Jag älskar när influencers länkar till faktisk fakta

FAKTA, FAKTA, FAKTA!

Jag undrar hur många sådana här studier som ska behöva släppas för att hetsbantarprogram ska sluta visas på bästa sändningstid som underhållnings-tv?

Man ska alltid titta på vem eller vilka som står bakom finansieringen av en studie, för att avgöra om den kan tas för relativt objektiv och i det här fallet rör det sig om the Intramural Research Program of the NIH, National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases som vad jag förstår inte har någon egentligt att vinna på den här publiceringen vad gäller att ”skriva ner” Biggest Loser.

Fakta!
Läskigt ord för vissa, men SÅ nödvändigt!

Bildkälla

Med tanke på Twitters faktagranskande av Donald Trumps två inlägg tidigare i veckan, och agerandet att dölja ett av hans inlägg i fredags pga att det glorifierade våld och hans efterföljande hot om om repressalier är det här sannerligen ett steg i rätt riktning. 

Bildkälla

Länka alltid till källa/fakta – Det blir alltid bra mycket bättre då!
Även om man heter Donald ”The toupee” Trump.

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kan du inte kolla varför Ljugengrip fortf står skriven på gamla adressen.

  Svara

   Det här var en lite obehaglig kommentar…

   Svara

    Jag undrar också – inte för att jag är obehaglig utan snarare nyfiken.

    Svara

    Är det? Jag kollar upp alla jag känner.

    Svara

     Känner du bella?

     Svara

    Obehaglig!? Verkligen inte! Ratsit.se finns där, för alla.

    Svara

    Tönt! Flera som är undrar! Det ärlig inte ens
    nån annan på den adressen!

    Svara

    Influencers och fakta, det låter nästan som olja och vatten. Måste vara obehagligt för en influencer att kräla i den molimentosåsen

    Svara

   Bella kanske inte fick till något samarbete med adressändringen den här gången?

   Svara

  Bra av Stina. Bantningsfolk och träningshetsare kan verkligen vara resistenta mot fakta.

  Svara

   Ja speciellt LCHF personer och såna som tror att detox fungerar…

   Svara

    Lchf funkar, inne på mitt elfte år.

    Svara

  Hatar när hans tupé ska hånas. Så jävla lågt att håna hans uteseende. Det finns så oändligt mycket i hans personlighet och politik som kan hånas men all kritik faller platt/förlorar trovärdighet när man också går på hans tupé (många, många människor ute i världen använder tupé för att de mår dåligt av att tappa sitt hår).

  Svara

   Håller med, håret är ju hans minsta tabbe i förhållande till hans hela liv och allt han sagt och gjort bara den senaste tiden räknat.

   Svara

   Tupé? Jag trodde håret var hans. Anyway. Har du missat alla de gånger Trump har förolämpat kvinnors utseende?

   https://www.nytimes.com/2018/10/16/us/politics/trump-women-insults.html

   Svara

    Exakt och är det inte det väldigt lågt? Varför ska hans kritiker sjunka till samma låga nivå när det finns så sjukt mycket annat att helt befogat kritisera?

    Svara

   Väldigt många mår dåligt av män som Trump och hans kvinnosyn.

   Svara

   Ja mycket roligare att håna någons Botox och fillers

   Svara

  Vem som finansierar en studie är inte jätterelevant när det gäller fysiologiska studier och studier inom näringslära.
  Det viktiga att titta på är vad det är för typ av studie, och då ska man dra öronen åt sig när det gäller framförallt epidemiologiska studier och andra typer av observationsstudier då de säger absolut noll om olika omständigheter kring resultaten…

  Exempelvis är de flesta studier som drar paralleller mellan att äta en viss typ av kost och vissa sjukdomar epidemiologiska och egentligen helt värdelösa att vifta med som ”fakta”.

  Svara

   This! 👆

   Svara

   Självklart är det än intresse vem som finansierar en studie. Forskning är tyvärr inte alltid så opartisk och fri från bias som man kan önska.

   Svara

  Tog du själv reda på fakta om ansiktsyoga innan du avfärdade det? (Inlägget klockan 9.)

  Svara

   Eller om Annicas låt 😴

   Svara

    Du tar bort kommentarer om att Aron skrivit på sin Facebook att han och Annica skrev och producerade tillsammans.

    Varför ljuger du och vägrar rätta till dina misstag?

    Svara

     Jag har skrivit på inlägget att jag ställt frågan till Aron men ditt ordval fick mig att radera dina inlägg. Inte svårare än så…

     Svara

  Svara

   Katrin är det du?

   Svara

  Kan vi definiera vilka strukturer vi pratar om ang smala inte diskrimineras samt vad räknas som smal?

  Jag hör tex många kalla normalviktiga för smala.

  Ditt eget kommentarsfält när det kritiseras ang utseende som ett annat ang vilken sorts kommentarer som är accepterade.

  Svara

   Ett annat exempel…*

   Svara

   Tycker det blir allt vanligare att man refererar till folk som är smått överviktiga som normala…
   En förklaring kan ju vara att majoriteten av alla människor i västvärlden är överviktiga numera, vilket gjort att folks uppfattning om vad ”normal” vikt är har förskjutits ganska rejält.

   Svara

    Normal är ju ett väldigt brett spann skulle jag säga. Det är normalt att vara smal och det är normalt att vara lite överviktig.

    Svara

    Vilket också gör hela diskussionen om att smala inte är diskriminerade sned då vad som anses smal idag inte är samma sak längre, samt ett alldeles för brett begrepp.

    Som sagt, titta bara här på vad som folk verkar tycka är ok att skriva om någons viktnedgång. Samma sak om någons viktuppgång hade ett, både fått andra att reagera samt hade mest troligt raderats (beroende på vem det skrivs om).

    Svara

     Jaha så då diskrimineras inte tjockisar få? Katrin for president

     Svara

      Ursäkta, när har jag sagt att inte sk tjocka är diskriminerade? Svaret är aldrig.

      Svara

     På vilket sätt diskrimineras underviktiga?

     Svara

      Det där är em debatt som jag inte riktigt har tid att ge mig in i just nu och de kommer att generera otroligt många kommentarer. Jag har samlat på material så en dag kanske jag orkar lägga ut texten längre.

      Men tex så finns det ingen över gränsen för vilket BMI som man får ha för att jobba som modell.

      Men det finns en undre gräns.

      Ungefär samma förutfattade meningar finns det om sk underviktiga. De är sjukliga. Mentalt svaga. Ingen ork. Knarkare. Anorektiker. Ingen riktig kvinna eller man. Är som ett barn mentalt och förmåga att leda andra. Etc etc. Listan kan lätt fyllas på mer.

      Och av dessa orsaker så finns också flera förutfattade meningar inom sjukvården, vid jobbansökan etc.

      Dessutom är det socialt accepterat att påpeka att någon gått ner i vikt, är för smal etc. Det är t.o.m. ok att förfasa sig högt över det. Och om man inte gillar det så tystas man med att man borde ta det som en komplimang. Dvs värre än för sk feta så avfärdas rätten till sina känslor för de kan inte förstå dem eller sätta sig in i dem och då finns de inte.

      Och alla som säger att de har varit båda så de vet skillnaden skulle jag våga påstå att det inte stämmer utan att när de var sk smala så var de väldigt nära normalvikt och hade dessutom bröst och eller rumpa. Daahmer är ett sådant exempel. Hon har alltid haft byst. Och då får man sällan de kommentarerna heller. Inte på det viset.

      Svara

       Hänvisa gärna till fakta som säger att underviktiga diskrimineras av vård och på arbetsmarknad.

       Svara

        Så vitt jag vet har ingen brytt sig om att göra en studie på det, av nämnda orsak som jag gett dig sist ovan. (Det kan finnas en studie. Men jag känner som sagt inte till någon).

        Men om du ärligt pratar med rekryterare och HR samt hade lagt tid att göra intervjuer på dem som är sk underviktiga så hade du mest mest troligt sett att jag har grund för mina påståenden.

        Motfråga. Vill du att jag ska ha fel? Isf varför?

        Svara

         Vill också gärna se en studie på det du påstår. Man talar kanske om olika saker här, dvs smala får kanske ibland kommentarer som de inte förtjänar eller vill ha. Men det påverkar inte deras möjlighet att få jobb och god vård, såvitt jag vet.

         Svara

          Ja det hade varit intressant med en studie. Jag har dock aldrig hört att det funnits några pengar att hämta för en sådan och därför har den inte heller gjorts. Som sagt vad jag vet.

          Men… problemet med nästan alla sådana här studier, även när det kommer till överviktiga, blir att de gör baserat på intervjuer, och då otroligt svårt att få tillräckligt med underlag samt ren mätdata. De blir ofta studier baserat på åsikter och en hel del bias, snarare än objektiva ärligt redovisade åsikter.

          Något som är lättare att göra är att konstatera att den absoluta majoriteten av toppjobb går till ett visst kön (men här blir tillgån och efterfrågan ofta inte nämnd eller redovisas för) samt en annan sak. De allra allra flesta toppchefspositionerna går till långa män. Över 1,85 men gärna över 1,90. Här är en studie där man har mer objektiv och fysik mätdata som är fri från möjliga invändningar.

          Svara

           En snabb koll gav t.ex denna studie baserad på 1000 intervjuade varav nästan hälften hade något emot att anställa feta. https://www.crosslandsolicitors.com/site/crossland_news/Employer_survey_obese_candidates_2015_html

           Ja precis. Och om du läser den så är den helt baserad på subjektiva åsikter och intervjuer. Det samma hade gällt för en studie ang sk underviktiga. Lika lösa grunder att dra några slutsatser från.

           Och i slutändan de som verkligen blir diskriminerade vid jobbansökan är de äldre. Åldersdiskriminering är betydligt större än de ca 24 % som anser sig överviktiga. Dessutom har ingen ställt någon på vågen så vem som verkligen var sk överviktig vet man inte heller. För allt vad vi vet så var de i själva verket normalviktiga.

           Man bör ta alla dessa studier med flera nypor salt för nästan allt är subjektivts åsikter utan att man kan fastställa när var hur någon inte fått ett jobb pga sin vikt utan enbart vad folk upplever.

           PS Obese är inte = sk tjocka.

           ”Obesity is a medical condition in which excess body fat has accumulated to an extent that it may have a negative effect on health.”

       Jag är smal och har hela min uppväxt blivit lite smått ”mobbad” (pikad, kommenterad) men det var ändå socialt accepterat. Jag hade/har nog ett ganska lågt BMI (naturligt). I min klass hade vi också en rejält överviktig tjej. Fallen var helt olika. Även om jag fick kommentarer så var det inte socialt accepterat att vara så tjock som hon var. Tror inte riktigt att det går att jämföra.

       Svara

        Ingen som jämför (tror jag.) Men det fråntar inte att sk smala också diskrimineras. Det ena utesluter inte det andra och det borde inte vara en tävling i vem som har det värst.

        Svara

   Fast smal är ju inte detsamma som underviktig. Skulle säga att de allra flesta smala är normalviktiga.

   Svara

    Det var väl lite det som var min poäng. Och normen har sällan diskriminerats.

    Men det är väldigt otydligt när och var gränsan ska dras får vad som är smal. Framförallt när LD och Wolter lägger fram sina åsikter. Och jag vill mena på att de sk underviktiga läggs in i den gruppen också enligt dem. Annars tror jag inte att det hade funnits någon som helt debatt ang det här överhuvudtaget.

    Svara

    Replik väntar i modd. 🙂

    Svara

  🤦🏼‍♀️

  Svara

  Tror att det är du som är litet eljest, som de sista tusen kommentarerna du har klämt ur dig.

  Svara

   Vet du vad eljest betyder?

   Svara

  Ugh, där satte du tummen på något – Influencers och fakta! 🙂 Ofta ganska oförenliga värden! Eller rättare sagt det har vi inte sett för mycket av.

  Svara

  15:05

  Exakt.. fattar inte att fler reagerat redan…?

  Svara

  Herregud så obehaglig S har blivit nu 😱
  Du ska inte behöva spendera din lördag med att rensa de där obehagliga kommentarerna från kommentarsfältet.
  Hoppas att någon kan hjälpa dig med det!

  Svara

   Tror mig känna igen S stil efter att sett dessa under ett par års tid, den här stjärnan ”hihihi” är nog inte S utan någon helt annan som vill ha uppmärksamhet, men å andra sidan vad vet jag.

   Svara

  Du borde börja bevaka Mybabydolls som har 79k följare på IG

  Svara

   Varför?

   Svara

    För att hon är en intressant person.

    Svara

     Nej. Ointressant.

     Svara

  Fast hon underbygger ju inte sitt påstående om strukturellt förtryck av feta med länk till forskning här.

  Svara

   Ja tack. Och jag vill också veta vad de innefattar i sitt begrepp strukturer och i olika sammanhang.

   Jag ogillar svepande termer som man alltid kan slingra sig ur senare (när man lägger fram andra studier) pga att man har varit väldigt vag.

   Svara

    i VILKA sammanhang.*

    Svara

    Diskussioner om deras förtryck tenderar att bli då himla himla infekterad.

    Svara

  Tror att det var två olika uppdateringar? Den som googlar hittar nog mycket info och även forskning om diskriminering av feta, som tips! 🙂

  Svara

   Från en som både upplevt att vara både underviktig, normal- och överviktig, så var glåporden och de hemska kommentarerna som värst när jag var underviktig och normalviktig. Jag blev kallad äcklig, ”du borde äta mer”, folk skulle jämföra strl på deras och mina handleder and the list goes on.. Idag är jag på gränsen till överviktig och inte fått en enda elak kommentar. Inte vad jag vet om uaf, men hellre det än det helvete av mobbning man tidigare upplevt. Så ja, smala får även ta emot en del skit och när man är mitt i det skiter man i vad samhället har för normer. Man vill bara sluta bli dömd.

   Svara

  Studien säger väl inte att de fått sin normala metabolism rubbad? De jämförde ju efter programmet mot 6 år efter. Deras normala metabolism var den de hade innan.

  Också svårt att diskutera utan att definiera smal, som nämnts tidigare här. Smala = normkropp, normalviktig? Eller smal som i underviktig. Underviktiga behandlas ju inte som normalviktiga heller.

  Svara

   Sen skulle det vara intressant med en grupp att jämföra med, kanske som också gjort liknande viktresa. Hur har dess ämnesomsättning förändrats över dessa år? Kan man dra slutsatsen att det är just programmet som förändrar ämnesomsättningen?

   Svara

  Så tröttsamt ämne. 🤮

  Svara

  ”Donald The toupee Trump”? Barnsligt och bara lågt. Antar att alla som tycker att Trumps hår är sååå roligt och ska peka ut att det kanske är en tupé själva har ett perfekt svall inkluderat deras äldre familjemedlemmar.
  Sen tror jag även att många som kritiserar Trump skulle smajla brett och inte ha ett uns av kritik eller påpekande av tupé att yttra till honom hade de råkat träffa på honom i verkligheten, istället hade bloggen, Instagram och Facebook uppdaterats med foto på personen bredvid Trump.
  Ja källkritik är viktigt. Misstänker att majoriteten ofta tror på mycket det dom läser och hör på nyheterna. Vem har tid och ork att källgranska allt? Det är ju bara normalt att vilja tro att nyheter och studier är ovinklade och innehåller fakta, tycker ju själv att journalistik ska vara ovinklat och baserat på fakta och sanning. Men tyvärr är det ju inte alltid så. Se bara på COVID-19. Man vet ju inte vad man ska tro på till slut.

  Svara

   Blablabla vart kommer alla dessa Trump-försvare ifrån? Orka. Han har gjort sig en halv karriär på att förnedra kvinnors utseende och respektera dem så mycket som utseendet (enligt honom) tillåter. Vem bryr sig om någon påpekar hans fula hår.

   Svara

    Tror faktiskt han själv skiter i dessa skämt. Är man alfa så är man. Fortsätt håna hans hår ni.

    Svara

   Tycker man Trump är en idiot poserar man knappast för ett foto med honom och lägger upp det på ens sociala medier.

   Nytt virus innebär att man inte har all fakta klar utan får mer kunskap allt eftersom och måste omvärdera.

   Svara

  Donald Trump ♥️

  Svara

   😂😂😂

   Svara

  När kommer kontrollen av svenska politiker?

  Svara

  Så Trump får massor av kritik för att han är kritisk till att låta folk rösta online, var är kritiken är mot svenska regeringen som tycker samma sak?
  Jag är 200% för fakta, men att ha ett inlägg om vikten av fakta och i samma inlägg okritiskt vidareförmedla enbart den svenska mediebilden av Trump gör ju att det blir lite ihåligt…

  Vad gäller Trumps kritik mot Twitter så är det ju en härva – Trump hävdar att Twitter censurerar mer ”för” än ”mot” Trump, och vill att Twitter då ska ta mer ansvar som utgivare (dvs man kan inte bara censurera lite grann som man känner för, utan då får man ta ansvar för att censurera allt). Det kan ju dock leda till att Twitter censurerar ännu mer än de gör idag, vilket jag personligen (efter att ha sett Facebook censurera dr Whistleblower) är tveksam till är rätt väg att gå… Yttrandefrihet är jobbigt, men viktigt! I svensk media stannar man dock vid att Trump är en idiot med taskig frisyr… När man läser internationell media inser man snabbt att verkligheten inte är så enkel…

  https://fof.se/tidning/2018/2/artikel/vagar-vi-rosta-pa-internet

  Svara

   Just så här är det. Grupptryck på högnivå, ingen vill ifrågasätta flocken.
   Såklart är han inte den bästa på att uttrycka sig men bakom de flesta beslut finns det stor logik, svensk media lämnar ju bort det alltid och gemene man är inte så intresserad av politik att man skulle djupdyka in i dessa frågor.

   Svara

  Det märkliga med Biggest loser-studien är att de använde en egen formel för att beräkna det förväntade RMR-värdet, som inte alls verkar stämma överens varken med andra formler eller med labbtester. Min sambo skulle enligt deras formel ha ett RMR på ca 2833 kcal/dag. Han har testat sitt RMR i labb, och det faktiska värdet är för honom ca 2200, vilket också är i linje med den kända och välbeprövade Cunningham-ekvationen. Enligt deras egen formel har han alltså en ”metabolic damage” på över 600 kcal/dag. Men han har aldrig varit överviktig. Att de använde en egen formel istället för någon av de mer välbeprövade ekvationerna som redan finns, att de inte använde sig av en kontrollgrupp, och att antalet deltagare i studien dessutom var så lågt (n=16), får åtminstone mig att känna att det bästa antagligen är att ta studien med en nypa salt.

  Svara

   (Sorry, n=14)

   Svara

  Online logistics research paper writing help has become very popular among students seeking Logistics Writing Services Online and logistics and supply management essay writing services.

  Svara

  Great article in fact and there are lots of interesting facts now that i have come through this article.

  Svara

  Online project management writing services have become very popular among custom management writing service students seeking Management Coursework Writing Services and management essay writing services.

  Svara

  Paramedics assignment writing services are very common nowadays since there are very many students seeking Paramedic Science Writing Services and paramedics research paper writing services.

  Svara

  Great

  Svara

  Environmental assignment writing services has become very popular among students seeking Environmental Health Writing Services and environmental health essay writing services.

  Svara

  Criminology coursework writing services have become very popular among students seeking Criminology Research Paper Services and criminology essay writing help services.

  Svara

  Thanks for sharing this it’s really helpful.

  Svara

  Custom powerpoint presentation services have become very popular among students seeking Powerpoint Presentation Writing Services and powerpoint presentation help services.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.