Sofia Woods tankar om privilegier

Dock fick Sofia kritik för den här bilden, precis som Elsa Billgren och Petra Tungården då den anses ha valts för att passa hennes flöde framför att posta den svarta rutan som var del av manifestationen #blackouttuesday.

Jag fick ett tips från min läsare Sanne och rekommenderad att läsa det här inlägget av influencern Sofia Wood, ett inlägg där hon skriver om privilegier och skillnaden mellan henne och hennes bror, som pga olika pappor har olika hudfärg och hur det påverkat deras liv. En åt det ena hållet, och en åt det andra.

Men det är inget som tynger mig, jag kan kokettera med det för att för mig finns inga stängda dörrar. Eftersom jag ser rätt ut, eftersom mitt utländska efternamn har rätt konnotationer har det aldrig skapat några problem. Snarare ett intresse och kanske ännu fler privilegier.

Inte när jag suttit på spännande jobbintervjuer och fått intresserade frågor har det skapat ett problem, inte när jag pratat med den där charmiga dialekten har det skapat problem, inte när mitt efternamn började användas som ett varumärke skapade det problem, det såg i själva verket jättebra ut på framsidan av en bok. Min bror? Han har fått svartskalle fräst åt sig. Blivit tillsagd att han ska åka hem, inte är välkommen. Så var det redan när vi var barn. // Sofia Wood

Hon skriver att hon förtjänat många saker i sitt liv, men att tro att det varit vinster som hon gjort med rättvisa förutsättningar menar hon inte är sant.
Enligt Sofia Wood är det dags för oss alla som innehar samma privilegier och som aldrig varit rädda på grund av vår hudfärg, att ta aktiv, högljudd ställning.
Ta ställning och inte försöka tiga ihjäl den oerhörda systematiserade orättvisa och brutalitet som brinner i löpeldsliknande format genom USA och som det finns avarter av även i det här landet.
Att försöka hävda någonting annat kallar hon rätt och slätt för motbjudande.

Och det, mina priviligierade antirasistiska, feministiska klassmedvetna vänner, är vår tur att också driva den här diskussionen nu. Checka oss själva. // Sofia Wood

218 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bra talat. Vi måste rannsaka oss själva (men kan inte bara härma USA, vi har en helt annan kontext. Visst finns likheter men också extremt mycket olikheter).

  Svara

  Men herregud vilken ofantlig mängd tjafs det är i sociala medier. Är det inte det ena så är det något annat. Är det för att så många sitter hemma och inte har något bättre för sig? Spelar liksom inte någon roll vad man säger, tjafs blir det i alla fall.

  Svara

   Och här sitter du och tjafsar 😂💖

   Svara

    Tack för din värdefulla kommentar. Ett viktigt tillskott till diskussionen.

    Svara

     😬

     Svara

   9gag har svaret som vanligt :

   https://9gag.com/gag/a8GpYb3

   Svara

    Bästa på länge!

    Svara

    Astråkig. Vet du ens vad man menar med vit privilegium ? Det betyder INTE att man inte kan vara fattig utstött mobbad ledsen arg ha otur etc. Det betyder att din hudfärg inte är huvudsakliga orsaken till din behandling. Alltså blir du inte särbehandlad pga din hudfärg 🤦🏻‍♀️

    Svara

     Oj nu ser jag att någon annan har använt S. Vi är inte samma person.

     Svara

  😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴

  Svara

   Och ja, jag är själv rasifierad.

   Svara

    Och? Allt kretsar inte kring endast dina erfarenheter som rasifierad. Bra att andras erfarenheter tas upp.

    Svara

   Skönt att andra kämpar för dina rättigheter medan du sover!

   Svara

    Vadå? Har jag inte samma rättigheter som alla andra eller vad menar du?

    Svara

     😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴

     Svara

    Kämpa… 🙂
    Det handlar om att visa upp sig.

    Svara

  Rasism är något jag även upplevt, då jag har kurdiskt och finskt påbrå.
  När jag sökte jobb med mitt kurdiska förnamn blev det ingenting av de hela, ett mejl att de gått vidare med någon annan.
  Sökte samma tjänst med mitt smeknamn som är svenskt då jävlar fick jag gå på intervju.
  Inget jobb jag längre ville ha pga ovanstående.
  Suck..

  Svara

   Så är det. Rasismen i Sverige är mycket mer baserad på institutionaliserad nazism och rasbiologi där de allra flesta invandrare kan sållas bort (än slaveri som vi inte haft och kolonisation vi haft relativt lite av) men folk har helt glömt bort den delen av svensk historia.

   Svara

    Förlåt men vilken äcklig kommentar 15.31. ”Fundera på om priset är värt det för att leva i landet eller inte”. Så med andra ord = man får acceptera rasism om man vill bo i Sverige. Istället för att rasister ska rannsaka sig själva och sluta ge ”sina egna” mer privilegier än folk som förtjänar det lika mycket men som råkar vara av utländsk härkomst. Det enda du gör är rättfärdigar och normaliserar vardagsrasism.

    Svara

   Håller med. Är vit, blond och blåögd men mitt förnamn och efternamn är annorlunda och utländskt. Har hela mitt liv fått jobba 10 gånger hårdare för att bli respekterad och för att bevisa något medan ”Sara Andersson” och ”Mats Jonsson” satt och fikade hela dagarna och fick klättra i stegen utan minsta ansträngning. När jag har gått på intervjuer i Sverige har jag alltid fått höra ”åh du pratar ren svenska utan brytning” i en nedlåtande ton. Även fast man är vit så betyder det inte att man fortfarande är välkommen och passar in i Sverige eftersom jag aldrig kommer vara svensk nog oavsett hur mycket man assimilerar sig. Hela min uppväxt så skämdes jag över när mina föräldrar pratade på sitt språk och sa åt dom att prata svenska eftersom jag fick höra det från samhället varje dag, man kan nästan säga att jag skämdes över min egen existens när jag växte upp i Sverige. Nu när jag är äldre och klokare så skäms jag faktiskt att jag var så dum och inte var stolt att jag både kanske är svensk i mitt sätt men att jag även omfamnade mitt etniska ursprung också. Det är inte lätt att vara någon slags invandrare i Sverige, varken svart eller vit.

   Svara

    Detta är knappast unikt för Sverige, att man föredrar sin egen grupp framför utomstående är fullt naturligt och nykomlingar över hela världen får uppleva detta i olika grad. Man får fundera på om det priset är värt det för att leva i landet eller inte.

    Svara

     Tex USA som är ett typiskt ”invandrarland” har faktiskt inte just det här problemet i samma utsträckning som vi.

     Svara

     Vad menar du med ”man får fundera på om det priset är värt det för att leva i landet eller inte”? Vad ska man annars göra? Det är inte bara folk som har invandrat det här drabbat. Det kan vara flera generationer tillbaka, du kanske inte ”passar in” i det landet dina föräldrar eller generationen innan det kom ifrån. Du kanske är adopterad. Du kanske har en förälder med annat ursprung. Du kanske är en av dom minoriteterna som har Sverige som hemland men ändå blir utsatt för diskriminering. Och det priset ska inte behöva betalas av någon. Det går att jobba bort trångsynthet.

     Svara

     Så du menar att jag måste utstå mobbning på en arbetsplats på grund av mitt etniska ursprung även fast jag har bott här i hela mitt liv, alltid gjort rätt för mig, bidragit till samhället på olika sätt och verkligen älskar Sverige och ser det som mitt hem? Varför inte istället säga att människor borde bli mer förstående mot varandra och välkomnande. Jag har ju tagit seden dit jag kommit och anpassat mig till samhället, så vad är det för pris jag borde betala? Att känna mig mindre värd än dig för att du är etnisk svensk och har ett annat namn?

     Svara

      Jag är inte etnisk svensk, är uppvuxen utanför Sverige och har ett extremt ickesvenskt namn. Ingen ska behöva stå ut med mobbing men är man outsider så är man.

      Svara

      Är du säker på att det handlar om rasism då och inte dig som person?
      Det kan mycket väl vara så att du uppfattas på ett opassande sätt och/eller arbetar mycket dåligt.

      Då är det kanske lätt att dra rasistkortet för att slippa ta ansvar över sina egna brister.

      Svara

       ?

       Svara

       Ja jag är säker, annars skulle jag idag inte sitta på den position jag sitter i om jag var ”opassande” enligt dig och arbetat dåligt. Snälla, vilka dumma ursäkter.

       Svara

        Jaha men dåså, då va du kanske bättre lämpad på den arbetsplatsen du befinner dig på nu då, antar jag eftersom du är så framgångsrik nu.

        Du kan mycket väl ha varit illa omtyckt på den arbetsplatsen du skriver om ovan, och om du blivit vidarebefordrad på samma arbetsplats så fattar jag inte vad sjutton du gnäller om.

        Ingen är omtyckt av ALLA.

        Svara

         Sluta förneka hennes upplevelse och skriva om den till nåt som passar dig bättre…

         Svara

       Alltså fyfan vilka rasister det finns här. Vidrigt. Sluta förminska rasism och folk som upplevt det. Bara för att du själv inte upplevt det behöver du inte förminska någon annans upplevelse med att det är ”ytterligare” fel på personen. Du låter som en man som försöker föra över skulden för våldtäkt på den våldtagna kvinnan. Vidriga människa.

       Svara

        Är det rasistiskt att fråga och ifrågasätta folk Och låta de lämna en närmare förklaring?

        Tål deras historier/upplevelser inga frågor?

        Svara

         Är väl i nivå som att fråga en våldtagen tjej om hon var full eller flörtig. Ditt äckel. Båda frågor syftar till att förminska personens upplevelser.

         Svara

          Knappast

          Svara

       Haha seriöst?! Själv är jag svensk medborgare med svensk mamma men uppvuxen någon annanstans. Jag pratar flytande svenska fast med en liten brytning. På jobbet kan jag höra kommentarer som „så här gör vi (inte) i Sverige“… Jag kan säga att jag inte gör något konstigt men jag får ändå påminnelse dagligen att jag INTE tillhör svenska samhället på riktigt…

       Svara

     Du har aldrig levt utanför Sverige misstänker jag om du tror att vi är normen för hur man ser på invandrare?

     Svara

      Jag är första generationens utomnordisk invandrare. Levt cirka halva livet i Sverige och halva i mitt gamla hemland.

      Svara

      Jo det har jag. Jag har bott i Storbritannien i 2 år och har aldrig blivit diskriminerad på arbetsplatsen på grund av mitt namn och har haft mer än ett jobb där. Jag trodde faktiskt andra länder skulle vara mer rasistiska än Sverige men jag har insett att så är inte fallet. Så länge du bidrar till samhället och gör rätt för dig, vad är problemet? Det jag har märkt i Sverige är att många har rasistiska tankar som dom håller inombords men utåt sätt som nu under ”BLM” så postar dom olika saker på internet för att se ”bra ut” inför andra. Jag känner flera etniskt svenska människor mycket väl som har sagt både det ena och det andra om invandrare etc och nu bryr dom sig helt plötsligt om svarta afroamerikaner när dom inte ens behandlar vita, svarta eller bruna i Sverige rätt.

      Svara

     Förlåt men vilken äcklig kommentar 15.31. ”Fundera på om priset är värt det för att leva i landet eller inte”. Så med andra ord = man får acceptera rasism om man vill bo i Sverige. Istället för att rasister ska rannsaka sig själva och sluta ge ”sina egna” mer privilegier än folk som förtjänar det lika mycket men som råkar vara av utländsk härkomst. Det enda du gör är rättfärdigar och normaliserar vardagsrasism.

     Svara

      Tycker inte det är rasism att föredra sin egen grupp framför andra.

      Svara

       Det är väl typ definitionen av rasism?

       Svara

        Ehh, nej.

        Svara

        Du får föredra vem fan du vill, men om ena gruppen behöver jobba tredubbelt så hårt för att få samma privilegier så är det inte att ”föredra” någon, det är att diskriminera.

        Svara

         Har du någon som helst aning om hur hårt andra jobbar eller är det bara något du tror?

         Svara

         Det är din subjektiva upplevelse men knappast någon generell sanning.

         Svara

          Jo det tror jag. Om vi är överens om att invandrare ofta diskrimineras stämmer det nog att många måste jobba hårdare än svenskar för att ta sig till samma materiella eller ”status” nivå.

          Svara

       Jag föredrar också ”min grupp” den består av både svarta och vita.😊

       Svara

        Så bra att du har friheten att få avgöra det själv, vilka som får ingå ’i din grupp’.
        Du har såklart utgått ifrån andra kriterier som i sin tur innebär att det finns andra som inte får/kan vara med, eller hur?

        Skit i dem som inte gillar dig, svårare än så är det inte.

        Svara

         Ok.

         Svara

       Var det det jag vände mig mot i min kommentar? Hade du övat på läsförståelsen hade du sett att jag vänder mig mot att hen där uppe påstår att man som invandrare måste betala ett visst pris för att få leva här och att man ska ta sig en funderare över om det är värt det. *Hint* stick om det inte passar. Alltså pratar vi här om någon som har exakt samma förutsättningar och kompetens som sin svenska kollega men där den svenska kollegan inte behöver lyfta på ett finger men invandraren behöver lyfta på tre för att få samma privilegier. DET är ren rasism.

       Svara

       Det skrev inte personen heller. Men du har väl svårt med svenskan 16,02

       Svara

        Ah så det är okej att ge invandrare gliringar om språket så länge man kallar sig antirasist? Då vet vi 🤷‍♀️

        Svara

         Jag ger er psyknationalister som tycker folk ska utsättas för rasism som betalning för att de får bo här gliringar då ni verkar läsa in saker som inte står någonstans.

         Svara

          Tycker det är rent förjävligt att det okejas att skrika rasist efter svenskarna så fort de är lite missnöjda över något. Men det är trots allt den mildaste formen av otacksamhet.

          Det eldas bilar, det brinner upp skolor, det sker gruppvåldtäkter och förnedringsvåld mot svenska ungdomar.
          Så beter man sig tydligen mot ett folk som tagit in miljontals invandrare, det är tacken.

          Svara

           Ännu en gång är du ute och cyklar i val av ämne. Ingen har diskuterat det, vi diskuterar rasism mot vita, arbetande, skattebetalande i Sverige. Inte någon som bränner bilar. Du menar alltså att dessa harmlösa invandrare ska behöva ta emot rasism på jobbet pga vad idiotier gör ”där ute”. Men visst, kan inte förvänta mig att du kan föra en diskussion, det har du visat ca 7 ggr hittills. Bye!

     Snälla säg detsamma till en kvinna. Man får stå ut med sexism om man nu verkligen insisterar på att jobba som ingenjör eller på ett mansdominerat jobb. Det är inte mannen det är fel på, det är liksom naturligt att män är sexuella, man får liksom kolla om priset är värt för en.

     Svara

      Männen*

      Svara

      Exakt så, helt sjuk kommentar. Betala ett pris om du är invandrare! Utstå med rasism eller stick. Vi skiter i hur bra du är, du heter inte Tina Jonsson.

      Svara

       Men för fan så starta en egen verksamhet då. Invandrare eller kvinna, ingen är skyldig att anställa er. Gör något eget och anställ vilka ni vill precis som alla andra har fått göra.
       Att stämpla sig som offer löser inget.

       Svara

        Stämpla sig som offer? Det vi gör är att vi synliggör strukturer.

        Svara

         Vi lever i världens bästa land med trygghet, fri utbildning och yttrandefrihet som andra länder bara kan fantisera om tack vara generationer av svenskar som har slitit för att denna generation ska ha det bättre än dom hade och vad gör ni….gnäller om att ni måste jobba hår för att komma någonstans.
         Det kallar jag offer. Strunta i om någon har det marginellt bättre än ni utan se på hur ni själva har det. Bara genom att bo här så tillhör ni en av det rikaste procenten i världen.

         Svara

          Fast vem har sagt emot det? Du pratar ju om något helt annat? Har du svårt med läsförståelsen eller? Vi pratar om förtryck, att påstå att sexism eller rasism inte finns i Sverige är ren lögn. Att påstå att det är ett pris man får betala som kvinna eller invandrare är ännu vidrigare, oavsett hur ”bra” ett land är i din indoktrinerade hjärna. Och jag är svensk, av svenska föräldrar, men inte fan tänker jag säga att det är ok att folk utsätts för sådan skit på jobbet.

          Svara

           Jag är svensk och minns hur en svart kvinna blev behandlad när jag hade halkbana. Instruktören var en medelålders sliskgubbe som var supertrevlig mot alla oss vita men vidrig mot henne. Jag fick nog när han utan anledning skrek ”förstår du vad jag säger eller?! Kan du så bra svenska att du fattar?!”. Jag röt ifrån och efter det var han inte glad på mig. Jag har sett rasism med mina egna ögon, så ni som förminskar människor som berättar om sina upplevelser är precis lika vidriga som de som uttrycker rasistiska åsikter.

           Jag säger inte att det är Ok. Jag säger att det inte hjälper att gnälla om det utan att ta en noga titt på sig själv och se hur fantastiskt bra man faktiskt har det.
           Den senaste tiden har folk börjat att måla ut Sverige som inte mycket bättre än Nazi-tyskland och där invandrare och kvinnor mördas i dussintal på öppen gata av rasistiska svenskar.

           Det känns som om en del lider av en hel del hjärnspöken.

          Så eftersom vi lever i ett av världens tryggaste länder är det ok med sexism på jobbet? Visst. Vi säger väl så .

          Svara

     Priset? Är det du och de andra rasisterna som ska sätta ett pris?! Vidrig kommentar. Och ja din kommentar är jävligt rasistisk.

     Svara

     Ja, invandrarna drar ju sig också till sina landsmän, oavsett vilken etnicitet det handlar om.
     Givetvis grundar det sig inte i rasism, utan att man drar sig till det man känner igen.

     Svara

      Fast det är ingen som sagt emot det. Ni har väldigt svårt med läsförståelsen för att vara så nationalistiska. Ingår det inte att kunna förstå och tolka text i undervisningen? Det jag vänt mig mot är att ”priset” invandrare ska behöva betala är att de ska utsättas för rasism för att de valt att bo i Sverige. Sen att du nu pratar om ”vilka man föredrar” är ett helt annat ämne och inget som diskuterades förrän du började missuppfatta saker.

      Svara

       Passar det inte att bo i det fruktansvärda rasistiska/sexistiska Sverige så går det alltid att flytta på sig. Det finns gott om hårt arbetande invandrare som gärna skulle vilja ta din plats.

       Svara

        Så brukar folk säga till mig med, svårt när man är adopterad.🤔

        Svara

         Så du kan inte flytta pga att du är adopterad…?

         Svara

          🤦‍♀️

          Svara

        Fortfarande har du problem med att förstå text. Du kan inte ha gått i svensk grundskola? Enligt dig ska invandrare behöva ”betala ett pris” i form av att utsättas för rasism för att få bo här, istället för att rasisterna ska ändra på sitt beteende. Jag är emot detta och tycker inte någon ska utsättas för rasism. Jag är etniskt svensk, så jag blir kvar här men tänker fan inte påstå att ”de får tåla det om de tänker bo här”. Ditt vider.

        Svara

         Stämmer. Jag har inte gått i svensk grundskola. Nu får vi se om du kan lista ut varför…

         Svara

          På tal om läsförståelse. Har jag någonsin sagt att ”man ska betala ett pris”. Allt jag har sagt är att gnäll inte över att ni behöver jobba hårt för att få ett jobb.

          Svara

           Ja, det gjorde du. ” Man får fundera på om det priset är värt det för att leva i landet eller inte.”. Men såklart bra försök att släta över dina rasistiska åsikter.

           Nix…det finns flera Anonym här varav du är en av dom. Vill man svara en specifik Anonym så använder man ”svara” funktionen under det specifika inlägget.

       Och förutom att vi bereder plats och bidrar med pengar ska vi ändå stå ut med att bli kallade för rasister i tid och otid.

       Svara

        Ja Sverige är ett hemskt land som utav någon anledning miljoner människor från andra sidan av världen vill komma till så dom kan läxa upp oss med hur rasistiska vi är.

        Svara

         Skulle vara trevligt om man någon gång fick höra ”tack för att vi fick komma hit” istället för ”svennehora” och ”rasistsvin” men det är väl att begära för mycket.

         Svara

          Jag är helt svensk men tycker absolut såna som du som tycker folk ska utsättas för diskriminering som tack för att de får bo här med rätt ska kallas för rasister.

          Svara

           Har jag sagt det. Det var mer än jag visste eller är du den Anonym ovanför som buntar ihop alla Anonym utom du själv?

           Så om du flyttar till usa pga krig i Sverige, talar ren engelska, betalar skatt och jobbar på är du med på att du får utsättas lite för rasism pga du ändå inte är amerikan?

           Jag kommer i så fall visa tacksamhet för att dom tog emot mig och göra det bästa för att motbevisa deras fördommar.
           Jag kommer inte att sitta på sociala medier och klaga på hur rasistisk landet som räddade mitt liv är men vi kanske skiljer oss åt på den punkten.

          Är det dig personligen du vill folk ska tacka? Direkt när man fått uppehållstillstånd från Migrationsverket och innan man fått barn i skola, anmält sig på arbetsförmedlingen och SFI, då ringer man upp Anonym 18.40 och säger ”Tack för att jag fick komma hit! Så snällt av dig!”

          Svara

           Ja det skulle vara trevligt.

           Eller så kan de som ovan skrev hur orättvist och rasistiskt Sverige är och hur mycke hårdare dom måste jobba än en Svensk visa lite glädje över att få vara i ett av världens bästa länder.
           Jag är tacksam varje dag över att få bo här och jag är inte rädd för att visa det.

           Jag är TS och ni läser bara vad som stödjer er agenda, tror inte ett dugg på dessa kommentarer heller som utger sig för att vara ”invandrare”. Jag har aldrig någonsin skrivit att jag är otacksam eller att jag hatar Sverige. Jag skrev tom att jag ÄLSKAR Sverige och det är mitt HEM. Är det lättare att förstå då? Jag är jävligt tacksam för att få ha kommit hit och ha fått dessa möjligheter som jag inte hade haft i mitt hemland och det visar jag genom att ge tillbaka till det här landet. Mina föräldrar är också jävligt tacksamma, men dom har också slitit arslet av sig och jobbat sen dag 1 i Sverige och vi alla har bidragit till att betala skatt och alla möjliga saker. Men i erat huvud så ska vi konstant betala något sort pris. Det duger aldrig, bränner vissa invandrare upp bilar så blir det ett jävla liv, sköter sig invandrare exemplariskt så blir det ett jävla liv och ni slänger ur er ”ni kommer aldrig bli svenska blabla”. Vad är roten till ditt problem? Du stör dig på någon som älskar ditt land och bidrar till att bygga upp ditt land.

           När folk snackar skit om Sverige utomlands så står jag alltid upp för Sverige, men en sak har jag insett. Det spelar faktiskt ingen roll om du sköter dig exemplariskt, annamar kulturen och gör rätt för dig. Dessa främlingsfientliga individer som kommenterar anonymt här kommer alltid vilja hitta något fel. Sanningen sårar, eller hur? Jag har faktiskt möjligheten att smälta in på grund av min hudfärg, hårfärg och ögonfärg. Men fyfan när jag tänker på alla dessa mörkhyade människor i Sverige som inte har den möjligheten och som blir stämplade direkt, oavsett från första anblick. Ni alla som reagerar så himla starkt och blir offer direkt och säger åh nej, jag blir kallad rasist och ditten och datten, stick till ditt hemland. Nej din dåre, jag tänker inte sticka någonstans, det är lika mycket mitt land som ditt. Du kan gärna adda mig på what’s app och diskutera men det skulle du aldrig våga.

           Om vi bortser från alla personangrepp så var det trevligt att få höra att du faktiskt trivs här.
           Det är sällsynt.

           Då antar jag att du inte känner några invandrare alls. Alla invandrare jag känner jobbar hårt, betalar skatt, ger tillbaka till Sverige, annamar kulturen, bidrar till att bygga landet och visar tacksamhet. Bara för att dom inte ringer dig specifikt och tackar dig så betyder det inte att det är sällsynt. Såvitt jag vet så har du inte gjort något för mig för att jag ska känna tacksamhet mot just dig. Och om jag ska döma av kommentarerna du slänger ur dig så skulle nog du vara den första att bränna mig på bål om du fick chansen för att jag just är invandrare säkert. Jag visar tacksamhet mot dom svenskar som faktiskt på något sätt har hjälpt mig och min familj, vilket jag tvivlar på att du någonsin gjort för någon som inte är i din ”grupp” som du skrev. En ren gissning bara, rätta mig om jag har fel.

           Lite rätt har du men fel i det mesta. Jag känner få invandrare, bara några stycken via jobbet men så umgås jag inte med speciellt många människor på grund av tidsbrist.
           De invandrare jag oftast stöter på är oftast via nätet och då är det mest klagan över rasism men det är kul att jag har fel.
           Jag tror att du läser in väldigt mycket i det jag skriver som faktiskt inte finns där, möjligen för att du blandar ihop mig men några andra men jag har faktiskt inte något emot invandrare per se utan det jag har problem med är personer som står väldigt långt vänsterut.
           Vänsterns gamla mantra var:
           Gör din plikt
           Kräv din rätt
           Ligg inte till last
           Vänstern nu för tiden ligger långt ifrån detta och majoriteten av de invandrare som jag hamnar i diskussion med anamar detta vänstertänk som jag är så irriterad på.
           Så nej jag har ingen lust att ”bränna dig på bål”. Jag är bara så trött på allt gnäll på hur hemskt Sverige är (nu säger jag inte att just du har sagt det).

           Hmm jag ska nog skaffa mig ett Nick så jag inte blir ihopblandad.

           Till Anonym 21:52:

           Tack för att du förtydligade det, jag ber om ursäkt om jag blandade ihop dig med någon annan här ovan och kallade dig dåre.

           Jag förstår att det lätt blir så om du bara har snackat med extrema individer oavsett etnicitet. Jag ville bara visa att alla invandrare är inte dåliga, vi vill inte ta över Sverige, bränna bilar, mörda, skapa oreda och förstöra landet. Det finns idioter i alla länder. Jag som invandrare blir också irriterad på extrema individer som förstör för alla. Jag försvarar inte dessa människor som har fått denna möjlighet att börja om i ett fantastiskt land och har alla möjligheter i världen att skapa ett nytt liv men väljer en annan väg. Jag förstår också från ett invandrarperspektiv att det blir tröttsamt att konstant behöva bevisa något för någon att man duger bara för man inte har förfäder från detta land. Jag kan förstå att hatet kan börja gro hos vissa invandrare för att dom känner sig utanför och att det då slänger ur sig dessa kommentarer när de får höra blatte och svartskalle och allt möjligt konstant. Sen får du också tänka på att folk på nätet blir som galna när dom kan vara anonyma.

           Tro det eller ej, men de flesta invandrare vill faktiskt bara skapa ett bättre liv och göra rätt för sig och strävar efter fint boende, stabil ekonomi, bra jobb och att leva ett liv fritt från hat, krig etc. Fast vi kan inte undgå att det finns ett problem i det här landet och andra länder med att alla inte behandlas lika. Vi kan faktiskt ”co-exist” utan hat, nu är det så att media bara rapporterar om dåliga invandrare som begår brott när majoriteten faktiskt lever ett vanligt ”Svensson”-liv. Fast jag antar att det inte är lika intressant att rapportera om.

           Så återigen, inte till dig nu utan till någon här ovan. Jag känner inte en enda invandrare som säger att alla svenskar är rasister. Det är alltid en svensk person som tar upp detta har jag märkt – inte en invandrare, ja, jag har upplevt rasism på grund av min etnicitet men det betyder inte att jag tycker att varenda svensk människa är en rasist. De flesta svenskar jag känner är faktiskt fantastiska och har aldrig haft något problem med någon. Vi kanske inte alltid delar samma åsikt men vi kan fortfarande bo och leva i samma land och respektera varandra.

           Tack för ett väldigt trevligt svar…du förgyllde min kväll.

           Tack detsamma, jag hoppas du får en trevlig helg 🙂

    Nåt unikt med Sverige är ju också att vi inte heller ”gjort upp” med den biten av vår historia som t ex Tyskland var tvungna att göra eftersom vi officiellt var ”neutrala.” Norrmän och finländare har generellt bättre koll på Sveriges nazistiska och rasistiska arv än svenskar. Finns jättemkt för ”blm” att göra här men de måste anpassa sig lite till vår lokala problematik.

    Svara

     Vårt nazistiska arv vill inte svenskarna kännas vid, än mindre regeringen Löfven.

     En informativ film gavs ut 2018 där man utförligt beskrev svenskarnas inblandning av andra världskriget med Socialdemokraterna och centerpartiet i spetsen. Man fick ta del av svälten de utsatte sina gamla för och de handikappade experimenterade man med, för att inte tala om det koncentrationslägren vi haft här och det rasbiologiska institutet har ni väl hört talas om?
     Det blev ett j-a liv bland hönsen ’däruppe’ och filmen togs ned, för att sedan ’lämnas tillbaka’ efter att de grovt klippt ner den.
     Hysch hysch…

     Svenskarna går i tron om hur neutrala vi har varit i Sverige när det i själva verket är att Sverige har ett eller flera fingrar med i väldigt många spel.

     Svenskarna trivs också bäst med att få veta så lite som möjligt om vår historia och röstar glatt på sossarna år efter år. De bor kanske en nazist i varje sosse eller hur ska man tolka det?

     Haha, så patetiskt. Att vara stolt sosse och att sedan spotta på nazisterna är så dumt att klockorna stannar. Men sådana är ni sossar, verklighetsfrånvända och faktaresistenta.

     Anledningen att den stora massan inte kan så mycket är för att de ljugit för er och har skrivit om historien.
     När ska ni fatta att ni är blåsta?

     Är själv svensk och vet exakt vad jag står för och tar avstånd ifrån och det är rent sorgligt att så få känner till det.

     Svara

      Jaha vad ska man vara då för att duga?

      Svara

      Håller faktiskt med här. Upplever också sossar som rena rassar stundtals… sitt i ett rum med enbart etniska svenska sossar o man blir faktiskt förvånad och chockad över deras brist på mänsklighet o anständighet… (krävs dock att man är svensk).

      Svara

    Men byt namn då. Sitt inte och lipa över att folk blir förvånade av dina svenskakunskaper.
    Byt till Lisa Andersson och ta lite längre fika. Du verkar lite spänd..

    Svara

     Ser inte hur hon sitter och lipar? Tycker hon ganska nyktert berättade om hur hon upplever rasism i Sverige pga sitt osvenska namn.

     Svara

     Det går inte att diskutera normalt och sansat med ett troll. Nej, jag vill inte byta namn till Lisa Andersson, varför skulle jag? För att sådana trångsynta människor som du inte kan acceptera att vi lever i 2020 och att världen har förändrats sen 1940-talet och att vi alla är olika. Stor i orden, liten på jorden när du kan gömma dig och sprida hat och okunskap bakom din telefon.

     Svara

     16:37 är du ett troll eller endast korkad?

     Svara

     Byt namn för att slippa bli utsatt för rasism? Inte att rasisterna ska sluta vara det utan invandrare ska byta namn? Fyfan. Om du är kvinna så uppmanar jag dig att inte ta på dig en kjol och dricka när du ska ut, för blir du våldtagen är det ditt fel

     Svara

    😂 Känner igen det där. Fått kommentaren ”men du pratar ju helt utan brytning” & ”din svenska är ju helt perfekt” på anställningsintervjuer. Då är jag alltså född i Sverige och svenska är mitt modersmål så tacka fan för att jag pratar svenska utan brytning 🙂 Men en del verkar tro att språket sitter i namnet.

    Svara

     Ibland om inte oftast, så är det så enkelt som att det gör det, att språket sitter i namnet.

     Är det något hemskt med det, skulle det vara rasistiskt att fråga en sådan sak?

     Skäms ni över er etnicitet?

     Svara

      Uhu? Hur sitter språket i namnet? Låt säga att du heter ”Svensson.” Om dina föräldrar flyttat till Kenya innan du föddes så får man väl misstänka att du talat flytande Swahili idag? Att du isf varit född i Kenya och talat flytande Swahili innebär att du skämts för din svenska etnicitet hur…?

      Svara

       Om jag är döpt till Svensson och född i Kenya med svenska föräldrar så Tro på sjutton de frågar vidare om mitt afrikanska språk om jag visar mig kunna det. Vad är det som är så hemskt med det?

       Svara

        Om man vet att du är född i Kenya och träffar dig i Kenya där man vet att du bor och kan se på ditt CV att du gått i skola och på univetsitet i Kenya så måste man ju isf vara riktigt riktigt (riktigt) dum om frågar varför du talar Swahili?

        Svara

         Är jag vit i Kenya så ja, då kan man få vidare frågor.

         Svara

      Men det var ju det jag belyste i min kommentar. Ja jag skämdes för mitt etniska ursprung när jag växte upp på grund av människor som du. Det här var alltså när jag inte visste bättre och var yngre ända upp till tonåren eftersom jag fick lära mig från tidig ålder från samhället att jag inte var lika mycket värd som någon som kommer ursprungligen från Sverige. Jag vet inte om detta berodde på att jag växte upp i en bondhåla och inte i någon större stad eller om jag bara ville passa in. Det är sorgligt i sig, det förstår jag nu. Jag vill ju också belysa att majoriteten av mina vänner är och var etniskt svenska och att det finns bra många fler goda svenskar än dessa SD-fanatiker som tar ut sina misslyckanden på andra anonymt och sprider hat.

      Svara

      Alltså såna som du. Det är vardagsrasism det. Fan vad uppgiven jag blir

      Svara

      Det framstår ju som en rätt puckad fråga om det framgår av personens CV att den är född i Sverige börja ojja sig för att personen talar svenska… rasistiskt vet jag inte men fördomsfullt och korkat.

      Svara

       Det är det väl inte, de visade ett intresse för den personen de tänkte anställa.

       Svara

        Tror du? Jag tror det är fördomar och dumhet bakom, kanske också rasism.

        Svara

         Jaha! Vad jobbigt för dig att vara så misstänksam.

         Svara

      precis! skäms ni över er hemland?

      Svara

       Hur kan man tro att ens hemland är något att vara stolt över? Det är ett hemland – inget att vara stolt över och inget att skämmas över. Alla länder ska väl vara jämställda? Förstår inte vad såna som du har för världssyn.

       Svara

    Det finns massor av saker vi som barn tyckte va pinsamt med våra föräldrar. Du tyckte inte om dina rötter och ville dölja dessa, vilket ingen utomstående kan rå för.
    Tur att du har mognat och blivit vuxen nu, men synd att du använder din erfarenhet till att det handlade om rasism, när det handlade om att du skämdes över ditt ursprung.
    Skyll inte allt på alla andra.

    Svara

     Stämmer ju inte alls med vad hon sa? Hon beskrev hur olika fördomsfulla & rasistiska bemötanden fick henne att tro att hennes utländska etnicitet inte var lika ”bra”? Kan du läsa?

     Svara

      Jodå, jag läste mig till att hon ville få det att handla om rasism, men det verkar än mer tydligt att hon mest bara skämdes för att hon ville vara som nån annan.
      Inget ovanligt fenomen i de unga åren, liksom det är vanligt att dra rasistkortet i varje given stund.
      De har satt sig i den här situationen helt på egen hand. Klagar man vilt och brett på det landet man befinner sig i så tappar man trovärdigheten efter ett tag.

      Svara

       Jag tror du verkligen inte vill läsa vad hon skriver utan fantiserar fritt och av nån anledning tar du det hon säger personligt. Dags att fundera över varför du gör det.

       Svara

        Ja, jag tror inte allt handlar om den svenska hemska rasisten. Det är något ni gärna vill ha att skylla på, men jag tror inte på den.

        Jag tror däremot att rasismen har ökat de senare åren ganska ordentligt när Invandringen gjort sig mer synlig runt om i hela landet. Men det är inte heller/automatik svenskens fel.

        Det har å göra med hur de uppför sig också.
        När skall ni banna dem som förstör för de skötsamma?

        Svara

         Och när ska du sluta banna de skötsamma för det som de som inte sköter sig gör?

         Svara

          Har jag aldrig någonsin gjort.
          Sitt inte här och fantisera ihop något om någon du inte har en blekaste aning om.
          De skötsamma, goda, oavsett hudfärg och etnicitet välkomnas med öppna armar.

          Jag lär vara mindre rasist än vad du är som hela tiden skriker om färg och etnicitet. Det är det enda som rullar i huvet på er.

          Svara

     Wow vilket förminskande. Du är nog ett troll, om inte så en helt vanlig rasist. Bara för du inte upplevt rasism själv behöver du inte förminska folk som haft dessa upplevelser. Vidrigt

     Svara

     Nej jag skyller inte något på någon annan – jag står alltid för mina egna handlingar, det jag skriver däremot är fakta. Det är mina erfarenheter och jag är verkligen inget offer. Allt det här är en del av mig nu och har gjort mig starkare. Jag diskuterar bara vissa problem som finns i samhället fortfarande, är det tillåtet? Och ja, det var rasism som jag upplevde. Jag blev behandlad annorlunda på grund av vart jag kommer ifrån.

     Du har rätt till dina åsikter men sätt inte ord i mun på mig och förminska mina erfarenheter. Du har inte levt mitt liv och upplevt vad jag har upplevt. Det här handlar inte om något jag tyckte var pinsamt med mina föräldrar som t.ex. att dom skulle ha dykt upp när man hade vänner över hemma och skämt ut mig. Det här handlar om att människor där jag växte upp sa åt mig att ”i Sverige pratar vi svenska” och att jag inte fick tala något annat. Att jag kunde tala tre språk uppmuntrandes inte i skolan eller i samhället där jag växte upp utan det förminskades, vilket är helt sjukt i sig när man tänker på det nu eftersom det är en rikedom att kunna tala fler språk. Det är inget att skämmas för men som barn i ett samhälle där majoriteten säger något annat så börjar man tro på det själv. Mina föräldrar var duktiga på att förklara det för mig men när du är yngre så vill du bara passa in och där 99% av människorna är på ett sätt och du är annorlunda så är det inte så lätt.

     Det är lätt att trycka ner andra när du inte själv upplevt något liknande, jag förstår det och jag accepterar att det kanske provocerar dig för att du inte har någon kunskap om vissa saker. Men om det intresserar dig så läs på och fråga dig själv varför du reagerar så pass starkt på det här ämnet för att lämna denna otrevliga kommentar med syfte att förminska och förlöjliga.

     Svara

      Personen påstår att hen själv är invandrare så kanske ligger det en del förnekelse bakom, alltså hen vill inte erkänna för sig själv att rasism existerar och är ett problem. En faktiskt inte helt ovanlig coping strategi bland en del invandrare, ”jag låtsas inte om det.”

      Svara

       Ganska förminskade av någon annans erfarenhet dock att skriva som du gör. Alla invandrare är inte skyldiga att tycka och tänka på ett visst sätt, och de är inte hjärntvättade, husblattar eller coping bara för att de inte beter sig som du förväntar dig.

       Svara

        Blev det jobbigt när jag behandlar dig på samma sätt som du TS? Vad lär du dig av det?

        Svara

      Jag har upplevt rasism av invandrare, de har i grupp på 25 pers attackerat och misshandlat min ’jävla svenne-son’, själv är jag en ’jävla svensk hora’.

      Har mängder att berätta om den vidriga rasismen mot oss svenskar, i vårt eget land.

      Har full koll på hur det är att vara utsatt, därför tycker jag det är rent gnäll och dumheter när du givetvis skall prata svenska i svenska sammanhang, i ett svenskt samhälle, i ett svenskt land.

      Jag har igenom hela tråden backat för att ta upp det här av den enkla anledningen att många är äckligt duktiga på att förringa problemen från det här perspektivet.

      För övrigt är jag etniskt svensk så ni behöver inte förväxla mig med någon annan anonym som inte gått svensk skola.

      Svara

       Åter så är det inte rasism. Mobbing, trakasserier, misshandel, j-vligt vidriga brott men det är inte rasism.

       Svara

        Är du dum på riktigt?

        Givetvis är det rasism i allra högsta grad. Innan du ger dig in i en debatt där man talar om rasism så bör du ta reda på vad rasism betyder.

        Svara

        Hur kan det inte vara rasism om själva anledningen att de behandlar henne så är pga att hon är svensk?

        Svara

         För att rasism sker mot förtrycka grupper, inte privvade vita.

         Svara

  Kan vi prata om den hatstorm som just nu råder inne hos Sandra Beijer mot bakgrund av hennes (enligt somliga) bristande BLM-engagemang? Jag har läst bloggen sedan 2007 och aldrig stött på ett liknande kommentarsfält förrän nu. Gäller såväl Hemmafix-inlägget som 925 tipsar.

  Svara

   Håller med. Denna Sparrow är fruktansvärd.

   Svara

    Fast kritiken som kom i blm-inlägget har aldrig bemötts av Sandra, minst sagt bisarrt att nästa inlägg då handlar om hennes nya matta. Eller är det en metafor?
    Igen: hade SB varit smart hade hon nu gått i dialog med Sparrow och gjort inlägg på det.

    Svara

     Nej. Om nån beter sig sådär är det rätt poänglöst att svara.

     Svara

     Fast den här människan går inte att diskutera med. Hon är så hatisk mot vita människor men du får själv inte säga någonting. Hon är extremt elak.

     Svara

     Tror att Sandra förstod på ett tidigt stadie att den här Sparrow inte är intresserad av att diskutera. Det är ganska tydligt och är man smart så väljer man sina strider. Att bråka med en idiot leder inte till nåt annat än att de drar ner en till sin egen nivå.

     Svara

     Hon kanske inte vill/orkar. Jag tror inte att det är någon idé.

     Svara

     Hon gör rätt som ignorerar

     Svara

     Till piaf / 15:30
     +1000

     Svara

    Vem är sparrow som alla pratar om för en som inte har sociala medier? 😬

    Svara

     Gå in på Sandras blogg och läs kommentarerna under de senaste inläggen.

     Svara

     En som beter sig helt galet och härjar runt inne på Sandra Beijers blogg.

     Svara

      Hoppas att Sandra blockat henne, hon var ju genomrutten. Har hon synts till i andra sammanhang? Tycker jag känner igen namnet.

      Tillägg: Såna som hon får mig att vilja ta avstånd från allt det här. Jag lade inte upp en svart ruta på instagram och jag jobbar inte aktivt varje dag med att bekämpa rasism. Skulle någon på jobbet fälla en rasistisk kommentar skulle jag säga ifrån men det är ungefär så långt jag sträcker mig. Någon skrev att det inte är räcker med att vara mot rasism, man måste JOBBA mot rasism. Annars är man… guess the word? Rasist. Människor är sjuka i huvudet.

      Svara

       Hmm så enligt din hypotes så räcker det om alla stöttar en fråga men inte ändrar sitt beteende? Exempel: jag säger att jag är emot att äta kött och postar en bild på att det är hemskt. Sen äter jag kött ändå. Logiskt.
       Det enda som förändras är ju att ditt samvete blir lite lättare för att du ”har gjort något”…och ”bidragit”.

       Meen det är väll så vi människor funkar ^^ vi vill ogärna ändra på oss på riktigt i vår smygrasism.

       Svara

      Alltså hon är ju helgalen. Och vad är det för stollar som försvarar henne? Vad har SB för läsare egentligen?

      Svara

       Misstänker starkt att det rör sig om högst 1-2 pers till men under olika namn.

       Svara

        Fast om man kollar i 925-gruppen har hon ganska många försvarare där också… Men där är väl de flesta 17-åriga vänsterpartister.

        Svara

    Vidrig människa. Hon får en artig kommentar om att sluta upp med sin attityd som snarare stjälper än hjälper och Sparrow näbbar tillbaka om att hon inte kan tystas. Vad är det för FEL på människan som aktivt går in på Sandras blogg för att ösa skit över hur dålig hon är och vägrar gå därifrån? Hur i helvete tror hon att det hon gör är värdefullt eller är hon hjälte i sin egen fantasivärld?

    Svara

     Ja men alltså verkligen. Och vad är grejen med att växla mellan engelska och svenska? Du för ju inte en mer intellektuell diskussion bara för att den är på två olika språk. Och varför på Sandras blogg? Varför kommer hon tillbaka gång på gång om hon nu tycker att alla är ”svenska Karens” (personligen tycker jag hon använder Karen-memet fel, men ja…). Känner att diplomati är ett ord som hen missat där när hen lärde sig vara så oerhört mycket mer kultiverad än oss andra – man vinner ju inte en diskussion på att irritera och göra andra arga, klar inte folk lyssnar om du förlöjligar folk i varje svar. Om hen nu verkligen ville utbilda och få folk att förstå så är det ju mycket större chans att folk tar till sig om man är lugn och saklig vs om man kallar folk för outbildade (för att de väljer att skriva på svenska??) och ”svenska Karens”. Jesus.

     Svara

      Ella
      Jag känner flera som har svårt att läsa engelska och förstå. Det går bra med lättare meningar, men när man blandar svenska 8ch engelska wom Sparrow så blir det ännu svårare för dem som redan har svårt mex engelslan. Man kan läsa en text men om man inte förstår hela innebörden så blir det lätt fel.

      Svara

       När man blandar bokstäver oc8 siffror blir det ännu j0bbigar6.

       Svara

  Jag får känslan av att de som hoppar på offentliga figurer för att de postar ”fel” bild eller använder ”fel” hashtag, har samma mentalitet som de som hoppar på influensers för andra små saker. Blondinbella har vit kjol i lekparken, Kenza har magtröja två veckor efter förlossningen, någon ger socker till sina barn och genast kommer de ett gäng som ska trycka ner dem så mycket som möjligt för att de gör ”fel”. De vill bråka och tjafsa och letar fel. Det handlar inte om diskussion och åsikter utan om ren och skär grälsjuka.

  Svara

  Sista gången jag nämner detta nu men den där obehagliga Sparrow i Sandra Beijers kommentarsfält ger sig inte alltså? Hon är fast besluten att det är SANDRA som är orsaker och roten till all ondska och rasism? Nu härjar hon i det senaste inlägget. Herregud.

  Svara

   Kan inte Sandra blocka henne? Får panik av henne, samma mentala instabilitet som Stollis. Ok att hon är wacko men hon behöver inte få alla andra att tro att det är de som är idioter när det egentligen är hon själv. Det är inte mitt jobb att bekämpa rasism 24/7 och om det gör mig till rasist then so be it.

   Svara

    Alltså hon är ju helt galen. Vad är det för stollar som försvarar henne också?

    Svara

   Vill typ provocera henne så att hon får en blodpropp och berätta att jag som rekryterare systematiskt låter bli att ringa upp folk med utländska namn och endast skickar ett mail eftersom de i 0 av 10 fall har kompetens nog för tjänsten ifråga.

   (innan någon blir arg, detta är naturligtvis inte sant men det behöver ju inte Sparrow veta!)

   Svara

    Snälla gör det!

    Svara

    Tror inte denne får en blodpropp utan det är precis så denne tror att verkligheten ser ut så i dennes ögon är du bara förvånansvärd ärlig.

    Svara

    Detta var bland det vidrigaste jag läst. Som att säga ett en kvinna som kämpar för feminism är hysterisk och dra ett skämt att ”kvinnor hör hemma i köket” eller dyl. Med såna som er är det inte konstigt att folk är förbannade och inte håller ”god ton”.
    Fy.

    Svara

   Det ser ut som att det är väldigt många som försvarar Sparrow men det är ju inte speciellt svårt att skriva kommentarer under andra namn. Granska språket så ser ni. För övrigt verkar Sparrow djupt instabil och borde logga ut från sociala medier då hon inte verkar kunna vara kapabel att resonera som en normal människa.

   Svara

  Att rubriksätta ett inlägg som handlar om sig själv (Bella) och jordens alla ytligheter med #blacklivesmatter, är det dumhet eller medveten provokation?

  Svara

   Tror hon provocerar som vanligt. Jag gapskrattade när jag läste inlägget.😁

   Svara

  Att dela bilder på döda människor är dock en grej som förekommer även med vita och barn. Mycket vidriga bilder florerade tex efter attacken på Drottninggatan och bilder på (av män) mördade vita kvinnor florerar osv. Bara här om dagen (igår?) ställde sig folk och fotade en vit kille som tagit sitt liv inne i stan. Det är någonting stört med människor och bilder på döda människor oavsett hudfärg.

  Svara

   Även svenskar? Känns som ett beteende hämtat från andra kulturer…

   Svara

    Äh alla står och fotar när det skett en olycka, vidrigt beteende. Blev helt chockad när en äldre man hade blivit påkörd och låg mitt i gatan hjälplös och varenda juvel fotade usch!

    Svara

     *jävel.

     Svara

  Sparrow har mycket rätt i det hon säger men det är oklart vad hennes mål med alla kommentarer är. Tyvärr så gör detta att man hamnar i två läger – vissa älskar hens hårda budskap och andra tycker det bara är aggressivt. Tyvärr så ”vinner” alltså Sparrow lika många vänner som hon skapar fiender. Polarisering deluxe.

  Svara

   Vad har hon rätt i tycker du?

   Svara

    Sparrow nämner beteendet som alla influenser gör just nu (dela bilder, hashtag osv) och frågar vad de gör för att verkligen bekämpa rasism. Alltså i sin vardag. För det är ju en sak att posta något på IG men en annan sak att inte bete sig rasistiskt.

    Sen håller jag med Sparrow om att vissa direkt rasistiska kommentarer som skrevs bara fick ligga kvar utan någon moderering. Och det är sjukt.

    Men ja jag, håller förstås inte med Sparrow i de personangrepp hon gör mot Sandra.

    Svara

     Sparrow gäller rasistiska kommentarer tillbaka ju…

     Svara

      Ja jag säger inte att Sparrow gör rätt som använder ett aggressiv angreppssätt. Det är Sparrows taktik är att provocera för att göra sin röst hörd. Jag är själv helvit och har aldrig upplevt någon form av rasism. Men jag kan läsa mellan raderna och se vad Sparrow vill nå ut med.

      Svara

   Hon har väl absolut rätt i att om man har en stor plattform och många följare så kan det förväntas att de kanske borde ta lite ansvar att lyfta vissa frågor (även om jag ärligt talat tycker att folk får väl göra vad de vill med sina plattformar). Hon gick ju dock rakt på personangrepp mot Sandra, vilket gör att det snarare verkar handla om någon som hyser ett agg mot henne sedan tidigare och nu tar tillfället i akt att försöka klämma åt henne så mycket hon bara kan

   Svara

   Jag kan förstå vad hon menar. Man kan ju förmedla sin kritik. Men har svårt att se vad värdet är att spamma ett kommentarsfält är, det är ju upp till mottagaren av kritiken vad de vill göra. Tror inte det är så konstruktivt helt enkelt.

   Sen så tror jag att folk har väldigt svårt att ta till sig hela rasismbegreppet. När folk tänker på en rasist tänker de på någon som hatar folk som inte är vita. Dock är ju rasismen oftast inte så explicit, jag uppfattar det som att rasismen i Sverige är mer underliggande fördomar som folk inte ens är medvetna om att de har. Så är det i alla fall för mig, som ibland kommit på mig själv med att intuitivt tänka fördomsfullt. Därför blir de flesta väldigt defensiva när rasism kommer på tal, man identifierar sig inte som en vulgär hatisk människa.

   Svara

  Om det var min blogg så skulle jag inte låta folk bete sig hur som helst men Sandra verkar lite konflikträdd(?) det är väl bara att radera vissa kommentarer. Hon behöver faktiskt inte gå i svaromål. Hon bestämmer i sin blogg. Kanske hon vill att få ska få säga sitt? Funderar på vem Sparrow är, har hon följt Sandra länge, är hon besviken på henne. Varför just Sandra. Tycker att det hela är lite märkligt.

  Svara

   Tror inte det är Sandra Beijer som kommenterar som ”Sandra”

   Svara

    Nej, Sandra har inte bemött kritiken alls utan den sköter Sparrow och hennes kumpaner alldeles ypperligt själva. En eloge till de fåtal som törs stå emot denna galning oavsett elakheterna hon svarar med strax därpå.

    Svara

  Idag har Sandra postat ett inlägg om sin nya matta. Första kommentaren som berör förra inlägget, skriven av Sparrow:

  DU BORDE SKÄMMAS SANDRA BEIJER. Så många av dina läsare är jävla RASISTER men du skiter i det. Du väljer att vara TYST. Du väljer att låta deras kommentarer stå där utan en reaktion från dig. Du låtsas som att det inte händer något, du tycker att du redan gjort tillräckligt genom att kopiera och klista länkar och säga att oj, svårt att hänga med, oh well. Du väljer att få views från rasister istället för att vara en person med etisk medvetenhet och civilcurage och säga att du inte accepterar rasism bland dina läsare. Även rasisternas största idoler, vita privilegierade som aldrig tidigare brytt sig har nu äntligen tagit ställning i denna fråga och valt att försöka hänga med, de erkänner att de aldrig kommer att fatta 100% vad det innebär att bemöta rasism men att de inte ska tolerera det, de har valt att offentligt stödja POC, att engarera sig fr. o. m nu i kampen mot rasismen genom att bl.a aktivt posta om det i deras digitala plattform, protestera online och offline och inte tillåta rasism i deras IG, bloggar m.m. De säger tydligt åt rasisterna att dra åt helvete, att de inte vill deras pengar eller stöd. Det ger rasisterna en big ass F*CK YOU, äntligen, oavsett om de förlorar rasisternas pengar.
  Men du genom att vara tyst säger så mycket mer en vad du tror. Du väljer att behålla rasisternas stöd och de pengar som kommer därifrån. Jag skiter i varför du inte bry dig! Att inte engangera sig i kampen mot rasismen är inte acceptabel.

  SHAME ON YOU. FOR NOT CALLING OUT YOUR RACIST READERS. FOR NOT GIVING A DAMN IF THEY POST RACIST COMMENTS ON YOUR PLATFORM AND TRY TO BULLY POC ON YOUR VERY OWN BLOGG. BECAUSE YOU SAY YOU DON’T GET IT AND FEEL COMFORTABLE ENOUGH TO SAY IT INSTEAD OF CARING AND DOING YOUR RESEARCH. FOR DOING THE BARE MINIMUM, A LAZY COPY-PASTE POST ABOUT WHAT’S HAPPENING AND CALLING IT A DAY. FOR DOING BUSINESS AS USUAL SINCE THEN. FOR NOT BEING ACTIVELY ANTI-RACIST NOW MORE THAN EVER CAUSE NOW IS THE TIME MORE THAN EVER. FOR HAVING SO MUCH WHITE PRIVILEGE TO THE POINT YOU CAN’T SEE WHY THIS IS IMPORTANT. FOR CHOOSING SILENCE OVER WHAT’S MORAL AND ETHICAL. BECAUSE RACISM HURTS. RACISM CAUSES A TRAUMA THAT NEVER GOES AWAY. CAUSE RACISM KILLS.
  BLACK LIVES MATTER. BLACK LIVES HAVE ALWAYS MATTERED. THIS NOT ONLY HAPPENS IN THE U.S. THIS HAPPENS EVERYWHERE. IT HAPPENS HERE IN SWEDEN.

  Note to all salty KARENS out there: CRY ALL THE WHITE TEARS YOU WANT. I MOPP MY FLOORS WITH THEM.

  Det här, mina vänner, är ett exempel på en djupt störd människa.

  Svara

   Folk kan väl gå in och läsa själva.

   Svara

   Det här glädjer mig att läsa. Ni som också känner ett obehag kring personen i fråga får gärna lämna en liten kråka så det inte framstår som att diskussionen enkom styrs av henne och hennes gelikar. Jag vill inte tro att gemene man är så korkad att hennes åsikter skulle vara representativa för läsarna i stort.

   Svara

    Mig med! Tappade lite hoppet om mänskligheten när hon fick så mycket stöd.

    Svara

   Oj… Fattar att hen vill få fram sin åsikt men att gå rasistiskt åt andra hållet gör ju inte saken bra direkt

   Svara

  Du missförstod, jag tror inte att ”Sandra” är Sandra.

  Svara

  Rasism och allt vad det innebär borde vara ett ämne i skolan, redan från lågstadiet. Men – med VÄL utbildade lärare i frågan!!!!!!!

  Svara

  OT fast ändå inte med tanke på temat i klippet. Tycker det behövs lite skratt: https://9gag.com/gag/aAePj8p?ref=ios

  Tillägg innan någon biter av mitt huvud: Kommentarerna under är inget jag håller med om

  Svara

   Dagens hjälte!! 😄

   Svara

    Elle hur! Så fin hund. Skyll dig själv om du sätter rumpan precis i räckhåll!

    Svara

   Bästa idag 😂😂😂

   Svara

  Dagens anti-rasister är de riktiga rasisterna.
  De enda de pratar om är hudfärger, privilegier och tolkningsföreträden.

  Svara

   Haha

   Svara

   Precis som att radikalfeministerna är de riktiga sexisterna.
   Kön ska inte spela någon roll men vägen dit går via separatism.

   Svara

    Men hål i huvudet 🙄

    Svara

     Ajdå…då rekomenderar jag ett besök på akuten.

     Svara

   Så är det, och de är för dumma för att inse det själva.

   Svara

  Trevlig helg! 🇸🇪

  Svara

  Off/On topic:
  ”Hermine Hold under lupp efter konkursen – transaktioner utreds”
  Konkursförvaltaren:
  ”Låt säga att bolaget hade en skuld som de betalade, men de hade också andra skulder som inte betalades, så det här kan innebära att betalningen var till nackdel för dem som inte fick betalning”.
  https://www.breakit.se/artikel/25246/hermine-hold-under-lupp-efter-konkursen-transaktioner-utreds

  Svara

   ”Av dessa betalningar har vissa gjorts till närstående” – Bellsan, säg hej till Ekobrott.

   Svara

    Bella hade ju dock ingenting med bolaget att göra under konkursen. Om det är någon som åker dit för ekobrott så är det inte Bella

    Svara

  Väntar på att folk ska börja kritisera typ Alex Schulman, Filip Hammar och diverse andra mediemänniskor som inte heller tar ställning just nu och som har dubbelt så många följare på tex insta än Sandra Beijer.

  Svara

   Verkligen! Ingen går på kändismännen med enormt mycket följare. Kvinnorna däremot..

   Svara

    Det kanske är för att kändismännen har helt andra följare?
    Följare som inte är ute efter att bråka på internet, är drama queens och helt enkelt inte bryr sig.

    Svara

   Så är det alltid och folk anser att feminism inte behövs…

   Svara

   De har fått MASSA kritik. Lyssna på deras podcast. Tror dem raderar alla negativa kommentarer…

   Svara

  Gillar Sofia w! Hon är vettig i det mesta.

  Svara

  Amazon Web Services (AWS) is the most popular and most widely used Infrastructure as a Service (IaaS) cloud in the world. AWS has four core feature buckets—Compute, Storage & Content Delivery, Databases, and Networking.
  At a high level, you can control all of these with extensive administrative controls accessible via a secure Web client.For more information visit

  Svara

  thanks nice post..

  Svara

  nice post..

  Svara

  nice post thanks for sharing

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.