Yrke som yrke?

Fast man kan inte säga så tycker jag. Det blir så kontraproduktivt. Som att sälja glass men ingen får köpa, så står man där och lockar och pockar…
yrke som yrke liksom:)
Jag fattar hur du menar!! Men det måste bli olagligt åt båda håll tror jag. Annars är det en gråzon som går att dribbla runt. // Carola Wetterholm

Carola Wetterholm likställer att sälja sex med att sälja glass, att det är yrke som yrke.
Hennes läsare kommenterar att det är högst opassande att kalla prostitution för ett yrke, medan Carola inte alls håller med längre ner i kommentarerna men kan sträcka sig till att kan är en rejäl hårddragning.

Kan man säga så?
Carola skriver den där uttjatade grejen i sitt inlägg, att ”prostitution är världens äldsta yrke” medan de med en smula mer tolkningsföreträde än Carola skriver att ”Prostitution benämns ofta som världens äldsta yrke, men det stämmer inte. Det ska snarare beskrivas som ett av världens äldsta förtryck.” i den här artikeln från Dagens Nyheter.

Yrke? Inte yrke? Glass? Annan liknelse? Förtryck? 
Går det att bena upp det här eller är det upp till var och ens erfarenhet, brist på erfarenhet, kunskap eller okunskap var man tror sig stå i frågan?

Tack för tips!

307 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så länge man själv och enbart själv och ingen annan tjänar pengar på det tycker jag att det är OK.

  Svara

   Men, bland dom som får behålla pengarna själva så är det en försvinnande liten del som säljer sig pga ”älskar sex så himla mycket och kan lika gärna tjäna pengar på det”.

   Svara

    Det gäller ca 99,99% av alla som arbetar.

    Svara

     Det stämmer inte även om det är alldeles för många som inte gillar ditt jobb så är det inte riktigt så illa som du påstår.

     Svara

      ”Jag älskar att mata in siffror och kontera fakturor så jag kan lika gärna tjäna pengar på det här”
      Har ingen redovisningsekonom sagt någonsin.

      ”Jag älskar att ständigt ha för mycket att göra och få alldeles för lite resurser för att lösa mina uppgifter så jag kan lika gärna tjäna pengar på det här”
      Har ingen vårdpersonal sagt någonsin

      Alltså det är ju i princip ingen som lever för att jobba. Alla jobbar bara av enkla anledningen att man måste ha ett tak över sin säng, mat i magen och kläder på kroppen. Ingen gör det bara för att det är kul, några få lyckliga undantagsfall som är ekonomiskt oberoende jobbar för att känna sig behövda och för att fylla tomrummet.

      Svara

       Skillnaden är möjligtvis att man i andra jobb inte blir förnedrade, misshandlade, våldtagna osv dagligen.

       Jag har ångest varje gång jag ska till jobbet men skulle inte drömma om att ens påstå att jag har det lika jobbigt som en prostituerad. Det fattar väl alla som inte har minus i iq.

       Svara

        Vad argumenterar du mot egentligen?
        Frågan handlade om att 99,99% av alla arbetande inte säger ”älskar (sätt in valfri handling) så himla mycket och kan lika gärna tjäna pengar på det”

        Absolut ingen har påstått eller ens jämfört hur jobbigt olika personer har det

        Svara

         Jo fast det var ju det du gjorde när du behövde ta upp att det finns andra som inte heller tycker om sina jobb.

         Svara

          Nej.

          Med extremt mycket familjelivslogik så kanske du kan klämma in den. Men inte ens då egentligen.

          Svara

           Härskartekniker är bra, nu vann du 🙂

           Det var ingen härskarteknik. Däremot hade Anonym 15:34 ett syllogistiskt fel i sitt argument.

        Eller hur, jag har ett grymt stressigt och ansvarsfullt jobb och även om jag nu kommer att vara ledig några dagar, vet jag inte om jag kommer slappna av innan det är ny vecka och allt börjar om igen. Jag har tidigare varit utmattad på grund av mitt jobb. Jämför jag det med att vara prostituerad? Nej, det går inte att jämföra på något sätt och vis. Att vara prostituerad är att bli utsatt för övergrepp. Det är inte ett jobb. Skulle jag kunna tänka mig att ta betalt för sex för att jag tycker det är trevligt och jag dessutom är bra på det? Nej det skulle jag verkligen inte kunna göra (inte ens om jag vore singel). Det är helt enkelt inte ett yrke och går inte att jämföra som sådant.

        Svara

        Fast här i Sverige finns det vanliga arbeten. Många drogar och var finns stödet och rehab till dom. ??

        Svara

       Jag känner både en och annan ekonom som går igång på både bokföring och granska bokslut,
       Har man för lite tid och för mycket jobb är det en ledarskapsfråga eller så kanske man själv inte är kvalificerad.
       Älskar detta kommentarsfältet med egna gissningar som blir till sanningar.

       Svara

        Jag kan garantera att de du känner inte skulle tveka en sekund på att säga upp sig om de var garanterande att kunna upprätthålla sin levnadsstandard utan att jobba. GARANTERAT

        Svara

         Faktiskt inte de trivs med sina jobb.

         Svara

          Det ena behöver inte utesluta det andra. Man kan trivas med sitt jobb och ändå vilja säga upp sig om man blir oberoende av en inkomst

          Svara

       Du jämför alltså vårdpersonal med prostitution…. ser ingen skillnad för att man får pengar av bägge??
       Jisses…

       Svara

        Nej, det gör jag inte.

        Svara

      Läs Såld av Vera Efron, så får du reda på att det är värre än du tror.
      Det finns även svenska unga flickor som tvingas in i prostitution . En del mår så dåligt att de tar livet av sig för de ser inte någon annat sätt att få slippa sälja sig på. Det går inte jämför prostitution med ett vanligt jobb.

      Svara

     Undrar om alla som ploppar upp med argumentet ”ingen skulle jobba om de inte behövde pengar” ”alla säljer sig” i prostitutionsdebatten genuint tror på den radikala pseudosocialistiska analysen.

     Ser ni seriöst ingen skillnad på att t ex jobba med barns utveckling, bygga hus, göra f*cking blomsterarrangemang till bröllop, och den identitet, utveckling och självkänsla det kan ge en person och att sälja sin kropp och vilja till en torsk, ja då finns det ju ingen anledning att ens diskutera något längre.

     Svara

    Jag tycker att feminister bör sluta enbart ta de som är offer för själva trafficking och hamnar i bordellerna utan även de som faktiskt medvetet säljer sig själva. https://www.expressen.se/debatt/feminister-tystar-oss-frivilliga-sexarbetare/ varför får allmänheten se så lite om detta. jag tycker inte radikal feminism ska styra samtalet gällande sex köpen. hela sexköpslagen är absurd ”lagligt att sälja – olagligt att köpa”. omvandla de till ”olagligt att sälja som att köpa”. sex ska inte köpas det ska va fritt.

    Sen detta med samtycket saknas det fortfarande arbete i andra aspekter som jag tycker det pratas för lite om när det kommer till rättssäkerhet.

    Svara

     Både ditt påstående om att det är radikalfeminister som står upp för traffickingoffer och din hänvisning till en kvällstidning avslöjar att du inte är särskilt kunnig inom området.

     Svara

     Prostitution sker mer undangömt, men ingen gnällde när det var tiggeri som förbjöds. Som för övrigt också är i en utsatt situation och utövas av utsatta individer. Att sälja sex borde vara lika förbjudet som att tigga. Eller var det så att tiggaren utanför Ica störde idyllen mer eftersom det skedde i allmänhetens åsyn?

     Svara

      Nu är ju inte tiggeri (tack och lov) förbjudet på de flesta ställen. Seklets mest idiotiska förbud.

      Svara

      Så man ska enligt lag straffa utsatta människor som i många fall är utsatta för människohandel? Detta gäller både prostitution och tiggeri. Hur tänkte du här?

      Svara

       Jag kanske inte fick fram just min åsikt i detta, jag kan inte direkt säga att ett förbud mot tiggeri eller prostitution är den rätta vägen.. jag ville egentligen poängtera att konceptet är detsamma som förbudet mot tiggeri. Enda skillnaden när tiggerifrågan först togs upp så fanns ingen ”rörelse” som försvarade denna handling hos dom individer som av olika anledningar tvingats till tiggeri.

       Svara

     Fast varför ska vi fokusera mer på den bit som är frivillig? Hjälper det traffickingoffer eller personer som tvingats in i prostitution på annat sätt? Är väl rätt naturligt att man står upp för offren dom som far illa än svenska Lilla som själv tycker hon är privilegierad.

     ”Det målas upp en bild av en östeuropeisk ung kvinna som kanske är tvingad, som kanske är fattig, som kanske inte behåller pengarna själv. Men kanske valde hon detta, kanske behåller hon sina pengar, kanske trivs hon bättre med sitt liv här än i sitt hemland. Jag vet inte, och det gör inte ni heller. ”

     Om hon inte vet kanske hon kan läsa lite studier på ämnet?

     Svara

     Jag hänger inte riktigt med i allt du skriver, men förstår inte varför man ska uppmärksamma och problematisera om det nu finns någon som ”frivilligt” säljer sex. Om så är fallet, behöver de ju inte ta åt sig av diskussionen. Jag är helt säker på att de aldrig har råkat ut för de värsta torskarna som utövar våld och förnedrar. Jag glömmer aldrig när jag fick höra hur en som såldes av sin hallick hade blod, kiss och sädesvätska i ögonen och inte kunde se någonting. När hon famlade efter badrummet var det ingen som hjälpte henne. Männen skrattade åt henne. Det är en svensk kvinna som har varit med om det och männen var ”vanliga” svenska familjefäder. Alltså inte en ung tjej som varit utsatt för trafficking.

     Men om man inte känner igen sig i de prostituerades situation, utan tänker att man säljer sex frivilligt, tycker jag att man ska hålla sig utanför diskussionen. Jag vet inte vad de personerna vill uppnå heller. Starta en fackförening? Få en skyddad yrkestitel? Legitimera sexövergrepp?

     Svara

    Som jag läste i en krönika i dag skriven av en svensk prostituerad tjej som jobbar i Amsterdam.
    Det är skillnad på trafficking och att jobba sexarbetare, och jag kan faktiskt hålla med.

    Ja, det är ett yrke. Men i sverige där det inte är lagligt att köpa sex blir det en större andel traffickingbrott, och fler kvinnor utnyttjas.

    Så ja, yrke som yrke – även om det skiljer en hel del på att sälja en vara eller en tjänst.
    Tjejen sa själv att hon säljer inte sin kropp, hon ser det som att sälja en tjänst.

    Svara

     Using two recent sources of European cross country data we show that trafficking of persons for commercial sexual exploitation (as proxied by the data sets we are using) is least prevalent in countries where prostitution is illegal, most prevalent in countries where prostitution is legalized, and in between in those countries where prostitution is legal but procuring illegal. Case studies of two countries (Norway and Sweden) that have criminalized buying sex support the possibility of a causal link from harsher prostitution laws to reduced trafficking. Although the data do not allow us to infer robust causal inference, the results suggest that criminalizing procuring, or going further and criminalizing buying and/or selling sex, may reduce the amount of trafficking to a country.

     The Law and Economics of International Sex Slavery:
     Prostitution Laws and Trafficking for Sexual Exploitation

     Svara

      Det går ju inte att dra en enda slutsats av den studien för Sveriges del?

      Svara

     Jo men debatten generellt handlar inte om frivilliga sexarbetare. Den som är happy och gör det frivilligt borde fatta det.

     Svara

     Det är klart att vi har fler brott inom området i Sverige eftersom vi har kriminaliserat problemet. Om det är lagligt kommer färre att anmälas och lagföras. Far färre människor illa tack vare det? Det tror jag inte. Där ligger problemet.

     Svara

    Jag är en lycklig hora & har varit det i 6 år.

    Svara

   Fast att ha inkomst utan att betala skatt är ju en brott…

   Svara

    Inte om man har enskild firma.

    Svara

     ??? Naturligtvis måste man betala skatt om man har enskild firma. Hur skulle man slippa undan, menar du? Och varför? När man själv utnyttjar Sveriges alla skattefinansierade förmåner?

     Svara

      Nu menade jag att har man enskild firma, och betalar skatt naturligtvis, så är det inget brott för då betalar man inte svart. Hur är det med läsförståelsen?

      Svara

   Att jag inte vill leva längre poppar väldigt ofta upp i huvudet. Ångrar så att jag inte sa upp mig när covid-19 drog igång. Omplacerad från min mottagning till fucking epidemiavdelning…. och folk är dumma i huvudet!!!!

   Svara

  Kan nog vara den mest priviligierade och mest korkade kommentar någonsin. Ingen tvingar dig att köpa glass. Glass är något som tillverkas. Detta är utsatta människokroppar som någon köper för denne anser att denna kropp är mindre värd än sin systers, mamma eller dotter.

  Svara

   Men hallå, de står ju där och lockar, då måste man ju köpa sex, eller glass menar jag😳

   Svara

    I Frankrike var det (vet inte hur det är nu) när jag bodde där förbjudet att ”passivt bjuda ut sig” (la loi sur le racolage passif). Dvs att stå, gå, sitta, befinna sig på offentlig plats och ”se ut som om man eventuellt säljer sexuella tjänster”. Folk kunde alltså ringa polisen, som hade lov att bura in dig, om du – enligt dem – ser slampig ut.

    Svara

     Smäller av! Det är ju så befängt/sorgligt så man måste skratta

     Svara

     Omg hände mig o min polare för typ fem år sen. Vi skrek den ”voiles voile avel moi susua” delen på lady marmelader en sen lördagkväll efter klubb o mellan hotellet o ba fulla som faaan typ.
     Stod där i utsmetat smink högklackat o klänning typ i natten. Hah
     Men så då kom polisen ba ”öh kom me till stationen” o drog me oss i vi trodde vi blev kidnappade?!??
     Asg sen när vår andra franska polare förklarade för oss hur de e 😂😂😭.
     Man gör inte så i Paris sa han o skämdes på stationen!
     Vi asg asmkt men fint Linn

     Svara

      ”voiles voile avel moi susua” Quoi…? Säker på att det inte var vanligt fylleri ni åkte in på…

      Svara

       Jagkan inte franska alls så vet ja stava fel haha, förlåt.
       Ja vi va ju fulla oxå som fan so antagligen de me vi åkte dit på 😬😬😅😃😂🤣z
       Me kul minne tkr ja! ❤️🥰😍

       Svara

        Är du full nu också?

        Svara

         Nää… därå?
         ☺️☺️

         Svara

        Uppenbarligen inte jättemycket svenska heller.

        Svara

         Var det verkligen nödvändigt?

         Svara

      ”Voulez Vouz coucher avec moi, ce soir” – franska är ett stökigt språk att skriva, så jag förstår dig

      Svara

       Voulez-vous*

       Svara

     Läste i Aftonbladet att sen 2016 har Frankrike samma prostitutionslag som Sverige men ja… varje dag ser jag kvinnor som står längst vägen och säljer sex. Män stannar och plockar upp dem utan skam. Helt öppet. Kvinnor ställer också sina husbilar längst vägen. Har aldrig sett en enda polis stanna och kolla läget. Många unga Tjejer står utanför min skola och ledningen skrev ett brev till borgmästaren att flickorna var en ”sanitär olägenhet” Helt befängt. De ville att all personal skulle skriva under för att de skulle tvinga tjejerna att stå längre bort från skolan, men jag vägrade. Det är uppenbart att de flesta är från östländer eller Afrika.

     Måste fråga om den lagen finns kvar. Låter helt orimligt 😳

     Svara

      Står de längst? Inga jobb alltså? Hur länge står den som står längst?

      Svara

       Bra du rattade de dar, hjalpte verkligen till situationen dar fattade noll av historien. Glom ej att ratta mig for jag ej har prickar over a a o, helt oforstaligt!

       Svara

     Det är bland annat av den anledningen det är olagligt att köpa, men inte sälja, sex i Sverige. För att inte skuldbelägga någon som förmodligen också är ett offer och i en utsatt position. I Frankrike har de alltså gått ännu längre med att skuldbelägga kvinnor. Det är kriminellt att se ut som om man erbjuder sexuella tjänster. Jag tänker att det påminner om när våldtäktsoffer får frågan under rättegången, vad de hade på sig när de blev utsatta för brottet. Jag tycker nog att det bästa är att kriminalisera köparen och faktiskt inte säljaren, med tanke på det.

     Svara

    Ser du ingen skillnad på glass och utsatta människor så ger jag upp.

    Svara

   Jag tycker inte att man ska blanda in glass försäljning i den här diskussionen, jag tog drogförsäljning som exempel häromdagen och var inte helt nöjd med den jämförelsen heller men jag tycker att det ska vara olagligt både att köpa och att sälja sex. Båda parter grips och utreds. Som den som säljer ska man ha rätt att få tala med en kvinnlig utredare. Den som är tvingad eller fast i prostitution pga att man hamnade där i unga år och eller drogmissbruk osv ska få all terapi, stöd, vård och hjälp med att komma ur det alltså inte fängelse som den som väljer att betala för att utnyttja någon sexuellt. Varför anses det som ett så hemskt förslag som inte skulle gå att genomföra?

   Svara

    För då skulle en prostituerad aldrig våga anmäla ett brott eftersom hon då själv blir straffad. Du skulle alltså under sexköpet misshandla henne grovt och komma undan med det. Vidare är ju en stod del av kvinnorna tvingade till prostitution via vpld och hot de har så att säga inget val. De är offren och ska därför inte straffas.

    Svara

     Nu får du allt hålla isär begreppen. En misshandel är en misshandel är en misshandel. Sådant är också olagligt och ett förbud mot att sälja sex skulle inte ändra på det.

     De som tvingas till prostitution är inte heller egentligen de som säljer. De som blir tvingade får ingen andel av betalningen, vilket gör det till att det är deras hallickar/människohandlare som är de som säljer sexet. Den prostituerade är egentligen rent krasst ”bara” varan som säljs.

     Svara

      Läs igen och läs rätt.

      Svara

       Prostituerade anmäler extremt sällan ett brott idag, trots att de inte sysslar med något olagligt. Du kommer redan idag undan med en grov misshandel. Så jag ser inga argument till vilka problem som skulle uppkomma med ett förbud mot att även sälja.

       Svara

        Att få brott anmäls av prostituerade idag är dock öht inget argument för att kriminalisera prostitution.

        Svara

         Det är heller inget argument för att fortsätta hålla det lagligt.

         Argumentet var: Gör det inte olagligt, För då skulle en prostituerad aldrig våga anmäla ett brott eftersom hon då själv blir straffad.
         Argument mot argumentet: Det problemet har vi redan. Prostituerade anmäler extremt sällan ett brott idag, trots att de inte sysslar med något olagligt.

         Vilket nytt problem medför en kriminalisering av prostitution?

         Svara

          Det förbättrar ju på intet sätt situationen. Du behöver inget argument för att upprätthålla ett status quo. Har du tänkt förändra det bör du ju dock ha en anledning som inte innebär en försämring.

          Svara

    Men om det blir olagligt att sälja kommer ju verksamheten gå ännu mer under jorden? Ingen prostituerad kommer att våga anmäla en våldtäkt t ex. Dessutom är det väl hallickarna man vill åt, inte kvinnorna som säljer sig? Tycker nog att man kan ge stöd och terapi (vilket fhpv redan görs i många fall) som du föreslår utan att kriminalisera prostitution. Men det är klart, det blir ju frivilligt och alla vill/kan/vågar kanske inte ta emot hjälpen.

    Svara

     Prostituerade anmäler inte våldtäkter i alla fall fastän det är lagligt att sälja.

     Svara

      Du verkar inte förstå

      Svara

       Och du verkar inte heller förstå

       Svara

    Därför att ingen (förutom kristen moraliserande höger) egentligen bryr sig om vem som ligger med vem eller hur. Vad finns att kriminalisera i sexförsäljning om alla var glada och nöjda? Man vill skydda utsatta kvinnor/män som inte är så glada och nöjda och alltså kriminaliserar man köp. Kriminaliserar du prostitution gör du det bara svårare för utsatta människor ta sig ur sin situation.

    Svara

    Utöver ovan svar, som båda är väldigt bra, så finns det fler anledningar, det kan vara att de haft en shaman som lagt en förbannelse på dom, man har en skuld, man är hotad och ens familj är hotad i hemlandet. Hur ska man få hjälp att ta sig ur det? Det är ett naivt tänkande du har, och många andra därav är det väldigt bra att detta lyfta så man ser mer än bara det man tror är prostitution.

    Svara

    Beroende på hur man ser det är prostitution en olaglig verksamhet eftersom affärsverksamheten inte bedrivs under lagliga former blir det en fråga on ekobrott.
    Tycker inte man ska ändra på lagen eftersom det kommer att slå hårt mot en redan utsatt och sårbar grupp. Dessutom är det efterfrågan man vill åt. Är det olagligt att köpa avskräcker det iallafall en del köpare.

    Svara

     På vilket sätt kommer det att slå hårt menar du?

     Svara

      De hamnar i belastningsregistret, får svårare hitta nya jobb samt saknar incitement att söka hjälp eller vända sig till polisen iom att det innebär risk för straff för egen del.

      Svara

       Okej, att de hamnar i belastningsregistret och på så sätt får svårare att hitta jobb kan jag förstå.
       Men det är ju så att de redan idag saknar incitament att söka hjälp. De anmäler inte brott och går inte till polisen. Det trots att det är lagligt.

       Svara

        Jag tror det är viktigt att förstå att de värst utsatta lever i ständig skräck och under ständigt hot och övervakning. Återigen, den kvinna jag hört berätta om sina erfarenheter levde i tron att hennes hallick hade någon som bevakade henne hela tiden och som var beredd att skjuta henne om hon försökte fly. Därtill kommer hot mot närstående. När hon väl sökte hjälp att fly, sprang hon ut i den väntade bilen med huvudet dolt i armarna, då hon trodde att hon skulle bli skjuten. Hallicken hade även intalat henne att ingen skulle tro på hennes berättelse om hon flydde. Det här var en kvinna med hela sin familj och släkt i Sverige. Tänk då om man inte har någon här i landet, inte kan språket, inte vet vart man ska vända sig. Då är det inte lätt att ta sig loss eller anmäla. Man vet inte heller hur rättsväsendet fungerar och tror kanske att det är tillåtet att utsätta andra för det de blir utsatta för. Eller intalas att ingen kommer att tro på dem.

        Det här är verkligen ett ämne som borde belysas mycket mer! Det verkar finnas en enorm okunskap om vad trafficking och prostitution egentligen är. Och känner man inte igen sig i det, ska man helt enkelt inte ge sig in i diskussionen. Då är man inte utsatt för trafficking eller prostitution.

        Svara

        Det är också en resursfråga. Ska staten lägga pengar på att jag offren dvs kvinnorna eller dem i maktpositionen dvs torskarna. Jag vet ju vad mitt svar är.

        Svara

    Straffsystemet är inte till för att agera vård- och stödinstitution. Om det blir kriminaliserat att sälja sex kommer den prostituerade endast att hamna i en mer utsatt situation – efter personens gripande, utredning, åtal och dom kommer personen att ha ett brottsregister som då endast agerar hinder för personen. Därutöver kommer domen att innebära en påföljd av något slag och påföljder i form av terapi, stöd, vård och hjälp som du nämner skulle i så fall endast kunna genomföras genom tvångsvård – något som i princip endast ådöms brottslingar som är gravt sinnessjuka och inte är lämpligt för en individ som har hamnat i prostitution.

    Svara

     Jag tror att du har väldigt dålig koll på påföljdssystemet. Det är skillnad mellan rättspsykiatrisk tvångsvård och till exempelvis skyddstillsyn med behandlingsplan. Du behöver således inte alls vara ”gravt sinnessjuk” (?!) för att få hjälp som dömd. Värre rappakalja får man ju leta efter…
     Och kriminalvårdens uppgift är bland annat att ge intagna verktyg i syfte att motverka återfall genom t.ex. motiverande samtal, behandlingsprogram, sysselsättning och en möjlighet att förbättra bristande skolgång.

     I övrigt håller jag med om att prostituerade kommer att hamna i en mer utsatt situation vid en kriminalisering av försäljning. Det vore hemskt om utsatta och utnyttjade personer blir lagförda.

     Svara

      Ja det stämmer ju såklart. Skrev min kommentar väldigt snabbt och förstår ABSOLUT att den framstod som felaktig haha. Menade snarare att den enda påföljden som ENBART innebär ”vård” är rättspsykiatrisk tvångsvård. Skyddstillsyn förenas ju med även andra saker än just vård, såsom t.ex. övervakning, inställelseskyldighet, i vissa fall dagsböter eller samhällstjänst. Skrev mitt svar utifrån kommentaren jag besvarade, varför det blev konstigt i formuleringen! Självklart är det kriminalvårdens uppgift att motverka återfall, ge stöd osv men det är ju inte en påföljd i sig.

      Svara

       Yes! Skyddstillsyn kan förenas med en behandlingsplan/kontraktsvård som innefattar vård också så det behöver inte nödvändigtvis vara så att man enbart kan få rätt hjälp genom rättspsykiatrisk tvångsvård. Däremot är det ju såklart svårare med skyddstillsyn eftersom det förutsätter att man ”frivilligt” genomför en behandling. Missköter man skyddstillsynen så finns risk för att den undanröjs och att man istället får t.ex. fängelse (som hade dömts ut istället).

       Svara

     Okej jag trodde i min okunskap att det fanns ett slags stort ”😀 team” bestående av poliser, utredare, socialsekreterare, psykologer, kuratorer, läkare, tolkar som kunde kopplas in för att hjälpa kvinnorna. Att rättsväsendet gjorde allt i sin makt för att skydda flickorna kanske till och med sa att nu är det färdigsprunget. Ni ska få vila nu. Givetvis med hjälp av en tolk som kopplas in på en gång om det behövs. Att man kan springa rakt tillbaka i armarna på sina förövare känns inte som det bästa alternativet.

     Svara

      Smile gubben var inte meningen att den skulle komma med här. Ber om ursäkt för den. Vet inte hur jag tryckte på tangenten där.

      Svara

      Jo men det du tar upp existerar parallellt med rättväsendet . Det finns dock inga tvångsmedel att tillgå för att tvinga en prostituerad söka hjälp om hen inte vill (& det är i min mening bra).

      Svara

   Jag håller med om att det är en dålig jämförelse bara rakt av. Men om man ponerar att det också var olagligt att köpa/äta glass så kan jag förstå hur personen tänker.

   Om efterfrågan är olaglig så är det inte helt galet att tycka att även tillgången ska vara olaglig.
   Sedan för ju det självklart med sig problem som med precis allt annat.

   Svara

    Jag skulle rekommendera att du läser de andra svar som skrivits, där det finns många fler problem för de som säljer sex som gör det väldigt svårt för de att ta sig ur det ☺️

    Svara

     Det var ju exakt precis det jag skrev: ”Sedan för ju det självklart med sig problem som med precis allt annat.”
     Läste du inte hela min kommentar?

     Dock så är ju det mesta som skrivits här redan stora problem fastän det är lagligt att sälja. Jag ser egentligen inget som skulle förvärra det hela med ett sådant förbud också.

     Svara

      Förlåt jag totalt missade det sista! Hur jag lyckades vet jag inte men ber om ursäkt!

      Svara

       Haha, inga problem alls!

       Svara

  Carola har en liten blogg som hon vill ska bli större såklart. Hon har inte mycket som händer i sitt liv så hon försöker locka läsare genom lite provokationer. Hon är bäst ,hon kan allt och har bara vettiga åsikter ( enligt henne själv hon lever för sina barn och träning och att vara bitter ) men det hon behöver är ett jobb och komma ut och träffa lite folk.

  Svara

   haha klockren beskrivning av henne. 😀 Ja man undrar ju dessutom hur länge hon kan ”ockupera” (lär ju inte vara karlns önskan precis) huset hennes exmake äger hälften av…barnen lär väl få bo kvar hemma tills hon hamnar på ett ålderdomshem i framtiden.

   Svara

    Jaaså, har hon inte köpt ut honom?
    Var mer än jag visste, intressant skvaller😁
    Hur försörjer hon sig tro? Är det olika bidrag?

    Svara

   Ja fler inlägg på bloggbevakning om Carola! Om hon någonsin kommer ut i arbetslivet lär hon få en käftsmäll.

   Svara

    Arbeta?
    Hon ska ju bli författare då alla ständigt påtalar hur bra hon skriver!
    Ordbajsa är hon bra på iallafall, det måste man ge henne!

    Svara

  Fast att vara prostituerad är ju binärt. Antingen är du det eller inte, dvs. säljer sex.
  Sen om man vill kalla det yrke eller inte är väl upp till en själv, det är ju inte en skyddad titel liksom…

  Svara

   Vill man dra det till sin spets så säljer vi ju alla oss själva/våra tjänster för pengar…
   Är alla prostituerade därav?
   Maybe.
   Maybe not.

   Svara

    Fast varför ska man dra allt till sin spets jämt? Denna ständiga polarisering. Är ju som att ta upp att killar knuffar varann på skolgården när man talar om ett mord, eller att folk jobbar i fabrik i Sverige också, när man pratar om villkoren i sweatshops i Bangladesh. Det har ingen relevans för situationen som diskuteras, utan syftar bara till att flytta fokus och tysta kritik.

    Så nej, vi är alla inte prostituerade.

    Svara

     Tycker jag inte alls. Personen för ett resonemang om definitionen eller var gränsen går för prostitution och det är väl i högsta grad relevant för debatten.

     Svara

      Precis.
      Cam frågade ju efter vår definition…
      Det finns en juridisk definition av prostitution, ja. Men sen finns det oändligt med metaforiska/filosofiska/whatever definitioner, vilket var poängen här.

      Svara

      Men det är väl skittramsigt. Var gränsen för prostitution går? Ja, i Paolofallet var det väl inga oklarheter, eller?

      Svara

       Abstraktion är svårt ibland, inte sant…

       Svara

        ?

        Svara

    Fast det där är så märkligt tänkt. Om det är så att alla tjänster kan jämställas så borde ju ingen bry sig om att deras partner eller förälder eller barn (vuxna barn) säljer sex? Kan säga att jag är glad att min fästman säljer sin tjänst där han programmerar inom IT, men aldrig skulle sälja sex. 😉 Det ÄR skillnad p.g.a. en mängd olika faktorer.

    Man kan ju också i så fall dra det ännu mer till spetsen då – om jag själv vill, är det ok att jag säljer min ena njure till en person som desperat väntar på en donerad njure? Det är ju rätt lång kö så om någon vill ge mig 800 000 kr för min och jag är okej med det – så är det väl helt ok? Eller? Städtjänster, sexuella tjänster, organ… Min kropp, mitt val? Hmm?

    Svara

     Ja men det där handlar ju bara om moraliska bedömningar. Det går att likställa prostitution med allt möjligt var poängen.

     Svara

   Det är inte ett jobb att bli utsatt för våld och övergrepp.

   Svara

  Otroligt att kvinnor inte vet bättre. Rekommenderar alla att följa tex @vardagsrasismen på instagram. Hon skriver bra och utbildande med källor. Hon har själv varit prostituerad. L
  Klart det finns vissa som kanske har det som yrke och ”lockar” men det är en bråkdel av en bråkdel. De flesta blir tvingade eller är psykiskt labila efter övergrepp redan i barndomen.

  Medelåldern för att börja prostitution i Sverige är 14 år! De flesta vuxna idag som säljer var i genomsnitt 14 när de började. Och en stor del blev sexuellt utnyttjade. Folk som tänker som hon där uppe måste vilja lära sig mer för att fatta. Men många vill hellre lägga ansvaret på ”prostituerade som lockar deras män” . Och på så sätt är det de som gör fel och inte ”de stackars mannen” som bara vill ”köpa glass ”…….

  Svara

   Sluta spamma om din jävla insta Paula!

   Svara

    Sluta förringa en bra kommentar!

    Svara

    Nej jag är inte Paula. Mitt namn finns på kommentarer på det kontot och jag tycker det är riktig bra info. Jag skriver inte i närheten av så bra som hon 🤣

    Svara

  Antingen vill hon provocera eller så är hon så korkad att hon inte fattar hur dessa tjejer har det. Skicka henne och Paolo på samma kurs…

  Svara

  Kvinnor är fan sina egna värsta fiender.
  Hoppas hon inte har barn/döttrar.

  Enormt många som säljer sig har även trasiga uppväxter med våld, övergrepp. Man tar inte ett sånt ”yrke” om allt lirar som det ska.

  Svara

   Hon har 9 barn……

   Svara

    Fy fasen…. måste brista i utbildningen/sunt förnuft

    Svara

     Ja hon verkar faktiskt inte vara det vassaste redskapet. Det hör ju inte hit, men jag råkade läsa att hon går en skrivarkurs och reagerade på att språket i hennes blogg inte alls speglar att hon utbildar sig inom området!

     Svara

   Hon har nio barn. 🙂

   Svara

    Ja såg sen…. annorlunda minst sagt…

    Svara

   För att ha en massa döttrar så vräker hon ur sig så konstiga saker. Som t ex det här: https://bloggbevakning.se/2017/01/15/hur-ska-man-tolka-det-har/

   Svara

  Carola har väl en poäng i det hon skriver tycker jag, förstår henne. Har alltid tyckt att det är så konstigt att det lagligt åt ena hållet men olagligt åt det andra, fast det är ju bra att de som tvingas in i det och tvingas till att sälja sex inte straffas förstås. Det finns ju faktiskt en del som har att sälja sex som yrke och som valt det själva, missförstå mig inte nu men H skriver att det inte är ett yrke fast det är ju för vissa men visst är många tvingade och mår dåligt av det och det är hemskt.

  Svara

  Mycket ska man höra innan öronen trillar av. Usch.

  Svara

  Fast den här debatten är ju på riktigt jättesvår. Tänker på ”henrietta” och några till härinne som kommit med superbra perspektiv från en sida många av oss inte har en aning om hur det funkar. Såklart- om alla prostituerade varit i en situation som ”henrietta” hade jag inte haft några som helst problem med legaliserad prostitution och skatt till SKV. Sen är ju problemet att all prostitution inte ser ut så varför jag är helt med på att kriminalisera sexköp för att skydda utsatta kvinnor och män (för att inte tala om barn!). Då drabbas givetvis ”henrietta”. Men med tanke på effekterna för de mest utsatta ser jag inte riktigt nåt alternativ till kriminaliserat köp medans jag inte ser poängen i kriminaliserad prostitution iom att många prostituerade haft begränsade valmöjligheter från första början. Sen är väl ”henriettorna” absolut undantag i detta och jag respekterar deras val, inte alls min sak att tycka nåt om.

  Svara

   Ja, de är ju definitivt i minoritet och det blir missvisande om de får sätta tonen i debatten, eftersom det stora flertalet är brottsoffer.

   Det är svårt att hitta liknelser eftersom det här rör något av det grövsta man kan utsättas för, men jag tänker att rökning är farligt trots att inte alla rökare blir svårt sjuka. Det räcker med att det stora flertalet drabbas av någon svår sjukdom eller komplikation av rökning, för att vi ska att acceptera att rökning är farligt och fokusera på dem som blir sjuka av det. Inte förringa sjukdomarna för att det finns några som är rökare och friska.

   Svara

  Men usch! Vilken vidrig jämförelse! Att det är olagligt att köpa men ibte olagligt att sälja är ju för att man inte ska vara rädd att anmäla om man blir tvingad att sälja sex och för att kunna hjälpa kvinnorna!! Nej det hade inte funkat att ha samma lag åt båda hållen 🤮

  Svara

   Och ändå är det inga prostituerade som anmäler ett brott.
   Så vad var argumentet till varför det inte är olagligt att sälja igen?

   Om det blir olagligt att sälja sex så kommer dessutom de som tvingar kvinnor in i handeln att dömas hårdare eftersom de dessutom utöver allt det andra som människohandel osv också kan dömmas till anstiftan. Vilket är ett brott som döms hårdare än det faktiska brottet.

   Svara

    Då måste man kriminalisera att sälja andras kroppar. Men det är väl ett brott redan, koppleri? Läs gärna på om människor som har varit utsatta för trafficking och prostitution så kanske du inser varför det är så få som anmäler. Googla exempelvis Paulina Bengtsson och Novahuset.

    Svara

  Förstår väl lite hur Carola tänker och tycker inte hon likställer att sälja sex med att sälja glass men liknelsen förstår jag, går ju inte att sälja om ingen får köpa men det sker ju iofs ändå aja svårt det där.

  Svara

   Då du har lyckats klämma in två motsägelser in din 5 rader långa text skulle jag säga att du nog inte riktigt förstår vad det är för liknelse hon gör här och varför det är olämpligt.

   Svara

    Va?

    Svara

   Meningen med lagen är förstås att färre män ska köpa sex och att prostitutionen ska försvinna, men man vill inte att prostituerade kvinnor som söker hjälp ska riskera att straffas.

   Svara

    Men är kvinnorna inte mer straffade att vara kvar i prostitution än att få hjälp med tex boende, terapi och studier?

    Svara

     Det är inte kvinnorna som är problemet. Det är männen som utnyttjar dem och säljer dem samt köper dem som är problemet.

     Svara

     Hur menar du att de får mer hjälp med boende, terapi och studier om man kriminaliserar prostitution mot att man inte gör det? Det går ju att söka hjälp idag- du får ju inte mer eller bättre hjälp för att du har en prick i belastningsregistret.

     Svara

      Har försökt svara flera gånger på några av kommentarerna men försvinner i tomma intet. Tänker väl att när man prostituerar sig och kanske också är i ett drogberoende så tar det så mycket tid och energi att man inte kommer att söka hjälp. Man orkar mest troligt inte studera samtidigt om det inte är självvalt för att finansiera sina studier och sitt liv på olika sätt utan att betala skatt. Man behöver samhällets hjälp att bryta med den världen.

      Svara

       Ja men den möjligheten existerar ju utan straff. Hur menar du då att själva straffet skulle underlätta?

       Svara

        När har jag skrivit något om straff? Inte en enda gång. Stöd, hjälp, terapi osv.. Kvinnorna kommer mest troligt inte att självmant söka hjälp och behöver samhällets hjälp att bryta loss från hallickar, torskar och shamaners hot. Kriminalisera både köp och sälj och du hamnar i en brytpunkt där rätt åtgärder kan sättas in.

        Svara

         ”Kriminalisera” betyder att du straffbelägger en handling- det är själva innebörden av ordet. Vad jag och ett par till försöker påpeka är att brytpunkten du eftersträvar går att uppnå/ existerar idag utan kriminalisering. Att kriminalisera (straffbelägga) sälj gör ingen skillnad förutom att personen hamnar i brottsregistret. Nog är det bättre slippa ett sådant om man vill att prostituerade ska hitta andra försörjningsmöjligheter.

         Svara

          Ja jag förstår nu hur du menar och det jag inte lyckas förmedla är att den som hamnar i utredningen och säljer sin kropp inte ska bli straffad eller ha någon prick i något register utan få möjlighet att starta om men om det redan fungerar idag och kvinnorna är hjälpsökande så har jag fel. Då är det onödigt men jag är inte övertygad ännu. Har beställt Simon Häggströms böcker nu så jag ska läsa på.

          Svara

           Aha, jag förstår! Men då är det inte kriminalisering du är ute efter utan mer stöd och hjälp tror jag.

           Ja precis stöd och hjälp ur prostitution men hur kommer man dit om inte båda parter grips på plats utreds och sedan tillämpar kunnig expertis rätt åtgärder för personerna? Jag tycker bara inte att det verkar fungera som det är nu att en blir gripen och den utsatta för gå och fortsätta sälja sin kropp till äckliga avskum.

           För att en utredning om sexköp ska gå att genomföra måste du normalt prata med den prostiterade också (annars har du ingen utredning). Ofta tar prostiterade inte emot hjälp initialt men kan göra det vid ett senare tillfälle, ”man sår ett frö.”

          Klart många tackar nej till hjälp om man bara kan vandra iväg och fortsätta men jag tänker att om man redan är i något slags tvång och gör saker mot sin vilja så är det då så fruktansvärt om samhället måste ta till med ett visst tillfälligt tvång för att bryta cirkeln och skydda kvinnan mot sina förövare.

          Svara

         Rätt åtgärder kan redan nu sättas in. Jag tycker dessutom att du raljerar när du skriver shamaners hot. Är det på riktigt ett problem när vi talar om det här?

         Svara

          Men det var en här i kommentarerna som påpekade det för mig det med shamanerna och skrev att jag var naiv om jag inte blandar ihop kommentarerna och nu raljerar jag för att jag tog med det. Ja det är som det är.

          Svara

           Men då var det inte du som tog det ur luften.

          Det kan det faktiskt vara beroende på land/ursprung. Ett reellt problem alltså.

          Svara

        Ja jag skrev att jag trodde att de utsatta kvinnorna var mer straffade i nuvarande situation än om samhället griper in och jag tycker inte att det verkar fungera särskilt bra som det är ändå.

        Svara

         Det blir lätt så att tankarna inte utvecklas när man endast umgås med barnen och systern.

         Svara

     Det kan de väl få ändå, behöver man verkligen kriminalisera prostitution för att erbjuda det?

     Svara

  Det där när folk refererar till ”världens äldsta yrke””… något traditionellt å historiskt som inte bör klankas ned på. Undrar alltid om det innebär att om deras döttrar eller söner börjar sälja sex, kommer föräldern ifråga uppmuntra detta…fint att tillhöra ett redigt gammalt skrå liksom. Nej, vänta det skulle de nog inte gilla… jävla idioti å dra till med det…mer än idioti… å att jämföra med glass…for real???

  Svara

   Torped/lönnmördare tordes ju vara ungefär lika gammalt så ska man använda det som argument så kan vi lika gärna gå tillbaka till vilda västern😒

   Svara

  Hon framstår som synnerligen obegåvad.

  Svara

   +1

   Svara

  Nej, så kan man inte säga.

  Svara

  En anledning kanske att det inte är förbjudet att sälja sex, är nog att majoriteten av prostituerade är tvingade att sälja sig och är från fattiga länder, och sjukt om de skulle bli åtalade och dömda. Sätt dit hallickar och torskar!!!

  Svara

  Jag är rädd för att hon verkligen är så dum och inskränkt på riktigt. Jag tror verkligen hon inte förstår skillnaden. Sorligt att hon ska uppfostra nio barn med ett intellekt som en guldfisk.

  Svara

  Tycker man inte att bloggandet är ett riktigt jobb så… Kanske är det skattedeklarationen som gäller när man ska definiera ett jobb. Sen att vissa betalar hyra och mat, samt försörjer hela sin familj med prostitution verkar inte ha någon betydelse. Världens enda betalda självskadebeteende/hobby/offerposition är melodin.
  Hur som helst så ändrar denna syn ingenting för folk som säljer sex. Folk gör det av olika anledningar och alla har en egen livshistoria bakom. Vill man inte att dessa personen ska sälja sex så får man hitta individuella lösningar som ersätter sexarbetet. Hittills har det bara varit fina ord som inte alls motiverat många att lämna sexyrket.

  Svara

   Det dessvärre ofta svårare än att bara motivera någon att lämna. Och när en blir fri, hittar hallickarna någon annan. Det är därför det är så viktigt att lagföra förövarna, inte offren.

   Svara

  Hade slavarna i USA ett yrke, de som byggde pyramiderna? Är allt man gör för att inte dö ett yrke?

  Svara

   Jag tror inte att det var slavarna i USA som byggde pyramiderna…….

   Svara

    Fan vad jag hatar autister.

    Svara

     Åhå, lite ableism i det hela också, bara för att din meningsbyggnad blev lite fel och någon gjorde en poäng på det. Känns det fint att sparka neråt?

     Svara

     Du menar språkpoliser?

     Svara

   Det här var en ganska dålig jämförelse. Frivilligheten till prostitution ligger ändå på nåt sorts spektrum för de som inte är offer för människohandel eller slaveri. Att vara slav i USA föddes du ju in i.

   Svara

    Att vara utfattig rumänier föds du också in i?

    Svara

     Jo, men att födas till ”utfattig rumän” innebär fortfarande större valmöjligheter än att födas till slav (även om det innebär mindre valmöjligheter än att födas till ”rik rumän”)

     Svara

   Jättebra liknelse! Det är ju exakt så. Hade det hjälpt slavarna att kriminalisera de sysslor de tvingades utföra eller var det som hjälpte dem att slaveriet faktiskt förbjöds? Hade slavarna blivit hjälpta av att få en dom över sig, för något de tvingades till, på allt annat de utsattes för?

   Många verkar tro att det bara är att motivera människor att lämna prostitutionen, som att de av fri vilja befinner sig i den situationen. Jag tänker att det också där påminner mycket om slaveriet. De som tvingas prostitutituera sig lever ofta under hot och kontroll/övervakning. Det är inte lätt att lämna då. De har inte heller någonstans att ta vägen och intalas att ingen kommer att tro på dem om de rymmer. Jag tror inte att det är så enkelt att man en dag bestämmer sig för att byta bana, omskola sig och kanske börja studera istället. Men det är jätteviktigt att hjälpen finns där för alla som upptäcks. Jag hoppas att alla offer i de rassior som gjorts faktiskt får hjälp att bryta sig loss och börja om!

   Svara

  Jag såg en dokumentär för inte så länge den där de intervjuade kvinnor som jobbade på bordell. De älskade sitt jobb! De sa att de njuter av sexet samtidigt som de tjänar pengar på att göra något de älskar. Det var inte en man som ägde bordellen, utan en kvinna. Ingen är dittvingad och hon får in över 20 Mail av kvinnor som vill bli anställda där. Så jo, det kan också vara som ett jobb!

  (Har inget att säga om trafficking då det är en helt annan sak)

  Sen att det finns tjejer/kvinnor i Sverige som väljer att sälja sin kropp pga ekonomiska skäl har jag svårt att förstå eller tycka synd om. Har du det illa ställt ekonomiskt så finns det bidrag! Ingen dör av svält i Sverige!

  Svara

   Är mest narkotikaberoende som säljer sig frivilligt i Sverige. Däremot finns rätt mycket svenska ”lyx eskorter” utomlands som frivillig gör det i utbyte mot Chanel och dior…

   Svara

    De svenska lyxeskorterna tar nog också en del droger. Kanske mer kokain än heroin och fentanyl, men ändå.

    Svara

   Finns många som hamnar mellan stolarna i Sverige och inte får ekonomiskt stöd och hamnar i en utsatt situation.

   Svara

   Herregud!!!
   Är du Carola???
   Vilken fruktansvärd attityd!

   Svara

   Men lagen är till för att skydda dom som inte gör det frivilligt eller som inte har något val! Ja det finns kanske några få som älskar sitt jobb men lagen är inte till för deras skull! Det ska inte vara okej att köpa någon annans kropp!

   Svara

   De flesta porrskådisar gapar också om hur de njuuuuter av sexet o.s.v. men sedan när de är för gamla för branschen och skriver en självbiografi eller intervjuas så kommer sanningen ut om hur de varit drogberoende eller tvingats in i det. Många manliga porrskådisar har berättat om hur de aldrig någonsin mött en kvinnlig porrskådis som njutit på riktigt. All njutning är en del av skådespeleriet och de har hela tiden behövt använda stora mängder glidmedel för upphetsningen finns helt enkelt inte där.

   När man tjänar pengar på något vill man så klart locka sina kunder och då fungerar det inte att säga ”alltså jag hatar att göra detta men jag gillar pengarna”, eller hur? Det är business som gäller. Jag tror inte heller att alla prostituerade är våldtäktsoffer som med tvång sätts på bordeller MEN jag tror att de som säljer sex som på riktigt älskar det är en otroligt liten minoritet. Det är svarta pengar (stora summor i vissa fall) som lockar.

   På riktigt: Hur många här skulle sälja sexuella tjänster och tycka det var trevligt? Varför? Varför inte?

   Svara

    Jag har gjort det.
    Ibland var det trevligt, ibland inte, beroende på kund. Stamkunderna hade man väldigt många trevliga samtal med, ibland över en bättre middag på en fin restaurang.
    Det var också trevligt att tjäna pengar och kunna betala mat och andra utgifter utan att oroa sig ifall bidragspengarna skulle räcka, behöva flytta till tredjehandskontrakt eller vandrarhem, endast överleva från dag till dag.
    Att vara en normal medborgare, i alla fall på ytan, är oerhört viktigt för dom flesta. Man kan klä sig snyggt och städat, gå till frisören och köpa nya vinterskor. Kunna socialisera sig med sina vänner och ta en fika osv. Att hamna i fattigdom och bli hemlös är för många väldigt skamligt och innebär ofta också att man förlorar vänner och hamnar utanför hela samhället där folk tittar snett på en. Det är också väldigt svårt att ta sig tillbaka till samhället igen när man väl har hamnat där.

    Svara

     Dina kommentarer är det bästa på bloggbevakning. Jag lär mig en massa av dig.

     Svara

      Tack! Men det jag säger är ingenting revolutionerade. Alla borde väl veta hur Sveriges skyddsnät fungerar och vad man har rätt till när man hamnar i en dålig ekonomisk sits.
      Hur många är goda vänner med hemlösa och gör trevliga saker ihop med dom regelbundet? Typ ingen.
      Varför ha vi ens hemlösa om skyddsnätet fungerar så bra?
      Borde då inte komma som en överraskning att det finns folk som t.o.m. säljer sex för att inte hamna där. Precis som det finns folk som kan tänka sig att köpa sex så finns det dom som kan tänka sig att sälja sex, av olika anledningar som är individuella.

      Svara

       Nej, egentligen inte- du är enkel att förstå och relatera till, det är därför man lär sig.

       Svara

       Jag blev nästan hemlös för flera år sen, blev utkickad av mitt ex. Jag hade INGENTING. typ 100 kr i kontot, inget jobb plus var i en depression så pallade ej gå ut.
       Jag flyttade tillfälligt in hos mina syskon som pejade mina csn räkningar osv. sökte soc fick det efter 3 månader. Sen kunde man börja leva normalt. Efter ett tag träffa jag min man och senare blev jag medel/överklass tack vare honom.

       Svara

        Tur för dig. Själv tycker inte jag att ens släktingar har någon försörjningsansvar gentemot en när man är vuxen, och det borde inte vara ett alternativ när man söker hjälp från myndigheter. Jag förstår faktiskt inte hur dom tänker där.
        Hade dom annars låtit dig sova på gatan med 100kr på kontot i 3 månader?

        Svara

       Det är ju ett jättebekymmer att människor säljer sig, exempelvis i utbyte mot tak över huvudet eller droger. Men jag medger att det är svårt att komma åt, särskilt när det finns ett begär efter droger. Jag tänker också att det behövs bra förebyggande arbete, för att människor inte ska komma i såna situationer.

       Svara

     Jag träffade en gång en kvinna som sa samma saker som du gör här. Hon hade varit i media (anonymt under påhittat namn och inga bilder alltså) för många år sedan och förespråkat att prostitution är härligt och som vilket jobb som helst, hon var superglad och lycklig och älskade de val hon gjort. Vill inte säga exakt vad jag jobbade med, men efter några möten med henne så kröp iaf sanningen fram, den sanning som hon givetvis valt att hemlighålla när hon gastade i media om hur lycklig hon var. Hon hade flertalet psykiatriska diagnoser och var i princip isolerad i sitt hem och hade ett liv i spillror. Jag sa givetvis aldrig någonting till henne då jag inte kan värdera sådant i mitt yrke, men inombords kokade jag. Där gick hon och spred bilden av den lyckliga h*ran medan hon egentligen hade varit så svårt sjuk att hon eventuellt behövt slutenvård inom psykiatrin. Och jag tycker ofta dessa historier återkommer runt prostitution. Kvinnor som lovar att det är ett helt okej, men egentligen bär de på trauman, psykiatriska sjukdomar m.m. Kan också tänka mig det är svårt att ha ett ”vanligt” jobb där man tjänar typ 200 kr/timme när man en gång har tjänat 2000 kr/timme och inte ens skattat pengarna… Det blir en enorm kontrast.

     Svara

      Vad tråkigt. Tråkigt att hon behövde hjälp som hon inte fick, tråkigt att hjälpen som hon skulle ha rätt till inte kunde överträffa pengarna som prostitutionen gav henne. Men vems fel är det och vad ska vi göra åt saken? Vi kan väl knappast erbjuda ovillkorliga socialbidrag, gratislägenheter och manikyrer till alla som annars skulle sälja sig.

      Svara

       Jag skulle nog inte heller bita den hand som föder mig. Eller snacka skit om min tjänst i en marknadsföring. Sen hur ”nöjda” de är på riktigt får man nog aldrig veta.

       Svara

     Men det du skriver är ju faktiskt att du har sålt sex för att slippa hemlöshet och att vara hungrig samt att det inte alltid var så trevligt. Jag tycker att det räcker med den vetskapen för att säga att ingen ska behöva sälja sig. Om du hade trevliga samtal med dina ”stamkunder”, tänker jag att ni helt enkelt var kk. Ni hade någon form av relation till varandra, även om du fick pengar av dem.

     Svara

      På vilket sätt blir en köpare av en sexuell tjänst ett kk för att du har ett trevligt samtal med den eller hen dyker upp flera ggr?

      Svara

    Jag skulle kunna göra det. Om jag var singel och då bara välja ut de som jag skulle vilja ligga med ändå. Och inget sjukt som våld och bajs. Så en väldigt privilegierad situation alltså.
    (Tycker inte sexköp ska vara lagligt).

    Svara

   Frivilliga sexarbetare säljer inte sig för att inte svälta. Det kan handla om att man inte vill förlora allting man har, kunna ha kvar sina barn och ge dom en tillvaro dom förtjänar, kunna studera fast man inte får studielån, kunna bo kvar där man bor även fast man förlorar jobbet… Att få bidrag för att inte svälta är den sista utvägen för att inte dö, men många vill inte bli hemlösa och fast i en fattigdomscirkel och gör faktiskt vad fan som helst ett tag för att inte hamna där.

   Svara

    Men då är man i en utsatt situation och känner sig tvingad till detta som en sista utväg.
    Det är inte för att man tycker att det är ett toppenyrke precis.

    Svara

     Ja, men personen där uppe skrev att ingen behöver sälja sig i Sverige för att det finns bidrag. Uppenbarligen stämmer inte det. Samhället erbjuder inte tillräckligt med stöd för att kvinnorna skulle sluta sälja sex. Utsattheten är inte en färdig mall som går att applicera på alla individuella kvinnor.
     Är man utsatt om man har en bostadsrätt men inga pengar på kontot att köpa mat, eller betala månadsavgiften för? Nån kvinna kanske tycker det, och är inte villig att vara tvungen att sälja sin lägenhet för att få råd med mat. För då har man inget boende, och hemlöshet lockar inte riktigt. Och socialbidraget rullar in först när alla bankkonton är tömda. Samhället gillar inte prostitution och samhället gillar inte utsatthet, men här är vi.

     Svara

      Men det är ändå lite annorlunda prioriteringar. Att sälja sig för att ha råd med en viss standard. Vårt samhälle ställer absolut krav på varje enskild individ, att klara sitt uppehälle. I synnerhet om man vill upprätthålla en viss livsstil. Men Socialtjänstlagen (som ekonomiskt bistånd beviljas utifrån) anger att alla har rätt till skälig levnadsnivå. Det kanske inte är rysk kaviar och champagne men ingen ska heller behöva sälja sig.

      Svara

    jag valde bidrag från soc trots att det är en stor skam i samhället att leva på det. men tack vare den hjälpen så fick jag ett ordnat liv har det ganska bra idag.

    Svara

     Så kan man också göra om man vill. Men först måste man vara pank. Sen delas det inte heller ut lägenheter till folk längre så man kanske får bidrag men är hemlös samtidigt. Finns också dom som får bidrag men samtidigt säljer sig för att bidraget inte räcker hela månaden ut. Alla är vi olika och vill olika saker i livet. Jag ville studera och inte jobba. Studiebidraget räckte inte för mina omkostnader, lån var inte ett alternativ och inte heller täckt alla räkningarna så…

     Svara

  Hela den här Paologrejen har fått mig att inse hur lite kunskap folk har om ämnet. Har stött på så många som resonerar som Carola 😴

  Svara

   Jag förstår att folk har lite kunskap, inget konstigt med det egentligen, man kan inte kunna jättemycket om allt. Jag hade inte så mycket kunskap om det här när detta uppdagades, men skillnaden från mig och glappkäftarna på nätet är att jag har vett att vara tyst tills jag lärt mig mer.

   Svara

    Eller hur! Folk läser EN rubrik i tidningen, har en polare som stött på nån prostituerad nån gång i livet som var sååå lycklig och då är man expert i ämnet och tyxker dagens lagar är skit etc etc. Så sitter de där sen och bråkar med faktiskt pålästa människor på nätet och vägrar vika sig eller ens ha ett öppet sinne.

    Svara

    Ja, men precis. Jag förstår också att många helt enkelt inte vet, jag blir bara extremt provocerad när man på ett snällt sätt förklarar och människor ändå står fast vid sin åsikt. Känns som att det tar hårt på folk att ändra åsikt idag 😔

    Svara

  Tycker det är rätt intressant ändå. Om man ska stifta lagar utifrån teorin eller praktiken. För i teorin kan man ju tycka det är helt okej att två vuxna människor sluter ett ekonomiskt avtal om en intim handling, men i praktiken är det ju inte så sexhandeln ser ut. Som någon skrev: medelåldern att börja är 14, missbruk, trafficking, och allmänt dåliga arbetsförhållanden om man nu ska se det som ett yrke, och inte ens de mest liberala argumenten är väl för den delen av sexhandeln eller?

  Svara

  Istället för att klanka ner på henne var det ett klokt svar hon fick.

  Man behöver inte vara elak tillbaka för att en person inte förstår problematiken.

  Svara

   Måste vi verkligen rita bilderböcker till vuxna människor för att de ska förstå??

   Svara

    Alltid lika trevligt att kommentera här.

    Svara

     Ja det var väl bra att någon svarade sakligt och lugnt på ett riktigt korkat uttalande av CW. Men jag förstår också kommentaren ovan. För CW framstår för mig som just riktigt korkad! Men jag tycker att du ska fortsätta att göra din röst hörd oavsett 😊

     Svara

   Håller med! Det jag inte förstår är dock dom som stenhårt håller fast vid den åsikten när man snällt men tydligt lagt fram den kunskap som dom saknat…

   Svara

  Tycker du ska granska Kenza som precis köpt ett sommarhus på 85 kvd. Vilken förolämpning mot alla anställda som fick gå, allt bönande om att stötta IvyRevel under coronakrisen och staten som får betala för att hjälpa dem.

  Och innan folk skriker att det finns en skillnad mellan företagsekonomi och privatekonomi. Ja, må så vara. Men hade jag precis blivit varslad och får sen se chefen/bolagsägaren resa till Maldiverna OCH köpa ett sommarhus hade jag faktiskt tyckt att det är både fräckt och opassande. Men kenza undgår granskning av någon anledning och därför fortsätter hon som att inget har hänt.

  Svara

   Varför är det en förolämpning? Kenzas privatekonomi kommer knappast enbart från det företaget.

   Svara

    Vet du vad? Jag orkar inte förklara. Du har möjlighet att läsa om kommentaren. Så läs igen så behöver jag inte förklara ytterligare.

    Svara

     Jag tror ändå att svaret du fick är byggt på den kommentaren du skrev. Det finns helt enkelt dom som inte håller med dig och inte förstår vad i Kenzas beteende som skulle uppfattas som en förolämpning. Du skriver ju själv förklaringen i kommentaren.

     Svara

      Jag tror att många tänker att man tar ut lön från sina företag utefter hur mycket pengar det finns i bolagen. Om bolagen inte går bra, utan måste be staten att betala löner till de anställda, antar nog de flesta att det inte finns så mycket pengar där. KZ har förmodligen inte köpt huset för bolagspengar, men väl för lön som kommer därifrån. Det vi inte har information om, är förstås när hon har tagit ut den lönen som betalat huset 😊

      Svara

   85 kvadratdecimeter är väl inte mycket att bråka om!

   Svara

    Storleken är inte allt 🤭

    Svara

   Håller inte med dig. Det finns ju en anledning till att företag och privatekonomi hålls åtskilda så ser inte alls problemet?

   Svara

   Jag håller helt med dig! Riktigt pinsamt att tigga hos sina läsare efter man vart på lyxsemester och sen köpa sommarställe. Hon hade kunnat lagt sina egna pengar på att rädda företaget och alla anställda, precis som andra ”rika” företagare gör om de går dåligt. Inget bellafan, men även bella använde sina egna pengar för att iaf försöka rädda allt. sen gick de åt helvete ändå men hon försökte.

   Svara

    Det är verkligen inte så alla rika företagare gör. Speciellt inte riktiga företagare.
    Vad Bella gjorde var väldigt oprofessionellt och tyder på att hon inte alls är sådan bra företagare som hon utger sig för att vara.

    Svara

     eh va de flesta företagare pumpar in egna pengar om de går dåligt / är i starten / startar nytt / gör nya projekt. what

     Svara

      Nej, det gör de inte. Om de är i starten av att bli företagare, ja. Men handlar det om någonting annat kommer tillskottet från andra företag som de äger. Tillskottet kommer aldrig någonsin från deras personliga tillgångar.

      Går det dåligt ser man till att sätta in åtgärder först. Barkar det åt helskotta lägger man ner. Nya projekt kommer från företags tillgångar. Startar man en ny gren kommer det från andra företag.

      En riktigt företagare håller isär privat och företag. Det är bara oprofessionella ägare som inte kan göra den här distinktionen. De är också de som identifierar sig med företagen, de som tycker att de ÄR företagen och de som brukar säga att det går dåligt för ”MIG”, när det i själva verket är företaget som går dåligt och ingenting annat.

      Svara

     Det var inte oprofessionellt av Bella tvärtom var det att ta ansvar att gå in med egna pengar ist för att sätta det i konkurs och låta löner betalas av staten ist, föredömligt av henne och hon tog ansvar.

     Svara

      En sak man ska vara tydlig med är att hon definitivt inte ”tog ansvar” med en tanke på alla människor som var inblandade. Hon använde sitt egna kapital för att desperat försöka rädda sitt egna anseende.
      Hade hon tagit ansvar från början, betett sig som en riktig företagare hade hon haft företagets bästa i åtanke hela tiden och INTE drivit ner företaget i botten.

      Sedan vet vi egentligen inte om det verkligen var hennes privata pengar hon tog från eller om det faktiskt var ett av företagen som tillskottet togs från. Det kan lika gärna ha varit sitt investmentbolag som räddade upp allt. Men hon säger att det var sina egna pengar då hon inte kan göra skillnad på sin privatperson och sin yrkesroll.

      Svara

    Det var min tanke också! Det är väl fullt tillåtet att som aktieägare låna sina pengar till företaget?

    Svara

   Att de har köpt sommarhus ellet åkt på lyxsemester tycker jag inte är konstigt om de har den ekonomin. Dock blir det lite ”ofräsch” att man vädjar om fler kunder för det inte går runt med företaget och att deras anställda måste gå annars. Lite som de lyxkrögare som plockat ut en förmögenhet, men bara 2 veckor efter corona bröt ut gråter de i media att de kommer konka snart. Det Känns inte som smart, långsiktigt företagande.

   DOCK vet jag inte om vad Aleks plockat ut från företaget (då Kenza inte tar ut nån lön). Det kan vara så de enbart levt på Kenzas andra inkomstkällor och har en deal med varandra att de pengarna inte skulle läggad på IR utan enbart privat 🤷🏼‍♀️

   Svara

   Jag håller också med, att hon sitter och tigger och ber oss ”vanliga” människor som också är påverkade av corona, vissa av oss kanske arbetslösa, att VI ska gå in och handla för att rädda hennes företag samtidigt som hon åker på lyxsemester (som hon säkert tog på bolaget då som fotade bikinis där) och köper sommarhus… samtidigt som hon också gör reklam och hauls med konkurrerande företag?? Get a grip kenza

   Svara

   Om hon vill ha hjälp av staten borde hon vara beredd att investera åtminstone lite av sin privata förmögenhet. Varför ska jag jobba och slita för att rädda hennes pseudo-företag när hon inte ens själv vill göra det?

   Svara

  dom säljer inte sig själva dom blir sålda av nån annan typ en hallick.

  Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Öppet spår är om 6 timmar! Kunde du på riktigt inte ha väntat???

    Svara

  Att sälja sin kropp är inte som att sälja en glass. Att sälja sexuella tjänster är egentligen inte att sälja en tjänst, utan att sälja sin kropp som en vara.

  Vore det väl utförd tjänst som efterfrågades så skulle väl erfarna prostituerade vara efterfrågade. Men det som efterfrågas är fattiga tonåringar. De är varan, säljaren är hallicken/människohandlaren. De som köper henne, köper rätten att göra vad de vill med hennes kropp, som ett ting, inte en utförd tjänst. De köper makt.

  Svara

   Alla vill inte alls ha tonåringar. Stamkunderna jag hade återkom ju för att det klickade mellan oss och jag var duktigt, visste vad dom tyckte om. Väldigt många uppskattar att man kan föra en vettig konversation, inte är helt jävla blåst, inte är en missbrukare osv. Många vill veta vad det är man gillar själv, för att dom vill inte ha stel pinne i sängen som dom bara kan sätta på och sen gå.
   Var har du fått uppfattningen om att fattiga tonåringar är det som efterfrågas?
   Lägger man en annons ute på nätet där man beskriver sig själv och det man är villig att göra, så kommer du få svar från människor som är intresserade av just det. Och tro mig, det finns folk till allt.
   Beskriver man sig själv som en superhora som vill bli påsatt i alla hål och som gör vad som helst om priset är rätt, så kommer man få svar från män som är ute efter just precis det.

   Svara

    Fast många vittnar ju om att många män frågar typ ”hur mycket våld kan jag få använda?”. Om det gällde ”vanligt mysigt sex” hade inte män såsom PR (som var i en relation och påstod sig vara nykär) bara gått hem och legat med sambon? Det måste ju vara något mer förbjudet de är intresserade av och jag tror vissa sexuella handlingar (analsex och våld) står högt på önskelistan, det är sådant sambon oftast kommer säga nej till.

    Svara

     Den absoluta majoriteten av män jag träffade var vanlisar som ville ha vanlig sex eller typ girlfried experience. Nu gjorde jag klart för dom att jag inte ville bli påsatt av en herrklubb både i analen och i halsen, så då blev det ingen träff med sådana män. Alla sambon eller fruar vill liksom inte ligga, inte på något vis. En man jag träffade regelbundet ville bara slicka mig och ingenting annat. Kanske hatade frun att bli slickad, vad vet jag.

     Svara

     Vissa vill ha vaniljsex, oralsex, ge/ta, någon kanske vill bli smiskad?
     Det är väl bara bra om kunderna frågar vad som gäller innan dom kommer dit istället för att förutsätta. Så att dom kommer till rätt kvinna/man/transa.

     Svara

     Finns ju män som själva vill bli dominerade och även män som bara vill köpa närhet eller att ha någon att snacka med. Det är väl bra om kunden frågar den som säljer tjänsten vad hon är bekväm med att göra?

     Svara

    Men jag tror att du pratar om dina kk. Ni hade en relation till varandra.

    Svara

     Nej, hon pratar uppenbarligen om sina betalande kunder.

     Svara

  Stackars Mys valp. Den kommer bli otrygg stackarn 😢

  Svara

   Varför?

   Svara

  Om vi ska se prostitution som ett yrke så kan vi se det som de arbetare som tillverkade asbestplattor. Det fanns forskning som visade att asbest var farligt och orsakade cancer. Arbetarna jobbade för att de behövde försörja sig och hade inte så många andra jobb att välja på. Långsamt kom kraven på ett förbud, via uppmärksammade rättsprocesser och skadestånd.
  Vi vet nu att många prostituerade får PTSD och andra psykiska problem av att ständigt bli utsatta för övergrepp. Även om de själva säger att de trivs med sitt jobb – som asbestjobbarna på fabriken – så är det samhällets plikt att skydda dem från att skadas i sina yrkesliv. Sexköp är en asbestplatta – vi måste bestämma oss för att det är något vi inte vill ha i samhället. Det är inte bara de som säljer, de som köper utan hela samhället som skadas av idén att sex är något vi kan köpa.

  Svara

  Ja det här med Paolo har iaf varit en ögonöppnare i viss mån, hur många det är – även i sk. jämlika Sverige – som inte tycker att sälja en kropp är en big deal. Lite kul kan man väl få ha, anas det nästan på vissa håll.

  Snart kommer väl gnället om DREEV också, stackars karl. Otrogen och köpt en annan kvinna/kvinnor i smyg, det är inte lätt att vara man.

  Svara

  Om det är olagligt att sälja sex så ska den som säljer alltså straffas, trots att kanske 99% gör det i ren desperation. Bättre att den som köper straffad och den som sålt får hjälp. Gr ju inte att jämföra med att sälja glass, handlar pm något helt annat

  Svara

   Om man jämför det med de kvinnor som tvingas smuggla droger då? Bör det avkriminaliseras?

   Svara

  Vart var alla hjältar när Maxinne köpte sex av en fattig indier utomlands?
  Allt sexköp är smutsigt och människor som håller till i de kretsarna bör bannlysas tills de insett hur jäkla äckligt och rent av farligt deras desperata betende är.

  Svara

   Kan du utveckla den anklagelsen?

   Svara

    Han fick betalt för att pu//a henne till klimax, flera gånger om. Kalla det massage om du så vill men sexköp är det ändå. Vi vet ju inte hur många % av pengarna som går till honom, en halick (resorten?) tjänar på hans tjänster.

    Hon är rik och han fattig. Hon västerländsk och fri och han från ett land med sämre livsstandard. Det finns en hierarki som hon utnyttjade.

    Nu tror jag inte att han traffikerats eller säljer tjänster under hot men äckligt är det. Alla sexköpare borde lynchas, speciellt om de är kända.

    Svara

     Jag tror det pågår en utredning som ska mynna ut i ett lagförslag som ska ge ökade möjligheter straffa svenska sexköpare utomlands. Vilket naturligtvis är helt rätt. Ska du inte kunna utnyttja fattiga människor i sverige ska du fan inte kunna göra det i indien.

     Svara

      Äntligen!! Speciellt pedofilvider som köper barn i Thailand.

      Svara

    Maxinne är sexberoende, hela hennes liv kretsar kring sex. Det bisarra är att hon blandar en massa spirituell goja/free spirit i hennes lilla sexbubbla för att det ska framstå som något vackert och accepterande men i i verkligheten behöver hon söka hjälp.

    Svara

     Ja, hon säljer ju muff och snoppmassager..

     Fast att sälja är ju okej. Frågan är om köparen gör ngt olagligt då?

     Svara

     Tror också hon behöver psykoterapi istället för ayahausca och tantrakurser.

     Svara

      Hade du sagt samma om PR? Jag tror han behöver psykoterapi? Det kanske båda gör, men sexköp är fortfarande inte lagligt.

      Svara

       Javisst, han uttrycker själv hur han behöver hjälp så det är ju positivt att han har den inställningen. Maximne är nog mer i förnekelse tyvärr.

       Svara

   hahaha va berätta mer!! har detta verkligen hänt???

   Svara

    Hon köpte yonimassage och fick typ 3 orgasmer på raken, sen skröt hon om detta online. Han jobbade på en resort och hade som uppgift att massera underlivet på rika västerländska kvinnor. Lite sjukt och riktigt vidrigt.

    Svara

     wtffffff och ingen pratar om detta?!?!

     Svara

      Det gjorde vi men det skrattades bort som haha, dendär Maxinne och hennes knasigheter.

      Svara

   Jusste! Sjukt att Maxinne kom undan, usch!

   Svara

    Eller hur! Jag förstår att alla väcker olika reaktioner i proportion till sitt kändisskap och hur vi själva upplever situationen. Hennes var mer ”en konstig men kul upplevelse” och ”kvinnans underliv är ett mirakel som behöver omhändertas” typ av resonemang.

    Jag jämför endast dessa två individer då de båda avhandlats på denna blogg. Varför jämför en chef som dödat under psykos med Paolo istället för att jämföra honom med Maxinne?

    Svara

     Ja Camilla borde ta upp Maxinne händelsen igen tycker jag!

     Svara

     hade ändå velat se hur det hade tagits emot om PR suttit i TV4 och sagt exakt ”köpte sex, en konstig men kul upplevelse, kvinnans underliv är ett mirakel”

     Svara

   Tror anledningen är att folk inte vet att hon betalar?
   Jag har fått uppfattningen att hon umgås med andra folk med sexmissbruk, och dem alla knarkar och alla har sex ihop i en stor orgie. Jag har inte fått uppfattningen att det är några pengar inblandade i det hon håller på med.
   Men betalar hon folk för det så är det självklart olagligt, och lika illa som det Paolo gjorde.

   Svara

    Hon betalade tyvärr…

    Svara

   Jag har inte koll på vederbörande och antar att fler människor vet vem pr är. Men naturligtvis, det är alltid fel att köpa sex, oavsett av vem eller vem som gör det. Vill du med din kommentar säga att det pr gjorde inte är så farligt för att m också har gjort det och ingen reagerade?

   Svara

   Hjältarna vet inte vem Maxinne är.
   Är det ens någon som följer henne??

   Svara

  i tyskland har prostituerade ett eget fackförbund

  Svara

   Problemet med ett fackförbund är att det inte fungerar om du inte har en motpart att förhandla med. Det skulle alltså behövas ett torskförbund som motpart, så att standardpriser kan förhandlas fram, strejk kan utropas osv. Fackförbunden för prostituerade är tyvärr oftast lobbyverksamhet för hallickar och de som tjänar på trafficking och andra delar av sexhandeln.

   Svara

    Stämmer ju inte helt. Tyska staten finns fortfarande som partner.

    Svara

     Nej, tyska staten köper inte sex. Det är inte stater som är motpart i fackligt arbete om inte staten är arbetsgivare. Tyska staten utser ytor / områden för prostitution men anställer inte prostituerade.

     Svara

      Du skriver ju dock själv att staten utser områden där prostitution är legaliserat och jag förmodar att det finns ytterligare regelverk runtikring för att inte tala om beskattning.

      Svara

   Och hur ser det ut då, i Tyskland? Finns där bara lyckliga horor? Ingen trafficking? Inga övergrepp på utsatta kvinnor? Har det hela löst problemet? Är det bara frid och fröjd nu, med glada kvinnor som delar med sig av sitt frivilliga sex för en liten slant till hungrande män?

   Svara

    Man blir förbannad! Vi kvinnor kanske inte alltid älskar varandra eller kommer överens om allt, hell, vi konkurerrar om typ allt…men just detta med prostitution och övergrepp…finns nog inte en endaste vettig kvinna som skulle önska det hemska ödet en annan kvinna/barn/människa(/djur).

    Jag känner personligen en kvinna som övervägde att sälja sex i sina unga dar för ren överlevnad (hon bodde i Syrien då). Hon flyttade då in med en äldre kvinna som sålt sex i flera år. Denna kvinna lät inte min bekanta prostituera sig utan valde att fortsätta ”sälja sig själv” och dela med sig av sina pengar och bröd. Fyfan vilken hjälte! Denna erfarna ”smutsiga h*ra utan heder” räddade en annan ung kvinna från ett liv i fattigdom, misär och övergrepp genom att offra sig själv. Så osjälvisk och genomgod.

    Blir typ tårögd av hat mot dessa små små människor som ”köper” rätten till en annan människas kropp.

    Svara

  Om nicole och eric saade gjort slut, vad kommer hända mer deras nyinköpta lägenhet som kostade 8 miljoner? får hon bo kvar då den köptes av hennes föräldrar(deras gamla lägenhet)

  Svara

   Om Eric och Nicole står som gemensamma ägare så får antingen den ena köpa ut den andra, eller så säljer de väl den och köper ngt mindre var för sig.

   Vad menar du med hennes föräldrar?
   Menar du att hennes föräldrar köpte hennes tidigare lägenhet?
   Ja, då har de ju köpt den för att bo där så då får hon väl hitta sig ngt annat helt enkelt.

   Svara

  Med det argumentet är det alltså lika illa att föräldrar tvingar sina barn att städa sitt rum som att föräldrar tvingar sina barn ha sex? Tjänst som tjänst eller?

  Svara

   Va?

   Svara

  Vad jag förstod det så åkte han fast i en aktiv utredning gällande trafficking, där kvinnorna utnyttjades och tvingades att sälja sina kroppar. Män betalade för att få våldta kvinnor.
  Att vara en SEXARBETARE är en helt annan sak där personer själva har valt sitt yrke, där de kan välja vilka de vill sälja till och inte, de kan själva sätta sina priser och vilka tjänster de vill utföra. Visst, det finns alltid de som säljer sex på det ’klassiska’ sättet, gå på gatan etc, men man kan inte dra alla över en kam. Lagarna borde uppdateras ang sexarbete, både för säljare och köpare. Det som P har åkt dit för är fan vidrigt, men om jag skulle vilja börja sälja MIN kropp så borde jag kunna få göra det och mina kunder borde få köpa min frivilliga tjänst till ett bra pris.

  Svara

   exakt. tack!

   Svara

   Då säger jag det igen, jag tror att du pratar om att vara kk med några nu. Jag tror inte att det är prostitution du talar om.

   Svara

    Men du får nog sluta upp med att berätta för sexarbetare eller fd sexarbetare att deras betalande kunder är deras KK för att historierna inte passar in i din föreställningsvärld om hur prostitution borde se ut? De allra flesta tar trots allt inte timpris på sina KK.

    Svara

  Åhå, lite ableism i det hela också, bara för att din meningsbyggnad blev lite fel och någon gjorde en poäng på det. Känns det fint att sparka neråt?

  Svara

  Antingen tycker jag att man skall legalisera att både köpa och sälja så att det blir reglerat med kollektivavtal, hälsoundersökningar och så att det finns ett skydd för e kvinnor OCH män som VÄLJER att jobba som sexarbetare.

  Alla är inte utsatta, men de som är skall skyddas och aldrig kunna hamna i detta helvete. Och gör det det ändå skall detta straffas, ingen har någonsin rätt att tvinga någon till något.
  Men man kan inte skamma de som VÄLJER att jobba med det frivilligt heller.

  Eller så får man förbjuda det helt, att både sälja och köpa, och vara en hallick.

  Svara

   Ubdra hur legaliserad sexhabdel påverkar marknadsproserna? Å ena sidan måste skatt betalas å andra sidan kan en öppen marknad driva ned priset med tabke på konkurrensen.

   Tror dock inte att så många vill ha sexköp på sin deklaration. Eller på sin lönespec. Antagligen fortsätter marknaden fungera som den gör idag: en habdful frivilliga kvinnor som säljer sig för att de vill och en mörkad majorotet som tvingats in av olika skäl. Vissa blir sålda mot sin vilja medans andra inte ser någon utväg då de behöver pengar till droger.

   Svara

  Härligt att hon ynglat av sig så förbaskat. Känns skönt att ha stöttat denna kvinna med en massa barnbidrag så hon slapp jobba. Fast hon kanske såg det som en form av prostitution, jag klämmer fram en unge till så slipper jag göra annat jobb. Tyvärr är ju de prostituerade som säljer sex ofta kvinnor/flickor som mår dåligt, behöver pengar till droger eller utsatta för trafficking men jaja, att sälja sin kropp är som att sälja glass. Då vet vi ungefär hur Carola resonerar kring sin kropp. Schas ut på stan och sälj dig själv så slipper vi skattebetalare stötta dig i framtiden.

  Svara

   Jag håller med om att det är äckligt och allt men hennes lilla armé av barn lär ju växa upp och betala skatt.

   Svara

   Men snälla människa, hon säger ju inte att sälja sin kropp är som att sälja glass. Alltså folk här 🤦‍

   Svara

  Jag tycker dock det ska vara förbjudet att sälja sex, för då kommer färre kvinnor tas hit och tvingas sälja sex emot sin vilja = mindre trafficking.

  Problemet är dock hur man löser det praktiskt, böter? det kommer betalas och sen kommer dem fortsätta sälja sex. Fängelse? känns för hårt straff till ett utsatt kvinna. Kanske dem kan skickas hem om dem inte har svenskt medborgarskap? för då kommer dem både ifrån personen som tvingar dem sälja sex och dem kommer hem, men vet ej om det funkar i praktiken?

  Jag tror iaf att eftersom det är lagligt att sälja sex ökar det antalet trafficking offer som kommer till Sverige.

  Svara

   Nej det kommer inte upphöra för att det blir olagligt. Precis som att antalet aborter inte skulle minska för att man förbjuder det. Det kommer dock bara blir mer osäkert för kvinnorna.

   Svara

    Jag skrev aldrig att det skulle upphöra om det blir olagligt?
    Jag skrev att det skulle bli FÄRRE kvinnor som tas hit = MINDRE trafficking.
    Vi kan inte rädda alla, vi kan inte stoppa det till 100%, men jag ser hellre att vi gör vad vi kan för att MINSKA antalet utsatta kvinnor, istället för att inte göra något alls och låta det fortgå som det gör nu.

    Svara

     Inte helt solklart vad du pratar om. Människohandel och smuggling är redan kriminaliserat.

     Svara

   De som gör det mot sin vilja har ju ändå inget val?

   Svara

    Nej, men det kommer bli färre som åker till fattiga länder och tar dessa kvinnor till Sverige för att utnyttjas om det vore olagligt.
    Nu kan dem ta hit hur många dem vill och tvinga dem sälja sina kroppar för sex då det är lagligt.

    Svara

     Nej det kan de inte- människohandel är fortfarande olagligt.

     Svara

      Precis, liksom koppleri.

      Svara

  Vad är skillnaden på porr? Också människor som tjänar på att utföra sex. Varför är inte det olagligt och varför är inte det lika föraktat? Menar inte att provocera eller förminska något, bara en ärlig fråga kring hur man kan tänka kring olika saker som ändå är jämförbara.

  Svara

   Det är ett jobb, de spelar en roll där de använder sina kroppar. Det finns givetvis många shitty studios som behandlar anställda som skit, men det finns även riktigt bra studios och företag där de anställda har frihet att välja vilka de jobbar med, vad de är villiga att göra, de har kontrakt, får bra betalt och det finns regler för tester. Ex att de måste testas en gång i månaden med intyg från läkare.
   Många är gifta, har familjer och vänner som vet vad de arbetar med.
   Det är svårt för många att förstå hur de kan jobba inom porr, det är ett så udda jobb, och de blir nedvärderade trots att folk tittar på sjukt mkt porr. De borde få mer cred för det måste vara ett jäkla krävande arbete. Tänk själv att behöva ha sex i 4-5 timmar som en blir ihopklippt till 20 minuters film.

   Svara

    Citat: ”Det är ett jobb, de spelar en roll där de använder sina kroppar.” Så vad var skillnaden?

    Svara

   Jag föraktar porrindustrin med emfas och det borde alla vettiga människor göra. Den är en stor bidragande faktor till att män köper våldtäkter.

   Svara

    Alltså du är väldigt inskränkt när du hävdar att prostitution och sexköp per se är en våldtäkt. Det är smutskastning och väldigt förminskande mot alla sexarbetare som säljer sex av fri vilja. Det är en stor skillnad på en sexarbetare och ett offer för trafficking, förminska inte den tack.

    Svara

     Snälla, visa mig den hop av lyckliga prostituerade tack? Jag går inte på din eller sexlobbyns myt om den lyckliga horan. Det är du som förminskar hur dåligt det överväldigande majoriteten av prostituterade mår.

     Svara

      Prostitution är så pass stigmatiserat delvis pga vissa moraliska ryttare med din retorik så de flesta som verkar i yrket vågar inte ens uttala sig. Även om det finns en hel del historier att ta del av på nätet, delvis här.
      Låt alla få äga sina egna upplevelser utan att andra som inte är i samma sits ska diktera hur de ska känna och göra.

      Såklart att det är många som råkar illa ut och mår dåligt. Fokusera då istället på att hjälpa dessa istället för att bunta ihop trafficking med sexsäljare som agerar som egna företagare och påstå att de säljer våldtäkter.

      Svara

  Män är anledningen till att män våldtar.

  Svara

   Riktiga män våldtar inte.
   Det är bara psykiskt sjuka individer utan empati för andra människor som våldtar, skadar och utnyttjar andra individer.

   Svara

    Nej, absolut inte. En stor myt

    Svara

    Riktigt så enkelt är det inte Katten.

    Svara

    Patriarkal myt, gå inte på den.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.