Åza Brennanders stalker-troll döms i Hovrätten

Det Hen utsatt mig för under flera år hade jag inte ens kunnat fantisera om i min värsta mardröm och till slut tog det stopp och utmattningsdiagnosen var ett faktum. Domen ovan avser alltså enbart vad Trollet hittade på mars-juli 2017…
Nu väntar 4 veckor innan domen vinner laga kraft OM Trollet inte överklagar till Högsta Domstolen förstås. Vilket inte skulle förvåna mig ett skit.

Det blev i alla fall ingen strafflindring i Hovrätten som Trollet hoppats men en dyrare nota för skattebetalarna..
Enbart advokatkostnaderna för de båda rättegångarna uppgår hittills till nästan 200 000 riksdaler för staten. Sverige är fantastiskt och jag är trött! //Åza Brennander

Check! Och check!
Två troll avbockade från listan.
Först dömdes Johanna Toftbys stalker och nu har Åza Brennanders plågoande fällts i Tingsrätt så väl som i Hovrätt.
Jag tycker det är synd att allt sådant här ska ta så fruktansvärt lång tid, men vad anledningarna till det är har jag ingen aning om. Jag antar att rättsväsendet arbetat så fort och effektivt som de kan…

Nu hoppas jag att Åza och hennes familj får en lugn sommar utan påhälsningar av troll och ett stört grattis till att ha vunnit i rätten.
Detsamma till Johanna så klart!

109 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Man kan tycka den dömde borde få betala notan.

  Svara

   Huvudregeln är att förlorar man så betalar man. Men det är inte ovanligt att domstolen beslutar om att staten istället ska bära kostnaden.

   Svara

    Jepp! Betalningsskyldigheten ska anpassas till den den dömdes ekonomiska förhållanden. Man kan även bli återbetalningsskyldig för del av kostnaden. Men oftast vid lite större mål där advokatens kostnadsräkning är större än vid t.ex. taxemål brukar kostnaden för försvararen stanna på staten.

    Svara

     Ja vad synd att alla äckliga kriminella med noll inkomst men kör Audi inte får betala sina rättegångskostnader utan det ska vi stå för.

     Svara

     Camilla! Du måste skriva något om Anna Books obehagliga besök hemma hos Pernilla W:s fd svärföräldrar. Vem går hem till andras gamla släktingar under denna pandemi? Jag skulle ha blivit skogstokig. Hon verkar ha dykt upp helt oanmäld. Känns obehagligt rent ut sagt.

     Svara

      What? Berätta mer!

      Svara

     Inte undra på att kostnadsräkningarna blir höga när man kräver mer ersättning än vad som skäligen är rimligt. Finns inget bättre än att läsa i ett domslut att begärd ersättning inte står i proportion till arbetsinsatsen/målets omfattning och att ersättningen därmed blir lägre.

     Svara

      Jag blir inte prutad ofta men det finns faktiskt omständigheter som domstolarna inte alltid tar hänsyn till. Ibland har man en jäkligt krävande klient som kräver mer tid och ibland blir man prutad för att man lagt ner mycket tid (enligt domstolen) på en utredning eller en inlaga för sin klients skull. Jag har haft klienter med inlärningssvårigheter som jag behövt ha fler och längre möten med.

      Ofta tar man ju också mindre betalt i proportion till arbetsinsatsen. Vissa överklaganden (framförallt i förvaltningsrättsliga mål) kan ta en hel dag att skriva men jag kan bara ta betalt för t.ex. 3 timmar, och så blir jag prutad ovanpå det. Sedan måste man komma ihåg att rättshjälpstaxan är 1404 kr exklusive moms / timme och den lilla detaljen att du som läser en dom faktiskt inte får se advokatens arbetsredogörelse. Trist att det inte finns något bättre för dig än att glädjas åt prutningar…

      Svara

  Vad bra att dom anmäler trollen. Hur orkar en människa hålla på och förstöra någons annans liv. Hemskt!

  Svara

  Ja, stört grattis…

  Svara

  Varför skriver du tingsrätt och hovrätt med stor bokstav, skribenten?

  Svara

   Varför frågar du ens📌

   Svara

   Känns Högtidligt! 🤩🤩

   Svara

  Ni som är insatta i juridik: Angående att stalkern skulle överklaga till HD. Alltså va och varför? Är det för att få mildare straff? Det står ju svart på vitt vad personen har gjort. Fattar inte hur personen ifråga skulle resonera om de skulle överklaga till HD.

  Svara

   HD kommer oavsett inte ge prövningstillstånd. Hovrättsdomen kommer stå fast.

   Svara

   Kan ju finnas grunder för prövningstillstånd men har svårt att se att det finns några här. Jag förstår inte ditt resonemang ”det står ju svart på vitt vad personen har gjort”. Man överklagar ju domar för att man anser att domstolen inte kommit till rätt slut och det kan finnas rättsliga frågor som inte har prövats eller omständigheter som gör att en högre instans kan komma att ändra underinstansens beslut, vilket hovrätten gjort under en punkt. Ofta vill klienten att man överklagar ändå även om advokaten inte anser att det är lönt.

   Svara

  Har du sett artikeln om Blondinbella i expressen? Om att hennes dröm nu är att gifta sig och slaffa fler barn 😂🤣😂

  Svara

   Och hon har golf resa bokad utomlands efter midsommar. Biljetterna är bokade🙈

   Svara

    Höra hennes enerverande skratt precis när man är på väg att slå ut! Ouch!

    Svara

   På tal om stalkers, troll och näthat/mobbing…

   Svara

    Är du ett troll?

    Svara

   Är det Odd?

   Svara

   Hon måste väl få ha drömmar också precis som alla andra.

   Svara

    Det är bara ytterligare ett exempel på hur hon ändrar åsikt beroende på nuvarande personlighet. För ett år sen: aldrig gifta sig igen eller ens bo med en man, inga fler barn. Nu, tvärtom.

    Svara

     Alla ändrar vi oss

     Svara

      Men inte så ofta!

      Svara

   Ann det har hon sagt länge. Det är inget nytt.

   Svara

  OT men hur rika är ellen bergström och niclas lij? De hyr ett jättehus på Lidingö. Kan ju inte vara billigt. Trodde inte han tjänade så mycket på sina klockor.

  Svara

   Minns att detta ju var hans grej när han var med i Bachelor. Att han var den hemliga miljonären. Man fick inte se hans ansikte i presentationsvideon men däremot hans sportbil och yadi yadi ya.

   Svara

   Redovisar inte särskilt imponerande siffror i alla fall

   Svara

  Är inte Åzas troll mamma till hennes killes barn? Eller är det ett ex till Åzas snubbe?

  Svara

   Det har hon inte velat svara på.

   Svara

   Jo det stämmer att trollet är mamma till Åzas killes son.

   Svara

  En sak som kändes lite sjuk var att i öppet spår för någon vecka sedan så frågade nån typ ”om ni kunde få något olöst mord att bli löst, vilket hade ni valt?”

  Många svarade då dubbelmordet i Linköping 2004. O idag la de upp att de hade gripit en gärningsman 😱

  Svara

   Haha, visst är det spännande!

   Svara

   Yes, tänkte också på det när jag hörde om det idag. Man (jag) har ju inte hört om detta på många år så det kändes verkligen som ett intressant sammanträffande. Underbart att det verkar bli löst!

   Svara

   Sjukt vilken lättnad jag känner som inte alls drabbades av dubbelmordet. Att man kan påverkas så mycket av något.

   Det känns bra att han åkt fast och erkänt

   Svara

    Absolut, såg detta i nyhetsflödet. Reagerade att detta skedde för 16 år sedan och han som erkänt är 37 år, så han måste varit runt 11-12 år gammal då detta hände, bara ett barn.

    Svara

     Han måste väl ändå varit 21-22?

     Svara

     Näe, 37-16=21

     Svara

     Räkna en gång till😀

     Svara

      Ja, en grov tankevurpa/räknefel av mig, gör mig nog förtjänt av dumstruten.

      Svara

     37-16=21

     Svara

   Och kanske Palme imorgon!

   Svara

    Och Madeleine McCann på väg att klaras upp

    Svara

     Jag och många med mig känner ju att vi får sååååå mycket mer gjort och får mer arbetsro nu när vi får jobba hemma. Är det detta som speglas även här? Utredare/åklagare/etc kan jobba på i lugn och ro och komma framåt? 🧐

     Svara

      Corona-effekt på kalla fall. 🤪 Jag var dock inte allt för effektiv idag, var alldeles för upptagen med att följa utvecklingen med mordutredningen. Och Palme imorgon, vilken vecka!

      Svara

       Jag tycker hans bror borde bli tackad. Utan hans dna hade det aldrig blivit löst! 😀

       Svara

   Ja, jag var en av dem, tänkte också på det! Och imorgon löser de Palmemordet!

   Svara

  Domarna är offentliga. Någon som läst eller begärt ut handlingarna?

  Svara

   Har skummat igenom.

   Svara

   Nope men målnr framgår.

   Svara

  Lämnar någon stalker någonsin en rimlig förklaring (inifrån sina motiv) till handlingen
  Har svårt att förstå intresset …

  Svara

   En riktig stalker är inte frisk och anser inte behöva förklara sitt beteende för det är i hens tycke fullt rimligt och motiverat, i vissa fall påkallat.

   Svara

   Jag har en stalker i släkten (en psyksjuk och psykotisk kvinna) som stalkar en annan släktings man. Av nån anledning hatar hon honom över allt annat trots att han är en helt vanlig man, inga konstigheter, och hon känner inte ens honom. (De har träffats och småpratat en handfull gånger för flera år sen.) Hon snackar massa skit om honom, svartmålar och hittar på alla möjliga saker om honom som saknar verklighetsförankring totalt. Någon riktig förklaring har man aldrig fått mer än att hon ”vet massa saker” om den här mannen och ”känner hans riktiga jag” och hon ska ”samla bevis” så att hon kan ”avslöja allt för hans fru som inte vet vem hon har att göra med” (alltså syftar på mannen.) Stalkern hoppas tydligen på att när den stora avslöjanden kommer, ska den där frun kicka ut sin man. Oklart varför hon vill det och varför hon har ägnat typ all sin lediga tid åt honom den senaste +10 åren. Frun och vi alla vet att inget stämmer som stalker hittar på och säger. Vi är antal släktingar (inkl. frun och mannen) som sagt upp kontakten med stalkern då det går inte att ha henne med att göra öht.

   Svara

  Amir måste ha tappat det helt… lägger ut bilder på insta där han sitter och röker. Sen en text riktad mot sina ”haters”. Herregud.

  Svara

   Amir är så passé.
   Han var poppis när bloggar var populära och provokation var hett.

   Idag är han ointressant och dryg. Han lägger snart mer youtube och går tillbaka till frisöryrket.

   Svara

   Lär ju gå på något

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Juu aar sou veri velkam! Pliis ritöörn foor atör intresting aartikals.

   Svara

  Vem är denna Åsa?

  Svara

  Vem?! Aldrig hört talas om människan. Gick in på hennes insta o hon har typ 7k följare, hur är hon ”känd”??

  Svara

   Känd från början genom Småstadsdrottningar – en serie på TV3. Väl?

   Svara

    Hon var väl med i Farmen också för många år sedan?

    Svara

     Bästis med My Martens och Tanja Fylking bl a.

     Svara

      Härligt gäng 😂

      Svara

      Och Anna Book

      Svara

  ” Jag tycker det är synd att allt sådant här ska ta så fruktansvärt lång tid, men vad anledningarna till det är har jag ingen aning om.”
  För det är helt sinnessjukt många mål som ska tas upp, landets domstolar är helt överbelastade. Vissa domstolar har dock testat ett ”snabbspår” för att korta ner tiden från åtal till dom.

  Svara

  Elsa bjuder på bubbel när hon har barnkalas, är det en Stockholmsgrej?

  Svara

   Nej

   Svara

   Haha på barnkalasen häromkring (50 mil från Stockholm) får man ett glas saft.
   Sen tror jag inte det är en Stockholmsgrej heller. Det känns mer som en ängslig influencergrej.

   Svara

   Jag tycker att det låter trevligt!

   Svara

    Är inte bubbel ett måste för att öht stå ut med barnkalas?

    Svara

   I Spanien ar det standard att bjuda foraldrarna som kommer pa ett glas vin! Alskar det!!

   Svara

  Kan vi prata om Anna book? I går la hon upp något på Instastorys om ett bråk med Wahlgren. I dag hälsar hon på hos Wahlgrens fd svärföräldrar och taggar barnen ingrosso i sina storys…. jag vet inte vad jag vill prata om mer än..va?

  Svara

   Inte alla hästar i kanoten.

   Svara

   Alltså vad har den människan för problem? Följer hennes instastory just nu och min käke faller bara längre och längre ner!!!

   Svara

    Eller hur! Sååååå sjukt!

    Svara

     Det känns som att hon är helt besatt av detta. Jag undrar vad PW:s barn tycker om hennes plötsliga taggningar av dem i alla möjliga sammanhang. Så stört beteende. I söndags morse var det Benjamins video i x antal stories och diverse kärleksförklaringar. Ikväll besök hos deras gamla farföräldrar????!!!!!!

     Svara

      I coronatider??? När hon tidigare varit så himla mån om att INTE besöka sin egen svärfar mer än att heja från gatan och hänga en påse med bakverk på dörrhandtaget??

      Svara

    Vad händer? Berätta snälla!

    Svara

   Hon verkar ha tappat det helt. Så jävla respektlöst att bjuda in sig (antar jag) till två äldre människor, och sen taggandet av deras barnbarn?! Antar att hon vill att de ska reposta så att hon sen kan reposta deras reposts och visa hur nära hon är dem. Hon känns så himla sorglig.

   Svara

    Anna är väldigt upprörd för att igår kommenterade Pernilla om Anna Books filter igen på sin bror Linus Insta.

    Anna har klurat på en hämnd och det blev helt enkelt att nästla sig in hos Pernillas ex-svärföräldrar och sen tagga Pernillas barn. Lite som kaninkokerskan i Dödlig förbindelse.

    Svara

   Helt sjukt! Hon har nog mer eller mindre trängt sig in hos detta äldre par i Corona-tider!

   Svara

   Hennes beteende känns stalker-aktigt.

   Svara

   Och vad är grejen med att ta skärmdumpar och posta på det hennes barn skriver till henne? ”Hej här är jag och är världens bästa mamma” kräks. KRÄKS.

   Svara

   Har sett delar när Anna B livar och följer henne på IG, och det är sorgligt hur hon beter sig. Totalt gränslöst, vulgärt och narcissistiskt. För att inte tala om de filtrerade och manipulerade bilderna hon lägger ut. Hon ser ju inte klok ut på dom.
   Och explosionerna när någon kommenterar att hon använder filter… Tror hon på allvar att vi inte ser?

   PW skrev ett harmlöst skämt om Annas filter. Och det leder till dramatik och utbrott från Annas sida. Narcissistiskt och obalanserat beteende, jag tror Anna mår väldigt dåligt. Och hon lägger själv ut det för öppen ridå och allmän beskådan…

   Svara

    Jag tror också hon mår dåligt. Om man tittar på hennes ögon ser de ledsna och sorgsna ut. Jag kan inte låta bli att tycka synd lite synd om henne.

    Svara

  En vän berättade just detta om Anna men vet inte hur jag ska emot infon eller processa den mentalt? Åka hem till Pernillas ex-svärföräldrar, som jag minns förvarade Emilios
  Misshandel mot Pernilla? Och hälsar till barnbarn henom Anna? Alltså va?

  Svara

   Jag tycker att hon börjar bli väldigt läskig ärligt talat. Hur i hela helvete kan hon åka hem till två gamlingar efter att ha farit runt på Bauhaus x 3, centralen, espresso house, fotvård, frisör, blomsteraffär – vad tänker människan med??!! Är hon ute efter att döda PW:s fd svärföräldrar som hämnd för att PW har humor? Dessutom stalkar hon Christina Schollin och Bianca och Benjamin med meddelanden och nu hälsningar från nonna. Vad håller hon på med?! Sjukt är bara förnamnet. Så gränslös, så lågbegåvad, så fucking dum i huvudet rent ut sagt.

   Svara

    Anna Book, vet att du läser här, har du hört talas om Corona? Det är en elak baskilusk (virus, jag vet men jag pjataj bebisspjåk så hon ska föjstå) som härjar i vårt samhälle just nu. Man ska inte sprida detta till andra människor, särskilt inte till äldre. Din egen man är dessutom man över 50 och är också riskgrupp. Det betyder att man ska STANNA HEMMA. Klipp gräset för bövelen, gör något vettigt, lyssna på Tegnell! Du gör ju precis tvärtom alla råd och direktiv. Vad tänker du med?

    Svara

     Nej där har du de lite om bakfoten. Bara för man är en man över 50 år behöver man inte stanna hemma!

     Svara

      Men orka Mallorca! Jag menar att Anna hemmafrun Book gör bäst i att faktiskt stanna hemma i dessa tider. Hon har ju ingenting hon behöver åka till. Istället gör hon tvärtom, flänger som aldrig förr. Förlåt att jag uttryckte mig slarvigt. Trodde mitt budskap gick fram ändå. Vill du att jag ska teckentolka till dig också?

      Svara

       Nu tycker jag du har taggarna utåt lite väl mycket. Du gjorde ett syftningsfel och folk missförstod. No biggie, men du kunde skippat det aggressiva slutet på din kommentar.

       Svara

        Alltså, jag skrev till Anna Book. Hon har inte begåvning nog att fatta själv. Således skrev jag ”stanna hemma”. För att HON skulle förstå budskapet. Ok? Jag tror inte det har undgått någon normalbegåvad i Sverige vad Tegnell & c:o har pumpat ut för budskap i tre månaders tid nu. Besserwissrar som personen ovan har bara ett sjusärdeles behov av att visa att man vet bättre. Sådana personer har jag lite svårt för. Som liksom inte kan låta bli att trycka till och rätta andra. Så jag tryckte tillbaka. Onödigt? Ja, kanske, men sådan är jag.

        Svara

    Kaninkokerska över det hela.

    Hur vet du att hon stalkar Schollin och gänget med meddelanden?

    Svara

     Hon skriver till dem öppet på Instagram

     Svara

      Exakt, och det har hon börjat med efter hela PW-grejen

      Svara

       Undrar om PW kan låta bli att provocera tillbaks?..Nån reaktion blir det nog…

       Svara

    Hon härjar runt i Mys kommentarsfält också och går i försvar.

    Hon har ett intressant skriftspråk för att närma sig 50 år 🙈

    Svara

     Och My härjar runt i Pernilla Wahlgrens och tar Anna i försvar? Herregud, de där två alltså… 😂😂😂 Deras hjärnceller tillsammans ligger under medel-IQ. 🤦🏽‍♀️

     Svara

  Några som följer vad som händer på Linda Hallbergs Cosmetics Instagram? Tydligen har det framkommit rasism (bla black-face av Linda från tidigare år), utnyttjade av (unga) anställda och det är flera personer som gått ut med vittnesmål. Allt finns under deras senaste inlägg! Verkligen en katastrof att följa live. https://www.instagram.com/p/CBOALaKFwRX/

  Svara

  Jag saknar verkligen ditt tidiga morgoninlägg samt kl 21 inlägget, kommer de att komma tillbaka?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.