Egoistiskt att be om ursäkt?

Bella är inte längre en etta. Men kan man verkligen gå från etta till en femma bara genom att köpa en gräsklippare och ta en powerwalk? Eller är det andra lite mer allvarliga saker som spelat in.
Isabella söker Sheila, vad betyder det? Vad söker Isabella? Vill hon också bli spirituell? Har hon blivit en anhängare av självhjälp?

Grått är inte att underskatta, svart och vitt kan bli tungt att bära. Men blir det tungt så blir Sheila gärna din kompis på nätet, för det är viktigt för alla att bli sedda, hörda och få en virtuell omfamning.

Var är alla vännerna från Bellas bröllop idag? Kan kraften i ett förlåt få dem att komma tillbaka, eller är det bara egoistiskt att be om förlåt. Blir en lycklig och orkar en bära andra om en yogar arslet av sig eller är det bara ett sätt att hantera sina egna spöken.  Alla känner ångest ibland – det är helt ok att stanna i sängen hela dagen och äta marabou. Sedan måste en ju inte tro på allt man tänker på. Är allt man tänker verkligen sant?

Ett allvarligt avsnitt som blandas med innerliga skratt och glöm inte att det är de små förändringarna som är de viktiga i vardagen.
En etta kan bli en tvåa, kan bli en trea. // Promotexten för avsnitt 2 av Isabella söker Sheila


Kommentarerna här ovan kommer från Isabellas blogg där hon även publicerar reklamtexten för avsnitt 2 av sin och Shelias podd.
Så här skriver Martin:

Som potentiell ny lyssnare förstår jag absolut ingenting av vad avsnittet handlar om, vilket inte är bra för någon. Jag blir avskräckt från innehåll som kanske hade varit av värde för mig och ni förlorar nya lyssnare (och intäkter). När jag läser blir jag mest förvirrad bland alla försök att låta poetisk och rAnDOm.

Jag tror det handlar mycket om att man behöver ha rejält på fötterna vad gäller förkunskap – om framförallt Isabella – för att överhuvudtaget förstå innebörden av det som står i texten. ”En etta kan bli en tvåa, kan bli en trea…?”
Vad betyder det för en oinsatt i Bella/Sheila-lingo?
Att väcka nyfikenhet är bra, men jag tänker att den här mängden nyfikenhet eller känsla av oklarhet som texten väcker kanske snarare skrämmer bort är lockar till sig nya lyssnare.

Är det egoistisk att säga förlåt?
Är det en av de där själviska, osjälviska goda gärningarna som man aldrig skulle gjort om det inte kändes bra?
Att säga förlåt kan ju vara jättejobbigt, även om det känns bra sedan så jag vet inte om jag håller med Sheila i att det är egoistiskt att säga förlåt.
Inte alltid i alla fall, men som med det mesta här i livet så hittar man många svar och förklaringar i inte fokusera på ”att” man gör någonting, utan på ”varför”.

Har ni bett om ursäkt av egoistiska skäl någon gång?

143 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Grundfrågan är: vem är längre intresserad av Isabella Löwengrip? Hennes bäst före-datum som bloggare har gått ut. Snart 30 bast, och jagar plånböcker. Tragiskt.

  Svara

   Finns tydligen rätt många som tycker hon är intressant fortfrande, även om en del av oss har tröttnat. Men ofta när man tröttnar på en influencer så förväntar man sig typ att alla andra ska känna samma som en själv, men så är det inte.

   Svara

   Nej, och därför föll deras podd långt ner på listan efter första avsnittet. Finns ju inget att hämta från Bella längre. Hon är en realityskådis som desperat försöker vara relevant i en värld som gick vidare.

   En gång i tiden (flera år sedan) hade jag nog lyssnat på deras podd men idag följer jag inte hennes blogg eller sociala medier och deras podd framstår bara som desperat i marknadsföringen. Vill jag göra något kompisrelaterat hänger jag hellre med mina vänner.

   Svara

    Fast jag är anti Bella men vadå att deras podd föll långt ner? De är fortfarande på tredje plats. Eller har ett nytt avsnitt släppts? Sluta lyssna på hennes podd och följa henne så ska ni se att hon förblir irrelevant länge till.

    Svara

    Vadå föll långt ner på listan, om den ens hamnade på listan så var ju rätt många intresserade 🙂 finns ju inget röstningsystem där man röstar upp eller ner som gjort att man på något vis kan gå efter din logik.

    Svara

     Och som ovan skrev, det stämmer inte att deras podd fallit långt ner på listan 🙂

     Svara

      Plats ett igår och nu plats två, sämst var de på plats fyra innan senaste avsnittet släpptes. De hamnade på plats ett nästan direkt när första avsnittet släpptes och igår efter andra släppts så. Så många verkar intresserade.

      Svara

       Ja men det var väl någon ännu populärare podd som släppte ett avsnitt och därav gick förbi? Det är inte konstigt, deras podd har fortfrande väldigt många lyssnare, en totalt opopulär podd som inte många lyssnar på hade inte legat på topplistan överhuvdtaget.

       Svara

        Och sen har oftast premiäravsnittet fler lyssnare än avsnitt nummer 2. Alla lyssnare stannar ju inte kvar, men många verkar ju stannat då de håller sig kvar på topplistan. Så den statistiken är inget konstigt alls.

        Svara

         Nej precis och det är därför det är helt oriktigt att påstå att de hamnat ”långt ner på listan”. Även skrämmande att en kommentar med helt falsk info får likes, visar bara på hur mycket folk vill att det ska skita sig för henne men det är väl samma personer som sitter och lyssnar på hennes podd. Jag tål inte blondinbella och ger henne därför ingen uppmärksamhet i form av lyssningar eller klick.

         Svara

    Ingen vet ju vad hon kommer att göra i framtiden. Låter hårt att skriva Finns inget att hämta från Bella längre!! 😕 osympatiskt!

    Svara

     Tyckte det var en ganska sanningsenlig kommentar faktiskt.

     Svara

     Sant, ingen vet naturligtvis vad IL tänker syssla med framöver.
     MEN, vad vi vet är att hon fortfarande ljuger bättre än en häst travar 🙄
     Jag lyssnade ( ja , jag är intresserad av människors psyke/personlighetsdrag/psykologi precis som att jag även intresserar mig av Elísabeth Holmes ), man kunde verkligen höra skillnad när hon pratar om ” inövade ” saker kontra när hon börjar ljuga ..🧐

     Svara

     Jag har inget att hämta från någon som lurar folk hela tiden.

     Svara

   Tycker det är sorgligt att folk ens lägger ner tid på henne. Att lyssna på hennes podd, läsa hennes blogg och sen sitta här och önska livet ur hennes bloggpersona är lite dubbelt.

   Svara

    Jag ska nog lyssna på hennes podd idag. Har noll intresse men det verkar störa folk när det går bra för henne och jag känner mig både solidarisk och provokativ idag, så varför inte?

    Kan vi inte köra en drive för Bellas podd? Se om vi kan få upp henne på listan igen?

    Svara

     Nej?

     Svara

     svarade men stoppades, skrev ju att hon låg etta innan så får väl inte skriva mer därför haha asså.

     Svara

     Hon behöver nog inte hjälpen. Hon är redan på topplistan, plats 3 oavsett hur mycket personen ovan ljuger.

     Svara

      Och nej jag är inte stollisss utan tål inte Bella men det är pinsamt att folk inte ens kan hålla sig till sanningen

      Svara

   Camilla är intresserad. Det här är hennes blogg.

   Svara

   Du och alla som läser denna blogg och kommenterar och skickar tummar är intresserade. Skulle ni inte vara intresserade så skulle ni inte kommenterat. IL är denna bloggens främsta inkomstkälla ju.

   Svara

  Jag ber inte om ursäkt av egoistiska orsaker helt och hållet, men det är ju egoistiskt på så sätt att det hjälper mig att lätta samvetet. Hade det bara handlat om godhet och att man bryr sig om den andra personens känslor så hade man ju inte behövt göra något mot personen från första början som gör att man behöver be om ursäkt (Dock finns det säkert undantag där man kanske inte kunnat gjort något annorlunda men vill ändå be om ursäkt)

  Svara

   Då tycker jag nog att kravet är att man måste vara en felfri människa. Och det är ingen, vi alla gör mot andra ibland, men kanske inte medvetet.

   Svara

    Man behöver inte vara felfri. Man gör ofta saker av egoistiska skäl och det är mänskligt. Menade inte på något sätt att det inte är ok att be om ursäkt bara för att en del av agerandet är egoistiskt.

    Svara

     Många människor gör ofta bra saker för andra och är inte egoistiska. Tur och fint är det.

     Svara

      Men på något sätt får säkert dessa bra saker den personen att må bra. Så i grund och botten är mycket av det man gör egoistiskt även om det samtidigt är omtänksamt 🙂 och det är som sagt inget fel med det. (Så länge man inte utnyttjar det på ett fult sätt/skadar andra)

      Svara

   Fast man kan väl exempelvis råka orsaka någon annan smärta. Tror alla människor har saker man gjort som man hellre hade haft ogjort, men man kan ju inte i efterhand ändra sitt agerade, och då återstår bara förlåt.

   Skulle snarare säga att det är egoistiskt att be om förlåtelse ifall man gör det för sin egen skull snarare än för mottagarens skull. Många gånger blir man ju glad för att få ett förlåt och då kan det ju knappast var mer ego att be om förlåtelse än att låta bli?

   Svara

    Det var just det jag menade med tillfällen då man råkat göra något omedvetet/inte hade något annat val.

    Svara

     Jo okej, men jag menar nog ändå på att man inte kan säga att de gör egoistiskt att säga förlåt för att man inte hade behövt vara elak från början. I den stunden man säger förlåt är det ju inget alternativ länge att ändra det som redan hänt, och var som är ego att göra då beror ju snarare på var mottagaren upplever. Om mottagaren hade blivit ännu mer ledsen om du varit elakt OCH sen struntat i att be om förlåtelse kan man ju knappast kalla själva ursäkten för ego, bara för att det hade varit ännu bättre att göra det ogjort?

     Svara

    Jag fattar ju att vi allmänt använder uttrycket ”be om förlåtelse” som kod för handlingen att vidstå att man gjort någon illa, eller gjort fel, men i dess renaste mening kan det vara assjälviskt att be om förlåtelse. Det har hänt mig att en som gjort mig illa gjorde stor show att att kontakta mig och dramatiskt be om ursäkt, men det var så tydligt att det inte handlade om att gottgöra mig och få mig att må bättre, utan bara att få saken ur världen så att personen, och andra, kunde gå tillbaka till att tänka gott om personen. Sån skit är det ingen som behöver. Menar man allvar med att erkänna sitt misstag gör man det genom att uttalat acceptera skadan man orsakat; genom att utfästa sig att vara mindre skräpig i framtiden; och genom att inte kräva något, typ förlåtelse, av den man felat mot.

    Svara

  ”Blir en lycklig och orkar en bära andra om en yogar arslet av sig eller är det bara ett sätt att hantera sina egna spöken.”
  Här verkar någon ha tagit alldeles för djupa andetag av rökelse antar jag. Väldigt flummigt.
  En ska inte skriva en när man menar jag eller man.
  Och ”yogar arslet av sig”… Vad är det för språkbruk egentligen?

  Svara

   Låter som en man.

   Svara

   En vacker dag ska jag också yoga arslet av mig. Undrar hur det känns 🧘‍♀️

   Svara

    😄

    Svara

    Fast riktig yoga är tufft! Mvh en som gick yoga-helg hos en seriös yogastudio och knappt kunde gå den efterföljande veckan…..

    Svara

     Det beror väl på vilken typ av yoga du går på?

     Svara

  Har du själv bett om ursäkt av egoistiska själ någon gång Camilla? Jag kan svara åt dig eftersom du inte kommer göra det; du ber nästan aldrig om ursäkt men när du väl gör det så gör du det alltid av egoistiska själ. Har jag rätt eller har jag rätt?

  Svara

   Du har fel! Det heter ”skäl”, inte ”själ”. 🙃

   Svara

    Camcam hade också fel, kanske smittade av sig 😅

    Svara

    Fan jag tyckte att det kändes fel när jag skrev det, det var sista gången jag litade på Camillas stavning.

    Svara

     Haha sen på tåget eller? Tror Cam gått skrivarkurs på flash back på sin höjd.. kanske i tråden om hen själv

     Svara

  Har nåt Bella gjort någonsin andats proffsighet…? Ärlig fråga

  Svara

  Sista meningen Camilla…

  Svara

   Tack!

   Svara

  Nej, jag har sluppit det dilemmat eftersom jag inte är självupptagen och elak. Den här podden är dock bland det mest självupptagna jag stött på, och det gäller både Isabella och Sheila. Så överanalyserande av sitt eget mående – en enklare väg att må bra är att dagligen göra saker för andra utan att reflektera över sig själv. De borde pröva.

  Svara

   Om du tror att det bara är självupptagna och elaka människor som hamnar i situationer där de borde be om ursäkt så har du garanterat mycket att be om ursäkt för.

   Svara

    Que?

    Svara

    Gilla på den!!!

    Alla som är tvärsäkra utan uns av ödmjukhet, oavsett vad det månde vara, får alltid mig att dra öronen åt mig.

    Blev konstig mening kände jag nu, men what the heck

    Svara

  Elsa Billgren stängde precis kommentarsfältet och raderade alla kommentarer på Instagram efter att hon fått massiv kritik för att hon taggat en miljöbils med #blackouttuesday. Bilden ska ju vara helt svart men hon och bästisen Wood vill såklart ha fina bilder istället.

  Svara

   Haha ja höjden av egocentrerade influensers. Inte ens när de delar ett så viktigt budskap så kan de låta bli att jaga likes.

   Tröttsamt

   Svara

    Dessutom, de flesta som delar budskapet och en svart bild på instagram jagar likes.

    Svara

    Fast Elsa har ju själv kallat sig ”ganska korkad”… Kan det kanske vara så att hon inte förstått att bilden skulle vara svart? Känns som att mycket med Elsa kan förklaras med att hon är korkad.

    Svara

   Men alltså. Löjligt att ens ge kritik för en sån sak. En del är inte kloka så förstår om hon inte orkade med en del folk.

   Svara

   Gud vad länge jag funderade på varför hon taggat en bild på en miljöbil med ett sådant budskap.

   Svara

   Alltså vet inte ens vem denna Elsa är men det här med att folk blir galna på nätet har seriöst gått för långt. Att man ens orkar göra en grej av precis ALLT. Folk har inga liv.

   Svara

  Jag håller med personen som liknade beskrivningen vid boktitlar i Sims, med förbehållet att de sistnämnda är mer fyndiga.

  Är jag den enda som får känslan av ett projekt som två populära gymnasieelever, som ej går media/teater, satt ihop?
  Inget ont om sådana projekt, men det här ska vara en professionell podd av två entreprenörer?

  Svara

   Professionell? Isabella? Nu tappade du mig helt.

   Svara

  Finns det något som inte är egoistiskt? Det är först när man inte gör någonting för sin egen skull, som man hamnar i Nirvana. Såklart det är egoistiskt. Man vill må bra. Dock inte enda känslan. För då vore man psykopat. Nä man ber ju primärt om ursäkt för att man har ett samvete. Men att ta bort det dåliga samvetet är ju egoistiskt.

  Detta kan bli hur djupt som helst känner jag, så jag bryter här.

  Svara

  Fast en ursäkt är väl för ens egen skull? Om man själv anser att man har gjort fel alltså. Att acceptera och godta ursäkten är ju upp till mottagaren, och vad mottagaren anser att personen behöver. Att be om ursäkt för sakens skull hjälper ju inte någon. En väl menad och riktad ursäkt kan ju vara till hjälp för båda. Men att be om ursäkt handlar ju om att lätta sitt eget hjärta och sinne. Syndernas förlåtelse är förlåtersernas förlåtelse, och anses väl inte som en egoistiskt handling? Lika när prästen kommer inför döden? Så även om en ursäkt är för en själv är det väl inte egoistiskt? Att be om ursäkt är upp till mig, mottagaren står för resten.

  Svara

  Det är självklart egoistiskt när man gör det för sig själv. Hon hade aldrig bett om ursäkt under tiden hon lekte jetsetter, men eftersom hon inte hade vett nog att vara trevlig på vägen upp försöker hon nu plocka de få poäng hon har att plocka när hon är på botten. Det är liksom väldigt genomskinligt varför hon gör det just nu. Sen att hon gör det i en form av turné visar bara på att hon utgår ifrån sin egen uppfattning om att hon bör be om ursäkt, inte att hon gör det för att hon faktiskt tror att hon sårat en viss person. Hon är så falsk så det finns inte, vidrigt att se.

  Svara

   Exakt så!

   Svara

  Måste fråga ang podden. I första avsnittet säger Bella och Sheila att Bellas klädstil var katastrof innan Sasha kom. Missförstår jag eller var det en rejäl sågning av Emma? 😔

  Svara

   Och nu är det Emelie Stylestorygirl som gäller.
   Tugga och spotta ut.

   Svara

   tror bara att de glömde bort emma för sasha hade väl inte jobbat med bella i tre år (så länge som bella haft stylist)

   Svara

   Var inte Angelica (som petade Bella som gärna strax innan bröllopet) hennes stylist också rätt länge?

   Svara

   Hon hade ju båda ett tag men låter ju lite som en känga till Emma. Det Var väl Emma som stylade när hon hade den lilla vita klänningen på ett möte i London, som hon fick mycket kritik för? Eller var det Sasha?

   Svara

  Allt Isabella gör är egoistiskt, även sånt som inte alltid är det för vanliga människor. Hon gör inget för någon annan, allt handlar om henne själv. Människan behöver professionell hjälp.

  Svara

   Ja, målet är tydligen att vinna tillbaka vänner som dumpat henne efter att hon har betett sig svinigt mot dem. Självklart är motivationen egoistisk, Bella saknar förmåga att vara osjälvisk.

   Svara

  Jag måste säga att den här podden ledde till att jag en gång för alla slutade kolla Löwengrips instakonto och bloggen regelbundet. Jag blev för uttråkad och trött av det oproffsiga och tråkiga tjafset, allt hon lägger upp känns som något för en tonåring. Inget fel med det, men känns för ointressant för mig idag.

  Svara

  Först avsnittet handlar mycket om att Isabella är så speciell och att Sheela måste anpassa sig för att deras vänskap skall fungera. Verkar som att Sheela är Isabella terapeut och slagpåse, vägledare och ngn som hjälper henne hela tiden. Som att vänskapen är helt på Isabellas villkor.
  Undrar vad Isabella kompromissar med eller bidrar till i relationen.

  Svara

   Ellerhur, precis hur jag uppfattade det. Skulle vilja se Bella ge tillbaka ens en liten liten del av det hon får av Sheila! Den dagen kommer dock aldrig komma. Hon är otrolig den där Bella!

   Svara

   Tror Sheila uppskattar tiden och exponeringen hon får i media pga Bella. Hon har ju sin yogaprofil som hon behöver promota. Men hon bör kallt räkna med, eller dra sig ut innan dess att Bella tröttnat och kastat henne under bussen ( som hon gjort med alla andra tidigare).

   Svara

  Förstår inte riktigt resonemanget bakom att saker är egoistiska bara för att man mår bra av att göra dem? Om man mår bra av att vara schysst och hänsynsfull, är det egoistiskt då?

  Tycker man kan spara ordet egoistisk till situationer då man gör något för sin egen skull men som inverkar negativt på andra. Förlåt är ju definitivt inte alltid i den kategorin, men kan såklart vara det i vissa situationer t ex om mottagaren känner sig trängd. Beror nog ocksp på hur man ber om förlåtelse, och om man kräver att den andra faktiskt ska förlåta och släpper det eller om man bara vill visa att det är själv som bär skulden/ gjort fel.

  Svara

  Hon har väl bloggat någonting om att de ringer varje morgon och säger en siffra 1-10 som ska representera hur de mår. Alltså att en 1:a kan blir en 2:a osv, att det kan bli bättre.

  Orkar inte lyssna på denna podd, känner bara att jag önskar hon kunde ta det lugnt ett år som hon sa att hon skulle. Tror hon behöver det och tycker hon förtjänar det.

  Svara

   Har ni inte förstått att hon aldrig gör det hon påstår hon ska göra. Direkt vändning till nåt som kan ge henne pengar, oavsett vad det än är! Tragisk.

   Svara

  Problemet är att eftersom Bella verkar så i grunden oempatisk, osympatisk och osäker så har hon ’vänner’ därefter. Varken Pingis eller Sheila verkar ju speciellt sympatiska och de ungdomar som tidigare jobbade för Bella var alldeles för unga för att kunna säga ifrån eller ge stöd.
  Tror inte att Bella någonsin har haft en genuin kompis som kan få henne att må bra. Allt är bara en fasad, nu är det golf som gäller, tror hon skrev att det hon gillar med golf är kläderna och luncher på golfklubben…. hepp.

  Svara

   Och ej att förglömma, gubbsen som automatiskt följer med golfen. Hepp!

   Svara

    Tror att det är hela poängen med golfen. 😉 Vem är nästa miljonär att snärja? Hon borde kanske ta upp tennis också. Många rikingar på Kungliga Tennisklubben som spelar på lunchen. Man kan ju ha fina kläder även i den sporten. Hepp.

    Svara

     Haha, hepp! 🙂

     Aldrig fattat varför Bella söker sig till äldre rika. Finns det inga rika chilla killar i hennes egen ålder? 😎

     Svara

      De gillar nog inte henne. Hon har ju knappt några kompisar till att börja med.

      Svara

      Hon saknar personlighet som krävs för de som inte går enbart på utseende, och en miljardär under 40 år kan hitta en snyggare tjej om de bara går på utseende.

      Svara

  Det är egoistiskt och manipulativt att säga förlåt utan att ändra på sitt beteende. Säg förlåt för att du menar det, för att du inser att du gjort fel och inte vill göra om samma fel. Säg inte förlåt för att trösta någon om du samtidigt inte tänker ändra på dig.

  Svara

  Tror de helt har missförstått själva syftet med en podd. Det som de diskuterar nu är ju inte intressant för någon annan än de själva.

  Svara

   Så är det dessvärre när man är hopplöst självupptagen!

   Svara

  Woohoo, liksom. En # så blir allt bra.

  Svara

   Bättre än ingenting. Spread awareness!

   Svara

   Det hjälper att belysa ett problem och få fler att inse att det inte är acceptabelt.

   Svara

  min första tanke gick såklart till Vänner avsnittet när Joey och Phoebe debatterar om det finns en sann osjälvisk handling eller inte! (Förväntade mig verkligen att du skulle refererat till det Camcam 😉)

  Svara

   Jag har redan gjort det ett par gånger här inne så refererade till det indirekt för jag ville inte göra samma sak en gång till. 😉

   Svara

    Tack för att du inte gjorde det.

    Svara

  Kan Camilla skriva ett inlägg om Emma Hallberg på tal om detta kanske?

  Svara

  Läs på om Crown Heigts-kravallerna 1991, där svarta jagade och dödade judar i Brooklyn. Med det är väl inte politiskt korrekt att diskutera det.

  Svara

   Jag säger inte att svarta inte gör fel men vill du verkligen dra fram så kan vi ju diskutera vad vita människor gör idag?

   Svara

   Du skämtar va????

   Svara

  De fick kritik för fredliga protester också, vad är ”rätt” väg enligt dig?

  Svara

  ”Sedan måste en ju inte tro på allt man tänker på. Är allt man tänker verkligen sant?”

  Om man vill fjanta sig med användning av ”en” kan man ju åtminstone vara konsekvent.

  För övrigt är det bara (enligt mig) egoistiskt att säga förlåt om det ej följs upp av handlingar. Att säga förlåt gång på gång utan att förändra det man ber om förlåtelse för är totalt meningslöst.

  Svara

  Camilla, ta bort några av kommentarerna är du snäll.

  Svara

   Hur mng gånger måste vi säga det? Om man vill flagga en kommentar trycker man på svara och skriver Gervide! Då ser Camilla det för Gervide fastnar.

   Svara

    Fungerade ändå men tack för informationen!

    Svara

   Vilka då? Och varför?

   Svara

    Hon har tagit bort mina kommentarer om blackouttuesday, förhoppningsvis för att de var off topic och inte för att hon tycker rasism inte borde belysas.

    Svara

     Det var off topic och ämnet kommer komma i ett eget inlägg. 🙂

     Svara

   Haha, varför?

   Svara

  ”jag vill inte ge mig in på en politisk diskussion” suck.

  Svara

  Ja, jag kan be om ursäkt om det gynnar mig.

  Ibland ber jag om ursäkt om det jag sa kom ut i affektion och inte så balanserat som det skulle, men även där är det ju av egoistiska skäl egentligen, för jag sa ju det jag ville, men kanske på ett onödigt hårt sätt.
  Och av just det skälet kan det bli ofta, för min mun är snabbare än tanken.

  Svara

  Alltså det är bara att inse att blondibellas nya inbillade persona är Marilyn Monroe under sina mörka tider. Hennes ”ärlighet” är bara rent skitsnack och ytterligare ett sätt att vinna tillbaka någon form av publik på. Nu leker hon en dålig version av Marilyn Monroe, ensam, deprimerad, pillerknaprande och regelbunden psykbesökare. Dock är hennes ursprungliga sjukdom kvar, att hon inbillar sig saker och att verkligheten skiljer sig från hennes uppfattning. Fortfarande hittar hon på att hon är ”speciell” och att det därför är såååå svårt att umgås med henne, att andra måste anpassa sig för HON är så ”speciell”. Allt handlar fortfarande om hennes förträfflighet, nu på den ”ärliga” och mystiska sidan. Dock har hon varken någon mystik eller något som Marilyn hade. Det var inte som att marilyns ensamhet var något hon var stolt över, något som Isabella verkar vara.

  Det är så uppenbart att hon är sjuk (förlåt) och att hon bara tar sig an olika roller. Nu är det en deppig queen hon vill imitera, skillnaden är väl bara att hon inte är en. Folk som inte kan se igenom detta är bara dumma. Hon gör bara det ”””bästa””” HON kan av situationen. Och det innebär att hitta på ett nytt liv igen.
  Nej jag följer inte henne, varken blogg eller podd, jag gillar inte henne och tycker att alla som inte gillar henne ska sluta ge henne klick och lyssningar i alla former.

  Svara

   Tack!! Du satt den!

   Svara

   Exakt!

   Svara

   Håller med även om liknelsen med Marilyn nästan är en förolämpning. Bella är såklart ingenting mot Monroe eller för den delen Agneta Fältskog, som hon ju har ett jätte stort porträtt av hemma. Hur konstigt?!?

   Svara

   Exakt så är det! Du satte ord på det jag tänkt så länge…

   Svara

  Konstig vänskap Bella och Sheila verkar ha. Deb ene ska stötta och anpassa sig helt efter sin egotrippade kompis. Får hon i gengäld ut något av de gratisresor och exponering i media som Bella ger? Det tror jag. Hepp!

  Svara

   Har också funderat på detta!

   Svara

   Det är fan obegripligt att man kan tänka så stort om sig själv. Fan inte konstigt ”the queen” inte har många vänner.

   Svara

  Jag gillar det där flummiga i beskrivningen av avsnitten, men jag är ju rätt flummig som person 😜 Gällande förlåt så tycker jag att man oftast märker om personen verkligen menar det eller inte.

  Svara

   Flummig är den. Kanske ett försök till att verka intellektuell?

   Svara

    Jag är inne i en flumperiod så jag gillart, men förstår att folk som inte har koll på personerna inte förstår riktigt. Förutom användandet av ”en” istället för ”man” så lockar det mig att lyssna, hehe.

    Svara

  En ursäkt är att be om förlåt.
  Förlåt för min gärning som orsakade dej smärta. Ursäkten behöver inte alltid accepteras utan kan bli hängande i luften.

  Så, i min värld det finns inga osjälviska ursäkter. Men ursäkten kan komma till nytta för BÅDA parter, alltså ”win win”

  (Låt säga att den som ber om förlåtelse INTE vill bli förlåten, dvs inte alls mår bättre av det- då är det ju inte en ärlig ursäkt och helt meningslös.)

  Svara

   Fast jo, det finns faktiskt själviska ursäkter. Exempelvis om personen ber om ursäkt för sig själv, och inte för den sårades skull. Då känner man att det är fake.

   Svara

    Sorry missuppfattade helt din kommentar och håller med😸 my bad!

    Svara

  Det är många som säger förlåt för att man ska det men utan att mena det. Det har nog många upplevt och märkt att avsändaren inte menar det. Vilket gör att förlåtet blir värre. Effekten blir inget förlåt och man nästan föraktar personen mer. Hon säger inte vad hon gjort mer än att inte höra av sig. Om man varit så sjuk hon anger sig ha varit behöver man inte säga förlåt för att man inte hört av sig! Utan hon måste ha gjort något annat till exempel mot sysslingen som introducerade henne i NY och på Rivieran.

  Svara

   Fast hon och sysslingen har ju inte varit ovänner, sedan är det ju inte så att hon gjort något mot andra utan att andra gjort saker mot henne som hon kanske inte varit helt bekväm med, är ju inte enbart att hon gjort något men att hon inte hört av sig.

   Svara

  Alltså när blondinbella startade sin karriär tyckte jag att hon var så himla vuxen och mogen för sin ålder. Nu känns hon så otroligt mycket yngre mentalt. Hon var så lillgammal och nu är hon tonåring. Benjamin Button typ..

  Svara

   Jag förvånas av den beskrivning (inget ont mot dig). Redan då verkade hon väldigt barnslig och ängslig i mina ögon vilket är helt förståerligt eftersom hon var tonåring. Tex när hon skulle ha ett viktigt ”möte” med hennes vänner för att planera en liten middag. Hon ville låta så vuxen men i mina ögon såg jag bara en ängslig tonåring.

   Svara

  Är det en tillfällighet att Elaine Eksvärd skriver om en vän som vill ”börja om”? Bella?

  https://elaineeksvard.se/blog/

  Svara

   Just det, en av alla personer IL en gång umgicks med.

   Svara

   Åh men nej henne ska ju inte I förlåta, det bör hon inte göra efter vad E gjort mot henne, dessa ständiga pikar hon skickar henne och det är ju tack vare E som c misskrediterat I L.

   Svara

   Det är def inte henne E menar, nej hon pikar henne ständigt, det är helt klart någon annan som E varit ovän med, men hon blev väl inspirerad av ämnet och ville skriva om samma sak, hon söker ju klick till varje pris och med hjälp av andras namn.

   Svara

  Hmm. Jag är faktiskt lite kluven. Jag har följt Bella i flera år nu. Å jag tycker faktiskt att det kommer en hel del klokskaper i podden. Sen kanske man får ta Bella med en nypa salt, men ändå. Jag har vänner jag ”anpassar” mig efter, just för att jag kan och vill det för att vi ska få till att ses och umgås på ett givande sätt. Jag har även vänner som måste ”anpassa” sig efter mig emellanåt. Jag tycker inte det är konstigt alls. Har mina vänner 2 småbarn på armen å 4 hästar i stallet, så packar jag som inte är barnfri in mig i bilen och åker till mig vän i 8 års tid ungefär. =) Jag gillar podden, och kommer fortsätta lyssna på den. Sen får man väl tänka att det är deras samtal och tankar, behöver ju inte vara min sanning för det. =)

  Svara

  Så mysig podd!

  Svara

  Jag är mottagare av en egoistisk ursäkt. Ursäkten kom i samband med att personen i fråga själv blivit uppmärksammad på att hon skulle må bättre om ”vi redde ut vår konflikt”. Hon kände att Hon inte kom vidare i Sin utveckling om Hon inte bad om ursäkt. Jag undrade var Jag fanns i hela den här processen men det kunde hon inte svara på. Tack men nej tack. Om hon inte ens fattar konflikten vill jag inte bidra till att Hon ska komma vidare i Sin personliga utveckling. Då har Hon lite mer att jobba på än att be mig om ursäkt…

  Svara

  Intressant ämne faktiskt! Ber man om ursäkt för att man vill att den andra personen ska må bättre och tror att en ursäkt skulle hjälpa så ja, då kan man ju be om ursäkt, utan att förvänta sig att den ska tas emot. Men får känslan här att det handlar om att ta upp gamla kontakter, för att man hade roligt tillsammans förr och saknar det och känner sig ensam nu. För att inte ha ett sabbat rykte i vissa kretsar. Då är det nog bättre att låta det vara. Ibland gör man fel och då får man ta konsekvenserna.

  Svara

  Har Sheila och Bella verkligen varit bästa vänner i 10 år som de påstår? Känns som att Sheila dykt upp mycket senare än så?

  Svara

   Tänkte exakt samma

   Svara

    De började umgås när de rullade vagn och deras äldsta ungar är 6 år gamla…

    Svara

     Ja 6 år är ju verkligen nästan 10…Eller inte … 🥴

     Svara

  Visst jag är inte pro-bella men sheila verkar riktigt falsk. Har alltid tyckt det varit något med henne jag inte kan sätta fingret på men nu efter podden vet jag, hon är samma skrot och korn… Lika barn leka bäst!

  Svara

   Har träffat henne och hon är riktigt falsk. Kaka söker maka säger jag bara

   Svara

    På vilket sätt falskt?

    Svara

     Hon pratade exempelvis skit om några tjejer som hon sedan var glad, trevlig och peppande emot när hon väl träffade. Gillar inte sånt

     Svara

  Kollade på pingis sida nyss och kan ej rå för att tankarna går att det är pingis ord bakom allt Bella har skrivit..
  Tror hon är den största boven i dramat

  Svara

  Frågan om att be om ursäkt pga egoistiska skäl fick mig verkligen att börja fundera och det blev djupt.

  Handlar inte om IL som söker en identitet eller Sheila som nu tar tillfället iakt och fångar potentiella yoga utövare därav sin nyfunna vänskap med IL. (Hon är allt lite slug den där Sheila)

  Nej, jag tror uppriktigt på att 95% av de gånger jag ursäktar mig är av egoistisk karaktär.
  Rädd att förlora relationer.
  Rädd att typ bli straffad av en högre makt…(inte religiös men ack så vidskeplig)
  Rädd för att framstå som mänsklig….för visst handlar en ursäkt om att vi alla gör fel för att våra egna syften styr.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.