Is Hannalicious bringing ”Partille-Johnny” back?

Vissa saker gör sig bäst i det förgångna, och den här trenden med band runt byxorna hör i min mening dit.
Jag missade den helt när det begav sig och har bara läst om den i efterhand.
Jag trodde att det bara var cyklande kostym-nissar som använde sig av gummiband runt ena benet för att inte fastna med byxorna i kedjan, men det var tydligen en helhets-look. Alltså MER än bara gummiband. ”Partille-Johnny” var en identitet som togss på stort allvar bland de aktiva och dedikerade ”PJsen”.

Och på tal om aktiva och dedikerade ”Partille-Johnnys”…
Gissa vad jag hittade när jag sökte på nätet efter mellan vilka årtal som den här trenden var som störst?En helt underbar liten artikel från Expressen 2009 med två ansikten som nog inte är helt obekanta för er som hänger här inne, i alla fall ETT av dem borde de flesta känna till.

Christofer Berg och brorsan Joakim gillar ”Partille-Johnny”-stilen. ”PJ:s har ingen speciell musikstil men lyssnar gärna på svensk trance,” säger Christofer.

”Tofsarna” är viktigast.
Christofer Berg, 20 från Vadstena, brukar sätta tre hårsnoddar som klämmer åt runt varje byxben, men vissa ”Partille- Johnnys” har 20 stycken i rad.
Sen måste man få till rätt spret i håret.
– Jag använder plattång, som de flesta PJ:s. Jag fönar också, och använder vax av märket d:fi och daxwax och sen sprej på det, säger Christofer.
[…]

– De kallar oss feminina bara för vi bryr oss om hur vi ser ut. Men på stan ser man hur tjejerna tittar på en. Det första de tittar på är håret. Sen tittar de längs benen och när de ser att man har tofsar där, då ler dom bara, säger Christofer. // Från Expressens artikel från 2009

Eller TYP nu i alla fall…

Hade ni gummisnoddar på byxorna när det begav sig, och är ni sugna på att börja snöra skorna utanpå byxorna a Hannalicious om det blir en trend i sommar?
Eller blir det till att plocka fram de gamla tubsockorna från Intersport och knöla ner varenda byxben där i? Känns mer 2020 och miljövänligt än att hålla på med en massa gummiband samtidigt som man ska plastbanta, visst visst?

Ps. Bloggen kommer förresten gå in på sommartid redan nu, med runt 4 inlägg per dag (ex. Öppet Spår)

228 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nej. Nej. Nej. Vad som helst men för i h*lvete inte det där!!!

  Svara

   Blir helt äcklad av dem hahaha. Usch jag är en hemsk människa, men känner sån himla avsmak bara av att titta på dem och deras fjanterier.

   Svara

  OT: För en Göteborgare som ej är sååå insatt. Alice har alltså köpt en trea med en rätt sjuk terass i Vasastaden medan Bianca köpt en tvåa på Östermalm utan någon balkong. Ändå måste Biancas vara rätt mycket dyrare. Är det så värt att bo på Östermalm att man skippar ett extra rum och terass? För antar att Bianca kanske hade haft råd med ännu större till och med ifall hon köpte i Vasastan.

  Svara

   För Bianca var det uppenbarligen det just då🤗 Till hennes nästa lägenhet kanske hon har ändrat sina preferenser, eller inte. Fast då har hon förmodligen råd med en deluxelägenhet även på Östermalm😅

   Svara

    Det förstår jag med, menade mer allmänt ifall Östermalm anses vara så mycket bättre 🙂 jaha, jag trodde Biancas var en tvåa! Den känns så himla liten.

    Svara

     Ja det är ju läget man betalar för, jag kommer ifrån Stockholm men bor ute på landet nu i värmland, har en stor fin villa, för lite mer än 3 miljoner. Samma villa i typ Lidingö hade kostat minst 15 miljoner. Rätt sjukt endå.

     Svara

     Östermalm är rätt sunkigt med droger och prostitution men Östermalm lever på sitt gamla rykte som stadsdel där överklassen bor.

     Svara

      Var bor dom rika. Jag vill hitta mig en rik liten goding. 😍

      Svara

       Du kanske ska lägga energi på att själv skapa dig rikedom och sen hitta riktig kärlek?

       Svara

        Nej, jag vill ha pengar och snygg man!
        Wowow🤩

        Svara

        Gör det du om det är vad du vill. :))

        Svara

       Lärkstan. Jag siktar in mig på en villa där så blir vi kanske grannar.

       Svara

        Det är kul hur Lärkstaden har fått ett uppsving. Min gammelfarmor som var född 1912 som bodde i centrala Stockholm brukade berätta för oss hur det var ett område fullt av prostituerade när hon var ung.

        Svara

         Det är därför det kallas Lärkstaden. Lärka är slang för prostituerad.

         Svara

          Har ju med kvartersnamnen att göra.

          Svara

          Haha nej kommer från kvarteret lärkan, fanns domherren också. Gud vad folk tvärsäkert hasplar ur sig felaktiga saker

          Svara

           Fast det är välkänt att det också hängde mycket lärkor på den tiden!

           Precis. Lärkstan var ett rikemnsområde redan då det projekterades och byggdes. Inte ett område där prostituerade strök omkring

     Vasastan har ”gått om” Östermalm, sägs det.
     Balkong/ terass är ju ett stort plus.
     Bianca är ju inte helt känd för att ha koll. Troligtvis tänkte hon ”dyr=bra”

     Svara

   Bianca har väl också en trea? Hennes nuvarande garderob var väl ett barnrum tidigare har jag för mig

   Svara

   Ja Bianca gjorde det ganska tydligt i ett avsnitt av Wahlgrens Värld att det var just Östermalm som var målet.

   Svara

    Så jävla patetiskt. Riktiga ”östermalmsmänniskor” pratar inte om östermalm som hon gör. cringe

    Svara

     Haha jo det gör dom.. det som är cringe

     Svara

      nej, inte de RIKTIGA, folk som nya vdar och bianca ingrosso gör de. dom som köpt sina lägenheter på strandvägen utan lån gör inte det.

      Svara

       Så du tror att Corona Lillemor med två balkonger och Corona Frisk från Östermalmshallen inte nämner för folk dom träffar att dom bestämt bor på Östermalm?

       Svara

        va?

        Svara

         Tror Anonym refererar till ett omtalat klipp med öppningen av nya Östermalmshallen från Dyngbaggegalans insta.

         Svara

          ???

          Svara

        mmhmmm nu kommer jag på vad du menar. dyngbagge. Nja tror inte dom nämner det som bianca gör iaf 🙂 när absolut ingen liksom frågat

        Svara

       Typ ingen köper sin lägenhet utan lån. Man gör inte det bara.

       Svara

        Beror nog på vad man har för personlighet. Min lägenhet hade absolut inget östermalmspris utan var en jag hade råd med. Tog ett lån precis vid köpet men löste det så fort jag kunde för jag tycker det känns skönt att vara skuldfri. Visst, har man intresse är det säkert lönsamt att placera sina sparpengar på annat sätt där de kan växa mer än vad låneräntan är, men alla har inte det intresset. Tycker det känns skönt att det som är mitt är mitt, inte bankens.

        Svara

     Östermalm är ju dock inte så fancy längre, droger och prostitution har tagit över. Det är väl den äldre generationen som bor på de äldre anrika gatorna och har bott där i många, många år som håller kvar Östermalm som något att skryta om. Att bo i en sekelskiftslägenhet eller vid vattnet på Kungsholmen börjar bli det nya ”it” nu tycker jag (obs! Bara vad jag själv tycker börjar synas mer, ingenting om personlig preferens, jag bor på landet nu) personligen. För övrigt känns det otroligt larvigt att ha ett mål att bo i en viss area endast för att det låter lyxigt 🤦🏼‍♀️

     Svara

      Bättre att ha ett mål att bo i förorten faktiskt.

      Svara

       Beror på vilken förort vi pratar om. Finns många som är trevligare än Östermalm.

       Svara

        No shit Sherlock?!

        Svara

         Mår du bra Watson?

         Svara

          🙄

          Svara

          Jag heter inte Watson!

          Svara

           Hahahah… inte koll på din Sherlock?

          Kuksugare

          Svara

      Inte så fancy längre? Haha du har ju bra koll som bor på landet.
      Att det är trendigt just nu att bo vid vattnet är väl en helt annan sak? Det har det väl alltid varit. Alla som har pengar och vill bo i hus gör så istället.
      Men dom som vill bo i lägenhet och har mycket cash bor absolut fortfarande på Östermalm.
      Bara folk som inte har råd att bo här som ser ner och snackar skit om området som vanligt. 😂

      Svara

       Ja folk sitter ute på vischan och tror massa saker för att dom läser i tidningen att några köper prostituerade på Östermalm.
       För det kan man inte göra någon annanstans. 😂 Men såklart det är mer av sånt där pga folk har mycket pengar.

       Svara

       Oj, vad förutfattade meningar du har 🙂 Jag är uppväxt på Kungsholmen och har morföräldrar som bor på Artillerigatan på Östermalm, därav drog jag referensen till den äldre generationen som bor på de äldre gatorna etc, från egen erfarenhet alltså.

       Jag är 29 år och flyttade från Polhemsgatan till Narvavägen när jag var 20 år, bodde där fram till jag var 27 år då jag köpte hus med min sambo i Saltis.

       Jag tycker att det är landet i jämförelse med hur jag växte upp, jag personligen älskade att bo i stan och jag älskar att bo här i hus. Summa summarum… Jag har erfarenhet av båda och talar inte från någon som är uppväxt uppe i skogarna och bara läser stadstidningen, lugna dig 😂

       Svara

        Fast om du nyligen bott där så borde du väl ändå veta att det inte är på väg bort?
        Att det sälja mycket knark och horor där är för att folk just har mycket pengar.
        Dom som jobbar mest går på mest grejer för att orka osv. Men det är ett problem vi har över hela landet.
        Ska alla flytta till Finland för att det är bättre där då?
        Och att jämföra landet med Saltis var väl ändå en extrem överdrift.
        🙄

        Svara

         Det är MIN åsikt att det är det, baserat på vad jag själv har sett och hört från folk i min omgivning och baserat på vad jag har sett på bostadsmarknaden när det kommer till barnfamiljer, generallt vuxna, äldre VS ungdomar i Biancas ålder (meaning att i MIN(!) mening så är det mest rika och/eller nyrika ungdomar i Biancas ålder som fortfarande har en lyxig syn på Östermalm och har som mål att bo där.

         Jag tror att det finns gator i Finland med som har samma problematik, men förstår inte riktigt hur du drog den referensen…? Baserat på vad…? Vi pratar om en liten area av Stockholm som jag(!) tycker har tappat sin gamla anrika känsla, jätte oklart varför vi alla
         måste flytta till Finland pga det? 😂

         Och så tar vi det igen… För MIG(!) så är Saltis att flytta ut till landet då jag är uppväxt i stan, medans för någon annan så är landet kanske en farm i Rimbo. Jag kanske borde ha skrivit ”jag bor på landet nu, Saltis” för att förtydliga, ber hemskt mycket om ursäkt för missförståndet☺️

         Svara

       Haha, då är jag trendig då, bor på en ö med utsikt mot Atlanten. Har både balkong och altan, trädgård och pengar på banken😁

       Svara

      ”Droger och prostitution har tagit över” Ursäkta, men vad är det för skitsnack undrar en som bor i stadsdelen. ”Tagit över..”

      Polisingripanden vid Stureplan och dess krogar faller under kategorin Östermalm i polisens statistik men speglar knappast en kriminalitet i övriga delar av stadsdelen.

      Svara

   Oj hade inte ens tänkt att hon saknade balkong föräns du skrev det.
   Hur kunde jag ens missa det 😂.
   Skulle aldrig bo utan balkong 💕

   Svara

    På hennes förra balkong hade hon sin ”pappersförsamling”… dör.

    Svara

     pappersförsamling?

     Svara

   Östermalm är dyrare men inte så mycket dyrare (per kvadratmeter) vet iofs inte var i Vasastan Alice köpt, möjligt att det är lägre priser i de där nybyggda delarna mot Solna där husen står för tätt. Biancas lägenhet är 74 kvadrat enligt Booli, en trea. Hade personligen inte valt det läget på Östermalm där Bianca bor, väldigt nära Valhallavägen.

   Bott på Östermalm i hela mitt liv, just nu vid Karlaplan. Lugnt, nära till Djurgården, nära till stan, allt praktiskt finns i fältan. Älskar att bo här men fattat helt att många vill ha lite mer liv.

   Svara

    Alice lägenhet ser ut att vara ”gammal” och inget nybygge. Jaha, då var ju inte hennes lägenhet så liten! Kanske uppfattas så för att hon har så mycket grejer haha.

    Svara

     Ok! Inte sett den alls följer henne inte. Finns många fina ställen i Vasastan 🙂

     Svara

     Och ja SJUKT mycket grejer. Hade velat släppa in mari kondo där.

     Svara

     Alice lägenhet verkar väldigt mysig! <3

     Svara

    Varför vill du inte bo nära vallhallavägen? 🙂

    Svara

     Jättemycket trafik! Även om E20 tunneln gjort det bättre.

     Svara

    74 kvadrat?! Hon sa ju i Wahlgrens värld att hon bor på 100 kvadrat ”vem är det som bor på hundra kvadrat” sa hon och menade sig själv haha Bianca överdriver ALLT alltid.

    Svara

     Vilket avsnitt då?

     Svara

     Boolis uppgifter är inte alltid korrekta, så kan ju va större. I don’t know! Men från vad man ser på vloggen är det väl bara hall, litet badrum, vardagsrum/kök, litet sovrum, och barnrum omgjort till garderob? Ser ju inte direkt ut att va 100 kvadrat.

     Svara

    Enligt någon jämförelse förra året var snittpriserna högre i Vasastan, men håller med dig i övrigt!

    Svara

     Ja pga snittpriserna på Östermalm från Svensk Mäklarstatistik inkluderar även Gärdet, Hjorthagen, Norra Djurgårdsstaden, Frescati/Ekhagen och Lappis som alla drar ner snittet. Kartor finns på svensk mäklarstatistik 🙂 Snittpriserna på det område som man vanliga fall tänker på när säger Östermalm är högre än i Vasastan (vars snittpriser inkluderar Norrmalm, Blasieholmen, Skeppsholmen och Gamla Stan också).

     Svara

   Hon köpte den med sitt ex. Sen fick hon ta över den så de kom väl överens om något

   Svara

   Lia: Bianca ville bo just där för det är där hon är uppvuxen då Pernilla och Emilio bodde tillsammans.

   Svara

    Ja det är ju verkligen anledningen! Not. Hon vill bo på Östermalm för att det är just Östermalm.

    Svara

     Och hur vet du det garanterat?

     Svara

    Hon borde tacka Bianca för den lägenheten. Det är tack vare Bianca hon ens kan leva som influencer.

    Svara

     Det gör hon nog 🙂

     Svara

   Inte stor skillnad i pris mellan Vasastan och Östermalm

   Svara

   Jag tolkade det som att Alices har en hyresrätt nu? Har jag missuppfattat kanske men tyckte hon sa det nånstans 🤔

   Svara

    Tror icke det med tanke på hur mycket dom renoverade den

    Svara

  Är mest rädd man ska stasa benen. Nja, inga gummiband för mig, hellre då byxan snyggt nedstoppad i en tubsock.
  Ordning och reda. Kontroll. Och praktist när man rider, byxa som åker upp orsakar smärtsamt skav.

  Svara

   … hur gammal är du..?

   Svara

    Du tror inte det skojas lite?

    Svara

     Med tanken på hur bakom flötet många är härinne kan man aldrig veta.
     Kändes logiskt att folk skulle gå klädd såhär på riktigt!
     😅

     Svara

      Jag skulle påstå att det snarare är de som är otrevligt cyniska än de som är bakom flötet som bidrar till en dålig diskussionsmiljö härinne – allt är inte på liv och död.

      Svara

       Naaw, lite känslig idag?
       Kämpa❤️

       Svara

        Naw, tog du åt dig av Anonym / 10:14 kommentar?
        kommenterar du otrevligt och bidrar med dålig stämning här inne?
        är du en liten bitter och sorlig människa utan något vettigt att säga? <3

        Svara

         Åh härma vad andra säger för att man inte kan komma på något eget. Så fint, känner tårarna komma.🥺🥺🥺

         Svara

          Åh, trampade jag på en öm tå? måste vara jobbigt att vara en liten bitter och sorlig människa 🥺🥺🥺

          Svara

           🤣🤣 kämpa, du har snart fått sista ordet!!
           Kom igen snart i måål Woho!!

       Exakt, allt är inte på liv och död. Scrolla vidare om du blir ledsen bara. Gå vidare.

       Svara

        Man kan ju också scrolla vidare istället för att kommentera elakt?

        Svara

         Buhu, grina lite högre så kanske det känns bättre snart.

         Svara

          Varför ska jag gråta?
          Det är ju du som uppenbarligen du som inte mår bra?
          Men du behöver inte vara elak emot andra personer bara för att du själv mår dåligt, du kan söka hjälp för ditt mående och beteende. Du kan också börja må bra och bli en snäll människa som mig <3

          Svara

           Det är ju uppenbarligen du som inte mår bra?*

           Du är väldigt upprörd. Det är inte jag!
           Och sluta använda mental hälsa som ett skällsord. Jävla respektlöst emot folk som faktiskt mår dåligt. Tänk efter lite?!

       [Borttagen kommentar]

       Svara

  Kändes inte Joakim och hans bror lite för gamla för P-Johnny stilen?🤔

  Svara

   Eller hur! 😄

   Svara

    Vet inte ens om tjejer log mot dom för att dom gillade det dom såg eller om det är för den uppenbara svårigheterna mentalt de förmedlade

    Svara

     Tror inte tjejerna log, tror tjejerna försökte undvika att skratta ihjäl sig framför dem

     Svara

  Tycker det är så ofräscht att sätta sig på marken i stan 🤢 i de trapporna är det rester av hundkiss, spyor, begagnade prillor och annat guck, och i de kläderna sätter man sig sedan på restaurangstolar osv. Så respektlöst mot andra.

  Svara

   Haha

   Svara

   Ska du slicka på stolen eller varför är det ett problem?

   Svara

    Nej, jag brukar inte slicka på stolar men är rädd om mina kläder och vill inte få smuts på dem för att andra suttit på några av de smutsigaste ytorna i stan.
    Du får gärna säga emot, jag respekterar att detta inte är ett problem för alla, men jag skulle uppskatta en mindre dryg ton om det går att lösa 😊

    Svara

     Tycker synd om människor som är såå rädda för lite smuts… Ingenting är rent. Försök inte tänka på det så mår man bättre.

     Svara

      Är inte särskilt rädd för smuts men behåller helst mina kläder rena så länge som möjligt – ett ideligt tvättande är varken bra för kläder eller miljö och jag har inte en influencers ekonomi heller 🙂 denna typ av nedsmutsning är ju väldigt enkel att undvika om man tänker lite längre.

      Svara

       Vad har du för kläder som blir smutsiga så snabbt.
       Och varför ska Hanna tänka på dig och dina kläder när du inte skulle göra det för henne eller någon annan?
       Hahaha snälla människa..

       Svara

        Har nog helt vanliga kläder som de flesta skulle jag tro 🙂 och jo jag tänker på andra genom att inte sätta upp fötterna på sätet osv, det är lite samma sak som att inte sitta på marken och sedan på en stol eller soffa till exempel. Det är självklarheter för mig och för de flesta hyggliga människor!

        Svara

         Hahaha visst hörru. Ni hittar på ny skit varje dag som är en efterbliven självklarhet enligt er som ALLA gör och influencers inte är ”smarta nog” att förstå själva.
         Tur att ni jobbiga as finns så vi andra lär oss lite hyfs!
         👏👏

         Svara

          Men hur dryg är du…

          Svara

           Hahaha ”dryg”. Vad har ni för vett och etikett till att vara detta då?
           Antar att man bara kan vara dryg på ett självklart sätt också. 😂

          Anonym 09.58. Men andas människa, är du språkrör för influencers eller? Pinsam

          Svara

           Haha, skärp dig
           ”Pingu”.

           Synd att din pappa inte slog dig mer när du var barn, då hade du kanske betett dig som folk och inte som en bortskämd, curlad oäkting.

           Vad som är pinsamt är ditt behöv av uppmärksamhet och bristande självförtroende.
           Käften nu, släpp det och gå vidare.
           😂

           ”Är du språkrör”

           Självklart kommer denna ifrån en sån som dig. 😂
           Tycker fan synd om dig som inte kan tänka längre. Hemskolad antagligen. 😉

     Och nej du kommer inte bli smutsig för att någon annan valt att sitta på en trappa i stan 😝

     Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

      Trevlig!

      Svara

      Oj, vilken otrevlig kommentar. Hoppas det händer något alldeles underbart i ditt liv idag som gör att du blir på vänligare humör 🙂

      Svara

       Jag är himla glad idag men tack för omtanken!
       Hoppas överkänsligheten släpper för dig strax.🥰🥰

       Svara

        Naaw, lite känslig idag?
        Kämpa❤️

        Svara

         Jag kämpar med mitt kaffe just nu så tack för uppmuntran! 🥰🥰

         Svara

         [Borttagen kommentar]

         Svara

          [Borttagen kommentar]

          Svara

           Åh nej, blev du ledsen på riktgt?

        Annan anonym. Man är inte överkänslig för att man vet vad vett och etikett är.

        Svara

         Naw, tycker du jag är elak?
         Låter som ditt problem och inte mitt. 😁
         Du borde ta tag i det!
         Tihi 🌟

         Svara

          Naaw, lite känslig idag?
          Kämpa❤️

          Svara

           [Borttagen kommentar]

           Slö i bollen antar jag, eftersom du sitter och upprepar dig. 😂
           Lycka till med kardborrebandet på skorna idag.

         Jävla dubbelmoral att låtsas bry sig om vett och etikett när det handlar om folk i kommentarerna samtidigt som andra fortsätter vara nedvärderande och äckliga. Jobbigt när det är riktat tillbaka förstås 😉

         Diskuterar med dom istället om ni nu bryr er om god ton och trevlig samtalston som ni påstår er göra. Jävla lögnare. Haha 🤣

         Svara

   Om man ska tänka sådär kan man inte görs någonting 😝 slappna av lite.

   Svara

    Idag har paragrafryttarna bestämt att man är ohövlig utan folkvett om man sitter sådär och sen på en soffa eller stol.
    Aja baja 😉

    Svara

     ”Respektlöst mot mig att hon sitter på en trappa, för jag har inte råd att tvätta mina kläder ofta.”

     Svara

      ”Det är ju en SJÄLVKLARHET och inte en endaste kotte i hela Sverige, absolut ingen skulle göra såhär. Absolut inte jag heller!”

      Svara

      ”Hon kommer bryta benet och få covid-19 och dra runt på det över hela stan och smitta ner ambulanspersonal, folk som går förbi på gatan och sina vänner när hon sitter sådär. Hur jävla korkad är hon egentligen?
      Tar även upp sjukhusplatser i onödan 🙄🤦‍♂️”

      Svara

   Oj, vad jobbigt det måste va att vara dig, om du inte kan sitta på en trappa kanske kbt är en bra grej för dig?

   Svara

  Jag tror det där vad typ lokalt mode? Bodde i Lund när det var ”trendigt” men såg det knappt där medans det på andra ställen jag besökte fanns överallt. Hursomhelst en otroligt ful trend.

  Svara

  Åh jag är från Partille och kommer så väl ihåg hur allt startade… sjukt att det blev ett så myntat uttryck!

  Svara

   Hej Frido, jag håller på med en artikel om Partille-Johnny för Göteborgs-Posten. Skulle gärna vilja prata med dig om vad du vet om detta! Hör gärna av dig till jannika.wasastjerna@gp.se

   Svara

  Asså ALLA killar hade toffsar på benen där jag är uppväxt, eller ja, alla ascoola populära killar hahaha ;’) gick på högstadiet runt 09. Värsta ”trenden” men ändå nostalgiskt

  Svara

   Som med idomin och spraytan på tjejerna. Antingen kolsvart eller isvitt och uppuffat!

   Svara

   Hahah, jag är också från Partille. Jag var en av anledningarna till ’trenden’ då jag lånade ut färgglada hårband till min dåvarande pojkvän som gjorde det till en grej.. jag dör.

   Svara

  Tofsarna var väl en symbol för hur många man hade haft sex med? Eller det är bara en myt haha?

  Svara

   Ja…

   Svara

  Men va? Jag känner mig lastgammal som aldrig vare sig sett eller hört om detta? Varför? Fanns det en tanke/syfte/mening med detta eller ansågs det bara snyggt? Men i så fall, va?

  När jag fick i högstadiet skulle vi ha stora skjortor, gärna rutiga i flanell och ett gummiband i midjan som vi vek upp skjortan i. De som var riktigt inne hade, jag vet inte vad det heter? Några metallaktiga ringar som jag antar egentligen är för herrar? På överarmarna för att få till en snygg puff på skjortan. Jag skäms när jag ser bilderna idag, men det var ändå inte lika fult som gummiband över byxbenen?

  Svara

   Detta var ju mellan typ 2007-2009, du kanske ej var i den åldern då? Jag har inte stenkoll på vad högstadietjejer har på sig idag:)

   Svara

   Armringar hade man ju i början på 90-talet?!
   Det skulle man aldrig visat sig i 97!
   Utan typ 93-94 om jag minns rätt.

   Svara

    Vi på landet låg väl efter för det var 96 enligt bilderna, var tvungen att kolla nu. 😂

    Svara

  Haha, åh, herregud vilken freakshow de två bröderna såg ut som. Som två osminkade bakfulla marilyn manson som ska ut på sin årliga joggingtur.

  Svara

   Hahaha! Skrattade högt, otroligt rolig kommentar

   Svara

    Tack, kul att man kan underhålla någon!

    Svara

   På BÅDA bilderna haha, uuääw vilka oattraktiva snubbar.

   Svara

  Såg detta när jag gick i högstadiet/gymnasiet och det var innan 2009. Visste inte att det hade ett ”namn” men hos oss var det de coola sportkillarna och tjejerna som gjorde så 😂

  Svara

  I Stockholm när jag gick i gymnasiet i en förort hade killarna tofsar på benen.. och sprethåret som var sååå snyggt 😂 sen när det var fest var det uppknäppt skjorta och röd eller svart slips med sprethår. Erik Saade rockade den stilen minns jag. 😅

  Svara

  Fanns även en trend där man använde ett gummiband/hårband exakt där byxbenen börjar och vek kanten inåt. Ca 2004-2005 var detta inne.

  Svara

   Precis! Blir nervös av att tänka på hur många år senare detta verkat landa?!

   Fram till -04 var det trendigt med bootcutjeans och standardjeans. Sen kommer stuprörsjeansen som en käftsmäll och ingen vill gå med utsvängda jeans (minns fortfarande aversionen). Lösningen blir att stoppa in jeansslutet i strumporna eller med en hårsnodd göra det lite pösigt alternativt sätta hårsnoddar som viker in byxbenet mot sig självt.
   Det sjuka är att detta blir en trend i sig och kidsen sätter fler hår-/gummisnoddar runt benen bara för att.
   När de flesta har lyckats uppdatera sin garderob med stuprör och raka jeans så försvinner trenden. Det här var 2004-2005.

   Svara

    Minns att jag gick i 4an och vägrade den trenden och skämdes för alla mina vänner som hakade på den. Tappade där och då respekten för väldigt många äldre coola elever på högstadiet som gjorde så.

    Svara

     Hade dom håret upp och JL/ tiger of Sweden- tröjor också?

     Svara

      Omg de där jävla JL-tröjorna. Och Svea fanns det väl ett märke som hette också?

      Svara

       Ja! Tillsammans med Lee jeans.

       Svara

       Och WESC!

       Svara

    Åh, jag minns det där kring 00-04 med ”puffen” längst ner på byxorna! Minns dock inte att det sattes fler än ett gummiband, men som någon skrev kanske det var en mer lokal företeelse?

    Tyckte det var såååå snyggt när en kille jag gillade stoppade ner kanten i sockarna så att det medvetet syntes lite, han såg så avslappnad cool ut! 😂

    Svara

    Åh gud, jag älskade att ha Lee/Diesel/Fonarina-jeansen i hårtofs på insidan… Såklart hade jag JL-tröja/Svea-tröja och WE-tröja också… åh herregud.

    Svara

     Åååh fonarina 😭

     Har längtat efter den trenden sen det slutade vara trendigt, nu när bootcut är på väg tillbaka har jag nog indoktrinerats i stuprör ändå. Men har en nostalgisk kärlek till det så snart har väl det vänt igen.

     Svara

      Saknar Fonarina! Finns märket kvar måtro? Kommer ihåg att jag alltid var helt salig när jag kom hem efter en runda på stan med mamma och äntligen hade fått ett par nya Fonarina från Solo i Göteborg.

      Svara

     Fornarina om jag få be 👍

     Svara

  Vad för tofsar????

  Jag förStår inte…..typ Montezamis tofsar?

  Var köpte de dem?

  Svara

   Ja, just det. Montazami vad har hänt med dem? Hör inget från de nuförtiden.

   Tofsarna-big nono!

   Svara

    Hon har det nog gött i USA och pandemyyyyyyser.

    Svara

   Hårtofsar/hårsnoddar var det som gällde.

   Svara

    Det värsta som finns är människor som kallar snoddar för tofsar.

    Svara

     Man sätter la upp håret i en tofs med en snodd?

     Svara

      Anonym 11.36
      Ja och håret bildar då en en tofs, det är inte hårsnodden som är en tofs.

      Svara

       Skrev ju det?

       Svara

   Vissa kallar tydligen själva hårsnoddarna för tofsar. Tog en stund innan jag förstod också. Jag vet inte om det är dialektalt.

   Svara

    Ja det är så märkligt. I tjugo år har jag bott i Skåne och försökt fatta vad de pratar om (i många avseenden), detta är en sådan grej. Tofs är ju nåt annat än snodden.

    Svara

     I Skåne säger man dock snodd och inte tofs. Vet inte vad du mött för låtsas-skåningar? Bor du i Lund?

     Svara

      Min man är lundensare och säger totteband, vilket är helt sjukt.

      Svara

       Haha gulligt ju!

       Svara

    Här säger vi tofs om alla snoddar som skall i håret, här där jag bor är det liksom så det är 🤷🏼‍♀️😊

    Svara

     Smålänning btw

     Svara

      Östergötland också!

      Svara

     Jg bor i Stockholm och säger så.

     Svara

    Jag bor i Blekinge och jag säger tofs 😅

    Svara

    Uppvuxen i Stockholm och jag säger tofs.

    Svara

   Hårtofsar/hårband.

   Svara

  Detta var mode i handbollen i min värld. Speciellt målvakterna körde den stilen.

  Svara

  Av alla hemska klädtrender är nog detta den jag minns med mest avsmak. Totalt obegripligt hur någon kunde klä sig på detta vis…

  Svara

   För mig är det ett dött lopp mellan den stilen och den där när fotbollskillar körde träningsoverall med byxorna nedstoppade i vita sportsockar o adidasplasttofflor.
   Minns att jag aldrig tyckte att de tuffa högstadiekillarna på min tid var särskilt attraktiva…
   Såg en man i 35-44-årsåldern som körde den sistnämnda stilen förra veckan. Om det här blir trendigt igen går jag i ide i ett par år 😱

   Svara

    Det är väl det? Tubsockor och plasttofflor?

    Svara

     Då kan jag gå i ide redan nu.🙈

     Svara

      Hahahaha 🤣. Tror du kan vara vaken. Sommar snart ju.❤️

      Svara

  Anna Book har fått en bok och spammar hela instastories 🙈🙈🙈

  Svara

   Sjukaste jag sett. Vad är det för fel på henne?

   Svara

    Varför tror du at det är något fel på henne?
    Taskig kommentar 🙁

    Svara

   Det drog vi redan igår. Häng med här.

   Svara

  OT: Har letat på insta efter biancas och Pernillas senaste live. Såg den igårkväll men hittar den inte nu. Läste att många skrev att det var en jättebra live. Försvinner live efter ett tag?

  Svara

   Var såg du den? Hade de sparat den?

   Svara

    Jag såg den på insta. Vet ej om den är sparad.

    Svara

  Är Joakim och hans bror vänner igen? De blev väl sådana ovänner, var väl något väldigt infekterat bråk och de var jättearga på varandra i det offentliga? Är det över, är de sams igen? Härligt isåfall. Är han vän med sin mamma igen också?

  Svara

   Är dom inte tre bröder?

   Svara

    Jo dom är väl tre bröder tror jag och Jocke blev ju ovän med dom men verkar vara sams igen eller var det den andra brodern han var arg på kanske? Hänger inte med i svängarna. Var det denna CB som var med i t-jägarna? Tror det men kan ha fel.

    Svara

     Dom är sams idag. Och ja, det är C som är med i Trolljägarna.

     Svara

   Apråpå Jocke.
   Kan vi stanna upp och prata om orimligheten i att köpa en klocka som är värd nära en miljon???

   Svara

    😶Ehh wtf..???

    Svara

    Du får väl tycka att det är orimligt. Men det tycker inte han, eftersom att han uppenbarligen lägger sina egna tjänade pengar på en sådan klocka. Du får tycka att det är orimligt, men din åsikt är inte allas sanning

    Svara

    Eller orimligheten i att renovera ett hus i 34 år…

    Svara

    Men va, har han gjort det? Ja uj uj så lyxigt det ska vara helt otroligt. Huset får de tydligen betalt för mot att det filmas, alltså de behöver inte betala renoveringarna och byggandet själva verkar det som. Inte dåligt det där.

    Svara

    Hur mycket var V. Fr*sks klocka värd som han säger sig ha lämnat ifrån sig? Han kom undan med d*ogbrott också utan att ha förlorat anseende, samarbeten och karriär, vissa klarar sig undan…

    Svara

     Hatar du VF eller varför håller du på??
     Kolla fb

     Svara

   Men det finns väl ingen dom?

   Svara

  Den där stilen med tofsar på benen. Den var ju popular i högstadiet typ 2005..

  Svara

   Du menar gummisnoddar? 😉

   Svara

    Trenden var ju från göteborgsområdet och här säger vi tofsar 😉

    Svara

     Det gör vi inte alls det…

     Svara

   Eller hur! Vår inte så stort där jag kom ifrån men det var ju på högstadiet runt 2005.

   Svara

  Minns att det skulle varit populärt nån gång när jag gick i högstadiet, 2007-2009 typ? Eller är det en trend som återkommit med jämna mellanrum 😂

  Svara

  Såg en tjej på stan med byxor som Hannas igår. Ovanligt men snyggt med höga klackar!

  Svara

  Lite OT men detta handlar ändå om en YT influenser: Influensern adopterade en son, använde honom till content och lämnade nu bort honom till en annan familj pga ”behaviour issues”, helt fruktansvärt! https://www.google.co.uk/amp/s/www.buzzfeednews.com/amphtml/stephaniemcneal/myka-stauffer-huxley-announcement

  Svara

  Pinsamt värre!
  Pingis och Simon Sjögren är tillbaka tillsammans på Pongis instadtory och dansar loss?!?!?! 🕺🏻💃🏻🕺🏻💃🏻🙈🙈🙈

  Svara

   *Pingis instastory

   Svara

   Var hon naken nu också?

   Svara

    Ja

    Svara

     Oooooooooh Yeah bby!!!🤤🤤🤤

     Svara

  Jag ska också bli bloggare. Julschema från mitten av november till februari, sportlov som direkt avlöses av påsklov som varar i en månad och sen sommarschema redan i maj. Verkas asgött.

  Svara

   😅

   Svara

  Nu kommer jag plötsligt ihåg när jag gick på gymnasiet och hade gummiband längst ned på jeansen haha.

  Svara

  Bodde utomlands när detta var inne så det här är första gången jag ser det 😮 folk gick alltså omkring så här? 🤣

  Svara

   Detta som visas på bild är milt, det var betydligt värre än detta. Tro mig….

   Svara

   Jag har bott i Sverige hela tiden men har aldrig sett detta.

   Svara

    Bodde du på liten ort?
    Såg inte heller det så mycket, mest på bilddagboken och Lunarstorm.

    Svara

  Vad var syftet med gummibanden? Varför köpte de inte bara tightare byxor?

  Svara

   Trendigt och coolt. Kanske en statusgrej också. Den som kunde ha snoddarna högst upp innan dom gick av blev veckans king?

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.