Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps. Tjafsa mindre.

553 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Idag har jag gråtit hela dagen .Låst in mig i toan och gråtit och gråtit.. känner en stor sorg i hjärtat , känner att livet bara passerar och att jag har misslyckats med allt , så mycket stress och motgångar.. det kändes bra att gråta ut men jag känner mig fortfarande extremt ledsen igen ..

  Hur får man bort denna känslan?

  Svara

   Jag har inget bra svar på dina frågor, men skickar ett ❤️

   Svara

    Någon som vet vad som hände med Karin bastins och jennie hammars podd? Förklarade de detta någon gång? Båda har ju nya poddar

    Svara

     Hur fan kan du gå in och kapa hennes tråd?? För en helt meningslös jävla ickefråga? Skärp dig!

     Svara

      Ok chilla, kommentarer hamnar ofta fel i det här kommentarsfältet

      Svara

       Nej, du skrev typ 50 minuter efter första posten. Så fel hamnar inte svaren.

       Svara

        Kan absolut hända, även om jag inte tror att så är fallet just nu.

        Svara

        Alla gör vi misstag.

        Svara

      Dios mio lugna ner dig, ingen dog eller så.

      Svara

    Försök att hitta bra professionell hjälp. Man kan få prata med psykolog via vårdcentralen. Om det är arbetsrelaterad och du har jobb kan du kanske få träffa psykolog via företagshälsovården? Annars, om du har råd, gå till psykolog utanför vårdcentral och betala själv.

    Sen, om du har någon du litar på som en vän eller någon i familjen, prata med hen om hur du mår. Det är bra om någon i ens närhet vet att man inte mår bra plus att de kanske kan stötta. Du kanske en period behöver hjälp med matlagning och städning för att orka? Den personen kanske tom kan hjälpa till att hitta professionellt stöd, och kan stötta dig i den processen. För det är jobbigt och svårt.

    Du är inte ensam om att må skit, vi är många som gör det. Men de flesta behöver hjälp, för det är väldigt svårt att ta hand om det och komma ut från det helt själv. Vi är alla värda att må bra, men ibland måste man ha en del hjälp på vägen <3

    Hoppas att du får den hjälp du behöver och att du så småningom kommer att få må bättre.

    Svara

   Har inget svar egentligen. Har gått igenom liknande på sistone, har mest försökt distrahera mig med annat så gott det gått. Det blir bättre, jag lovar. Du är inte misslyckad. ❤️

   Svara

   Jag har också gråtit mycket dom senaste dagarna. Bra att känslor kommer ut. Tror mina hormoner spökar. Låt tårarna komma men försök göra roliga saker och jag skickar en kram till dej. 😊

   Svara

   Känner ofta likadant 💕

   Svara

   ❤️

   Svara

   Har gått igenom samma sak. Kämpar fortfarande för att ta mig framåt. Jag bestämde mig bara för att det aldrig är försent att förbättra sitt liv och att försöka förbättra sin situation❤️. Man får helt enkelt bara fortsätta kämpa! Du kommer klara det. Försök hitta styrka i sådant som får dig att må bra.

   Svara

   Prova lyckopiller, det gör många.

   Svara

    Sluta kalla det för lyckopiller

    Svara

     Vilket oerhört konstruktivt inlägg.

     Om du vill att folk ska sluta kalla det för lyckopiller är det effektivaste sättet att sakligt berätta varför man inte ska kalla det för det och vad man ska kalla det för istället.

     Annars kommer folk inte lära sig någonting och fortsätta kalla det för vad de vill.

     Svara

      Hon har väl ingen skyldighet att lägga ut en hel förklaring?
      Lyckopiller är ett ointelligent namn på en bra medicin.

      Svara

   Är det något vi kan hjälpa dig att reflektera kring? På vilket sätt känner du dig misslyckad, men framförallt lyckad? Vi finns här ❤️

   Svara

  Vad menas med att man är en liten människa? Inte bokstavligt då haha.

  Svara

   Jag får känslan av att en liten människa aldrig kan vara glad för någon annan, är småsint och snål.

   Svara

    Är det inte någon som inte är så högt uppsatt i samhället?

    Svara

     Nej

     Svara

      Nähä. Tänker bara på när han på Lundin oil sa ”We care about the small people” som syftade på den lilla människan på svenska. Då menade han ju inte att han brydde sig om småsinta människor som inte gläds åt andra.

      Svara

       Precis 😂

       Svara

       Ja, men det är inte vad ”en liten människa” åsyftar 😊

       Den lilla människan – generellt om utsatta i samhället.
       En liten människa – ond, småsint, elak

       Svara

       Liten människa är också alltid plutt i korsorden 🤣

       Svara

        Plutt är också bajs.

        Svara

   Inte att blanda ihop med små människor ”little people” 😂

   Svara

   Beror på sammanhang, man ska värna om den lilla människan men man kan också vara en liten människa, en sniken, självcentrerad liten skit, som inte gläds för andra eller bemödar sig att hjälpa en annan, eller en som snackar skit för att höja sig själv. Exempelvis.

   Svara

   Jag tänker på motsatsen till storsint typ. Att man t ex tycker att rätt ska vara rätt och är petig, men på ett sätt så det gynnar en skälv. Inte direkt elak men att inte kunna andra att det går lite bra, ha svårt för att säga förlåt, inte glädjas med andras framgångar.

   Nu ska jag googla, men kul att försöka sätta ord på hur man uppfattar ett ord utan att ha dubbelkollat det 🙂

   Svara

    Tar inget ansvar för den stavningen av själv btw. Vet inte vad som hände där.

    Svara

  Är det någon som gjort släktforskning med DNA? Och i så fall vilket av alla företag? Nöjd?

  Om man tar ett av de större företagen, innebär det då per automatik att polisen får tillgång till det? Det är jag bara positiv till hursomhelst.

  Svara

   Vet inte om alla företag samarbetar med polisen- men jag hade inte chansat.

   Svara

    Haha det är väl bara bra

    Svara

    Denna kommentaren fick mig att skratta rakt ut haha

    Svara

     Haha mig med! 😄 Vi har en skurk i kommentarsfältet! 🦹‍♂️

     Svara

      Polisen är det minsta problemet, det är dock problematiskt ur demokratisynpunkt. Vill inte att Silicon Valley-killarna (ägarna av många av de bolagen) ska ha mitt DNA och använda och sälja till vem de vill.

      Svara

       Förlåt den skulle till kommentaren under men är vänsterhänt så nu är den min tur att komma åt svaraknappen hela tiden :p

       Svara

   gjort my heritage. funkat bra. kom ihåg att säga upp prenumerationen bara om du inte vill fortsätta ha den efter ett år för annars har plötsligt 2000 kronor dragits. men så är det nog fler som har. en påminnelse i kalendern bara så är det lugnt.

   tror alla samarbetar med polisen men begår man inga brott så behöver man nog inte oroa sig.

   Svara

    Men vad får man om man prenumererar, får man inte alla svar direkt?

    Ja, jag tycker också att det är bra att bidra till DNA-register.

    Svara

    Nu var det ju inte mördaren själv som var medlem på släktforskningssidor.
    Utan genom slå hans dna från mordplatsen mot olika register kunde man hitta förfäder och släktingar och genom dessa ringa in misstänkt mördare.

    Svara

   Nä jag tyckte de pratade om på radion i morse att man får klicka i om man vill att ens uppgifter ska kunna användas av polisen. Jag vågar inte säga att det _är_ så dock, jag kan ha missuppfattat vad de sa.

   Svara

   Jag är ett ”donator-barn” (kom till via en spermiedonation på 80-talet i Danmark). Eftersom donationen var stängd fanns ingen info om donatorn. Tack vare DNA-testet har jag fått kontakt med sju halvsyskon – två av dom visste inte att dom kommit till via donation! Det insåg dom när dom gjort testet…
   Rekommenderar alla att DNA-testa sig, det kan finnas mycket familjehistoria som man inte vet om och som framkommer tack vare testet.

   Svara

    Vilket test gjorde du?

    Svara

     Jag har gjort både Ancestry och MyHeritage. Ett tips är att göra Ancestry-testet först, då får du skicka DNA-resultatet gratis till MyHeritage och ta del av deras resultatbank också.

     Svara

    Samma här fast på 90-talet i finland! Har minst 8 halvsyskon, känns sjukt häftigt. Är ensambarn i min familj.
    Gjorde testet på My heritage och är jättenöjd!

    Svara

     Vet du var i Finland du blev till? Vilket test använde du? Fick du träff direkt på halvsyskon? Jag fick nyligen veta att pappa inte är min biologiska far utan att min mamma var i Helsingfors på 90talet och fick hjälp med anonym spermadonator. Jag har skickat in till myheritage men får inte mer träffar än bryllingar ?

     Svara

      Gjorde mitt på my heritage också! Är inte helt säker, har för mig att det var helsingfors men blev lite osäker nu. Ja jag fick träff på 3 halvsyskon direkt och efter 2 dagar ett till halvsyskon från finland. Och en av dem hade forskat mer och gjort tester på flera företag så hon berättade att vi var fler 🙂 så det kan ju vara något att testa sig på fler om du inte fick upp nåt på my heritage kanske. Jag trodde verkligen inte att någon mer än mig skulle ha testat sig men så visade det sig att typ alla i sverige hade gjort det (dock på olika sidor), så tror det finns stor chans att du hittar också! 🙂 sen ligger ju ditt kvar på my heritage så om någon gör där i framtiden kommer ni ju matcha. Jag matchade även med min biologiska farmor

      Vet inte hur det är nu men då kunde en donator hjälpa 6 familjer per land fick jag lära mig av en av de jag matchade med, så det kan ju finnas många syskon.

      Hur känner du iom att du fick veta att din pappa inte är din biologiska?

      Svara

   Jag startade min släktforskning via MyHeritage, har varit jättenöjd hittills och fått fram SÅ mycket! Finns även DNA-test att göra via dem, det står på önskelistan.

   Svara

   Inte släktforskning, dock. Finns ju nu privata företag där man kan testa sig för diverse framtida sjukdomar. Bra eller dåligt? Dyrt

   Svara

  Styrkekram till dig.

  Svara

  Ert bästa tips på produkt som minskar porer? GO!

  Svara

   Finns inget sådant. Du kan förändra dina porer lika mycket som du kan förändra din längd eller din ögonfärg.

   Svara

    Längden kan man förändra med högklackat och ögonfärgen med linser.

    Svara

     Och du kan bara få porerna att se mindre ut med foundation och concealer. Men det är ju inte vad som menas här.
     Precis som att du kan få dig att se längre ut med högklackat och du kan få det att se ut som att du har bytt ögonfärg.

     Men det finns inget som gör att du blir längre i strumplästen och det finns inget som kan göra att pigmentet på din iris byter färg.

     Svara

      Det finns det visst.

      Svara

       Nej

       Svara

        Jo det finns det faktiskt. /Annan anonym

        Svara

       Jo det gör det visst. Niacinamide och bha har vetenskapligt bevisad effekt på porerna. Kan rekommendera skincitys first concentrate som innehåller både niacinamide och c vitamin. Det bästa är en god hudrutin där du är noggrann med sminkborttagning och renlighet, och använder en bra bas (toner, serum, kräm). Lägg sedan till syror och retinol, lermasker hjälper också.

       Svara

     Man kan till och med göra operationer för att bli längre. Finns ryska tjejer som gör det då det är status att vara lång där borta men såklart mest män som gör det.

     Svara

      I Asien har man väl opererat sig längre sedan urminnes tider nästan! 🙂 Verkar dock oerhört smärtsamt men vad gör man inte för några extra centimeter…

      Svara

    Jo, det kan man absolut göra, med en ren, ickeprocessad kost med naturliga fetter.

    Svara

   Finns ju olika skönhetsbehandlingar. Sedan Tex primer som gör så dom ser mindre ut. skincity har bra tips och produkter.

   Svara

   Jag tycker att mina porer har blivit mycket mindre sedan jag började använda produkter med snigelslem. Låter äckligt, men jag läste på lite och bestämde mig för att jag inte hade nåt att förlora på att testa. Och jösses vad glad jag är för det! Kommer inte byta produkter i första taget. 🙂

   Svara

    Vad heter produkten???

    Svara

   Queen Helene Mint Julep Mask

   Svara

   Dermapen, efter bara en behandling så har porerna minskat drastiskt

   Svara

    Oh, funkar det? Läste om dermapen i helgen men har inte pratat med någon som har gjort det. Gjorde det ont? Får man märken i ansiktet?

    Svara

     Beror på hur känslig man är. Jag tycker det gör ont men det går väldigt fort! Aktiva tiden med pennan är cirka 5 min, resten är förberedelse (tvätta rent ansiktet) och en mask som ligger på ett tag efteråt. Man får en lätt rodnad i ansiktet, som att man har tränat men jag brukar få en lättfärgad kräm över som gör det lite mindre synligt. Brukar känna mig lite öm efteråt samt dagen efter

     Svara

   Precis som andra säger kan ju inte porer inte ändra storlek, men man kan minska intrycket av dom, så att säga. En god rengöringsrutin kan även göra att porerna verkar mindre på sikt, eftersom de inte är uttänjda av smuts och sebum. Jag rekommenderar en dubbelrengöring 🙂

   Svara

   Det finns en ansiktsmask som heter Masque Vivant av Biologique Recherche so är helt fantastisk för att minska porerna. Min sambo har stora porer på näsan och kinderna, och med denna masken syns de knappt. Effekten håller ca en vecka.

   Svara

   Dermapen behandling. Jättebra.

   Svara

   Retinol/retionid. Paula’s choice är grym men börja inte med den starkaste då huden kan bli lite torr och flagna. Använd SPF! Men den är grym. Sedan syrapeel max 30% för hemmabruk skulle jag säga. The ordinary har en bra, den röda masken som också är väldigt prisvärd. Stor skillnad på mina porer sedan jag började med detta 🙂

   Svara

  Vill bli kompis med mina grannar. Vi bor i villaområde men vår tomt är väldigt avskärmad från övriga hus så blir inte så att man naturligt står och pratar över staketet. Hur gör man? //tydligen socialt inkompetent helt plötsligt

  Svara

   Jag vet inte hur stor trädgård ni har, men ni kanske skulle kunna bjuda över grannarna på gatan på grillknytkalas (beroende på hur stort området är)? Ni kan bjuda på lite smått som chips, oliver och annat snacks. Kanske köpa ett par boxar vin, så kan gästerna ta med sig det de själva vill äta.

   Svara

    Men ska jag bara promenera över och knacka på och bjuda alla? 😶

    Svara

     Lägg en inbjudan i brevlådorna? Mindre (eventuellt) stelt än att ringa på dörren😉

     Svara

      Ja. Det var så jag tänkte med 😊
      /anonym med grillförslaget

      Svara

   Knacka på för att säga hej och introducera dig/din familj. Då är det enkelt att bjuda över på en kaffe eller ett glas vin och sen ta det därifrån.

   Svara

    Alltså vi har bott här i 1,5 år och hejar när vi ser varandra på uppfarterna haha. Så det går inte, hade varit jättekonstigt

    Svara

   Låna en hund! Då träffar man så mycket folk naturligt.

   Svara

   Knacka på och säg som det är! ”hej, vi har länge tänkt att ha en fest för kvarteret och få lära känna våra grannar bättre. Vill ni komma?”. Jag tror dina grannar kommer bli väldigt glada att få en inbjudan. Go for it!

   Svara

    Så skulle jag också göra! Problemet här är att vi har en kvinna som ligger i fejd med alla andra grannar (mannen är dock väldigt trevlig) på ena sidan och på den andra en jäkla rättshaverist som bråkar om tomtgränser i nån domstol. Resten verkar superfina dock.
    /En annan nyinflyttad

    Svara

     Fast inte just nu. Man går ju inte och knackar på hos någon nu. Lite oförskämt i en pandemi när man försöker undvika kontakter. Då vill man ju inte att någon kommer. Men annars är det en bra idé 🙂

     Svara

  Finns det något smart sätt att skölja linser på? Tycker att det är ganska omständligt.

  Svara

   Jag brukar använda ett durkslag 🙂

   Svara

    Hm! Tror att jag ska skaffa mig en sån där stor sil, då durkslaget jag har släpper igenom de små rackarna. Tack!

    Svara

     Trodde ni pratade om linser som man har i ögonen först och blev väldigt fundersam😂

     Svara

      haha det trodde jag också (anonym 20.25), var nära att svara att jag bara lägger dem i en kupad hand och häller över linsvätska, men sen insåg jag att jag skulle tipsa om durkslaget.

      Svara

       Jag också! 😂

       Svara

      Det trodde jag fram tills att jag läste din kommentar😂 tänkte att behöver man skölja dom så noga. Men bra med durkslag! (Har själv inte linser obviously)

      Svara

   Det tog mig alltför länge att förstå att det inte var linser som man har i ögonen som avsågs här 🤫

   Svara

   Haha jag trodde du menade kontaktlinser 🤣👍👍👍

   Svara

   Är det konserv?
   Gör hål på båda sidorna alltså uppe och mera… Så får du in vatten å vatten rinner ut.
   Tror det finns på tuben bara söka 🙂

   Svara

  Varför gjorde Eric slut med Nicole tror ni.

  Svara

   För att han ville. Det behöver inte vara svårare än så och behöver ingen annan förklaring.

   Svara

   Tror han fick kalla fötter.

   Svara

   Hon verkade ung och omogen, såg mycket framemot att binda sig med sin ungdomskärlek och lite för ”blind i kärleken” för att tro att det någonsin kunde ta slut.

   Han å andra sidan verkar mer vilja leva loppan, umgås med andra tjejer, festa och var inte redo att binda sig eller skapa familj.

   Dessa är enbart gissningar efter att ha följt båda lite halvdant. 🙂

   Svara

  Jag söker jobb på kundtjänst men hur skriver man på ett professionellt sätt varför man söker just det jobbet?

  Jag tänkte skriva älskar kontors miljö, möta kunder på telefon, älskar att jobba med service och hjälpa andra människor.

  Jag är positiv , trevlig och för mig är det viktigt med gott kundbemötande.

  Svara

   Jag tycker det känns fel? Jag vet inte exakt hur jag ska skriva?

   Svara

    Känns det fel för att det egentligen heter kontorsmiljö? Låter det som ett or så är det ett ord 😉

    Svara

     Or? Stava åtminstone rätt om du ska vara sån…

     Svara

      Du skulle bara veta hur mycket ag fick rättstava inna jag postade de n där kommenraren. Jag skriver som en kråka på datorna annars.
      Men ajag jag k n hålla med om att den är oinsam t att glömma en bokstav när aman korrektar någona nann.

      Svara

       Ja sjukt pinsam.

       Svara

        Men förstå bar ahu rmycket ajg a egentligen anstärängde mig aoch rättade inann jag postade inläggett!

        Svara

        Äsch, det är bara pinsamt om man själv gör fel på det man pekar på.

        Svara

     En sak = ett ord. Skumtomte, inte skum tomte.

     Svara

      Menar du att tomtar inte kan vara skumma?

      Svara

       Jo, de kan vara skumma. Men
       Inte så goda att äta…

       Svara

      Fast mors dag… en sak, två ord.

      Svara

       Nej, det är inte en sak. Precis som att det inte heter allahjärtansdag, flaggansdag (där den fanns), kanelbullensdag.

       Svara

       ”Mors” står i genitiv, dvs. anger ägandeform. Det är alltså mor som äger dagen. Samma som anonym 22:14 skriver om kanelbullens, flaggans dag osv. Detta ska inte förväxlas med foge-s, dvs. ”s” som används för att foga ihop ord, men inte anger genitiv, exempelvis ”skrivbords-lampa”.

       Svara

        Kattvakt

        Svara

   Älskar du verkligen att ge service och möta kunder i telefon? Just att ”älska” är ju kanske inte det mest formella ordet. Du kanske kan skriva att du trivs med att hjälpa människor, varför du gör det och någonting om varför du är särskilt bra på det? TYP ”Jag trivs med att ha telefonkontakt, då jag kan känna att jag på ett effektivt och hjälpsamt sätt bemöter kunder. Jag är tydlig och kan kommunicera bra och tror därför att det passar mig särskilt bra”. Eller någonting liknande. Lycka till!

   Svara

    Precis! Jag jobbar med rekrytering och det du skriver, tydligt, enkelt och utan floskler – sånt gillas!

    Svara

   Kanske ge något konkret exempel på en situation när du gjorde ett extra bra jobb (om du nu jobbar med det innan) eller en annan situation i livet som illustrerar att du är bra på det.

   Svara

   Kanske skriva att du trivs med kontorsarbete (om du jobbat med det innan), annars tycker jag du kan stryka just den delen 🙂

   Svara

   Ifall jag ska vara ärlig så känns det lite falskt med ”jag ääälskar att jobba på kontor, jag ääälskar kunder”. Alla de som sagt så på de intevjuer jag hållt i som rekryterare har alltid visat sig vara den totala motsatsen. Försök hitta andra ord för att beskriva varför du uppskattar kontorsmiljön eller hänvisa till varför du byggt upp en passion för service.

   Har suttit med så många som raljerar en god stund om hur de älskar att ge kundservice och göra kunder glada etc etc, men när jag sen frågar om de kan ge ett exempel på nån gång de gjort det där lilla extra för en kund blir de oftatst helt tysta och kan inte komma på EN enda sak.

   Nu kanske jag lät hård men tänk bara på hur helheten formuleras. Lycka till! ❤

   Svara

    Haller med, tycker ofta det later bättre med lite mer neutrala ord än just ”älskar” som ju i jobbsituationer kanske inte känns genuint. Kanske mer att du trivs i kontorsmiljö och tycker det är kul att hitta lösningar sa att kunderna blir nöjda? Och som sagt om du kommer till intervju, tänk pa olika situationer du löst när kunder varit arga, haft komplicerade problem etc att ge som exempel!

    Lycka till med jobbsökandet 🙂

    Svara

     Exakt, viktigt att förbereda sig, skrämmande många som har fått komma på intervju hos mig och inte ens vetat någonting om företaget! Inte så att man kräver att de ska memorera hela företagets historia men visa att du i alla fall tagit reda på nånting! Hade en på intrvju som sa att denne ”inte behövde kolla upp nåt för h*n kunde ju lära sig det när h*n börjar jobba”.. 🤦🏼‍♀️

     Svara

    Om de raljerar behöver du inte ta dem på allvar.

    Svara

     Raljera var fel ordval vid eftertanke 🙂 Men tror nog poängen kom fram ändå.

     Svara

   Inget av det där låter speciellt trovärdigt. Ingen älskar en kontorsmiljö. Det är det tråkigaste och intetsägande som finns. Däremot kan man trivas med arbeten som man sysslar med på ett kontor.
   Ingen älskar heller att möta kunder i telefon. För i det ingår det också att bemöta upprörda, förbannade och ohyfsade människor. Däremot kan man vara en sådan person som brinner lite extra för att hjälpa människor och hitta lösningar på deras problem. Ingen älskar heller att jobba med service, för det är så oerhört otacksamt då väldigt många tar för givet att de har en rättighet att få bra service trots att de själva beter sig som rövhål.

   Svara

    Har jobbat som vaktmästare, städare som och bartender. Jag ÄLSKAR kontorsmiljö kan jag säga. Alla är olika. Till TS säger jag också att be din bästa vän skriva ner tre saker du är bra på eller färdigheter du har. Ibland ser andra människor bra saker om en själv men kanske inte tänkt på 🙂

    Svara

   Älskar kontorsmiljön låter inte proffsigt.

   Du ”trivs” i kontorsmiljö kanske. Älska är litecstarkt.

   Svara

   Du har fått bra tips redan men jag har jobbat med rekrytering till kundtjänst så kan inte låta bli att svara.
   1. Personliga brevet ska inte endast rabbla dina tidigare erfarenheter utan besvara varför du söker jobbet (exempelvis för att du trivs med att hjälpa kunder) och vad du kan bidra med (hög känsla för service och god förmåga att lösa problem).
   2. Vad de efterfrågar i annonsen är ditt facit. Vill de ha någon som är prestigelös, lagspelare och effektiv. Det är den du är.
   3. Dock, måste du kunna backa upp allt du säger att du är med bra exempel. Du säger att du är problemlösande men kan inte säga när du senast mötte ett problem som du löste effektivt så kommer dem inte köpa det.
   4. Intervjun börjar från dess att du stiger in genom dörren/svarar i telefonen tills dess att du lämnar lokalerna. Hälsa på eventuella receptionister, ta i hand (kanske inte i dessa tider), kom i tid och fråga om du ska ställa tillbaka kaffekoppen. Tacka för deras tid och släng väg ett leende och hejdå till receptionen.

   Svara

  Tips på smyckesdesigners som gör fina hängen till halsband?

  Svara

  Förklara för mig. När Danny och Katrin filmar medans de kör bil så blir det värsta drevet mot dem och den ena syrliga kommentaren avfyras efter den andra.

  När Carola gör samma sak, fast 100 gånger värre eftersom att hon kör på en moped, där man faktiskt behöver två händer och fokus precis exakt hela tiden. Då går det helt obemärkt förbi.

  Varför?

  Svara

   Vem är Carola?

   Svara

    Du skojar? https://lmgtfy.com/?q=carola&iie=1

    Carola Maria Häggkvist, känd som Carola, under en period Søgaard, född 8 september 1966 i Hägersten, Stockholm, är en svensk sångerska och låtskrivare. Sedan genombrottet 1983 har hon sålt flera miljoner skivor. Hon har genom åren spelat in sånger som ”Främling”, ”Mickey”, ”Mitt i ett äventyr”, ”Fångad av en stormvind” och ”Evighet”.

    Svara

   Hon är nåt slags helgon som kommer undan antar jag. Vissa personer har tyvärr en sån status hos folk och den är svår att rubba.

   Svara

    Tyvärr? varför då. Hon är en bra människa.

    Svara

     Bra människor kan också göra misstag och borde stå för det också

     Svara

     Ja, tyvärr. Varför får vissa göra fel men andra inte? Alla borde väl behandlas lika.

     Svara

     Så det är acceptabelt att man kommer undan med ett extremt oacceptabelt beteende om man anses vara en bra människa?

     Svara

     Skulle ”en bra människa” verkligen ta sin treåriga, nyligen adopterade dotter till en frisörsalong och låta henne sitta där i timmar medans frisören gjorde en hårförlängning? Snacka om att banka in i skallen på sin dotter redan från barnsben att ens mamma inte tycker att man duger som man är 🤮 Eller när hon gav cd-skivor till hemlösa i julklapp? Hur korkad man än är så måste man ändå fatta att hemlösa i regel inte har någon dvd-spelare? Sjunga kan hon, men det är också allt. Maken till självupptagen människa får man leta efter.

     Svara

   För mej är carola en bra människa och underbar artist. Så jag har överseende med det hon gjorde. Hon ger så mycket glädje.

   Svara

    Till skillnad från Danny då?

    Svara

    Hahahaha! ”När en bra människa som ger mig glädje gör en dum grej är den dumma grejen inte lika illa som när någon jag inte gillar gör den.” Rimligt.

    Svara

   Det står om det i inlägget från 15.00 idag 🤷🏼‍♀️

   Svara

    Nej, det gör det inte. Det gav inga som helst reaktioner på folk. Det bara passerade.
    Fastän det är oändligt mycket farligare än att filma när man kör bil.

    Svara

   Hon blir säkert botad från det beteendet när hon kör omkull.

   Svara

   Vem sköt Carolas katt?
   Ru Ru runar!

   Svara

  Jag kom häromdagen att tänka på en blogg som jag läste kanske 2010-2011 när jag var i femtonårsåldern. Det var en tjej från Göteborg som hade jääättelångt brunt hår och typ märkeskläder på sig ganska ofta. Hennes blogg var nog ganska stor bland tjejer i min ålder (tror jag). Någon som har en aning om vem det kan vara? Minns inte namnet alls och tanken har gäckat mig i några dagar nu, haha.

  Svara

   Hon var nog i min ålder ska jag tillägga!

   Svara

    Och vad är din ålder

    Svara

     Jag skrev ju att jag var i femtonårsåldern 2010-2011…?

     Svara

   Queenpsykos ( Alexandra strolia )
   Eller Babysenoriitaa den mörka tjejen

   Svara

    Ingen av dom tyvärr 🙁 Hon var liksom inte så ”fjortis” eller vad man ska säga.

    Svara

    Men Gud, jag hade glömt Alexandra och Alette! Ska kolla om deras bloggar finns kvar.

    Svara

   Hittade henne ÄNTLIGEN. ”HejsanAlex” om det är någon som undrar, haha.

   Svara

    En annan efterlysning som jag fnulat på ett tag! Typ instagramtjej med mkt följare som jag vill säga hette nåt i stil med Alaya, Alana eller liknande. Kurvig tjej som sjöng mycket i sina klipp men var väl sådär på det. Poserade i tighta kläder väldigt sexigt och minns att rosanna Charles typ ”hängde ut” henne för hon tyckte den här tjejen var så cringe som sjöng dåligt osv, men jag tyckte hon var skitskön haha. Någon som vet? Mörkt lockigt hår och ganska intensiva fina ögon.

    Svara

     Aliette

     Svara

     Baby Senorita – Aliette

     Svara

      Har aliette insta?

      Svara

    åh, den bloggen tänker jag på ibland för jag läste verkligen alltid fel och läste hejanalsex

    Svara

   Jag tror jag vet vem du menar men kan inte heller komma på namnet!! Hoppas att nån vet annars kommer jag bli galen 🙃

   Svara

   Caroline Lundh?

   Svara

   Mebsr du „babycita“ eller något liknande typ… hon var brasilianska

   Svara

    Nej, nu kom jag på menar du; Baby seniorita?

    Svara

   Ååååh, nu började jag sakna Black Ascot!!

   Svara

   Amanda Berg?

   Svara

   Åååh störande jag vet vem du menar men kommer inte heller på. Baby senorita? Eller är det något påhittat jag kom på nu kanske ?, 🤣

   Svara

  Ni som vuxna idag vad fick ni för straff som barn?

  Utegångsförbud?
  Time out?

  Vilket sätt är bra om t.ex ett barn eller tonåring inte lyssnar!?

  Brukar kolla på supernanny och darför fick jag sådana tankar. Jag minns att jag fick sitta och skämmas i 15 min på förskolan när jag inte lyssnade på fröknarna.

  Svara

   Fick inga straff. Eller jo, en gång fick jag inte vara med och klä påskriset för att jag inte städat mitt rum.

   Svara

   Fick inget straff. En örfil fick jag en gång som var 100% välförtjänt.
   Ger inga straff till min dotter heller, har kört med belöning vilket funkat bra. Är strikt med konsekvenser som att har man varit dum får man be om ursäkt, försover man sig får man inte bilskjuts utan får vara sen till skolan osv.

   Svara

    Är barnaga verkligen någonsin välförtjäntat?

    Svara

     Nej men ungdomsaga.

     Svara

      Aga är aldrig någonsin välförtjänt.

      Svara

       Men lägg av. Klart det är då och då, ser så många psykopatiska barn som springer runt och beter sig som galningar som hade behövt en smäll eller två. Eller min grannes barn som kallar sin förskollärare för ”hora” och mamman (som såklart är syrian) säger till läraren att det är duktigt att han kallade henne för det. Hade det varit mitt barn hade han fått stryk.

       Svara

        J ä * v l a, r a s i s t.

        Skaffa dig ett liv och sluta hata på blattar, vad har du emot utländska människor?

        Svara

   Lite aga och inskickad till mitt rum

   Svara

    Hur gamla är ni som blev agade??

    Svara

     Jag fick smisk på rumpan, jag är 30,

     Svara

     Är 30, fick en och annan hurring. Vissa förtjänta andra inte!

     Svara

      Men hur kan misshandel någonsin vara välförtjänt?!
      Där ser man ju hur färgad du blivit av din uppväxt…

      Svara

    Blir 27 i år

    Svara

     Men gud ni är ju yngre än vad jag är! Blir nyfiken då jag inte trodde gemene man agade sina barn på den tiden.
     Måste fråga; vad kommer ni ifrån för sociala/ekonomiska förhållanden? Kultur?

     Svara

      Svensk medelklass men skilda föräldrar.

      Svara

   inte fått straff men var å andra sidan väldigt lydig. men en gång hotade iaf mamma med att jag inte skulle få några pengar om jag köpte cigaretter eller alkohol för dem. ganska rimligt. nu för tiden är att ta bort internet rätt effektivt. men straff funkar ju inte i sig, däremot om just internetanvändandet är ett problem så kan man begränsa det tills man ser att tonåringen kan hantera det.

   Svara

   Det är bevisat att straff är väldigt verkningslöst och stjälper mer än vad det hjälper.

   Man ska inte straffa barn utan man ska lära dem att deras handlingar har konsekvenser.
   Med det menar man att en konsekvens på att barnet går och lägger sig för sent blir att de kommer att sova för få lite, vilket kommer att förstöra hela nästkommande dag. Eller om de är för små för att förstå sammanhanget nästkommande dag så är en konsekvens att det inte finns tid för en saga.
   Att t.ex. ställa in lördagsgodiset för att de inte går och lägger sig i tid är ett straff. En sen läggning har inget samband med lördagsgodis och barnet kommer enbart uppleva att föräldern avsiktligt gör något som är dåligt för barnet. Straffet kommer att kännas som en hämnd, oavsett vad föräldern väljer att kalla det och därför blir barnets reaktioner också desamma. Barnet kommer att känna förakt och motstånd mot föräldern, får tankar på hämnd, börjar ljuga, smyga och skylla ifrån sig för att undgå ytterligare straff.

   Tänk dig in i situationen själv. Som vuxen tar man inte och lär sig något när man känner sig kritiserad, förödmjukad, rädd eller sårad. Och då kan man inte kräva det av barn.

   Svara

    +1

    Svara

    Vilken bra förklaring, tycker verkligen sista meningen förklarar klockrent <3 Tack!

    Svara

   Internet rök!

   Svara

    Jag försöker minnas vad mina föräldrar hotade med att ta bort. På tiden innan datorer, när man bara hade fasta telefoner, folk samlade på telefonkort och det bara fanns två tv kanaler.

    Vad sjutton gjorde man för att hålla sig sysselsatt?

    Svara

   Jo, jag umgicks ned en tjej som var mycket äldre än mig när jag var typ 8-9 och hon brukade visst sno godis i vår lokala Ica-butik sa hon. En dag tog hon med mig och sa ”kom igen, ta en och smaka” och jag typ skakade för jag var så nervös och åt upp ett gelehjärta. Gick hem och hade skuldkänslor och berättade att jag hade ”stulit” en godisbit utan att betala. Pappa tog mig till Ica och kom visst överens med kassörskan bakom min rygg att de skulle ”spela” lite och han bad mig erkänna och be om ursäkt och hon sa då att de inte skulle ringa polisen denna gång. Haha alltså tro fan att jag aldrig i mitt liv ens skulle tänka tanken på att sno typ en tredjedels gummisnodd. Fast tycker det var ett bra straff ändå för jag var på riktigt livrädd och skämdes så!!

   Svara

  Anna Book Toledano
  Vad sysslar hon med
  Bjuder in sig själv med blomma till Pernilla Wahlgrens fd svärföräldrar 70 plus
  Fikar sitter i köket taggar barnbarnen
  Vad tänker hon med ????
  Helt Sjuk i huvet enligt mig

  Svara

   Narcissism + histrionisk personlighetsstörning. Härlig kombo.

   Svara

    Eller bara bipolär?

    Svara

     Nej. Inte alls samma sak.

     Svara

   Alltså jag tror helt seriöst hon har väldigt djupa problem men för lite självinsikt för att kunna ta tag i dem

   Svara

   Om hennes man arbetar men inte någon annan av de fem vuxna som finns hemma, ja, då är det ett rätt stort problem. Tror att Anna håller familjen i väldigt strama tyglar.

   Svara

    Jag tycker man märker det väldigt tydligt, hon är liksom hemmets drottning. Skriker att folk ska komma och vara med i hennes live, ”tvångspussar” och ”tvångsfilmar” familjemedlemmar som uppenbarligen inte är så sugna på det för tillfället, osv. En annan grej hon konsekvent också kör med är hur hon ger andra mat (?) hela tiden (men är samtidigt väldigt noga med att berätta hur otrooooligt lite hon får i sig nästan på ett passivt aggressivt sätt?). Typ ”nu har sotarn varit här, givetvis fick han något att dricka” (bild på glas), ”nu har *något barn* åkt iväg, jag gjorde såklart mackor att ha med!” (bild på mackor), ”hantverkarna var här idag, klart killarna ska ha något att äta då” (bild på tallrik med mat) osv. Givetvis sedan uppföljning på hur mycket det uppskattades.

    Svara

    Hoppas att yngsta dottern kommer iväg till Spanien igen, när det är möjligt. Hon är väl den enda som går att rädda från morsans inflytande.

    Svara

     Tyvärr sa Anna (otroligt glatt sorgligt nog) i en live att hon inte kommer åka tillbaka till Spanien nu utan fortsätta sitt sista (?) skolår i Sverige ”nära mamma” – med bebisröst så klart….

     Svara

     Är det inte hon som dömdes för rån?

     Svara

      Nej det är den äldsta dottern.

      Svara

   Och när hon lägger ut att hennes dotter Felicia har varit såååå duktig och lagat mat till hela familjen? Är inte hon typ 30 år?

   Svara

   Och när hon lägger ut att hennes dotter varit sååå duktig och lagat mat till familjen, är inte hon typ 30 år?

   Svara

    Jag är 40, skulle jag laga mat åt hela min mammas familj skulle hon också tycka att jag var sååå duktig. En del av oss är alltid unga lärlingar i våra föräldrars ögon.

    Svara

     Stackare!

     Svara

   Hon har varit en källa till underhållning under flera år för min del. Men att hon helt i onödan besöker äldre över 70 år i dessa Coronatider är oförlåtligt. Vore det mina släktingar skulle jag bli fullkomligt vansinnig. Hur tydligt som helst att det är för att reta PW. Så oerhört insiktslöst och förkastligt.

   Svara

    Haha. Tänkte precis samma. Självklart vill hon reta PW. Tror dock Pernilla bryr sig föga 😂

    Svara

    Vi ❤️❤️ Är Alltid varsamma och försiktiga! 🙌🏻👍🏻 Skulle aldrig utsätta NÅGON 👆🏻 för fara!! Speciellt inte för Corona!👎🏻😣🙀 VI, som FAMILJ, skulle ALDRIG riskera våra vänners hälsa ❤️❤️❤️ Dem bjöd in OSS! 😍 Och VI valde att åka dit! VI höll avstånd och kramades INTE👍🏻✅👏🏻

    Svara

     Nämen tjenare Anna Book! Visste inte att du hängde här?

     Svara

      Åh hoppas du tror att jag är hon på riktigt för jag försökte verkligen 😀

      Svara

       Ha ha! Jag gick fan på det! Good one!

       Svara

     Skrattade HÖGT åt denna kommentar, exakt så är det 😂

     Svara

   Den liven som hon sparat på insta… mysko! pratar om runka och knulla och varvar det med nån konstig bebisröst samt flashar rumpan mot kameran när hon målar… vissa stunder verkar hon dock helt med på banan. Så konstigt bara

   Svara

   Ja, 75 resp 76 år… Corona? Oförskämt att anta att drottning Anna skulle kunna bära på smitta! Hon som absolut inte flänger runt till frisör/fotvård/Bauhaus/younameit.

   Svara

   Annas väninna har blivit kallad fuskblondin med bävertänder. Snart blir det kortslutning i den stressade hjärnan.

   Svara

   Va nä har hon verkligen gjort det?!

   Svara

   Det är bara Gud som vet vad Anna Book håller på med.

   Svara

  Or? Stava åtminstone rätt om du ska vara sån…

  Svara

   Hamnade fel

   Svara

  Min läkare var på konstigt humör. Han var så känslosam och ja jag är ju i beroende ställning så jag började gråta. Han var som en tjurig 25 åring. Inte precis arg men dominant och jag kände ej igen honom. Jag ringde upp han nästa dag och försökte prata och nämnde att jag vill byta läkare. Men det fick jag inte?! Utan han bokade ny tid. Jag fattar inget och när jag sa hur ledsen jag var så bad han om ursäkt. 2 gånger. Ja sa jag du hade väll en dålig dag och då skrattade han. Han är 60 plus. Jag vet inte hur jag ska göra. Aldrig att en läkare fått mej att gråta. Han tog inte till dig det jag sa och svarade ej på mina frågor. Vad tycker ni om det här. ??

  Svara

   Fattar inte riktigt vad som har hänt, vad gjorde han som fick dig att gråta?

   Svara

   Du började gråta men han var känslosam? Okej…

   Svara

    Är väl en viss skillnad i maktspelet där som patient/läkare

    Svara

     Nja, tycker nog inte riktigt det. Knappast så det är en chef/anställd eller liknande. Mer en förtroenderelation snarare än makt. Men det spelar ingen roll för TS verkar vara den labila oavsett.

     Svara

      Tycker och tycker. Läkare är en auktoritet

      Svara

       Vad har en läkare för makt över sin patient? Är man missnöjd så byter man.

       Svara

        Det är inte riktigt så enkelt för alla. Men antar att vi inte kommer längre här

        Svara

        Det finns inte oändligt antal läkare i alla mindre städer med all kompetens. Har 6 mil till närmaste specialist. Verkligen bortskämd inställning att tro det är så lätt att byta läkare till höger och vänster.

        Svara

      Ja vi har tidigare haft en bra förtroenderelation. Men han var så olik sig det var jobbigt. Läkare är ju där för att hjälpa och inte själpa. När jag väntade på taxi hem kom en av personalen förbi och sa jag ser du är ledsen så ska det inte vara vi människor ska ta hand om varandra och så sa hon ta hand om dej. Det betydde mycket för mej.

      Svara

       Men vadå, vad var det som hände egentligen?

       Svara

        Han sa att jag inte ska eller behöver ha ont ok! men jag har ont och har rätt att ha det.

        Svara

         Vadå vill du ha ont? Fattar 0

         Svara

          Klart jag inte vill. Jag har en ny tumör och har ont. 😢

          Svara

           Herregud. Din läkare uttryckte en variant av sympati och empati med de ordern. Att du inte ska ha ont betyder inte att du inte har ont eller inte får ha ont. ”Du ska inte ha ont” betyder: det är inte bra att du har ont, det måste vi göra någonting åt. ”Du behöver inte ha ont” betyder samma sak.

           Jesus.

           Tråkigt att din cancer är tillbaka!

    Ja han visade känslor som makt och jag kände mej förminskad och han retades med mej. Det kändes inte bra.

    Svara

     Gör som Trädgårdsmästaren säger. Har din mottagning någon boka/omboka online-funktion på 1177? Om det känns för jobbigt att prata om det igen kan du skriva det i ett meddelande där

     Svara

     23:37 men du fattar inte han sa det otrevligt och tog bort mina värktabletter!

     Svara

   Äh, va?

   Svara

   Du har all rätt att byta läkare. Gå via mottagningen istället för via honom eller byt mottagning. Han kan uppenbarligen inte jobba professionellt, så jag hade bytt.

   Svara

    Hur menar du jobba profisionellt Han är högsta chef. En granne till mej har honom som läkare och vill byta hon ringde reception men fick ej byta läkare. Till henne har han sagt att hon ser ut som en knarkare och när hon protestera på han på luren. Hon mår jättedåligt av detta. Hon är en vanlig tjej och har inga drogproblem.

    Svara

     skulle stå han la på luren ….

     Svara

     Prata med någon i din närhet om detta. Du kanske behöver kanske lite stöd för att klara upp varför du är ledsen och vad läkaren nu har med saken att göra.

     Svara

     Då skulle jag helt byta mottagning om jag var du. Jag menar att han inte beter sig professionellt. Hans beteende som läkare (av det du beskriver) är inte okej mot en patient. Låter som att han utnyttjar sin position.

     Svara

      Ja tack för svar. Men varför gör han det. Jag fattar det inte?

      Svara

       Det är ingen idé att försöka analysera varför han beter sig som han gör. För varken du eller vi här kan veta det. Det du vet är att han får dig att må dåligt, så se till att byta mottagning. Bara ringa ett annat ställe och boka in en tid.

       Svara

     Byt mottagning! En sån läkare/mottagning som inte lyssnar på dig är inte värda att ha dig som kund.

     Svara

   Du får nog vara mer konkret om du ska få vettiga svar.

   Svara

   Det är lätt att byta läkare. Man behöver inte ens prata med den gamla mottagningen. Allt man gör är att gå till en ny mottagning och skriva in sig där.

   Svara

   Ditt inlägg indikerar att denna läkare kanske är bra annars, men vissa i responsen till ditt inlägg verkar inte fatta i vilken beroendeställning man är i gentemot sin läkare och hur viktigt det är att den situationen du beskriver att du just befunnit dig i aldrig borde hända. Alltså punkt slut – det faktum att du känner dig obekväm säger redan att du bör byta läkare, eller hur? En läkare är en ambassadör av sitt yrke, bör representera en slags objektiv roll, eller hur? han socialiserade sitt beteende genom att låta känslor styra, det är inte bekvämt i den roll han har gentemot dig. Det är så enkelt. Ha inte i åtanke av vad som kan vara hans faktiska personlighet. Du känner dig obekväm och det handlar om dig och din bekvämlighet, ens relation till ens läkare är inget man går i terapi för – if it doesn’t feel right gå vidare! På riktigt! du har ingen jävla skyldighet. Det handlar inte om vad han kanske känner om det, om han tar illa upp, etc. det handlar inte om han som en ond eller god människa, det handlar om att du ska kunna känna dig trygg i en situation som kan upplevas som utsatt eller utlämnande.

   Självklart är läkare också bara människor, men det är ett sånt jobb där en verkligen måste kunna koppla bort sina personliga omständgiheter/påverkningar etc. Kom igen folket, ni förväntar er att bli serverade på en restaurang av en person med ett leende på läpparna?? Och det är ofta en person med noll utbildning men som fattar innebörden av att lämna ens personliga liv hemma. En läkare borde inse detta ännu mer. En läkare har en så viktig roll, och symbolen av hens arbete är så viktigt att det förmodligen borde finnas en kurs i deras utbildning som är dedikerad till vikten av deras arbete som symboliskt och hur deras personlighet inte får ha en inverkan. kanske finns detta? i don’t know? läkarfolk enlighten us!

   Svara

    Vad bra skrivet av dej tag. jag är ju i beroendeställning och det vet han.

    Svara

  Ifall man jobbar på Skatteverket men vill börja på privata sidan , vad skulle ni rekommendera?

  Svara

   Vad är det du vill ha rekommendationer om? Hur du söker eller arbetsplatser/yrken?

   Svara

   Det beror ju helt på vad du jobbar som nu. Är du jurist, städare, receptionist, IT-ansvarig, kommunikatör??

   Svara

   Privata sidan av vad? Skatteverket har väl inte något alternativ inom privata företag? Eller jag fattar nog inte hur du menar. Vad vill du jobba med?

   Svara

   Något motsvarande ditt jobb på SK men privat? Vad jobbar du med då?

   Svara

   Nån av de större byråerna. PWC, EY t ex.

   Svara

  Vad man kan ha för blommor på balkongen som tål satans mycket sol? 🌸

  Svara

   Kaktus?

   Svara

   Hibiskus, sååå vackra ❤

   Svara

   Kryddor! Har en thaibasilika som blommar med fantastiska rosa blommor. Även timjan blommar fint och kryddväxter äääälskar sol.

   Svara

   Jordgubbar kanske? Annars pelargoner, rosenskära, lavendel. Bara för att nämna några.

   Svara

   Pelargoner, petunior, stjärnöga och passionsblomman funkar utmärkt i stark sol.

   Svara

    Tack allihopa ❤️🌸

    Svara

     Jag har samma utmaning. Fick också tips om pelargoner och de står sig än idag så här en månad senare. Lycka till!

     Svara

  Joakim lundell är det någon mer som känner att han försöker låtsas provocera fast att han egentligen skryter.. alltså för att inte det ska se fult ut för honom att skryta och visa upp så ska han spela att han provocera och försöker vara rolig när han egentligen bara skryter?

  Ungefär som när tjejer postar en bild på sig själv i en facebook grupp och skriver

  ” posta en selfie på dig ” bara för att det inte ska se ut som att hon söker bekräftelse och att de inte ska se dumt ut att bara posta en bild på sig själv så helt random.

  Hahah suger på och förklara men ungefär så känner jag när Joakim lundell gör sina tiktok video.

  Tror det eller ej jag är Joakim och jonna fan har följt dom sen dag 1 men den där beteende känner jag är lite weird

  Svara

   Hahah jag fattar precis vad du menar och jag tror du har helt rätt. Det är ett ganska ”smart” och sneaky sett för dessa människor att söka bekräftelse på these days.

   Svara

   Det där är så intressant spaning. Som när Pink gjorde stupid girls som gick ut på hur korkade lättklädda tjejer var. Men videon gick ut på att hon själv fick va lättklädd o typ åla runt på en motorhuv för hon typ skulle iscensätta dessa tjejer? Har man väl börjat tänka på det så ser man det så ofta i olika sammanhang.

   Svara

    Oj den kopplade inte jag.

    Svara

  Vart rekommenderar ni att man semestrar i Skåne? Vi är ett par utan barn, vi vill sola på fina stränder med klart vatten, bada och ta det lugnt.

  Svara

   Torekov!

   Svara

    Kommentaren gick iväg lite tidigt. Torekov har bra restauranger och uteliv, inte superfin strand men nära till små idyller som har jättefina stränder. Och perfekt gå i morgonrock hela dagarna 😂

    Svara

   Österlen! Knäbäckshusen, mellan Kivik och Simrishamn. Är kär i österlen efter att ha varit där förra sommaren 😍

   Svara

   Båstad, mölle

   Svara

   Lomma kanske? Eller kanske Beddingestrand?

   Svara

   Falsterbo

   Svara

   Falsterbo.

   Svara

    Nä, kom inte hit

    Svara

     Näe, det är verkligen lite av vellinges sinnesstämning, är det inte 😂 ni gillar inte att få främmande ni 😉

     Svara

      Hänger mycket i Vellinge. Jepp. Det är HEEEELT sant. Kommunen vill inte få in främmande.

      Svara

     Vellinge kommun hatar invandrare

     Svara

   Åt höger.

   Svara

  Erfarenheter av att beställa från Calzedonia eller Shein? Funkar det att returnera?

  Svara

   Calzedonia har öppet köp i 14 dagar och man kan arrangera gratis upphämtning med UPS, supersmidigt!

   Svara

  Har ni några bra tips på en budgetprimer?

  Svara

   No 7 från apoteket

   Svara

   The ordinary

   Svara

   Lumene CC primer!

   Svara

  Hej alla smarta.
  Om man ska plugga och bara vill ha bidragsdelen av csn. Hur ser taket ut för hur mycket man kan jobba/tjäna i lön per halvår?

  Svara

   csn.se

   Svara

   Kolla CSNs hemsida. De har en chatt också. I år existerar inget tak.

   Svara

   Under 2020 finns det egentligen inget fribelopp så det är fritt fram att jobba mycket och därmed dra in en del pengar. CSN har däremot satt en gräns på 500k/termin, men kommer man upp i det är det ju gött! Under mer normala omständigheter brukar man få tjäna ca 100k/termin.

   Svara

    Gäller inte det bara de som pluggar vårdprogrammet?

    Svara

     Nej,gäller alla. Varför skulle det bara gälla Vårdprogrammet?

     Svara

  hej. ska göra cystoskopi på fredag och mäter just nu urin. har kissat 22 gånger sen tio i morse. bara max en dl. måste ju vara något fel. har haft uvi i 6 veckor därav undersökningen. vad tror ni?

  Svara

   Hur mycket dricker du i timmen? Och vad dricker du?

   Svara

    ca 2 dl i timmen. jag dricker bara vatten

    Svara

   1dl per gång eller bara 1dl på hela dagen? Diabetes? Allvarlig inflammation i urinröret och urinblåsan? Vad du äter och dricker påverkar massor. Fick tipset att äta mat som innehåller mycket vatten så återfuktas kroppen trots att man kissar, typ gurka och vattenmelon. Krya på dig!

   Svara

    Men hen har tid på fredag, varför ska du skrämmas med massa diagnoser? Varför skulle det vara diabetes när det bara är småskvättar, det är helt orimligt?

    Jag tror att din urolog kommer att ge dig mycket bättre svar än öppet spår.

    Svara

     jag har redan diabetes 2. och drack väl ca 2 liter

     Svara

   Kan nog vara en inflammation i blåsan? Hoppas du får info och behandling på fredag!

   Svara

  Kan vi snälla ta en minut och diskutera wtf är det för fel på Petra Tungården och att plagiera allt hon gör? Hon har kopierat sin senaste kollektion från ett brittiskt och danskt märke. Och hon vägrar svara på frågor på sin blogg.

  Svara

   Delge gärna vilka märken du syftar på, och är du säker på att det är hon som plagierat? Hon har ju gjort samma designs i flera år?

   Svara

    Alighieri och senaste nytt är Greigst. Såg t.o.m. att Alighieri hade svarat på en länk Camilla lade upp för några dagar sedan med en ledsen gubbe när de såg plagiatet.

    Svara

    Alighieri bla.

    Svara

  Vad hittar ni på ikväll?

  Svara

   Gör en stor laddning linsgryta. (Kör en lågkalorikost några månader kombinerat med väldigt långa promenader.)

   Svara

    vad anser du är väldigt långa promenader? genuint intresserad, försöker promenera mkt också 🙂

    Svara

     Började med 5 000 steg förra veckan, varje dag. Uppe i 10 000 steg nu. Nästa vecka blir det 15 000 steg … Får se om jag klarar 20 000 steg veckan efter det, kanske att jag delar upp det på två pass. Går ut på morgonen, det blir för varmt annars. Varenda dag. Blir en vana.

     Ska ner 40 kg, hade tänkt mig på 44 veckor. Som det ser ut nu blir jag nog klar litet tidigare. Det luriga med att vara så tjock som jag är (tänk 80 smörpaket) är att man själv inte riktigt ser hur fet man är, och inte känner man det heller. Livet fungerar hyfsat bra, till hjärtinfarkten kommer. Det är därför jag är så arg på alla ”du är fin som du är”. Kroppspositivister är farliga.

     Svara

   Dricker bubbel och äter grillad korv :))

   Svara

   Har pratat i telefon med en kompis i USA. 2h på engelska. Och såhär i efterhand är jag stolt över att jag klarade det. Och…inser att jag saknar honom.😭

   Svara

    Alltid en han…

    Svara

     Öh?

     Svara

  Trots högavlönad jobb så lyckas jag alltid avsluta månaden men knappt 1000kr på kontot på grund av diverse krediter men också nya köp.. Kan inte sluta shoppa..inga betalningsanmärkningar men är rädd att jag är på väg dit.. är det någon som känner igen sig och framförallt har ni tips på lösning?

  Svara

   Sätt in hälften av lönen på ett konto som det tar tid att få loss pengarna från.

   Svara

   Känner igen mig! Jag har börjar sätta in pengar på låst sparkonto. Inte så mycket dock eftersom jag älskar att slösa i vardagen. Och så tävlar jag med mig själv – en dag utan shopping är en vinst 😁

   Svara

   Har hört om folk som gett korten till partner/revisor och bett om att bli satta på månadspeng. Har lite samma problem. Lever inte över mina tillgångar, men blåser allt på lyx och sparad nada.

   Svara

    Min man har en tendens att impulsshoppa för mycket. Till slut så gjorde vi så att jag fick ta kortet och ge honom ”veckopeng”. Gjorde det i ett par tre månader och sen dess har han slutat handla. Vet inte om han bara var tvungen att typ detoxa sitt shoppande eller vad, men det hjälpte i alla fall.

    Svara

   Jag var likadan innan. Sen började jag plugga hållbar utveckling och insåg shoppingens baksidor från den vinkeln istället. Winwin för både plånbok och miljö

   Svara

   Jag hade samma problem innan. Köpte mycket på Klarna och kunde sällan spara då det gick +-0 varje månad. Kan idag bli arg på mig själv för att jag spenderat som jag gjorde.

   Det som blev vändningen var när jag för ungefär ett år sen fick bättre lön. Började spara till ett mål att betala av bilen innan nyår 19/20. Gick bra och nu har jag som mål att lägga undan 10000 i månaden tills jag inte längre kan (typ om jag får glädjen att bli mammaledig en vacker dag). Blir en jäkla push att veta om drygt 10 år har jag en miljon!

   Svara

    Gör likadant! Har nått 850.000 nu 🙌🏻🙌🏻🙌🏻

    Svara

   Sätt upp en budget – finns exempel på nätet och sen håll dig till den:)

   Svara

   Inga tips förutom att SLUTA HANDLA PÅ KREDIT. Handla inte för pengar som inte finns!! Köpte lite grejer på kredit när jag var i 20-årsåldern, men tog sedan ett litet lån hos min bank och betalade av allt för fick panik. Nu har jag ingenting på avbetalning/kredit och kan därmed spara mycket varje månad och därför betala kontant när jag behöver köpa någonting. Köpte exempelvis nyligen en ny dator för 22.000, det svider ju när man drar kortet men det är så skönt att veta att den är köpt. Så mitt tips är väl då möjligen just att ta ett lån av din bank och betala av alla krediter och bara betala tillbaka till banken. Mer kontroll.

   Svara

    Ett kreditkort behöver dock inte vara dåligt om man kan hantera det.
    Ser man bara till att betala allt som man gjort av med under månaden kan man tjäna en del på det

    På det sättet får jag två gratis flygresor per år t.ex. Och jag har dessutom ganska bra rabatter på massa bra saker

    Svara

     Njut av dina flygresor nu 🥳

     Svara

      Det gör bara så att jag har 4 flygresor nästa år istället. Eller kan åka ännu längre 😉

      Svara

       Du har helt rätt dock! Du tjänar bättre på att skaffa ett kreditkort och använda upp det varje månad/betala tillbaka det varje månad, än du gör av att inte ha ett kreditkort och göra detsamma av den lön du har men från ett vanlig bankkonto. It’s the world we live in!

       Svara

    Jag håller med i sak, men måste ändå skriva FORTSÄTT HANDLA PÅ KREDIT, men bara för pengar som finns och betala av krediträkningen direkt. Kreditkort ger en väldigt bra trygghet om företaget man köpt av skulle gå i konkurs. Då slipper du vänta på att kanske få tillbaka en del av pengarna när konkursen väl är uppklarad efter ett-två år och kan istället be banken om hela summan du blivit av med.

    Svara

   Börja spara både kortsiktigt ochlångsiktigt i fonder med hjälp av autogiro som dras den 25e varje månad, så har du garanterat sparat den summa du vill.

   Svara

   Be dom som betalar ut din lön att sätta av extra till skatten. Säg 2000/mån. Då kan du räkna med 24 hos tusenlappar i återbäring sen (förutsatt att du skattar som du ska idag)

   Svara

    Hos= GOA*

    Svara

    Det blir 24 tusen som man lånar ut helt räntefritt. Förlåt, men det är världens sämsta förslag.

    Svara

     En del klarar inte att spara. Bättre att få tillbaka på skatten än tvärtom.

     Svara

   Samma här, har satt mig själv i ordentliga skulder ~500.000:-
   Tjänar bra men lever över mina tillgångar. Har varit såhär i 15 år. Suck.

   Svara

  Vart hittar man gravid klänningar som inte är gjorda i plast? Gärna bomull. Letat runt men hittar bara i polyester o skit.

  Svara

   Sellpy, sortera på material

   Svara

    Tack ska kolla in!

    Svara

   Kan rekommendera gravidkläder från Boob, lite dyrare men så sköna och bra kvalitet, plaggen funkar även för amning sen.

   Svara

    Åh tack! Så fina kläder där och perfekt att de går att använda efter graviditet också.

    Svara

   Jag köpte en otroligt skön gravidklänning från Lindex, går endast att beställa från hemsidan. Men den är svart och lång och kostar ca 250:-. Mitt absolut bästa köp förra sommaren!

   Svara

  Hej!
  Jag undrar om nån vet var man köpa såna där klämmor som håller ihop strumporna när
  man tvättar dem? Så man slipper sortera dem sen. Hade tips om några sidor på nätet men de verkar lagt ner nu.. Funkar vanliga klädnypor annars eller är de inte tillräckligt starka?
  Mvh , orkar inte sortera mer!

  Svara

   Köp endast svarta och vita strumpor så slipper du sortera!

   Svara

    Fy vad tråkigt med bara vita och svarta. När det finns massa fina strumpor och tur är det.

    Svara

     Jag håller med anonym 20:47, gör också så! Visar inte upp mina strumpor speciellt mycket så bryr mig inte om hur de ser ut 🙂

     Svara

    Tar ändå för lång tid.

    Svara

     Gå utan strumpor. Så snabbt

     Svara

    Har aldrig fattat de som gör så! Ingen kritik, men bara en stilla undran 😄 Tar man vilka par som helst och parar ihop då? Eller köper man alltid exakt likadana strumpor? Även om alla strumpor är svarta så är de ju inte likadana. Vissa är ju högre, andra lägre, vissa sitter tightare, vissa har bra passform och vissa sämre. Tycker det är så irriterande fast jag bara har typ tre par svarta strumpor i tvätten och man aldrig kan lista ut vilka som är par med vilka, speciellt med ankelstrumpor. Blir sedan irriterad om jag sätter på mig ett par och märker att de inte hör ihop fast de har samma färg. Men kanske jag som är ovanligt känslig för sånt 😅

    Svara

     Haha så gör jag 🙈 köper typ 20 par vita strumpor av samma sort en gång om året. Asbra, alla är lika, behöver inte ens para ihop efter tvätt (eller jo, min man gör det bara för att han inte kan låta bli) och lägga i strumplådan 👍

     Svara

     Jag köper alla mina svarta strumpor på samma ställe. De håller ca 3år, efter det har de gått sönder/tappat formen. Då kasserar jag och använder de kvarvarande som putstrasor el liknande. Sedan köper jag 30 nya. Jag gör lika dant med de vita/svarta ankelstrumporna. Och även med sambons strumpor, han har dock ett annat märke så att de är ännu lättare att skilja på än bara på storlek. Jätteskönt att sortera. Har även 30 par exakt lika trosor för att slippa bry mig samt samma bh-modell i svart, vitt och beige. Två av varje färg! 😅

     Svara

   Har inga sådana klämmor men vi sätter ihop strumporna i par när de åker ner i tvättkorgen. Typ som när man lägger dem i garderoben. Sen när de skall tvättas så lägger jag in dem parvis i tvättmaskinen. När de skall hängas på tork så hänger jag dem parvis på samma klädnya (har en sån där bläckfiskgrej från Ikea)

   Vet inte om du förstår då jag är sämst på att förklara 😊😅

   Dom sitter alltså inte ihop när de tvättas men genom att lägga dem parvis i tvätthögen (ihopsittande) så vet jag att jag alltid tvättar par.. Eller köp lika strumpor till alla, alla svarta 😅

   Svara

    Ja alltså det är inte problemet, alla tvättas ju tillsammans med sin ”partner” oftast. Utan att para ihop dem och sätta ihop dem efteråt..

    Svara

   Jag köpte det på Ica, ett snöre (typ) som strumporna kläms fast i parvis.

   Svara

    Tack, äntligen ett vettigt svar! 😄

    Svara

  Hur märker man på någons kroppsspråk att hen gillar dig? Kär/intresserad alltså.

  Svara

   Personen kan titta dej länge i ögonen. Och skratta till ibland. Samt röra sitt hår och känna på sin hals.

   Svara

    Spegla kroppsspråk sägs vara ett tecken också.

    Dock stämmer inget någonsin för min del, så jag vet inte hur mycket man ska tro på dessa tecken.

    Svara

    Brukar män också röra sitt hår i samma utsträckning som kvinnor när de är intresserade av någon?

    Svara

  Är det nån som har en såndär locktång som liksom snurrar in håret automatiskt? Så man inte behöver vrida tången själv. Är de bra? Värt pengarna? Tycker att det är så svårt att locka med plattång…

  Svara

   Jag hade en. Men snurrfunktionen gick sönder efter ca ett år.

   Funkade bra så länge den höll. Men går snabbare att locka med plattång

   Svara

   Är den där Dyson du menar? Kollade på en massa youtube videos om den för ville se hur bra den var men hade ingen lista att lägga typ 5000kr för att testa och tydligen så behöver man ta väldigt tunna slingor för att de ska fungera. Så bestämde mig för att det jobb man ändå behöver lägga ner för att få sina lockar är inte värt pengarna 🤷🏽‍♀️

   Svara

  Har nån här en sladdlös dammsugare? Min syster köpte en Dyson v11 och tycker den är skitbra. Men när jag provade den tyckte jag det var jobbigt att man var tvungen att hålla in knappen hela tiden när man dammsög, som på en del handdammsugare. Är deras tidigare modeller också så? Finns det nåt annat märke som är bra där man kan sätta på och stänga av dammsugaren liksom?

  Svara

   Min kompis hade en. Men den måste laddas hela tiden. Hon glömde det och då gick dammsugaren sönder.

   Svara

    Dyson håller i upp till en timme så det är inte problemet. Utan att just behöva hålla in en knapp..

    Svara

     Jag har en dyson cleanmate s40, skitnöjd!!! Störde mig som fan på att man måste hålla in knappen tills en kompis påpekade att det finns en lite ”låsgrej” under knappen som gör att man slipper hålla inne den, hehe. Bra sug och (relativt) billig. Bor dock så 28 kvadrat, så har inga extrema ytor att ta hand om.

     Svara

   Vi har en men jag vetefan om jag gillar den. Tycker inte den suger så himla bra. Använder en riktig till storstädning och den sladdlösa till småsaker som kattsand eller smulor på golvet. Tror vi har en Electrolux?

   Svara

   Jag har haft en från Electrolux och var helnöjd. Låter jobbigt att trycka in en knapp sådär? Det slapp jag på min. Minns inte vilken modell jag hade 😕

   Svara

   Har dyson v11 och bästa köpet!! Älskar den 😍

   Svara

    Men stör det dig inte att hålla in knappen? Eller har den också en låsgrej?

    Svara

   Den jag har heter ”Electrolux Ergorapido sladdlös skaftdammsugare (rosa)”.
   Funkar skitbra, behöver inte hålla in knappen och den håller i 30min. Kostade ca 1,400:-

   Svara

  Är det bara jag som tycker Sheila har så nedlåtande ton mot IL? Isabella låter som en väldigt snäll tjej (hacka inte på mig nu jag är också kritisk till mycket!) men Sheila… det är någonting med hennes sätt att uttrycka sig. Som att IL driver bolag med magkänsla, att hon haft pojkvän trots att hon mår dåligt… ja det var så mycket jag reagerat på i poddarna så jag kan bara sammanfatta henne som fett oskön.

  Undrar hur deras dynamik är utanför podden? Hoppas bättre…

  Svara

   Okej förstår inte varför jag hamnade i modd? Inte något dumt ord alls..

   Svara

   Hon driver bolag på magkänsla och har mer el mindre konkat 11 bolag. Det säger ju en del. Tror det är svårt att inte vara nedlåtande när det gäller ngn som är expert på självbedrägeri in absurdum.

   Svara

    Men det är ju en ”bästa vän” vi pratar om? Skulle era närmsta vänner prata så till er?

    Svara

   Jag tror Sheila har fått lära sig hur man ska ta och hantera Bella, och det är just så.

   Svara

  CHANSNING!

  Har sökt land och rike runt (även utomlands) efter en specifik väska.
  YSL loulou small, med silverkedja. Svart eller beige.

  Om det finns någon här som har en sån och behöver lite pengar, plzzzzz sök på min sökesannons på blocket på just den väska och skriv till mig!!! Tack på förhand

  Svara

  Lyckades spräcka ytterglaset till min ugn idag, så nu måste man köpa ny spis …

  Fan fan fan

  Svara

   Borde finnas utbytesglas? Kolla med tillverkaren.

   Svara

    Den är så gammal. Tveksamt om det är någon idé. Men tack för tipset.

    Svara

   Är det värt att ta på försäkringen?

   Svara

    Tror inte det, för gammal. Tack för omtanken!

    Svara

    Jag hade en spis som var fem år och tre månader när den fick kortslutning. Företaget sa typ tack och hej, garantin är fem år och försäkringsbolaget gav mig 1200 kr. Det räcker knappt till en Briospis….

    Svara

     Joho! En Brio kostar 249 kronor så det har du råd med!

     Svara

  Har haft ont i magen till och från i några dagar nu, ofta efter att jag ätit. Någon som vet vad det kan bero på? Ska snart få mens så hoppas det bara har med det att göra men det är svårt att veta :/

  Svara

   Om det är i över delen av magen och drar mer åt högra hållet upp mot revbenen kan det vara gallblåsan. Det är väldigt typiskt att det bråkar efter att man ätit.

   Svara

  Ni som är singlar och vanligtvis dejtar aktivt – hur har ni gjort under de senaste månaderna? Har ni lagt dejtingen på is eller vågar ni träffa någon och eventuellt…byta kroppsvätskor?

  Svara

   Har träffat fyra stycken sen början på april, inte varit superrädd för att eventuellt byta kroppsvätskor med dem.

   Svara

   Jag läste sniglar 🙈 Skämtåsido, hade jag varit singel hade jag absolut lagt det åt sidan.

   Svara

    Haha, ja hur går det med snigelsexet egentligen?

    Svara

     It’s a little slow

     Svara

   Jag har dejtat en del och även bytt kroppsvätskor

   Svara

   Alltså, det är en pandemi som pågår. Jag hade hållt mig så långt borta från partners som jag bara hade kunnat. Men ja, vill man bli smittad och/eller leva på gränsen så… 🤷‍♀️

   Svara

   Man är jättenoga med att skjuta på dejten om någon skulle visa symptom, annars har jag kört på som vanligt. Om inte mer, då jag jobbat helt hemifrån i tre månader, bor ensam, och många vänner är lite rädda att ses så finns ju inte så mycket annat att ägna sig åt för social stimulans. Ja, en del kroppsvätskor har det blivit också.

   Svara

    Man kan vara sjuk utan att ha symtom. Jag hoppades att fler skulle vara rädda för den här pandemin vi lever i men uppenbarligen inte 🤦‍♀️ Trist tycker jag, när jag verkligen anstränger mej. Inte träffat min familj på 3 månader. Hur svårt ska det vara att inte ligga med människor man aldrig träffat tidigare? Det kommer ju inte pågå för evigt, det är tillfälligt och dessutom finns det ju leksaker som kan tillfredsställa tillfälliga behov. Ser inte problemet med att verkligen ta social distans på allvar.

    Svara

     Folk är fan helt dumma i huvudet!

     Svara

      Måste tyvärr hålla med där, ja.

      Svara

     Hahahaha leksaker?? Nej det är inte det behovet det handlar om. Det är en tickande biologisk klocka som är problemet, ju mer tid som går innan jag hittar honom desto större risk att jag inte längre kan få barn så det är min livsdröm som står på spel, jag skulle gå under av ångest om jag satte detta på paus ett halvår, år.

     Det är definitivt själviskt, ville bara påpeka att det inte är slentrianliggande det handlar om. Jag har mest gått på förstadejter, då går det jättebra att hålla avstånd.

     Svara

    Exakt. Minsta symptom och man ställer in och jag brukar be den som kommer hem till mig att tvätta händerna så fort han kommer in, haha.

    Svara

     Ja wow det hjälper ju mycket om ni ska hångla/ligga/vad ni nu må göra efter han duktigt tvättat händerna. Herregud.
     En snubbe kommer lastad! Med vadå? Corona! Grattis!!

     Svara

      Nog märks det att du är bitter! Som du skrev ovan. Låt inte det gå ut över andra, hörrudu.

      Om vi gör såhär, du sköter ditt, så sköter jag, och andra singlar som dejtar, vårt.

      Jag sköter mig, och jag har bara träffat såna som jobbar hemma eller som varit permitterade och jag vet att de inte träffar så många människor i och med det. Hade en kille hängt med polare 24/7, sprungit på krogen etc, då hade jag inte träffat honom. Corona är ändå något man pratar om med den man dejtar och man märker hur den andras inställning är. Har han då en nonchalant inställning till det hela, då träffar jag honom inte. Inte för att du kommer acceptera det här svaret, det är ju fattat, så hårt som du går på. Men jag är inte jätterädd för att bli smittad, vill inte bli det dock och är så försiktig jag bara kan. Tänker dock inte sluta leva.

      Svara

  Jahopp. Palmeutredningen nedlagd. Vad tror ni om dagens besked från åklagaren?

  Svara

   Äsch, de kom ju inte längre så det var ju ”smart” att skylla på en avliden person.
   Men nu kanske de kan lägga resurser på andra ouppklarade brott.

   Svara

    Eller så kan 600 miljoner gå till vård och skola i framtiden, istället för någon som varit stendöd i 34 år

    Svara

   Så himla besviken, det var ju sån hype, rykten om mordvapnet och DNA-spår, och så var det ju… ingenting. Fattar inte varför åklagaren lät förväntningarna bli skyhöga genom sitt utspel ett halvår innan, han måste haft bevis som sprack i sista stund, förslagsvis erkännandebreven där de trodde DNAt skulle matcha.

   Svara

    Ja, Daniel Suhonen har nu noll trovärdighet.

    Svara

   Jenny Strömstedt fick tråkslag:

   Svara

    Gissar på full, bakis eller Covid-19.

    Svara

   Antiklimax, tycker det var ett jahopp Skandiamannen som pekats ut förut men inte går att binda med bevis till mordet utan är skäligen misstänkt och död så han inte kan yttra sig. Hört det förut, det var ju inte direkt en ny teori.

   Svara

   Det var då fan på tiden. Vad gör Palme mer värd en andra människor? Så mkt bortkastade pengar.

   Svara

    Bättre att de går till svenska poliser än utländska brottslingar.

    Svara

  1dl per gång eller bara 1dl på hela dagen? Diabetes? Allvarlig inflammation i urinröret och urinblåsan? Vad du äter och dricker påverkar massor. Fick tipset att äta mat som innehåller mycket vatten så återfuktas kroppen trots att man kissar, typ gurka och vattenmelon. Krya på dig!

  Svara

  Jag ska gifta mig i sommar! PGA allt blir det en väldigt liten och intim sammankomst, med bara våra närmaste familjemedlemmar närvarande (typ 15-20 pers). Vigseln (borgligt) äger rum utomhus, i Stockholms skärgård, vid vattnet.
  Eftersom det blir en så low key tillställning, och dessutom utomhus i naturen, vill jag ha en somrig, bohemisk, enkel klänning. Vill inte att det ska vara en typisk brudklänning då jag tror att det skaver sig i sammanhanget. Vill nog helst inte ens att den ska vara vit, helst någon ljus, beige, krämfärgade eller puderrosa nyans, och allra helst med mönster.

  Tänker någonting likt det Petra har på sig här:
  https://www.instagram.com/p/B_Xg0F7AKLJ/
  Eller Tilde här:
  https://www.instagram.com/p/CAlozPlFtbg/

  NU till problemet haha; jag hittar typ ingeeeeenting??? Har kollat Asos, bubbleroom, zalando, Nelly och typ alla andra ”vanliga” sidor. Prisintervall jag kan tänka mig är typ några hundra till några tusen, med andra ord spelar det ingen roll att det inte är något ”fint” märke, men det gör mig ingenting om det kostar heller. Vill bara ha något FINT och känna mig vacker som en sommardag!
  Har ni några förslag på märken, eller kanske till och med klänningar som kan passa den beskrivning jag gett ovan? Plz help a girl out <3

  Svara

  Jag och sambon kommer att hyra bil 19 dagar i juli. Det kommer kosta ca 10 000 kr. Vi har aldrig haft bil innan så jag har inte koll på parkering. Men om jag förstår rätt (ska kolla upp med staden också) så kommer bara parkering för dessa veckor att kosta över 6800 kr.
  Jag räknade 24 timmar x 19 dagar= 456 timmar. 456 timmar x 15kr/h = 6840 kr.
  Kan det stämma? Någon annan som hyrt bil som ska stå parkerad i lägenhetsområde, är parkeringen så dyr? Jag förstår att det varierar. Vi bor i Stockholmsförort.

  Svara

   Det kostar inte alla dygnets timmar. Om jag skulle parkera på gatan utanför där jag bor så får jag betala mellan 7-19 på vardagar samt 9-17 på lördagar eller dag före röd dag. På röda dagar är det gratis. Det hade kostat mig 660 kronor i veckan.

   Svara

    Där vi bor står det 15 kr/h för vårt område, de kanske bara inte skriver på nätet då vilka tider det gäller. Ska som sagt kolla upp det också. Tack för svar!

    Svara

     Gå ut och kolla på skyltarna istället!

     Svara

      Det ska vi tack 😊

      Svara

     Det låter orimligt dyrt att det skulle kosta så mycket som du räknat ut. Då hade det ju varit billigare att stå i valfritt parkeringsgarage var som helst i stan typ.

     Svara

    Det beror helt på var man parkerar. I Stockholm finns det parkeringar som kostar dygnet runt, men inte samma timkostnad då. Det blir billigare att stå på natten 🙂

    Svara

   Allt som oftast finns det en maxtaxa, så man behöver inte betala parkering för exakt alla 24 timmar under ett dygn.
   Man hade ni inte tänkt att köra runt med bilen? Ska den stå parkerad 19 dagar i sträck?

   Svara

    Jo vi har tänkt köra runt med den, men vi kommer vara hemma så den kommer att stå åtminstonde på nätter och morgnar. Kanske hyr vi lite färre dagar typ 14 istället och kommer ner lite i pris.

    Svara

     Det är ju på nätter, helger och tidiga mornar som parkering brukar vara mycket billigare, och oftast helt gratis.
     Tycker att du ska kolla upp vad som gäller i staden ni ska vara i.

     Svara

      Nu antog jag att ni inte skulle vara i Stockholm! 🙂

      Svara

   I Stockholmsområdet är det väl sällan 24 h avgift? Hos oss (Hägersten) är det avgift 7-19 vardagar, 10-16 lördagar. Det drar ner summan litegrann. Vet inte vart du bor, skulle kanske kunna ge dig tips på billigare parkering annars.
   Men kolla upp infartsparkeringarna som finns vid olika tunnelbane/pendeltågsstationer. Innan vi fick tag på p-plats hos vår förening ställde jag mig ofta vid vår närmaste infartsparkering där jag kunde stå gratis med SL-månadskort eller annars 15 kr per dygn.

   Svara

    I Solna är det taxa dygnet runt. 8kr/h

    Svara

   Ni ska väl förhoppningsvis använda bilen och under dessa timmar och behöver således inte betala för 24 timmar om dygnet.

   Svara

   Om du bor i Stockholmsområdet och kommer att ha bilen hemma mestadels borde du kolla upp boendeparkering. Man kan ansöka om det även med hyrbil. Antar att du då får betala för en hel månad men priset är ca 1 200 kr så ändå billigare.

   Svara

    Ja det finns i vårt hyreshus men finns inga platser lediga tyvärr

    Svara

     Boendeparkering är alltså på gatan i det område du är skriven på.

     Svara

      Just det, men man måste vara ägare till bilen här står det.
      Men vi har kollat lite ute och vi får helt enkelt betala enligt parkeringsplatsen. Det fanns en där det är gratis på natten så det löser sig.

      Svara

   Hyra bil och ha den parkerad dygnet runt i 19 dagar? Vad är det då för vits att hyra den?

   Svara

  Någon som vet vart Isabella löwengrip gjort sina bryn? Alltså microblading

  Svara

   Är det normalt a blondiner har så mörka bryn när de färgar? De ser nästintill svarta ut.

   Svara

    Jag har färgat en gång, och färgen släpper efter ett tag och blir ljusare. När brynen är nyfärgade ser de för mörka ut, men sedan blir de mer ’lagom’ efter några dagar eller så…

    Svara

   Åt höger.

   Svara

  Kan vi snacka psykologi? Varför är det så att en del älskar att gotta sig i andras problem?

  Svara

   För att de vill fly ifrån sina egna

   Svara

    Tror det kan stämma på mig iaf. ÄLSKAR att prata problem med kompisar. Tycker det är intressant att analysera hur folk beter sig och reagerar osv. Jag har jävligt mkt problem själv haha så kan absolut vara så. Skönt att slippa mina egna ett tag kanske 😅

    Svara

     +1

     Jag är extremt fascinerad av psyket och hur mycket det påverkar oss. Jag glömmer mina egna problem när jag får ta del av andras och älskar att hjälpa folk som har det svårt.

     Svara

  Vi har sålt vår bostad, när får vi köparens handpenning? Vi har sålt med husmanhagberg, mäklaren har gått för dagen och vi skulle sova lite bättre om det var någon som visste. Google hjälpte föga denna gång tyvärr…

  Svara

   Länge sedan jag sålde sist, men tror att mäklaren behåller den och sätter undan den på ett speciellt konto tills det är dags för överlåtelse.

   Svara

    Tillträdesdagen alltså? Är sjukt trött säker därför Google inte funkar

    Svara

    Ovan kommentar stämde när jag köpte lägenhet! Dessutom skulle handpenningen göras över inom 7 eller 10 dagar (minns inte viket) så inte på sekunden ändå 🙂

    Svara

     Men vet du om säljaren fick pengarna då eller om dom fick pengarna på tillträdesdagen?

     Svara

      Ni får handledningen minus mäklaravgift på tillträdesdagen. Handlar det om att ni vill köpa något nytt? Banker brukar lösa det med överbryggningslov om ni skickar dem kopior på kontraktet.

      Svara

       Tack! Ja vi har köpt nytt och funderar på att ta ett lån men då får vi nog göra det. Vi hade ”sluppit” om vi fick handpenningen från vår försäljning nu. Nu ska jag sova som ett litet barn ☺️

       Svara

        Gör så!
        Jag var likadan som er när jag lärde mig om de lånen och förstår er känsla. Det löser sig. Sov gott och ring banken imorgon.

        Svara

   På tillträdesdagen ska hela köpeskillingen regleras och på avtalsdagen handpenningen. Men oroa er inte, om man köper utan att ha pengar kan det få rättsliga konsekvenser. Vi sålde för ett år sedan och det tog tre veckor att få pengarna plus att mäklaren feldaterade kontraktet. Men det gick!

   Svara

    Oj, sån drama vill jag helst inte vara med om 😅 hoppas ni har hämtat er idag!

    Svara

   Du får handpenning när de nya köparen blivit godkända medlemmar i föreningen. Resten på tillträdet. Alla ovan har svarat fel..

   Svara

    Var i inläggen ovam står det något om en BRF?

    Svara

     Det står en fråga i inlägget ovan om när man får sina pengar och tydligen får man dom när BRF:en har godkänt den nya medlemmen om det gäller bostadsrätt vilket det nu gjorde ☺️

     Svara

   Du har fått en del svar, men skriver ändå. Jobbar på Husmanhagberg.
   Vanligen har köparen 7-10 dagar att betala handpenningen till mäklarens klientmedelskonto, detta är specificerat normalt i paragraf 1 i köpekontraktet/överlåtelseavtalet.
   Där hålls pengarna tills eventuella villkor uppfyllts. Gäller det bostadsrätt så ska medlemskap i brf bli godkänt. I en fastighet är det vanligt att man har ett besiktningsvillkor. Så när villkoren är uppfyllda för mäklaren över handpenningen minus arvodet till ditt konto. (Om man inte kommit överens om att arvodet regleras vid tillträde) Resten av köpeskillingen får du på tillträdesdagen.
   Kul att ni sålt med Husmanhagberg, hoppas att ni är nöjda! 😊

   Svara

    Tack, det där var ju riktigt bra, då behöver vi inget handpenningslån! 🙌

    Svara

  Jag är sjukt tänd på en kollega. Jag har två arbetspass kvar tillsammans med honom och sedan slutar han, och flyttar dessutom till annan ort.

  Jag försöker flirta med honom och visa mig från min allra bästa sida, men det går trögt. Tycker dock ibland att jag kan känna lite sexuell spänning i luften.

  Tips? Vad kan jag göra dessa två sista pass? Vill egentligen bara hångla upp honom här och nu.

  Svara

   Fråga om han vill ta en öl.

   Svara

   Be om att ta en promenad innan han flyttar kanske? Om han kan hjälpa dig med något? Eller var helt ärlig och berätta hur du känner.

   Svara

  Har varit på intervju idag. Kändes bra och tror jag kan bli erbjuden jobbet. Saken är den att jag hellre vill ha ett annat arbete. Har sökt många där sista ansökningsdatum nyligen har gått ut eller inte har gått ut ännu. Är utbildad gymnasielärare men utan legitimation då jag ännu inte gjort examensuppsatsen. Intervjun var för en tjänst som lärare i en årskurs 2, alltså för åttaåringar. Rektorn sa att hen gärna tillsätter tjänsten denna vecka, men jag vill se om nån av mina ansökningar om gymnasielärarjobb ger frukt innan jag eventuellt tackar ja till detta.

  Vad ska jag göra?

  Och en annan, mindre viktig fråga, är vad jag bör ha för löneanspråk. Vad är rimligt?

  Svara

   Du säger precis som det är. Ärlighet uppskattas. Det är ju rätt stor skillnad på att arbeta på lågstadiet och i gymnasiet. Vad du kan kräva för lön beror på var du sökt jobb. I Sthlm är lönerna riktigt höga på andra ställen i landet kan de vara riktigt låga.

   Svara

   Ring lärarförbundet och hör. Söker också arbete inom gymnasieskolan nu, gud vad det verkar gå trögare för många av oss nyexade i år! Hoppas det löser sig snart.

   Svara

   Att säga som det är är väl alltid bra men du kan ju säga upp dig med en månads uppsägningstid, alltså innan du ens hinner börja jobba i höst om det skulle krisa.

   Angående löneanspråk är det väldigt beroende på ort och vilka ämnen du har i gymnasiet. Men i Stockholm 35-40 beroende på ämne.

   Svara

    35-40 i ingångslön?!?!?

    Svara

   Tänkte kanske ringa till den skolan jag är mest intresserad av att arbeta på och fråga om vilken ”hög” jag hamnat i – skräphögen eller intressanthögen.

   Funderade på att lägga mig på 31000. Är utbildad, men olegitimerad. Är utbildad mot gymnasiet och ej grundskola. Särskilt inte mot de lägre åldrarna, men är bra med barn och är pedagogisk. Har dessutom goda kunskaper och erfarenheter av NPF. Bor ej i nån stor centralort som sthlm, gbg eller malmö, men en mellanstor stad.

   Svara

   Varför söker du ett jobb med barn? Har du utbilding för det?
   Det verkar ju annars helt sjukt, både av dig och av rektorn som vill anställa någon utan utbildning i barns utveckling.

   Svara

   Löneanspråk mentor i åk 2 skulle jag begära 35.000 och uppåt beroende på landsbygd eller storstad.

   Men minst 35.000, helst 42.000 med erfarenhet.

   Svara

  Hjälp ös!!

  Följde en tjej för läääängesen som hette något ”annorlunda” kommer inte ihåg så mycket detaljer men hon hade ett väldigt händelserikt liv och skulle vilja försöka hitta henne igen. Det jag kommer ihåg är:

  Hon hatade polisen
  Tog droger
  Hade någon slags koppling till Tyskland
  Bodde i Norrland
  Hamnade i slagsmål ibland
  Var wt
  Hennes familj hade rätt mycket pengar tror jag?

  Svara

   Men åh kom på vad hon heter!! Chania Lundgren!
   Hon hade tydligen privat insta. Någon som vet vad hon har sysslat med sista tiden?

   Svara

  Kommer någon ihåg ett tecknat barnprogram som handlade om en kille som hette Aron/Aaron. Typ mitten av 90-talet. Har googlat ihjäl mig men hittar det inte. Har för mig att det gick en sommar under sommarlovsprogrammet men kan minnas fel.

  Svara

   Kolla på oppetarkiv.se så kanske du hittar det du söker. Finns väldigt mycket roligt där!

   Svara

   Menar du hey Arnold?

   Svara

   Artur! Kolla in det på Youtube om det är rätt 🙂

   Svara

  Tati, var är hon? Sjuk? Ny lansering? Vad tror ni??

  Svara

   Var det inte något på G med förra årets drama igen och hon målades som boven? Hoppas såklart hon mår bra… men känns ju ej så positivt att hon varit borta så länge.

   Svara

   Hon la upp en video med massa klipp där hon grät och lite hatkommentarer, så tror det kan ha att göra med att hon fortfarande inte mår så bra efter JC-dramat.

   Svara

  Någon som följt Bon Appetit dramat senaste dagarna?

  Svara

   Ja!!

   Svara

   Berätta!! Följer dom men missat drama?!

   Svara

    Kan inte sova så har legat och googlat. Att adam försvinner är ju så bra, han har alltid gett creepy vibes när han dyker upp i videos. Nedlåtande är väl det minsta man kan säga om honom. Ingen verkarju gilla honom där. Älskar sohla och att hon vågar lyfta frågan och säga ifrån och ställa fullt rimliga krav på lika lön.

    Svara

    Deras chefredaktör avgick i tisdags efter att en bild av honom i brownface dök upp. När bilden dök upp fick Sohla nog och gjorde ett uttalande på instagram om hur icke-inklusiv och rent ut sagt rasistisk miljön är på BA. Tydligen är både hon och övriga bruna personer underbetalda och får inte ens betalt för de videos de är med i. Samtidigt så pushades hon och andra bruna till att bara ”råka” vara i bakgrunden på videos för att ge BA bilden av att vara multikulturellt. Det öppnade bokstavligen dammluckorna och de senaste dagarna har fyllts av berättelse och vittnesmål inifrån BA. Kolla in Bon Appetit på Reddit så får hittar du alla. Ska försöka länka en artikel i Business Insider som tydligen påbörjades långt innan allt det här men som kom ut i veckan och ytterligare ger en deprimerande bild av BA och framförallt Adam Rapaport, chefredaktören.

    Svara

  Är på god väg att köpa mitt första hus, men vad ska man tänka på vid husköp?! Har såklart googlat och hört mig för bland nära och kära, men tänker att det säkert finns fler tips/råd?

  Svara

   Det är viktigt att veta hur mycket pantbrev det finns, de kan annars bli väldigt dyrt. Även om det finns skriftliga pantbrev, det vill en helst undvika..

   Svara

   Ingen ”friskrivningsklausul” i avtalet, kolla vad liknande hus gått för senaste tiden, kolla så det finns papper på ev renoveringar (dvs sånt som är viktigt ex badrum/el), ha koll så inte marken huset står på är arrenderad (vanligare vid sommarstugor, får jag för mig iaf?), kolla upp löpande avgifter och avlopp/brunn om det inte går på det kommunala.

   Svara

    Kolla servitut! Vi var nära att köpa ett hus där kommunen hade servitut för en cykelbana över tomten 🙈 sen om det har varit några renoveringsarbeten be att få certifikat osv (främst för våtrum)

    Svara

  Tips på vad man kan göra för att arbeta bort svartsjuka? Det är för mycket känslor i mig när jag känner svartsjuka. Tappar kontrollen över mina känslor. Är det normalt? Hur arbetar jag för att sluta vara svartsjuk?

  Svara

   Vad är det som får dig att känna svartsjuka? Ge gärna ett exempel, om du vill alltså 🙂

   Svara

    Det kan handla om att min partner umgås med andra och har roligt med de. Då menar jag roligt med andra kvinnor. Så patetiskt och vet inte hur jag ska kontrollera det. Känner mig så oattraktiv och sämst som känner svartsjuka ibland.

    Svara

     Varför umgås din partner med andra kvinnor eller menar du på jobbet typ? Annars är det ju inte konstigt att du är svartsjuk.

     Svara

   Du funderar över vad svartsjukan står för, ofta osäkerhet gällande dig själv eller din partners känslor för dig, oavsett är det du som är nyckeln. Vet du inte hur du ska jobba, testa gå till terapeut och få lite verktyg för det.

   Svara

    Jag tror det har mycket med barndomen att göra, men det är något jag bara antar. Men sen hur jag ska arbeta med mig själv vet jag inte.

    Svara

     Samtalsterapeuter är fantastiska på att ge verktygen för att jobba med såna saker!

     Svara

  Idag blev vår dräktiga katt påkörd av en bil och hon fick somna in ikväll…
  Är det någon som har samma erfarenhet? Det gör så ont när jag tänker på att hon led så mycket idag och att hon inte längre finns. Det gör jätteont..

  Svara

   Har egentligen inte bättre att komma med än att jag lider med dig ❤️❤️

   Svara

   💔❤️

   Svara

   <3

   Svara

   Åh vad sorgligt, beklagar förlusten💙 Försök tänka på vilket fint liv hon fick innan detta hände.

   Svara

   Stor kram till dig. <3 Tänk på att hon inte lider nu och tänk på alla fina mysiga stunder ni hade ihop.

   Svara

  Vet att det är ett jäkla tjöt om träningstights. Och nu ställer även jag mig i raden för att bli hatad över denna fråga.

  Kollade runt på Intersports rea förut och hittade mönstrade tights från nåt märke (deras egna?) som hette typ Energetics eller nåt. Är de bra? Någon som har tights från det märket och vet hur de är?

  Svara

   Nja, de är sådär skulle jag säga om man jämför med ex.vis Casall eller Stronger. Jag upplever att de inte sitter där de ska, åker ner i grenen och materialet är inte så töjbart. Har haft två par och de höll inte formen särskilt länge tyvärr.

   Svara

  Tjock första tanken på dagen. Äter frukost Tjock. Vill sätta på mig nåt fint, Tjock. Tänker på nåt kul som snart ska hända Tjock.
  Är helt ensam och lägger mig och solar på verandan, tjock. Jag är i mitt egna fängelse och trots att jag vet att det är ett problem som går att fysiskt göra något åt saken så gör jag inget. Sen vet jag att jag inte är vansinnigt tjock men ändå inte sådär som jag brukade vara eller anses vara smal.
  Vad ska man göra.. kan inte njuta av livet fullt ut

  Svara

   Håller med. Känner mig svullen och ful.

   Svara

   Är helt med dig! Försöker se det fina men det går inte. Tjock tjock tjock är det enda jag hör i huvudet. Och jämför mig med vänner som har återhämtat sig så fort efter graviditet ”omg kroppen är fantastisk” Njaaa inte min så jag står nog här och gömmer mig. Och det hade jag fått göra även innan gravid pga tjock tjock tjock.

   Svara

   Same. Såg mig i ett skyltfönster idag. Ville dö.

   Svara

    I mitt huvud är jag ändå ganska smal men så ser jag bild eller spegelbild och kräks. Ändå vet man ju att ett ansikte går inte att göra något åt medan en kropp gör… Fan.

    Svara

     Jag är ganska nöjd med mitt ansikte, men tänker att jag blir snyggare i ansiktet om jag blir smal och får mina kantiga ansiktsdrag igen.

     Shit vad jag inser att det här är fel, svårt att komma ur tänket dock…

     Svara

    I know the feeling! Undviker alla spegelbilder utom den som blir när min tv är avstängd. Den lurar såklart ögat, men den är den enda jag känner mig fin i.

    Tittade på matkomas senaste video och tänkte ”woho, måste testa!” Och insåg att det inte är av intresse jag ville testa, utan för att gå ner i vikt. Har en ätstörd hjärna, men jag har aldrig någonsin slutat äta etc för att bli smal så jag har hittills lyckats stå emot.
    Däremot vet jag att hade jag varit skadefri hade jag tränat mig till en kropp att vara nöjd i, nu är det svårt att motivera sig eftersom kroppen inte är hel.

    Svara

   Okej, till er alla tre :

   – ni behöver sannolikt öka på er självkänsla. Att vara ”tjock” behöver inte vara negativt (Så länge ni inte är så pass överviktiga att er hälsa är i fara, då ska ni såklart söka vård)

   – utstrålning gör massa med ens utseende! Försök tänk positivt, framhäv det ni gillar hos er själva.

   – graviditet gör massa med kroppen. Det är faktiskt! Sen behöver man inte se ut som innan eller bli smal igen. Man blir precis som man vill. Mitt barn älskar mig och min gosiga mage nu. Jag har lärt mig att gilla den även om jag i början kände mig ”tjock”.

   – vill man inte upplevas som ”tjock” (återigen, de är inget negativt med att vara ”tjock ”) så kan man lura ögat genom att klä sig så man ”döljer” det ”tjocka”. Dock tycker jag det är bättre att ni försöker älska er själva mera och inte fokuserar så mycket på just er storlek. Börja på ngn sport /hobby som bygger upp ert självförtroende ❤️

   Svara

   Kände likadant efter jag fick barn och det blev bara en ond cirkel. Klagade. Gjorde inget. Åt mer.

   Börja träna eller göra en aktivitet som hjälper dig och trivas med att ha en kropp som fungerar. Något som känns roligt. Aktivera kroppen

   Svara

   Gå ner i vikt? Har också varit där, gick ner i vikt och är gladare än någonsin. Folk som säger att man inte blir lycklig av att vara smal ljuger. Klart man blir mer lycklig om man är bekväm i sitt eget skinn

   Svara

  Någon som vet vad som hänt mellan Theo Dietz och Alicia Agneson? Är det Viktor Frisk som kommit i mellan?

  Svara

   Har de gjort slut?

   Svara

   Varför tror du att ngt hänt?

   Svara

   Va? Vaddå? Vad har hänt menar du?

   Svara

   Vet ej vad som hänt men ganska säker på att det är slut mellan dom

   Svara

  Kikar in efter mitt.. Ja, vad det nu var, för några månader sedan. Hela karantänsituationen tar kol på mig och jag pallar snart inte längre. Inne i en väldigt deppig period just nu. Ibland flippar man, så är det bara. Utöver att jag inte träffat min familj, förutom när jag fyllde år och dom stod i trappuppgången och sjöng för mig ❤️ så händer fan inte mycket och jag blir uttråkad och en bitter människa. Sambon hamnade i fängelse i samband med det jag skrev.

  Sen har ju Corona exploderat här i norrland och det gör ju inte saken bättre. Är man någon gång säker? Varför kan inte folk hålla det där jävla avståndet? Varför är det så jävla svårt?!! Jag vill träffa min familj igen.. Helst nyss!

  Nåväl, ha det gott alla. Jag kommer kanske lämna någon kommentar då och då men kommer faktiskt ligga lågt.
  Håll i, håll ut. Kom ihåg det.

  Svara

   Va?! Nu har jag missat nåt, varför hamnade han i fängelse? 😢 Kram!

   Svara

    Ingenting jag tänker ta upp, men inget allvarligt 😊

    Svara

     Fast hamnar man i fängelse är det väl allvarligt..
     Trodde du tagit upp det eftersom du skrev ”i samband med det jag skrev”, sorry!

     Svara

     Jävligt allvarligt att hamna i fängelse.

     Svara

  Tips på bloggar eller instagram? Inte snöflingan eller Tungården eller Kenza. Vuxen med humor om någon har tips?

  Svara

   Thefunnyintrovert o mybestiesays på ig

   Svara

   theramblingredhead på insta

   Svara

   Instagram:
   Attväljavrede
   argabibliotekstanten
   Mytherapistsays

   Svara

   Lättsamma och ofta lite roliga bloggar enligt mig: Knivlisa, Hejhejvardag, Spiderchick, Tramsfrans.

   Svara

  Någon som äter Lyrica här? Jag äter sex tbl om dagen och är väldigt trött om dagarna och när jag dricker bubbel blir jag illamående och snabbt full 🙈 är det vanligt att det blir så? Känner väl att jag inte vågar fråga min läkare.

  Svara

   Alkohol kan öka effekten av Lyrica och tvärtom.

   Svara

  Varför ser systrarna Jenner också ut som att de har en armenisk pappa? Någon mer som stör sig på det?

  Svara

   Nej, varför störa sig på det?

   Svara

   ”någon fler som stör sig på att xx verkar vara av xx ursprung” rannsaka dig själv människa!

   Svara

   Väldigt konstig sak att störa sig på

   Svara

    Anledningen till att folk stör sig är väl att det nästan blir en form av kulturell appropriering. Åtminstone Kylie har fått kritik för att hon opererat sin kropp för att bli mycket kurvigare ut, använder en del spray tan och försöker se allmänt mer ”exotisk” ut med hjälp av kläder och smink. Kollar man på bilder från när hon var yngre så är det väldigt stor skillnad. Hela Kardashian-klanen får ju kritik för att appropriera på svart kultur med deras klädstil, frisyrer osv.

    Svara

   Kirurgi.

   Svara

   Kris, deras mamma, har ju väldigt mörka drag även fast hon är amerikan. Mörkt hår och mörka ögon etc.

   Svara

    ”Fast hon är amerikan”?! Är du verkligen så ignorant?

    Svara

     Vad menar du med det? Hon har ju ovanligt mörka för att vara en amerikan.
     För att bara ha rötter i Holland, England, Tyskland och Skottland så är hon väldigt mörk.

     Svara

  Behöver tips på resmål/saker att göra inför bröllopsresa i höst. Eftersom läget är som det är så är målet en lång weekend i Sverige (möjligtvis Köpenhamn om läget ändras). Alla tips från Stockholm och söderut mottages tacksamt. Har inte varit i den delen av Sverige så mycket så känner mig lite lost.

  (Kommer inte kunna kika in och svara förrän imorgon. Måste sova nu.)

  Svara

   Varberg, Falkenberg, Halmstad, Båstad, Göteborg.

   Vad gillar ni att göra? Gillar ni t.ex att spela golf hade jag valt Halmstad, Ringens GK är fantastisk, likaså i Tylösand.
   Gillar ni att spela tennis hade jag åkt till Båstad (beroende på när i höst ni ska på bröllopsresa då) och passat på att boka bana och spela lite.

   Vill ni ha stad säger jag Göteborg och Gothia Towers. Om läget ändrar sig kanske Liseberg har öppet, museum etc.

   Vill ni ha mys och lugn säger jag Varberg.

   Falkenberg slinker med på listan bara för att omgivningen är trevlig, själva staden är inte den roligaste kanske.

   Eller Bohuslän! Hela Bohuslän är fullt av guldkorn.

   Svara

  Nemen alltså någon måste ju gå in och kolla på Instagram-kontot som Läckberg skrivit med under Inlägget Mohammad och Anna-Lena.
  En man som säger sig att vara författare och professor i Kriminologi skriver kommentarer och Läckberg svarar. När man googlar på författaren så kan jag inte hitta personen någonstans? Han finns inte! Hans följare Består av personer med likartade Profilbilder (Enbart initialer på för och efternamn- skrivet med samma typsnitt ( liknande Faye) Och som att de hör ihop. Det hela påminner väldigt mycket om hur Läckberg gick till väga när Hon lät Faye ta över kontot…Någon annan som upptäckt detta ? 🙂
  Kommer det någon ny serie snart tro? Eller vem gör dessa konton?

  Svara

   Riktigt weird!! Blev fascinerad av detta. Massa märklig reklam och taggande av olika företag på alla dessa konton. Samt samma innehåll, men olika namn på några av dem. Flera verkar ha koppling till någon film som ska göras (?) som heter inferno. Uppenbart fake, men undrar varför.

   Svara

  Magnus Uggla la inte upp någon fredagsdrink i fredags. Vad har hänt? Hoppas han mår bra.

  Svara

  Så att skämmas ner sig i vikt är bättre än att tycka att man är fin ändå? Man kan ju vilja gå ner och jobba mot det och ändå tycka att man duger, det tycker i alla fall jag är bäst.