Egen lycka är hållbar lycka

Jag tycket det är en intressant sak som Tova tar upp i sin kommentar under Isabellas inlägg.
Intressant, men absolut inte ovanlig. 

Är inte det en av människans överlevnadsstrategier  när saker och ting känns jobbigt?
Det är enklare att stötta och hjälpa andra än att ta hand om sin egen kris så sådana distraktioner brukar vara välkomna, men även motsatsen som är det Tova skriver om.
Vi projicerar, distraherar och introjekterar för att det är enklare.
Det är enklare att hitta sin lycka i andra eller annat, snarare än att finns den i oss själva, men eftersom lyckan inte är ”vår” så att säga så kan den när som helst tas ifrån oss och då tror jag man faller ännu djupare ner än tidigare.

Mitt mål i livet är att vara lycklig och må bra i mig själv, och sen får allt och alla runt omkring utgöra strösslet på min lyckoglass. För man kan äta glass utan strössel utan problem, men att bara käka strössel utan tillstymmelse till glass? Ingen hit, va?
Vem vill enbart äta strössel utan glass, förutom Camilla Gervide, tre år gammal som tyckte det knastrade härligt mellan tänderna, ni vet…lite som grus?

Har du hittat din glass här i livet eller tuggar du mer strössel än du skulle vilja?

183 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  glass i stora lass! 🍦

  Svara

   Ja det märks verkligen. Inte mycket strössel i ditt liv va, bugsy?

   Svara

    Hm hm hm. Du verkar ju inte heller så värst trevlig.

    Svara

     Nä det är mitt default mode att vara direkt, gör mig mest lycklig att slippa sockra mina meningar helt enkelt.

     Svara

      – Alexander Bard

      Svara

       [Borttagen kommentar]

       Svara

    ger upp, kommer sluta kommentera under namn härinne. 🤮🤷🏼‍♀️ så trött på dig!

    Svara

     Jag gillar dig Rebecka! ❤️ Ha en fin midsommar. 🇸🇪🌼

     Svara

      tack detsamma!❤️🍓

      Svara

       Vi är flera som inte orkar kommentera under namn speciellt ofta längre.

       Men det går ju också åt två håll ibland, att envist använda ett ökennamn och delta i den typen av mobbning det är, hur människan än själv beter sig och mår, är ju inte direkt schysst av dig heller? Ibland kan folks agg ha orsakssamband, jag har tyvärr fått bilden av dig att du projicerar något i dig själv genom att alltid dra igång negativa diskussioner om Bella och kunna vara allmänt otrevlig mot folk som en del av de som gör kommentarsfältet rätt tråkigt och bittertn🤷‍♀️.

       Hoppas såklart att jag fel i min uppfattning, men den mobbning med ökennamn du och andra pysslar med, äcklar mig. Det kan ligga något väldigt allvarligt bakom hen som vi vet noll om än kommentarerna här.

       Svara

     Bra!

     Svara

    Isbella verkar vara strösslet i rebeckas liv … eller hennes glass … fast det verkar inte smaka gott?

    Svara

     Och du är konkelbären i våra liv.

     Svara

  Fint ändå med lite kärleksströssel på livets glass! 🍦 ❤️

  Svara

  En stor jävla fiskmås kom och tog glassen med strössel vid ett obevakat tillfälle. Svårt att känna lycka över något då.

  Svara

   Det är då man har tillfälle att skaffa en ny glass. En som kanske till och med är mycket godare än den tidigare glassen.

   Svara

   Om glassen gick med på att snos så var glassen ändå inte värd att ätas av dig 😄❤️☀️

   Svara

    Viktigt att komma ihåg att glassen visade sig tillgänglig, inte fiskmåsens fel i grund och botten.

    Hitta en ny glass dock, finns i många smaker och former 😍

    Svara

     #inteallamåsar

     Svara

   Men måsen blev lycklig 😂

   Svara

  Värt att uppmärksamma i Bellas inlägg är att hon visst förträngt att hon inte aldrig någonsin ägt en ”egen” båt. Den ”egna” båten hon hade tillgång till förra sommaren var ett betalt samarbete och hon fick inte ens vara ute med den utan att båtföretagets personal var med.Hon har väldigt lätt att slira på sanningen vår kära Belladonna…..

  Svara

   Skrev en kommentar och frågade om hon sålt sin ”egna” båt men den kom inte med. Inte första gången. Ställer man en obekväm fråga som inte går ihop med hennes hittepåinlägg så tas det bort.

   Svara

    Det där stämmer ju inte för det är ju massor av obekväma kommentarer där fast på senaste inlägget är ju inga framsläppta ännu, förutom Toves då som tydligen var snabb med att kommentera och som blev till inlägg här haha, så din kommer nog, du får ha lite tålamod. Varför skulle det vara en obekväm fråga om hon sålt sin båt förresten haha inget obekvämt i det ju.

    Svara

     Jo det är väl visst obekvämt om hon aldrig har ägt en båt? då är det ju ljug.

     Svara

      Nej det är inte ljug, hon har inte ljugit om det alls. Varför skulle det vara obekvämt. Hon har aldrig sagt att hon köpt den eller ägt den men den var ju hennes så länge hon hade den oavsett. Hon har blivit med båt och nu har jag en båt skrev hon och det var ju inte ljug. Finns andra som får båtar till förfogande och de är inte övertydliga om de köpt den, fått, sponsras eller lånar och säger min/vår båt.

      Svara

       Men att du orkaaaaar!!!!! Man ser direkt att det är du med dina jävla ”haha” överallt

       Svara

       Kan du inte säga båt en gång till?

       Svara

    Hon har svarat att dom kom och hämtade båten.
    Det är väl likadant med Pernilla W hon har ju också en båt varje sommar som hon hämtar och sen lämnas den tillbaks?

    Svara

   Hon slirade inte på sanningen för hon har inte påstått något annat, hon påstod inte att hon köpt båten. Det finns fler som sponsrats med båt, Pernilla W har nya båtar från olika företag varje sommar som hon sponsras med t ex, Kristin Kaspersen hade sponsbåt förra sommaren också. Du slirar på sanningen kära anonym med många nickname och kommentarer.

   Svara

    Men ge dig!

    Svara

     Vadå ge dig? Ska inte andra ge sig istället? U har vi inte sett här tidigare?

     Svara

      Så bara folk som har kända nick får kommentera?🤦‍♂️

      Svara

      Varför folk vill att du ska ge dig är för att du kommer med feta osanningar, och gör dig bara dummare och dummare för varje Bella inlägg.

      Svara

    “ Inte med min egna båt….”
    Direkt från Bella’s blogg. Det betyder inget annat än att det är/var hennes egna båt. Inte lånad eller nån slags ”sommarspons”. Hur är det att inte slira på sanningen?

    Svara

     Men ge dig! Hon hade en båt vid sin brygga förra året till sitt förfogande – hur kan det då inte varit hennes egna båt oavsett om hon köpt den, fått den, lånat den eller sponsrats med den. Här berättar hon att hon inte varit ute med den båten utan med en väns, någon annans båt inte sin egna. Vilken tur att allt hon säger går att vrida och tolka så att hon ljuger eller är dålig och hemsk. Snälla sluta. PW säger min båt och Ellen B sa definitivt vår lägenhet om den de fick låna/sponsrades med.

     Svara

      det var inte hennes egen om den var till låns/spons. hur trög får man vara?!?

      Svara

      Ge dig själv!!

      Om jag lånar eller hyr en bil, parkerar den i mitt garage och glider runt på stan i den så skulle jag aldrig säga att det är ”min egen bil”. För det är det inte. Och om jag ändå skulle påstå det så slirar jag på sanningen. Precis som Bella gör.

      Blir det inte jobbigt att hela tiden försvara någon som konstant slirar på sanningen, ljuger och avsiktligt kommer upp med nya halvsanningar?

      Svara

       Men sluta, klart du säger min bil och inte jag ska köra hem nu i någon annans bil, i en lånebil. Klart du säger jag körde inte min egna bil utan en kompis bil t ex även om du har en hyrbil men men ni/du vill alltid få allt Bella skriver och säger till att hon ljuger och det är så tröttsamt och fånigt.

       Svara

        Nä man säger hyrbil/lånebil, är det så svårt verkligen? Wow du är helt besatt haha

        Svara

         ”Nu ska jag köra hem i min hyrbil” – ingen någonsin

         Svara

          Man säger väl bara nu ska jag köra hem? Oavsett om man har egen bil eller inte så säger väl man inte nu ska jag köra hem i min bil? Hahaha

          Svara

           Andra situationer som kanske är mer applicerbara ”Var har du parkerat din bil?”, ”När ska du byta däck på din bil?”, ”Någon har kört in i min bil!”, ”Idag tar vi min bil”, ”du får låna min bil om du vill”.

           Vill du ha mer exempel?

         Nej det gör man inte. Mitt gamla företag var sponsrat av Volkswagen. När vi delade upp bilarna oss anställda emellan så benämnde vi bilarna som ”min bil”, ”din bil”, ”Olles bil” etc.

         Aldrig sa vi ”bilen som företaget fått sponsrat och som bara jag kör”. Det är ju bara galet och på riktigt analt att säga något liknande.

         Svara

          Så vart du än åkte med den bilen så sitter du och säger ”nu ska jag åka till affären med min bil”, ”nu ska jag åka hem med min bil”? Aldrig nånsin hört nån jag känner som är en ägare av en bil säga ”min bil” om sin bil i varje mening om sin bil, aldrig.

          Svara

           Gör du dig dum nu eller? Det klart man inte säger det i varje mening. Men om man vill tydliggöra vems bil man åkt i säger man ju ”vi tog min bil” eller ”Britt-Marie körde så vi tog hennes bil” oavsett om det är en hyrbil, leasingbil, en bil på avbetalning eller en kontantbetald bil man äger till 100%.

      🤣🤣 du är helt fantastiskt besatt av att försvara Isabella.
      Synd att jag inte har tid att hänga här mer idag nu när du är igång.

      Svara

       Om det inte vore så fruktansvärt ointelligent att säga emot hela tiden ang. något som du har så fel i, så kanske man skulle kunna skratta.
       Det handlar ju inte om att försvara, det handlar ju om att du har missförstått.

       Svara

   Det var ju bra att hon inte köpt båten med tanke på de få timmar den kom till användning förra året.
   Att det var ett samarbete tog för övrigt några vändor på sjön innan det framgick av Bellas sociala medier.
   Detta är hennes specialitet alltså att först efter en tid flagga upp att något är reklam, spons och samarbete.
   Då förväntas läsarna redan ha rusat iväg och köpt det som förevisas. Undrar just hur många av Bellas läsare som köpte en Finnmaster med Yamaha motor för en miljon?

   Svara

    Noll.

    Svara

     Snarare minus. Skulle aldrig köpa något som Bellsan gjort reklam för, även det var något jag ville ha.

     Svara

      Du är smart du.

      Svara

       Åh! Tack!

       Svara

     Misstänker att båtsamarbetet var lika misslyckat som reklamen för det norska kollagenet och den danska rakapparaten 🙂
     Bella hade oflyt förra året.

     Svara

   Jag har en leasingbil, betyder det att jag inte kan säga att vi tar min bil i dag till min man, måste jag säga, vi tar leasingföretagets bil…🙄

   Svara

    Samma här! Vi leasar en bil som dottern har som sin. Vi säger ”din bil” om hennes, nåt annat vore ju märkligt.

    Dessutom: de flesta vet väl vid det här laget att stora influencers sällan äger alla sina leksaker. Så lätta är vi inte att vilseleda. Det är en deal – influencern får sin leksak och företaget betalas med att bli sedda.

    Svara

     Så om er dotter skulle sluta leasa bilen, och ett år senare köra en annan bil, då skulle ni såklart säga ”det är inte vår dotters bil, utan en vi lånar”. Som Bella säger om båten? Trots att ni aldrig kommer leasa just den bilen igen? Askonstigt att säga så enligt mig.

     Svara

      Den här diskussionen är ju en helt annan.
      Det skulle vara som att dotterns bil slutar leasas och att hon istället använder sin kompis bil.

      Det Bella säger nu är ju egentligen att hon slutat leasa en båt och att hon nu är ute med en väns båt.
      Varför skulle det vara konstigt?

      Svara

      Vaa? Så länge vi leasar bilen är den ”hennes bil”. När den lämnas tillbaka blir den någon annans bil och dottern skaffar förmodligen en ny som då blir hennes – oavsett om den är leasad eller köpt. Vardagsprat helt enkelt. Börjar vi sen diskutera bilen med någon utomstående, berättar vi förstås att den är leasad. Eller sponsrad om så varit fallet.

      Svara

       Till anonym 15:10

       Svara

      Jag hade EXAKT en likadan konversation härom veckan, vi leasar bil, förra året hade vi en VW Passat GTE, nu ska vi ha en ny bil av samma sort men det blev ett glapp så vi fick en lånebil. Träffade en kompis som funderade varför den var blå och att vi hade en svart, då sa jag precis som Isabella, nej det här är inte vår bil, vi lånar den här medans vi väntar på vår nya bil. Konspirationsteorierna går lite väl höga här inne i bland

      Svara

  Jag är mer inne på Edith Södergrans spår, att Smärtan är det enda sanna i livet.

  Haha, jag är faktiskt glad! Det är ju midsommar 🌞 och jag tar gärna glass, både med och utan strössel.

  Svara

  Att hitta lyckan i sig själv först och främst är (kan iaf vara) en tuff och stundtals ensam resa. Men ack så viktig.

  Svara

  Hej och fint skrivet av dig! Generellt Reflekterande och bra metafor🌸 Ha en fin dag, Kram från Norge

  Svara

  Om BB har en ny kille varför ska hon då till fd pojkvännen och fira midsommar med den sk extrafamiljen? Och vad får extrafamiljen utav hennes besök egentligen? Jag tycker synd om barnen när dom blir stora och inser att det som mamma levt på är att skapa ett låtsasliv runt sig. Nu det här poddandet, vad är sant och vad är lögn?

  Svara

   Du verkar bry dig lite för mycket om någon du inte känner…

   Svara

    Och? Man får följa hennes liv och får därmed ha sina egna tankar angående det!

    Svara

     Nej.

     Svara

     Det betyder ju inte att man behöver sitta och hitta på en historia om saker man egentligen inte vet något om.

     Svara

    Är inte konstigare än att diskutera boken man läser i en bokcirkel. Eller diskutera filmen man just sett.

    Svara

   Var sa hon att hon ska fira med expojkvännen? Ingenstans väl utan var inbjuden till någon familj som hon kallar extrafamilj. Vad de får ut, ja de kanske tycker hon är trevlig och bjöd in henne för att hon inte var bjuden på något annat. Synd om barnen kan du tycka eftersom att folk, som du t.ex, skriver elakheter och sprider rykten och lögner om deras mamma och det är känsligt för barn. Att någons mamma poddar och bloggar behöver nog inte skada ett barn men elakheter gör barn ledsna.

   Svara

    🤮

    Svara

     Sluta var så äcklig rebecka

     Svara

    Haha va! ”Sprider rykten och osanningar, och vill deras mamma illa”?! Det är tyvärr du som gör det och ingen annan. Du är skadlig som inte kan se hur mycket hon ljuger och leker låtsasliv med två små barn. Bella gör detta fiasko helt själv, och tyvärr också mot barnen.

    Svara

     Prusseluskan – ta lite ledigt nu.

     Svara

      Aww, och du borde tillbaka till jobbet gmn!

      Svara

   Oj Kajsa nu blev det en liten kullerbytta va?
   Om man lär känna folk, så fortsätter man väl umgås? Vad är det för låtsasliv menar du? Och skäms att du drar in barnen.

   Svara

  Jag tror absolut på att det ibland och i många fall hjälper att ha andra omkring sig efter en personlig livsförändring. När en närstående gick bort hade jag många vänner och en ny pojkvän i min närhet som stöttade, lyssnade, hjälpte, sådana som jag kunde luta mig över så att de bar mig när jag inte kunde stå upp själv. Jag var trasig inombords men mycket gladare när jag umgicks med dem. Ibland vill och kan man bara inte vara ensam med allt som flyter runt på insidan. Vet inte om det är samma sak som IL och Toves kommentar men det var tankar som kom till mig.

  Svara

   Förlåt för OT och kanske för personlig fråga. Men kan vi prata om ditt nick? Det känns som att du har varit på smällen lika länge som en elefant. Är det inte dags för nedsläpp snart?

   Svara

    Det var inte svårare än att gå in på hennes blogg och konstatera att hon är i vecka 35.

    Svara

     Hur sjutton sk man veta att personen har en blogg?

     Svara

      Det röda i namnet går ofta till blogg.

      Svara

    Dra åt helvete tack

    Svara

     Detsamma!

     Svara

  Vad vore livet utan ❤️?

  Svara

   Ja, kärlek till sig själv först och främst

   Svara

  Ensamhet är dock helt onormalt och icke önskvärt ur evolutionär synpunkt så det är inte så konstigt att många människor gör allt för att slippa den. Vi är programmerade så för att vi bokstavligen inte hade överlevt utanför flocken och även idag visar studier att man är mer olycklig och dör tidigare om man är ensam. Att man lever ensam är ju helt nytt bara de senaste decennierna så jag undrar om det inte är Bella som är rätt ute som hela tiden söker sig till någon annan. Klart man ska göra det bästa av situationen men det här glorifierandet av ensamheten är inte rätt väg att gå.

  Svara

   Ensam är stark, efter lite träning kan man bli sin egen lyckas smed.

   Svara

   Jag är inne på ditt spår. Klart att det kan vara ett tecken på något typ av problem om man inte kan vara ensam i en vecka och rycker tag i första bästa nya partner så fort de börjar knaka i fogarna, eller bara är lycklig när man är i nya förhållanden. Men den ytterst moderna idén om att man ska vara lycklig i sig själv och att det är något fel på en om man behöver andra människor i sitt liv – näe det tror jag är värdlsfrånvänt självhjälpsbok-hittepå.

   Som du säger – varför skulle det vara så, när vi är ett flockdjur? Precis som andra djur som lever i flock behöver vi sällskap för att må bra. Precis som vi behöver sömn, mat, motion osv.

   Sen är folk såklart olika osv.

   Svara

    Jag har en kompis som lider av monofobi.. hon har skaffat barn med två rötägg (en pundare och en som inte tar sitt ansvar nämnvärt ens på sina veckor)
    Varje gång ungarna är hos sina farsor ska hon ringa runt och hitta någon att umgås med. Känns inte ens kul att bli uppringd när man vet att hon inte vill göra något speciellt, bara ha någon närvarande i kulisserna.

    Svara

     Jaa absolut som jag skrev köper jag att det blir problematiskt om man har fobi för att över huvud taget vara ensam eller inte vara i en relation. Har också en släkting som bokstavligt talat aldrig låter det passera en vecka innan han är tillsammans med någon ny kvinna igen – och man märker ju att han tar första bästa. Ibland har han tur och det blir någon vettig, ibland har han mindre tur. Men han gör aldrig slut oavsett :p

     Men det är ju en skillnad mellan det och uppfattningen att alla människor inte ska behöva någon mer i än sig själv i sitt liv, annars är det något fel. Jag behöver andra människor – släkt, vänner osv, för att vara lycklig. Ser det inte som ett problem alls utan helt normalt.

     Svara

     Tur att din kompis verkar ha en så empatisk och medkännande vän som du då… (not)

     Svara

      Vi är uppenbarligen inte varandras förstaval.

      Svara

       Ja, hon verkar ju ha uppenbart dålig smak, alternativt extrem otur, både med snubbar och vänner – trist.

       Svara

        Ja, synd att hon är så desperat. Hade hon inte varit så rädd för ensamhet hade hon ju kunnat sålla lite bland utbudet

        Svara

         Mest synd ändå att hon har ”vänner” som raljerar över hennes fobier och svagheter. Hoppas hon sållar hårt, snart!

         Svara

          Dra åt helvete är du snäll

          Svara

     Typ som Gabjoss då

     Svara

     Och dessutom har hon en kompis som du. Stackars stackars henne.

     Svara

   Skillnad på att vara ensam och vara själv.

   Svara

    Man kan också fundera på varför folk slutat uppfatta skillnaden i hur man använder ordet själv och ordet ensam. För att man är rädd att säga ensam och vill säga ett positivt laddat ord, och då börjar man använda dem som synonymer trots att det egentligen blir fel språkligt?

    Svara

   Håller med. Sen tycker jag att vi borde vara mer kreativa när det gäller flockbildningen. När jag var liten flyttade jag ofta, men nu har jag bott på samma plats i stan och lärt känna så många att jag hälsar åt höger och vänster när jag går och handlar. Det är fint. Det kan ju inte funka lika bra när man flyttar hela tiden som svenskar tydligen är väldigt bra på.

   Svara

   Dock finns det ju ingen kontinuitet i något i hennes liv. Det är nya folk hela tiden, knappast någon stabil flock av människor som skyddar henne. Det är mer nya människor som ger henne lite kickar för stunden, sedan är det bra. Tror inte det är så vi har levt historiskt.

   Svara

    Nej det är sant. Hon verkar ha ryggmärgsreflexen att söka sig till andra men är inte så bra att behålla dem.

    Svara

   Finns också studier som visar att singelkvinnor utan barn är lyckligast. (Googla om ni vill få fram underlag/inte tror mig)

   Svara

    Det finns också studier som visar att kvinnor med ett barn är lyckligast och andra säger fyra. Lyckliga singelkvinnor är väl sådana som har en del vänner de umgås med. Att vara mamma kan sluka den sociala energin och att sen vänta på att barnen ska hälsa på när man är gammal och ensam är nog rätt deppigt.

    Svara

    Kanske kan upplevas så för stunden men faktum är att ensamhet har större risk att förkorta livet än både övervikt och rökning.

    Svara

     Ofrivillig ensamhet, inte all ensamhet 🙂

     Svara

  Hur ska man göra för att bli ”sin egen lyckas smed” då? Speciellt när man är i ett förhållande med barn som man är nöjd med. Älskar min familj, men svårt att säga att jag är lycklig? 🤔

  Svara

   Börja gör saker på egen hand. Sluta inte lära dig nya saker. Saker som du har användning för när du är ensam. Lär dig skifta hjul, byta olja+filter göra upp eld, laga mat utan el. Leta upp ätliga växter och bär. Gå en kurs. Hitta DIG i sorlet av familjeliv. Det tror jag ger dig mer lycka

   Svara

    Det tror jag också på. Att lära och utvecklas bortom sin identitet som fru/mamma.

    Svara

  Jag har alltid sagt, och hävdar fortfarande- att jag är inte skapt att leva ensam. Jag mår bäst i en relation. Men med det sagt, 47 år gammal vet jag att jag KLARAR att leva ensam, det är inte roligt, men det är inte roligt att leva i en relation alla dagar heller 🙂 Min nuvarande man (levt tillsammans i 13 år) beskrev det hela så bra i början när vi dejtade:
  vi pratar alltid om att hitta vår saknade pusselbit, eller det klassiska ”du gör mig hel” . Men för att få en fungerande och jämlik relation behöver man vara hel på egen hand, pusslet måste vara komplett även utan en partner.
  Jag är hel, jag mår bra, jag klarar mig utan en partner men jag VÄLJER att leva med min man, för att jag vill- för att jag älskar honom och mår bra tillsammans med honom. Jag mår bra även utan honom, fungerar väl och behöver inte en partner som gör mig hel, den enda som kan göra mig hel är JAG. Men trots det väljer jag att leva med min man. Har levt i komplicerade relationer, som liksom löpt på fast vi sårat varandra, bara på grund av rädsla att bli ensam, rädslan att känna sig ”ohel” eller inkpomplett men hellre ensam och hel än trasig i en relation.

  I mitt jobb (kurator, coach och samtalsstödjare) träffar jag ofta människor som söker lyckan hos andra, eller i saker, i yta. Det är ju sånt som är föränderligt och utbytbart. Tycker den där Tova har en mycket bra poäng. Det är svårt att få relationer att fungera och framförallt hålla över tid om man är beroende av den andra personen för lycka och helhet.

  Svara

   47 år gammal och läser bloggbevakning? Oj då.

   Svara

    Vadå oj, vad tror du vi över 40 gör? Läser året runt?

    Svara

     Åh, jag blir snart 40, hoppas inte på året runt…

     Svara

    Jag är 50 (känner mej som 32)

    Svara

    Är snart 63 år ! Finns många fördomar om oss äldre kvinnor. Jag är ”yngre” i sinnet än många 25-åringar. När jag var ung utbildade jag mig till verkstadsmekaniker,vägrade att gifta mig,levde loppan på 70-talet,osv…Ibland blir jag mörkrädd hur kvinnors utveckling har gått bakåt på flera plan. Var kom dessa nya ideer om hur man som kvinna ska vara ifrån? Jag var med och kämpade för många av våra rättigheter som vi har idag. Alla borde läsa vår historia.
    När jag var ung var abort förbjuden,fanns inte p-piller,man skulle gifta sig och bli hemmafru.Efter en hård kamp fick vi många rättigheter,känns som vi halkat tillbaka i utvecklingen.Nu är det yta och status som är det viktiga,som smink,kläder osv.Många drömmer om ett liv som hemmafru.

    Svara

  Lycklig är jag som är någorlunda frisk och har 3 fina barn och 2 fina barnbarn med mitt livs kärlek, och så på köpet en fin svärdotter och svärson… Resten kan jag leva med💕

  Glad midsommar på er alla❣️

  Svara

  Vilken fin och behövlig reflektion, den tar jag med mig när jag nu känner mig ensam ibland!

  Svara

  Det går undan. Nyss söndagsintervjun där hon undrade om hon nånsin skulle träffa nån igen. Nu detta.

  Svara

   Hon påstår ju att det aldrig har gått en vecka utan att hon har varit på dejt. Desperate much skulle jag vilja påstå. Problemet är väl att hon bara kan älska sig själv och sätter sig själv i första rummet i sina relationer. Så länge som karln tindrar med ögonen, tillfredsställer hennes behov ,är tillgänglig när hon vill och dansar efter hennes pipa är allt frid och fröjd. Ända tills hon får upp ögonen för någon ny som kan erbjuda mer tror hon.

   Svara

    Fast….desperat är väl att ta till…? Varför inte ta emot livets glädjeämnen när de bjuds? Alla romanser (om det nu är en sån) behöver inte leda fram till nåt livslångt och djupt allvarligt, jag tycker gott att man kan ha så roligt och mysigt och trevligt och passionerat man vill – inte minst medan man är ung och urvalet är stort 😉 Hon är väl inte ens 30 fyllda, eller? Njut av det som bjuds medan man kan, tänker jag.

    Svara

   Nån som det håller med kanske? Bella verkar ju inte vara den bästa på att bibehålla relationer (av alla dess slag), minst sagt.

   Svara

  Inte ens på midsommarafton kan du låta bli att raljera över IL…just det ja det är du som sätter ribban för ditt kommentarsfält.

  Svara

   –1

   Svara

   Nä, midsommar, julafton, påskafton samt klämdagar ska det inte yppas ett ord om Bella! ☝🏻

   Svara

   Kan du inte göra mig en tjänst och dra åt helvete

   Svara

  Men herrejävlar det var bästa metaforen jag hört i mitt liv!!!!! Med slutet tuggar du mer strössel än du skulle vilja? HJälp, sparar denna för evigt i min tankebank 😀

  Svara

  Bokstavligt talat glass ❤️ Jag äter en halvliters Häagen-Dazs varje kväll och nog tusan ger det en guldkant på mitt liv 😃

  Svara

  Hon säger också att Sheila är en av få icke-ja sägare hon haft runt sig. Tycker det låter som att hon lite subtilt skyller på att det är pga alla ja-sägare hon haft runt sig som det gått dåligt för henne. Inget eget ansvar?

  Svara

   fast ju ju ju

   Svara

   Din läsförståelse verkar inte vara så utvecklad.

   Svara

  Kommer osökt att tänka på en av dom lokala pundarna/a-lagarna här i stan som åkte fast för snatteri på ICA här om veckan. Han hade Endast snattat en påse strössel. Kanske han var trött på bara glass..? 🤔😢

  Själv har jag hittat en sån inre lycka så folk nästan blir lite rädda..? Kanske var det lättare förut när jag var stressad och hade ångest över allt i mitt liv? Nu, sen jag började med yoga, så är det inte mycket som får mig att falla. Klart jag blir påverkad av saker som händer, men jag gräver inte ner mig och vältrar mig i det som förr. Det jag kan påverka, det påverkar jag, resten får vara. Man är VERKLIGEN sin egen lyckas smed, hur klyschigt det än låter.
  Lägg er o andas, gör en solhälsning och lev det liv ni vill leva. 🙏🏻🧘🏻‍♀️🕉️

  Svara

   Jag kan faktiskt inte förstå hur yoga kan göra någon sådär lycklig och lugn. Det är kanske det som folk provoceras av?

   Svara

    Jag var en som provocerades av det. Tills jag brände ut mig, då hade jag inget val än att börja vara här och nu och sluta springa.

    Svara

    Yoga är inte bara fysisk träning som så många i väst tror. Det är en hel livsfilosofi.

    Svara

  Skall vi gissa att nya kärleken spelar golf….
  Blev nästan lite glad för hennes skull tidigare i år med nytt hus och när hon sade att hon skulle ta det lugnt ngt år och ’finna sig själv’. Tog inte lång tid innan MUA, släng med hår, skryt och ytligheter var tillbaka. Det är ngt väldigt tragiskt över denna kvinna, verkar så vilsen och handfallen inför allt som vi andra betraktar som riktigt livet, hänga med sina barn, fixa i sitt hem, hänga med kompisar etc.

  Svara

   Handfallen var ordet. Stämmer så bra. Hon vill ge intrycket av att det är lite under hennes värdighet att göra dessa saker själv, men i själva verket har hon inte en susning. Klarar sig inte i fem minuter utan hjälp.

   Svara

  Kan ni inte unna henne att vara lycklig för stunden, även om det bara varar över midsommarn.
  Glad Midsommar till Er alla🍓🍦.

  Svara

   Glad midsommar! ❤🌸

   Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

  Oj, så olika perspektiv man kan ha, intressant. Har varit singel i över 15 år och inte känt mig ensam en enda dag. Det är bara omgivningen som verkar bli provocerad av att jag inte passar in i normen. Man kan leva sitt liv på många bra sätt.
  Tänk om alla bara kunde respektera allas livsval och sluta jämföra sig med andra, så trevligt det skulle bli. <3 Trevlig midsommar!

  Svara

   Samma här. Har varit singel sedan jag var 16 år och det är 17 år sedan. Känns hur skönt som helst. Glad midsommar! ❤

   Svara

   Jag har nyligen insett att jag kommer vara singel resten av livet och det känns bra! Jag har inga problem med att vara själv och känner mig bara lycklig över att kunna leva hur jag vill.
   En liten längtan efter barn finns men jag vill absolut inte ha en man i mitt liv.

   Svara

    Såklart du inte kommer! Sluta upp ❤ I så fall kommer jag vara oskuld för resten av mitt liv men någon gång dyker väl snubben upp. Ingen brådska liksom. Glad Midsommar och bort med tankarna! Du är perfekt 😘

    Svara

     Tack för dina fina ord 💚 men jag tror faktiskt jag mår bättre själv. Jag var singel i drygt tio år när jag började dejta en man för två år sedan. Det funkade inte alls och när det var över insåg jag hur mycket bättre jag mår själv.
     Senaste tiden har jag också funderat mer på vad som gör mig lycklig istället för att hela tiden ha i bakhuvudet ”jag kommer träffa den rätta” etc. och jag mår bättre av det.

     Jag önskar dig dock lycka till och jag är säker på att du inte kommer vara oskuld resten av livet.
     Glad Midsommar!

     Svara

      Tack för dina fina ord tillbaka ❤ Oskuld eller ej – jag bryr mig faktiskt inte. Mår bra i mig själv jag med och lever livet såsom jag vill ha det. Ta hand om dig!

      Svara

     Fin välmenande kommentar men det finns många anledningar till att inte skaffa en partner. Det är helt okej att inte vilja det. 🙂

     Svara

   Precis, att man inte har en partner behöver ju inte betyda att man är ensam. Min erfarenhet säger att man snarare har ett STÖRRE umgänge som singel 🙂😏

   Svara

  Jag kan inte äta glass men är lycklig ändå! Har gått igenom mycket där jag har lärt mig att vara ensam och vara trygg i mig själv. Jag är självständig och behöver ingen att luta mig mot.

  Svara

  My har tydligen skrivit ett inlägg där Jonas var involverad?, som senare raderades av My. Måste erkänna att jag då blev extra nyfiken, någon här som hann läsa inlägget innan den togs bort?

  Svara

   Involverad i vad? Droghärva? Glassätande? Strösselsmuggel?

   My är ointressant, låt henne självdö.

   Svara

    Som bella

    Svara

   Vill oxå veta ngn som vet

   Svara

    My skrev att hon och Jonas bryter förhållandet efter ett gräl , mitt i flytten till radhuset…

    Svara

   Vem är My? Är det någon man bör följa för att lära sig något om livet eller bara en av många influensers som gör och tycker som alla sina ”kollegor”?
   Jag frågar för att jag helt ärligt inte känner till någon My och blev intresserad…

   I ärendet glass, strössel och att vara sin egen lyckas smed vet nog de flesta vad som är mest hållbart i längden.
   Glass är helt enkelt inte speciellt gott och går lätt att avvara. Pratar vi om mjukglass blir valet ännu enklare – helt värdelöst ointressant! Speciellt i smaken vanilj! Skulle nog inte ens välja det om jag fick betalt.

   Strössel är ju inte heller intressant. Det är ju bara kosmetika eller en form av filter man lägger på för att få den annars helt intetsägande glassen att försöka se bättre och godare ut än vad det är! Det naturliga är alltid mer intressant än det konstgjorda, enligt min åsikt.
   Och alla borde sträva efter att forma sin egen lycka! Att dansa efter någon annans pipa blir enformigt i längden är jag rädd…

   Så en glass och strösselfri sommar med egenfångad lycka skulle vara överst på min lista!
   Och att få veta vem den där My är… 👍🌼

   Svara

    mymartens.se

    Svara

     Men sluta skriv om henne här och hjälp henne att få klick för att tjäna mer pengar. Antar att 11:50 är My själv och kanske 10:45 också. Inte första gången hon skriver att hon och Jonas bryter, hon försöker med allt, paus, sjukdom, rehabilitering, akuten, fattig, sjukbesök bla bla sååå syd om mig kolla vad jobbigt jag har det, kolla vad jag kämpar… alltså hon är sååå osmaklig och ljuger om det mesta, att vissa inte fattar det. Låt henne falla i glömska och ge henne inga klick!

     Svara

      Du får läsa hennes blogg men ingen annan?

      Svara

      Om My är en 47-årig man från Göteborg så är 11:50 My. Att du såg igenom det var inte dåligt…

      Svara

      Så bra då har vi rett ut det här, om det kan vara My själv som kommenterat 10:45 och 11:50, för att 10:45 är jag, en tjej från Stockholm.
      Om My nödvändigtvis vill bli sambo, då får hon nog se sig om efter en ny karl, men det kan nog bli svårt med tanke på vilket kaotiskt liv hon lever. Men hennes dröm var nog att försöka locka med sig Jonas till radhuset. Min känsla är att han inte byter bort Täby till Märsta.

      Svara

       Hon har säkert räknat med delad boendekostnad. Tji fick hon.

       Svara

   Ja

   Svara

  Man kan inte äta glass med strössel och glömma kolasåsen/jordgubbstoppingen.
  Det är toppingen som gör att det går från en god glas till en WOW glass 🍧🍧
  Mer kolasås till folket🇸🇪🇸🇪

  Svara

   Salted caramel Ohoj!!!!!

   Svara

   Många nöjer sig med strösslet, och sen kikar de över staketet till grannen

   Svara

  Glad midsommar camcam och alla ni andra här. Puss på nosen till THK och lilla snöboll och Selma. 😊😻🐶🌸

  Svara

  Har inget med det här att göra, men någon som vet vad som hänt med Magdalena Graafs hund Drago? Det var länge sedan jag var inne på hennes blogg och nu syns han inte till alls.

  Svara

   Hon har tydligen köpt en ny liten valp, från samma kull som Hannah’s…

   Svara

    Hannas*, inte ”Hanna’s”. Herre gud.

    Svara

    Har inte hon haft flera hundar under årens lopp, som verkar ha bytts ut efter hand? Sten verkar vara den som hängt med längst.

    Svara

    Den lilla svarta valpen? Det är Charlie, Hannahs kompis hund. Han är syskon till Hannahs valp Cookie. #vetförmycketomGraafshundar

    Svara

     Säger hon ja. Sten var ju som hon sa, Lance hund när den hämtades hem.

     Svara

   Den blev mördad

   Svara

   Enligt henne själv är han och vaktar hos en annan familj nu…..

   Svara

   Jag tror hon skrev att han flyttat till ett nytt hem där han får jobba som han är utbildad för.

   Svara

  Tror Drago är i annat hem som vakthund. Är nästan helt säker.

  Svara

  Bellas karlar avlöser varandra i rad, hoppas barnen slipper lära känna alla….

  Svara

  Tycker att många generellt har så svårt att vara nöjda med det de har. Alla ska bara ha mer och mer hela tiden. Renovera fast det inte behövs, köpa nya prylar fast man redan har fullt fungerande osv. Jag år låginkomsttagare men drömmer inte om ett annat liv, gillar att knega och umgås med min dotter. Behöver inte så mycket mer egentligen. Lycka för mig är en god middag, en iskall öl en sommardag, eller bara hänga med nära och kära i en park. En riktig trevlig midsommar till alla därute 😘

  Svara

  Ja klart som fan att det är bäst att må bra i sig själv och vara självständig.
  Men ibland är livet bara jävligt och då kanske man vill ha någon som älskar en.
  Finns en hel del lyckade människor här som alltid vet bättre än personen i fråga, denna gång Isabella. Kul för er att ni är så bra men alla är ju inte det, låt folk bli lyckliga av vad fan de vill

  Svara

  En sak är i alla fall klar – Isabella Löwengrip måtte ha Sveriges dummaste följare (om hon har några alls, alltså, det har väl varit si och så med besöksstatistikens tillförlitlighet om jag inte missminner mig). Det här ”jag kan inte berätta mer just nu” och så vidare körde hon redan på den tiden jag läste hennes blogg – och det är flera år sedan. Det var dimridåer redan då, så den som fortfarande går på skiten måste i sanning vara spåndum. Så klart kan det finnas någon ny gubbe i faggorna men vem bryr sig i så fall om det? Isabella Löwengrip verkar ha en skev verklighetsuppfattning, där hon tror att folk på allvar bryr sig om vem hon ligger med. Det gör folk inte.

  Svara

   Suck……….

   Svara

   Haha, ”spåndum”! Vilket bra ord! Kommer användas där det behövs 😄

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.