Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps. Tjafsa mindre.

597 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Finns det någon växt som symbolierar kärlek och/eller lycka?

  Svara

   Fyrklöver?

   Svara

    Haha gud mitt nick inte kan relatera till det idag haha. Om man läser min kommentar nedan

    Svara

    Finns det som växt?

    Svara

     Ja det finns små kit man kan köpa, så man kan odla sitt egna fyrklöver.

     Svara

   Håller med om att fyrklöver kan representera lycka 🙂 rosor representerar väll kärlek?

   Svara

   Kärleksört som är en perenn.

   ”Enligt folktro kan man använda kärleksört som orakel för kärlekstycke: Man hängde upp två klumpar kärleksört i trådar i taket, och gav akt på om växterna vände sig mot eller från varandra. 

   Kärleksört har fått sitt namn p g a egenskapen att den lever länge, även sedan den grävts upp ur jorden. Därför har folkloristiskt älskande par givit varandra kärleksörter, ty så länge kärleksörten lever, är det ingen fara med kärleken.”

   Svara

   Oxalis! Google it

   Svara

   Hjärta på tråd tror jag det finns en blomma som heter! Ser ut lite som en murgröna fast fina blad som är hjärtformade😊

   Svara

  Om ni fick välja ett fantasy-djur/skapelse som får bli verklig, vilken hade ni valt? (Alv, drake, enhörning etc)

  Svara

   🦄 enhörning, men föreställer mig då en typ My little pony haha.

   Svara

    Jaaa. Rosa och glittriga! Lätt My Little Pony. Men de måste få vara vilda enhörningar. Inga i fångenskap.

    Svara

     Hahaha exakt så! 🙂 självklart vilda!

     Svara

      Jag vill ha en att ha i mitt stall/hage så att jag kan flyga iväg på den (pegasusenhörning!)! 🦄🦋 /Djurplågare tydligen

      Svara

   Jackalope!

   Svara

    Vad är det?

    Svara

   Gloson

   Svara

   Yoda

   Svara

   Rumpnissar!!

   Svara

   Hippogriff

   Svara

   ET

   Svara

   Billybumlaren Oy.

   Svara

   Bumbobjörn. Vill hänga med Bombo

   Svara

   Älva

   Svara

    Varför?

    Svara

   Skvader

   Svara

   Niffler

   Svara

   Lätt svar!!!! En balrog. Eller en Fluffy =)))

   Svara

  Nån som handlat på Glamira.se?
  Vad tyckte ni? Kvalitet? Leverans, etc?
  Ska köpa förlovningsring snart, men det är ju ett par tusenlappar man ska hosta upp så tänkte kolla om det verkar bra 🙂

  Svara

   Handlat där och är jättenöjd med
   Ringarna 🙂

   Svara

  Vilken underbar dag! 😎

  Svara

  Vill ni peppa mig med bra anledningar till att vara singel? Jag behöver göra slut med min sambo som har gjort mig illa så många gånger. Jag orkar inte vara ledsen på grund av denna relationen längre. Men det är så läskigt att bli själv, ibland vill jag stanna kvar bara för bekvämligheten i att vara två, men det är ju inte schysst

  Svara

   Du förtjänar någon som behandlar dig bra och att vara lycklig! Stanna inte för bekvämligheten. Singellivet har massor att erbjuda! Möjligheten att hitta lycka och inte behöva vara ledsen tex. Stor kram <3

   Svara

   Tycker tvåsamhet är överlägset singelliv, men singelliv är överlägset ett giftigt förhållande.
   Du behöver inte vara pepp på singelliv för att lämna en person som gör dig illa.

   Svara

   Tänk på att för att kunna hitta den som gör dig lycklig på riktigt och som behandlar dig bra så behöver du vara singel ett tag nu.

   Svara

    Det kommer vara så värt det. Ditt liv kommer bli så mycket härligare tids nog 🙂

    Svara

   Enda sättet att hitta någon ny som faktiskt förtjänar dig och behandlar dig bra är att dumpa aset du har nu 👌 Sjukt skön känsla att bara behöva bry sig om sig själv, inte planera vardag och gräla om städning.

   Svara

   Kände samma som dig för ett år sedan och dagen efter jag flyttat var det som att jag plötsligt kunde andas igen. Inte ångrat eller sörjt en enda dag. Lever mitt bästa liv och har en livskvalité som är tusen gånger bättre och framförallt mår jag fantastiskt!

   Svara

   Hur kan olycklig vara ett säkrare alternativ än att vara stark och trygg i sig själv vilket blir resultatet av att bo ensam utan en jäkla energitjuv

   Svara

   Du, jag var i exakt samma sits för ca ett år sen. Tills jag en dag insåg att jag inte stod ut mer. Jag lämnade och helvete vad tufft det var, speciellt när han lovade bättring hela tiden. Jag har varit med den här personen hela mitt vuxna liv och byggt upp ALLT kring honom, bodde fint i innerstan och hade det lyxigt materiellt. Det var skitläskigt att ta steget.

   Nu är jag helt klar med honom och jag har inte ens fått klart allt det praktiskta ännu och jag kommer få bygga upp mitt liv på nytt från botten igen, men jag känner mig så fri!!! Jag har nu fått tillbaka kontrollen över hur jag vill ha min tillvaro och min vardag och faktiskt lämnat utrymme för att eventuellt träffa någon som verkligen vill ge mig lycka och kärlek.

   Livet är för kort att slösa på människor som skadar en. Det kommer vara sååå jobbigt och du kommer säkert tvivla men jag LOVAR att när du väl tagit dig igom det och är på andra sidan kommer du inse hur lättare det plötsligt är att andas, att leva. Jag trodde aldrig jag skulle trivas som singel, men det gör jag nästan lite för bra haha. Det kommer bli bra, jag lovar ❤

   Svara

   Det kan vara läskigt att vara själv men det är underbart också. Man kan göra precis vad man vill, när man vill. Ens lycka och välmående hänger på en själv och det är skönt att vara själv och vara kunna fokusera på en egna bästa.

   Svara

   Lämnade (skiljsmässa) min man nyligen efter 21 år. Bor själv med våra barn i radhus dom jag äger själv nu. Ensam är stark ..bästa valet jag gjort

   Svara

   Har varit singel i 3 år och jag ÄLSKAR det! Ska inte ljuga, första året var jobbigt och det gjorde lite ont ibland, men det blev hela tiden bättre. De senaste 2,5 åren har jag ofta känt att jag nog aldrig vill ha en kille igen. Är 29 och går ut en del och äter, på krogen och är social samt har tinder. Så ligga kommer du kunna göra ändå! Sen så kommer du få bestämma EXAKT vad du ska göra varje dag helt själv, samt när. Ut med alla fula killsaker ur hemma, nu kan du ha det exakt som du vill också. Kompromissande generellt upphör nu!
   Gillar du växter så börja klicka hem lite sticklingarna på tradera och driv upp, billigt och kul och man har ändå något att ta hand om som behöver en. Eller byt med vänner om
   de håller på med sånt. Eller något annat kul litet projekt. Nu kommer du också ha mer tid för dig själv, kompisarna samt om någon behöver barnvakt, hundvakt etc så kan du bli en riktigt poppis vän samt ha kul och lära dig saker.

   Jag tycker det är kul nu att få uppmärksamhet av killar (oftast) och sen välja själv om jag har lust att hänga med dem. Och varje gång jag är ensam på kvällen och ska sätta på netflix så är det bara att välja och vraka. Har inte varit någon sport, något tv eller dataspel, någon actionfilm etc i mitt liv på tre år. Så jävla skönt 😃 Du kommer klara dig, you go girl ❤️

   Svara

    Åååh kan relatera så hårt!

    Väntade med att lämna för tre år sedan för att jag var så rädd för ensamheten, hade aldrig varit riktigt singel. Idag älskar jag det gränslöst, har svårt att motivera att ge upp min självständighet och egenbestämande över livet till förmån för kompromisser och tvåsamhet.

    Är 31 så biologiska klockan tickar dock lite iom att jag vill ha barn, men idag fattar jag inte hur jag kunde tro en toxic tvåsamhet skulle vara bättre än ensamhet? Dessutom är ensamhet ett så negativt betingat ord utan att det behöver vara så, det är du TS som avgör vilken betydelse ordet ska ha.

    Håller med om att första tiden är tuff men det är ju som med alla nya vanor, det tar sin lilla tid innan de blir vardag. Kan fortfarande bli helt pirrig i magen av att det här är min lägenhet, här får jag ha exakt som jag vill, släppa in vem jag vill, äta det jag vill, göra vad fan jag vill och framförallt att här är jag trygg.

    Rekommenderar singellivet alla dagar i veckan, det är inte sämre bara för att man är själv. Och du, ska man invänta motivation till allt man ska göra skulle många saker aldrig bli gjorda. Ibland behöver man bara göra och inte vänta på att vilja göra, du slösar bort ditt liv lär du väntar på den där motivationen ❤️

    Svara

   Jag lämnade en relation för ca 5 månader sedan. Jag var precis som du väldigt rädd över att vara ensam. Det var svinjobbigt i början och kan fortfarande vara det ibland men alltså känslan av att börja bli bekväm med sig själv… SÅ mycket värt! Jag lovar dig att både du och jag kommer vara så sjukt tacksamma mot oss själva i framtiden för att vi lämnade ett förhållande som inte kändes hundra.

   Svara

  Läser kommentarer här ibland men hänger inte med på vem thk/ thm/ lilla snöboll är? Någon som kan förklara?

  Svara

   Thk och lilla snöboll är Camillas (ägare till bloggen) katter 🙂

   Svara

   Ja ibland försöker camilla tvinga på oss lite info om sitt get liv, ovetandes om att ingen kommer hit för hennes skull..

   Svara

    Jag tycker ändå det är trevligt när hon blir personlig.

    Svara

     Jag med, gillar att höra om katterna och hunden, det är mysigt!

     Svara

      Samma här, man kan tro att många i kommentarsfälten på denna blogg glömmer att det är en livslevande människa bakom bloggen

      Svara

     Ja men du är ju en rövslickare av rang, så det får stå för dig.

     Svara

      Suck på dig, en snark och minus ett.

      Svara

      Svara

    +1

    Svara

    Har Camilla getter?😉

    Svara

     Hon ÄR en get

     Svara

      Du kan vara en get🐏

      Svara

       En privat get?

       Svara

        Nä en allmän get 😑

        Svara

      Måste fan va starka känslor inblandade här!
      Kl 06.17 går du in på bloggen vars ägare du tycker är en get. Är genuint intresserad av att veta vrf du inte bara läser bloggen utan även tar dig tid att skriva en kommentar?

      Skulle snabbt kunna räkna upp en handfull bloggare som jag avstår att besöka av olika anledningar. Dessa totaldissar jag och skulle aldrig i mitt liv sjunka så lågt att jag gick in och skrev ngt nedvärderande i deras kommentarsfält.

      Ett litet tips till alla haters; ni gör störst skada genom att inte besöka bloggen. Ju mer ni är inne och läser desto mer dollars till CamCam! Hon kommer aldrig tjäna mindre på en hatisk kommentar!

      Svara

       Det var ett skämt?! Herregud gå och lägg dig igen du är ju helt fittsur

       Svara

       Vad folk gör på sin sista fikarast på nattskiftet eller vid frukost innan sitt söndagsjobbande har väl ändå inte du med att göra?
       Var själv upp 05:30 ish pga skrikande barn, jag var säkert in häe vid 6 snåret i väntan på kaffet, vad är ditt problem med folk om besöker en här bloggen, vill du ha den för dig själv?

       Svara

        🤓

        Svara

   Den tredje du tänker på ”trh” är ett nick på en som ofta kommenterar här, The real Hmm.

   Svara

    Hon har tydligen en egen blogg där hon samlar sina stavfel och sockrar med stulna bilder och tråkiga videos

    Svara

     Trh alltså

     Svara

     Ha, ha, ha! Du har så rätt.

     Svara

     De är inte stulna. Jag länkar via URL. 😉

     Svara

      Eller så är det mina egna foton eller gratisbilder från Wordpres. 😊

      Svara

      Stavlefen är dock fulständigt mina egena 😊

      Svara

       Haha, nej tyvärr. Inte alla. Minst hälften är autokorrekts fel. 😉 😅

       Svara

        Till och med där blev det fel. Grattis.

        Svara

         Då väntar vi bara på #siiistaaaaordeeeet så har vi en fullständig presentation av ƬĥrHummpan!

         Svara

          Nej då. Sista ordet kämpar alltid ”Anonym” till sig. ☺️

          Svara

           Verkligen!

           Fast det räknas när du, ƬĥrHummpan, skriver som ’Anonym’ 😊

  Har precis börjat med p-piller (Yasmine) och samtidigt fått sprängande huvudvärk. Någon annan som fått det? Har det i så fall gått över?

  Svara

   Hade huvudvärk konstant i 1,5 månad! Mådde illa i 1 månad, ingen sexlust, nedstämd.. Där kom många biverkningar men jo huvudvärk jepp

   Svara

    Blev du av med biverkningarna sen? Kommer dock aldrig stå ut 1,5 månad med den här huvudvärken så blir nog till att sluta.

    Svara

   Jag trivdes jättebra med dem, särskilt eftersom dom är bra mot acne. Men! När jag råkade nämna det för barnmorskan att jag hade mycket huvudvärk eller rättare sagt migrän med aura så fick jag inte ta dom mer…tydligen större risk för blodpropp då. Har sedan dess aldrig fått några p piller att funka med min kropp, eller spiral för den delen.

   Svara

   Gå in på vulverinekoos på ig eller direkt till hennes blogg, tycker hon förklarar det här med p-piller väldigt bra.

   Svara

    Snälla läs någon ytterligare källa också. Många rena felaktigheter kring kroppen och dess hormoner på den sidan. Det märks att hen inte är medicinskt skolad.

    Svara

  Såå leds på mitt underliv. Känns som att jag jämt är torr och i obalans, får nästan alltid sprickor efter sex fast jag är våt och har ofta svampinfektioner. Någon som har husmorsknep? Ska till gynekologen nästa vecka men söker efter tips innan dess!

  Svara

   Husmorsknep: mjölksyrabakterier. Typ 100 kr för ett 100 pack. Blanda med vatten och smörj in tills svampen försvinner.

   Svara

    Bra tips, tack!

    Svara

     För att förhindra att svampen uppstår från första början skulle jag prova att äta mjölksyrabakterier dagligen, hade kronisk svampinfektion väldigt länge och inget annat hjälpte. Om jag slutar är svampen tillbaka vid nästa mens.

     Svara

   Vet inte vad du gör idag men, sluta tvätta med tvål om du gör det och tvätta inte så ofta. Sov utan trosor. Och smörj med mandel olja.

   Svara

    Mandelolja var bra, det ska jag prova. Tack!

    Svara

   Undvik jeans och trosor i plast.

   Svara

    Trosor i plast 😂

    Svara

     Många kläder är ju tillverkade i plast ?

     Svara

     Polyester typ

     Svara

   ”Östrogenbrist
   Har du östrogenbrist så kommer du känna dig torr. Inte bara där nere, utan överlag. Du blir lättare irriterad, får lättare infektioner (även urinvägsinfektion), sprickor och smärtor i underlivet, blir svårare kåt, får mindre mens eller blir av med den helt, och problem med din fertilitet.”

   Tagit ifrån https://www.vulverine.se/blogg/ostrogen/

   Du kan även hitta information bland hennes höjpunkter på hennes instagram ang svampinfektioner som aldrig ger sig osv.

   Svara

   Ät inte socker. Skippa syntettrosor. Sov naken.

   Svara

    Jag sover naken och har bara bomullstrosor, men socker kommer jag aldrig sluta äta 😉

    Svara

   Läs hos vulverinekoos och se om du hittar ditt ’case’.

   Svara

    Tack!

    Svara

    Lärt mig så mycket av den kvinnan 🙌🙌🙌

    Svara

   Hej! Kan det vara vaginos du får mellan de gångerna du har svampinfektion? Det du beskriver lpter väldigt mycket som det jag hade cirka 10 år sedan. Då växlade det mellan vaginos och svampinfektion för mig, precis med de symptom du beskriver.

   Svara

    Jag vet inte, kanske det? Hur blev du av med det?

    Svara

   Inget husmorsknep, men jag fick utskrivna receptbelagda tabletter som jag tar precis efter mens. Har på riktigt förändrat mitt liv!

   Svara

   För mig har det hjälpt att äta probiotika tabletter! Har inte haft en enda svampinfektion sen jag började med det!🙌🏻

   Svara

   Tvätta trosorna i 60-90 grader. Tvätta underlivet enbart med intimtvätt eller ren olja, typ oliv. Tänk även på att inte tvätta menskoppen i vanlig tvål, om du har en sån. Tänk även på att inte föra över ”skit” (tex tvål) från händer till fiffi.

   Sen är det ju det vanliga med att sova naken, använda bomullstrosor, dra ner på socker, ta något balansåterställande.

   Svara

   Kissa direkt efter sex. Det sköljer ur öppningen kring urinröret som är känsligt för främmande bakterier.

   Svara

    Fan vilka fina tips ni har, stort tack!! Ska testa mycket av det ni har tipsat om.

    Svara

   Låter som hormonobalans. Läs på om östrogen och progesteron.

   Svara

  Du vet att du bor i usa när chefen går hem och hämtar en väska full med gevär 😂

  Svara

   Är det verkligen något att skratta åt? :/

   Svara

    😂

    Svara

    Självklart inte! Skrattade väl mer åt hur sjukt surrealistiskt det var som svensk att se.

    Men vi har nu utegångsförbud utlöst i staten från klockan åtta och tusen styrkor ifrån nationella gardet utsatt. Så jag hoppas att det blir lugnare inatt och att mitt jobb får stå kvar och att min chef inte ska behöva stå beväpnade utanför.

    Svara

     Fellow Minnesotan?

     Svara

   Satan så obehagligt.

   Svara

   Å vad ska han göra med gevären då?

   Svara

    Inget precis som de andra hundra affär och restaurangägare som står utanför sina butiker med gevär just nu.

    Svara

   Älskar hur amerikanskt detta är. Hemskt situation däremot

   Svara

  Jag har lite tråkigt. Är villig att tyda några drömmar (5 första som vill och uppfyller kraven).

  1. Måste ha drömt under mellan gryning och skymning, absolut inte när det blivit ljust ute.

  2. En tydlig dröm med en röd tråd/återkommande element (ord, springer, dör osv).

  3. Inga konstigheter (en grön elefant som skrubbar sig med kaffe) eller osammanhängande.

  4. Beskriv den centrala delen av drömmen.

  5. Detaljer på det viktigaste elementet. (Typ en liten grön orm som jagar dig igenom en mörk skog).

  Om ni vill dvs 🙂

  Svara

   Klättrar upp för en vägg. Till slut är händerna och fötterna så tunga att jag inte kan lyfta dom. Faller-vaknar. Haft denna dröm återkommande i över 10 år. Känslan i händerna och fötterna sitter kvar när jag vaknat.

   Svara

    Behöver veta:
    1. Är du man eller kvinna?
    2. Singel eller i en seriös relation?

    Svara

     Kvinna och singel!

     Svara

      Du, som person, tar på dig mycket ansvar och har ett allmänt kontrollbehov.
      Eftersom att du är kvinna så tyder denna dröm att du jobbar för att upfylla ditt största mål i livet. Något du kämpat med/för är inom räckhåll men du måste ge allt då du i drömmen faller innan du når toppen. När du väl drömmer att du tagit dig hela vägen upp då förverkligas din dröm inom kort.

      Drömmen kan också hinta att du snart lär känna en man (måste inte vara romantiskt men om du är hetro så är det troligtvis kärlek) med STORT inflytande, mycket pengar och kändisskap inom sitt område. Detta är en bra man för dig men skulle du se hans/någons bild på väggen du klättrar på så kan detta betyda att denne blir sjuk/dör inom kort. Tack och lov så har du sluppit detta.

      Svara

       Men HERREGUD vad läskigt!!! Jag träffar regelbundet psykolog för mitt kontrollbehov. T ex spelar ingen roll om någon skurat, jag måste göra det själv sen för att säkerställa att det är rent. Givetvis inte saker med bara städning, men ett exempel. Gud!! En annan kul sak med detta är att barnen till min pappa, som jag separerat från, varit väldigt framgångsrik inom ett fotbollslandslag (Inte sverige) och han har senaste året lidit av oidentifierbart hjärtproblem, och fått en looprecorder inopererad. Alltså detta är läskigt! Vad kan jag göra i mitt liv för att ändra det drömmen vill säga till mig? Och TACK!!

       Svara

        Nämen!!!
        Kul att du könner igen dig men väldigt tråkigt att höra om ditt ex!

        Det du kan göra är att skänka pengar/mata någon fattig eööer en allmänt god gärning. Men se till att ingen får reda på detta, bara du ska veta. De som får pengarna tex ska inte veta att de är ifrån dig. Du kan även ge pengar å din familjs vägan. Typ en femtilapp per person.

        Lycka till <3

        Svara

         Min pojkvän (muslim) har berättat att hans mamma alltid påpekar att aldrig berätta om en mardröm utan direkt skänka pengar. Är det kulturellt eller är det något alla vetat om utom jag?😅

         Svara

        Moddat svar 🙁

        Svara

         Jag väntar! 😊

         Svara

   Jag har en återkommande dröm där jag blir skjuten i huvudet. Alltid huvudet och alltid med gevär. Men är olika människor som skjuter, men det är alltid män. Och så när jag ligger död på marken tänker jag alltid på att jag är död och att jag är ledsen för det.

   Svara

    Behöver veta:

    1. Är du kvinna?
    2. Är du singel?
    3. Är du gravid?

    Svara

     Kvinna, sambo och inte gravid längre, har en sjumånaders.

     Svara

   Drömmer nästan dagligen om min uppväxt, från 10-15 års ålder. Bor i en skruttig lägenhet, drömmer om mitt rum. Det är stökigt, kläder och saker överallt. Ofta spindlar och andra smådjur där jag ska sova. Försöker ofta låsa ytterdörren men låset vrids bara om och om och om igen. Mina föräldrar förstår mig aldrig i drömmen, dom ser på mig med avsmak, missförstår mig med flit.
   Kan fortsätta hur länge som helst.

   Svara

    Det centrala i din dröm är spindlarna i ditt gamla sovrum, mer specifikt i din säng.

    Jag skulle råda dig att ta dig en funderare över människorna i ditt liv. Det finns nämligen en grupp (två eller fler) som tillsammans konspirerar mot dig/ vill dig illa. Att spindlarna befinner sig i din säng betyder att du delar säng med en kvinna (kan vara man) som funderar på att överge dig. Delar du inte säng med någon då betyder samma dröm att du fått ett rintigt bra erbjudande/möjlighet som du tackat nej till. Detta var ett misstag som du bör rätta till.

    Mvh

    Svara

   Jag drömmer om att jag går och borstar tänderna och när jag väl börjar så tappar jag flera tänder. I drömmen kan det vara på morgonen när jag är nyvaken och på kvällen när jag gör mig redo för sängen. Allting annat är som vanligt så den centrala biten är att jag tappar tänder. Drömmen känns så verklig.

   Svara

   Försöker ringa 112 men slår alltid fel nummer.. Olika scenarion där jag råkar ut för något, men just det att jag inte lyckas slå rätt siffror är återkommande. Minns aldrig vad som händer efter att jag slår siffrorna..

   Svara

    Samma här! Något allvarligt händer och jag måste ringa 112 eller något annat viktigt nummer, men slår fel hela tiden! Siffrorna flyttar sig, jag slår fel, telefonen hänger sig osv. Otroligt frustrerande, stressigt och läskigt.

    Svara

   Försöker ringa 112 men slår alltid fel nummer.. Olika scenarion där jag råkar ut för något, men just det att jag inte lyckas slå rätt siffror är återkommande. Minns aldrig vad som händer efter att jag slår siffrorna..

   Svara

    Kan säga på rak arm att det inte finns något att tyda. Detta är en ”utfyllnadsdröm” och ingen ”profetia” eller ”varning”.

    Svara

   Jag tyder Tessie, Anne och Anonym 20.21.

   Anonym 20.14, jag glömde tillägga att jag inte tyder drömmar med hav, klippa hår eller tappa tänder. Du behöver inte oroa dig, det är inget farligt men enligt min lära ska man inte tyda dessa. Har du en annan så kan jag ta den då du var en av de första.

   Svara

    Jag drömde att min killkompis friade till mig. Fick en guldring med tre röda stenar (absolut inget jag valt irl). Mittersta stenen var större och formad som ett ruter, de andra var små och runda.
    Sen stötte vi på min pappa som såg ringen och killkompisen sa till honom att det inte var på allvar och jag blev jätteledsen för att han inte stod för att vi förlovat oss.

    Svara

    20.14 här! Tack för att ger mig en ny chans men kommer inte på en dröm nu.. brukar du vara på öppet spår ofta? Jag tänker ifall jag vill få en dröm tyder i framtiden så kanske jag kan be dig här? 🙂

    Svara

    Varför inte? vad finns det för olika ”skolor” inom drömtydning? Genuint nyfiken!

    Svara

   Min vanligaste återkommande dröm handlar om dörrar som inte går att stänga, typ jag måste på toa, hittar en men ser att dörren slutar i knähöjd efter jag satt mig, eller den hänger snett så den svänger upp när man släpper handtaget, eller det finns inget handtag på insidan så man får försöka dra in den så gott det går men blir alltid en glipa..
   Dock bor jag där det inte varit mörkt sedan i mars så är väl ljusdiskvalificerad.

   Svara

    Denna typ av dröm är också en sk utfyllnadsdröm. Den förutspår inget utan tyder mer på ditt mentala tillstånd. Dörrar är generellt ett objekt som kan blocka/hindra oss från att uppnå något. Dörrar kan också vara något som ger oss möjligheter. Som sagt så är din dröm inte något som hintar om framtiden utan bara dur du mår mentalt och hur ditt undermedvetna tolkar livet för tillfället.

    Svara

     Tack för att du tog dig tid att svara!
     Sliter som ett djur med de här dörrarna, så frustrerande!

     Svara

   Jag badar med min kusin, vi sitter typ på en brygga och hon håller på att pyssla med något. Vi hoppar ner i vattnet och plötsligt tappar hon sin bebis som hon tydligen höll i. Bebisen sjunker snabbt i det mörka, djupa vattnet och är bara borta. Det är liksom redan försent, det finns ingen chans att rädda honom. Vi tittar på varandra och vet inte riktigt vad vi ska göra.

   Vad betyder det här?

   Svara

    Oj, nu såg jag inga hav eller klippor. Då är jag nog diskvalificerad

    Svara

     Haha, tyvärr!

     Svara

   Drömmer ofta att mina tänder lossnar eller går sönder. Och får panik fast jag släpper inte ut paniken utan får sån ångest på insidan. Sen vaknar jag.
   Hade en återkommande dröm där en geting satte sig på min mun och jag knep då igen munnen och jag sprang runt på en skolgård och försökte få folk att uppmärksamma att jag hade en fu**ing geting på munnen. Också där panik på insidan eftersom jag inte kunde skrika.

   Svara

    Inga tanddrömmar tyvärr.

    Svara

     En undran bara, varför tyder du inte drömmar om tänder, att tappa tänder, lösa tänder etc? Det är min värsta återkommande mardröm.
     Har du redan svarat varför så ber jag om ursäkt, då måste jag missat det 😇

     Svara

      Hej

      Tappa tänddr är väldigt dåligt. Tyvärr lan det innebära att man får dödsbesked men jag vill inte oroa någon så jag väljer att inte gå in på detaljer. Ibland kan drömmen bara ”avbrytas” (när man drömmer om detta om och om igen) men om det sker sällan så kan drömmen, beroende på hur och varför man tappar tänderna, tolkas som ett dödsbesked.

      Svara

       Tack för ditt svar! ❤️
       Tyvärr avbryts sällan mina mardrömmar i detta fall. Jag kan ibland i drömmen ”tänka” att jag måste vakna för jag känner hur dåligt jag mår/ rädd/ obehaglig känsla. En del av mig vet att det är en dröm medan en annan del känner det som om det är verklighet.
       Har haft detta sen jag var liten och mardrömmen försvinner aldrig verkar det som. Till och med min man känner av när jag drömmer om detta och ofta är jag helt slut efter såna här nätter. Uppskattade att du tog dig tid att förklara.

       Svara

        Absolut. Supertrist att höra! Har själv drömt att jag tappat tänderna och vet terrorn som medföljer.

        Är det någit som alltid sler efter dina tanddrömmar? Dåliga nyheter, större bråk, trauman?

        När du i framtiden drömmer detta; lås in dig någonstans med rinnande vatten (kran på toa eller något) och berätta drömmen. Sen glömmer du den och nämner den aldrig för någon.

        Svara

       Hej! Vad har du för vetenskapliga bevis för detta?

       Svara

        Absolut inga.

        Svara

      Att tappa tänder är en vanlig dröm folk drömmer när de känner att de förlorat eller saknar kontroll över vissa aspekter i sina liv.
      Att tappa in trygghet. Förlora något som borde vara permanent. Som är självklart.

      Svara

       Jag antar att du är västerländsk? Ni tyder drömmarna mer baserat på psykologi medans vi i öst (MENA tex) tyder profetiska drömmar och försöker förutspå framtiden. Vi är mer ”kristallkula” och ni är ”undermedveten symbolism”.

       Svara

        Hittepå alltså? Snälla säg inte att du tror högre makter oxå, eller någon slags ”gud”.
        Tror hellre på människans psyke

        Svara

         Det är drömtydning vi pratar om nu. Det är lika hittepå oavsett om du baserar det på psyke eller framtiden. Tycker din kommentar blev väldigt löjlig.

         Svara

   Är på Gekås. Allt är sviiinbilligt. Alltså helt orimligt billigt!! Går på hästavdelningen och försöker fokusera på den helt otroliga shoppingen. Meeeen! Jag är så trött att jag inte kan hålla ögonen öppna. Kämpar med att hålla mig vaken och försöker vakta min vagn så att ingen kan lägga beslag på alla fynd. Men jag somnar hela tiden, rycker till och försöker ta mig framåt med min kundvagn. Hemsk dröm! Fruktansvärd ångest när jag vaknar och inte har fått med mig något av fynden hem 😫.

   Svara

   Jag drömmer ofta om att jag blir jagad och den personen (alltid en man) kommer jämt i kapp mig och skadar mig. Ibland är drömmen att jag blir skjuten och ibland att jag blir knivhuggen. Jag överlever alltid och kan fortsätta springa men det kommer hela tiden nya skott och hugg. Jag kan bli jagad genom gränder , genom folkmassor eller öppna ytor men jag är alltid ensam och ingen som hjälper mig.

   Kvinna och singel

   Svara

    Precis som några andra ovans så hintar inte denna typ av dröm om ett framtida event. Det är mer ditt mentala tillstånd som återspeglas i drömform.

    Jag tyder endast profetiska drömmar som tydligt berättar vad som snart händer i livet. Drömmar som förverkligas på något sätt. Psykologer är nog bättre på ”mentala hälsodrömmar”.

    Svara

   Har en återkommande dröm om att jag är tillbaka i min gamla gymnasieskola och ska gå upp för en trappa (upp till mitt skåp som jag k drömmen inte riktigt vet om var det är men inbillar mig att det är högt upp) och plötsligt är det sjuuukt stora avstånd mellan trappstegen, jag är höjdrädd och plötsligt måste jag kasta mig från ett trappsteg upp till ett annat. Drömt det här under flera år. Är 35 nu, sambo, ej gravid. Vore spännande att få en analys!

   Svara

    Tror at tg ”drömtydarn” är bättre på denna sorts dröm då det är mer psykologi. Du är rädd för häjd = drömmer om höga trappsteg. Det är liksom ditt undermedvetna som spökar. Inget som kan sias i denna typ av dröm tyvärr.

    Svara

   Hm, en återkommande dröm jag ofta har är att jag blir jagad av något eller någon. Miljön är alltid mitt landställe som vi haft sen jag föddes, speciellt området vid ladorna på bondgården ca 1 km från vår stuga är en central del av drömmen.
   Jag springer på grusvägarna gömmer mig bland ladorna eller bakom träd. Ofta blir jag knivhuggen och antingen överlever jag och fortsätter springa eller så vaknar jag. Jag vet aldrig vem som jagar mig men vet bara att det är ett hot och jag mäate gömma mig. Nån enstaka gång är jag i stugan eller på vår tomt men ofta är det mest bondgården.

   Det är så sjukt för jag älskar verkligen vårt landställe så är så intressant att man drömmer såna konstiga saker om den platsen.

   Svara

    Precis som för kommentaren ovan så är detta mer psykologiskt/ undermedvetna som spökar. Din dröm är inget budskap som kan tydas.

    Ett ex på hur din dröm skulle kunna se ut för att jag ska kunna tyda den:

    Du är på landet och känner dig jagad. Du tittar bak och ser en kråka flyga bakom dig. Den landar på ditt huvud och krafsar.
    Ser du hur det finns fler element som kan tydas? Kråkor symboliserar en viss grej medans en kråka på huvudet betyder si och så. En man som jagar dig är mer en gestalt som ditt undermedvetna fyller ut för att drömmen ska kännas verklighetstrogen. Män i sig är inga symboler.

    Skulle mannen ha varit enögd då hade det gått att tyda.

    Lycka till 🙂

    Svara

   Jag drömmer att jag heter Isabella Löwengrip och helt plötsligt tappar förmågan att ljuga. Shit, vilken mardröm!

   Svara

   Jag drömmer rätt ofta att jag är otrogen. I drömmen mår jag riktigt dåligt efteråt, ångrar mig alltid så mycket. Den jag är otrogen med kan vara en främling, eller nån bekant jag träffat för nån dag sen.

   Lever lyckligt med min man sedan 14 år tillbaka, har ingen otrohet i bagaget och kan inte förstå varför jag så ofta drömmer att jag är otrogen. Känns så otroligt långt bort från verkligheten.

   Svara

   Åh snälla tyd min!! 💜

   Drömmer extremt ofta om 2 olika ex jag har haft (inte i samma dröm) och att vi är jätte kära och allt e super! Varför gör jag det?? Alltså handlar om minst en gång i veckan och pendlar mellan dessa två…

   Svara

    Jag drömde om min mormor vid 4 tillfällen, i varje dröm hälsade hon på oss i det vanliga livet som pågick ”nu”. När min morfar gick bort så drömde jag om mormor och då sa hon hejdå, hon sa att mormor och morfar mår bra nu och att vi inte ska vara ledsna. I varje dröm sa hon saker som jag kunde applicera i min vardag. I den sista drömmen berättade hon att jag skulle gå sticka sockor åt min dotter (hade ingen dotter då). 1 år senare föds våran dotter. Kan mormor ha hälsat på mig i drömmarna?

    Svara

   Drömmer ofta att jag har ett moment kvar av min utbildning tills jag kan ta min examen. Det rör sig oftast om en kurs på franska (kan inte franska) som gör att det känns helt omöjligt att klara av det.

   I vaket tillstånd så tog jag min examen för flera år sedan.

   Svara

   Jagad av någon som siktar mot mig med gevär. Röd prick. Följer mig i mitt kök. Personen sitter på min grannes tak och siktar mot mig. Jag kryper under mitt köksbord som är invid köksfönstret som skytten möter. Även min bror är med mig under bordet. Jag känner mig jagad och dödshotad när jag vaknar

   Svara

   Jag drömmer regelbundet att jag hittar extra rum eller våningsplan i vårt hus eller i andra hus vi bott i. Jag blir alltid så förvånad över stt jag tidigare missat dessa utrymmen och upprymd över att ha dem.

   Svara

    Det kunde ha varit jag som skrev det där! Jag brukar också drömma sånt!

    Svara

   Drömde en gång att en arbetskamrat gjort en axeloperation. Han kom tillbaka till jobbet och läkaren hade glömt att sy igen honom. Man kunde ta handen innanför hans hud och känna runt i kroppen på honom, organ och allt. Det var helt sjukt.

   Svara

  Är Dumpad här idag? Hur mår du? Vi är säkert fler än jag som är oroliga! ♥️

  Svara

   Har också tänkt på henne. Hoppas hon är ok ❤

   Svara

   Jag är också orolig för dig Dumpad, hoppas du mår OK! ❤️

   Svara

   Undrar också hur Dumpad mår!

   Svara

  Jag slutade dricka alkohol för ett år sen. Blev lite för mkt och kände att jag hade svårt att sluta när jag väl hade börjat. Tycker det gått rätt bra, men nu har jag plötsligt börjat bli SÅ sugen på alkohol? Senaste veckan har jag avundsjukt sett alla andra som suttit på sina balkonger med ett glas bubbel, eller när jag är i parken ser jag hur folk vinar och blir bara så jävla sugen. Jag vill också kunna sitta och ta ett glas i solen. Men jag kan ju inte det, och jag saknar fan alkohol alltså. Det gör jag. Någon som gått igenom samma?

  Svara

   Försök ta tag i problemet som gjorde att du inte kunde sluta istället. Knappast alkoholen i sig som var problemet. När du löst det bör du kunna ta ett glas vin och nöja dig så. Prata med din vårdcentral. 🧡

   Svara

    Anonym: Väldigt problematiskt att du säger som du gör, alla kan definitivt inte lära sig dricka bara en.

    Svara

     Det är ju inte alls superdumt. Visst är det också som du säger, alkohol i sig är ett beroende. MEN, som alla missbruk så finns det något bakom som man behöver få hjälp det. Problemet är alltså då, hur uppstår suger efter alkohol? Hur kan en person få bort det? vad är det som triggar suget och hur kan man få bort dessa tankar redan från början.

     Svara

    Det där var nog det dummaste tipset någonsin.

    Svara

     Varför?

     Svara

    Jag har gått i terapi ganska länge, och alkoholen är ju inte enbart problemet, det är mkt underliggande också, men jag tror inte jag är en person som kommer kunna lära mig att bara ta ett glas. Hade jag tagit tag i det här för 7-8 år sen, ja kanske. Nu är det alldeles för sent. Alltså förra våren gick jag hem tidigare från jobbet och drack 2 glas vin innan sambon kom hem klockan fem för jag hade haft en jobbig dag på jobbet. Jag dricker på alla känslor och saknar spärrar när det är dags att sluta eller ta ett glas vatten. Jag har svårt att tro att jag kommer kunna lära mig hantera en bra balans där.. tyvärr.

    Svara

     Okej. Jag förstår, jag har haft liknande problem. 🧡 Har tyvärr inga andra råd. Skönt att i alla fall du Anne förstod vad jag menade med min kommentar. Lycka till med allt detta. Hoppas du kan ”landa” på ett sätt där du mår bra.

     Svara

      Ja jag förstod absolut! ☺️ Tack för svar iaf ❤️

      Svara

   Jag slutade dricka rör snart två år sen av samma anledning. Förra sommaren kände jag som du! Blev avundsjuk på alla som kunde dricka, när jag själv inte kunde hantera alkohol. I år känner jag mig helt okej med det. För mig handlade det om att jag kände mig ”utanför” när alla andra hade kul, och det gick över när jag väl insåg att jag inte skulle ha lika ”kul” som dem för att jag inte kan hantera alkohol. Sen hjälper nog den inte den hela romantiseringen av alkohol och typ ”titta vad kul vi har” som syns överallt i dessa tider.

   Svara

    Jag förstår precis det där, känner mig sååå avundsjuk. Alltså det känns som alla andra får äta lyxig trerätters medan jag får äta gröt typ. Jag försöker fokusera på allt det negativa det också för med sig, men ja det är sjukt svårt när allting ska inkludera alkohol liksom..

    Svara

   Håll ut och stå emot. Tänk vad gött att du slipper vakna med huvudvärk och ha dagen förstörd! Så starkt att ha klarat ett år!

   Svara

    Tack❤️❤️

    Svara

   Fattar exakt. Jag kan längta efter att bli småfull, lite skönt lullig som man kan känna sig efter något glas. Problemet är att den känslan håller inte i sig så länge men jag fortsätter dricka och blir nästan alltid jättefull. Vaknar med bakisångest, minnesluckor och massa minus på kontot om jag varit ute. Nu var det 2 år sen sist. Jag kan inte dricka alkohol helt enkelt. Eller jag kan väl men det är inte värt det som kommer i spåren av det. Lite sorgligt men så är det.

   Svara

    Exakt, alltså jag mår ju som bäst efter typ 2 glas. Men då slutar jag ju inte, utan det blir typ 1,5-2 flaskor vin liksom. Så jävla synd att jag inte kan stanna, för lullet är ju så satans härligt… men två år är ju galet bra, heja dig ❤️

    Svara

   Det är också okej att dricka lite mer än vad som rekommenderas. Sköter du dina relationer, jobb och hem, samt mår psykiskt bra så drick några glas vin.

   Ingen är perfekt.

   Svara

    Mår inte bra psykiskt, har GAD och går hos psykolog så det har också varit en anledning att sluta för mig, alldeles för ångesttriggande med allohol… men likt förbannat saknar jag skiten 😅

    Svara

    Nej det är inte okej när man har ett beroende, vilket uppenbarligen är fallet med ts. Sluta skriva idiotiska kommentarer.

    Svara

   Fundera på om de där sakerna bara är sådär härliga just på grund av alkoholen. Oftast landar man i att balkongen är ju minst lika härlig att sitta på med ett glas alkoholfritt, parken likaså. Låt inte alkoholen ta precis all cred för härliga stunder. Det var inte bara alkoholen som gjorde allt det där härligt. Tänk också va skönt att slippa behöva bli kissnödig lika ofta i parken ( tänker främst på öl😅) och att du slipper vara tröttare än nödvändigt dagen efter. Och framförallt hur bra din kropp mår. Var rädd om den.

   Svara

    Åh tack för detta, behövde höra det för du har ju rätt. Jag gör ramölösadrinkar nu för tiden när jag lagar mat (alltså typ ramlösa, is, mynta 😂) istället för ett glas vin som jag ”unnade” mig själv förut. Det är egentligen lika trevligt det med… jag tror jag sörjer alkohol just nu bara. Trodde nog också att jag inte skulle sakna alkohol och det har nog kommit lite som en chock också.

    Svara

     Sen ska man aldrig sträva efter att känna som innan. Alltså förvänta dig inte/ sträva inte emot att ha samma sinnesstämning som för två år sen, utan landa i att du har en ny. T.ex. är jag en ganska rastlös person och dricker jag öl i en park gör alkoholen att jag kan slappna av och sitta länge. är jag där men dricker vatten blir jag så rastlös! Jag söker då inte efter att känna ro utan alkohol, utan accepterar att jag är en sån som inte kan sitta flera timmar i en park pga blir rastlös.

     Svara

   Hej! Har iof inte gått igenom samma men kanske kan min erfarenhet hjälpa lite. Jag är en sån person som inte mår bra av att dricka. Efter 1-2 glas så blir jag i och för sig lullig men känner mig också avstängd från omgivningen, som om att jag var inlindad i bomull typ. Eller så blir jag trött och vill gå hem, eller så får jag ångest. Oavsett så är det oftast inte positivt. Så av det skälet dricker jag inte men myser ändå med vänner på middag, i parken etc. Känner att det ju är umgänget som är det viktiga inte alkoholen. Vet inte om det hjälper dig men vi är fler som inte dricker (av massa olika skäl) och det är ok och vi har det gött ändå! Sedan hjälper det kanske att många av mina vänner inte dricker så mycket iallafall så det är inte så att alla är fulla utom jag. Kanske det hjälper dig att se att suget du känner inte har nåt att göra med att du vill ha en mysigt stund med vänner – för det kan du ha ändå – utan helt enkelt ett beroende som sitter i hjärnan. Kram o lycka till!

   Svara

  Jag har under de senaste åren fått talfel. Om man nu kan få det som vuxen. Det är som orden fastnar i halsen, jag börjar stamma, uttalar orden fel trots att jag vet hur man ska uttala dem, orden hakar upp sig så när jag pratar försvinner några bokstäver. Jag glömmer ord, glömmer grammatiken, jag sluddrar och pratar otydligt och det är som att jag blir tjock i halsen när jag pratar.

  Har någon haft det såhär? Hur blev ni bättre på att prata? Jag har som sagt inte alltid varit såhär.

  Svara

   Ja, jag glömmer ord dagligen. Måste ställa mig still och fokusera, se bilder för att hitta ordet. När jag försöker hitta det snabbt börjar jag stamma. Glömmer ofta bort att andas så jag pratar till luften tar slut vilket gör att jag måste ta ett stor andetag för att återkomma med följande mening. Det är fruktansvärt jobbigt i vissa situationer, en del människor verkar besvärade och har inte orken att lyssna klart på mig, det tär på självkänslan..

   Svara

    Åh, detta händer mig också! Glömde skriva till det. Exakt som du säger så tär det på självkänslan. Jag är otroligt social så detta är så jobbigt.

    Svara

     Jsg har fått det efter mitt missbruk/utbrändhet/ptsd WHATEVER det nu beror på, finns lite att välja på så att säga hehe. Men blir värre i stressiga situationer eller lär jag är väldigt självmedveten pga ångest. Hade tidigare aldrig problem med att prata men kan ni staka mig, stamma och inte hitta ord. En kollega med depression och panikångest har fått samma konsekvens av sina diagnoser.

     Svara

      Tydligen kan jag inte korrläsa mina texter och slarvfel heller, men ska vi hitta något att skylla det på är det säkert adhd:n men så har jag iofs alltid varit.

      Svara

   Hände mig, tror att jag snuddade vid utmattning men hann byta jobb innan det blev illa. Det försvann i alla fall (tillsammans med min värkande rygg) när jag bytte jobb

   Svara

   Har du funderat på att söka läkare? Om detta är olikt hur du tidigare varit i livet så är det en varningssignal att något kanske inte är helt 100 med din hälsa. Obs vill ej skrämma dig! Men kan vara bra att kolla upp.

   Svara

    Ja, det har jag. Men är liksom orolig för vad det kan bero på. Jag har inte varit utmattad eller nära till det men jag var deprimerad en period för några år sen. Kan det ha bidragit?

    Svara

     Absolut! Har själv varit utmattad och känt hur ordet tappats bort då. 🙂 Men ändå bra med en läkares bedömning och undersökning, det är svårt ibland att själv skilja på stress och fysisk sjukdom

     Svara

   Precis samma för mig, 20:06 samt 20:16. Skitjobbigt! Jag tror att det har med utmattning att göra. Kroppen/huvudet är inte återhämtat.

   Svara

  1. Varför umgås inte Bianca och Alice längre?
  2. Vad är det som Bianca går igenom?

  Svara

   Undrar exakt samma!

   Svara

   Tror bara det är som de säger att det typ blev för mycket iom showcasten, så efter det gled de ifrån varandra. Tycker de är väldigt olika som personer så inte så förvånad.
   Jag funderade på det idag vad hon gått igenom, kan det kanske vara en abort eller något annat som har med hälsan att göra tänker jag…

   Svara

  En vän ska gifta sig och jag har ingen aning om vad jag ska brudparet. Vad skulle ni vilja ha som bröllopspresent? Ni som har gift er, vad var er bästa present? Alla tips mottages 🙂

  Svara

   Om dom har trädgård kan det vara fint att ge något träd som kan symbolisera deras kärlek.

   Svara

    De bor i lägenhet men älskar idéen! Finns det andra presenter som symboliserar kärlek?

    Svara

     Kay boysens lovebirds

     Svara

     De kanske har balkong? Då kan ett litet träd funka, en uppstammad variant.
     Georg Jensen-saker, en tavla, presentkort till spa.

     Svara

   Det brukar vara vanligt att brudparet har en lista som checkas av med tex toastmaster för att inte få dubbelt av någonting. I allmänhet så något praktiskt, hellre en gjutjärnsstekpanna än muffinsmaskin.

   Svara

   Pengar! Hellre en liten slant som kan läggas på valfri sak (t ex smekmånad) än en pryl som står och dammar! 👌🏼

   Svara

    Så trökigt och pinsamt att be folk om pengar. Vuxna människor som gör så… klarar knappt att tänka på hur pinsamt det är!

    Svara

     Speciellt om det inte är en gammal tradition för brudparet.
     Min turkiska vän bjöd med mig på sin systers bröllop. Där skulle alla binda fast pengar på ett rött sidenband på brudens bröllopsklänning. Detta gjorde alla i vännens hemby så då var det helt ok. Dessutom var det bara turkarna som gav bort pengar. Antar att de har samma/hlrt talas om just denna tradition.
     Vi andra gav bort prylar, guld, bestick etc.

     Svara

   Pengar är ju aldrig fel. Men fick en dyr gjutjärnsgryta från Le creuset som är väldigt uppskattad då jag själv aldrig skulle spendera så mycket pengar på en sån grej.

   Svara

    Pengar är alltid fel. Såvida man inte är under 12 😒

    Svara

     Känner mig dum, fattar inte? Under 12?
     De senaste tre bröllopen vi varit bjudna till har samtliga önskat sig pengar till bröllopsresan. Jag gillar inte när man bara ger det alternativet, jag tycker man borde ha möjlighet att antingen ge pengar eller present.

     Svara

      Penningtvätt 😂

      Svara

   Presentkort på spahelg!

   Absolut inte pengar. Otroligt märkligt att ge bort pengar till vuxna människor fastän jag vet att svenskar gillar det..

   Svara

    Är väl inte bara svenskar som gör det..

    Svara

    Min mans kompis gifte sig med en amerikanska. När de hade sin svenska bröllopsfest kom alla brudgummens vänner med saker eller typ spabiljetter i present och jag har aldrig sett en så besviken brud. Hon hade förväntat sig kuvert fulla med cash (ca 5000kr) för det menade hon var det man alltid gav i usa. Med tanke på hur många gäster/par det var, så hade hon väl räknat med få in en 200k på den festen. Nu i efterhanfd kan hon skoja om det, men hon tycker ff det ör konstigt att svenskar (enligt henne) är så avogt inställda till att ge pengar.

    Svara

     Att gifta sig är väl förfan ingen bedrift man ska få betalt för? Fan vad sjukt, är det därför folk gifter sig nuförtiden?

     Svara

      Att en brud från en annan kultur blev besviken över en sak som hon i efterhand förstått beror just på kultur betyder inte att folk gifter sig för pengar nu för tiden.

      Och jag kan tycka jag själv är svartvit i mitt tänk… 🤷‍♀️

      Svara

     Fast va? Jag hade också blivit irriterad om jag fick en massa grytor, bestick och skit jag redan har. Allt det kan man köpa med pengar. Kommer från Ryssland och här är det liksom kuvert med pengar som gäller. Aldrig någonsin hört talas om någon som kommer med en micro eller liknande, herregud.

     Svara

   Vi har vid flera tillfällen get bort en fin korg med vinflaskor. En flaska att dricka snart, en flaska som ska ligga till sig i ett år (till första bröllopsdagen) och sen en flaska som ska ligga i fem år och en för tio år. Vi har tagit hjälp av Systembolaget att köpa vinerna.

   Svara

    Fint!
    Bra idé!

    Svara

    Katastrof

    Svara

   Två fakepass? Kan vara nödvändigt inför ev. bröllopsresa då ett svenskt pass inte är så populärt i rådande tider.

   https://www.fakeid.co.uk

   Svara

   Vi tycker att de bästa presenterna var pengar och champagne. Vi valde själva vad vi ville köpa i stället för att någon väljer åt en.
   Att ha en lista med vilka presenter man vill ha tycker vi är lite tacky.

   Svara

    Att be om pengar om man är vuxen är TACKY!
    Om du vill ’välja själv’ vad du ska köpa så köp för EGNA PENGAR!
    Hare Gudrun..!

    Svara

     Vi bad inte om det. Sa till alla som frågade vad vi önskade oss att det enda vi vill är att de kommer. Så nej, vi bad aldrig om det. Dock var det de bästa presenterna. Vi gifte oss för att fira vår kärlek, inte för att få presenter

     Svara

   De bröllopspresenter vi använder oftast och ständigt påminner oss om bröllopet är en vacker handblåst glaskula som vår vän gjorde till oss i ett glasblåseri, (den hänger i fönstret) en tjusig ljusstake i typ smidesjärn eller vad det heter och ett himla gulligt fat där ”handtagen” formar hjärtan.
   Personliga grejer som påminner oss om vår kärlek, men ändå grejer som vi använder eller ser typ dagligen.

   Svara

  Jag har inget fast jobb och tar studenten till sommaren nu, men har fått heltidsjobb fram till september med bra lön så kan stå på mig att hyra en egen lägenhet. Förhoppningsvis så får jag jobb efter min anställning på detta ställe tar slut.
  Men jag vet inte hur jag går tillväga om jag vill hyra en lägenhet? På typ alla ställen måste man skriva sin årsinkomst, eftersom jag jobbat sen april så har jag ingen årsinkomst. Kanske en dum fråga, men har verkligen ingen koll alls!

  Svara

   Beräkna din årsinkomst på lönen du kommer få nu.

   Svara

   Ta månadsinkomsten x12

   Svara

  Tror ni på det som sägs om Maja och Sanna?

  Svara

   Give me the gossip! Har velat veta huuur länge som helst vad som hände med dem. De satt ju i princip ihop under flera år och sen tvärvände det över en natt.

   Svara

    Det spekulerades för några ÖS sen att Victor eller John, kanske båda, har varit otrogna mot tjejerna.

    Någon annan sa att John eller Victor varit otrogen och att Maja eller Sanna vetat om det utan att berätta det för den andra.

    Svara

     Men gud! kan det verkligen stämma att någon har varit otrogen? Hade aldrig kunnat gissa på det 🙁

     Svara

      (om det nu är så, det vet vi ju inte)

      Svara

      Måse vara John?

      Svara

       Varför inte Victor?

       Svara

        Så gullig

        Svara

   Det spekulerades för några ÖS sen att Victor eller John, kanske båda, har varit otrogna mot tjejerna.

   Någon annan sa att John eller Victor varit otrogen och att Maja eller Sanna vetat om det utan att berätta det för den andra.

   Svara

   Ingen bryr sig, helt ointressanta människor.

   Svara

    Jo vi bryr oss! 😂 Pinsamt mycket, och det är väl egentligen inte så konstigt. Hela deras gemensamma ”varumärke” var ju i princip deras vänskap och tugg. Sen mitt i allt försvinner de helt och hållet från varandras liv (läs: varandras sociala medier). Det är lite skumt. Hade allt varit lugnt och de typ tagit en ”paus” från varandra hade de väl iaf kunnat ge något litet gensvar kring det. Gissar ju att många undrar och att alla deras Q&As peppras med frågor om varför de inte umgås längre.

    Svara

     Är så nyfiken (tyvärr haha..), men tycker det är så bra att de sköter det hela utanför sociala medier

     Svara

     Maja svarade en gång att ”Nu när jag har fått barn måste jag prioritera annorlunda”. Sämsta ursäkten ever haha.
     1. Hon umgås med en dröös andra vänner 2. Sanna har ju också barn det är ju perfekt då att mamma-hänga

     Svara

      There is a story here! Uten tvil..

      Svara

   Men herregud vad det tjatas om dessa människor jämt. Så jävla ointressant.

   Svara

  Enkla och framförallt goda drinkar att göra hemma?

  Svara

   Mojito med satans massa mynta 😍

   Svara

    Har du ett bra recept på Mojito? 🙂

    Svara

     Haha jag som skrev om alkoholsug här ikväll, ni förstår ju…
     såå tyvärr var det ett tag sen jag gjorde en, men googlade mig bara fram då iaf. Minns att det var enkelt iaf 😁

     Svara

     4 cl ljus rom
     Rörsocker (häll efter behag)
     Mynta – typ alla blad från en kvist
     Använd en mortel och ”mortla”
     Häll i krossad is
     Sedan sodavatten

     Svara

      Ingen lime?

      Svara

       Haha jooo! Pressa en halv lime och ha i 💚 glömde det!

       Svara

        Insåg när jag läste att jag hade alla ingredienser hemma till en mojito, utom lime men provade hälla i fun light mojito (saft) o den blev riktigt bra! Så gott :d

        Svara

   Ljus rom och sorbetglass!

   Svara

   Bellini, persika och prosecco. Mjau så gott

   Svara

   Aperor spritz! Mojito! Moscow mule!

   Svara

   Klingskitchen på instagram delar recept på goda och fräsha drinkar med jämna mellanrum, kan även göras alkoholfria 🥰

   Svara

   Hugo!

   Svara

  Tror ni att det är läge att söka nytt jobb nu? Jag är lyckligt lottad med ett fast jobb med noll procents risk att bli varslad. Jag är otroligt tacksam för det i dessa tider, men jag vill testa att jobba med det jag är intresserad av. Är Det för osäkert?

  Svara

   Sök! Du kan väl säga upp dig om du får jobbet?

   Svara

    Ja, men jag tänker mer på att jag kanske inte får fast anställning. Eller att risken för att bli uppsagd är stor pga branscher som inte är så samhällsnyttiga som det jobbet jag har nu.

    Svara

   Jag skulle vänta 🙂

   Svara

    Min hjärna säger samma sak haha 🙂

    Svara

   Ja, men jag tänker mer på att jag kanske inte får fast anställning. Eller att risken för att bli uppsagd är stor pga branscher som inte är så samhällsnyttiga som det jobbet jag har nu.

   Svara

   Är ju bara att testa, sök och se vad som händer, det är ju inte säkert att du får det.

   Svara

   Jag hade sökt så kan du fundera ett tag till 🙂 Om jobbet är samhällsviktigt är nog inte chansen så stor att du blir uppsagd och får du fast tjänst direkt är ju chansen mindre.

   Svara

   Söka kan man alltid göra.

   Svara

   Är så sjukt många som är arbetslösa just nu, låt dom få chansen istället. Du har ju redan ett jobb.

   Svara

    Fast hennes nuvarande tjänst kommer ju bli ledig för andra att söka i så fall så det gör ju ingen skillnad 😛

    Svara

   Jag hade väntat. Många har svarat ”det är ju inte säkert att du får det” men det är inte roligt att vara först in om det börjar varslas. Vi har en nattsvart ekonomi framför oss.

   Svara

  Är så less på min sambos ekonomi. Vi har delvis gemensam ekonomi typ delar på boendekostnader. Men sedan betalar vi lite olika.
  Min sambo tycker dock att våra utgifter är för
  Stora. Vilket i praktiken innebär att jag ska dra ner på inköp av saker till barnet (mestadels kläder och faktiskt både begagnat och handla lite) samt matkostnader medan han gärna säger ”jag behöver ”villhöver” en såg, den kostar bara 1200kr superbilligt jö”

  Hur kan jag bemöta detta? Alltså just hans ”ja men sågen är ju en billig engångskostnad” men det är ju minst en sådan grej varje månad.

  Svara

   Börja med att gå genom era gemensamma utgifter de senaste månaderna. Dela in utgifterna i olika områden t.ex mat, bil, boendekostnader, barnens utgifter, försäkringar. Diskutera sedan tillsammans vad rimliga utgifter är per område per månad och kom fram till om något måste minska och i så fall vad. Planera för några månader framåt hur mycket (ungefär) som de olika områdena kommer sluka i kronor per månad. Sen när han vill ha den svinbilliga sågen så ska det finnas plats för den i er budget. Finns det inte tillräckligt med pengar i något budgetområde där sågen passar in så får det va.

   Svara

    Behöver han verkligen en såg? Om ni ska hålla igen känns ju inte en såg som hög prio precis. Att köpa en såg för ett bra pris är ju som att du skulle köpa en mortel till köket för 1000kr, för att det var ett bra pris.

    Så jämför hans köp med köp du skulle göra för samma peng som du vet att han skulle tycka vara orimligt.

    Svara

   Ni behöver budgetera fickpengar. Ett belopp ni kommer överens om som man får bränna på vad man vill. Kan va 50 eller 5000 kr men en summa som bara tillhör personen. Så blir det inget tjafs kring de utgifterna.

   Svara

  Har ni någonsin ljugit er till ett jobb? Alltså skrivit i ert CV att ni har erfarenhet som ni egentligen inte har och sedan fått jobbet på felaktiga grunder?
  Hur gick det sen för er? Klarade ni av arbetsuppgifterna? Blev ni påkomna?

  Svara

   Japp. Fortfarande en lögn. Fortfarande inte blivit påkommen.

   Svara

    Har du då lärt dig allt på plats? Pluggat på egen hand på fritiden? Jag är sjukt sugen på att ta ett jobb som jag har blivit erbjuden, ett jobb som är vad jag önskar att jobba med. Det är inom mitt område egentligen men de önskar att man har erfarenhet från en specifik arbetsuppgift inom det området. Kan hända att jag skrivit dit det i mitt cv för just detta jobb och nu när jag har blivit erbjuden det har jag fått lite kalla fötter 😅

    Svara

   Sa att jag var bättre på franska än vad jag var. Fick göra en bordsreservation på franska. Fransyskan förstod ingenting och blev sjukt irriterad på mig. Fick byta till engelska. Hela teamet hörde. Strök franskan från CVt nästa jobb.

   Svara

   kaaaaanske överdrivit, blev ansvarig för fordonspolitiska frågor på ett fd jobb på grund av ”min bakgrund på Trafikverket”. Jag sommarjobbade där ett par veckor och rensade dokument.

   Svara

    Ha, ha! Härligt!

    Svara

    Är du Daniel Hellden 😂

    Svara

   Jag har en vän som tar sig fram på att ljuga i sitt cv och vid intervjuer. Hon har riktigt bra lön och byter jobb typ var 8:e månad. Problemet är ju att hon sällan klarar jobben särskilt bra, men hon vinklar det så att det låter för andra som om chefen är olämplig eller kollegor mobbas o.s.v. Otroligt fascinerande att se en mytoman på nära håll.

   Svara

    Tycker du inte att det är obehagligt att ha en mytoman till vän? Eller är hon enbart mytoman i arbetslivet?

    Svara

     Jo det tycker jag. Vi har relativt lite kontakt och ses extremt sällan, så ”vän” var kanske att ta i. 😉 Hon står mig inte nära men ibland tycker jag synd om henne då hon är en ganska tragisk figur som behöver lite stöd emellanåt…

     Svara

    Men alltså, ringer inte hennes nya arbetsgivare och tar referens?

    Svara

     Min erfarenhet är att referenser mest hörs gällande hur personen är, arbetsmoral och personlighet typ. Och inte så mycket om dess prestation

     Svara

     Hon snackar bort det! Hon är väldigt charmig och kan prata sig fram. Hon säger att nuvarande chefen inte vet så mycket om henne, men att hon har en gammal referens som är mycket tillförlitlig. Den gamla referensen har gått i pension och hon har någon slags hållhake på hen så sanningen kommer inte fram via den referensen…. :/

     Svara

   Jag förfalskade en skriftlig referens. Fick jobbet. Gick skitbra.

   Svara

   Jag insåg när jag började att jag absolut inte var så bra på engelska som jag trodde.

   Svara

  Jag vill börja sy! Tips på bra symaskiner? Och andra tips på sy-grejer? Hur lär man sig? Böcker? Program? Bara börja?

  Svara

   Satsa på stark motor!
   Mycket viktigare än massa specialeffektsömmar osv. Så j*vla tråkigt med en opålitlig maskin.

   Svara

    Haha hade precis samma eh uppenbarelse? som du igår. Jag bara jag måste köpa en symaskin och lära mig och sy.
    Både mamma och pappa sydde mycket och jag gillade att sy när jag var yngre men känner mig jätterostig just nu. MEN fan vad kul att kunna sy grejer eller? Vill liksom kika på tyger och bli grym på sy saker nu på bums! 😀

    Svara

     Det är så roligt att kunna sy sina egna kläder! Kolla tex #memademay på instagram för inspiration och hjälp att hitta mönster.

     Svara

      Åh tack! Massa inspo där ju 🙂

      Svara

     Vad bra att vi är två haha! Känner exakt som du. Vilken symaskin tänker du köpa? Det är som en djungel. Tittar också runt på tyger men hittar inga fina mönstrade… vart brukar du kolla?

     Svara

      Här är nr 3! Har kollat på Husqvarna symaskiner då de tydligen är de bättre på marknaden. Men iom att jag inte kan något om det aå är det svårt att välja 😂

      Svara

       Husqvarna viking Opal kan jag rekommendera. Lätta att använda för nybörjare.

       Svara

   Christinas sytips på YouTube

   Svara

  Någon som har tips kring ångest och ångestattacker? Alltså något som hjälper i stunden. Mvh mår fruktansvärt

  Svara

   Meditation, ta en varm dusch länge eller ta en promenad utan mobilen. Välj en sak, behöver inte göra alla sakerna.

   Svara

   Yinyoga, lugn musik och meditation. Hjälpt mig iaf. ♥️

   Svara

   Ångest är ju väldigt individuellt, men jag har levt med det i 10 år och fått gå utbildning genom psyk osv. För att sammanfatta kort vad jag lärt mig:

   * Om du har eskalerande ångest nununu – distrahera dig. Mobilen, musik, prata med någon, vad som. Led bort tankarna.
   * Om panikångesten börjar komma – fokusera andning. Ha en lugn låt förberedd som du kan andas ikapp till, alt. andas i en rektangel. Andningen är allt.
   * Mer långsiktigt – öva på mindfulness och andning. Träna när du mår bra, så du är förberedd och vet hur du ska göra när det är ”skarpt läge”. Det är enklare så, än att försöka träna när ångesten redan härjar.
   * Det finns jättemånga bra appar med DBT och mindfulness, superbra verktyg att ta hjälp av.
   * Har du haft problem länge/återkommande med ångest så borde du söka hjälp, så att du inte börjar utveckla paniksyndrom.

   Ta hand om dig ❤

   Svara

   Någon tipsade mig på öppet spår att fokusera på fem saker man ser, fyra saker man känner med kroppen, tre saker man hör, två lukter man känner och en smak i munnen. Funkade bra på mig, man blir medveten om att man inte är medvetslös eller håller på att bli galen och avleder tankarna från alla fysiska symptom

   Svara

   Förstår dig, får själv ångestattacker då och då, det är det jävligaste som finns. Medicinerar med escitalopram för att inte få dem men ibland kommer de ändå. Lergigan hjälper bra i stunden tkr jag, helt ofarliga med, dock receptbelagda. Blir det HELT outhärdligt (i stunden) – uppsök psykakuten så får du prata med någon och så kan de ge dig lergigan eller ngt annat. Klarar du det så försök gå ut på en promenad, ibland har jag lyckats bryta ångest/ångestattacker med det. Värme ska hjälpa säger de, testa varm dusch eller vetekudde tex. Andas i fyrkant är också en grej (googla det). Mitt sista tips är att försöka somna ifrån det om det går. Har du ngn hos dig? Om inte, så tala om hur du har det för någon du litar på, alltså skriv eller ring, så det finns ngn som kan hålla koll även om det är på distans. Ta hand om dig ❤️

   Svara

  Korsordshjälp plz!!! Hur kunde ”bor”, 1 bokstav bli ”B”???

  Svara

   Kemisk beteckning ❤️

   Svara

    Åh, jaha, tack!!!! 🙏🏻

    Svara

   Bor är ett grundämne som förkortas B

   Svara

    Tack!!!!

    Svara

  Förlåt för familjelivrelaterad fråga men here goes. Är gravid med mitt första barn och har gått upp rätt mycket i vikt. Mådde skit första 20 v med illamående vilket resulterade i att jag åt vad som helst för att slippa kräkas. Nu närmre 30 v får jag kommentarer så som ”har du inte blivit rätt tjock?” och ”du kommer bli stor!!” som tär på mig som fan.

  Hur hanterar man kommentarer från idioter och viktuppgången överlag? Kan tillägga att jag är rätt kort och har gått upp lite överallt så ser ut som Shrek..

  Snälla, bespar mig elaka och tråkiga kommentarer, har varit ätstörd hela livet, tampats med min vikt hela livet och mår så jävla kasst i detta. Är tacksam att jag kan gå barn så har också dåligt samvete att jag ens bryr mig om vikten. 😞

  Svara

   Jag läste Magdalena Ribbings svar på något liknande för många år sen. Ett av dom var att man får vara fräck tillbaka: ”jo tack jag ser det hur har du det själv med vikten?” Kan man svara, det får tyst på alla idiotier som säger idiotiska saker till dig. Om det känns för jobbigt kanske du kan säga att du inte vill prata om din vikt? Det finns många idioter där ute men jag tror inte dom vill dig illa utan dom har bara för få hjärnceller för att förstå att man inte påpekar sånt.

   Svara

    Tack för ditt svar! 🌷 Jag har tänkt ut flera ”comebacks” sen när det väl sker så stelnar jag och får mest fram ”eh jaa.. antar det”. Är i vanliga fall jävligt rapp i käften och drar mig inte för att säga ifrån men nu bara går det inte (??). Försöker också tänka att ingen eg inte vill vara elak, samtidigt som jag inte fattar hur alla tar friheten att kommentera hejvilt. 🙄

    Svara

     Men so what att man är lite tjock. Tack o lov sitter ju inte ens människovärde i vikten, men gjorde den det så skulle man ju vara värd mer än andra efter uppgång. Jag tror att det enda man kan göra är att acceptera sig själv som man är i stunden, att det är lösningen på att inte ta illa vid sig. Kanske lite skämtsamt hota med att andra ska akta sig så man inte råkar sätta sig på den andre, nu när man är lite tyngre. Höhö

     Bara kanalisera in inre manliga tjockis och se på världen ur det perspektivet istället för att sitta och sörja att man numer är en mindre attraktiv överviktig kvinna som förlorat all sin glöd , för det är bara en villfarelse!

     Svara

      Jaag vet, som att en viktuppgång är det värsta som finns. Hatar egentligen tjockföraktet som finns i vårt samhälle, just därför blir jag arg på mig själv och får dåligt samvete när jag ogillar mig själv pga mer fett på kroppen. 😞

      Svara

   Men gud. Be dem som säger så dra åt helvete, helt ärligt 😫 Skrämmande hur folk beter sig.

   Svara

   Om alla bara kunde sluta att kommentera andras kroppar.

   Skulle först sluta väga mig och säga till barnmorska att sluta ta en vikt. Det är inte nödvändigt. Och det gör inget gott att du får veta din vikt för då kommer fokuset bara hamna där.

   Det är svårt som tusan att säga ifrån ibland. Men enda sättet är väl att säga ifrån att du inte vill ha kommentarer om din kropp och att det får dig att må dåligt. Är det samma personer dom kommer med kommentarerna? Om du kan välj ut ditt umgänge med omsorg. Omge dig med dom som får dig att må bra sista tiden av graviditeten.

   Svara

    Eller hur?? Jag har faktiskt inte vägt mig öht och sist hos bm ville jag inte se vikten vilket jag inte behövde heller, MEN ser hur mycket jag gått upp varje gång jag ser mig i spegeln. Droppen var när jag stod i ett provrum med 63 speglar i olika vinklar, sen ser man sig från sidan och ba ”vem fan är det där?!?” 😳🙃

    Det har varit olika personer som sagt olika saker och det har inte varit någon nära, typ bekant och kollegor som jag inte är särskilt nära med.

    Svara

     Heja dig! Ta hand om dig och ditt barn och skit i knäppgökarna så gott det går.
     Förundras över vad folk tillåter sig själva. Ställ de mot väggen om du orkar, typ: ”Du fattar att du är totalt gränsöverskridande nu, va?” / ”Vad får dig att tro att du har rätt att kommentera min, eller någon annans, vikt?”

     Svara

      Så snäll du är. Tack! 💜 Ja, måste bli bättre att säga ifrån!

      Svara

       Tänk på att din kropp tillverkar ETT BARN!
       Personen som kommenterar har en kropp som tillverkar… ..knaskommentarer…

       Svara

   Tänk på att de säger så till alla. Eller tvärtom att magen är så liten, säker på att det är en bebis där i. Så man kan aldrig ”göra rätt”. Så skit i dem. 🙂

   Svara

   Svara med motfråga, uppriktigt överraskad:
   ”Oj, brukar du kommentera andras vikt?”
   eller:
   ”Hur tänker du att du har något med det att göra?”
   eller
   ”Varför undrar du det/kommenterar du det?”

   Svara

   Jag är gravid med andra barnet, har inte varit en som. Går upp 20-30 kg men har ändå tyckt det har varit sjukt jobbigt med vikten pga…. Ja, det är viktigt för mig och få vara smal (jag vet hur osunt detta är, men det är sanningen)
   Så jag sa till. Min bm att jag inte ville vägas eller prata om vikt och jag har sagt det till alla i min närhet.
   Under grav kallade mig min sambos släkting för tjockis på skämt, då tog jag det där på familjemiddagen och sa : ingen tycker det är kul och höra kommenterar om ens kropp. Särskilt inte när den genomgår en sån stor förändring så låt bli. Och de sa aldrig något mer. Prata med de runtomkring dig.

   Du kan dock inte få alla och sluta kommentera eftersom folk tror kvinnors kroppar är allmän egendom. En i kassan på ICA utbrast: MEN DU! du föder ju NÄR SOM HELST NU. Är du Säker på att det inte är tvillingar? Du är ENORM!
   VAR 6 Mån och hade gått upp 4 kg…. Sa inget då och la mig ned och grät när jag kom hem.

   Det enda du kan göra är att prata snällt med dig själv och respektera det din kropp gör för dig just nu. Förändringen är en naturlig del av graviditeten. Det viktiga är att ta hand om dig själv så att du kan med stolthet känna att du gör din del. Ät bra mat. Rör på dig.

   Svara

    Tack för ditt svar. Du har helt rätt. 🌷 och
    kan relatera till att gå hem och gråta, been there, done that liksom. 😳

    Svara

     Har gravidkilon kvar. Gick upp 30 kilo med senaste barnet. När hon var nyfödd och jag gick runt med barnvagn, till och med DÅ utbrast folk, nämen!! Är det en till liten på g redan? Eeeehhh, missade du biologilektionerna i skolan? Får även frågan om jag är gravid varje månad. Nu svarar jag; Nej. Har du inte blivit uppfostrad, vad tror du ger dig rätt att gå runt och analysera min kropp? Om jag är gravid och vill att DU ska veta det, då hade jag sagt det. Sen går jag därifrån, då det oftast är ytligt bekanta som poppar frågan.

     Svara

      Så jävla bra är du som säger ifrån! 👏🏼 Måste också våga göra det bara..

      Svara

   När de säger att ”du har blivit ganska tjock” så svara ”det beror på att jag har en bebis i magen, vad är din anledning?”

   Svara

   Jag var med om samma sak. Gick upp 40 kg trots att jag inte ändrade mina vanor avsevärt. Har ingen aning om varför jag gick upp så mycket och mådde inte bra av alla kommentarer. Men mitt tips är att fokusera på bebisen. Du håller ju på att skapa ett liv! Hur du ser ut spelar ingen som helst roll. Hur graviditeten påverkar kroppen är inte ett mått på duktighet, det är helt individuellt och inte alltid möjligt att styra över. Försök att inte jämföra dig med andra gravida och titta dig inte för mycket i spegeln. Lycka till! 🤰❤️

   Svara

   Fick höra samma. Tröttsamt, men det är nog inte specifikt mot dig, det är något folk säger till gravida. Folk är ohyfsade, men det är inte ditt fel, så ta inte åt dig även om det är svårt att låta bli.❤💖 din kropp är en mirakelmaskin!!!!

   Svara

    ♥️♥️♥️

    Svara

     Ja, svara med ett bekymrat:
     ”Oj, måste vara jobbigt att gå genom livet SÅÅÅ socialt inkompetent! Berätta om det är något jag kan hjälpa dig med?”

     Svara

   Usch vad gränslösa vissa är! Om du tycker det är jobbigt att konfrontera folk som kommenterar direkt, kanske det är lättare att vända sig till en annan i gruppen? Förutsatt att det är fler runt omkring då. En gång när en försäljare frågade mig om jag var gravid (det var dock jag inte) med ett smile blev jag så ställd att jag bara frågade min pojkvän: vad fan sa han?? Frågade han mig just om jag är gravid?? Försäljaren hörde och blev MYCKET obekväm och började fokusera djupt på sin datorskärm! De kan fan ha att det blir dålig stämning när de är så gränslösa. Vet såklart inte om du kan applicera i din situation men vill bara skicka lite pepp <3

   Svara

    Jag måste bli bättre på det, blir peppad av alla fina här inne. 🥰 tack för din kommentar!

    Svara

   Jag är i v. 35 nu och jag får liknande kommentarer. Typ ”ojoj ska magen växa ännu en månad, trodde du skulle föda vilken dag som helst” eller ”det ser nog ut som att du ätit växtfoder så snabbt som magen växer”. Jag hanterar det så att jag skrattar bort det. Kan svara ”Ja garanterat blir det en 10 kg baby som kommer ut” eller ”Jodå! Äter massor hela tiden”. Jag orkar inte ta det så allvarligt 😄

   Svara

    Heja dig och din baby!
    Folk är fan inte kloka…

    Svara

    Helt rätt av dig, ska verkligen försöka se det på annat sätt! ☺️ Känns alltid bättre att veta att man inte är ensam i detta liksom.

    Svara

   Jag gick upp 25 kg med första och 23 kilo med andra. Jag mådde bra, var rörlig, hade jättebra värden, gick långpromenader med hunden och jobbade till 2 veckor innan bf med båda. Jag märkte inte av uppgången fysiskt men det var såklart jobbigt psykiskt att veta hur många kilon man gått upp. Fick också kommentarer om vikten men eftersom jag mådde så bra kunde jag till slut bara fokusera på barnet i magen. Det är det viktiga- inte viktuppgången. Trots att jag gick upp så mycket har jag i princip tappat allt efteråt utan större arbete. Fokusera på barnet och skit i alla andra.

   Tillägg: när vi hade kommit hem från bb med första och Bvc-sköterskan kom på hembesök efter några dagar tog hon på min mage och frågade: väntar du en till? Och skratta. Har nog aldrig blivit så arg i mitt liv. Jag fick byta sköterska. Man ska fan inte ta skit efter att ha fött ett barn. Kvinnokroppen är fantastisk som skapar små barn!

   Svara

    Bra att du bytte sköterska, vem fan säger ens så? 😳 och tack, du har precis som alla andra här helt rätt i det du säger. 💜

    Svara

  Om ni har pojkvän – Är era killar bra på att trösta er? Eller känner ni att de blir tafatta/nervösa/inte vet hur de ska hantera när man gråter och mår dåligt?

  Svara

   Ja, det är han, men vi har också varit tillsammans länge så känner varandra väldigt väl. Upplever dock ändå att han (och enligt min uppfattning de flesta män generellt) har en tendens att vilja lösa problemen snarare än att bara finnas där och lyssna eller trösta. När det händer får jag bara säga till att det inte är det jag är ute efter, så tröstar han istället.

   Svara

  Hur ska jag göra när jag har commitment issues (vet inte det svenska uttrycket) samtidigt som jag vill träffa en kille för en seriös relation? Det skiter sig varje gång.

  Svara

   vad är du rädd och orolig för att ska ske, när du tänker på att du är tillsammans med samma kille i flera år?

   Svara

    Jag är skiträdd att bli övergiven, att han ska lämna mig.

    Svara

     What you fear, you create. Du behöver söka hjälp för detta så att du slutar sabotera för dig själv. Du kommer aldrig kunna lita på någon person att den inte kommer lämna dig för det kan den göra, fritt val liksom. Men du kan komma över rädslan för det om du får rätt verktyg. Hoppas min kommentar inte låter hård/elakt, menat på ett snällt sätt 🙂

     Svara

      Ingen elak kommentar alls, tack för att du tog dig tid och svarade. För att vara ärlig har jag sökt hjälp för det men det hjälpte inte.

      Svara

  Har träffat en kille i ca 2 månader, nu säger han att han inte kommit över sitt ex, men också att jag är det bästa som hänt honom…han har hört av sig varje dag nu senaste veckan och jag fattar inte hur han vill ha det egentligen?

  Ska jag skita i honom eller vad ska man göra? (Har känslor för honom och tycker verkligen om honom…)

  Svara

   Ta ett seriöst snack med honom om hur han vill ha det och berätta hur du känner.

   Svara

    Säger han uttryckligen att han inte kommit över sitt ex så betyder det exakt vad som sägs. Han älskar henne fortfarande. Att du är det bästa som hänt betyder förmodligen då att du är något positivt i hans liv just nu. Kanske till och med det enda positiva. Du är rolig, ger honom en bättre tillvaro. Men det ska absolut inte förväxlas med de förmodligen starka känslorna han fortfarande då hyser från sitt ex. Ska ganska mycket till ändå för att en man (person) ska berätta för sin nya dejt liksom att han fortfarande inte kommit över sitt ex.

    Tycker du ska vara ytterst försiktig där. Av erfarenhet av vänner (eller vad jag läst på nätet) verkar man inte riktigt komma över att ens kärlek i början av relationen uttrycker att han fortfarande har sitt ex i tankarna. Tänk på framtiden om det kan få dig att tvivla, känna dig som ett andrahandsval eller något? Om inte, känner du dig inte som ett andrahandsval just nu? Att han tar dig fast han egentligen trånar efter sitt ex?

    Försöker INTE få dig att må dåligt. Utan mer att du tar dig dessa frågeställningar nu såpass tidigt i relationen än när flera år har passerat och detta ex kanske vill ha tillbaka honom. Inte kul att kanske stå där då med bostad och två barn och känna att man var ett andrahandsval? <3 all lycka till dig.

    Svara

   Känns som om ni behöver snacka ut, eller att han behöver bestämma sig? Svårt att råda men ni kanske får ta det ”sakta” och bara njuta över sommaren för att se hur allt går och sen se hur det känns för er båda framåt hösten?

   Svara

    Fast varför ska man vara med någon som egentligen har känslor för någon annan?
    Det blir ju jättekonstigt. Han behöver komma över sitt ex, på egen hand. Inte med hjälp av henne som nån distraktion och tidsfördiv i brist på den han egentligen har känslor för.

    Svara

   Om han inte är över sitt ex är han inte redo och träffa dig helt enkelt. Du ska inte vara plåster på såret.

   Svara

   Håller med er allihopa..är bara det att han får mig att må så bra..

   Bör fråga honom vad han faktiskt vill, men är av olika anledningar så dålig på att konfrontera folk 😔

   Svara

    Han har redan sagt vad han vill. Killar behöver aldrig överanalyseras!

    Vad han har sagt till dig är att han inte är över sitt ex. Vad betyder det? Jo, att han fortfarande är kär i och älskar sitt ex.
    Han har också sagt att du är det bästa som hänt honom? Det betyder att du får honom att må väldigt bra just nu när han egentligen mår väldigt dåligt och är ledsen över sitt ex.

    Du är alltså en snuttefilt för honom just nu. Det går inte att gå in i en ny relation om man egentligen har känslor för någon annan. Det han känner för dig är inte kärlek, utan du ger honom tillfällig lättnad just nu när han mår dåligt.

    Vet att det är jobbigt att ta till sig, men detta är inte vad kärlek är. Detta är att du är hans rebaound. Bryt och gå vidare innan du mår mer dåligt över detta!

    Svara

     Exakt!!!!!!! Killar är så förbannat lättlästa och tydliga så sitter vi här med våra komplexa hjärnor och vrider och vänder. Ta alltid killråd från killar (och dig nej nej nej).

     Svara

      Ja det finns inget ytterligare att läsa in här. Som att han kanske inte är över sitt ex men så mötte han TS som han nu känner är the one och han blir så rädd och förvirrad nu. Eller att han menar att han vill ta det lugnt och ibte kasta sig in i nått för att han precis blivit sårad. Osv osv. Bara nej nej nej.

      Han är fortfarande kär i sitt ex och mår skitdåligt över att hon lämnat honom, men så kom TS och hav honlm något annat att tänka på och ägna sig åt nu i allt detta mörka. Självklart vill ha fortsätta ha kontakt med TS, som just nu är hans livboj, för han vill ju inte sjunka ner i mörkret igen. Men han vill INTE ha ett förhållande med TS. För han tänker på någon helt annan. Så han vill bara se om TS kan tänka sig att stanna kvar som hans livboj ett tag tills han mår bättre.

      Det finns inget ”han måste bestämma sig”, för det här han redan gjort. Han har sagt klart och tydligt var hans känslor ligger. Men att TS betyder väldigt mycket för honom just nu. Som livboj dvs.

      Förlåt TS, vill inte göra dig ledsen. Men de sämsta råden du kan ta är de som försöker komma med alternativa förklaringar där han kanske vist har känslor för dig. Du kommer bara bli sårad.

      Svara

     Fantastiskt att du börjar med att skriva att killar inte behöver överanalyseras, o sen analyserar skiten ur snubben😂 sagt med all kärlek though, håller nämligen med om prick allt.

     Svara

      Vet ifs inte om jag analyserar så mycket. Försöker mest förklara vad det innebär att han fortfarande har känslor för sitt ex, men ändå vill spendera tid med TS. Och typ förklara övertydligt så TS verkligen förstår bajskakan hon blivit given 💩

      Att överanalysera är ju mer att försöka komma på andra förklaringar till varför han sagt som han gjort, typ att han kanske är osäker på sina känslor, rädd för att bli sårad eller nåt annat mer långsökt.

      Svara

   Jag gjorde slut med en kille pga just att han hade känslor för sitt ex. Vaknade bara upp en dag och insåg att jag inte ville va med någon som inte bara ville va med mig. Det är typ tio år sen men var absolut rätt beslut, även om jag då tänkte att det hade varit väldigt tryggt och enkelt att stanna.

   Svara

   Skit i honom. Hade du varit det bästa som hänt hade exet varit bortglömt

   Svara

  Jag är så trött på mitt jobb. Sedan februari har jag jobbat på stenhårt på mitt jobb. Känns ibland som att jag knappt har hunnit träffa min familj för jag har behövt ställa upp och hela tiden göra mitt yttersta.
  Nu kom smällen att jag bara får två veckors semester i sommar. Det har varit semestern jag har sett fram emot för att kunna få umgås med min familj och ta igen mig, men nu vet jag inte hur jag ska orka.

  Jag vet på riktigt inte hur jag ska orka.
  Egentligen älskar jag mitt jobb men jag kände att detta var droppen. Mitt jobb kan inte låta mig gå på semester och jag förstår det till fullo, men jag vet inte hur jag ska orka.

  Vad ska jag göra? Jag orkar inte

  Svara

   Jobbar du i Sverige? I så fall finns det en semesterlagstiftning att åberopa (och ev ett fackförbund att rådfråga).

   Svara

   Är du med i facket? Du har rätt till 4 veckors sammanhängande semester enligt lag om inte särskilda skäl föreligger.

   Svara

    Tyvärr föreligger särskilda skäl för att inte få sammanhängande semester.
    Är i kontakt med facket där jag och mina kollegor har ett gemensamt ärende. Facket ska väl se över och kanske kunna göra så att vi får ekonomisk ersättning för delad/flyttad semester. Men jag är så trött. Pengar hjälper inte samtidigt som jag vet att jag inte kan få min semester. Usch och fy

    Svara

     Åh vad trist 🙁

     Svara

   det låter som att det finns en risk att du blir utmattad om det fortsätter så här. jag föreslår att du kollar upp hur det ligger till med företagshälsovården – i bästa fall kan du få en samtalskontakt snabbt. ibland hjälper det att prata med någon och lätta på trycket.
   kom ihåg att se efter din egen hälsa och inte alltid prioritera jobb (du bär inte ensam ansvar!). jag säger det här för att jag själv är perfektionistiskt lagd och har haft en (för) hög arbetsmoral och lärt mig den hårda vägen att bortprioritera sig själv (och sin familj!) gynnar INGEN.

   Svara

   Kan du säga upp dig? Det låter som att du kan bli anställd direkt när du vill det.

   Svara

    Ja jag kan säga upp mig men vet inte vart jag ska jobba annars. Tycker om mitt jobb men sedan i februari har trycket varit skyhögt.

    Tyvärr finns det få bra arbetsgivare inom mitt yrke, om ens några. Funderar på att byta yrke men vet inte till vad.

    Känns tyvärr inte aktuellt att säga upp mig nu.

    Svara

  Utrikesresor såhär i Corona samt ”efter” (när nu det blir), vad tror ni om närmaste framtiden? Tror ni att man kommer kunna resa som vanligt inom Europa NÄSTA vår?
  Ps.
  Känns för övrigt som om alla som planerar att dra till Thailand i vinter är för optimistiska? Lär blir svårt, eller?

  Svara

   Drömmer om att kunna åka bort över jul. Helt orealistiskt?

   Svara

   Flygbranschen kommer nog inte hämta sig på ett bra tag. Tror inte man ska planera utlandsresor kommande vinter.

   Svara

   jag tror man kommer kunna men att det kan bli dyrt (framförallt flyg. hotell bör bli billigt, om inte de flesta har gått i konkurs). Turism är en viktig del av många länders ekonomier så jag tror man kommer göra mycket för att det ska komma igång.

   Svara

  Trivs ni med er kropp?

  Svara

   Jadå, glad att vara frisk. Men en gång i månaden känner jag mig ful, tjock, ”sticksig” känsla av obekvämhet, tycker mig ha hemska lår, finnar, känner mig sjukt ledsen och extremt ensam, som om jag aldrig kommer må bra igen, ser trött ut osv. (Är kvinna 🙂)

   Svara

    M

    Svara

   Nej inte alls

   Svara

   Nope. Inte ens det minsta.

   Svara

   Tyvärr inte. Hur mycket självpepp man än försöker sig på så lurar man ju bara sig själv. You can polish a turd but it’s still gonna be a turd..

   Svara

   Ja den är schysst. Behöver bara ta hand om den lite bättre, stärka upp den så jag håller i längden. 😊

   Svara

   Svårt att trivas när halva världen skriker att den är ful. Har dock slutat ge det lika mycket tankeverksamhet, vilket hjälper.

   Svara

   Nope, bantar. Eller jag hatar egentligen det ordet, men jag försöker gå ner i vikt och på så sätt att jag faktiskt ändrar livsstil och inte bara kör quick fix. Men jag är glad över att min kropp är frisk!

   Svara

    Stor skillnad på banta och att ändra livsstil. Bantar du, äter du för lite för vad kroppen behöver för att gå ner i vikt. Ändrar du livsstil äter du det du behöver, och ändrar rörelsevanor exempelvis. Jag bantar, även fast jag hatar det ordet för att de känns numer så tabu. Men jag äter inget onyttigt mån-fre & sön, äter lite godis på lördag, mindre portioner. För jag vill snabbt få bort några kilon vilket går mycket långsammare om man ändrar livsstil bara.

    Svara

     Jag tänker mer att anledningen till att jag vill gå ner i vikt är för utseendets skull. Visst skulle hälsan också tacka mig i längden men min ärliga avsikt är att se bättre ut, därav jag tänker bantar passar bra. Men nä det är inte så att jag lider och svälter, utan jag går ner långsamt i vikt och lär mig att minska portionerna så de passar min aktivitetsnivå. Dessutom medicinerar jag för att sänka aptiten och höja förbränningen, givetvis inget jag kan göra för evigt men känns som en bra push i rätt riktning just nu. 🙂

     Svara

   Ja! Äntligen gör jag det! Haft sån problematik med hur jag ser på mig själv. Istället för att tänka på hur min kropp ser ut, fokuserar jag på vad min kropp kan. Blir glad varje gång jag märker att jag blir starkare, orkar bära saker jag inte gjort tidigare osv. Speciellt när jag förut blev svimfärdig när jag skulle gå av bussen

   Svara

   Nej jag skäms för mig själv när jag ser mig i spegeln och har efter tre år i min lägenhet fortfarande inte köpt en helkroppsspegel av just den anledningen. Skulle stortrivas om jag kunde gå ner typ 3-4 klädstorlekar, men det känns som att jag inte ”vet hur man gör”. Jag vet ju, motion och bra mat, kalorier in och ut liksom. Men jag är skadad och kan inte träna (inte ens gå promenader) och då blir det som att jag tappar motivationen till att äta bra också.
   Funderar på om jag skulle testa lchf eller nåt, men vet inte, det känns samtidigt som en ”nödlösning” på nåt vis..🤔

   Svara

   Är glad och tacksam över att min kropp är frisk. Den klarar mycket. Men jag gillar inte att titta på den. Ingen helkroppsspegel eller bilder för min del. Men försöker jobba på det, men tyvärr är det djupt inrotat.

   Svara

   Japp, förutom att ryggen värker en smula och tårna gärna krampar.

   Svara

   Nej, jag är extremt ful. Jag är otränad, har flera ärr efter operationer. Så extremt ful så jag kommer aldrig få uppleva kärlek. 🙁

   Svara

    Skickar kärlek <3 jag tror stenhårt på att det finns någon för alla. Jag lovar dig att för någon kommer du vara den finaste i världen.

    Svara

     Inte ovan anonym, men känner igen mig i det personen skriver.
     Alla säger att det finns någon för alla, börjar typ tvivla på det.

     Svara

      Samma här 💔

      Svara

   Ja, nu i samband med graviditeten har jag fått en helt annan syn på min kropp. Från självhat som följt med sedan tonåren till att ha sån respekt och kärlek till min kropp. Den bär och utvecklar ett liv liksom.

   Svara

    Ja! Heja dig!
    Lova att du fortsätter tänka så, ”jag har bakat ett barn häri! Respekt kroppen!”

    Svara

    Exakt så. En helt annan respekt för kroppen! Kommer nog aldrig titta i spegeln och tänka ”shiiiit vilken babe” (😂). Det har jag aldrig gjort oavsett vikt, kroppsform osv. Ja kanske nåt enstaka tillfälle när man fixat upp sig ordentligt isåfall 😅
    Nej men ja, hela tonåren har jag misstrivts i min kropp och hatat den varje gång jag sett mig själv i spegeln och på bild. Tack gode gud för att den synen ändrades när jag fick barn vid 21 års ålder och jag nu känner mig alldeles neutral till hur den ser ut. Den har skapat och burit två barn, och den bär mig fram genom livet utan att klaga allt för mycket.

    Svara

   Har alltid trivts utseendemässigt och känt mig snygg. Har dock oturen att ha världens sämsta sköraste kropp med mycket värk. Hatar det. Hade jag fått välja hade jag hellre haft en ful kropp som mådde bra. Hade tagit 40 extrakilon och inte brytt mig ett smack. Usch.

   Svara

   Älskar min kropp. Den är stark och ofta fri från smärta (förutom migrän då och då) däremot hade jag kanske gärna ändrat en del på utseendet på den. Men som kropp, för min egen del, är jag väldigt nöjd.

   Svara

   Är rätt fet, vilket jag inte alls tycker om. Ack ja, får väl göra något åt det. Det går.

   Svara

   Ja, sen jag blev av med den lilla övervikt jag hade och ändrade livsstil. Har nu ”instagram-kropp” och den som säger att man inte blir lyckligare av en perfekt kropp ljuger fan. Älskar att ha tighta kläder och massa komplimanger för kroppen.

   Svara

   Ja. Kan hjälpa att jag ser bra ut och har haft tur i genlotteriet. Jag har aldrig hatat min kropp, är snygg objektivt och i mina egna ögon. Sen finns det såklart detaljer man kanske inte älskar, men i helhet är jag väldigt nöjd. Tråkigt att det är så många som knappt kan se sig själva i spegeln, det gör en lite ledsen.

   Svara

  Huuuur kommer man fram till om förhållandet bör ta slut? Alltså denna huvudbry gör mig galen. Min sambo sen 10 år är min största trygghet, han är så omtänksam men jag känner bara att alla mina känslor är slut. Men jag vet inte om det är jag som är slutkörd då jag drar hela lasset hemma med ansvar för ekonomi, städ, handling, planering osv eller om kärleken verkligen är slut. Vill inte lämna och ångra men en bitterhet växer sig starkare för varje dag. Känner just nu att gräset är grönare på andra sidan men kan lika gärna ha romantiserat nån tanke om att hitta nån annan som aldrig blir verklighet. Behöver nog mest bara få ut detta för att inte bli galen hemma 🤯

  Svara

   Pratar ni inte med varandra? Kan du inte visa den här kommentaren du skrivit här för honom så att han vaknar till liv?

   Svara

    Vi pratar, och har pratat om detta. Han har ganska mycket tankar kring sitt eget liv och var han ”borde ha kommit”. Han kommer liksom inte i mål med saker för när det blir jobbigt stänger han liksom ner så nu när åren går och universitetsstudierna drar ut på tiden ökar hans ångest ännu mer. Känner mig som en personlig coach som måste peppa igång honom någon gång i veckan. Vi har alltid levt för ”framtiden” och det börjar tära. Han säger att han vet vad han borde göra och gör det en dag men sen faller allt tillbaka till gammalt tills jag typ håller på att bryta ihop.

    Svara

     Är han deprimerad eller har typ add? Låter inte helt sunt.

     Svara

     Ok men då kanske han ska ta tag i sitt liv och söka hjälp? Prata med en kurator eller liknande? Du kan inte vara allt för alla. Ta hand om dig.

     Svara

   Hur kommer det sig att du drar hela lasset både ekonomiskt och i hushållet?

   Svara

    Han studerar på universitet men studierna har dragit ut på tiden då han inte har nog med poäng för att skriva examensarbetet. Har i omgångar varit den enda med inkomst, och i perioder har han haft CSN. Nu blir han snart utan CSN då terminen är slut och exjobbet ska skrivas mars 2021. Han har sökt en del jobb men han verkar rätt lugn med situationen och jag har panik för jag är den som sparat allt vi bara kan och fastän jag förklarar att det blir långt ifrån samma förutsättningar med bara en lön så känns han så lugn. Han ser inte om det är rörigt hemma, eller han bryr sig inte. Så fastän vi fördelat ansvar stör det honom inte om det står 3 fulla stora lådor med återvinning i köket. Behöver liksom peka på vad han ska göra om han ska ta egna initiativ. Så måste arbetsleda hela dagen. Åh, mår dåligt när jag ser vad jag skriver. Jag har nog accepterat läget för länge och bara kört på och gjort allt själv för att det ska bli gjort. Men nu är jag slut. Känner mig så tom inombords.

    Svara

     Exakt VAD består hans ’omtänksamhet’ i om du drar hela lasset?
     Har han en stämpel i pannan med skriften ’omtänksam’ så behöver han inte göra mer sen?

     Svara

      Alltså när du ställer den frågan inser jag hur sjuka mina tankar är och hur mycket jag bara försökt hålla uppe att det ändå kan bli bra. Han är omtänksam när jag typ blir en våt fläck på golvet för att jag inte orkar hålla ihop hemma och är direkt där och fångar upp mig, men det räcker ca en timme. Så ja, jag vet inte… När jag tänker efter är han mest där när jag inte orkar hålla ihop det längre och han ser att det är kris.

      Svara

       Det gör han ju bara för att du ska bära honom vidare, som du ju gör 99,5% av tiden…

       Svara

       Manipulativ parasit.

       Svara

     Förlåt men jag tror han bara ser dig som en trygghet som han kommer att ha tills han har egna pengar. Känns väldigt otacksamt att han åtminstone inte gör något hemma. Tycker du ska prata med honom

     Svara

   Ta ett rejält snack om detta med honom. Spontant ska du inte slösa bort ditt liv på att vara en extramamma åt ev förvuxen mansbebis.

   Svara

   Men gud, skulle kunna varit jag som skrev detta. Vi delar lika på ekonomin men i övrigt. Jag har i flera dagar försökt pratat med honom men han vägrar prata. Dör på insidan. Fantiserar på riktigt om att bara bli uppskattad, en fantasi kan vara att jag kommer hem och möts av ett leende och en kram/puss. That’s it, det jag drömmer om. 🙁

   Svara

    Men ja eller hur!! Samma här! Känner typ att det bara är nått skal av mig kvar snart. Föreställer mig att livet skulle vara lugnare utan honom men livrädd för att bli ensam för alltid typ, haha. Är mest för att jag verkligen föreställt mig (när jag tänker på vad jag vill ha), att jag skulle hitta nån ny superfin relation. Men blir sen rädd att jag sitter där ensam och fortfarande bitter om typ 10 år 🙃🤪 måste sluta tänka så mycket.

    Svara

     Du kan ju inte bli mer ensam än du är tillsammans med den där människan. Gör inte han förändringar? Ja, då får du göra dem. Om det innebär att du dumpar och börjar leva så bra för dig! Då ökar ju dessutom chansen att hitta en trevlig snubbe som uppskattar dig och er relation.

     Svara

     Vi har levt i snart 15 år tillsammans. Älskar honom verkligen och kan inte för mitt liv se hur mitt liv skulle se ut utan honom. Vill inte vara utan honom, vill bara att han ska anstränga sig mer. Men fattar ju att det är ohållbart att känna så som jag känner nu. Men är rädd. En stor egoistisk anledning är också att jag inte vill träffa min son endast varannan vecka och missa hälften av hans liv. Vi bråkar ju inte på något stort sätt heller så känns som många skulle bli förvånade. Fan 🙁

     Svara

     Jag var i samma sits, gjorde slut efter 10 år tillsammans. Det var först hemskt i minst ett år efteråt, sedan har jag känt en lättnad i flera år och som jag fortfarande känner! Har ny kärlek i livet och barn, har aldrig ångrat mig. Man kommer till en punkt när det inte är värt att vänta längre. Jag borde ha släppt taget tidigare men det var den tiden det tog för mig att komma dit, jag behövde jobba med mig själv tror jag. Mognade längs vägen och kom ut starkare. I efterhand kan jag se att jag var ”medberoende” i hans depression och cyniska sätt att se på livet. Han hade dessutom anknytningsproblem som jag naivt nog trodde att jag kunde leva med. Mitt råd är att ta en ordentlig funderare kring vad du vill få ut av en relation och vet om att det faktiskt finns fall där gräset var grönare på andra sidan.

     Svara

    Det är verkligen inga höga krav du har Anonym 20.47! Det är väl ändå ett minimum i ett förhållande. Menar inte det som kritik utan att du förtjänar att ha det så, inte bara som en fantasi. Lämna om det inte blir bättre! Livet är för kort!

    Svara

     Den logiska sidan av mig vet det, men hjärtat säger annat. Brukar inte skriva detta men tack för din kommentar!

     Svara

      Förstår att det är svårt, att veta vad man borde göra och faktiskt göra det är inte samma sak. Men lycka till!
      ❤️

      Svara

   När man funderar på att göra slut.

   Svara

   När relationen får än att må mer dålig än vad den får en att må bra. Och det har varit så ett bra tag med dålkga utsikter för någon större förändring. Då är det dags att göra slut.

   Är det inte bättre att vara ensam men må bra? Det är lite sorgligt att du tänker att du kanske kommer bli ensam och inte kan må bra med bara dig själv. Att det är bättre att leva med någon som får en att må dåligt, sålänge man slipper vara ensam. Trygghet och bekvämlighet i all ära, men det där är egentligen bara din egen hjärna som lurar dig då den är ”rädd” för förändring.

   Om du ändå vill fortsätta så måste han börja gå i terapi och jobba på sig själv hårt. Annars kommer det vara såhär för alltid tills dagen du dör. Det måste du försöka ta till dig så att du inte kastar bort hela ditt liv.

   Svara

    Tack för din kommentar! Jag är så rädd för att vara ensam, mest rädd för att inte ”duga åt någon annan”. Har därför haft 2 förhållanden i mitt liv (5 respt 10 år) för att de gillat mig, och jag känner att jag måste hålla fast vid dom så jag inte blir ensam. Men hade jag gått på mina egna känslor hade båda varit avslutade mycket tidigare.

    Men din synvinkel är så viktig och där måste jag ta tag i mina egna utmaningar för att inte drunkna i andras och helt glömma mig själv.

    Jag tror inte det går att rädda, men behöver bara komma till den punkt att jag faktiskt gör något åt det.

    Svara

     Lycka till!
     Du är värd ALLT!

     Svara

  Har dålig studiedisciplin! Ge mig gääärna era bästa tips på hur jag ska orka plugga åtta timmar om dagen

  Svara

   Sätt upp tydliga delmål, gör ett schema med raster, lunch etc. Var stenhård mot dig själv

   Svara

   Orkar NÅGON plugga 8h om dagen? 👀

   Sätt rimliga mål som du orkar fullfölja, annars är det så lätt att ge upp innan man ens börjat. De dagar det är mycket plugg är belöningar i slutet av dagen sjukt bra 😂👍🏻

   Svara

    Klart det går. Sover du åtta timmar per dygn finns det 32 halvtimmar till förfogande. 64 kvartar. Använd hälften till plugg.

    Svara

   Pomodorometoden. Köp en äggklocka, googla sedan. Eller skaffa appen med samma namn, om du har en iPhone.

   Svara

  … Och så var alla ute ur karantän igen! Bor i Stockholm och har märkt att det är precis som vanligt igen. Mina glasögon gick sönder och behövde få de fixade samt hämta ut mitt synintyg för. Och beställa backup, åkte in till en galleria där det var Proppat med människor precis som innan corona. Blev chockad. Är det så överallt nu? 🙂
  Hur känner ni inför det?

  Svara

   Har väl inte ens varit karantän i Sverige

   Svara

    Nej det har det inte haha men menade på att alla var så oroliga och bad alla stanna hemma på sociala medier och så kom solen och då var det bortglömt!

    Jag var där i 5 min, för att mina glasögon som jag annars är blind utan gick sönder. Men jag såg folk hänga där, restaurangerna var fulla osv. Vilket kändes konstigt eftersom jag trodde folk fortfarande var rädda

    Svara

     Men restauranger har ju nya regler att följa. Man får gå på restaurang 🙂

     Svara

   Tycker dock det är lite roligt med folk som dig, man är så chockad att där är så mycket folk där samtidigt som man själv är en av alla dessa människor. 🙈

   Svara

    Jo, fast gissar på att majoriteten inte har något viktigt att göra där. Det är inte viktigt att köpa en tröja just nu. Det är inte viktigt att prata med en vän på en uteservering. osv. Stanna hemma, är det svårt att förstå?

    Svara

     Fast det är ju bara en gissning. Och som sagt, tyvärr finns det inga regler om att man måste stanna hemma. Butiker osv behöver gå runt. Så det är ok att stötta sina lokala butiker. Men visst, du var den enda där som hade rätt att vara där och som inte gjorde något fel 👏🏻👏🏻

     Svara

      Hahaha okej fast nu. Ville jag inte ha en klapp på axeln utan undrade bara om jag är den enda som reagerat på att corona oron verkar vara över i Sverige?

      Svara

       Nej tror många hr reagerar. Jag behövde något från rusta och brukar egentligen handla vid 22-23, dock gick jag vid 17 och det var fullt. Bokstavligt talat sprang in och ut då jag blev så äcklad av allt folk.

       Svara

       Nej du är inte den enda. Blir så besviken på människor som börjar leva som vanligt igen och skiter i rekommendationerna. Alice och klara (för att ta folk som vissa känner till) är exempelvis på fest inatt. Som att skratta vårdpersonalen och de sjuka i ansiktet. Känns nästan som att det är jag som gör fel/annorlunda som endast träffat en vän utomhus sedan februari. Hade också gärna varit på fest men herregud det är inte ens en uppoffring att avstå när folk hade farit illa av det. Tråkigt att vissa inte har mer respekt för sina medmänniskor 🙁

       Svara

   Du var ju där själv. Så du har ju gjort precis samma sak som alla andra som var där 🙂

   Svara

    Jo absolut. Dock hade jag ett viktigt ärende. Är blind på ena ögat och ser väldigt dåligt, så går glasögonen sönder, måste jag fixa de omedelbart 😅

    Jag är inte där och fikar eller shoppar.

    Svara

     Så du tycker alla butiker och restauranger ska gå i konkurs och ännu fler ska bli av med jobbet? Så länge dom vidtar åtgärder och följer dom nya riktlinjerna så får man hålla öppet och ta emot gäster/kunder.

     Svara

      Oj vart läste du att jag skrivit det? Har inte kommenterat ngt som ens liknar ditt påstående haha lägg av.

      Svara

   Vet inte? Har inte varit ute förutom när jag går till och från jobbet… Vill ju inte få corona. 😉

   Svara

   Parkerade i ett centrum igår och var tvungen att gå genom centrum (var där för en jobbintervju), behövde trycka mig mot väggen bara för att folk inte verkar förstå 2 metersregeln och sicksacka mellan alla människor som lugnt strosade omkring. Jag förstår verkligen inte denna absoluta rätt vissa människor känner sig ha att man är villig att riskera att bli smittad samt sprida smitta.

   Svara

    Håller med… folk står för nära i butiker också, får panik. Även om det finns uppmärkt i kön till kassan vart man ska stå, envisas de flesta ändå med att stå minst en fjärdedel närmare än vad som är uppmärkt. Så irriterande, jag fattar inte varför det ska vara så svårt!

    Svara

     Såg en skylt där det stod ”2 m är längre än du tror”. Tror fler behöver se den. Min tumregel är att hålla avstånd så att åtminstone en normallång människa ska kunna ligga mellan.

     Svara

  Vill ha ett inlägg om stauffer familjen, även om dom ej är svenska. Känner att det som gjorde måste uppmärksammas, blir såå arg 😤

  Svara

   Ja! Jag har följt denna med. Så sjukt! Tips till Cam: Stauffer och adoptionsskandalen.

   Svara

    Nej, tycker det är bra att den här bloggen fokuserar på svenska bloggare/youtubers i första hand. Eller åtminstone människor som är kända. De flesta läsarna här har aldrig hört talas om Stauffers. Och så intressant är inte historien. Och det finns tillräckligt att googla om man nu tycker det.

    Svara

    Nej, det hör inte hemma i den här bloggen. Finns massor på nätet för den som vill läsa om det.

    Svara

   Jag såg det igår. Helt j*vla sjukt. Detta är ett av de stora problemen med adoption. Man kan inte ”välja” sitt barn, man får den man får vilket inte är fallet när adoptivföräldrar adopterar. Då ska de ange vilket kön de vill ha, hudfärg, ålder osv. Som att de beställer ett objekt. Fyfan, vidriga människor det finns. Stackars barn som separeras återigen, kommer säkert få stora men för livet av detta. Fy.

   Svara

    Men ja!! Tycker så synd om han, hur kan man skilja sitt barn från sina biologiska barn? Dom hade knappats lämnat ifrån sig sina biologiska barn pga den anledningen.

    Tänker på när deras biologiska barn blir äldre och eventuellt googlar på sin familj, allt dom lär se och läsa om är hur deras föräldrar ångrar att dom adopterade deras bror.

    Svara

   Adoptionsbranschen är så sjuk. Lite bättre i Sverige, men fortfarande illa. Samma med folk som köper fattiga kvinnors livmödrar utomlands. Vidrigt.

   Svara

    Blir så jävla arg, hur kan man behandla barn som en pryl ?! Nästan som om dom bara ”nä, vi valde fel färg på soffan och den är oskön så nu slänger vi ut den” men det är ett BARN??

    Hoppas verkligen han kommit till en familj som verkligen älskar han för den han är och att han slipper behöva umgås med the stauffer😤 han förtjänar bättre

    Svara

   Hade inte hört talas om dem men googlade när jag såg vad ni skrivit här.

   Och tja, detta om något är väl en anledning till att influencers borde förbjudas att tjäna pengar på sina barn…
   Jösses vad de håvat in pengar på den där adoptionen av ett funktionsnedsatt barn med särskilda behov. De borde bli återbetalningsskyldiga (till ett konto till förmån för pojken naturligtvis). Och sedan få sin kanal nedstängd.

   Svara

    +++++++

    Svara

  Hur många kalorier innehåller två ostskivor och lagom med smör på en smörgås?

  Svara

   Men herregud – på riktigt? Googla. Tror du på riktigt vi sitter här och har stenkoll på vad alla livsmedel innehåller?
   Finns en miljard olika hemsidor för just kaloriräkning.

   Svara

   Kolla i Lifesum? Myfitnesspal?

   Svara

   1. Beror på ost.
   2. Vad är lagom med smör för dig?
   3. Vad för smörgås?

   Tror ditt bästa svar är en googling bort.

   Svara

   snälla ät en macka och sluta bry dig om kalorier.

   Svara

  Dagens citat:

  ”If white people rioted every time a black man killed them, we’d never have any peace.”

  Mike Tyson

  Svara

   Va fan vill du säga med det?
   Du inser att det är polisbrutalitet som det protesteras emot va?

   Svara

    Genom att plundra Louis Vuitton-butiker?

    Svara

     Du förstod inte att detta inte va en diskussion om upploppens tillvägagångssätt.
     Mer att ts postar ett bullshit citat från ett creep som indikerar att det skulle vara att överreagera att protestera?
     Handlar alltså om människor som blir mördade av polisen.

     Svara

      Det är ju ändå mest synd om Louis Vuitton här! Staaaaackars, stackars LV!

      Svara

      [Borttagen kommentar]

      Svara

     Att knäböja hjälpte inte heller 🤷🏽‍♀️

     Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     Och ditt huvud sitter långt upp i din egen röv, därav din idiotkommentar.

     Svara

   Skitcitat

   Svara

   Var hittade du det citatet då?

   Svara

   Fuck off.

   Svara

   Hon kakmonstret Hermansson måste vara glad just nu, massor med förstörda polisbilar nerklottrade med ACAB.

   Svara

  Kan jag ladda ned och spela Sims på en MacBook Air ca 4-5 år gammal? Kommer den orka med det?
  Så himla Sims-sugen!!

  Svara

   Prova? Jag har ingen aning om det fungerar. 🙂 Jag har en laptop, dock rätt dyr sådan, som är flera år gammal. Spelar The Sims4 och det fungerar jättebra. Tror min laptop är kanske 5 år gammal, eller mer.

   Svara

   Allt med sims känns som ett lotteri

   Svara

   Laddade ner det på min MacBook från 2013 och det fungerar fint!

   Svara

   JA! Spelar på min mac från dackefejden, har köpt till massa expansionspaket och datorn klarar det galant! Tänk på att datorn ska stå på en hård yta så att fläkten inte blir överhettad bara!

   Svara

  Har fått tre missfall och är nu gravid igen. Hoppas såklart att det går bra den här gången men tänker att det säkert inte kommer göra det. Känns som att det är något som är fel med kroppen när jag får missfall på missfall. Tänker därmed att det är något som måste justeras för att jag ska kunna genomgå en full graviditet. Någon som varit med om samma? Jag har ett barn sen tidigare och hade då inga problem utan detta har uppkommit när vi nu försöker få ett till barn.

  Svara

   Hoppas allt går bra❤
   Att du haft missfall innan betyder inte att det måste hända igen. Många graviditeter slutar i missfall

   Svara

   Om du nu får ett missfall finns det inget du hade kunnat göra ändå. Njut av att du är gravid här och nu.

   Svara

   Har inget svar men ville bara önska dig all styrka och välmående ❤

   Svara

   Charlotte Perrelli hade ett tiotal missfall och jag vet att hon använde sig av någon metod för att förhindra ytterligare ett missfall och lyckades. Har för mig att det var något som annars används vid IVF. Minns tyvärr inte detaljerna men kolla upp om du kan hitta något om det.

   Svara

    Oklart svar? Finns inte direkt en metod för att förhindra missfall…

    Svara

     Om man har upprepade missfall kan det ju bero på något, som man kan få hjälp med. Googla lite snabbt om henne och hittade att hennes läkare iaf gett en behandling där hon bland annat fått kortison. ”Kortisonet till exempel hjälper kroppen att inte stöta bort fostret. Man sänker helt enkelt sitt immunförsvar, eftersom teorin var att så fort min kropp gick in i en graviditet, så ville den med alla medel stöta bort det som inkräktade och inte skulle vara där. Nu höjdes istället toleransnivån”.

     Svara

      Jaha, har vi fått en ny Trh eller?

      Svara

       Har fått den känslan sedan tidigare.

       Svara

        ƬĥrHädgårdsmmästaren?

        Svara

       Jävla onödig kommentar om någon som bara ville vara hjälpsam.

       Svara

      Ja men säg det då. Jag förstod det som att du mena att det fanns en särskild metod för att slippa missfall. Som att jag missat det och därför haft missfall
      .
      Självklart är det rimligt att läkarundersökas om man haft flera missfall för att undersöka att ngn är fel.

      Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Men håll käft!

    Svara

   Önskar dig all lycka <3

   Svara

   Tror det är progresteron man kan ta för att minska risken för missfall. Tas i början av graviditeten. Tror kan kan få det på recept om man haft upprepade missfall. Värt att kolla upp, lycka till!

   Svara

    Tack för svar <3 Jag frågade vid förra inskrivningen om det fanns hjälp att få då jag läst om just progresteron, men det var inget de "gav ut" bara sådär. Efter det missfallet så skrev jag en egenremiss för utredning för att få just den hjälpen, men nu har man ställt in all planerad vård vilket gör att mitt besök blivit inställt. Så vid den här graviditeten finns det nog ingen hjälp att få 🙁

    Svara

  Jag efterlyser vad jag tror är en barnbok/ungdomsbok som jag läste nån gång under 2000-2005. Den handlade om en tjej med simhud minns jag, väldigt spännande och lite mystiskt, men annars minns jag tyvärr inte så mycket mer. Omslaget var grön-blåaktigt med en närbild på hennes ansikte under vattenytan tror jag, tyckte hon var så himla söt och det var nog främst därför jag gillade boken. Möjligtvis hade hon rött hår och kanske några ljusa märken/tatueringar i ansiktet men jag kan minnas fel på den punkten.
  Har googlat lite snabbt och det skulle kunna vara Silke: en förvandlingssaga av Bengt Haller men jag hittar ingen bok med det omslaget jag minns.
  Jag får också en känsla av att flickan i boken hette Unni men det kan också vara helt fel.
  Nån här som känner igen beskrivningen eller vet om Silke-boken har haft det omslaget jag beskriver? Jag skulle ju kunna ha läst en äldre utgåva som är svårare att hitta idag.

  Svara

   Sök på silke en förvandlingshistoria täby bibliotek så är det lite liknande omslag som du beskriver

   Svara

   Lite sent svar men kan det ha varit Ingo av Helen Dunmore? Minns dock inte helt när den var skriven.

   Svara

  Någon mer som hatar att vara sent till att skriva här på öppet spår.. vill iallafall vara på dom top första 🤣

  Svara

  Varning handlar om viktnedgång!

  Kan inte någon tipsa om lite boostande metoder man kan tillämpa för att få fart på viktnedgången? Har alltid haft lätt att gå ner i vikt och vet precis vad min kropp mår bra av för mat och träning men efter graviditeten är det som att den stannat upp och jag går liksom inte ner. Tänker inte räkna kalorier för det får jag bara hjärnspöken av men någon kanske har andra tips?

  Vill liksom bara känna mig lättare och spänstigare igen.

  Svara

   Rör på dig mer finns inga mirakel mer än att ligga på. Kaloriunderskott och leva ett tråkigt liv.
   Eller förbränna mer än man käkar.
   Den sistnämnda är myckrt mer rolig och givande.

   Svara

    Försöker röra på mig så mycket jag hinner. Blir mellan 5-8km promenad om dagen och kanske 3 högintensiva men korta träningspass i veckan samt någon löptur. Men kanske behöver träna annorlunda?

    Svara

     Kosten är det viktiga, 80% är kosten, så bättre då att äta mindre.

     Svara

      Tycker dock ut redan får i mig rätt lite mat i jämförelse med hur jag brukar äta men behöver säkerligen se över min mat. Brukade iof träna betydligt mer förut så kanske borde jag äta mindre som du alger. Äter också en ganska enformig kost just nu vilket säkerligen inte är toppen heller.

      Svara

       Att motionera sig ner i vikt utan att samtidigt se över sin kost är mycket jobbigt, du måste träna sjukt mycket i så fall om du skall förbränna det du äter. Antagligen äter du för mycket, alternativt fel eftersom du redan rör dig men inte går ner i vikt.

       (Jag springer marathon (och styrketränar) och under ett lopp bränner jag ungefär 4000 kalorier. Inte direkt skitmycket om man ser på hur mycket man äter under en vecka… Och flera maror i veckan är nog inget att rekommendera 😉)

       Men i alla fall, se över kosten, mycket protein och grönt samt bra fetter och mindre av stärkelsen. Googla macros och fitness.

       Herregud jag låter galen och det blev långt men ja, tack för mig 👋🏼😜

       Svara

        Nejrå du låter inte galen. Jag är säkert inte van vid min nya livstil och fattar inte riktigt hur kroppen fungerar med nya rutiner osv. Förut hade jag ju all tid i världen att laga hälsosam varierad kost och träna massor (har också sprungit mara) medan jag nu istället slänger i mig mat i alla hast och kör något snabbt pass när det hinns och då kanske jag helt enkelt får i mig mer än jag gör av med även om det inte känns så. Ska skriva ner kosten under en vecka och utvärdera! 🙃

        Svara

   Hur länge sen var du gravid?

   Svara

    Lite drygt ett år sen nu :-/

    Svara

    Lite drygt ett år sen :-/

    Svara

   Köp fiberkapslar och börja dricka mer citronvatten.
   Uteslut läsk och om du ska gotta dig med godis en dag, hoppa över kolhydrater såsom pasta, ris och potatis den dagen. Så du inte får överskott av fructos=fettlever

   Svara

    Tack för konkreta tips, ska kolla upp fiberkapslar. Citronvatten är ju guld, har liksom helt glömt av sånt här!

    Svara

    NEJ snälla hoppa inte över kolhydrater för att du ska käka godis. Ät riktig mat som innehåller protein, fett OCH kolhydrater och sedan godis. Är du mätt när du tar fram godisskålen kommer du inte vilja äta så mycket godis än om du har hoppat över vissa livsmedel…en som har hamnat i den fällan. Jag har gått ner i vikt i omgångar och framgångsfaktorn (som har gjort att jag har lyckats hålla vikten efter senaste viktnedgången är att jag har ätit varierat, mer grönsaker och mindre sötsaker. Brukar käka mackor (älskar bröd) till frukost eller kvarg med granola och frukt/bär, kyckling, currysås, ris och grönsaker till lunch och vegobullar med potatis och grönsaker till middag. Till mellis kvarg eller frukt eller macka. Ville bara ge ett exempel på hur en dag kan se ut. Bytt ut fullfeta produkter till light (smakmässigt tycker jag light smakar bättre så är ingen uppoffring för min del) och det här kan göra mycket! Har slutat vara rädd för bröd, pasta, ris osv för det är inte farligt om man äter i rätt mängd. Ris och potatis kan man äta mycket av utan att det blir ”för mycket” kalorier. Har alltså slutat med att förbjuda mig livsmedel för tidigare ledde det bara till att jag var hungrig mot kvällen och hetsätning

    Svara

   Börja med crossfit. Då kommer du dessutom att bli stark på köpet 💪🏻

   Svara

    Hinner inte träna på den nivån just nu (har väldigt svårt att komma iväg till gymmet och får mest träna hemma) men det kan absolut komma att bli ett alternativ framöver. Men hur pass tränad bör man vara när man ger sig på crossfit anser du och var börjar man?

    Svara

   Vad har du för problem när du försöker gå ner i vikt? Detta är viktigt att analysera. Är du konstant hungrig när du skär ner kalorier? Är du sötsugen och åker dit på godis? Är du för stillasittande? Ubderkdsttar du kalorierna i maten? Analysera detta och anpassa dig efter det. Mitt stora problem är att jag blir hungrig av att skära ner på maten. Jag fick hjälp med aptitdämpande medicin.

   Svara

  Sitter som ett litet barn och följer raketuppskjutningen. Tycker det är såååå spännande!😃🚀

  Svara

   Så mäktigt! Fan, insåg just att mitt drömjobb är att jobba på Nasa.

   Svara

   Måste de sitta fastspända hela tiden eller när får de ”släppas loss”? Och hur kissar man i rymdfärjan?

   Svara

    De kissar I dräkten och så samlas det upp i en särskild behållare.

    Svara

     Haha vad skumt, undrar om de brukar säga till sin kollega då ba ”nu kissar jag bara så du vet” eller om de gör det i smyg

     Svara

    Själva resan skulle väl ta 19 timmar om jag hörde rätt? Ska inte säga att jag vet, men det känns mest logiskt att de borde sitta fast hela tiden..?🤔

    Svara

     De är viktlösa nu och har tagit av sig dräkterna. Sen kommer de att spänna fast sig och sova 8 timmar.

     Svara

      Jaha! Missade det

      Svara

     Den tar 19 timmar och de har blöjor.