Hur tänker ni om det här?

Missförstå inte det här inlägget, vad Paolo Roberto har gjort är vidrigt och han förtjänar precis allt som händer honom nu, och vid en första anblick ser det här ställningstagandet som handlarna gör både bra och kraftfullt ut! (Att stötta Talita, kvinnojourer och #intedinhora kan man göra ändå, det behöver man inte Paolo Roberto och hans k*k till)
Att man tar avstånd från honom är inga konstigheter och jag förstår att ingen vill förknippas med en man som erkänt att han köpt sex.
Men…
Varför agerar människor och företag på det här viset i det här fallet och helt tvärtom i ett annat?
Är det för att Paolo är mer av en offentlig människa än den här andra mannen jag tänker ta upp, för om man ska se rent juridiskt så har den här andre mannen fällts för ett BETYDLIGT grövre brott än det Paolo erkänt.
Han är fälld för mord!

Handlar det om att Paolo erkänt och den här andra mannen säger sig inte minnas vad som skett?
Jag försöker förstå här, varför företag (framför allt) agerar så här, det framstår som en smula inkonsekvent.
Varför gör man så här vad gäller Paolo men inte vad gäller den här andre mannen och det företag han var VD för?
Jag kan inte komma till någon annan slutsats än att man försöker plocka billiga poäng på bekostnad av andra människor som är minst lika oskyldiga som de som jobbar på den andre mannens företag – enbart för att Paolo är en offentlig människa och eftersom hans sexköp är i ropet.
Att det har ett högre PR-genomslag att ta ställning mot en välkänd, offentlig person än mot en totalt okänd person?

Jag hade respekterat dessa ställningstagande så mycket mer om de reat ut produkterna från ”Paolos” eftersom namnet i sig ger en lite sur smak i munnen, men samtidigt skrivit någonting i stil med att ”men så fort produkterna bytt namn och kanske utseende så vill vi gärna ta in dem igen eftersom det är riktigt bra produkter”.

Paolo fick ju kicken från företaget i samma veva som han erkände, och ändå ska detta företag straffas, men inte företaget bakom den morddömde VDn?

INGEN kritiserade den stora influencer som sålde sitt och kollegans företag till bolaget som den morddömde mannen var VD för när han begick sitt brott.
Inte heller har jag hört om något företag som avbrutit samarbetet med företaget som distributör efter morddomen och avslutningsvis har jag heller inte sett någon återförsäljare rea ut eller bojkotta företaget och de produkter de tar fram eller representerar eller elever bojkotta företagets skönhetsskola, så vad är skillnaden?
Förutom att Paolo Roberto är en offentlig person vars brott är enklare att plocka pluspoäng med än den morddömde mannen och hans företag?

Jag lovar er att så fort de bytt namn och/eller utseende på den där pastan – som är svingod – så kommer jag köpa upp ett helt lager, på samma sätt som jag kommer fortsätta använda Löwengrips Quick Dry Volumizing Lotion, trots morddomen mot deras tidigare VD.
Annars måste jag ju sätta mig och göra bakgrundskoll på företagen bakom allt jag äger och har och det vill jag inte.
Så länge produkterna heter ”Paolo” – nej, men sen.
Absolut!
De får hitta en annan italienare att fronta med som inte har för vana att köpa sex. Man kan ju aldrig veta säkert, men ni fattar…

293 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  De har ju redan tagit bort honom som delägare och ska ändra namn läste jag på deras fb-sida. Tycker lite synd om företaget och personerna bakom (INTE Paolo då).

  Svara

   Paolo är utköpt. Då kan man väl köpa deras produkter m gott samvete? Han får ju inga pengar

   Svara

    Eller hur! Försök rädda företaget och deras anställda som är oskyldiga.

    Svara

     Läste nånstans att han har 200 anställda, säg att 50% är män, enligt statistiken har då 10 av hans anställda nån gång köpt sex, så då är inte alla så oskyldiga kanske.

     Svara

      Fast va? Ska du applicera den teorin på alla företag, sjukhus, myndigheter osv i hela Sverige? ”De kanske inte är så oskyldiga iom att 1/10 män har köpt sex.” Absurt.

      Svara

      Intressant resonemang, I’ll give you that 😂

      Svara

      Fast det gäller ju 10% av alla män på ALLA företag i Sverige. Blir svårt att bojkotta i princip alla företag där det jobbar män…

      Svara

    Läste precis artikeln i aftonbladet om det här stackars företaget. Vilken sits. Absolut att man borde köpa-de har ju inte gjort nåt.

    Svara

     Jo dom har startat ett företag med Paolo och som bygger på Paolos namn men han har alltid haft en nervärderande kvinnosyn, det är ingen nyhet.

     Svara

      Exakt

      Svara

      Precis! Så här sa PR 2016 t.ex.:
      https://www.instagram.com/p/CAWXuaZJCaF/

      Svara

       Han blev utköpt för 126:-, för det får han nog inte ens en kram…

       Svara

        Kanske en klapp på axeln eller virtuell styrkekram 🤣😂

        Svara

        …men ganska mycket sallad på McD!

        Svara

   Men man har ju aldrig velat köpa Paolos produkter eftersom han alltid haft ofräscha åsikter. Det kan ju inte dessa företag ha missat?

   Svara

    Exakt!
    Hur kommer det sig att man överhuvudtaget haft med den mannen att göra från början?

    Svara

     Ja precis! Hade ägarna till företaget värnat om en schysst kvinnosyn hade dom inte startat företag tillsammans med Paolo från början.

     Svara

      Jag tror det är enklare än så. Han har byggt sina framgångar på en publik image. När den här fasaden rämnar så reagerar marknaden med att ta tillbaka sin tilltro – den stämde inte överens med förväntningarna. Om det är bra produkter kommer de göra comeback och säljas med annan draghjälp en Paolo.

      Svara

      Det här är ju löjligt. Du kan inte straffa människor för deras åsikter (om du inte är nazist), inte heller kan du kräva att bara få arbeta med folk som delar din åsikt i precis allt. Däremot finns individuellt straffansvar för människor som begår brott, t ex köper sex. Det finns inget som heter kollektivt straffansvar för alla som nån gång jobbat med, umgåtts med, hälsat på personen eller lajkat en instagrambild. Ditt tänk är sjukt i mina öron.

      Svara

       Det är klart man kan.
       Jag skulle t.ex. inte köpt hagamannens gröt om han hade ett sådant märke. Mat-tina tycker jag mycket om! Hennes gröt att jag absolut köpt.

       Svara

       Nej men om du ska starta ett företag vars namn och varumärke bygger på EN specifik person kanske du ska vara noga med vad hen står för och har för åsikter. Självklart kan man chansa ändå MEN du kan ju inte heller bli jätteöveraskad när en del vill bojkotta dina produkter. Personligen har jag alltid bojkottat Paolos produkter eftersom jag inte vill ”ge pengar” till en person med så (enligt mig) ofräscha åsikter. Jag bestämmer ju själv vart jag vill lägga mina pengar.

       Svara

        Håller så med! Har aldrig köpt något från hans sortiment och tänker definitivt inte börja nu

        Svara

       Jo det kan man. JAG väljer ju helt själv vart jag lägger MINA pengar. Då kan jag välja bort företag som inte har samma värderingar som jag om jag vill.

       Svara

       Jag köper inte VS produkter eftersom jag inte gillar vad chefen/vd:n/ledningen står för och har uttalat sig homofobiskt.

       Svara

    Undrar hur många som väljer bort Barillas pasta då deras VD öppet uttryckt att de inte gör pasta för homosexuella. För att inte tala om alla företag som mördar fackföreningsmänniskor. Nä, man kan bara köpa Änglamark egentligen.

    Svara

   håller med! kan tänka mig köpa lite saker så att de blir av med det. Företaget har ju stått upp för sina värderingar. Tummen upp 😉

   Svara

   Nu är du väl ändå ute och svamlar Camcam. Den VD som mördade gjorde detta under svår psykos. Har man läst FUP:en inser man ganska snabbt hur otroligt tragiskt det fallet är och hur lite denne VD gjorde detta medvetet. Paolos agerande däremot – högst medvetet och snarare en vidrig kvinnosyn som orsakade hans bravader. VD:ns bolag ska absolut inte dras ned pga att Sveriges psykvård är under all kritik. Otroligt korkat inlägg.

   Svara

    Men snälla nån, att man mördat någon under psykos gör en inte oskyldig. Du svartmålar bara människor med psykossjukdom genom den häe kommentaren. De allra flesta som drabbs av det skulle aldrig någonsin mörda någon.

    Svara

  Vad är det för VD som dömts för mord??😶

  Svara

   Är det inte vd för bolaget som köpte Löwengrip?

   Svara

    Vilket bolag köpte Löwengrip?

    Svara

     Ja det är det. Han mördade sin fru. Vad jag har hört ska han gjort detta under en psykos.

     Svara

      Precis. Han fick ju nåt psykbryt och mördade sin sambo.

      Svara

      ”psykbryt” så klart dessa män använder olika ursäkter för att slingra sig runt vårt kassa rättsystem. Han mördade sin fru! Punkt slut!

      Svara

       Till 14.23 : mannen är dömd till rättspsykiatrisk vård så uppenbarligen är det inte bara han som anser att han var sjuk.

       Svara

     Googla..

     Svara

    Nej han var inte VD i det företaget då.

    Svara

     Källa på att han inte var VD då?! Det stod ju både i alla nyheter plus på hans egen LinkedIn?

     Svara

    Jo precis, sista meningen i inlägget är ”lite”missvisande.

    Svara

  Cherrypicking godhetsknarkarpoäng till Ica!

  Svara

   +1

   Svara

   Jag hoppas de även tar bort alla varor där någon i produktionskedjan skattefifflat, varit otrogen, köper sex på konferensresan, stulit, slagit sin fru, röstat på SD, kört rattfull, tycker att Trump är toppen, ja, listan kan göras lång med beteenden som anses fula.
   Men då hade butikerna varit tomma. Tycker vi fokuserar allt vårt uppdämda agg på Paolo, jävla Paolo.

   Svara

    Alla radikalfeminister borde bojkotta allt skapat av män!

    (Oj, det bidde bara en tumme.)

    Svara

    Visst. Sen ska vi också spana på våra vänner och deras vänner på Instagram, och vid minsta fel-like så kontaktar vi deras arbetsgivare för att se vad dom tycker om den där liken som deras anställde klickade på för två år sedan. En sån person ska väl inte ha ett jobb överhuvudtaget, så som hen beter sig.

    Svara

     😂🤣😘

     Svara

    Är det inte skillnad på att bojkotta varor av någon som har begått ett brott och att göra något som bara inte faller dig i smaken? Vissa grejer du har räknat upp är lagligt om än inte särskilt moraliskt försvarbart. Just det där med Trump och SD, oavsett vad du eller jag tycker om dem, är bara meningsskiljaktigheter.

    Jag tror du själv förstår att din kommentar var dum så jag ska inte banna dig mer.

    Svara

     Tack för din återhållsamhet, du är en fin människa.
     Min kommentar var inte dum. Jag använde mig av ett stilgrepp för att illustrera det absurda i dessa bojkotter, den selektiva ilskan och hyckleriet.
     Äger du en IKEA-möbel? Kamprad hade nazianknytningar.
     Äger du en iPhone? Steve Jobs behandlade delar sin personal förskräckligt.
     Har du någonsin tagit en medicin? De flesta har någon gång testats på oskyldiga djur.
     Listan kan göras lång.
     Men återigen, låt oss lyncha Paolo.

     Svara

      Men det är ju heller inte upp till dig att avgöra vad som är hyckleri för andra och inte och var andra drar sin gräns. Oavsett så har Paolo helt försatt sig i den sits han är i på egen hand och för det är det inte ett dugg synd om honom.

      Svara

  Den morddömde vd:n vet jag inte ens vad han heter, medan Paolo är starkt förknippad med sitt varumärke och ansiktet utåt. Kan det ha nåt med saken att göra?

  Svara

   Huvudet på spiken. Paolo ÄR företaget. VD:n är bara en anställd vilken som helst. CamCam verkar behöva starkare kaffe. Jag kan rekommendera Lidls espressobönor, Bellarom.

   Svara

    Fast är inte den vd:n en av delägarna i företaget? Har fått höra att han är en av grundarna men har inte kollat upp det närmare än så. Någon annan som kanske har mer koll?

    Svara

     Har inte sett honom kallas för delägare eller grundare utan just VD. När jag googlar på företagets namn och grundare får jag fram namnet på en kvinna. Det svenska företaget ska vara helägt av norska moderbolaget som i sin tur ägs av norska koncernchefen, norska styrelseledaren och ett investmentbolag.

     Svara

   Och i ena fallet rör det sig om ett varumärke, och i det andra fallet är det en agentur för olika varumärken.

   Svara

   Helt rätt. Det är inte VD:ns anseende som säljer produkterna eller står för företaget; där kan företaget lätt få in en annan, anonym VD. Det är också en annan sak om ett företag har en rutten VD som påverkar hela företagets värderingar och förfarande i en negativ, omoralisk riktning. Att en rutten syn liksom är en del av företaget, tänk typ på den där inredningssajten (room något?) där anställda behandlas som skit och kundrelationerna är kassa.

   Dessutom framgick väl att denna VD:n var psykiskt sjuk? Väldigt tragisk historia och han, precis som Paolo, ska ha sitt straff. Men det är också skillnad på att vara en frisk man med kass kvinnosyn som köper övergrepp ””””en gång”””” och en man som nästan gått in i en psykos och i det tillståndet mördat sin fru.

   Superbra initiativ av matbutiker måste jag säga!

   Svara

    Tror du på fullt allvar att detta var första gången han köpte sex (övergrepp av utsatt kvinna)? Jo men goddag yxskaft..

    Svara

     Missade du de tjugotvå citattecknen runt ”en gång”? 😂

     Svara

     Läs det där en gång till…

     Svara

   Skulls inte köpt ngt som Paolo förknippades med varken innan eller efter pga sunkiga värderingar så de bolag som valt att förknippas med honom saknar rätt värdegrund anser jag och får därmed stå sitt kast

   Svara

    Men nog hycklar du vådligt just nu? Om man granskar din konsumtion noggrant är jag ganska övertygad om att allt du stödjer inte har ”rätt värdegrund” (vad nu det betyder).

    Svara

     Det man inte vet har man svårt att veta.
     Man behöver inte heller vara så extremt påläst och konsekvent heller så att man granskar precis allt man konsumerar i sömmarnas atomer. Man gör det man kan och det borde räcka väldigt långt.

     Svara

   Tycker att det är jättebra gjort av ICA. Blir varm i hjärtat när jag ser det. Skillnaden är uppenbar.

   Svara

  Som vanligt slår detta godhetssignalerade mot vanliga knegare på fabriker, kontor och restauranger. .. Paolo lär ha pengar så han klarar sig resten av sitt liv, arbetarna som drabbas av dessa närsynta bojkotter kanske är en utebliven månadslön från utanförskap.

  Svara

   Utebliven månadslön? Vad pratar du om?

   Svara

    Om de blir uppsagda på grund av uteblivna intäkter orsakade av bojkotten. Så uteblir deras lön.
    Du får gärna fråga på ett trevligare sätt nästa gång om du vill ha ett förtydligande 🙂 tänker att det blir bättre stämning i kommentarsfältet då. Hoppas du får en fin dag 😊

    Svara

     Du har rätt. Jag ber om ursäkt. Jag hoppas du får en fin dag du också.

     Svara

   Jag håller med dig om att det är tråkigt när knegaren drabbas, men i detta fall är det precis tvärtom. Företagen som tillverkar de produkter som Paolo lånat ut sitt namn till vill rädda sina produkter. Så de gör sig av med det som dödar produkten dvs Paolos namn. Produkterna får ett nytt namn som inte förknippas med Paolo och eftersom många av produkterna är bra kommer nog många av dem att överleva Paolo. Jobben räddade. Hade man däremot inte gjort något alls hade folk slutat köpa produkterna för vem vill ha Paolos nuna i kundvagnen och på köksbordet när man tuggar i sig fredagspizzan?

   Svara

    Det har du rätt i, hoppas företaget kan överleva detta och komma igen (inte minst för att den där pesto-pizzan är gudomligt god)

    Svara

     Hans varor finns kvar på prisma. Så alla har inte tagit bort dom.

     Svara

      Jag tror att det finns en viss eftersläpning här. På min lokala Coop som tagit avstånd från honom står fortfarande hand produkter kvar på hyllan till ordinarie pris.

      Svara

   Paolo har inte särskilt mycket pengar. Bolaget är mycket mindre än du tror. Har inte många anställda heller.

   Svara

  Jag tror att den största anledningen är att Paolo är känd och att VD:n inte omskrevs med företag i media. Men VD:n hade väl sökt hjälp för sina vanföreställningar inom psykiatrin och ändå blivit hemskickad? (Jag kommer inte ihåg exakt.)

  Svara

   Ja, han rättspsyk väntar. Det är inte direkt värdigt att jämföra sexköp med en man som har sökt vård, inte Fått den i tid och haft vanföreställningar som ledde till mord (enligt det som har framkommit hittills). Paolo ärmäcklig, VDn är en tragedi av ofattbara proportioner då en person mist sitt liv. Gervide, hur tänkte du här?

   Svara

    Fast jag fattar vad Camilla menar. Det här ställs ju lite mot Madsen om man jämför rubriker. Medans straffvärdet för sexköp faktiskt bara är böter i normalfallet.

    Svara

     Ja men det är väl egentligen främst Paolo som jagat upp mediabevakningen i just detta fall.

     Svara

    Nä bara för att du haft psykos under görningen betyder det inte att det blir rättspsyk om han te.x framkallat psykosen själv genom bruk av narkotika och inte anses ha varaktig psykisk störning blir det fängelse.

    Svara

  Fast fallet med vd:n är ju att han (om jag minns rätt) anses vara psykiskt sjuk + att han inte står med varken namn eller ansikte itutade för företaget. Jag jobbar själv inom den branschen och vet mkt väl vilket företag det handlar om då vi arbetat med dom. Vem vd:n var hade jag ingen aning om förrän detta hände.

  Svara

   Utåt inte itutande* och vi arbetaR naturligtvis fortfarande med dom då dom har många märken i sin portfölj.

   Svara

  https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/70reWK/paolo-roberto-koptes-ut-fran-sitt-matmarke–for-126-kronor
  Klart att produkterna ska användas – både de som finns i lager hos Evanoff Group AB och de som finns hos återförsäljarna.
  Det måste finnas någon logik i det hela. I dagens läge slänger man inte fullt användbara produkter. De har inte blivit hälsovådliga rätt som det är.
  Kanske kan man ge bort eller sälja billigt pasta, pizzabottnar, tomatkross och vad det nu är i bulk till storkök, restauranger osv?
  Alltså ta bort förpackningarna så det inte syns varifrån produkten kommer. Det som i modebranschen kallas ”dégriffé” dvs produkter som säljs med bortklippta etiketter.

  Svara

   Livsmedel får inte säljas utan märkning, så att ta bort ytterförpackning eller liknande går inte om den obligatoriska informationen sitter där. Problemet i det här fallet är väl alla som inte vill köpa Paolos produkter, som skäms över att lägga upp varorna på bandet som om de stöttar P i vad han gjort. Ologiskt ja, men så funkar människor. Tror affärerna kommit på ett bra sätt att sälja ut produkterna så de inte behöver slängas.

   Svara

    Blir det inte färskvara om man tar bort en förpackning?
    I vissa butiker tar de ju ut korv, skinka, ost och annat smörgåspålägg ur förpackningarna och säljer i lösvikt vid delikatessdisken. Det borde man kunna göra med torra varor också som pasta.

    Svara

     Fast skinka till exempel som säljs i chark/delikatess disken är packad och förvarad på ett annat sätt än en färdigskivad skinka kyldisken.

     Det finns otroligt mycket regler för vad man får och inte får göra, hur garanterar du att varorna packas om på ett hygienisk sätt i en butik?

     Svara

    Men större butiker som t ex Ica Maxi och Ica Kvantum säljer ju en massa kylda färdigrätter som ska ha tillagats i deras kök, och då kan de väl lika gärna tillreda luncher på Paolo-produkterna och sedan sälja dem som färdigrätter?

    Svara

  Har säkert att göra med hans eget agerande i och med gripandet och mycket negativ publicitet i och med det. Sedan har han väl inte ett rent rykte heller sen sina yngre dagar som kriminell och att han har en tendens att uttala sig klantigt i andra sammanhang i media, så en sån här sak slår hårdare mot honom.

  Svara

  Konstig jämförelse.
  VDn var väl psykiskt sjuk och Paolo sin vana trogen, besökte en prostituerad, nu i coronatider dessutom.

  Svara

   Fattar inte tjatet om att köpa sex ”i dessa coronatider dessutom”, är det verkligen det värsta med historien? Att han gjorde det när corona härjar? Tänk att folk fortsätter att misshandla sina barn och partners (vilket t o m antagligen ökar när folk ska vara instängda hemma) och att våldta folk i dessa coronatider. Som att corona skulle ändra på vidriga beteenden som folk har sedan innan. Äsch, jag skiter i mitt beroende av att få en maktkick av att sätta på en ung kvinna som tvingas till sex för jag måste akta mig för att bli smittad av corona.

   Svara

    Som jag uppfattar det har man tagit upp coronatider som ett argument för att han ljuger om att det var första gången han köpte s*x.
    En femtioårig man kommer helt plötsligt på, en tisdag mitt under en rådande pandemi, att han nog ska prova att köpa s*x för första gången.

    Svara

     Komiskt uppenbar lögn. Ungefär som att någon blir haffad med en påse kokain och säger: ”Jag ville bara prova.”

     Svara

    Paolo som riskerade att smitta sin tjej med corona har verkat bryr sig om henne hälsa exakt noll, oavsett hans drypande kärleksförklaringar på insta dagen innan. 🤢

    Svara

     Eller nu vad mer han kunnat släpat med sig hem och smittat henne med..

     När par fläker ut sin relation på sociala medier på det viset kan man nästan vara säker på att någonting inte står rätt till, det slår aldrig fel.

     Svara

   Paolo hade ju hål i hjärtat 🤢

   Svara

  Tycker det är ett bra initiativ av mataffärerna!

  Svara

   Varför? Att slänga bort mat?
   Paolo tjänar inte en krona på ifall man åtminstone rear ut varorna.

   Svara

    fast de slänger ju inte maten. De flesta skänker eller säljer ut den och låter pengarna gå till div kvinnojourer

    Svara

    Flera av butikerna har ju uttryckligen skrivit att de inte slänger varorna?!

    Svara

    Det är ju exakt det som hänt? Ingen slänger, men rear ut varorna.

    Svara

    De hamnar nog på T-Jarlen till slut.

    Svara

     Eller Matsmart.

     Svara

      Matsmart har några Paolo-produkter, men de kunde inte svara på om det kommer fler.
      Jag skulle tro att det blir så, det lär ju finnas ett gott utbud.

      Svara

   Tycker jag också. Skulle gärna stödköpa för Talita.

   Svara

  Det här handlar ju inte så mycket om Paolos produkter egentligen utan det handlar mer om att ställa sig på rätt sida och distansera sig så långt ifrån någon som har blivit påkommen. För att sen fortsätta kommersen och hoppas på att allt återgår till det normala igen där män kan fortsätta att köpa sex i lugn och ro det är nog så vi ska tolka det.

  Svara

   Wz

   Svara

  Jag tänker att skillnaden är om den VDn hade varit namnet utåt för företaget. Paulos produkter säljs ju under hans namn liksom

  Svara

  Känns en smula långsökt.
  Som flera andra skrivit så är Paolo välkänd och ett varumärke i sig. Hans namn stod på alla dessa varor. VD var en ”anställd” på ett företag. Företaget i sig är kanske välkänt hos flera men individen är inte det. En individ som lider av psykisk ohälsa och begår brott och en person som betalar för sex känns inte heller jämförbart. Paolo visste vad han gjorde.

  Företaget bakom produkterna hoppas jag kan köra vidare, har inte köpt dem tidigare pga Paolo känns som en rövhatt men är det goda grejer så är det ju läge framåt! Och likaså företaget med personen som blev dömd för mord hoppas jag kan köra på.

  Svara

   Men exakt, Paolo har alltid varit ett svin och det i sig gör det obegripligt att företag velat förknippas med honom nånsin – det säger alltså väldigt mycket om de ansvariga bakom företagen han har jobbat med. Har aldrig tagit med tång i nåt med hans namn på och är glad att min instinkt var tillförlitlig i detta fall.

   Svara

   Precis, Dessutom är VDn hos distributören och inte direkt ansiktet utåt. Här hade det varit mer rimligt att jämföra Löwengrip och Isabella Löwengrip som gör något knas. DÅ har du samma situation som med Paolo.

   Svara

  Går inte att jämföra. Mordet utfördes av en akut psykotisk person. Han och hans familj hade dessutom sökt vård ett flertal gånger dagarna innan den tragiska händelsen men blivit avvisade. I det fallet anser jag de ansvariga för den nedmonterade psykvården i Sverige är de skyldiga. En oerhört trsgisk händelse.

  Svara

  Att vara vd på ett företag är inte samma sak som att skapa ett företag utifrån sin person/sitt namn. Det märkliga är att ingen reagerat förut och att alla gladeligen gjorde samarbeten med Paulo trots hans ruttna kvinnosyn som han gav uttryck för på både sociala medier samt i tv under bästa sändningstid.

  Svara

   Precis! Nu bara, ”men hu vad har Paolo för kvinnosyn”, när han har varit helt öppen med den hela tiden. Anledningen till att han ”skäms” är väl i huvudsak att det inte rimmar väl att köpa sex när man ger sken att vara en sån vältränad, viril ”alfahane” (hatar ordet) att kvinnorna enligt all patrialkal logik borde slänga sig över en.

   Svara

    Jag hade ingen aning om Paolos kvinnosyn före detta. Han är ju inte jätteomskriven i vanliga fall direkt.

    Svara

     Han har suttit i flera tv soffor och det räcker att kika in på hans instsgram. Varje samarbetspartners ansvar.

     Svara

     hupp… jo då han skäms inte för sig när han skriver att ”bröst är ett bevis på att en man kan tänka på två saker samtidigt” plus att han utgett sig för att vara militant motståndare till feminism. Han har också slängt sig med mycket ”inte alla män” kring frågan om misshandel och kvinnoförtryck. Det har varit väldigt omskrivet i perioder. Han var också med i ett matlagningsinslag i svt (om jag inte minns fel på kanalen) där han lagade mat som enligt honom själv skulle garantera vilken man som helst ett ligg….känns så där fräscht.

     Svara

     När jämställdhetsministern i allmänna ordalag bad män att stå upp för andra mäns våld mot kvinnor – att prata om det, lyfta det, stoppa det, så fick Paolo SPEL på Twitter och betedde sig ungefär som att hon pekat ut honom enskilt, och poängterade att mäns våld mot kvinnor minsann var HENNES ansvar och inte hans. För att nämna en enskild händelse till som visar hans ruttna syn på människor i allmänhet och kvinnor i synnerhet.

     Svara

  Det andra företaget marknadsför ett antal varumärken och är i sig självt inte ett märke man köper? För de äger väl inte alla märken de marknadsför? Om man bojkottade dem så skulle man ju bojkotta ett antal företag som är helt oskyldiga till brottet. Big difference mot Paolo alltså, som var den som var ansiktet utåt för sina produkter.

  Svara

  Tycker det är sjukt onödigt att butikerna tar bort produkterna. Gissar att mycket slängs. Paolo tjänar ändå inte ett skit på att man köper så tycker de kan sälja det som finns kvar på lagret.

  Svara

   …det är ju det som händer? Att lagret reas ut och ingenting slängs.

   Svara

  Moralpaniken når nya höjder…
  Vad är nästa scoop? Grannar som beklagar sig att värdet på villan/bostadsrätten sjunker eftersom karlsloken bor i grannskapet?

  Svara

   Det är bra att folk reagerar och inte köper Paolos försök att be avbön, gråta ut och sen business ås usual.
   Självklart måste folk inse hur illa det är att utnyttja en kvinna. Jag hoppas att straffen och stigmat för köparna istället ökar!

   Svara

    Det var väl knappast socialt accepterat att köpa sex innan detta drev drogs igång? Lite sans och balans skulle inte skada men tyvärr är det inte svensk medias (ffa kvällsblaskorna) paradgren.

    Svara

     Uppmärksamheten kring Paolo har han sig helt själv att skylla. Hade han inte pudlat eller som CW uttrycker det gjort en hel kennel i sina sociala kanaler hade det inte tagit sådana proportioner som det nu gjort. Han gjorde en fullständig missbedömning av sin egen popularitet och munläder. Hade han istället haft vett att ligga lågt, hålla tyst och tagit time-out hade han haft möjlighet att tänka igenom sin situation och gjort en plan för hur han ska bygga upp nytt förtroende. Som det är nu tror jag aldrig att han i Sverige kommer att lyckas med att bygga upp något som helst förtroende för sin egen person.
     Däremot kan jag tänka mig länder med machokultur som nog tar emot honom med öppna armar.

     Svara

      Lex Tito Beltran?

      Svara

       Ja så kanske det kommer att gå. Han flyttade ju tillbaka till Chile efter avtjänat straff.

       Svara

      Blandar du ihop Cissi Wallin med Leif GW Persson? Eller citerar hon honom? Hoppas hon refererar okej isf…

      Svara

       Oj förlåt ja det var otydligt. Citatet är från aftonbladets intervju med Leif GW Persson.

       Svara

      Exakt! Han borde legat lågt.

      Ingen TV4-sändning och ingen jäkla tumme-upp-löpning🙈🙈🙈🙈

      Jag tror att han trodde att det skulle blåsa över rätt snabbt.

      Typ jag mådde dåligt, gjorde dumhet, erkänner, nya tag-enkelt.

      Svara

       Tror det hade blivit värre Om han som offentlig person varit helt tyst ifrån honom. Han hade dock väldigt fel taktik 🙄

       Svara

        Fast den taktiken har ju funkat för honom alla andra 234782345567 gångerna han klampat i klaveret. Så han antog säkert att det skulle fungera även den här gången.

        Svara

     Nej, klart uppmärksamheten blir ganska oproportionerlig iom att han är känd. Vilket blir rätt sjukt.

     Svara

     Om folk reagerar på detta viset kanske man kan få någon man att förstå att det är faktiskt inte ok att köpa sex. Kvinnorna mår dåligt och är inte den lyckliga horan som de kanske har intalat sig själva.

     Svara

     Om 10% gör det och går vidare med sina liv som om ingenting hade hänt känns det lite accepterat. Tycker det är svinbra att torskar får konsekvenser som känns.

     Svara

   Tänker mer att Östermalmsfiffen går ihop och stämmer polisen som omnämner det som razzia på Östermalm – skadar ju deras goda rykte!

   Svara

  Tycker fruktansvärt synd om företaget och de anställda som står bakom ”Paolos”. Detta skulle kunna skrivas in i en marknadsföringsbok som ett praktexempel på vad som kan gå fel när man ”brandar” sitt företag med en känd person. Problematiken här är dessutom att de t o m har namngett hela varumärket efter Paolo även om han inte är (var) ensam ägare. Så de måste helt re-branda sig nu ungefär som ett helt nytt varumärke. Riktigt tråkigt.

  Intressant att man här dessutom kan se stor skillnad på USA och Sverige. När Tiger Woods hamnade i liknande knipa så vill jag minnas att några sponsorer faktiskt stannade med honom (kan dock ej minnas om så faktiskt var fallet) men han kom tillbaka x antal år senare och även om han inte är 100% respekterad som han var innan, så är han någorlunda så. Paolo Roberto som varumärke kommer däremot aldrig återhämta sig här igen om jag får gissa. Bara intressant iakttagelse hur det kan skilja sig mellan länder i vad som kan ”förlåtas” och inte.

  Svara

   De borde ha satsat på Mauro Scocco istället. En sån otroligt fin kille, med samma ursprung, dessutom intresserad av matlagning.

   Svara

    Men han kanske är en av 10 män också?? Bara att han inte blivit påkommen än….

    Svara

     Ge dig

     Svara

     Det enda ”skvallret” som finns på honom är att han är socialdemokrat som äter lite för mycket.
     Till skillnad från Paolo som haft skandaler, på skandaler, på skandaler sedan 1986.
     Det är som att alla glömt bort att han bland annat redan 2005 blev stämd av Blondie efter att Paolo snedtänt och spräckt tre revben på honom. I och med det blev han världens första programledare som slagit ner någon i TV.
     Och förklaringen ”Det var den gamla gatufightern i mig som kom fram” köpte alla.
     Det är bananas!

     Svara

   Att Nike stannade med Tiger Woods säger en del om substansen i anklagelserna mot honom. Så jag tycker din jämförelse haltar här.

   Svara

    Att Nike stannade med TW beror snarare på ”moralen” i den företagsledningen.

    Svara

     Jag tror inte att något företag har ”moral”. Alla deras beslut är ekonomiska.
     Nike är en miljardindustri. De struntade fullständigt i om Tiger förlustade sig med strippor.
     Likaså Ica fast på lägre ekonomisk nivå.
     När man läser om alla inblandade som säger sig svimmat att indignation när de fick höra vad Paolo gjort…b.itch please, de tänker på sina uteblivna bonusar.

     Svara

    Ja, du har rätt att det visserligen inte finns ett direkt erkännande från honom när det gällde prostituerade (som jag skrev så kommer jag inte ihåg detaljerna så detta medför såklart att det inte är exakt samma situation) men hur kan du säga att det inte fanns någon substans i anklagelserna? 😂😂 Det är ju bara löjligt. Tiger Woods är sexmissbrukare och låg med många prostituerade, strippor och kvinnor som inte var det medan han var gift med sin svenska fru. Han tog en paus från golfen pga detta. Sedan så när jag funderar så tror jag nog inte att Nike hade stannat med honom om detta hade uppdagats idag trots allt.

    Förövrigt så kvarstår det att det ÄR skillnader gällande hur man ser på prostitution i USA vs. Sverige. Såklart är USA ett stort land men finns många stora stjärnor och idrottare som lyckats stanna i rampljuset trots att de köpt sex.

    Svara

     Hanna, jag tycker inte att man är automatiskt skyldig till allt bara för att man är missbrukare. Det är som att säga ”en gång tjuv alltid tjuv”

     Och nej. källan till den historien är inte trovärdig i min bok. Men vi tycker olika.

     Svara

      Misstolka mig inte. Givetvis är man inte någon som köper sex bara för att man har ett sexmissbruk. Däremot så tycker jag att det är väldigt uppenbart i just det här fallet att Tiger Woods var skyldig för både det ena och det andra även om han inte erkände det själv så som PR gjorde. Och det var ju inte endast en källa utan väldigt många källor som sa att han hade för vana att köpa sex. Oavsett så tycker jag att det är lite väl magstarkt att säga att Nike stannade med honom för att det inte skulle ha funnits någon substans alls i anklagelserna för det gjorde det ju, om inte annat så fanns det ju många kvinnor som intygade detta tillsammans med andra anklagelser. Men givetvis så får man tycka olika.

      Svara

       Kommer inte ihåg att det var någon som ens antydde att tjejerna han träffat skulle vara utsatta traffickingoffer. Men så kan det så klart ha varit ändå.

       Svara

        Det var många som vittnade om detta när det inträffade, men jag bor i USA så kanske därför jag har en annan syn på vad som sas när det inträffade.

        Svara

    lite av skillnaden ligger väl också lite i att det PR erkänt är olagligt, det TW gjort är omoraliskt. En otrohetsskandal kan lika gärna ses som en privatsak. Men det är ju intressant och visar ju riskerna med ”marknadsföring via kändis”. Nike stannade ju med Colin Kaepernick när många sponsorer lämnade.

    Svara

     Okej, tar tillbaka första meningen, glömde bort att TW också köpt sex. fel av mig

     Svara

      Fast du har en poäng i att (om TW gjort det) det förmodligen inte är kriminaliserat i de flesta stater i USA. Så där stannar det vid socialt stigma och skam men inte brottsligt. Minns Hugh Grant på den tiden, han kom ju tillbaka utan problem.

      Svara

       Fast var det verkligen helt utan problem Hugh Grant kom tillbaka?
       Han greps 1995, när 9 månader skulle komma ut. Sedan var han med i två filmer till efter det. Filmer som redan hade spelats in innan han greps.
       Efter det tog det 4 år innan Notting Hill kom ut. Däremellan var han helt och hållet borta och blockad från röda mattan.

       Han hade garanterat många kriskonsulter som jobbade hårt för att få tillbaka hans karriär under de här åren. Så var det verkligen helt utan problem?

       Svara

      I usa är det dock inte olagligt att köpa sex. Där är det olagligt att sälja.
      Så Tiger Eoods har inte gjort något brottsligt.

      Svara

       Olika i olika delstater, men USA antingen laglig prostitution eller helkriminaliserat för alla parter vilket medför att prostituerade ofta får fängelsestraff medan torskarna får böter. Helt sjukt enligt mig.

       Svara

       Det är lagligt i vissa delar i en enda stat i hela landet så det du skriver stämmer inte.

       Svara

   Det man får ta i beaktning när man jämför sådana här fall är att det är oerhört stor skillnad på före och efter Harvey Weinstein.

   Rätta mig om jag har fel, men var det inte över 10 år sedan som Woods åkte dit? Extremt mycket har hänt under de här åren och jag kan nästan garantera att fallet med Woods skulle ha slagit helt annorlunda om det hade hänt idag.

   I och med allt som hände med metoo rörelsen och allt runt omkring så har den allmänna synen gått till att man blivit mycket mer benägen att säga ifrån, ta action och inte se mellan fingrarna på ett vidrigt beteende.

   Svara

    Japp. Det var det jag la till senare – att han förmodligen hade fått mer skit idag pga me too. Däremot så tycker jag ändå att man kommer undan snabbare här i USA än i Sverige. Svenskar är ”hårdare” och mindre förlåtande än många amerikaner – oavsett om det gäller prostitution eller annat som någon de gillar har gjort.

    Svara

     Framförallt är de mycket fler i USA. Vilket gör att högre antal ser genom fingrarna, fler glömmer och fler gör snedsteg som befolkningen fokuserar på.

     Svara

   NIKE drog sig inte ur pga sin slogan ”just do it”. De skulle dra sig tillbaka ur samarbetet men ansåg att det skulle gå emot företagets värdegrund typ.

   Svara

  Så länge inte Paolo själv får ett öre av försäljningen så vore det vansinne att slänga alla matvaror som ännu inte är sålda. En idiot rättfärdigar inte matsvinn av hundratusentals produkter. Företaget bakom produkterna är ju lika blåsta av honom som alla andra.

  Svara

   De slängs ju inte

   Svara

  Det finns en rätt stor skillnad mellan den morddömde VDn och PR. PR har sålt sitt namn som varumärke på en rad produkter. Ett varumärke som nu är dött. VDn däremot har ett ansvar gentemot ägarna/styrelsen i bolaget och har ingen direkt personlig koppling till något av varumärkena som bolaget säljer.
  Jag tycker att mataffärerna löser problemet med att göra sig av med lagret på ett fint sätt, genom att skänka hela intäkten till ex Talita/kvinnojourer.

  Svara

  Men är det någon butik som har gått ut med att de tänker bojkotta produkterna även om/när de byter namn och etiketter? Tycker att det bra att butikerna säljer ut det med hans namn på billigt och skänker pengarna.

  Svara

  Som alltid finns det flera sidor av sakem… Firmanamnet har ju nämnts hur många gånger som helst i media och sociala medier.
  Hans produkter också, dessutom har inget något negativt att säga om produkerna, tvärtom. Många positiva omdömen. Visst det kostar att göra om produkternas utseende men man har också fått en enorm spridning av dem så med bra grejor och nya utseenden ska de nog lyckas hämta sig igen.

  Svara

  Jag skäms. Åt hans smaskiga pastarätt en gång och den pulserande sensationen och djuriska njutning har jag aldrig varit med om i efterhand!
  Kavalkaden av smaker och visuella matiné..!
  Enda gången jag blivit tilldelad liknande monentum av kontimental proportion och sinnesvertigo gav min kamrat från förr mig.
  En underbar kalops gjord på konfidentiellt recept hans mammma ifrån England skickat till honom.
  Hade det inte varit för hans otyg hade jag slängt mig på mailen och väntat respons!
  Men den rackaren har ärrat mig för evigt..
  Jaja. Svunna tider.
  Att Paolo givit mig njutning känns vidrigt nu!
  Svinpäls!

  Svara

   Män tror alltid de är så himla roliga.

   Svara

    För att vi har lärt oss att skratta med så att det inte blir dålig stämning. Men det är slut med det nu.

    Svara

     Exakt. Fasar långsamt ut män ur mitt liv. Less på dem, de är ointressanta.

     Svara

      Så du säger att en biologisk omständighet man inte kan påverka gör en automatisk till en misshaglig person som ska frysas ut?
      Funkar det på mörk hudfärg också?

      Svara

       Jag säger att män är idioter generellt och dina ”så du säger”-gliringar kan du stoppa upp i din håriga rumpa.

       Svara

        Oh burn, när hjärnan tar slut tar rumpförolämpningarna vid.

        Svara

       Aha, så du menar humorpreferenser är biologiskt nedärvda?
       Alltså, att män inte kan lära sig, socialt/kulturellt, att inte dra apdåliga vitsar och förvänta sig dunk i ryggen och kredd? Biologiskt alltså? Spännande!

       Svara

        Nej, jag svarade personen som fasade ut alla män ur sitt liv. Jag uppfattade det som att hon ogillade mer än bara deras sinne för humor. Den medfödda egenskapen hon ogillade är således deras y-kromosom.

        Svara

     Precis. Så slut med att lyssna på ”höhöhö-män” som tar för givet att alla ska lyssna.

     Svara

   Försökte du få in alla ”dagens ord” du lärt dig senaste tiden eller försökte du vara rolig?

   Svara

    Värst vilket dåligt humör du var på, scrolla vidare. Inget att bli upprörd över.

    Svara

   Nä fy för män som tror dom är lattjo!
   Jag hatar dom. Min f.d vapendragare trodde alltid han var kung på ståupp.
   Vid varje partaj drog han ner stämningen med krassa spex och byxorna placerade på ankelnivå!
   Idag kan jag klucka till vid tanken på hans glansdagar i fullt sken.
   Tur han tog sig hem till forna sovjet.

   Svara

    Jaja du och Vladislav var nakna som vanligt, vi har fattat.

    Svara

     Ursäkta?!
     Vad insinuerade du precis?
     Att vi skulle vara sånnahär skinkryttare?!
     Jag har köttsliga lustar men aldrig har han fått mig att vilja utmana honom i en sensuell vals!
     Uschiamig. Dagens ungdomar har ta mig fasicken ingen skam!

     Svara

      😴

      Svara

      Oj, jobbigt att du som var trökigste snubben på gymnasiet fortfarande är inne på samma spår…

      Svara

    Och män: fortsätter i samma stil i hopp om att det ska bli roligt ändå.

    Svara

     Scrolla vidare. Ignorera.
     Gå vidare, du uppmuntrar baren deras beteenden!

     Svara

      Skriv du vad du vill så skriver jag vad jag vill?

      Svara

       jag skriver också vafan jag vill!

       Svara

   Du-är-inte-rolig. Dra.

   Svara

    Du är otrevlig. Ignorera istället?

    Svara

     Du känner att du var trevlig med ditt valda namn?

     Svara

  Den enda maträtten han kommer att förknippas med i framtiden är stekt torsk.

  Svara

   Näe kokt torsk!

   Svara

    Stekt eller rökt, i vilket fall är han båda.

    Svara

   Med speciell vitsås!

   Svara

    🤮

    Svara

    Och på toppen lite riven flensost… 🤢

    Svara

  Lite välmenande feedback: jag tyckte att det här inlägget var lite svårt att hänga med i, fick läsa ganska länge innan jag fattade vem som avsågs med ”den här andra mannen”. Men det kan såklart ligga på mig, tyckte bara att det var lite otydligt hela vägen.

  Och, Paulo har väl köpt sex, inte sålt: ”De får hitta en annan italienare att fronta med som inte har för vana att sälja sex.” 😬

  Svara

   Och på ämnet: skillnaden är väl att Paolo ÄR sitt varumärke. Vilket gör hans agerande om möjligt ännu mer korkat.

   Svara

   Ja, håller med, fick läsa om några gånger innan jag fattade att jag skulle läsa vidare haha!

   Svara

   Det är ofta man behöver läsa om inläggen för att förstå dem (ibland förstår man ändå inte) eftersom Camilla aldrig verkar korrläsa dem innan de publiceras.

   Svara

    Fast Camilla producerar förstaclass content som är mycket hög kvalitet.
    Hon gör dessutom inte varan ett inlägg utan många samtidigt så stavningen är inget du behöver claga på?
    Gör bättre sjelv då

    Svara

     😂😂😂

     Svara

  Visste inte ens om den morddömde VD för Löwengrip? Så det är väl därför folk inte reagerar på samma sätt som med Paulo, de vet helt enkelt inte om det då det inte är lika omskrivet. Men skriv gärna mer om det , vad som hänt så kan vi ta ställning även till pojkott av dessa produkter.

  Svara

   Han lämnade väl företaget innan de köpte upp Löwengrip?

   Svara

    Han var VD för Dermarome som sålde produkter från Löwengrip Beauty i Skandinavien från 2018.
    https://www.isabellalowengrip.se/2018/06/07/stort-steg-3/
    Men liknelsen haltar eftersom man inte kan likställa en anställd VD med en influencer som frontar produkter med sitt eget namn.

    Svara

     Företaget han var VD för sålde produkter från många olika märken. En VD är anställd och inte ägare och inget direkt ansikte utåt så det är en märklig liknelse ja men man förstår C:s syfte, hon ger aldrig upp.

     Svara

   Det är ingen VD för Löwengrip som är morddömd, det stämmer inte.

   Svara

    Viktigt att ingen skugga faller på VD-Gustav (han med handbromsen) som blev VD även i Löwengrip Beauty sista tiden innan bolaget såldes.

    Svara

  Dagens samhälle har ett behov av att ta ställning när dessa saker sker. Nu som med Paolo så ser man risken med att ha en ensam människa som varumärke, då hans personliga brister svärtar ner resten av varumärket. Sen i och med att den allmänna massan är väldigt snabb på att döma ut, som i detta fall ett varumärke som frontas av en man som varit ett as, så känner många att de vill ta avstånd från detta innan de får kritik för detta. Därav gör man liknande saker, som kanske inte är helt genomtänkta men ändå inte dåliga.

  Svara

  Det är ju en risk man tar när man ställer sig bakom ett specifikt namn, såklart. Då ska man kunna koppla ihop varan med hur personen beter sig, det är ju själva grejen. Jag antar att man profiterat väl på Paolos renlevnad, inspiration och målmedvetenhet tidigare, vilket de inte kunnat göra om produkterna inte direkt kunde förknippas med honom som person.

  Men, med det sagt, det är otroligt olika från fall till fall, gång till gång. Jättestor skillnad. Varför får man panik och ska kapa all association med personen direkt? Vad spelar det för roll om det ligger kvar ett tio år gammalt recept på bechamelsås på någon web? Det är ju ingen som raderat allt Persbrandt har tagit i, trots erkända brott. Pastorn i Sjunde Himlen; där förintades hela serien. Charlie Sheen; ja, han fick istället en helt egen ny serie. Skillnad på olika.

  Svara

   Låst nu, tyvärr.

   Svara

  Ok, så nu ska vi bojkotta alla varumärken som har en delägare som köpt sex?? Då får vi nog börja odla vår egen mat och bli självförsörjande för ni måste vara väldigt naiva om ni inte tror att majoriteten av de högre uppsatta män i de flesta företag gjort detsamma, vad tror ni att dessa män gör på sina ”konferensresor” till Polen egentligen? Nu råkade Paolo Roberto bli avslöjad, men man kan garanterat hitta liknande storys inom de flesta företag om man börjar gräva.

  Svara

   Haha, ja, visst är det så. Och är det inte sexköp så bo hittar vi olagligheter och omoraliskt agerande lite överallt om vi letar.

   Svara

    Eller hur! Vi får sluta köpa kläder, mobiltelefoner, bilar mm, för det här förekommer ju överallt, det låter dock inte som en hållbar taktik

    Svara

     Kanske rensar ut lite skitstövlar?

     Svara

   Exakt min tanke, han är inte den första & troligen inte den siste heller.

   Svara

   Det är väl det som är skillnaden på Paolos varumärken och andra varumärken som inte är lika förknippade med en enskild person. Om en det fanns en policy på Volvo som sa att det var helt okej för anställda att använda företagskortet för att köpa sex, då kanske ändå en del valt att avstå från att köpa just volvo också. Hade det vart någon som paketerat maten i fabriken som åkte dit för sexköp hade nog inte maten sålts ut.

   Svara

   Ja, får man fram namnen på förövarna samt företagens namn samt att förövarna träder fram och erkänner sin brottsliga handling och totalt sunkiga beteende kan vi börja bojkotta! Låt grävandet börja!

   Svara

  Det är en väldigt stor skillnad mellan Paolo Roberto och Dermaromes förre VD när det gäller kopplingen till produkterna.
  Man kan inte likställa en influencer som frontar produkter med en anställd som verkat bakom kulisserna och som var helt okänd för allmänheten tills han kom att hamna i media under mycket olyckliga omständigheter i samband med händelser då han var sjuk.
  Paolo Roberto förstörde själv sitt varumärke. Och han var väldigt medveten om det redan morgonen efter även om han gjorde en del tafatta försök att (bort)förklara det som skett.

  Svara

  Så du menar att svenska våldtäktsmän inte får röra sig fritt i samhället?

  Svara

   Grattis! Veckans i särklass dummaste kommentar.

   Svara

    Nja jag tycker nog att den första var i särklass veckans dummaste. Varför tycker du att den andra var det?

    Svara

     Ha ha ha. Och nu vill du att jag ska förklara varför du är dum i huvudet? Du måste verkligen ha otur när du tänker!

     Svara

      Yeeeh, savage!!

      Svara

      åh <3 när man inte kan förklara sig själv utan börjar förolämpa någon istället, då visar man VERKLIGEN på att man själv är supersmart.

      Svara

  Jag kan inget om VD som är anklagad för mord och tänker därför inte yttra mig i det fallet men när de gäller fallet Dani Evanoff och Paolo Roberto vet jag de stå mer. 

  Dani Evanoff är en mångmiljonär som med valde att köpa in sig och profitera på en misogyn mans företag och varumärke. Poalo Robert är inte Göran Lindvall som profilerade sig på jämställdhet men i de dålda begick övergrepp. Paolo Roberto har tvärt om profilerat sig på att va mot jämställdhet och feminism samt gjord massvis med sunkig uttalanden under hela sin karriär. Att han har en skev och unken kvinnosyn är ingen hemlighet.

  Fel är fel oavsett hur mycket pengar man kan tjäna på de.

  Nu passar inte skon längre och Dani Evanoff söker sympatier och gråter ut i media över ett företag i spillror 

  Visst de är skillnad på att göra vidrig uttalanden och att betala för att våldta kvinnor, men var exakt går gränsen?

  Denna fråga borde inte bara ställas till de som valt att äga och jobba i bolaget som saluför varumärket Paolo utan även till de butikskedjor som valt att lista dem. Samt till tv4 och alla andra som fram tills nu valt att tjäna pengar på Paolo Roberto och hans skeva kvinnosyn. Skenhelig är bara förnamnet. Nu får de stå sitt kasst med bland annat varulager som inget vill. Alla handlingar har konsekvenser och istället för att tjäna pengar på Paolo kommer många nu förlora pengar på honom. Buhu

  Svara

  Camilla, är Paolo prostituerad? Du skriver att dom får hitta en annan italienare som inte har för vana att sälja sex.

  Svara

   Sälja, köpa – vad spelar det för roll? Huvudsaken är att vi är upprörda!

   Svara

    Där slog du huvudet på spiken. Så mycket indignation. Man kan tro att ingen i Sverige gått mot röd gubbe ens en gång.

    Svara

     Förlåt, men jämför du på allvar sexköp med att gå mot röd gubbe? 🙃

     Svara

      Nej, du borde lära dig läsa. Jag menade att alla som ondgör sig just nu sitter på så vansinnigt höga moraliska hästar att man kan tro att de aldrig gjort något värre själva än att ha gått mot en röd gubbe.
      Eller som Jesus skulle sagt: låt den som själv är utan skuld kasta första stenen.

      Svara

  Jepp, och mordet på en 19-årig kille som försökte skydda en ung kvinna från att bli våldtagen tystas ner av medierna.

  Svara

   För att det inte är sant…….. 😑

   Svara

    Hur är det inte sant?

    Svara

   Om du googlar så får du upp artiklar från ett antal tidningar om detta fall. Dessutom verkar han inte alls ha försökt skydda tjejen (det är naturligtvis tragiskt ändå)

   Svara

    Sudanesen fick bara lust att döda?

    Svara

  Måste folk vara så jäkla konsekventa hela tiden då?! Bra initiativ!

  Svara

  Stötta företagen och köp varorna i stället. Och ge dem en chans att hinna byta namn.
  Det är inte deras fel att Paolo är ett svin.
  Så trött på företagare som agerar i all hast utan att tänka till ordentligt.

  Svara

  Blir allmänt äcklad av skenheligheten i drevet mot Paolo R. Nej, jag stöttar honom inte, jag tycker att han ska bli dömd efter de brott han har begått men så var det med det. Alla som däremot nu ska publicera en massa indignerade kommentarer om offren för trafficking, dem stör jag mig på. Det där har pågått i alla år och alla har vetat om det och få har sagt något. Anonyma killar har framträtt i tidningsintervjuer, ”därför köper vi sex”, och upprördheten har ju varit minst sagt måttlig. Men nu fick syndaren ett ansikte och då vips ska alla krönikörer, proffstyckare och amatörtyckare trampa ner varandra i försöken att fördöma, och vara solidariska med offret. Jaha, dags att vakna nu? Varför först nu? Övriga män som åkte dit i razzian verkar få lite smäll på fingrarna och bötesföreläggande, medan folk skriker i högan sky om vilket vidrigt monster han är, den där Paolo Roberto. Och oj vad alla tycker synd om tjejen i sammanhanget. Dvs just precis nu. Förra månaden brydde sig minsann ingen. Värst blir det när psykologer ska förklara det tydligen sjukliga beteende som får kvinnor att avstå från att fördöma honom, nu ska man tydligen skuldbelägga alla som INTE deltar i hetsjakten också!

  Visst, han hade ju kunnat avstå från att framträda i TV. Jag tittade inte. Men tidningarna öste ju redan på om TV4-profil och känd entreprenör och programledare och allt vad det var. Om han inte frivilligt trätt fram hade kanske någon annan oskyldig stackare fått skulden, sånt där har hänt.

  Efter det som hänt tror jag inte att jag skulle lockas att köpa varor med hans ansikte och namn på, men jag har inget emot att laga de suveräna matrecept han delat under många år. Vad har de med hans brott att göra? Men framför allt tänker jag låta domstolarna ta hand om hans fall.

  Svara

   Bästa kommentaren

   Svara

   Är det inte bra att alla iallafall säger något nu då? Såklart hade det varit bättre att göra det tidigare men bättre nu än aldrig tänker jag 🙂

   Svara

   Bättre sent än aldrig.

   Svara

   Tack!! Mejlade faktiskt köket.se och frågade efter ett av hans recept som dom haft tidigare. Tycka vad man vill om Paolo men jag tyckte om receptet och maten vad god, så jag ville gärna få en möjlighet att spara receptet så jag kunde laga det igen👍🏼 Har även köpt massa pasta och annat av matföretaget ”Paolo”, hoppas dom fortsätter vara kvar med annat namn kanske, för de är kvalitet på dom grejerna👌🏼

   Svara

  Läs det här https://www.expressen.se/debatt/fordomandet-av-paolo-roberto-har-sparat-ur/ Man får en mer nyanserad reflektion

  Svara

   Läste, tycker inte skribenten redigt förståt situationen.🤔

   Svara

  Tycker det gått för långt! Häng ut alla idioter istället för bara 1

  Svara

  Att Joakim Lundell erkänt sexköp är också tydligen helt okej, han kan fortfarande synas på TV och fortsätta samarbeta med olika bolag utan problem. Varför, för att han köpte sex i Argentina och inte i Sverige?

  Jag kan tycka det är värre när han sitter och lite flamsigt pratar om det och hur det är en dum grej som typ råkade hända för att han var ung inför närmare 800 000 personer varav MÅNGA väldigt unga….

  https://youtu.be/rjbLwSlMNU0 18:45

  Svara

   Jockiboi är och förblir en oseriös pajas

   Svara

    Absolut, är det kanske därför hans sexköp inte fördöms på samma sätt? För att ingen förväntar sig bättre av honom ändå?

    Jag tycker hans enorma och mestadels unga publik bör vägas in ändå. Paolos ”fans” är antagligen vuxna i princip hela bunten medan tusentals barn följer och ser upp till Jocke..

    Svara

   Konstigt att inte tjafset mellan JL och Anitha C tagits upp här, eller har det skrivits inlägg om det? Hans konstiga jämförelse. Tänkte på det också att Sanna Bråding snabbt blev förlåten efter sin skandal, hon blev nästan mer populär efter det men när det gäller män så är det ofta inte så, tänker på Ola Lindholm som totalt försvann dock så fick ju nästan Magnus Hedman också ett uppsving efter sina skandaler, han lyckades tjäna pengar på det och göra karriär av det. Tyckte förresten Elaine skrev lite konstigt på sin insta nästan som lite försvar av Paolo jag menar det där med att han skulle ha blivit utsatt i sin barndom var ju ett försök att få sympatier och förklara bort sig.

   Svara

  Bra inlägg, bra lyft frågeställning. Har dock inget ytterligare att komma med än det du redan skrivit.

  Svara

  Hus ska detta sluta, ska namnet Paolo bannlysas också, och alla som heter det tvingas byta namn. Karl är en idiot, inget att orda om men nu börjar allt bli bra absurt. Det enda man gör nu är att straffa företaget bakom produkterna och ingenting annat. Paolo själv har fått 126 kr och ingenting mer nu.

  Svara

   Nu såg jag att även ex-frun lämnat skeppet, hon var VD i företaget. Dåså, han har absolut inget kvar.
   Räcker det eller måste han ta livet av sig innan vi är nöjda?

   Svara

    Fast det kan man ju förstå. De har företag ihop och två barn som han skaddat genom det här. Vilket svek hon måste känna.

    Svara

     Jag säger inget om det, hon gör naturligtvis rätt.
     Men jag tycker också att det kan räcka nu.
     Det finns nazitysklandförbrytare som inte straffats så hårt.

     Svara

      De borde straffats hårdare

      Svara

  Det här var det mest långsökta smutskastningen av IL jag sett. Du når nya höjder av desperation varje dag.
  En psykiskt sjuk vd som i en psykos mördar är inte att jämföra med en patetisk torsk som åker dit för sitt mycket medvetna val. Hur går ens tankegången när man gör denna jämförelsen? Det är en sån mental gymnastikövning att jag nästan blir imponerad.
  Håller med om att maten inte ska reas ut eller slängas, det hade räckt med ett inlägg om det, istället för att desperat få till nån konstig whataboutism!?
  När man tror botten är nådd så når du lite längre!

  Svara

   Ett tillägg är att VD:n är att betrakta som ett offer han med, psykossjukdomar är fruktansvärda och är lika verkliga som vilken fysisk sjukdom som helst. Han hade sökt hjälp, inte fått den och som följd av sin sjukdom begått ett brott. Finns ett annat känt sådant fall i Kungsbacka, där en man mördar sin bästa vän på en parmiddag. Enligt din logik ska vi bojkotta hans företag med.
   Paolo var inte psykiskt sjuk när han gjorde det medvetna valet att köpa sex av en utsatt kvinna, han har ju även antydigt att han var fullt medveten om att hon vart dittvingad.

   Svara

    Helt rätt, alla ska hängas ut till pöbeln om rätt ska vara rätt. Varför ska bara 1 enda människa få klä skott till Sveriges alla parasiter, sjukhuvven, pedofiler, mördare etc? Det är ett hycklande utan dess like. Alla ska synas i sömmarna och dömas av pöbeln, alla ska vara lika inför lagen. Varför ska 99,9990% komma undan? Du har dessutom ingen aning om huruvida P är sjuk eller ej så uttala dig inte om det.

    Svara

     Fast Paolo är alltså redan dömd för sexbrott, han har erkänt och dessutom gått ut i media med det, varken han eller hans advokat har yrkat på psykisk sjukdom.
     Även du måste ju se skillnad på hans brott och ett brott begångna under psykos?
     Sen är nutidens cancel-kultur vedervärdig, och jag ställer mig inte bakom att en person dömd för ett brott ska dömas livet ut av samhället. Men det är en annan diskussion.
     Det här inlägget handlar ju dock inte om Paolo utan är skrivet för att Camilla vill påpeka IL:s tillkortakommanden.

     Svara

   Ja håller med, jag såg direkt hennes baktanke med inlägget. Hon ger aldrig upp, blir mörkrädd av att se hur hon håller på.

   Svara

  Tänker att det är en jävla reach från ditt håll.

  Svara

  VArför är det konstant dålig stämning härinne, måste man vara otrevlig när man kommenterar?
  Varför inte vara snäll istället?
  Jag mår faktiskt dåligt på riktigt allvar!

  Svara

   Nu kommer någon säkert säga åt mig att inte läsa BB om jag är så känslig, men jag håller med dig.
   Tar ofta paus från detta kommentarsfält då tonen går från 0-100 på 1 sekund och acceptansen för avvikande åsikter är noll.

   Svara

    Ja, och verkligen att folk läser det med inställningen att man menar illa eller är otrevlig bara för att en smiley inte finns efter. Oavsett att det inte är det.

    Svara

  Borde inte fabriken kunna byta ut etiketterna istället för att slänga alla varorna. Varorna som finns ute redan tycker jag görs av en bra sak men och andra sidan så är det ett jävla matsvinn om butikerna ändå inte får det sålt. Skänk det till Hemlösa kanske?

  Svara

   Var står det något om att varorna ska slängas?

   Svara

  De e bra. Sälj Paulo Roberto och låt kvinnorna tjäna påt.

  Svara

   Grammatik är din vän.

   Svara

    Gnällspik.

    Svara

     Guilty as charged.

     Svara

      Det är bra med lite självinsikt.
      Heja dig.

      Svara

  Det Paolo har gjort är fullkomligt vidrigt.
  Något annat som också är vidrigt som det inte talas så mycket om är de influenser och influenser-wanna be och andra som lägger ut foton där de särar på benen, putar med munnen och ser villiga ut. Allt för att få följare, uppskattning och tjäna pengar. Man är alltså villig att spela med i männens smutsiga spel som i förlängningen kanske gör att de här tjejerna som säljer sex drabbas ännu hårdare av sådana som Paolo Roberto.

  Svara

   Där drog du lite för höga växlar med det resonemanget.
   Paolo gick inte till prostituerade för att influencers putar på insta.
   Och tjejerna som putar har minst halva sin publik i andra kvinnor.

   Svara

    Kan du inte se det i ett större perspektiv?!?

    Svara

   Det där var inte ens lite logiskt. Mäns våld är inte kvinnors fel. Stor skillnad på att förgripa sig på desperata kvinnor och posera för sexiga foton.

   Svara

    Håller helt med. Det är INTE kvinnors fel att män förgriper sig och våldtar. Mannen bär själva ansvaret för sina handlingar. Men varför vill man som kvinna vara med i det smutsiga spelet genom att sära på benen på foton på insta? När kvinnor gör det för följare/pengar är det ju ett sätt att sälja sin kropp, för att andra ska konsumera.
    Och följden blir att normen för när gränsen passeras flyttas.

    Svara

  Bra sätt att få varorna sålda. Matsvinnet minskas och pengarna går till något viktigt och behövligt.

  Svara

  Jag vet en som bojkottar Barillas (pasta-)produkter pga att de inte vill ha med homosexuella i sina annonser (hur man nu skulle kunna se det…). Samtidigt som hon äter gåslever fastän hon är emot behandlingen av gäss i de länderna där detta rör sig om, för att vara artig mot svärisarna. Jag tror folk väljer lite skevt ibland. Eller rättare sagt, jag tycker folk väljer skevt ibland.

  Svara

  Det är väldigt många företag som håller på med skit. HM tex, där man upptäckte barnarbete… Inte fan slutade folk handla kläder där för det.
  Inte heller slutar vi köpa nya mobiltelefoner, cyklar/elbilar även om de flesta av oss vet vilken smutsig bransch det är. Här snackar vi barn så långt ner i åldrarna som 7år som gräver efter kobolt i Kongo under omänskliga förhållanden.
  Nog köper vi väl av alla dessa företag som använder sig av det?
  Vi är hycklare hela högen!

  Svara

  Tycker nog inte att det går att jämföra VD:n och PR.
  Angående Paolos varor förstår jag butikernas agerande nu. Företaget drar ju i vanliga fall nytta av att frontas av en offentlig person (Paolo i detta fall). Då kan jag tycka att man får stå sitt kast när den offentliga personen gör nåt dumt eller begår brott, även om det var oväntat.

  Svara

  Hela grejjen har gått totalt överstyr! Helt rubbat att alla runt P ska drabbas värre än värst. Hur var det med kungen som bara vände på bladet å vips så var hans sexskandaler glömda över natten. Olof Palme ska vi inte förglömma, han är ju glorifierad istället och alla andra som man skulle kunna räkna upp…. Dessutom är svartjobb totalförbjudet i Sverige utom när det kommer till sextjänster, en polski prostituta får tjäna 10 000 tals kronor utan att skatta men en polsk snickare han blir utslängd ur landet!! Vilket hyckleri! Om man dessutom tror att prostitutan har en hallick med sig som tar alla pengarna, hur inihilvitti kan Sverige supporta det?? Bara undrar vad det är för folk som tycker att det är en skön inställning? Nää fy fan för detta hyckleri. Och JA, jag tycker att alla runt P är helt oförtjänt drabbade av detta förb-de drev, räcker det inte med saken i sig!

  Svara

   Det du glömmer är att både kungen och speciellt Olof Palme gjorde det här innan metoo. Extremt väldigt mycket förrändrades i och med det och väldigt mycket har förändrats.
   Skulle Olof Palme ha suttit som statsminister idag hade han garanterat varit tvungen att avgå då förtroendet för honom hade försvunnit helt och hållet. Idag ser vi inte mellan fingrarna på samma sätt som på 70 och 80-talet.

   Kungen går inte att jämföra på samma sätt. Han sitter där han sitter oavsett hur lite förtroende han har. Hovet kommer alltid att vara kvar liksom. De lever på och är beroende av apanage, inte på folkets förtroende så som politiker och varumärken är.

   Svara

    Inte sant. Också kungahuset går att rösta bort i en demokrati om man nu vill det.

    Svara

    Mona Sahlin också, med livvakten.

    Svara

     Ja? Båda blev av med sina tjänster Och Sahlin har inte haft några uppdrag alls sedan dess.

     Svara

  Paolo Roberto har alltid varit en vidrig människa, precis som Katrin zytomierska. Därför skulle jag aldrig köpa nåt nån av dom är förknippade med oavsett.

  Svara

  Jag har svårt överlag att stötta någon som jag inte gillar – vilket betyder att jag inte handlar av Katrin Z eller Paolo, har aldrig gjort då jag tycker dom har en sunkig människosyn. Visst – om företaget sparkar Paolo och kanske tom byter namn är det en annan sak. Men jag tycket inte att det är fel att markera vilken etik man står för som Ica-handlare.

  Löwengrip-grejen är väl lite mer komplicerad. Dels hade han väl en psykos? Det kom inte lika plötsligt – han satt ju inte i TV-soffan dagen efter? Och dessutom är han väl inte VD där nu? Så – inte samma sak tycker jag.

  Skulle för övrigt heller inte ha mina döttrar i Göran Ls ridskola – huvva…

  Svara

  Jag undrar om det är i tristess i corona-tider som får detta att balla ur som det gör? I annan tid med annat på agendan kanske detta på sin höjd blivit ett par notiser?

  Svara

   Coronatider har definitivt med saken att göra. Men efter allt som hänt med Weinstein så har folk blivit väldigt mycket mer intoleranta mot skitstövlar och låter inte saker passera lika lätt som förut.

   Paolo har fått så många chanser och tabbat sig såå många gånger så han levde redan långt in på övertid.

   Svara

  ”Så länge produkterna heter ”Paolo” – nej, men sen.”

  Tycker du besvarar dina frågor alldeles själv. Hade VD:ns NAMN suttit på produkterna hade det troligen blivit exakt samma för honom.

  Sen blir nog Paola-grejen större eftersom han har en historik genom att mentalt förtrycka kvinnor.

  Svara

  Hånler med om att de vill plocka enkla pluspoäng. ”Ta en bild på detta nu och snabbt ut på insta!”

  Svara

  Helt sjukt att man inte pratar om den förra VD:n för Leeroy som med dömd och fick tre års fängelse i april för våldtäkt mot barn. Han betalade bland annat 3000 kr för att ta en 14-årings oskuld. Det är så sjukt många företag som använder och samarbetar med Leeroy, exempelvis Holy Greens.

  Svara

   Skillnaden där är att ingen känner till den VD’n. Hans namn är inte allmänt känt och han är definitivt inget varumärke.
   Den VD’n är också, vad jag gissar nu, inte VD längre. Företaget har tagit ställning mot honom och han sitter inte kvar på sin plats hos dem. Det räcker väl egentligen?

   Svara

  En skillnad som jag reflekterar över är attden VD som begått mord blivit häktad, dömd? Kommer få ett straff och bli påverkad av detta resten Av sitt liv.
  Paolo begår ett grovt brott. Får betala en mindre bot som med hans ekonomi inte betyder mer än kaffepengar. Sen är det tumme upp och livet går vidare. Detta med bojkotta är sätt att straffa paolo och visa att vi som samhälle inte tolererar detta brott då straffet enligt straffskalan inte är tillräckligt.

  Svara

  Vilken oflax han har som åker dig FÖRSTA gången………….. Paolo är ju känd torsk sedan 2012.

  Svara

  Dvs inga vinster till företagen som det egentligen gäller. Då han inte äger företagen som gör produkterna. Så ist sälj de som vanligt men vinsten går till flreteget så de inte får svinn och går minus. Så de kan producera nytt och skippa honom i nästa. Sedan om han för en procent av det hela så ge den procenten till något annat. Den som förlorar mest är företagen och inte han.

  Svara

  Kolla in denna länk. Det är ÷ inte många som valt att avfölja.

  https://socialblade.com/instagram/user/1paolo2

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.