Sofia Woods tankar om privilegier

Dock fick Sofia kritik för den hÀr bilden, precis som Elsa Billgren och Petra TungÄrden dÄ den anses ha valts för att passa hennes flöde framför att posta den svarta rutan som var del av manifestationen #blackouttuesday.

Jag fick ett tips frÄn min lÀsare Sanne och rekommenderad att lÀsa det hÀr inlÀgget av influencern Sofia Wood, ett inlÀgg dÀr hon skriver om privilegier och skillnaden mellan henne och hennes bror, som pga olika pappor har olika hudfÀrg och hur det pÄverkat deras liv. En Ät det ena hÄllet, och en Ät det andra.

Men det Àr inget som tynger mig, jag kan kokettera med det för att för mig finns inga stÀngda dörrar. Eftersom jag ser rÀtt ut, eftersom mitt utlÀndska efternamn har rÀtt konnotationer har det aldrig skapat nÄgra problem. Snarare ett intresse och kanske Ànnu fler privilegier.

Inte nÀr jag suttit pÄ spÀnnande jobbintervjuer och fÄtt intresserade frÄgor har det skapat ett problem, inte nÀr jag pratat med den dÀr charmiga dialekten har det skapat problem, inte nÀr mitt efternamn började anvÀndas som ett varumÀrke skapade det problem, det sÄg i sjÀlva verket jÀttebra ut pÄ framsidan av en bok. Min bror? Han har fÄtt svartskalle frÀst Ät sig. Blivit tillsagd att han ska Äka hem, inte Àr vÀlkommen. SÄ var det redan nÀr vi var barn. // Sofia Wood

Hon skriver att hon förtjÀnat mÄnga saker i sitt liv, men att tro att det varit vinster som hon gjort med rÀttvisa förutsÀttningar menar hon inte Àr sant.
Enligt Sofia Wood Àr det dags för oss alla som innehar samma privilegier och som aldrig varit rÀdda pÄ grund av vÄr hudfÀrg, att ta aktiv, högljudd stÀllning.
Ta stÀllning och inte försöka tiga ihjÀl den oerhörda systematiserade orÀttvisa och brutalitet som brinner i löpeldsliknande format genom USA och som det finns avarter av Àven i det hÀr landet.
Att försöka hÀvda nÄgonting annat kallar hon rÀtt och slÀtt för motbjudande.

Och det, mina priviligierade antirasistiska, feministiska klassmedvetna vÀnner, Àr vÄr tur att ocksÄ driva den hÀr diskussionen nu. Checka oss sjÀlva. // Sofia Wood

215 kommentarer

Kommentarerna Àr omodererade sÄ du stÄr sjÀlv för vad du skriver sÄ hÄll dig pÄ mattan!

  Bra talat. Vi mÄste rannsaka oss sjÀlva (men kan inte bara hÀrma USA, vi har en helt annan kontext. Visst finns likheter men ocksÄ extremt mycket olikheter).

  Svara

  Men herregud vilken ofantlig mĂ€ngd tjafs det Ă€r i sociala medier. Är det inte det ena sĂ„ Ă€r det nĂ„got annat. Är det för att sĂ„ mĂ„nga sitter hemma och inte har nĂ„got bĂ€ttre för sig? Spelar liksom inte nĂ„gon roll vad man sĂ€ger, tjafs blir det i alla fall.

  Svara

   Och hĂ€r sitter du och tjafsar 😂💖

   Svara

    Tack för din vÀrdefulla kommentar. Ett viktigt tillskott till diskussionen.

    Svara

     😬

     Svara

   9gag har svaret som vanligt :

   https://9gag.com/gag/a8GpYb3

   Svara

    BÀsta pÄ lÀnge!

    Svara

    AstrĂ„kig. Vet du ens vad man menar med vit privilegium ? Det betyder INTE att man inte kan vara fattig utstött mobbad ledsen arg ha otur etc. Det betyder att din hudfĂ€rg inte Ă€r huvudsakliga orsaken till din behandling. AlltsĂ„ blir du inte sĂ€rbehandlad pga din hudfĂ€rg đŸ€ŠđŸ»â€â™€ïž

    Svara

     Oj nu ser jag att nÄgon annan har anvÀnt S. Vi Àr inte samma person.

     Svara

  😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮

  Svara

   Och ja, jag Àr sjÀlv rasifierad.

   Svara

    Och? Allt kretsar inte kring endast dina erfarenheter som rasifierad. Bra att andras erfarenheter tas upp.

    Svara

   Skönt att andra kÀmpar för dina rÀttigheter medan du sover!

   Svara

    VadÄ? Har jag inte samma rÀttigheter som alla andra eller vad menar du?

    Svara

     😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮

     Svara

    KĂ€mpa… 🙂
    Det handlar om att visa upp sig.

    Svara

  Rasism Àr nÄgot jag Àven upplevt, dÄ jag har kurdiskt och finskt pÄbrÄ.
  NÀr jag sökte jobb med mitt kurdiska förnamn blev det ingenting av de hela, ett mejl att de gÄtt vidare med nÄgon annan.
  Sökte samma tjÀnst med mitt smeknamn som Àr svenskt dÄ jÀvlar fick jag gÄ pÄ intervju.
  Inget jobb jag lÀngre ville ha pga ovanstÄende.
  Suck..

  Svara

   SÄ Àr det. Rasismen i Sverige Àr mycket mer baserad pÄ institutionaliserad nazism och rasbiologi dÀr de allra flesta invandrare kan sÄllas bort (Àn slaveri som vi inte haft och kolonisation vi haft relativt lite av) men folk har helt glömt bort den delen av svensk historia.

   Svara

    FörlĂ„t men vilken Ă€cklig kommentar 15.31. ”Fundera pĂ„ om priset Ă€r vĂ€rt det för att leva i landet eller inte”. SĂ„ med andra ord = man fĂ„r acceptera rasism om man vill bo i Sverige. IstĂ€llet för att rasister ska rannsaka sig sjĂ€lva och sluta ge ”sina egna” mer privilegier Ă€n folk som förtjĂ€nar det lika mycket men som rĂ„kar vara av utlĂ€ndsk hĂ€rkomst. Det enda du gör Ă€r rĂ€ttfĂ€rdigar och normaliserar vardagsrasism.

    Svara

   HĂ„ller med. Är vit, blond och blÄögd men mitt förnamn och efternamn Ă€r annorlunda och utlĂ€ndskt. Har hela mitt liv fĂ„tt jobba 10 gĂ„nger hĂ„rdare för att bli respekterad och för att bevisa nĂ„got medan ”Sara Andersson” och ”Mats Jonsson” satt och fikade hela dagarna och fick klĂ€ttra i stegen utan minsta anstrĂ€ngning. NĂ€r jag har gĂ„tt pĂ„ intervjuer i Sverige har jag alltid fĂ„tt höra ”Ă„h du pratar ren svenska utan brytning” i en nedlĂ„tande ton. Även fast man Ă€r vit sĂ„ betyder det inte att man fortfarande Ă€r vĂ€lkommen och passar in i Sverige eftersom jag aldrig kommer vara svensk nog oavsett hur mycket man assimilerar sig. Hela min uppvĂ€xt sĂ„ skĂ€mdes jag över nĂ€r mina förĂ€ldrar pratade pĂ„ sitt sprĂ„k och sa Ă„t dom att prata svenska eftersom jag fick höra det frĂ„n samhĂ€llet varje dag, man kan nĂ€stan sĂ€ga att jag skĂ€mdes över min egen existens nĂ€r jag vĂ€xte upp i Sverige. Nu nĂ€r jag Ă€r Ă€ldre och klokare sĂ„ skĂ€ms jag faktiskt att jag var sĂ„ dum och inte var stolt att jag bĂ„de kanske Ă€r svensk i mitt sĂ€tt men att jag Ă€ven omfamnade mitt etniska ursprung ocksĂ„. Det Ă€r inte lĂ€tt att vara nĂ„gon slags invandrare i Sverige, varken svart eller vit.

   Svara

    Detta Àr knappast unikt för Sverige, att man föredrar sin egen grupp framför utomstÄende Àr fullt naturligt och nykomlingar över hela vÀrlden fÄr uppleva detta i olika grad. Man fÄr fundera pÄ om det priset Àr vÀrt det för att leva i landet eller inte.

    Svara

     Tex USA som Ă€r ett typiskt ”invandrarland” har faktiskt inte just det hĂ€r problemet i samma utstrĂ€ckning som vi.

     Svara

     Vad menar du med ”man fĂ„r fundera pĂ„ om det priset Ă€r vĂ€rt det för att leva i landet eller inte”? Vad ska man annars göra? Det Ă€r inte bara folk som har invandrat det hĂ€r drabbat. Det kan vara flera generationer tillbaka, du kanske inte ”passar in” i det landet dina förĂ€ldrar eller generationen innan det kom ifrĂ„n. Du kanske Ă€r adopterad. Du kanske har en förĂ€lder med annat ursprung. Du kanske Ă€r en av dom minoriteterna som har Sverige som hemland men Ă€ndĂ„ blir utsatt för diskriminering. Och det priset ska inte behöva betalas av nĂ„gon. Det gĂ„r att jobba bort trĂ„ngsynthet.

     Svara

     SÄ du menar att jag mÄste utstÄ mobbning pÄ en arbetsplats pÄ grund av mitt etniska ursprung Àven fast jag har bott hÀr i hela mitt liv, alltid gjort rÀtt för mig, bidragit till samhÀllet pÄ olika sÀtt och verkligen Àlskar Sverige och ser det som mitt hem? Varför inte istÀllet sÀga att mÀnniskor borde bli mer förstÄende mot varandra och vÀlkomnande. Jag har ju tagit seden dit jag kommit och anpassat mig till samhÀllet, sÄ vad Àr det för pris jag borde betala? Att kÀnna mig mindre vÀrd Àn dig för att du Àr etnisk svensk och har ett annat namn?

     Svara

      Jag Àr inte etnisk svensk, Àr uppvuxen utanför Sverige och har ett extremt ickesvenskt namn. Ingen ska behöva stÄ ut med mobbing men Àr man outsider sÄ Àr man.

      Svara

      Är du sĂ€ker pĂ„ att det handlar om rasism dĂ„ och inte dig som person?
      Det kan mycket vÀl vara sÄ att du uppfattas pÄ ett opassande sÀtt och/eller arbetar mycket dÄligt.

      DÄ Àr det kanske lÀtt att dra rasistkortet för att slippa ta ansvar över sina egna brister.

      Svara

       ?

       Svara

       Ja jag Ă€r sĂ€ker, annars skulle jag idag inte sitta pĂ„ den position jag sitter i om jag var ”opassande” enligt dig och arbetat dĂ„ligt. SnĂ€lla, vilka dumma ursĂ€kter.

       Svara

        Jaha men dÄsÄ, dÄ va du kanske bÀttre lÀmpad pÄ den arbetsplatsen du befinner dig pÄ nu dÄ, antar jag eftersom du Àr sÄ framgÄngsrik nu.

        Du kan mycket vÀl ha varit illa omtyckt pÄ den arbetsplatsen du skriver om ovan, och om du blivit vidarebefordrad pÄ samma arbetsplats sÄ fattar jag inte vad sjutton du gnÀller om.

        Ingen Àr omtyckt av ALLA.

        Svara

         Sluta förneka hennes upplevelse och skriva om den till nĂ„t som passar dig bĂ€ttre…

         Svara

       AlltsĂ„ fyfan vilka rasister det finns hĂ€r. Vidrigt. Sluta förminska rasism och folk som upplevt det. Bara för att du sjĂ€lv inte upplevt det behöver du inte förminska nĂ„gon annans upplevelse med att det Ă€r ”ytterligare” fel pĂ„ personen. Du lĂ„ter som en man som försöker föra över skulden för vĂ„ldtĂ€kt pĂ„ den vĂ„ldtagna kvinnan. Vidriga mĂ€nniska.

       Svara

        Är det rasistiskt att frĂ„ga och ifrĂ„gasĂ€tta folk Och lĂ„ta de lĂ€mna en nĂ€rmare förklaring?

        TÄl deras historier/upplevelser inga frÄgor?

        Svara

         Är vĂ€l i nivĂ„ som att frĂ„ga en vĂ„ldtagen tjej om hon var full eller flörtig. Ditt Ă€ckel. BĂ„da frĂ„gor syftar till att förminska personens upplevelser.

         Svara

          Knappast

          Svara

       Haha seriöst?! SjĂ€lv Ă€r jag svensk medborgare med svensk mamma men uppvuxen nĂ„gon annanstans. Jag pratar flytande svenska fast med en liten brytning. PĂ„ jobbet kan jag höra kommentarer som „sĂ„ hĂ€r gör vi (inte) i Sverige“… Jag kan sĂ€ga att jag inte gör nĂ„got konstigt men jag fĂ„r Ă€ndĂ„ pĂ„minnelse dagligen att jag INTE tillhör svenska samhĂ€llet pĂ„ riktigt…

       Svara

     Du har aldrig levt utanför Sverige misstÀnker jag om du tror att vi Àr normen för hur man ser pÄ invandrare?

     Svara

      Jag Àr första generationens utomnordisk invandrare. Levt cirka halva livet i Sverige och halva i mitt gamla hemland.

      Svara

      Jo det har jag. Jag har bott i Storbritannien i 2 Ă„r och har aldrig blivit diskriminerad pĂ„ arbetsplatsen pĂ„ grund av mitt namn och har haft mer Ă€n ett jobb dĂ€r. Jag trodde faktiskt andra lĂ€nder skulle vara mer rasistiska Ă€n Sverige men jag har insett att sĂ„ Ă€r inte fallet. SĂ„ lĂ€nge du bidrar till samhĂ€llet och gör rĂ€tt för dig, vad Ă€r problemet? Det jag har mĂ€rkt i Sverige Ă€r att mĂ„nga har rasistiska tankar som dom hĂ„ller inombords men utĂ„t sĂ€tt som nu under ”BLM” sĂ„ postar dom olika saker pĂ„ internet för att se ”bra ut” inför andra. Jag kĂ€nner flera etniskt svenska mĂ€nniskor mycket vĂ€l som har sagt bĂ„de det ena och det andra om invandrare etc och nu bryr dom sig helt plötsligt om svarta afroamerikaner nĂ€r dom inte ens behandlar vita, svarta eller bruna i Sverige rĂ€tt.

      Svara

     FörlĂ„t men vilken Ă€cklig kommentar 15.31. ”Fundera pĂ„ om priset Ă€r vĂ€rt det för att leva i landet eller inte”. SĂ„ med andra ord = man fĂ„r acceptera rasism om man vill bo i Sverige. IstĂ€llet för att rasister ska rannsaka sig sjĂ€lva och sluta ge ”sina egna” mer privilegier Ă€n folk som förtjĂ€nar det lika mycket men som rĂ„kar vara av utlĂ€ndsk hĂ€rkomst. Det enda du gör Ă€r rĂ€ttfĂ€rdigar och normaliserar vardagsrasism.

     Svara

      Tycker inte det Àr rasism att föredra sin egen grupp framför andra.

      Svara

       Det Àr vÀl typ definitionen av rasism?

       Svara

        Ehh, nej.

        Svara

        Du fĂ„r föredra vem fan du vill, men om ena gruppen behöver jobba tredubbelt sĂ„ hĂ„rt för att fĂ„ samma privilegier sĂ„ Ă€r det inte att ”föredra” nĂ„gon, det Ă€r att diskriminera.

        Svara

         Har du nÄgon som helst aning om hur hÄrt andra jobbar eller Àr det bara nÄgot du tror?

         Svara

         Det Àr din subjektiva upplevelse men knappast nÄgon generell sanning.

         Svara

          Jo det tror jag. Om vi Ă€r överens om att invandrare ofta diskrimineras stĂ€mmer det nog att mĂ„nga mĂ„ste jobba hĂ„rdare Ă€n svenskar för att ta sig till samma materiella eller ”status” nivĂ„.

          Svara

       Jag föredrar ocksĂ„ ”min grupp” den bestĂ„r av bĂ„de svarta och vita.😊

       Svara

        SĂ„ bra att du har friheten att fĂ„ avgöra det sjĂ€lv, vilka som fĂ„r ingĂ„ ’i din grupp’.
        Du har sÄklart utgÄtt ifrÄn andra kriterier som i sin tur innebÀr att det finns andra som inte fÄr/kan vara med, eller hur?

        Skit i dem som inte gillar dig, svÄrare Àn sÄ Àr det inte.

        Svara

         Ok.

         Svara

       Var det det jag vÀnde mig mot i min kommentar? Hade du övat pÄ lÀsförstÄelsen hade du sett att jag vÀnder mig mot att hen dÀr uppe pÄstÄr att man som invandrare mÄste betala ett visst pris för att fÄ leva hÀr och att man ska ta sig en funderare över om det Àr vÀrt det. *Hint* stick om det inte passar. AlltsÄ pratar vi hÀr om nÄgon som har exakt samma förutsÀttningar och kompetens som sin svenska kollega men dÀr den svenska kollegan inte behöver lyfta pÄ ett finger men invandraren behöver lyfta pÄ tre för att fÄ samma privilegier. DET Àr ren rasism.

       Svara

       Det skrev inte personen heller. Men du har vÀl svÄrt med svenskan 16,02

       Svara

        Ah sĂ„ det Ă€r okej att ge invandrare gliringar om sprĂ„ket sĂ„ lĂ€nge man kallar sig antirasist? DĂ„ vet vi đŸ€·â€â™€ïž

        Svara

         Jag ger er psyknationalister som tycker folk ska utsÀttas för rasism som betalning för att de fÄr bo hÀr gliringar dÄ ni verkar lÀsa in saker som inte stÄr nÄgonstans.

         Svara

          Tycker det Àr rent förjÀvligt att det okejas att skrika rasist efter svenskarna sÄ fort de Àr lite missnöjda över nÄgot. Men det Àr trots allt den mildaste formen av otacksamhet.

          Det eldas bilar, det brinner upp skolor, det sker gruppvÄldtÀkter och förnedringsvÄld mot svenska ungdomar.
          SÄ beter man sig tydligen mot ett folk som tagit in miljontals invandrare, det Àr tacken.

          Svara

           Ännu en gĂ„ng Ă€r du ute och cyklar i val av Ă€mne. Ingen har diskuterat det, vi diskuterar rasism mot vita, arbetande, skattebetalande i Sverige. Inte nĂ„gon som brĂ€nner bilar. Du menar alltsĂ„ att dessa harmlösa invandrare ska behöva ta emot rasism pĂ„ jobbet pga vad idiotier gör ”dĂ€r ute”. Men visst, kan inte förvĂ€nta mig att du kan föra en diskussion, det har du visat ca 7 ggr hittills. Bye!

     SnÀlla sÀg detsamma till en kvinna. Man fÄr stÄ ut med sexism om man nu verkligen insisterar pÄ att jobba som ingenjör eller pÄ ett mansdominerat jobb. Det Àr inte mannen det Àr fel pÄ, det Àr liksom naturligt att mÀn Àr sexuella, man fÄr liksom kolla om priset Àr vÀrt för en.

     Svara

      MĂ€nnen*

      Svara

      Exakt sÄ, helt sjuk kommentar. Betala ett pris om du Àr invandrare! UtstÄ med rasism eller stick. Vi skiter i hur bra du Àr, du heter inte Tina Jonsson.

      Svara

       Men för fan sÄ starta en egen verksamhet dÄ. Invandrare eller kvinna, ingen Àr skyldig att anstÀlla er. Gör nÄgot eget och anstÀll vilka ni vill precis som alla andra har fÄtt göra.
       Att stÀmpla sig som offer löser inget.

       Svara

        StÀmpla sig som offer? Det vi gör Àr att vi synliggör strukturer.

        Svara

         Vi lever i vĂ€rldens bĂ€sta land med trygghet, fri utbildning och yttrandefrihet som andra lĂ€nder bara kan fantisera om tack vara generationer av svenskar som har slitit för att denna generation ska ha det bĂ€ttre Ă€n dom hade och vad gör ni….gnĂ€ller om att ni mĂ„ste jobba hĂ„r för att komma nĂ„gonstans.
         Det kallar jag offer. Strunta i om nÄgon har det marginellt bÀttre Àn ni utan se pÄ hur ni sjÀlva har det. Bara genom att bo hÀr sÄ tillhör ni en av det rikaste procenten i vÀrlden.

         Svara

          Fast vem har sagt emot det? Du pratar ju om nĂ„got helt annat? Har du svĂ„rt med lĂ€sförstĂ„elsen eller? Vi pratar om förtryck, att pĂ„stĂ„ att sexism eller rasism inte finns i Sverige Ă€r ren lögn. Att pĂ„stĂ„ att det Ă€r ett pris man fĂ„r betala som kvinna eller invandrare Ă€r Ă€nnu vidrigare, oavsett hur ”bra” ett land Ă€r i din indoktrinerade hjĂ€rna. Och jag Ă€r svensk, av svenska förĂ€ldrar, men inte fan tĂ€nker jag sĂ€ga att det Ă€r ok att folk utsĂ€tts för sĂ„dan skit pĂ„ jobbet.

          Svara

           Jag Ă€r svensk och minns hur en svart kvinna blev behandlad nĂ€r jag hade halkbana. Instruktören var en medelĂ„lders sliskgubbe som var supertrevlig mot alla oss vita men vidrig mot henne. Jag fick nog nĂ€r han utan anledning skrek ”förstĂ„r du vad jag sĂ€ger eller?! Kan du sĂ„ bra svenska att du fattar?!”. Jag röt ifrĂ„n och efter det var han inte glad pĂ„ mig. Jag har sett rasism med mina egna ögon, sĂ„ ni som förminskar mĂ€nniskor som berĂ€ttar om sina upplevelser Ă€r precis lika vidriga som de som uttrycker rasistiska Ă„sikter.

           Jag sÀger inte att det Àr Ok. Jag sÀger att det inte hjÀlper att gnÀlla om det utan att ta en noga titt pÄ sig sjÀlv och se hur fantastiskt bra man faktiskt har det.
           Den senaste tiden har folk börjat att mÄla ut Sverige som inte mycket bÀttre Àn Nazi-tyskland och dÀr invandrare och kvinnor mördas i dussintal pÄ öppen gata av rasistiska svenskar.

           Det kÀnns som om en del lider av en hel del hjÀrnspöken.

          SÄ eftersom vi lever i ett av vÀrldens tryggaste lÀnder Àr det ok med sexism pÄ jobbet? Visst. Vi sÀger vÀl sÄ .

          Svara

     Priset? Är det du och de andra rasisterna som ska sĂ€tta ett pris?! Vidrig kommentar. Och ja din kommentar Ă€r jĂ€vligt rasistisk.

     Svara

     Ja, invandrarna drar ju sig ocksÄ till sina landsmÀn, oavsett vilken etnicitet det handlar om.
     Givetvis grundar det sig inte i rasism, utan att man drar sig till det man kÀnner igen.

     Svara

      Fast det Ă€r ingen som sagt emot det. Ni har vĂ€ldigt svĂ„rt med lĂ€sförstĂ„elsen för att vara sĂ„ nationalistiska. IngĂ„r det inte att kunna förstĂ„ och tolka text i undervisningen? Det jag vĂ€nt mig mot Ă€r att ”priset” invandrare ska behöva betala Ă€r att de ska utsĂ€ttas för rasism för att de valt att bo i Sverige. Sen att du nu pratar om ”vilka man föredrar” Ă€r ett helt annat Ă€mne och inget som diskuterades förrĂ€n du började missuppfatta saker.

      Svara

       Passar det inte att bo i det fruktansvÀrda rasistiska/sexistiska Sverige sÄ gÄr det alltid att flytta pÄ sig. Det finns gott om hÄrt arbetande invandrare som gÀrna skulle vilja ta din plats.

       Svara

        SĂ„ brukar folk sĂ€ga till mig med, svĂ„rt nĂ€r man Ă€r adopterad.đŸ€”

        Svara

         SĂ„ du kan inte flytta pga att du Ă€r adopterad…?

         Svara

          đŸ€Šâ€â™€ïž

          Svara

        Fortfarande har du problem med att förstĂ„ text. Du kan inte ha gĂ„tt i svensk grundskola? Enligt dig ska invandrare behöva ”betala ett pris” i form av att utsĂ€ttas för rasism för att fĂ„ bo hĂ€r, istĂ€llet för att rasisterna ska Ă€ndra pĂ„ sitt beteende. Jag Ă€r emot detta och tycker inte nĂ„gon ska utsĂ€ttas för rasism. Jag Ă€r etniskt svensk, sĂ„ jag blir kvar hĂ€r men tĂ€nker fan inte pĂ„stĂ„ att ”de fĂ„r tĂ„la det om de tĂ€nker bo hĂ€r”. Ditt vider.

        Svara

         StĂ€mmer. Jag har inte gĂ„tt i svensk grundskola. Nu fĂ„r vi se om du kan lista ut varför…

         Svara

          PĂ„ tal om lĂ€sförstĂ„else. Har jag nĂ„gonsin sagt att ”man ska betala ett pris”. Allt jag har sagt Ă€r att gnĂ€ll inte över att ni behöver jobba hĂ„rt för att fĂ„ ett jobb.

          Svara

           Ja, det gjorde du. ” Man fĂ„r fundera pĂ„ om det priset Ă€r vĂ€rt det för att leva i landet eller inte.”. Men sĂ„klart bra försök att slĂ€ta över dina rasistiska Ă„sikter.

           Nix…det finns flera Anonym hĂ€r varav du Ă€r en av dom. Vill man svara en specifik Anonym sĂ„ anvĂ€nder man ”svara” funktionen under det specifika inlĂ€gget.

       Och förutom att vi bereder plats och bidrar med pengar ska vi ÀndÄ stÄ ut med att bli kallade för rasister i tid och otid.

       Svara

        Ja Sverige Àr ett hemskt land som utav nÄgon anledning miljoner mÀnniskor frÄn andra sidan av vÀrlden vill komma till sÄ dom kan lÀxa upp oss med hur rasistiska vi Àr.

        Svara

         Skulle vara trevligt om man nĂ„gon gĂ„ng fick höra ”tack för att vi fick komma hit” istĂ€llet för ”svennehora” och ”rasistsvin” men det Ă€r vĂ€l att begĂ€ra för mycket.

         Svara

          Jag Àr helt svensk men tycker absolut sÄna som du som tycker folk ska utsÀttas för diskriminering som tack för att de fÄr bo hÀr med rÀtt ska kallas för rasister.

          Svara

           Har jag sagt det. Det var mer Àn jag visste eller Àr du den Anonym ovanför som buntar ihop alla Anonym utom du sjÀlv?

           SÄ om du flyttar till usa pga krig i Sverige, talar ren engelska, betalar skatt och jobbar pÄ Àr du med pÄ att du fÄr utsÀttas lite för rasism pga du ÀndÄ inte Àr amerikan?

           Jag kommer i sÄ fall visa tacksamhet för att dom tog emot mig och göra det bÀsta för att motbevisa deras fördommar.
           Jag kommer inte att sitta pÄ sociala medier och klaga pÄ hur rasistisk landet som rÀddade mitt liv Àr men vi kanske skiljer oss Ät pÄ den punkten.

          Är det dig personligen du vill folk ska tacka? Direkt nĂ€r man fĂ„tt uppehĂ„llstillstĂ„nd frĂ„n Migrationsverket och innan man fĂ„tt barn i skola, anmĂ€lt sig pĂ„ arbetsförmedlingen och SFI, dĂ„ ringer man upp Anonym 18.40 och sĂ€ger ”Tack för att jag fick komma hit! SĂ„ snĂ€llt av dig!”

          Svara

           Ja det skulle vara trevligt.

           Eller sÄ kan de som ovan skrev hur orÀttvist och rasistiskt Sverige Àr och hur mycke hÄrdare dom mÄste jobba Àn en Svensk visa lite glÀdje över att fÄ vara i ett av vÀrldens bÀsta lÀnder.
           Jag Àr tacksam varje dag över att fÄ bo hÀr och jag Àr inte rÀdd för att visa det.

           Jag Ă€r TS och ni lĂ€ser bara vad som stödjer er agenda, tror inte ett dugg pĂ„ dessa kommentarer heller som utger sig för att vara ”invandrare”. Jag har aldrig nĂ„gonsin skrivit att jag Ă€r otacksam eller att jag hatar Sverige. Jag skrev tom att jag ÄLSKAR Sverige och det Ă€r mitt HEM. Är det lĂ€ttare att förstĂ„ dĂ„? Jag Ă€r jĂ€vligt tacksam för att fĂ„ ha kommit hit och ha fĂ„tt dessa möjligheter som jag inte hade haft i mitt hemland och det visar jag genom att ge tillbaka till det hĂ€r landet. Mina förĂ€ldrar Ă€r ocksĂ„ jĂ€vligt tacksamma, men dom har ocksĂ„ slitit arslet av sig och jobbat sen dag 1 i Sverige och vi alla har bidragit till att betala skatt och alla möjliga saker. Men i erat huvud sĂ„ ska vi konstant betala nĂ„got sort pris. Det duger aldrig, brĂ€nner vissa invandrare upp bilar sĂ„ blir det ett jĂ€vla liv, sköter sig invandrare exemplariskt sĂ„ blir det ett jĂ€vla liv och ni slĂ€nger ur er ”ni kommer aldrig bli svenska blabla”. Vad Ă€r roten till ditt problem? Du stör dig pĂ„ nĂ„gon som Ă€lskar ditt land och bidrar till att bygga upp ditt land.

           NĂ€r folk snackar skit om Sverige utomlands sĂ„ stĂ„r jag alltid upp för Sverige, men en sak har jag insett. Det spelar faktiskt ingen roll om du sköter dig exemplariskt, annamar kulturen och gör rĂ€tt för dig. Dessa frĂ€mlingsfientliga individer som kommenterar anonymt hĂ€r kommer alltid vilja hitta nĂ„got fel. Sanningen sĂ„rar, eller hur? Jag har faktiskt möjligheten att smĂ€lta in pĂ„ grund av min hudfĂ€rg, hĂ„rfĂ€rg och ögonfĂ€rg. Men fyfan nĂ€r jag tĂ€nker pĂ„ alla dessa mörkhyade mĂ€nniskor i Sverige som inte har den möjligheten och som blir stĂ€mplade direkt, oavsett frĂ„n första anblick. Ni alla som reagerar sĂ„ himla starkt och blir offer direkt och sĂ€ger Ă„h nej, jag blir kallad rasist och ditten och datten, stick till ditt hemland. Nej din dĂ„re, jag tĂ€nker inte sticka nĂ„gonstans, det Ă€r lika mycket mitt land som ditt. Du kan gĂ€rna adda mig pĂ„ what’s app och diskutera men det skulle du aldrig vĂ„ga.

           Om vi bortser frÄn alla personangrepp sÄ var det trevligt att fÄ höra att du faktiskt trivs hÀr.
           Det Àr sÀllsynt.

           DĂ„ antar jag att du inte kĂ€nner nĂ„gra invandrare alls. Alla invandrare jag kĂ€nner jobbar hĂ„rt, betalar skatt, ger tillbaka till Sverige, annamar kulturen, bidrar till att bygga landet och visar tacksamhet. Bara för att dom inte ringer dig specifikt och tackar dig sĂ„ betyder det inte att det Ă€r sĂ€llsynt. SĂ„vitt jag vet sĂ„ har du inte gjort nĂ„got för mig för att jag ska kĂ€nna tacksamhet mot just dig. Och om jag ska döma av kommentarerna du slĂ€nger ur dig sĂ„ skulle nog du vara den första att brĂ€nna mig pĂ„ bĂ„l om du fick chansen för att jag just Ă€r invandrare sĂ€kert. Jag visar tacksamhet mot dom svenskar som faktiskt pĂ„ nĂ„got sĂ€tt har hjĂ€lpt mig och min familj, vilket jag tvivlar pĂ„ att du nĂ„gonsin gjort för nĂ„gon som inte Ă€r i din ”grupp” som du skrev. En ren gissning bara, rĂ€tta mig om jag har fel.

           Lite rÀtt har du men fel i det mesta. Jag kÀnner fÄ invandrare, bara nÄgra stycken via jobbet men sÄ umgÄs jag inte med speciellt mÄnga mÀnniskor pÄ grund av tidsbrist.
           De invandrare jag oftast stöter pÄ Àr oftast via nÀtet och dÄ Àr det mest klagan över rasism men det Àr kul att jag har fel.
           Jag tror att du lÀser in vÀldigt mycket i det jag skriver som faktiskt inte finns dÀr, möjligen för att du blandar ihop mig men nÄgra andra men jag har faktiskt inte nÄgot emot invandrare per se utan det jag har problem med Àr personer som stÄr vÀldigt lÄngt vÀnsterut.
           VĂ€nsterns gamla mantra var:
           Gör din plikt
           KrÀv din rÀtt
           Ligg inte till last
           VÀnstern nu för tiden ligger lÄngt ifrÄn detta och majoriteten av de invandrare som jag hamnar i diskussion med anamar detta vÀnstertÀnk som jag Àr sÄ irriterad pÄ.
           SĂ„ nej jag har ingen lust att ”brĂ€nna dig pĂ„ bĂ„l”. Jag Ă€r bara sĂ„ trött pĂ„ allt gnĂ€ll pĂ„ hur hemskt Sverige Ă€r (nu sĂ€ger jag inte att just du har sagt det).

           Hmm jag ska nog skaffa mig ett Nick sÄ jag inte blir ihopblandad.

           Till Anonym 21:52:

           Tack för att du förtydligade det, jag ber om ursÀkt om jag blandade ihop dig med nÄgon annan hÀr ovan och kallade dig dÄre.

           Jag förstÄr att det lÀtt blir sÄ om du bara har snackat med extrema individer oavsett etnicitet. Jag ville bara visa att alla invandrare Àr inte dÄliga, vi vill inte ta över Sverige, brÀnna bilar, mörda, skapa oreda och förstöra landet. Det finns idioter i alla lÀnder. Jag som invandrare blir ocksÄ irriterad pÄ extrema individer som förstör för alla. Jag försvarar inte dessa mÀnniskor som har fÄtt denna möjlighet att börja om i ett fantastiskt land och har alla möjligheter i vÀrlden att skapa ett nytt liv men vÀljer en annan vÀg. Jag förstÄr ocksÄ frÄn ett invandrarperspektiv att det blir tröttsamt att konstant behöva bevisa nÄgot för nÄgon att man duger bara för man inte har förfÀder frÄn detta land. Jag kan förstÄ att hatet kan börja gro hos vissa invandrare för att dom kÀnner sig utanför och att det dÄ slÀnger ur sig dessa kommentarer nÀr de fÄr höra blatte och svartskalle och allt möjligt konstant. Sen fÄr du ocksÄ tÀnka pÄ att folk pÄ nÀtet blir som galna nÀr dom kan vara anonyma.

           Tro det eller ej, men de flesta invandrare vill faktiskt bara skapa ett bĂ€ttre liv och göra rĂ€tt för sig och strĂ€var efter fint boende, stabil ekonomi, bra jobb och att leva ett liv fritt frĂ„n hat, krig etc. Fast vi kan inte undgĂ„ att det finns ett problem i det hĂ€r landet och andra lĂ€nder med att alla inte behandlas lika. Vi kan faktiskt ”co-exist” utan hat, nu Ă€r det sĂ„ att media bara rapporterar om dĂ„liga invandrare som begĂ„r brott nĂ€r majoriteten faktiskt lever ett vanligt ”Svensson”-liv. Fast jag antar att det inte Ă€r lika intressant att rapportera om.

           SĂ„ Ă„terigen, inte till dig nu utan till nĂ„gon hĂ€r ovan. Jag kĂ€nner inte en enda invandrare som sĂ€ger att alla svenskar Ă€r rasister. Det Ă€r alltid en svensk person som tar upp detta har jag mĂ€rkt – inte en invandrare, ja, jag har upplevt rasism pĂ„ grund av min etnicitet men det betyder inte att jag tycker att varenda svensk mĂ€nniska Ă€r en rasist. De flesta svenskar jag kĂ€nner Ă€r faktiskt fantastiska och har aldrig haft nĂ„got problem med nĂ„gon. Vi kanske inte alltid delar samma Ă„sikt men vi kan fortfarande bo och leva i samma land och respektera varandra.

           Tack för ett vĂ€ldigt trevligt svar…du förgyllde min kvĂ€ll.

           Tack detsamma, jag hoppas du fĂ„r en trevlig helg 🙂

    NĂ„t unikt med Sverige Ă€r ju ocksĂ„ att vi inte heller ”gjort upp” med den biten av vĂ„r historia som t ex Tyskland var tvungna att göra eftersom vi officiellt var ”neutrala.” NorrmĂ€n och finlĂ€ndare har generellt bĂ€ttre koll pĂ„ Sveriges nazistiska och rasistiska arv Ă€n svenskar. Finns jĂ€ttemkt för ”blm” att göra hĂ€r men de mĂ„ste anpassa sig lite till vĂ„r lokala problematik.

    Svara

     VÄrt nazistiska arv vill inte svenskarna kÀnnas vid, Àn mindre regeringen Löfven.

     En informativ film gavs ut 2018 dÀr man utförligt beskrev svenskarnas inblandning av andra vÀrldskriget med Socialdemokraterna och centerpartiet i spetsen. Man fick ta del av svÀlten de utsatte sina gamla för och de handikappade experimenterade man med, för att inte tala om det koncentrationslÀgren vi haft hÀr och det rasbiologiska institutet har ni vÀl hört talas om?
     Det blev ett j-a liv bland hönsen ’dĂ€ruppe’ och filmen togs ned, för att sedan ’lĂ€mnas tillbaka’ efter att de grovt klippt ner den.
     Hysch hysch…

     Svenskarna gÄr i tron om hur neutrala vi har varit i Sverige nÀr det i sjÀlva verket Àr att Sverige har ett eller flera fingrar med i vÀldigt mÄnga spel.

     Svenskarna trivs ocksÄ bÀst med att fÄ veta sÄ lite som möjligt om vÄr historia och röstar glatt pÄ sossarna Är efter Är. De bor kanske en nazist i varje sosse eller hur ska man tolka det?

     Haha, sÄ patetiskt. Att vara stolt sosse och att sedan spotta pÄ nazisterna Àr sÄ dumt att klockorna stannar. Men sÄdana Àr ni sossar, verklighetsfrÄnvÀnda och faktaresistenta.

     Anledningen att den stora massan inte kan sÄ mycket Àr för att de ljugit för er och har skrivit om historien.
     NÀr ska ni fatta att ni Àr blÄsta?

     Är sjĂ€lv svensk och vet exakt vad jag stĂ„r för och tar avstĂ„nd ifrĂ„n och det Ă€r rent sorgligt att sĂ„ fĂ„ kĂ€nner till det.

     Svara

      Jaha vad ska man vara dÄ för att duga?

      Svara

      HĂ„ller faktiskt med hĂ€r. Upplever ocksĂ„ sossar som rena rassar stundtals… sitt i ett rum med enbart etniska svenska sossar o man blir faktiskt förvĂ„nad och chockad över deras brist pĂ„ mĂ€nsklighet o anstĂ€ndighet… (krĂ€vs dock att man Ă€r svensk).

      Svara

    Men byt namn dÄ. Sitt inte och lipa över att folk blir förvÄnade av dina svenskakunskaper.
    Byt till Lisa Andersson och ta lite lÀngre fika. Du verkar lite spÀnd..

    Svara

     Ser inte hur hon sitter och lipar? Tycker hon ganska nyktert berÀttade om hur hon upplever rasism i Sverige pga sitt osvenska namn.

     Svara

     Det gÄr inte att diskutera normalt och sansat med ett troll. Nej, jag vill inte byta namn till Lisa Andersson, varför skulle jag? För att sÄdana trÄngsynta mÀnniskor som du inte kan acceptera att vi lever i 2020 och att vÀrlden har förÀndrats sen 1940-talet och att vi alla Àr olika. Stor i orden, liten pÄ jorden nÀr du kan gömma dig och sprida hat och okunskap bakom din telefon.

     Svara

     16:37 Àr du ett troll eller endast korkad?

     Svara

     Byt namn för att slippa bli utsatt för rasism? Inte att rasisterna ska sluta vara det utan invandrare ska byta namn? Fyfan. Om du Àr kvinna sÄ uppmanar jag dig att inte ta pÄ dig en kjol och dricka nÀr du ska ut, för blir du vÄldtagen Àr det ditt fel

     Svara

    😂 KĂ€nner igen det dĂ€r. FĂ„tt kommentaren ”men du pratar ju helt utan brytning” & ”din svenska Ă€r ju helt perfekt” pĂ„ anstĂ€llningsintervjuer. DĂ„ Ă€r jag alltsĂ„ född i Sverige och svenska Ă€r mitt modersmĂ„l sĂ„ tacka fan för att jag pratar svenska utan brytning 🙂 Men en del verkar tro att sprĂ„ket sitter i namnet.

    Svara

     Ibland om inte oftast, sÄ Àr det sÄ enkelt som att det gör det, att sprÄket sitter i namnet.

     Är det nĂ„got hemskt med det, skulle det vara rasistiskt att frĂ„ga en sĂ„dan sak?

     SkÀms ni över er etnicitet?

     Svara

      Uhu? Hur sitter sprĂ„ket i namnet? LĂ„t sĂ€ga att du heter ”Svensson.” Om dina förĂ€ldrar flyttat till Kenya innan du föddes sĂ„ fĂ„r man vĂ€l misstĂ€nka att du talat flytande Swahili idag? Att du isf varit född i Kenya och talat flytande Swahili innebĂ€r att du skĂ€mts för din svenska etnicitet hur…?

      Svara

       Om jag Àr döpt till Svensson och född i Kenya med svenska förÀldrar sÄ Tro pÄ sjutton de frÄgar vidare om mitt afrikanska sprÄk om jag visar mig kunna det. Vad Àr det som Àr sÄ hemskt med det?

       Svara

        Om man vet att du Àr född i Kenya och trÀffar dig i Kenya dÀr man vet att du bor och kan se pÄ ditt CV att du gÄtt i skola och pÄ univetsitet i Kenya sÄ mÄste man ju isf vara riktigt riktigt (riktigt) dum om frÄgar varför du talar Swahili?

        Svara

         Är jag vit i Kenya sĂ„ ja, dĂ„ kan man fĂ„ vidare frĂ„gor.

         Svara

      Men det var ju det jag belyste i min kommentar. Ja jag skÀmdes för mitt etniska ursprung nÀr jag vÀxte upp pÄ grund av mÀnniskor som du. Det hÀr var alltsÄ nÀr jag inte visste bÀttre och var yngre Ànda upp till tonÄren eftersom jag fick lÀra mig frÄn tidig Älder frÄn samhÀllet att jag inte var lika mycket vÀrd som nÄgon som kommer ursprungligen frÄn Sverige. Jag vet inte om detta berodde pÄ att jag vÀxte upp i en bondhÄla och inte i nÄgon större stad eller om jag bara ville passa in. Det Àr sorgligt i sig, det förstÄr jag nu. Jag vill ju ocksÄ belysa att majoriteten av mina vÀnner Àr och var etniskt svenska och att det finns bra mÄnga fler goda svenskar Àn dessa SD-fanatiker som tar ut sina misslyckanden pÄ andra anonymt och sprider hat.

      Svara

      AlltsÄ sÄna som du. Det Àr vardagsrasism det. Fan vad uppgiven jag blir

      Svara

      Det framstĂ„r ju som en rĂ€tt puckad frĂ„ga om det framgĂ„r av personens CV att den Ă€r född i Sverige börja ojja sig för att personen talar svenska… rasistiskt vet jag inte men fördomsfullt och korkat.

      Svara

       Det Àr det vÀl inte, de visade ett intresse för den personen de tÀnkte anstÀlla.

       Svara

        Tror du? Jag tror det Àr fördomar och dumhet bakom, kanske ocksÄ rasism.

        Svara

         Jaha! Vad jobbigt för dig att vara sÄ misstÀnksam.

         Svara

      precis! skÀms ni över er hemland?

      Svara

       Hur kan man tro att ens hemland Ă€r nĂ„got att vara stolt över? Det Ă€r ett hemland – inget att vara stolt över och inget att skĂ€mmas över. Alla lĂ€nder ska vĂ€l vara jĂ€mstĂ€llda? FörstĂ„r inte vad sĂ„na som du har för vĂ€rldssyn.

       Svara

    Det finns massor av saker vi som barn tyckte va pinsamt med vÄra förÀldrar. Du tyckte inte om dina rötter och ville dölja dessa, vilket ingen utomstÄende kan rÄ för.
    Tur att du har mognat och blivit vuxen nu, men synd att du anvÀnder din erfarenhet till att det handlade om rasism, nÀr det handlade om att du skÀmdes över ditt ursprung.
    Skyll inte allt pÄ alla andra.

    Svara

     StĂ€mmer ju inte alls med vad hon sa? Hon beskrev hur olika fördomsfulla & rasistiska bemötanden fick henne att tro att hennes utlĂ€ndska etnicitet inte var lika ”bra”? Kan du lĂ€sa?

     Svara

      JodÄ, jag lÀste mig till att hon ville fÄ det att handla om rasism, men det verkar Àn mer tydligt att hon mest bara skÀmdes för att hon ville vara som nÄn annan.
      Inget ovanligt fenomen i de unga Ären, liksom det Àr vanligt att dra rasistkortet i varje given stund.
      De har satt sig i den hÀr situationen helt pÄ egen hand. Klagar man vilt och brett pÄ det landet man befinner sig i sÄ tappar man trovÀrdigheten efter ett tag.

      Svara

       Jag tror du verkligen inte vill lÀsa vad hon skriver utan fantiserar fritt och av nÄn anledning tar du det hon sÀger personligt. Dags att fundera över varför du gör det.

       Svara

        Ja, jag tror inte allt handlar om den svenska hemska rasisten. Det Àr nÄgot ni gÀrna vill ha att skylla pÄ, men jag tror inte pÄ den.

        Jag tror dÀremot att rasismen har ökat de senare Ären ganska ordentligt nÀr Invandringen gjort sig mer synlig runt om i hela landet. Men det Àr inte heller/automatik svenskens fel.

        Det har Ä göra med hur de uppför sig ocksÄ.
        NÀr skall ni banna dem som förstör för de skötsamma?

        Svara

         Och nÀr ska du sluta banna de skötsamma för det som de som inte sköter sig gör?

         Svara

          Har jag aldrig nÄgonsin gjort.
          Sitt inte hÀr och fantisera ihop nÄgot om nÄgon du inte har en blekaste aning om.
          De skötsamma, goda, oavsett hudfÀrg och etnicitet vÀlkomnas med öppna armar.

          Jag lÀr vara mindre rasist Àn vad du Àr som hela tiden skriker om fÀrg och etnicitet. Det Àr det enda som rullar i huvet pÄ er.

          Svara

     Wow vilket förminskande. Du Àr nog ett troll, om inte sÄ en helt vanlig rasist. Bara för du inte upplevt rasism sjÀlv behöver du inte förminska folk som haft dessa upplevelser. Vidrigt

     Svara

     Nej jag skyller inte nĂ„got pĂ„ nĂ„gon annan – jag stĂ„r alltid för mina egna handlingar, det jag skriver dĂ€remot Ă€r fakta. Det Ă€r mina erfarenheter och jag Ă€r verkligen inget offer. Allt det hĂ€r Ă€r en del av mig nu och har gjort mig starkare. Jag diskuterar bara vissa problem som finns i samhĂ€llet fortfarande, Ă€r det tillĂ„tet? Och ja, det var rasism som jag upplevde. Jag blev behandlad annorlunda pĂ„ grund av vart jag kommer ifrĂ„n.

     Du har rĂ€tt till dina Ă„sikter men sĂ€tt inte ord i mun pĂ„ mig och förminska mina erfarenheter. Du har inte levt mitt liv och upplevt vad jag har upplevt. Det hĂ€r handlar inte om nĂ„got jag tyckte var pinsamt med mina förĂ€ldrar som t.ex. att dom skulle ha dykt upp nĂ€r man hade vĂ€nner över hemma och skĂ€mt ut mig. Det hĂ€r handlar om att mĂ€nniskor dĂ€r jag vĂ€xte upp sa Ă„t mig att ”i Sverige pratar vi svenska” och att jag inte fick tala nĂ„got annat. Att jag kunde tala tre sprĂ„k uppmuntrandes inte i skolan eller i samhĂ€llet dĂ€r jag vĂ€xte upp utan det förminskades, vilket Ă€r helt sjukt i sig nĂ€r man tĂ€nker pĂ„ det nu eftersom det Ă€r en rikedom att kunna tala fler sprĂ„k. Det Ă€r inget att skĂ€mmas för men som barn i ett samhĂ€lle dĂ€r majoriteten sĂ€ger nĂ„got annat sĂ„ börjar man tro pĂ„ det sjĂ€lv. Mina förĂ€ldrar var duktiga pĂ„ att förklara det för mig men nĂ€r du Ă€r yngre sĂ„ vill du bara passa in och dĂ€r 99% av mĂ€nniskorna Ă€r pĂ„ ett sĂ€tt och du Ă€r annorlunda sĂ„ Ă€r det inte sĂ„ lĂ€tt.

     Det Àr lÀtt att trycka ner andra nÀr du inte sjÀlv upplevt nÄgot liknande, jag förstÄr det och jag accepterar att det kanske provocerar dig för att du inte har nÄgon kunskap om vissa saker. Men om det intresserar dig sÄ lÀs pÄ och frÄga dig sjÀlv varför du reagerar sÄ pass starkt pÄ det hÀr Àmnet för att lÀmna denna otrevliga kommentar med syfte att förminska och förlöjliga.

     Svara

      Personen pĂ„stĂ„r att hen sjĂ€lv Ă€r invandrare sĂ„ kanske ligger det en del förnekelse bakom, alltsĂ„ hen vill inte erkĂ€nna för sig sjĂ€lv att rasism existerar och Ă€r ett problem. En faktiskt inte helt ovanlig coping strategi bland en del invandrare, ”jag lĂ„tsas inte om det.”

      Svara

       Ganska förminskade av nÄgon annans erfarenhet dock att skriva som du gör. Alla invandrare Àr inte skyldiga att tycka och tÀnka pÄ ett visst sÀtt, och de Àr inte hjÀrntvÀttade, husblattar eller coping bara för att de inte beter sig som du förvÀntar dig.

       Svara

        Blev det jobbigt nÀr jag behandlar dig pÄ samma sÀtt som du TS? Vad lÀr du dig av det?

        Svara

      Jag har upplevt rasism av invandrare, de har i grupp pĂ„ 25 pers attackerat och misshandlat min ’jĂ€vla svenne-son’, sjĂ€lv Ă€r jag en ’jĂ€vla svensk hora’.

      Har mÀngder att berÀtta om den vidriga rasismen mot oss svenskar, i vÄrt eget land.

      Har full koll pÄ hur det Àr att vara utsatt, dÀrför tycker jag det Àr rent gnÀll och dumheter nÀr du givetvis skall prata svenska i svenska sammanhang, i ett svenskt samhÀlle, i ett svenskt land.

      Jag har igenom hela trÄden backat för att ta upp det hÀr av den enkla anledningen att mÄnga Àr Àckligt duktiga pÄ att förringa problemen frÄn det hÀr perspektivet.

      För övrigt Àr jag etniskt svensk sÄ ni behöver inte förvÀxla mig med nÄgon annan anonym som inte gÄtt svensk skola.

      Svara

       Åter sĂ„ Ă€r det inte rasism. Mobbing, trakasserier, misshandel, j-vligt vidriga brott men det Ă€r inte rasism.

       Svara

        Är du dum pĂ„ riktigt?

        Givetvis Àr det rasism i allra högsta grad. Innan du ger dig in i en debatt dÀr man talar om rasism sÄ bör du ta reda pÄ vad rasism betyder.

        Svara

        Hur kan det inte vara rasism om sjÀlva anledningen att de behandlar henne sÄ Àr pga att hon Àr svensk?

        Svara

         För att rasism sker mot förtrycka grupper, inte privvade vita.

         Svara

  Kan vi prata om den hatstorm som just nu rÄder inne hos Sandra Beijer mot bakgrund av hennes (enligt somliga) bristande BLM-engagemang? Jag har lÀst bloggen sedan 2007 och aldrig stött pÄ ett liknande kommentarsfÀlt förrÀn nu. GÀller sÄvÀl Hemmafix-inlÀgget som 925 tipsar.

  Svara

   HÄller med. Denna Sparrow Àr fruktansvÀrd.

   Svara

    Fast kritiken som kom i blm-inlÀgget har aldrig bemötts av Sandra, minst sagt bisarrt att nÀsta inlÀgg dÄ handlar om hennes nya matta. Eller Àr det en metafor?
    Igen: hade SB varit smart hade hon nu gÄtt i dialog med Sparrow och gjort inlÀgg pÄ det.

    Svara

     Nej. Om nÄn beter sig sÄdÀr Àr det rÀtt poÀnglöst att svara.

     Svara

     Fast den hÀr mÀnniskan gÄr inte att diskutera med. Hon Àr sÄ hatisk mot vita mÀnniskor men du fÄr sjÀlv inte sÀga nÄgonting. Hon Àr extremt elak.

     Svara

     Tror att Sandra förstod pÄ ett tidigt stadie att den hÀr Sparrow inte Àr intresserad av att diskutera. Det Àr ganska tydligt och Àr man smart sÄ vÀljer man sina strider. Att brÄka med en idiot leder inte till nÄt annat Àn att de drar ner en till sin egen nivÄ.

     Svara

     Hon kanske inte vill/orkar. Jag tror inte att det Àr nÄgon idé.

     Svara

     Hon gör rÀtt som ignorerar

     Svara

     Till piaf / 15:30
     +1000

     Svara

    Vem Ă€r sparrow som alla pratar om för en som inte har sociala medier? 😬

    Svara

     GÄ in pÄ Sandras blogg och lÀs kommentarerna under de senaste inlÀggen.

     Svara

     En som beter sig helt galet och hÀrjar runt inne pÄ Sandra Beijers blogg.

     Svara

      Hoppas att Sandra blockat henne, hon var ju genomrutten. Har hon synts till i andra sammanhang? Tycker jag kÀnner igen namnet.

      TillĂ€gg: SĂ„na som hon fĂ„r mig att vilja ta avstĂ„nd frĂ„n allt det hĂ€r. Jag lade inte upp en svart ruta pĂ„ instagram och jag jobbar inte aktivt varje dag med att bekĂ€mpa rasism. Skulle nĂ„gon pĂ„ jobbet fĂ€lla en rasistisk kommentar skulle jag sĂ€ga ifrĂ„n men det Ă€r ungefĂ€r sĂ„ lĂ„ngt jag strĂ€cker mig. NĂ„gon skrev att det inte Ă€r rĂ€cker med att vara mot rasism, man mĂ„ste JOBBA mot rasism. Annars Ă€r man… guess the word? Rasist. MĂ€nniskor Ă€r sjuka i huvudet.

      Svara

       Hmm sÄ enligt din hypotes sÄ rÀcker det om alla stöttar en frÄga men inte Àndrar sitt beteende? Exempel: jag sÀger att jag Àr emot att Àta kött och postar en bild pÄ att det Àr hemskt. Sen Àter jag kött ÀndÄ. Logiskt.
       Det enda som förĂ€ndras Ă€r ju att ditt samvete blir lite lĂ€ttare för att du ”har gjort nĂ„got”…och ”bidragit”.

       Meen det Àr vÀll sÄ vi mÀnniskor funkar ^^ vi vill ogÀrna Àndra pÄ oss pÄ riktigt i vÄr smygrasism.

       Svara

      AlltsÄ hon Àr ju helgalen. Och vad Àr det för stollar som försvarar henne? Vad har SB för lÀsare egentligen?

      Svara

       MisstÀnker starkt att det rör sig om högst 1-2 pers till men under olika namn.

       Svara

        Fast om man kollar i 925-gruppen har hon ganska mĂ„nga försvarare dĂ€r ocksĂ„… Men dĂ€r Ă€r vĂ€l de flesta 17-Ă„riga vĂ€nsterpartister.

        Svara

    Vidrig mÀnniska. Hon fÄr en artig kommentar om att sluta upp med sin attityd som snarare stjÀlper Àn hjÀlper och Sparrow nÀbbar tillbaka om att hon inte kan tystas. Vad Àr det för FEL pÄ mÀnniskan som aktivt gÄr in pÄ Sandras blogg för att ösa skit över hur dÄlig hon Àr och vÀgrar gÄ dÀrifrÄn? Hur i helvete tror hon att det hon gör Àr vÀrdefullt eller Àr hon hjÀlte i sin egen fantasivÀrld?

    Svara

     Ja men alltsĂ„ verkligen. Och vad Ă€r grejen med att vĂ€xla mellan engelska och svenska? Du för ju inte en mer intellektuell diskussion bara för att den Ă€r pĂ„ tvĂ„ olika sprĂ„k. Och varför pĂ„ Sandras blogg? Varför kommer hon tillbaka gĂ„ng pĂ„ gĂ„ng om hon nu tycker att alla Ă€r ”svenska Karens” (personligen tycker jag hon anvĂ€nder Karen-memet fel, men ja…). KĂ€nner att diplomati Ă€r ett ord som hen missat dĂ€r nĂ€r hen lĂ€rde sig vara sĂ„ oerhört mycket mer kultiverad Ă€n oss andra – man vinner ju inte en diskussion pĂ„ att irritera och göra andra arga, klar inte folk lyssnar om du förlöjligar folk i varje svar. Om hen nu verkligen ville utbilda och fĂ„ folk att förstĂ„ sĂ„ Ă€r det ju mycket större chans att folk tar till sig om man Ă€r lugn och saklig vs om man kallar folk för outbildade (för att de vĂ€ljer att skriva pĂ„ svenska??) och ”svenska Karens”. Jesus.

     Svara

      Ella
      Jag kÀnner flera som har svÄrt att lÀsa engelska och förstÄ. Det gÄr bra med lÀttare meningar, men nÀr man blandar svenska 8ch engelska wom Sparrow sÄ blir det Ànnu svÄrare för dem som redan har svÄrt mex engelslan. Man kan lÀsa en text men om man inte förstÄr hela innebörden sÄ blir det lÀtt fel.

      Svara

       NÀr man blandar bokstÀver oc8 siffror blir det Ànnu j0bbigar6.

       Svara

  Jag fĂ„r kĂ€nslan av att de som hoppar pĂ„ offentliga figurer för att de postar ”fel” bild eller anvĂ€nder ”fel” hashtag, har samma mentalitet som de som hoppar pĂ„ influensers för andra smĂ„ saker. Blondinbella har vit kjol i lekparken, Kenza har magtröja tvĂ„ veckor efter förlossningen, nĂ„gon ger socker till sina barn och genast kommer de ett gĂ€ng som ska trycka ner dem sĂ„ mycket som möjligt för att de gör ”fel”. De vill brĂ„ka och tjafsa och letar fel. Det handlar inte om diskussion och Ă„sikter utan om ren och skĂ€r grĂ€lsjuka.

  Svara

  Sista gÄngen jag nÀmner detta nu men den dÀr obehagliga Sparrow i Sandra Beijers kommentarsfÀlt ger sig inte alltsÄ? Hon Àr fast besluten att det Àr SANDRA som Àr orsaker och roten till all ondska och rasism? Nu hÀrjar hon i det senaste inlÀgget. Herregud.

  Svara

   Kan inte Sandra blocka henne? FÄr panik av henne, samma mentala instabilitet som Stollis. Ok att hon Àr wacko men hon behöver inte fÄ alla andra att tro att det Àr de som Àr idioter nÀr det egentligen Àr hon sjÀlv. Det Àr inte mitt jobb att bekÀmpa rasism 24/7 och om det gör mig till rasist then so be it.

   Svara

    AlltsÄ hon Àr ju helt galen. Vad Àr det för stollar som försvarar henne ocksÄ?

    Svara

   Vill typ provocera henne sÄ att hon fÄr en blodpropp och berÀtta att jag som rekryterare systematiskt lÄter bli att ringa upp folk med utlÀndska namn och endast skickar ett mail eftersom de i 0 av 10 fall har kompetens nog för tjÀnsten ifrÄga.

   (innan nÄgon blir arg, detta Àr naturligtvis inte sant men det behöver ju inte Sparrow veta!)

   Svara

    SnÀlla gör det!

    Svara

    Tror inte denne fÄr en blodpropp utan det Àr precis sÄ denne tror att verkligheten ser ut sÄ i dennes ögon Àr du bara förvÄnansvÀrd Àrlig.

    Svara

    Detta var bland det vidrigaste jag lĂ€st. Som att sĂ€ga ett en kvinna som kĂ€mpar för feminism Ă€r hysterisk och dra ett skĂ€mt att ”kvinnor hör hemma i köket” eller dyl. Med sĂ„na som er Ă€r det inte konstigt att folk Ă€r förbannade och inte hĂ„ller ”god ton”.
    Fy.

    Svara

   Det ser ut som att det Àr vÀldigt mÄnga som försvarar Sparrow men det Àr ju inte speciellt svÄrt att skriva kommentarer under andra namn. Granska sprÄket sÄ ser ni. För övrigt verkar Sparrow djupt instabil och borde logga ut frÄn sociala medier dÄ hon inte verkar kunna vara kapabel att resonera som en normal mÀnniska.

   Svara

  Att rubriksÀtta ett inlÀgg som handlar om sig sjÀlv (Bella) och jordens alla ytligheter med #blacklivesmatter, Àr det dumhet eller medveten provokation?

  Svara

   Tror hon provocerar som vanligt. Jag gapskrattade nĂ€r jag lĂ€ste inlĂ€gget.😁

   Svara

  Att dela bilder pÄ döda mÀnniskor Àr dock en grej som förekommer Àven med vita och barn. Mycket vidriga bilder florerade tex efter attacken pÄ Drottninggatan och bilder pÄ (av mÀn) mördade vita kvinnor florerar osv. Bara hÀr om dagen (igÄr?) stÀllde sig folk och fotade en vit kille som tagit sitt liv inne i stan. Det Àr nÄgonting stört med mÀnniskor och bilder pÄ döda mÀnniskor oavsett hudfÀrg.

  Svara

   Även svenskar? KĂ€nns som ett beteende hĂ€mtat frĂ„n andra kulturer…

   Svara

    Äh alla stĂ„r och fotar nĂ€r det skett en olycka, vidrigt beteende. Blev helt chockad nĂ€r en Ă€ldre man hade blivit pĂ„körd och lĂ„g mitt i gatan hjĂ€lplös och varenda juvel fotade usch!

    Svara

     *jÀvel.

     Svara

  Sparrow har mycket rĂ€tt i det hon sĂ€ger men det Ă€r oklart vad hennes mĂ„l med alla kommentarer Ă€r. TyvĂ€rr sĂ„ gör detta att man hamnar i tvĂ„ lĂ€ger – vissa Ă€lskar hens hĂ„rda budskap och andra tycker det bara Ă€r aggressivt. TyvĂ€rr sĂ„ ”vinner” alltsĂ„ Sparrow lika mĂ„nga vĂ€nner som hon skapar fiender. Polarisering deluxe.

  Svara

   Vad har hon rÀtt i tycker du?

   Svara

    Sparrow nÀmner beteendet som alla influenser gör just nu (dela bilder, hashtag osv) och frÄgar vad de gör för att verkligen bekÀmpa rasism. AlltsÄ i sin vardag. För det Àr ju en sak att posta nÄgot pÄ IG men en annan sak att inte bete sig rasistiskt.

    Sen hÄller jag med Sparrow om att vissa direkt rasistiska kommentarer som skrevs bara fick ligga kvar utan nÄgon moderering. Och det Àr sjukt.

    Men ja jag, hÄller förstÄs inte med Sparrow i de personangrepp hon gör mot Sandra.

    Svara

     Sparrow gĂ€ller rasistiska kommentarer tillbaka ju…

     Svara

      Ja jag sÀger inte att Sparrow gör rÀtt som anvÀnder ett aggressiv angreppssÀtt. Det Àr Sparrows taktik Àr att provocera för att göra sin röst hörd. Jag Àr sjÀlv helvit och har aldrig upplevt nÄgon form av rasism. Men jag kan lÀsa mellan raderna och se vad Sparrow vill nÄ ut med.

      Svara

   Hon har vÀl absolut rÀtt i att om man har en stor plattform och mÄnga följare sÄ kan det förvÀntas att de kanske borde ta lite ansvar att lyfta vissa frÄgor (Àven om jag Àrligt talat tycker att folk fÄr vÀl göra vad de vill med sina plattformar). Hon gick ju dock rakt pÄ personangrepp mot Sandra, vilket gör att det snarare verkar handla om nÄgon som hyser ett agg mot henne sedan tidigare och nu tar tillfÀllet i akt att försöka klÀmma Ät henne sÄ mycket hon bara kan

   Svara

   Jag kan förstÄ vad hon menar. Man kan ju förmedla sin kritik. Men har svÄrt att se vad vÀrdet Àr att spamma ett kommentarsfÀlt Àr, det Àr ju upp till mottagaren av kritiken vad de vill göra. Tror inte det Àr sÄ konstruktivt helt enkelt.

   Sen sÄ tror jag att folk har vÀldigt svÄrt att ta till sig hela rasismbegreppet. NÀr folk tÀnker pÄ en rasist tÀnker de pÄ nÄgon som hatar folk som inte Àr vita. Dock Àr ju rasismen oftast inte sÄ explicit, jag uppfattar det som att rasismen i Sverige Àr mer underliggande fördomar som folk inte ens Àr medvetna om att de har. SÄ Àr det i alla fall för mig, som ibland kommit pÄ mig sjÀlv med att intuitivt tÀnka fördomsfullt. DÀrför blir de flesta vÀldigt defensiva nÀr rasism kommer pÄ tal, man identifierar sig inte som en vulgÀr hatisk mÀnniska.

   Svara

  Om det var min blogg sÄ skulle jag inte lÄta folk bete sig hur som helst men Sandra verkar lite konfliktrÀdd(?) det Àr vÀl bara att radera vissa kommentarer. Hon behöver faktiskt inte gÄ i svaromÄl. Hon bestÀmmer i sin blogg. Kanske hon vill att fÄ ska fÄ sÀga sitt? Funderar pÄ vem Sparrow Àr, har hon följt Sandra lÀnge, Àr hon besviken pÄ henne. Varför just Sandra. Tycker att det hela Àr lite mÀrkligt.

  Svara

   Tror inte det Ă€r Sandra Beijer som kommenterar som ”Sandra”

   Svara

    Nej, Sandra har inte bemött kritiken alls utan den sköter Sparrow och hennes kumpaner alldeles ypperligt sjÀlva. En eloge till de fÄtal som törs stÄ emot denna galning oavsett elakheterna hon svarar med strax dÀrpÄ.

    Svara

  Idag har Sandra postat ett inlÀgg om sin nya matta. Första kommentaren som berör förra inlÀgget, skriven av Sparrow:

  DU BORDE SKÄMMAS SANDRA BEIJER. SĂ„ mĂ„nga av dina lĂ€sare Ă€r jĂ€vla RASISTER men du skiter i det. Du vĂ€ljer att vara TYST. Du vĂ€ljer att lĂ„ta deras kommentarer stĂ„ dĂ€r utan en reaktion frĂ„n dig. Du lĂ„tsas som att det inte hĂ€nder nĂ„got, du tycker att du redan gjort tillrĂ€ckligt genom att kopiera och klista lĂ€nkar och sĂ€ga att oj, svĂ„rt att hĂ€nga med, oh well. Du vĂ€ljer att fĂ„ views frĂ„n rasister istĂ€llet för att vara en person med etisk medvetenhet och civilcurage och sĂ€ga att du inte accepterar rasism bland dina lĂ€sare. Även rasisternas största idoler, vita privilegierade som aldrig tidigare brytt sig har nu Ă€ntligen tagit stĂ€llning i denna frĂ„ga och valt att försöka hĂ€nga med, de erkĂ€nner att de aldrig kommer att fatta 100% vad det innebĂ€r att bemöta rasism men att de inte ska tolerera det, de har valt att offentligt stödja POC, att engarera sig fr. o. m nu i kampen mot rasismen genom att bl.a aktivt posta om det i deras digitala plattform, protestera online och offline och inte tillĂ„ta rasism i deras IG, bloggar m.m. De sĂ€ger tydligt Ă„t rasisterna att dra Ă„t helvete, att de inte vill deras pengar eller stöd. Det ger rasisterna en big ass F*CK YOU, Ă€ntligen, oavsett om de förlorar rasisternas pengar.
  Men du genom att vara tyst sÀger sÄ mycket mer en vad du tror. Du vÀljer att behÄlla rasisternas stöd och de pengar som kommer dÀrifrÄn. Jag skiter i varför du inte bry dig! Att inte engangera sig i kampen mot rasismen Àr inte acceptabel.

  SHAME ON YOU. FOR NOT CALLING OUT YOUR RACIST READERS. FOR NOT GIVING A DAMN IF THEY POST RACIST COMMENTS ON YOUR PLATFORM AND TRY TO BULLY POC ON YOUR VERY OWN BLOGG. BECAUSE YOU SAY YOU DON’T GET IT AND FEEL COMFORTABLE ENOUGH TO SAY IT INSTEAD OF CARING AND DOING YOUR RESEARCH. FOR DOING THE BARE MINIMUM, A LAZY COPY-PASTE POST ABOUT WHAT’S HAPPENING AND CALLING IT A DAY. FOR DOING BUSINESS AS USUAL SINCE THEN. FOR NOT BEING ACTIVELY ANTI-RACIST NOW MORE THAN EVER CAUSE NOW IS THE TIME MORE THAN EVER. FOR HAVING SO MUCH WHITE PRIVILEGE TO THE POINT YOU CAN’T SEE WHY THIS IS IMPORTANT. FOR CHOOSING SILENCE OVER WHAT’S MORAL AND ETHICAL. BECAUSE RACISM HURTS. RACISM CAUSES A TRAUMA THAT NEVER GOES AWAY. CAUSE RACISM KILLS.
  BLACK LIVES MATTER. BLACK LIVES HAVE ALWAYS MATTERED. THIS NOT ONLY HAPPENS IN THE U.S. THIS HAPPENS EVERYWHERE. IT HAPPENS HERE IN SWEDEN.

  Note to all salty KARENS out there: CRY ALL THE WHITE TEARS YOU WANT. I MOPP MY FLOORS WITH THEM.

  Det hÀr, mina vÀnner, Àr ett exempel pÄ en djupt störd mÀnniska.

  Svara

   Folk kan vÀl gÄ in och lÀsa sjÀlva.

   Svara

   Det hÀr glÀdjer mig att lÀsa. Ni som ocksÄ kÀnner ett obehag kring personen i frÄga fÄr gÀrna lÀmna en liten krÄka sÄ det inte framstÄr som att diskussionen enkom styrs av henne och hennes gelikar. Jag vill inte tro att gemene man Àr sÄ korkad att hennes Äsikter skulle vara representativa för lÀsarna i stort.

   Svara

    Mig med! Tappade lite hoppet om mÀnskligheten nÀr hon fick sÄ mycket stöd.

    Svara

   Oj… Fattar att hen vill fĂ„ fram sin Ă„sikt men att gĂ„ rasistiskt Ă„t andra hĂ„llet gör ju inte saken bra direkt

   Svara

  Du missförstod, jag tror inte att ”Sandra” Ă€r Sandra.

  Svara

  Rasism och allt vad det innebĂ€r borde vara ett Ă€mne i skolan, redan frĂ„n lĂ„gstadiet. Men – med VÄL utbildade lĂ€rare i frĂ„gan!!!!!!!

  Svara

  OT fast ÀndÄ inte med tanke pÄ temat i klippet. Tycker det behövs lite skratt: https://9gag.com/gag/aAePj8p?ref=ios

  TillÀgg innan nÄgon biter av mitt huvud: Kommentarerna under Àr inget jag hÄller med om

  Svara

   Dagens hjĂ€lte!! 😄

   Svara

    Elle hur! SÄ fin hund. Skyll dig sjÀlv om du sÀtter rumpan precis i rÀckhÄll!

    Svara

   BĂ€sta idag 😂😂😂

   Svara

  Dagens anti-rasister Àr de riktiga rasisterna.
  De enda de pratar om Àr hudfÀrger, privilegier och tolkningsföretrÀden.

  Svara

   Haha

   Svara

   Precis som att radikalfeministerna Àr de riktiga sexisterna.
   Kön ska inte spela nÄgon roll men vÀgen dit gÄr via separatism.

   Svara

    Men hĂ„l i huvudet 🙄

    Svara

     AjdĂ„…dĂ„ rekomenderar jag ett besök pĂ„ akuten.

     Svara

   SÄ Àr det, och de Àr för dumma för att inse det sjÀlva.

   Svara

  Trevlig helg! 🇾đŸ‡Ș

  Svara

  Off/On topic:
  ”Hermine Hold under lupp efter konkursen – transaktioner utreds”
  Konkursförvaltaren:
  ”LĂ„t sĂ€ga att bolaget hade en skuld som de betalade, men de hade ocksĂ„ andra skulder som inte betalades, sĂ„ det hĂ€r kan innebĂ€ra att betalningen var till nackdel för dem som inte fick betalning”.
  https://www.breakit.se/artikel/25246/hermine-hold-under-lupp-efter-konkursen-transaktioner-utreds

  Svara

   ”Av dessa betalningar har vissa gjorts till nĂ€rstĂ„ende” – Bellsan, sĂ€g hej till Ekobrott.

   Svara

    Bella hade ju dock ingenting med bolaget att göra under konkursen. Om det Àr nÄgon som Äker dit för ekobrott sÄ Àr det inte Bella

    Svara

  VÀntar pÄ att folk ska börja kritisera typ Alex Schulman, Filip Hammar och diverse andra mediemÀnniskor som inte heller tar stÀllning just nu och som har dubbelt sÄ mÄnga följare pÄ tex insta Àn Sandra Beijer.

  Svara

   Verkligen! Ingen gÄr pÄ kÀndismÀnnen med enormt mycket följare. Kvinnorna dÀremot..

   Svara

    Det kanske Àr för att kÀndismÀnnen har helt andra följare?
    Följare som inte Àr ute efter att brÄka pÄ internet, Àr drama queens och helt enkelt inte bryr sig.

    Svara

   SĂ„ Ă€r det alltid och folk anser att feminism inte behövs…

   Svara

   De har fĂ„tt MASSA kritik. Lyssna pĂ„ deras podcast. Tror dem raderar alla negativa kommentarer…

   Svara

  Gillar Sofia w! Hon Àr vettig i det mesta.

  Svara

  Amazon Web Services (AWS) is the most popular and most widely used Infrastructure as a Service (IaaS) cloud in the world. AWS has four core feature buckets—Compute, Storage & Content Delivery, Databases, and Networking.
  At a high level, you can control all of these with extensive administrative controls accessible via a secure Web client.For more information visit

  Svara

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte.