Är det bättre att inte skriva någonting alls då?

Är inget engagemang bättre än ett oengagerat engagemang?
Isabella inleder det här inlägget med #blacklivesmatter och spenderar sedan det med att prata om sig själv, hur hon spelar golf, går på restaurang och dricker bubbel för att avsluta med en pliktskyldig rad om sin rubrik/titel.

Hade det varit bättre om hon inte hade tagit upp ämnet alls, snarare än göra det på det här sättet som framstår som aningens världsfrånvänt?
Många av er verkar tycka det med tanke på mängden mail och tips jag fått om saken. 😉

271 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Om man inte vet vad man pratar om, så håller man tyst. Då kan ingen upptäcka hur aningslöst korkad man är.

  Svara

   Tror att hon kände sig ”tvungen” att skriva iaf en rad om detta pga det som hennes följare skrev till henne på IG. Märks ju att hon inte bryr sig. Samtidigt förstår jag inte varför folk tvingar henne till att skriva om ämnet. Hon är ju inte ens intresserad och varför ska någon som inte är det ”utbilda andra om ämnet” bara för att hon har många följare? Man kan ju liksom inte tvinga någon till att göra något, hur allvarligt det än är

   Svara

    Alltså jag bara kräks över stylade vita flöden och sen en svart bild på Instagram. Där fick de tummen ur, de svenska influencerna, för att hänga på när nåt trendar. Men en bild på Inger eller Herbert, 80, som kvävs till döds i Sverige eller Ali och Hassan i 60-årsåldern som i alla fall fick komma till sjukhus, det finns liksom inte. Halv stång i Sverige för det massmordet som pågår just nu. För att en galen psykopat – brandmannen som är pyroman – står och förklarar att allt är stabilt. Äldre dör, mörkhyade människor dör i högre utsträckning, dels pga. genetik men också pga. högre utsatthet. Tänk om det kom fram att Tegnell är nazist, att det är hans agenda?

    Svara

     Vad menar du att Tegnell ska göra åt saken? Det är inte han som sprider smittan. Han informerar om vad folkhälsomyndighetens samlade experter kommer fram till. Det är regeringen som tar besluten. Det är tidigare regeringar som har monterat ned äldrevården till den skandalöst låga nivå den i dagsläget ligger på.

     Ett virus bryr sig inte om vem som blir sjuk eller tom dör. Men jag håller med om att det är hemskt att så många gamla har dött och kommer dö. Tragiskt.

     Svara

    Vilka ”black kids” sitter tillsammans i matsalen på hennes barms förskola och skola på Lidingö?

    Svara

     barns*

     Svara

    Om hon kände att hon måste blidka följarna hade det räckt med en svart ruta på instagram istället för ett inlägg om allt möjligt med rubriken #blacklivesmatter.

    Svara

   Hon köpte böcker och tipsade om böcker. Tycker det var väldigt klokt och reflekterande gjort. Det är också ett aktivt ställningstagande mot rasism.

   Svara

    Hon köpte inte böcker. Hon ”bevakade” väl dem bara? 😂

    Svara

     Men läs ordentligt människa! Hon beställde böcker, varav en var slut. Hur svårt kan det vara att ta till sig text?

     Svara

      Hon kan ha ändrat texten nu. När hon publicerade texten skrev hon att hon bevakade två böcker. Andas lite, ”människa” 😂

      Svara

       Det är ju dock inte vad som framkommit i detta inlägg.

       Svara

        Och?

        Svara

     Men är du dum?

     Svara

      Nej, men din frågeställning visar att du är lite dum så jag ska förklara något för dig på ett enkelt sätt så att du förstår: Bella skrev först att hon bevakade två böcker. Hon kan ha ändrat texten efteråt. Det gör hon ofta. Du vet väl att man kan ändra sina blogginlägg efter publicering? Visste du det eller är du dum?

      Svara

    Jag hoppas verkligen för din skull att du är ironisk.

    Svara

     Varför då? Är det inte en rätt så smart grej att göra? Om man inte vet något om ämnet så läser man på. Gör man ett uttalande bara för att tillfredsställa läsare så tipsar man om att folk ska läsa på.
     Det är väl ändå ett mycket bättre sätt än att låtsas som att man har stenkoll?

     Svara

      Att tipsa om två böcker för att lära sig om rasism och för att kunna skriva om det är snarare hånfullt.

      Svara

       Kan du utveckla vad du menar?

       Svara

        Det är väl rätt självklart att du inte kan förstå den strukturella rasismen mot de svarta i USA som pågått under 400 års tid genom att läsa 2 populärvetenskapliga böcker.

        Svara

         Men man kan förstå 200% mer än om man inte skulle läsa alls.
         2 böcker är väl ändå en extremt mycket bättre början än ingen alls?

         Svara

          Problemet ligger i att en priviligerad vit kvinna använder rasismen till att skapa content och tjäna pengar på det genom att köpa två lättsmälta böcker som inte ger särskilt mycket kunskap och inblick. Det är förminskande och marginaliserande och väldigt tråkigt.

          Svara

           Nu är du bara konstig

           Läsare har ifrågasatt varför hon inte lagt upp något om BLM på sina kanaler. Hon gör detta, på ett rätt så pedagogiskt sätt. Hon lägger inte bara upp en färg och en hashtagg utan eftertanke eller föra vidare kunskap, som de flesta andra. Utan hon ger tips om var man kan börja för att få en grund till att bli mer bildad i ämnet.

           Jag tycker att det enbart är du som är förminskande och marginaliserande i det här fallet. Att du inte inser det är väldigt sorgset.

           Om du inte förstår så kan jag inte förklara. Att Bellas läsare vill att hon kommenterar säger mycket om hennes målgrupp.
           Bella borde aldrig använt hashtaggen som rubrik. Hade hon skrivit vilken annan rubrik som helst hade ingen reagerat.

           Men snälla, du kan själv se i det här kommentarsfältet att folk har reagerat på mycket mer än bara rubriken.

           Om du känner att jag inte förstått så kan visst förklara. Det är bara att använda andra ord och förklara på ett annat sätt. Om du inte vill förklara är en helt annan sak och ligger inte på mig. Försök inte med den härskartekniken.

           Kalla det härskarteknik om du vill. Du uppvisar en trångsynthet och ett oförstående för en komplex fråga, nämligen rasism. Det som händer i kommentarerna här är ett förenklande för att göra frågan mer greppbar. Denna förenkling gör stor skada framförallt för dem som försöker rationalisera på det sättet som anonym 15.26 gjorde. Det var det jag reagerade på och försökte förklara. Rationaliseringen i sig marginaliserar och förminskar ett allvarligt samhällsproblem. Så härskartekniken började 15.26 med varför jag skrev som jag gjorde.

           Men för fan! Nu får det väl räcka med dessa två avskyvärda ord, priviligerad vit !

    Haha, ja det tillhör hennes nya liv, att vara klok och reflekterande😂

    Svara

     😴

     Svara

    Folk är så lättlurade 😂😂😂

    Svara

     🙄🙄🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

     Svara

    Hon påstår att hon köpt två böcker… och det efter tre dagar av ifrågasättande från läsarna som reagerade på det tondöva i att just under #blackouttuesday göra ett inlägg om hur jobbigt det var för henne att bli fotad hela dagen. Gårdagens inlägg handlar bara om damage control.

    Svara

     Instämmer. Vips på slutet var det någon typ Marisol som tipsade henne om att det var läge att nämna det hetaste ämnet sedan Corona dök upp. Effekten blev bara så icke trovärdigt.

     Svara

     Även gårdagens inlägg handlade mest om när hon fotades.

     Svara

    Ska känna mig väldigt klok och reflekterande varje gång jag beställer böcker.

    Svara

   Nej. Tycker det är bara bra berätta om böcker på ämnet och att man vill lära sig mer. Man kan inte kräva av en 30 årig svensk kvinna ha stenkoll på USAs historia eller system, tror verkligen inte hon är ensam om det. Bättre vara ödmjuk som IL här än som många låtsas att de vet.

   Svara

    Kan någon förklara för mig för jag fattar inte riktigt. Varför hyllas det är som bra medan Sandra Beijer får världens shitstorm när hon kommer med mer konkreta tips?

    Svara

     För att det inte har kommit upp något inlägg om Sandra Beijers tips?
     Alla som kommenterar här läser inte alla bloggar.

     Svara

      Camilla gillar Sandra, så det blir aldrig några inlägg där sandra ifrågasätts. IL däremot går det att leta minsta fel på

      Svara

       Vad går du i för tankar egentligen?
       Bara för att man gör ett inlägg så behöver inte det vinklas negativt eller ifrågasättas.
       Man hade kunnat göra ett inlägg som handlar om hur mycket skit Sandra fick av sina läsare för att hon kommer med tips?

       Svara

        Hon fick inte skit för att hon kom med tips. Hon fick skit för att hon 1) väntade för länge 2) skrev noll om egna tankar, bara ”världen brinner, här är några länkar” 3) har en historia av att ha politiska åsikter, ergo folk förväntar sig bättre 4) har bott i USA där hon har minst en svart vän 5) har en historia av att vara jävligt vit och privilegierad och göra noll åt det (ex: tog jävligt länge innan killfredagar hade mer än en token black man, inspo-kollage var fulla av smala vita tjejer, hennes vänner består nästan uteslutande av vita privvade)

        Svara

        Om vi ska vara helt ärliga så är ju dock konsekvensen av att det publiceras ett inlägg i den här bloggen att influencers får rejält med kritik i kommentarerna. Typ oavsett vad Camilla skriver med för ton.

        Svara

     Folk förväntar sig mer av någon som är uttalat feminist än någon som sagt precis tvärtom?

     Svara

   Oj, vad någon hastigt rensade bland kommentarerna på Isabellas blogg. För en stund sedan var det många som ifrågasatte hennes lögner och en person som sade sig känna henne väl och var beredd på att vittna i tingsrätten om hennes alla lögner…och vips var alla kommentarer som var negativa borta…

   Svara

    Är du förvånad?
    Det är ganska självklart att man vill ha ett trevligt kommetarsfält på sin egna blogg?

    Varför tar alla för givet att man ska ha rättigheten att använda en persons plattform till att oemotsagd och utan kosekvenser kritisera personen och såga denne vid fotknölarna?

    Svara

     Ungefär som hennes mamma då…?

     Svara

      Du jämför skattefinansierade P1 med en annonsfinansierad blogg?

      Svara

      Jag förstår inte alls liknelsen i jämförelsen. Hur tänker du att det går att applicera här?

      Svara

       Poängen är att Bella sjlv snackar skit om sin mamma men kan inte ta åt sig kritik.

       Svara

        Hon sade att det förekom misshandel från alla mot alla, dvs. hon sade att hennes mamma misshandlade. Definitivt förtal.

        Svara

      Nej det stämmer inte det du säger 15:52 allt finns kvar där men din egen kommentar ser bara du själv tills nästa gång du går in och tills att den är godkänd då ser du och andra den. Hur vore det att ha lite koll och förståelse innan ni skriver och påstår saker som inte stämmer. Hoppas hon inte godkänner den för hon borde inte tillåta allt som hon tillåter, hon ska inte behöva ta allt och finna sig i allt hon utsätts för.

      Svara

     Nej det stämmer inte det du säger 15:52 allt finns kvar där men din egen kommentar ser bara du själv tills nästa gång du går in och tills att den är godkänd då ser du och andra den. Hur vore det att ha lite koll och förståelse innan ni skriver och påstår saker som inte stämmer. Hoppas hon inte godkänner den för hon borde inte tillåta allt som hon tillåter, hon ska inte behöva ta allt och finna sig i allt hon utsätts för.

     Svara

    @ Anonym/ 16:18
    Om du skickar din mejladress så bekostar jag gladeligen dig en kurs i svenska 😂😂😂

    Svara

     Oj i ett inlägg som handlar om att bry sig om människor och lika rättigheter så klankar du ner på att någon inte skriver svenska korrekt. Really? Och var ska hen skicka sin mejladress menar du? Där avslöjade du dig ”Poppe” som självklart är cc. Alltid dessa härskartekniker för att flytta fokus. 16:18 har rätt i att kommentarer finns kvar på IL s blogg, har också kollat där. Andra är mer fega och rensar mer frekvent och är känsligare för ”kritik”.

     Svara

      Hur kommer det sig att du tror så många kommentarer är Camillas? Hon om någon har väl tröttnat på att besvara dig?

      Svara

       Och jag är definitivt inte Camilla, mig hittar du under samma namn på insta 😋

       Svara

    Alltså vad är det för fel på dig? Seriöst, jag undrar vad det är som får dig att försvara en lögnare i vått och torrt?

    Svara

     Sisterhood😂

     Svara

     Vad är det för fel på dig själv som hatar så innerligt att du greppar efter halmstrån för att få fortsätta hata en person du inte känner?

     Svara

      Halmstrån är det inte. Det är ett helt fält 😂

      Svara

    Jag tror att anmälan till Granskningsnämnden är hennes mammas sista varning till Bella som håller på att skriva den där biografin som vi alla vet kmr att innehålla en massa lögner.

    Svara

     Nu är det ju iof inte helt ovanligt att barn och föräldrar har fundamentalt olika upplevelser av saker och ting. Samma gäller väl syskon.

     Svara

      Jo men behöver man låta hela Sverige få läsa det ifall man har sån olik syn än sin mamma tex.

      Svara

      Nej, men Bella är mytoman så hennes sagor om en tuff barndom går inte att lita på direkt.

      Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Men varför är du här om du mår så dåligt din knarkare

    Svara

    Varför går du in? Förstår att u mår dåligt men ta det med en nypa salt, allt som skrivs här

    Svara

    Sluta läs då. Om du nu mår så dåligt. Du får ingen sympati för det.

    Svara

    Det är frivilligt att ”gå in här” gumman. Om denna blogg får dig att må så dåligt vet jag inte hur du hanterar riktiga problem i världen.

    Svara

     Åhhh kör vi med lite härskarteknik sötis?

     Svara

    Nödvändigt att skriva knarkare?

    Svara

     Nä det var dumt faktiskt. Sorry!

     Svara

    Ändå är du här och spyr ur dig osanningar dag efter dag.

    Svara

  Fast den där Malins kommentarer har ju inte tagits bort, hon får ju förstå att kommentarer kan ta timmar innan de släppts fram innan hon skriver nedlåtande och påstår saker. Sedan är det ju fel hur Isabella än gör, hur och vad hon än gör så klagas det. Sjukt.

  Svara

   Bella gör en massa mer skit än de flesta influencers. Bara rimligt att hon då får mer kritik.

   Svara

    Nej, och där stoppades jag från att skriva mer. Suck

    Svara

     Puh, vad skönt!

     Svara

     Jag tror vi vet vad du skulle säga och exakt vilka trötta ord du kommer att använda.

     Svara

    Nej, och vad hon är gör så klagas det ju, skriver hon om sina barn så är det fel. Hade hon skrivit om detta ämne så hade det klagats på det och skrivits att det är opassande och att hon vill samla likes osv. Hon kan inte göra något rätt för somliga skäller och klagar på allt. Ser inte att andra får skäll för allt på samma sätt.

    Svara

     Andra bloggare skriver inte att de inte bryr sig om rasism, stöttar Trump, hittar på om hotlappar, mafia-gate, bluffstatistik, är hemska arbetsgivare, skriver och säger en massa skit om sin familj, skriver ganska hånande saker om transpersoner, fattiga, folk som kommer hem o vilar efter långa arbetsdagar osv. Bella gör en massa skit och då är det rimligt att hon får kritik för den skiten.

     Svara

     Vad förväntas hon göra och skriva? Skriver andra bloggare mer om r-ämnet? Bloggen handlar om henne så att det blir jag jag jag är inte konstigt och det är lika på andra bloggar. Man läser hennes blogg för att läsa om hennes liv. Jag tror inte hon kollar insta hela tiden och hade säkert inte en tanke på att man skulle dela en bild och tagg i tisdags när hon verkade upptagen hela dagen med poddinspelning och sedan fotande direkt efter så det fötjänar hon inte påhop för.

     Svara

     Nja, tror det var snarare rubriken folk reagerade på. Man kan inte använda den rubriken på det sättet och till 90% prata om sig själv, golf, vin och plåtningar i samma inlägg. Då tar man upp plats som borde ha getts till någonting helt annat.

     Svara

     Att en del orkar klaga på henne hela tiden. Energi som man kan omvandla om man vill till att göra något gott för någon. OM MAN VILL!!

     Svara

      Men om man inte vill?

      Svara

     På en skala, hur svårt hade det varit för henne att skriva typ ”Jag följer protesterna i USA med stort intresse. Jag kan inget om ämnet men tänker ta det här tillfället i akt att lära mig mer. Kan ni tipsa om bra litteratur och aktivister att följa så kan vi dela det i kommentarsfältet. ” Hade hon skrivit det hade tipsen rasat in och ingen hade kunnat anklaga henne för att ignorera frågan eller för att skriva om något hon inte kan något om. Enkelt.

     Svara

      Du har då rätt. Hade hon uttryckt sig så hade hon hantera sina följares önskemål på ett bra sätt.

      Svara

      Smidig lösning att be läsarna om tips, då får hon även in kommentarer och engagemang, win för bloggen. Märkligt att hon inte kom på det trots expertis och insamlade läsardata.

      Svara

   Anonym 15:04 – jag har länge misstänkt att du är ett troll för ingen kan vara så faktaresistent och världsfrånvänd. Men i veckan tittade jag på sista delen av dokument inifrån att rädda ett barn på SVT och fick se bevis på sånna som du och det ohyggliga lidande och skada som sånna som du kan ställa till med.

   Svara

   Precis, sin egen kommentar ser bara man själv tills nästa gång man går in och tills att den är godkänd och då ser andra den också. Hur vore det att ha lite koll och förståelse innan ni skriver och anklagar och påstår saker som inte stämmer och som ni inte vet något om.

   Svara

  Jag tror att det var medvetet från hennes sida för att provocera, plus att hon har svårt att skriva om något som inte gynnar henne själv eller kretsar krin genne. Ett onödigt inlägg.

  Svara

   Exakt min tanke!

   Svara

   Tror jag inte alls, tror hon inte är så aktiv på insta bara. Tror du calle shulman, jocke lundell, magdalena graaf också ville provocera då för de delade inte svart bild heller? Nu försökte hon göra något efter allt klagande men då klagas det såklart på det också.

   Svara

    Hon försökte provocera genom att skriva på det sättet hon gjorde. Hon kan inget annat och har inte heller något att erbjuda som influencer. För övrigt tycker jag inte att hon borde skriva något alls. Diskussionen om BLM borde inte kretsa kring en basic bloggare som Bella ändå är.

    Svara

    Kritiken mot Blondibella handlade främst om att hon just den dagen gjorde ett tondöva inlägg om sin ”jobbiga dag” när blev fotad. Hade hon varit tyst hade kritiken varit betydligt mindre.

    Svara

  Men varför läser dårarna den där bloggen?

  Svara

   Håller med. Läser hennes blogg, lyssnar på hennes podd men klagar på att de önskar hon kunde försvinna. Hon försvinner inte om folk fortsätter ge henne klick, oavsett om det är trafikolycke-klick eller inte.

   Svara

  Går inte att göra rätt i denna fråga. Oavsett vad man gör så gör man fel eller inte nog mycket, enligt kommentarer på bloggar och Instagram. Delar man inte en svart bild på Instagram är man rasist själv. Och ve och fasa om du delar en ish svart bild. Varför måste det vara exakt en likadan? Budskapet går ju fram ändå. Ordar man högt om att det kanske inte var så bra med demonstrationer nu i coronatider så är man också en rasist som dessutom är dum i huvudet. Liksom…. 🙈 Har inte sett en enda bloggare eller Instagrammare som BARA fått applåder och inte massa skit efter att ha delat med sig av lite, mellan eller mycket rörande BLM eller George Floyd-härvan.

  Svara

   Här är dock kritiken rimlig. Hela inlägget handlade om Bellas plastiga liv och på slutet kommer hon med några tomma rader om BLM, nästan som en slarvig eftertanke för att folk har bett henne använda sin plattform till att göra skillnad.

   Svara

    Exakt! Hon skulle upplysa BLM men så lockades det bättre i Bellas hjärna att prata om sig själv och ytligheter än att tala ut om nåt viktigt.

    Svara

     Men hennes blogg handlar om henne, läsarna förväntar sig inlägg om hennes liv och dagar två ggr i veckan. Vad skulle hon ha skrivit menar du? Vad skulle hon upplysa om som vi inte redan vet, skulle hon skriva och utbilda hade det gillats verkligen? Är det inte tillräckligt o bra att skriva en tagg med blm och visa att hon bryr sig och sprider budskapet. Ge er!

     Svara

      Varför ha en rubrik som har noll koppling till majoriteten av inlägget?

      Svara

    Ja, det håller jag med om. Inlägget spelade definitivt inte rubriksättningen och visade på ytterst knapphändig information om BLM… Men det genererade klick och klick är det som betalar ut lön, plus att genom provokation så håller hon sig kvar i rampljuset.

    Svara

     Hur generade det klick menar du? Ingen visste väl att den rubriken stod där innan man klickade in på bloggen. Är det provocerade att skriva blm nu? Innan var det provocerande att inte skriva det? Hur hon än gör så klagar ni, är inte det ganska sjukt. Vad skulle hon ge för information och varför, kom inte och säg att ni hade hyllat det för det hade ni också klagat på.

     Svara

      [Borttagen kommentar]

      Svara

       [Borttagen kommentar]

       Svara

    Jag håller med. Klickade in på Bellas blogg med inställningen att ”ja, ja, men det ÄR ju väldigt svårt att göra helt rätt i den här frågan” meeeen ändrade mig när jag läste det, svårt att försvara den rubriksättningen.

    Svara

   Ja, stackars influencers som inte bara får applåder. Alltså detta är faktiskt en tid då vi vita bör lyssna. Självklart kommer vi göra fel eftersom vi aldrig upplever rasism. Om man ser kritiken som något bra och något vi kan lära oss av istället som för avsaknad av likes kanske vi kan komma någon vart.

   Svara

   Har Kenza fått skit?

   Svara

   Det går visst att göra rätt.

   Man kan prata om orättvisorna, sin egen priviligerad ställning, och att man håller på att lära sig mer om hur man arbetar aktivt mot rasism, utan att kräva hurra-rop och applåder och att folk ska tycka att man gör rätt och är duktig.

   Det handlar inte om en själv, detta. Det handlar om svarta.

   Det som är ”rätt” är att försöka det bästa man kan för svartas skull – inte ens egen, och sen inte bli arg eller förolämpad över att folk kanske påpekar att du fortfarande säger/gör problematiska grejer, utan att få helt enkelt säga ödmjukt ”jag tänkte inte på det, jag ska läsa på, lyssna på svarta och lära mig mer”.

   Svara

   Hon hade kunnat göra ett ”kortare” inlägg om bl-rörelsen och sen gjort ett separat inlägg om sig själv.

   Svara

    Ja, precis. Ett inlägg om bl-rörelsen, med hänvisning till bra litteratur i ämnet. Ett helt eget inlägg. Sen kunde hon ha skrivit allt det andra separat, senare (eller tidigare). Nu blev det ju väldigt märkligt.

    Svara

    Jag börjar relatera lite till Emil och hans sockerdricka.

    Först får Bella kritik för att hon inte lägger upp något. Som om avsaknaden av content skulle visa att man inte bryr sig. Och som att man har en skyldighet att utbilda andra i ämnet bara för att man har en stor plattform med en stor följarskara.
    Hon blir i princip tvingad till att visa att hon bryr sig.

    När hon väl lägger upp något, då får hon massiv kritik för att hon gör det på fel sätt. Då låter kritiken att hon skulle ha låtit bli, att hon inte kan någonting, att hon inte bryr sig osv osv.

    Det är för mig oerhört konstigt att någon får kritik för att man lägger upp fel bild, fel hashtagg, fel text. Man skriver för mycket, för lite eller bara fel. Man lägger ut för fula bilder, för snygga bilder. Är för ytlig, är för djup och oförstående.

    NÄR I HUNDAN SKA JAG FÅ DRICKA SOCKERDRICKA?!?!

    Och kan någon förklara för mig varför man inte ger sig på rasisterna utan istället ger sig på människor som åtminstone försöker?

    Svara

     För att vi alla vita är en del av strukturell rasism, att bara gå på rasister gör att vi missar det som normaliseras i vardagen.

     Och vore det inte fantastiskt om influencers med stora plattformar bidrog till en bättre värld istället för att bara försöka sälja på skönhetsoperationer och fast fashion i sann polyesteranda? De kan göra skillnad på riktigt, få många människor att först, komma till insikt och självrannsakan. Att de då hellre ger ännu en gång 20% på ideal of sweden istället?

     Svara

  Tack för att du upplyser detta! Helt otroligt hurdan världsfrånvänd människa hon är med näsan så högt upp i vädret! Och att hon tror hon ”är” nån man ser upp till igen?! För att hon lidit av psykisk ohälsa så ska man köpa och glömma allt hon gjort och fortfarande gör?! Tragiskt att det finns folk som är så naiva och tror på allt människan säger! Även när det finns klara och tydliga bevis. Ni förstår inte hur gumma ni gör er till. Och här visar hon än en gång hur lite hon bryr sig om människor överlag! Bara jag jag jag som betyder nåt för henne. Väldigt oempatisk och så otroligt självisk. Hua..

  Svara

   Det är helt sjukt. Pascalidou blev cancelled efter att ha gjort två dumma grejer, bedragaren blonsinbella får tillfälle att göra den ena icke-kritiska intervjun efter andra och forfarande tjäna på sitt äckliga, mytomanleverne efter allt skit hon ställt till med och alla människor hon ljugit för.

   Svara

    Hon ger klick. Vilket SVD erkände.

    Svara

   Jag är mest förbryllad över att det enligt IL ska golfas i jättekorta kjolar. Det är tydligen ett golfmode? Förstår att män tycker det är kul med yngre kvinnor med kort kjol på golfbanan, men – nej, jag förstår som vanligt inget. Spelar inte heller golf så varför bryr jag mig? Moving on.

   Svara

    Samma med tennis. Why not? En kort kjol är inte fel.

    Svara

  Hon kunde ha gjort ett extra inlägg om Black Lives Matter utöver det ordinare inlägget om sin konsumtion och sin nya hobby. Hon gör ju extra inlägg om podden.

  Svara

  Hon provocerar som vanligt och alla nappar direkt. Alltså ska ni ALDRIG lära er???

  Svara

   Tror faktiskt den här ständiga teorin kraftigt överskattar hennes intelligens. Hon är faktiskt inte särskilt skärpt. Men bra på efterhandskonstruktioner

   Svara

    Njaaaa med min kommentar menar jag att Bella är en idi*t. De flesta andra storbloggare har gått vidare med sina karriärer utan provokationer och Bella har insett att hon inte är något mer än en skräpig bloggare som endast får uppmärksamhet via billiga provokationer.

    /15:12

    Svara

     Oj jag trodde att din kommentar (15:20) hamnade under min kommentar (15:05) så min tidsstämpel är 15:05 😂 Men min kommentar kvarstår: med Bellas billiga BLM-inlägg visar hon att hon suger som bloggare/entreprenör och bara får tillfällig uppmärksamhet med detta skräpiga beteende.

     Svara

  Jag håller med om detta: om hon inte bryr sig om BLM (vilket är tydligt) borde hon inte ha lagt till det där slarviga stycket på slutet. Det enda hon gjorde var att bevisa att hon egentligen inte bryr sig.

  Svara

  OT: Sandra Beijer har inte uppdaterat bloggen. Är väl ”sårad” efter kommentarsfältet 🙄

  Svara

   Inte uppdaterat IG på ett tag heller (hon är vanligtvis väldigt aktiv på story, särskilt på fredagar!)

   Svara

    Skulle så gärna vilja vara en fluga på hennes vägg just nu, få ta del av hur hon resonerat med sina närmsta dessa dagar. Kan tystnaden bero på en kombination av häng med kärleken samt att inte veta vad hon ska skriva för att inte stöta sig med Sparrow? Jag hade själv inte vetat hur bemöta en sådan person. Vidare tycks hon inte släppa igenom några kommentarer överhuvudtaget sedan nu många timmar tillbaka. Åtminstone står där fortfarande 93 kommentarer utifrån vad jag kan se.

    Svara

     Aah samma som hos mig då…

     Svara

      Hur skulle du själv bemöta konversationen som utspelat sig de senaste dygnen?

      Svara

       Jag gillade idén som presenterats av några – att använda plattformen till att låta en POC komma till tals. Kanske göra det som en serie.. med olika teman. Jag hade nog också personligen försökt gå in och bemöta några av kommentarerna men på ett tidigt stadium. Nu i slutet var det nog kört oavsett vad hon försökt göra.

       Svara

        Har skrivit det både här och på Sandras blogg, där mina kommentarer inte publiceras, att det smartaste och mest intressanta vore att bjuda in (och avlöna!) Sparrow för en serie inlägg / dialoger.

        Svara

         Ja faktiskt… om hen slutar skrika 😉 jag tolkar versalerna som att hen gallskriker. Jag tror inte på den form av kommunikation som bedrivits i kommentarsfältet på Sandras blogg. Det spelar ingen roll hur rätt du har, om du ställer dig och skriker åt någon så går budskapet inte in lika effektivt.

         Svara

         Att låta en POC komma till tals är ju toppen, men det finns ju många personer som skulle göra ett bra mycket bättre jobb för det än sparrow

         Svara

          Ja (min andra kommentar är i mod) känner att jag de senaste dagarna har fått upp ögonen för många för mig nya poddar/intressanta msk som inte har lika stora plattformar.

          Svara

         Att ge Sparrow lön för nånting överhuvudtaget efter hur hon betedde sig i kommentarsfältet är ju knas.

         Svara

         Varför bjuda in någon som gick direkt på personangrepp till ett samarbete?

         Svara

   Jag ställde denna fråga tidigare idag också men fick inget svar. Det är inga nya kommentarer alls sedan igår em. Är det fel hos mig eller har de börjat plockat bort kommentarer? eller har verkligen inga nya kommentarer trillat in?

   Svara

    Hon får säkert fortsatt en hel del kommentarer men inte valt att godkänna dem (just nu eller alls)?

    Svara

    Inga nya idag nej och det kan gå ett dygn innan kommentarer trycks fram så det är nog inget fel hos dig E. Hon håller inte på med sin blogg och insta hela tiden.

    Svara

   Så hon bör inte känna sig sårad menar du? Det är skillnad mellan att hålla en civiliserad conversation och slänga till med personangrepp som Sparrow gjorde.

   Svara

    *konversation bytte visst till engelskt tangentbord

    Svara

    Håller med. Jag tycker inte att man ska få ett frikort att bete sig hur som helst även om det är i BLM:s namn.

    Svara

  Min gissning är att den äldre man som fått henne intresserad av golf, antika ting och fina gamla viner har uttryckt sig negativt om BLM och att det därför är svårt att koppla mellan sällskapsbellsan och influenserbellsan under en och samma vecka. Influenserbellsans läsare förväntar sig att hon skriver om stora aktuella händelser, medan golfsällskapet saknar förståelse för att ungdomarna är så engagerade i BLM.*

  * Löwengripska riddare! Observera att detta endast är spekulationer från min sida och att du därför inte behöver bli kränkt å Isabellas eller golfarens vägnar.

  Svara

   Det är olika män för olika intressen. Antikhandlaren och friluftsmannen har ersatts av golfaren.

   Svara

   🙄🙄🙄

   Svara

  Och så var du här igen. Du förstod inte inlägget alls.. Eller du vill fan inte förstå inlägget.

  Svara

  Känns bara som ett PR-trick från hennes sida. Hon tar upp ämnet för det är vad som förväntas av henne, knappast för att hon egentligen bryr sig.

  Svara

   Hon bryr sig noll.

   Svara

    Vad vet du om det? Varför skulle hon bry sig mindre än andra för att hon inte lade upp en svart bild? Finns fler som inte lade upp det liksom.

    Svara

    Hon kanske dessutom har helt andra saker i fokus och bryr sig om mer, och det är givetvis inget fel med det heller.

    Skit i vad andra gör och ingen annan ska tvinga någon att bry sig i något öht.

    Svara

   Tycker det känns mer som ett pr-trick från Biancas sida att sitta och prata en massa i sin story för att samla godhetspoäng och inte tappa följare och kunder som köper smink. Hade det varit pr-trick av bella så hade hon varit aktiv om det på sin insta, hon verkar inte tänka och använda saker så strategiskt som många andra gör.

   Svara

  Helt okej tycker jag när hon gör två inlägg i veckan,

  Svara

  Är det slut mellan Mogi och Mon Amour?

  Svara

   Varför tror du det?

   Svara

   Ja det tog slut för ett tag sen.

   Svara

   Mogi verkar ha rensat bort alla bilder på sin kille på bloggen och sin insta, så det måste vara slut mellan dem.
   Hon säljer även saker på Blocket, den rosa byrån/kommoden i alla fall, som hon alltid haft. Nu bor hon hemma, som vanligt, de har ju knappt bott någon annanstans än i hennes flickrum i Bromma.
   Så det blev inget bröllop i år.
   Märkligt att en tjej på 31 år, utan utbildning, inte börjar studera, utan nöjer sig att bo hemma hos föräldrarna och leka med hunden. Kan inte förstå det alls.

   Svara

    Ge henne en chans. Vissa universitetsutbildningar har bara antagning en gång per år.

    Svara

  Hon brukar väl sällan uttrycka sig om saker som händer utanför hennes egobubbla? Minns när hon tog en bild på sig själv flinandes framför flaggor på halv stång i samband med terrorattack Drottninggatan.

  Svara

  Jag visste själv inte att rasismen av idag var så utbredd som påstås, i synnerhet inte här uppe i norr som lever i mångkultur. Uppfattade polisens mord i USA som en isolerad händelse. Känner ingen eller väldigt få mörkhyade personer och de verkar mest hålla sig med sina egna. Känner heller ingen som pratar om svarta på ett nedsättande sätt som skulle kunna uppfattas som rasism. Kanske är det även så många influensers resonerar. Vi förväntas ta ställning för det ena med det tredje. En hashtag för ett uppmärksamma själva kampanjen borde ju räcka, så får de mer insatta uttala sig på ett korrekt sätt och inte riskera att någon känner sig kränkt eller illa bemött i detta.

  Svara

   De verkar mest hålla sig med sina egna = inte sant.

   Svara

    Ok, berätta gärna var jag bosatt i Stockholms innerstad kommer i kontakt med afrikaner? Inom vilka intressesfärer etc. Har försökt närma mig av och till men vi har ofta inte språket gemensamt. Ville t.ex. tidigare i livet göra rastaflätor då jag tycker det är väldigt läckert, men de hänvisade till att de endast behärskade afrohår.

    Svara

     För mig är det så naturligt att hänga med folk med olika bakgrunder att jag inte riktigt vet hur jag ska svara på din fråga. Jag vill inte heller peka något finger mot dig. Det enda jag ville säga att det inte är sant att vi POCs endast hänger med våra egna.

     Svara

     Att vilja ha rastaflätor är väl inte samma sak som att försöka umgås?!
     Och de hade väl rätt i att de bara hade erfarenhet av att fläta afrohår?!

     Svara

      Ok, så här då: på mina arbetsplatser genom åren såväl som i studierna har jag med några undantag inte mött någon poc. De jag känt till är under tidigare skolgång och där förekom så mycket problem med droger o. dy. så det vållade mest trassel. Men jag är på intet sätt låst vid att bara umgås med en viss typ av människor så länge de är vettiga och hederliga. Däremot kommer jag inte aktivt leta upp någon med en viss härkomst för att kvotera in i vän- eller bekantskapskretsen. Kemi är ju ändå det avgörande i de flesta av fall. Jag umgås mer med hipsters och wt:s skulle jag gissa. Poc brukar inte vara så förekommande där.

      Svara

     Om du i Stockholms innerstad, Sveriges mest mångkulturella stad, har svårt att träffa mörkhyade så ligger nog problemet hos dig.

     Svara

      Fast nja. Stockholm är segregerat.

      Svara

    Jo det är sant och helt naturligt att man förhåller sig till det man känner igen och kan relatera till allra bäst.

    Sedan att det existerar ett umgänge sinsemellan de olika grupperna är det ingen som sätter emot.

    Man att förneka det första för att du inte sett det, betyder inte att det inte existerar.

    Svara

   Jag sluter mig till konversationen och undrar ärligt hur jag inkluderar poc personer i min väldigt vita vänskapskrets? Har en vän från Sydafrika men han är vit så det räknas ju ej.

   Jobbar långa timmar (kommer hem ca 23-00 många dagar) som management consult på stor firma i innerstan och har en liten tät vänskapskrets med folk jag känt sen barnsben. Den lilla tid jag har utöver jobb så är jag med min pojkvän, gymmar, dansar balett och kollar auktioner och antikviteter. Ytterst sällan stöter jag på icke-vita, möjligtvis i kassan på 7/11 (bara det låter ju skevt men så är det!). Jag har aldrig aktivt sökt vänner utan det har bara blivit så naturligt och det skulle kännas krystat att leta upp icke-vita att bli vän med bara för sakens skull. Skulle vi träffas på ett naturligt sätt via jobbet eller baletten vore det en annan sak. Hur resonerar ni som är poc? Skulle ni ta illa upp över att en vit vill bli vän med er för att bredda sin umgängeskrets?

   Svara

    Det låter som att du jobbar långa arbetsdagar (rätta mig gärna om jag har fel) så jag (som POC) förstår att det kan vara svårt att bredda sin umgängeskrets i allmänhet. Jag har vänner från olika bakgrunder och även mina vänner lever så jag har tyvärr inga tips på hur du kan bredda din umgängeskrets då detta sker väldigt naturligt i de livsval jag säkert har gjort sedan barnsben. Du kanske ska gå med i någon kulturförening med internationell prägel?

    Svara

     Tillägg: svaret är ”Ja” på frågan ”Skulle ni ta illa upp över att en vit vill bli vän med er för att bredda sin umgängeskrets?”. Bäst att inte säga det till någon du vill umgås med,oavsett bakgrund.

     Svara

      Och med ”Ja” menar jag att svaret är ”Ja, jag hade blivit lite ledsen om jag fick veta att någon började umgås med mig bara för att jag är brun eftersom jag inte är en accessoar. Jag tror inte att det är vad du menar men det kan feltolkas så nämn därför inte just den punkten om det kan tolkas på fel sätt.”

      Svara

  Wow din första tanke var ”svart brottsling med digert brottsregister”. Det säger allt.

  Svara

   Det är väl det de handlar om att han var svart, hade han varit vit hade det inte blivit ett sådant ståhej.

   Svara

    Långdragna kvävningsmord begångna av poliser som finns till för att skydda befolkningen på samma befolkning brukar inte vara populära.

    Svara

    Hade han varit vit hade det här inte hänt – förstår du inte det?!

    Svara

     Men det har ju hänt. Även vita har dödats av polisen, det finns många otäcka exempel.

     Svara

      Sant och det uppmärksammas inte öht.

      Svara

    För det första ska inte poliser (långsamt!) mörda någon, oavsett brottsregister. Och för det andra måste allt de kommer undan med – mot folk oavsett färg, men säkert oftast fattiga – f ett slut. Och för det tredje måste rasismen inom polisen och hela systemet – snackar främst USA här – upphöra (kolla hur finansiering av skolor fungerar t.ex och vad det gör med skolor i fattig områden).

    Svara

  Känner heller inget direkt för det inträffade. Berörs betydligt mer av de 16-åriga pojkarna som omkom i bilolyckan häromveckan eller ett barns försvinnande m.fl. händelser i mer eller mindre närtid. Gangsters kan jag inte relatera till alls.

  Svara

   Ok men finns noll poäng i att dela med sig om sina personliga tankar om ett offer för ett fruktansvärt mord. Ingen tvingar dig att bry dig men smakfullt visa respekt och vara tyst isf.

   Svara

   Rasism sker i närtid hela tiden.

   Jag förstår vad du säger, USA är långt bort och du kan inte relatera till det på samma sätt. Men jag håller inte med om att det inte borde diskuteras/bloggas om. Rasism finns i Sverige också.

   Svara

    Ja, om du visste hur hatade svenskar är av vissa grupper bosatta i Sverige.

    Svara

     Hur är det relevant i just detta sammanhang?

     Svara

      Det är rasism att svenskar är hatade i sitt hemland.

      Svara

       Det där kommer de aldrig att ta in, det är ingen idé. Har inte Aftonbladet eller SVT lyft det, så finns det inte.

       Svara

   Kan du relatera till att polisen inte har rätt att helt obrytt ha ihjäl folk oavsett brottsregister? De som är här för att skydda oss. Du har antagligen aldrig behövt frukta polisen enbart pga ditt utseende, men många gör det och då har nåt gått jävligt snett. Det handlar om grundläggande samhällsfunktioner

   Svara

    De har inte rätt att ta död på någon oavsett HUDFÄRG.

    Svara

     Nej det stämmer?

     Svara

  Har hudfärgen på offret betydelse? Varför påpeka att offret är svart? Så galet.

  Svara

   Hela kampanjen handlar ju om svarta och den rasism som de utsätts för = hudfärgen är av ytterst relevans. Duh! 🙄

   Svara

    Hon pratar ju om ett mord och mordoffret och inte kampanjen. Hemskt.

    Svara

     Ok, jag tolkar det som att ”svart kriminell” syftar till gangsters och att det finns personer som upplevs som större offer än just honom (svart eller ej).

     Svara

      Lägg ner! Varför är hans hudfärg relevant i din empatireflektion?

      Svara

       Det finns ju mängder med studier endast en googling bort som vittnar om att folk har lättare att känna empati med sin egen befolkning än någon annans. Ingår själv i en familj med blandat härkomst och begär inte att folk ska känna mer för dem än för sina egna landsmän.

       Svara

  Nu jämför du helt galna grejer.
  BLM handlar inte om att en viss person blev oskyldigt mördad. Det handlar om en galen samhällsstruktur som måste ändras. Det handlar om att USA’s polis ska bli mindre brutal. Att de ska sluta med mentaliteten ”skjuta först och fråga sen”.

  Det som hände Wilma här såklart också tragiskt och där måste man ta upp en debatt om hur vi får bukt med kvinnovåld i nära relationer. Det är ju dock en heeeeelt annan diskussion och för den som kan hålla två tankar i huvudet samtidigt är det inte så svårt att ha lika mycket empati för båda fallen.

  Svara

   Blir bara jobbigt att känna empati för varje enskild händelse som olyckligt sker runt om i vårt samhälle. Då finns ingen tid över att engagera sig i någonting annat, tänker jag. Av den enkla anledningen kan det vara lättare att selektivt välja ut något som berör en mer än något annat.

   Svara

    Varsågod att bli selektivt berörd av vad du vill. Men känner du dig tvingad att påpeka för andra att offret för ett brutalt polismord var ”svart” & ”med ett tidigare brottsregister” har du ju problem.

    Svara

     Ja fy fan

     Svara

    Man kan fortfarande känna empati för något utan att för den delen engagera sig.

    Alla har rätt att engageras av precis det de vill. Utan för den delen få se pekpinnar om att de engagerar sig i fel saker pga att någon annan anser att ett annan ämne är viktigare.

    Svara

  Meetoo t ex handlade om vita priviligerade kvinnor. Samtidigt omskärs tusentals färgade flickor. Vem står upp för dessa? Det är väl värre än att få en hand under kjolen.

  Svara

   Jag vet inte riktigt vad du försöker uppnå med din kommentar. Båda är hemska och självklart är könsstympning betydligt värre. Att få en oönskad hand om under kjolen är däremot aldrig ok. Ribban ska inte läggas vid könsstympning.

   Svara

   Metoo berörde alla kvinnor. Då egentligen i princip alla någon gång varit med om något som kan kopplas till metoo.
   Därför blev det sådan uppståndelse över det. För att alla kunde känna igen sig, alla hade minst en berättelse, alla kunde relatera, alla berördes.

   Könsstympning är naturligtvis hemskt, men så otroligt långt ifrån vår vardag. Och det är ju så att ju längre ifrån vår vardag det är, desto svårare blir det att relatera till det och då blir det svårare att engagera sig. För man vet inte var man ska börja. Man vet inte riktigt vad det handlar om, man vet inte hur man kan göra förändring, man vet i princip ingenting. Därför ser du väldigt få som står upp för dessa.

   Svara

    Men att en polis i USA dödar en obeväpnad misstänkt är också lång ifrån våran vardag men det engagerar ändå tusentals svenska ungdomar.

    Svara

     Uppenbarligen hittar de en hel del de kan relatera till ändå.
     Du tror att det inte finns någon rasism här i Sverige eller?

     Svara

      Visst finns det men tror nog att det är mer troligt att du känner en könsstympad kvinna än någon som blivit mördad av en polis.

      Svara

   Så bara för att det finns något som är hemskare i världen så får man inte ha en rörelse för det man vill?!

   Svara

  Alltså jag är vit som snö men det här är bara äckligt. Ja, självklart bättre att inte skriva något alls än det hon gjort då hon är väl medveten om att detta kommer att ge reaktioner och hon gör det därmed för att medvetet provocera som vanligt. Äcklig människa, har alltid varit.

  Svara

  Jag undrar hur många andras vecka som har gått från bubbel till BLM?

  Svara

   Från bubbel till bubbel för min del.

   Svara

   Och sen från BLM tillbaka till bubbel? Personer glömmer och tröttnar tyvärr, snart är det något annat som dominerar nyheterna. På sätt och vis ”skönt” dock att få en paus från coronahelvetet.

   Svara

  Jag förstår inte kampanjen, alla liv räknas väl. Helt olämpligt att gå ut och demonstrera dessa dagar då sjukhuspersonal jobbar arslet av sig för att rädda liv. BB är bara patetisk. Hon kan väl gå ut och se om hon ser några svarta på Lidingö och bjuda hem dom på bubbel, poolbad och boksnack.

  Svara

   >alla liv räknas väl

   Och ändå dödas människor på grund av hudfärgen.

   Svara

  Men det är ju inte bara hon. Alla dessa svarta insta inlägg, vet de ens varför de gör det? Vänster ungdomarna som åker till stan för att demonstrera, de vill ju bara slåss. Den där polisen som gick ner på knä…hon ska inte ta ställning hon ska bara göra sitt jobb.

  Svara

  Jag skiter i hastaggar och svarta eller inte svarta rutor för vafan hjälper dom.
  En dag för att du visar dina sympatier, ska det hjälpa mot vad detta också innefattar?
  Är rasismen borta nu, är det mer mångfald på arbetsplatserna?
  Det är nu vi ska jobba med att kämpa mot rasismen, bli mer pålästa och knyta kontakter oavsett hudfärg.

  Svenska influencers har inga skyldigheter att engagera sig.
  Men har blivit jävligt besviken på många av dom senaste veckan.

  Detta är som en jävla ”godhets boost”.
  Har detta att säga till er:

  FUCK YOU OCH FUCK DIN
  INSTAGRAM.

  Svara

  Blir intressant att höra hennes nästa poddavsnitt imorgon, hoppas det släpps redan efter midnatt. Ser fram emot att lyssna, har gillat podden so far.

  Svara

   Kanske handlar det om att konkursförvaltaren för Hermine Hold anser att det skett stora felaktiga inbetalningar till några inon inte företagssfären? Eller om hur hon hanterar Nordic Tech House krav på hyra på 700 000?

   Svara

  Gått från bubbel till bubbel för min del.

  Svara

  Är det någon mer demonstration på g i Sthlm idag eller imorgon?

  Svara

   I London demonstrerar tusentals personer just nu.

   Svara

    Precis som att det var absurt att demonstrera för kriget i Irak?

    Svara

     Har du sett videon när demonstranterna i stockholm skriker på svenska polisen att de ska ner på knä? Ska de stå till svars för vad amerikanska polisen gör? Inget ont mot demonstrationer, det är så förändring sker. Men kanske inte i en rådande pandemi där någon eller några som varit där garanterat kommer kunna smitta någon som sen dör. Var är värdet i dessa liv? Eller sjukvårdspersonalen som går på knäna och riskerar sina liv. Hur mycket är deras liv värda. Om man ska demonstrera kan man väl göra det lite mer kreativt och se på andra länder som hållit sig till social distansering.

     Svara

  Läste hennes inlägg precis. Hon vill alltså starta ett klädmärke för golf..? Rent spontant känns det inte som att hennes målgrupp finns i golfen.

  Svara

   Nej, men inom golfen kan hon träffa en rik man.

   Svara

    Japp, pengarna tar väl slut snart…

    Svara

    Ingen garanti att man är rik för att man spelar golf längre, ”alla” spelar.

    Svara

    Golf är den absolut vanligaste sporten när det kommer till föreningsaktivitet. Det är fler som spelar golf än som spelar fotboll.

    Skulle hon strategiskt ha börjat sporta för att hitta en rik man skulle hon ha börjat med segling istället. DÄR kan du snacka om att de finns kapitalstarka utövare.

    Svara

     Det kommer, det kommer…

     Svara

     Hon försökte ju med sin sponsrade motorbåt 😂 gick sådär….

     Svara

    Det verkar nästa poddavsnitt handla om.

    Svara

   Lite lustigt nu när det inte är så strikt Hilfiger mode längre…

   Svara

   Skitbra marknad för retail nu. Kanske hennes känsla för timing? 🤣

   Svara

  Min man som är mörkhyad har följt senaste veckan men en viss förvåning, han anser att de man ger sig på är inte de som är rena rasister utan man ger sig på människor som åtminstone försöker.

  Svara

   Exakt.. 😒

   Svara

   Håller med. Det är helt fel fokus. Det kanske är för att det inte är någon idé att ge sig på rasister som redan har bestämt sig för vad de tycker?

   Svara

   Jag håller med om att vissa går hårt på dem som försöker. Bella däremot försökte SEO-optimera sitt blogginlägg mot BLM. Den hashtaggen ska endast användas för att sprida information om aktioner, aktiviteter, hjälpmedel osv som behövs i rörelsen. Det är en väldigt viktig kanal inom rörelsen (och därför undanbedes folk från att lägga upp svarta rutor med den hashtaggen – istället kunde de använda någon annan hashtag). Bella skrev en hel text om ditt plastiga bloggliv och nämnde två böcker på slutet. Hade fler gjort som henne hade viktiga inlägg inom den hashtaggen drunknat i inlägg om plastiga bloggliv. Därför får hon kritik.

   Svara

  Absolut, jag håller med dig i varenda ord.

  Svara

  #excelarket

  Svara

  Komplett avsaknad av självinsikt skulle jag säga.
  Så uppe i sig själv. Hon bryr sig inte alls om rasproblematik utan försöker plocka poäng.

  Så urbota korkat att ha den rubriken och så i sedvanlig ordning ”jag och mitt team”🤮 i hela inlägget. Pinsamt. Hon behöver nog inte oroa sig för att bli inbjuden till släktträffar som hon deklarerat att hon hatar – hade jag varit släkt med henne hade jag bytt efternamn och sagt upp bekantskapen.

  Svara

  Undrar också om denna man. Vet någon mer något om hans bakgrund. Vore intressant att veta.

  Svara

   Han som blev mördad av polisen?

   Det va ingen duvunge iaf, han hade ett gediget brottsregister och greps väl med falska sedlar…nåt sånt.

   Googla.

   Svara

    Så då är det ok att han långsamt stryps till döds av POLISEN?? Håll isär saker här

    Svara

     Om du kan läsa det ovan så skulle jag allvarligt rekommendera en synundersökning.

     Svara

  Ot, kan man bli outad från en blogg? Frågade Elsa Billgren hur det var möjligt att hon har en lokal på Konstakademien och Pontus , hennes man, på Skeppsholmen. Var det pga hennes föräldrar? vi vanliga har nog svårt att få hyra där. Den kommentaren kom inte med?.den bara försvann..

  Svara

   Öppet spår är ikväll?
   Är det något i din fråga som inte kan vänta i 2,5 timme?

   Svara

    Självklart kan frågan vänta, det var mer jag som inte kunde vänta🤗🤗sorry

    Svara

    Fortfarande är det helt ok med OT kommentarer som gäller sociala medier/andra influencers.

    Svara

    Varför är vissa av er så himla tröga samt otrevliga? Det är tillåtet med OT som rör influencers.

    Svara

   Hon delar lokal med sin mor som är lärare på konstakademien.. godkänt från styrelsen så klart.

   Svara

   Hon delar lokal med sin mor som är lärare på konstakademien.. godkänt från styrelsen så klart.

   Svara

    Hon verkar inte dela lokal, de verkar ju separerade ?? Och Pontus lokal på Skeppsholmen? Bara en fråga…

    Svara

     Det är skillnad på folk och folk tydligen. Få hyra ett rum på Konstakademien för att hyra ut beg brudklänningar?!? Really? Har väl exakt 0 med riktig konst att göra.

     Svara

   Med ”outad” syftar du på att din kommentar inte publicerades? Ja, det är inte ovanligt att bloggare inte godkänner kommentarer de ogillar.

   Svara

  Det handlar väll om empati i grund och botten. Antingen berörs man av öden som drabbar andra människor eller så gör man det inte. Jag personligen tycker att det är viktigt att de som har stora instagramkonton eller bloggar använder dessa till att sprida information. Just nu pågår en antirasistisk manifestation över hela världen och om man bara ägnar en timme åt att skrolla genom hashtagen på instagram finns så många vittnesmål att ta del av. Antingen blir man berörd, eller så blir man det inte. Men det är tack vare dessa stora influensers som sprider informationen som jag fått en inblick i en problematik jag är så förskonad från, i egenskap av vit kvinna i övre medelklassen. Av den anledningen tycker jag att Bellas (och alla andras inlägg med endast en svart ruta) är så intetsägande. Visst, du visar att du på en grundläggande nivå är för att ingen ska behandlas illa, men du har inte ens försökt sätta dig in i problematiken och du gör inget för att bidra till en förändring. Jag förstår att POC blir förbannade, världen brinner och priviligierade influensers bryr sig inte. Det är självklart deras rätt att inte bry sig, men det är inte det minsta märkligt att det provocerar. Hade jag varit Sandra Beijer, Elsa Billgren, Petra Tungården eller Bella hade jag (som många redan föreslagit) erbjudit min plattform till någon som bättre än jag kan beskriva hur rasismen ser ut i Sverige idag. Tänk vilken möjlighet de har att faktiskt göra en skillnad och – influera – människor.

  Svara

   Hmm, berörs du själv verkligen av allt du ser och läser dagligen? Känns så oerhört krystat och påtvingat det där med att som vit erkänna sig priviligerad dessa dagar. Den debatten lös helt med sin frånvaro fram tills nu, och så plötsligt är det vad som är på tapeten och de vandrande zombies:arna hakar helt okritiskt på likt ett gäng programmerade nickedockor. 😂

   Svara

    Nej, den debatten lyste inte med sin frånvaro förrän nu men fler engagerar sig i det nu att till och med folk i dina kretsar uppmärksammar det. Bra!

    Svara

  Problemet är väl att det inte finns NÅGOT engagemang, bara en etikett?
  Råd till alla på sociala medier, särskilt influensers:
  Om du inte vet varför du ska posta en svart ruta istf piffigt content, posta ingen svart ruta. Vänta, lyssna och lär isåfall istället. Posta absolut inte en svart ruta och få den att handla om dig. Använd absolut inte taggen #blacklivesmatter och fyll den med influenserskit, det dränker viktig information i taggen. Läs istället inlägg i den taggen och lär dig något. Är lite engagemang bättre än inget? Nej, inte om det engagemanget bara är på ytan. Ibland är det bättre med att vara tydlig med att man engagerar sig i att lyssna på insatta röster som berättar om något man själv inte är lika insatt i. Alla ingluensers måste inte jämt erbjuda sin åsikt om allt. Ibland är det mer respektfullt att lyssna till och lyfta andra röster. Hett tips, använd era kanaler till det nu.

  Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Anmält

   Svara

  Var bor Bella egentligen? Hon verkar fortfarande skriven på gamla bostaden men hon har väl flyttat nu, eller?

  Svara

   Hon ”glömde” väl adressändra, på samma sätt som hon ”glömde” skilja sig.

   Hon bor numera i sitt nya överprissatta radonhus på Lidingö, ja.

   Svara

    Har syrran/hemhjälpen flyttat?

    Svara

  Vid detta lagret så borde Bella ha ett s t o r t bibliotek hemma hos sig, efter alla böcker hon köpt, läst(?) och visat upp i bloggen. Men de ser man inte skymten av någonstans. 🤔

  Svara

   Min kompis brukade ha sina böcker i garderoben för att hon tyckte böcker är skitfula. 🙃

   Svara

    Bella hade inte haft de i garderoben, svårt att skryta om alla böcker hon har läst då.

    Svara

   Hon läser ju inte några böcker. Bara hennes försök att verka bildad. Så pinsamt.

   Svara

  Så typiskt Bella att åka snålskjut på andras kunskap och engagemang. Hon bryr sig inte ett dugg om rasismen, utan är bara ute efter fler läsare till bloggen.

  Svara

  Ja, det är alltid bättre att vara tyst än att tala – om man inte har något vettigt att säga. Inte minst stora delar av det här kommentarsfältet är ett exempel på det, åtminstone om man inte till viktiga analyser räknar kommentarer som ”andas”, ”är du dum i huvudet?” eller ”säger du det lilla gumman”, alla uppblandade med paranoida föreställningar om vem den senaste skribent som kallade sig ”Anonym” EGENTLIGEN var.

  Isabella Löwengrip? Det är väl klart att det blir fel när hon ska försöka sig på något sånt här. En så självupptagen person gör bäst i att hålla sig till det vanliga, egocentrerade babblandet. Det är ju iaf en av de få saker hon behärskar.

  Svara

  IL är en total narcissist

  Svara

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.