Alkohol-smygreklam?

Ett genuint tips eller smygreklam för alkohol?
Vad tror ni?

Tack för tips!

61 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Varför bor Magdalena Graaf på hotell?

  Svara

   Säkert spons.
   Är det kanske AC Marriott Hotel Ulriksdal som verkar väldigt på nu när det gäller att få dit influencers.
   Inte särskilt bra timing att öppna ett hotell i dessa tider 🙁

   Svara

    Aha, kanske därför.

    Svara

    Hon bor inte där utan på ett hotell i stan. Har inte bott hemma sedan hon kom hem från Thailand, helt klart något svaj hemmavid.

    Svara

   Men läs hennes blogg? Står tydligt att hon och syrran hennes håller på med att skriva rent boken.

   Svara

    Men syrran är ju hemma hos sig, tror bara hon sov på hotell en natt.
    Hon har sina döttrar hemma hos sig.

    Svara

    Hon skrev för flera dagar sedan att de skulle skriva på boken i två dagar. Sen har hon varit där själv.

    Det säger väl sig själv att något är fel ifall man inte bor hemma på sex veckor och delar upp tiden med barnen mellan sig. Speciellt när man varit i Thailand dessförinnan i tre månader, då brukar man vilja komma hem till sitt och inte bo hos syskon och på hotell utan anledning. Och Corona-förklaringen går bort då hon träffar allt och alla.

    Svara

     Varför skulle hon vilja komma hem till sitt när hon åkt iväg för att slippa vara hemma? Hon mår ju inte bra, hon behöver väl avskildheten hon får på hotell.

     Svara

  Ett smygtips med genuin alkoholreklam tycker jag 🙂

  Svara

  “Vene”

  Svara

   ”josig”

   Svara

   Vene?
   Jag uppfattar det som ett slarvigt ”vet inte”?
   Men det betyder nog nåt annat.
   Vad, skulle jag gärna vilja veta…

   Svara

    Det är slang för vet inte…. (Suck, att SKRIVA vene….)

    Svara

    Absolut smygreklam! Frida gör också en grej av att skriva ”slang” för att på så sätt förnya matbloggandet. Hon söker bara kändisskap och klick. Hon är varken vin-eller matkunnig (varken kock eller sommelier) men låtsas ha kunskap och erfarenhet. Hon killgissar och mansplainar, vilket hennes läsare går på.
    Inte äkta eller genuin på något sätt.

    Svara

   Ser ingen båt?

   Svara

  Jag tror att jag aldrig kommer förstå helt hundra vad smygreklam egentligen är… Alla dessa ”ambassadörer” som springer runt och visar upp grejer. Var går gränsen?

  Svara

   Till exempel XX som är ”ambassadör” för tex Nocco och Tyngre. Är det reklam varje gång hen visar att hen äter kaseinpudding och dricker en Nocco till frukost? Eller först när hen taggar in dessa varumärken i sina poster? Eller är det bara reklam de gånger hen har en tävling eller ger en rabattkod och verkligen uppenbart vill sälja något? Jag har aldrig fattat. Och det är väldigt godtyckligt med märkning från sådana ”ambassadörer”.

   Svara

    Instämmer. Amir Akrouti är ju någon form av ambassadör för Lohilo och gör reklam för dem ett par gånger om dagen. Inget markerat, men visar ändå upp i stories både subtilt och inte så subtilt… Vart ska man dra gränsen? De ger ju honom dryck (och pengar, antar jag?) i utbyte mot att han använder produkterna.

    Svara

     Det går knappast att bli ”ambassadör” för allt man gör reklam för och sen låta bli att reklammarkera när man gör reklamen. Då skulle ju alla influencers bli ”ambassadörer” för alla samarbeten de har och sen bara göra smygreklam.
     Nej, jag utgår från att reglerna gäller alltså att reklam ska utmärkas till ledning för en konsument som kommer in utan föregående kunskap och kännedom om influencerns samarbeten. Och det ska synas direkt när man kollar att det är ett reklaminlägg.

     Svara

  Om det nu är reklam så får hon inte säga nånting positivt om den… Bara att den finns typ.

  Svara

   Ja absolut ingen smakbild eller liknande som hon målat upp. Tror också det är reklam, varför skulle hon annars ha vinet innan släpp?

   Svara

    Precis! Vinet släpps ju inte förrän imorgon. Läser hennes blogg och gillar den men rätt ofta sånt här dyker upp. Lite trist.

    Svara

  Mmm Joakim Lundells jämförelse med sig själv och traffickingoffer på Anitha Schulmans instastory nyligen

  Svara

  Jag till att de flesta av dina läsare är totalt obrydda angående smygreklam de vill läsa om annat. Tex varför gratulerar du inte till den nya influencer bebisen eller tar upp IL:s intervju i P1 eller nått annat än smygreklam för de kommer inte ändra sig och det händer inte heller någont när de bryter mot reglerna. Du kämpar förgäves.

  Svara

   Jag tror ska det stå inte till

   Svara

   Isabella Löwengrip är numera helt ointressant, kan möjligen passa Hänt i veckan.

   Svara

    Men låt henne vara ifred då.

    Svara

     Håller med, låt henne vara. Intressantare att skriva om Anitha och hennes story. Förhastat hon sig med sin analys?

     Svara

      Bra för Anitha har alltså outat ett offer.. hur långt går denna människa för att få spons? Hoppas hon slutar hänga ut folk nu.. skämskudde över den människan

      Svara

   Det kan ju vara så att Camilla jobbar på flera inlägg som inte är klara. Så under tiden lägger hon in random inlägg för att det inte ska gapa tomt på tider hon brukar publicera. För kommer det inget så skriker folk..Varför inget inlägg nu.

   Svara

   Är totalt brydd av dels smygreklam och dels folk man aldrig hört talas om. Camcam har ett tiotal influencers som hon går runt på, hon borde vidga sina vyer. Medelålders på de ”influencers” camcam tar upp är ju ganska höga.. Kom med något nytt tack!

   Svara

   Snälla inga mer tråkiga bebisgrattar-inlägg. Zzzzzz. En unge till föddes, wow.

   Svara

  Hoppas den här OT är ok.
  Bor på Östermalm, har en tid reagerat på olika tjejer/kvinnor som går in i porten.. som inte alls ser ut att höra hemma här (för att tala klarspråk) Östeuropeiskt eller asiatiskt utseende och väldigt avvikande klädsel jämfört med övriga grannar.

  Med anledning av Paolo-incidenten förstod jag nu vad det kan handla om-misstänker alltså sexköp i min trappuppgång. Vad gör jag? Går det ens att anmäla eller tipsa till polisen? Har ju inget mer att gå på än mina iakttagelser och indirekt stereotypa fördomar.

  Skriver med anledning av att det isåfall pågår precis i detta nu, då en kvinna precis gick in i porten.

  Svara

   Ring 11414 och tipsa om vad du har sett.

   Svara

   Svara

   Tala med värden, alternativt bostadsrättsföreningen.

   Svara

   Östermalm är den stadsdel som är överfull av droger och prostitution.

   Svara

    Okej

    Svara

     Vadå ok? Då är personens reaktion inte orimlig.

     Svara

     Det är väl inte okej någonstans.

     Svara

   Haha förlåt men tjejer med fel ursprung och fel klädsel för att passa in i din fina port?

   Svara

    Formuleringen blev fel, men visste inte hur jag skulle uttrycka mig för att inte kränka någon men samtidigt vara tydlig.

    Självklart har de rätt att bo här och är lika välkomna som någon annan ❤️

    Svara

    Men lägg av. Det var solklart vad M/ menade.
    Jag tycker också att hon ska tipsa polisen. För utsatta kvinnor skull.

    Svara

     Haha ja, snacka om att dra det för långt om man ignorerar uppenbar prostitution för att man inte ”ser” ursprung och klädsel och säger att alla KAN faktiskt på bo på Östermalm.

     Svara

     M kan iof lika gärna vara halvtokig paranoiker. Kul för polisen bli nerringd med 12000 idiotiska tips om varenda asiat och östeurope på östermalm som i nån fördomsfull människas fantasi naturligtvis bedriver prostitution för vad gör de annars på östermalm…

     Svara

   Tycker du ska ringa dom och säga exakt det du skrivit här. Att du pga det som uppmärksammats i media har misstankar om att något skumt pågår. Kanske har dom redan koll, kanske skickar dom nån som kan spana lite.

   Svara

   Jag bor på Östermalm, har Östeuropeiskt utseende då jag har Östeuropeiskt ursprung och ”väldigt avvikande klädsel jämfört med övriga grannar'” Personer som dig är det roligaste jag vet, har ett par grannar som beter sig lika.

   Svara

    Hahaha åh, #kränkt

    Svara

    Är ju kanske lite skillnad på en granne man ser regelbundet gå in i en lägenhet vs 20 olika tjejer med samma ”stil” som går in i en lägenhet som är typ en 1:a.

    Svara

  100% smygreklam. Just alkohol bland matbloggare och PR-byråer borde någon verkligen granska.

  Svara

  Jag förstår verkligen inte hur hon skriver

  Svara

   Eller hur? Språket! 🤦🏻‍♀️ Blir väldigt dålig reklam…

   Svara

    Men alltså påtal om att förstå vad någon skriver, Magdalena Graafs senaste inlägg? Jag fattar ingenting? Har hon ett riktigt stilnoctmissbruk igång?

    Svara

     Fattar inte varför Mona ska svara på hennes kommentarer och ”fiska upp dem” i alla tusentals spam? Har andra bloggare så jobbigt med sina kommentarer? Om det inte är Maggan som svarar kan hon lika gärna stänga kommentarsfältet, tycker jag.

     Svara

  Instagrams störigaste person

  Svara

   Tycker du det? Älskar Frida! Käkade middag hos henne för ett år sen när hon bjöd in några följare, så trevlig och vettig. Däremot gillar jag icke smygreklamen

   Svara

  Tips att titta på JLCs halv åtta hos mig, känns som klockren smygreklam eller så gillar de bara vin väldans mycket av olika slag 😂

  Svara

   Uppfattade inte det som smygreklam…just när det gäller vin brukar ju folk vilja veta vad det är någon dricker till maten osv.

   Svara

   Jlc märker alltid ut reklam bra då de gör hela videon runt det de gör reklam för. Så du har nog fel.

   Svara

  Smygreklam, helt klart. Hon har ju fått vinet före det ens har lanserat…

  Svara

  Släppet den 18 (eller vad det stod) är väl när det släpps i Systembolagets tillfälliga sortiment. Det KAN ju vara så att Frida beställt vinet genom privatimport, från webshop utomlands eller fått i typ Vinlådan och nu vill tipsa inför släpp på Systembolaget. Men ja, vore ju smart marknadsföring från försäljaren att skicka ut det som snart kommer till tillfälliga sortimentet till matinfluencers först, för att maximera beställningarna när det väl kommer till systemet…

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.