Paula svarar på läsarfrågor

Hur kan du gå på event när det fortfarande är corona? 
Eventet skulle egentligen vara utomhus och dom hade delat upp det på 2 sessioner så vi skulle vara max 15 på plats samtidigt. Tyvärr blev väderprognosen regn och kallt så i sista stund flyttades det in. Vi blev uppmanade att om vi känner den minsta lilla sjukdomskänsla att lämna återbud (och det var det flera som gjorde, hörde av sig med ett ”jag kände lite rasp i halsen så jag vågar inte riskera något”). Mattorna spritades innan och efter passen, vi uppmanades att hålla avstånd, det var belamrat med handsprit överallt och alla spritade sig som tokiga och var noga med handtvätt. Var det dumt att gå på ett event? Ja, kanske då det helt ärligt var svårt att hålla sig från att krama någon efter så lång tid utan att ses!
[…] Vi håller till exempel avstånd till min mormor som sörjer sin livskamrat för att inte riskera något med henne, vi tänker oss för kring alla typer av sjukdomssymptom oavsett hur små dom verkar.(Ej hela Paulas svar som du hittar här.)

Varför svarar du inte på min fråga?! 
Oh lord, bara för att du ställer en passivt aggressiv fråga sjuttioelva gånger så betyder inte det att jag måste svara på den. Vissa är väldigt flitiga kommentatorer och letar alltid fel i allt som skrivs här. Jag har varken lust eller skyldighet att svara på frågor som bara är i syfte att smälla mig på fingrarna och poängtera hur dum jag är.

Varför äter ni vuxna inte pasta? Äter du inte kolhydrater?
Både jag och Hugo äter pasta men väljer hellre andra kolhydratskällor som potatis, quinoa, bulgur osv. Jag tycker det är godare och väljer hellre mer näringsrik mat. Men ibland blir pasta också. Precis som många andra småbarnsföräldrar hamnar vi ibland i att vika oss för vad som kidsen gillar (pasta) för att vara säkra på att dom äter men vill hellre ha annat själva. Vi alla äter lite av allt möjligt och barnen pillar i sig lite quinoa och vi äter upp pastarester också. Men oftast äter vi samma mat hela familjen vid middagarna. Jag tror inte vi är ensamma om det här.

Varför renoverar ni ett fungerande kök? Det är så tråkigt med alla som sliter ut och kastar fungerande kök! 
Vi, eller jag rättare sagt, ville ha förnyelse i vårt kök. Det var fint som det var men lite opersonligt och stelt och inte med så bra förvaring för oss som småbarnsfamilj. Vi ville ha mer förvaring och mer socialt utrymme. Jag vill dock poängtera att vi inte slitit ut och kastat något utan bara gjort om det befintliga och lagt till! (Ej hela Paulas svar som du hittar här.) // Paula Rosas

”Vi håller till exempel avstånd till min mormor som sörjer sin livskamrat för att inte riskera något med henne, vi tänker oss för kring alla typer av sjukdomssymptom oavsett hur små dom verkar.”

Det här gjorde ont i mig att läsa.
På samma sätt som jag blir så ledsen av tanken på de människor som dör ensamma pga covid-19 så gör det mig så ledsen att tänka på att inte kunna finnas där för de som sörjer en älskad människa.
Att inte få krama, hålla, trösta.

Paula svarar på nio frågor i sitt inlägg och jag har tagit med delar av några av dem här, och förutom delen här ovan så vill jag lyfta fram Paulas svar om deras köksrenovering.
Det är så många som bara river ut och bygger nytt men hos Hugo och Paula är alla stommar desamma men de har lackat om luckorna.
Jag ÄLSKAR färgen på luckorna men ställer mig mycket skeptisk till ställningen för glas som hänger från taket.
Gudars så kladdiga de kommer bli, även om de är en bit från spisen, eller tror ni de har installerat turboventilation?
Jag gillar generellt inte öppna hyllplan av den anledningen, det är ack så snygg men aningens för opraktiskt för mig.
Helkaklat däremot – helt min melodi!
Bara att slanga av efter en bråkig köttfärssås! 😉

 

74 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  falsk trygghet. varför tror folk fortfarande att alcogel/handsprit hjälper mot virus och ska sprita händerna stup i kvarten? det hjälper inte mot virus, men det hjälper mot bakterier!

  Svara

   Men man har ju testat att sprit dödar detta virus har man inte?

   Svara

   🐞, du verkar ma missförstått. Det dödar Covid.

   Svara

    Covid-19 är sjukdomen man får. Viruset heter inte Covid.

    Svara

    Och du har missförstått handsprit botar inte Covid-19 som är sjukdomen viruset heter inte Covid.

    Svara

     Ja men summan av kardemumman är att spriten dödar viruset.

     Svara

      Viktigast är dock tvål och vatten, samt att hålla avstånd.

      Svara

      Ett virus lever inte!

      Svara

       ?

       Svara

     Jooo om man injicerar det i lungan!

     Svara

   Funkar mot många virus. Det du pratar om är virus som inte har hölje som tex de virus som orsakar vinterkräksjuka, där handsprit funkar dåligt. Men mot många virus har det jättebra effekt.

   Svara

    Överdriven handsprit kan däremot bryta ned hudlagren och ge upphov till kontaktallergi.

    Svara

    Alltså Paula. Vad jag inte gillar henne. Hon känns så mycket PK.

    Svara

    Covid-19 har ett hölje av fettmembran därav att tvål och vatten fungerar bra!

    Svara

   Blir orolig att 7 pers gillar 🐞 kommentar som inte stämmer

   Svara

   Men gud. Varför skriver du ngt som inte är sant? Jobbar som ssk med covid-patienter och jo, vi använder handsprit som desinfektion. Vid vissa andra virusinfektioner lägger vi till ordentlig handtvätt men inte efter kontakt med patienter som har covid – handsprit räcker.

   Svara

   Jag har pratat med en virolog. Mot just detta virus är handsprit bra så länge alkoholhalten är över 60%

   Svara

    Då får jag äntligen nytta av min österrikiska Strohrom! 80 procent …

    Svara

   Du har fel Rebecka. Mot just detta viruset hjälper handsprit då det är fettlösligt.

   Svara

  Bra svar på frågor. Hon verkar både mogen och klok.

  Svara

   Bra svar?
   På riktigt?
   Hon säger en sak och gör tvärtom.

   Svara

  heheh så väljer man ett grått kök med mässingdetaljer. personligt var ordet 😊

  Svara

   Mässing är ute och så även gråa kök så snart blir det personligt när alla har gröna kök.

   Svara

    Min syster har ett grönt kök. Jävligt snyggt faktiskt.

    Svara

    Är gröna kök inne? Fan, jag som just lackat om mina luckor i ljusgrönt….

    Svara

   Jag tänkte precis samma sak. Det där känns verkligen så opersonligt som det kan bli.

   Svara

   Och jag älskar mässing och marmor! Love it

   Svara

    Bor du i en småstad med barn som heter ”Tindra” och ”Nova” också?

    Svara

   Vore intressant att se inredningen hos alla er som dissar flera av våra influensers boende.
   Ni måste ju bo helt perfekt.

   Svara

  De verkar inte veta hur Corona smittar. De satt alldeles för nära varandra på eventet framför allt de som satt mitt emot varandra.

  Svara

   Och när man yogar tar man väl djupa andetag och andas ut ordentligt?

   Svara

   Det har varit massor med bilder med Sheila och deltagarna på eventet där det inte var en millimeter mellan personerna! Oansvarslöst men inte oväntat. Influencers verkar ha sin egen värld med egna villkor.

   Svara

  Jag skulle nog kalla det mer än make over av köket, snyggt!! Jag håller med om att det är uppfriskande med influencers som inte sliter ut allt utan faktiskt förnyar det de har.

  Svara

  Köket ser ut som alla andra kök, så inte särskilt personligt. Jag började läsa Paulas blogg för ett halvår sedan, jag stod ut i två månader. Jag läser hellre Kenzas blogg. Paula försöker vara djup, tänkande och lite feminist ibland. Vilket faller platt hela tiden eftersom hon inte är djup, tänkande eller feminist egentligen. Det är någonting med henne som retar gallfeber på mig.

  Och kära Paulaförsvarare: eftersom jag inte gillar henne läser jag inte bloggen och följer inte henne på instagram. Det räcker mer än gott här.

  Svara

   Håller med dig. Speciellt med frågor som rör oss kvinnor. Känns som att hon har ett behov att anses vara så påläst och vettig, men inte lever som hon lär. Exempelvis hur hon blev himla arg angående Paolos sexköp, men skämtar om ”att känna sig våldtagen” bara någon dag innan. Nja, blir ofta fel för henne.

   Svara

   Har också svårt för henne baserat på bloggen. Allting måste vara så himla mycket hela tiden och framställas så fint. Har hon ett samtal med barnen så är det inte ett samtal utan en dialooooog och hon har inte acne utan ORENHETER, osv.

   Svara

    Ja hon är bara för mycket. Som en enda stor klyscha. Allt hon skriver lyckas bli klyschigt.
    Att hon sen ska låta Hugo ta allt ansvar hemma nu? Är han en bebis eller en vuxen man?
    Snälla alla ni som är hop med sånna här mansbebisar. Gör er själva en tjänst och gör slut, helst innan ni får barn. Det kommer BARA bli sämre.

    Svara

     Hugo har alltid varit en mansbebis. Oansvarig och tramsig. Visst han driver ett framgångsrikt företag men uppenbarligen fixar han inte att driva det och samtidigt ta hand om hemmet.
     Det är märkligt att kvinnor kan driva stora företag osv men ändå rodda hemma.

     Svara

      Ja och det är sååå märkligt att så många kvinnor väljer att leva och skaffa barn med dessa män?!
      Man vet ju hur någon är innan man skaffar barn, och sen förvånas man och blir arg och ledsen när han inte automatiskt förändras när barnet kommer. Kommer aldrig hända. 90 procent av mina vänner lever med bebisar till män. Och klagar varje gång och blir ledsna för att dom inte får uppbackning och stöd.
      Kan aldrig klaga på min man. Han är fantastisk.. eller ja, som alla män borde vara mot sina fruar! Skaffa en sån. Annars, dumpa. Allvarligt.

      Svara

     Men alltså jag tycker Hugo står ut med otroligt mycket. Såg en video när de blev intervjuades i hemmet (i soffan, om deras roller i relationen, minns ej vad intervjun heter) och Paula verkade så fruktansvärt ocharmig och nedlåtande konstant mot honom.

     Svara

      Det är för att hon är bitter

      Svara

   Och på vilket sätt är kenza bättre? Falsk, äckligt självgod och tråkig som ingen annan.

   Svara

   Haha Kenza bloggar inte ens längre. 😉

   Svara

  Idk fick bara ont i huvudet av att läsa detta.
  Är så trött på mentaliteten som folk har. Min pappa gick på spinningpass för där var ju minsann alla friska, avstånd, så mkt handsprit, bla bla. Jag och resten av familjen hade isolerat oss i flera veckor pga mamma i riskgrupp. Tro inte att gubbfan släpar hem viruset ändå. Fick feber i 3 veckor, andnöd, allt det goa. Kontakt med vården flera gånger. Covid med andra ord. Nu skäms han ögona ur sig. Är detta vad som krävs för att folk ska fatta att man ska stanna hemma från onödiga sociala aktiviteter?
  Mvh 22 år, inte riskgrupp men blev SVINsjuk ändå

  Svara

   Preach!

   Svara

   Tyvärr måste folk bli sjuka själva eller att deras anhöriga blir det innan de fattar! Jag är själv i vården och ser det! Många är också uppriktigt förvånade att de eller den anhöriga är så sjuk/har så jobbigt med andningen och undrar över det. Det är som att det helt gått dem förbi att covid-19 är en sjukdom som sätter sig på andningsvägarna och att vi måste hejda smittspridningen just pga att folk blir sjuka och får det väldigt jobbigt!

   Svara

    Paulas morfar avled av covid och hennes svärfar har varit svårt sjuk, men hon fattar ändå inte. Hon är sååå rädd för viruset men träffar folk hela tiden.

    Svara

   Är det lika illa att träna i gymmet när det är få där? Då håller man större avstånd. Hur gör ni andra?

   Svara

    Tränar bara hemma och utomhus

    Svara

    Tränar på gym. Spritar innan och efter samt tvättar händer. Där är ju inget folk… bästa tiden att gymma nu!!

    Svara

   Fy vad dåligt! Min mamma, ej fyllda 70 (ett par år kvar) men i riskgrupp, gift med pappa som har passerat 70 och dessutom har svårt astma. Man kan ju tycka hon därför kunde vara extra försiktig.

   Men nä, hon åker hit och dit, träffar barn och barnbarn (inte mig/min familj för vi har sagt ifrån) och beklagar sig över att allt är inställt. Helt hopplöst ego…

   Svara

  Köket ser ut som en obduceringssal 🧐

  Svara

   Ja inte får jag någon myskänsla av köket. Men det är nog inte meningen heller.

   Svara

   Tänkte detsamma 😬🤭

   Svara

  Det är lätt att bli lite deppig över folks tankeförmåga. Corona är en droppsmitta och luftburen ändå tror folk att handsprit skyddar. Finns det virus i luften du andas hjälper det inte ens att bada i handsprit.

  Svara

   Fast nej. Inte luftburen. Då skulle exakt alla redan ha covid-19 redan. Läs: ” Vid typisk luftburen smitta, till exempel mässling eller vattkoppor, finns viruset på huden och kan virvla upp i luften. Karin Tegmark Wisell beskriver det som väldigt små dammpartiklar, som kan smitta från långt håll. Coronaviruset smittar i stället genom nära kontakt, när droppar överförs via till exempel hostningar och nysningar.” från https://www.nyteknik.se/samhalle/folkhalsomyndigheten-reder-ut-smittar-coronaviruset-via-luften-6992811

   Svara

  Och ändå ser jag dagligen personer nysa och hosta rakt ut. Så dålig stil. 😕

  Svara

   Det är så konstigt. Skäms de inte? Jag får panik om jag råkar nysa på jobbet, även om jag vet att det bara killade i näsan och att det var första och sista nysningen för veckan så tänker jag att folk tror att jag går dödssjuk till jobbet och tänker smitta alla med Corona.

   Svara

  Jag såg en bild på Facebook där en bekant stod ute och kramades med sina kollegor. Samtliga sjuksköterskor på sjukhus :)) Hoppas de inte vårdar någon. Alls. På länge. Jag fick sitta på händerna för att inte få vansinnesutbrott.

  Svara

   De jobbar ju rätt med varandra varje dag ändå. Plus att de med stor sannolikhet testats för covid och kanske redan varit snittade.

   Svara

    Tätt* , smittade*

    Svara

    ja men då så 🙂

    Svara

  Ang att dö ensamma. Visst att sjukhusen har besöksförbud. Men ligger man för döden så får man ta emot besök. Ingen ska behöva dö ensam

  Svara

   Det beror på, vissa får kämpa ordentligt för att säga hej då

   Svara

  Min gamla moster och min mycket äldre syster lever båda ensamma och har iom Corona blivit väldigt isolerade från kontakt med människor. Jag ringer dem båda väldigt ofta och skickar många bilder och filmer på våra små barn. Båda säger att det enda dom önskar sig är att få krama någon och få känna närhet till en annan person, dom är väldigt ensamma. Väldigt många måste tampas med denna hemska känsla, det gör att mitt hjärta brister.

  Svara

   Så hemskt 💔

   Svara

  Jag nyser alltid om mina ögon blir utsatta för solljus (nått med fotiska nysreflexen eller vad det heter). Inte jätteroligt i coronatider.

  Svara

   Haha jag med! Varje dag!! Är 40 nu har nyst varje dag det är sol i hela mitt liv.

   Svara

  Det var regn och kallt? För det går inte alls att bara byta dag ist för att gå in och smitta då man inte behöver känna symptom. Extremt oansvarigt av alla inblandade och skämmigt för medmänskligheten.

  Att sedan uppmana alla att ha avstånd men enligt bild inte ha det? Eller det kanske bara gällde medan det höll igång.

  Visst man har eget ansvar. Tänk med hjärnan och inte egot.

  Svara

  Att folk orkar! Riskgrupperna får isolera sig, så är det bara. Vi andra får leva som vanligt.

  Svara

   Har du missat att folk som inte tillhör en riskgrupp också har blivit svårt sjuka och dött? Eller tror du att alla som inte är sjuka sedan tidigare är odödliga?

   Hoppas du skojar.

   Svara

    Och att man dessutom kan bära på smittan utan att ha symtom. En vän till mig arbetar på en av det värst smittande äldreboendet i min stad, 2 ur personalen bar på skiten utan ett enda symtom. Medan andra, unga och friska blev väldigt sjuka, varav en åkte in akut till sjukhuset (27 år utan andra sjukdomar).

    Svara

   Man kan dö av det och även om man inte dör så får man räkna med att vara dålig i 4-6 veckor. Vem har ens tid med det? Flera med lindriga fall har även fått permanenta lungskador. Jag håller mig borta.

   Svara

  Jag tror att Paula har otur ibland när hon tänker.. Hon är ju bara människa ändå. Hon har inte så mycket att komma med i influencer-världen och därför tror jag att hon måste överdriva allt på alla vis hon kan.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.