Öppet Spår


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

402 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har någon här gjort en fettsugning av venusberget?

  Svara

   Wrf nej, lägg av med snånt trams!!

   Svara

    Vad menar du? Det samlas fett där för vissa personer som inte har att göra med att man har för mycket fett. Det kan besvära på många olika sätt.

    Svara

     Nähe, vad ska man fettsuga om det inte är fett?😉

     Svara

      Jag sa ju att det samlades fett där, trots att jag inte har fett på övriga kroppen. Gud vad jag ångrar att jag ens skrev här nu, folk är så sjukt osympatiska och dryga

      Svara

       Men snälla. Är du porrskadad ocj känner behov av att se ut som att du inte är myndig i de nedre regionerna. acceptera hur din kropp bestämt sig för att utvecklas. Fettet är där av en anledning.

       Svara

        Men vadå acceptera hur din kropp ser ut? Hade alla bara ”accepterat” allt hade vi inte haft superkroppar och folk som tränar och har skitsnygga kroppar. Klart man inte behöver acceptera allt skit ni här inne tycker man ska ha. Fett runt magen, bröst till naveln, håriga ben, orka.
        Jag har inte fettsugit mig men kolla realself, där finns verkligen allt. Jag bor i Miami och här är en rumpoperation typ en helgdeal, finns verkligen inget som är tabu. Så jävla skönt. Och alla är extremt snygga.😃

        Svara

        Bara av nyfikenhet – vilken är anledningen? Tänker att det inte kan ha ngn superviktig funktion då många inte alls har fett där?

        Svara

         Varför fixar folk brösten? Rumpan? Öronen? Fettsuger sig? I verkliga världen (alltså utanför rabiesfeministernas bloggbevakning där man helst bara ska ha funktion och absolut inte vara snygg) så gör folk saker enbart för att det är snyggt. Inte fan färgad folk håret för det är praktiskt, utan snyggt. Därför antar jag att personen ovan vill fettsuga sitt venusberg just pga hon vill det och antagligen hade känt sig snyggare så. Behöver man mer anledning än så?

         Svara

          Jag menade ”anledningen till varför man har fett där”?
          Ngn över skrev att man har ”fett där av en anledning” och jag undrade av vilken anledning man ska ha fett där…

          Svara

       Håller med men försök att inte ta åt dig, även om jag vet att det är lättare sagt än gjort. Tänker ibland att det kanske är bäst att helt ignorera de dryga kommentarerna och istället enbart svara på de som är hjälpsamma.

       Svara

        Tack för tipset. Uppenbarligen är det här inte ett ställe där man kan få stöd och hjälp ens när man visar sig sårbar och skriver om någon så känsligt som problem med sitt underliv. Det här var garanterat sista gången jag vända mig hit. Ni som skriver dryga kommentarer till mig borde ransaka er själva och skämmas. Usch. Det handlar inte om problem med ligg eller att jag vill se ut som en porrstjärna utan det är ett medicinskt problem då jag inte kan använda vanliga kläder och saker skavet och ger sår.

        Svara

         Ja och det är så synd, jag blir så illa berörd varje gång någon blir påhoppad utan anledning. Även om man är anonym när man skriver så krävs det mod för att öppna upp sig. Jag kan tyvärr inte hjälpa dig med din fråga men jag hoppas att du får fler svar under kvällen eller att du hittar någon annanstans dit du kan vända dig.

         Svara

          Tack för din kommentar. Den värmer oerhört mycket ❤️ Förstår inte hur folk kan vara så elaka

          Svara

           ❤️

         Skrev ett svar precis som inte verkar ha publicerats. Får hoppas att det släpps igenom snart.

         Svara

         En annan här. Ta INTE åt dig! Det finns tyvärr en grupp här som tycker att operationer, träna, vilja gå ner i vikt och så vidare är det vidrigaste som finns på vår planet. Det är väl fine om man tycker det och tycker det är synd att tjejer ska operera sig för att bli nöjda med sig själva men, ett stort MEN, de framför det på ett mycket osympatiskt sätt som om man är dum i huvudet och en slav under patriarkatet. Någon på senaste ÖS frågade om tips för att bli ”snyggare” och jag skrev blek tänderna, ha highlighter, kläder som fokuserar på de kroppsdelar man är stolt över samt sträck på ryggen. Personen ifråga eller en random anonym svarade usch så tråkigt och se ut som varenda influencer därute typ. Liksom okej?

         Hör av dig till en bra plastikkirurg. Kör sökningar, kolla omdömen osv. Bor du i någon av de större svenska städerna finns Akademikliniken som är pålitliga.

         Jag är inte perfekt utan kommer nog göra några ingrepp själv. Däremot så tycker jag inte att man ska slå ner på de kvinnor som inte orkar stå emot utseendehetsen (nu vet jag att ditt problem var mer än bara estetiskt men jag talar om klimatet härinne överlag). Den är helt sjuk och det är normalt att vika sig. Visst är det synd men behöver man höra att man är ”porrskadad” och läsa mellan raderna att man är en bimbo för det? Grattis till er som är så starka att ni kan stå emot allt sånt men skaffa er gärna lite empati på vägen också.

         Svara

          Tack för att du tar av din tid för att få mig att må bättre trots att du inte känner mig. Jag uppskattar det verkligen ❤️

          Svara

           Glöm inte att verkligen läsa på vad som ska hända före och efter. Ta reda på hur folk upplevde före och efter vården. Om kirurgen inte pratar om det som går fel så säg tack och adjö. Se på dokumentärer som tar upp om operationer som gjorts fel och skriv ner allt som de säger. Gå inte till första bästa kirurg som du ser, fakta fakta ich fakta kommer man långt med.
           Om du vill göra operationen så lägg ner tid på efterforskningar. Fråga runt på flera sjukhus. Gör absolut ingen operation utomlands!!!

           Även om det är billigt så kan efter vården efterkonstruktionen kan bli väldigt dyr och plågsam om det har blvit fel en gång. Finns en dokumentär serie från England som handlar om operationer som blivit fel i utlandet och blivit dyrare att fixa till.

           Önskar dig all lycka.

          Jag tror seriöst att såna personer bara har släppt allt vad utseende innebär och hyser agg mot kvinnor som fortfarande vill se bra ut. Jag erkände i något öppet spår att det fan inte alls är underskattat med en sjukt snygg kropp och att jag njuter av alla mäns uppmärksamhet och biltutor. Är det fel av mig att gilla det som jag är biologiskt wired att tycka om? Nä. Därför är det inte fel heller att folk vill fettsuga, fylla på och vara snygga. Det är liksom helt normalt i den riktiga världen förutom här på bloggbevakning. Människor har helt enkelt instinkter som är starkare än att ”utseendet spelar ingen roll”. Det är självklart inte allt i livet men att trycka ner kvinnor för att de är och njuter av att vara snygga är bara helt sjukt.

          Alla mina vänner har fixat tuttarna, ingen av dem syns det på då de klär sig väldigt propert och har valt ett naturligt resultat. De hade aldrig passerat som ”bimbos”. Fördomarna här alltså.

          Svara

         Ja och det är så synd, jag blir illa berörd varje gång någon blir påhoppad utan anledning. Även om man är anonym när man skriver så krävs det mod för att öppna upp sig. Jag kan tyvärr inte hjälpa dig med din fråga men jag hoppas att du får fler svar under kvällen eller att du hittar någon annanstans dit du kan vända dig.

         Svara

         Om du har ett medicinskt problem och inte estetiskt så ska du gå till läkare och presentera det. Vissa plastikoperationer bekostas av och görs inom landstinget. Lycka till!

         Svara

          Tack för din kommentar. Jag kommer bekosta det själv tror jag, men ville mest höra andras erfarenheten för att det här är ett så tabubelagt ämne och det vore skönt att inte känna sig ensam

          Svara

           Bry dig inte på dom som kritiserar.. jag hoppas du får den hjälp du behöver. Det går säkert att fixa.

           ❤❤❤❤❤

    Men snälla lägg dig inte i sådant du inte begriper dig på! Har man varit kraftigt överviktig är det inte alltid venusberget återgår helt och själv hade jag ett venusberg som när jag blivit smal stack fram från sidan som en bulan jag hade en rak kjol eller byxor på mig. Klart man kan åtgärda det om man vill.

    Svara

   Ja i samband med en Bukplastik, blev dock snett så är inte snyggt. Platt på vänster sidan och petar ut på höger. Orkar dock inte korrigera det så det stör mig inte jättemycket.

   Svara

   Hur vet man ens om man har ett stort venusberg? Fine, mitt är inte direkt platt men jag tycker att den ser normal ut. Vem ska jag jämföra med? Porrstjärnor?

   Har det ens hänt att något ligg äcklats av era venusberg?

   Svara

    Att det putar ut genom kläder och besvärar personen i fråga. Har du inte reflekterat över det själv så har du troligen inte för mycket put där. Själv hade jag som en stor påse, som om venusberget hade fått påssjuka.

    Svara

    uppenbarligen besvärar det mig då jag skriver här. Det är så onödigt att skriva något drygt. Det handlar inte om ”något ligg” uatn det handlar om att jag inte kan ha på mig vanliga jeans osv.

    Svara

     Men gud, du behöver inte läsa allt med aggressiva glasögon!

     Svara

      Tyckte inte det var en speciellt aggressiv kommentar. Hon är väl trött att bli bemött som att hon är totalt dum i huvudet? Om ni inte kan sätta er in i att hon har komplex, varför bemöda er om att skriva ens?

      Svara

      Vadå inte läsa med aggressiva glasögon? Jag skriver om ett känsligt ämne och folk ber mig lägga av, skriver att jag ska sluta vilja se ut som en porrstjärna och svarar allmänt drygt. Det gör gör mig superledsen. Varför ska jag svara trevligt på folk som inte svarar på min fråga utan bara vill vara lite spydiga? Har man inget svar på min fråga eller något trevligt att fråga eller skriva kan man låta bli att svara överhuvudtaget

      Svara

     Jag ber om ursäkt! Inte alls meningen att vara dryg eller otrevlig. Det är första gången jag hör om detta så jag är bara okunnig i ämnet. Hade ingen aning om att vissa har sådana besvär att det påverkar vardagen. Önskar dig lycka till och hoppas du hittar en lösning!

     Svara

      Tack för att du ber om ursäkt. Förstår verkligen att det finns okunskap då detta inte är ett ämne som inte är vanligt att diskuta då dom flesta, precis som jag, skäms för mycket för att ens prata om det

      Svara

       Någon måste någon gång vara den första som frågar öppet! Man är sällan ensam om något och med tanke på att detta hör med könet att göra, så är jag nästan säker på att andra kvinnor lider av samma problem. Du är modig som vågar ta upp detta och modig som vill göra något åt saken.

       Förstår din känsla, och jag hoppas att den känslan ändras.

       Svara

    Ingen har väl skrivit något om att att det skulle besvära vid sex? Det är inte det det handlar om, utan att det är besvärande på andra sätt. Så himla onödig kommentar

    Svara

     Nej, men det är något jag antog. Det var inte heller fokuset i min kommentar utan jag hade andra frågeställningar också. Okunnigt? Ja. Onödigt? Nej.

     Svara

   What? Fettsugning av venusberg? Har man ens fett där öht?

   Svara

    Ja för vissa blir det en väldigt stor fettansamlingar där, särskilt efter en stor viktnedgång. Fettet på det stället försvinner inte på samma sätt som tex magen Eller benen. Det här ger besvär som sår, att man inte kan använda tajta jeans osv. En stor version av ”bullfitta” som folk brukar kalla det.

    Svara

     Nu är det inte så enkelt att bara suga bort fett från ett område som har mycket fett, det du får kvar då är en tom skinnpåse. Speciellt om du redan varit överviktig, för skinn är inte hur elastiskt som helst.
     Det krävs nog en plastikoperation om påsen är stor med mycket fett.

     Svara

    Ja det har man, varför skulle man inte det? Vad gör du här om du är 11 år?

    Svara

    Ja. Oftast när man gått ned mycket i vikt. Fettet på det stället går inte att träna bort på samma sätt som att man kan träna bort fett på andra delar av kroppen. Det kan bland annat ge besvär i form av att det är svårt att använda vanliga jeans och det skaver och ger sår.

    Svara

     Varför försvinner inte det fettet?

     (Genuin undran, förlåt!)

     Svara

      Jag vet inte exakta medicinska svaret på det, jag är i planeringsstadiet att göra en operation och har fortfarande inte gått på konsultation då jag inte vågar. Mitt mod har knappast växt efter att jag skrev här direkt 🙁 men fettansamlingar kan ju ske på olika ställen på kroppen och det kan krävas fettsugningar för att få bort dom lokala fettdepåerna.

      Svara

       Åh förstår att du känner så men ta modet till dig och gå på en konsultation på en seriös klinik så kommer det kännas så mycket bättre sen! Dom är så otroligt proffsiga och visst är det en privat del av kroppen men lovar dig att det kommer kännas
       jättebra när du väl varit där. Har opererat brösten flera ggr och som det ser ut just nu är jag så obekväm att jag verkligen inte ville visa dom på en konsultation. Kändes dock inte det minsta obekvämt att ta av mig och visa på vad jag ville göra när jag väl var där. Nu är det som sagt inte första gången – men även första gången fick jag samma känsla. Kroppsdelen blev så avdramatiserad av deras bemötande att bara det förminskade mina egna negativa känslor. Vet att brösten har en annan betingning, men jag tycker du har mycket att vinna att våga gå på en konsultation och inte lyssna på folk som kommenterar här ❤️

       Jag kan rekommendera Patrik Höijer på nordiska kliniken och Oya kocabalkan på strandkliniken – förstås dock endast avseende bröstoperationer. Men Oya är ju en kvinna och det kanske kan kännas bättre för dig? Dom har även arbetat med olika Typer av intimkirurgi i många år vet jag. Oj vad långt det blev – önskar dig ett stort lycka till ❤️

       Svara

     Fast…. du kan ju inte punktförbränna på kroppen. Går du ner i vikt nånstans, t.ex. benen, så är det för att du har gått ner i vikt överlag och dina genetiska förutsättningar säger ”bort med fettet från benen först” typ. Så vill du gå ner i vikt nånstans får du gå ner i vikt generellt och hoppas att det tar där du vill få bort fett.

     Svara

      Är du korkad eller? När man fettsuger ”hoppas man inte” på att fett går bort utan man tar där det finns. Det enda jag kan säga om fettsugning är att Fredrik berne nere i Gbg är den enda som kan fettsuga i Sverige. Resten lämnar en jävla massa fett överallt så man inte alls får den där ”etched” look. Nu kan du ju inte få det för att du fettsuger venusberget men jag menar mer att kolla på mycket före och Efterbilder, om du ser att kirurgen låter en större del fett vara kvar så ta inte den kirurgen. Min kompis var riktigt stor runt magwn och fettsög sig i usa, hennes mage är typ som j’los. Ser ut som sttt hon tränat hela sitt liv trots att hon aldrig satt en fot på gymmet.

      Svara

       Vem fettsög hon sig hos? 😀

       Svara

    Jag är 34 och har dessutom (ofrivilligt) gått ned från 67 till 54 kilo senaste året, tack så mkt för frågan //ickefettat venusberg

    Svara

  Vad säger man till en människa som öppet gör skillnad på människor? Som är trevlig mot dem som kan gynna henne och otrevlig mot dem som inte kommer bidra med något till hennes liv? Och som fjäskar något otroligt?

  Svara

   Kan ju alltid fråga varför hon beter sig illa…?

   Svara

   Jag hade nog bara försökt ha så lite med henne att göra som möjligt. Är du ”tvungen”att umgås (antar det eftersom de gör ett problem) så var distanserat artig jämt och tänk så lite på henne som möjligt typ.

   Svara

   Social climbers 🤢 Kan man säga social klättrare på svenska? Obehagligt sådant där. De flesta har nog gjort sig skyldiga till det vid något tillfälle men tack och lov har man kommit på sig själv, och lärt av sina misstag. Vissa har det dock som en ”personlighet”. Ett sätt att vara och navigera i livet på. Själv skulle jag hållit mig borta från en sådan person så långt det var möjligt. Går det inte (familj tex) kan man ju fråga varför de gör så och sedan bara lyssna när personen försöker resonera/motivera. Kanske kan hen ändra sig en smula om hen får möjlighet att se sig själv utifrån och reflektera en smula… Kanske….

   Svara

    Social climber = karriärist

    Svara

     Nope. En social climber är en person som använder andra för var de kan ta en. Både genom att ställa sig, lisma etc, och genom att helt enkelt kliva på dem, som om de vore trappsteg. Syftet kan vara olika. Beror nog på hur hen definierar framgång & lycka. För vissa handlar det om karriär, för andra att träffa en ”vinnande” partner, ha ”rätt” vänner/bekanta etc. En vanlig karriärist, alltså en streber som fokuserar på framgångar i arbetet kallas rätt och slätt careerist. I begreppet social climber ingår det att man liksom utnyttjar folk på olika vis för att ”klättra i samhället”, utan hänsyn till personen i fråga. ..

     Svara

    Silvertunga?

    Svara

   Men om varken du bidrar till hennes liv eller hon till ditt- varför umgås ni? Skaffa nya vänner!!! Allt måste inte vara så dramatiskt. Allt eftersom man blir äldre o mognar byter man kompisar och umgänge, det är helt naturligt. Om man inte längre tillför något i varandras liv- varför ska man då vara vänner? Nej, det borde vara självklart att vänner kommer o går på samma sätt som att man tex gör slut m flickvän/pojkvän när det inte längre fungerar. Man behöver olika vänner i olika stadier i sitt liv. Familjen är stabilitet som man alltid har, men vänner kommer och går. Sök nya vänner där du blir uppskattad o fasa ut vänner där ni inte tillför något i varandras liv längre.

   Svara

   Åh jag har en rolig historia angående detta. Jag jobbar på en hedgefond, och min gamla chef, som precis hade blivit anställd, var väldigt mycket som du beskriver. Han fjäskade enormt för de som var högre upp i hierarkin och för folk som hade mycket pengar men behandlade alla andra som piss. Han var specifikt otrevlig mot en kollega till mig som ofta gick i slitna kläder, hade slitet hår, osv, vi kan kalla henne Anna Andersson. Men, problemet för honom var att hennes riktiga efternamn inte var Andersson, utan ett väldigt välkänt efternamn tillhörande en av världens rikaste familjer, där hennes pappa är ”högsta hönset”, och hon har väldigt många viktiga kontakter inom industrin. En dag efter att han hade gett henne extra mycket skit så fick han höra hennes riktiga efternamn, och han blev LIKBLEK. Var otroligt underhållande att se honom försöka kompensera därefter, haha! Sen fick han sparken 😉

   Svara

   Man säger ingenting, man låter bli att umgås med såna människor.

   Svara

  Vad kan man baka för somrigt som inte får innehålla grädde och nötter?

  Svara

   Hallonpaj med vit choklad ❤️

   Svara

    Recept tack!! 🍰

    Svara

   Rabarberpaj

   Svara

   Rabarberpaj med hemgjord vaniljsås. Citronkladdkaka med vispgrädde och jordgubbar: http://www.pickipicki.se/2010/10/far-jag-lov-att-bjuda-pa-fredagskaka/

   Svara

    Inte innehålla grädde…

    Svara

   Blåbärspaj

   Svara

   Äppelpaj

   Svara

   Marängtårta med jordgubbar (Brita tårta). Använd smaksatt kesella och vaniljkräm för att fylla lagren istället för grädde

   Svara

   Vegansk mojito cheesecake

   Svara

   Vitschokladkladdkaka

   Svara

   Rabarberkladdkaka på vit choklad – lätt det godaste jag ätit någonsin!

   Svara

  Är det någon som känner till en bra digitalkamera?

  Jag är less min mobilkamera och vill ha en något bättre som är enkel att ta med och enkel att använda. Jag trodde att systemkamera var det enda alternativet men så läste jag något om digitalkamera (eller om det var kompaktkamera).

  Alltså enkel att använda och enkel att ta med – tips?

  Svara

   Youtube är mitt svar.
   Det finns många som gör recensioner om olika kameror. I dag finns det digital kameror som man kan byta objektiv på.

   Svara

   Kan rekommendera Sony RX100 serien – riktigt bra för nybörjare men även entusiaster/semiproffs. Den är liten, ryms i fickan, och du har i princip alla funktioner som en relativt proffsig systemkamera har.

   Svara

    Det låter intressant eftersom jag är nybörjare. Är den bättre än mobilkameror antar jag?

    Svara

     Ja 100 gånger bättre!
     Även auto/nybörjar-inställningen tar riktigt bra bilder. Sen kan man ställa in bildkvalitet osv efter önskemål 🙂

     Svara

     Kan tillägga att jag äger en RX100 III, som är superbra trots några år på nacken. Så jag antar att de som kommit senare är snäppet bättre, men där kan du ju kolla jämförelser som finns

     Svara

     Kan tillägga att jag äger en RX100 III, som är superbra trots några år på nacken. Så jag antar att de som kommit senare är snäppet bättre, men där kan du ju kolla jämförelser som finns

     Svara

      Det låter ju fantastiskt, det ska jag verkligen kolla upp. Tusen tack!

      Svara

      Bara två frågor till:

      – har kameran en sån där blixt som fälls upp?
      – kan man snabbt ta fram kameran och knäppa en bild eller måste den zooma in och ut med en stor zoom som sticker ut?

      Det avslöjar hur mycket nybörjare jag är 😂

      Svara

       Ja man kan själv välja om man vill ha blixt eller inte.
       Alltså när man trycker på ON så tar det typ 2-3 sekunder innan den är redo att ta en bild, så beror väl på vad du menar med snabbt.. xD

       Svara

  Poliser är…

  Svara

   Som alla andra grupper. Vissa är snälla, vissa är as.

   Svara

   hjältar. Så glad att det finns människor som vill försvara oss skötsamma.

   Svara

   det en jävla tur att vi har.

   Svara

   … sexiga jävlar.

   Svara

    Haha.. ett par från programmet norrmslmspolisen är mums.

    Svara

     JAAAA!
     Man blir 🤰bara av att titta på programmet!

     Svara

      Vilka tycker du är mumma? Älskar att ha en som tycker lika haha! Ingen annan tycker att någon från programmet är snygg.

      Svara

   Lite snällare/ sympatiskare än genomsnittsmänniskan men en del är såklart rötägg som i alla grupper.

   Svara

   Människor. Med allt vad det innebär…

   Svara

   Beundransvärda.

   Svara

   Maktgalna, inte särskilt intelligenta torrbollar.
   Alternativt människor som vill göra skillnad och är rätt sjyssta.
   Uppskattar det till 50/50 bland de poliser jag träffat (mestadels när jag varit i tjänst)

   Svara

  Jag är lite förälskad i en äldre man med fru och barn. Och det värsta är att jag tror han flirtar med mig också. Hur ska jag kunna låta bli frestelsen? Jag vet att det är omoraliskt men vi alla är människor och känslor gör en dum i huvudet.

  Svara

   Du har rätt i att du är dum i huvudet.

   Svara

    Det är så lätt att säga det när man inte är i det själv. Men det är svårare sagt än gjort när någon tittar på en och knäna nästan viker sig. Svårt att undvika varandra när vi jobbar tillsammans.

    Svara

     Fråga hans fru vad hon tycker.

     Svara

      Men lägg av. Man kan sällan rå för hur man känner.

      Lägg skulden där den hör hemma: hos mannen. Det är han som är gift, det är han som ska ta ansvar och det är han som har en förpliktelse mot en annan part.

      Svara

       Så det är mannens fel att Amanda är kåt på honom?

       Svara

        Inte som att jag aktivt valt att ”nu ska jag bli kåt på den här gifta mannen”. Sånt kan uppstå när man jobba nära varann och känslor tar inte hänsyn till huruvida någon är gift eller ej. Sen ifall man agerar på dem är ju en annan sak.

        Svara

         Tänk lite på kanske att han tycker det är smickrande med din uppmärksamhet om du är yngre. Betyder inte att när det kommer till kritan, att han skulle välja dig över det han har.

         Svara

       Håller med dig om att mannen är den som gör fel och ska ta sitt ansvar. Och jag tycker ändå att ”den andra kvinnan”, om hon är medveten om vad som händer, har ett ansvar att inte ligga med en upptagen man. Jag gissar på att du inte hade kunnat ligga med din bästa väns kille p.g.a. dåligt samvete och så tycker jag att man ska tänka oavsett om man känner tjejen ifråga eller om det är en främling. Vissa saker gör man bara inte.

       Svara

     Usch på dig. Skulle bli galen på en yngre bebis om hon skulle lägga vantarna på min man, bara för hon blir lite förälskad, låt karln vara för bövelen. Han har barn, du vill inte bli extramamma antar jag? Eller förstöra barnens liv och bli utan pappa! Se men inte röra!

     Svara

    Elakt sagt. Man kan inte rå för att man bli attraherad av en annan, gift eller ej. Hon säger ju inte att hon har gjort något, alltså har hon ej gått över gränsen.

    Svara

   Skulle du verkligen vilja vara med en man som flirtar med en annan kvinna när han är gift och har barn? Släpp honom. För allas skull.

   Svara

    Alltså han flirtar inte öppet. Men det är en stämning i luften och vi kan typ få en speciell ögonkontakt. Tror inte han skulle lämna sin fru för mig direkt men det börjar bli jobbigt det här.

    Svara

     Och du vill vara i ett förhållande med en gift man?

     Svara

   Distrahera dig. Träffa någon annan.

   Svara

    Låter klokt.

    Svara

   Jag var i din sits när jag var 19. Kan i dag känna att jag inte borde flirtat med honom men det är lätt att vara efterklok. Mest känns det jobbigt nu att man gjorde något omoraliskt liksom. Så det kanske är det tips jag kan ge dig, hur vill du minnas dig själv som person om några år? Tror tyvärr du kommer ångra dig om du inleder något. Det kanske inte är din tanke heller iofs ☺️

   Svara

    Nej jag skulle inte vilja vara tillsammans med någon som är så gammal. Vill bara bli kvitt de här intensiva känslorna jag har som jag vet förmodligen främst är en sexuell attraktion

    Svara

     Fantisera om honom så mycket du vill, men stanna där.

     Svara

     Så du menar att det är ett ligg du vill ha. Med din gifta arbetskollega? Känns väl bättre att låta bli?

     Svara

   Fast om du vet att det är fel redan när du funderar på vad du ska ta för beslut så är det ju inget argument att ”vi alla är.människor” eller att ”känslor för en din i huvudet”. Du är ju uppenbarligen inte så pass försummad av känslor just nu att du inte vet att det rätta är att låta bli?

   Jag tycker liksom det låter lite som du ber om förlåtelse i förebyggande syfte, för något du planerar att göra. Om du förstår vad jag menar.

   Men sen är det ju ingen moralisk katastrof enligt mig även om det är fel, för egentligen väljer ju den där snubben att vara otrogen redan när han flirtar med dig, dvs han borde dumpas oavse

   Svara

    Jag tror många inte skulle hålla med dig om att flirta är synonymt med att vara otrogen

    Svara

    Han har inte flirtat ordagrant. Men typ förra veckan stod vi och pratade länge trots att hans rast var slut och han visste att den var det. Sen söker han sig aktivt till mig på raster och så, mer än någon annan. Vi pratar om vardagliga saker så det är isåfall subtil flirting. Svårt att veta vart gränsen går.

    Svara

     Men han behöver inte va kär för att han pratar med dig om vardagliga saker.
     Min man kan va så att han pratar med folk och kanske blir lite extra glad och skämtsam ibland. Men han blir inte flirtig för det, även om det tydligen har uppfattats så av vissa.
     Jag har sagt till honom ibland att tänka sig lite mer för. För somliga kvinnor gör de visst inte.
     Att vara trevlig och prata är inte att flirta!

     Svara

      Jag har inte påstått att han är kär. Iband märks signaler av bortom ord. Liksom att han kan kolla på mig och när jag kollar dit tittar han bort. Och att det blir typ en spänning i luften. Jag är inte naiv och tänker ”en man är trevlig mot mig han måste gilla mig” direkt.

      Svara

       Fast jo, du tänker ju så. Du funderar på om du ska ha sex med honom? Så du måste ju tro att han gillar dig.

       Svara

     Hur länge har ni jobbat ihop då?

     Svara

      I ca 1 år. Men senaste 3 månaderna vi börjat prata mer med varann och mina känslor eller vad man ska kalla det har uppstått.

      Svara

   Han är bara gubbsjuk, tänk på hans barn och fru.

   Svara

    Hur vet du att han är gubbsjuk?

    Svara

     En äldre man som raggar på unga tjejer trots att han har fru och barn är gubbsjuk.

     Svara

    Eller så tänker HAN på hans fru och barn? Herregud.

    Svara

     Ja, men nu är inte han här och frågar? Menar du att ett fel gör ett annat rätt? Bara för att han eventuellt i tänker på sin familj är hon som frågar moraliskt utan ansvar om hon, trots bättre vetande, väljer att inleda något med denna man?

     Tappar hoppet. Rövigt som fasiken att hålla på ”locka” en upptagen person, säger mest om vilket trash man är, ett respektlöst trash dessutom som inte bryr sig om andra människors känslor.

     Om han någonsin agerar på det du upplever att han känner för dig borde du snarare berätta detta för frun. Då kanske han blir singel också och då är det fritt fram! 🙄

     Svara

      Eventuellt inte* tänker

      Svara

   Allt som oftast ska ju sådant fördömmas. Men jag var där också. Attraktion och enormt stark förälskelse. Idag, 2,5 år senare är vi sambos, hans stora barn bor hos oss varannan vecka och de mår bättre nu än innan. Vi väntar vår första bebis. Allt är inte svart eller vitt. Men ta reda på vart han står i hans äktenskap innan ni agerar.

   Svara

    Säger lycka till, till dig när du också står där 10 år in i relationen (eller mindre) och inser att din man kan gå bakom ryggen på den han ska ha mest lojalitet för. Säger detta på snällaste sätt, men du har en större press än andra som är tillsammans med lojala partners att verkligen hålla dig snygg, i form, vara attraktiv konstant för honom och absolut inte låta honom tappa intresse. Så också när och efter föder hans barn. För du vet ju hur han behandlade sin första riktiga kärlek. 👌🏼

    Svara

     Jag förstår din poäng och har givetvis behandlat dessa frågor x antal gånger ensam och med honom. Det finns också bra mycket mer till vår historia och bakgrund än förälskelse. Jag litar mer på min partner än på någon annan på jorden och jag är inte naiv. Pressen om att hålla mig i form och vara fin för mig själv och honom – den finns i alla relationer. Det finns så mycket tyckande och sanningar kring män som lämnar äktenskap (i detta fall ett psykiskt outhärdligt äktenskap) och träffar någon ny. Jag ser min partner som den modigaste jag träffat. Som vågade göra det hjärtat sa för sitt välmåendes skull – vilket idag har gagnat alla inblandade. Summan av kardemumman är att inte svart eller vitt.

     Svara

  Har någon här gjort antikroppstest? Hur känns det?

  Svara

   Känns?? Det är ett vanligt blodprov så det är ett stick

   Svara

    Haha.. jag mena hur känns det att ha gjort det, inte hur själva testet känns. 🙂

    Jag skrattade faktiskt högt av din kommentar. Tack! Jag var inte så tydlig i min.

    Svara

     Du känner dig som en kung efteråt.

     Svara

      Men snälla Pucko. Menar mer ifall folk är oroliga över att ha antikroppar eller inte.

      Svara

       Orolig? Det är ju som högsta vinsten att ha antikroppar, speciellt om man inte haft symptom. Jag har tagit testet via min arbetsgivare och jag hade tyvärr inga antikroppar.. Vi som inte har antikroppar ska jobba hemifrån och måste ha tillstånd av ledningen för att få jobba från kontoret. Jobbat hemma sen 16 mars.. 😟

       Svara

   Tycker inte det känns nått särskilt? Är inte särskilt oroad överlag.

   Svara

   Tänker att jag inte vet varför jag ska göra ett öht, inte så mitt liv kommer påverkas åt varken ena eller andra hållet? Kommer ff jobba hemma mestadels och hålla distans osv . Vad ska jag med informationen till?

   Svara

  Alltså det här är så sjukt, men jag har sån klåda i mellangården. Födde med kejsarsnitt för ett tag sen om det kan spela in? Men testat kräm för eksem, kräm för torr hud, tvättat med bara vatten, tvättat med tvål, babyoljat in. Men INGENTING funkar, och det är BARA där det kliar. Vad FAN är detta? Vill fan inte ringa kry heller och ba vänta jag ska bara vinkla kameran 😫 någon med husmorstips?!

  Svara

   Prova ”Ellen” probiotika kräm för underlivet. Räddade mig efter förlossning.

   Eller prata med mvc 😊

   Svara

   Hade förra sommaren, enda som hjälpte var Cortimyk (egentligen en kräm mot fotsvamp men den har tydligen andra användningsområden också) + smörja med fet kräm.

   Svara

   Det låter som svampinfektion men du bör kolla upp hos gynekolog för att vara säker. Finns receptfri medicin på apoteket för att behandla det.

   Svara

   Testa olivolja extra virgin! Fick det tipset av en barnmorska när jag hade klåda/obehag i underlivet. Badda på lite varje gång du varit på toaletten (tips att använda trosskydd om du vill slippa tråkiga fettfläckar i trosorna). Tog ca 3-4 dagar så var klådan borta!

   Svara

    Alltså trosskydd kan ju ge upphov till klåda.

    Svara

   Hört talas om gyn?

   Svara

  Tycker att det är fantastiskt att Bianca tog ställning mot Alexander! Så modigt och starkt av henne. Har aldrig varit ett fan men jag blev otroligt imponerad. Vacker tjej.

  Svara

   Ok.

   Svara

   Även en trasig klicka går rätt två gånger om dagen.

   Svara

    Menar du att hon är trasig?

    Svara

     Anonym 20:12
     Nej men att hon kan göra bra saker även om man har svårt för henne.

     Svara

     Du borde läsa väldigt många böcker så kanske du lär dig vad ett talesätt är.

     Svara

      Jag förstod att det var ett talesätt men inte vad just det talesättet innebör. Vet du innebörden av alla talesätt eller? Otroligt negativ ton, tråkiga människa.

      Svara

      Känns mer som man ska hänga i kommentarsfält än läsa böcker om man vill bekanta sig med så många såna där små dissnigar till talesätt som möjligt.

      Svara

       Usch vad bitter. Men inte konstigt. Hänger på öppet spår 20.45 på typ den finaste midsommarn på ett decennium, stackarn.

       Svara

        Du vet att det finns folk som jobbar? Även på decenniets finaste midsommar.

        Svara

    Jag vill inte vara den som är den. Men om du ska vara dryg kan du åtminstone se till att du gör det på rätt sätt.

    Uttrycket heter: ”Även en stillastående klocka visar rätt två gånger om dagen”

    Svara

     Anonym 20:46
     Om det är mig du menar så var det inte en form av spydigheter. Det var ett svar till R när jag läste att R tyckte att det var bra gjort även om hon inte gillar Bianca. Ibland händer det att en person man har svårt för gör något bra.

     Svara

     Fel, båda är korrekt.

     Svara

      Fast Det är det väl ändå inte? En trasig klocka är en klocka som inte går. Den skulle ju iofs gå för långsamt också. Men då kan den inte gå rätt två gånger om dagen.

      Svara

       Jo? Den visar rätt två gånger om dagen. Har den stannar på tolv t.ex. så stämmer det klocklasget två gånger varje dygn.

       Svara

        Ja, om den står still visar den rätt två gånger om dagen. Den GÅR inte rätt

        Svara

         Men gud.

         Svara

     Det var ju det hon skrev med lite annorlunda ordkombination.
     Tycker du det var svårt att förstå?

     Svara

   Det är ein massa random kommentater om henne på sistone. Har hon dalande siffror eller? Tråkigt jobb att syssla med idag.

   Svara

   Nej, inte modigt alls. Alla är emot bard, han uttryckte sig otroligt dåligt/klumpigt och det krävs inget mod alls att säga att det han sa var dåligt. Det är bara en normal sak att göra. Sluta kalla folk som gör helt vanliga, självklara saker för ”modiga”. Begreppet blir urvattnat.

   Svara

    Exakt! Hon är en lismare som stryker etablissemanget medhårs.

    Svara

    Krävs inte så mycket mod att göra det hon gjorde när man är känd och har massa pengar på banken. Inte direkt en kontroversiell åsikt hon gav uttryck för. Däremot är jag grymt imponerad av Sohlas från Bon Appetit när hon först av alla krävde chefredaktörens avgång och offentligt blåste locket av rasismen och den orättvisa lönesättning på tidningen. Hon visade riktigt mod och riskerade både jobb och inkomst.

    Svara

     Berätta mer!! Brukar titta på Bon Appetit! Vad gjorde chefredaktören?

     Svara

      Det sägs att de icke vita är satta i programmet som utfyllnad, för att framstå som inkluderande.
      Dock är deras populäraste programledare alla vita, det är deras videor som drar in tittare, kanske inte så
      konstigt med tanke på deras målgrupp.

      Svara

       Anonym 00:21 är inte jag som skrev första kommentaren om Sohla och Bon Appetit. Hen har inte full koll på läget uppenbarligen. Det finns en lång artikel på Business Insider om Bon Appetit som man kan googla fram. Där går de igenom vad det handlar om. Bland annat fick deras icke-vita anställda inte betalt för att vara med i videorna. Exempelvis, Christina Chaey som gjorde avsnitt till Thanksgiving specialen, fick alltså inte betalt när de åkte hem till Claires hus och filmade i två dagar…. De fick sin vanliga månadslön men förväntades ställa upp i videos, som inte var en del av jobbbeskrivningen, utan extra ersättning. Men deras vita kollegor fick särskilda kontrakt och kunde få så mycket som $20″000 per video. Samtidigt är YouTube kanalen Bon Appetits största kassako.

       Svara

     Ehh, alltid detta jävla förminskande. Det är väl klart det var modigt av henne. Står du upp mot kollegor som säger en massa skit på jobbet? Nä, det tror jag inte. Hon tog ställning, riskerade ett välbetalt jobb, såklart det är modigt, iaf för hennes ålder.

     Svara

      Tror på riktigt inte hon förstår vad ”ta ställning” betydet/innebär.
      Hon öppnade bara munnen som hon brukar göra.

      Svara

   Imponerad av att hon tog ställning och att hon är snygg?

   Svara

  Du snälla själ som skrev en lista med punkter som beskrev hur man bör behandla sin sambo för att få ett hälsosammare förhållande, tack! Förlåt för att jag svarade så negativt. Testade av ren nyfikenhet och är idag, 3 månader senare, lyckligare än någonsin!

  Svara

   Nu blev jag nyfiken vad som stod på den listan. Var det under ett öppet spår? Eller kan du länka? 🙂

   Svara

   Vill se listan! 😄

   Svara

    Jag meeeed!

    Svara

   Nämen, klart jag delar med mig!
   Minns inte människans nick eöler i vilket ÖS men dessa punkter har jag tagit med mig:

   (Vissa har jag improviserat ihop själv, minns knappt vilka som hon hade listat men tanken är densamma!)

   1.Ta med ett glas vatten/juice/läsk till honom med när du själv ska dricka. (Stod mest pch inväntade ett tack första gången varpå sambon blev lite misstänksam. Valde att bara ge honom glaset, le och gå iväg. Idag gör han samma sak. Igår såg han att glaset vid sängbordet var tomt så hämtade han ett nytt och la gamla i disken. Hade aldrig hänt för 1 år sedan!)

   2. Massera/klia honom till sömns när han haft en dålig dag/varit extra negativ. Det visar, enligt mig, att han alltid har en trygg famn här hemma hur sjuk världen än är där ute. Får fotmassage NU, behövde inte ens fråga!!!

   3. Köp med hans favoritmat/snacks typ en random onsdagskväll och bara låt honom lira Dota och äta Pringles.

   4. Har slutat gnälla om toalocket, disken osv. Istället tackar jag honom när han gör det självmant. Toalocket är nu igenfällt 7 av 10 gånger.

   5. Sätter på CoD på Ps4an och ger honom joysticken, en puss och går iväg till rummet och läser en bok. Idag kan han komma med en kopp te från ingenstans när jag läser.

   6. Fixar hans matlåda utan gnäll. I retur handlar han hem ingredienser och skriver ut ICAs recept från automaten lite då och då.

   7. Jag har slutat vara tjatig. När jag vill något då säger jag det när jag vill vill at han gör något så slipper jag påminna. ”Älskling, slänger du soporna påväg ut?” För några månader sedan ”Du glömmer alltid sopporna!”.

   Och en massa mer. Först tyckte jag att det var sjukt men idag kommer han med blommor han plockat, mmsar memes som jag tycker är roliga, laddar ned filmer jag tycker om utan att jag frågat, köper med vitchoklad (favisen), storhandlar, köper hem toapappaer, gör random smoothies när jag solar på ballen…kan säga att jag gett 100% och fått 250% tillbaka. Är seriöst nykär igen!

   (Obs, mannen ska vara en god människa i grunden vilket min sambo är).

   Svara

    Först tyckte jag att det där lät heldumt. Sen kom jag på att vi är ju redan så 😂😍

    Svara

     Amen lyckos er, snart är vi också sådääär 🙂

     Svara

    Lustigt, jag kommer också ihåg den där listan. Eller jag kommer ihåg punkt 1 och att jag tycker helheten var klok. Känner inte igen de andra punkterna då mycket dock, men det kanske var mer din tolkning av dem? 🙂

    Fint att ni verkar kommit in i ett så positivt mönster av att vårda er relation! 🙂

    Svara

     Jag tar gärna emot föer tips. Glömt nick på kommenteraren tyvärr. Du råkar inte minnas listan/vilket öppet spår eller nyckelord?

     Svara

    Sorgligt att man måste göra allt detta för att få en man att bete sig. Kul att det funka men fan va deppigt.

    Svara

     Har du hört talas om ge och ta i ett förhållande?

     Svara

      Lät som den mannen tog. Missade att ge.

      Svara

    Minns den där listan! Så bra! Kämpar med pmsd så det är svårt i perioder men detta ändå rätt simpla ger så mycket!

    Svara

    Måste ha världens sämsta kille, gör en massa liknande saker för honom men får aldrig något tillbaka. 😂 ”Man vänjer sig” = min signaturmelodi.

    Svara

     Eller man separerar. På riktigt vem vill leva så ett helt liv?

     Svara

    Köper hem choklad och du behöver göra allt det där? Jag är en jävla bitch men min handlar åt mig varje dag och kommer aldrig hem utan fulla påsar och gör allt för mig utan att jag ens ber om det. Nämner jag att något är bra, fint, gott köper eller lagar han det åt mig, utan att jag behöver ”massera honom”. Herre.

    Svara

     Men skönt för dig 🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃

     Svara

     Grejen är ju att nån måste ta första steget. I din relation har ni det här beteendet med er redan, vilket är jättebra. Men i andra förhållanden kanske båda parterna går runt och väntar på att den andra ska börja ta initiativ, och då händer ingenting. Det handlar ju lite om att vara den förändringen man vill se i förhållandet. Om man sen ger en massa under en lång tid och aldrig får något tillbaka så är det så klart en annan femma, då kanske man ska fundera över om man har någon framtid ihop.

     Svara

    Det där skulle aldrig funka i min relation. Min snubbe dricker tex aldrig vatten utan släcker törsten med vin och öl mellan måltiderna som också består av mest vin. Vägrar ställa fram mer vin till honom på lite random tider.😜

    Jag gör massa trevliga saker men han knappt spolar efter ha varit på toa för ”det är onödigt”.

    Svara

  Hur har er midsommar varit?

  Svara

   Ångestfylld men alkoholfri. Ser fram emot att vakna utvilad imorgon när halva Sverige är bakis …

   Svara

    Ligger i sängen just nu och lyssnar på när grannarna i kvarteret har fester överallt. Men ska bli så jävla skönt att vakna i morgon och dra igång häcksaxen 🤣🥴

    Svara

   Ensam.

   Svara

   Har grov FOMO när jag ser allt på instagram och hör från vänner. Bor utomlands och skulle egentligen varit i Sverige och firat, istället blir det firande med några andra utlandssvenskar imorgon

   Svara

    Fomo?

    Svara

     Fear of missing out

     Svara

    Åh bor också utomlands och det årliga midsommarfirandet på svenska museet här jag bor är inställt i år. Så verkligen noll firande haha 🙁 Ska laga persikosmulpaj och laga lax med potatoes iallafall kanske gör jag en midsommarkrans via den insatta ”virtuell midsommarfirande” de har satt in på museets hemside :))

    Svara

    Precis samma här! Har kö nt mig ensammast i hela världen för att jag inte kunnat ta mig hem, och dessutom inte vet när jag kan åka hem till Sverige pga rådande reserestriktioner. Men här firas inte midsommar så känns krystat för min del att fira det här… hoppas ni får ett fint firande imorgon!

    Svara

     Känt*

     Svara

   Ensam. Har druckit en flaska vin. En vän kanske skulle komma förbi ikväll, hoppas fortfarande på det. Inga blommor och inga små grodor, lite ledsen för det.

   Svara

   Vet inte. I år hade den kanske inte kunnat bli så mycket mer annorlunda iofs pga corona. Men överlag har jag bara varit på allmänt dåligt humör, känt mig fett deppig bara. Nu spelar familjen kubb och jag blev så besviken på lagindelningen så jag drog. Sitter och gömmer mig från familjen och vill egentligen gå och lägga mig, men kl 00 ska jag springa (gå, skadad) ett virtuellt lopp så måste vara vaken en stund till…en dag som endast går till historien som varm, men inte som den bästa.

   Svara

    Blev också putt på lagindelningen när vi spelade kubb. Kände mig töntig men en hög sportiga killar mot tre mesiga tjejer var inte så roligt. Det ska va kul med kubb!

    Svara

   Ensam och tråkigt. Ätit middag med min mamma, bror och son sen har vi bara hängt här. Tillhör inget gäng och blir aldrig medbjuden. Idag undrade min son för första gången varför vi inte hade gäster eller var på fest.. så jävla deppigt.
   Sa att jag jobbar och flera av mina vänner gör ju det också och det är sant. Men det blir så påtagligt insidans här sammanhang. Vill ha vänner med barn att umgås och roa mig med.

   Svara

   Lugn och skön! Varit med min familj från morgon till kväll. Ätit massa gott, tagit första doppet i havet och badad bubbelpool.
   Jag ogillar midsommar så var skönt att inte vara traditionsstyrd med midsommardans och så.

   Svara

   Åå va ja känner med er alla er som haft en ensam/ledsen midsommar. Jag har insett att jag hatar högtider, är less på dem, fast jag endast är 27 år gammal.

   Har haft ångest inför den här midsommaraftonen nu i veckan. Just för att man ”ska” vara så lycklig då. För att man förväntas ha trevligt. Som tur var blev den här kvällen bra. Men ha vart med om många jobbiga jular å nyår som gått åt skogen. Speciellt sen jag fick barn.

   Svara

    ❤️
    Om du vill svara-hur har det förändrats sen du fick barn?

    Svara

     Då förväntas man vara vuxen vilket innebär att planera vart MSN ska basta midsommar, jul m.m. Är man hemma så behöver man planera, köpa och laga maten.
     Förr som ungdom/singel gled man runt med sina kompisar å åt hemma hos mamma. Det var lättare å ta dagen som den kom på nått vis… 😅

     Svara

      MSN = man
      Basta = vara
      😅

      Svara

   Lugn. Hängt med närmaste familjen och jobbat ute i trädgården. Har aktivt valt att hålla mig undan större sammanhang för jag tycker det är onödigt i dessa tider. Sen är nog midsommarfirande inte riktigt min grej, förstår inte riktigt hysterin kring det.

   Svara

   Ensam. Har Corona och försöker att se det som en skittråkig fredagkväll. 🙈

   Svara

    Krya på dig ❤️

    Svara

   Rätt mysig! Hatar högtider av flera olika anledningar men denna blev efter en tuff start bra ändå. Vandrade med sambon i folktomma Gamla Stan, åt första mjukglassen, lagade god middag hemma och sedan kollade vi film på Netflix med Toblerone-frystårta och somnade en stund. Nyss ute sista med hunden och nu blir det lite chark och mer film
   Känner med alla som känner sig ensamma. Vet precis ❤

   Svara

   Jag har väldigt nöjd med vår midsommar, familjen, släkt och mat musik och dans! Toppen midsommar med andra ord 💕

   Svara

   Är på en fest på en kompis sommarstuga och alla har druckit kopiösa mängder alkohol. Jag är i princip nykter men har ändå druckit lite under dagen så vågar inte köra hem ännu. Men känner just nu att det är jobbigt att vara här med alla fulla människor, vill bara hem och sova 😴

   Svara

    Du har druckit på dagen men ska köra bil på kvällen?
    Hur tänker man då?

    Svara

   Den har inte varit direkt festlig. Någon som har tips på bra serier på Netfix btw? Gärna en med många säsonger så den räcker ett tag, verkar ju som jävla corona inte tänker försvinna i första taget.

   Svara

    Har du redan sett Casa de papel?

    Svara

     Japp, den tycker jag är riktigt bra!

     Svara

    Har du sett The Rain?
    Jane The Virgin?

    Svara

     Nej, tack för tips. 🙂

     Svara

    Homeland, Hemlock grove, The OA, 13 reasons why, Riverdale, sex education…

    Några bra andra bättre. Några bara tidsfördriv 🤓

    Svara

     Homeland har jag sett men inte de andra. Ska börja med att kolla 13 reasons why tror jag. Tack. 🙂

     Svara

   Har varit så deppig. Jag och min sambo och vår ettåring har varit själva, som vid varje högtid… tycker att jag bjuder och bjuder men ingen bjuder någonsin tillbaka 😔 och vi är aldrig någons förstahandsval vid högtider, så alla vänner har redan planer.

   Svara

    Har läst så många liknande kommentarer här på ÖS om personer som ordnar fester och så kommer ingen eller bjuder andra men aldrig blir bjudna själva. Fy fabian vad många elaka och ouppfostrade människor det tycks finnas. Om någon anstränger sig, fixar fint och städar hemma och bjuder över mig på fika eller mat blir jag glad och tacksam och bjuder tillbaka. Det kallas för vanligt jävla hyfs.

    Svara

    Ohyfsat att inte bjuda tillbaka. Kan dock förstå att man som barnfri inte vill hänga med småbarn just på midsommar eller andra festligare högtider. Kan ärligt säga att jag inte föredrar att hänga med mina vänner som har barn, om barnen ska vara med. Vilket de ju oftast är, så klart.

    Svara

     Så typiskt svenskt det där och helt ärligt rätt jävla tråkig inställning.
     Vi var på fest går där både folk med och utan barn närvarade.
     Vi var där till 23:30, hängde, skrattade ä, dansade. Vår lilla somnade i en solstol 21:30 som vi sedan fick bära hem och fortsatte sova i sin säng.

     Svara

   Varm, solig, skön, helt utan alkohol 😎.
   Hade gärna avslutat i en dubbel orgasm med en skön levande människa.
   Men får lösa det på egen hand 🤭

   Svara

   Sonen har varit på sitt livs första föräldrafria fest – och jag har precis hämtat honom!
   Och ja.m, han var nykter och luktade inte sprit när han klev in i bilen😁

   Svara

   Ensam. Sambon valde att sticka iväg och fira med våra kompisar och lämna mug ensam med barn. Så nu, halv två på natten tar jag ett glas vin och hoppas att jag somnar.

   Svara

    Kul sambo. Ok-a inte sånt. Se till att nästa gång är det du som går och han är hemma med barnen.

    Svara

   Den mest idylliska på många år, är så glad att jag satte mig på tåg och buss efter jobbet trots att jag var trött, för det blev himla fint häruppe 💕

   Svara

  Varför ska Paula alltid försvara sig själv? Hon har ju varit här inne och läst kommentarerna under kommentarerna kring deras parterapi, och sedan dedikerat ett helt inlägg om det.

  Svara

   Jag hade defintivt försvarat mig om jag fick kritik för något sånt. Hade inte de flesta gjort det?

   Svara

  Någon mer som sitter hemma denna dag och har avstått fest för smittspridningssituationen? Var bjuden på firande, men vi blev kring 20 pers och kändes inte rätt då. Enligt mig är det en stor bjudning när man passerar tio personer. Varit rätt deppig idag dock när jag kollat instagram. 😔 Är väl ett klassiskt fall av FOMO 😬

  Svara

   You’re not alone! Avstod också tillslut, kollade instagram tidigare idag men aktivt valt att inte kolla nu p.g.a FOMO/känner mig ensam och deppig/ångrar mig lite. Men har öppnat en iskall flaska bubbel här hemma nu iaf. 😀

   Svara

    ❤️ Skönt att man inte är ensam! Har också öppnat en flaska vin här och gick bort till kvarterskrogen för att hämta takeaway.

    Svara

     Ni är smarta! Tack!

     Svara

     Men, alla är stängda här 😭

     Jag har dock vin, chips och mat i frysen. Och en del gräddfil och gräslök 😍

     Svara

    Äh sånt där kan man ta igen, tänker jag åtminstone som också sitter hemma idag 🙂
    Blir mest lite besviken på människor som flockas kors och tvärs som om pandemin vore över.

    Svara

   Jag vill inte fira just pga. Corona. Jag är bjuden till familjen, så det är inte för många enligt rekommendationerna. Men jag känner mig lite småsnuvig, plus befinner mig själv i riskgrupp. Så av flera anledningar känns det bäst att bara vara hemma.

   Jag kollar inte på instagram längre, för jag vet att det får mig att må dåligt att blir ’avundsjuk’ på det andra visar av sina liv.
   Jag känner ändå inte att jag missar något, jag trivs bra ensam. 🙂

   Svara

   Jag, min man och 3 åring var bortbjudna men hyrde en kanot istället och paddla iväg till en ö och tog med massa gott och badade 🍓

   Svara

   Ja, är sjuk sedan slutet av mars. Firar hemma med familjen. Har mest sovit idag ¯\_(ツ)_/¯

   Svara

    Samma här, skönt att höra att man inte är ensam.

    Svara

   Jag var bjuden på picknick men stannade hemma. Covid-19 är inte över.

   Svara

   Också hemma. Vi har käkat gott och ligger nu i var sin soffa och kollar film jag och sambon. Gick igenom Instagram och kunde konstatera att väldigt väldigt många helt missat att Corona och Covid inte på något sätt upphört. Bäst är ju kändisars ”Vi håller avstånd” och så sitter dom i knät på varandra. Blir fan imponerad av hur jävla dumma folk är.

   Svara

   Jag har inte gjort något socialt sedan februari och jobbar hemifrån så börjar bli lite knäpp tror jag. 🙂

   Svara

   Här är det ingen som har fest. Det är ju pandemi?

   Svara

  Nån som hann läsa my martens nu nedtagna inlägg om henne och Jonas?

  Svara

   Ja man undrar ju.

   Svara

  Ni som fött med kejsarsnitt och naturligt, vilken metod är ”böst”? Hade en mardrömsförlossning och är gravid igen men vet inte om jag ska kräva kejsarsnitt (är skitskraj över förlossningen).

  Svara

   X antal kommer säga att vaginal är bäst, x antal kommer säga att snitt är bäst. I slutändan handlar det om vad du själv känner dig mest bekväm med. Alla har solskens- och skräckhistorier från såväl vaginal som snitt.

   Svara

    Dystra sanningen. Hade nästan önskat att 90% hyllart snitt, behöver den boosten.

    Svara

     Du kan få en ändå, en kompis valde snitt. Hon tog alvedon eller ipren (vad de nu rekommenderade) i 2 veckor, ingen överdriven smärta, ingen komplikation. Det hon sa var att det kändes i början när hon lyfte eller gjorde vissa rörelser men hon var rätt snabbt tillbaka och spelade tennis med mig.

     Svara

      Skulle personligen välja snitt alla dagar i veckan. Har noll föreställningar om att det blir lika lätt som för min vän men ändå.

      Svara

   Det finns forskning som visar att förlossningsrädda som efter hjälp/terapi väljer att föda vaginalt är mycket nöjdare än de som väljer snitt.

   Svara

   Hur enkelt är det att välja/kräva snitt? Kan man bli garanterad redan innan och helt lita på att det inte kommer att ändras?

   Svara

    Jag tror det är olika för olika landsting. Min syster hade jättesvårt att få igenom planerat snitt för sitt andra barn. Då föddes ändå hennes första med sugklocka där det blev syrebrist så hon har idag cerebral pares.

    Svara

    Jag födde första med akutsnitt p g a säte och det upptäcktes när jag var 8 cm öppen. Allt gick bra och jag återhämtade mig snabbt men var ändå rätt traumatiskt så ville ha planerat snitt med barn två. Bm sa att det nog inte skulle bli några problem men jodå … Jag fick gå på typ 2-3 läkarbesök och prata, och sen fick jag äntligen snittet beviljat, tror det var i v 37 (man brukar ju snitta i typ v 38-39). Sen kom förlossningen igång av sig självt några dagar innan planerat snitt, och då kom läkaren och skulle övertala mig att föda vaginalt när jag låg där på förlossningen. Inte nice. Men jag fick mitt snitt till slut ändå, och båda upplevelserna var bra även om de var akuta. Så min upplevelse är att det inte är så lätt att bara ”kräva” snitt, man måste ofta kämpa och tjata en del. Detta var i sthlm, säkert olika i olika landsting (och beroende på hur din historik och situation ser ut såklart).

    Svara

   Åh relaterar! Fick en grad 4 bristning med första barnet och var livrädd att det skulle hända igen, pga läkt bra men skulle jag spricka igen = inte lika lätt att läka bra. Hade säkert fått snitt om jag önskat, men var mer rädd för det pga alla komplikationer och att inte kunna bära mitt första barn på länge.. så för min del velade jag mellan pest och kolera typ.
   Sen tog revanchkänslan över, att jag kanske skulle kunna få en grym vaginal förlossning och helt och hållet lämna den första bakom mig. Och så blev det verkligen för mig!
   Finns inga rätt eller fel, men mitt tips är att lyssna på vilken röst inuti som låter starkast, låt den bestämma!

   Svara

    Ps. Vill bara också tillägga att mitt val gjordes efter tre möten med specialistläkare som bedömde mina förutsättningar och ordnade med en igångsättning före bf så att andra barnet inte skulle vara för stort

    Svara

   Jag har gått igenom båda och jag föredrog vaginalt helt klart. Men jag jämför mellan akut kejsarsnitt efter 3 dagar i latensfas (första) och en smidig vaginal förlossning med jättebra smärtlindring (andra). Så jag kan tänka mig att ett planerat snitt är en helt annan sak, särskilt om man jämför med en traumatisk vaginal förlossning. Lycka till med ditt val!

   Svara

   Åh går i samma tankar. Hade en väldigt traumatisk första förlossning med barn som fastnade och inte kom ut trots försök med sugklocka två gånger och blev nästan akut kejsarsnitt. Har inte nämnt något men är nu 2 månader kvar och känner jag att jag vill insistera på kejsarsnitt så måste det ske nu. Har börjat få massa stress-symptom så tror jag är mer nervös än jag erkänner för mig själv. Vet inte bara hur jag ska prata med BM och har typiskt duktig flickasyndrom som aldrig klagar eller vågar erkänna hur jäkla rädd jag är.

   Svara

    Prata med BM omgående. Ring på måndag och berätta det du berättade här ❤

    Svara

   Ett planerat snitt och två vaginala förlossningar – snittet var som en dröm och de andra var rakt igenom vidriga. Mår tusen gånger bättre nu efter snittet (främst mentalt men fasen också fysiskt)

   Svara

   En lite annan fråga, varför väljer vissa kejsarsnitt utmed troskanten istället för vertikalt (från typ naveln och nedåt)? Har alltid fått höra att det säkraste för barnet är vertikalt snitt.

   Svara

    Man väljer inte. Det är horisontalt snitt som gäller. Vertikalt måste bero på ngn komplikation eller behov av specialare.

    Svara

    Vertikalt är väl främst när det är akut?

    Svara

  Ah, för två år sedan gjorde jag slut med min dåvarande bästa vän, det var bara en giftig vänskap som aldrig skulle ha funkat i det långa loppet, vi blev vänner under gymnasiet och var väl vad den andre behövde då… Vi är 26 idag, och är ett stort gäng från gymnasiet som ses till sommaren när de flesta kommer hem till staden, och det har fungerat otroligt bra. Vi har även små cliqs inom den stora gruppen, där jag och före detta bästa vän hörde till två. Det har som sagt fungerat bra, enligt mig.

  Tills nu, när jag träffade en kompis som bott i Skottland tills nu, och hon berättade för mig att den före detta kompisen passade på att prata om mig när jag var bortrest i julas. Det har resulterat i ryktesspridning till den grad att ingen annan vill umgås med mig! Jag är mest förbannad på henne eftersom vi är 26 ÅR GAMLA. Jag är bitvis ”lättad” över att de beter sig som de gör (de har alltså valt sida) eftersom de är noll människor värda att ha, men det känns som ett så barnsligt beteende. Humorn i det stora är att fd bästsis är beteendevetare med fokus psykologi.

  Om ni minns detta: det var hon som försökte sälja mina grejer på Tradera.

  Jag är mest sur över att de har midsommarfest utan mig.

  Svara

   Har varit med om liknande när man bråkar med en ”vän” och som sedan snackar skit om en till andra så man får dåligt rykte. Så tråkigt beteende. De andra hör bara hens vinkel, ofta uppförstorad.

   Svara

   Att någon är beteendevetare säger ingenting om en person.

   Svara

   Vadå sälja dina grejer på tradera? Blev jättenyfiken

   Svara

    Haha, hon sålde presenter – vilket är fine. Sedan började hon sälja saker jag glömt kvar hos henne, låtit henne låna och liknande. Som tur var kunde Tradera hjälpa till med det.

    Svara

     Men va 😅 sjukaste jag hört

     Svara

   Hon låter som en psykopat??

   Svara

   jag minns tradera grejen! Fan vad sjukt!

   Svara

  Hur är det att bo i Lidköping?
  För- och nackdelar?
  Bra och dåliga områden?

  Svara

   Flytta inte dit om du inte måste. Är du inte född lidköpingsbo, eller har andra fördelar som att t.ex ha gått på gymnasiet där, så är du inte välkommen in i umgängeskretsarna. Ett drygt folk som tror att de är bättre än de är.
   Sorry alla lidköpingsbor, men det är min och många andras uppfattning om er. Jag har t.o.m pratat med infödingar som säger samma sak.

   Svara

    Har inte alls samma uppfattning som du, Lidköping är en riktigt trevlig, vacker stad. Känns inte ok att skrämma bort folk.

    Svara

     Så att säga sin åsikt är att skrämma bort. Knappast.
     Stod om Lidköping så sent som förra veckan i ett ÖS, har stått i tidigare ös också. Jag har då aldrig läst något positivt.

     Och personen under tycker du inte skrämmer bort? Den som skriver om hur trashigt det är?

     Svara

   Det bor stora släkter av resandefolk och de umgås enbart med varann med. Undvik hela lidköping om du kan. Trevlig stad, bra stränder och mataffärer men själva befolkningen är ren katastrof. Fast det märker man bara om man är inflyttad, själva är de nöjda och trivs med att de är från lich.
   Mycket tonårsgraviditeter och unga på soc eller sjukskrivna, samma i götene, skara och vara. Unga behåller barnnamn att soc ordnar en lägenhet åt dom. Röker, har en blandras och färgar håret hemma. Hoppas du kan se det framför dig.

   Svara

    Haha var bor dessa? Kan tänka mig iofs var de kan höra hemma, och där vistas jag ändå aldrig.

    Undrar även var de bra stränderna är? Och på vilket sätt staden är trevlig?

    Jag är på Ica och så idrottar jag. Annars har jag gett upp stan, och människorna.

    Svara

  Fast om du vet att det är fel redan när du funderar på vad du ska ta för beslut så är det ju inget argument att ”vi alla är.människor” eller att ”känslor för en din i huvudet”. Du är ju uppenbarligen inte så pass försummad av känslor just nu att du inte vet att det rätta är att låta bli?

  Jag tycker liksom det låter lite som du ber om förlåtelse i förebyggande syfte, för något du planerar att göra. Om du förstår vad jag menar.

  Men sen är det ju ingen moralisk katastrof enligt mig även om det är fel, för egentligen väljer ju den där snubben att vara otrogen redan när han flirtar med dig, dvs han borde dumpas oavsett.

  Svara

  Undersökning på klinik ena dagen, andra dagen distriktsveterinärerna och direkt efter det i olaglig fart till djursjukhus och det är inne på andra dygnet inlagd där. En månad utan inkomst. Lång väg till fullt frisk och igång. Det löser sig väl, men det suger.

  Svara

  Vad använder ni för solskydd? Främst vilken ni använder på ansiktet men även på kroppen. Har testat flera olika typer men har ännu inte hittat någon min hud gillar 🙁

  Svara

   Alla mina solkrämer kommer från ACO. Till ansiktet har jag ACO sun face cream. Den har funkat jättebra och jag har haft problemhy innan. Får bara vara noggran att rengöra ansiktet på kvällen.

   Svara

   Undrar samma, min hud är väldigt blek och jag blir knappt röd. Känner att jag vill ha något skydd även im jagchar svårt att få färg.

   Svara

    Det är ju speciellt då du absolut ska ha solskydd.

    Svara

   Jag använder Babors SPF 50 (finns bara en). Den tar en stund att sjunka in och är lite sådär klassiskt ”vit” men den är samtidigt väldigt lätt i konsistensen och menad för extremt känslig hy. Sen har jag några från japanska märket Bioré men de går ej att köpa i Sverige. Bioré och Babor är de enda som inte gett mig några finnar!

   Svara

    Är inte TS.
    Älskar känsla av biore men fick torr hud (har vanligt fall oljig t—zon) efter flitigt användande av den på semestern (dagligen minst en gång) så får jag finnar. Letar efter ett alternativ,

    Svara

     Vilken använde du? Jag har deras Aqua Rich watery essence som är som en gel. Har torr och känslig hy i mig själv och upplever aldrig några problem, tvärtom. Och då använder jag den varje dag året runt. Du kanske inte smorde in dig tillräckligt med fuktcremé och serum? Under sommaren blir ens hy torr vilket man kanske inte tror 🙂

     Svara

      Ah juste, glömde säga: du kanske ska kolla på kemiska solskydd och inte fysikaliska (de förstnämnda är bättre för de med fet hy). Jag vet tyvärr inte vilken kategori Bioré tillhör eller om de har båda typer av solskydd.

      Svara

      Jag har aqua rich. Men tack för tipset med fuktkrämen och serumet, du har rätt jag hr inte smörja in mig ordentligt innan solskyddet!

      Svara

   Jag använder dagkräm med spf20. I starkare sol toppar jag med Rituals spf30 för ansikte 😊

   Svara

    Tror inte dagkräm med spf 20 skyddar som solcream spf 20.
    Kolla upp det så du kan vara säker.

    Svara

   La Roche Posay spf50 i ansiktet. Den enda solkrämen som inte får mina ögon att svida.

   Svara

   Dr ceutical anti pollution spf 50, eller vad den heter. Något i den stilen. Mycket bra!

   Svara

   Har haft lite samma problem. Att solkrämer liksom är ”obekväma” på huden etc. Kom på et trick. Om man tar en solkräm med hög spf, typ 50, och blandar den i handflatan med en liten klick lätt bodylotion eller ansiktskräm, och sedan smetar ut på kroppen/i ansiktet, då blir det mycket mer nice. Både jämnare fördelat, känns skönare på huden osv. Dock sjunker ju spf:en något på detta vis, men jag tycker det funkar bra ändå bara man börjar med minst spf 50.

   Svara

   Dr ceuracle cica något. Finns på skincity. Har aldrig kunnat använda solskydd i ansiktet förrän den. Känns inte ens som solskydd. Mirakelkräm.

   Svara

  Min bästa väns man är en mytoman. Vi i omgivningen märker detta, hon verkar mest vara naiv och köper allt han säger. Han har ljugit för henne och sagt att nu är fri från kronofogden och har betalat av sina skulder. Hon tror alltså att husdrömmen snart är nära. Jag och min sambo kollade såklart upp honom hos kronofogden och han har över 100 000 i skulder. Hur hade ni agerat?

  Svara

   Berätta för henne, men om hon är så manipulerad är det bra också kunna visa bevis för att han inte är skuldfri.

   Svara

   Anonym 21:20
   Jag hade gått ihop med några, skrivit ut allting och bett min kompis komma över på fika ensam. Där hade jag visat min kompis svart på vitt vad hennes kille ljuger om. Sådant ska unte hållas hemligt.
   Annars kontaktar du hennes föräldrar och visar dwt nu fått fram.

   Svara

    Nej, kan du inte tänka dig in i hur hon skulle känna då?
    Där sitter hon ensam och alla vänner trycker upp i hennes ansikte vilken skit hennes man är. Och varför skulle hennes föräldrar kontaktas?
    Snacka med killen och säg att ni vet att han har skulder och att han ska berätta det för henne annars gör ni det.

    Svara

  Någon som vet vad My skrev inatt?

  Svara

   Ja, att hon och Jonas gjort slut.

   Svara

    Vadå? Skrev hon ett inlägg om att de gjort slut? Vad stod d mer?
    Är orimligt nyfiken på deras förhållande😂

    Svara

  Usch är så ledsen. Midsommar slutade verkligen med att man bara vill gå och lägga sig.. Vi skulle alla slå oss ner inför middagen, jag drar ut en stol och böjer mig ner för att sätta mig och helt plötsligt kommer min syster bakifrån och drar bort stolen så jag nästan ramlar omkull.. Sedan säger hon ”där ska jag sitta, sätt dig någon annanstans” och slår sig ner. Vill poängtera att vi är 20-25 år gamla. Vi har väl inte så bra relation då vi är väldigt olika, men blev så paff mitt i allt och över att ingen annan reagerade och sa någonting. Satt med gråten i halsen under hela middagen. Överdriver jag som känner mig såhär otroligt förolämpad och ledsen?

  Svara

   Om du överreagerar är svårt att svara på då det kanske är saker i er historia som gör att du reagerar så pga det. Skulle min syster göra så skulle jag säga ifrån och dryga lite, men det är för vi har sån jargong mot varandra.

   Svara

   Nej, jättekonstigt gjort.. Vad är hennes problem liksom?

   Svara

   Fy stackars dig. Det var elakt av din syster tycker jag. Hoppas att du mår bättre snart 💕

   Svara

   Mobbarfasoner!

   Svara

   Det är dags att sätta hårt mot hårt. Din syster är 25 år och det är både småsint och barnsligt av henne att inte respektera dig och denna fina dag. Ragga upp hennes pojkvän. Om hon blir sur så förklara att du följde hennes råd, och satte dig.. på någon annanstans.

   Svara

    Hahahaha!! Alltså bästa svaret.

    Svara

   Säg ifrån att du inte vill umgås med henne om hon inte är schysst. Man måste inte umgås bara för att man är släkt.

   Svara

   Otrevlig människa din syster. Men släpp det. Låt henne inte förstöra ditt mående. Varför sitta med gråten i halsen? Säg till henne på skarpen.

   Svara

  Blev rekommenderad att se Outlander och herregud Sam Heughan. Mitt hjärta smälter. Och så ser jag alla sex-scener och tänker: det kommer aldrig hända mig.

  Svara

   JAG VET! Så synd bara att serien planat ut rejält under de senaste 2 säsongerna..

   Svara

    WHAT? Varför? Är bara på säsong ett än så länge. Såg precis avsnittet när Claire blir bestraffad genom att han piskar henne med bältet på rumpan. Kommer aldrig begripa hur skådespelare kan spela sådana här intima scener.

    Svara

   Smaken är som baken delad i tu!
   Själv kikar jag just nu på den senaste säsongen och älskar fortfarande Outlander. Åh är nästan lite avis på dig att du ser Outlander för första gången, vad mycket du har framför dig! 😀

   Svara

    Jag känner på mig det! Har så mycket andra serier jag tittar på samtidigt bara så tar lite tid men alla säsonger är ju inte på Netflix heller. Den är verkligen så bra och jag älskar relationen mellan Jamie och Claire. Om de ändå var ihop i verkligheten ändå haha. De intima scenerna är ju….herregud.

    Svara

   Grattis, du har några härliga timmar framför dig! Sen när du är klar med säsong 5 så finns det många härliga böcker att läsa också 😉

   Svara

    Jag är en emotionell berg och dalbana när jag ser på den här 😂 Jamie (Sam) är singel! Hämta honom till mig så lovar jag att läsa böckerna haha.

    Svara

  Är det någon här som har haft en missed abortion ? Jag har haft som bruna flytningar sen förra fredagen, är i v 7 enligt sista mens…

  Svara

   Jag har haft 2. En av gångerna kom en liten, liten brun bloddroppe och jag for på ultraljud och missed abortion konstaterades. Andra gången hände ingenting utan jag ville ha ett tidigt ultraljud och då var det MA igen. Har tre barn. Haft två MA och ett vanligt missfall.

   Svara

    Då är det alltså ett ultraljud man får göra för att få det konstaterat?
    Jag va hos min barnmorska i tisdags men hon var nog ny på jobbet för hon blev väldigt ställd när jag sa att jag hade haft flytningar och gav mig inga svar utan flyttade bara fram mitt besök tills nästa fredag.

    Svara

     Ja du får UL om de misstänker MA. Jag har fått två. Båda fostren hade slutat att utvecklas i vecka 8, första gången fick jag liiiite blod i trosorna. Då åkte vi till gyn efter ett telesamtal med dem. Andra gången märktes inget och vi fick veta på UL i vecka 13.

     Svara

   Jag har utan ett enda tecken på att något var fel. Dvs inga flytningar utan bara chock vid UL, inga hjärtslag

   Svara

   Jag hade i v 12. Började som bruna flytningar som övergick till mer klart blod under dagen. Gynakuten på kvällen och konstaterades att fostret dött i ca v 7. Blev hemskickad med Cytotec som jag då tog dagen efter för att framkalla ett missfall. Valde sen att själv besöka gyn efter ett par veckor för att se att allt var ute även om de sa att det inte behövdes. Men för min del var det skönt att få det bekräftat iaf.

   Svara

    Glömde säga att undersökningen de gjorde var ett vaginalt ultraljud.

    Svara

   Jag hade ett som upptäcktes i v.12, fostrets hjärta hade slutat slå i v.10 (och hade sett det slå fyra dagar innan det slutade slå på ett tidigt VUL pga IVF). Min kropp fattade exakt noll, ingen blödning alls och moderkakan hade fortsatt växa så fick göra medicinsk abort inlagd på sjukhus i v.13.

   MEN blödningar och bruna flytningar behöver inte betyda något alls. Många som har t.ex. sköra slemhinnor. Hoppas allt går bra.

   Svara

  Alltså jag måste avreagera mig.. Första året som mina föräldrar är separerade, men blev bjudna till min pappa att fira midsommar till honom. Eller äta middag rättare sagt.. Och alltså ångesten. Han är ren narcissist, och han var så förbannat jävlig i käften hela tiden. Vi hann just och just komma in genom dörren och han börjar skrika ”ska jag köra hem er tillbaka eller!!!”.. Varje steg vi tog i hans ”fina underbara fantastiska hem” så tittade han noga efter, vi skulle va så försiktiga och jag fick inte sitta i hans nya soffor för 100.000 kronor för det kan va att jag spiller nåt eller svettas. Jag behövde berömma allt i hemmet hela tiden, och gav pikar åt mamma heeela tiden. Alltså jag mådde så illa så jag ville kasta upp, han kan va så jävla hemsk. Mittiallt börja han skrika för att mamma städa och fixade hela jävla middagen själv och det gjordes inte som han ville. Han gjorde såklart inget för att hjälpa till, när han hade ätit så satte han sig raka vägen i sin fotölj medans jag och mamma plocka undan och städa till det fint. Mamma och jag drack vårt kaffe snabbt som fan och så drog vi tillbaka till mamma. (mamma våga inte sätta sig i soffan ens, när han hade varit så viktig om vem som får sitta i dom). Hemma hos mamma satt han ännu på en kopp kaffe och börja skälla ut mamma för han tycker mammas släkt är rena idioter, medans hans släkt är så fin. Alltså när han drog.. Den lättnaden. Tur så fick vi en sjukt mysig kväll jag och mamma tillsammans ändå. Vi drack vin, åt jordgubbar doppade i grädde och kollade film. Vi hade vart ute hela dagen ändå så!

  Hur kan man bli såhär dränerad på energi av en enda människa. Hans ständiga koll hur man skötte sig hemma hos honom var rent ut VIDRIG. Och detta kommer aldrig mer ske, kommer aldrig sitta där och fira nåt och bara få utskällning efter utskällning. Aldrig. Han ringde såklart nu ikväll för att prata illa om mamma, men mamma var ju hos mig så då avslutade han samtalet.

  Det skär verkligen att se allas lyckade midsommar på Instagram, med stor folkmängd vig nån stuga vid havet där dom dansar och snapsar på. Hatar högtider. Hatar. Hatar att mitt liv ska va såhär. Imorgon fyller jag dessutom år och ser verkligen inte framemot det efter idag.

  Svara

   Tusen kramar till dig <3 Vet inte hur gammal du är men du kanske kan ta en "paus" i relationen till din pappa? Vill du ha honom i ditt liv när han behandlar er på det sättet? Av erfarenhet är det inte värt det. Instagram visar inte alltid verkligheten, kom ihåg det <3 Jag tror att du har många fina högtider att se fram emot i framtiden. Ett sämre kapitel i livet kan alltid ändras till ett bättre 🙂 Grattis i förskott och hoppas du får en fin födelsedag, det är du värd!

   Svara

   Du verkar ha en fantastisk förälder. Njut av henne. Klipp med honom. Bara sådär. Rakt av. Du behöver inte ens förklara utan säg bara Nej! till att ses, prata i telefon etc. Jag vet att det inte är lätt p.g.a sociala normer, övriga familjeband osv men det går, jag lovar. Min pappa var också ett stolpskott och ja, han tog mer än han gav helt enkelt, mycket mycket mer. Så han fick simma vidare på egen hand. Klart det hade varit en bonus att ha två toppenföräldrar men nu hade jag inte det, och att hålla fast vid honom trots att han var som han var, bara för att vi delar vissa gener, nej, det fanns ingenting bra som kunde komma av det. Håller tummar och tår för att både du och din mamma tar fatt i er frihet. Den är ni väl värda ❤

   Svara

   Säg upp kontakten. Han kommer aldrig ändra sig.

   Svara

   Jag hade sagt vad jag tyckte o kände till honom.
   O fattar han inte så hade jag brutit kontakten.
   Snacka om att suga ut energin ur alla runt omkring.

   Kraaaaam ❤️

   Svara

  Jag är så patetisk

  Sminkade mig, satte blomsterkrans i håret, gick ut, tog fint foto, laddade upp på FB med peppig text, gick hem, lade mig i soffan och käka chips…

  Svara

   Skönt ibland!

   Jag har chillat på ett hotellrum med min familj men tog en bild på dotterns krans mellan skurarna och la på Facebook. Sen la jag mig igen framför tv;n med godis.

   Svara

   Helt rätt! Gjorde du jättebra tycker jag 😘

   Svara

   Du är inte patetisk. Skönt att höra att alla inte har det sååå perfekt idag. Själv har jag kämpat på med barn och mat och mys men känner mig mest less på allt inombords. Ensamt när man ser alla som umgås i större sällskap och med vänner.

   Svara

   Fan vilken härligt ärlig kommentar!

   Svara

   Jaha ja, har du funderat på varför? Eller vad som skulle hänt om du inte gjort det?

   Svara

  Är det någon här som först i vuxen ålder kommit ihåg olämpliga saker som hänt er som barn? Jag är 28 år och det är först nu som jag börjar komma ihåg hur jag som 9-åring tyckte några av mina föräldrars bekanta var obehagliga och närgångna. Minns att jag var var rädd för dem och att de kom nära mig, höll fast mig och sa att jag var söt och likande (samt andra lite mer grova saker). Fattar inte att detta kommer först nu och blir superäcklad. Är det någon mer som känner igen sig? Jag har alltså inte lidit av det utan har haft en väldigt lycklig och problemfri bakgrund men verkar uppenbarligen har förträngt det i en massa år.

  Svara

   Känner igen detta väldigt väl. Gick i terapi då och för det. Rekommenderar dig det också.

   Svara

   Hänt mig också! Tex har jag ett tidigt minne av en kompis till min pappa som frågade om han fick en kram. Vi var ensamma i ett rum. Jag var ett jääätteblygt barn så jag svarade inte. Då frågade han om han kunde få en puss istället. Alltså det var inget jag reagerade på förrän i 20-årsåldern. Inget jag mått dåligt över så, men mest bara… wtf? Han var ingen jag kände så bra liksom

   Svara

  Usch är så ledsen.. Midsommar slutade med att man bara vill gå och lägga sig och har avslutat kvällen innan alla andra. När vi sällskapet (familj) skulle slå oss och ner inför middagen, gick jag fram till en stol som ingen tidigare suttit på, drog ut den och skulle precis slå mig ner när min syster från ingenstans kommer bakifrån och drar undan stolen. Jag höll nästan på att ramla omkull. Hon säger sedan ”jag ska sitta här, sätt dig någon annanstans”. Blev helt paff, och desto mer över det faktum att ingen reagerade eller sa någonting när jag fick gå och sätta mig någon annanstans. Orkade heller inte ta konflikten för jag visste att det skulle bli en ifall jag själv skulle reagera. Vi har inte en så bra relation då vi är väldigt olika, men vi är ändå i 20-25 års åldern och jag trodde inte att man betedde sig såhär. Känner mig otroligt förolämpad och är även ledsen över att ha blivit behandlad på detta sätt, det är inte första gången jag får ta emot kommentarer och liknande handlingar. Men det kändes lite som att det idag var droppen på något sätt. Överdriver jag?

  Svara

   Men usch vad otrevligt, förstår att du blev ledsen! Tycker inte att du överreagerar. Kram

   Svara

  I ett stabilt äktenskap sedan 10 år tillbaka och blir allt mer sugen på att experimentera med min sexuella läggning/testa en annan partner. Någon annan som känt samma sak? Går det över? Hur löste ni det?

  Svara

   Har känt samma ibland, men för mig har det gått över då jag älskar min man och vill absolut inte leva utan honom. ”Hur löste ni det?”- alltså menar du att du vill fråga om lov att ha sex med en annan och sen återgå till det normala? Tänker att om man varit monogama i 10 år så lär inte ens partner vara jättetaggad på att öppna upp.

   Svara

  Någon förskollärare/barnskötare här? Jag har börjat på ett nytt jobb (nyexaminerad) som förskollärare och den ena barnskötaren är så dryg jag vet inte riktigt hur detta ska gå. Vi hade exempelvis avdelningsmöte där vi (jag och den andra barnskötaren) föreslog ett nytt tema och hela tiden oavsett vad jag sa så sa hon ”enligt min erfarenhet så funkar inte…” som jag tolkar som ett sätt att förminska mig på då hon vet att jag inte har år av erfarenhet som henne. Och hon är väldigt ”fast” i sina rutiner. Jag vill bara påpeka att jag kommit in med ödmjukhet och inte någon typ av härskare som vet bäst, jag värdesätter erfarenhet absolut men jag har också erfarenhet och framförallt 3,5år av akademiska studier. Kan också säga att kvalitetsansvariga har sagt till mig att ”öka kvaliteten då den inte varit den bästa på senaste” så nya idéer borde ju välkomnas. Men hur ska jag gå vidare tycker ni? Hon är trevlig i övrigt och vill ju behålla bra samarbete/god ton men jag måste på något sätt få henne att lyssna. Nåt bra konflikthanteringsknep?

  Svara

   Prata med chefen om det inte blir bättre! Du har utbildningen och ska styra egentligen! Hon känner sig nog hotad och rädd att behöva göra ”jobbiga saker” (aka jobba på riktigt) nu när du kommit.

   Svara

   Du kan köra det sociala spelet med henne genom att låta henne tro att hennes idéer blir till verklighet. Vill hon ha ett tema så säg ”bra tanke” , vad säger du om vi gör så här också…

   Svårt att förklara men du kanske förstår. Lite som med barn, låta de tro de är delaktiga.

   Svara

   Prova att säga något som ”Det kanske inte fungerade med den barngruppen du hade då, men nu är det en annan barngrupp och jag vill testa det här.”

   Du är dessutom förskolläraren och ansvarar för att leda arbetslaget plus att du är ansvarig för barnens utbildning. Prata annars med rektorn om att alla dina idéer bara nekas och att du, ja inte vet jag, men tappar lusten för att arbeta när du bara bemöts så av din kollega? Jag har varit i liknande sits själv, men då var det mer att kollegan inte orkade engagera sig och jag fick dra hela lasset själv, vilket man heller inte ska behöva göra.

   Svara

   Ha tyvärr inga råd men så typsikt för outbildade människor med mindervärdeskomplex 😑

   Svara

    Alltså olikheter skall man dra nytta av. Blir nog inte något dynamiskt team om man fokuserar på det man själv ser som negativt. Men det är klart som en ”one liner” i ett kommentarsfält var det väl lite snärtigt.

    Svara

   Detta har så många sidor.
   Skulle tro att det är er gruppdynamik som är i obalans. Någon har jobbat på ett visst sätt under lång tid och är trygg med det.
   Nya idéer kan vara hotfulla, hon kan känna att det de gjort hittills inte duger.
   Nyanställda kan komma med förslag som har prövats och inte är värda besväret. Hur säger man det utan att vara negativ?
   Alla i en arbetsgrupp har något att tillföra man måste bara hitta varje individs lyskraft. Vad motiveras de av? Vad får dem att ge det lilla extra.
   Grupper behöver olikheter för att bli framgångsrika. Det fungerar inte med bara idésprutor eller tänkare dock brukar dessa kompletta varandra. Ni måste hitta varandra i gruppen och finna en tillit, då är det inte så läskigt att ändra rutiner, prova nya saker och kanske man också vågar göra ”fel”.
   Bygga grupper är svårt men så värt det, när man har lyckats få till ett bra team.
   Vet inte om detta på något sätt ger några svar på dina funderingar, men här hamnade mina tankar.

   Svara

  Hej!
  Ni som haft konstaterad Corona – vilka symtom hade ni? Många som haft Corona utan att ha haft feber/hosta?

  Svara

  Jag har järnbrist!

  Jag har haft järnbrist i så många år trots att jag äter järntabletter (Niferex), försöker äta kött (är väl inte bäst på det), broccoli + c-vitamin minus mejeri och det mesta jag läst att man kan göra med kosten.

  Jag ligger under referensvärde vid järnprov (ferritinet).

  Ingen riklig mens.

  Nu till min fråga; jag har läst en del om järndropp och känner att det kanske kan vara en räddning. Frågan är hur man ska förklara det för en läkare, man måste ju tjata sig till det mesta i vården har jag förstått.

  Är det någon som rekommenderar något bra ställe i Stockholm där man kan prata om det här? Kanske en vanlig husläkare men tänker att det kanske finns ett mer specifikt tips?

  Tack på förhand! 😊

  Svara

   Fick det tillslut för jag klarar inte av järntabletter. Min mage blir antingen tokstoppad eller megalös. Smärtsamt oavsett, och pga min endometrios så fick jag tillslut injicerat järn.

   Jag pratade med min läkare på vårdcentralen (i Helsingborg dock).

   Svara

    Finns ett nytt järntillskott som heter Sideral, som inte påverkar magen.

    Svara

  Idag var vi på ett midsommarfirande.

  Vi har en 2 åring som Somnade i vagnen vid 18 och vi ställde då vagnen i skuggan. Platsen där vi befann oss fanns det inte mkt skugga. Iaf. Så vår 2 åring ligger och sover i vagnen brevid sin kusin som också somnat i sin vagn och en äldre dam ställer dig 50 cm ifrån vagnarna och tänder en cigg all rök kommer då på barnen så min sambo frågar henne om. Hon kan flytta så att inte barnen får hennes rök i ansiktet. Hon blir skit arg och börjar skrika på min sambo att han är dum i huvudet och inte ska säga ett skit mer till henne om han inte vill åka på en smäll.. Jag flyttar vårt barn och min sambo (helt chockad över reaktionen han precis fick) säger yyp du behlver inte svara på det sättet. Jag har inte varit otrevlig mot dig alls. Hon går ifrån firandet och hennes man börjsr skrika glåpord mot och förolämpa honom.
  Jag är fortfarande i chock och måste bara ventilera. Är det ett normalt beteende? Jag är inte själv rökare och inte min sambo heller så rök lukten stör oss. Skulle ni bett någon som stod och blåste rök i ansiktet på ert barn och flytta sig eller tänker ni äh det gör väl inget?
  Flera på firandet tyckte vi överdrev när vi bad henne flytta på sig nämligen 😂

  Svara

   Jag är själv rökare och jag hade skämts ihjäl om jag råkar tända en cigg så nära ett barn. Tycker att du gjorde helt rätt.

   Svara

    Asså tack! Det var flera som uttryckte att hon är ju äldre och intr vet bättre men att passiv rökning inte är bra för någon är väl common knowledge?! Varför måste man ställa sig 50 m från 2 sovande barn? 🤔

    Svara

     50 cm* hahaha inte meter..

     Svara

   Absolut inte. Ni har inte överreagerat.

   Svara

   Jag som rökare skulle aldrig röka ens i närheten av barn. Får man gissa att det var alkohol med i bilden? Midsommarafton verkar ta fram det bästa ur folk…

   Svara

   Folk stöttar ofta den som skriker högst av ren instinkt. Lite som att eftersom hon blev sååå himla upprörd Måste det ni gjorde varit riktigt taskigt. Sedan är det ju typ tabu i Sverige att säga till någon om något som helst på ett rakt och tydligt vis. Särskilt i ett socialt sammanhang för då förstör man ju stämningen. Tja du fattar. Lite moment 22 det där. Jag hade gjort exakt likadant, och jag har inte ens egna barn. Bra att ni sade ifrån. Fortsätt med det.

   Svara

   Det är ett normalt beteende från rökare, dock helt onormalt i alla andras ögon.

   Svara

  Jag är nyexaminerad och börjar sommarjobba om två veckor, som det jag precis utbildat mig till. Jag är så jävla nervös att jag inte kan hantera det. Jag. Mår. Skit. Jag är livrädd att inte leva upp till förväntningarna, att inte kunna prestera, att jag ska inse att jag inte alls kan detta, att jag ska göra ett dåligt jobb, att de inte ska gilla mig osvosvosv. Ångesten är så vidrig, kan knappt leva normalt för jag är så lamslagen och har konstant panik och stress, att jag flera gånger tänkt att jag kanske bara ska ta och skita i allt rakt av. Säga upp mig innan jag ens börjat. Ge upp. Kapitulera mot mina egna hjärnspöken.

  Jag har i grunden både dålig självkänsla och dåligt självförtroende, och har svårt att se att jag ska kunna göra bra ifrån mig typ någonsin. De på arbetsplatsen är medvetna om att jag är nyexad och var väldigt öppna för att jag ska lära mig (de sökte en som pluggar eller nyligen pluggat) – men jag kan ändå inte tänka bort att jag inte kommer prestera. Hade praktik under utbildningen som jag fick bra respons på, men jag tyckte och tycker fortfarande att jag inte var speciellt bra under den tiden och är så jävla rädd att jag ska känna så nu också. Och nu är det ju ändå ett riktigt jobb liksom, där jag MÅSTE prestera på ett annat sätt.

  Vet inte vad jag ska göra för att hantera det här, och hur jag ska kunna hantera det är jag väl börjar?! Behöver verkligen lite pepp. Vågar inte erkänna det här för någon jag känner, för känns liksom dumt att jag ens sökt ett jobb jag inte känner mig kompetent nog för… :/ vill kunna njuta av att ens lyckats kirra detta (för trodde ju verkligen inte att jag faktiskt skulle kunna få ett jobb) men det går inte för ångesten äter upp mig.

  Svara

   Du är inte ensam om att känna såhär! ❤ De flesta känner så när de börjar jobba efter examen. Jag tog min examen nyligen och fick jobb två dagar innan men inte om mitt område utan som utvecklare vilket jag inte är. När jag började var jag så nervös och kände mig spyfärdig för hur skulle jag klara av något som jag är nybörjare inför? Men alla tog så väl hand om mig och det kommer de göra med dig också! De vet om att du är nyutexaminerad och inte har så mycket kött på benen ännu. Var öppen och ställ frågor! Förstår du inte så fråga igen. Var inte rädd för att göra fel för alla gör fel. Det kommer gå jättebra! Du har fått det sommarjobbet för att de tror på dig och nu måste du tro på dig själv. Du har gått en grym utbildning och hade du inte haft kompetensen hade du aldrig klarat utbildningen! Ta en dag i taget och skriv ned all information du får så du har något att gå tillbaka till. Du klarar detta!

   Svara

   Det är helt normalt att vara nervös, men jag är säker på att det kommer att gå bra. Dina nya kollegor kommer att hjälpa dig, det som är bra för företaget är bra för dem. I normala fall motarbetas man inte på en arbetsplats (inte som i en del TV-serier), det har bara hänt mig en gång på 30+ år, och den kvinnan var psyksjuk.

   Lycka till!

   Svara

   Jag är i exakt samma situation! Livrädd. Och på det fick jag erbjudande på ett annat jobb (inte utbildad inom det) med en person jag känner och dessutom på hemmaplan. Jobbet jag fått är tre timmar bort och jag har aldrig varit i den staden, känner absolut ingen. Enda anledningen till att jag inte struntar i jobbet jag är utbildad till är att jag inte törs och är rädd för vad dom ska tycka om mig då, och att det blir besvärligt för dom då dom såklart planerat att jag kommer. Ännu ett plus på det är att jag hört negativa saker om personerna/jobbet men det är en branch där rykten går och personerna jag fått sån info från lär man ta med en nypa salt. Men jag är livrädd! Skräckslagen. Mår dåligt! Det här blev bara att jag klagade över mitt men, du är inte ensam!!! Vi får skriva om några veckor när vi jobbat ett tag. Det är läskigt! Men ibland måste det vara läskigt. Man får prova sig fram. Funkar det inte så får man sluta! Heja oss 😂

   Svara

  Är på en fest på en kompis sommarstuga och alla har druckit kopiösa mängder alkohol. Jag är i princip nykter men har ändå druckit lite under dagen så vågar inte köra hem ännu. Men känner just nu att det är jobbigt att vara här med alla fulla människor, vill bara hem och sova 😴

  Svara

   Kram! ❤️

   Svara

  Bästa insta/blog för hälsosam mat- och fitness-inspo! 😍

  Svara

   ? Ska det vara lol

   Svara

   Bästa fitness-IG som ger mig en mängd inspiration: Gamefitsac – detta om du, som jag, ogillar fitness konton som mer eller mindre bara kretsar kring hur man tränar rumpan.

   Lemuel tränar professionella atleter samt vanliga dödliga 😂 men tycker alla hans övningar är bra och försöker använda dem i min träningsrutin.

   Svara

    Tack! Men absolut, vill gärna hitta övningar så hela kroppen får sig en genomgång! Glad midsommar ☀️

    Svara

   Next Level Biohacking.

   Svara

  Hur lång tid tog det för er och ta körkortet och vad är era bästa tips?
  Kan köra och har övningskört i två år. Får. Fock inte in teorin (knappt försökt) och har en månad på mig

  Svara

   1 månad. Bestäm dig! Kör och läs. Använd appar, böcker eller instruktionsfilmer det som passar din inlärningsstil bäst.
   Mycket av teorin kommer i körningen. Jag fick alltid veta vad nästa lektion skulle handla om och då läste jag extra på just det.
   Då fanns teorin i huvudet och sen utförde man det i verkligheten och då föll allt på plats.
   Lycka till!!!

   Svara

   Från att aldrig ha suttit framför ratten till att jag hade kortet tog det 2,5 månad.
   Jag var dock väldigt pressad av att ta kortet av jobbet.

   Svara

   Min son tog sex körlektioner på trafikskolan. Då hade vi kört privat i två år.

   Svara

   Knappt försökt? Då är ju tipset att du just pluggar teori.

   Svara

   2 månader från aldrig suttit bakom en ratt till att få körkortet! Tog 10 lektioner (intensivkurs på 1 vecka) och körde privat med min pappa någon gång i veckan (mer precis innan uppkörningen). Pluggade teori endast genom appen jag fick från körskolan, köpte alltså inte någon bok.
   Kanske bör nämna att jag tog för automatväxlad bil haha. Just för att det behövde gå fort och jag inte vill slösa lektioner på att ”hitta dragläge”. Jag och min sambo har automatbil (våra föräldrar också, vars bilar vi lånat ibland) och har än så länge aldrig hamnat i ett läge där jag hade behövt ha för manuell. Rekommenderar för alla som vill att det ska gå fort att kirra kortet!

   Svara

  Roligaste användarnamnen?

  Svara

   Flitens slampa

   Svara

  Min pojkväns svägerska ger mig ofta småpikar. Hon brukar ge sina ironiska pikar med en ljus tyst röst, knappt att jag hör och jag blir generellt tyst för att senare koka inombords. Jag har ingenting emot henne, upplever att hon är otroligt dömande mot mig och hon ska alltid påpeka hur ”dyra” mina kläder, klockor är..

  Fö är jag uppvuxen i en storstad och bor med min pojkvän i en mindre stad (närmare universitet jag pluggar vid). Hur hanterar man elaka människor?

  Svara

   Ta inte åt dig. Låt hennes kommentarer inte beröra dig. Visa en kylig respons typ: ’jasså, tycker du det’. Alltså besvara henne utan någon känslomässig reaktion. Förhoppningsvis slutar hon pika om hon inte får den reaktion hon vill ha av dig. Hon vill ju att du ska bli stött, så att hon får lite ’makt’ och känner sig större än dig. Men visar du dig neutral/kylig så kommer hon sluta pika tillsut.

   Svara

    Autocorrect förvränger mina meningar, hoppas du förstår vad jag säger ändå. Alltså, visa ingen känslomässig reaktion.

    Svara

  Flytthjälp tack 🙏🏼 Vilket område I STHLM skulle ni helst välja att bo i med två småbarn?

  Svara

   Har hittat till Bitchute och det är verkligen bra på många sätt. Någon mer?

   Svara

   Norra djurgårdsstaden eller Nacka. Bor själv i Vasastan och vi trivs men annars ovanstående

   Svara

    +1 på Nacka!!!

    Svara

  Någon som fryst sina ägg?

  Svara

   Det blir inte bra att frysa ägg, gör istället pannkakor eller liknande och frys in dem istället.

   Svara

  Jag vill dö.

  Svara

   Hej, hur mår du? Varför vill du det? 😔 Blev väldigt chockad av din kommentar.

   Svara

   Det har jag också velat många ggr. Är glad att jag lever nu. Allt ordnar sig till slut. När man blir äldre blir man oftast mer harmonisk och saker och ting faller på plats. Så ta hjälp av vården och låt tiden göra sitt. Ta bort allt från ditt liv som inte får dig att må bra. Kram på dig! Du har fått ett liv och ska leva det som du vill.

   Svara

   Menar du det på riktigt?

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.