Ny bantningsreklam med Anders Bagge

Jasså, jaha..så Viktväktarna som Anders Bagge gjorde sitt bästa med att kränga på sina följare fungerade alltså inte heller? 
Har vi hört det förr kanske?

Nu går Bagge nämligen ut med att han ska banta med Wellobe och Aftonbladet istället – mot betalning OCH ett filmteam givetvis – där han nu ska försöka få så många som möjligt att haka på det här, eftersom hans avtal med Viktväktarna antagligen gått ut och han uppenbarligen inte nått önskat resultat. 
Med Wellobe och Aftonbladet ska han enligt sitt inlägg testa den fantastiska kombinationen ”bra mat och motion” till skillnad från Viktväktarna där han körde med konceptet ”energi och mätt och belåten”.
Jahapp!
Och om DET inte fungerar? Vad ska han ursäkta sig med då till alla som återigen litat på honom, som de litade på honom när de gav Viktväktarna sina pengar eftersom han lovordade dem?
Erbjuds pengarna tillbaka till alla de som också misslyckats efter att ha köpt Bagges personliga men ack så köpta reklam?

Ta räntan på intäkterna från Idol och anställ en PT och dietist som skräddarsyr en långsiktig förändring för dig och sluta upp med att försöka lura på människor en massa olika jävla bantningskoncept för att du vill få betalt för det! 
Eller vad sägs om att TESTA konceptet i mer än den kvart det tar att skriva på avtalet innan du försöker kränga det på läsarna med din trovärdighet och den myspysrelation du har med dem? Ha något jäkla hum om vad det är du marknadsför inför dina 525 000 följare på Instagram?

Annars skulle jag spontant vilja rekommendera att hoppa av åkgräsklipparen och jaga efter en vanlig gräsklippare i en timme eller två.
Lite traditionellt kroppsarbete i trädgården som varken kostar pengar kräver särskilda program ska absolut inte underskattas.

Här är – återigen – anledningen till varför sådana här samarbeten gör mig vansinnig!
(originalinlägget hittar du här)

Det är inte för att människor vill gå ner i vikt, vara hälsosamma, lära sig om kost, få en mer varierad kosthållning eller träna skiten ur sig.
Anledningen till att de gör mig vansinnig är att sätten att göra detta och åstadkomma de resultat man är ute efter är lika individuella som det finns antalet människor med dessa behov eller önskningar. Forskning visar att olika kroppar som genomgår samma tränings/diet/livsstilsförändring kan få HELT olika resultat då vi alla har helt olika behov och får individuell respons.
Så att marknadsföra ett bantningsföretag för att man SJÄLV vill gå ner i vikt eller vad tusan man nu har för mål är så ignorant att hälften skulle vara nog.

Precis som med plastikkirurgi så erbjuds inte du som influencer ett gratis medlemskap i Viktväktarna Wellobe (och kanske även lite pengar i handen) för att företaget tycker att du verkar vara en grym person som de vill hjälpa lite på traven. De gör det av en anledning och en anledning endast.
De hoppas på att du – med hjälp av din relation, ditt förtroende och förmåga att påverka dina följare – ska kunna förmå tillräckligt många av dem att också vilja banta (eller vara ”hälsosamma”) med Viktväktarna Wellobe så att deras samarbete med dig betalar sig och att de går med vinst.
Det är det ENDA reklam och marknadsföring handlar om! Inget företag har väl gjort en marknadsföringsplan med mål att gå mer förlust för att hjälpa några stackars influencers att banta (förlåt…leva hälsosamt..)?

Så att som influencer försöka pracka på dina följare en bantningsprodukt (förlåt, hälsoprodukt) som rent statistiskt inte kommer fungera för en stor del av dem, för att DU vill tjäna pengar är… (det gäller alla förpaketerade bantningspaket, inte bara WV)
SKÄMS!
Jag anser att det inte finns några ursäkter till att ”banta” på sociala medier – särskilt inte om man har många följare som ser upp till en och påverkas av det man gör och/eller skriver.
Använd gärna dig av viktväktarna Wellobe men låt det i så fall stanna utanför sociala medier.

Bantningsföretag gör inte det här för att de bryr sig om influencers hälsa – de vill enbart att deras följare själva ska bli så pass missnöjda med sina kroppar att de själva köper dyra bantningsplaner hos dem och börjar käka chokladkakor i viktminskningens namn.

Att stötta det kommer aldrig vara okej i mina ögon.
Aldrig.

92 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det finns bara ett sätt att gå ner i vikt: Äta mindre och träna mer.

  Svara

   Du kan ju äta mindre bara. Eller bara träna mer. Så nej.

   Svara

   Kapa av ett ben funkar också!

   Svara

    Eller kasta all mat och bara träna!

    Svara

     Åh, jag måste missuppfattat det och gjort tvärtom. Jag har kastat all träning och käkat upp all mat…

     Svara

   Beror på vad man menar med mindre

   Svara

   Det enda som gör att man går ner i vikt är att äta mindre.
   Chockerande hur få som har koll på hur energibalans fungerar.
   Du kan leva på bara godis och gå ner i vikt, även om det såklart inte är att rekommendera…

   Och snälla, tro inte på det som står i Slutbantat. Det finns SÅ många metastudier som visar hur man effektivast går ner i vikt och håller vikten.

   Svara

    Hur tänker du då? Om jag äter som vanligt (dvs så min vikt står stilla och varken går upp eller ner) men lägger till ett cykelpass eller löppass där jag bränner 700 kcal, med jämna mellanrum (5 dagar i veckan t.ex. vilket inte är orimligt) så kommer jag sakta men säkert att gå ner i vikt. Utan att dra ner på kaloriintaget.

    Det värsta jag nånsin gjort när jag ville tappa kilon var just att dra ner på maten och inget annat. Jag blev trött, svag, yr och allmänt eländig.

    Svara

     Ja, men det förutsätter då att du ligger precis på din energibalans, vilket få personer gör då de flesta ligger på plus. Det jag menar är att folk i allmänhet tror att det är träning som gör att man går ner i vikt, när det i själva verket handlar om ett energiunderskott. I ditt exempel går du ju ner i vikt till slut på grund av att du äter mindre än din kropp gör av med.

     Svara

      Ja precis. Men för mig fungerar det bättre att öka på träningsmängden ( helst med lågintensiva men ganska långa pass; två timmars promenad i hyfsat rask takt bränner lika bra som ett kortare löppass) än att dra ner på maten. Jag tror jag har en nedre gräns för mitt kaloriintag där jag börjar må eländigt. Dit vill jag inte.

      Svara

     Om du tränar bort 700 kcal var och varannan dag så kommer du att bli mer hungrig och troligen börja äta mer. Dvs, om du inte medvetet stramar åt intaget så kommer du troligen hålla dig viktstabil i alla fall. Och då är det förhoppningsvis mer värt för dig att träna med tillräckligt mycket energi i kroppen 🙂

     Svara

      Ja, och om jag skulle försöka gå ner i vikt enbart genom att dra ner på matintaget, skulle jag kanske få äta 1000 kal om dagen. Det är rena svälten för mig och jag skulle må uruselt. Om jag däremot tränar, vilket jag gör i stort sett dagligen (triathlon) kan jag äta mer och mår bättre, fastän kaloriunderskottet kanske är detsamma. Nu har jag inga problem med stor övervikt men låt säga att jag vill tappa fem kg.

      Svara

       Om du käkar 1000 kcal om dagen förstår jag att du inte pallar särskilt länge, oavsett träning eller inte. Men varför så bråttom? Ett kaloriunderskott på 500 kcal/dag bör ge en viktminskning på ca 0,5 kg i veckan helt utan träning (1kg fett är ca 7000 kcal) vilket rimligen ger utrymme för ett intag på ca 1700 kcal (om du är normalbyggd kvinna med normal metabolism). Jag håller också på med triathlon (har gjort Ironman om vi ska briljera) och jag skulle aldrig få för mig att försöka kombinera den träningen med ett viktminskningsförsök. Om du vill palla att cykla långt och springa långt måste du såklart äta, men om fem kilos vikttapp är det primära skulle jag försöka hålla en kostplan på 1700 kcal och komplettera med styrketräning. Då är dina 5kg kanske borta på 10 veckor. Värt det?

       Svara

        Jag är kort, 150cm men fet. Om jag ska gå ner i vikt behöver jag äta typ 500 kalorier om dagen. Det är typ ingenting.

        Måste träna för att kunna äta mer för att kunna gå ner i vikt. En joggingtur på 5km är ca 200 kalorier för mig så jag joggar 1 mil om dagen och kan då äta 900 kalorier och ändå gå ner i vikt.

        Svara

         Isåfall är det något fel med din ämnesomsättning och du bör kolla upp det.

         Svara

        Iron(wo)man här med 😉

        Jadå, det är precis så jag tänker. Jag äter ganska normalt men tränar i stort sett varje dag och det räcker för att jag ska gå ner. Jag hade 10 vinterkilon att gå ner och har fem kvar nu, de skulle bort innan Kalmar (som ju tycks bli uppskjutet men ändå). Dem tar jag inte bort genom att dra ner drastiskt på kalorierna utan på att öka förbrukningen, gärna genom långa ”långsamma” pass där kroppen bränner fett istället för annat snabbåtkomligare. Det var så jag menade när någon nämnde att enda sättet att gå ner i vikt är att äta mindre. 🙂

        Svara

     Fast detta stämmer inte.
     Finns flera studier gjorda på ursprungsbefolkningar som lever som vandrare och samlare, och därför var betydligt högra aktivitetsgrad än oss stillasittande. Trots det förbrukar en samlare eller en kontorsråtta ungefär samma mängd kalorier per dag.
     Och kroppen anpassar sig till den högre aktivitetsnivå och den önskade viktnedgången uteblir.

     Dom pratade om detta i SVT-serien ”bästa träningen”

     Svara

      Ja det känns rimligt, det verkar oerhört lätt att hålla ”trivselvikten” oavsett hur mycket jag rör på mig 😊

      Svara

      Men det stämmer inte heller. Min man (också triathlet) behöver äta enormt mycket för att inte rasa i vikt. Han är av normallängd men tränar minst ett, ofta två hårda pass varje dag, där han bränner kanske 1500 kal per pass. Han behöver också vara noga med VAD han äter. Han äter definitivt mycket mer nu än vad han gjorde när han var yngre och bara körde mc…..

      Svara

    KBT är den mest effektiva metoden, visst kan du symptombehandla genom att förändra saker men du behöver också ta reda på roten till att du skapade situationen från början, oavsett om det handlar om mat, sex, alkohol, shopping och liknande.

    Så att göra det och samtidigt förändra din kost och träning, minska stress (som är en av de största orsakerna till övervikt) och skapa långsiktig hälsa är det jag rekommederar.

    Svara

    Du som utger dig för att vara så kunnig borde ju veta att det inte bara är att äta mindre. Eller har du bara gjort ett dåligt ordval?

    Svara

     ..va?

     Svara

     Äta mindre mängd kalorier än vad kroppen förbrukar.

     Om du inte förstod vad hen menade så var det just ovanstående.

     OCH det gäller för alla. Sen har alla olika förbränning men faktum kvarstår, ät mindre än vad just din kropp förbränner så kommer du få ner i vikt.

     Tränar du också samtidigt samt ökar proteinintag så tar kroppen mesta vikten av fettet.

     Svara

      Mmm, principen att man sätter in mindre än man gör av med, för att få ett underskott av vikt. Men som du och många andra skriver, det är andra saker som också spelar in, som hur fort man förbränner energin. Och visst är det väl så att kroppen drar ner förbrukningen när den märker att det kommer in mindre energi. Om inte annat, orkar man inte vara lika aktiv.

      Svara

       På vilket vis skulle min kommentar stämma?
       Du bekräftade endast det jag skrev- underskott av energi skapar viktnedgång.
       Enklast är att minska mängd mat (bevisat i RIKTIGA studier).

       Och ja, studier visar också att ”mikroaktiviteten” minskar till viss del om du äter på tok för lite då kroppen minimerar kroppens rörelsemönster till det allra minsta. Men då snackar vi ett underskott som beror av brist på mat, till exempel i länder med svält.

       OCH jag skrev, precis som du, att förbänningsnivån skiljer sig mellan människor MEN faktum kvarstår, det är underskottet som skapar viktnedgång. Sen hur stort underskott beror av vem du är.

       Svara

    Finns också så många studier som visar att det oavsett vald diet är snudd på omöjligt att gå ned i vikt och hålla den vikten. Inget kul att höra, jag vet, men likväl sant.

    Svara

  Roligast är väl ändå texten…
  ”och deras hundar”????
  Har företaget skickat utkast på text som han skulle ändra lite i å så läste han inte ens igenom allt innan han publicerade???

  Svara

   ”sin hustru Johanna”
   Ansträng dig liiiite i alla fall, Anders!

   Svara

    Men han menar ju utifrån. Att folk ser på honom som en man som älskar att hänga med sin fru och deras hundar. Tror inte det är copy paste… Även om jag själv hade skrivit sin fru och sina hundar (även om det hade indikerat att hundarna inte också var fruns)

    Svara

    De är väl skilda nu?

    Svara

   Ha ha. Copy paste, del 2.

   Svara

  Jag blir besviken på honom. Samtidigt som frugan hans insta är inget annat än reklam för dyra kläder osv.

  Svara

   Jösses då får man vara besviken varje dag, vilket slöseri med energi.

   Svara

    Jösses vilket energilöst svar.

    Svara

   Följ dem inte bara!!!

   Svara

  Svara

   Off topic från vad länken handlade om (och ser kanske inte riktigt vad den har med inlägget att göra), men jösses vilket otippat ställe att hitta en Wilderäng-länk på.

   Svara

  Måste ändå erkänna att man pepp på att träna ännu mer nu! 😋

  Svara

  Fast allt går ju ut på att sälja. Behöver ngn verkligen nya kläder? Behövs det lanseras ett nytt rosé? Behövs det fler poddar som snackar om veckans snackisar? Ja, för alla behöver försörja sig. Finns det en marknad så kommer det funka.

  Svara

  Men han menar ju utifrån. Att folk ser på honom som en man som älskar att hänga med sin fru och deras hundar. Tror inte det är copy paste… Även om jag själv hade skrivit sin fru och sina hundar (även om det hade indikerat att hundarna inte också var fruns)

  Svara

   Man säger väl ändå ”min fru och våra hundar”? Låter ju superkonstigt annars.

   Svara

    Men som sagt så skriver han det utifrån någon annans perspektiv, inte sitt eget. Då kan han ju inte säga min fru, det vore ju ”personen utifråns” fru isåfall…

    Svara

  Usch, jag har bara ett ord till Anders och det är ”SKÄMMES”!!!
  Usch, allt för att leva ännu lyxigare än man redan gör.
  Jag blir helt ärligt ÄCKLAD!
  Stackars de människor som gillar ”Mys-pys-Bagge” och slösar bort sina pengar.
  Säger som någon skrev ovan ”skaffa en hederlig gräsklippare så lär du garanterat gå ner i vikt!”

  Svara

   Tänker alltid angående dessa människor: Hur mycket pengar behöver de ens?! Just Bagge har väl redan tjänat multum under sin tid inom musikbranschen. Behöver han sälja sig till dessa piniga samarbeten?

   Svara

    Buhuuu någon har mer pengar än mig.

    Svara

  Jag hatar dessa samarbeten. De är inte trovärdiga för 5 öre. Minns när hon Laila (som bakar) skulle vara ansiktet utåt för typ VV, men så visade det sig i efterhand att hon åkt på något slags bantningsläger där de tränat massor och bara druckit juice eller liknande… Minns någon mer detta? Tror det var Laila och kanske någon mer kändis. Nej, det blir bara pinsamt och alla förstår ju att Pernilla Wahlgren inte går runt och scannar in allting hon äter i VV-appen?! Hon har väl aldrig ens varit överviktig? Suck…

  Svara

   Shirley Clamp också

   Svara

    Hur ser du ut själv? Hellre en fin utsida och vara en boll än att ha så ful insida som du har.

    Svara

     Jag är slank och vältränad. Mycket fint utseende jag är nöjd över. 😁

     Svara

  Vad har hänt med Greta T, var har hon tagit vägen? Tanken slog mig bara, hon var överallt ett tag och så plötsligt helt tyst.

  Tänkte på det också att när polisen sköt ihjäl den stackars pojken med down syndrom så blev det inga våldsamma upplopp runt om i landet och inga människor som plundrade butiker eller annat, hur kan detta komma sig??

  Svara

   Behövdes ju inte, du överlevde?

   Svara

    Varför skapa upplopp för en levande?❤️

    Svara

   Anledningen till att det inte blev några protester är för att det inte är ett strukturellt problem att poliser i Sverige misshandlar och mördar oskyldiga människor med Downs syndrom. Det var en hemsk händelse där ansvariga givetvis ska få konsekvenser men det är tack och lov inte vardag vilket polisvåldet mot svarta i USA är.

   Svara

    Du använder bara upploppen för att gnälla på invandrare. Jävligt uppenbart, tönt.

    Svara

    Skillnaden är att våldet mot vita inte är strukturellt på samma sätt. Sen att vissa människor tar tillfället i akt att bete sig som svin och plundra är ju inget som de som har startat demonstrationerna kan rå för, sluta klumpa ihop det.

    Svara

    Ni är medvetna om att det är både svarta och vita som demonsterar och även i polisstyrkan va?

    De vita stöttar svarta emot polisbrutalitet. Dumma jävel.
    Så det handlar inte om ditt gosiga ”raskrig” om du nu trodde det.

    Svara

    Det plundras från vita lika mycket som svartas. En känd vit youtuber tog tillfället i akt och plundrade en mataffär men blev påkommen.

    Herregud, kämpa lite mer är du snäll.

    Svara

     Lika mycket? Nej, knappast.
     Att ett fåtal vitingar också plundrat kan aldrig kallas ”lika mycket”, aldrig.

     Svara

      KOLLAR DU UPPDATERINGARNA, TWITTER ELLER AMERIKANSKA NYHETER?!
      Eller tar du fakta från högervridna sidor?

      Tvivlar på det din jävla mytoman. Har följt det i tre jävla dagar och sett alla jävla bilder och klipp så HÅLL KÄFT.

      Svara

      Det är bara att kolla på amerikanska nyheterna, livesändningar på diverse sociala medier överallt, både vita och svarta är representerade i BÅDA LÄGREN.

      Jävla mytoman. Dra på dig foliehatten igen.

      Svara

    ”vågar inte agera mot viss grupper”

    Inte när kroppskameran är på

    Svara

    Du vet mycket väl att det inte var så. Skärp till dig.

    Svara

    Jag hoppas man ser till att sätta stopp för upploppen nu. Att de stänger stadskärnorna eller åtminstone sätter in militärstyrkor som får ta i med hårdhandskar och göra vad som krävs för att få bukt med alla bråkstakar.
    Vansinne att man inte gjort mer redan.

    Svara

     Hoppas de sätter stopp för polisvåldet med. Antar jag att du med tycker kanske?

     Svara

      Nej. Personen trot att det är svarta mot vita. Det var en hel tråd här innan men den har blivit borttagen nu.

      Svara

    Folk som passar på att aher med plundring etc… för att de vet att de försvinner i massan nu.
    Det var väl rätt många som trodde att all karantän skulle få folk att agera utåt. Nu fick de en ”anledning” att göra det.

    Svara

   Hon är Covid-19-expert Nu.

   Klimatet drar inte tillräckligt med uppmärksamhet så….

   Svara

   🤦‍♀️

   Svara

  Oj så arg, undrar om det var dig de kontaktat då hade du säkert gärna hakat på och tagit emot pengar för samarbete haha. Hade du inte själv någon gång skrivit om bantning eller utseende typ i en tidigare blogg du hade, Queen of double standard. Själv tjänar du stora pengar på andras content och inlägg och du kränker, nedvärderar och försöker smuttkasta vissa människor – vet inte om det är så mycket bättre. Sedan tror jag de flesta förstår att bantning fungerar olika på olika personer, att inte alla har samma förutsättningar och får samma resultat osv.

  Svara

   Usch vilken bitter sliskig människa du är då.
   Är det du med nytt IP vid varje inlägg för att du inte fattar att du inte är välkommen på den här bloggen?

   Svara

    Vill så jävla gärna genuint veta vad det är som driver TS 😩. Vem är du? Hur lever du? Hur orkar du? Vad är din sanning? Har du något tips på att hålla motivation uppe så länge?

    Svara

   Hej Stollis, förstår du hur dum du gör dig här?

   Svara

  När detta med ogenomtänkta samarbeten är på tal så kommer jag än en gång att tänka på Mimi Höglin och hennes reklam för kreditkort, men nu ska detta mer handla om Mimi snarare än reklamen.

  Någon mer än jag som reagerat på att hon och svägerskan Miranda inte verkar umgås längre? Sedan Miranda gick ut med att hon skulle starta egen salong så är det helt tyst mellan dem, innan dess förekom de i varandras bloggar i princip hela tiden och de pratade bebisspråk med varandra och allt var så gulligt. Nu har de inte sagt ett ord om varandra på många veckor och Mimi har inte ens kommenterat det faktum att Miranda inte är kvar på hennes salong eller nåt.

  Kunde hon inte unna sin svägerska att också uppfylla sin dröm eller? Mimi verkar ju inte lida ekonomiskt i alla fall av hennes vloggar att döma för där öser ju pengarna ut i renoveringar och pooler och altaner som ska kunna rymma 100 av deras närmaste vänner.

  Svara

   Menade vloggar såklart och inte bloggar.

   Svara

   Men vad är det med er och ”är den o den kompizar fortfarande” *fnIiIzzz*

   Fan skapa en ”kompisblogg” så ni kan skriva där!!!

   Svara

    Går bra att säga du till mig, men tack ändå.
    Ja jag kan bli nyfiken om jag följt personers vloggar länge och de alltid förekommit i varandras och helt plötsligt fullständig radiotystnad i veckor och den ena nämner inte ens att den andra inte längre jobbar där. Och om nu detta inte intresserar dig så varför inte bara scrolla vidare?

    Svara

     Gå och fråga, googla, mejla, men tjata inte här i en vecka!

     Svara

      I en vecka? Detta är tredje gången i mitt liv jag skriver här och det fördelat på ett halvår. Lägg ned attityden!

      Svara

       Verkligen underligt sätt. Undrar om det är många olika eller samma person som känner sig manad att svara syrligt hela tiden. Det är i alla fall tröttsamt.

       Svara

    Anonym. Det här är ju en blogg där det är ok att kommentera kring sociala medier. Häng någon annanstans om det stör dig.

    Svara

     🤣🤣🤣🤪🤪🤪🤪🤪

     Svara

      Oj, blev du helt galet glad och crazeyyyyy

      Svara

   Mimi har svarat på det här i en vlogg, att det är känsligt och hon vill inte prata om det.

   Tusen olika scenarion kan ju hänt, men det känns iaf som Miranda gått bakom ryggen på Mimi eller så klarar Mimi inte av när det går bra för någon annan och därför gett kalla handen till Miranda.
   Men något har iaf hänt, annars hade de inte slutat umgås bara sådär. Miranda är ju ändå flickvän till Mimis bror. Jobbig sits

   Svara

    Oj hade helt missat att hon kommenterat det, men tack för svar. Märks ju tydligt att något har hänt med tanke på vad intensivt de umgicks innan.
    Jäkla tråkigt för Mirandas sambo tillika Mimis bror som hamnar i mitten. 🙁

    Svara

   Så trött på Mimi och hennes bebisspråk.

   Svara

  Bra skrivet camcam håller med dej. 😊

  Svara

  Du verkar inte ha koll på att Viktväktarna har bytt namn till wellobe? 🙂

  Svara

   Fel! Wellobe utvecklades 2003 i samarbete med Karolinska Institutet och marknadsförs genom Aftonbladet.

   Svara

  Otillåten instagram tävling av en som utger sig vara marknadsföringexpert.
  https://www.instagram.com/p/CA5PAu2Fw6M/?hl=sv

  Svara

  Viktväktarna har ett extremt dåligt omdöme när det kommer till att välja ansikten utåt. Shirley Clamp, Anders Bagge, Pernilla Wahlgren osv. Alla endast pengakåta och vågen står stilla eller minus ett kilo eller två. Pengar pengar pengar!

  Svara

  Så mkt bantningssnack på Internet just nu. Är det för att det är sommar igen? Eller är det för att folk orosäter pga Corona? Kan vi inte bara typ, sluta prata vikt?

  Svara

  It is important to seek religion essay writing services and theology & religion research paper services since students find help when they visit Religion Assignment Writing Services.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.