Är det bloggdöden vi ser?

Vi får se hur dessa tankar om att lägga ner bloggen utvecklar sig. Det har varit jätteskönt att pratat om detta med Hugo som bekräftat för mig att min hälsa alltid är viktigast. Vi går snart in i en semester och jag skulle så gärna vilja att du som vet med dig att det du skriver till profiler sårar bara slutar. Det är stor skillnad på kritik och hat. Du får givetvis ifrågasätta men lägg då gärna lite extra tid till att tänka på hur du formulerar dig. Vi orkar inte mer tillslut♥️ // Paula Rosas

 

Ja, nu har dagen kommit.. Den dagen då det är dags att ta farväl och stänga kapitlet som handlade om bloggen.
Vet inte om det är för gott, men det känns som det just nu. Jag har trots allt sakta men säkert fasat ut den här plattformen ur mitt liv och min verksamhet. Den ger mig helt enkelt ingenting längre. Om jag ska vara ärlig så har bloggen endast tagit energi från mig dom senaste åren, men jag har nog inte velat inse det. Det har varit lite läskigt och främmande att tänka mig ett liv utan en blogg, och det är väl kanske inte så konstigt då jag har uppdaterat den, flera gånger varje dag i snart 15 år. Det är verkligen sjukt när man tänker tillbaka på hur länge jag har lyckats hålla den vid liv!

Jag har länge tänkt och trott att jag behöver vara så himla tacksam för vad bloggen har gett mig, men nu när jag äntligen är vuxen så håller jag inte med om det längre. // Alexandra Nilsson

Bianca Ingrosso, Kenza Zouiten Subosic Hugo Rosas, Lady Dahmer och Therese Lindgren har alla lagt ner sina framgångsrika bloggar till förmån för andra plattformar så som Youtube och Instagram.
Tycker jag att det är konstigt? Nej, inte särskilt utan ser det som ett naturligt paradigmskifte för professionellt influenser-arbete då dessa plattformar är betydligt bättre utformade för det. Jag tror även att kommentarsfunktionerna på Youtube och Instagram som försvårar anonyma troll/hatkommentarer är en bidragande orsak till att fler och fler stora influencers lämnar bloggen bakom sig.
Jag har precis spelat in P3 Nyheter om saken, som förhoppningsvis kommer ut under dagen där jag lämnar en kommentar i ämnet för den som är nyfiken att veta mer.

Vad har ni för tankar kring detta?

135 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag har en tanke: Paula – lägg ner. Du klarar uppenbarligen inte av det. Tredje meningen hon skriver – V A ? Vad står det?

  Svara

   Det saknas ett komma mellan sårar och bara. Gör du aldrig skrivfel?

   Svara

    Du har uppenbarligen aldrig läst Paulas blogg. Det är långt ifrån ett kommatecken som saknas i hennes inlägg.

    Svara

     Haha nej du har helt rätt har aldrig läst hennes blogg. Kommenterade enbart 3e meningen. Läser och lyssnar sällan på just den grupp bloggare som Paula tillhör. Tycker det bara är fördummande.

     Svara

      Några väl valda ord av Paula: döttsallergi, drille, lyrrigt, vuxligt, bilda, ”ställa inordning”, landhus, ”Är väl jag värd glass till frukost”…

      Svara

       Vilken tur att jag inte lagt tid på henne.

       Svara

       ”Dygnsur” 😅

       Svara

       Vad betyder drille?

       Svara

        Dille. Hon tror det heter ”drille”

        Svara

         Hoppsan.

         Svara

       Update från Paulas blogg. Hon äter absolut inte ”strömning”

       Förlåt. Men hur kan en person stava så dåligt som Paula? Hur är det ens möjligt. Hon är född och uppvuxen här, har gått i svensk skola men kan ändå inte stava för fem öre? Hon vet inte hur man stavar helt vanliga ord!?

       Svara

        Dyslexi?

        Svara

        Förra veckan ”MAMA NEEDS TO SLEAP”

        Ögonen blöder av att läsa hennes texter. Slarvigt och framförallt omoget sätt att skriva.

        Svara

         Och ”mama needs a BREAKE”

         Svara

         Hon är dock jävligt snabb på att rätta texten när någon påpekat felen och sen låtsas som att det regnar 😂

         Svara

          Haha vuxligt och lyrrigt gjort ändå 💆🏼‍♀️

          Svara

   Jag irriterar mig mer på de medvetna felskrivningar hon och andra gör, typ ”Fick väl jag feeling och….” Jag fattar det inte, om man nu jobbar som kommunikatör/med content eller vad det rätta ordet nu är, så borde man åtminstone vilja skriva rätt?

   Svara

    De kan inte bättre och det är en del av framgångsreceptet. Vara korkad så att man får uppmärksamhet.

    Svara

  Måste kännas som en stor oro för de med mindre bloggar , men ändå har det som sitt levebröd.

  Svara

   Paula är det inget fel på, hon är ialf inte otrevlig som vissa andra och utan anledning. Kolla Johanna toftby. Hos henne blir man blockerad för ingenting och söger att det är hennes vardagsrum…. folk får inte ha olika åsikter, ge råd. Varför har man en blogg? Jag hoppas folk slutar följa henne. Tycker inte ens folk varit otrevliga mot henne .bsra följt hennes Instagram förut.

   Svara

  Undra när/om Bella lägger ner sin blogg, aka excelarket. Hon är en av få som fortfarande verkar njuta av arga besökare/tjafs

  Svara

   Fick intrycket att hennes blogg var större än hennes insta eller andra sociala medier? Kan dock ha fel.

   Svara

   Isabella kommer inte lägga ner sin blogg på ett tag, även om den går på sparlåga. Det är en enda kanalen som inte är transparant med besökssiffror så hon kan fortsätter ljuga vid behov. Hon har visat att hon inte säljer på varken instagram eller Youtube och fungerar helt enkelt inte som underhållning till sin målgrupp i rörligt format. Podden är ett sätt att försöka vara relevant under en period, men den kommer också dö ut inom kort.

   Svara

  Själv väntar jag på att Isabella Löwengrip ska sluta blogga, så att hon äntligen kan försvinna in i radioskugga.

  Svara

   Nä.

   Svara

   😂😂😂😂

   Svara

   Vad ska du göra sen då?

   Svara

    Läsa om Anna Books äventyr i Märsta med omnejd. Räcker bra.

    Svara

     Hon bor väl i Sigtuna?

     Svara

      I Sigtuna kommun med postadress Märsta vilket också är närmaste tätort.

      Svara

    Antagligen ska hen hitta någon annan att reta sig på.

    Svara

   Jag tror hon blir kvar ett tag till. Hennes följare är en annan åldersgrupp och en annan ”typ” av bloggläsare; min 20-åriga dotter vet till exempel inte vem Isabella är men hon känner till i stort sett alla yngre influencers av den andra stilen. (Och stör sig på dem…)

   Svara

  Jag tänker att det här med anonyma personer som lämnar oacceptabla kommentarer lätt skulle kunna åtgärdas om man tvingades logga in med facebook-konto eller typ gmail.. men det skulle leda till färre kommentarer, vilket skulle generera mindre pengar till bolagen som äger plattformarna.
  Är tyvärr inte ett dugg förvånad att fler och fler börjat lägga ner sina bloggar; klimatet i kommentarsfälten är bedrövliga även hos sådana bloggare som Sandra Beijer.
  Man märker ju även på hennes sätt att uppdatera att hon börjat få nog.

  Svara

   Jag tror det har å göra med youtube och instagram. Mer klirr i kassan å mindre ansträngning 😂

   Svara

  Kan vi diskutera VARFÖR Paula vill lägga ner sin blogg? Hon är dubbelmoralen själv som säger sig må psykiskt dåligt pga pandemin då hon fått ändra sitt liv mycket och levt isolerat. Dvs springer på gym, fikar & lunchar ute varje dag, fixar naglar osv. När hennes läsare ifrågasätter hennes beteende så tycker hon att alla är på henne och att hon blir näthatad och därför vill sluta blogga. Typiskt Paula som försöker få alla att tycka synd om henne för att ändra fokus i frågan. Nej, Paula, det är inte synd om dig som ”levt isolerat” för att du inte kunnat åka på en av era 82819 planerade rikemansresor.

  Svara

   Lugna dig.

   Svara

    Puss ❤

    Svara

   Hon skrev att hon mådde psykiskt dåligt långt innan pandemin bröt ut?

   Svara

  Allt har sin tid. Framförallt de yngre orkar (!) inte läsa bloggtexter längre. Knappt ens Instagram. Det ska vara enkelt, snabbt och ytligt.

  Men fram,förallt så tror jag det är ett koncept som är gammalt och lite utslitet. Synd, för det finns många intressanta bloggar. Vad gäöller Isabella så går hon ju aldrig in i svarsmål med sina kritiker i kommentarsfältet. Jag vet inte ens om hon läser kritiken, det är nog hälsosamt att låta bli. Börjar man slåss och argumentera tar det antagligen all ens energi och blir irmligt – och skadligt. Jag själv har helt slutat att gå in i duskussioner på sociala media typ forum, oavsett hur välgrundade mina argument är. Jag lägger min energi och tid på annat. Antagligen känner dessa bloggare detsamma. Jag förstår dem!

  Svara

   Korrläste inte innan jag skickade… Förlåt skrivfel och konstigheter…!

   Svara

   Fast jag tycker en bloggare som på andra jobb har ett ansvar. Att inte tillåta mobbning eller elaka påhopp. Finns många bloggare som nog sätter den gränsen. Annars blir det ingen trevlig blogg att läsa. Ok för olika synpunkter men ingen behöver gå över gränsen.

   Svara

    Absolut. Men hur ska det gå till? Börjar man käfta tillbaka och bli upprörd blir folk bara värre och det blir bara en karusell av alltihopa. Undrar t.ex. hur AnnaB mår av allt sitt upprörda skrivande på sin Insta…..

    Svara

    Fast det är ju en konstig tanke. Bloggen blir ju inte sämre för att folk går bananas bland kommentarerna. Läs bloggen och skit i att läsa alla galna kommentarer.

    Svara

     Ja, det var det jag menade ( om du avsåg min kommentar?) – jag tror man måste ignorera kommentarer ganska rejält och inte ge sig in och käfta emot hur frestande det än är. Då fastnar man snabbt i ett ordkrig som suger musten ur en. Där tycker jag Isabella gör nåt klokt – hon svarar aldrig emot. Om hon läser och tar åt sig vet jag däremot inte. Jag hade aldrig pallat.

     Svara

  Många av de bloggar jag skrollar igenom orkar ju knappt uppdatera en gång i veckan. Utan hemliga möten och gratisevent nu i coronatider så finns inget liv att blogga om. Hoppas att alla som supportar detta icke-jobb inser det.

  Svara

   Har aldrig riktigt fattat grejen med bloggar. Vem är intresserad av att läsa någon randoms tjejs dagbok om killar, smink, fester, klubbar, kläder? Än mer ofattbart när samma tjejer läxar upp de fula, gamla och omoderna i samhällsdebatten.

   Svara

    Jag älskar bloggar om smink och inredning. Och det är ju frivilligt vad man vill läsa om.

    Svara

     Jag uttryckte en åsikt. Kul för dig att du hittar inspiration i bloggar. Det gör inte jag, därav min åsikt.

     Svara

      Fast du/Anonym 12:26 frågade ju vem som är intresserad av att läsa om ”någon random tjejs smink och kläder”, så där fick du ju ett svar. Det verkar finnas folk som är intresserade av att läsa om sånt.

      Svara

      Jag uttryckte också en åsikt. Men du kanske bara lyssnar på dina egna?

      Svara

       Vad får dig att tro att jag inte lyssnar på andras åsikter i det lilla jag faktiskt skrev? Jag bekräftade ju din känsla som du uttryckte, dvs att du älskar att läsa bloggar om smink och inredning, med att jag tycker det är är roligt att du hittar inspiration i bloggar.

       Svara

        Det svar lät spydigt 12.26/14.27 därav kommentarerna.

        Svara

    Det är väl som YouTube. Evinnerliga videos av fixade influencers med fillers överallt, som visar upp dagens (olika) outfits och hur de åker runt och får fransarna förlängda och fikar med sina (influencer)tjejkompisar osv osv osv. Tydligen finns en fascination för dessa tomma stories om människor som inte uträttar … nånting. Men höjs till skyarna som Goalz.

    Svara

    Ändå är du inne på just en blogg som handlar om andra bloggar 👀

    Svara

  Tror att nästa på tur är Sandra Beijer. Senaste året har ju verkligen kvalitén på hennes blogginlägg blivit sämre. Tror många av hennes läsare (inklusive jag) klickar in mig där av gammal vana. Innehållet går ju enbart i en loop – recept, killfredag, saker sparat från Instagram, ad-links till kläder och godis. Är så uppenbart att hon tröttnat.

  Svara

   Tror nog mycket beror på kommentarerna som lämnas också. Folk gillar att hitta fel i allt och hur roligt är det att skriva ett inlägg som till 50% måste bestå av brasklappar och avböner för att slippa de värsta surkartarna?

   Svara

    Fast mycket av det hon skriver bör hon få kritik för.

    Svara

     Tycker tvärt om. Sluta mata de ständiga kritikerna. De som vill läsa något totalt okontroversiellt och fyllt med brasklapp är kan väl läsa instruktionsboken till kylskåpet eller något.

     Svara

     Bör hon få kritik för?
     Det är inte din rättighet att kritisera.

     Svara

     Hon är väl ändå en av de minst förargliga bloggarna? Eller vad menar du att hon bör få kritik för?

     Svara

   Jag är inte säker på att Sandra är redo att lägga ner, även om hon är less på bloggen och i synnerhet kommentarerna. Bloggen är hennes i särklass största inkomstkälla och hon har sagt flera gånger att hon inte kan leva på sina böcker. Nu har hon ju en del manusjobb, men hon har inte startat en massa företag eller expanderat till andra medier, till skillnad från de flesta andra av hennes bloggkollegor.

   Så det är nog svårt för henne att bara lägga ner bloggen om inte skaffar sig ett dagjobb igen, och det tror jag inte hon vill.

   Svara

  Paula är så bortskämd som man bara kan bli. Hon lägger aldrig ner bloggen men vill få uppmärksamhet. Hon älskar pengar/lyxliv så att lägga ner bloggen gör hon inte. Darför får hon så mycket hat/kritik för hon är dubbelmoralens dronning.

  Svara

   Du tycker att det är rätt att hata en människa som enligt dig har dubbelmoral? Är du på riktigt?

   Svara

    Ah men lite, am i right girls

    Svara

  Tror att de allra flesta bloggare har gått ut på datum. Antingen kommer det nya med andra tankegångar. Att vi sakta håller på att förändras ligger i tiden för vem är egentligen genuint intresserade av vad den och den försöker överbevisa följare att de måste köpa. Även tantbloggarna har insett att de är större marknad på Youtube även om det också vill förändras. Ytligheter och brist på trovärdigheten har slagit tillbaka eller Karma som vissa skulle påstå😅

  Svara

   Precis, det är ju bara att inse att dem lever på lånad tid. Inget nytt, intressant eller spännande. Och influenceryrket är inget som åldras glamouröst

   Svara

    Ja alltså har man ett väldigt händelserikt liv och har konsten att skriva så kan en blogg vara sjukt bra! Men det är tyvärr väldigt få som har den.

    Svara

  Kan man skriva och har något intressant att berätta tycker jag att blogg är ett bra format.
  Däremot har bloggen spelat ut sin roll då de flesta av bloggarna de senaste åren övergått till att bli reklampelare för i princip allt. De har förlorat sin trovärdighet och de flesta av läsarna har tröttnat på taffligt skrivna inlägg, reklam,konsumtion ,bilder på dagens outfit ,salladstallrikar samt immiga roséglas.
  Liksom kolla in Blonda Bellas blogg. Hur tråkigt att följa en 30åring som skriver och pratar som en fjortis om ytligheter och sig själv hela tiden. Nu visar man upp rumpbilder ,perfekta hem samt roséglas och gör samarbeten på Insta istället. De som är mer drivna tjänar (reklam)kosing på You Tube som blir ett mer ”personligt” sätt att nå sina följare på.
  Fördelen med You Tube är att man varken behöver vara särskilt läs el skrivkunnig…. Folk blir bara latare och dummare.

  Svara

   Så Bard hade rätt?

   Svara

    Svar ja.

    Svara

    Visst har han rätt.

    Svara

   Jag läser tusen gånger hellre en vanlig blogg än jag kollar på svullna rövbilder.
   Och YT nej tack. Att höra dessa influenser ordbajsa, slänga med håret och flabba, nej aldrig i livet.

   Svara

  Anar jag en oro i texten? Bloggbevakning blir Bloggdödsvaka …

  Svara

   Denna handlar ju om sociala medier, samhällsfrågor mm och är ingen dagbok på nätet. Icke jämförbart

   Svara

    Fast det är ju stant. Denna blogg bevakar influencers och sociala medier, vilket är naturligt med tanke på att de flesta bloggare ändå använder flera kanaler i sitt arbete. Att bara analysera bloggar ger ingen helhetsbild på influencers.

    Svara

   Nej, jag publicerar i ett flödande bloggformat, men jag är inte särskilt orolig för egen del då jag kan byta publiceringsplattform när som helst.
   Och jag bevakar ju ju redan nu alla sociala medier så att bloggarna försvinner påverkar inte mitt innehåll, det enda kan vara att namnet blir lite mer missvisande men det är ingenting jag oroar mig för. 🙂

   Svara

    Bra 😅👍🤩

    Svara

  Över huvud taget tror jag det börjar bli mättat med blogg o insta o youtube. För att inte tala om flamsiga poddar. Kul för de som lyckats tjäna pengar på det men framtiden kräver något annat.

  Svara

  Jag gillar verkligen bloggformatet, så hoppas verkligen inte alla lägger ned. Kan bero på att jag själv inte har insta och fb,men vad gäller sociala medier så läser jag enbart bloggar och inte instagram!

  Svara

   Jag med! Kan kolla in vissa på insta emellanåt, men youtube kollar jag aldrig på. Totalt ointressant för mig.

   Svara

  Tror också att den yngre generationen inte tar sig tid att läsa utan allt slukas snabbt och sen vidare till nästa grej. Synd för det skrivna ordet är viktigt. Sen om man egentligen inte har så mycket att säga förutom att visa upp selfies, yta och samarbeten så har man ju inte mycket att komma med i bloggväg tycker jag. Dom som verkligen tycker om att skriva kommer nog att fortsätta att blogga eller skriva i något forum. Om man bloggar enbart för inkomst så brinner man inte för skrivandet. LD kan uttrycka sig bra i skrift, hennes blogg var bra.

  Svara

   Jag tror att vi ser början på ett generationsskifte. De som bloggar och som tjänar pengar på content och tycker att det är ett riktigt jobb, har alla en sak gemensamt, de tillhör generation y också kallade millenials födda 1981-1996. De är i mångt och mycket en förlorad generation, söndercurlade, självupptagna och ytliga.
   Nästa grupp, generation z är en helt annan sort. De har upplevt att föräldrarna blivit av med jobben, konkurrens om utbildningsplatser i populära gymnasieskolor, större oro i samhället i stort samt oro för klimatförändringar och dess konsekvenser.
   Jag tror att när gen z har etablerat sig i vuxenvärlden kommer mycket av det vi idag ser från dagens influencers att minska mer och mer och till slut självdö.

   Svara

    Är man född 81 tillhör man väl generation X.

    Svara

     Det är lite olika men gränsen går tidigt 80-tal. Detta är ingen standard utan kommer från USAs reklambyråer som ett sätt att göra en grov målgruppsbestämning.

     Svara

      Jag tror Anonym menade att Millenials = Gen X och inte Gen Y?

      Svara

       Gen Y kallas millenials eller millenium, vilka var exakt de jag avsåg.

       Svara

        Nej, det är Gen X som kallas Millenials.

        Svara

        Förlåt! My bad, har inte vaknat ännu. Du har helt rätt.

        Svara

    Snark.

    Svara

     Tråkar jag ut dig?

     Svara

      Ja.

      Svara

    Anonym / 12.58
    Vilken generation tillhör du?

    Svara

     Gen x

     Svara

    Du menar Gen Z som hänger på TikTok just nu? Har du kollat in den appen? På tal om ytliga och självupptagna 😂

    Svara

     yep och det intressanta är hur många 24+ som hänger där

     Svara

    Med risk för att låta kränkt då jag tillhör den enligt dig ”förlorade generationen”, men så tröttsamt med generaliseringar av den typen. Inget av det där stämmer in på mig eller någon i min ålder jag känner. Alla generationer har sina brister och styrkor, men att döma ut en hel generation är bara fördomsfullt.

    Svara

     Ber om ursäkt det är inte min mening att såra någon. Det är precis vad det låter som en generalisering. Självklart måste man se till individen och många passar inte in i mallen.

     Svara

    Jag tror snarare att det är generation z som är lost i universum. De som stirrar på tomma influencervideos på youtube och paradise hotel och ex on the beach och sån skit.

    Svara

     Och har typ Jocke och Jonna som största idoler.

     Svara

      Njäe de jag pratar med 6-9 klassare vet inte vilka de är eller tycker att de är gamla och ointressanta.

      Svara

       Hur gamla är deras fans då? 7?

       Svara

       Mina barn är i den åldern du skriver där och de vet då vilka Jocke o jonna är, yngsta barnet
       följer dem fortfarande.

       Svara

   Hennes blogg var bra men upprepade sig till slut. Jag tror att om man ska skylla på någon att det skrivna ordet inte längre är prioriterat så är det oss äldre generationer som tillät skiten hända som inte hade tid att stanna upp och reflektera över vad vi höll/håller på med. Jag hoppas nästa generation blir klokare.

   Svara

  Det handlar väl också om hur vi konsumerar media idag, om man jämför med för 10 år sedan. Då la man ner tid på att läsa ett inlägg, medans idag så väljer man att lägga sin tid på annat. Där är fyller ju IG/YT sin funktion då man inte längre behöver sitta i 10minuter för att läsa ett inlägg, då man istället kan få det matat till sig eller helt enkelt scrolla förbi.

  Svara

  Har du inte lärt dig…Camilla skriver aldrig anonyma kommentarer.

  Svara

  Jag tror att de tycker att det är för mycket jobb med en blogg. Om folk ska orka läsa den måste du ju kunna skriva den och fylla den med intressant innehåll. De bloggare som har en bakgrund inom magasin- och tidningsvärlden och är lite äldre (80-talister-ish) typ Ebba von Sydow, Jennie hammar, Cecilia blankens, Nina campioni osv) tror jag kommer leva kvar längre helt enkelt eftersom de gillar att skriva. De som bara är kända som influensers (typ hannalicious, Moa m, Kenza, lojsan och allt vad de heter) och inte har ett annat jobb kommer nog lägga ned (om de inte redan gjort det) helt enkelt eftersom de inte gillar att skriva (verkar det som) eller kan formulera sig särskilt bra.

  Svara

  Jag tror inte hon kommer lägga ner bloggandet.

  Svara

  Alltså jag vet inte, jag läser ofta kommentarsfältet på bloggar jag följer och dessa ”hat-kommentarer” som alla bloggare påstår att de får, verkar inte existera?!

  Det förekommer absolut kritik, ifrågasättande och debatt – men jag tror jag att bloggare inte alls välkomnar det. Inte ens saklig sådan. De vill uteslutande ha hejarop och hjärtan, allt annat är hat och för jobbigt.

  Det flesta människor som har ett vanligt jobb får stå till svars för hur ens arbetsuppgifter utförs, av chefer, kollegor och kunder. De flesta människor får ju någon gång också kritik för det man gör. Hur skulle det se ut om alla som någon gång fick kritik sa upp sig på stående fot?

  Troll, mobbing och hat går ju att radera – saklig kritik tanker jag att man faktiskt får acceptera och rimligtvis också bemöta!

  Svara

   Hade du tolererat kommentarer som ”Du är en jävla fitta som förtjänar att dö!” på din arbetsplats? Sådana kommentarer ser vi som läsare utifrån men om du bara visste hur många sådana som fastnar i bloggares filter dagligen…..

   Svara

    Kan det ligga något i att ju glättigare en blogg & Bloggare är ju mer kommentarer av den typen kommer från läsare som upplever ett behov av att balansera pga av sina egna personliga erfarenheter och situation?

    Säger absolut inte att kommentaren är Ok, undrar däremot från vilken logiskt grund de är skapade. Utifrån det faktum att de skapas gång på gång borde dessa kommentarer också skapas utifrån en grund som är logisk inifrån skribenternas sinne, eller?

    Vad vet vi om hatkommentarernas demografiska hemvist?

    Svara

     Ingen som vet lite mer om vem / vilka personer det är som skriver hatkommentarer?
     -Och varför?

     Svara

    Men nja, det är ju fortfarande uppenbarligen möjligt att blockera IP-adresser från att kommentera alls?

    mycket annat verkar också raderas?
    Herregud, hela Corona-cirkusen där många influensers betett sitt som barn (tydligen kan de tvätta händerna och stötta restaurangbranschen är viktigast så de lever på som vanligt – visserligen fick de flesta Corona, stor överraskning) där många läsare kommenterat och ifrågasatt varför de inte följer rekommendationerna, hur många av de kommentarerna får vara kvar?

    Det förekommer trots allt en del kommentarer på youtube och Instagram också som inte bara är solsken…

    Svara

     Ja nu har Johanna Toftby gått ut med att hon har haft covid 19, och detta är konstaterat…….och varit VÄLDIGT sjuk…..kan undra när hon haft detta?
     Sen början på mars då hon var i Åre kan man inte se på IG att hon alls varit sjuk.
     Uträtande, besök flera gånger hos sambos barnbarn, skönhetssalonger ute i skärgården med båt massa, gånger, massa promenader och löpning. Mil och mer……..
     Dessutom sjuk med svår blodbrist och järnbrist………..

     Svara

      Det är ju jättemånga influensers som säger att de haft Corona med alla symptom fast de hade det när man inte fick testa sig om man inte behövde sjukhusvård.

      Några av dem verkar ha köpt de tidiga hemmatesterna för antikroppar som inte var tillförlitliga och hittar sen på egna ”regler” kring vad som gäller. Så gissar att många av dem inte alls haft det, men vill vela på som tidigare och då är det lättare att säga att man haft det.

      Svara

   Hat förekommer absolut. Men jag upplever också att sakliga frågor eller kritik raderas direkt, särskilt av stora bloggare. Har flera exempel från Elsa Billgren, där hennes man skickat e-post till mig och hävdat att det är Elle som raderar frågor om ett samarbete, men när jag mailade den kontaktperson han hänvisade till visade det sig vara tvärt om, endast bloggarens team som raderar kommentarer och Elle har inget med den saken att göra. Sånt gör att jag verkligen tappar förtroendet för bloggare helt.

   Svara

   Fast vem orkar ta kritik/ifrågasättanden om allt, varje dag? Allt de lägger upp får ju något kritiskt. Ingen skulle acceptera det på ett annat jobb. Och där är man ju i regel 8 timmar per dag. En bloggares jobb och liv går ju ihop mycket.

   Svara

  Det är fruktansvärt hur folk uttrycker sig inte allra minst på denna blogg om olika människor som är offentliga. 99% av det som skrivs skulle folk aldrig säga ansikte mot ansikte. Det är fruktansvärt och man inser hur jävla illa det är ställt med mänskligheten.

  Svara

  Är den här bloggen död eller? Var är alla inlägg som gav upphov till lite diskussioner?

  Svara

   Folk jobbar

   Svara

    Haha exakt!

    Svara

    Har väl inte stoppat folk (inkl mig) att kommentera förr?🤔

    Svara

    Men inte du Nina, du skriver ju här!

    Svara

     Tydligen även du.

     Svara

      Ja precis, men jag är övertygad om att man kan jobba och skriva här ändå. Vill man så kan man

      Svara

       Då hoppas jag verkligen inte att du jobbar på samma plats som jag jobbar. Jag vill kunna lita på att mina kollegor gör det de ska så att ingen annans arbete blir lidande.

       Svara

        Jonna…. Bloggen går först.

        Svara

   Censurerade, då dör debatten.

   Svara

  Fast Therese Lindgren hade sin blogg i typ 6 månader? Max ett år. Grejen med tex Alexandra och Kenza och Isabella är att de va med ”från start”.

  Men visst, hon la ju förvisso ner den 😅

  Svara

   Håller med, hon hade ju ingen blogg från början utan är en youtuber som började med blogg ett tag. Tycker inte hon ska hamna i samma kategori som tex Alexandra Nilsson

   Svara

  Eh, Kissie & Kenza har väl inte lagt ned sina bloggar bara tagit en paus i uppdateringen? (som gett dem extra uppmärksamhet) (A la carte i influensisk ”nyhet”)

  Svara

  Therese bloggade inte ens länge, kanske ett halvår..? 🤔

  Svara

  usch precis det som Paula pratar om händer ju sen här i detta kommentarsfältet.. att det finns så mycket elaka, bittra människor. Vart kommer all negativitet ifrån ?

  Svara

   Fast Paula vänder kritiken hon får (som för övrigt är berättigad) till att hon är ett offer.
   Hur kan man må dåligt, ha oro över Corona, till och med släkting som går bort Pga Corona och sedan ändå totalt skita i restriktioner? Samma dag som dem begravde familjemedlemmen så går hon ut och äter middag med vänner. Träna med massvis av människor- parövningar, äta ute flera ggr/ vecka, planera resa till Öland är bara några få saker för att påpeka hennes dubbelmoral. Någon mer skenhelig i bloggvärlden finns inte. Att hon funderar att lägga ner bloggen är bara en del av offerkoftan.. Hon är alldeles för bekväm och bortskämd för att lägga ner bloggen.

   Svara

  Tråkigt jag gillar att läsa bloggar men bara om den som skriver den tycker det är kul. Man märker så tydligt när den som skriver bara gör det för sakens skull. Sen tror jag att bloggformatet behöver fräschas upp. Mer nisch och mer plats för de som faktiskt är mer begåvade med pennans kraft, typ. Sen blir det lite mer privat med blogg tänker jag. Vi kan inte längre sitta och kolla tillbaka vad Bianca Ingrosso gjorde 7 juli 2019. Läser några bloggar typ Andrea Hedenstedt, hon verkar fortfarande tycka det är roligt och samtidigt är hon inte lika aktiv på youtube

  Svara

  Jag föredrar själv att läsa en blogg framför att se långa Youtubeklipp där influencern mal på i all evighet, eller ganska menlösa Instagramstories. En blogg har mer överblick och det går snabbare att läsa ett inlägg samtidigt som det ofta är roligare (beroende på blogg) än Insta. Men så är jag 40+ också 😀

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.