börja hata så blir det blandat med eget hittepå.

    Svara

     Äsch. Om de har haft span på lägenheten, har de ju sett honom också!

     Svara

   han säger att det var första gånger, maximal oflyt hahahaha men visst, man kan väl inte säga annat utan att råka ut för värre straff kanske, han måste ju fatta att ingen tror på det….

   Svara

    Ingen tror det var första gången. Hur skulle det ens gått till? ”Ööhhh man kanske skulle köpa en fredagsvåldtäkt…ööhhh… googlar man olaglig bordell östermalm eller…öhh…”

    Svara

    Jag tycker också det låter som en lögn, men av egen erfarenhet i unga år så åkte jag alltid dit direkt när jag hittade på något dumt.
    Ja, de va förstå gången alt väldigt tidigt i nåt beteende, så visst kan det faktiskt finnas nån sanning i det.

    Jag har sett det som positivt för egen del när jag ser tillbaka på det, att det högre makterna’ ville sätta stopp för valet av idiotväg direkt.

    Svara

   Tänk om de runt skulle våga kliva fram och erkänna sina sex köp:) tror de är många inom teater tv m. M:) fegisar

   Svara

  Spelar ingen roll om han är sexmissbrukare eller blivit utnyttjad som barn. Han har gjort ett aktivt val att köpa sex. Han gjorde den aktiva handlingen att ta sig till en annan lägenhet för att ligga med någon mot betalning. Det fanns gott om tid att ändra sig på vägen, men han valde ändå att fortsätta. TROTS det han säger i interjuvn, att det är det smutsigaste man kan göra. Så det är inte synd om honom just nu. Man har alltid ett val.

  Svara

  Cissi Wallin är själv dömd för förtal så anser INTE att hon har rätt att uttala sig och debattera om vad som är rätt och fel. Varför är inte hon själv sparkad?

  Svara

   Så för att man är dömt för det kan man inte uttrycka att något annat olagligt är just olagligt och äckligt?!
   Hon ansåg väl att förtalet inte var brottsligt, men fick inse det och bli straffad. Paolo visste ju definitivt att det han gjorde var olagligt och en äcklig handling?!

   Svara

   Klart hon har rätt att uttala sig, sluta trolla.

   Svara

    Sluta jiddra, börja trolla 😉

    Svara

   Du kan alltså inte skilja på brottet förtal och att köpa en våldtäkt?

   Svara

    Det är båda kriminella handlingar som straffas, förtal upp till 2 år och köp av sex upp till 1 år. Så ja det är en skillnad…
    Förtal är psykiskt mycket påfrestande för någon och kan rasera ett liv såväl som våldtäkt så där ser jag faktiskt inte någon skillnad förutom de uppenbara.

    Svara

     Jag började skriva en novell till svar här men jag inser att du ändå bestämt dig för att Cissi är en brottsling likväl som Paolo så jag ger upp.

     Inte för att du har rätt utan för att du helt enkelt inte verkar förstå bättre.

     Svara

      Ja det är nog ingen idé att bemöta. Ingen här fråntar heller pr rätten att ha sex med samtycke. Bara för att cw har blivit dömd för förtal, betyder det inte att hon har förverkat rätten att uttala sig någonsin igen.

      Svara

    Du ska nog tänka på dina ord! Anklaga ingen för vt för det kan kosta mera än det smakar.. ROBERTO köpte sex vilket inte är vt.. Ni måste flera av er läsa på.. Herregud

    Svara

    Va? Har han köpt en våldtäkt?

    Svara

   Men skärp dig. Den som är fri från skuld får kasta första stenen.

   Svara

  Tv 4 saknar folkvett.

  Svara

   Dock har de kickat honom.

   Svara

    Ja, det är bra. Jag syftade på intervjun, bedrövligt.

    Svara

    Var är det officiellt att dom har gjort det?

    Svara

     Ja det sas i TV

     Svara

  Paolo Roberto igår kl. 06:39:

  ”I de bästa förhållandena: pratar man som bästa vänner, leker som barn, argumenterar som hustru och äkta man, skyddar varandra som bror och syster och så tränar man ihop. Äskar att vakna med dig min vackra så tack för att fört in värme i mitt hjärta, skönhet i min värld och kärlek i mitt liv! Älskar dig Elin Härkönen Kl 11.30 så kör jag ett live pass på Instagram på @15medpaolo konto som alla kan vara med på! Så klicka in så ska vi svettas ihop”

  Efter det gick han alltså och svettades lite mer …

  Svara

   Fyfan.. Spyr i min mun

   Svara

   Så kärleksförklaringen gick från det till att bli en push/reklam för hans träningskompis?
   Och på det går han ut och gör det han gör… för att han är lycklig 😣

   Svara

   Och hade han inte åkt fast så hade han åkt hem, duschat och gullat med sin tjej… Och allt hade fortsatt som vanligt.

   Svara

    🤮🤮

    Svara

  Jag tycker också enormt synd om och tycker att även hans sambos känslor är betydligt viktigare än Paolos självömkan och brist på ansvar.

  Svara

  Bra skrivit Camilla ✊❤️

  Svara

  Det han har gjort är för jag vill absolut inte se honom tv igen!! Men kan man verkligen bli avskedat pga att man åkt dit?! Helt enligt regler alltså?!

  Svara

   Ja, det finns säkert någon klausul om detta i hans kontrakt.

   Svara

   Tror det. Vet att man kan bli avskedad om man begår brott. En svensk som åkt fast för fortkörning i Norge för ett parr år sedan (brottet gav fängelse där) fick kicken från sitt jobb i Sverige pga detta. Minns inte vad han jobbade med men det var inte hjärtkirurg eller något på den nivån utan typ ett ”vanligt” jobb. Likaså kan man få gå direkt om man gör ting som skadar företaget man arbetar för. Detta räknas helt säkert in där.

   Svara

  Rix FM har valt att med omedelbar verkan avsluta sitt samarbete med Paolo 😍

  Svara

  Men det var ju faktiskt första gången han köpte sig en våldtäkt.
  Första gången!
  Så va inte så elaka mot den stackarn!
  Första gången? Jo tjeena.
  Första gången han åkte dit ja!
  Fyfanjävlaäckel!! 😡

  Svara

   Inte något man gör för första gången som 50+, nej.

   Svara

    Jo för ”nu är han är ju sååå lycklig och då straffar han alltid sig själv” orkar inte.🙄

    Svara

  Känner mig faktiskt mest upprörd över att : Hur fan tänkte Tv4 när de gav honom utrymme i rutan för att kunna ömka sig själv??!! Jenny Strömstedt borde ha tänkt till och vägrat göra en intervju. Vill han gråta ut så kan han väl snyfta på sina privata kanaler istället.

  Svara

   Hon har lagt upp ett inlägg på IG iaf

   Svara

    Tack Ser att det diskuteras för fullt där inne

    Svara

   Jenny har absolut inte gjort något fel här – men jag håller med om att TV4 inte borde gett honom utrymmet. Jenny har, precis som du kanske, en chef och uppdragsgivare. Kan du vägra göra ditt jobb och det som ingår i din tjänst utan problem från din arbetsgivare? Troligtvis inte.

   Svara

    Men hon är väl inte anställd? Vem är det på tv4? Hon kör väl firma som alla andra. Klart hon hade kunnat visa civilkurage. Det är inte ens journalistik att så taffligt fråga ut en sexköpare somfår sitta och ljuga, herregud, slask bara. Coop m fl har tagit bort honom. Vore jag tv4 skulle jag fundera: vilka annonsörer är glada över att tv4 ger honom utrymme?

    Svara

     Hade det varit en annan kändis som hade blivit haffad för sexköp och ville prata ut om det, så hade det ju också blivit en intervju i TV.
     Det är ju såna här scoop TV och press vill ha.

     Svara

     Ljuga! Hihi ni är otroliga.. Synd vi aldrig får veta hur många hatare som hasar sig upp i morgon för att titta..

     Svara

   Tror ju inte Jenny stöttar honom på lågot sätt! Hon blev skickad att göra en intervju, kanske hon såg det som en chans att sätta honom på pottkanten… inte alltid lätt att styra en intervju åt det håll man ”vill”. Helst som den andra sitter och uppenbart ljuger!!!
   Hon såg det nog som en chans att belysa ämnet!

   Svara

    Nog ingen slump att just hon fick göra intervjun, tror inte hon kommer smeka medhårs.

    Svara

  Det mest pinsamma är att han så uppenbart ljuger i intervjun i tv4.
  Han har inte köpt sex en gång. Han tycker inte det är äckligt. Han fäster blicken på samma punkt vid lögnerna och gestikulerar inte med händerna som han annars gör vid andra frågor.

  Han får det här till att handla om sig själv. Utan en tanke på den kvinna han utsatt. Eller ska jag säga, kvinnorna. För det stannar inte vid en kvinna. Och tyvärr kommer det aldrig stanna vid en kvinna. För kvinnor blir ständigt utsatta av män och kommer aldrig sluta bli det, förrän samhället (och världen) tar ställning mot sexköpare och våldtäksmän, såväl som kvinnomisshandlare.

  Så osmakligt av tv4 att ge honom utrymmet. Nej, det är fan inte han som ska få utrymme. Det är kvinnan. Hon som verkligen blivit av med allt och blivit utsatt!

  Svara

   Jag håller med om allt.

   Jag skulle gärna vilja läsa ett reportage om vad som händer med de stackars kvinnorna i en sån här razzia. Får de hjälp? Jag hoppas innerligt det. Att de får stanna i Sverige och få trygghet, behandling och omsorg för att – små steg i taget – kunna starta ett nytt liv.

   Svara

   Håller också med om allt. Hade varit intressant att se hur snabbt han hade ångrat sig om han inte hade åkt fast……..

   Svara

   Sitter dessutom halvt böjd o barfota.
   Allt för att se ynklig ut 🤮🤮

   Svara

   Fråga din pappa!!!!!!

   Svara

  Kan du inte passa på att tipsa om Rosenlundsstödet och Noomi Malmö som hjälper kvinnor i prostitution?

  Svara

   Och Novahuset. Finns säkert fler än så.
   Grät när jag var på föreläsning med grundaren (vars namn jag nu kollat upp) Paulina Bengtsson och hon berättade hur det går till. Alla borde höra hennes berättelse!

   Svara

  Skulle aldrig falla mig in att läsa en krönika av Cissi Wallin men det är ju ingen högoddsare direkt att hon också ska ha sig en del av kakan.

  Svara

   Karin där har du så rätt! Cicci blöter näsan igen.

   Svara

    Nej. Alla som tar upp det här är mer än välkomna!

    Svara

  Vidrigt att kändisar och hans följare tycker att detta är ok och stöttar han med ”gilla” på hans insta?! Malin Berghagen är en av dom… gilla våldtäkt av en flicka så hemskt och han, han hans dåliga mående 🤮

  Svara

   Har de gjort det efter idag?! Eller är det gamla likes kvar?! Från innan han gick ut med vad det handlar om?!

   Svara

    Idag/kväll ??!

    Svara

   O Jesper Parnevik 🤮🤮

   Svara

    Men var det inte innan dom visste vad det handlade om?

    Svara

   Han har fått drygt 3000 nya följare idag. Tre TUSEN. Jag hade hoppats på tvärtom.

   Svara

   Våldtäkt! Ät något du sett ordet men inte vet… Farligt med sånt folk.

   Svara

   Flicka? Va hon inte i 30-årsåldern?

   Svara

  Äter upp min hatt om detta var första gången 🤢🤮

  Står en kommentar på hans insta att han håller på i 30 år.

  För mig är han hädanefter ”Torsken”.

  Straffad blir han iallafall och jobb till pensionen blir det ont om 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

  Svara

   Å Jenny Strömstedt har stängt av sitt kommentarsfält. Jobbigt behöva försvara sin intervju?

   Svara

    Men nu är du väl inte så smart? Hon fick i uppdrag av sin arbetsgivare att göra den här intervjun det innebär inte att hon är medbrottsling.

    Svara

   Klart det inte är första gången!

   Svara

  2017 skrev dåvarande jämställdhetsminister Åsa Regnér en debattartikel om att män bör ta mer ansvar gällande mäns vald mot kvinnor.
  Paulo Roberto uttryckte då (och fick mkt utrymme och medhåll) att hon skulle hålla käften och att det var hennes ansvar och inte hans då han betalar så mycket skatt…

  Vem kunde ana att han kunde göra något sånt här?

  Svara

  Camilla, jag förstår faktiskt inte varför du skriver om det här på en blogg som handlar om bloggare. Finns ju liksom ingen röd tråd förutom att du tycker att han är ett svin vilket jag personligen är helt ointresserad av att läsa om här.

  Din blogg så du skriver såklart om vad du vill

  Svara

   Håller med fullständigt! Fem, sex inlägg på raken om samma sak och så jäkla intressant är det faktiskt inte.

   Svara

    Jo, det är intressant. Och rätt att det tas upp!

    Svara

     Håller med, det är både intressant och jävligt viktigt. Att en stor profil åker dit med händerna i kakburken är viktigt att lyfta och skapa samtal kring. Sexhandeln är något som måste få ett slut och det går före dina önskemål om vad som bör finnas på den här bloggen.

     Svara

   Hon bevakar väl sociala medier? Hon skriver om fler som inte har en blogg men som syns på sociala medier. Paolo har instagram, vilket tex Annica också har, hon har ingen blogg. Alexandra Nilsson har ingen blogg längre, hon har YT och Paolo syns i tv. Jag tycker nog att han räknas som en del av sociala medier precis som de jag tog upp som exempel.

   Svara

   Bloggar finns det ju knappt några kvar längre…

   Hon bevakar ju även influensers på Instagram, där är han välmhyfsa stor?!

   Svara

   Det här är ett så viktigt ämne att alla borde ta upp det!

   Svara

   Då behöver du inte läsa eller kommentera om du är ointresserad. Men för många andra är detta en stor händelse som rör upp många känslor, och ett viktigt ämne att diskutera

   Svara

  Skamligt! Fylla ett ’svart hål’. När jag mår dåligt kan jag ta och stoppa ned en stor sked i en burk Paolos hasselnötskräm och stoppa i munnen. Det ger en stunds njutning och sen illamående. Nu mår jag illa bara jag ser burken….
  Har ni en slant över så swisha Talita som hjälper utsatta kvinnor typ de som Paolo utnyttjat. Swish nr: 1230323923.

  Svara

  Jag tycker det är helt sinnesjukt hur ”kändis”-Sverige beter sig just nu. Skickar styrkekramar till någon som utnyttjat och köpt sexuella tjänster. Är det bara fel om personer man inte tycker om begår brott?
  Alla är lika inför lagen, så heter det, men i nuläget så är det samhället som dömer. Paolo lär inte känna av några större konsekvenser av det här. På sin höjd lite dagsböter och kanske en förlorad flickvän.

  Svara

   Böter, finns i polisregistret som sexköpare. K-rauta drar tillbaka en kampanj med honom. Coop slutar köpa in hans varor. Han har fått sparken från Farmen och TV4.
   Uppsagd från RIX Morgonzoo. Förutom alla relationerna som han bränt. Nog får han känna på konsekvenser alltid.

   Svara

    👏👏

    Svara

    Då mister Coop en kund! Tänker Coop inte på fd fru och barn.. Då klipps mitt kort.. Tack för dessa 40 år:)

    Svara

   Inte så säker på att hon är förlorad! Inte om det var äkta kärlek.. Men det lär bli krav eller rättare sagt! Roberto vet att han behöver tala ut.. Ni som aldrig varit utsatta sexuellt som barn men vet mest av alla! Läs på.. Det blir bäst få.. Jag kommer inte bojkotta produkter.. Det finns flera i denna situation och mitt hjärta brister inte för dom 3…oskyldiga ska aldrig lida!!! Sånt får stå för er.. Ni kanske hamnar där en dag med familje medlem..

   Svara

  Känns märkligt att det är Jenny Strömstedt som intervjuar. Säkert umgås dom privat och ett avsnitt ’Tillsammans med Strömstedt’ på besök i Nacka hos Paolo och flickvännen går om intet. Näe, jag skulle vilja ha sett Janne Josefsson intervjua istället.
  Elin verkar vara en toppentjej! Lider med Paolos barn.

  Svara

   Janne Josefsson….snälla.

   Svara

  Samtidigt tycks vi ha förlåtit David Beckham. Hugh Grant. Vad beror det på? Deras karriärer tog inte slut. Varför? Väljer vi och vrakar?

  Jag blir matt.

  Svara

   22:23 Kanske för att deras fruar blundade och ”The show must go on” Victoria Beckham är antagligen naiv eller blind.
   En gång vänsterprasslare alltid vänsterprasslare.

   Svara

    Båda två utnyttjade prostituerade! Det rörde sig inte om vänsterprasslande.

    Svara

   David Beckham va otrogen med barnflickan. Han köpte inte sex. (Vad jag läst om iallafall 😂)

   Svara

   Det är bara i landet Lagom som det är anses omoraliskt att köpa sex, därför är dessa herrar förlåtna.

   Schack matt!

   Svara

  Hoppas lagen ändras! Det ska vara förbjudet få sälja sex!!!! Lagen säger att du får sälja men inte köpa!!! Oavsett vad fler säger så finns det kvinnor som tycker om att sälja sex! Ensam stående mammor och även andra.. Inom Paolo baöeanch m. M är jag säker på att det finns fler män och även kvinnor som både köpt och sålt!! Män i Thailand skrivs det mycket om men kvinnorna som åker till Gambia och raggar små pojkar tystas ner! De andra som greps kan vara din morfar, pappa, svärfar, svåger.. Din mamma, svärmor, syster, farmor åker till länder och köper sex!!! Det är tur att många kvinnor inte vet vad deras män sysselsätter sig med på arbets tid och luncher och inte kommer dom hem och berättar! Många män är trötta att frun far ont i huvudet och är trött och inte vill.. Där kommer andra kvinnor in i bilden.. Nu får vi en Mee too gets mot Roberto där fd fru och barn krossas. Uppmana att inte äta på restauranger eller köpa produkter!! Vad anser ni att Lena och killarna har gjort! Varför vill ni straffa dom som kan köra vidare och välja byta namn!! Jag följer mitt hjärta och inte andras och jag förutsätter köpa mina produkter.. Nu får Roberto uttala sig och jag kommer kliva upp och inta min frukost och lyssna! Därför jag är väl insatt hur känslor hos utsatta män kan kännas.. Tror detta var er n befrielse för Roberto.. Män plågas i tysthet!! Har aldrig läst sånt hat när någon kvinna har sexuell kontakt med barn! Jag står bakom Lena och grabbarna så kan ni andra gata och straffa oskyldiga.. Mvh en våldtagen kvinna för 40 år sen och som för länge sen lagt det bakom mig. Jag hade mått sämre av att hata.. Kram och var rädda om varandra i corona tid.. PS. Hoppas på intervju med kvinnan

  Svara

   Nej, nu får du uppdatera dig lite. Vi hade den lagen du förespråkar under mycket lång tid. Du borde faktiskt minnas den politiska storm som var när lagen ändrades till hur den ser ut idag (den var ju enorm). Och varför den ändrades. Helt enkelt för att den gamla lagen motarbetade sitt syfte. Den funkade alltså inte. Tvärt om. Den nya lagen funkar heller inte särskillt bra i förhållande till sitt syfte men det är en annan femma. Ps. Jag beklagar att du behövt gå igenom en våldtäkt och applåderar att du haft kraft och insikt nog att lägga det kapitlet bakom dig 🌻

   Svara

    Annan femma! Då får vpea politiker se till att det passar.. Kvinnor sålde sex ändå då mest för droger.. Kvinnor ftpn andes länder.. Ja! Alla är inte Hit tvingade utan frivilligt få pengarna är bra.. 1500 kr lät billigt och priser jag hörde för över 10 år sen.. då tror jag inte alls hon är tvingad eller har er n hallic.. !! Det kostar mera och hört kvinnor från öst ta 2500 kr.. Oavsett lag så kommer kvinnor säljs sex och män köpa.. I Malmö kom tiggare på att sälja sex gav mer och snabbare pengar än plocka burkar och sitta frysa med mugg utanför Ica! Vi måste lägga ner och tro kvinnor är änglar som inte kan försvara sig! Jag är kvinna och skulle aldrig leva i en relation och få stryk.. Jag skulle slå tillbaka och gå…. Vi kvinnor vet vilka vi träffar och i vilken miljö.. Vi måste ta ansvar över våra handlingar och inte i efterhand kasta skit! Kvinnor kan själva vara riktigt hemska mot sina män.. Det är sanningen..

    Svara

  Blir inte förvånad om det blir som med Magus Hedman när han åkte dit. Skrev en bok och skulle förklara sig, så patetiskt.
  PR kommer säkert också att skriva en bok när stormen har lagt sig, och förklara sig med än det ena än det andra.
  Förstår inte att det finns bokförlag som satsar på sådana typer.
  De har haft fina chanser i livet med bra karriär, familj och ”fame” med det räckte.
  Hungriga bokförlag står alltid beredda att fånga upp förövarna. Usch så vidrigt!

  Svara

   Tror meetoo har gjort mycket för att sätta stopp för den typ av händelseförlopp som du beskriver. Hoppas iaf det.

   Svara

  Glöm inte att varje kväll gör kvinnor detta gratis på krogen! En del människor.. Väldigt många människor verkar tro att det är i ovanlgt!! Det finns massor av sidor som visar verklighet.. Morfar och mormor träffar farmor och farfar byter partner och har sex.. Mormor vill träffa par osv osv.. Sluta blunda och få allt att kvinnor inte vill!! Blir tvobgade Det är 2020..

  Svara

   Sluta skriv så jävla osammanhängande

   Svara

    Sluta läsa om det nu stör dig så mycket

    Svara

     Skulle jag gärna göra och du kan underlätta genom att sluta spamma.

     Svara

  För några dagar sedan tackade flera influencers på ig för Paolos trälåda innehållande glass mm…tjena

  Svara

  Fan vad skönt att bli av med ännu en självömkande man med vidrig kvinnosyn.

  Svara

  Bara se med neg ögon! Det finns män av olika slag precis som med kvinnor.. Det finns blyga män som inte på annat sätt vågar! Det finns handikappade män! Det finns män som är tvingade till sängen efter olycka! Det finns både män/kvinnor som har udda läggning.. Alla ska ha rätten till ett sexuellt liv! Prostituerade hör även ett bra arbete! Dom hjälper de som annars skulle få leva utan kärlek!!! Jag är ett offer men glad inte vara ett hatande offer! Lycklig att ni kvinnor finns för de som behöver er.. Om jag hade man skulle jag bli knäckt om han var otrogen men någon från krogen men inte en prostituerad.. Nu är jag lycklig singel.. Men om

  Svara

   ”Alla ska ha rätten till ett sexuellt liv!”

   Nej, sexliv är ingen mänsklig rättighet hur mycket du än gapar.

   Svara

  kvinnan kommer inte få tala ut för då kanske hon säger att hon faktiskt gör det av egen fri vilja & hela er ”feministiska” idé om att samtliga kvinnor som säljer sex blir tvingade in i det.

  Svara

   Läs på lite själv. Dina åsikter är platta och romantiserande helt utan verklighetsförankring

   Svara

  Det kryllar av radikalfeministiska kyrktanter med ideologiskt orsakade sexuella hangups här i kommentarsfältet. Alla kallar sig ”Anonym” och kan vara samma person. Sedan finns det icke-anonyma bruttor med samma åsikter, så den feministiska hjärntvätten är vida spridd.

  Så dags att svära i kyrkan: Legalisera sexköp – befria sexarbetarna från feminismens klåfingrar!

  Svara

   Hur tror du att sexköp kan vara något bra?
   Förstår du inte hur dessa tjejer som tvingar sälja sex har det?
   hört talas om trafficking?

   Läs boken ”Såld”, handlar om en 17 årig rysk tjej som hamnar i trafficking och tvingas ha sex emot pengar i Sverige, hon får inga av pengarna, allt går till männen som äger henne.
   Eller filmen Lilja 4-ever som handlar om en ung tjej som tvingas sälja sex, den är baserad på den sanna historien om en 16-årig flicka från Litauen som såldes som sexslav i Sverige. Hon såg ingen utväg och tog sitt liv genom att hoppa från en bro.

   Men tycker du vi ska göra sexhandel lagligt så vi får mer utsatta kvinnor vars enda väg ut är självmord får det stå på för dig.

   Svara

    Jag är motståndare till tvång och vill inte att någon ska ta sitt liv. Men lagstiftning är inte en lösning på det.

    Dessa sexarbetare som tvingas – genom hot om våld eller vad det nu må vara (dock inte en allmänt tragisk uppväxtsituation i Sovjetunionens Litauen eller Ryssland, militärdiktaturens Thailand eller den svenska förortens betong). Att sälja sex är utkomsten av ett fritt val gjort av individen som säljer sex. Moraltanterna som kallar sig feminister är av bakvänd uppfattning, precis som om så mycket annat i deras sinnesvilsna tillvaro. Dessa föredrar att måla en bild av sexbranschen som en scen med en 16-årig tjej från Litauen med en pistol mot tinningen och en manlig röst som brölar ”Ligg eller dö!”.

    Men söker sexsäljaren till en hallick som lovar guld och gröna skogar mot att hon särar på benen för pengar i ett främmande land på andra sidan havet (Östersjön), ja, då har hon gjort ett dåligt val och borde ha inte ha begett sig till Sverige i nuvarande politiska läge. Hon får söka lyckan i Tyskland, Nederländerna eller något annat friare land. Men då måste hon förstås vara snygg nog och då var det där som problemet var; sekunda säljer dåligt.

    Det hela kokar ned till att feministerna svarat på kraven att barn ska förbli barn. Men man har missat att barn blir vuxna och låter dessa kronologiskt sett vuxna fortsätta vara barn livet ut. Precis som i alla socialistiska samhällen, alltså. Utan eget ansvar – barn livet ut.

    Svara

   Bra försök att provocera. Det kanske fler här har testat, jag orkade inte läsa all smörja utan började bakifrån.

   Jätteenkelt det här ju – sexköp är ett brott och därmed är PR en brottsling som rimligen straffas. Tramset att en enda människa (i de allra flesta fall en kvinna) skulle klara att sälja sin kropp utan att må dåligt av det, i alla fall på sikt, kan vi ju lägga ned. Inte ens de som gör det under lite tjusigare former och tar betalt i form av ”gåvor” som resor eller kläder eller den där fina tjänsten….går ju helskinnade ur det, det tar alltid ut sin rätt till slut.

   Lite kul var ju iaf PR:s manövrer om att han alltid ”lyckas” eller ”vill” och så vidare förstöra för sig själv när han har det som bäst. Här kommer en enklare förklaringsmodell som jag bjuder PR på:

   ”Jag är helt enkelt ett självupptaget svin som gör det jag vill och om det drabbar någon kan jag inte säga att jag bryr mig nämnvärt, åtminstone inte så länge jag inte blir påkommen med fingarna i syltburken. Men det är klart att jag försöker mig på några freudianska finter om jag blir det – alltid är det nån dum jävel som går på mitt skitsnack. Och nu ska jag träna! Man vill ju vara i form, eller hur? Hej då!”

   Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

  Läste hans Instagram imorse. Nu är han tillbaka på ruta ett igen starkare än någonsin…. tummen upp.
  är denna mannen psykopat eller har han någon annan allvarlig bokstav?

  Svara

   Är väl samma diagnoser som en viss kvinnlig bloggare vi brukar diskutera här inne har el inte har. ADHD, taskig barndom, narcissist, övertro på sig själv, ingen verklighetsförankring ,avsaknad av empati osv osv

   Svara

    Aldrig tänkt på det men narcissist, övertro på sig själv, ingen verklighetsförankring stämmer verkligen in på honom

    Svara

  Nu har han tagit bort sitt Instagram inlägg med tummen upp i löpspåret… herregud… han behöver hjälp!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.