Cissi Wallin och Instagram

Cissi Wallin har 100 000 följare på Instagram.
Cissi Wallin skriver krönikor på Expressen, som en dag som igår, hade 2.7 miljoner unika webbläsare, 5.1 miljoner besök och 19 000 000 sidvisningar och där den här krönikan – som även detta inlägg – handlar om fick ENORM spridning och diskuterades och debatterades överallt under några dagar.
Ändå hävdar hon att allt hon gör (eller i alla fall det här) på sitt Instagramkonto i skuggan av sin Expressenkrönika (och även annars) sker i egenskap som privatperson.

Jag håller inte med henne och tycker att det hon utsätter den här 19-åriga tjejen för är förkastligt. Du ser allt här nedan.
Jag ställer mig också frågande till vad Cissis problem med den här texten som Nora delade egentligen är?
Med tanke på att person som skrev inlägget och som är den som Nora stöttar, varken hört från Cissi eller hennes följare så framstår det hela mer som ett personligt hugg mot Nora och/eller F! – mer än att hon på riktigt är upprörd över inläggets innehåll.
Hade hon då inte ifrågasatt det till upphovspersonen bakom texten i första hand och inte den som delade den i andra hand?

Jag kommer moderera alla kommentarer under det här inlägget ett tag för jag vill hellre se kommentarer som stöttar Nora än som kritiserar Cissi Wallin.
Hon är rik nog för att kunna skita blankt i kritik och det finns liksom ingenting nytt att säga om eller till henne, men jag vänder mig återigen emot hennes ”David och Goliath-beteende” där hon gång på gång gör sådana här saker och då vill jag visa mitt stöd mot den som är dagens utvalde.

Så skit i Cissi, stötta Nora om du vill och vill du inte göra något av det så finns det kanske någon ny dans på TikTok att lära in i väntan på nästan inlägg? 😉

Här hittar du Noras Instagramkonto.


 

 

 

    

121 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Förlåt men den där cancerogena appen folk kallar TikTok är tack och lov på väg bort nu. Go India!!

  Svara

   Jag längtar tills skiten försvinner HELT!

   Svara

   Älskar TikTok!

   Svara

   Ska den förbjudas eller vadå?

   Svara

   Använder inte tiktok vet dock att många unga och speciellt barn älskar tiktok däremot, kul för dom. Jag har svårt att bli upprörd över något som jag aktivt valt att undvika. Prova det.

   Svara

    Good for you.
    Men jag brukar bli upprörd över saker som sexualiserar minderåriga, sprider farliga trender och är allmänt nerdummande.
    Men det kanske bara är jag.

    Svara

     Fast detsamma kan ju appliceras på internet i sig (eller helt enkelt världen), det finns bra och dåliga grejer överallt.

     Svara

      Ja men det utesluter väl inte att man gärna vill ha bort en sån sak..?

      Svara

       Fast istället för att ta bort en app som sprider väldigt mycket glädje och kunskap (särskilt i dessa tider) är det inte bättre att försöka uppmana Tik Tok att införa striktare regler så att brott inte kan begås istället för att förbjuda appen.

       Svara

        Sprider kunskap? Varför ska småtjejer växa upp med tron att det är normalt att åma sig och dansa sexigt för kameran för att få likes och bli accepterad?

        Svara

   Haha tror du appen försvinner för att några idioter startat ett krig som påverkar deras rating? Så fel du har, tiktok är större än någonsin 🙂 /jobbar för tiktok

   Svara

    Cool du är

    Svara

   Den är på inget sätt på väg bort.
   Ratingen påverkar inget.

   Svara

  Jag blir trött av att läsa sammanfattningen, hur orkar hon själv? Måste ju finnas härligare saker i livet att sysselsätta sig med än att fajtas på sociala medier heeeeela tiden.

  Känns inte som en harmonisk person som hela tiden muckar runt på nätet.

  Svara

   Mina vänner från England och Tyskland blir förvånade av svenska folkets lättkränkhet och att minsta lilla problem blir något stort i svensk media.

   Svara

    Jag blir förvånad över hur folk i England kan bli så upprörda över allt som har med deras kungahus att göra och hur media är helt galna till den gräns att de begår brott för bilder..

    Svara

    Jag blir förvånad över att folk använder sina ”vänner i andra länder” som någon slags måttstock för hur folk i allmänhet tycker i just de länderna.
    Som att alla vi svenskar skulle tycka och tänka samma sak.

    Svara

     Fast det finns lite av en bubbla i Sverige och en stor önskan att passa in.

     Svara

  Och under tiden lider landet brist på trädplanterare och bärplockare… Dessa kvinnor borde stänga Instagram och ta på sig ett par arbetshandskar. Deras tjafs tillför exakt noll till politiken och för inte samhället framåt ett endaste litet dugg.

  Svara

   Samtidigt dör gamla som flugor på ålderdomshem i corona, unga i skjutningar var och varannan dag. Och allt de här människor gör är att diskutera vem som ska få vara med i debatten. Mitt betyg: värdelöst!

   Svara

    Dör som flugor har blivit nya mörkrädd!

    Svara

     Ja det är ju inte riktigt sant. Det är allvarligt men det är inte pesten.

     Svara

    Är det inte ett kännetecken för ”egoistfeminismen” som dessa radikalfeminister företräder (men låtsas om att det handlar om en gemenskap kallad ”systerskap”) att flytta fokus från viktiga saker till ”mig, min kropp, och mina komplex!”?

    Deras enögda fokus vid pappakratin (”patriarkatet”) gör det tydligt att det inte handlar om något annat än hjärnspöken.

    Svara

     Du bör nog kolla upp vad radikalfeminism betyder.

     Svara

   Läste just att det inte stämmer. Dock vill arbetsgivarna inte ha den svenska arbetskraften som finns för då behöver de betala avtalsenliga löner.

   Svara

    Vi betalar 500kr i h / person för plantering av skog. Nej lönen är inte dålig.

    Svara

   Ingen vill anställa svenska bärplockare därför att personerna som anställer inte vill betala ut löner som inte är dumpade som man gör annars till utländska bärplockare.

   Svara

   Nä pga av Corona kan de inte lura hit folk från fattiga länder som jobbar under miserabla förhållanden och ges en pisslön

   Svara

   Brist på bärplockare leder till brist på bär och brist på bär leder till högre priser på plockade bär. Kanske höga nog för att lata svenskar ska masa sig ut i skogarna i bärtider och tjäna en slant på att plocka och sälja bär till uppköparna.

   Eller ska ”tjänstefolket” från Thailand göra det? Nu när razziorna går på massagesalongerna kanske det finns anledning att byta bransch för massöserna också.

   Svara

    Yxskaft

    Svara

  Cissi kan aldrig ha fel, och har svar på allt! Alltid! Det går inte att diskutera med en sån människa som anser sig vara över alla andra. Jag kan inte förstå att det finns folk som försvarar henne i den här frågan… eller i många andra frågor heller. Hon är liksom inte ens speciellt smart?

  Heja Norah!❤️

  Svara

   Du har nog missförstått Cissi, hon är en mycket djup tänkare. Här ett exempel där hon lägger ut texten i en avgörande fråga för alla kvinnor:

   https://www.youtube.com/watch?v=XH1dIh40tYY

   Sarc off

   Svara

    Åh herregud… det var jobbigt att se!! Tyckte nästan lite synd om henne där.

    Svara

  Tycker också identitetspolitiken är problematisk och sätter onekligen käppar i hjulet på vänstern, men nu gör ju cissi samma sak genom att kritisera individer. Varför inte låta folk va som dom vill och fokusera på de viktiga patriarkatet, kapitaöismen och ultrakonservativa vindar etc..

  Svara

   För att det inte är det som lärs ur på den feministiska grundkursen som någon nämnde. Där lär man sig vem som är en riktig feminist och vem som inte är det, och hur man använder Instagram.
   För att kunna lösa större samhällsproblem krävs högre studier.

   Svara

  Jag är så otroligt himla jättetrött på den feministiska polariseringen. Alltid är det nån feminist som andra feminister ska stänga ute i kylan pga att denna rör om i åsiktsgrytan. Nu är det Cissis tur och majoriteten hakar glatt på. Internaliserat kvinnohat. Den som har hängt med, vet att Cissi har kritiserat identitetsvänstern och F! och detta kom efter den kritiken hade yttrats och därför är det inte en onaturlig del i det ledet att exemplifiera vad hon menar med noras delning av inlägget.

  Jag tycker den senaste tidens debatt har varit väldigt intressant och har fått mig att tänka massor, utan att för den sakens skulle tydligt sålla mig till ena eller andra sidan. Debatten kring kön och identitetspolitik är tankeväckande och komplicerad.

  Svara

   Det är en komplicerad och väldigt viktig fråga. Jag förstår att den ser väldigt märklig ut om man inte är insatt, vilket det mesta inom politik gör. Jag har själv samma tankar och åsikter som Cissi i detta och har lärt mig väldigt mycket av dom som varit med i diskussionen. Många tipsade om uppdrag gransknings ”tranståget” (tror jag avsnittet heter) och där framgår det verkligen hur viktigt den här frågan är. Om man som jag är redikalfeminist är frågan högst behövlig. Men som sagt, är man inte insatt så ser det bara ut som onödigt tjaf, politik är inte enkelt utan ständigt pågående diskussioner.

   Svara

    Ja jag såg del 2 av tranståget där Aleksa Lundberg intervjuades och det var otroligt intressant. Och visar också tydligt varför vi måste våga diskutera frågan! Även om jag delvis står med en fot i varje ”läger” lutar jag ändå mer åt Cissis håll och just tranståget är en stor anledning till det. Det är en jobbig fråga att adressera men så nödvändig. /ts

    Svara

     Det kan ju inte finnas nån mer onödig fråga att addressera än frågan om transkvinnor i svensk feminism…snacka om pseudodebatt.

     Svara

      Nu var det ju inte specifikt transkvinnor som reportaget handlade om.

      Svara

  Cissi Wallin var en gång i tiden en av mina största förebilder. Hon kunde säga vettiga saker och hade vettiga argument. Men nu känns det mer och mer som om hon har blivit en sektledare i likhet med Lamotte. Fast helt på andra sidan av spektrat. Aldrig gillar uttrycket extremvänstern men här är ett exempel som gör att antifeminister får en ledstjärna att smutskasta rimliga feminister med. Sorry Cissi men din retorik och din framfusighet ger feminismen jävligt dåligt rykte.

  Med vänliga hälsningar en som följer bara för kunna hänga med i all drama/ inte har något vettigare för sig.

  Svara

  Håller med Cissi.

  Svara

   Håller inte med Cissi

   Svara

   Håller med cissi till 100% . börja följa henne på insta när hon tog upp detta ämne. Äntligen är det nån som tar upp detta ämne.

   Svara

  Hur ser Cissi på kvinnor som identifierar sig som män, könsförädare?

  Svara

   Under hos eye

   Svara

   De är så få så Cissi bryr sig inte.

   Svara

    Men springer det runt så mycket män i kvinnokläder som försöker kapa rörelsen? Är det ett hot eller vill Cissi vara ett offer och inget annat.

    Svara

  Orkar inte sätta mig on i detta interna tjabbel. Varför dessa interna strider jämt inom feminismen? Borde väl finnas MASSOR av annat att ta upp och jobba mot i samhälle som drabbar kvinnor. Kvinnovåld, prostitution, diskriminering i arbetslivet osv. osv.
  För Cissis del verkar allt handla om att hon till varje pris måste synas och höras mest jämt.

  Svara

   Ja, alla deras hjärtefrågor och politiskt inflytande får stå och vänta i ett hörn år efter år, då dom är för upptagna med att köra virtuella catfights över allt och inget. Det är kanske sånt man lär sig på den där feministiska grundkursen som någon nämnde.

   Svara

   Det är för att Cissi inte längre är feminist. Hon har blivit maktgalen och har andra mål nu. Och hon har tappat allt systerskap.

   Svara

   Men ni fattar ju inte.. För att ett parti som Fi ska få någon riktig genomslagskraft så måste ”vanliga” kvinnor som inte är aktiva inom feminism rösta på dom. Dessa kvinnor skräms bort när det bara läggs fokus på hbtq frågor, dessa frågor är viktiga men rör en sån liten procent av befolkningen. ”Vanliga” kvinnor måste känna att dom är representerade och det gör man inte genom att bara fokusera på transfrågor.

   Svara

    Jag är en vanlig kvinna och jag tycker transfrågor är viktiga och har en självklar plats i alla politiska partier.

    Svara

    Blir provocerad av ordvalet ”vanliga” kvinnor. Vilka är detta? Cis-kvinnor? Jag förstår att okunskap (och inte transfobi) mest troligt är anledningen, men vill upplysa ändå.

    Anyways. Cis-kvinna här. Jag tror du har väldigt fel gällande att kvinnor inte känner sig representanterade. Vi är många som applicerat ett intersektionellt perspektiv på vår feminism. Det är viktigt att komma ihåg att två instagramfeminister inte representerar en hel rörelse.

    Svara

    Jag håller med dig. Det är fånigt att låtsas att man inte förstår var ”vanlig” betyder. Som normen, de normala, majoriteten, de flesta? Innan norm blev ett värderat ord. Feminismen kan inte vara lika spretig som det finns kvinnliga individer på jorden. Det handlar inte om att stänga ute transkvinnor utan om att när man är fresh off the boat, vilket man faktiskt är i upplevelsen av att vara kvinna, får man lyssna och ta till sig också, inte bara framföra sin egen åsikt.

    Men sedan är det säkerligen så att de allra flesta feminister, trans eller ej, inte hsr ngt problem med detta och skulle vilja slippa dessa gaphalsar på sina låtsasbarrikader, och ist kunna ägna sig åt kvinnofrågor utan rädsla för uthängning eller att bli jagade av en lynchmobb.

    Svara

  Det som sticker så himla mycket i ögonen med Cissis inlägg är att hon drar till med (ang F!) att identitetspolitik står över den gemensamma agendan. Nu gillar jag inte F!. Men Cissi är ju mer än hemmablind om hon inte ser sig själv. Sen är hon helt plötslig emot sektarism? Kan inte jag få logikgranska Cissis inlägg, hon skulle vinna så otroligt mycket på att leva iaf 5% som hon lär. Nu blir det ju nästintill omöjligt ta henne på allvar. Eller är hennes poäng att identitetspolitik och sektarism är bra om det kommer från Cissi W men fel om det kommer från andra?

  Svara

   En av anledningarna till varför jag tar avstånd från Vänstern är just pga identitetspolitik, dom skapade skitet.

   Svara

    Fattar inte, det är väl SD som är det enda i första hand identitetspolitiska partiet i Sverige? Vänstern baserar sin ideologi i första hand på ekonomiska frågor. Iofs kan man kanske se arbetarklassen eller fattigdom som identitet, då är jag med.

    Svara

     Inte längre, det är problemet med vänstern idag

     Svara

  Vad är grejen med att CW börjat smöra för Kajsa Ekis Ekman? Nämner henne i stories och inlägg med olika skärmdumpar, tar upp saker som hände Ekis för 5 år sen, skriver exakt likadant – samt hela tiden försöker likställa sig som någon av de kända lite äldre radikalfeministerna. Det om något är cringe 🙁

  Svara

   Om du följt Cissi en längre tid så vet du att hon pratat om Kajsa och tagit upp henne som exempel i flera år nu, det är verkligen inget nytt.

   Svara

    Har följt henne i flera år, så det är jag medveten om. Har dock blivit värre under det senaste halvåret.

    Svara

  Jag tycket fb-kontot Vardagsrasismen har väldigt vettiga synpunkter på vad Cissi Wallin.
  https://www.facebook.com/651719881580651/posts/3006676892751593/?substory_index=0
  Och sen kan ni få en liten grundkurs i intersektionalitet alltså det som Cissi Wallin inte förstår eller verkar vilja förstå

  https://www.facebook.com/651719881580651/posts/2994800260605923/?substory_index=0

  Svara

   Men den här specifika diskussion handlar om kön och könsidentitet och där kan det vara det en jävla gråzon vem som är ”mest” förtryckt (tex den vita cis-kvinnan eller den vita trans-kvinnan?) Intersektionalitet är heller inte statiskt utan handlar om maktbalanser vilka ständigt skiftar beroende på tid och plats och situation.

   Svara

    Är det en tävling? Mest förtryckt vinner?

    Svara

     Det verkar så ja. Det är i alla fall så många använder intersektionaliteten och det är beklagligt. Det är ett analysverktyg, inte en mätsticka.

     Svara

     Show me your boobs i give you a cookie?

     Svara

  Folk som orkar bråka på instagram spelar i en liga för sig, haha.

  Svara

  Jag kanske har fel. Men hur ORKAR folk??? Herregud. Ge er ut i solen och ät en glass.

  Svara

   Tyvärr, har inga pengar till en glass🤷🏻‍♀️

   Svara

    Då har du gjort något fel i livet …

    Svara

   Omg alla gillar faktiskt inte sol och glass herregud lägg av med det där!!

   Svara

   Ut i solen och ät glass själv. Ta en pepparkaka också när du ändå håller på.

   Svara

  Ebba Witt-Brattström och Tiina Rosenberg hade den här catfighten för 15 år sedan. Nu håller deras yngre systrar på att upprepa samma misstag. Avgå alla!

  Svara

  Jag är feminist men orkar inte längre följa feministiska konton på sociala medier just pga detta. Jämför kommentarsfälten på SD-folks IG och twitter, där blir liksom högern ”enad” och står bakom ta mig fan allt. På vänstersidan fultolkas allt, minsta lilla ord ska det hakas upp på, här medelålders eller kiddo. Uttrycket pick your fights finns inte på vänstersidan och det är så JÄVLA tröttsamt som feminist att se kvinnor bråka med varandra, håna varandra, dra upp 10 år gamla konflikter, kalla varandra transofob och därmed jämställa en feminist med någon från SD. Jag kommer alltid vara en stolt feminist, men kommer aldrig uppmuntra det här beteendet med offentliga bråk. Fattar inte hur man inte kan förstå att det förstör kampen för oss alla.

  Svara

   Känner samma. Men har börjat följa andra sorts konton som är mer välbalanserade t ex Katarina wennstam. Har också börjat lyssna på Brita och parisars podd som ju inte enbart är en feministisk podd men tycker dom har kloka resonemang.
   Sedan är jag engagerad i Socialdemokraternas kvinnoförbund som utifrån mina värderingar passar mig. Det känns mer meningsfullt än instafeministernas tjabbel. Orkar verkligen inte med Cissi och lady D mfl.

   Svara

  Vore kul att läsa mer om vad som händer mer brett i bloggvärlden och om olika bloggare, rätt trött på Cissi och detaljgranskning av vad som händer kring henne… (Ja absolut jag behöver inte läsa här men skulle uppskatta om det blev mer bloggbevakning igen.)

  Svara

  Utan att läst vad de dividerar om så undrar jag alltså är det en myndig person som dessutom är politiker som på ett öppet forum har delat ett inlägg och när den som det skrivs om sedan bemöter det och vad som sägs så är tydligen denna myndiga person enligt henne själv uthängd?

  Och menar du på att om man har ett stort konto så ska man inte bemöta vad någon säger om en därför att man har fler följare?

  Har jag förstått poängen som du och den unga kvinnan har?

  Svara

   Då rekommenderar jag att du läser inlägget.

   Svara

    Det har jag gjort.

    Skulle du vilja förtydliga. Har jag förstått dig rätt eller fel om fel på vilket sätt?

    Svara

     Frågetecken efter förtydliga, inte punkt. Kommatecken efter första förekomsten av ordet ”fel”.

     Svara

    Fast TRH:s sammanfattning är väl ändå inte helt fel? Nora blev inte uthängd, Cissi skrev inte ens hennes namn. Däremot är det väl på ett sätt förståeligt att en 19-åring reagerar så, ung och känslig som man är i den åldern.

    Svara

   Det står ju att hon är 19, alltså är hon myndig.

   Svara

   Ja precis..Nora har valt att vara representant för ett politiskt parti då får hon nog axla det ansvar som detta medför. Just i detta håller jag med CW helt. Det var en ful association med en diktator som gjordes det borde Pascal och Nora stå för. Ingen uthängning gjordes heller. Och att ha ”en klump i magen” är ett tröttsamt retoriskt grepp.

   Svara

    Ja när blev icckebinära och transmänniskor ett gäng töntar?! Har alltid sett upp till dessa för deras mod och driv men ska de fäktas mot kvinnor som kräver sin rätt i samhället så kan de ju dra. Fifan

    Svara

  Fattar inte när transpersoners rättigheter blev en fråga om feminism? Fast å andra sidan ska ju feminister visst driva alla rättvisekamper i hela världen. Så fort man tar upp ett specifikt problem, t ex lägre löner för kvinnor, så drar nån till med afganska kvinnor som förtrycks, flickor som våldtas på bordeller i Indien etc. Och patrir6katet bara myser vidare, män får krafsa sig i skrevet i lugn och ro och förväntas slåss för exakt ingens rättigheter. Inte ens dra ner på kvinnomisshandel, sluta titta på övergrepp i porren, t o m försvarar vissa deras rätt att köpa kvinnors kroppar (men å andra sidan är det ju ett LIKA STORT PROBLEM att kvinnor sexturistar i Ghana, så låt oss fundera på det istället).

  Svara

   Lika stort problem? Knappast

   Svara

    Sarkasm!

    Svara

     Puh

     Svara

   Nej, det är inte ett lika stort problem upprepar jag

   Svara

  Inget annat svar?

  Du utgick också från att jag inte har läst inlägget och hittat på mina frågor helt från luften, eller?

  Med tanke på hur ofta som du är väldigt otydlig så kanske du förstår att jag frågar.

  Och jag tycker dessutom att det är betydligt trevligare än att jag bara antar att jag har tolkat dig på det här viset och att det är korrekt, att jag faktiskt dubbelkollar.

  Svara

   Du skrev ”utan att ha läst vad de dividerar om” och då rekommenderade jag dig att läsa inlägget först.
   Nora är ingen avlönad politiker och har 5000 följare på Instagram medan Cissi arbetar för Expressen (där diskuterad text publicerades) och har 100 000 följare på Instagram.

   Svara

    Det gällde sakfrågan de diskuterar på instagram, inte din poäng.

    Vilken är din poäng?

    Svara

    Jag har inte påstått att hon skulle vara en avlönad politker. Men hon säger själv på sin insta att hon är talesperson för FI alltså en politiker. Man behöver inte ha en lön för att vara politiker.

    Svara

     Snälla TRH, kan du inte hänga på din egna blogg istället? Jag förstår inte hur Camcam orkar besvara alla dina hundratals frågor. Inget illa menat men det är tröttsamt att du alltid ska komma med dina ”kritiska” frågor.

     Svara

      Det är ju så trh går och fiskar efter läsare från andras bloggar. Genom att försvara ILs alla nycker, ställa ”kritiska frågor”, pseudointellektuellt driva en tråd i botten. Jag tror det smidigaste sättet är att låtsas att trhs kommentarer inte existerar. Det går liksom aldrig att komma till ett avslut.

      Svara

       Var handlar detta om IL???!

       Svara

      Sunkig kommentar. Bara för att man har ett eget blogg så behöver man inte hålla sig på den. Om du har problem med det som skrivs här kan du ju hänga på en annan blogg?

      Svara

      ”Inget illa menat, men kan du dra härifrån” lol.

      Svara

      Jag uppskattar hennes frågor.

      Svara

    Det gällde sakfrågan som de diskuterar på instagram (ang tran etc), inte din poäng.

    Jag frågar fortfarande efter vilken som är din poäng och hennes ang att bli uthängd.

    Svara

     Sista ordeeeeeet.

     Svara

      Mooobbare! Anonym 13:10

      Svara

     THR – mååååste du vara här? Det är så jävla tråkigt med dina kommentarer, skaffa din egen blogg eller nått? Snälla Cam, BLOCKA

     Svara

      TRH har ju en egen blogg, men hänger ändå här lol

      Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

  Det är en politiker som bråkar med en opinionsbildare… Ser inte det som uthämtning men så dumt att folk inte kan hålla god ton.

  Svara

   Snacka om att alla vill offerförklara sig såfort Cissi visar sig ha en annan åsikt än dom. Ja stackars alla som möter draken cissi, hon är hemsk och farlig.
   Snaaark.
   Kom över dig själv.

   Heja cissi i den HÄR frågan

   Svara

  Ok så först är jag inte speciellt förtjust i Cissi Wallin som person, men nu har hon ju valt att ta upp detta och jag tycker ändå att hon höll sig rätt saklig i både inlägget och kommentarerna. Nora är 19 år och med en politisk position, att anse sig ’uthängd’ och bli förvånad när man repostar ett argumenterande inlägg där någon är nämnd för att den nämda svarar på inlägget känns tillgjort.

  Med det inte sagt att det är ok att hon får hatmeddelanden och känner sig påhoppad. Dock så är det tyvärr såhär debattklimatet är på sociala medier. Inlägget hon repostade insinuerade ju att Wallin var vän med Orbans vänner och att hon är anledningen till att unga transpersoner begår självmord. Det är också rätt magstarkt.

  Jag har en vän som är transperson, jag skulle aldrig få för mig att använda fel pronomen eller behandla den annorlunda och jag respekterar deras väg i livet. Men jag tänker inte använda uttryck som ”livmoderbärare” istället för kvinnor eftersom ”alla som har livmödrar är inte kvinnor”. Det finns en skillnad mellan lika rättigheter och respekt och att kräva att ingen någonsin får säga något som går emot ens egen åsikt.

  Svara

   Dem* inte den såklart, autocorrect.

   Svara

   Håller med till hundra procent

   Svara

  CW erbjuds att diskutera över DM/telefon men tackar nej till det, stör mig på att ”allt” ska tas offentligt när båda individerna hade vunnit på att ha ett samtal bara mellan varandra. Nora är den vuxna i det här.

  Var väl samma när Stina Wollter försökte kontakta CW via sms för ca ett år sedan efter att Stina gillat någon FB-sida som skrev illa om Cissi, men hon fick inte ens svar utan CW flyttade allt till det offentliga. Det skapar ju bara svansar av folk som trycker ner, vilket hon tycks vilja.

  Svara

   Det vill hon bara göra om HON har något att vinna på det, enligt min erfarenhet.
   Skulle dock inte rekommendera det.

   Svara

  Jag trodde aldrig jag skulle säga det här, men Cissi är ju den vettiga i detta fall.

  Svara

  Pinsamt för Cissi att någon som precis har gått ut gymnasiet är så mycket mer sansad, vettig och påläst än vad hon är. Om det är någon som är en förvuxen tonåring som är oförmögen att ha mogna samtal så är det Cissi.

  Intressant att hon kör med populistargument när det passar henne btw. Det är klart att de flesta kvinnor inte bryr sig om/är fientligt inställda till transkvinnor när de flesta kvinnor är cispersoner. Marginaliserade minoriteter blir förtryckta av majoriteten, det är väl ingen nyhet. Att köra med argument som ”de flesta kvinnor stöttar inte transkvinnors och andra transpersoners rättigheter, så därför borde feminister inte kämpa för transpersoners rättigheter” är som att säga ”de flesta bryr sig inte om förtryckta minoriteters rättigheter, så därför borde de fortsätta att förtryckas”. Jag antar att Cissi tycker att rasism är lika försvarbart som transfobi eftersom de flesta svenska kvinnor är ointresserade av att montera ner rasistiska samhällsstrukturer. Cissi Wallin kanske även tror att en majoritet av Sveriges kvinnor alltid har varit för t ex kvinnlig rösträtt och fri abort och att det inte krävdes ihärdigt opinionsarbete från en från början rätt liten grupp feminister för att få till stånd en större rörelse för dessa rättigheter?

  Svara

  Gillar inte Cissi generellt men här (och i transfrågan generellt) har hon rätt. Det är inte att hänga ut någon när man bemöter ett OFFENTLIGT argumenterande inlägg. Nora skriver under på Pascals argument när hon delar texten. Om hon inte fattar att Pascal drar paralleller mellan Cissi, hennes vänner och Orbán kanske hon borde läsa texten igen? Cissi har heller aldrig sagt att transpersoner inte har rätt att kämpa för sina rättigheter eller har rätt att finnas och synas, bara att det kanske inte helt ska få ta över den feministiska kampen? Att det inte är samma kamp. Sen kan jag ju ärligt säga att jag är rätt trött på argumentet att ”trans mår sämst inom hbtq” – för det är helt enkelt inte sant. Personer som är bi mår sämst enligt undersökningar. Men de osynliggörs ju av både hetro och htq så det räknas ju inte.

  Svara

  En stilla tanke i efterdyningarna av Cissi krönika, har hon skrivit fler?? Om samma ämne?? Det känns nämligen inte som att den krönika som publicerades innehöll all den transfobin som den anklagas göra….
  Hela diskussionen är ett glasklart exempel på varför majoriteten människor inte känner sig hemma inom feminismen. Det blir för komplicerat, för krångligt, för långt borta från egna verkligheten. Sen betyder inte det att man är transfobisk osv men som ”Svenssonkvinna” har man andra problem.

  Svara

   Exakt, Hanna, kunde inte sagt det bättre själv. Känns som Cissi blivit en vedertagen vindkvarn för alla smått kränkta att ta ut sina frustrationer och aggressioner på, inte okej. Nä, väx upp och acceptera att andra tycker tänker och prioriterar annorlunda.

   Svara

    *väderkvarn menar jag

    Svara

  Är CW både TERF och SWERF? I så fall är det så mycket exkluderande att det snart övergår i individualism. CW-feminism?

  Svara

  White feminism. Jag tror at Cissi har ett personlighetssyndrom.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.