Särbo verkar vara det nya…

Är lite trött idag. Ska knyta mig tidigt. Titta på NETFLIX och sova som en bäbis. Älskar särbolivet. Bästa av två världar. // Magdalena Graaf

Två bilar med grejer…. Fattar inte hur jag fick plats i lägenheten i stan 😅🙈 MEN, till mitt ”försvar” så är det också ett förråd ifrån stan, och grejer hemifrån Jonas 😎 Hur som…. detta skall nu alltså packa upp!!! // My Martens

Dubbel-M aka Magdalena Graaf och My Martens har båda köpt hus och bestämt sig för att bli särbos.
Själv är jag lite särbo just nu eftersom THK och Lilla Snöboll är på Robinsonäventyr ute i Skärgården, men jag saknar dem hela tiden och kan absolut inte se det fina i särboskapet.
Dock tvivlar jag på att de känner samma sak eftersom de älskar livet där ute där de kan strosa runt, sola och jaga en och annan fjäril. (De är dock världens sämsta jägare så inga fjärilar kommer till skada. Jag lovar!!!)

Min inställning är ”whatever works for YOU” is right for you – särskilt när det kommer till förhållanden. (Och då menar jag ”you” som i plural)
Att vara särbos istället för sambos är inte konstigare än att ha skilda sovrum om det är vad som fungerar för båda parter, och det finns säkerligen massvis av andra exempel på mer okonventionella sätt att göra saker på i ett förhållande som funkar svinbra för vissa.
Ida Warg och Alexander Pärleros har skilda kylskåp, något som vissa tycker är konstigt men är något som funkar för dem.

Har ni någon lite ovanlig ”speciallösning” som funkar för er som ni vill dela med er av? 

175 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  OT men syns från mils avstånd att Rebecca Stella fixat om sin näsa under dessa karantän tider

  Svara

   Jaha!! Ok??

   Svara

   För det syntes inte innan? 😂

   Svara

    Nej, på mils avstånd syntes faktiskt bara sugproppsläpparna och melonerna på överkroppen.

    Svara

    Nopp, en naturlig skönhet!

    Svara

     Sveriges egen Jocelyn Wildenstein!
     🤣

     Svara

    hahahahaha

    Svara

   Vad spelar det för roll om hon gjort det nu?
   Finns väl för övrigt ingen kvadratcentimeter av hennes kropp som inte är fixad…

   Svara

   Va? Finns nåt kvar då? Hon har väl en jätteliten näsa redan!

   Svara

   Vad spelar det för roll? Hon ville göra det så då gjorde hon det

   Svara

   Snart kan hon bara andas med munnen.

   Svara

   En sak jag tänkt på är att sonen har fått mycket av hennes gener, men de finns noll likhet emellan dem.

   Svara

    Håller med, hon skulle ha stannat för länge sen med allt hon fixat med kroppen, det har gått överstyr men det är vanligt man blir blind.

    Svara

     Håller med ,Maggan ser osund o mager ut ) ändå läggs det ut bilder på skräpmat mm ) ngt stämmer inte !! Köper inte att pillerna gör ”susen”

     Svara

      Hahaha nej så klart går man inte ner av ”hennes” piller.

      Svara

   Ser ut som att hon har gjort (försök) en uppbyggnad av näsan. Troligtvis började den kollapsa pga så lite ben och brosk kvar i den, väldigt vanligt efter näsoperationer som antingen har skett flera gånger eller dåligt gjord första gången. Om det stämmer så är den inte färdigläkt än på många månader men ja, det ser ut att bli svårt att andas just nu.

   Svara

    My god den ser hemsk ut

    Svara

   Verkar som att hon har gjort tippen större, kolla hennes stories

   Svara

    Tror också hon försökt bygga på den… Blir lite konstigt när näsborrarna är så små…

    Svara

   Tycker synd om henne..denna överperfektion är inte sund. Hon ser bara plastig ut och verkar blivit helt fartblind.
   Jag undrar vad som driver henne. Hon är en ung tjej och förstör sitt en gång vackra ansikte..

   Svara

    Fast hon nådde aldrig perfektion. Hon ser ju ut som ett monster. Hade varit svårt att inte stirra, hon är ju botched. Fattar inte att hon inte ser det själv eller att folk i hennes närhet inte säger åt henne att hon ser ut som en Alien. Kim k må vara ihjälopererad men ser ändå ok ut. Rs ser man liksom varenda operation på. Galet,

    Svara

  Just nu särbos sen 2,5 år tillbaka fastän vi har varit mestadels sambos under våra 8 år tillsammans. Funkar jättebra, fast vi trivs bra ihop så vi letar efter en större lägenhet tillsammans och då är planen att ha ett varsitt sovrum.

  Svara

   Tycker separata sovrum är underskattat. Jag sover extremt dåligt om det är en annan människa i samma säng som mig (alltså vi pratar max en timmes sömn totalt), oavsett om det är min pojkvän, kompis eller ens mamma. Om jag någonsin skulle få för mig att bo ihop med någon skulle jag lätt insistera på separata sovrum.

   To each their own, såklart. Mysigt för de som kan sova tillsammans.

   Svara

    Ens mamma?

    Svara

     Ja du vet hur det är. Vakna mitt i natten näsa mot näsa med mamma, inte min grej 🤦‍♂️

     Svara

    SAMMA. man hör ju hur folk ba ”åh deras förhållande måste vara dåligt för de sover inte i samma säng nu går det utför”. liksom nej, det är helt fantastiskt. vi är båda mer utvilad, och utvilade makar är snälla och glada makar. särskilt nu när vi har en liten bebis som stör vår sömn också.

    Svara

   Har försökt att föreslå skilda sovrum till min sambo men han nappade inte 🙄 Turligt nog kan jag nu iaf skylla på värmen och sova på nedervåningen!

   Svara

    Nyfiken, varför vill ni ha separata sovrum?

    Svara

     Varför har din partner veto? Du kan ju själv bestämma vart du vill sova.

     Svara

     Det är enklare att begära eget sovrum än att begära skilsmässa.

     Svara

    Varför har du en sambo?

    Svara

   Får man fråga varför ni vill ha separata sovrum? Vet att några gemensamma bekanta har det p.g,a. att mannen kommer hem väldigt sent, typ kl 00-01.

   Svara

    Jag vill ha det för jag sover bättre själv, maken vill inte ha det för han sover bättre med någon. Vi får försöka till en kompromiss när vi flyttar till större.

    Svara

     Älskarinna till maken, kanske?

     Svara

    Vi har det för att våra sängar bara är 135cm och min man är väldigt tung och bred (inte fet men har mycket muskelmassa haha) och så sprider han ut sig på hela sängen med så jag sover jättedåligt om vi sover ihop! Sen har jag också jättesvårt att somna utan att kolla på någon serie för annars får jag dödsångest eller ångest och jag vill inte störa honom med att kolla på en serie då han sover då han oftast somnar innan mig. Våra saker/kläder ryms inte i ett rum heller (små rum i england) så dom har legat i varsina rum länge innan vi började sova isär regelbundet. Vi pratade aldrig om det vi började bara sova i olika rum ibland och sen ökade det och nu är det bara vanligt att vi aldrig sover ihop och inget som stör varkendera! Vi får en bebis om några månader med så då blir det ännu mer ”behövligt” att sova isär så bebisen kan sova och gråta och hålla på inne hos mig och inte stör min man som jobbar en massa! Vår relation är förövrigt bättre nu än den varit på hela fem åren vi vart ihop trots att vi nu har ”egna” rum 🙈 i framtiden om vi köper hus så vill jag nog ha ett stort gemensamt sovrum men då måste vi ha skilt klädrum och en 180cm säng haha

    Svara

    Olika dygnsrytm är en anledning varför jag tycker det är skönt att ha ett eget rum. Är man pigg på både morgon och kväll vill man kunna röra sig utan att störa den andra. Jag tycker om att läsa på kvällen, fika i sängen och allmänt bara vara mig själv.

    Svara

     Ja det älskar jag! Och att kunna sitta och fritt plottra med mina grejer, göra små skönhets behandlingar på mig själv osv utan att störa andra/behöva ta den andra i hänsyn sent på kvällen!

     Svara

  Skilda kylskåp? Varför? Rädd att sambon ska käka upp något man sparat till sig själv? 😛

  Svara

   Haha vi har två kylskåp och 2 frysar från början i lägenheten. Vi har delat upp så vi har våra egna😊Min man är från Irak (jag är svensk) och har massa konstig mat därinne och han tycker att jag har konstig mat😂Funkar kanon. Självklart snor vi ju det som behövs av varandra ändå som ägg, sallad osv✌

   Svara

    Nyfiken på det här. Hoppas det är okej att jag frågar 🙂
    Lagar ni mat och äter tillsammans? I så fall, äter ni olika eller samma då? Är det liksom mat som luktar som gör att ni inte vill ha det i samma kylskåp? Min man käkar grejer som jag inte vill ha, typ kaviar, starka såser, kött och sånt. Men det stör ju inte att det står i samma skåp.

    Mvh orimligt engagerad i kylskåpsfrågan

    Svara

     Haha klart du får fråga!
     Oftast lagar en av oss mat på kvällen och vi äter ihop. Så en dag blir det svensk mat och sen nästa irakisk! Vi gillar varandras lagade mat men tillbehör som inlagda grönsaker och annat tycker jag kan lämna lukt i hans kyl som jag inte gillar😂Och han äter inte gris och vill då helst inte ha det liggande i sin kyl/frys😀Sen råkar vi ha 2 identiska kylar och frysar så det blev en naturlig uppdelning haha!

     Svara

      Jag däremot förstår att ni vill ha varsin kyl/frys på dom grunder du nämner. Har själv mycket svårt för det där med lukter som drar till sig smaker. Bregott som gärna drar till sig odörer hur fräscht är det om det smakar inlagda grönsaker?

      Svara

       Ja precis! Eller när mjölken får en konstig bismak, fy!😂

       Svara

    Okej, men har man redan 2 kylar och frysar så kan jag väl lite förstå det… 😛 Gud jag är avis på dig, älskar irakisk/mellanöstern mat! Hehe.

    Svara

     Ja det blev naturligt så när vi ändå har 2 av varje✌Ja irakisk mat är fantastisk, tacksam över att få det hemlagat titt som tätt😀

     Svara

  Tänk att My som var så fattig och förlorade pengar, enligt henne själv, hade råd att köpa hus och hund. Hon har ju inte förlorat utan snarare tvärtom tjänat mer pengar p g a av fler och mer välbetalda samarbeten då hennes statistik fördubblades när hon skrev att sonen har feber, sonen är sjuk, corona, akutbilder och allt för klick. När hon efter ett tag tappade i besökstatistik då kom hon med att sonen har feber igen och återanvände akutentré-bilden och vips så ökade besöken igen.

  Svara

   Fattar fortfarande inte hur hennes ekonomi går ihop, radhus där är ju inte billiga och jag vet hur svårt det är med lån etc. när man är själv. 🤔

   Svara

    Radhuset kostar mindre än en tvåa i Vasastan så bra investering/köp för henne tycker jag.

    Svara

     Jo det gör det så klart men hon hyrde ju lägenheten inne i stan. Nu har hon ju köpt. Jag bor själv i Vasastan och det var ett helvete att få ihop allt till köp trots fast jobb, mycket ordnad ekonomi, hög inkomst och så insatsen som är rejäl om man handlar i 4-5 miljonerklassen och är själv. Hon har ju konkurser, egen företagare, barn och annat som borde spela in.

     Svara

     Ändå svindyrt

     Svara

     Klart det är en bra investering/köp det handlade ju inte om det utan om hennes lögner, om hur hon ljuger för att tjäna mer pengar.

     Svara

   Hon försökte locka sen med att ”sonen kanske får feber igen eller kanske får han inte det, det vet man inte, kommer uppdatera vecka för vecka, han kommer långtidsutredas…” för att behålla intresset och läsarna, men nu verkar han ju inte utredas, han är ju inte där. Alltså. Antar att han är frisk hos pappan och sedan får feber om mamma behöver få upp besöken och följarantalet. Alltså hon…

   Svara

   My är riktigt otäck med sitt fabulerande. Stora kast på hennes blogg, ena dagen är hon i det närmaste utfattig nästa dag köper hon en valp 25
   000 och radhus för flera miljoner. Antar att inkomsten ökade på sonens bekostnad.

   Svara

    Det är en bostadsrätt hon köpt.

    Svara

    Anonym 12.28 och 13:13
    Den som en otäck är väl du/ni… väldigt otäcka, faktiskt.

    Svara

     13:13 här, betvivlar inte att Mys son varit svårt sjuk. Jag vidhåller att man hänger inte ut sitt eget sjuka barn med bilder där han sitter i rullstol, eller ligger på sjukhusbritsar mm på en blogg för allmän beskådan. Att inte visa personlig integritet för sonen. Det anser jag att gå lite för långt för att skapa content.

     Svara

      Vi förstår att du tycker det 15.06 det är din åsikt, men i det här fallet bestämmer My.
      Det är 100 tals mammor som precis som My väljer att ha med sina barn i bloggen.

      Svara

       🤦🏼‍♀️

       Svara

     Nej B det är du/ni som är skrämmande som inte förstår hur hon blåser er med sina lögner. Jag tror inte sonen var så sjuk som hon ville ge sken av, hon använde det och överdrev och hittade på en del (historierna och tiden svängde en del också) för att få mer click, för att få högre besökstatistik för att kunna tjäna mer pengar, det är så hon brukar göra. Hon ljuger mycket och har strategier, känn er blåsta ni som hyllar henne.

     Svara

    Hon berättade ju själv att hon sålt en designväska bland annat för att finansiera köpet av valpen.

    Svara

   12:23 Jag tycker faktiskt att My är värd ett hus och en hund, hon är en kämpe på egen hand.
   Apropå att höja bloggstatistiken, det gör väl de flesta bloggare. Hanna Graf exempelvis om sin ”skilsmässa” och hur jobbigt det var att pendla till Spanien, men hon skrev inget om att hon och exet träffades i smyg…

   Svara

    Men Anna B sluta säg att My är en kämpe. Nej hon kämpar inte mer än andra, tvärtom så har hon det väldigt lätt, hon får alltid väldigt mycket hjälp av andra och tjänar stora pengar enkelt utan någon större ansträngning. Ingen säger väl att hon inte är värd hus och hund men känn er blåsta ni som hyllar henne för hon har blåst er totalt med många lögner. Hon ljuger för att tjäna mer pengar och för sympatier och har ljugit om mycket, hon ljuger som ingen annan. Om ni visste.

    Svara

     14:57 Jag är inte Anna B. Det finns människor som tycker att My är en kämpe trots att jag inte känner henne. Hon är ensam och stark. Like It or not. Men så är det faktiskt.

     Svara

    Alla ljuger väl lite till och från men inte så som My gör, så osmakligt. Hon har ljugit om så mycket för sympatier och för att tjäna pengar, om ni visste och förstod. Vad har om HG och exet träffades i smyg med det att göra, skillsmässan var på riktigt och inget ljug för att tjäna pengar snälla du.

    Svara

     15:02 Kan du berätta vad hon ljugit om, du som vet🤓

     Svara

  Maken sover på bäddsoffan i vardagsrummet och jag i sängen. 🤷🏼‍♀️ Blir lugnast så! Vi har helt olika preferenser när det gäller kyla/värme etc.

  Svara

  Älskar särbo, eller knullkompisar för medelålders.

  Svara

  Jag är ofrivillig sambo 😭

  Någon med tips på hur en tar sig in i ett stängt land?

  Svara

   Lol särbo 😂 jag är ofrivillig särbo.

   Svara

    Släng ditt pass och säg att du flyr från krig.
    Oh wait…

    Svara

     Skönt att du fortfarande håller på med din lilla hatkampanj. Starkt!

     Svara

      ??

      Svara

      Camilla borde blockera rasisten som härjar i alla inlägg.

      Svara

  Känslan är att MG alltid varit särbo i praktiken. Han alltid på affärsresor, delade högtider och ständiga kompisar, pensionärer, kusiner och andra som är inneboende eller täcker upp.

  Svara

   12:36 Det är många som inte klarar av att leva ett liv utan alla de som du räknar upp. Kanske det som gör att förhållanden spricker, när man upptäcker att man inte har en gemensamt plattform att stå på tillsammans utan drar åt olika håll.

   Svara

  OT: Den här artikeln berörde mig så starkt. I artikeln finns en länk till en namninsamling för att killen ska kunna få sin medicin och slippa bli sämre.
  https://www.expressen.se/kvallsposten/obotligt-sjuke-mans-17-far-sin-medicin-indragen/?referrer=rotator-item-1

  Svara

   Fint att du uppmärksammar det, här är länken till namninsamlingen:

   https://www.skrivunder.com/stoppa_att_bromsmedicin_dras_in_for_unga_pojkar_med_allvarlig_muskelsjukdom

   Svara

    Kostnaderna för medicinerna är väldigt höga. Resurerna kan användas bättre i sjukvården.

    Svara

     Ursäkta!?
     De handlar om 3 unga grabbar som behöver livskvalitet.

     Jag å sambon skrev under imorse, många bäckar små.

     Svara

      Är det inte mer verkningsfullt att finansiera studier som bevisar att medicinen har fördelar även efter förmågan att gå har gått förlorat? Alla beslut på medicinering baseras på vetenskapliga grunder. I detta fall saknas det vetenskapliga underlag.
      Man kan inte få finansiering för vad som helst man själv vill, som man själv betraktar skulle kunna höja ens livskvalité.

      Svara

     Kostnaderna för LSS är väldigt höga med. Just sayin’.

     Svara

      Det kostar väldigt mycket mer när alla funkisföräldrar blir sjukskrivna. LSS skapar arbete och skatt tillbaka till staten. Det är viktigt att stå upp för andra trots att man själv inte är drabbad.

      Svara

     Vilken svinig kommentar.

     Svara

      Men hur tänker ni att man ska göra med väldigt ovanliga sjukdomar med extremt dyra mediciner som har tveksam effekt? Med vilka pengar ska det finansieras med tanke på att vården överlag kommer att kosta mer och mer ju äldre befolkning vi får? Eller är alla sugna på att betala 70% i skatt? Nånstans måste man ju börja dra gränser för vad som är skattefinansierad, effektiv vård och vad som inte ingår i den skattefinansierade vården. Sen förstår jag att det känns för djäkligt när det är en själv eller någon familjemedlem som drabbas.

      Svara

       Så länge medicinen ger någon effekt och ökad livskvalitet anser jag det vara en ickefråga. Givetvis ska alla i Sverige ha rätt till läkemedel, om det finns tillgängligt. Tyvärr är jag också smärtsamt medveten om att det inte fungerar så i praktiken och många svårt sjuka beviljas inte läkemedel som redan finns just på grund av kostnaden.

       Det är ett stort moraliskt dilemma, vilka ska vi rädda?

       /Hon som får medicin för 3.5 miljoner per år.

       Svara

  Jag och maken bor på varsitt håll sedan pandemin startade. Han är beordrad att jobba hemifrån och jag jobbar mer än någonsin på grund av covid eftersom jag jobbar på Sahlgrenska. Så jag bor i stan och han på sommarstället. Känns som om det blev bra för alla parter utifrån vad alternativen är. Risk för osämja om en är hemma 100% och en arbetar 200% och kommer hem helt slut…

  Svara

   Hur är det på Sahlgrenska nu? För några veckor sen var det ju lite larm därifrån

   Svara

    Det är fortfarande en tillräckligt stor mängd covid-19 vård, men också belastat av vård som fått vänta där patienter försämrats. Och traumalatmen har ökat – folk är ute mer och tar därmed risker i form av trafikolyckor (klassiskt med MC-olyckor som leder till möjliga transplantationer och så efterlyser man efterhand fler blodgivare…). Sedan ska ju några helst få semester också.

    Svara

   Tack, West, för att du och dina kollegor kämpar och sliter mer än någonsin för oss medborgare! ❤

   Svara

  Vi har olika sovrum. Började när vår dotter var nyfödd och vaken hela nätterna, men han var tvungen att gå upp 4 för jobba. Sen när hon började sova bättre och han jobba mer normala tider så insåg vi att vi sover bäst isär. Har olika rutiner osv. Vi har fortfarande ett jättebra sexliv och myser mycket tillsammans ändå. Saknar det såklart ibland men på vintern när det är kallt brukar vi ändå sova tillsammans flera ggr i veckan.

  Svara

   Samma här!
   Fast här beror det på att vi båda snarkar 😂😂
   Men nu sover båda gott.
   O sexet funkar finfint ändå 😘

   Svara

  Ja fast sedan gjorde ju My en ny liten uthängning av Jonas i affekt där hon meddelade att de skulle bryta upp. ALLT pga honom som hon sedan tog bort? Varför inte prata MED varandra istället? Nu verkar det vara lugnt i alla fall, hoppas att hon kommer att ha råd att bo kvar länge så att hennes son verkligen får den trygghet han förtjänar och som hon säger sig ha saknat som barn.

  Svara

   Är det bara jag som reagerar på att Jonas alltid ser rätt sur ut hela tiden? Eller är han bara en ”svart och svår” typ?

   Svara

    Har också reagerat på det. Han ser aldrig glad ut.

    Svara

     Det är hans Basic Element image…

     Svara

   Håller med inte ok att lämna ut och såra så om än i affekt. Skriv inte på sociala medier om du nyss bråkat och vill ”prata av dig” inte heller om du inte är nykter!
   My var besviken på Jonas som inte hade hjälpt till med flytten överhuvudtaget. Kanske inte så mycket som hon önskat men han sågs och det framgick i bloggen att han var och handlat utemöbler, körde buss från stan med möbler, monterat osv så helt frånvarande var han inte.
   My skrev även så att man kunde tolka att nu hade hon gett upp med Jonas. Om hon menade det eller bara ville skapa drama och klick är svårt att veta.

   Svara

   12:54 My kan väl få ändra sig precis som Magdalena först separation och nu särbos, hon hängde väl ut Herr Larsson oxå i ett inlägg där hon skrev om tunnhåriga gubbar och unga tjejer. Och hennes syrra följer henne i samma spår, först skilsmässa och sedan dejtingpar och allting är så puttenuttigt. Många turer med alla män, skilsmässor, separationer, särbos, dejtingpar, vänner, fienden, älskar, älskar inte…

   Svara

  Vill inte bli särbo,men skulle vilja ha ett hemligt rum att vara ifred i ibland. Mest för barnen. Har funderat på att inreda kattvinden i smyg

  Svara

   Alla föräldrar borde ha ett ställe att gömma sig från barnen en stund, så man slipper smygäta godis på toaletten 😂

   Svara

    Haha den gjorde min dag

    Svara

   Gud vilken dröm! Ett eget rum, där man har det precis som man själv vill och där ingen annan får vara. Saker man saknar från barndomen – nu har man ett eget hem, men inget eget rum pga familj. Do it!

   Svara

   Jag har föreslagit att nästa boende, när båda barnen flyttat ut blir ett hus med kök/sociala ytor i mitten och sedan vill jag ha min egna vrå med badrum och sovrum . Ljuvligt!!!

   Svara

    Dröm!

    Svara

   Vi flyttade till en gård med lite uthus och ladugård och allmänt gott om plats. Både min man och jag har vars ett helt eget rum i källaren, plus vars ett helt eget uthus där vi kan pyssla med våra hobbys och bara vara ifred. Jag rekommenderar verkligen ALLA att ha ett eget hobby-/mysrum!

   Svara

  Jag fattar noll, har inte MG Och partnern separerat?

  Svara

   Jo, Maggan skrev för ett tag sen att dem skulle fundera ett par dagar… sen har det varit Filip-fritt verkar som hon avföljt honom på insta…

   Svara

    Ngt har nog hänt för inte så längesedan skulle dom ju gifta sig

    Svara

  Blir fruktansvärt irriterad på Beriths kommentarer, aldrig någon egen åsikt, bara inställsamt smicker. Usch, kryper i mig när jag läser dom. Kan inte hjälpa det men blir faktiskt provocerad. Tack för mig, nu fick jag det sagt.

  Svara

   +1

   Svara

   Vem är Berith och var kommenterar hon?

   Svara

    Tycker hon smyger omkring och lägger kommentarer i alla bloggar. Och Ja bara inställsamheten.

    Svara

     Så du stör dig på att hon är snäll?

     Svara

  Nour el-refai och Henrik shyffert har en liten bebis tillsammans men är särbos. Skönt när man är trygg och kan göra det som passar bäst.
  Min svärmor är sambo med sitt ex och det funkar bra.

  Svara

   Hemska tanke

   Svara

   Fast är de så mycket särbos egentligen? Jag har fattat för att de bor ihop, men varannan vecka i hennes lägenhet och varannan vecka i hans. Skönt om man har olika inredningssmak!

   Svara

    Men gud, varför inte bara låta någon annan få chansen att köpa/hyra en lägenhet då istället för att ockupera 2 st i onödan..

    Svara

     Men sluta nu… Ska jag vara på dig när du köper den sista chipspåsen? Köper den sista klänningen på hemsidan i min storlek? Tar en vårdplats före mig?

     Svara

      Men varför ska du ta två vårdplatser när du bara använder den ena?

      Svara

       Hen kanske tog en plats före dig vilket gör att du behöver längre tid för återhämtning eller till och med sämre chanser att klara dig (pga vad det nu är)? För övrigt brukar ju särbos med olika boende bo… i sina egna boenden, så det är väl inte så ofta den ena står tom och oanvänd. Och om den gör det? Deras ensak, inte din.

       Svara

      Snälla Anonym 15:04. Du förstår väl hur ohållbart det hade varit om alla som hade råd köpte så många bostäder som möjligt? Känns det solidariskt att ha två lägenheter i samma stad där man endast bor i en åt gången bara för att man kan? Som i London därför hela hyreshus står tomma för att rika ryssar köpt upp ”bara för att de kan”, medan de fattiga får trängas i förorten. Att du jämför det med att köpa en chipspåse visar tyvärr vilken nivå du ligger på.

      Svara

       Hej Effie. Tack för att du svarar på min kommentar! Visst är jag barnslig ibland men inte mer än någon annan 28-åring, däremot orkar jag inte alltid vara superseriös och försöka låta så högtravande som möjligt (skulle inte påstå att detta är rätt forum för det).

       Det finns mycket i världen som är orättvist men det är inte en rättighet att få bo i typ Holland Park, Belgravia eller vid Sloane Square. Du verkar ju också vara lite insatt så du kanske vet vad de där lägenheterna kostar? Varför ska en stor fastighet vid Grosvenor Square ombildas till council houses och vanliga hyresrätter som man köar till? Då sjunker värdet något enormt. Visst är det ett problem att folk måste köa så länge för sina bostäder (samt att det inte finns tillräckligt många) men att rika människor köper bostäder som människor med sämre förutsättningar ändå inte haft råd med eller fått möjlighet att bo i bryr jag mig inte om. Låt dem göra vad de vill med sina pengar. Att M och F har olika bostäder gör ingen större skillnad än att en annan rik Täbybo får leta lite längre efter drömboendet. Lägg fokus där det hör hemma.

       Snacka om att slå på stora trumman när du tar upp ett av världens dyraste områden i världen! De där oligarkerna köper inte direkt fastigheter i Hackney om man säger så…

       Svara

        Det är principen jag vill åt – det tror jag du förstår – att bostäder står tomma samtidigt som bostadslösheten är stor.

        Svara

         Tja, ett av de största bostadsproblemen idag handlar ju om att väldigt många nysvenskar skiljer sig på pappret för att få tillgång till ytterligare en lägenhet. En lägenhet som de sedan hyr ut, oftast till sådana som befinner sig här illegalt. Så man kanske ska börja där…

         Svara

        Lite problematiskt/tragiskt att de ofta köper och mer eller mindre låter dem förfalla. Det är sällan till det bättre för fastigheten/området/grannarna om hus står helt obebodda eller tom förfaller.

        Svara

       Har du ens bott i London? Hur lätt som helst att få hyresrätt 🤷🏻‍♀️

       Svara

  Folk är så egocentriska idag så självklart passar då särbolivet ypperligt!

  Svara

  Inte konstigt att kötiden för hyresrätt i storstäderna är på +10 år då så många tydligen har 2 bostäder per familj. Egoister!

  Svara

   Så vanligt med särboliv är det ju knappast och vad säger att dom som lever särbo just bor i hyresrätt? Sen kan man väl inte bo sambo bara för att ta ansvar över hela bostadssituationen.

   Svara

    Alla bor säkert inte i hyresrätt men eftersom de har 2 bostäder så är det inte orimligt att anta att åtminstone 1 i många fall är hyresrätter. Nej man behöver såklart inte ta ansvar över någonting om man inte vill. Det hade varit trevligt dock.

    Svara

     Varför är det rimligt att anta när dessa två är rika? Som nån skrev därnere brukar ju folk med mycket pengar köpa sina bostäder 🙂

     Svara

      Det står; ”…inte orimligt att anta att åtminstone 1 i många fall är hyresrätter.”
      Detta är alltså generellt, och inte om ”dessa två”. Lägg märke till ”i många fall”, alltså inte specifikt i detta fallet.

      Svara

       Hur är det rimligt att anta?

       Svara

   Men herregud.

   Folk med väldigt hög inkomst brukar nästan alltid äga sina bostäder, inte hyra. Det här är ironiskt nog en situation där du ska sparka nedåt…

   Svara

    Alla särbos har dock inte väldigt hög inkomst om du tror det.

    Svara

     Det är lugnt, jag är rätt medveten om det. Anledningen till att jag tog upp höginkomsttagare var för att du fick det att låta som att folk skaffar 2 bostäder för att de typ ”känner” för det (och folk som kan köpa bostäder som om det vore godis har ju i så fall bra med pengar, är du med mig på den punkten?). Plus att M och F är höginkomsttagare (eller sitter på stort kapital), varpå det var relevant.

     Ska du inte gå på en crusade mot folk som har sommarställen också? Jag menar, där borde väl folk också kunna få bo eller?

     Svara

      Jag pratar om hyresrätter i storstäder, inte sommarstugor ute på landet. Men vi tycker olika helt enkelt, det är helt ok! Ha en fin dag ☀️

      Svara

       Man måste ju inte bo i storstäderna heller.

       Svara

        Håller med, det är inte en rättighet att bo i storstaden enligt mig. Hur som helst så orkar jag dock inte tjafsa. Ha en fin dag du med!

        Svara

   Så när i förhållandet skall man börja tvingas att bo ihop enligt dig?!

   Svara

   Eller så blir man sambo i Stockholm och behåller lägenheter. Jag och mitt ex hade tre lägenheter totalt, den vi bodde i tillsammans, hans hyresrätt och min bostadsrätt.

   Svara

  Jag drömmer om ett eget rum i framtiden när min partner och jag bor större. Inte som ett sovrum men jag skulle ÄLSKA att ha ett eget kontor/pysselrum där ingen annan än jag får komma in. Nån mysig läshörna, bokhyllor från golv till tak, en liten vinkyl måhända? Det kommer vara pedantstädat…… ❤️ Oh lord dreglar lite.

  Svara

  Kan nån gullig person tipsa om en bra mode/lifestyle-blogg? Enda kravet är att bloggaren inte ska ha barn.

  Tack 😘

  Svara

  Gissar att det bara är ett mildare steg i detta fall att bli särbo istället för att separera/skiljas. Snart börjar dom väl med öppet förhållande också 😂

  Svara

  Undrar just hur Magdalena fick lån till huset. Kollade i morsans taxeringskalender med inkomster från 2018. Och med den inkomsten Maggan hade det året är det en gåta att hon fått köpa hus själv. Hon tjänade dessutom hälften av vad Filip tjänade och ända har hon sagt dubbelt. Förstår att dom var tvungna att fläka ut livet i TV för att ha råd min sin livsstil.

  Svara

   Hon har ju ett hus redan som förmodligen Filip köpt ut henne från alternativt att de sålt det. En rejäl kontantinsats brukar få bankerna mer välvilligt inställda att låna ut pengar.

   Svara

   Kanske gjort vinst på deras tidigare fast. affärer och Filip köpt ut henne från deras nuvarande villa som verkar vara värdefull.
   Svårt att veta med Maggan, får en känsla att hon både vill äta kakan och ha den kvar. När man läser hennes blogg och hon skriver att de har svårt att hålla händerna från varandra, funderar man är de är särbos, separerade vänner med benefit?
   Bara de funkar för dem så är allt väl. Brukar bli besvärligare när någon finner en ny, om de nu inte bestämmer sig för varandra på nytt och gifter sig ändå. Vem vet.

   Svara

    Jag tror hon ledsnat på att sköta och rodda allt. Han får nu rodda själv en tid, men jag vet verkligen inte. Tror hon sagt ifrån länge å han lovar…men så är det affärsresa igen å jada jada

    Svara

     Ja, men han har ju ett riktigt jobb på en bilfirma. Hon lallar runt och fotar sig själv, skriver en blogg och säljer piller. Hon skulle få jobba i vården, åka kollektivt och sen ta hand om allt.

     Svara

   Hon kan sitta på pengar ändå, trots ett dåligt inkomster.

   Svara

    Inkomstår*

    Svara

  Bara jag som drar mig för att bli sambo för att det är knepigt att gå på toaletten ifred…? Mardröm att behöva bo litet med en kille man är tänd på. Helst skulle jag inte flytta ihop förrän vi har råd med varsitt badrum. Jag har inte ens magproblem men ändå är det en stor grej 🙁

  Svara

   Man vänjer sig när man lär känna varandra.

   Svara

   Varför skulle du inte få gå på toaletten i fred? Det är väl bara att låsa dörren.

   Svara

   Har bott på 45 kvm med min man. Är ju inte så att vi hade tvn i badrummet. Självklart är man ifred på toaletten.

   Svara

   Två badrum vore drömmen! Själv har man fått stora magproblem sedan ett par år tillbaka pga blivit sambo. 🙂
   Förutom två badrum eller ljudisolerat badrum är väl det enda att tänka på planlösningen, se till att badrummet är långt ifrån där sambon borde befinna sig när du är på toa..

   Svara

    Ljudisolerat badrum? Varför då? Pga att de ev låter lite plums när man skiter? Snälla!

    Svara

     Snälla själv, vissa av oss har problem med att gå på toa oavsett vad vi ska göra där om någon är utanför. Magen och blåsan vägrar om det är folk i närheten, så har det iaf varit hela mitt liv och det går inte att lära om på äldre dagar..

     Svara

      Tips! Sätt in en högtalare (typ Sonos) i badrummet – dra på musik en stund innan i hela lgh så drar du upp volym inne på toan när det är dags. Supertöntigt men det räddade min mage och fuckup tarm i början av mitt förhållande.

      Svara

      Tips! Sätt in en högtalare (typ Sonos) i badrummet – dra på musik en stund innan i hela lgh så drar du upp volym inne på toan när det är dags. Supertöntigt men det räddade min mage och fuckup tarm i början av mitt förhållande.

      Svara

   Okej fast efter en viss ålder så bryr man sig inte om sådant.

   Svara

    Nej

    Svara

   Har du aldrig bott på hotell med din kille?

   Svara

  Jag och min man är nästan särbor. Vi har separata sovrum sen ett par år för han snarkar något fruktansvärt och båda sover hur bra som helst nu. Vi bor i ett stort hus så jag har ett par helt egna rum och han har sitt kontor, så det är jättelätt att ha egentid och det innebär att vi aldrig bråkar.

  Svara

  Vi är sambos men var och en tar hand om sin egen tvätt. Inget konstigt tycker vi, men möts alltid av negativa reaktioner om det kommer på tal.
  Typ”jaha, steker ni var och en er egen köttbit på lördagkvällen också”?
  ”Varför inte fylla tvättmaskinen istället för att tvätta halv”(vi fyller alltd maskinen) etc etc

  Svara

   Här hemma gör vi likadant. Har två tonårsbarn och även de får sköta sin egen tvätt. Vi har fem tvättkorgar totalt (varsin + en för handdukar/sängkläder, som vi turas om att tvätta). Funkar superbra, önskar vi börjat med detta för länge sedan. Såå att bara ansvara för sin egen tvätthög och slippa sortera miljoner sockar…. Kan rekommendera!

   Svara

  Jag och mannen i mitt liv har gemensam kyl+frys, nåja det är förvisso bara jag som planerar och handlar maten och vet vad det finns däri och var allt ligger. Han har däremot ensamrätt på att använda vinkylen som är i mindre format. Där förvarar han sina öl, cider, läsk, ölkorvar etc, samt snuset =)
  Eventuellt kan jag få lägga in en flaska vitt där om plats finnes.

  Svara

   fair!

   Svara

  Jag och min kille är särbo pga vi båda har barn i olika städer. Vi har varit ihop i snart sex år, och en flytt ihop är inte aktuellt än på några år. Men vi har det hur bra som helst, vi har aldrig bråkat och jag har mer sex nu än vad jag hade som sambo med mitt ex, trots att vi bara ses på helgerna. Vi har ett gemensamt litet hus på landet som vi ärvt så där ses vi bara vi när barnen är hos sina andra föräldrar.

  Svara

  Så glad att det här tas upp! Jag blev singel för att mitt ex ville leva som sambo men jag som särbo. Det kanske är själviskt av mig som folk skriver här. Men för vems skull lever jag för? För min eller för någon annans skull?! Varje gång jag bott med någon har jag börjat må asdåligt och kärleken har dött ut. Klarar inte av att stressigt samboliv när man aldrig bara få vara sin egen utan att det ska vara vi i exakt allt. Allt från komma överens om inredning till att vara försiktig när den andra personen sover för att inte väcka. Så nu har jag bestämt att med nästa person blir det att vara särbo oavsett hur självisk jag är. Måste må bra och kunna sköta mitt jobb liksom. Vi alla människor är skapta olika och funkar olika. 🙃

  Svara

   I så fall verkar du inte vara mogen för att bo ihop med någon ännu.
   Bo själv ett antal år utan ett förhållande. Och se sen var du vill komma i livet.

   Svara

    Handlar inte om mognad, människor är olika bara.

    Svara

    Man måste inte vilja bo ihop. Känner man att man mår bättre själv och att ens förhållande mår bättre av särboliv kör på det!

    Svara

    Så målet i livet är att bo ihop med någon? Blir så trött av att man ska bli kallad omogen, egocentrisk osv. för att man inte mår bra av att följa alla normer. Alla människor funkar olika som ovan skrivit.

    Svara

  Har ett stort behov av ensamtid, och med ett hypersocialt jobb förstärks behovet så jag är helt matt när jag kommer hem. Så skulle aldrig klara av att behöva dela bostad. Partners har haft svårt att respektera det, än mindre förstå. Kom särbo på tal (som en eftergift från min sida för att hålla ’husfriden’) så spårade det ut i svartsjuketjafs. Blä. Det är ljuvligt att vara själv nu och aldrig mer behöva ursäkta sig, jag bestämmer allt 🙂

  Svara

  Undrar vad Magdalena gör, så tyst på hennes kanaler både på insta och blogg. Saknar inlägg. Håller hon redan på och flyttar tro. Hoppas hon mår bra.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.