Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

683 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag och ett par kursare skriver just nu ett arbete om influencer marketing och kundlojalitet, ni får jättegärna ta 3min till att besvara vår enkät 🥳 https://forms.gle/ccgd4n3yN3K34jaD6

  Tänker att är det några som har åsikter om ämnet så är det ju ni här på bb 😉

  Svara

   Bidragit!

   Svara

    Tack!

    Svara

   Klart!

   Svara

   För att plugga på universitet (som jag antar att du gör) har ni rätt lite koll på hur man samlar in underlag till forskning. Vad heter ni? Vad pluggar ni? Skola? Kontaktuppgifter till kursansvarig? Herregud, att genomföra en enkät är väldigt seriöst?!

   Svara

    Är det en A-kurs är det ju inte direkt.. avancerat..

    Svara

    Brukar stå med namn, universitet och kontakt uppgifter till deras ansvariga handledare. Undra varför det inte finns med nu.

    Svara

     Förlåt för särskrivning. Såg det efter. Hehe.

     Svara

   Vad läser ni?

   Svara

   Åh spännande, ska kika!

   Svara

   Nu har jag svarat. 🙂 tycker det är bra med undersökningar och svarar gärna.

   Svara

   Bra frågor hörni!
   Lycka till med enkäten och uppgiften.

   Svara

  Kan ni berätta om era bästa respektive värsta möten med polisen?

  Svara

   Inväntar alla ”jag blev nedslagen av polisen, instängd i fyllecell men jag hade inte gjort absolut nånting!”

   Svara

   Var 14, var bråkig och full. Blev nedbruten på golvet i polisbilen och fick fingret bakbrutet medans jag var nedtryckt så att det stukades även fast jag sa åt dom att sluta och att det gjorde ont.

   Efter det lovade dom att skjutsa hem mig efter ett drogtest om jag var ren, vilket jag var såklart. Sen höll dom inte löftet och jag fick gå hem från polisstationen i kort kjol och linne i december. Gött.

   Svara

    Vad gjorde du ute i linne och kjol i december från början?

    Svara

     Vill man vara fin får man lida pin.

     Svara

     Hen kanske varit på fest inomhus?

     Svara

      Var på fest inomhus. Fick inte ta med min jacka och hade inte precis planerat att gå hem från festen i Jacka och tunna strumpbyxor heller.

      Svara

       Ett rimligt svar (många är vi nog som går på fest utan ytterkläder inomhus) men ändå aldrig lika populärt som en snärtig diss som den ovan?

       Svara

    Om du är bråkig kommer polisen inte sluta förrän du blir lugn. Hade du inte gjort motstånd hade de inte tryckt ner dig.
    Du hade möjligheten att ringa dina föräldrar som skulle ha kunnat hämtat dig eller ordnat taxi hem.

    Det låter faktiskt som att du förtjänade den där walk of shame hem.

    Svara

     Var lugn efter att jag blev nedbruten.låg stilla på golvet och bad dom sluta och grät. Var som sagt 14 och inte så vettig precis. Blev lovad skjuts hem om det var som jag sa, att jag inte var drogpåverkad. Men tji fick jag heheeeeeeee.

     Svara

      Helt sjukt att inte polisen såg till att du kom hem säkert. Du var ju bara fjorton, de borde ringt dina föräldrar eftersom du var minderårig eller kört hem dig.

      Svara

       Jo helt sjukt i efterhand men jag mår ju bra idag ändå. Poliser är ju också människor och kan vara dumma i huvudet dom med. Tur nog har jag träffat en hel del fina poliser med som väger upp mot den här upplevelsen, hehe.

       Svara

    Vad gör en 14-åring full och lättklädd ute i december 🙁

    Svara

     Typ samma som jag mfl. Själv rymde jag ut genom fönstret och tog mig in samma väg på morgonkvisten. Tackar dock en högre makt och en massa prat att inte mina barn och bonusar gjort detsamma.

     Svara

      Hur vet du att dom inte gjort det?

      Svara

   Värsta: jag körde sambons bil, han hade blivit av med körkortet vid fyllekörning (jävla pucko), så polisen stannade mig. Han blev väldigt sur när han upptäckte att sambon satt bredvid, det var uppenbart att han hoppades ta min sambo. Så, mitt straff blev att han kastade iväg mitt körkort på en åker med orden att man inte får köra andras bilar, sedan drog han 😂😂😂

   Bästa: min första körlektion blev jag stannad för att blåsa, jag var 16 och personen var så snäll när han såg hur skräckslagen jag blev

   Svara

    Din värsta historia låter extremt osannolik

    Svara

     Jag veeeet! Men det har hänt på riktigt. Det går vilt till i Närke, i alla fall på 90-talet.

     Svara

    Det där hade jag fan gått vidare med!

    Svara

   Har bara bra erfarenheter med polisen. Anmälde ett inbrott jag bevittnade, blev tagen på allvar och fick beröm av de tre (!) patrullerna som dök upp. Ser de människor som arbetar som poliser som hjältar med tanke på utvecklingen i samhället. Vi ska vara glada att vi har dem.

   Svara

   Jag har egentligen bara haft bra erfarenheter av polisen. Den absolut bästa var när jag blev tagen för fortkörning. Jag körde alldeles för snabbt, men bara för att polisen trodde att jag gjorde en omkörning så blev bara böter istället för indraget körkort.

   Det ”värsta” mötet var när jag körde i Göteborg, är inte därifrån men kör där rätt så ofta så jag känner till vägarna och hastigheterna. Jag kommer till en sträcka med vägarbeten så det är provisoriska hastighetsbegränsningar till och från. Vägarbetet slutar och jag gasar upp i den hastigheten som det brukar vara på vägen. Då blir jag stoppad av polisen, jag undrar varför jag blir stoppad eftersom jag bara ligger typ 2km över. Polisen ler när han hör min dialekt och svarar at nejnej, hastigheten är sänkt här, det har man minsann kungjort i göteborgsposten. Det var ju liksom inte så mycket hjälp för mig som bor på andra sidan landet liksom och aldrig någonsin har läst GP. Att polisen inte var tillmötesgående där har ingenting att göra att han var polis, det var för att han var göteborgare.

   Så, inte ens mitt värsta möte var speciellt dåligt egentligen.

   Svara

    Men snälla, det är uppenbart att hastigheten är sänkt, det är ganska många skyltar som varnar om det innan. Blir så trött på folk som gasar förbi i 90/100 där, totalt respektlöst mot de som arbetar där.

    Svara

     Nej, i det här fallet var det inte självklart. Alla vägarbeten var slut, de hade sänkt hastigheten från 90 till 70 på en viss sträcka. Utan att det fanns några vägskyltar.

     Jag gasade alltså inte förbi vägarbetarna.

     Svara

   Jag blev tagen av polisen efter en snefylla på krogen på en lördagsnatt i december. Efter att jag kommit till polisstationen i Mölndals industriområde blev jag släppt av polisen. Har bara klänning på mig eftersom jag blev omhändertagen inne på krogen.

   Hittade inte till busshållplatsen utan gick vilse i ett skogsområde. Mobilen hade 5% kvar och jag hann ringa min pojkvän och be honom skicka en taxi till någon hållplats i Mölndals industriområde. En kille körde förbi mig gång på gång och ropade genom rutan att han ville knulla mig. Med 2% kvar på mobilen, frusen och ensam i skogsbrynet i ett område jag aldrig varit i ringde jag polisen och bad om hjälp. De svarade med att skratta och säga att jag satt mig själv i situationen.

   Sen dog mobilen.

   Taxichauffören hittade mig på en busshållsplats och tvingade mig att runka av honom på vägen hem. På grund av situationen vågade jag varken anmäla honom eller säga något till min pojkvän.

   Svara

    Äej fy fan! 😧😟

    Svara

    Fy fan för dem

    Svara

    Är du inte gift Lovisa LO?

    Svara

     Va?

     Svara

     Jo jag är gift. Detta hände för många många år sedan när jag pluggade juridik i Göteborg. Långt innan barn och äktenskap.

     Svara

    Hade det inte varit bättre om du ringt en taxi ditt jävla pucko?

    Svara

    Vilket skitsnack

    Svara

     Senaste kommentarerna är från samma anonyma troll antagligen. Man får väl gissa att det är någon som har det extra tråkigt inatt.
     Hemsk situation iallafall, lider med dig! Äcklig taxichaufför och orimliga poliser.

     Svara

      Jag har också irrat runt ensam på fyllan i industriområdet i Mölndal kom jag på. Känner ännu mer sympati nu haha. Läskiga gamla lokaler

      Svara

   Mitt värsta möte är ett icke-möte, där jag blivit permanent skadad i trafikolycka och polisen blev inkopplad men ska ha struntat i att gå vidare i ärendet.. Personen körde i 110 på en 80-sträcka, jag har en nackskada för resten av mitt liv.

   Bästa mötet är att min pappa arbetar inom polisväsendet och han älskar sitt arbete, vet ingen som är så glad i att hoppa in och jobba på lediga dagar som han. Eller jobba över. Eller utbilda aspiranter. Få prata i media om vad polisen gör (då han har ett ”specialintresse”) och forskningen runtomkring det. Osv.

   Svara

    Anledningen att man inte gick vidare är troligen att dem inte kan bevisa att personen körde 110 km/h.

    Svara

     Alltid någon som ska ”förklara” hur den andra sidan tänker. Det är förjävligt för ts, oavsett vad som står bakom deras beslut

     Svara

   Jag var 13 år och satt i en skolgård med några kompisar. Vi satt i den nedre delen av skolgården men det fanns andra ungdomar där. Larmet gick och många sprang iväg, jag, 2 tjejkompisar och 4 killkompisar satt kvar då larmet gick vid en annan byggnad och vi l
   Inte hade gjort något när polisen kom frågade de vad som hade hänt. Jag förklarade att vi suttit här hela tiden och därav intr sett vad som hänt däruppe. Men det lät som någon tog sönder en ruta.

   Polisen börjar hetsa genom o säga att man stannar inte kvar på en brottsplats, och att det är vi som tagit sönder rutan.. Jag som var 14 år och uppkäftig börjar ifrågasätta varför han dömde oss på det viset, vi stannade för att vi inte gjort något och vi satt och pratade och hängde. Han blir argare o argare över att jag ”ljuger’så han tar tag i min halsduk och drar mig mot han o säger” kom inte och tro att du kan stå här och ljuga mig rakt upp i ansiktet ostraffat. Håll hellre käften och gå härifrån än och låtsas vara oskyldig. Jag vet vad ni har gjort” sen släpper han mig hårt så att jag ramlar bak😊

   Hade absolut inte gjort ett skit eller gjort något. Var aldrig bråkig eller problematisk snarare tvärtom.

   Vill tillägga att jag är uppväxt i en förort och är färgad.
   Ja. Vi behandlas annorlunda av polisen och det är inte för att vi alla begår brott ok?

   Svara

    Omg skulle inte skriva färgad, 😂 utan utländsk thafq

    Svara

    Fan vad tråkigt. Är själv andragenerationens och uppvuxen i en förort så vet exakt vad du pratar om. Men media vinklar så oerhört och alla tror ju bara att det ouppfostrade sv.artskallar som håller på och polisen gör allting rätt. Så mycket övervåld, så mycket maktmissbruk.

    Svara

     Hon skriver ju iofs att hon var uppkäftig. Säger inte att det rättfärdigar polisens beteende, men det var ju inte oprovocerat.

     Svara

      Ja dialogen gick så som den beskrivs, men man har ju attityd som 14 åring, särskilt om någon (en. 40 årig vit man i maktposition) beter sig hotfullt 🙂

      Svara

       Nej, det har man inte, särskilt inte mot en polis.

       Svara

      Om man är barn och uppkäftig borde väl en polis klara av att hantera det utan våld? 🤷‍♀️ Hur gör alla föräldrar, lärare och fritidspedagoger?

      Svara

       föräldrar, lärare och fritidspedagoger klarar ju uppenbarligen inte av att uppfostra ungen då den är uppkäftig emot en polis.
       Förstår inte hur folk är fostrade idag, om polisen säger ”stanna bilen” stannar man även om man inget gjort, säger dem ”gå ur bilen” gör man det även om man är oskyldig, säger dem ”lägg händerna på ryggen” gör man det, säger dem ”sitt ner” gör man det. Förstår inte varför folk bråkar med polisen och sen klagar och skriker när polisen tar till våld för att få sig att göra som dem bad om.
       Säger polisen ”lämna brottsplatsen” så gör man det, hur svårt ska det vara att inte tjafsa med polisen? är man oskyldig har man inte att dölja och samarbetar.

       Svara

        Polisen sa dock att han visste att de begott brott och därför skulle lämna brottsplatsen. Jag hade agerat likadant som barn då jag är uppfostrad med att man står upp för vad som är rätt. Att polisen beter sig så är oacceptabelt. Hen gjorde bort sig och tappade besinningen. Är det något man ska klara av som polis är det att vara lugn i krissituationer. Om man nu kan kalla en ifrågasättande 14 åring för kris 😂

        Svara

        Fast han ifrågasatte varför vi inte redan lämnat platsen, vilket vi inte gjort eftersom vi inte hade gjort något fel och rutan togs sönder på andra sidan skolgården. Varför skulle vi gått därifrån? 😅

        Om en polis kom. Och sa hej, ni behöver lämna platsen då vi behöver undersöka detta eller något så hade jag bara gått. Men nu var det inte så det gick till 😅

        Svara

   Jag var 9-10 år och snattade en godis för ca 12:-. De tar fast mig, in på kontoret ensam med två män, ena som ”tog mig på bar och gärning” och någon annan. Två poliser kom och hämtade mig, tar mig till en stor polisbil (heter det minivan?) haha men där inne satt ytterligare 2-3 poliser. Jag var alltså ett barn som vägde typ 25kg. Nu i vuxen ålder fattar jag inte hur man kan göra så mot ett barn, skicka en hel jävla vagn med poliser. Efter det var jag rädd för poliser ett ganska bra tag. Nu är jag dock gift med en så jag kom ju över tillslut 😂 Är 30 nu och aldrig varit i kontakt med polisen själv efter det så det är enda erfarenheten jag har ^^

   Svara

    Alltså, jag tycker ju självklart också att det är helt fel behandling av ett barn och märkligt hanterat av polisen. Men du stal ju faktiskt! Är man 9 år så vet man att man stjäl inte och förhoppningsvis så lärde du dig att inte stjäla igen.

    Svara

     Jävligt stor skillnad på att snatta och stjäla dock. Skillnad på att vara 9-10 och typ 15 och uppåt. Absolut visste jag att det var fel (hade ett uppehåll men snatta igen när man var tonåring haha). Tycker dock man skickar en patrull på två poliser, inte en hel jävla trupp. Och om de bara hade den tillgänglig så skulle de ha förklarat det för mig inne i butikskontoret. Kände mig som en bankrånare. Poliser ska inte skrämma upp barn, de leder inte till något gott.

     Svara

      Som sagt så tycker jag inte att det var korrekt hanterat, men tolkade din text lite som att det inte var en stor grej att du snattade bara för du var 9 år och att poliserna var dumma mot dig bara för att. Men såklart förstår jag att det måste ha varit läskigt som barn att få uppleva det.

      Svara

      Att snatta är att stjäla. Så nej det är inte jävligt stor skillnad.

      Svara

     Det finns bättre sätt att lära någon en läxa, speciellt ett litet barn

     Svara

      Har inte sagt nåt annat heller.

      Svara

    Fast du stal ju aldrig igen. Du lärde dig en läxa.. tycker alla småbrott i tidigt stadie ska prioriteras. Så många som hamnar fel tidigt. Förebygga förebygga förebygga.

    Svara

     Man är dock inte straffmyndig som 9-åring. Det är familjen/socialen som ska ta ansvaret för att barnet inte gör om det, inte 5 fullvuxna snutar i en pikétbuss.

     Svara

      Precis, vilket det gjorde också sen. Polisen anmälde vidare till socialen som kom hem till oss en gång och kollade samt frågade mina föräldrar lite frågor och eftersom vi var en helt normal familj så lades det ner.

      Svara

     hehe som du ser i min kommentar ovan så skrämde det mig mer för polisen inte själva handlingen i sig. Tyvärr i tonåren snatta jag med kompisar. Men håller med om att mer resurser skulle behövas läggas på brottsförebyggande insatser.

     Svara

   Jag har faktiskt inga dåliga möten polisen, utan endast bra. De är dessutom alltid snälla när barnen vill gå fram och hälsa. De är alltid måna om att vara snälla och trevliga mot barnen när de pratar med dem. Det känns bra, tycker jag. Poliser kan ju se lite ’skrämmande’ ut för barn, men när de pratar snällt och vänligt och intresserar sig för barnen så märker barnen att de polisen vill väl.
   Summa summarum, jag gillar polisen.

   Svara

   Aldrig varit i direkt kontakt med polisen

   Svara

    Good to know.

    Svara

   En komisk, dock inte min egna erfarenhet, var när en person jag gick i gymnasiet med lade upp en lite slarvigt formulerad status på Facebook en helgnatt. Uppenbarligen hade hon blivit arresterad pga fylla och därför sa hon ”hejdå till Sverige” eftersom svenska poliser uppenbarligen var så uppenbart rasistiska i hennes mening, eftersom hon för första gången i sitt då nästan 30-åriga liv blivit arresterad, vilket hon menade hade att göra med att hon inte är vit. Jag var inte där och kan inte avgöra men denna person är ganska dramatisk och syns ofta i media som wannabe-c-kändis så antar att hon saltade. Hon fick en kommentar om att hon nog är mest rasistisk och efter att den kommentaren fick en jävla massa likes så försvann den ursprungliga statusen.

   Svara

    Eeh, ”jeteskoj”…

    Svara

     Eeh klapp klapp snel hest…

     Svara

   Har bara haft bra möten med polisen. Ringde en gång för att jag och mina kompisar var oroliga för en tjejs hälsa. De kom och hämtade henne och när de kom berömde de oss för att vi hade ringt och tjejen i fråga tackade för att vi hade hjälpt henne. Den andra gången var när min pojkvän blivit misshandlad och poliserna som kört honom till akuten satt i väntrummet tills jag kom dit.

   Svara

   Har en vän som blev nekad sitt insulin i fyllecell trots diabetes.

   Svara

   Egentligen inte så illa, men en gång när jag körde till jobbet blev jag förföljd av polisen till jobbets parkeringsplats där jag skulle blåsa. Det fanns en stoppskylt någon kilometer ifrån, där stopplinjen liksom är så långt in i korsningen att det är väldigt dålig sikt där pga ett övergångsställe framför. Så jag saktade ner innan övergångsstället, såg att det inte fanns några fotgängare eller cyklister, rullade över övergångsstället i max 10km/H, och stannade helt först efter övergångsstället där det var bättre sikt åt båda hållen. Men det såg polisen och de följde mig som sagt till jobbets parkering för att prata med mig och ha mig att blåsa. De sade att jag borde ha stannat helt vid stopplinjen trots att det inte kom fotgängare, sedan rullat över övergångsstället, och stannat igen där man faktiskt ser åt båda hållen. Men jag tror också att de bara ville skrämmas lite för de sa sedan att de bara ger mig en muntlig varning och inga böter. Och uppskrämd blev jag och lärde mig en läxa! Stannar numera alltid på stopplinjer även om de är galet placerade så man måste stanna igen några meter framför 😀

   Svara

   Min bror har psykos, så han blir arresterad ganska ofta för att han inte ”samarbetar” och dom tror han är missbrukare. Än så länge har han försökt hänga sig i cellen inte ätit på 3dagar för att mackan pratar med han. Och mest kommit ut värre än innan. Han behöver förfan vård inte en cell.

   Svara

    Usch sånt här är så hemskt❤️ kan inte din bror ha med sig en lapp i plånboken där det står nåt nummer till familj och en lätt förklaring?

    Svara

  Tror ni gymnasiet och högskolorna öppnar upp igen i höst för undervisning i lokalerna?

  Svara

   Jag hoppas de gör det! Mycket lättare med pluggrutinen då. Tror dock inte det kommer hända tyvärr, har för mig att jag läst att göteborg (?) redan bestämt att det är distansundervisning en bit in i höst

   Svara

   Nej det tror jag inte

   Svara

    GU har distans till 31 okt

    Svara

   En professor vid SU sa att han tror inte de kommer att ha undervisning på plats på hösten. Han sa att när de ska öppna upp igen är också beroende av när vaccinet mot corona kommer på marknaden.

   Svara

    Ska de tvångsvaccinera folk då eller? Jag tänker inte ta ett nytt vaccin igen.

    Svara

     Vi vägrar ett snabbt framproducerat vaccin i vår familj. Lustigt hur det gick från ”flatten the curve”, till vaccintvång i vår delstat. Känner mig oerhört skeptisk.

     Svara

      Är ett vaccin som är framtaget och testat i 6-12 månader innan det släpps till folket ett snabbt framproducerat vaccin?

      Svara

       Ja, det är väldigt snabbt i sammanhanget.

       Svara

     Haha verkligen. Kommer aldrig ta ett nytt vaccin. Ska ha funnits några år innan jag eller någon i min familj tar iaf.

     Svara

      Har du tänkt på att då vill du ju bara rida på effekten av att många andra valt att ta vaccinet tidigt? Om alla gör som du får vi leva utan vaccin?

      Svara

       Det är väl skillnad på väl testade vaccin och helt nya? Svinfluensan……….

       Svara

        Det finns redan vaccin emot Corona, vilket dem håller på att testa nu, så det kommer vara testat innan det börjar ges till allmänheten

        Svara

       Alla resonerar tack och lov inte som jag utan är hysteriska så jag låter gärna de testa sig innan och ta eventuella biverkningar så tar jag det bättre uppdaterade vaccinet sen 🙂

       Svara

        Alla vacciner har biverkningar, det kan man inte uppdatera bort

        Svara

        Ja om inte du eller någon i din familj dör under dem åren du väntar med att ta vaccinet

        Svara

   Malmö har stängt tom 8/11…

   Svara

    Fast hela Malmö behöver stängas ned.

    Svara

     Om du inte förstår så syftar kommentaren till Malmö Universitet, eftersom frågan handlade om högskolor…

     Svara

      Om du inte förstår så syftar kommentaren till att hela Malmö bör stängas.

      Svara

     Varför?

     Svara

     Så äcklig kommentar. Och äckligt att folk gillar den också.

     Svara

   GU har online undervisning till 31/10, än så länge.

   Svara

   Många högskolor och universitet har distansundervisning under första perioden, tom 7 nov. Sen finns det de som planerar campusundervisning för de som börjar studierna för att de ska komma in i studielivet. Öht finns det många lösningar och lärosäten gär lite olika. Där jag jobbar är det distansundervisning som gäller och planeras för iaf tom 7 nov pga att det är lättare att gå från distans till campus än tvärtom (tex en distanstenta kan ges även om campus är öppet). Beslutet om distansundervisning handlar också om att ge utrymme för planering för personalen så att övergången inte behöver ske ”över natten” som det gjorde i våras. I våras på mitt lärosäte beslutet om att gå över till distansundervisning togs typ på en torsdag och det skulle gälla fr.o.m. måndag. Det var inte många dagars framförhållning.

   Svara

  Jag har en teori om detta med män som köper sex. För att vilja köpa en sexuell handling trots vetskapen att kvinnan antingen säljer pga utsatthet, så tänker jag att det krävs en viss mån av dålig kvinnosyn.
  Jag har svårt att se att en man med respekt för kvinnor skulle få för sig att utnyttja en person för att den lever i en sådan situation. (Den ”lyckliga h*ran” kan vi väl ändå vara överens om inte existerar, om den gör det så är den absolut största majoriteten det motsatta. Vi vet att många gör det pga missbruk, självskadebeteende osv)
  Jag kan inte tänka mig att någon av dessa män har en så accepterad syn på det hela att de inte hade reagerat om deras egna syster eller dotter hade levt på samma sätt.

  1 av 10 svenska män har ju köpt sex, vilket är många. Många män är också kvinnomisshandlare, utsätter oss för många andra sexuella övergrepp och till och med mord.

  Är det samma män som köper sex tror ni?

  Svara

   Nej, jag tror inte att det är samma typ av män.
   De som köper sex tänker inte på kvinnors utsatthet eller varför dom säljer sex. De tänker bara på sitt eget nöje och ser det oftast som en ”kul grej”. Dessa män lever ofta i en förnekelse om hur världen ser ut, vad kvinnoförtryck är och bryr sig inte om att reflektera över andra människors situationer.

   De män som misshandlar och mördar sina kvinnor drivs istället av svartsjuka eller någon annan psykiskt vanföreställning. Där har man riktat in sig på sin egna flickvän/fru och har en föreställning om att denna går bakom ryggen på en, eller inte ära bra nog. Det är sällan som dessa män går ut och mördar för nöjes skull, även om det också händer.
   Jag tror inte heller att de män som våldtar andra via överfallsvåldtäkt går och köper sex. Dessa skäms för mycket och har ofta komplex över sin sexualitet.

   Svara

    Tänker att detta med att inte bry sig om andra människors situationer hänger lite ihop med empatilöshet. Ingen empati = olika typer av våldsbrott

    Svara

     Jo men jag tänker ändå att grunden till empati är olika.
     För de som köper sex så är det egoismen, för de som slår och mördar sina fruar så är det känslan av makt, kontroll och hämnd.

     Svara

      Det kan ju bland annat vara makt och kontroll de vill ha när de köper sex, tänker jag. Det kanske inte gäller alla men kan tro att det är tillfredsställande för många

      Svara

    Fan vad många idioter det blir…😬

    Svara

   Ja

   Svara

   Det är inte bara en taskig kvinnosyn som behövs. Man behöver en taskig människosyn.
   Det är ju ingen hemlighet att t.ex. Paolo har en taskig syn på människor överlag, oavsett vilket kön de tillhör.

   Svara

    Vad var det Oscar Wilde sa – Everything in the world is about sex, except sex. Sex is about power.

    Svara

     Jag vill inte vara den som är den, meeeen
     1. Oscar Wilde dog 1900. Första gången någon använde ordet sex som i benämningen av samlag var D.H. Lawrence 1929.
     2. Ingen vet när Wilde skulle ha sagt det här, om han nu skulle ha gjort det. Ingen kan hänvisa till en skrift eller något annat.
     3. Googlar man på citatet får man bara upp träffar som dateras 20 år tillbaka i tiden. Nu är säkert citatet äldre än så, men 100 år är ett extremt stort gap där man inte kan hitta några referenser.
     4. Det är väldigt osannolikt att någon som levde innan Freud skulle säga något sådant.

     Svara

      Är det budskapet eller budbäraren som är intressant? I kontexten av sexköp talar budskapet till mig.

      Svara

       Sex är ju referens till kön.

       Svara

   Tror du snärjer in dig i en massa (genus)teorier när det egentligen handlar om att de helt enkelt inte bryr sig.

   Svara

    Känner att det är svårt att undvika genus-teorier när statistiken ser ut som den gör. Som jag nämnde ovan så tänker jag att att inte bry sig handlar om en brist på empati, som antingen är grunden till annan typ av våld mot kvinnor. Men jag spekulerar bara hej vilt

    Svara

     Män generellt bryr sig inte om kvinnor. De bryr sig om sig själva och sina egna behov.

     Svara

      True shit.

      Svara

   Att köpa sex är ju lagligt i flera länder, i Tyskland har de en mångmiljards- industri. Jag tror att det går att hitta ett svar på din fråga om du tittar på hur misshandeln har ökat eller minskat sen de legaliserade sexhandel.

   Svara

    Fortfarande väldigt sjukt i mina ögon att vissa ser kvinnors kroppar som varor. Vi avhumatiseras och det är ett extremt farligt yrke.

    Svara

    Sjukt att vissa länder ser det som ett acceptabelt yrke även om kvinnorna utsätts för extrema risker. Är ju bara att titta på statistik för misshandel, sexualbrott och andra kränkningar jämfört med resten av befolkningen.

    Svara

   Funderar verkligen på hur man kan vilja ligga med någon som äcklas av en.

   Svara

    Jaa! Försöker tänka omvänt, men det går fan inte. Kan inte alls föreställa mig själv höra av mig till en snubbe som mår dåligt och säljer sin kropp, och betala för att ligga med honom. Helt surrealistiskt

    Svara

    Men det handlar väl om makt. Att ha makten över en annan människa, att njuta av att tvinga någon till en handling och känna att man är i total kontroll över en annan människa. Kan vara väldigt upphetsande för såna störda svin.

    Svara

     Det förstår jag men om personen äcklas av en så blir det ju inte så sexigt 🧐 Förstår folk som går igång på att någon blir rädd och de har kontroll, ja det är ju sjukt men kan förstå konceptet. Men att någon ligger med 10 andra män om dagen och sen ska ligga men mig också och äcklas av mig. Alltså jag får inte ihop det. Kan inte 1 av de där 10 männen svara?

     Svara

  Försöker övertala min sambo att skaffa ett andra barn. Tips mottages gärna! Hur lyckades ni övertala? Har inte samvetet till att ”råka” bli gravid.

  Svara

   Skulle nog inte försöka övertala 😊 vill han inte ha ett till just nu så är det väl så. Vill han ha ytterligare ett överhuvudtaget? När kan han tänka sig? Är det något som han funderar på som gör att han vill vänta? Exempelvis att ni bor för litet för ytterligare en, eller har han planer på nytt jobb/plugg?

   Pratar du med honom kanske du får en större förståelse för honom och han för dig 😊

   Svara

   Hur lyckades du med det första?

   Svara

    Han ville ha ett, så det behövde jag inte övertala. Men nu är han så jävla förnuftig och menar att vårat förhållande inte kommer klara av en unge till. Men jag vill ha ett till NU!

    Svara

     Fast det är ju bara egoistisk i så fall? Om han inte vill just nu så kan man väl vänta. Känns inte så bra att skaffa barn med någon som inte vill. Varken för barnen eller för erat förhållande.

     Svara

     Då kanske du borde lyssna på honom, och respektera hans känslor. Eller så kommer du bli singel 🤷🏻‍♀️

     Svara

     Jag vill ha mitt första NU och har inte ens lyckats övertala om det. Behöver också alla tips jag kan få till att lura mig till en första unge. Så att vi sedan för all framtid är bundna till varandra moahahaha

     Svara

      Tragiskt, tyvärr tror jag på dig för det är ju så de flesta kvinnor tänker och faktiskt agerar.

      Svara

       Ja? Varför i helvettte ska vi kvinnor tolerera män om de vägrar tillfredsställa våra biologiska drifter? En man är i första hand far till våra framtida barn och i andra hand vår partner/älskare/vän.

       Om din sambo inte vill ha barn alls, ta dig en lång funderare på om du vågar rislera att vara med honom. Du verkar uppenbarligen väldigt sugen op en knodd och det suget blir bara starkare med åren.

       Ge honom en rimlig deadline, vägrar han fortfarande så kanske du ska gå vidare.

       Sen hade jag lätt ”råkat” om han älskar dig, är en bra och trygg man och ni har boende. Vill han ha sex så får han räkna med barn ,så är det! Kan vara vår lilla hemlis. Anonyma lär hoppa på mig nu och tycka att jag är hemsk men vemfan bryr sig om dem och deras moralpinnar när du sitter där och inhalerar din 2 veckors perfekta doft.

       Svara

        Problemet är väl att om ena parten inte vill ha barn så ställs man inför helt andra utmaningar (läs: risker/problem) i relation både med sin partner och barnet, när det väl är fött. Jag vet flera exempel på kvinnor som valt den vägen och nu lever med män som känner sig lurade, fast, kvarhållna, är bittra, etc. Det är inget liv värt att leva för någon. Går man då isär så jaa, då har man ytterligare utmaningar att hantera. Då ställer sig nog kvinnan frågan om det verkligen var värt det i slutändan?

        Danmark erbjuder inseminering, till en kostnad naturligtvis, men hellre det om man nu verkligen vill ha ett barn till varje pris.

        Svara

         Man kompromissar om allt annat i förhållande. Varför inte barn? Min man vill ha fler barn men min kropp är trasig från förlossningarna och då respekterar han givetvis det. Men att vilja ha ett syskon till sitt barn är ju något annat?

         Svara

          Ja men vill man inte så vill man inte? Och han har ju ett vettigt argument.

          Svara

           Dora och Japp, Anonym, såna som ni måste sluta tvinga män att bli pappor om dem inte vill!
           Ingen ska tvinga en kvinna att bli mamma emot sin vilja, och ingen ska tvinga en man att bli pappa emot sin vilja!
           Vill din partner inte ha barn och du verkligen vill, ta ett ordentligt samtal, och sedan fundera vad som är viktigast för dig, för ev kanske du måste lämna din man och hitta en man som vill ha barn då istället.
           Men sluta tvinga dessa män som tydligt säger nej till barn att bli pappor emot deras vilja.

      Troll? Hoppas annars är det tragiskt. Stor risk att bli ensamstående eller få göra allt själv för att han egentligen inte ville och då kan man ju lika gärna köra insemination då..

      Svara

       Till Dora 👆🏻
       Anonym 20.51 är definitivt troll 😄

       Svara

       Man får tyvärr inte göra insemtion när som ensamstående när det redan finns ett barn.

       Svara

        Jasså? Så det är därför du är med honom då. Spermadonator.

        Svara

        Får man visste. Gå privat och betala för ett syskon.

        Svara

     Herregud vad egoistisk du är.

     Svara

     Hur gammalt är er första barn? Nej, övertalning är det värsta man kan göra om ett sånt här beslut, speciellt när han tycker att relationen är för skör. Är du beredd att stå där ensam med två barn ifall han inte skulle palla? Ha is i magen är mitt råd. Sätt er ner och prata om era förväntningar och hur ni vill leva i framriden.

     Svara

     Du kanske ska lyssna på det då om han känner så? Du vill väl inte riskera att förhållandet spricker med två små barn?

     Svara

      Ärligt talat så skulle jag lätt kunna va själv med barnen.

      Svara

       Inte om du vill ha fler. Samla dig nu. Kanske spara sperma eller nåt?

       Svara

       Så du vill riskera att göra dina barn till skiljsmässobarn helt utan eftertanke? Det är viktigare att ha två barn än att vara tillsammans med din man och hålla ihop familjen? Skilj dig då och inseminera dig..

       Svara

       Du älskar honom inte alltså? Om du ”lätt kan va själv”. No second thought.

       Svara

        Gå inte på det här nu. Nu är det för uppenbart. 👶

        Svara

         😄

         Svara

     Kalla honom för trollfar och se om det inte gör honom så tänd att ha hoppar direkt i sänghalmen utan kondom 🙂

     Svara

     Hälsa han då att 2 är bättre än 1, ungen har ett syskon att leka med, syskonen kan leka och därmed behöver inte ni två leka med barnen hela tiden = mer tid för varandra. + att erat redan befintliga barn får ett syskon, en livslång vän.

     Svara

      Omg, sämsta argumentet! Två barn är jobbigare än ett, det tar ett bra tag innan de underhåller varann. Och syskon är absolut inte vänner för livet i många fall.

      Svara

       Första 2 åren kanske är jobbiga men sen är det sååå mycket lättare. Tänk dig åka på semester varje år och behöva leka med ett barn hela tiden eller att kunna umgås med bås barnen och verkligen njuta av det för du sen kan läsa en bok i skuggan medan barnen leker.

       Svara

        Mmhm visst.. eller så bråkar de massa..

        Svara

         Eller så uppfostrar man sina barn och har tydliga gränser för hur man får bete sig mor andra? Visst min 2 åring bet storasyster i armen igår 🙄 Men alla barn testar gränser och behöver hjälp att reglera sina känslor. Men tydliga spelregler u derlätrar. Jag bråkade konstant med min bror hela uppväxten så har verkligen gått all in för att det inte ska bli så i vår familj. Vi får se när de är vuxna men än så länge går det bra. All vår pedagogik hemma är npf anpassad och väldigt tydlig så barnen vet alltid vad som förväntas av dem. Sen har man ju dåliga dagar där allt blir skit. 4 åringen brukar komma och vara ledsen och säga ”mamma, idag har jag i gen bra dag för jag blir bara arg och ledsen”. Då gosar vi ner oss i soffan, kramas och hon får vara liten och jag reder ut vad som har gått fel och berättar hur man kan göra för att det ska kännas bättre.

         Svara

          Men alltså, även uppfostrade barn bråkar med varann. Menar inte att de skadar varann för livet men det är ingen dans på rosor där de leker fint för evigt så man bara kan koppla av..

          Svara

     Om han säger att eran relation inte kommer klara en till unge bör du verkligen lyssna på honom och sätta dig ner och prata med honom, för uppenbarligen ser han problem i eran relation som du inte ser, och agerar du inte finns det risk att du blir singel i framtiden.
     Det känns viktigare att prata med honom och reda ut relationen än att skaffa ett till barn enligt mig

     Svara

      Jag blev gravid med nr 2 när 1:an var 7 månader. Jag var trött och tog mest ansvar och kände att vår relation skulle gått åt helvete med så tätt mellan barnen. Gjorde abort.

      6 år senare gick relationen ändå åt helvete.
      Man har aldrig facit men om jag haft så hade jag hellre haft två barn nu.

      Svara

       Jo men om din partner säger att eran relation inte klarar ett barn nr2 kanske man ska se till att ha en stabil relation innan man skaffar barn nr2.
       Alla relationer kan gå åt helvete oavsett, ingen vet hur framtiden ser ut, men om partner varnar att det är svajigt i relationen bör man bara ta tag i det först istället för att belasta relationen mer med fler barn.

       Svara

   Rekommenderar inte att övertala, men det går ju alltid att påtala det fina i att dom alltid kommer ha varandra, på resor, semestrar, högtider osv har dom alltid nån relativt jämnårig att leka/bråka/prata med. När ni går bort så delas ansvaret över allt som ska fixas och givetvis sorgen. Sen tycker jag att se dom växa upp och lära känna varandra och få ett samspel är helt underbart. Känner sån stark kärlek till mina egna syskon och känns fint att kunna ge mina barn samma (förhoppningsvis)

   Svara

    Bästa svaret!! Jag hade blivit så ledsen om min man inte ville ha ett till barn. Vi hade ett väldigt körigt första år med vår förstfödde och det var ett tag där vi båda inte trodde vi skulle hålla. Hann sörja allt min dotter skulle gå miste om utan ett syskon. Så glad att vi tog oss igenom den jobbiga perioden och nu står här med två barn. Vi tog lärdom från den där tiden, typ hur vi båda ser på uppfostran och hur vi funkar vid extrem sömnbrist.

    Svara

     Men det pratar man väl om innan man skaffar barn alls? Hur många man vill ha?

     Svara

      Alltså innan jag skaffade barn ville jag ha 3-4 stycken. Nu har jag har ett och inser vilket ansvar och jobb det faktiskt är så tror jag att jag håller mig till en. Kanske en sladdis senare om andan faller på. Man kan aldrig veta hur många barn man vill ha först man faktiskt VET hur det är att ha barn på riktigt

      Svara

       Ok, jobbigt. Då kan det ju verkligen bli så att man helt plötsligt är oense, om man uppfattar livet olika.

       Svara

        Vi ville ha 4 barn innan vi fick vårt första. Det ändrades fort 😂😂😂

        Svara

         Vad bra 👍🏻😉

         Svara

      Vi ville ha 4 barn innan vi fick vårt första. Det ändrades fort 😂😂😂

      Svara

   Övertala? Hade jag varit den killen så skulle jag definitivt inte vilja ha fler barn med dig.

   Svara

    Oj vad förvånad jag blev av att det är en anonym som skrev den här kommentaren.

    Svara

     Alla här är väl i stort sett anonyma?

     Svara

     Här kommer en anonym till, jag är mer förvånad att någon ens tänker på att övertala till att skaffa barn.

     Svara

     Om du tycker allt ska vara så öppet så visa din kille vad du och vi andra skrivit, så kan han ju ta en funderare.

     Svara

     Du är ju anonym också ’👶’

     Svara

      Spelar det nån roll om man skriver Karin Bengtsson i namnraden??
      Du har ju ingen aning om vem personen är och vad hen heter oavsett…

      Svara

       Skulle till 👶

       Svara

     Alla är anonyma men ok?😂 ännu en anonym här som aldrig skulle vilja skaffa barn med någon som tänker som du

     Svara

   Min kompis körde på: vill inte du ha barn är det ditt ansvar att skydda dig.

   Det blev ett tredje barn, barnet är lite över två och hennes man accepterade barnet efter ett år ungefär 😂

   Svara

    Men okej. Vad fint. Spyr på alla som ska ha barn enbart av nåt egoistiskt skäl. ”Jag ska ha, skiter i om min partner vill ha eller inte” 🥵

    Svara

     Men då är det väl upp till mannen att se till att det inte blir ett till barn, om han absolut inte vill ha ett barn. Det är inte svårare än så.

     Svara

      Visst, de vet hur barn blir till. Har för mig att LD körde samma grej. Men tycker ändå det är ett lite skevt tankesätt om man är i en kärleksfull, respektfull relation med nån. Det är ingen jävla maktkamp eller spel. Resonera och bestäm tillsammans som två vuxna mogna människor.

      Svara

      Men vad är ni i för relationer? Man kommer väl överens om något? Inte bara jag jag jag?

      Svara

      fast i tex våran relation, jag tar p-piller, ska jag sluta med det får jag ju säga det till sambon så får han göra ett val att antingen skaffa skydd eller så blir det barn, misstänker dock att dessa personer inte informerar mannen att dem slutade med skydd…

      Svara

     Och under brinnande pandemi även. Vi har ingen aning om hur framtiden ska bli…

     Svara

      Fast du vet ALDRIG hur din framtid kommer att bli.

      Svara

    Ja vad roligt! HHahha.. jag ska lura min partner att komma i mig så att JAG kan få ett till barn.
    Hahah så tokigt kompis.

    Svara

     *tokig.

     Det var inte till att vara roligt. Men vad är det för fel i det hela? Om mannen inte vill ha barn är det väl hans ansvarsområde? Så inkompetenta kan de väl inte vara att de inte klarar av att skydda sig?

     Svara

     Tekniskt sett så lurar man väl iofs inte någon om man säger att man inte kommer skydda sig och att det är upp till partnern att göra det?

     Killen som då väljer att skippa kondomen pga för lat gör ju ett eget val.

     Tycker inte man ska pressa sin partner att skaffa barn men tycker inte synd om någon som inte pallar ta på sig en kondom för att slippa få ett oönskat barn heller.

     Svara

      TEKNISKT sett nej. Men är det så en emotionell relation fungerar? Tekniskt?

      För en psykopat kanske.

      Svara

       Det har ju varit tvärtom i urminnes tider.

       Svara

    Min kompis körde samma grej.
    Det slutade med att mannen gjorde en vasektomi. Så ska man ha den där taktiken ska man vara medveten om att det där verkligen kan gå åt skogen.

    Svara

     Fördelen för henne där var att de redan hade två barn, och att hon visste att han aldrig kommer att genomgå en vasektomi 😊

     Svara

     Hahahaha alltså sorry men fan vad kul. Så jävla bra gjort.

     Svara

    hennes man accepterade barnet efter ett år ungefär

    stackars stackars barn.

    Svara

     Tack! Nån fler som reagerade över det…

     Svara

      Jo. Han ville tydligen verkligen inte ha barn om det tog ett år. Man ska inte tvinga nån.

      Svara

       Om man verkligen inte vill ha barn och inte tänker acceptera barnet på ett år kan man dock SKYDDA sig. Ja idiotisk mamma men minst lika idiotisk pappa.

       Svara

        Men alltså herregud, hur tänker ni? Ja, så tänker man om man är singel(kanske om man är dum i huvudet)

        Men i en fungerande relation så är man överens. Antingen skaffar vi barn eller inte. Man sitter inte och håller nåt emot någon ’hahahahhaha ooooops sorry du skyddade dig inte nu blir det barn jag vann!!!!!!!!’

        Fyfan så osunt.

        Svara

         Nej självklart gör man inte så. Jag skrev att det var idiotiskt gjort. Men att jag också tycker att det är idiotiskt av pappan. Gentemot barnet. Vill man inte ha barn har man ett ansvar gentemot barnet att skydda sig. Att ens partner också beter sig idiotiskt är inte en ursäkt man kan använda för att försvara sitt eget beteende mot barnet.

         Vad är dumt i huvudet med det resonemanget?

         Svara

    Fett själviskt tho

    Svara

    ”mannen accepterade barnet efter ett år” sorligaste meningen jag läst på länge.
    Hade hon varit lika glad om han dragit och hon blivit ensam med 3 barn?

    Svara

   Som andra redan skrivit så är det kanske bättre att vänta om han inte vill helt enkelt. Han har en väldigt god poäng i att det också är viktigt för barnet ni har att ni har det bra som familj och mäktar med det ni redan har på er tallrik. Men börja med att prata med honom och lägga fram några dödande argument! Som någon annan skrev, så påtala hur värdefullt det kommer bli för barnet att ha ett syskon i nära ålder. Det är en livslång gåva som inte går att ge i efterhand! Det blir dessutom i längden lättare på så sätt att barnen kommer kunna leka tillsammans och ni kan slappna av mer. Fundera ut dina bästa argument och lägg fram dom på ett sakligt sätt, vill han ändå inte så är det så..

   Svara

    Inte säkert att de argumenten biter, jag skulle inte gått på dem om min sa så då det inte alltid stämmer…

    Svara

   åh herreGUD. att han inte gör slut bara

   Svara

   Jag vill bara säga att jag förstår din längtan och vad du vill ge ditt barn. Har du kunnat förklara för din sambo varför du tycker det är viktigt och har han fått tillfälle att verkligen förklara hur han känner? Har han stängt den dörren helt eller bara just nu? Som många skriver (om än lite väl hårt) så gäller det att han är med på tåget helhjärtat om inte för hans skull så åtminstone för det eventuella barnets skull. Hoppas det löser sig för er oavsett om det är med ett till barn eller ej. ❤

   Svara

   Sånt här pratar man väl om innan man skaffar barn??

   Svara

    Men det blir inte alltid som man tänkt sig. Småbarnsåren tär på förhållandet. Jag ville ha tre barn innan, men nu vill jag bara ha två. Det går att ändra sig.

    Svara

     Ja tydligen tär det, det tycker din man tydligen. Vänta och jobba på förhållandet och att barnet ni har blir större och livet lite lättare så kanske han ändrar sig. Och njut av det ni har så länge.

     Svara

     Vill ha och vill ha. Jag, jag och jag. Stackars kille.

     Svara

      Hur kan killen vara så egoistisk o bara tänka på sig själv. För han är det jag jag jag också ju. Det är synd om båda som lever i en relation med ett barn, och som uppenbarligen inte vill samma sak angående framtiden, jätte jobbig situation för båda.

      Svara

       Han är ju inte egoistisk dock, han tänker på dem båda och deras relation skriver ts. Han tar ansvar medan ts har hängt upp sig på fler barn nu nu nu.

       Svara

       Uppenbarligen är relationen knackig och han bryr sig om den, det är därför han inte vill. Så han bryr sig om DOM som familj. Han vill att det ska hålla. HON vill bara ha ett till barn, oavsett.

       Vem är egoistisk?

       Svara

   Gör det inte om Du älskar din sambo. Det är så själviskt och försöka tvinga in någon i ett föräldraskap de inte vill ha.

   Är gravid i 8 månaden nu och mår rent utsagt piss. Barn är underbara när man har ork, tid, och motivation till att ta hand om de. Respektera hans önskan och njut av det barnet ni har.
   Eller sä gör du slut.
   Men man tvingar inte in någon i ett föräldraskap.

   Svara

    Jag vill inte tvinga. Då hade jag ”råkat” bli gravid.

    Svara

     Asså att ens de det som ett alternativt är sjukt. 😂 Varför. Måste du ha ett till barn? Han vill ju inte. Du får acceptera det eller ha barn med. Någon annan.

     Om det barnet ni har just nu är väldigt litet så kanske han hinner ändra sig inom några år.

     Svara

     Inte konstigt att man föredrar män på alla sätt när man hör en kvinna resonera så här. Hoppas du är ensam om det.

     Svara

    Fast det går ju åt båda hållen eller? Om man är i en relation och den ena vill ha barn men inte den andra, då ska alltså den som vill ha barn ge upp det för att den andra inte vill? Man ska aldrig acceptera varken eller, hade min man inte velat ha ett barn, så hade jag såklart inte övertalat eller lurat han. Jag hade bara lämnat han och letat efter en annan som passar bättre in i det jag vill med mitt liv.

    Svara

     Han har väl inte sagt att det är ett nej för alltid, utan att just nu med tanke på våran situation så vill han inte.

     Men fan visst borde hon göra slut bara så han slipper henne.

     Svara

      Du menar så att hon slipper den egoistiska mansbebisen som vägrar ge henne ett barn till? Håller med.

      Svara

   Nu var detta inte andra barnet jag gjorde detta utan första men kommer göra samma nu när bebis 2 snart ska börja produceras (om han inte skulle vilja) (inte nu nu, om typ nåt halvår).
   Jag började med att säga att det kanske kommer ta allt ifrån 1mån till ett år innan man lyckas pricka in ägglossning med sex. Jag pratade om barn hela tiden, vad vi skulle göra i framtiden om en sån situation/söta kläder osv osv. Sedan sa jag till honom att jag kommer ta ut mitt preventivmedel om 1 mån, om du vill skydda dig efter det så är det upp till dig för jag vill ha barn. Vi använde skydd en gång och jag blev då lite besviken, nästa gång sa han nej vi skiter i det. And two months later, mama pregnant =) haha

   Sen vill jag bara tillägga att det är skillnad på att inte vilja ha barn överhuvudtaget eller att ”det är inte rätt tid”. Jag anser att man kan ”tjata/”tvinga” en som inte tycker att det är rätt tid till att det visst är rätt tid, så länge man har jobb och bostad liksom.

   Svara

    Skrev min kommentar när det inte fanns några svar. Nu såg jag att han tror inte att ert förhållande kommer klara ett till barn så är det nog ingen bra idé. Då kommer du ju bara stå där sen ensammamma till två barn liksom. Gå i parterapi och efter det kanske ett till. Kan ju lägga till då ”jobb, bostad och stabilt förhållande” hahaha

    Svara

   Jag tänker att han övertalar ju dig att inte skaffa ett andra barn? Varför ska mannan få ta de från kvinnan? Nu tvingar ju mannen att kvinnan att inte få ett barn till. Mannen kan ju skaffa en ny yngre kvinna när han är 65 och få barn, för kvinnor är de stopp kring 45, säkert tidigare för flera.

   Svara

   Jag tycker du ska använda dig av min patenterade 24-timmars metod. Det är tydligt att han känner att ett till barn skulle ta upp 100% av er energi, och krascha er relation. Eller så känner han att ett nytt barn skulle ta 100% av din tid och energi, vilket skulle lämna honom med 0% och krascha dito.

   Med 24-timmars metoden så måste du struktuerara er vecka så att barnet är borta från er i en 24-timmars period varje vecka. Barnflicka på dagen, svärföräldrar över natten så att ni är helt barnfria i 24 timmar. Vecka efter vecka. Efter ett tag så kommer han märka att en dag i veckan så har ni frihet att göra vad ni vill.. men han kommer också börja sakna ungen efter 12 timmar. Han kommer märka ett tomrum både i sitt schema och i sitt hjärta. Dags att fylla det med något, kanske?

   Svara

  Gofriendly appen!!
  Är det nån som  använder den här och är det bara jag som känner mig lite frustrerad och nedslagen?
  Jag behöver iaf få ventilera lite!

  Är kring 30 och är relativt nyinflyttad till en mellanstor stad och har haft begränsat med kontaktytor för att träffa nya människor. Så resultatet har ju blivit att jag inte träffat så mycket nya människor. Visserligen fått lite nya bekanta, men inga nya vänner som det ”klickat” med och känner mig lite ensam.

  Så, för ett år sen laddade jag ner gofriendly appen. Jag har en kort men matig presentation så att folk ska få sig en bild av vem jag är. Är alltid noga med att ställa frågor och vara öppen och trevlig när jag chattar med någon i appen och försöker hålla samtalet vid liv. Har skrivit ett första meddelande till jag vet inte hur många under det här året, men de flesta har antingen läst och inte svarat eller inte läst alls. Under den här tiden tror jag att det är ynka två personer som har tagit en första kontakt med mig. När någon väl svarar på ett meddelande så blir det att samtalen dör ut. Folk slutar plötsligt svara mitt i en konversation om något. Osv. Ingen verkar egentligen särskilt intresserad av att varken chatta eller träffas 🤷🏼‍♀️

  Jag vet att jag inte är helt socialt inkompetent, men samtidigt börjat man ju undra!
  Känner mig mer och mer nedslagen efter varje ”misslyckande” och ger nog upp snart 😬

  Är det NÅGON som känner igen sig? Eller är det jag som är så sjukt ointressant att prata med bara? 😂

  Svara

   Känner också igen mig. Känns som folk går in och testar typ en gång, skriver till nån en gång och sen tröttar dom eller glömmer bort appen.
   Skittråkigt.
   Är så jäkla svårt att skaffa kompisar i vuxen ålder.🙃

   Svara

    Ja, det är verkligen supersvårt att få nya vänner i vuxen ålder!
    Och att träffa en ny nära vän som man verkligen klickar med börjar kännas som ett dött lopp 😂😭

    Svara

   Min erfarenhet är att GoFriendly inte är så poppis. Folk använder inte appen aktivt. Jag har varit med om exakt det du beskriver, att folk inte svarar eller inte ens läser. Men också att jag har träffat folk därifrån, vi har haft en trevlig stund men sen hörs vi aldrig mer igen. Jag har också haft svårt att verkligen klicka med någon och bli vänner mer på djupet här i min nya stad.
   Jag har dessutom erfarenhet av att många bara vill chatta och aldrig ses och sådana orkar jag inte med.

   Svara

    Skönt att höra ändå att man inte är ensam i upplevelsen. Kanske är det så att folk i appen överlag inte är tillräckligt intresserade av att faktiskt få nya vänner.

    Svara

     Kan absolut ligga något i det.

     Svara

   Vilken stad har du flyttat till? 🙂

   Svara

    Vill inte outa mig för mycket, men typ under Jönköping ovanför Helsingborg!

    Svara

   Har exakt samma erfarenhet.

   Svara

   Jag har den, men på grund av socialångest så har jag bara använt den en gång 🙈 har nog haft den installerad över ett år

   Svara

   Japp, har samma erfarenhet. Appen är inte bra, eller jag tror kanske den är bättre i stora städer, inte i små.

   Svara

   Anordnas det många aktiviteter i din stad? Kanske ska du testa att gå på de?

   Svara

    Njaa, har sett typ ett par tre kanske.
    Men att just möta många helt nya personer i grupp med syfte att presentera sig, mingla och lära känna varandra är inte riktigt min kopp te heller. Jag fungerar inte så bra i sånna sammanhang. Föredrar att lära känna folk på lite mer avspända sätt 😆

    Svara

     Jag känner detsamma. Men gick ändå på en aktivitet. Även om det inte blev nåt så var det inte precis lika jobbigt som jag trodde. Nu var det iochförsig väldigt få personer.

     Önskar också det fanns sätt att träffa vänner på som vuxen. Det var bra när man var liten och det föll sig mer naturligt genom att titta på samma daggmask på förskolan.

     Svara

   Jag ahr fått två nya kontakter därifrån än så länge. En som skrev till mig och en som jag träffade på ett event en annan användare skapat. Sen har jag skrivit/skriver med några andra, en del har runnit ut i sanden.
   Tips är att gå på event eller skapa ett eget! Kanske svårare nu men finns ju säkert utomhusgrejer.

   Svara

   Det gäller naturligtvis inte alla, men generellt tror jag många som saknar vänner och söker på en sån sida helt enkelt inte är så bra på att vara vänner. Alltså, för att utveckla en vänskap krävs en hel del engagemang, det krävs tid, ork att bry sig även om man själv inte är på topp, mod att närma sig andra, initiativförmåga och ett intresse för andra människor. De som har det naturligt har som regel redan vänner. De som inte har de här egenskaperna har svårare att träffa vänner och finns nog i större andel på dessa sidor. Sedan finns det naturligtvis undantag men har man otur och får kontakt med just de som vill ha vänner men inte orkar engagera sig eller är så blyga att de inte vågar fördjupa kontakten så kan man nog få gå igenom en hel del folk innan man hittar någon som faktiskt är engagerad.

   Svara

    Ja, kanske!
    Ifs verkar det vara många som är exempelvis nyinflyttade, de vars vänner alla fått barn medan man själv är barnlös, har bott länge på annan ort och tappat kontakten med gamla vänner osv.

    Det där du skrev om ”… De som har det naturligt har som regel redan vänner.”, det slog lite. Jag tror att vissa människor har lättare för att hitta nära vänner för att de har lättare att hitta människor som de känner den typen av djup gemenskap med.

    Jag själv är en sån som ofta känner mig lite som ett ufo bland andra människor. Jag är inte helt knasig, men jag känner ofta att jag inte är riktigt som de flesta andra tjejer jag möter. Och i ett sånt läge blir det svårt att bygga en djup och nära relation, när det liksom inte känner helt 100 och verkligen klickar till. Men ibland möter ju också jag personer som jag verkligen klickar med, men jag tror att det kanske händer mer sällan för mig än för ”gemene man”. Eller det är så det känns iaf. Och ja, det är väl därför jag har appen. För jag vet att jag verkligen behöver leta ganska ordentligt innan jag hittar nära vänner. Medan andra verkar ha det lite lättare att hitta likasinnade i nya sammanhang och på nya platser.

    Ja, nu spann jag iväg! Men ville nog mest förklara hur en annan sida av ”problematiken” kan se ut.

    Svara

    För mig är det så att jag har vänner med de har flyttat till andra städer eller skaffat barn.. Så det kan va såna omständigheter också.

    Svara

   Upplevde samma som du med appen och kände mig också bara nedslagen av att inte få svar där. Varje försök att få vänner i vuxen ålder som inte leder någonstans får mig bara att vilja ge upp och undra om det är något fel på en. Haft många vänner förut och tyckte det var mycket lättare som yngre att lära känna folk. Är också runt 30. Känns som de flesta människor i vuxen ålder oftast redan har sina vänner från barndomen, gymnasiet mm och inte vill öppna upp för fler. Trodde ändå att dom som har appen skulle vara mer villiga att lära känna någon och vara mer aktiva där.

   Svara

    Måste ändå säga att efter läst många av dina inlägg så verkar du vara en grym vän. Så klok och trevlig. Tar dig tid för andra. Tror folk mest vill testa appen för skojs skull. Tråkigt för oss som vill få ut något av det.

    Svara

     Tänkte samma, vem fan vill inte va vän med Trädgårdsmästaren?? Vad de missar liksom..

     Svara

      Men vad gulliga ni är ❤

      Svara

       Är inte en så flitig besökare här så har aldrig stött på dig innan, men goda referenser ju!
       Var bor du trädgårdsmästaren? 😄

       Svara

        Haha ja men verkligen! 😉 Finns många fina här i ÖS. Bor typ 1 timme från stockholm.

        Svara

         Det kan verkligen vara allt från Vällingby/Orminge/Haninge till Gävle/Örebro/Norrköping beroende på om man räknar bil/kommunaltrafik/snabbtåg 😉

         Svara

          Det kan det 😅 Men gissar på att ts undra om jag bodde nära henne. Och det kan hon ändå lista ut att jag inte gör på mitt svar 😉

          Svara

    Ja, instämmer i det du säger!
    Stämningen i appen känns ganska död faktiskt, även om man såklart inte kan veta vilka livliga samtal andra ägnar sig åt 😬

    Jag har flyttat en del och skulle väl inte säga att jag har lätt för att skaffa nya vänner, det brukar ta ett litet tag innan jag hittar rätt. Men jag har alltid innan hittat rätt tillslut och jag har aldrig varit ensam förut. Men nu känns det nästan kört. Och jag antar att det måste ha med åldern att göra och allt vad det medför sig.

    Svara

     Har också flyttat runt mycket, mellan olika städer och tappat kontakten med många på det sättet. Är svårt att bygga upp något nytt i en ny stad också. Förstår att det känns kört. Men låter som på fler här att appen i sig inte verkar ge så mycket. Sen kanske den lämpar sig bättre för större städer? Men ja hur tusan gör man annars för att lära känna någon? Jag har provat det mesta och det är inte lätt. Men hoppas att de någon gång bara klickar rätt med någon.

     Svara

      Ja, det är svårt att hålla relationer levande när man flyttar bort! Sen har jag en handfull av de där man alltid är vänner, även om man inte ses eller direkt hörs av speciellt ofta. Och det är ju fint!
      Men man vill ju ha någon där man bor också. Någon att umgås med. Ibland tänker jag att jag är för kräsen. Men samtidigt så kan man inte fejka nära vänskap, antingen blir det eller så blir det inte. Jag jobbar för mig själv och är liksom inte ute och rör mig bland folk som man är med ett vanligt jobb heller, så jag såg appen lite som mitt sista hopp!
      Men får nog tänka om där.

      Svara

       Förväntningar på vän relationer tycker jag man får ha ändå, precis som med andra relationer. Du behöver inte vara kräsen för det. Även om man är/känner sig ensam så krävs det ju en del kemi och något gemensamt om det ska kunna växa fram en vänskap. Även om jag saknar vänner så är jag inte villig att lära känna precis vem som helst om personen tex går emot mina värderingar eller har en helt annan syn på människor än vad jag är.

       Go frendly appen var också mitt sista hopp 😅 Har provat allt nu.

       Svara

      Du har väl barn Trädgårdsmästaren? Finns det inte en ingång där? Föräldrar verkar (tvingas) va i många sociala sammanhang via kidsen.. (Har inga barn dock så kanske har fel!)

      Svara

       Har träffat på många mammor i olika sammanhang med barnet, men alltid känt mig utanför där och inte riktigt lyckats få någon kontakt med någon annan. Fick en bra kontakt med en blivande mamma på min vattengympa som jag gick på mot foglossning. Hade tänkt fråga henne om att ses nästa gång vattengympan var. Men så kom coronan och alla tider blev inställda 😅

       Jag har nog verkligen provat det mesta redan. Nu har jag varit utan vänner i några år och jag tror det gör det ännu svårare att få kontakt med andra.

       Svara

        Nämen! Så himla sorgligt. Förlåt om det lät nedlåtande, menar inte så. Tycker alla borde få ha vänner (ok nästan alla, men sjyssta människor iaf).

        Svara

         Ja alla borde få ha vänner 🌻Kanske även de mindre schyssta, dom behöver det kanske mest.

         Men jag har ändå mycket annat. Den bästa egna lilla familjen och mitt drömyrke. Finns dom som är helt ensamma så jag är ändå lyckligt lottad på flera sätt. Men helt klart skulle vänner berika livet.

         Svara

          Fint att du är tacksam 👍🏻
          Ja, bättre det än att va helt ensam såklart.

          Svara

   Börja spela datorspel och gå med i Female Ledgends på FB. En grupp för tjejer som spelar. Mycket trevligt folk inom dataspel där och alltid folk som vill hänga och spela tillsammans.

   Svara

    Tack dör tips, men tycker inte att det är så roligt med spel!

    Svara

   Tycker också att det är svårt, folk använder inte appen så aktivt. Sen har jag själv social fobi och har lite problem med att svara folk osv, så det bidrar ju också. Har dock sett att det finns gruppaktiviteter som anordnas ibland, det kanske är ett mer naturligt sätt att lära känna folk (när det inte är corona-tider dvs)

   Svara

  Hittade en blogg för några dagar sedan, om en kvinna här i Stockholm som fått reda på att hennes fästman bedragit henne. Den är skriven för många år sedan men fan vad jag grät vissa gånger. Kvinnan han var otrogen med visste att han var i förhållande. Hur fan tänkte dessa två människor?

  Bloggen heter iallafall https://trehundrasextiofemdagarnu.blogg.se

  Något som fick mig att reagera var att mannen är polis. Jag har liksom fördomen av att är det något poliser har så är det moral och är väldigt principfast. Men vad fel jag hade, de är ju också människor.

  Svara

   Oh läste den när den var ”ny”. Verkade vara en sjukt fin tjej, löste sig för henne i livet ändå 🙂

   Svara

   Det finns tyvärr många som resonerar som så att om man inte känner en person så behöver man heller inte direkt bry sig om dennes känslor. Och därför är det ”ok” att vänstra med någon annans partner. För att det inte är ens eget ansvar utan ansvaret ligger isf på den man vänstrar med.

   Det är iaf så jag har förstått det att många resonerar. Själv tycker jag det är sjukt lågt att strunta i om ens handlingar bidrar till att andra människor mår dåligt. Det finns för många egoister tyvärr 😐

   Svara

   Är i likande situation nu. Eller ja identisk men att hon bor granne också och har kopplingar till min familj. Har läst bloggen och känner igen mig. Men svårt att tro att det någonsin ska bli bra igen.

   Svara

    Det blir alltid bra igen. Hur osannolikt det än känns just nu. ❤

    Svara

    blev jättebra för den där tjejen bakom bloggen här. hon träffade en annan som gifte sig med och skaffade barn med, så det blir bra för dig med!

    Svara

   Läste också den när den var ”ny”. Men tyckte och tycker hon blev alldeles för deprimerad för sakens skull. Hon gick ju verkligen ner sig, och blev riktigt mörk och nästan självmordsbenägen vad jag minns. Fattar att det är riktigt jobbigt, men perspektiv liksom.

   Poliser är människor som alla andra. Rötägg finns överallt, inom polisen, jurister, butiksmedarbetare, mc.donalds anställda, domare, präster osv osv. Ens yrke säger ingenting om hur ”bra” människa du är.

   Svara

    Depression är ju inte kopplad till proportion. Då hade jag sluppit återkommande depressioner sen tonåren. Jag har ett väldigt bra och skyddat liv men blir oavsett deprimerad i långa perioder. Har man predeposition för depressioner så är ett svek något som kan trigga det. Även skuld och skam är vanliga saker som trycker ner en i depression eller förvärrar den. Det är vanligt med skuld- och skamkänslor när man blivit bedragen.

    Svara

    Men snälla, slipa lite på din empati? Det går inte att förutsäga hur man reagerar på otrohet eller andra traumatiska mellanmänskliga händelser. Det går heller inte att koppla in ”logik” bara genom att knäppa med fingrarna. Tror du att hon vilke och valde att bli svårt deprimerad? INGEN vill behöva åka till psykakuten, medicineras och gå i terapi. Men livet är livet och ibland sjunker vi ner i mörkret. Jag tycker hon hanterade det jättebra, hon sökte hjälp, fick hjälp och hon tog sig upp till ytan.

    Svara

   När jag gjorde slut med mitt ex träffades vi ett par ggr efter vi gjort slut för att ha sex, sedan fick jag veta att han hade en ny tjej, så då valde jag att inte träffa honom mer vilket han inte förstod.
   Varken han eller jag berättade för hans tjej att han varit otrogen emot henne med mig, idag är dem gifta. (jag kan även säga att jag aldrig träffat hans nya tjej så skulle vart svårt att berätta om jag inte stalkade upp henne på fb eller liknande)

   En annan snubbe jag hade en flört med men blev inget, han blev sen tsm med en annan tjej och dem skaffade barn, och då började han höra av sig till mig och säga saker som ”vad sover du i? du borde sova naken, det är sexigt att sova naken, du är sexig naken” mm, jag svarade mest ”varför ber du inte din sambo sova naken istället? för henne kan du ju se” vilket han svarade ”du är så tråkig”, småbarns åren var väl inte så sexuellt roliga enligt honom, men inte mitt problem, haha

   fattar inte varför killar har så svårt att hålla sig till en tjej?

   Svara

  Vart hittar man fina och prisvärda krukor? Är ju hur svårt som helst.. Eller så är jag väldigt kräsen.

  Svara

   DollarStore

   Svara

   EKO

   Svara

   Rusta

   Svara

   Har samma problem som du! Håller på att bli tokig haha, fick psykbryt för några dagar sen för det kändes som att jag gått igenom jordens alla inredningsbutiker men allt är antingen fult eller dyrt eller i fel storlek 😂 skönt att krukorna är ens största problem i dessa coronatider dock 🙂

   Svara

   Secondhand, där kan man göra riktiga fynd. Annars gillar jag enkla krukor bäst tex Bergs potter.

   Svara

   Stora Coop har massa fin inredning faktiskt 😅

   Svara

   Tradera!

   Svara

    De

    Svara

   Bauhaus (brukar dessutom ha innekrukor som matchar utekrukor)
   Har även hittat på Lagerhaus, blomsterlandet och ClasOlssons

   Svara

   Jag tycker terracotta krukor fast i grått ifrån Blomsterlandet är fina. Har även krukor ifrån Oscar & clothilde som är jättefina.

   Svara

    Älskar de från blomsterlandet. De blandar jag med krukor från bergs potter.

    Svara

   Köp second hand och måla med Vintage Paint kalkfärg! Finns massa fina färger och med deras vax över blir det huuur fint som helst 😊

   Svara

   Hotnbach!!!

   Svara

  Har ni någon kräm som verkligen hjälper mot påsar under ögonen? Har la-roche Toleriane ultra Yeux och den hjälper inte tillräckligt bra.

  Svara

   Nej

   Svara

   Tepåsar

   Svara

   Verso super eye serum!

   Svara

    +1

    Svara

   Lumene
   Valo
   Bright Eyes All-in-One Vitamin C Eye

   Svara

   Har hört att salva mot hemmorojder ska hjälpa, det får blodkärlen att dra ihop sig. En tjej jag är bekant med som har jobbat lite som modell berättade att make up artister använde det om man kom tidigt på morgonen eller så. Vet inte hur bra det är att använda dagligen dock..

   Svara

  Jag hoppas verkligen att kommunerna i Stockholm ändrar till att permitterade/arbetslösa/studerande bara får ha sina barn 15h/vecka på förskolan.

  Samt att blir ett barn hemringt så måste syskonet också vara hemma.

  Svara

   Ok. Noterat.

   Svara

   Varför hoppas du på det? Förutom att det känns lite konstigt att klumpa ihop arbetslösa med studerande så fattar jag inte heller varför ett barn ska bli hemskickat bara för att dess syskon blir det. Men så begriper jag icke begränsningen på timmar för barn 1 vis föräldraledighet med barn 2 heller. Oerhört märkligt IMHO.

   Svara

    Förskollärare som vill att deras arbetssituation ska lösas av att föräldrar beviljas 50 timmar men bara lämnar 15.

    Svara

   Studerande? Studerar på heltid skulle jag aldrig hinna om min son bara fick va 15 h.

   Svara

    Den som behöver heltid för stt studera på heltid måste vara efterbliven.

    Jag har läst sex år på universitet, på heltid. Det var aldrig mer än max 20% studier. Två timmar om dagen kanske.

    Svara

     Fast då kan du helt OMÖJLIGT ha läst all litteratur. Vi har per delkurs mellan 800-1200 sidor som ska läsas. Jag är en sån som läser ALLT. Jag är också en sån som gör alla uppgifter inför seminarier. Jag sitter mellan 10-16 (med 1 timme lunch, och kanske om man lägger ihop det 1h små raster) så 4h om dagen MINST.

     Men jag antar att du är en sån som låter din arbetsgrupp göra allt arbete, och läser inget, och vid tentan så letar du bara i böckerna efter svaret och skriver ihop något?

     Man är inte efterbliven för att man pluggar flera timmar om dagen, skulle väl snarare säga att man är motsatsen. Du däremot kan nog använda din beskrivning till dig själv. Vet inte vad du utbilda dig till men vad det än är så hoppas jag att jag inte behöver ha med dig att göra då du med största sannolikhet inte kan lika mycket och är lika kompetent som de som faktiskt pluggat!

     Svara

     Vissa utbildningar är svårare än andra, antar att du inte läste något STEM-ämne. Sedan är det väldigt lågt att använda ord som ”efterbliven”, alla har olika förutsättningar.

     Svara

     Gå in på KTH och säg det till de som går teknisk fysik och du kommer att bli verbalt nedslagen

     Svara

     Vi hade föreläsning 8-16 många av kurserna, annars halvdag föreläsning halvdag grupparbete eller självständigt arbete på sal.

     Svara

     Jag läste en teknisk bastermin. MaE, fysikB och kemi B på en termin. Hade föreläsningar/lektioner 8-16 varje dag. Hade varit svårt att delta i om in förskolan fanns, även om jag absolut kan hålla med om att jag inte är något genialiskt underverk. Men normalbegåvad går jag nog som.

     Svara

   Varför då? När jag pluggade hade jag ofta heldagar på universitetet.

   Svara

   Studerande ska fan få ha sina barn på förskola. Det är 100% sysselsättning.

   Svara

   Vadåra?

   Och vem är du? För att förstå ditt resonemang bättre. Har du egna barn, är du barnskötare, förskolelärare, hur påverkat det dig privat för att känna så starkt i frågan? 🙂

   Svara

   Var nöjd med 15… Systern fick inte ha alls ett tag.

   Svara

   Finns massor av utbildningar som kräver att man pluggar betydligt mer än 15 h veckan? Och om inte är det snarare dags att röja studietakten på utbildningarna.

   Svara

    Ja jag hade svårt att få ihop det trotts barn på förskola på heltid. Hade iof långt avstånd så mycket tid på pendling men att studera och leva vuxenliv med barn är ju verkligen inte en räkmacka.

    Svara

     Är ju inte så man kan ta en sovmorgon efter att man pluggat en lång natt eller att man väljer att gå ut och därför sover lite. Har man barn behöver man gå upp hur lite de än sovit på natten. Mina barn vaknar 3-4 gånger varje natt. Studenter festar 2-3 ggr i veckan och tar sovmorgon på helgen. Mina barn sover senast till 06 als dagar i veckan. Som student kan du käka nudlar men har du barn ska det lagas riktig mat 7 dagar i veckan, tvättas löjliga mängder tvätt, torkas ketchup från taket, umgås med sina barn när de faktiskt är vakna och när de somnat ska man hinna med allt annat och att plugga. Tacka fan för man får ha barnen på förskola. Förstår inte idiotargument om att man är efterbliven. Säger väl mer om hittepåutbildningar än något annat?

     Svara

      Att plugga (om man är seriös med studierna) tar ofta mer än heltid motsvarande heltidsjobb 40 tim i vecka, har gjort båda med barn jag med. Är ändå en effektiv person men som du skriver som förälder har man inte möjlighet att plugga med barnen hemma och vakna. Skulle säga att det är personerna ovan som är empatilösa och trångsynta. Blä

      Svara

  Jag har aldrig kommenterat här förut men nu behöver jag verkligen hjälp..

  Jag har i stort sett haft förhållanden i hela mitt vuxna liv. I många år var jag tillsammans med en kille som inte alls behandlade mig bra. Han var otrogen mot mig och misshandlade mig psykiskt och blev även på slutet mer och mer våldsam fysiskt. Jag lyckades till slut ta mig ifrån det förhållandet och var singel i några månader innan jag träffade en ny kille. Vi har nu varit tillsammans i några år och varit sambos i typ ett år nu. Han är den snällaste och mest omtänksamma människa jag har träffat och allt var så perfekt i början.

  Men sen vi flyttade ihop har jag känt mig mindre och mindre lycklig utan att jag egentligen har någon anledning. Min pojkvän har inte gjort något fel eller behandlat mig illa på något sätt, men jag känner mig ändå inte lycklig. Jag lider av psykisk ohälsa och har det senaste halvåret mått piss vilket jag antar spelar in. Jag har känt mer och mer att jag bara skulle behöva vara ensam. Känns som att jag har tappat bort mig själv och inte vet vem jag är och att jag behöver ändra på mig för någon annans skull – inte för att jag ska må bra.
  Jag har så mycket skit i bagaget som jag aldrig har tagit hand om, och jag har liksom aldrig varit singel och skulle bara vilja fokusera på mig själv och på att må bra utan att söka bekräftelse från honom och känna att jag lever mitt liv för honom. Samtidigt får jag så mycket ångest att jag ens tänker så när jag har världens finaste kille som jag vet skulle göra allt för mig? Tänk om vi gör slut och jag ångrar mig? Jag har varit så säker hela tiden på att det ska vara vi, men nu vet jag inte vad jag ska göra längre. Jag är bara deppig, ledsen och arg på honom hela tiden och han förtjänar så mycket bättre än mig. Samtidigt kan jag inte tänka på att han skulle vara med någon annan utan att gå sönder inombords.

  Jag vill bara vara ensam men jag vill inte heller vara utan honom, och jag önskar av hela mitt hjärta att han är den jag får vara med i framtiden och gifta mig med och bilda familj med men det känns så hopplöst just nu. Jag hatar mig själv för det här

  Svara

   Jag skulle säga att gör inga förhastade beslut när du mår dåligt psykiskt. Det låter som att du älskar honom men bara att du inte mår bra just nu. Börja med att söka hjälp att prata med någon, och så kan ni tillsammans prata om hur du ska göra. Tänker att en professionell kanske har lite bättre strategier på detta.

   Svara

    Jag går i kbt men tycker inte att det hjälper speciellt mycket..

    Svara

     Okej, vilken jobbig sits. Har inget mer råd. Men lycka till <3

     Svara

     Har du sagt det till din terapeut? Annars så ta upp det och prata om dina förväntningar och hur ni ska komma dit.

     Svara

   Alla passar inte att vara sambos heller, testa att flytta en stund om det går. Jag känner folk som hållt ihop förhållandet trots att de gått från sambos till särbos

   Svara

   Som ovan skriver, ta inga förhastade beslut när du mår dåligt. Tror inte det blir bra då och nog större risk att man ångrar sig. Testa att kanske byta terapeut eller terapiform, kbt är kanske inte det du behöver just nu.. tänker spontant att någon terapiform där man riktigt ”gottar ner sig” i det förflutna och arbetar mycket med det kanske passar bättre? Om den här killen verkligen är så bra och du hoppas att han är den du får leva med för resten av livet så är det helt värt att inte ge upp. När du sen mår bättre och du fortfarande upplever att du inte känner dig helt nöjd i relationen så ska du kanske tänka över relationen men inte i dagsläget.. stor kram till dig!!💕

   Svara

  Hur hittar man en ny partner som ensamstående mamma? Vem vill dejta en mamma med två små barn?

  Svara

   Ingen. Ditt tåg har tyvärr passerat. Loppet är kört. Var glad över dina två barn istället.

   Svara

    Men var tyst bara. Snälla Camilla ta bort sånna här jäkla tråkiga troll som bara svarar massa skit och förstör i kommentarsfältet. Det

    Svara

     Skit? Jag svarar utifrån min egna erfarenhet. Alla har vi olika saker i bagaget och det här råkar vara en av mina. Vill man inte höra olika sanningar så kanske man inte ska skriva på ett öppet kommentarsfält och be om råd eller andras erfarenheter.

     Svara

      Menar överlag. Du behöver inte svara på allt alla skriver? Svara om du nåt vettigt att säga.
      Så jävla hjärndött med folk som bara skriver ”okej” ”nej” eller dryga comebacks.

      Svara

       Okej. Noterar din önskan. Kommer dock fortsätta svara på allt jag finner intressant i kvällens öppet spår.

       Svara

        Så att skriva ”nej eller ok noterat” drygt när någon genuint undrar nåt är att visa intresse?
        Gå och skaffa dig en vän eller ett ragg eller nåt. Pinsamma människa.

        Svara

      Men snälla, finns hur många ensamstående som hittar nya. Jag har en i familjen som har 2 barn med 2 olika pappor och hon har hittat ny kille. Har en kompis som har 1 barn som dejtar på. Har en syster som har 2 barn som gift sig med en ny. Lyssna inte på idioten Dora. Du kommer hitta någon som älskar dig och dina barn!

      Svara

      Fast din sanning behöver ju inte heller vara alla andras. Så man behöver ju inte låta så definitiv, utan bara tala om sin egen erfarenhet

      Svara

     Hon Dora är överallt med sin negativitet. Skrattretande. 😂😂
     Hoppas du får en vän eller något…

     Svara

      Tack! Det hoppas jag med 🙂

      Svara

      Uppenbarligen bitter över att hennes skepp seglat 😂

      Svara

       Dora jag kan va din vän, folk tror att jag med bara vill vara en bitch men sanningen är att jag bara vill få folk att tänka till 8xh jag sockrar inte mitt språk för att passa snöflingor. Sorry not sorry lixom. This is thw cold hard truth.

       Svara

        Dina åsikter är inte nödvändigtvis sanningen, dags att inse detta

        Svara

         De kan ju fortfarande vara EN sanning för vissa så.. 🤷‍♀️

         Svara

    Haha du verkar ha en riktigt tråkig kväll. Tack för din tråkiga kommentar som fick mig att skratta iaf.

    Svara

     Det stämmer att jag har en riktigt tråkig kväll ikväll. Hoppas du finner lycka.

     Svara

    Kan tycka Dora har en poäng men sånt får man väl inte säga nuförtiden. Fine om man spontant hittar någon som verkligen älskar en och ens barn men det är jävligt svårt. Men att gå ut och aktivt leta är som gjort för problem. Njut av barnen och om någon råkar komma in i ditt liv toppen. Men fokusera på barnen först!

    Svara

    Fy viken negativ kommentar. Såklart finns det möjligheter, framförallt hos män som själva är föräldrar och skilda som vill hitta en likasinnad 🙂 De finns säkert på Tinder och på alla andra platser som man kan hitta någon

    Svara

    Men jesus vilken kommentar 😁 Alltså Dora, jag vet hur det känns att va ledsen, avundsjuk och bitter men man vinner verkligen inget på att föra över sin negativitet på andra. Det är då verkligen ingen universell sanning eller fakta att ensamstående mammor är dömda till evig ensamhet? Känner massor av mammor som hittat nya partners och har fina förhållanden. Loppet är inte kört förrän du själv kastat in handduken helt så att säga, och det verkar ju tyvärr du gjort Dora? För det kan jag tro, att supernegativa bittra människor har svårt att hitta någon överhuvudtaget.

    Det finns säkert någon även för dig Dora, om du försöker att lite vidga dina vyer och ändra ditt synsätt till att börja med. Lycka till! 💛

    Svara

   Det finns såklart! Provat dejtingapp? Kram ❤️

   Svara

    Tack fina. 🤗

    Svara

   Många, skulle jag säga. Vet seriöst hur många ensamstående mammor som helst som får dejter och hittar nya partners, inget konstigt alls. Det är nog bara en rädsla du har. Sätt igång och dejta och lycka till! ❤️

   Svara

    Ja det ligger nog något i det du säger. Tack 🤗

    Svara

   Ingen erfarenhet men det är inte alls förbi som någon kommenterade 😂

   Har ni delad vårdnad är det underbart och dejta någon när barnen är hos den andra.
   Ge dig själv tid och komma. Ut, uppvakta och bli uppvaktad, umgås. Du har redan fått ha familj, partner och allt därtill njut av och lära känna dig själv på egen hand igen.

   Det hade jag gjort om jag och min kärlek separerade.
   Har man barn så måste man tänka många gr om och vara riktigt säker innan man introducerar någon för de tycker jag.

   Svara

    Har haft den här koversationen med många av mina killkompisar och de flesta av dem sa att de skulle kunna tänka sig att dejta/bli tillsammans med en tjej som redan har barn. Givetvis är ju inte detta applicerbart på alla män utan bara min egna upplevelse.

    Min morsa har ganska många barn med fyra olika män men hon verkar aldrig haft problem med att få män trots många barn. (Har gillat alla mammas killar tillägger det haha)
    Syrran har två barn ifrån sitt första förhållande och var singel i några år men nu har hon hittat sin stjärna och han är helt underbar med barnen!

    Haha här får du lite mer anekdotiskt bevis att det ”går”. Min sambo kom precis hem så jag fråga honom om han skulle dejtat mig om han visste att jag hade barn och han sa ”Ja det skulle jag nog, det kanske hade varit lite konstigt i början för jag har ju inte varit runt barn mycket innan men jag hade gett det en chans.”

    Du kommer hitta någon oki? 🙂
    Varken Laila Bagge, Katrin Z eller Camilla Läckberg verkade inte ha svårt att hitta nya män trots barn sen innan!

    Svara

     Tack för ditt ärliga svar! Fina du! 🤗

     Svara

     Vilket fint svar. Fick en feel-good känsla av det och då är jag varken mamma eller singel 🤣

     Svara

  Vill höra solskenshistorier om distansförhållanden!! Är så trött på att höra ”det funkar aldrig” när jag vet att det visst gör det ofta. Men skadar inte att få lite pepp liksom. Tack ❤️

  Svara

   Om du nu vet att det visst funkar, varför behöver du då höra fabricerade solskenshistorier?

   Svara

   Bor ni i samma land eller i olika länder?

   Svara

   Jag hade ett distansförhållande i fem år och det funkade hur bra som helst! Problemet var när vi väl flyttade ihop 😂

   Svara

   Min mamma och hennes nu mera man pendlade 40 mil på helgerna i över 8 års tid. Nu bor dom ihop och är lika kära fortfarande 😊

   Svara

   Hade distansförhållande med en himla gullig kille för några år sedan. Idag är han min himla gulliga make 🙂

   Svara

   Jag och min man träffades när jag bodde på andra sidan av planeten. Vi sågs en gång på 1,5 år och det var inga problem. vi hade långa videosamtal som dejt och såg till att prioritera det som en riktig dejt Så att det inte blev avbokat i sista stund pga att någon skaffade andra planer. Saknaden var såklart jobbig men vi var båda bestämda på att vi skulle klara det och idag 11 år senare har vi ett väldigt fint och starkt förhållande. Allt går om båda vill det tillräckligt mycket!

   Svara

   Är i distansförhållande sedan 3 år och vi är på olika sidor av världen. Det funkar för det finns inget annat val. ☺️

   Svara

   Jag och min kille har haft distansförhållande i början, det gick bra. Saknaden var stor inne i veckorna men då var det ännu bättre när man sågs <3

   Svara

  Har ni lyssnat på podden Paparazzi? Så sjukt rolig 😂

  Svara

   Nej. På vilket sätt är den rolig?

   Svara

    Härlig jargong mellan Michelle och Max som har podden, man blir glad 😁

    Svara

   Älskar den.

   Svara

   Haha ja, det är min guilty pleasure podd varje vecka!

   Svara

  Skrev igår om att jag kände minipositibitwt. Det har jag inte gjort idag. Idag har jag varit djupt djupt nere. Börjat mer o mer överväga att bara skita i livet. Funderat på vilket sätt med mera. Hur kan man bli så här pågrund av att bli dumpad.
  Skrev massa fula saker till han idag. Främst om tjeje . Skäms.
  Vill inte mer.

  Svara

   Det går upp och ner, snälla stanna kvar här hos oss ❤️

   Svara

   Det SUGER att bli dumpad. Det är helt okej att känna att man är nere på botten, för man är ju ingen sten. Hur klyschigt det än låter så jag lovar dig att det blir bättre.

   Det måste få ta tid att sörja och långsamt läka. Man får ta sig igenom dag för dag. Skäms inte för att du skrev till honom, du går igenom en kris.

   Har du ingen att prata med så finns olika journummer att nå om du googlar ❤️ lycka till och allt gott till dig. Just nu är det svart men det kommer bli ljusare.

   Svara

   Jag LOVAR dig att det kommer bli bättre. Det suger att höra det när man är inne i den fasen du är i nu, för det känns ju inte så. Men som sagt, jag LOVAR. Och när den dagen väl kommer så kommer du vara glad att du slipper skithögen. Ta det en dag i taget, helt plötsligt en dag kommer du komma på dig själv med att du inte är ledsen längre och att du inte tänkt på honom på ett tag. Klyschigt citat, men this too shall pass. Du fixar det här!

   Svara

   Du är inte unik. Många känner likadant när dom blir dumpade. För de allra flesta går det över inom en rimlig tid. För andra inte.

   Svara

    Dora hur ser ditt liv ut? Har du Det svårt i ditt sociala liv? Du skriver väldigt otrevlig kommentarer och får väldigt mycket kritik men fortsätter ändå med samma attityd. Tycker du att det är roligt att retas med andra människor eller har du det svårt med det sociala?

    Svara

     Dora är bara ett bittert Troll som vill ha uppmärksamhet.

     Svara

     Jag skriver på det jag finner är intressant på ett öppet forum. Tycker att jag bidrar med verklighetstrogna och kloka saker som är annat än allt rosa fluff som ni andra vill lura in folk i nöd i.

     Svara

      Den här kommentaren tycker jag egentligen är positiv. Det är skönt att höra när man mår så dåligt att nästan alla har känt så och gått igenom det (även om man känner att INGEN har mått så dåligt som jag gör nu). Man blir krossad, men det är inte ovanligt. Kan tycka det finns något väldigt ljust i den vetskapen. Det finns ett liv efteråt ❤️

      Svara

      Fast Dora, när man funderar på på vilket sätt man ska ta livet av sig så bör man söka hjälp omgående. Det är en sak att känna att man inte orkar leva men något helt annat att faktiskt ha en plan och aktivt tänka på att genomföra den. Kommentarer som dina här ovan är faktiskt direkt farlig. Jag gillar dina snärtiga kommentarer i vanliga fall men när det gäller självmordstankar kanske man ska tänka ett varv extra?

      Svara

   Tack ni som skriver.
   Vet bara intw hur jag ska klara detta. Att jag är så jävla svag. Googlar konstant olika sätt att avsluta lidandet. Vill bara få ett slut på det. För även om alla säger att tiden läker. Så vill jag inte. Jag bill inte bli läkt. Jag vill ha han. Han som någon annan brud nu har. Känner hur jag typ blivit besatt av dem. Skrämmer mig. Och har skrivit med han myclet under veckan. Fått förhoppningar men ändå fattat att kommer ju aldrog bli vi igwn. Han har ju någon annan nu som är perfekt för han. Ångrar att jag inte var lite bättre. Ansträngde. Ig lite mer. Gjorde lite mer för att jag skulle fortsatt vara hans.

   Svara

    Googla en stödlinje istället! Snälla du! ❤️
    Kram

    Svara

     Menar alltså på ett stöttande sätt, inte drygt.

     Svara

    Man skrinet behöva anstränga sig SÅ mycket i ett förhållande. Du förtjänar någon som vill ha så som du är.

    Svara

     Ska inte*

     Svara

     Håller helt med. Jag har varit deprimerad, mått dåligt, knappt orkat duscha och min kille finns där och peppar och stöttar. Ibland tycker han det är pissjobbigt men han är alltid där. Även om jag väcker honom mitt i natten sitter han där och lugnar ner mig och somnat. Orkar han så kommer han med en macka och en stor kram på morgonen innan han går till jobbet. Betyder mycket även om man vaknar och känner att man är i ett mörkt bottenlöst hål. Du förtjänar det samma dumpad. Någon som stöttar, älskar och finns där för dig. Se nu till att få hjälp så du kan uppleva allt det. Jag vet precis hur du tänker just nu. Att du är värdelös, att du aldrig hittar någon som honom och att ditt liv är över. De där tankarna är depression och självmordstankar. Funderar man på hur man ska ta livet av sig ser man inget annat. När man inte ser något ljus i tunneln och det är så outhärdligt att man inte står ut mer.. Men det är inte sant. Du behöver hjälp att bryta de tankarna. Snälla ring någon eller 1177.. Befinner du dig i norra Skåne så säg till så länsar jag en Ica och kommer bort. Socker och fett dövar den värsta ångesten. Men du behöver riktiga ångestdämpande och en långsiktig plan ❤️

     Svara

    Du är inte svag!
    Det gör ont som fan att bli dumpad och få hjärtat krossat. Och det kommer göra ont ett tag till. Men du behöver inte ta all smärtan själv. Dela med dig till nån vän eller familjemedlem. Eller ring/gå till en psykolog eller någon annan som har som jobb att lyssna på och hjälpa människor att ta sig igenom kriser. Du behöver inte gå igenom detta ensam! 💖

    Svara

     Sover hos mina föräldrar inatt.

     Tänker att jag ska försöka stå ut tills min anställning går ut. Vill inte lämna mina kollegor och elever i sticket. Då hinner man tvätta och städa en massa hemma också så det blir lättare att fixa för folk sen. Fixa allt det praktiska. Vill att det ska vara så enkelt som möjligt för folk sen. Ur en praktisk synvinkel.

     Svara

      Även om det känns mörkaste mörkast nu så kommer du långsamt att se ljuset återvända en dag. Tro mig!! Alltså på riktigt – tro mig. Har varit med om ett fruktansvärt och brutalt uppbrott som var det värsta jag någonsin gått igenom. Tänker ibland på honom men aldrig så att jag vill ha honom längre, och då var jag ändå heeeeelt upp över öronen kär i honom när han bara avslutade allt pang bom på det värsta sättet. Vet du? Det var hemskt rätt länge. Sedan lärde jag mig mycket och förstod att jag var värd mer. ”Man vet inte vem man är ihop med förrän man gör slut”. Det kommer att bli bättre även om det är förjävligt nu <3 försök söka hjälp hos din omgivning samt ring en stödlinje, bara för att testa i alla fall? <3 STOR kram

      Svara

      Vet du, skuld är en jätte bra motivation att inte ta livet av sig. Men den varar bara en kort stund. Du behöver hjälp innan du hunnit fixa iordning allt. Snälla be dina föräldrar köra in dig nu. Där är lugnt och skönt på psykakuten vid denna tiden på dygnet. Du behöver inte bli inlagd men du kan få lugnande så du slipper känna all smärta och ångest just nu i alla fall.

      Svara

      En klok person sa till mig att förlora en människa är alltid smärtsamt och är ett trauma. Att bli dumpad är ungefär samma förlust som att någon dör, och då är det ju okej att vara förtvivlad och under isen. Det är okej när man blir dumpad också för man har förlorat en människa man älskat. Så låt dig själv sörja för då kommer du också snart må bra. Man ska gå igenom dessa faser. Du är normal! Herregud jag var helt krossad när jag blev dumpad, ett gråtande spöke en lång tid.
      Tror detta händer alla någon gång i livet och alla mår lika pissigt då men det ändras när man sörjt klart.
      Livet är ju att både må bra och dåligt annat är bara vanföreställn du kommer garanterat må bättre snart även om det känns omöjligt nu.

      Svara

    Även om det inte känns så nu, så är du så mycket mer än din relation till honom. Du kommer må bättre om du bara låter det gå lite mer tid. Har du någon vän du kan prata med om de här tankarna?

    Du kan alltid ta kontakt med Mind om du vill prata anonymt med någon:
    https://mind.se/hitta-hjalp/sjalvmordslinjen/

    Svara

    Du gör allt rätt och du gör det bästa du kan av en riktigt skit situation ❤ Du kommer fixa detta och det här kommer i framtiden vara en erfarenhet som gjort dig starkare. Vet av erfarenhet.

    Har du fått sova något på sömnmedicinen? Hur funkar det med maten?

    Låter bra att du kunde sova hos dina föräldrar. Kanske är bra (om möjligheten finns) att stanna där några dagar? Komma bort lite, få lite umgänge och slippa vara ensam i allt.

    Svara

    Men lägg av, inte är väl en skit värd ditt vackra liv? Finns fan ingen på jorden som ska få en att vilja lämna sitt liv. Sätt lite mer värde på dig själv och du kommer skratta åt att du en dag ens tänkte tanken på att skada dig själv för någon annans skull. Låter du detta bara passera och andas igenom allt kommer allt bli bättre, jag lovar. Snälla, INGEN ÄR VÄRD DITT LIV, SPECIELLT INTE EN MAN SOM DUMPAT EN!

    Svara

   När du börjar fundera på vilket sätt är det dags att söka vård direkt. Har du ingen kontakt med psykiatrin så är det psykakuten. Låter läskigt men oftast får du lugnade och en tid till en psykiater. Du kan även prova akuttid på VC för lugnande och antidepressiva. Men sök hjälp. Det snurrar fort ue kontroll.

   Jag har varit där du är flera gånger. Det är jätte bra att du skriver här och sätter ord på det. Nästa steg är att säga det högt till någon. Antingen en närstående som kan hålla dig sällskap tills du ringer VC imorgon eller till någon som kan skjutsa in dig till psykakuten. Orkar du inte berätta för en närstående så ring 1177 så fixar de så du kan åka taxi in utan att betala. Men därifrån blir det bättre. Jag har ätit 5 olika antidepp innan något funkade för mig. Men nu har jag inte kännt så på 5 år. Det finns jätte bra hjälp att få. Lugnande behöver du i alla fall så du kan stoppa tankarna när de kommer. Speciellt på natten. Sömnbrist gör allt värre ❤️

   Svara

    Är du hos dina föräldrar så säg bara rakt ut att du inte orkar leva mer män inte tänkt göra något för än efter terminen är slut så det inte drabbar eleverna. Ska du nu ge omföra det så kommer det vara lättare för dem att ha vetat om det innan. Dessutom kan de ta med dig till VC imorgon. Det kan vara att de hänvisar dig till akut psykiatrin. Är de orolig för att du ska överdosera benzo så be de skriva ut theralen som droppar. Man droppar de i minne, smakar mint. Sen blir man sugen på en massa gott. Lite som munchies. När du har ätit så somnar man som ett litet barn. Sen nrä du tagit den några dagar blir du bara lugn och livet känns ganska mellanmjölk. De är riktigt bra även om man är trött i början. Fast det är ganska skönt imo. De brukar dela ut dem gladeligen men be om de istället för atarax eller annat trams. Du vi kommer lösa detta även fast du inte vill eller orkar hoppas på att det kan bli bättre. Jag vet, ännu en sak att bli besviken över. Men prata med dina föräldrar. De kommer säkert reagera som muppar och säga konstiga saker. Föräldrar blir så när man säger att man vill dö. Det är ok. De lugnar ner sig och sen kan ni åka in. Eller väck dem och be om skjuts till akut psykiatrin. Som sagt är lugnt nu så passa på.

    Svara

   God morgon!
   Hur mår du idag? 🌻

   Svara

   Hej ❤ jag hoppas du är okej. Se till att inte vara ensam, ha alltid någon i närheten och bo hos dina föräldrar om du inte går till psyket nu direkt. Och du, du skrev att du kände minipositivitet i förrgår! Det är fantastiskt, då vet du att det finns där inom dig. Du kommer ha en jobbig period framför dig, men sådana små små stunder av något ens i närheten av glädje kommer bli fler med tiden. Efter hand blir stunderna fler och så småningom kan du känna riktig glädje och se positivt på framtiden.
   Men som flera har skrivit behöver du hjälp, våga ta den hjälpen. ❤

   Svara

  När jag skulle hem från krogen mitt i natten och väntade på taxi på stationen i en liten jävla håla utan annat än skummisar ute så kom det fram två tjejer till mig och sa att dom skulle vänta med mig, så jag slapp vänta själv. Hur fint?❤️ Har ni liknande historier?

  Svara

   Jo men lite liknande i alla fall.
   Jag och en fd kompis blev förföljda av två sliskiga killar från krogen och sen kom de ikapp och började fråga ut oss om typ allt. Vi tyckte de var väldigt obehagliga och jag är glad att jag hade kompisen med mig för jag hade inte kunnat komma på det själv.

   Hon låtsades få ett telefonsamtal från ”någon vi kände” som ”var kvar” på krogen, hon spelade så bra att jag gick på det först.
   Hon drog med mig tillbaka och killarna följde efter. Och snabbt som tusan smet vi in på tjejtoaletten och stod och tryckte i ett hörn (det var ingen dörr ut utan det var öppet in till handfaten och sen var det dörrar till själva toaletterna) så att de inte skulle se oss.

   Så var det en tjej där inne som frågade om vi gömde oss för någon och hon följde med oss ut och följde med halvvägs till min bil (och ja jag var självklart nykter). Det tyckte vi var väldigt snällt i alla fall🙂

   Har även ett svagt minne av att jag blivit räddad i en obehaglig situation med okänd man av en annan kille, men minnena är så suddiga så jag var nog inte helt nykter den gången😅

   Svara

   Inte att någon ställt upp så för mig

   Men en gång var jag påväg hem från krogen och såg en jättefull, däckad tjej som satt några platser bort ifrån mig i tunnelbanan.
   Det var en man i vagnen som närmade sig platsen hon satt halvdäckad på.. Jag märkte att han försökte prata med henne, närma sig henne, och tyckte han var allmänt skum då jag såg på henne att hon inte alls var med. Så jag gick fram och satte mig brevid henne och låtsades att det var min kompis. Hon fattade ingenting men vaknade till och såg mannen som satt framför henne. Sen försökte han få med sig henne i en station genom och påstå att det var hans flickvän och då frågade jag tjejen om de kände varandra, det gjorde de inte.. Tänker ibland på vad som hade kunnat hända henne..

   Svara

    gud va fint gjort av dig, att du vågade gå fram och skyddade henne från nåt som kunde gått riktigt illa!! blir så glad av att läsa sånt här, eller hela den här tråden egentligen<3

    Svara

     Jo vet att det har hänt men inte direkt så jag minns det så bra då jag var full. Dock har jag själv gjort en liten skitgrej nån gång. Stod och tankade bilen och det var en väldigt äcklig man som kom fram och började ragga obehagligt, kom extremt nära. Jag satte mig snabbt i bilen, låste och åkte iväg och såg då en till ung tjej närma sig samma plats. Hon vinkade åt mig och typ pekade på passagerarsidan som att hon ville åka med och jag har egentligen bacillskräck och skulle i vanliga fall typ gasat förbi henne och tyckt hon var dum i huvudet men tänkte på den där äckliga mannen så jag släppte in henne och körde henne hem(var bara någon minut), men hon hade visst inte sett honom utan trodde jag skulle åt ett visst håll och ville med men jag sa då att jag såg den där mannen och trodde han skulle följa efter henne och därför släppte in henne hehe. I alla fall, kändes bra att jag visste att hon inte blev utsatt för honom iaf då han hade helt svarta ögon, riktigt läskig typ.

     Svara

      Hamnade fel

      Svara

      Det var väl snällt gjort, men spontan tanke: vem ber okänd människa om att få åka med🤔

      Svara

   Ja! En gång var jag tokfull påväg från krogen. Hade ringt min pojkvän som skulle möta mig. Under kvällen hade det snöat 40cm och full och glad som jag var tyckte jag det var underbart! Simmade genom snön och gjorde massa snöänglar. Min pojkvän kom då gående från motsatt håll och lyfte upp mig och började gå hem med mig samtidigt som två tjejer började följa efter. Efter några minuter av att de följde efter fattade min pojkvän och sa ”det är min flickvän” men de såg fortfarande oroliga ut och tittade på mig, som också sa ”ja det är min kille!” De andades ut och sa att det var tur för jag såg så full ut att de blev oroliga att det var någon random kille.

   Svara

  hur gjorde ni som har gift er med bröllop? va kostade det samt hur och hur länge sparade ni för att kunna bekosta det?
  Jag kommer från en kultur där det är ganska stora bröllop som kostar allt från 100-500 K.

  Själv vill jag såklart hålla ned kostnaderna så mkt som möjligt men bröllop känns såå långt borta nu.

  Svara

   Hur mkt pengar man lägger borde väl nånstans vara relaterat till vad man har för ekonomi…vårt bröllop kostade kanske 60 tusen. Och då hade vi helt klart kunnat få ner det iaf 10 tusen med några enkla omprioriteringar, som tex pris på ringar.

   Personligen tycker jag snarare om när saker är mer jordnära/personliga istället för exklusivt och flådigt. Att inte ha öppen bar är bra sätt få ner pris. Gör mycket själv så som inbjudningskort, dukning etc.
   Vara fantasin sätter gränser:)

   Svara

   Vårt gick på ca 100 tusen och vi sparade inte särskilt länge. Middagen betalade mina föräldrar, den gick på 30. Resten tog vi från lönen i stort sett varje månad under ett år. Min klänning en månad, hans kostym nästa, sen blommor osv osv. Det kändes inte särskilt betungande. Vi hade dock bara 30 gäster så det var inget jättebröllop.

   Svara

   Så jävla bortkastat med pengar. Kommer aldrig förstå det där. Vi gifte oss i kommunhuset och sedan middag. Allt som allt gick på runt 30.000. Även det kändes mycket. Fattar dock att det kan vara svårt att gå emot en hel familj som tycker att det ska firas stort. Rym iväg, gift er borgerligt med 1-2 vittnen så är det klappat och klart 😉

   Svara

    Så gjorde mina föräldrar, stack utomlands och gifte sig i en svensk sjömanskyrka, åkte på långresa och kom hem gifta. Så romantiskt!

    Svara

   Vårt bröllop gick på strax över 100.000 och nu några år senare så ångrar jag faktiskt att vi la så mycket 😂 Skulle utan tvekan kunna haft en mycket mindre bröllop med facit i handen….

   Svara

   Vi hade drygt 100 gäster och bröllopet kostade ungefär 55.000 med alltihop! Det går att ha billiga bröllop om man bara planerar väl och gör mycket själv. Gör en lista med allt och fundera vad ni tycker är rimligt att lägga på varje post. Låt era närstående få uppgifter och hjälpa till, var inte rädd för att göra andra delaktiga! Ta all hjälp ni kan få! Lycka till 🙂

   Svara

  jag fyllde år i tisdags. jag fick två jättefina blombud. ville bara säga det

  Svara

   Grattis i efterskott!

   Svara

    åh tusen tack

    Svara

   Grattis! Härligt med fina blommor 🙂

   Svara

  Hur stor är risken att förlossningsavdelningen är full i oktober/november? Bor på landet och det finns bara ett sjukhus med förlossning i ”närheten” (en timma bort ca). Vad händer om det är fullt? Vad gör man då?

  Svara

   Åker till nästa sjukhus.
   Jättesvårt att veta om det är fullt dessa månader för allt kan hända.
   Födde i februari, vilket är lågsäsong men exakt alla sjukhus i Stockholm var smockfulla. Fick föda i Uppsala, vilket är ca 1,5 timmar från vart jag bodde då.

   Svara

   Rent generellt är det lågsäsong. Sen är det alltid kritiskt under sommaren när folk ska ha semester. Jag födde mellan jul och nyår. Trodde alla var lediga men fanns gott om personal och lediga rum. Fick pepparkakor och glögg haha. De ville nog bli av med de sista.

   Svara

   Är det fullt och du är så långt in i förloppet så du inte hinner till nästa så löser de det. Du kanske inte har barnmorskan hos dig hela tiden utan en undersköterska. Fullt är sällan rummen utan det är brist på personal. Skulle rummen vara fulla har de undersökningstum de kan använda. Min väninna födde i hissen 😂 Det fungerade bra det också.

   Svara

   Om du kan flyttas du till ett annat sjukhus. En kompis till mig var gravid med tvillingar och riskerade att föda för tidigt, sjukhuset hon var på hade inte plats på sin avdelning för förtidigt födda barn, så hon fick åka ambulans till ett annat sjukhus där dem hade plats för henne och hennes 2 små ifall dem skulle komma för tidigt (vilket dem gjorde men allt gick bra)

   Svara

  Ville bara säga att idag känns det som om jag är över mitt ex som dumpade mig för tre månader sen. Vi hade varit tillsammans i 7 år, och jag har gråtit nästan konstant sen han gjorde slut. Men den här veckan har känts så bra för mig, och jag känner att jag äntligen har landat i breakupet, och mer ser det som en positiv sak och har börjat prioritera mig själv! Ville bara säga det till alla som kanske går igenom samma sak – det blir bättre även om man inte tror det först!

  Svara

   ❤ Glad för din skull

   Svara

    Det kommer vi vara för dig snart också! ♥️

    Svara

   ❤️

   Svara

  Är ni också otroligt barnsliga med era partners? Jagar varandra, dansar till dålig musik och kallar varandra töntiga saker?

  Svara

   Ja gud ja, har haft två seriösa partners i mitt liv och har varit galet barnslig med bägge 😅

   Svara

    Visst känns det befriande?

    Svara

    Ja! Vi har en del egna ord, inte bara bebisspråk, och typ ”roller” om man är extra gosig osv haha 😅

    Svara

     Jag och min partner pratar inte bebisspråk men vi går också in i roller. En av dom är vår tolkning av vår hund och hur hennes tankar och röst skulle kunna låta. Låter jävligt töntigt när jag skriver det men vi har så himla roligt åt personligheten vi hittat på åt henne 😅😂 hon har fått en blandning mellan personlighetsdragen och och rösten från musen totte i nalle har ett stort blått hus och lemuren Mort i Madagaskar 😂 På engelska.

     Svara

   Ännu värre saker.. 😉

   Svara

    Berätta haha!

    Svara

     Haha. Mycket fis- och bajsskämt. Sjunger spontana sånger om hans snopp. 🤷🏻‍♀️

     Svara

   Japp. Älskar det!

   Svara

  Någon annan här med dödlig matallergi? Jag har haft min allergi sedan jag var tre år, är 26 nu. Jag känner att den blir jobbigare ju äldre jag blir, att jag är till besvär och störande. Upplever även att fler och fler inte tar allergier seriöst eftersom så många fejkat laktos och gluten allergier. Jag förväntar mig inte specialbehandling, men att hänsyn tas i den mån det går. Jag upplever även att personer inom restaurang och livsmedel inte har koll på allergier och vad som är besläktat med varandra, typ att en jordnöt är en baljväxt och liknande. Jag känner typ att hur ska jag överleva till jag är 80?

  Svara

   Gå inte på restaurang och var riktigt noga med vad du köper. Tyvärr.

   Svara

   Är allergisk mot jodnötter, nötter och mandel. Jordnötter är jag tokallergisk mot. Är dessutom allergisk/intollerant mot mycket annat. Löser det genom att fixa min mat själv, äter sällan ute, tar oftast med mig egen mat pga inte lita på andra/inte vilja vara till besvär. För folk förstår inte hur sjuk jag blir.

   Svara

   Hej!
   Jag är också nötallergiker (ej luftburen ) och har bott i olika städer. I Stockholm har de generellt varit mer tillmötesgående på restauranger. Särskilt har det blivit bättre bemötande med tiden. Jag har också upplevt hur konferensanläggningar har kommit ihåg låtsatsallergikers behov (typ påhittad fiskallergi för att det serveras lax. Livsfarlig allergi som urvattnades av dem🤬) och inte bara glömt bort min allergi utan även serverat 3 rätters med nöt-tema… vad jag vill säga är att jag har också stött på idioter och varit i allergifarliga situationer. Min lösning har varit att finna de restauranger som tar mig på allvar och lära mig hur de som kan det här beter sig kontra de som låtsats, dvs tittar på beskrivning av rätten och säger att det inte finns några nötter.. Det finns hopp! Ett ställe slutade att servera jordnötter i baren när de insåg faran. Ge inte upp! Hitta de lösningar som passar dig bäst. Du kommer att få uppleva din pension 💝

   Svara

    Ok du skrev inte att du var nötallergiker. Jag läste in det själv för att jag identifierar mig med dina tankar. Kände detsamma för ett par år sedan, även om jag är medveten om att jag har tur som sluppit luftburen matallergi.

    Svara

   Ni som har allergier, hur tänker ni kring att ”läka” era allergier? Är det nåt ni är intresserade av? Om jag hade allergier så skulle jag testa allt jag kunde hitta om hur man kan läka sig och sin kropp, förbättra sitt immunförsvar, minska inflammation i kroppen osv. Det finns ju människor som påstår sig blivit av med allergier eller åtminstone blivit mycket bättre genom att t.ex lägga om sin kost.

   Svara

    TS här. Jag var på min läkare från 14-24, läkningen jag är intresserad av är inte effektiv 25. De ville inte testa p.g.a. riskabelt och hade endast testats i UK. Förra året började de köra i Sverige, alltså 11 år efter jag ville prova. Hur har du tänkt att matallergier ska lösas av kost?

    Svara

     Jag är inte läkare, men det finns de facto folk som blivit bättre genom att ändra sin kost/livsstil. Den livsstilen vi har i väst har ju gjort att allergier har skjutit i taket sen 1900 talet, kan det ha nåt att göra med våran kost och livsstil tro?
     Allergier är inflammation, kanske man kan minska inflammationen i kroppen genom att äta mat som verkar anti-inflammatoriskt, jag vet inte men om jag själv hade allergier skulle jag testa allt jag kunde hitta och inte bara acceptera att såhär är det.

     Svara

    Jag har kagt om hela min kost och mår mycket bättre men vågar ändå inte prova det jag är superallergisk mot.

    Svara

   Inte jag, men min sambo är allergisk mot nötter och dödsallergisk mot mandlar. När vi äter ute(sällan) frågar vi alltid om maten innehåller nötter/mandel och förtydligar att det är en fråga om liv och död typ.. Sen är det i princip bara att hoppas på att personalen tar det seriöst. Det har gått bra hittills men kanske han bara haft tur! 😅
   Var dock nära på att skicka en stämningsansökan till ett företag en gång när han smakat lite på en bulle(färdiga som man köper i affären alltså) och fick en allergisk reaktion. Stod inget om nötter och mandel i innehållsförteckningen, inte ens ”kan innehålla spår av..”.

   Svara

    Hur ”upptäcker” man dödsfarlig allergi?

    Svara

     Vad menar du? Man upptäcker det väl genom att man får en reaktion, söker vård och förhoppningsvis får hjälp i tid.

     Svara

   Jag har selektivt ätande vilket betyder att jag är extremt kräsen med vad jag äter, jag kan inte äta mat jag ogillar för då kräks jag.
   Så när jag blir bjuden på restaurang ber jag att få veta vilken så jag kan kolla deras meny på nätet, så jag vet innan jag går dit att dem serverar något som jag kan äta, annars är alternativet att äta innan jag träffar kompisarna och bara dricka dricka och vara social medans dem äter på restaurangen.
   Att bjuda hem mig på annat än taco är hopplöst, så normalt när någon bjuder hem mig tar jag med egen mat att laga till och äta på plats.
   Så det är väl dem tipsen jag kan ge till dig.
   Även informera dem du är ute med om din allergi och symtom, så dem kan reagera om du skulle råka få en reaktion.

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     😂😂

     Svara

     Tycker du det är roligt att mobba folk med problem? trodde man slutade med mobbning som barn, men vissa fortsätter visst i vuxen ålder, sorgligt….

     Helt sjukt att 17 personer gillar denna mobbande Anonyma människa, vad är det för fel på folk som uppmuntrar till mobbning och elaka kommenterar

     Svara

    Men snälla. Psykisk sjukdom och allergi är INTE samma sak.

    Svara

     Selektivt ätande är inte en psykisk sjukdom.
     Man vet inte varför personer med selektivt ätande reagerar som dem gör. Tex om jag tror att jag ska äta mat jag kan äta, men sedan har man lagt i något jag inte äter eller det har hamnat där av misstag, är min naturliga reaktion att spy, kan säga att efter att spytt upp all mat tappar man aptiten.
     Jag vet inte ens vad dem lagt i som får mig att spy, jag känner bara kroppen reaktion och sedan gäller det att springa snabbt till toan/soptunnan.

     Jag ville bara tipsa TS hur jag löser det för att kunna funka vilket kan funka för allergiker också, att innan veta vad dem kan beställa och att ta med egen mat när man ska äta med kompisar funkar även för allergiker.

     Svara

   Artikeln är låst ju.

   Svara

  När ni har sagt upp er från jobb, har ni då varit ärliga med anledningen till att ni vill avsluta anställningen? Isf, vad har anledningen varit och hur reagerade er chef på det?

  Svara

   Om det är du Petronella så säg bara upp dig, snälla.

   Är du inte Petronella: ja, jag har varit ärlig med att jag vill gå vidare, chefer har mottagit det bra.

   Svara

   Jag hade en sovinistisk chef som dessutom behandlade kollegorna olika, orättvist och även gästerna behandlades fel enligt mig, han låg med tjejer för att de skulle få mer arbetsturer och var allmänt bara en dålig chef som man måste vara där för att märka vad jag menar, så jag bestämde mig för att säga upp mig. Jag gav ett brev till honom men jag stod där medan han läste det så vi kunde diskutera vad det stod, jag skrev mest brevet för att ha det skriftligt. När jag gav brevet sa jag att jag vill säga upp mig. Jag vågade dock inte säga hela sanningen om hur usel han varit som chef då jag ännu var tvungen att jobba en tid efteråt där. Han nickade och sa okej men när vi var ensamma en annan dag kom han och försökte övertala mig att fortsätta men jag tänkte mest att han hade kunnat bete sig från första början så hade jag kunnat stanna. Jag tänker på grund av att man kan vara tvungen att jobba där ännu en tid att det kan löna sig att inte säga hela sanningen men om du är modigare än vad jag var så go for it.

   Svara

    Sovinistisk??!?

    Svara

   Nä det behöver man inte vara. I vissa fall har det varit att arbetsplatsen eller chefen är dålig och det vill jag ju inte säga pga referensen… Men det har inte varit några problem, ingen har frågat varför heller. Folk säger upp sig och byter jobb, inget konstigt.

   Svara

  Jag fick rådet av gyn att sluta med trosskydd, och i samma veva började jag använda menskopp (vilket hon tyckte var en bra idé). Men nu är mitt problem att det dels läcker lite ibland med koppen, så då måste jag ju ha trosskydd ändå även om jag slipper bindan? och en annan grej jag undrar är hur man gör dagarna innan mensen kommer, man måste ju va på helspänn hela tiden och springa och kolla direkt man känner av nåt. Förr räddade ju trosskyddet, så det var inget bekymmer men nu börjar det klia direkt av trosskydd – och jag vill ju inte ha det i flera dagar i väntan på mensen. Någon med bra tips?

  Svara

   Jag tycker menskopp är jättebra från mensdag två tills den är slut. Första dagen blödde jag alltid genom koppen. Inte för att den var full, utan typ för att det kom på sidan av den pga var redan mens i ”gången” (sorry för ordval) däremot blev jag rekommenderad av min gynekolog att sluta med den för jag råkade få med min spiral ut en gång när jag tog ut den (😂😂😂) nej, det gjorde inget ont men blev så förvånad.

   Svara

    Hade verkligen kunnat vara jag som skrivit din kommentar. Kan inte heller ha menskopp första dagen, har också råkat dra ut min spiral med den och fick inte heller ont av det utan blev bara väldigt förvånad. 😂 Mitt namn börjar på E också.

    Svara

    hmm jaa det kanske vore värt att prova nästa månad, för jag har rätt riklig blödning första dagen och det blir sådär för för mig också. Men oj hahah, fy va läskigt ändå att få ut den. Jag har inte spiral, men däremot kan jag tycka att det kan göra lite ont att ta ut den ibland eftersom det är så ömt och koppen är ju rätt stor när den inte är vikt :/

    Svara

     Prova att trycka på den så den blir lite platt. Då släpper vakumet. Sen krystat du lite när du drar i den. Du kan ju låtssasom det är en bebis eller ha referensramen på storleken haha. Känns kanske lite bättre?

     Svara

    Min kopparspiral ”lossade” också pga menskopp, men inte helt. Kändes riktigt obehagligt men fick som tur tid till gyn rätt så snabbt för att ta ut den helt o hållet. 😣 Har inte använt menskopp sedan dess 😐

    Svara

   Jag använder en app för att ha koll på ungefär vilken dag mensen kommer. Lär känna din kropp, vilka signaler indikerar på att mensen kommer osv. Koka menskoppen så den blir lite mjukare. Töm den oftare, jag tömmer min 3-4 gånger dag 2 och 3 på mensen.

   Svara

    jo, jag tycker jag har rätt så bra koll på kroppens signaler och använder appen Flo, men det är ändå sällan mensen kommer prick den dagen som appen säger. Sen påverkar stress min cykel rätt mycket, så tex nu är det varit mycket i plugget var mensen väldigt sen (enligt appen då). Okej tack för tipsen, menar du att jag ska koka den oftare än en gång i månaden – efter varje mens?

    Svara

     Men får du jättemycket mens på en gång? För mig syns det iallafall enbart på pappret när det börjar, så hinner alltid vara beredd

     Svara

   Lägg in menskoppen i god tid 🙂 Den gör ju ingen skada där.

   Svara

   Det finns trosskydd i tyg att tvätta i tvättmaskinen, t ex av märket imsevimse. Det borde ju vara så nära bara trosor man kan komma!

   Svara

    Dom är så bra! Känns som att bara ha trosor. Köpte dom från imsevimse som man viker runt trosan, ingen knapp. Ha trosor som sitter bra så glider dom inte runt. Köpte även binda för dom dagarna jag inte orkar ha koppen.

    Svara

   Jag sätter i den den dagen jag tror jag ska ha mens, oavsett omtag fått den eller inte. För mig är det fördelen med menskopp att det inte blir för torrt utan att man kan sätta i den även innan mensen börjat komma

   Svara

   Jag får inte jättemycket mens på en gång. Det kommer inget i trosorna, brukar ta lite toapapper och kolla om det är blod. Sedan om det skulle komma några fläckar i trosorna är det inget jag stressar över, har aldrig gått igenom byxorna. Man kan ju också ha svarta trosor och byxor om man är orolig.

   Svara

  Är så fruktansvärt less på att min sambo som är permitterad och endast jobbar 40% gör i princip NADA i hemmet, om man inte ber honom. Jag orkar inte vara som en mamma som berättar vad som ska göras och inte. Men pratar man med honom går det liksom in i ena örat och ut genom andra. Han jobbar 9-13 mån- torsdag, resterande tid tills jag kommer hem kl 18 så spelar han tv-spel förutom att han lagar mat tills jag kommer hem. Aldrig egna initiativ. Aldrig att det är lite fredagsfint till helgen. Usch och fy. Var tvungen att skriva av mig.

  Svara

   Vad säger han när ni suttit er ner och diskuterat problemet? Om ni har gjort det dvs.

   Svara

    Att han inte ser det som jag ser, exempelvis damm, smutsiga golv, grisigt handfat.
    Detta har varit uppe på tapeten många gånger men är värre nu när han är permitterad och jag är iväg till sent varje dag.

    Svara

     Få honom att förstå att man kan städa även om man inte ser något.
     Typ att dammsug x antal dagar i veckan oavsett om
     Man ser synligt smuts eller ej

     Svara

      Håller med. Min man dammar en dag i veckan och dammsuger oavsett om han tycker det är smutsigt eller ej. Jag är nöjd och han tycker jag är mycket trevligare då 🙈

      Svara

    Han säger att han inte ser när det är t.ex. dammigt eller smutsigt på golven.
    Vi har diskuterat detta flitigt men sedan permitteringen har det blivit värre. Jag vet inte vad mer man ska göra än att bara påpeka det för honom o hoppas att han fattar någongång.

    Svara

     Men sätt upp rutiner. Så slipper han fundera på om han ser dammet eller inte. Sätt upp en whiteboardtavla i köket med ett veckoschema över chores. Till exempel Tisdag eftermiddag: Jacob dammtorkar och dammsuger. Torsdag kväll: Lina städar badrummet. Fredag eftermiddag: Jacob plockar i ordning och köper fredagsmys.

     Svara

      Så jävla tragiskt att man ska behöva göra ett schema åt en fullt vuxen man och partner.

      Svara

       Fast nu var det schema för dem båda eftersom båda verkar behöva struktur i hemmet. Och tycker verkligen inte det är tragiskt, det är ett praktiskt hjälpmedel som fungerar jättebra i vår familj med två adhd-personer.

       Svara

        nu nämnde personen ingenting om att mannen har adhd eller?

        Svara

         Både jag och min man har adhd. Han beter sig fan bättre än alla våra vänner män. Men vi har också en väldigt detaljerad rutin för allt som skagöras.

         Om jag tar upp det gör jag såhär. Nu när du är hemma met är det rimligt att du tar större ansvar för hushållet. För mig hade det du kar bra om du tog all tvätt. Hur tänker du kring det? Ok hur löser vi det praktiskt. Då har ni kommit fram till att Pelle vill tvätta all tvätt på en dag och att den dagen är söndagar. Pelle verkar inte ha någon koll på hur man tvättar olika färger så han får köpa colorcatcher. Han är även ansvarig för tvättmedel, sköljmedel och attszs llt ska vikas o h läggas i garderoberna.

         Ni kommer fram till att han verkligen avskyr dammsugning så istället tar han toaletter och alla speglar i resten av huset. Eftersom han tvättar så tar han alla lakan på sin tvätt dag och slänga i maskinen. Sen bädda alla sängar med rena lakan.

         Svara

       Det är inte ett dugg mer tragiskt än att man har ett rullande schema över veckomöten och annat to-do på jobbet. Snarare konstigt att inte ha det tycker jag.

       Svara

        Nej, att det alltid är kvinnan som ska göra ett helt schema ÅT mannen för att han ska göra något, är tragiskt tycker jag. Tvivlar start att han skulle göra det själv om han inte ens ”ser” dammråttor

        Svara

         Min man satte upp strukturen. Outlook kalender i appen. Sen när saker inte funkar pratar vi om de på våra söndagsmöte. Då gör vi ändringar i schemat. Typ nu när du är hemma mer får du ta Det här och här.

         Svara

          söndagsmöte? outlookapp? Har ni ett förhållande eller ett företag…

          Svara

   Så trött på flickvänner som ska styra sina sambos till att göra som DE vill ha det. Vill du att det ska vara städat på ett visst sätt: GÖR DET SJÄLV FÖR FAN.
   Han gör det han själv tycker är viktigt och prioriterar när han anser att saker behöver göras. Passar det inte dig så kanske du borde ta och se över ditt val och flytta därifrån.

   Svara

    Man ger väl och tar i ett förhållande? Inte fan kan man bara bry sig om sig och sitt. Vill man leva ihop så gör man uppoffringar BÅDA två i ett förhållande.

    Svara

    Fast man är två i ett förhållande. Och det behöver inte vara städat på något speciellt vis utan bara det är rent, tänker jag.

    Svara

    😂 sjukaste kommentaren jag läst. Som att man kan bestämma själv om man vill bada, klä på, borsta tänder på barnen. Eller tvätta deras kläder. Städa upp frukosten ifrån golvet. Eller vad som helst. Är man i en seriös relation som man prioriterar, då är även en partners önskningar värt något. Att man ens sprider sådana här rubbade budskap. Gå och lägg dig.

    Svara

    Haha Dora nu får du ju ge dig xD

    Svara

    Problemet är ju att det finns så många ”män” där ute som är vana med att nån plockar upp efter dom. Slutar man själv städa får man leva i skit helt enkelt för deras små fladdermushjärnor fattar inte vad en dammsugare används till.

    Svara

     Fladdermushjärnor 😂

     Svara

    tycker du alltså att det är SÅ mycket begärt att det ska vara rent och städat i ett hem? att BARA det är en anledning att packa och dra? Då är det väl just sånna som du som agerar mamma åt män och vänjer de vid att bete sig som ungar och inte ta ansvar över sitt gemensamma hushåll? Vart försvann jämställdheten och att uppdelning av ansvar i ett förhållande? Vadå han gör det han tycker är viktigt, isf kan han också lika gärna strunta i att bo med någon eller, om inte han kan anpassa sig alltså?! Nångång måste TV-spelande killar växa upp och lära sig, och bli ansvarstagande män!

    Svara

   Exakt sånna här historier tar jag med mig i min uppfostran som pojk-mamma. För det verkar va så sjukt vanligt. Ska fan se till att min unge alltid ser vad som behöver göras och att han gör dom sakerna.

   Svara

   Många har olika uppfattning vad städat innebär. Bestäm ist vilka dagar som ska dammsugas, vilka som ska dammas osv. Sen är det väl inte bara hans ansvar att städa. Jag mådde inte bra alls av min permittering i början…

   Svara

    Men han borde ju göra mer än henne då han är hemma mycket mer…

    Svara

     Ja, undra hur det låtit om det tvärtom var hon som var hemma på halvtid…

     Svara

      Det hade nog inte varit sunkigt och ostädat då?

      Svara

   Män verkar inte se problem med damm, smutsigt handfat, massa disk i diskhon, smutsigt golv, eller överfull tvättkorg, det är sällan att dem inte bryr sig, det är snarare att när du tycker det är smutsigt tycker dem det är okej.
   Enligt mig är det lättaste med rutiner, tex att han ska damsuga varje söndag, och diska, städa undan, handla och laga mat varje fredag. Så slipper dem göra det ”när det behövs” för dem ser inte när det behövs.

   Svara

  Någon som vet hur Anna book försörjer sig? Vill inte fråga henne för då blir hon säkert skogstokig

  Svara

   Varför är det viktigt för dig att veta det?

   Svara

    Bra fråga tycker jag…en B-kändis som glammar dagarna långa…klart man undrar🤔

    Svara

   Gubben tjänar väl pengar. Sen kör hon väl på influenserspåret med lite samarbeten och så?! Försöker väl vara med i TV när hon kan. Antar att hon får betalt för ett avsnitt av Fångarna på fortet eller lets dance

   Svara

   Har inte hon sagt någon gång att hon gör massa dubbningar i tecknade filmer?! . tror det. Kanske man tjänar okej på.

   Svara

   Brukar du fråga folk hur de försörjer sig?

   Svara

    Om min kompis bodde i villa, körde bil, la massa pengar på lyx som fixa naglar, fixa tänder, köpa märkeskläder/väskor, mm, medans hon var arbetslös skulle jag iaf fråga hur hon har råd med allt

    Svara

   Tror hon har väldigt liten inkomst. Lever på mannen. Har sett hennes deklaration någon gång.

   Svara

  Hur vet man att killen man dejtar gillar en?

  Svara

   Man känner det på sig. Tvivlar man så gillar han dig förmodligen inte så mycket som du önskar.

   Svara

    Tycker du ger väldigt dåliga råd och att man 9 av 10 gånger inte ska lyssna ett skvatt på dig.

    Svara

     Fast nog märker man väl om någon är intresserad/gillar en.

     Svara

      Jo, men när man är kär kan iallafall jag få för mig allt möjligt. Typ ”jag kanske bara inbillar mig” eller ”nu kanske han tänker om pga blablabla…” och slängs mellan hopp och förtvivlan.

      Svara

       Då måste du nog lära dig att sluta överanalysera allt Sofia.

       Svara

   Till Kär: det enklaste sättet är helt enkelt att fråga, sen finns det ju andra tecken som kan visa på det. T.ex. att han är mån om att höra av sig och fråga hur du mår, att han ser på dig på ett särskilt sätt, att han gärna rör vid dig, är intresserad av vem du är som person och vad du gillar osv. 🙂

   Svara

  Någon som lyssnat på Johanna Nordström och Edvin Törnbloms podd idag?

  Älskar att dom snackar skit om influensers och ger Margaux en känga!

  Svara

  Kan någon berätta om det mest ”psycho” ni har gjort mot pojkvänner/flings or whatever? Kanske kan lätta lite på min ångest 🙃

  Svara

   Nu vill jag höra vad du har gjort. Detta låter spännande

   Svara

   Krossade en ruta i ett bråk

   Svara

   Hahaha åååh även om jag är anonym så har jag så jävla svårt för att skriva detta………

   Men jag åt nötter för att jag är allergisk. Ville få uppmärksamhet av killen jag var kär i, samt ville veta om han brydde sig.. Hamnade på sjukhus och han brydde sig inte ett skvatt.

   SÅ JÄVLA SJUKT BETEENDE

   Svara

   jag hittade ett nr min kille sparat som ”.” o det numret hade smsat honom o frågat vem det var. Jag googlade nr som gick till en tjej, jag visste vem. Hon va – min bästa väns brorsas ex, och också en vän till ett gammalt ragg till min kille. . i mitt huvud hade min kille försökt ringa henne för och prata med hans gamla ragg eller varit i kontakt med ragget genom henne. Så jag väckte han hysteriskt, kastade ut telefonen, krossade fönstret, stormade ut 3 på morgonen, ringde min kompis
   Som skrattade…
   Abonnemanget var på hennes brorsas ex namn för han tagit över den och använde den som jobbtelefon…🥰🥰🥰🥰

   Svara

    Hahahaha förlåt men aj vad känner för dig men vad roligt det blev 😂

    Svara

   När jag var utbränd (men fortfarande inte förstått det) och skulle baka bullar fick jag psykbryt på att min kille inte var snabb nog att lägga upp bullformar så jag tog all deg och smetade ut den i hela mitt hår. Sökte hjälp efter det! Vi kan skratta åt det idag.

   (Det tog timmar i badkaret med kam och balsam för att rädda håret, blev nästan en Britney)

   Svara

    Hahaha asså jag dör av garv

    Svara

    Haha din kommentar gav ett gott skratt 😅Men förstår om det inte var så kul då.

    Svara

    Hahaha tack för din berättelse! Den behövde jag efter en jobbig vecka🙌😝

    Svara

    Hahaha! Åh gud. Tack för morgonens gapskratt

    Svara

   Var så förbannad en gång så jag tände taklampan sent på kvällen när exet försökte sova, ställde mig vid sängkanten o psyka honom med blicken. Skrek sen att han minsann skulle kliva upp för att leta reda på hyreskontraktet till lägenheten då jag ville att de skulle skrivas på och att vi skulle flytta isär haha. Skrattar när jag tänker på vilka creepyeyes han måste fått haha..

   Svara

    Var så förbannad över att han inte ville ha sex med mig** skulle tilläggas 😂

    Svara

   Låg med hans kompis. Eller faktiskt två 😂 Jag var oskuld när vi träffades och det var viktigt för honom. Så var nog mest rebellisk. När han ringde mig för att säga att han var besviken så sa jag att han borde ringa sina vänner istället för vi hade inga skyldigheter emot varandra längre.

   Sen träffade jag en tjej som han dejtade lite. Jag började skratta och viskade i hans öra att henne kommer det aldrig bli något med. Han sprang efter för att grå ga varför. Svarade att hon är mellanmjölk. Är det verkligen vad du vill ha eller någon som tar dig med storm. Tog någon månad så var vi tillsammans igen. Men det varade ni te så länge. Men vi var kompisar i närmre 10 år. Hur nu det kunde bli så hshsc.

   Svara

    Wtf

    Svara

  Vill bara berätta att jag för första gången på sååå länge har mått ganska bra idag! Jag har äntligen börjat acceptera att jag har gått in i väggen (snarare SPRUNGIT med huvudet före) och efter några dagar med fokus på andning, avslappning osv så börjar jag se livet lite ljusare.

  Tack alla som har peppat när jag förtvivlat har bett om tips mot smärtor överallt. 🧡

  Svara

   💜

   Svara

    PS Fick du mitt svar om fundering på diagnos?

    Hoppas allt vänder snart och att du får reda på vad som fattas dig!

    Svara

     Vad fin du är! ❤
     Jag fick kommentaren om att du hade en diagnos du funderade på men inte vilken. Vet inte om kommentarsfunktionen buggar? 🤔 Du kan gärna skriva den här isåfall. Bloggar inte just nu då det blir som en stress i sig det med så jag är seg att svara på kommentarer 😅

     Svara

      Jag tror det buggar för det är mer jag skrivit men som du inte publicerat. Jag har tänkt att du inte vill men sedan vet jag att plattformen du ligger på är väldigt märklig så jag frågade för säkerhets skull.

      Jag funderade på om det kan vara Sytemisk Skleros. Men googla inte på det och ta inte Gunhild som ett exempel för jag förstår inte hennes val.
      Det finns mycket goda prognoser och behandlingar idag. Du är tyvärr dock i rätt åldersgrupp för att det ska stämma in och det är en ovanlig diagnos som många missar. Orsak till gissning. Dina svullna händer. Är dina fötter också ömma och svullna?

      Svara

       Jag publicerar allt som inte är troll så det måste va nåt fel 🤔

       Har nog halkat förbi den diagnosen tidigare (googlat desperat vilket man inte bör göra, haha) men minns inte riktigt vad den innebär. Har ont i fötterna ibland med typisk ”reumatisk stelhet” på morgnarna. Är inte svullen alls om tårna men min familj tycker att ovansidan på foten kan se svullen ut. Inget jag märker själv då jag alltid ser ut så dock 😅

       Svara

        Det ”kvittar” lite vad den innebär. Vi behöver inte k dagsläget gå mer in på det. Det kan bli riktigt illa till knappt några symtom alls. Men den sorterar under reumatism. Att du är svullen på fötterna också kan vara ett tecken men det kan lika gärna vara traditionell RA.

        Men be dem kolla dig för det. Ju snabbare en diagnos ju bättre förutsättningar för behandling.