Hjälp @stilkontot_ slå förra årets siffra!!!

View this post on Instagram

VAR MED & VINN FINA PRISER SAMTIDIGT SOM DU BIDRAR TILL ATT FLER KVINNOR FÅR FÖDA SÄKERT! . ❤️ TACK alla schyssta företag som gör detta möjligt! Låt årets insamling & utlottning starta! ❤️ . SÅHÄR GÅR DET TILL! 👉 Swisha 180kr till ‪90 00 217‬ eller gå in på @lakarmissionen hemsida & köp en säker förlossning i gåvoshopen. Därefter kommenterar du under detta inlägg med rätta svaret på följande fråga: Vad är mitt yrke? Samt ditt för- & efternamn. . Då är du med i utlottningen av alla dessa FANTASTISKA PRISER! 👇 . @rodebjerofficial: Cape Nalu. (Värde ca 3795kr) . @iameleni_jewellery: meltdown ear cuff. (Värde ca 795kr) . @karolinanolin: Numrerad upplaga 1-50/50 ex, bricka & bok. (Värde ca 2500kr) . @yourblankens: sandalen The Tamara. (Värde 1895kr) . @responseabilityowp: valfritt par solglasögon (värde ca 800kr) . @apartoftheart: Airy shirt + Airy pants i valfri färg, pistage eller vitt. (Värde ca 2890kr) . @bukvybag: Shikbiu wallet bag + multi strap i färgen Organic Black/gold (värde ca 2090kr) . @monokeleyewear: solglasögon Cleo Web Tortoise. (Värde ca 1400kr) . @wangaristhlm: Ultraviolet silk pocket-square scarf. (värde 599 kr) . @volanteforlag: Bokpaket m böckerna En annan historia, Delad, BB-krisen & Twinning. (Värde ca 500kr) . @annaritar_illustrations : Konsttryck. (Värde ca 2000kr) . @gramshoes: 503 gram black leather. (Värde ca 2495kr) . @pow_studio: valfritt par örhängen. (Värde ca 450-650kr) . @parlanskonfektyr: lyxig ask m 24 bitar kolor täckta i choklad. (Värde ca 400kr) . @bosseochester: väskan Ester. (värde ca 950kr) . @jacobsonoschmid: hår-& hudprodukter, necissär, te & presentkort på valfritt smycke. (Värde ca 1200kr) . @open_fashion_official: noppborttagare Pilo från Steamery. (Värde ca 400kr) . @ecosphere.se: kimono från Cornelia Sun (värde ca 1200kr) . @studioklaren: Handtryckt print "Alice’s ABC". 30×40 cm + 2 valfria A4-print + 3 valfria mini-print + korthållare i 100% återvunnen mässing. (värde ca 755kr) . @lakarmissionen: kokböckerna Nyfiken grönare + Söndagsmiddag + halsbandshänge från Atom47. (Värde ca 800kr) . Tävlingen avslutas söndag kl 12.00. Slumpen avgör vilket av alla fina priser du vinner. LYCKA TILL! ✊

A post shared by STILKONTOT (@stilkontot_) on

 

Det kom ett mail…

…Jag har just nu en insamling till förmån för Läkarmissionen. Ett sätt att använda kraften av många följare till något gott!
Jag har redan samlat in över 400 säkra förlossningar & tagit hjälp av företag som är med och sponsrar med fina priser till dem som skänker pengar. Givetvis är jag själv inte sponsrad på något sätt utan allt går till välgörenhet och det är jag själv som kontaktat företagen, några enstaka har också kontaktat mig. Det är allt från stora företag till små egenföretagare.

Ha en fin dag!
Marie/@stilkontot_ på instagram

Ps. Förra året gjorde jag också detta, då samlade vi ihop 496 säkra förlossningar vilket är nästan 75 000 kr till Läkarmissionen!
I år hoppas jag slå det rekordet! ️// Marie Hammarberg aka @stilkontot_

Bloggbevaknings text:
Möjligheten till en säker förlossning borde vara varje gravid kvinnas rättighet, men så ser tyvärr inte verkligheten ut.
UN Sustainable Developement Goals Database visar statistik över antalet kvinnor som dör i samband med graviditet, födsel eller komplikation relaterad till födseln (Graviditetsrelaterad dödlighet)
Mål 3 bland FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling, har som delmål att reducera mödradödligheten till mindre än 70 per 100 000 levande födda barn.
Indikatorn på den här sidan visar antalet kvinnor som dör per 100 000 levande födda barn. Med begreppet levande födda menar man barn som visar livstecken vid födseln.
Målet är mindre än 70 st kvinnor/100 000 st.
2015 var siffran 693 st kvinnor/100 000 st.

Så här skriver Läkarmissionen om möjligheten att för 180 kr ge en fattig kvinna i Kongo möjligheten att föda sitt barn i en säker miljö istället för i hemmet.

EN SÄKER FÖRLOSSNING, KONGO: 180 KR
Spädbarnsdödligheten i DR Kongo är en av de högsta i världen. På Panzisjukhusets förlossningsavdelning kan du se till att även fattiga kvinnor får föda sina barn i en säker miljö. Här finns vård för för tidigt födda barn och möjlighet att ge kejsarsnitt när det behövs. En gåva som räddar liv.

Tack för ditt mail och ditt fantastiska initiativ, Marie!

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tänk om fler med stort följarantal kunde ta initiativ som dessa ändå. ❤️

  Svara

  Nu är jag tråkig men jag önskar denna bloggen kunde vara fri från all form av tips om insamlingar. Och även av egna insamlingar.

  Svara

   Fri från egna insamlingar – ja.
   Fri från tips på insamlingar – nej.

   Svara

   Ja. Du är faktiskt tråkig.

   Svara

   –1

   Svara

   Det är väl ett jäkligt bra initiativ av Camilla att tipsa om en viktig insamling. Det når ju ut till så många fler då.
   Och hur ofta tipsar hon om insamlingar?

   Svara

    Med tanken på de senaste gångerna är det förståeligt om man drar öronen åt sig…

    Svara

     Vilka då?

     Svara

      Ta det under annat inlägg. Nu är det fokus på denna insamlingen

      Svara

     Fri från egna insamlingar – ja.
     Fri från tips på insamlingar – nej.

     Svara

      …Va??

      Svara

       Jag kommer inte starta några egna insamlingar men fortfarande tipsa då och då om andras.

       Svara

  Here We go..

  Svara

  Kolla in economistagruppen och Pingis inlägg! Helt sjukt 😂

  Svara

   Kan du inte bara skriva vad det är för inlägg? Alla har inte fb.

   Svara

   Blev supernyfiken, men gruppen är privat 🙁 kan du dra en liten sammanfattning? 😄

   Svara

    Jag är med i gruppen. Pingis har lagt upp ett inlägg om varför dom skapat gruppen (heeeela livshistorian). Hon tycker det är kul att återigen vara aktiv admin. Och hon vill att alla ska hålla god ton.

    När folk kommenterar inlägget med synpunkter, frågor etc så blir kommentarerna borttagna med hänvisning till regeln ”håll god ton”. Flera har lagt in screenshots på sina kommentarer och de är verkligen inte elaka. Den ”värsta” frågade varför Mimmi Uhr försvunnit.

    Mängder med folk har lämnat gruppen på grund av Pingis inlägg.

    Svara

     Förlorat närmare 3000 medlemmar sen i måndags haha..

     Svara

      Och du ljuger 🙂

      Svara

       Vadå ljuger? Jag sitter och följer tråden på Facebook.
       De har mer exakt förlorat 2972 st medlemmar.
       Har du någon annan sanning?

       Svara

        Kul att ljuga för att få uppmärksamhet eller?
        Tönt..

        Svara

         Haha nej! Tönt är du själv

         Svara

    Tonåringar ska vara i skolan nu, så schas på dig. Dina pinsamma försök till provokationer är bara roliga för dig och din morsa.

    Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

  Är det bara jag som är helt känslokall, jag kunde inte bry mig mindre om kvinnor i Kongo. Hjälper inte hur mycket bilder på svältande barn i Afrika de visar upp tex, jag bryr mig inte.

  Visa mig däremot en bild på fångade fastbundna djurungar och jag börjar gråta.

  Enligt mig har människor mer eller mindre sig själva att skylla, djur inte.

  Svara

   +100

   Svara

   Oj jag är tvärtom. Dead inside när det gäller djur. Sorry jag vet att det är unpopular opinion men så är det.

   Svara

    Samma här 🤷‍♀️

    Svara

    Same!

    Svara

    Är det något du är stolt över eller? Fattar inte hur man typ kan se en bild på ett djur som flås levande och vara ”dead inside”. Är inte ens någon vegan/vegetarian men det är fan sjukt att vissa är så känslokalla. Synd att det inte står i pannan på dig så andra vet hur de ska behandla dig.

    Svara

     Ja man ska verkligen akta sig för såna människor. Obehagliga.

     Svara

   Ja, lätt att säga när man bor i ett i-land. Så skönt va?
   Men så är det ju, alla tycker olika.

   Svara

   Ett svältande barn har väl knappast sig själv att skylla.

   Svara

    Ja och inte heller svältande vuxna har sig själva att skylla. Jag kan fatta att man inte orkar ta in hela världens lidande och att t.ex. kvinnors livssituation känns avlägset och för en del svårt att relatera till. Men att tycka att alla människor som lever i utsatthet har sig själva att skylla eller att alla människor har möjlighet att påverka sin livssituation visar väl mer om en själv och hur lyckligt lottad man själv varit som tror att alla människor kan ta sig ur svåra situationer. Som om svält vore ett val?

    När vi har det så bra har vi också ett medmänskligt ansvar att hjälpa dom som har det svårt. Människan är absolut ansvarig över mycket av det lidande människor utsätts för. Men det är sällan människorna som lider som är de ansvariga. Däremot bland annat vi som har det så bra, på bekostnad av andra som är de ansvariga.

    Svara

   Men fatta någon gång att insamlingar som dessa inte är till för iskalla jäklar som du! De är till för alla de fantastiska, empatiska, sympatiska människor därute som tänker ”sjävklart vill jag hjälpa!”. Som har något humant i dem som får dem att vilja bidra till att främmande mödrar får trygga förlossningar, till att främmande barn får mat i magen osv. I det stora hela är du en minoritet. De flesta vill hjälpa när de kan. Och därför kommer insamlingar aldrig upphöra.

   Svara

    ❤️❤️❤️❤️

    Förstår att man känner så men är var det verkligen nödvändigt att skriva det under detta inlägget just?
    Det har börjat bli mycket folk som är empatilösa, elaka och högervridna härinne nu..

    Svara

   🙏🐾💕

   Svara

   Fast hur har människor som svälter ”valt” det? Vi har ju bara haft en himla tur som fötts i Sverige, vi kunde lika gärna fötts i Kongo och inte haft samma möjligheter. Fine, de i Sverige som är hemlösa hade förmodligen kunnat lösa sin situation om de bara steppa upp men lite svårt för ett ettårigt barn i Afrika att skaffa fram käk.

   Däremot är jag då helt död, för jag varken skänker pengar till människor eller djur. Bilder påverkar mig ungefär noll. Sen känns det som att alla som skänker typ 100:-/mån ska skryta om det och ”kolla på mig va snäääääll jag är”. Jag gör dock annat men inte fan kommer jag sitta och skriva ett facebookinlägg om det för att få en massa ”Duktiga du”, ”Bästa”, ”💪💪”.

   Svara

    Man har inte haft ”tur” som fötts i ett bra land, det är generationer av slit bakom min bekväma livssituation, och därför är jag tacksam gentemot mina förfäder varje dag. Det skulle aldrig falla mig in att förminska mina förfäders slit med att påstå att jag har haft ”tur” – jag är ett resultat av min släkts strävsamhet.
    Det är knappast så att Sverige alltid har varit en välfärdsstat, min släkt fick ingenting till skänks och ändå är jag här idag. Torpare och bönder byggde detta land genom hårt arbete; ingen utav oss som lever här idag har haft tur, vi har haft hårt kämpande förfäder. Välfärdsstater uppstår inte ur intet.

    Svara

     så bra skrivet!!

     Svara

   Du har inga egna barn va? Jag tänkte på exakt samma sätt innan jag fick min son, grät för djurens skull men brydde mig inte direkt om människor som led. När jag idag ser bilder på barn som svälter, har cancer eller av andra anledningar lider så ser jag alltid min son i deras ställe och det känns som en kniv i hjärtat. Inte så konstigt egentligen, man relaterar ju till det man själv har.

   Svara

    Men guuuud, det handlar inte alltid om det! Barn barn barn bla bla bla.

    Svara

     Fast det är sant, vi har lättare att relatera till saker vi känner till.
     Tex folk med barn är känsligare när det kommer till barn som far illa, folk som växt upp utan en pappa har svårt att relatera till varför andra tycker pappan är så viktig att ha i livet, folk som växt upp på barnhem utan familj har svårt att förstå hur viktigt det är med familj, syskon, mm.
     Tills dem har detta själv och kan relatera till det, då förstår dem hur viktigt det är.
     OBS: Självklart finns det undantag, men oftast har man lättare att relatera till saker man känner till.

     Svara

      Tycker jämförelserna haltar, särskilt den med att sakna en pappa eller växa upp på barnhem…

      Svara

   En liten del av befolkningen har anti-social personlighetsstörning, eller som det förut kallades psykopati. En större del ligger på den delen av skalan som har onormalt lite empati, tex bara för dens egna familj. Så nej, det är inte bara du, men normal är du inte.

   Svara

   Det var typ den sjukaste åsikten jag läst i år. Hur kan man vara så fri från empati? Det sägs ju att psykopater bara gillar djur såatte… Bert dock inte om det är en skröna eller sanning.

   Svara

  +1

  Svara

  Wow!!! Tusen tusen miljoner tack för att du delar Camilla! ❤️❤️❤️

  Svara

   Och fantastiskt med det du gör ❤ Hoppas ni får in mycket hjälp till kvinnorna!

   Svara

   Tack till dej för möjligheten att vinna! Bukvy och Wangari Sthlm är mina upandcomingfavoriter i hela varumärkesdjunglen! 🤩

   Svara

  Vi har inte ens säkra förlossningar i vårat eget land längre. Vet inte vad jag ska säga om insamlingar, men jag hade hellre betalat mer skatt här och byggt upp vår egen välfärd än att skicka pengar till ett annat land vars regering borde se till att invånarna har det bra… man kan inte hjälpa alla andra jönt.

  Svara

   Fritt val att bidra. Går fint att hjälpa till här med. Dock milsvid skillnad på Kongos mödravård och Sveriges.

   Svara

   Det enda behöver väl inte utesluta det andra?

   Svara

   Haha IdaB tror att vi ska ta miljoner ifrån våran svenska vårdkassa och föra över till Afrika.
   😆

   Svara

    Ja, om mindre pengar las på bistånd så skulle vi givetvis ha mer pengar att fördela på andra budgetposter.

    Svara

   I princip alla mödrar och barn överlever sin förlossning i Sverige.

   Svara

    Jag tror iofs också Ida menar att det inte handla rom att överleva sin egen förlossning utan att man kanske också inte ens vet om man får plats på en förlossning, hur länge man får stanna på BB, hur det ser ut i valet att få välja snitt eller inte osv. Med de skatter vi ha i Sverige borde man rimligtvis också ha den bästa mödravården i världen, men Sverige ligger sjukt lång ner på WHO:s rankning över hur bra sjukvård vi har i Sverige. Men med det sagt tycker jag att man självklart ska hjälpa andra länder som inte kommit dit än. Kongo är ett av dom. Pengarna som ges här är heller inte skattpengar utan pengar människor valt att ge ur sin egen ficka. Om man vill betala mer skatt finns det väl alltid partier man kan rösta på för att fixa detta.

    Svara

     Men herre, säkra förlossningar är inte att få ligga på bb så länge man behagar. Förlåt, men det är bara bullshit. Folk håller på att dö, folk dör av att föda barn i andra länder men inte i Sverige. Att säga att förlossningar är osäkra för att man inte får ta del av ”den bästa mödravården i världen” är ett skämt. Skärpning.

     Svara

      Att tvingas föda ensam eller utan utbildad sjukvårdspersonal i en bil pga att det är alldeles för långt till närmsta förlossning eller behöva bli runtskickad pga platsbrist är inte säkert. Ingen ska behöva föda utan utbildade barnmorskor. Och ingen ska behöva föda otryggt då det kan innebära fara.

      Svara

      Kvinnor och barn har dött i Sverige pga misstag som vården begått som hade kunna undvikas genom bättre och säkrare rutiner/vård. T.ex. har man låtit kvinnor gå flera veckor över tiden vilket lett till att barn dött. Där har man nu börjat göra om rutinerna. Vet flera fall där kvinnan eller barnet omkommit som varit uppmärksammade. Även om det såklart inte går att jämföra med andra länder där dödligheten är extremt hög så finns det mycket att förbättra inom förlossningavården i Sverige.
      Sverige borde kunna erbjuda en betydligt säkrare och tryggare förlossningsvård idag. Ingen ska behöva omkomma eller förlora sitt barn i Sverige (eller någon annanstans i världen) pga brister i vården. Hur få det än är så är ett fall ett fall för mycket.

      Svara

      Ursäkta, men min förlossning här i Sverige var under all kritik. Hade ingen personal hos mig under nästan hela förlossningen pga personalbrist (tror jag, vi fick ingen information), höll på att föda på en allmän toalett på sjukhuset på grund av att vi inte fick tillgång till något förlossningsrum. Låg alltså på ett toalettgolv utan personal under nästan hela förlossningen. Som tur var fick vi ett rum och personalen kunde komma ungefär 20 minuter innan han var ute. Om jag eller mitt barn hade börjat må dåligt under den övriga tiden hade ingen märkt det eller kunnat göra något åt det.

      Detta gav mig såklart ett större perspektiv, hur hemskt det är att det är en ”självklarhet” för kvinnor i andra länder att föda hemma, utan personal osv. Medan jag här i Sverige blev chockad över den bristfälliga vården. Men därmed är det så sjukt naivt att påstå att förlossningen fungerar här i Sverige, för det gör den definitivt inte rent generellt. Mycket stora brister med tanke på vilka stora summor vi betalar i skatt.

      Eftervården vid förlossning ska vi vara inte tala om…

      Svara

   Det är fritt fram att betala in extra skatt!

   Svara

   Mer skatt? Hur indoktrinerad är du egentligen? Sverige har gått med miljarder i plus år efter år och du tror att vården är ett problem som grundar sig i brist på finansiella resurser? Nej, det handlar helt enkelt om vilka prioriteringar politikerna gjort och vart man valt att lägga pengarna. Att höja skatten och straffa oss medborgare under den goda tanken om att ”alla får det bättre” är rent indoktrinerat skitsnack. Vi skulle kunna sänka skatten och ändå ha en bättre vårdsituation än den rådande om politikerna bara valde att omfördela resurserna på ett mer passande sätt.

   Svara

   Önskar att vi kunde göra både. Oacceptabelt att förlossningsvården ser ut som den gör i Sverige.

   Svara

  Jag ser inte hur dessa insamlingar hjälper, även om jag kan skänka pengar till 10 person så finns det ytligare 120 000 andra som behöver samma hjälp bara i år, och lika många nästa år, och året efter det, och året efter det, det tar aldrig slut.
  Finns det någon plan eller insamling för en permanent lösning? jag skulle hellre stötta och hjälpa det

  Svara

   Om man bara kan hjälpa en kvinna eller tio så gör ju det all skillnad för just dom kvinnorna. Men absolut ska det parallellt jobbas för en långsiktigt säker förlossningsvård också.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.