Kärlek till Elin Kjos

(Uppdaterat)
I det här inlägget vill jag ha BARA kärlek, stöd, pepp eller kanske bara en visad omtanke till Elin Kjos och hennes familj. 

Jag önskar att jag kunde uppmärksamma varenda människa i hela världen som har det tufft för att skicka dem kärlek, men det går givetvis inte. Jag vill bara ha det sagt för det är inte som att jag tycker att en persons sorg på något sätt är mer viktig eller värd att uppmärksamma, men i och med att det här är en sida om influencers så väljer jag att försöka hålla mig där.
För egen del gör det lite extra ont att skriva om Elin eftersom det som drabbat henne och hennes nära och kära påminner om min kompis Terése Alvén som gick bort i äggstockscancer för ett år sedan om bara några dagar (11 juni) efter ett extremt hastigt sjukdomsförlopp.
Tess var precis som Elin en tränings och hälsoprofil och det är sjukt att titta på bilden på Elin här ovan och läsa texten under.
Hon ser ju ut som hälsan själv och att ta in att hon nu ska få avancerad sjukvård i hemmet går inte ihop i mitt huvud.

Cancer – den här jävla sjukdomen som bara drar fram och förgör. Den tar ifrån oss det finaste vi har i livet, våra nära och kära, ofta mitt i livet och ibland nästan helt utan förvarning.

Men Elin är fortfarande här.
Kanske har hon påverkat dig genom sina sociala medier om träning och hälsa innan hon blev sjuk,
kanske hittade du hennes konto efter det eller kanske så är det första gången du hör om henne nu men oavsett vilket så behöver man inte vara mer än en medmänniska för att förstå att hon och hennes familj aldrig kan få för många digitala kramar och hälsningar.
Ett hjärta på Instagram – till och med från någon som bara följer ens konto –  kan kanske verka futtigt, men jag vet själv hur mycket jag uppskattade det för nio månader sedan.
Ett hjärta. En tanke. ETT knapptryck.

HÄR hittar du Elins senaste Instagraminlägg om du vill skicka henne ett hjärta eller en hälsning. Det går även bra att skriva en kommentar här så sammanställer jag dem i en digital kärleksbomb till henne och familjen.

Här berättar Elin om sin sjukdom så behöver ni inte fråga här eller hos henne om du vill veta mer.

71 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag förlorade en kompis i cancer för några dagar sedan 🙁
  Det är verkligen en skitsjukdom!

  Svara

   Jag beklagar din förlust ❤

   Svara

   Beklagar.❤️

   Svara

   Beklagar. ❤

   Svara

   ❤️❤️❤️

   Svara

  Jag svarade ett inlägg som togs bort! Nu är ju kommentaren helt tagen ur sin kontext!
  Shit, vad den här kommer att landa helt fel!!

  Svara

  Fuckcancer har själv precis drabbats, hunnit gjort en behandling. Ångesten är total. Men tackar svensk sjukvård, så många fina människor runt en.

  Svara

   Krya på dig ❤️❤️❤️

   Svara

   Hur märkte du cancern?

   #fuckcancer

   Svara

    Började som värk i magen som tilltog och blev svår att härda ut, då sökte jag hjälp. Sen gick det fort, tog bara 2 veckor efter biopsi sen första behandlingen.

    Svara

     Lycka till, kick ass ❤️❤️❤️

     Svara

   Men åh 💔 Vad har du för cancer?

   Svara

    Återkommer när alla alla analyser är klara.

    Svara

   ❤️❤️❤️

   Svara

  Jag tror hon Ida pratar om en jätteliten hjärna, typ minimal. Nån som inte har den minsta känsla för vad vissa inlägg handlar om.

  Svara

  Om man har möjlighet och vill bidra så har Renée Voltaire startat en swishinsamling till Elin (https://www.instagram.com/p/CAabyAUDtLE/). I och med att det i Sverige inte finns något botemedel mot just hennes sjukdom så letar familjen efter någon form av behandling utomlands som eventuellt hjälper. Det är till detta ändamål pengarna går. Kämpa Elin <3

  Svara

   Hoppas de hittar en bra behandling och att hon blir fri från cancer 🙏🏻❤️

   Svara

    All kärlek till och styrka till Elin.
    Är själv också en av alla som kämpar mot cancern varje dag. Just nu ser det inte ljust ut för min del men hoppet om nya typer av behandlingar lever varje dag.
    En tanke bara, hade inte Terès äggstockscancer? Känns viktigt att det är rätt typ av cancer som nämns, framförallt i fallet med just den cancern då den ofta glöms bort.

    Svara

     Hej, jo, Therese hade aggressiv äggstockscancer. Livmoderhalscancer är det HPV-viruset som är främsta orsaken till och ganska långsam form av cancer. Därför är rekommendationen att screena vart tredje år och inte oftare.

     Svara

      Ja, det stämmer. Förlåt. =(

      Svara

      Beror på vilket hpv man har. Nr 16 och 18 är inte roligt. Går på kontroller, biopsier och operationer omvartannat 3 gånger om året. Grad tre varje gång när det är operation. och så här har det hållt på sen 2014.

      Cancer är skit. Min nya ”pappa” fick cancer precis när jag lärde känna honom, gick bort för 1 månad sen. Vi fick ett väldigt starkt band på en gång för tre år sen, dels för att vi var lika som bär personlighetsmässigt, vi hade samma intressen, samma syn på samhället, och kärleken till allt.

      Han vägrade vård i slutet för att han ville hem och hjälpa mig, jag blev vansinnig, och han blev sur för att jag blev arg. ”Det är sant, låt han vara, det går inte” sa hans fru.

      Min riktiga pappa fick diagnosen i höstas, en dödsdom. Blev friskförklarad för två månader sen, en månad senare hade det återskapats och spridit sig från halsen till levern, bukspottskörteln, lymfsystemet och skelettet.

      Cancer är skit.

      Svara

       ❤️❤️❤️

       Svara

     Vad ledsen jag blev av att höra att det inte ser ljust ut för dig, skickar dig massa kärlek och styrka ❤️

     Svara

   Vad är det för cancer hon har? Som inte kan behandlas i Sverige, men utomlands? Det låter suspekt, jag hoppas innerligt att de inte går på några av de många scams som finns där ute, som tex kliniken i Mexico där brottslingar lovar att bota cancer för x antal kronor… Förstår att ni vill hjälpa, men finns behandlingen inte i Sverige eller på ett vanligt sjukhus inom Europa är den med 99% säkerhet bara ett grymt sätt att lura pengar av desperata människor och deras anhöriga. Lever själv med cancer och vet känslan av att vilja prova allt, men snälla försök vara kritiska. If it sounds too good to be true, it usually is. 😞

   Svara

    Kan tex finnas forskning och läkemedelsstudier utomlands som i hennes sits är värda att försöka få vara med i.

    Svara

    This! Svenska läkare tar dessutom ofta hjälp av experter utomlands, så kan cancern inte behandlas här kan den antagligen inte behandlas alls. Förstår hur familjer och de drabbade gör allt för att hitta en behandling men tyvärr är det här nog bara slöseri med pengar som går till lurendrejare.

    Svara

  Fan vad jag hatar cancer. Fy fan för den. Kärlek till Elin och alla andra som kämpar.

  Svara

  Vad jag förstått var det äggstockscancer som drabbade Terése. Det är inte för att märka ord jag skriver det utan för att det är en ganska okänd men ofta väldigt farlig sorts cancer. Den upptäcks inte heller vid cellprov, till skillnad från vad livmoderhalscancer kan göra, så man får själv gå till gynekolog och be att få ultraljud på äggstockarna. Gör det vid minsta besvär!

  Hoppas att Elin får ett så långt och lyckligt liv det går.

  Svara

   Och till alla er där ute. Det är så viktigt att ta Gardasilspruta för just livmoderhalscancer. Alla tjejer upp till 25år får delar subventionerade (går att få utskrivet från vc) och sprutan är införd i allmänna vaccinationsprogrammet för flickor från födda -99. En liten trevlig påminnelse 🙂

   Svara

    Ojdå! Det råkade hamna som ett svar

    Svara

    Den sprutan GER många cancer! Använd kondom istället.

    Svara

  #fuckcancer

  Jag är rädd just nu, rädd att livet ska vändas upp och ner igen, rädd att min sambo ska försvinna från mig.
  Han drabbades av sköldkörtelcancer, tog bort hela sköldkörteln och allt såg bra ut, men var tydligen inte det, metastaser hittades i hans lungor och efter radiojodbehandling hittades tumörer vid hans hals, det ”positiva” är att de var så pass små att de inte ens går att operera så eventuellt dödade radiojoden dom, men behandling tog inte på metastaser i lungorna.
  Men det ”positiva” där var att de ej vuxit sen de hittades.
  Han ska snart iväg på undersökning igen och jag är rädd för provsvar, jag önskar av hela mitt hjärta och min själ att det ska vara oförändrat/att radiojoden ska börjat tagit på metastaserna för den kan tydligen hjälpa till i månader efter behandling lät det som.

  Han är piggare än på länge, hade närmare 2 år då hans ork var helt slut, min ork försvann den med, men den är tillbaka, försöker hålla mig positiv, att det kommer inte visa något nytt skit på undersökningen, men jag är livrädd.
  Min älskade som jag delat livet med i snart 17 år, han som känner mig utan och innan, han som jag planerar nutid och framtid med, han får inte försvinna

  Svara

   ❤️❤️❤️❤️

   Svara

   ❤️❤️❤️

   Svara

   Hoppas hoppas allt ser bra ut!

   Svara

   ❤️❤️❤️

   Svara

   ❤️❤️❤️

   Svara

   Håller alla tummarna för honom ❤️❤️❤️❤️

   Svara

  ❤️❤️❤️ till Elin och hennes familj

  Även massor av kärlek till er läsare ovan vars kommentarer berör mig djupt…

  Själv drabbades jag utav Non Hodgkins lymfom under en 10 års period.
  Ni hörde rätt 10 år, 4 svåra återfall, 2 transplantationer, från egen benmärg och donator.

  Idag firar jag min 8 års dag.
  Dvs 8 år sedan den sista behandligen.

  Ingen som trodde jag skulle överleva.
  Finns kvar och kan lämna ett avtryck här på bloggbevakning.
  Ta vara på livet alla och tillämpa tacksamhet för varje dag, låter kanske klyshigt men varje dag är en bra dag.

  Svara

   Vilken resa…❤️❤️

   Svara

   ❤❤❤

   Svara

   Svara

   Jag firar 20 år i år ❤️ Fick min sista behandling i slutet av maj år 2000. Hade Hodgkins lymfom. Ibland kan jag inte riktigt fatta det, men här står jag, levande och jobbar med att rädda liv. Håller med dig Lisa, man får försöka carpe diem så mkt som det går.

   Svara

   ❤️❤️❤️

   Svara

  ❤️ Elin ❤️

  Svara

  All kärlek till dig Elin- mirakel sker varje dag så fortsätt kämpa och kom ihåg att njuta av livet så gott det går.
  ❤️❤️❤️❤️

  Svara

  Skickar gärna ❤️ Både här och på insta. Kämpa och känn att vi är flera okända som stödjer dig.

  Svara

  Usch. Jag får sån ångest av cancer. Känns som att det drabbar så oerhört många. Törs man skaffa fler barn om man ändå snart Kan få cancer och dö… Och det för att så många har det längre tider utan att märka det.
  Har jag ont i magen eller cancer. Leverfläck eller cancer. En sjukdom man kan ha överallt. Så fort jag eller barnen har minst ont ngnstans eller utslag tänker jag direkt att det är cancer…

  Svara

   Samma här. Har själv 4 barn och lider av hälsoångest. Går o skov men är just nu inne i en extrem period 🙁 oroar mig konstant varje dag och letar nya ”symptom” som skulle ev kunna vara cancer. Tar så fruktansvärt mycket energi och vetafan vad jag ska ta mig till 🙁

   Svara

    Finns en bok om hälsoångest och hur man kan hantera den som heter ”Tänk om jag är sjuk”, den kanske kan vara till nytta för er två här ovan?
    Mvh sjukhusbibliotekarien

    Svara

    Jag gick i kbt för hälsoångest. Bästa jag någonsin gjort! Var så outhärligt med all denna ångest och dödsångest men efter kbt (och medicinering) så märker jag knappt av den, bara i väldigt stressiga perioder och inte alls på samma nivå. Det förändrade verkligen mitt liv. Så stort tips, förstår om det inte är alla som har möjlighet ekonomiskt men via VC gäller väl högkostnadsskydd, jag hade tur som fick en plats till psykologstudenter, extremt kunniga personer men till en mer överkomlig kostnad

    Svara

  Jag ska med min mamma och få hennes provsvar på bröstcentrum imorgon – vet inte än mer än att ”dina prover var inte normala” som det stod i brevet🙁 Är livrädd – älskade mamma!
  Även fast jag är vuxen kan jag inte andas om jag tänker på ett liv utan henne❣️

  Svara

   Men åh, hoppas det går bra imorgon ❤️

   Svara

   Cancer, denna jävla skitsjukdom. Min mamma påbörjar sin cancerbehandling nästa vecka och den bara måste gå bra, alternativet finns inte. 💔 All kärlek till de som kämpar mot cancer och deras anhöriga! ❤️❤️❤️

   Svara

    Skulle hamna som en egen kommentar och inte som svar på din. Håller alla tummar för din mamma! ❤️

    Svara

   Åh, jag tänker på dig. Gick igenom samma med min mamma för ett par år sedan. Hon fick en cancerdiagnos, men är idag frisk och färdigbehandlad

   Svara

  Jag hatar cancer så jävla mycket. Min morfar som varit hurtigheten själv hela livet fick leukemi (en jäkligt ovanlig form) när han var 70 år. Gick bort vid 72 år. Så orättvist. Så förbaskat meningslöst.

  Svara

   ❤️❤️❤️

   Svara

  Vet ej vem du är, men jag är med dig. <3

  Svara

  Jag har haft ändtarmscancer med metastaser i lunga och lever. Nu fyra år efter eländet så lever jag fortfarande. Kommer förmodligen att dö av skiten så småningom men vill bara säga att en cancerdiagnos inte alltid behöver betyda det värsta. Det finns hopp ibland #fuckcancer

  Svara

  ♥ ♥ ♥

  Svara

  Fy fan för cancer!!! All kärlek och styrka till Elin ❤️

  Svara

  Det är så jävla orättvist, den här jävla sjukdomen. Skickar all styrka till Elin och alla andra som är drabbade. Gjorde själv min sista strålbehandling igår, äntligen klar med min cancer-resa efter 8 månader av behandlingar och operationer. Är SÅ tacksam för vår sjukvård och att forskningen ändå har kommit såpass långt som den har idag. Nu väntar en ny vardag med konstant oro för återfall, men det gäller väl att försöka leva som vanligt och inte låta oron ta över.

  Svara

  ❤️

  Svara

  Min vackra pappa har akut leukemi, läkarna får inte ner cancercellerna för att kunna göra en benmärgstransplantation. Min kropp värker av sorg redan nu, för går han bort är min dotter lika gammal som jag var när jag förlorade min farmor i cancer. Det hålet inom mig är större än jag någonsin hade kunnat ana, jag önskar så att min pappa och dotter får mer tid tillsammans. Jag vill så gärna att hon får minnen av honom som håller livet ut, att hon minns honom som den glada galna gubbe han är. Usch, cancer är värdelöst.

  Svara

  Till alla som går/gått igenom behandling, har/haft närstående med cancer och till alla Er som förlorat någon närstående i denna gräsliga sjukdom.
  Jättekramar till Er!

  Svara

  Kämpa på Elin! ❤️ Otroligt vilken otur man kan ha, fy fan. Hade själv cancer förra året och det var betydligt lindrigare men ändå en sån mardröm.

  Svara

  Det är ju oerhört tungt att som bara drygt 30 år gammal (om jag nu hittat rätt Elin i folkbokföringen) drabbas inte bara av cancer utan dessutom av en form som är svår eller till och med omöjlig att behandla. Fruktansvärt. Men precis som med Terese Alvén är det ju mycket, mycket ovanligt att unga människor blir så här svårt sjuka. Det är ändå viktigt att minnas det, det är oerhört ovanligt. Som läkare vill jag skriva det här eftersom jag ser bland kommentarerna att många som jag uppfattar som unga oroar sig. Däremot ska man vara noga med att gå på all screening – cellprover, mammografi -, undersöka sina bröst regelbundet och självklart alltid ta alarmsymptom på allvar. Sådana är till exempel (för kvinnor):

  Känt knöl i bröst, apelsinhud på bröst, vätska eller blod ur bröstvärta, indragning i bröst eller bröstvårta, bröstvårtan följer inte med när armarna lyfts

  Blod i avföring eller vid torkning efter defekation

  Oväntade blödningar från underlivet

  Men som sagt och än en gång – är du ung finns många möjliga och helt ofarliga förklaringar till även ovanstående alarmsymptom.

  Svara

  All kärlek till Elin och hennes familj ❤❤❤❤❤

  Svara

  Det kändes så tungt när jag läste om Elin, så ung och så mycket att se fram emot och sen drabbad av denna vidriga sjukdom. Tyvärr har jag nyligen följt en kär vän till mig i sin sjukdom i lungcancer. Det gick fort och obönhörigt mot slutet och han dog alldeles för ung. Jag hoppas att Elin får all hjälp hon kan få och kan vara smärt och ångestfri så mycket det går. Lungcancer är vidrigt.
  Förra månaden dog min mamma, även hon alldeles för ung i sviterna efter cancer, hon var sjuk i 40 dagar från de att hon fick diagnosen tills dess hon dog. Jag saknar mamma så fruktansvärt mycket.

  Svara

  Snälla, sluta drick giftet alkohol – det ökar chansen för olika sorters cancer. Om samhället kunde sluta romantisera den här skiten någon gång.

  https://www.cancerfonden.se/minska-risken/alkohol

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.